Реформата в съдебната власт като ... спасяване на Петьо Еврото

Реформата в съдебната власт като ... спасяване на Петьо Еврото

© ДневникВисшият съдебен съвет (ВСС) отказа да заведе дисциплинарно производство срещу следователя, до скоро началник на столичния следствен отдел Петьо Петров с мотива, че е изтекла предвидената от Закона за съдебната власт 3-годишна давност от момента, когато са били оповестени в медиите неговите действия, уронващи престижа на съдебната власт.


А визираните действия са участието на Петров в полицейската операция, на която бе построено делото за подкуп срещу бившия военен министор Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и финансиста Тенчо Попов. То приключи на последна инстанция - Върховния касационен съд  на 3 февруари тази година, а в съдебния акт, потвърждаващ оправдателните присъди на тримата на първите две инстанции, е написано какви са били действията на Петров:


"емблематичен пример за полицейска провокация, инсценирана и проведена с участието на Петър Петров под ръководството на лица от службите за сигурност, полицията и държавното обвинение"

Мнозинството на ВСС обаче реши, че давността трябва да се брои от 2010 г., когато в публичното пространство са се появили скандалните информации за Петров, а не от 3 февруари т.г., когато съдът окончателно ги е потвърдил.
След като ВКС написа черно на бяло какви ги е вършил следователят и основен свидетел по делото, самият той подаде оставка от началническия пост, а на 5 март пожела и да напусне доброволно съдебната система.


Забележителното в сюжета "Петров" - по-известен с красноречивия прякор Петьо Еврото, е, че не друг, а лично главният прокурор  го спасява от дисциплинарната проверка, като предложи ВСС кротко да го освободи от системата. На 5 март на мнозинството на Цацаров не му стигна 1 глас, но този четвъртък (26 март) успя - ВСС просто отказа да се занимава с нарушенията на скандалния следовател, забъркан в поредица емблематични скандали, и той ще си замине от съдебната система по свое желание и по живо - по здраво, заедно със заслужените заплати за прослуженото време, някъде около 50 хил. лв...


А в прослуженото време - то не бяха съмнителни алкохолни проби и надхитряне с КАТ, то не бе загубване на тефтери, когато трябваше да бъдат покрити инициалите на властта и на ДП... Тоест


спасява се магистрат с колосални заслуги за нулевото обществено доверие в правосъдието


Спасява се същевременно емблематично лице от съдебната власт, разследвало  "специални" досъдебни дела, като това срещу бившите издатели на "24 часа" и "Труд" Огнян Донев и Любомир Павлов; за проекта "Цанков камък" срещу Доган; делото за комуникационната система на армията "Странджа 2" (от което тръгна делото за подкуп срещу Николай Цонев); за длъжностните престъпления в КТБ, от която е имал  кредитна карта: все дела, които ако съдим от дистанцията на времето и по развоя им, без особен риск си заслужават определението конюнктурна прокурорска продукция, обслужваща повелята на деня, спусната по едното дело например от Цветанов: "До седмица ще имаме арестуван съдия", обяви той в навечерието на ареста на Цонев като "абсолютен престъпник" на колене в болничния коридор през април 2010.


Тъй че


героят на този коментар всъщност не е скандалният следовател, а главният прокурор, който го спасява от проверка чрез влиянието си над мнозинството на ВСС

Логиката на спасяването е проста: магистратите, които са част от мрежа за поръчки, трябва да бъдат покривани от проверки и дисциплинарни производства, и ако не могат да бъдат опазени занапред в системата, нека си отидат кротко и без шум, за да не лъснат високите поръчители. Затова и прокуратурата няма да заведе наказателно дело срещу Петров, ако съдим по изтичащата съвсем скоро давност и за наказателно преследване (не само за дисциплинарното) въпреки че установеното от съда за неговите действия се вмества в Наказателния кодекс:  "Който преднамерено създава обстановка или условия, за да предизвика предлагане, даване или получаване на подкуп с цел да навреди на онзи, който даде или приеме подкупа, се наказва за провокация към подкуп с лишаване от свобода до 3 години".


По същата логика ВСС, вместо да образува дисциплинарно производство срещу Владимира Янева за разрешенията за СРС по скандала "Червеи", нападна министъра на правосъдието, че нарушил закона, като огласил предложението си. (Срещу Янева все пак е образувано досъдебно производство заради "Червеи", за да бъде отстранена от председателския пост, но не е привлечена като обвиняема.)


Такива са мерките на прокуратурата и конкретно на главния прокурор за борба с корупцията, за изчистване от негативите, за оздравяване и реформиране на съдебната система. На тези мерки и премиерът явно гласува доверие в петък с намека, че може да бъдат възстановени някогашните правомощия на прокуратурата да разваля сделки. Контекстът - спасяване на отломъците от КТБ от разграбване. Правомощия, които били отнети навремето /през 1997 г./ за да мине по-лесно "разбойническата приватизация" - по същото изявление на премиера. 


Прав е г-н Борисов - разбойническата приватизация отмина, настъпило е може би светото преразпределение на разпределеното.


Каква съдебна реформа, какви пет лева (пак по премиера)!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2294 Неутрално

  А на Янева също ли изтече давност на деянието?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на biba_jaba
  biba_jaba
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#1] от "Николай Колев":

  Не е. Като гледам още си става

  Пребиваването в социалните мрежи от служебния компютър е по-голяма заплаха за капитализма от пролетарска революция.
 3. 3 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3664 Неутрално

  Висшият SS е еманацията на "КОЙ"!
  Затова ТРЯБВА промяна на Конституцията - за да се премахне комунистическо-корумпираният и мафиотски модел на обсебване и ползване на властта!
  Какво ли би казал доктор Гилотен?...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 4. 4 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 979 Неутрално

  С тия двамата слуги на мафията от снимката нищо няма да стане.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 5. 5 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "спусната по едното дело например от Цветанов: "До седмица ще имаме арестуван съдия"..... Лошото е че няма арестуван, не че не са за арестуване половината магистрати в БГ-то. А купчината престъпници дето ги арестуваха, а после магистратите услужливо ги "изпускат"....

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 6. 6 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3110 Неутрално

  Да главната им задача е да си пазят задните части един на друг!

  klimentm
 7. 7 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 521 Неутрално

  ....обслужваща повелята на деня, спусната по едното дело например от Цветанов: "До седмица ще имаме арестуван съдия"

  Може ли някакъв лик към това твърдение, някакво доказателство. По възможност не от блиц или цитат от друга статия на Петя.

 8. 8 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#1:"Николай Колев"]А на Янева също ли изтече давност на деянието?[/quote]
  Колев, пак предизвикваш моето възхищение! Само Янева ли е виновна за червеите? На горе какво е положението?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  ВСС е същата мафия като СГС.Не може едни мафиоти да разследват други мафиоти.Всичко да се разтурва и да се гради отново,с други хора,по други правила.

 10. 10 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Снимката на Борисов сте я сложили заради продължаващите внушения на Владимировна ли???

  Няма шики-мики.
 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#7:"foxa5"]Може ли някакъв лик към това твърдение, някакво доказателство. По възможност не от блиц или цитат от друга статия на Петя.[/quote]
  Да прав си. Що се отнася до цитирания на Цветанов и Борисов трябва да ги приемаме с подозрение, че журналиста ще ги метне на въжето без да му мигне окото....знаеш как е БГ-то.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3273 Весело

  РИформата в правораздаването се извършва от най компетентните -ВСС и Цацаров.

 13. 13 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ВСС, Цацаров са под влияние на ДПС. Не смеят да пипнат хората които им изпълняват поръчки. Всички са за смяна, ще отенеме много време и усилия докато се изчисти тази прогнила система.

 14. 14 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1166 Неутрално

  Единствено чрез смяна на главния прокурор и ВСС може да има някакъв шанс за съдебната система

 15. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2767 Неутрално

  Боце си го избра, а той съвестно се отплаща.„Нашите“ хора невинни си отиват с благодарности и 20 заплати.Като мине време ,може пак да се върнат. Мат'рала не помни.

 16. 16 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 979 Неутрално

  До коментар [#13] от "stanimir62":
  Лошото е, че и премиерът е от същото тесто и под същото влияние...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 17. 17 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#15:"hodounski"]Боце си го избра[/quote]
  Така са БГ магистратите - уж безупречно досие, пък ела после да видиш какво става! Като въшка на чело...

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 18. 18 Профил на stanimir62
  stanimir62
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#16] от "virtual brain":

  Предполагам, че става някаква задкулисна търговия, но не ми е ясно каква.

 19. 19 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 624 Неутрално

  [quote#17:"oporna_to4ka"]Боце си го избра- цитат на коментар #15 от “hodounski”
  Така са БГ магистратите - уж безупречно досие, пък ела после да видиш какво става! Като въшка на чело... [/quote]

  Това е така, но ще ти направя една приятелска забележка. Избягвай коментари, които не започват с "да се внушава" Никога не забравяй, че ти си една опорна точка и внушението е неразделна част от твоята автентичност и форумна особеност. Затова понякога, когато видя че се отплесваш в странични разговори, клавиатурата ми сякаш сама, рефлективно добавя в коментара ти, заветното ДА СЕ ВНУШАВА:

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на Андонов
  Андонов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Никаква реформа няма да настъпи с този прокурор и ВСС. Затворен кръг. Безвремие, безпътица, напразни обществени надеждни...

  “Журналистика е да печаташ/показваш неща, които някой друг не иска да бъдат отпечатани. Всичко останало е пиар” Джордж Оруел
 22. 22 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 780 Любопитно

  Не се брои за откритие,че в съдебната система(и не само там) се работи по поръчка.Иначе прякорът на въпросния следовател нямаше да е "Еврото",а например "Безсребърник" и давността ще тече не от 2010,а от въвеждането на еврото през 2002.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 23. 23 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Любопитно


  - Уважаема "Браво Петя",

  отново слаба статия
  и отново рекордно малко интерес към Матряла Ви.

  Скоро Ви виждам да отразявате мачлетата в Банки между Реформатори и Патриоти под реферството на Баце.

  Нали Вие облъчвахте с "полицейщина", "подслушване" и "цецомобили" ........

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 24. 24 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#10:"Олд Шетърхенд"]Снимката на Борисов сте я сложили заради продължаващите внушения на Владимировна ли??? [/quote]
  ------------------------

  Снимката на Баце е за ДА

  се внушава >
  този от ляво си избра този от дясно.

  Стар Костовашко ДСБарски Трик подплътен с клозетни записи и флашки.

  Владимирова е типичен Флашково-Тефтерен тълковател.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 25. 25 Профил на Biggus Dickus
  Biggus Dickus
  Рейтинг: 546 Гневно

  [quote#3:"Депутат 241 - Майдан в Москве'2015"]Какво ли би казал доктор Гилотен?...[/quote]Ами той доктора, въпреки противоречивата му слава, е бул хуманист. И понеже по негово време, хората са ги осъждали на смърт за какви ли не глупости, и съответно докато умъртвят се е минавало време и целият процес е бил съпроводен с много мъки от страна на жертвата, та човекът е решил, като не може да намали бройката, поне да облекчи мъките на осъдените. Та да се върнем на нашите дни, мислите ли, че един хуманист, като гледа какви екземпляри са се навъдили в съдебната система, ще иска нещо друго за тях, освен бавно дране и обесване с главата надолу накрая?

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 26. 26 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Вместо да се мъчат да променят съда, нека се помолят на Германия, да ни отдели един съд, който да се занимава с български дела. За сметка на съдебния бюджет, разбира се. Сигурен съм, че за доста кратко време българските съдии ще останат без работа, ако не си променят системата.

 27. 27 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 780 Неутрално

  [quote#26:"bawarec"], нека се помолят на Германия, да ни отдели един съд, [/quote]
  Ние пък ще им пратим пилоти,защото тукашните работодатели не се гнусят да им проверяват здравния статус.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 28. 28 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Давностният срок трябва да стане 10 години.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 29. 29 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Ето защо доверието в съдебната система клони към нула...

 30. 30 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 367 Неутрално

  БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ ,КОГАТО СЪЕБНАТА СИСТЕМА/КС,ВСС,ВАС ,ПРОКУРОРИТЕ И СЪИИТЕ В ПРОВИНЦИЯТА ОТ ВИСОКОТО НИВО СЕ ИЗМЕТАТ И НА ТЯХНО МЯСТО НАЗНВЧАТ МЛАДИ ЧЕСТНИ,И НЕ ОТ НОМЕНКЛАТУРСКИ ПРОИЗХОД СПЕЦИАЛИСТИ С ОТКРИТИ БИОГАФИИ ДА ГИ ВИДИ ЦЕЛИЯ НАРОД./ПО МЕДИИТЕ/.В НС ДА НЯМА ПО ВЪЗРАСТНИ ОТ ПОЛОВИН ВЕК ДЕПУТАТИ.МЛАДИТЕ БЪЛГАРИ НИЩО НЕ ЗНАЯТ ЗА ЗОЛУМИТЕ НА БКП.

 31. 31 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1327 Неутрално

  Не знам,какво трябва да стане за да се реформира тази система....Трябва да се създаде едно наистина независимо звено от млади,необременени хора,които да бръкнат здраво в тазиш гнойна рана.

 32. 32 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 728 Неутрално

  Много силен текст!Чест и почитания,Петя!

 33. 33 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 728 Неутрално

  [quote#3:"Депутат 241 - Майдан в Москве'2015"]Затова ТРЯБВА промяна на Конституцията - за да се премахне комунистическо-корумпираният и мафиотски модел на обсебване и ползване на властта![/quote]
  Стига с тези промени,колега!Имаме си свещена,законна и легитимна Търновска Конституция,която подлежи на възстановяване.
  Промени в тази конституция-това е опорната точка на болшевиките.

 34. 34 Профил на naiden_pravdev
  naiden_pravdev
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Г-н Борисов е над мръсотията! Плава на повърхността й като неин каймак.

 35. 35 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 720 Неутрално

  В НЕсъдебната ни система всички, които по партийно-роднинси линия са се добрали до някъква позиция са се увартяли в далаверата. Дълбоко, трайно и ползотворно за банковите им сметки. Без голям, остър и безмилостен склалпел, всичко е само парлама и дъвка за електорат и медии.

 36. 36 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4106 Неутрално

  Ленин на секи кв. км

  Евро та Евро...

  риформи без край
  напусто, безцелно
  и в тупик уж рай...

  А Альоша Рублата??
  Питер или Петьо?

  "Реформата в съдебната власт като ... спасяване на Петьо Еврото"

 37. 37 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Всичко добре, но основните виновници са ББ И ЦЦ.
  И нищо няма да се оправи, докато такива като тях не само се разхождат на свобода, но продължават и да ни "управляват".
  И да назначават пионките като Цацата.

 38. 38 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 257 Неутрално

  "...спасява се магистрат с колосални заслуги за нулевото обществено доверие в правосъдието."
  Е, как не? За сметка на това пък имаше пълното доверие на Пеевски и Цацаров. У нас това е достатъчно.

 39. 39 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Скоро след началото на мандата си и след един провал на операция, Цацаров заяви на всеослушание "всичко в тази държава е пробито", защото бе провален чрез теч от ДАНС. И по подобие на Велчев, неси подаде оставката, както би направил достоен човек, а се сля с престъпната среда властваща в страната. Вместо да се опита да пресуши блатото, той влезе в него

 40. 40 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Гневно

  Надежда всяка оставете,реформа всяка забравете!

 41. 41 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#4] от "virtual brain":

  Те не са слуги на мафията... Те СА мафията...

 42. 42 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 555 Неутрално

  До коментар [#24] от "barcelonski":

  Перфектен коментар напълно съм съгласен

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2039 Неутрално

  Скапани мафиоти!!!Цонев спечели дело срещу България,а сега вместо да го изритат от системата,съдебната мафия ще наградят Еврото с около 50 хил.лева...

 45. 45 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#13:"stanimir62"]ВСС, Цацаров са под влияние на ДПС.[/quote]
  За ВСС съм съгласна, но Цацаров КОЙ го избра?
  Май Буда беше, в един откровен,изтекъл разговор чухме репликата "Ти сам си го избра"(Цацаров де)

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 46. 46 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 983 Неутрално

  [quote#43:"ret"]Или пък си от маскираните червени чуг.ни тук? [/quote]
  Буда ли имаш предвид,щото той е бивш член на БКП, маскиран като демократ.
  Бостана е факт, след няколкото знакови гласувания на ГЕРБ и ДПС, пък Цацаров,който е част от статуквото Буда сам си го избра.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 47. 47 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3458 Неутрално

  [quote#1:"Николай Колев"]А на Янева също ли изтече давност на деянието?[/quote]
  А делото срещу Христо Бисеров за това ли го бавят?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 48. 48 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 917 Любопитно

  "....Мнозинството на ВСС обаче реши, че давността трябва да се брои от 2010 г., когато в публичното пространство са се появили скандалните информации за Петров, а не от 3 февруари т.г., когато съдът окончателно ги е потвърдил...."

  А Законът, таквозинака, май реди нещо друго. Ама у нас щом Блюстителят на закона ни подучва ДА ПРЕСКАЧАМЕ закона, когато се налага, какво повече да говорим?
  Не приказки, а дела ще трябват. С дряновицата...

 49. 49 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 726 Весело

  [quote#46:"Cherrie: Буда, Радан и Местан са новия Бостан"]Буда ли имаш предвид,щото той е бивш член на БКП, маскиран като демократ. [/quote]
  Скъпа,едно и също плещиш по цял ден.Обичам те,но май ставаш вече досадна.

 50. 50 Профил на gruntig
  gruntig
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До края на мандата единствения въпрос, който трябва да се задава на Борисов и Реформаторите е : какво стана със съдебната реформа?

  Всеки ден, ако ще Борисов да открива фонтан в Чепеларе, въпросите трябва да са само и единствено в тази посока.

 51. 51 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 624 Разстроено

  Добре де, до кога?! До кога ще търпим тази гнилоч? Как можем хората да си оправим съдебната система?! Да се освободим от тези гниди? Всички знаем, че от съдебната система, прокуратурата и службите за сигурност и специално МВР, трябва да се почне и да се изгради нормална държава! Как ще стане с всички тези търтеи, гниди и гнили елементи?!? Бойко е част от карнавала на ДС! Това е ясно за всеки запознат с процесите. Кажете, как ще стане наистина, реалната промяна?! ЕС са ни зарязали сами да се оправяме както и трябва да бъде, но не можем. То се вижда, знае се! Давайте да си оправяме кочината, че вече 2/3 от всичките ми умни и красиви приятели и приятелки, вече са в чужбина!!! Отвратен съм от този факт и съм бесен на всичките тези *******, които ни докараха до това дередже днес!

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 52. 52 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2235 Неутрално

  Мафията, Петя, винаги се грижи за своите верни "сподвижници". Само за тези, които нарушат закона "омерта", няма прошка! Гонят ги до дупка, като прехвърлят върху тях, обвиненията отправени към самата Мафия!

 53. 53 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар № 51:"Wizard" "Всички знаем, че от съдебната система, прокуратурата и службите за сигурност и специално МВР, трябва да се почне и да се изгради нормална държава! Как ще стане с всички тези търтеи, гниди и гнили елементи?!? Бойко е част от карнавала на ДС! "
  Абсолютно съм съгласен ! Бойко е част от проблема, дори най-главния, защото ако той беше човек на място можеше много безобразия да не се случат ! Той вместо да е строг но справедлив, в момента се изявява като приятел на всички - и на народа, и на мафиоти, на мутри, на псевдобизнесмени, на циганите , на ДПС заради "етническия мир" и сходни разбирания и интереси, на БСП и АБВ- заради старото приятелство, което ръжда не хваща ! Изобщо Бойко си няма идея от какво има нужда държавата, камо ли да може да го направи за да се доближи до нормалните държави("Не се подлъгвайте по Румъния, гледайте Германия ! (Борисов))! Защо да не гледаме Румъния какво направи в правосъдието- защото ако направим като Румъния у нас няма да останат "политици", магистрати и кметове, министри и бизнесмени които няма да са клиенти на бай Ставри ли ! Колкото до Германия - там никога не са ги управлявали кратуни, изучавали и практикували марксистко-ленинското учение !

 54. 54 Профил на ddd
  ddd
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Когато говорим за Петьо Петров Еврото, трябва да се взрем и в политическия контекст на личната му история. Прекият началник на следователя – градският прокурор Христо Динев по никакъв начин не показа тревога от действията на своя подчинен. Съпругата на Динев пък бе съветник на депутата от ДПС Четин Казак в 41-я парламент.

  dw.de

 55. 55 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4106 Любопитно

  той...

  Мандата за Реформа
  преизпълнихме проформа

  и готови сме да скокнем
  в избори за Нов Мандат.

  Както скачахме удобно
  в шефствия предшефствуващи

  избори много Мандатни.
  Близо век (до два) приятни.

  До коментар [#48] от "alexsilver":

  Мнозинството на ВСС обаче реши, че давността трябва да се брои от 2010 г., когато в публичното пространство са се появили скандалните информации за Петров, а не от 3 февруари т.г., когато съдът окончателно ги е потвърдил...."

  А Законът, таквозинака, май реди нещо друго. Ама у нас щом Блюстителят на закона ни подучва ДА ПРЕСКАЧАМЕ закона, когато се налага, какво повече да говорим?
  Не приказки, а дела ще трябват.

 56. 56 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#52:"batzdravo"]Мафията, Петя, винаги се грижи за своите верни "сподвижници".[/quote]

  Малиййй.......
  http://www.segabg.com/pic/11757/744920-l.jpg

 57. 57 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 955 Неутрално

  "...Каква съдебна реформа, какви пет лева...", "...премиерът явно гласува доверие...", "...прав е г-н Борисов...", "...изявление на премиера...", "...пак по премиера..."

  Бре, бре, премиерът, та премиерът.
  Не се ли усещате или килимчето/чергата е в кръвта ви?
  Какъв премиер, какви два лева?!

 58. 58 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  И моето мнение е, че Цацаров и ВСС трябва да бъдат разтурени и създавани наново. Очевидно е обаче, че ще трябва да се променят правилата, по които се конституират, за да не настъпим мотиката за ен-ти път.
  Ако се замислим за главните прокурори, досега не сме случили на свестен, което поне мен ме навежда на мисълта, че ситуацията в която попада поредния такъв, му дава възможност ( не ги извинявам, да не ме разберете неправилно) или силно ги съблазнява, да използват властта си в своя и на разни групи(ровки) полза, а не в наш интерес.
  Затова трябва според мен, кандидатите за тези висши длъжности, да се предлагат от гилдията ( за да са все пак компетентни), а ние да ги избираме мажоритарно и да им се намали мандата, евентуално да има процедура да го махаме и така, може и да се променят нещата.
  Иначе, г-жа Владимирова остава вярна на себе си и насочва нашата мисъл към кой...към ББ разбира се. Но без да съм адвоката на ББ, все пак грешката, особено прокурорската е системна.

 59. 59 Профил на Vasil Georgiev
  Vasil Georgiev
  Рейтинг: 462 Неутрално

  страхотно интервю на Явор Дачков http://glasove.com/politika/49772-cvetan-vasilev-pred-glasove-poiskaha-mi-da-prehvyrlq-bezvyzmezdno-aktivi-sled-kato-se-opylchih-predizvikaha-krizata-v-ktb/

  Дачков "- За единия клан се сещам. Той е на Пеевски. Кой е другият?"

  /двата клана на милиардера Доган и на милиардера Борисов/

 60. 60 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Дневник, оставам с впечатлението, че твоите герои не те четат!
  А, ако те четат, безочието и нахалството им са в такива размери, че вече нищо не може да ги спре!
  Все пак, отново поздравления за авторката!

 61. 61 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  До коментар [#28] от "Танас":
  Проблема не е в давностния срок. И 20 г да стане пак ще ги протакат. Проблема на българия е:
  - Българската прокуратура
  - Българският съд.
  Каквито и приказки, промени, комисии... да се правят, държава ще започнем да имаме само след като се каже: Кой сложи 20 000 € в плика арестуван при акцията. Тези пари са налични, без отпечатъци.... стояха в кориците на делото и след прекратяването му отидоха в бюджета. Разбрахме, че никой не е искал подкуп, никой не е давал подкуп, но парите в плика от Марс ли паднаха?
  Обърнете внимание и какво ще се случи след като просветния министър се обяви за мерки спиращи дрогата в училище!!!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 62. 62 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1949 Неутрално

  [quote#51:"Wizard"]Добре де, до кога?! До кога ще търпим тази гнилоч? Как можем хората да си оправим съдебната система?! Да се освободим от тези гниди? Всички знаем, че от съдебната система, прокуратурата и службите за сигурност и специално МВР, трябва да се почне и да се изгради нормална държава! Как ще стане с всички тези търтеи, гниди и гнили елементи?!? [/quote]
  Нищо не можеш да направиш нито ти, нито аз....можем само да напуснем тази територия. Това е тяхната цел!
  Единствения друг изход е с референдум да се закрие държавата България и да станем част от Румъния, Турция, Сърбия... или втори Крим! Според вас накъде ни тласкат?

  Русия- проказата на планетата Земя.
 63. 63 Профил на Коле Гурлеф
  Коле Гурлеф
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Коментар 51-търпи и ще си спасиш душата!
  Ако искаш може и Терминал 2-ама там ще трябва да търпиш други реформи и човешки видове.

  Великата Тексаска правда сочи верният път,на младата българска демокрация.
 64. 64 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  борисов го каза
  телетата имат своиството да растат и трябва да се продава преди да е станало крава и бик щото нема какво да ги правиме

 65. 65 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 521 Неутрално

  А защо липсва снимка на най-политически ангажираниея със съдебната реформа - министърът на правосъдието?

 66. 66 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 418 Неутрално
 67. 67 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 2026 Неутрално

  И пак стигаме до въпроса. Какво прави РБ и ДСБ във власт водена от мафиот №1 на републиката. Как са си мислили или ка ще ме убедят, че истински реформи могат да се случат когато ГЕРБ, разбирай Боко, са на власт.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 68. 68 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 259 Неутрално

  "на мнозинството на Цацаров не му стигна 1 глас, но този четвъртък (26 март) успя" - явно реформите не успяват. Радане??? Действайте, мамка му!!!

 69. 69 Профил на k_.ara
  k_.ara
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Цацаров и заместниците му са изборът на Цецо Цв. и Делян, с благословията на Станишев. Докато не ги сменят нищо няма да се промени. И делото Бисеров ще се точи до безкрайност, и КТБ ще е неразгадаем и всичко ще продължава по старому.

 70. 70 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 910 Любопитно

  А как Германия ще помогне в такива случай?
  Как и с каво може да привлечем желанието на европа да пооправи задния си двор -добре де - кочиниата отзад.

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK