Кой кръг всъщност овладява ВКС

Сотир Цацаров, Владимира Янева, Георги Колев

© Дневник

Сотир Цацаров, Владимира Янева, Георги Колев"Не беше избран кандидатът, който някой хареса, който някой посочваше – дали това не се случи? Дали нямаме не толкова загриженост за честността на системата, а това, че един или друг кандидат има едни или други - да ги нарека така, заинтересованости на тези, които сега застават в една или в друга позиция."
.......


"Освен ако то (възражението срещу електронното гласуване - бел. авт.) не е насочено към конюнктурни и прозрачни цели - да се обяви предварително за опорочен един вот, защото някой от кандидатите не е удобен на определени кръгове, които са основният двигател на поредица от изкуствени скандали."


/Главният прокурор Сотир Цацаров пред "Нова телевизия" и в. "24 часа", 31 януари 2015/


Не "някой", а над 1000 съдии в България. Но да, абсолютно точно - от загриженост за честността на системата.
Когато говори главният прокурор, думите не трябва да бъдат оставени да отлитат и да помагат на манипулацията. Гигантското промиване на мозъци, което е в ход - че съгласията и несъгласията, приветстването и оспорването на избора на председател на ВКС, извършен на 29 януари от ВСС, представлявали само борба за власт между две "лобита" /два кръга/,  понеже единият кръг искал да вземе властта от другия кръг - налага да заговорим по същество и за двата кръга /лобита/. 


Ето кого клейми главният прокурор:


Зад Павлина Панова застанаха над 60 съдии от ВКС и трите софийски съдилища с имената си и  Съюзът на съдиите в България с публична позиция


Съюзът на съдиите в България е основан през 1997 и днешният му председател е шести поред - съдията от ВКС Борислав Белазелков. Списъкът от над 950 съдии, които членуват в ССБ, може да се види на сайта му. Всяко име може да бъде огледано и от медиите, и от главния прокурор. Поне по 10 писма годишно от името на ССБ сигнализират Висшия съдебен съвет (ВСС), Инспектората и Министерството на правосъдието - през всичките години, независимо кой партиен цвят е на власт и кой е главен прокурор, и това също се вижда на сайта: за проблеми със случайното разпределение на делата, за безпринципното командироване, чрез което председателите на съдилища си съграждат укрепленията от зависимости, за поръчковото правосъдие, за адекватно разследване на скандала "Красьо Черния", за нарушения, които увреждат престижа на съдебната власт... Не френският посланик през 2014, а съдии от Наказателното отделение на Софийския градски съд, членове на ССБ, още през 2009 г. биха тревога, че дела с голяма обществена значимост се падат на едни и същи съдии - същите, които бяха осветени едва този декември - Румяна Ченалова, Петя Крънчева...


Да видим другото лоби, заслужило респекта на главния прокурор:


Не изкуствени скандали, а скандални факти

Лозан Панов бе издигнат официално от председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев и четирима членове на ВСС от неговия кръг. (Ще припомня, че връщането на Панов в състезанието за председател на ВКС изненадващо беше обявено от Яне Янев - същият, когото премиерът Бойко Борисов назначи за свой съветник по проблемите на корупцията в деня на избора на Панов - тези факти може би се нуждаят от отделен анализ.)


Най-пресния факт за това лоби: На 22 януари на заседание на ВСС Георги Колев категорично се противопостави на проверка как се формират петчленните състави във ВАС, а 15 членове на съвета го подкрепиха. (Когато избраният председател на ВКС Лозан Панов говори за имиджовата криза на съдебната власт, би трябвало да коментира този забележителен факт - когато те предлага шеф с толкова дискредитиращо себе си и съда поведение във ВСС, е нормално да се притесни човек...)


По-стари факти за председателя на ВАС: През април 2013 пак той се противопостави на проверка на действието на софтуерната система "Лоучойс" в неговия съд, но проверката все пак се състоя и въпреки заключенията (още тогава), че системата не оставя следи при намеса, с решаваща воля на Колев подкрепящото него и главния прокурор мнозинство запази компрометирания софтуер.


Не към лошите "определени кръгове" (по Цацаров), а към заслужилите уважението на главния прокурор спада


другата съсловна организация на съдии - Българска съдийска асоциация (БСА), оглавявана от Богдана Желявска


която официално призова за мълчание в конкурса за председател на ВКС, да не бъде подкрепян никой, за да не се дели съдийската общност. Основана през 2006 г. с първи съпредседател Венета Марковска (злополучно номинирана за съдия в Конституционния съд), Желявска скоро сменя Марковска и до днес е несменяем председател, същевременно и несменяем зам.-председател на СГС, ценена от всички председатели на най-ключовия съд - и то какви председатели - и при Светлин Михайлов (за когото Константин Пенчев навремето каза, че първият му мандат бил провал, а втори би бил позор), и при Георги Колев (преди да се изкачи във ВАС), и при Владимира Янева.


Списъчния състав на БСА го няма на сайта на организацията, само паметливите сред нас помнят, че  учредителите бяха компрометирани председатели на съдилища, забъркани в емблематични корупционни скандали и търговия с влияние, някои впоследствие уволнени. Именно в БСА членуват съдиите, обвързани с лобиста Красьо Черния, с покупки на безценица на крайморски терени за свои крайно нуждаещи се дъщери и майки... В този именно съюз, естествено, са и председателят на СГС Янева, заместничката й Петя Крънчева, легендарната съдия Ченалова... На сайта им не се виждат техни писма със сигнали за нарушения, увреждащи престижа на съдебната власт.


БСА съществува като неформалния, но най-сериозен крепител на статуквото - създадена  за противодействие на онези от ССБ, които мътят водата на далаверата. Желявска бе овластена от Янева да разпределя делата на Търговското отделение на СГС вместо шефа на отделението. А как ги е разпределяла се пооткрехна завесата от министъра на правосъдието Христо Иванов и френския посланик, но съдържанието и хронологията на скандалните факти са в 17-годишната история на ССБ.


Това се те - двете лобита ("определени кръгове").


Миналия четвъртък


ВСС безпардонно игнорира мнението на съдиите за Панова, зам.-председател на ВКС, и избра "прагматичния" кандидат на Георги Колев, идващ от неговия съд


Когато кадровият орган зачерква мнението на съдии - не един и двама, а близо 1000, без да посочи кои качества на избрания превъзхождат тези на конкурента, видими черно на бяло от нейното кадрово досие и атестационните й оценки, видими и от куража й за съпротива на посегателствата срещу съдийската независимост; и в същото време ВСС да твърди, че подкрепя стратегията за реформа, чийто фундамент е именно гарантиране на независимост на съда, е...


знак за най-дълбока прикритост на реалната мотивация


Но реалната мотивация изплува от натрапчивата повторяемост на непрозрачността и предизвестеността на най-ключовите избори досега:


Както остана скрито въз основа на какви качества през 2010 възпитаникът на Симеоновската школа Георги Колев, който не се е занимавал с административно правосъдие, стана шеф на ВАС, и с какви качества през 2011 Владимира Янева бе предпочетена пред конкурент с безупречна репутация (освен че и двамата бяха фаворити на Цветанов), така и сега остава непрозрачно издигането на Лозан Панов (освен че предложилият го Колев се е срещал с премиера Борисов - по информация на медиите).


Лозан Панов може да е прекрасен човек и съдия, но


стоят без отговор три ключови въпроса и те трябва да бъдат изяснени, преди да бъде подписан указът за назначаване:


- Защо две години ВСС, доминиран от кръга "Цацаров - Колев", отказваше най-упорито да промени правилата за избор с електронната система, критикувани и от юристи, и от медии, и от Европейската комисия?


- Кои качества на Панов убедиха мнозинството, като след 9 часа публично изслушване, въпроси и отговори се видя, поне от журналистите, че професионалните качества на Лозан Панов няма как да бъдат по-високи от тези на Панова, която е единственият български наказателен съдия с наднационална кариера - в Европейския съд по правата на човека.  (Разбиващото хрумване на Галина Карагьозова да сложи на масата (буквално!) справките от атестациите и кариерното израстване, 7-те критерия за сравняване, формулирани от Калин Калпакчиев, анализът на Камен Иванов... Техните изложения станаха образец за това какво означава действително обсъждане на кандидатури и ще останат в стенограмите като позитивен актив на този съвет.  Бих нарекла техните изложения принос в най-трънливата и поразена от субективизъм сфера - как да се дефинират обективни маркери за качествата на кандидатите...)


- Какво е наложило Георги Колев да се допитва до премиера Борисов за кандидатура за председател на ВКС (докато не бъде опровергано, че среща е имало, или докато не бъде огласена темата на срещата,  ще я коментираме според най-логичната хипотеза).


Именно заради жилавата традиция на задкулисните спазарявания днес виждаме


търговското отделение на СГС като корупционен мол, а ВАС - борса за "листване" на власт


Обаче именно шефът на ВАС издига кандидат за председател на другия върховен съд. Така едно и също лоби (описаното горе) ще овладее и третият най-важен съд (ВКС), последната инстанция, която може да спасява законността -


подобен триумф в съдебната история едва ли е имало


А реформата на съдебната власт ще се прави от тези, заради които тя стана асболютно наложителна. Тези са мръсните тайни на договарянето в мрака, изнудването и надхитрянето и тези хора ще се опитват да ни представят действията си за реформа.


Защо е така ли?


Съмнителното откъм законност срутване на Корпоративна търговска банка (както и съмнителното й израстване) превърна КТБ в незаобиколим фактор, с който шефовете на ВАС и СГС търгуват правомощия и изкупват спасение.


Там - във ВАС и СГС - ще потъне мистерията за дупката от близо 4 милиарда лева и ще ни обявят такава истина, каквато отърва на Корпорацията - минават и отминават избори, сменят се правителства, Кропорацията остава. Делото за лиценза на банката е при Георги Колев (не казвам "при съдиите" предвид табуто  за формирането на съставите във ВАС - виж по-горе), а делото за несъстоятелността е при Владимира Янева в СГС. (Остава последният рубеж - ВКС...)


А главният прокурор клейми "определени кръгове"...


Към "определени кръгове" според него сигурно спадат и 16-те съдебни журналисти от най-различни медии, включително и национални, които преди избора написахме на президента три въпроса с акцент - ще направи ли държавният глава оценка на прозрачността по издигането и осъществяване на избора при съществуващите правила, преди да легитимира избора.


Докато ние, "определени кръгове", пишехме за пирамидата КТБ, фаворити на главния прокурор за председатели на съдилища (Ванухи Аракелян) получаваха смайващо облекчени кредити със специален гратисен период от Цветан Василев, а доверените му подчинени прокурори се снабдяваха със златни карти. Когато едното име (Василев) изпадна от емблемата и най-вече когато Корпорацията започна отново да напада слезлия от власт Борисов - това прокуратурата няма ли да го коментира? -  прокурорите възобновяваха делата срещу него и вадеха тефтерите с прословутите инициали; щом Пеевски спираше да напада Борисов, прокуратурата прекратяваше делата и инициалите изчезваха...


Какъв по-ясен знак за корпоративно-съдебно-политико-икономическия възел... Който трябва да бъде разсечен, за да се осигури независим съд и върховенство на закона.


А президентът? 


При президента Росен Плевнелиев лежи писмо от Съюза на съдиите и пет НПО с призив да се проведат публични консултации, преди държавният глава да подпише или откаже указа за назначаване на Лозан Панов. Втори ден той мълчи за това писмо.


Мълчанието му и действието да подпише или не назначаването на Панов, както и как ще го мотивира, ще покажат коя съдебна реформа подкрепя държавният глава - симулацията и подмяната от крепителите на статуквото или радикалните мерки, нужни, за да се разбие моделът, създал съществуващите обвързаности и зависимости.


Защото мрежата, в която са заплетени съдебните върхове и корпоративно-политическата власт, вместо да изтънява след година протести, става от все по-яки въжета. И вече е наивно да се вярва, че политическата власт - от всичките й цветове, ще ги разсече - тя е само брънка от огромния възел обвързаности, гузности и страхове с все по-изявен корпоративно-криминален характер.


И само правосъдният министър посмя през последните дни да обобщи железните непреходни навици на висшата съдебна номенклатура ("Периодично мнозинството във Висшия съдебен съвет произвежда сигнали, от които човек добива усещането, че Брежнев още някъде дрънчи с медалите из коридорите на съдебната власт", коментира Христо Иванов).  


Ако има надежда за изход, тя е и в онези магистрати, които имат куража с имената си да назовават явленията и лицата с истинските им имена.


За разлика от главния прокурор, който говори със заклинания и намеци, но не смее да назове "лошите".


"Някой"... "Определени кръгове"... "Едни или други"...  Какво ли ни казва облеченият в най-голямата  власт човек в държавата? Дали пък не ни плаши?


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (83)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 991 Неутрално

  Всъщност тая страстна плеодария за същата Панова ли е, която с ушите си чух да казва, че няма нужда от наказателни мерки срещу съдии, защото реалността в съдебната система била различна от битуващото в обществото мнение?
  За мен нито Панов, нито Панова бяха убедителни.
  А това , че една групичка от цели 60 съдии и чат пат някой журналист си подкрепят другарчето - нищо лошо.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 2. 2 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 991 Неутрално

  При президента лежи писмо от Съюза на съдиите и пет НПО с призив да се проведат публични консултации преди държавният глава да подпише или откаже указа за назначаване на Лозан Панов.
  -----------------------
  Извинявам се , но това писмо, написано от съдии, е срам за занаята.
  Явно залога е много голяма и някои хора си губят нервите.
  Президентът няма какво да провежда консултации, тогава е в явно нарушение на конституционните си правомощия.
  Единственото, което може да направи, стъпвайки на ръба , е да откаже да подпише указа. Без никакви консултации и коментари.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 3. 3 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Когато Лозан Панов вземе страната на Пеевски против Борисов, някой ще му напомни "Еее, ти си го избра".
  Дежа вю.

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 4. 4 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Няма нищо тайно, което да не стане явно, нито пък скрито, което да не стане известно и да не излезе наяве (Лук. 8:17)

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#5] от "Костозомби":
  То акъл трябва за тая работа
  ------------------------
  Колега, прочети ми подписа и си подготви кърпа, изтривалка и там каквото ползваш за баня

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 7. 7 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#1] от "qwertqwert":

  Дългогодишната пропаганда на некои джурнализци вече не минава. Наистина няма нищо скрито, което да не стане явно

  А Цветанов може да е дръвник, но е прав.

  Няма шики-мики.
 8. 8 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 811 Разстроено

  Доживях да прочета и слаб материал от Петя Владимирова,любимият ми журналист от Дневник.Не се чувствам комфортно нещо.

 9. 9 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  До коментар [#6] от "qwertqwert":

  Знам. И въобще не ми пука. Само не знам що си мислят че ще променят нещо с това или ще повлияят на някого или на нещо.

  Няма шики-мики.
 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  "Кои качества на Панов убедиха мнозинството, като след 9 часа публично изслушване, въпроси и отговори се видя, поне от журналистите, че Павлина Панова е класа над него."

  Това пък как се видя? И що никой друг не го видя. Айде по-хитро с внушенията, не така джаста-праста!

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#7] от "Костозомби":

  Дългогодишната пропаганда на некои джурнализци вече не минава.
  --------------
  Ами, не минава.
  То на простотиите на Магдалена Ташева що народ се върза, та на тая тънка игра на къси пасове ли ?
  Един вестник отразява мнението на една съсловна групичка.
  Друга свързана групичка се "самосизира" от публикация в средства за масова информация... и колелото се завърта, запалване по самоиндуция.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 12. 12 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Внушения, внушения и пак внушения.

 13. 13 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Този избор беше първия тест дали ще започнат някакви промени или не и не е изненада, че точно ВСС зае позиция против промените , като сигналите още преди избора бяха ясни.
  Проблема, който поставя Владимирова е важен, тя не за пръв път го постая на разглеждане, но поне за мен е малко лековата връзката, която тя намира, че Панов е човек поставен от Борисов.
  И другата страна на въпроса, след като беше направен този избор, със системата за която вече и в ЕК се говори, все едно не можеха да си го изберат и по всеки друг начин, т.е. за мен те направиха от избора демонстративен акт, че на тях не им пука нито от ЕК, нито от това че над 90% отгражданите, които им плащат заплатите, не им вярва.
  Следователно нещата са стигнали до една наистина важна точка и засягат всеки от нас. Затова според мен не е редно, нещата да не се оставят в ръцете на един човек, па бил и президент или на няколко съдии - чест им прави че излизат с имената си.
  Аз мисля, че е необходима някаква водеща фигура и да започнат наново протести, така че да се легитимира и доведе до логичен завършек не просто отменяне на един избор, а получаване на оставките на целокупния ВСС.
  Трябва да се почне от главата и глава на съдебната система е ВСС.
  Другия голем проблем е Цацаров, но там без нарушение на конституцията или да бъде хванат в директно престъпление, няма как да се случи.
  А и той като го гледам е като ветропоказател, ако усети че нещата наистина се обръщат, бързо ще влезе в крачка.

 14. 14 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Такава е процедурата на избиране у нас - майната му суверена ...

 15. 15 Профил на winer
  winer
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Панова - предложена от съветника на Гоце - Лазар Груев , зам председател на ВКС вече няколко години тя ли ще прави промените и реформите . Хайде по сериозно журналистите Знаем ,че и вие семейства храните ,ама има някаква граница

 16. 16 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 912 Неутрално

  Така де-ще има пак Ти си го избра.Сърбай му попарата.

 17. 17 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 626 Неутрално

  Поне спрете да им публикувате физиономиите на тия %^&(*&%=

  Не стига, че ги издържаме, а те работят срещу нас, в полза на КОЙ, ами и трябва всеки ден да им гледаме гьонсурата.

 18. 18 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  До коментар [#1] от "qwertqwert":

  Всъщност един от двама ни не е разбрал за какво е тази "страстна пледоария".

  Защото според мен тя не е ЗА нещо, а СРЕЩУ корупцията.

  Склонен съм да се съглася, че са пропуснати някои неща.

  Но пък всичко казано си е съвсем вярно и много на място.

  Обществото и децата ни имат нужда от такива журналисти...но не съм сигурен, че ги заслужават.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на pavkata2010
  pavkata2010
  Рейтинг: 468 Любопитно

  На снимката липсва Цветанов и Борисов, по тяхно време и тяхна подкрепа ги избраха тези тримата.

 21. 21 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 991 Неутрално

  До коментар [#18] от "Боби Колев":

  1.Всъщност един от двама ни не е разбрал за какво е тази "страстна пледоария".

  2.Защото според мен тя не е ЗА нещо
  ----------------------------------------
  съгласен съм с т.1

  По т.2 - прочети тая извадка от статията и пак си помисли

  ------------------------------------
  като след 9 часа публично изслушване, въпроси и отговори се видя, поне от журналистите, че Павлина Панова е класа над него.
  ------------------------------

  И тъй като според статията всички журналисти са на едно мнение ( естествено то е най-меродавното ) , цитирай ми поне още една медия ( несвързана със сингапурския резидент И.П.) която да е застанала по същия маниер на амбразурата

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 22. 22 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Браво на Петя Владимирова! Чудесно е анализирала ситуацията, от която няма излизане направо. Долният кръг няма да пусне свободни хора на възлов пост, защото промяна ще се усети веднага. Но те не искат да им спира далаверата. Това е!

 23. 23 Профил на Светослав
  Светослав
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Хайде сега пък инсинуация и манипулация. Тези хора от години ръководят съдебната система. Къде са им резултатите? Колко министри, магистрати, политици, кметове и други бюрокарти са вкарани в затвора за корупция? Колко осъдени има за купуване на гласове? Защо България е известна в Европа като мафията, която си има държава?

  Иначе на приказки са много силни.

 24. 24 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3049 Неутрално

  Бостан си избра шеф на ВАС.Триумфират магнаурската школа ,ЮЗУ и Красьо черничкия.

 25. 25 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 923 Неутрално

  Статията много бързо е налазена от разни драскачи, дето сигурно не са я прочели и докрай.
  Самият факт, че Панов е предложен от милиционерския любимец Колев, МД също милиционерски възпитаник, е достатъчен за нормално мислещите, че нещо не е наред.
  Съпротивата на оялите се и овъргаляли се в тесни мафиотски съдружия магистрати е жестока, но е подкрепена и от друго място, обитавано от бивши фуражки....
  Много добър анализ на Владимирова.

 26. 26 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  - Какво е наложило Георги Колев да се допитва до премиера Борисов за кандидатура за председател на ВКС (докато не бъде опровергано, че среща е имало, или докато не бъде огласена темата на срещата, ще я коментираме според най-логичната хипотеза).

  Все по-ниско падате. Не се знаело имало ли среща ама ще я коментирате щото така ви харесва.

  Няма шики-мики.
 27. 27 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Когато ченгето Колев реши да се развива в административното право и се кандидатира за шеф на ВАС без един ден стаж в административното правосъдие, но с подкрепата на Цв Цв, на Лозан Панов очевидно не му стискаше да се кандидатира. Всъщност нито един административен съдия не посмя. Колев беше ЕДИНСТВЕН кандидат.
  Сега същото ченге вади от ръкава си административен съдия и го кандидатира за председател на другия върховен съд. Той е избран, въпреки че е по-слабият кандидат.
  Както се казва, без коментар.

 28. 28 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1326 Неутрално

  Петя отново силна и точна!

 29. 29 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Много точна статия. Има и нещо друго. Сараите залагат на театралната постановка:
  - само"атентата" на Доган
  - бюлетините на Мая, Цацара и Бареков
  - февруарските "протести" на Шамала, Бинев, Трактора и Волен
  - "митинга" на Бареков в защита на Цацара
  - петната на ДПС пред дома на Борисов и много други.

  И сега, когато чуем, че имало почти сгазване на кандидат, от руски гражданин, че "жертвата" случайно е закарана в една стая на вече пребит с прътове служител на ВАС ни става безпределно ясно............ това е театър от сарая. Прави се героично СВ на нашето момче. В БГ се тачи " жертвата".

  Сега предстои избора на "инспектори". Научаваме, че целта на дпс и изискването към тях било да не правят ревизия на ВАС и ВКС. Едната, руса дама, която предимно крещи в зала била бивша приятелка на Георги Илиев, а присъдите и........ 1 година условно за умишлено убийство на свещеник. За другата още не знам, но това е положението.

 30. 30 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 466 Неутрално

  И малките деца, и най-тъпите ни сънародници,дори избирателките на ГЕРБ в климактериум би трябвало да разбират кому служи съдебната власт и всички партийни марионетки.Та те дори вече не се крият,дотам са се самозабравили и презрели народа(когото доведоха до скотско съществувание).Сигурно са адски доволни от себе си.Но спете спокойно-Господ забавя,но не забравя.Ако не на това провалено поколение,на следващото.

 31. 31 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Не познавам нито Панов,нито Панова,но предпочитам Панов,просто защото някой се опита да го отстрани чисто физически на пешеходна пътека,т.е. на КОГО? е НЕудобен Панов?

  Tony
 32. 32 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Free person,не допускаш ли,че ''инцидентът'' е предварително режисиран,та да издигне Панов в ранг на герой в очите на наивния нашенец?

 33. 33 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 846 Неутрално

  [quote#3:"shinjuku"]Когато Лозан Панов вземе страната на Пеевски против Борисов, някой ще му напомни "Еее, ти си го избра".
  Дежа вю.[/quote]
  ..не се кахъри, сички факти сочат че Борисоф и прасчо мамин са от ена и съща страна, на кукловодите
  ..както казваш де жа ву...

  Колкото повече, толкова повече!
 34. 34 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6013 Неутрално

  Вече е подписан указа от президента, сега го съобщиха при Цв. Ризова.

 35. 35 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 466 Неутрално
 36. 36 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Тази борба за власт в комунистическата кочина наречена "съдебна система"за кой ли път подтвърждава факта ,че тази система се състои изключително от комуняги,доносници на ДС,техни съпруги,дъшери ,любовници оформящи кръговете от интереси,скруполи ,подкупничество и т.н.С една дума тези комунистически възпитаници не подлежат на реформиране ,превъзпитание и т.н.защото са гнили по рождение със семката на комунистическата закваска.Така ,че единствения начин да се изкорени комунистическото и агентурно зло в държавата и в частност в съдебната формация е Германския модел за тотална декомунизация на обществото,Лустрация за период от мин.35 год.на повече от 600 хил.червени и агентурни бандита /такива като от съдебната система и навсякъде другаде в управлението/,отнемане на стаж,звание,бонуси и други благини правещи тези некадърници и подставени лица недосегаеми.Национализация на техните богатства без сантименти и Народен съд над всички тях.по германски модел.Още повече ,че има приет от НС Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен-д.в.37 от 5 май 2000 г.по смисъла на тозиЗакон всичките тези феодали в съдебната система и другаде подлежат на санкции и съд.,като произлезли от една престъпна партия БКП и ДС ,която е осъдена от световното обществено мнение и приравнена с нацизма.така ,че толерирането на комунистически и агентурни кадри на висши държавни постове и не само висши си е пар ексаланс престъпление срещу човечеството и е форма на геноцид към собствения си народ.тези имено комунистически кадри провеждат в продължение на четвърт век политика на безправие ,съзнателна бедност и мизерия и дискриминация към повече от 2 мил.напуснали държавата и още толкова преждевремено напуснали този свят от мизерия и невъзможност за лечение и риск.това са милиони проклятия и клетви към безхаберниците -управленци до един произлезли по наследство и обвързаности от БКП и ДС.

 37. 37 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Петя, няма нужда явно от отговори на твоите въпроси, днес към края на деня указът беше подписан...

 38. 38 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  До #33Мечо Пух.Тези двамата не са от една и съща страна,а от една и съща кочина.

 39. 39 Профил на studit
  studit
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Този Георги Колев не беше ли възпитаник на Магнаурската школа в Симеоново?

 40. 40 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Зверското лобиране на Капитал и Дневник за Панова е силно притеснително. Не чух един факт против Панов, освен, че бил с по-малко опит.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Плевнелиев за пореден път се оказа не на висотата на поста си.

 42. 42 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#41:"rosiraycheva50._"]Плевнелиев за пореден път се оказа не на висотата на поста си.[/quote]

  Сега и Росен излезе виновен??? Според мен и Панова и Панов са си едно и също. Човек, за да е съдия в България е обикновено тежко корумпиран и некомпетентен, но затова пък изпълнителен и послушен. Не мисля, че Панова сама може да събере зад себе си всички тези подписи - обикновено зад такова нещо стои ОРГАНИЗАЦИЯ, което показва, че Панова също е зависима! Така че хвани единия, удари другия, Президентът правилно е постъпил като не се е намесил в съдийската кочина пряко!

 43. 43 Профил на flamendialis
  flamendialis
  Рейтинг: 288 Неутрално

  Това е статуквото- война на лобита. Всички спорят кое лоби е по-добро, а не кой кандидат има по-добри качества.

 44. 44 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  Самият факт че Цацата застава зад този Панов за мен вече е повод за ОГРОМНИ съмнения към личността му.

  Гледах го на едно ТВ предаване, ами не ми хареса. В някои отношения доста ми напомня за този Мавродиев от КФН, същият присвит поглед зад очилата показващ огромна степен на вътрешен самоконтрол и пресметливост. Лицето показва съответните мимики които трябва да имитират необходимите емоции а очите не трепват.

  Казват някои че не бил корумпиран и т.н., не знам, не съм в тази област. Но важното е да има смелостта и решимостта да се бори а категорично той не създава такова усещане, по-скоро нагаждач ми се вижда. Отделно ако реши да се развихри, те такива дълго подтискали себе си и подчинявали се стават страшни с власт в ръцете.

  Дано да греша, малката ми надежда е че омбудсмана не греши. Но от друга страна той е малко деформиран от професионалната си принадлежност, чувства се длъжен да защити колегата си. Накратко имам неприятни предчувствия.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 45. 45 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1299 Неутрално

  "Там - във ВАС и СГС - ще потъне мистерията за дупката от близо 4 милиарда лева и ще ни обявят такава истина, каквато отърва на Корпорацията - минават и отминават избори, сменят се правителства, Кропорацията остава"

  И ще остава, докато са на постовете си Цацаров, сегашният състав на ВСС, ръководството на СГС. И не само... и докато политиците ни се изкушава да се бъркат в съдебната система, а всички знаем коя партия е кадровик в съдебната власт

 46. 46 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Петя,

  Обичам те!

  "Я з москалями не балакаю!"
 47. 47 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#44] от "Fred":
  Едва ли са само предчувствия,за съжаление. Зад кандидатурата на Панов стоят Цацаров,Колев, БСА / Желявска, Ченалова, Янева.../ Човекът може и да не е бил чак толкова корумпиран, но му се случиха "разни неща" и изведнъж стана любимец на споменатите по-горе.....

 48. 48 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 857 Неутрално

  Петя - за пореден път респект за журналистическата смелост и професионализъм!

 49. 49 Профил на desen
  desen
  Рейтинг: 581 Неутрално


  Снощи сънувах, че след призивите на РБ, че докато не се проведат консултации със ССБ, НПО-та и други подобни организации, Президентът ни да не подписва указът за назначаването на избраният не по изискванията на ЕС, а въпреки това, на ЛПанов за нов шеф на ВКС се събудих изпотен. Явно нещо много ме е притеснило. Но след неглижирането на тези призиви на РБ, от страна на Президентът ни, веднага изникнаха в съзнанието ми намеците на ББорисов, че е хубаво кандидатът им за Президент да е жена. Отправен намек към настоящият ни Президент, че това ще е единственият му мандат и ако иска втори, да изпълнява нечии повели. Също така си припомних какво каза ББорисов на срещата му с американските инвеститори, че казаното относно Президент за жена е било грешка.Език мой, враг мой. Явно вече всичко е било спазарено. Жалко за РПлевнелиев, защото по едно време той бе на едно по-високо ниво от галилият го унизително по главата. Когато номинаторът ГКолев, и ВЯнева, фаворити на ЦЦветанов са замесени, плюс евентуалната намекната среща на първият с ББорисов по тази тема са налице - нищо добро не ни очаква. А СЦацаров винаги е със силните на деня, а на нас обикновените хора ще пее приспивни песнички.
  Жалко, много жалко за РПлевнелиев, който не зае същата гражданска позиция, когато не допусна назначаването за конституционен съдия на съдия ВМарковска.
  А аз отново заспах, след преобличането си и засънувах, че гражданите се стичат по улиците и площадите, за да не им се случат поредните седем години самота и празни погледи от все още неслучилият се и измамен преход.
  ДОКОГА СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ?

 50. 50 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2520 Весело

  [quote#46:"Инспектор Стрезов"]Петя,

  Обичам те! [/quote]
  Хахахах... Някой да има кърпичка?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 51. 51 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#5] от "Костозомби":

  Ти си ГЕРБер, нали?

  "Я з москалями не балакаю!"
 52. 52 Профил на vesselin5
  vesselin5
  Рейтинг: 823 Неутрално
 53. 53 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#40:"intergalactic"]Зверското лобиране на Капитал и Дневник за Панова е силно притеснително. Не чух един факт против Панов, освен, че бил с по-малко опит.[/quote]
  Лобирането дразни, да.
  По втория въпрос - Панов беше издигнат в панически опит да се провали (за втори път) избирането на Панова. Желанието му да се оттегли от конкурса предизвика истерични реакции от страна на разни Милки и други подобни. ЗАЩО беше целият този зор?
  КОЙ се плаши от съдия Панова?

 54. 54 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Има два кръга - единият са червените партизани, другият - ганстерски. Копйто и да е горе, все тая. Разбойници, облечени тоги и обслужващи поредния задник в премиерско кресло.

 55. 55 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 1761 Неутрално

  ...търговското отделение на СГС като корупционен мол, а ВАС - борса за "листване" на власт
  ---------
  търговското отделение на СГС не е никакъв мол, а е корупционен бордей, в който съдии се продават за стотинки, а за правосъдие и справедливост е просто смешно да се говори. Повечето съдилища са като някаква версия на България без цензура, произволен сбор от проститутки готови на всичко. Най-после някой трябва да каже, че повечето ръководни постове в съдебната система са вече овладяни от престъпници. Те естествено се съпротивляват на абсолютно всяка идея за промяна, и при всеки избор добавят още един престъпник към гнусното си котило. Не виждам как може да се стигне до някакво подобрение, но е абсолютно задължително да опитаме всичко - ежедневно изваждане на престъпленията на показ в броящите се на пръсти нормални медии, писма до ЕС и още кой каквото се сети. Иначе държавата тихо си отива, който може се изнася, най-накрая ще останат само паразитите от ДПС и неориентираните "мигранти"

 56. 56 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  [quote#47:"thepirineagle"]Човекът може и да не е бил чак толкова корумпиран, но му се случиха "разни неща" и изведнъж стана любимец на споменатите по-горе.....[/quote]
  Това е и моето обяснение, натиснаха го, огъна се и видяха в него човек който лесно поддава на натиск.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 57. 57 Профил на nxo44693674
  nxo44693674
  Рейтинг: 409 Весело

  Любимецът ви, президентчето на буда, мълчи в услуга на задкулисието. Начало на поредния малоумен трилър.

 58. 58 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3630 Неутрално

  Избраният е избран , трябва чудо да стане за да не могат да си изберат когото искат.

  klimentm
 59. 59 Профил на gilermos
  gilermos
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#31] от "Free person":

  А ако не е имало катастрофа, а е бил понабит?! Проследете обърканите и доста неубедителни информации по тоя въпрос и са направете изводи. Не отричам - и това може да е долна конспирация, но идиотските обяснения, в това число и на членове на ВСС, в комбинация с уплахата и липсата на увереност у Лозан Панов при изясняването на тия въпроси, както и нелепите му обяснения за решението да оттегли оттеглянето, будят доста въпросителни у мен. Предпочитам да мисля, а не да се доверявам безкритично на всичко, което ми се пробутва за чиста монета

 60. 60 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  [quote#53:"fatoumata"]По втория въпрос - Панов беше издигнат в панически опит да се провали (за втори път) избирането на Панова. Желанието му да се оттегли от конкурса предизвика истерични реакции от страна на разни Милки и други подобни.[/quote]И на мен ми направи впечатление, че Панов като, че ли не гори от желание да се пребори. Също така подкрепи искането за електронно гласуване. Изглежда ми като цяло порядъчен. Но това не е достатъчно - трябва човек сърцат и с хъс, а Панов определено не е такъв. На мен ми прилича на Велчев - образован, не създава нови проблеми, но и не решава съществуващите. Нямаме нужда от такъв.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 61. 61 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1813 Неутрално

  [quote#60:"Николай Николов"]Също така подкрепи искането за електронно гласуване.[/quote]Упс - грешка. Имах предвид, че подкрепи предложението за гласуване с хартиена бюлетина.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 62. 62 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 469 Весело

  Ха! Часовникът май се включи за Герб. Колко ли време им остава?...

 63. 63 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1725 Неутрално

  До коментар [#21] от "qwertqwert":

  Предполагам, че там виждаш акцента на статията.

  Аз пък не го виждам там.

  Ако иска да бъде напълно обективна Петя Владимирова не би трябвало да прави подобни обобщителни оценки.

  От друга страна, аз не бих искал журналисти, които са единствено обективни.

  Искам журналисти с позиция и способност да я аргументират.

  Защото чета и други медии и искам да видя сблъсък на мнения и качества и да реша за себе си кои са ми по-интересни и кои са по-полезни.

  С Петя Владимирова не винаги съм съгласен и когато не съм си го казвам, но като цяло много уважавам както позицията й така и способността да я аргументира.

  Да, отклонява се по малко понякога, но задава правилни въпроси и предлага добри отговори.

  Ако повече хора в България имаха нейното мислене и позиция страната щеше да е в много по-добро състояние.

  Да не забравяме и факта, че не се притеснява да критикува силните на деня.

  Дори само за това заслужава адмирации!

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 64. 64 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#43] от "flamendialis": ≪Това е статуквото- война на лобита. Всички спорят кое лоби е по-добро, а не кой кандидат има по-добри качества.≫

  Браво! Кратко, ясно, неопровержимо! Затова
  +++++++++++++++++++++++++++++++ +++

  Но Flamendialis, какво друго им остава да правят, след като и двамата кандидати бяха от един дол дренки?
  à è ѝ ò „” –

 65. 65 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  [quote#43:"flamendialis"]Това е статуквото- война на лобита. Всички спорят кое лоби е по-добро, а не кой кандидат има по-добри качества. [/quote]

  [quote#60:"Николай Николов"]трябва човек сърцат и с хъс, а Панов определено не е такъв. [/quote]

  [quote#1:"qwertqwert"]Панова ли е, която с ушите си чух да казва, че няма нужда от наказателни мерки срещу съдии, защото реалността в съдебната система била различна от битуващото в обществото мнение? [/quote]
  Ето на такива хора трябва да разчитаме за справедливост в България?!

 66. 66 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Рапоня може да отчете поредната победа. Вече всичко важно в съдебната система е назначено от него и от шайката му. А иначе за проблемите в съдебната система са виновни други.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 67. 67 Профил на zakkwylde
  zakkwylde
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Логиката на уважаемата Петя, че може Лозан Панов да е прекрасен човек, но щом кандидатурата му произлиза от някакво кофти лоби, то би трябвало да бъде натирен, страда от ужасен недостатък. По същата логика, сикаджийската мутра Борисов по никакъв начин не трябва да бъде премиер, ама ето на: 1. той Е премиер, и 2. Петя не протестира против този факт. По същата логика произхождащите от комунистическото гюбре Левчев, Дайнов и Минчев по никакъв начин не бива да бъдат допускани до една демократична медия, ама ето на - допускат ги, а Петя пак няма нищо против. Няма пълно щастие, Владимирова, и не се очертава скоро да има. Особено в долината на злобата и завистта.

 68. 68 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  "...Кой кръг всъщност овладява ВКС..."
  Наивни въпроси за държави като България. Как кой? Както във виц за покерджии - тоя ви лъже, даде си две аса. Споко, бе кибик, ще си даде разбира се, негов ред е да раздава картите. Е, сега на масата е правосъдието. Раздават си асата, а правосъдието го няма. Просто им вижте мутрите, и на "асата", и на раздавачите; от простотията и на едните, на другите може да се погнусиш. А кибиците си харесват измамниците.

 69. 69 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2102 Неутрално

  Не гледам Слави Трифонов, Бареков и не чета Петя Владимирова. Като видях името на автора направо преминах на коментарите! Така разбрах, че съм си спестил поредната манипулативна статия. Успех на Дневник.

  Русия- проказата на планетата Земя.
 70. 70 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Наивник е този, който смята, че комуноидната машина ще допусне истинска реформа! Най-много да се мимикрира до ниво частично удовлетворяване на критиките от ЕС и толкоз! По-радикални мерки - като избор на ЧИСТ ПРОФЕСИОНАЛИСТ, който да срине кочината няма как да дойде от овладяната система. "Корпорацията" работи вече 70 г. и единствения шанс да се удари е да й се спре храната!

 71. 71 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 466 Гневно

  Изнасилването на България продължава!

 72. 72 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  [quote#69:"chichka"]Петя Владимирова. Като видях името на автора направо преминах на коментарите! Така разбрах, че съм си спестил поредната манипулативна статия. Успех на Дневник. [/quote]
  Хахаха...чичи кефиш! Аз пък мазохистично прочетох статията. С диагностична цел. Внушенията, които са направени са наистина за елементарно мислещи хора. Според някои медии едикойси бил при Борисов.
  "- Какво е наложило Георги Колев да се допитва до премиера Борисов за кандидатура за председател на ВКС (докато не бъде опровергано, че среща е имало, или докато не бъде огласена темата на срещата, ще я коментираме според най-логичната хипотеза)."
  Много патос и комсомолски ентусиазъм, за сметка на съмнителни журналистически похвати.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 73. 73 Профил на Яна
  Яна
  Рейтинг: 1007 Весело

  "предложилият го Колев се е срещал с премиера Борисов - по информация на медиите"
  "докато не бъде опровергано, че среща е имало, или докато не бъде огласена темата на срещата, ще я коментираме според най-логичната хипотеза"
  ........
  Владимирова, сериозно ли? По коя логика избираме хипотезата? Пак същата - кръговата?

  "Славата трябва да се извоюва, а честта просто не бива да се губи." Шопенхауер
 74. 74 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Живеем в кочина, управлявана от мафия с множество разклонения. Разклоненията влизат понякога в конфликти помежду си, които отминават без последствия. Главното е да върви грабежа на простия народ, а той си върви.
  Нигде взорът надежда не види ! Единствената слаба надежда е НАТО и ЕУ да вземат нещата в свои ръце. Но пък и защо да си взимат белята с тая простотия ?

 75. 75 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2520 Неутрално

  [quote#72:"Кремена"]Много патос и комсомолски ентусиазъм, за сметка на съмнителни журналистически похвати. [/quote]
  Точно... и типично!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 76. 76 Профил на nando
  nando
  Рейтинг: 581 Неутрално

  [quote#44:"Fred"]Самият факт че Цацата застава зад този Панов за мен вече е повод за ОГРОМНИ съмнения към личността му. [/quote]

  това е болшевишка работа! Панова по каква логика е по-добра след като е предложение на Нели Куцкова, коята е същия въжеиграч и стоеше зад кандидатурата на НЕ-ЗНАМ си кой корумпиран магистрат(Гугушева). Просто ясно се вижда, че има две лобита и едното е загубило, а виновен е Росен. Колко удобно!

 77. 77 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Явно не само трябва да се ходи на гурбет в чужбина, но и за правосъдие.

 78. 78 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  Не може и двамата кандидата да бъдат изброни, постът е един! Ако някому не бендисва, сори, лош късмет..... бих казал.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 79. 79 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#3] от "shinjuku":
  ЦАЦАРОВ, кога ще има обвиняеми за КРАЖБАТА на парите от КТБ? Ако Съдебната власт е окупирана от ДПС и кръговете от фирми около него, то нали ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА И ЗАКОНОДАТЕЛНАТА не са? КАКВО ЧАКАТ И ТРИТЕ ВЛАСТИ, за да започнат да прилагат закона? И тези власти и властници искат да си плащаме данъците - когато има явен ОТКАЗ на ПРАВОСЪДИЕ от ТЯХНА СТРАНА при ЯВНА кражба на над 2 милиарда евра?! МАФИЯ!

 80. 80 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Кой кръг овладяват тези индивиди аз не искам и да знам. Защото знам кой владее тях. Корпорацията БКП/БСП/ДС/КГБ! Знам и на кой господ се кланят, и че не е Темида.

 81. 81 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 638 Неутрално
 82. 82 Профил на zul11696397
  zul11696397
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#44] от "Fred":

  Той и Филчев не беше корумпиран и караше стара лада преди Йордан Соколов да го произведе главен прокурор, ама я виж какви ги натвори след това ?

  Мразим Гоце и Любо Гоцев
 83. 83 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  [quote#66:"bgkurshum"]Рапоня може да отчете поредната победа. Вече всичко важно в съдебната система е назначено от него и от шайката му.[/quote]
  Ако съдя от Цацата по-скоро ББ трябва да го е страх от "победите" си.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK