Антология на политическото извинение

Антология на политическото извинение

© Георги Кожухаров"Дневник" препечатва текста на Даниел Смилов от портала "Култура".


Политическото извинение е специфичен жанр, силно зависим от местните нрави и култура. У нас то се състои от четири основни елемента:


Думата "извинение" (И). Наличието на самата дума не е винаги задължително. Понякога тя се подразбира или е заместена с други думи и действия;
Омаловажаване на вината (О). Извиняващият се се извинява не за реалния проблем, а за нещо далеч по-малко и невинно;


Прехвърляне на вината (Л). По същество този ход е лицемерен. Извиняващият се всъщност обвинява друг, че го е предизвикал или си е заслужил каквото е получил. Извинението става обвинение;


Експресивност и поетика (П). Извинението губи смисъл, ако не бъде медийно забелязано – затова е необходимо то да е максимално експресивно, поетично, а най-добре е, ако успее да обиди същите или други хора.


На базата на тези критерии (представени в десетобална метрика) този текст предлага една кратка антология на
най-добрите образци на политическо извинение за последните няколко години, като запазва автентичния изказ на авторите им.


1. Станишев за назначението на Пеевски
(Извинение – 10 точки) "Аз искам да отправя лично извинение към парламентарната група на "Коалиция за България" и към членовете и симпатизантите на БСП. Парламентарната група подкрепи с огромна вътрешна съпротива това решение и аз дължа извинение на народните представители…Аз нося тази отговорност…"


(Омаловажаване – 10 точки) "Но това предложение бе направено, за да се постигнат истински резултати в борбата с организираната престъпност. Колко са готовите да поставят своето семейство на риск… Мотивът, който натежа при избора на Делян Пеевски е, че е важно в момента да се постигат бързи резултати. Резултати срещу контрабандата, срещу борбата с организираната престъпност. В г-н Пеевски видяхме желание за такава бърза работа…"


(Лицемерие – 10 точки) "Това предложение беше направено с най-чисти и искрени мотиви. Не искахме да имитираме работа… Направихме политическа грешка и ще ни е трудно. Маските трябва да паднат. Човек трябва да има силна политическа воля. Когато сме тръгнали да се борим с корупцията и да борим мафията, трябва да сме готови да понесем отговорност, дори и някога да грешим." (Т.е мафията – политическите опоненти – са виновни: на зло куче, зъл прът!).


(Поетика – 5 точки) Сълзлива поетика, но със сдържано достойнство.


2.  Цацаров и прокуратурата за действията им в/около КТБ и фалшивия опит за убийство


(И – 10 точки) Думата "извинение" е умело заменена с фразата "сгрешихме": "Би следвало да се прецени има ли въобще основание за досъдебно производство. За да има убийци, трябва да има убити. Слава Богу, няма убити, следователно няма убийство. По-честно е да кажем, че сгрешихме, отколкото да кажем, че има убийци, а убити няма."


(О – 10 точки) "Установи се, че доводите на СГП не могат да бъдат споделени и липсват основания за поддържане на протеста… При това положение да се поддържа такава теза е професионален инат, който е вреден…" (О-о-па, техническа грешка, поправяме се!)


(Л – 10 точки) "Без значение на начина, по който би могъл да бъде интерпретиран конкретен казус, подкрепяме безусловно действията на прокурорите, които вземат решенията си по вътрешно убеждение, основано на обективно, всестранно и пълно изследване на всички обстоятелства. Прокуратурата изпълнява задълженията си по закон и всякакви внушения, че тя е фактор в политическия живот, са недостойни и спекулативни." (Виновни са редовите прокурори, които незнайно как са развили абсолютно погрешно вътрешно убеждение в една строго йерархизирана структура.)


(П – 4 точки) Прокурорско-бюрократична патетика.


3. Божидар Димитров за "Защо бе, майка му стара, защо е толкова злоба, бе?! Е т’ва не мога да си го обясня при тоя шибан народ, при тия шибани колеги"


(И – 10 точки) Героят преминава директно в атака и извинявайки се, отказва да се извини. "Не мога да се извинявам на анонимни хора, извиненията са персонални, разбирате ли?"


(О – 9 точки) "Освен това думата шибан няма пейоративно (бел.ред – израз, с който се определя нещо като негативно) значение в българския език." Невярно, но ефектно!


(Л – 10 точки) "И сега ще ви кажа какво пише един арабски писател за българите още 10 век. Той казва: при българите, когато някой израсне над другите, идват при него и казват съкрушено други българи: ама ти много ни надмина, ние не сме достойни за теб, ти си достоен за Тангра. И го бесят." (Виновни са основно българите и Тангра, но частично и самият Божидар Димитров за прекаленото си духовно израстване.)


(П – 3 точки) Сравнително нисък резултат за поетика, защото авторът е доказвал, че може много повече.


4. Вежди Рашидов за "Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя лайнар, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха…Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.а пу.ката майна. Всички ли сте роби на такъв изрод, нямате ли смелост… Как е станал този боклук мултимилиардер на 20 години и е изкупил всички хора и за 1000 лева заплата всички му слугуват… Няма медии. Аз оня ден се обаждам на Валя Велева и казвам – искам да направя интервю, а тя казва: о, моля ти се недей. После звъня в "Стандарт" на Славка (Бозукова – гл. редактор на изданието – б.а.), нарочно го правя… Петьо Блъсков изцяло се е продал. Останаха "Дневник", "Капитал", в. Сега – така останаха независими, но те ще ги задушат. На Сашо Дончев (собственик на в. Сега – б.а.) не му пука, защото вестникът му е бутиков."


(И – 10 точки) Думата "извинение" е заменена с практически жестове към обидените лица без набедения във фекални инциденти банкер (отсъстващ по обективни причини от страната). Най-вече вестниците на недвусмислено напсувания медиен магнат са поканени да отразят грандиозната трако-българска изложба в Лувъра. Ексклузивно и за сметка на "останалите независими", които демонстративно не са поканени. В делегацията влизат и повечето поименно споменати персони (или техни достойни заместници), една от които дори представя своя книга в съпътстващата програма. Извинението в случая се реализира с държавни средства, но това не отнема от добронамерения жест към засегнатите лица.


(О – 2 точка) Някои прегрешения няма как да се омаловажат, затова и героят не прави нищо в тази посока. Казаното си е казано. 2 точки получава за откровеност.


(Л – 1 точка) Няма на кого да се прехвърли вината, затова и той не прави такива опити  – 1 точка за правилна стратегия в лоша ситуация.


(П – 10 точки) Ненадмината поетика и размах на романтичния жест. April in Paris, chestnuts in blossom…


5.  Вежди Рашидов за 50-те лева хонорар и "кукузелите"


(И – 8 точки) "Това ми се струва дълбоко несправедливо и може би в едно от изказванията си бях рязък и се изразих твърде образно, което е засегнало тенора Георги Петров, за което моля за извинение. Ценя труда на всеки творец, на всеки български артист, аз самият съм част от творците и искам те да живеят достойно."


(О – 7 точки) "Аз лично се почувствах засегнат, когато на фона на този колосален успех и на божественото представяне на хор "Йоан Кукузел" дни наред обществеността ни беше занимавана с недоволството на един от хористите, защото не е получил хонорар за труда си. Да, отворихме вратите на легендарната парижка Света Богородица за ангелогласните ни хористи, но не сме им плащали хонорар, както без хонорар работи и целият екип по подготовката на изложбата и на съпътстващата културна програма." (Т.е. ядосаха ме, че не ми признават успеха, и си го заслужиха.)


(Л – 5 точки) "Като творец зная, че трудът на артиста трябва да бъде възнаграден, като министър правя възможното творците да получат заслужено заплащане, но има моменти, в които възнаграждението не е най-важното. Нито ръководството на хор "Йоан Кукузел", нито екипът на подготовката на изявите в Париж, нито участниците в тях са поставяли въпроса да получат възнаграждения. За жалост, дни наред след изложбата трябваше да се обясняваме не за успеха на България, а за хонорарите." (Те са си виновни, да бяха си поискали хонорар.)


(П – 2 точки) На фона на потенциала си, героят е направил сравнително постен в езиково отношение опит.


6. Петър Москов за това, че ще спре линейките в ромските гета, докато не се гарантира сигурността на лекарите[v]


(И – 5 точки) "Моля за извинение, ако някой е бил наранен от конкретни думи."


(О – 5 точки) "По същество идеята на изказването ми беше, че ще направя всичко възможно, за да осигуря сигурността на екипите на "Спешна помощ"…Аз стоя зад смисъла на всяка една от тези думи. Казал съм истината – 227 нападения над екипи на "Спешна помощ" и 3/4 от тях са в циганските махали.


(Л – 5 точки) "…Това е грижа за цялото общество, защото след подобен случай на следващия ден конкретен екип не може да помогне на всеки един човек, а други хора отказват да работят в "Спешна помощ", защото знаят, че ще бъдат бити. Не е проблемът в министъра или в мнозинството това, че 2/3 от тези случаи са в ромски махали." (Вината пада върху обществото като цяло и ромите в частност).


(П – 2 точки) Скромна поетика. 


Ефекти от извинението
Таблицата по-долу съпоставя тежестта на провинението с последвала политическа и професионална отговорност за извършителите. За съжаление ясна логика не се наблюдава, което задълбочава мистерията по отношение на ролята на извинението в българската политика:


Антология на политическото извинение

И накрая, през последните години личи отсъствието на фигурата на Бойко Борисов сред извиняващите се. В подобна ситуация той бе попаднал преди първия си премиерски мандат със злополучното изказване за "лошия човешки материал" в Чикаго. Извинението бе поднесено от Цветанов и отправено най-вече към тези, "които са се почувствали засегнати от ромския етнос и от българските турци". Вината бе стоварена върху политическите партии, които държат тези групи в подчинение: "Защото има изключително свестни, качествени хора, които работят и са част на проекта ГЕРБ. Трябва да се прави разлика от обикновените хора и политическите централи."


Кратката антология на извинението в български контекст показва следното: стандартите на политическо общуване са много ниски, което придава известен кръчмарски характер на политиката. Нещо повече, има всенародни любимци, на които лесно им се прощава и "номерата им минават" – това се прави по патриотични подбуди, страх, раболепие или просто за развлечение. Също така, политическата отговорност идва инцидентно и по необяснима логика. Това е материалът, без извинение.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (116)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Благодаря на Дневник за своевременната препечатка на статията от в.Култура. Напълно споделям мнението на г-н Смилов. Липсва ми само едно извинение - това на Радан, че пуши в кръчма и не спазва Закона за здравето!

 2. 2 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Извинение резил не замазва.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 4. 4 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Любопитно

  те ни крадат по всички линии, а ни занимават с маловажни неща!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на 6cogmv2kot
  6cogmv2kot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Реформиран Соросоид":

  Радан се изгъзи юнажкътаъ, ма далеч не зарат тфа

  [System.Text.Encoding]::UTF8.GetString([System.Convert]::FromBase64String($data))
 6. 6 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6798 Неутрално

  Извиненията са според това,към кого са отправени и кой ги е провокирал.

 7. 7 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1133 Неутрално

  Поне в "Култура" трябваше да знаят, че българите никога не са се кланяли на такъв измислен бог като Тангра...

 8. 8 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Браво на статията ... обобщава нещата и извинението е поискано символично ... в България царува наглостта, особено в политиката ...

 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2442 Неутрално

  Лошото е,че извинението не отменя вината.Това не разбират. Москов е сложен в схемичката ,за да си помислим ,че Смилов е безпристрастен.А къде е извинението на Цв.Цв. към съдиите?

 10. 10 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  Тяхното извинение е поражение.Кажете си го-СГРЕШИХ и се оттеглям.Станишев го направи някак си.

 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Би трябвало да се впечатля от тази статия, ама.....нещо не съм очарован. Последно - да се извиняваме ли един друг, или предпочитате комунистическа безпардонност?
  И кога сме искрени - когато казваме че сме голяма работа, или когато мърморим че Станишев, Пеевски, Бареков и Сидеров пак ни изработиха и им поверихме властта? Истината трябва да се гледа право в очите а не да се правим на обидени!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Шапо за автора! Изкарал е кирливите ризи на пишман-политиците ни 1:1.

 13. 13 Профил на shilliew
  shilliew
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#10] от "xalikarans":

  Абе драга смехуранке, Станишев никога не се извини за действията си, никога не каза, че е сгрешил тотално в своята "кариера" и просто реши да избяга за по-сигурни и повече пари.

 14. 14 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1305 Неутрално

  До коментар [#13] от "shilliew":Драги смешен сте вие.Станишев се извини на Орлов мост, няма десет пъти да се извинява.

 15. 15 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Е, какво толкова, всичко е между "дума дупка не прави" и "казана дума хвърлен камък". През комунизма сатрапията беше безпогрешна, сега малко се усещат и се снижават. Ми то това е почти прогрес!

 16. 16 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1206 Неутрално

  До коментар [#5] от "6cogmv2kot":

  "Радан се изгъзи юнажкътаъ, ма далеч не зарат тфа"

  Моля, пишете, доколкото са ви възможностите така, че да се разбира какво искате да кажете. Ако, не владеете български или така неразбираемо си говорите, няма никакъв смисъл да ни измъчвате, като правим опит да разберем за какво "аджеба" иде реч.

 17. 17 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Супер!
  Много добър " ъгъл " на видимост!

  Happy face says, adios !
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 19. 19 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1911 Неутрално

  . Вежди Рашидов за "Ние оставихме всички мангизи да минават през банката на тоя лайнар, на Доган парите да текат, спокойно да се управлява заради един медиен комфорт и сега разбрахме, че това са едни гадове, които ни изпързаляха…Всички ли сме роби само на един дебел, грозен, на 20 години милионер бе, да му е.а пу.ката майна."Ами това е министъра на културата.Извинявайте.Прав ли е?Безспорно.Ама такъв ли трябва да бъде езика на културата?Безспорно,не.

 20. 20 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Всичко това е вярно и чудесно синтезирано.Но щом 90% от населението го намира за тарикатско и би постъпило по същия,че и по-нагъл начин,ко прайм?

 21. 21 Профил на Petko Stoev
  Petko Stoev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Г-н Смилов, аз до сега в България не съм виждал някой, някому да се е извинил. Така че не очаквайте Станишев, Цацаров, Б.Димитров, Рашидов, П.Москов или който си изберете политик да се извини някому. Те нямат срам?!?

 22. 22 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#19:"chicago514"]Извинявайте.Прав ли е?Безспорно.Ама такъв ли трябва да бъде езика на културата?Безспорно,не.[/quote]
  Мисля да те апострофирам Чикаго като кажа че езика на културата е правия език.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  С течение на годините политиците ни стават все по големи тепигьози.Долнопробните изказвания и лъжи се превръщат в норма ,отсъствието на какъвто и да е морален коректив у новата политическа класа е вече нещо напълно естествено.Извинението предполага чуство за срам и справедливост,нещо което напълно отсъства ,нещо повече ,дори е предпоставка за добра политическа кариера.

  klimentm
 24. 24 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#23:"klimentm"]С течение на годините политиците ни стават все по големи тепигьози[/quote]
  Вероятно предпочитате Петър Младенов и Жан Виденов с благите им думи многоуважаеми господине?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 25. 25 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 432 Неутрално

  Извинявам се на себе си,че не реагирах адекватно,не гласувах по съвест,не протестирах,когато трябваше?!Престъпно-дълго позволих на БСП и компания,да управлява България и дадох два мандата на необразования слуга на Москва-Гоце?!

 26. 26 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#24:"oporna_to4ka"]С течение на годините политиците ни стават все по големи тепигьози- цитат на коментар #23 от “klimentm”
  Вероятно предпочитате Петър Младенов и Жан Виденов с благите им думи многоуважаеми господине? [/quote]

  Нищо не предпочитаме. Просто не искаме, едни боклуци да бъдат заменяни с други. Мярка за политиците е състоянието на страната. Предполагам, че не си толкова луд да твърдиш, че България в момента е в небивал възход и благоденствие. България гасне, съсипана от крадци и некадърници, и от безсилието си, да се отървеот тях. Това е истината, не е опорна точка.

 27. 27 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  До коментар [#24] от "oporna_to4ka":

  Не мислиш ли че демагогията,ламтежа за кражба, просташката самонадеяност на особи които в нормалния свят не би биха били нищо повече от портиери е достигнала своя връх? Ако не,жалко!

  klimentm
 28. 28 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#26:"dombi"] Просто не искаме, едни боклуци да бъдат заменяни с други. [/quote]
  Домби, знеш че на мен на гламав да ми се правиш не върви. Всички са маскари няма да внушаваш във форума на Дневник!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 29. 29 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 426 Весело

  Точка, ако за плашенето със Станишев, Пеевски, Бареков и Сидеров трябва да награждаваме с власт арогантни галфони с нулева управленска култура, то можем смело да заявим, че изкопните работи по дъното усърно продължават и скоро за пътя надолу ще бъде прерязана поредната лентичка.

 30. 30 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#27:"klimentm"]просташката самонадеяност на особи които в нормалния свят не би биха били нищо повече от портиери е достигнала своя връх[/quote]
  Значи трябва да изключим Рашидов, защото в "нормалния свят" изкарва парите си с изкуство, а и Министерството на културата за него е нормален свят.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 31. 31 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#28:"oporna_to4ka"]Всички са маскари няма да внушаваш във форума на Дневник! [/quote]

  Добре, да се внушава: "Всички политици са ангели небесни и вода ненапита!".

 32. 32 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#30:"oporna_to4ka"]трябва да изключим Рашидов, защото в "нормалния свят" изкарва парите си с изкуство, [/quote]

  Виж сега драга to4ka, скъпа моя oporna, Рашидов остаря и не му се върти вече чука. А и той не е Микеланджело, нито пък Огюст Роден. Рашидов все гледа някъде да се свре, било в Мултигруп, било в Герб. Вярно е, че е човек на изкуството и затова се сещам за онова стихче на Дебелянов, което ще ти цитирам:

  Душа, душа, осъждана на честа карантина,
  на пирове посрещана със присмех и
  трохи.
  Ти чиста бе кат росния и светъл дъх
  на крина,
  но щедро те попръскаха рой псета и мухи.
  И днес с една бакалница стоиш ти
  смъртно плаха -
  откъснат лист от книгата на гордата
  печал -
  и чакаш ред до мазните теглилки на
  тезгяха
  да свият в теб... вмирисан
  кашкавал!

 33. 33
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#33:"6cogmv2kot"]ко са развалнувахти? [/quote]

  Ха, ха, с този лаф изби рибата!

 36. 36 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#33] от "6cogmv2kot":

  Понеже виждам че сте нова във форума мила госпожо, та да обясня: Аз таковатаа....задавам тук опорните точки. Та ако искате можете да се включите малко да баламосаме балъците. Но ще се наложи да го правите доброволно, понеже тролската армия е голяма и щата е запълнен.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 38. 38 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#36:"oporna_to4ka"]Понеже виждам че сте нова във форума мила госпожо, та да обясня[/quote]

  Абе, ти вчера дойде, а вече раздаваш акъл. Кога стана калайджия, кога ти почерня опорната точка?

 39. 39 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 426 Весело

  [quote#32:"dombi"]Рашидов все гледа някъде да се свре, било в Мултигруп, било в Герб.[/quote]

  Нямам нищо против предприемчивите скулптори. Нека си продават творбите както намерят за добре. Обаче, имам малки съмнения отностно възможностите на Рашидов да е реализирал продажби за 10-15 млн. лева. Този път не се бъзикам, а просто смятам:
  2.5 млн спестявания в КТБ при 30% от доходите за спестявания са 7.5 млн чист доход. Ставката от 10% е след 2007-ма, следователно преди това трябва да е плащал доста по-голям данък, т.е. продажбите му лесно би следвало да надхвърлят 10 млн. лева. Не изглежда реално да се постигне за съзидателните му години като творец, но не съм аз този който може да съди.

 40. 40 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Рибата се вмирисва от главата.

 41. 41 Профил на 6cogmv2kot
  6cogmv2kot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#36:"oporna_to4ka"] госпожо [/quote]


  молим?

  [System.Text.Encoding]::UTF8.GetString([System.Convert]::FromBase64String($data))
 42. 42 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#39:"puknatastotinka"]имам малки съмнения отностно възможностите на Рашидов да е реализирал продажби за 10-15 млн. лева. [/quote]

  Аз също имам "малки" съмнения относно това. Да не говорим, че "продукта" на скулптора се продава трудно, без обществена поръчка, а последното винаги навява лек мирис на корупция. Веждито, да е жив и здрав е бохем и пияндура, лошо няма. Проблемът му е, че като творец не е търсен и купуван достатъчно по света. Иначе не би имал време, да се занимава с политика. Затова е нещо, като най-добрият скулптор между политиците и най-добрият политик, измежду скулпторите.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 382 Неутрално

  Порталът "Култура"... Боже опази!
  Да се самоцитирам от вчера:

  [quote#77:"Hash"]Гледам, най-големият творец за родните реформатори - грънчаря Асенчо Генов, завършил техникум по керамика и прочул се с вапцането на скулптури в любимите за родните комунисти червено-виолетови цветове, днес отново е в авангарда на протеста! Хвала, на родната "интелигентура", предвождана от един майстор на клозетни чинии! Само не мога да разбера, защо беше тоя рев срещу инсталацията на чешкия художник Давид Черни, изобразил България като система от турски кенефи на изложбата в Брюксел? След като предводителят на "интелигенцията" е майстор на клозетите, няма логика да изобразяват Родината ни като система от навързани цигулки...

  http://econ.bg/%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%BE-%D1%82%D1%83%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D0%B2-%D0%91%D1%80%D1%8E%D0%BA%D1%81%D0%B5%D0%BB_l.a_i.157210_at.1.html[/quote]

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 45. 45 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#44:"Hash"]един майстор на клозетни чинии! [/quote]

  Ти защо си мислиш, че "клозетните" чинии се правят лесно. Ако те затворя в една стая с всички необходими материали, включително и керамичната пещ, няма да знаеш откъде да започнеш дори. Няма да можеш да направиш и една свирка от шамот, шликер или глина. Иначе словесни свирки се правят лесно.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#46:"Hash"]От клозетаджия няма как да се роди друго, освен клозет. [/quote]

  А от тебе, какво се роди, мой човек? Я ме светни по въпроса. Защото изказването ти на скучаещ аристократ ми говори, какво не си, но не и какво си.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 49. 49 Профил на mammita
  mammita
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Оф пак ли оставка? Пак ли тия дето ни управляват са некадърни и виновни за всички злини на света. Малко се изморих вече да съм винаги недоволна и да търся съвършенните управляващи срещу, които никой няма да смее да протестира. Имам чувството, че Икономедия и Протестна мрежа вече само за оставки и протести живеят. Да не казвам и че си присвояват всеки протест, който някой реши да направи в страната. Аз лично мисля да гласувам умно, а не да протестирам срещу това, че земята се върти.

 50. 50 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#47:"dombi"]А от тебе, какво се роди, мой човек?[/quote]
  В професионален план - работещ за IBM професионалист, във философски - един от най-добрите български поети, в житейски - влюбен в самотата си самотник. Коя от трите ми страни би желал да изпиташ?

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 52. 52 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#51:"6cogmv2kot"]и кък варви [/quote]
  Нямаш нужните познания, за да говориш за IBM.

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 53. 53 Профил на otg46594191
  otg46594191
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#50:"Hash"]В професионален план - работещ за IBM професионалист, във философски - един от най-добрите български поети, в житейски - влюбен в самотата си самотник. Коя от трите ми страни би желал да изпиташ? [/quote]

  Ако само половината от това е вярно, приеми моите извинения и почитания. Приятна вечер ти желая.

 54. 54 Профил на 6cogmv2kot
  6cogmv2kot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#52:"Hash"]Нямаш нужните познания, за да говориш за IBM. [/quote]

  определено. дори и за патерн матчинг

  [System.Text.Encoding]::UTF8.GetString([System.Convert]::FromBase64String($data))
 55. 55 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  [quote#50:"Hash"] във философски - един от най-добрите български поети,[/quote]
  Какво си написал?

  klimentm
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 59. 59 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#57] от "Hash":

  "Глупците пак мислят, а умните спят. И, времето тихо превзели,
  реките от кръв се съсирват от страх и тихо погребват въпроси."

  Адмирации!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 62. 62 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#59:"Black Ice"]Глупците пак мислят, а умните спят. И, времето тихо превзели,
  реките от кръв се съсирват от страх и тихо погребват въпроси." [/quote]
  Ааа... тъй не приемам, сори! Целият, чедо, целият! Целият трябва да си го ядат! Включително с поантата!
  Това е писано, когато гадовете направиха преврата. И държаха властта с кръв!

  И в началото ще го сложа, за разните хубавци прокопиеви:

  "От кръв се задавям и храча сърца – безмълвни, безкръвни и спрели..."  Кървави дни

  Оголен до кръв е животът ни днес, а някога имаше кожа.
  Не виждахме как се разнася кръвта, не виждахме как се процежда...
  Болезнено беше, когато дерат, но някак не виждахме ножа,
  а днес го напипахме – хладен и зъл, как срязва последна надежда.

  Как стържещо мляска човешки меса, как гнусно на кръв се оригва
  и как се забива до кокал в плътта, улисан в страстта си да реже...
  Последните съчки поникнал живот оскъдно под него примигват,
  преди да угаснат - превърнали в мрак, и топло, и мое, и... нежно.

  Разголена смърт насред мъртви тела размахва нелепи откоси.
  Глупците пак мислят, а умните спят. И, времето тихо превзели,
  реките от кръв се съсирват от страх и тихо погребват въпроси.
  От кръв се задавям и храча сърца – безмълвни, безкръвни и спрели...

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#62] от "Hash":

  Засега най-много харесвам "Пумпал", след него "Ден"... Знаех си, че съм сбъркала като извадих двата стиха... но ме хвърли в бездна с тази кръв....

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 66. 66 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Много добре казано,Смилов.
  Браво!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 67. 67 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#62] от "Hash":

  Знаеш ли, помислих, че се изхвърли малко с "един от най-добрите български поети"... Моля за извинение! Великолепен си!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#68] от "Hash":

  Ами да... Глупаво е да се прави класация, а аз като децата - веднага да си призная, че не съм те чела. Но пък ... за разлика от мен, тези 150 хиляди твои читатели сигурно не са прочели всеки горчив или остър твой ред в този форум, и едва ли биха ги подписали с две ръце... както го правя аз.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Весело

  [quote#71:"Hash"]Your ability to see is far behind my abilities to transform myself. [/quote]
  За Кокетна не се сетих, но за останалите - имаш да вземаш!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  ""стандартите на политическо общуване са много ниски, което придава известен кръчмарски характер на политиката.""
  .......................
  Смилов, отдавна в КРЪЧМИТЕ се спори на много по- интелигентен език , отколкото при платените 'политици " ..)
  Нивото в кръчмите е много по- високо от това на ВЕЖДИТО или Боко - например ..))
  Проблемът е ,че тези от кръчмите , не управляват :
  Кръчмите ДНЕС са просто интелектуални средища , в сравнение с лицата на ..политиката у нас ..)
  Разбира се, тук изключвам чалга кръчмите - те са на нивото на политиците ни ...)
  Иначе, добре казано в статията ..Добър разбор на извиненията на ..политиците ни , днес ..)

  BIG AL
 75. 75 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#71] от "Hash":

  Колкото до трансформациите - приличаме си. Почнаха да ме бъркат разни приятели точно с Кокетна, чийто роботизиран стил никога не ми е допадал. Звучи като чук, не по женски - суховато и прекалено любезно, а това се усеща особено от жени. Виж, Керанка Събева беше невероятно постижение.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 77. 77 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Весело

  До коментар [#76] от "6cogmv2kot":

  Да си поискаме извинение в духа на статията? Тъй или иначе утре няма да имаме тази възможност.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 78. 78 Профил на 6cogmv2kot
  6cogmv2kot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  не мисла че ми далжиш

  [System.Text.Encoding]::UTF8.GetString([System.Convert]::FromBase64String($data))
 79. 79 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#72:"Black Ice"]За Кокетна не се сетих, но за останалите - имаш да вземаш![/quote]
  Издавам само баннатите. Другите ги оставям на прокопиевите келешчета. Винаги мога да се изкажа, от Прага, Сидни, Мелбърн... Не че има смисъл. Ще станат десет лета, откак живея навън... И виждам как в България изродите доминират над нормалните. Четете. Не мен - аз съм за по-други четения. Четете си мислите, бяганията, страховете... И ме настигайте. Ако ви стиска...

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 80. 80 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#75:"Black Ice"]Виж, Керанка Събева беше невероятно постижение.[/quote]
  Аз пък обожавах Гола Пробойчева (Цола Драгойчева), с нейните "Ура, другари и другарки, да живее XIII конгрес на БКП!"

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 81. 81 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#78] от "6cogmv2kot":

  И аз не мисля същото за теб, колкото и да се постара тази вечер. Лека нощ!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 82. 82 Профил на 6cogmv2kot
  6cogmv2kot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#80:"Hash"] (Цола Драгойчева)[/quote]

  ма Парняка беше по-готин

  [System.Text.Encoding]::UTF8.GetString([System.Convert]::FromBase64String($data))
 83. 83 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Весело

  До коментар [#80] от "Hash":

  Ха-ха-ха! Този съм го пропуснала, тюх! Сигурно не е бил по мое време (последните две години).

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 84. 84 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Весело

  [quote#79:"Hash"]Четете си мислите, бяганията, страховете... И ме настигайте. Ако ви стиска... [/quote]
  Умряла циганката, която те хвали )) Бъди здрав и доволен от всичко, дето го имаш и което не си постигнал... Нас тук кучета ни яли.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 85. 85 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Весело

  До коментар [#79] от "Hash":

  Имах предвид това, което не си постигнал целенасочено, защото би могъл... ако поискаш.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Знаете ли какво ми хрумна, докато четях сттията - я се замислете малко над тези думи, и преценете може ли не главен прокурор, не даже и редови прокурор и магистрат, а изобщо човек с някаква правна култура и морал да измъдри подобна тотална глупост, и то по подобен изключително важен въпрос - съдбата на живи хора - в ... РАБОТАТА СИ:

  "Цацаров и прокуратурата за действията им в/около КТБ и фалшивия опит за убийство

  "Би следвало да се прецени има ли въобще основание за досъдебно производство. ЗА ДА ИМА УБИТИ, ТРЯБВА ДА ИМА УБИЙЦИ. Слава Богу, НЯМА УБИТИ, СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА УБИЙСТВО. ПО-ЧЕСТНО Е ДА КАЖЕМ, ЧЕ СГРЕШИХМЕ, ОТКОЛКОТО ДА КАЖЕМ, ЧЕ ИМА УБИЙЦИ, А УБИТИ НЯМА."!?!?!?!?!


  Отново:

  "ЗА ДА ИМА УБИТИ, ТРЯБВА ДА ИМА УБИЙЦИ. Слава Богу, НЯМА УБИТИ, СЛЕДОВАТЕЛНО НЯМА УБИЙСТВО. ПО-ЧЕСТНО Е ДА КАЖЕМ, ЧЕ СГРЕШИХМЕ, ОТКОЛКОТО ДА КАЖЕМ, ЧЕ ИМА УБИЙЦИ, А УБИТИ НЯМА."!?!?!?!?!?

  Не ви ли се струва, че това може да е разговор САМО МЕЖДУ ИЛИ НА МАЛОУМНИ? Има ли дори и първокласник, който да не знае и да не разбира, че ... ПРИ УБИЙСТВО ИМА ... УБИТ(И)?????
  Ами нали това е точно ... ДЕФИНИЦИЯТА В РЕЧНИКА НА ДУМАТА УБИЙСТВО, НАЛИ ТОВА ДЕФИНИРА ТАЗИ ДУМА!!!

  Ако примем, че думите на Цацаров са верни, ТО ТОГАВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ НИКАКЪВ ДРУГ ИЗВОД, ОСВЕН ЧЕ В ПРОКУРАТУРАТА РАБОТЯТ ПЪЛНИ МАЛОУМНИЦИ, НА КОИТО НЕ ИМ Е ЯСНО, ЧЕ ПРИ УБИЙСТВО ИМА УБИТИ, например!

  Но от друга страна пък след като на тези точно това им е ЕЖЕДНЕВНАТА РАБОТА - ДА ПОДГОТВЯТ АРГУМЕНТИРАНО ОВИНЕНИЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, СРЕД КОИТО ЕДНИ ОТ НАЙ-ТЕЖКИТЕ СА ТОЧНО УБИЙСТВАТА, И СЛЕД КАТО ДОРИ И ТОВА, КОЕТО Е ЯСНО И НА ДЕЦАТА НА ТЯХ НЕ Е, И "БЪРКАТ", ТО ТОГАВА НЕ ОСТАВА НИКАКВА ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ, ОСВЕН ТЕЗИ ДА СА МАЛОУМНИ И КРЪГЛИ ИДИОТИ!

  И тъй като нито те ще се съгласят, нито са оценени и легално като невменяеми, а и огромното мнозинство от хората едва ли го приемат и допускат, ТОГАВА ОСТАВА ДРУГАТА ВЪЗМОЖНОСТ, ЧЕ СА НАГЛИ И ЕЛЕМЕНТАРНИ ЛЪЖЦИ, С НЕ ОСОБЕНО ГОЛЯМ УМСТВЕН БАГАЖ, за да ръсят публично чак такива откровени простотии!


  Може ли някой да ми обясни дали някога е чувал и виждал, може ли изобщо нормален човек да допусне, че ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, ЧЕ НЯМА УБИТ, И ТО ДОКАЗАНО (защото си припомнете, че се разследваше убийството на ЖИВИЯ ПЕЕВСКИ!!!, въпреки че дори и този (и това красноречиво и откровено показва и синхрона между този и прокуратурата, между другото) казваше "МОИТЕ УБИЙЦИ!?!?!) МОЖЕ ДА СЕ РАЗСЛЕДВАТ И ОБВИНЯВАТ ХОРА ЗА ... УБИЙСТВОТО НА ЖИВ ЧОВЕК, КОЙТО Е ДОКАЗАНО ЖИВ И ЗДРАВ!!!

  Не знам за вас, но на мен ум не ми го побира как хора, които претендират не само да не са малоумни, но и да имат някаква логика и образование и да претендират да ги приемат сериозно, на подобни високи постове да говорят публично подобни откровени идиотщини!


 88. 88 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3905 Весело

  До коментар [#86] от "Hash":

  Ти си философски и поетичен таклант не ти отива да се занимаваш с дребосъци и подли души по форумите?!
  Дръш са на височината на Олимпа на който си!

  klimentm
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 90. 90 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#84:"Black Ice"]Нас тук кучета ни яли.[/quote]
  Тая няма да я бъде! Аз инфаркт си докарах заради вас, ако трябва и ще пукна, ама ще давам всичко от себе си, за да станем нормална страна и да се върна там. Вие как си я представяте тая работа бе? Че ние не плачем за майките си, не обичаме братята и сестрите си, не искаме да се изкъпем в реката по залез? На мен корена ми е в тази страна, тя ми мирише на моя, само като вляза на Калотина или горе, на Видин. Може да са й разбити пътищата, може да не е красива като Германия или Чехия, но е моята Родина.

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 91. 91
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 92. 92
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 93. 93 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2439 Неутрално

  До коментар [#90] от "Hash":

  Точно това си мислех, че си твърде... как да кажа... огнен (?) в тезите си за човек, комуто е безразлично какво се случва тук и който лежи на ухото - къде е, какво е постигнал... А от последните - дал Господ! Особено тук и особено нощем. Хвалят се колко пари са спечелили и колко били уредени държавите им, та и съвети дават - как да се промени КРБ или да се свика ВНС, без да мислят в каква яма сме и в колко по-дълбока искат да ни хвърлят. А ние... като твоите жаби... в тресавището. Квакаме една срещу друга, затъваме и даже тукашните залези не ни вълнуват. Точно аз не се оплаквам, но безнадеждността е като мрака - настъпва бавно и ... сигурно.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 94. 94
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 95. 95 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#93:"Black Ice"] Точно аз не се оплаквам, но безнадеждността е като мрака - настъпва бавно и ... сигурно.[/quote]
  Виж... давам ти скайп, да си поговорим, ако искаш.

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 97. 97 Профил на Hash
  Hash
  Рейтинг: 382 Неутрално

  [quote#96:"6cogmv2kot"] ил ша са варгалами [/quote]
  Нали съм ти казал, че си ми далеч под нивото, Дърева...

  Реформаторският блок е проект на БСП/ДС
 98. 98 Профил на 6cogmv2kot
  6cogmv2kot
  Рейтинг: 8 Весело

  ми, заповедай ...Дърева

  [System.Text.Encoding]::UTF8.GetString([System.Convert]::FromBase64String($data))
 99. 99 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3905 Неутрално

  До коментар [#91] от "Hash":

  Аууу какъф язик! Аз те мислих за нежна поетична душица която страда от липса на неразбиране по нощите. Язък !

  klimentm
 100. 100 Профил на 6cogmv2kot
  6cogmv2kot
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#95] от "Hash":

  омре ли забавата

  [System.Text.Encoding]::UTF8.GetString([System.Convert]::FromBase64String($data))
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK