Жестокият пръстен - 90 години от атентата в църквата "Св. Неделя"

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (159)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  А отрочетата на мракобесниците продължава да не ги е срам да се бият на входа на Църквата, за да влязат първи.
  Кога ще ни дойде акълът, та да спрем да се пързаляме в обратна на пързалката посока ...

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 2. 2 Профил на save_knforest
  save_knforest
  Рейтинг: 616 Разстроено

  България няма да тръгне към някакъв просперитет без лустрация. 25 години чакаме правна, а не вече дадената политическа оценка на комунистическия режим.
  Дълго време този акт е най-масовото терористично злодеяние в световен мащаб.

 3. 3 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 740 Разстроено

  БКП е създадена да работи срещу интересите на обществото и скоро попада в ръцето на безродници като започва да работи срешу интересите на България. И така до ден днешен.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 4. 4 Профил на бабачко
  бабачко
  Рейтинг: 446 Разстроено

  Дано оная мумия, на която се кланяха червените тврористи в центъра на София 45 години, никога не намери покой. За наследниците на терористичната организация БКП няма какво да се говори. Действията им и сега са насочени срещу България и българите.

  искаш нов монитор? изтрий тук: ##############
 5. 5 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4007 Любопитно

  "Първият опит за постигането на тази цел е през септември 1923 г. Бунтовете обаче не срещат никаква подкрепа у населението"

  Силно преувеличена теза... първо Септемврийското въстание избухва в следствие на държавния преврат извършен срещу законното българско правителство и министър председател от БЗНС. Второ след преврата почват гонения и репресии срещу членовете на БЗНС и БКП... в следствие на това избухва Септемврийското въстание, което обхваща доста български области, хиляди българи въстават, стотици (според някои данни хиляди) са убити от незаконното и диктаторско правителство.

  Ето две гледни точки на въстанието, едната на комунистите:

  http://stzagora.net/2013/09/26/%D1%81%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B2%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B2%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-1923-%D0%B3-%D0%B8-%D0%BF%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%82/

  И другата на сегашните десни историци и коментатори:

  http://www.standartnews.com/mneniya-komentar/1923_g_e_triumf_na_bezumieto-205773.html

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 6. 6 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 568 Неутрално

  Терора на червената чума над България продължава и сега подпомагана активно от русия и руските агенти от БСП-ДПС-АТАКА.  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 7. 7 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4007 Разстроено

  "Извършителите и подбудителите на атентата в църквата "Св. Неделя са комунисти"

  Това е най-голямото престъпление на комунистите в България извършено преди 09.09.1944 г. след като идват на власт извършват още много....

  "Терор, който ражда преврат, който поражда тероризъм, който поражда терор, който поражда друг терор – от юни 1923 г. до февруари 1945 г."

  Насилието ражда насиле, терорът ражда терор.... от край време е било така и така и ще бъде за съжаление....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 8. 8 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Цялата акция (замислена много грамотно) носи стила на съветското ЧК. След 1945 комунистическите терористи, организирани от НКВД посли КГБ избиха всичко читаво в България. Това си беше генетичен погром над българската нация. И до днес неможем да се оправим.

  chavo64
 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1254 Неутрално

  Убиици.Цялата история на партията им потънала в кръв.Народните верни синове"са трепали българи като мухи.

 10. 10 Профил на Кирето
  Кирето
  Рейтинг: 1312 Неутрално

  Това е отвратително деяние.
  А след '44-та комунистите го изкарваха, като най-великият подвиг...

  Научих "God Save the Queen".........е, струва си....
 11. 11 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2634 Гневно

  Нечовеци! Позор доживотен за вас, докато има живот на Земята!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 12. 12 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 497 Неутрално

  „В началото на м. февруари 1925 година от Сърбия бяха изпратени в България разбойниците-емигранти, Коста Петров, Жеко Киров и Страти Стефанов, които да се поставят в разпореждание на Централния комитет, за да вършат атентати и убийства на видни политически лица в София.
  След Великден 1924 г., четата е вече образувана в състав от 19 человека, а именно: Тодор Грудов (воевода), Г. Янчев (помощник воевода), касиер Дремсизов, а негов помощник, Н. Игнатов, четници: Коста Петров, Жеко Каров, Желязко Янев, Георги Пряменов, Панайот Богданов, Теофил Теофилов, Георги Начаков, Георги Иванов, Ив. Суменски, Николай Лазаров и Васил Илиев.
  Този състав четата имаше до 23 август 1924 година, след която дата състава на четата постоянно се мени…
  На 12 септември към четата се присъединява и Атанас Пряменов, известен под името “Главореза”, изпратен от Централния комитет като негов представител. Познати са грабежите и престъпленията на тази политическа чета, която Централния комитет създаде със задачата да се създаде тормоз и несигурност в страната.
  Атентат в Света неделя - погребениеСпоред показанията на заловените Коста Петров и Жеко Киров, на 13 септември с. г. четата влиза в с. Турски Алагюн, задигат оръжието, находяще се в общината, като взимат от нещастното население 100000 лева контрибуция.
  На 17 септември 1924 четата напада трудовашката група в местността “Падалото” – в момента, когато групата е била вече готова да отиде на работа. Тук бива убит капитан Багрянов по най-отвратителен и зверски начин. Ранен и заловен, Багрянов бива докаран при Т. Грудов, който дава заповед на разбойниците Коста Петров и Атанас Премянов да го бият с прикладите.
  С пронизано рамо, пробита глава, облян в кърви, Багрянов изгубва силите си и пада в безсъзнание. Свестяват го и наново започват безмилостни удари с прикладите. Под страх на разстрел дава се заповед всеки трудовак да удари с по едно дърво своя началник. Изнемощял, облян в кърви, Багрянов изгубва сили и пада в безсъзнание.
  В това положение Коста Петров и Желязко Янев опитват ножовете си в гърдите не нещастния Багрянов. Тежките охкания и стенания, изтръгнати от разкъсаните гърди на умирающия, не трогват главорезите. И още не издъхнал, започва се оная страшна и зверска операция, която би отвратила и най-коравото сърце.
  Ръцете и краката на Багрянова биват отрязани и закачени по дърветата, а червата извадени и разхвърляни по продължение на лагерната ограда.
  Тук садизма взема най-голямо проявление, като надминава и най-кръвожадния звяр. И нека се знае че Багрянов цели 3 години устояваше на фронта своя дълг и трябваше да бъде убит по най-зверски начин в своята Родина и то от ръцете на разбойници.
  На 18 септември четата влиза в село Кърк харман, където Атанас Премянов отрязва главата на селянина Георги Багрев и то всред селския площад, тъй както касапите ежедневно режат главите на безпомощните агнета. От това село четата взима 40000 лева контрибуция все в името на революцията.
  На 26 септември четата влиза в село Мехмеч Кьой, като взима контрибуция от 25000 лева, а от село Урум Кьой се вземат 18000 лева.
  На 27 септември четата влиза в село Дюлгерлии тежко раняват кмета и след маса безчестия взима 42000 лева контрибуция.
  На 2 октомври четата влиза в село Сазлъ Кьой където най-вулгарния разбойник Хасан Хаджиолу отрязва главата на българина Желю Добринов, като взимат и 48000 лева контрибуция.
  През октомври четата влиза в село Черан Кьой убива невинния свещеник и взимат 100000 лева обезщетение. В с. Коджа Бук четата убива кмета, помощника, един полицай и един войник, които са биле случайно в селото. В с. Дингизово, Атанас Прямянов отрязва главите на един селянин и един митнически стражар, поради това, че същите лица са молили четата да не налага контрибуция на селото, поради това че е бедно.

  На края на октомври четата влиза в село Ялагюн и взима 61000 лева обезщетение, а от село Скеф 40000 лева. Събраната сума от контрибуция се изпраща в Бургаския окръжен комитет, а последния я препраща в Централния комитет за революционни нужди и пр., и пр."

  " Това е един съвсем малък откъс от книгата на българския топ полицай Пане Бичев („Надвечерието на атентата: Велики четвъртък 1925 г.“), който разследва терористичната дейност на спонсорираните от Коминтерна български национални предатели и бандити. "

 13. 13 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1398 Любопитно

  Нейната задача е една: посредством терор да създаде условия за болшевизиране на страната.
  **************************

  Баси, колко наподобява ислямистите. И те така, чрез терор създават условия за ислямизиране на света.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 14. 14 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 767 Любопитно

  До коментар [#1] от "ПАВЛА":

  ,, отрочетата на мракобесниците продължава да не ги е срам да се бият на входа на Църквата, за да влязат първи.
  Кога ще ни дойде акълът, та да спрем да се пързаляме в обратна на пързалката посока ... ,,

  Е ами тогава когато спрем да гласуваме за тази партия БСП и всичките и производни като АБВ, АТАКА и ЕООД ДПС. Също така и за всяка партия с абревиатура БКП

 15. 15 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  Ние го учихме, че е героичен акт в борбата за справедливост. Броят на жертвите и цялата подготовка и изпълнение научихме след 1990 г.

 16. 16 Профил на yokicha
  yokicha
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Два воденични камъка висят на врата на развитието на България повече от 90г.. Съветския съюз и БКП и техните наследници.

 17. 17 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1256 Неутрално

  БКП винаги е била терористична организация, сляпо подчинена на чужди интереси.

 18. 18 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 442 Гневно

  "В този смисъл, бидейки насочена срещу интереса на българските граждани и в услуга на чужда държава, дейността на БКП в периода 1923-1925 (нека се ограничим само до този период) трябва да бъда наричана не само терористична, но и национално предателство"

  Това пенсионерите не го знаят.Те си знаят тяхната песен.Билетчето за автобус било 3 стотинки,хляба 5 и живота им бил прекрасен.Лигите им вечно текат за бай тошо и освободителката русия

 19. 19 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Тъжно, като че ли сега сме разкъсали пръстена, дано е така...и да не го затваряме никога отново..

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 20. 20 Профил на Коле Гурлеф
  Коле Гурлеф
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Че комунизма е нещо отвратително като система,е излишно и банално да се спори!!!
  Но само в България, едно огромно мнозинство оправдава своята некадърност и мързел с комунизма!На това мнозинство винаги са му виновни някакви комунисти- бивши,настоящи и бъдещи!

  Великата Тексаска правда сочи верният път,на младата българска демокрация.
 21. 21 Профил на Станислав Генов
  Станислав Генов
  Рейтинг: 624 Гневно

  През цялата си история до ден днешен тази партия е поставяла чуждите интереси над българските. винаги е била проводник на интересите на москва в ущърб на интересите на българския народ. цялото съществуване на тази шайка бандити може да се окачестви само като едно- национално предателство.

 22. 22 Профил на Ристьо
  Ристьо
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#7:"Иво"]Насилието ражда насиле, терорът ражда терор.... от край време е било така и така и ще бъде за съжаление.... [/quote]

  това са постулатите на Стария Завет
  за съжаление сега НЕ Работят!!!

  сега има насилие , но няма Ответен удар...
  насилието освен насилие.. ражда и Робство

 23. 23 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Борба за справедливост... Нямам думи - пропаднали терористи!!!

  www.soundcloud.com/x2805
 24. 24 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Довечера, 19:00

  http://www.faktor.bg/novini/balgariya/43169-na-plostad-sv-nedelya-sofiyantzi-ste-pochetat-zhertvite-na-komunisticheskiya-teror.html%7D

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 25. 25 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#15] от "stedim":


  [quote#15:"stedim"]Ние го учихме, че е героичен акт в борбата за справедливост. Броят на жертвите и цялата подготовка и изпълнение научихме след 1990 г.
  [/quote]Това е бил за почти 80 години атентатът с най-много жертви в целия свят.Май до Атланта 1996-та.

 26. 26 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 597 Разстроено

  Той Ванче Михайлов най-добре ги описва комунягите....

  Мир на праха на загиналите от червения терор!

 27. 27 Профил на Simeon Borissov
  Simeon Borissov
  Рейтинг: 388 Гневно

  И така непростимо продължава да ни удържа този пръстен......

  Be3Al2(Si6O18)
 28. 28 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 442 Неутрално

  При този атентат са загинали повече български генерали и висши офицери, от колкото през всички войни.

  И това е дело на българи, на нашите комунисти, сега социалисти.

  А Мишо Миков онзи ден с цялата си наглост за Великден, вика да сме търсили смирение във вярата. Гьонсурат!

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 29. 29 Профил на ex_alex_ks
  ex_alex_ks
  Рейтинг: 225 Неутрално

  От безбожници, като комунистите друго и не може да се очаква. А да се покаят - още по-малко.
  Преди някой да упреква тогавашната власт в "репресии", замислете се, как би реагирало, което и да било западно правителство, след подобен опит за убийство на монарха (или президента), премиера, министри и депутати и т.н. Аз всъщност не съм чувал за аналогичен случай в новата история.

 30. 30 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#25] от "yanne":

  Не беше в Атланта, а в Оклахома.

  Иначе си прав.

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 31. 31 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#20] от "Трендафил лети с ракета":


  [quote#20:"Трендафил лети с ракета"]Но само в България, едно огромно мнозинство оправдава своята некадърност и мързел с комунизма!На това мнозинство винаги са му виновни някакви комунисти- бивши,настоящи и бъдещи! [/quote]Има основание,защото комунзимът отглеждаше мързеливи-има нужда от тях-те са хранителната среда за него!Виж Гърция-там точно такива доведоха Ципрас на власт.Поколения мързеливци,живели "на заем"

 32. 32 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Гневно

  До коментар [#25] от "yanne":

  Няма такова нещо. В Атланта умират 2ма (!) души.
  Дирижираните от Кремъл комунистически убийци през 1925 са ненадминати терористи до 11.09.2001 !!!

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 33. 33 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  До коментар [#30] от "the социалиста":

  Пак невярно. Жертвите в Оклахома са 168.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 34. 34 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#29] от "ex_alex_ks":


  [quote#29:"ex_alex_ks"]От безбожници, като комунистите друго и не може да се очаква. А да се покаят - още по-малко. [/quote]Ооо-сега се правят на ревностни християни!Вчера гледах Баба КомуНешка да моли за смирение.Явно след марксизма и източните философии на Людмила Живкова,и Баба Ванга,накрая е станала и християнка...

 35. 35 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  "Тъй като членството в БКП обикновено върви с някаква форма на заплата, "
  Дневник, поздравления, отлична статия. Тези неща за парите на Коминтерна ги пиша от години. Сега по същия начин Масква плаща на своите петоколонници у нас.
  Любопитен факт е, че предателствата във партията и нейния ЦК през 1942-44 г са именно за тези пари!!! Всеки е топял пред Гешев получаващите парите, за да заеме тяхното място! Има го в едни спомени на Цола Драгойчева, които бърза бяха редактирани, но тя продължаваше да си го признава.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 36. 36 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#30] от "the социалиста":


  [quote#30:"the социалиста"]Не беше в Атланта, а в Оклахома.

  Иначе си прав. [/quote]Извинявай.Ама минаха доста години-забравил съм мястото.Тоя атентат го асоциирам с оломпиадата тогава,та затова.

 37. 37 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2521 Неутрално

  До коментар [#33] от "Сашо":


  [quote#33:"Сашо"]Пак невярно. Жертвите в Оклахома са 168. [/quote]Ранените са обаче много повече-май към 700-800.А жертви са не само убитите ,но и ранените.

 38. 38 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 986 Неутрално

  Преди няколко седмици гледах История.бг и там се лансира и една друга теза, която не трябва да се пропуска, че атентатът е по поръчка на сърбите. След ПСВ ние сме в лагера на победените, а Сърбия - на победителите. Понеже сърбите го дават великани и им се отваря апетит да глътнат цяла България или поне голяма част от нея, а избиването на тогавашния елит ще хвърли страната в хаос, който ще им даде възможност да осъществят плана си. голяма част от т.н. комунисти са били на хранилка при сръбските тайни служби и при нужда са се изнасяли към Белград. Но каква е истината можем само да гадаем.

 39. 39 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 497 Любопитно


  До коментар [#8] от "chavo64":

  интересно акциите на гара Буново и Пловдив какъв характер носят

  гошо
 40. 40 Профил на ex_alex_ks
  ex_alex_ks
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#34] от "yanne":

  Нешка Робева е станала християнка??? Не мога да повярвам !?!?!?!?!?

 41. 41 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#38:"Цайко"]там се лансира и една друга теза, която не трябва да се пропуска, че атентатът е по поръчка на сърбите.[/quote]

  Да бе, виновни са сърбите, масоните и илюминатите. Дори в историята на БКП, която учехме задължително едно време, не пишеше такава глупост. Атентатът си е организиран от военната организация на БКП и това не е отричано никога.
  Това си е едно антибългарско престъпление, което трябва да бъде осъдено заедно с неговите вдъхновители и звършители. И за съжаление определя съдбата на България за десетилетия напред.
  В текста обаче виждам две грешки на автора - първо църквата не е била "Св. Неделя", а "Св. Крал". Новата църква, построена на нейно място е "Св. Неделя".
  Второ - ръководителят на военната организация на БКП, планувала и извършила това нечовешко престъпление, се казва Коста Янков, а не Янев, както е написано в текста.

 42. 42 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#38:"Цайко"]Но каква е истината можем само да гадаем. [/quote]

  Хубава опорна точка.
  Истината е очевидна. Знаят се извършителите и се знае на кого служат шефовете им. 2+2 = 4

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 43. 43 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#41:"aralambi"]Атентатът си е организиран от военната организация на БКП и това не е отричано никога. [/quote]
  Момент, не съм казал, че атентатът не е село на комунистите, казвам, че поръчката е възможно поръчката да е дошла от Сърбия. Все пак комунетата са доказали, че уважават парата и могат да обръщат палачинката според зависи. Тов. Гитлер в началото им е верен другар, после се завъртят на 180 градуса, примерно.

 44. 44 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Неутрално

  [quote#43:"Цайко"]Все пак комунетата са доказали, че уважават парата и могат да обръщат палачинката [/quote]
  Това важи за големите шефчета в Кремъл. Нашите "комунисти" са нищо просто от подлоги на големите, изпълняващи безропотно заповеди срещу България и народа й.

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 45. 45 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 618 Неутрално

  Много полезна, макар и закъсняла статия. За този най-кървав атентат в европейската история се знае твърде малко. Точния брой на жертвите е 213 души. От тях 4 депутати, 12 генерала, 26 полковника и офицери. Останалите са мирни граждани жени и деца. Целта да се обезкърви елита на армията и премахне правителството. Това, което не направи врага в четри войни, бе извършено от лица, наричащи се българи. Всичките добре заплатени от Русия. Малко известен факт е, че няколко седмици преди ''Кървавият Велики Четвъртък'' в България пристига нелегално офицерът от разузнавателното управление на Червената армия/РККА/ Михаил Молхазович Чхеидзе. Напуска страната дни след атентата. Ръководителят на военния отдел на БКП Коста Янков е зет на Димитър Благоев/Дядото/.
  Интересно е да се знае, че всички 17 човека участвали в подготовката и извършването на пъкленото дело/'' голямата работа'', както кодово са го наричали/ са настигнати от насилствена смърт. От преките участници не е заловен никой/без Петър Задгорски/, но всички са застреляни при престрелки с полицията. Последен умира Петър Абаджиев. Той се връща от СССР през 1944г. За големи ''заслуги'' е назначен за командир на военно-въздушното подразделение на София. На път за летището, возейки се на отккритата си кола предизвиква катастрофа и обръщайки се стъклото отрязва главата му. Намират я на метри от трупа. Случайност или справедливост, ще реши историята!

 46. 46 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Поклон пред жертвите на античовешкия атентат.

 47. 47 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 449 Неутрално

  До коментар [#45] от "yorddj":

  Важно беше да се отбележи, че съветското участие в атентата не е само идейно, но е оказна и експертна и техническа помощ за изработване на взрива и монтирането му.

 48. 48 Профил на kaliroe
  kaliroe
  Рейтинг: 388 Неутрално

  А абсурдите на днешното време. Журналисти на библиотекарско-сарайската хранилка с "разсъждения" за комунистическия терор.

 49. 49 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Комунисти терорист е едно и също,Бог да прости жертвите на комунистите

 50. 50 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  "... добрият комунист в никакъв случай не подбира средствата за постигане на..."

  ... каквото и да било.

  Комунистът е човек без родина, без съвест, без ценностна и нравствена координатна система.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 51. 51 Профил на dan1
  dan1
  Рейтинг: 404 Неутрално

  До коментар [#15] от "stedim":

  Къде го учихте това?

 52. 52 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 618 Неутрално

  До коментар [#47] от "nnikolov_bg":
  Технически взривът е бил подготвен от членът на ВО на БКП Иван Минков. Той е професионалист, бивш сапьор. Решава се бомбата/ 11 пакета смес от мелинит и тротил, общо 25 кг./ да бъде поставена в длъбнатината на основната колона, където стои ковчега и се събират официалните лица. Взривът се поставя с форма на парелопипед с размери 40/50/60 см. Краищата на 5 бикфордови фитила, дълги по 1,5 м. са потопени в спирт за да се осигури едновременно запалване. Да запали е назначен Никола Петков/Васко/.

 53. 53 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Цялата дейност на комунистите в България се състои в избиване на елитите - интелектуални, политически, военни- от страна на най- долната необразована и разбойническа част от населението. Св. Неделя е само началото, истинската им гордост е след 44та, когато раздават оръжие на сульо и пульо да раздават правосъдие без съд и присъда, без милост.
  Никога в историята ни не е имало друг случай, в който българи масово избиват българи. Може би затова днес пак си мечтаят за нов народен съд- все още искат кръв!

 54. 54 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 1746 Неутрално

  [quote#50:"Norman Granz"]Комунистът е човек без родина, без съвест, без ценностна и нравствена координатна система.[/quote]

  Бих добавил и това, че комунистът е човек без ИДЕОЛОГИЯ: той се чувства еднакно добре сред абракадабрите на "научния" марксизъм и хейт-спийка на уличния нацизъм, антисемитизъм, мизогиния, хомофобия, ксенофобия и т.н. "интелектуални" атрибути на лумпенпролетариата.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 55. 55 Профил на tunlas
  tunlas
  Рейтинг: 226 Неутрално

  "Според една версия ... атентатът е заповядан и финансиран пряко от Москва."
  Не е версия а факт потвърден от личния секретар на Сталин Борис Бажанов в публикуванте мемоари. Атентата е планиран от ЧК през Бюрото във Виена. Откъси от Мемоарите на Бажанов бяха публикувани в Огоньок по време на Перестроиката.

 56. 56 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 714 Гневно

  [quote#50:"Norman Granz"]Комунистът е човек без родина, без съвест, без ценностна и нравствена координатна система. [/quote]

  Ценностната им система в 4 реда:

  " Мен хулите не ме смущават,
  врагът с които те покри —
  аз знам, аз вярвам, че си права,
  когато съгрешиш дори! "

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 57. 57 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#33] от "Сашо":

  Обаче Оклахома не беше политически, а битов тероризъм (атентатора го бяха уволнили от работа) и жертвите бяха толкова много, просто защото сградата се оказа калпаво построена и се срути. Откъм политически тероризъм Света Неделя е първият голям и с най-много жертни през 20-ти век атентат в света.

 58. 58 Профил на gost22
  gost22
  Рейтинг: 1758 Любопитно

  [quote#22:"Афроиндианец"]сега има насилие , но няма Ответен удар...
  насилието освен насилие.. ражда и Робство[/quote]
  Ганди в Индия, Мандела в ЮАР, цветнокож президент на САЩ (дето имат традиции с Ку клукс клан)...
  Ах да, и СССР се срина без война, Япония стъпи на американска територия с труд, а не с война, Китай стана втора/първа по размер икономика, едва когато разкара танковете от площадите... Разликата между Ю.Корея и С.Корея (в която вожда избива родата си), буквално се вижда от космоса...
  Та хайде пак да ми обясниш за "око за око", робството и ответното насилие...

  "Историята служи на българите, да не си взема поука от нея." ...Фра Дяволо. Жалко, но все още е факт...
 59. 59 Профил на Тарасион
  Тарасион
  Рейтинг: 560 Неутрално

  До коментар [#54] от "Norman Granz":

  Това е по-скоро болшевикът. Името "комунисти" болшевиките си присвояват по същата логика, с която днешните мурзилки си слагат немски или американски имена и някакви западни картинки на никовете: Болшевиките обичат да прикриват истинската си същност и да обсебват чужди понятия, които преди това са били реномирани, понеже знаят, че обикновените хора се гнусят от тях...затова нека да ги наричаме болшевики или съветоидни самозвани комунисти, но не и просто комунисти, понеже така се получава объркване с хора и мислители от преди 1917-та, нямащи нищо общо с болшевишкия терор...не бива да се позволява на болшевишката сган да смуче позитивите на името "комунисти" от предишните векове!!!

 60. 60 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 591 Неутрално

  Задължително е да се помнии да се говори за този терористичен акт, който причини смъртта на невинни хора и на герои от войните.
  Не е хубаво, когато в в материала има дребни, но досадни грешки, непълноти и не особено точни тълкувания.
  Ръководител на Военната организация е Коста Янков, а не Янев.
  С него, за съжаление, работи героят от войната Иван Минков, който е автор на музиката на траурния марш "Покойници". Между другото, той е брат на създателя на българската фантастична литература, Светослав Минков.
  Ролята на Марко Фридман също съвсем не е маловажна - той е сред организаторите на атентата и пред съда признава, че атентатът е финансиран от Москва.
  Атентатът довежда до масов терор, при който обаче загиват и някои от най-светлите фигури на българската интелигенция - Гео Милев, Христо Ясенов, Йосиф Хербст и др., които нямат нищо общо с БКП и нейните терористични действия.
  Мир на праха на загиналите!

 61. 61 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 605 Неутрално

  БРП(комунисти) са изпълнители на плановете на Коминтерна за поредица от повсеместни варианри на Октомврийския преврат.Дава ли си някой сметка, ако тогавеашната власт бе рухнала и комунистите бяха взели властта какво щеше да се случи.Незабавна интервенция на нашите "мили" съседни държави и разпарчетосване на България.

  ZeroOne
 62. 62 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#5] от "Иво":

  Сложи си един сърп и чук за аватар.Не скверни Христовия символ!

  ZeroOne
 63. 63 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4751 Неутрално

  До като не се изчисти държавата от комунизма, няма да управия и все така ще тъпчем на едно място, а децата ни с образование ще си се устройват в Европа. Тук ще останем старите и мангалите и боричкащите се за власт.

 64. 64 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#45] от "yorddj":

  Не е случайност.НКВД не оставят живи свидетели или участници които могат да свидетелстват.

  ZeroOne
 65. 65 Профил на ZeroOne
  ZeroOne
  Рейтинг: 605 Неутрално

  На времето като ученик във вестник "Септемврийче" бях прочел статия мисля от Цола Драгойчева относно атентата.В нея тя обясняваше на пионерчетата, че атентата е организиран от кръволоците-фашисти с цел да хвърлят вината върху "благородните" комунисти и да компрометират Партията???
  Аз обаче бях прочел в една книга от преди девети септември за истината.Та така още като пионерче разбрах колко пари струват "другарите" и тяхната "идеология".

  ZeroOne
 66. 66 Профил на Simeon Borissov
  Simeon Borissov
  Рейтинг: 388 Гневно

  И проклети да са радетелите и носителите на "светлата " болшевистка идея, хвърлила страната ни в мрак за дълги, дълги години!

  Be3Al2(Si6O18)
 67. 67 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4007 Любопитно

  [quote#57:"minusm"]Обаче Оклахома не беше политически, а битов тероризъм (атентатора го бяха уволнили от работа) и жертвите бяха толкова много, просто защото сградата се оказа калпаво построена и се срути.[/quote]

  Напротив атентатора в Оклахома Тимъти МакВей имаше политически мотив да го извърши, ето подробности, какъв е този мотив...

  http://www.dnevnik.bg/sviat/2001/05/13/14341_kazusut_makvei_nakurni_imidja_na_fbr/

  https://militero.wordpress.com/2011/07/24/american-terorism-1/

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 68. 68 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4007 Любопитно

  До коментар [#62] от "ZeroOne":

  Защо бе? Какво те подразни толкова в моя коментар!? Аз съм православен християнин, а НЕ комунист... никога не бих сложил сърп и чук за мой коментар!!!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 69. 69 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1398 Любопитно

  [quote#38:"Цайко"]там се лансира и една друга теза, която не трябва да се пропуска, че атентатът е по поръчка на сърбите. [/quote]

  Интересна теза, но... някак си по-достоверна е другата, официално наложилата се, поне според мен, де.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 70. 70 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 823 Неутрално

  Нека да се помни как са стъпили комуноидните отрепки на тази земя. Нека всеки българин знае какво е истинското лице на комуноидната чума. И нека никой повече да не допусне комуноидната сган да го тъпче!

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 71. 71 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4585 Неутрално

  До коментар [#67] от "Иво":

  #Когащесеизвинитезаатентатабе?

  I настане час, коли один скаже: "Слава Украiнi!". I мiльйони вiдповiдатимуть: "Героям слава!". Степан Бандера
 72. 72 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Терористите са извратени изроди с езическа, дивашка представа за света. Държат създателя си препариран на централния площад в терористичната си територия. Колкото ислямската е държава, толкова и болшевишката. Наричат я Русия за прикритие.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 73. 73 Профил на general_patton
  general_patton
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Мръсни изроди са тези изчадия на Сатаната, болшевишките интернационалисти и слуги на Коминтерна. А отрочетата на тези убийци управляват съвременна, уж "демократична" България. Смях.

 74. 74 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 553 Любопитно

  Интересно къде са социалния, др. Иванов и другите радетели на работническото дело?
  Явно не са получили инструкции за тази рема.

 75. 75 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  Интересно, по постовете няма минуси! Да не би Кутевчетата да са в отпуск, или свършиха парите?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 76. 76 Профил на the социалиста
  the социалиста
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#75] от "chichka":

  Кутевчетата днес са на опашката в Бюрото по труда.

  На Позитано 20 има съкращения.

  Ако социализмът беше нещо хубаво, целия свят щеше да бъде социалистически. Не само една Северна Корея.
 77. 77 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 551 Гневно

  Никакви увъртания на агент Буда ,че за да има реформи е необходима промяна в конституцията.В България има действуващ закон, но не получил реализация от 2000 год.,който може да преобърне цялата държава при наличие на смелост и политическа воля ,още повече ,че сме членове на ЕС и има американски бази на наша територия.Закона е приет от 38-то НС за обявяване на комунистическия режим за престъпен и античовешки /д.в.37 от 5 май 2000 г./всичко е в ръцете на народа -масово да не гласува и масово да не си плаща сметките ,данъците и всички други плащания.Такъв е отпора на хората в цивилизованите държави.Ще ги последваме ли?..И стига фалшиви оправдания от сорта за кого ?..за никой ,масов бойкот и граждански протести ,но не и с комунета и подставени лица и доносници на ДС в първите редици.

 78. 78 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  Ми, Петьр Абаджиев, един от атентаторите, след връщането си в България от Кремъл, 1944 г. с чин полковник от руската армия, ми претърпява ПТП, просто буквално джипът му се обръща и главата му отрязана от предното стъкло, обезглавен е просто.
  А внукът на друг Атентатор, Асен Агов, той пък стана корифей в сектата на Костов, на Станке Димитров-Марек роднината. Бе, събрали са се старите атентаторски гени в една лабораторийка.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 79. 79 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4007 Гневно

  До коментар [#71] от "Blood Red Skies":

  Никакъв атентат не съм извършвал за да се извинявам! Мои близки и роднини също не са извършвали никакъв атентат за да се извинявам и от тяхно име! А, ти червени лъжецо кога ще се извиниш на мен за клеветите, които лепиш по мой адрес и на моето семейство!????

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 80. 80 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Атентатът е бил обявен за извършен един час преди. Това предава радио Москва, където не съобразяват часовата разлика!
  Това беше казано от Васил Станилов на един митинг във връзка с годишнина от атентата.

  The best way out is always through Robert Frost
 81. 81 Профил на by85
  by85
  Рейтинг: 660 Неутрално

  "Тъй като членството в БКП обикновено върви с някаква форма на заплата, то се явява за членуващия възможност да оцелява, а за онзи, който го е вербувал за член на организацията – възможност да има подръка човек, готов на всичко."

  Сещам се за едни тролове(мурзилки), обръчи от фирми, Болен и членове на ДПС. Защо ли правя такива асоциации? Но за мен проблемът не е толкова в мАсква(американците, сърбите, турците, гърците, сиганите и всички останали - които ни пречат), а в народопсихологията и обществото ни. Досега не съм виждал граждани на друга държава да мразят толкова много братята(родината) си и да величаят чужденеца(и държавата му). Докато умните и интелигентните мислят, че не е редно да се занимават с политика(понеже политиката е мръсна) се обричат да бъдат управлявани от прости, алчни и завистливи безродници. Спасението поединично е гибел за всички.

  “Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк” П.К.Яворов
 82. 82 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4508 Неутрално

  Там където комунистите не получиха възмездие нещата не вървят и до сега. Пример Русия и България, днес гледаме потомствени комунисти начело на държавата!

  klimentm
 83. 83 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  До коментар [#80] от "Realistka":
  Цялата акция е била планирана на Люблянка, финансирането и е ставало чрез Сърбия, където атентаторите са се подготвяли.
  Това е линията на НКВД, изнасяне на социализъм чрез метежи, атентати и тн.
  1923 г не успяха, терористите на Стамболов се чупиха в Сърбия, пробваха 2 г по-късно.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 84. 84 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  Уважаема редакция на Дневник, в предния си пост ви приветствах за тази статия. Сега ви подсказвам да се подготвите и да отразите подобаващо разрушаването на гр. Варна от руската корабна артилерия през 1916 г! Хвърлете малко светлина по този случай, както и на героичните битки рамо да рамо на български и турски войски срещу руската армия на добруджанския фронт!
  Главите ни са задръстени от идеологеми и митове, затова всяко зрънце истина и реални факти са в помощ за осъзнаването ни като народ!

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 85. 85 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  [quote#80:"Realistka"]Атентатът е бил обявен за извършен един час преди. Това предава радио Москва, където не съобразяват часовата разлика! [/quote]
  Това не го знаех!!! Истина ли е?

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
 86. 86 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Българските комунисти-терористи,заедно с руските и сръбските си съратници,организираха атентата над църквата "Света Неделя"Почти всички генерали са победители от позорната за Сърбия,Сръбско-българска война1885 и италиянски възпитаници.БСП,днес-БСП/АБВ,Атака/, е предателска, и антибългарска партия на терористи, и човекомразци,затова трябва да бъде осъдена от историята и забранена от българската държава!

 87. 87 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 513 Неутрално

  МРЪСНИЦИ, МРЪСНИЦИ, МРЪСНИЦИ!

 88. 88 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#41] от "aralambi":


  [quote#41:"aralambi"]ръководителят на военната организация на БКП, планувала и извършила това нечовешко престъпление, се казва Коста Янков, а не Янев, както е написано в текста.[/quote]
  Племенник на Райна Княгиня и зет на Димитър Благоев...

  Homo ludens sum
 89. 89 Профил на by85
  by85
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#84:"chichka"]да отразите подобаващо разрушаването на гр. Варна от руската корабна артилерия през 1916 г![/quote]

  +++++++++++++++++++++++
  Или когато православния руски флот бомбардира православна Варна на 14.10.1915г., когато православните християни празнуват Петковден. Православен поздрав и благодарност(задето ги покръстихме) от рАсия
  До коментар [#84] от "chichka":

  “Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк” П.К.Яворов
 90. 90 Профил на olimpipanov
  olimpipanov
  Рейтинг: 812 Неутрално

  Отвратително, престъпно деяние. Поставило началото на разделението в българското общество в едно с другото разбойническо деяние наречено септемврийско въстание, от което си патим вече близо 100г.

 91. 91 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  До коментар [#79] от "Иво":

  Не! Не! Нищо лошо не си извършвал. Само разпространяваш прекрасните леви идеи, които навремето са довели българи-продажници до този атентат.
  Овен това си и върл християнин.
  Аз се отврътих, когата лично видях християните Андрей Луканов и Добри Джуров, няколко дни след 10 ноември, на стълбището на "Ал. Невски" със свещи като овчарски геги безсрамно да се мъдрят там...Първи християни...не ги беше срам!

  The best way out is always through Robert Frost
 92. 92 Профил на Nacho Libre
  Nacho Libre
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#45] от "yorddj":
  http://www.168chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1927967

  Homo ludens sum
 93. 93 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Communists are evildoers ,murderers and Devil's servants !

 94. 94 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 986 Весело

  [quote#79:"Иво"]Никакъв атентат не съм извършвал за да се извинявам![/quote]
  Недей да бъдеш скромен, кажи си, ще ти олекне. Социалист,млад при това, фен на ПЕС . Между другото, БСП е член на ПЕС, нали така, и твърди, че е наследник на БКП, които пък взривиха църквата. Един от тях си, не се прави на християнин.
  ПП. Да не забравиш да поплачеш на рамото на модератора.

 95. 95 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  До коментар [#85] от "chichka":
  [quote#85:"chichka"]Атентатът е бил обявен за извършен един час преди. Това предава радио Москва, където не съобразяват часовата разлика! - цитат на коментар #80 от “Realistka”
  Това не го знаех!!! Истина ли е? [/quote]
  Да! Аз го чух лично от Васил Станилов, който го каза на един митинг...по случай годишнината от атентата...
  Това е, което мога да кажа.

  The best way out is always through Robert Frost
 96. 96 Профил на by85
  by85
  Рейтинг: 660 Неутрално

  [quote#91:"Realistka"]Аз се отврътих, когата лично видях християните Андрей Луканов и Добри Джуров, няколко дни след 10 ноември, на стълбището на "Ал. Невски"[/quote]
  Не мислиш ли, че са постигнали целта си, след като теб самата са отказали. Комунист и атеист е синоним. Аз няма да се изненадам, ако утре мАсква промени курса(от православие към исляма), да видя Гоце и Болен в джамията и да се кланят до умиране. Самата идея, че поповете няма да са контролирани от партията(мАсква) и ще са истински водачи е много опасна за всеки един враг на българщината.

  “Православието и славянството са две овчи кожи, с които отдавна се прикрива хитрият руски вълк” П.К.Яворов
 97. 97 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4007 Любопитно

  До коментар [#91] от "Realistka":

  Реалистке, нали се беше зарекала да не ми пишеш повече.... беше ми нещо обидена. Сега защо пишеш коментари отправени към мен!???

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 98. 98 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4007 Гневно

  [quote#94:"Цайко"]Недей да бъдеш скромен, кажи си, ще ти олекне. [/quote]

  Какво да си кажа бе Цайс!? Аз мнението ми за този атентат вече си го казах, ама явно си забравил да туриш цайсите си за да го прочетеш... нищо специално за тебе, виж и прочети коментар [#7]!

  [quote#94:"Цайко"]Един от тях си, не се прави на християнин. [/quote]

  От кой тях бе клеветнико? Аз дори не съм член или привърженик на БСП! Това, че имам леви политически пристрастия НЕ ме прави комунист или песепар!!! И да, за разлика от тебе лъжливи атеисте аз съм вярващ православен християнин!

  П.П.
  А, за модераторите не бери грижа, вече са сигнализирани за лъжите и клеветите които разпространяваш във форума!!!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 99. 99 Профил на Realistka
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2577 Неутрално

  [quote#89:"by85"]Или когато православния руски флот бомбардира православна Варна на 14.10.1915г., [/quote]
  Може да греша за датите на разрушаването на Варна и битките на Добруджанския фронт. Ако само тази е датата, то скоро ще "честваме" 100 г от Братската славянска бомбандировка.

  Русия- проказата на планетата Земя. Гребете роби, фараона ще кара водни ски!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK