В държавата на паралелната власт нищо не е това, което изглежда

В държавата на паралелната власт нищо не е това, което изглежда

© Юлия ЛазароваХамали местят бюра, сноват по етажите на телевизия ТВ7 и изнасят компютри, полицаи влизат в студиото, застават зад камерите и прекъсват емисията... А за да бъде картината издържана в модния през миналия век абсурдистки тон, юристка на фалиралата КТБ, изпратена от синдиците (този детайл е важен, предвид чии доверени лица са те) през цялото време кръстосва из студиата с телефон на ухото и търси... "сървъра". Пред телевизията полицейското присъствие се увеличава, журналистите правят жива верига пред сградата, напрежението се засилва. И понеже действието се развива в медия, тревожно е ... Да, без превземки...


В конкретния случай - изглежда нарушена свободата на излъчването на емисията. Започва да се притеснява и властта - тя в крайна сметка ще бъде обвинена в потъпкване на свободата на словото.


В този миг... Като деус екс махина слиза (влиза) в мрежата лидерът-премиер и въздава справедливост. Как - изпраща вътрешния министър да се извини на телевизионерите, иска наказание за полицейския началник, който е изпратил повече от двама полицаи, и обявява: само върховенството на закона ще ни даде свобода, нека го спазваме всички." (Това в резюме на вчерашнато риалити) 
Прекрасно! Но що е върховенство на закона тук и сега!


Щом една фирма има дългове и имуществото й е заложено срещу кредити от КТБ, то ще бъде иззето, съвсем законно - елементарен търговски спор, полицията просто осигурява реда.


Само че става дума за телевизия, която беше пропагандно оръдие на собственика на КТБ Цветан Василев докато беше икономически тандем с депутата от ДПС Делян Пеевски, а след кървавата им раздяла е смятана за принадлежаща във все по-стесняващата се ивица територия на банкера.


След като КТБ бе унищожавана от 20 юни до 6 ноември в съмнително съответствие, а според юристи в драстично противоречие с разпоредбите на съответните закони и с колективното съучастие на БНБ, прокуратура и регулатори; и след като не сме информирани дали синдиците са иззели и друго заложено имущество, или най-напред са се засилили към "телевизията на Цветан Василев", то акцията в ТВ7 изглежда изрядна откъм законност, но - цинично-избирателна откъм съдържателност.


И затова съмненията, че не е по правилата, а е 


отмъщение на паралелната власт, която взема решенията в държавата


никога няма да бъдат заличени. Това помогна и на самата телевизия и след целия "панаир" в ефир тя получи...една седмица отсрочка. По изключение. 


Иначе видимата (легалната) власт в лицето на премиера служи да... се извинява (или да замазва) за произвола на тайната власт, превръщайки се де факто в неин съюзник.


Видимата власт щеше да покаже действителна тревога за законността, ако премиерът бе  препоръчал не само на ТВ7 да спазва закона, но в други ситуации и на главния прокурор. Защото -  да, ТВ7 на Бареков беше оръдието за реализиране на костинбродската операция "Бюлетини" през 2013, но нейния двигател бе именно тайната власт в тандем с прокуратурата.


Тъй че няма прекрасни в този сюжет - съзаклятието КТБ ще тегне над всяка крачка на властта - така е в държавата на видимата и скритата власт.  


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Браво!

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 2. 2 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 517 Неутрално

  с 2 думи ББ е виновен?

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 3. 3 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да ,журналистиката още не е мъртва.Поне не напълно.

 4. 4 Профил на Р. Дражев
  Р. Дражев
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Абсолютно е права!

  Happy face says, adios !
 5. 5 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Случилото се вчера е безпринципно и подронващо морала, И то не заради свободата на словото, а заради толерирането на длъжник. Смешните вопли на журналистчетата, лапали огромни заплати допреди година, не предизвикват съчувствие, бяха много важни, когато размахваха бухалката на КОЙ, а сега реват за свобода на словото...

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 6. 6 Профил на Читателят
  Читателят
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Абсурдно е съществуването на частни съдебни изпълнители. Държавата се е отказала от своите функции.
  Остава по квартали да си направим частна полиция.

  Попътен вятър в главите!
 7. 7 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Само не разбрах как премиера ще препоръчва каквото и да било на главния прокурор. Някой пише без да знае, че, поне на книга, има разделение на властите.

 8. 8 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Мда.... Реформи трябват и нов морал. И лустрация, разбира се!

 9. 9 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Неутрално

  абсолютно вярно ,България е един гигантски Twin Peaks

 10. 10 Профил на Кики
  Кики
  Рейтинг: 8 Гневно

  До коментар [#2] от "Некъф ужас, некъф ат":

  Не бе, АЗ съм виновен!

 11. 11 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Мафията си е жива здрава и винаги на власт. Видимата слугува на невидимата и после заедно си делът плячката. Това е видно от грябежа/приватизация на държавата и сега на КТБ. Само с истината за КТБ с Европейско участие може да доведе до разграждането на модела на разбойническо управление на страната. Това неможе да стане докато с-мата на управление на страната не се смени и носителите й не се отстранят от политиката в тази страна.

 12. 12 Профил на Амбразурчик
  Амбразурчик
  Рейтинг: 459 Неутрално

  [quote#6:"Читателят"]Абсурдно е съществуването на частни съдебни изпълнители.

  Държавата се е отказала от своите функции.

  Остава по квартали да си направим частна полиция.[/quote]

  Държавата НЕ се е отказала от тези си функции

  Държавата ги е Продала ..

  "злите езици" говореха ,че през 2006 - 2007 год цената на едно място

  за нотариус в София град е било 200 000 евро

 13. 13 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Срамота! ТВ7 и свобода на словото са антиподи. Да не би журналяците в телевизията да не са знаели кой им плаща? Да не би да не са били една от бухалките за разчистване на сметки? Аре, моля. Всяка сълза, проронена за този вид журналистика е точно толкова нелепа, колкото и живата верига на нещастните телевизионери. Истинската журналистическа съвест би трябвало да протестира против оставките на двамата полицейски шефове, които са си свършили работата 100% законно и го отнесоха заради политическия пиар на Тиквата и реформаторското му алтер его Бъчварова.

 14. 14 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До много интелигентната П. Владимирова - пиша го абсолютно без никаква ирония. Та тя пише: "...Видимата власт щеше да покаже действителна тревога за законността, ако премиерът бе препоръчал не само на ТВ7 да спазва закона, но в други ситуации и на главния прокурор....".
  Значи Премиерът да препоръча на... главния прокурор (мисля, че се пише с главна буква, но това е заяждане). Е - това не е истина, както пишат младите - Премиерът трябвало да препоръчва каквото и да е на Главния прокурор. Нали само ако си помисли да направи такова нещо и каже само първата буква от него ще бъде изяден от медиите - и то с основание. При сегашната конструкция на независимите власти може да стане по-скоро обратното.
  А от коя страна на "барикадата" бяха хората от "четвъртата власт" - журналистите, вкл. и уважаемата П.В. при аферата "Костинброд"? Мързи ме да търся публикациите на самата П.В., но тя ако иска може да докаже, че е била именно и точно и само против "тайната власт" и простащините на Бареков и ко.
  Не сте права г-жо П.В.

  Поздрави
 15. 15 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Весело

  До коментар [#2] от "Некъф ужас, некъф ат":

  не бб не е виновен той толкова си може .виновни са малоумните му фенове

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Този път нещо не ми звучи убедително Петя Владимирова.
  За мен цялата драма вчера беше, че журналята от ТВ7 успяха хубаво да въвлекат полицаите в сценарий по своя режисура, а те, като пълни шматароци, се вързаха тотално, а после и го отнесоха като куцо пиле - домат.
  Оттам насетне ми дойдоха в повече отчаяните писъци за „публични медии“ и „свобода на словото“, за паралелни светове и вселени - направо да преминават в сферата на комичното.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Абе хора, нормални ли сте ?
  Държавата даде заем на Фонда за гарантиране на влогове, който трябва да връща този заем на бюджета. Фонда пък изплати вместо КТБ гарантираните депозити, и има да взема парите си от КТБ, за да ги върне на държавата. ТВ7 дължи пари на банката /респективно фонда, държавата и данъкоплатците/, и като си ги поискат, почва някаква истерия ...
  Истерия трябваше да има, ако това не се беше случило !
  Дали полицаите били двама, трима, пет или десет - това ли е важното ?
  Важни са милионите, които се дължат на данъкоплатците - всичко друго е или неграмотност, или цинизъм, или злонамереност !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 18. 18 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#16] от "dogwoman":

  +++
  Не е "неубедително" - тенденциозно е !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 19. 19 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 849 Любопитно

  Тая ТВ-7 преди "аферата Костинброд" нещо работила ли е? Никой,никога и никак не е възхвалявал там "единствения политик на България"! Оня гадния германец Алцхаймер си знае работата.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 20. 20 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  [quote#13:"Lemmy"]двамата полицейски шефове, които са си свършили работата 100% законно [/quote] Свършиха я като кучето на нивата! И напълно заслужено си подадоха оставките! Когато пращаш някого в ТЕЛЕВИЗИЯ, трябва да внимаваш кого пращаш и с какви инструкции за поведение, особено като се има предвид, че насреща си има „професионалисти“, които най-малко са свикнали да са пред камера и могат всичко да обърнат така, че да изглеждаш като някакъв неандерталски пън, дошъл да потъпче „свободата на словото“.

  Доброто е заразно
 21. 21 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Не случайно цветът на тв7 е цветът на тиквата. Там една тиква бе коронясвана, после хвърляна на прасетата и въргаляйки се в политически л@йн@, не спираше да обяснява как да различаваме "хубавото" от "лошото"/кавичките не са случайни/.

 22. 22 Профил на sashobal
  sashobal
  Рейтинг: 700 Неутрално

  До коментар [#2] от "Некъф ужас, некъф ат":

  Неее,
  Иван Костов е виновен за всичко

  Никога повече комунисти и отрочетата им във властта!!!
 23. 23 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  Голем смех настъпи, когато се разбра, че нито шефът на МНВР, нито премиерът са знаели за акцията с полицаите. Тогава кой е този толкова силен човек, който за малко не дора танковете и да срине това гнездо на оси, наречено талавизия, която докара толкова мъки на Баце?

 24. 24 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#23:"Сиянието на Мрака"]шефът на МНВР[/quote]
  МВР

 25. 25 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  До коментар [#5] от "shinjuku":

  Имаше и доста други медии, длъжници на КТБ. Медиите на Прасчо. Пак финансирани по "схемите" на тандема Цв. Василев-Пеевски. Какво стана с тях?

 26. 26 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  До коментар [#16] от "dogwoman":


  [quote#16:"dogwoman"]Този път нещо не ми звучи убедително Петя Владимирова. [/quote]

  Ако гледаме основната теза на г-жа Владимирова, че и преди фалита, но особено след фалита на КТБ, над всичко което се случва и е свързано с кредити, разпореждане с активи и т.н., ще тегне съмнение, че единия или другия печели, губи и има връзка с действащото управление. В този смисъл това прилича да даваш обяснеия че имаш/нямаш сестра, след като сл;уха че тя е к.рва е пуснат в пространството.
  А иначе 'привързаността" на г-жа Владимирова към темата ББ е виновен за всичко е траен белег на всичките и материали - но далеч не е единствена на това поприще и само времето ще покаже дали или доколко е/са били прави.

 27. 27 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#17] от "роджър":

  Айде, айде, Пеевски с неговите задлъжнели оти не плаща цели 40 милиона? Или пак сме на ваши и наши, налее, мафиоти с мафиотити

 28. 28 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1027 Любопитно

  ТВ7 е единствената телевизия, която не рекламира Магнолията. И това е Проблемът за БОСТАН.

 29. 29 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1428 Неутрално

  "Иначе видимата (легалната) власт в лицето на премиера служи да... се извинява (или да замазва) за произвола на тайната власт, превръщайки се де факто в неин съюзник.'
  --------------
  Право в десетката! Питам се само, каква е ползата от участието на Реформаторите в тая власт, другите си ги знаем....

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 30. 30 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Днешната тв драма за пореден път ни припомня познатата в медийните среди аксиома, според която журналистиката е втората по древност професия. Всееки, който влезе във война с медиите, предварително е обречен да загуби – дори когато става дума за управляващите. Даже и Баце вече изчерпва ресурса си. Хубаво е да започне по-внимателно да преценява действията си.

 31. 31 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Всичко на територията, наречена България, което касае държавно управление изглежда абстрактно и неясно. Само тесен кръг от хора, които по стечение на обстоятелствата, витаят във върховете на пирамидата на това управление, вероятно разбират какво точно означава всичко, което се случва. И това е добрата новина. Защото има вероятност дори и те да не разбират.

 32. 32 Профил на Dorian Gray
  Dorian Gray
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Тук в коментарите си личи колко е трудно да си гербер.

  Изпадат в конвулсии, опитвайки се хем да осъдят рекета над ТВ7, хем да оправдаят Вожда.

  Няма как, другари. Не можеш хем да изпиеш чашата, хем да остане пълна.

  МОЛЯ, ИЗИСКВАЙТЕ ФИСКАЛЕН БОН !!!
 33. 33 Профил на nxo44693674
  nxo44693674
  Рейтинг: 402 Гневно

  Вашата медия очевидно ласкае човека с анцунг и хиляди превъплъщения. Очевидно сте свързани и вие задкулисно с него - я чрез уж бившата му милионерка, я по друг начин. Заради този медиен комфорт България има позорен премиер, все едно е евразийски пашалък.

 34. 34 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Ако зависеше от мен, щях веднага да уволня Владимирова. За липса на елементарно уважение към закона. Заела е масовата позиция, че когато се прилага спрямо "наши хора", законът се прилага "избирателно".
  Те и в Столипиново правят живи вериги и аз им плащам тока, нали. И ВМЗ и те гърмят, като пуканки, ама протестират, че не ги пускат да си догърмят.
  Хубави протести, ама български.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 35. 35 Профил на primaxm
  primaxm
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дали има държава, в която няма паралелна власт? Дори в любимата ни САЩ има един Федерален резерв, който всъщност е частен и дава долари назаем на държавата си. Та пак да питам, в коя държава няма паралелна на видимата власт. А цирка с ТВ 7 не си струва коментар.

 36. 36 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  В държавата на паралелната власт нищо не е това, което изглежда.

  Аз пък мисля, че в държавата на "Личните и корпоративните интереси" няма как нещо да е както трябва!!!

 37. 37 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Текст, който не казва нищо! Много угодно, да напишем нещо, но нищо да не кажем! Новия стил на Дневник, ако може да няма сърдити и по един език на Прасчо всеки път....

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1991 Неутрално

  Не знам дали милиционерите разбраха къде са сбъркали.Действията на ЧСИ са напълно законни,от кого получаваше инструкции госпожа Димитрова и защо след като всичко е било законно според госпожа Бъчварова бяха приети оставките на двама висши милиционери.И какво правеше милиционер в студиото на новините при директно излъчване.

 39. 39 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 909 Весело

  До коментар [#34] от "Bulgerman":

  вие герберите сте много смешни и жалки когато го играете по тъпи отколкото сте

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7092 Неутрално

  Браво,г-жо Владимирова.Жалко,че вашите колеги пак не разбраха на какво трябва да се противопоставят.
  "... акцията в ТВ7 изглежда изрядна откъм законност, но - цинично-избирателна откъм съдържателност."

 41. 41 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Зад външната фасада на властта се крие самият дявол. Успява да будалкат обществото, защото рогатият е внушил на голяма част от хората, че несъществува. Издават го неговите избраници, които споделят и налагат на другите неговата ценностна система. Иначе този бог с рогата нямаше да има тази привидна сила и измамно могъщество.

 42. 42 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Всички телевизии трябва да бъдат закрити!
  А също да бъдат разрушени схемите им с ТВ операторите - кабелни и сателитни, плюс "измервателите на рейтинги".
  В момента всички работят на абсолютно не-пазарни принципи!
  Ти на мене - аз на тебе!
  Зрителите нямат никакъв избор и възможност за влияние върху тях.
  За "качеството на журналистиката" вътре - друга тема, сега не ми се говори!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 43. 43 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Който нож вади ,от нож умира.

 44. 44 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1513 Неутрално

  "В държавата на паралелната власт нищо не е това, което изглежда"

  Терминът "нищо" включва и журналистиката,ДА НЕ СЕ ЗАБРАВЯ!

 45. 45 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 289 Неутрално
 46. 46 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Ставащото в ТВ7 е не само задкулисие ,а за съжаление доказва,че Премиерът участва в това задкулисие- пряко или непряко!
  Т.е. онова,което видяхме вчера,бе същият фарс,който се разигра и в аферата Костинброд.
  Задавам си въпросът,кому е необходимо всичко това.

  Tony
 47. 47 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#46] от "Free person":

  А, вижте какво намерих - момичето с инструкцийти
  https://www.facebook.com/TV7Bulgaria/photos/a.130768373608234.19958.129230613762010/974946082523788/?type=1&theater

 48. 48 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  Защо работещите в ТВ7 забравят Преврата #Костинброд ?
  Да, не е справедливо да бъдат наказани работещите, но само тях избирателите на ГЕРБ могат да накажат .
  Това да бъде обица на ухото за bTV ...

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 49. 49 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#27] от "Сиянието на Мрака":

  Ако е така, значи скандала не е в ТВ7, а че не търсят тия 40 млн ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 50. 50 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4155 Неутрално

  И аз очаквах на мястото на телевизията да има днес димяща дупка! Който е разпоредил тази акция направи от тези журналя герои и защитници на свободното слово, и накара себе си да изглежда като избирателно действащ и по поръчка. Глупоста не прощава никому!

  klimentm
 51. 51 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  [quote#25:"stenli1"]Имаше и доста други медии, длъжници на КТБ. Медиите на Прасчо. Пак финансирани по "схемите" на тандема Цв. Василев-Пеевски. Какво стана с тях? [/quote]
  Утре полицията отива да блокира и тях.
  Честна разбойническа дума...

 52. 52 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 794 Любопитно

  От някакво ниво нагоре нашите полицаи трябва да се обучават и на борба с "белите якички". Те нямат калашници, пистолети и черни маски, напротив - са млади, красиви, елегантни и умни, ама много. И имат - микрофон и камера. И способността с думи и образи да преобърнат всяка ситуация в обратната. Пример "Костинброд 1.0.".
  Оттук нататък всяка операция с/у такива трябва да се планира от политически, психологически и юридически подготвени командири. Защото един полицай повече, или не на точно място, или не дай Боже дума не на място, ще се извърти умно и интелигентно - срещу полицията и властта, дето отговаря за нея.
  Пример Костинброд 2.0. - пардон ТВ 7. И видяхме наистина: умни, красиви и интелигентни журналист/к/и как преобърнаха един чисто търговски спор в "покушение с/у свободното слово", "отмъщението на Борисов" и всякакви небивалици.
  Трябваше на място от самото начало да присъства полицейски началник от висок ранг, който да поеме контактите с всички на място и персоналната отговорност за полицейските действия. Така щяха да се спестят упреците към редовите полицаи, които - трябва да подчертаем, се държаха великолепно.
  И този висш полицай, със съответната заповед в ръка, да преговаря само и изключително със собственика на телевизията, а не с всякаква па...на (без извинение), която си въобразява, че с микрофона си е над всичко, всички и Закона.
  А "собственикът" предвидливо се е скатал някъде и е оставил да се разправят журналистите му.
  Кон-гениално, нали?

  Поздрави
 53. 53 Профил на tach0
  tach0
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Дам! Уелкам то Бългерия! Където политиците говорят едно, мислят друго, правят трето, излиза четвърто... Ама и ние май сме заприличали на тях. Вместо да ги наритаме и изритаме, ние се подхилкваме. От мързел вероятно. От мързел се затъпява.

 54. 54 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#28] от "stenli1":
  Стояха в банкя и го снимаха цяло лято. А Баце е злопаметен. Никакво друго обяснение няма. Сложил съм ена дата за Слави, ама не знам кога и него ще го "подкарат". И на него много му е насъбрал. Мафията не прощава

 55. 55 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#14:"Starec"]А от коя страна на "барикадата" бяха хората от "четвъртата власт" - журналистите, вкл. и уважаемата П.В. при аферата "Костинброд"?[/quote]

  Разбира се,че е била умело подведена от колегата й Дуди Бареков,както и много други всезнаещи корифеи в професията.А пък тази професия,може да се поспори по въпроса дали не е най-древната в нашата държава.
  Уважавам само за едно нещо П.В. - не робува на мантрата "Истинската журналистика трябва да е опозиция на всяка власт".Изобщо не е спирала да се занимава с ГЕРБ,Борисов и Цветанов,нито за ден.И от сън да я бутнеш,ще издекламира колко лошо и тенденциозно Цветанов критикуваше съд.система,по какъв грозен начин назначи семейната си приятелка,къде са му 6-те апартамента и с какво РЗП,и др.И двамата с Борисов,нито пък някой от ГЕРБ не са уважили с поне две изречения пред диктофона такъв профисионалист като въпросната госпожа.Не е хубаво да те имат за безгласна буква,съгласен съм.А мантрата по-горе,много като нея разбират като преиначаване и перефразиране на думи и факти,внушения за намерения,предвещаване за апокалипсис,ползване на цитати на политически опоненти и кръгове около тях,демагогия,злъч,преднамереност..Добрите неща разбира се остават за "писарушките от слугинажа".
  Та съвсем закономерно може да спори дали професията на "Браво,Петя" не е най-древната,или поне от 25г насам в нашата кочинка.

 56. 56 Профил на reformatorka
  reformatorka
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Тв 7 се промени много ,откакто Бареков -"журналиста" стана новият "политик" и избяга в Европа ,за да си покаже езиковите умения.А езиковите умения съответстваха на управлението на този човечец.
  Единствено от Тв 7 можеш да научиш нещо полезно,сравнение с другите български телевизии,които дават само турски и индийски сериали.Пълна помия.Затова аз например заставам зад тази телевизия и смятам ,че трябва да продължи да съществува.
  А относно дълга й,смятам че не това е начинът да си изпълни задължението.
  Тези хора вчера бяха там не заради вещите,а да спрат телевизията.Защо искат да спрат телевизията ? Може би не могат да я контролират ? Може би има нещо ценно в тези сървъри ?
  Това вчера беше силово изпълнение на задкулисието,облечено в държавна власт.От това по-опасно няма.

 57. 57 Профил на petiav
  petiav
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До № 55 и 14.

  Ето от коя страна на барикадата е била Петя Владимирова. И то в деня, в който главният прокурор громеше "костинбродската афера" на специална мултимедийна пресконференция, а всички медии му пригласяха!

  http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/05/15/2061539_za_operaciia_bjuletini_-_pesimistichno/

 58. 58 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Весело

  [quote#2:"Некъф ужас, некъф ат"]

  с 2 думи ББ е виновен? [/quote]

  Добре, деее.. С четири!...

 59. 59 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Заслужават си го и полицаите и политиците. Но това се получава в държава с паралелна власт.

  Магнолиите да не се правят на ощипани моми! Къде е законът за фалитите?

 60. 60 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#5:"shinjuku"]Случилото се вчера е безпринципно и подронващо морала, И то не заради свободата на словото, а заради толерирането на длъжник. Смешните вопли на журналистчетата, лапали огромни заплати допреди година, не предизвикват съчувствие, бяха много важни, когато размахваха бухалката на КОЙ, а сега реват за свобода на словото...[/quote]

  ++++

 61. 61 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 796 Неутрално

  До коментар [#57] от "petiav":

  Така е.На бялото черно не казвам.Признавам,че в този период не съм чел в Дневник и се отричам от тази част в коментара си за бюлетините,от другото в него не.Намерих и друго по темата,което също е написано обективно:

  http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/05/12/2058960_prokuraturata_glupako/

 62. 62 Профил на ivanoff_i
  ivanoff_i
  Рейтинг: 233 Неутрално

  КТБ е на Цв.Василев, той е в Сърбия и него го пазят руските служби. той е преотстъпил (продал ТВ-7дни на руския медиен магнат(близък до Путин - Малофеев) чрез офшор фирма ) и това някак трябва да се промени - КАК? А за това което стана виновните си го отнасят! А, че всички са биле на ясно е очевидно. Просто това е доказателството за това какво можем и какъв професионализъм имаме!

 63. 63 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  " Видимата власт щеше да покаже действителна тревога за законността, ако премиерът бе препоръчал не само на ТВ7 да спазва закона, но в други ситуации и на главния прокурор. Защото - да, ТВ7 на Бареков беше оръдието за реализиране на костинбродската операция "Бюлетини" през 2013, но нейния двигател бе именно тайната власт в тандем с прокуратурата."
  Не знам как един професионален журналист може да публикува тпва, което съм цитирала? Ако аз бях главн Прокурор, щях да я дам под съд за клевета. В нормален превод за да се разбере точно как се е изложила, казаното от нея изглежда така: Борисов ама изобщо не е разтревожен за законноста, щото видите ли не бил препоръчал на Цацаров да спазва закона.(!!)
  И веднага след това директно слага главния Прокурор в един тандем с мафията.
  Тя не изказва основателно подозрение в цитирания текст от анализа и, а направо повдига обвинение! Без да изнесе факти в потвърждение на това.
  Аз не съм фен на Цацаров и като обикновен коментиращ, мога да си позволя инсинуации и дори да отправям обвинителни нападки. Но вие г-жо Владимирова сте професионален журналист.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 64. 64 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Ясно е, че нищо в държавата не става ей така, без високите етажи на политиката. Мен лично ме интересува, кой ще плати сметката на ТВ7, ако нещата не се подредят

 65. 65 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 460 Любопитно

  От една страна - много точно казани неща, от друга - много противоречиво казани...
  Петя В. започва нещо да ме разколе-бава...

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK