Казват, че задкулисието вече го няма

Премиерът Бойко Борисов отива на среща с президента Росен Плевнелиев след смените в МВР и ДАНС

© Георги Кожухаров

Премиерът Бойко Борисов отива на среща с президента Росен Плевнелиев след смените в МВР и ДАНСКадровата интрига по върховете на МВР и службите за сигурност се сдоби с една на пръв поглед благоприятна развръзка. Само че същинската криза далеч не е приключила, предупреждава в коментара си за "Дойче веле" Ясен Бояджиев.


Един всеобщо харесван и одобряван министър на вътрешните работи си отива. Но пък на негово място идва друг, не по-малко харесван и одобряван. И, като бонус, на двама нехаресвани началници в службите за сигурност им е поискана и получена оставката. Какво повече можем да желаем? С "гениалния си политически инстинкт" премиерът светкавично "сне всички напрежения" - "точката е поставена", "темата е затворена", "кризата е приключена".


Такова успокоително за публиката и самоуспокояващо за самите тях внушение излъчват от петък насам управляващите. Но освен че прекалено опростява случилото се, това внушение е доста прибързано и в крайна сметка - лъжливо. Защото в случая става дума не толкова за криза на доверието между един министър и един премиер, между различни групи в една партия или между партиите в една коалиция. Основната криза е в доверието на обществото към днешното управление.


Големият въпрос
Голяма част от българското общество отдавна ясно е идентифицирала българския "проблем на проблемите", с който по един или друг начин са свързани всички злини - модела на срастване на политическа, икономическа, съдебна и медийна власт, овладял цялата държава, за да източва безпрепятствено и безнаказано публичните ресурси. Моделът "Кой", олицетворяван от работещи в частен интерес "независими" институции и служби за сигурност, от "гнилите ябълки" в проядената от зависимости съдебна система, от Пеевски и медийните му "бухалки", от многомилиардната, платена от данъкоплатците афера КТБ. Моделът, срещу който през юни 2013 година въстанаха стотици хиляди.


За да оцелее, правителството трябва да спечели доверието и подкрепата на обществото. Което означава с действията си да покаже, че има желание и воля да разбие модела "Кой" и да разсее съмненията, че самото то (или части от него) е свързано с този модел. Прави ли го обаче? Именно това е големият въпрос около станалото през последните дни.


Отговорът на управляващите


Ето как отговарят на този въпрос управляващите.


"Има задкулисие? Глупости! Тези, които ме познават, знаят, че съм неуправляем", уверява премиерът.


"Премиерът затвори темата за всякакви спекулации, внушения и интерпретации за това как всъщност имаме някакви зависимости", уверява неговият заместник в партията.


"Няма разумно обяснение, което да обоснове някаква зависимост на премиера от ДПС", уверява заместничката му в правителството и бъдещ вътрешен министър.


"Решението на премиера снема внушенията за задкулисие в отношенията с ДПС. Надяваме се, че тези решения са поставили точка и за шлифера му, и за каквито и да е други части, които някой, бог знае кой, държи", уверява в пълно единодушие с управляващите лидерът на опозиционното Движение за права и свободи.


А бъдещият министър на вътрешните работи обяснява нестихващите съмнения така: "Ние прекалено много си задаваме този въпрос, защото сме травмирани от предишното задкулисие в българската политика".


Съмненията


Засега обаче няма признаци задкулисието в българската политика да е станало "предишно". Напротив.


Най-напред - в това отношение историята със смените и оставките по върховете на МВР и ДАНС засега не обяснява и не доказва нищо. Но остават куп "травмиращи" въпроси. Кому и защо беше нужно да се стига до тази ситуация? Защо двамата, инсталирани от модела "Кой" началници не бяха отстранени много по-рано? Защо внесеният от министъра на вътрешните работи закон бе променен в последния момент така, че те да бъдат съхранени? Защо трябваше без никакви сериозни аргументи да бъде жертван един от най-реформаторски настроените, един от малкото започнали реални реформи министри?


Да, неговата бъдеща заместничка е сред най-интелигентните и будещи доверие политици на ГЕРБ. Но познанията ѝ за МВР се изчерпват горе-долу с адреса му и затова е ясно, че решенията и назначенията ще са на премиера. Тъй че ще трябва да повярваме на човека, за когото двамата, подали сега оставка, ту са "олигофрени" и "за ареста", ту "се стараят" и "работят почтено". А има и още нещо: фактът, че са отстранени посредниците, обслужващи една зависимост, все още не означава, че е отстранена и самата зависимост.


Заради всичко това


С това "травмиращите" съмнения не се изчерпват. Защо, например, важни за обществото теми си остават табу за премиера. Самият модел "Кой" за него сякаш не съществува. Както и нарицателното за този модел име Пеевски.


Основните фигури в "независимите" регулиращи и контролиращи органи са непокътнати. Ако няма как да бъдат отстранени или накарани да напуснат сами, биха могли поне да бъдат принудени да отговарят публично за действията и бездействията си. В аферата КТБ, например. Никой обаче (с малки изключения) не им задава тези въпроси.


Комисията за финансов надзор, например, вместо да санкционира "свързаните лица" по веригата на източването, води война с критиците на Пеевски и глобява търсещи истината медии. Прокуратурата пък преследва и тормози най-активните и последователни в изобличаването на модела "Кой" граждани, но отказва да се задълбочи във видимите с просто око несъответствия между стандарта на живот и данъчните и имотните декларации на Пеевски. Медиите, които на книга не са на Пеевски, отново са в любвеобилен съюз с премиера, докато размахват "бухалки" срещу критиците и опонентите му. Сякаш живеем в държавата на Путин, а не в управлявана от "реформаторско" мнозинство страна от ЕС.


И накрая, най-важната от всички реформи - съдебната - също е поставена пред голяма "травмираща" въпросителна. Вече е ясно, че заради единната съпротива на най-голямата партия в мнозинството и на главния прокурор, България няма да има независима прокуратура за борба срещу корупцията по върховете на властта по румънски модел. Впрочем, и за съдебната реформа от премиера няма да чуете нито дума по същество.


Заради всичко това кризата в доверието на обществото към днешното управление, която е и в основата на актуалната интрига по върховете на МВР и службите за сигурност, далеч не е приключила, а е по-скоро в разгара си.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (60)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2607 Неутрално

  докато няма повсеместна лустрация и отстраняване на всички другари от ДС ,задкулисие има ,независимо кой и от кое име управлява

 2. 2 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 364 Неутрално

  Бойко е част от същия модел КОЙ
  затова и никога няма да го чуете да говори за него - защото Пеевски само с няколко документа може да го извади от политическия живот - дали някой има съмнение

 3. 3 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 450 Любопитно

  Г-н Бояджиев, на бабата в село Х, на която крадат кокошките, й е все тая кой е министър - за нея е важно местната полиция да я опази. Кой е министър е важно за не повече от 20-25% (?) от населението - които се интересуват наистина (от обща култура) и за ченгетата.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 4. 4 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4769 Гневно

  Аз също мисля, че КОЙ още управлява, но поне не толкова нагло, както при Олигархски! Най-голямата им наглост бе предложението Пеевски да оглави ДАНС!

 5. 5 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4769 Разстроено

  [quote#3:"Mark Twain"]Г-н Бояджиев, на бабата в село Х, на която крадат кокошките, й е все тая кой е министър - за нея е важно местната полиция да я опази. Кой е министър е важно за не повече от 20-25% (?) от населението - които се интересуват наистина (от обща култура) и за ченгетата. [/quote]

  Няма как да се съглася с Вас! Кой е министър определя политиката на министерството. А политиката на министерството има пряко отношение към опазване собствеността на гражданите!

 6. 6 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  Лустрация и забрана за заемане на всякакви постове по върховете на управлението на страната!

  Имало едно време ссср...
 7. 7 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 932 Любопитно

  ... хм, егаси елементарната партенка... веке немАло задкулисие... веке нЕма по медиите и у фейса СВ-тата на зам.министрЕ, на облаСни и други виШи номенклатури... що ли??? Нищо интересно нЕма за тЕх ли? Или е некореКно да сА развяват прани и непрани рабУти...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 8. 8 Профил на дурак
  дурак
  Рейтинг: 569 Весело

  в БГ никога не е имало Задкулисие...

  има колективно "мислене" , което Пречи да се осъзнае надписът над Парламента !

  "Спасението на давещите се е техен проблем"
  Илф и Петров

  софтуер от 1956 год не работи в сегашните условия..

  "Чипът" трябва да се смени ,
  както казваше Сакскобургготски

 9. 9 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Задкулисието в България има две лица - ДП и Протестна мрежа. И двете са с неясен произход и финансиране. Не е често да се говори само за едното от тези две лица.

  Ето защо задкулисието пак си го има - както при Орешарски така и сега. Има си представители във властта и е активно в кадруването и чистките напоследък.

 10. 10 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 932 Весело

  [quote#6:"citoplast"]Лустрация и забрана за заемане на всякакви постове по върховете на управлението на страната! [/quote]
  ... ама, че мА развесели... прЪви си отива Боце, и Цецо... после Танов и 80% от избраните или назначени герберЕ... АБВ-то, нЕкои "патриотЕ" и тук-там от блока...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 11. 11 Профил на ДЗВЕР
  ДЗВЕР
  Рейтинг: 932 Неутрално

  [quote#9:"12345"]Ето защо задкулисието пак си го има - както при Орешарски така и сега[/quote]
  ... задкулисието не почва от Ореха... нЕма да сврЪши и с Боце 2.0...

  опозиция на всяка власт, отпор на всяка тъпота...
 12. 12 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1073 Весело

  До коментар [#4] от "vassilun":

  Браво! Конграчулейшънс! И кое ви накара да споделите с нас тези никому неизвестни факти?!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 13. 13 Профил на Миша
  Миша
  Рейтинг: 964 Неутрално

  Борбата ще е трудна. Едновременно срещу партии (поне да са няколко само), петата колона, олигархията и обикновените мафиоти, прокуратурата, следствието, медиите с "офшорни' собственици (собственик), библиотекарите. Има препокрития и преплитане между тях. Другите страни отдавна са ги изолирали. Ние още се чудим.

  Миша
 14. 14 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Борисов е оставил реформите на РБ. Без ГЕРБ обаче никакви реформи няма да се случат. Ако неговото участие е, да разводнява реформите, това заначи, че КОЙ го управлява. И накрая реформи няма да има, КОЙ си е на власт, а реформаторите ще бъдат изкарани виновни за липсата на реформи. Т.е. те трябва навреме да напуснат правителството, ако видят, че никакви реформи не могат да прокарат. И да се върви към нови избори.

 15. 15 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1059 Неутрално

  [quote#6:"citoplast"]Лустрация и забрана за заемане на всякакви постове по върховете на управлението на страната![/quote]
  Подкрепям!!!
  Първия, който ще бъде отсртанен от власт ще е Премиера.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 16. 16 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 785 Любопитно

  Задкулисие?! Всъщност от няколко години насам организираната престъпност превзела институциите действа все по-явно и нагло. За съжаление, някой наистина държи Борисов за "шлифера" и доколко се направят някои промени и реформи,те ще бъдат второстепенни и не в най-чувствителните сфери. Събитията и държанието на премиера през последните седмици го доказват ясно. Забравете за радикални промени и българска Комисия Маковей......Не знам как и доколко и,разбира се, докога, все още РБ ще намират смисъл да остават формално в управлението.
  Добър коментар на Ясен Бояджиев / DW /.

 17. 17 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Дойче веле обикновено прави разумни коментари напътствано от Александър Андреев,но тук изпуска един много важен момент..целия труд и усилия на разследващите,регулиращите,разузнаващите и други БГ органи накрая трябва да бъде "парафиран"/увенчан от съдебната власт и по точно от БГ съда,а так както знаем освен гнили ябълки има и конституционна преграда в лицето на Конституционния съд ,който брани статуквото и моделът "кой"!
  Който и да е във властта и в силовите структури не може да получи положителен резултат без съдебна реформа!Румъния се справя много по добре ,защото нейния елит разбра,че без доверие в съдебната система никой от елита не може да се чувства спокоен,дори и разумните и балансирани политици и държавни служители !

 18. 18 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4769 Весело

  [quote#12:"tribiri"]И кое ви накара да споделите с нас тези никому неизвестни факти?![/quote]

  Опитвам се да Ви отворя очите, но ...

 19. 19 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 506 Весело

  [quote#4:"vassilun"]Аз също мисля, че КОЙ още управлява[/quote]
  На "високоинтелигентните" им измислиха нов "Торбалан" - казва се "КОЙ". Аз все си мисля, че "Торбалан" си беше по-добър - и торба си има човека, и го поназнайват хората, а и не изглеждаш пълен идиот, когато го използваш в изречение - вижте в горното изречение колко малоумно изглежда. Ама то, от грънчари като Асенча Генов и пишман адвокатчета като Раданча, какво да очаква човек? Тия и фолклора са способни да разбишкат, само и само да се направят на интересни. Не са разбрали, милите, че има голяма разлика между това да си интересен и това да си просто смешен...

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 20. 20 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#1] от "ivan ivanov":

  След толкова години и досиета не са останали, както и повечето хора вече свършиха мазилата. Иначе можем да прецакаме няколко почти-пенсионери ама те децата им вече са в системата.

  Макар и всячески се надявам да дойде момента, в който България ще стане демократична държава, мисля че отдавна е много късно.

  Леко обезчовечен...
 21. 21 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2652 Неутрално
 22. 22 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Много точен анализ. Има да си питаме КОЙ, не че не знаем де. Само милиардите които откраднаха от КТБ можеха да купят десет изтребителя, вместо да ни карат да се чувстваме смешни и жалки. Няма ли кой да им потърси сметка на тия разбойници.

 23. 23 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8531 Неутрално

  За съжаление ние г-н Бояджиев, си задаваме същите въпроси и по никакъв начин не можем да си отговорим.Напротив,тези ,които трябва да отговарят,се правят на разсеяни,защото не им е изгодно да отговарят.Почнахме да губим надежда,че хората,които сме избрали да изкоренят модела "Кой",поне в голямата си част,нямат намерение да си създават главоболия.РБ остава май самотен в желанието за реформи и промяна.

 24. 24 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#5] от "vassilun":

  "Кой е министър определя политиката на министерството" - ама това сериозно ли ?
  Ако министъра определяше "...политиката..." сегашният нямаше да подава оставка, а и сегашният ако не слуша и него ще сменят

  Все по-хубаво става :)
 25. 25 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Защо, например, важни за обществото теми си остават табу за премиера. Самият модел "Кой" за него сякаш не съществува. Както и нарицателното за този модел име Пеевски."

  Хипотези:
  Георгиевските лентички
  Червей
  Националното предателство

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 26. 26 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Това е моята любима тема! Не мога да се наситя да чета за Задкулисието! Особено, когато Плевнелиев му се кара.
  Оня на снимката, кво пак са го изтипосали?!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 27. 27 Профил на kotuo
  kotuo
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Свидетели сме на актуализацията на стара българска поговорка.
  "Вълкът, шлифера си мени, но нрава не!"

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 29. 29 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 767 Разстроено

  [quote#1:"ivan ivanov"]отстраняване на всички другари от ДС [/quote]
  А техните другари!?
  Вече единствено (свинарчето)Ивайло е спасение, всичко останало пее... в хора!?

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 30. 30 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Слънчо си мечтеше да изгрява и залязва безгрижно, да играйка мачлета и да ръси бисери докато Лилито строи магистрали и санира панелки...В тая чудна картинка кученцата Писчо и Урко се вписваха идеално, а Вучков взе, че му я развали...
  Дали си дава сметка каква услуга му направи Вучков, като му осигури възможност на тези ключови постове да сложи смислени хора и така да повиши шансовете за оцеляване и на себе си, и на ГЕРБ? Ще стане ясно, като видим кои ще номинира. Жалко само, че едва ли ще разберем кои бяха фаворитите на Вучков.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 31. 31 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 633 Весело

  [quote#2:"petark"]Бойко е част от същия модел КОЙ
  затова и никога няма да го чуете да говори за него - защото Пеевски само с няколко документа може да го извади от политическия живот - дали някой има съмнение [/quote]
  ММмммДААаааааааа
  Логично и верно!!!

 32. 32 Профил на goblenka
  goblenka
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Моля? Ако някой мисли, че Пеевски, Лазаров, Писанчев са задкулисието - много се лъже! То, за това е задкулисие, защото не се вижда! Защото си дърпа конците на марионетките! Ние виждаме тях! Марионетките! Те са сменяеми! Важното е, да си изиграят ролите! А, те, няма друг избор, освен да ги изиграят! Нали конците се дърпат из зад кулисите!

  goblenka
 33. 33 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 2794 Неутрално

  WWW

  Нов Чип за Предкулисието!

  пп
  През 1956 е нямало софтуер, чипове, интегрални схеми и ЭВМ.
  Имало радиа и един-два чернобели телевизора.
  Карали са на ламби.

  До коментар [#8] от "Бодил Салкъмов":
  в БГ никога не е имало Задкулисие...

  софтуер от 1956 год не работи в сегашните условия..

  "Чипът" трябва да се смени,
  както казваше Сакскобургготски

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Проблема се казва Бойко Методиев Борисов ! Той е част от модела " КОЙ " и главна спънка за реформите !

 36. 36 Профил на Иван55
  Иван55
  Рейтинг: 395 Неутрално

  [quote#30:"Не губя надежда за СВЯСТНО ДЯСНО!"]Дали си дава сметка каква услуга му направи Вучков, като му осигури възможност на тези ключови постове да сложи смислени хора и така да повиши шансовете за оцеляване и на себе си, и на ГЕРБ?[/quote]

  До коментар [#30] от "Не губя надежда за СВЯСТНО ДЯСНО!":

  Има ли по-удачен вариант да се скъсат връзките към поръчителите на Червей???

  Към "Власт власт възпира" чрез пряка демокрация.
 37. 37 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Сякаш живеем в държавата на Путин, а не в управлявана от "реформаторско" мнозинство страна от ЕС."...Ами, според мен точно в "държава", конструирана "а ла путя", живеем...на всички места в управлението са комуноидни субекти, принадлежността на които към "различни" партии е само мимикрия на комунистите...

 38. 38 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Време е да въведем нов термин. Това "задкулисие" вече ми дойде до гуша...

  Свобода за Надежда Савченко!
 39. 39 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Мафията вече не е задкулисна, а напълно открита.
  През 90-те години отива мутрата при собственика на завода и казва: " Ще продължиш да работиш, но само ако посредници са ти тия и тия фирми".
  Сега съвсем открито министърът на икономиката отива в Дунарит и казва: " Ще продължите да работите, но само през посредници".
  Разликата спрямо 90-те е, че сега всичко става съвсем пред очите на хората. И няма кой да протестира.

 40. 40 Профил на Дилема
  Дилема
  Рейтинг: 2098 Любопитно

  "Вече е ясно, че заради единната съпротива на най-голямата партия в мнозинството и на главния прокурор, България няма да има независима прокуратура за борба срещу корупцията по върховете на властта по румънски модел."

  Кому е ясно, защото на мен пък ми е мъгла? Откъде накъде ще свързвате "най-голямата партия в мнозинството" със създаване на "независима прокуратура", след като е ясно, че тази задача си е провал на Кунева и Иванов?! Досега на НС не е поставян за решаване никакъв казус, освен т.н. "стратегия", която получи удивително мнозинство.

  Нагло, тъпо, червено към лила, питаш го - то те рита, риташ го - то пада на колене, плюеш го - то мисли, че дъжд вали. Що е то?
 41. 41 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#13:"Миша"]Борбата ще е трудна. Едновременно срещу партии (поне да са няколко само), петата колона, олигархията и обикновените мафиоти, прокуратурата, следствието, медиите с "офшорни' собственици (собственик), библиотекарите. Има препокрития и преплитане между тях. Другите страни отдавна са ги изолирали. Ние още се чудим. [/quote]
  ++++Само, че борбата е една - срещу комунистите, въплатени в изброените организации...

 42. 42 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 561 Весело

  До коментар [#9] от "12345":

  Какво откровение!
  Тази глупост самичък ли си я измисли, или ти я дадоха на флашка?

  Е, никой ти вярва, но пък може да спамиш насам-натам из форумите.

 43. 43 Профил на Мария Станева
  Мария Станева
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Следващият подал оставка министър ще министъра на правосъдието Хр.Иванов. Докато Цацаров е главен прокурор не може да се очаква никакво помръдване в съсебната система , ще има само "Бег на Месте" -по Висоцки , всеобщо успокояващ и примиряващ.

 44. 44 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Хубава статия с много "защо?"!
  Ами защото на властта в България политиците гледат само като на средство за забогатяване и приятно гъделичкане на егото да се разпореждат и да са център на внимание!
  Настоящата изборна система им осигурява и гарантира това!
  Нещо повече, позволява на такива като Шлифера да се държат нагло и цинично!
  И няма кой да им го отнеме!

 45. 45 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2368 Неутрално

  И аз съм на мнение, че няма как да се използва минало време, когато говорим за "задкулисие" и ако имам някакво възражение, то е, че не за "зад", а за директно "пред" кулисие става дума.
  Това е добре, защото няма как да говорим за грешка в това отношение и поддържам напълно мнението на Кънев, който свързва пряко отбиването на ДПС от цицките на властта и счита, че това е достатъчно добър и представителен признак, че се прави нещо срещу модела "Кой".
  Само не трябва да се очаква някакви супер бързи или пък окончателни решения на този проблем. Те са се окопали много дълбоко и във всички области на обществения живот и затова съпротивата е и ще бъде страхотна - вижте по-горе решението на ВАС по въпроса на Пенчев, само като един от многото примери, вижте позицията на Цацаров относно отделна антикорупционна прокуратура , решенията на ВСС , на КС и т.н.
  Да не говорим за маса техни агенти на по-ниските позиции в МВР, ДАНС, МЗиГ, разни регионални началници и кметове и т.н.
  Така че работа има и вероятно ще има и за следващите парламенти и управления, въпроса е веднъж да тръгне процеса на чистене от тези хора и дали това се случва или не, най-добре се разбира по реакциите на Местан, на Сидеров ( няма как самоподдържащата се двойка да не страда като истинска двойка) и разбира се на БСП, които също си падат по коалициите с тези две изключително вредни за страната образувания.

 46. 46 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 395 Неутрално

  ОТ ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ПОЛИТИЦИ ТЪПАНАРИ И МОШЕНИЦИ ,НАЙ СВЕСТЕН ЗА НАШИТЕ УСЛОВИЯ/ТАКЪВ НИ Е И НАРОДА/ Е БОЙКО -НАЙ МРАЗЕНИЯ ОТ НАЙ ГОЛЕМИТЕ МОШЕНИЦИ ,КОЕТО ДОКАЗВА ЧЕ Е НАЙ ПРАВ И МЪДХР -ПРЕДВИЖАЩ НЕЩАТА В БЪДЕЩЕ.НО ИАМ МНОГО СИЛНИ ВОАГОВЕ ТРЯЬВА НАРОДА ДА ГО ПОДКРЕПИ ИНАЧЕ ОТИВАМЕ В АДА.СТИГА СТЕ СПАЛИ В ЧЕРУПКИТЕ СИ .ИЗЛЕСТЕ НАВЪН .БЪЛГАРИЯ ВИ ЧАКА.

 47. 47 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 395 Неутрално

  НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ,ЧЕ ХОРА С НАЙ КАРУЦАРСКИ ЕЗИК КРИТИКУВА БОЙКО И НИ ВТХЛПЯВАТ ЧЕ НЕ УЧЕН''КАТО СЕРГЕЙЧО-С ТРУДА СИ ЗА ВОЕННАТ УНИФОРМА НА КР,АРМИЯ'',ИСТОРИКА ГОЦЕ ГТО ИЗБРАХА ТЕРЦИТЕ И РОМИТЕ И ДЪРТИТЕ ПРОМИТИ МОЦИ А ПО ИНТЕРНЕТ ПИШЕ ,Е БОЯКО Е ДОЦЕНТ В ВИПОНД НА СИМИОНОВО/ВИСШ СИНСТ.ПО ПОДГОТНА ОФИЦЕРИТЕ ЗА НАУЧНА ДЕЙНОСТ.ТАКА ЧЕ Е ПО УЧЕН ОТ ДРУГИТЕ ЛИДЕРИ И НЕ СА ГО ПРИЕЛИ В ДС ЗАЩОТО ДЯДО МУ Е УБИТ ОТ БКП/ДС/ СЛЕД ДЕВЕТИ.ПРОЧЕТЕТЕ ГО ПО ИНТЕРНЕТ ПИШЕ.

 48. 48 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 561 Гневно

  До коментар [#17] от "adam1966":

  В България има приет закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен д.в.бр.37 от 5 май 2000 г.При наличиена политическа воля и елементарен морал и чувство за справедливост може без оправдания да се проведе процеса на декомунизацияулустрация ,национализация и народен съд по Германски образец.Но нито едно от тези условия няма в България.Другите държави приели закон за Лустрация са далеч напред.Последната от тях беше Украйна -септември 2014 год.Само ние останахме и това е причината да бъдем последни по всичко и подигравани от всички.

 49. 49 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1744 Неутрално

  До коментар [#3] от "Mark Twain":

  Това е защото на бабата на село й е толкова акъла. Докато се възпроизвежда модела, няма кой да я опази от крадците, защото последните са управляем електорат.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 50. 50 Профил на dr.st.danev
  dr.st.danev
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Задкулисието: "Слуховете за кончината ми са силно преувеличени"
  Също - "Няма ме вече, спете спокойно деца"

 51. 51 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Авторът се е задоволил само хдраматургията на проблема ...
  В "Дойче веле" са все такива - коментатори, а това не стига ...

 52. 52 Профил на kony
  kony
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Казват, че задкулисието вече го няма" - ами да няма го, вече се казва ПРЕДКУЛИСИЕ или задКОЙлисие...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 53. 53 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  До коментар [#51] от "dimko":

  Бокоу каза: "Аз съм прост и вий сте прости, затова ще се разберем"...
  И затова ще го търпим! Народа го разбра и иска да свикне с тази мисъл.
  Тя го устройва, всява му спокойствие, нищо, че е привидно и Бокоу е спокоен така, защото ако беше друг никой нямаше нищо да му се разбере, точно като сега!
  Например Путин също го разбират, там на североизток, нищо, че се мисли за всезнаещ, но спокойствие нямат, това е то да кажеш, че си прост...
  Има нещо в това!

 54. 54 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Другаря Т. Живков, също изтъкваше приживе, че е много прост, човек от народа.
  И управлява дълго, безпроблемно и с усет, че накрая си и повярва, че наистина е така!

 55. 55 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  ПОПУЛИЗМЪТ създава зависимости, за да улесни придобивки и изгоди. Двамата са наясно с това, но нацията се самозаблуждава, че и за нея ще има някоя троха от трапезата, затова е навита да им вярва или поне да се прави, че им вярва.

  Затова убийците на Немцов, ще ги осъдят, но като ги екстрадират в родните им хутори Кадиров ще ги пусне да си живеят дълго и щастливо, като герои.

 56. 56 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  До коментар [#52] от "kony":

  Верно е! Задкулисие вече няма.
  Пред кулисите е самата сцена, лошо ще е ако се отиде още по-напред, защото там е оркестъра и Диригента.

 57. 57 Профил на jony
  jony
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Авторът е забравил да прибави и думите на Местан: "Решението на Борисов за МВР и службите снема внушенията за каквото и да е задкулисие с ДПС".
  И вече сме абсолютно спокойни, Борисов не е от "нашите".

 58. 58 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 566 Неутрално

  До коментар [#53] от "convince":

  Нищо няма "в това" - след като ампутираха способността ни за общо развитие, ни натрапват рецептурник за фуражни смески ...

 59. 59 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#5] от "vassilun":

  Не съм казал, че не е така. Но на бабата от селото й е все тая за "политиката". Идете на село, вижте какво казват хората.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 60. 60 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1927 Неутрално

  " Казват,че задкулисието вече го няма "


  Казват ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK