ТВ7 - прелюдия към истинското действие - влиза инвеститорът?

По времето когато Цветан Василев гордо позираше като консулнант на ТВ7, а Николай Бареков - като изпълнителен директор и в медиата нямаше таван за разходи. Кадърът е от обявено споразумение със CNN.

© Дневник

По времето когато Цветан Василев гордо позираше като консулнант на ТВ7, а Николай Бареков - като изпълнителен директор и в медиата нямаше таван за разходи. Кадърът е от обявено споразумение със CNN.Публикуваме статията на Илиан Василев от неговия блог. Вътрешните заглавия са на "Дневник".


Както винаги и този път в казуса ТВ7 липсва професионализъм в действията на частния съдебен изпълнител - не толкова в правното основание, а в начина по който правото се прилага и се комуникира. Това е силно политизирана тема и да се очаква, че някой няма да я размаха като знаме на "Свободата на словото" е най-малкото наивно. Не трябва да се изключва вариант при който уж уставните действия дават повод за непропорционална реакция с цел да подготвят почвата за влизането на "Спасителя". Макар, че откровено казано не вярвам, някой да покрие загубите на компанията - по-вероятно чакат отписването на задължения или преструкруриране на дълга, така че "Новият" да влезне като придобие активите "евтино". Димната завеса на медийното събитие ще позволи да не си задаваме въпроси към инвеститора и неговите намерения.


Вместо да изпълнят задълженията си по начин, по който да съблюдава постепенност и последователност към процедурата - се действа с масирано полицейско присътвие!?!
А това е нарисуван сценарий за медиен спектатъл, излъчван "на живо"


Това не е поредното задължение на поредния частен съдебен изпълнител да прибере техника, сървери, оборудвания, а спряганото като начало на опитите на държавата и на кредиторите да играят по правила, чиято стойност ще се претегли накрая в международен съд. Синдикът като гарант на максималното осребряване на масата на несъстоятелността има изгода да прибере всичко и от всеки, но не по начин, който да налага всеки път да бъде съпровождан от масирано жандармерийски присъствие.


Той е длъжен да прецени дали е по-изгодно да запази ТВ7 като функциониращо предприятие, което е способно да генерира доходи, съответно погасява задължения или няма смисъл да се губи време и е необходимо да се преминава към извземане на обезпечанията и осребряването им. Тук разбира се има значение, дали акциите на ТВ7 или на другите компании служат за обезпечение, което би било типично за дружества със специална инвестиционна цел. Но дори обезпеченията да са във вид на оборудване, техника, мебели - винаги има опция как дълга да се превърне в акции или дялове, които да се превърнат в контрол.


При всички случаи изглежда странно, че подобно решение може да се вземе толкова бързо след съдебното решение на несъстоятелност и без цялостна оценка и стратегия. В подобна тромава реакция по-скоро прозират действията на хората, които инициираха атаката срещу КТБ - в крайните кадри отговарящите бяха премиера Борисов и вицепремиера Бъчварова.


Кукловодите останаха зад кадър


Само да не се залъгваме, че всичко е станало случайно.


Информацията около ТВ7 е твърде противоречива, но тя беше нещо повече от медийната "перла" в короната на Цветан Василев. Чрез нея се преразпределяха огромни финансови средства, като в същото вреве ТВ7 балансираше и допълваше медийния ресурс на неговия тандем с Пеевски.


Показният начин на акцията не е просто глупав, той е преднамерено глупав.


Вместо медийни шумови бомби трябва да се подходи тихо и прагматично - срок за погасяване на дълговете, НАП да не спи и ако има някой готов да покрива дълговете и веднага да бъде поканен да го стори.


Трябва да има равнопоставеност между изключителната претенция на журналистите в тази и други медии да работят и влияят върху обществото и задължението им да хигиенизират медийната среда, като принудят собствениците  - стари и нови - да излезнат напред и поемат своята отговорност. Няма как да останеш само в едното поле на Истината, а да не интересуваш за кого работиш, какви са неговите цели, каква телевизия иска да прави и как неговите интереси се съвместяват със собствените ти ценности.


Журналистите в тази телевизия имат минали грехове към обществото, когато мълчаха или не реагираха на начина, по който телевизията им бе използвана в Костинбродската афера. Смешно е да се прехвърля отговорността само върху един Бареков. Тази афера си беше чисто и просто опит за държавен преврат, доколкото допринесе за формиране на правителство извън демократичната представителност и ни прати като държава в продължаваща и досега зона на турбулентност.


Факт е, че ако телевизията не може да се издържа и да си плати кредитите, обезпечение по които са техниката и оборудването в нея - няма никакво основание тя да продължи да съществува. В същност няма такова право - правото да се работи /то е абстрактно, не касае нито една отделна работа/, няма и право да работиш и да те излъчват без сметка за икономиката, задълженията и обществените последствия.


Журналистите трябва да обърнат гнева и исканията си спрямо изпълнителния директор и новите акционери - от там трябва да дойдат парите за покриване на разходите по обслужването на заемите и експлоатационните разходи. Няма как новите собственици или инвеститори да останат зад кадър и от удобството на задкулисието да режисират сблъсъци между журналисти и власт.


Телевизията е в зоната на реализиран и подлежащ на трансфер политически проект


и държавата не може да остане пасивен наблюдател - защото някой се опитва да си купи пропаганден рупор за да печели гласове и влияе върху нашия избор.


И за всичко това да платим като данъкоплатци да покрият дъговете и сметките за стотици милиони.


Синдиците трябва да поемат контрола върху ТВ 7 и организирано да проведат процедурата по несъстоятелността.


Тази телевизия е куха защото няма как да върне чрез дейност налетите стотици милиони. Но това е теза, която се доказва чрез процедури. Иначе си говорим като революционери по време на пуч - всеки претендира за някакво право, а другите плащат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Даа, поредната футболна драма.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2802 Неутрално

  Да разбираме ли, че трябва да се готвят БТК, "Булгартабак", "Техномаркет" и т.н.?

 3. 3 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Единственото, коеот държавата би могла да направи, е "проверка произходътн на капитала" на инвеститора! И може би законова забрана, офшорки всякакви да изкупуват медии

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1971 Неутрално

  Интересно кога милиционерите ще атакуват всички длъжници.Долу-горе същите пари дължи и ЦСКА към НАП,там кога ще влиза Съдебен изпълнител,защо се действа избирателно.Има и много по големи длъжници към КТБ от тази телевизия.

 5. 5 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1004 Весело

  Живеем в капитализъм и демокрация, един безмилостен свят на парите и на богатите, не зам какво не ви харесва! Където тях никой за нищо не ги пита, камо ли "от къде са ти парите бе". То се знае-парите са от държавни поръчки. Държавата помага, те пък помагат с медиийно отразяване на управляващите в момента. Пари-медии-корупция-пари прим!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 6. 6 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Съм и не съм съгласна с изложеното от Илиан Василев.
  Много журналисти работят в подобни медии.Факт е,че обликът на ТВ7 се измени от доста време в положителна посока.Факт е,че предаванията и станаха интересни.Не виждам защо журналистите трябва да стават жертви в котерийни интереси,следващи сагата КТБ,която се случи с участието на държавата и БНБ преди повече от година.Факт е,че ТВ7 е предлагала 2-кратно да изплати задълженията си към КТБ в размер на 0,013 % от общите дългове на КТБ,защо това е отказвано.

  Tony
 7. 7 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Лошото в случая е, че се натиска точно определеното копче измежду толкова други по заповед на......

  Имало едно време ссср...
 8. 8 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 560 Неутрално

  Мъгла и след мъглата пак мъгла , това са всички бизнес проекти на КТБ...дано някой успее да премахне мъглата и да освети тъмните финансови ходове на Белградския Банкер !

 9. 9 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Авторът не беше ли специалист по енергетика?

  Освен това цялата минала година той споделяше тезата на самия Цветан Василев и все пишеше как КТБ била умишлено затривана, а можела да бъде спасена и т.н.

 10. 10 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Закривай!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 11. 11 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Итересно, много интересно:
  "....В подобна тромава реакция по-скоро прозират действията на хората, които инициираха атаката срещу КТБ - в крайните кадри отговарящите бяха премиера Борисов и вицепремиера Бъчварова."
  ?!?!
  При това предположението за Борисов е добре обосновано - самият той в интервюто каза, че е лично!!! обиден на ТВ7, дето идвали всеки ден в 6 ч. сутрин пре дома му и разболели детето му.. А на всичко отгоре медиите /другите/ мълчали..

 12. 12 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 844 Любопитно

  "липсва професионализъм в действията на частния съдебен изпълнител"
  Даже е под въпрос действията на частния съдебен изпълнител ли бяха или на полицията. Полицаите разнасяха някакви кашони - интересно е как се вписва разнасянето на кашони с имущество на ТВ7 в задълженията по охрана на реда?

 13. 13 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2596 Неутрално

  TВ7 е политически проект и журналистите са били наясно.Сега е смешно са плачат за свободата на словото.Или да връщат дълговете или да фалират.

 14. 14 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#9] от "12345":
  Автора е специалист по всичко. И най-големият

 15. 15 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  До коментар [#2] от "Един препатил":

  тва пък откъде-накъде

 16. 16 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 844 Неутрално

  [quote#13:"hodounski"]TВ7 е политически проект и журналистите са били наясно.[/quote]
  И влизането на съдия изпълнителя с полицията е политически проект и всички сме наясно, каквото и друго да обясняват.

 17. 17 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 229 Неутрално


  [quote#3:"Б. и Сергей натикаха държавните пари в КТБ!"]И може би законова забрана, офшорки всякакви да изкупуват медии [/quote]

  Това трябваше да бъде направено отдавна!

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 18. 18 Профил на query
  query
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Жалката процедура се излъчва пряко в ефир и се получава поредният гротесков ефект. Фалитът се героизира. Представят го като брутален акт на цензура, какъвто не е. Това е логичният и справедлив край на едно от най-наглите и скъпи активни мероприятия срещу плурализма и свободата на медиите в България."
  http://jelev.info/about/je-ne-suis-pas-%D1%82%D0%B27-%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B4%D0%B5%D1%8F-%D1%81-%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B0/

 19. 19 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 450 Неутрално

  [quote#5:"Б. и Сергей натикаха държавните пари в КТБ!"]Живеем в капитализъм и демокрация, един безмилостен свят на парите и на богатите, не зам какво не ви харесва![/quote]
  Да, но от 18-19 в. През 21 в. в една страна от първия свят (ЕС) трябва да има и закони, които да се спазват от всички.

 20. 20 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 731 Неутрално

  "Тази телевизия е куха защото няма как да върне чрез дейност налетите стотици милиони"
  И точно поради тази причина няма защо да се отлага фалита и. Агонията е изгодна само на работещите там журналисти да получават заплатите си, но е неизгодна за обществото и държавата. И никакви приказки за "свободата на словото" нямат място в един финансово-икономически казус.

 21. 21 Профил на query
  query
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Честно казано, не разбирам колегите, които признават, че ТВ7 беше най-голямата пропагандна “бухалка” на олигархичната група около Делян Пеевски и Цветан Василев, но са солидарни с работещите в нея журналисти.
  Искате да кажете, че те не са знаели за кого и за какво работят? Че не са се примирявали с цензурата? Че не са изпълнявали поръчки, които нямат нищо общо със свободната, честна и етична журналистика? С кое тяхно право се солидаризирате, колеги? С “правото” на прехрана срещу послушание?
  В нашия занаят има червени линии и който ги е минал, трябва да си носи последствията. Тези колеги не знаеха ли кой и с чии пари им плаща заплатите, хонорарите, командировките? Част ли са поръчковите им компромати от свободните медии? Жалко явление е битово мотивираната журналистика , а още по-жалка е солидарността с нея."

 22. 22 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  [quote#21:"query"]Че не са изпълнявали поръчки, които нямат нищо общо със свободната, честна и етична журналистика?[/quote]
  с леката забележка че Желев е пропуснал да каже колко % от т.нар "журналисти" НЕ изпълняват подобни.

 23. 23 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Ситуацията е следната: числеността на полицията беше несъобразено голяма, ТВ 7 като жълта медия с опит направи сапунен сериал от едно правнопроцесуално действие.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 24. 25 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#2] от "Един препатил":

  1. ДА СЕ ГОТВЯТ ВСИЧКИТЕ КРЕДИТОПОЛУЧАТЕЛИ ОТ КТБ.

  2. С ОБЯВЯВАНЕТО НА КТБ В НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНОСТ ВСИЧКИ КРЕДИТЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В НЕЗАБАВНО ИЗИСКУЕМИ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЕЗИ КОИТО РЕДОВНО ДО СЕГА СА СИ ПЛАЩАЛИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА.

 25. 28 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#27] от "Минувач":

  Интересно! А имаш ли да публикуваш подобни документи за получените от КТБ пари за дъщерята на Иван Костов? И за депозита на Драгалевския наставник на т.нар. "реформатори"?

 26. 29 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 761 Неутрално

  [quote#6:"Free person"]Факт е,че ТВ7 е предлагала 2-кратно да изплати задълженията си към КТБ в размер на 0,013 % от общите дългове на КТБ,защо това е отказвано. [/quote]

  ТОва ми изглежда абсолютно невероятно. Няма как някой изпаднал въд фалит да откаже да си събере вземанията. Това са някакви алабалистики и мантри преповтаряни.

  @)----,--'--
 27. 30 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 715 Весело

  Един съвет !
  Съвременната техника остарява морално толкова скоро, че кредиторите на КТБ няма да могат да си върнат и 20% от нейната цена като нова. В техен интерес е не да я конфискуват, а да продадат ТВ7 на добросъвестен инвеститор, който да започне незбаавно да обслужва задълженията й.

 28. 31 Профил на ЧИЧО ПЕШО
  ЧИЧО ПЕШО
  Рейтинг: 239 Неутрално

  До коментар [#30] от "objective":
  До коментар [#20] от "marker":
  [quote#20:"marker"]"Тази телевизия е куха защото няма как да върне чрез дейност налетите стотици милиони" [/quote]
  До коментар [#13] от "hodounski":
  [quote#13:"hodounski"]Или да връщат дълговете или да фалират.[/quote]
  До коментар [#10] от "The Core":

  С ОБЯВЯВАНЕТО НА КТБ В НЕПЛАТЕЖОСПОСОБНОСТ ВСИЧКИ
  КРЕДИТЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЕЗИ КОИТО РЕДОВНО ДО СЕГА СА СИ ОБСЛУЖВАЛИ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СЕ ПРЕВРЪЩАТ В НЕЗАБАВНО ИЗИСКУЕМИ А НЕ САМО НЕИЗРЯДНИТЕ.
  Всички кредитополучатели трябва да намерят живи пари и незабавно да върнат кредитите.
  Там е трагедията. "По-край сухото ще изгори и суровото."
  Икономическата катастрофа предстои.

 29. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7001 Неутрално

  "...държавата не може да остане пасивен наблюдател - защото някой се опитва да си купи пропаганден рупор за да печели гласове и влияе върху нашия избор."
  А "Кой" отдавна не се е появявал под светлините на прожекторите.

 30. 33 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#13] от "hodounski":


  [quote#13:"hodounski"]TВ7 е политически проект и журналистите са били наясно.Сега е смешно са плачат за свободата на словото.[/quote]Точно това ме издразни вчера-през 2013-та същите тези "журналисти" най-нагло лъжеха и разпространяваха помия.Спомням си как показваха по няколко души и казваха,че протестът срещу Пеевски бил "протест срещу системата" .Как се опитваха да подменят реалността.Тогава не съм чул нито един от тези журналисти да напусне в знак на защита на свободата на словото и на истината.Щото са си взимали заплатата и са си траели.ПТк за Костинбродската Афера-радвам се,че вече открито се нарича с истинското име- "опит за държавен преврат"

 31. 34 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#20] от "marker":


  [quote#20:"marker"]И никакви приказки за "свободата на словото" нямат място в един финансово-икономически казус. [/quote]В тази телевизия има всичко,но точно това го няма...

 32. 35 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#28] от "12345":


  [quote#28:"12345"]А имаш ли да публикуваш подобни документи за получените от КТБ пари за дъщерята на Иван Костов?[/quote]То връзките на Костов в Цветан Василев станаха толкова явни,че вече Костов наистина е пенсиониран от политиката.а само как разправяше,че Бареков бил "незаобиколим фактор"

 33. 36 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 586 Неутрално

  [quote#3:"Б. и Сергей натикаха държавните пари в КТБ!"]И може би законова забрана, офшорки всякакви да изкупуват медии[/quote]=++++++++++++++++++++++++++++
  не "може би" а "задължително"!

 34. 37 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 586 Неутрално

  [quote#6:"Free person"]Факт е,че ТВ7 е предлагала 2-кратно да изплати задълженията си към КТБ в размер на 0,013 % от общите дългове на КТБ,защо това е отказвано.[/quote]Факт, ама само в пропагадните твърдения на поръчковите журналисти от ТВ7!
  тази партенка веднага бе опровергана!
  и е достатъчно да погледнете няколко от очевидно поръчковите предавания на "кака лара" за да се убедите, че няма сериозна промяна в ТВ7!
  и наглото ченге Беряну не вдига рейтинга на ТВ7 като я защитава!

 35. 38 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 3498 Неутрално

  Врътката е едно към едно повторение на схемата КТБ. Активна роля играят репресивните органи - тогава прокуратура, сега полиция.
  Вдига се джангър, пада рейтинга и пито-платено.
  Никой повече няма да получи и стотинка от ТВ7 или КТБ, защото те имат мотив да се защитават в съда.

 36. 39 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1213 Неутрално

  Кукловодите зад кадър с в Кремль. Телевизията е техна собственост...

 37. 40 Профил на evolutionary
  evolutionary
  Рейтинг: 229 Неутрално
 38. 41 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  [quote#6:"Free person"].Факт е,че ТВ7 е предлагала 2-кратно да изплати задълженията си към КТБ[/quote]
  Това къде го прочете и какви доказателства има? Или действаш на принципа "Една жена каза". Нали са телевизия, да организират едно показно публично внасяне на парите да видим дали синдиците ще им откажат.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 39. 42 Профил на Meчо Пух
  Meчо Пух
  Рейтинг: 787 Неутрално

  ...Илиян Василев точен както винаги...

  Колкото повече, толкова повече!
 40. 43 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1839 Неутрално

  [quote#30:"objective"]В техен интерес е не да я конфискуват, а да продадат ТВ7 на добросъвестен инвеститор[/quote]
  Ключовата дума е ДОБРОСЪВЕСТЕН. Проблемът е, че никой свестен инвеститор не я иска, само разни офшорки зад които стоят парите на КГБ. ТВ7 е безнадеждно оплескана до ушите от това което сътвори като слуга на мафията и от ясно доказаната и роля на изпълнител в опит за държавен преврат.

  Ако някой свестен реши наистина да прави телевизия в БГ много по-лесно е да започне на чисто вместо да се опитва да изчисти изхабеният имидж на ТВ7.

  Така че ако наистина се намерят пари да се платят дълговете на ТВ7 може да сте 1000% сигурни, че те ще са от офшорка с мръсни пари. И че ролята на ТВ7 отново ще бъде на оръжие на Путин в хибридната война.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 41. 44 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#17:"sce22"]Това трябваше да бъде направено отдавна![/quote]
  Не бъди наивен. Това са само красиви обещания, които от време на време електората трябва да чува. Иначе , кучетата си лаят а керванът си върви. Апропо, някои казват , че едно време и това не им разрешавали дори ! Е, сега им разрешават. Нови времена, нови нрави.

  Stupid people make me sick
 42. 45 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#20:"marker"]Агонията е изгодна само на работещите там журналисти да получават заплатите си, но е неизгодна за обществото и държавата.[/quote]
  Интересно твърдение. Бизнес в агония, какъвто и да е той, е изгоден само за перачите на пари.
  И още, като как ти направи взаимовръзка между обществото и държавата, като отдавна се знае, че държавата отдавна не принадлежи на обществото. Две страни на барикадата не могат да имат еднакви интереси.

  Stupid people make me sick
 43. 46 Профил на velikova
  velikova
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Журналистите отново обслужиха интересите на Кой. Не вярвам да са толкова наивни и да си въобразяват, че тази медия някога е защитавала свободата на словото. По-скоро посланието им беше "Готови сме по същия начин да служим на новия собственик", криейки се зад празни слогани като този за свобода на словото.

 44. 48 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Много точен анализ на Илиан Василев, логичен и хладнокръвен. Така стоят нещата и мисля, че в светлината на този анализ трябва да оценим и това, което ще се случи в бъдеще с телевизията.

 45. 49 Профил на Petko Stoev
  Petko Stoev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Влиза Инвеститорът ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ под ръка с майка си Ирен Кръстева. Станете прави на Крака и мирно....

 46. 50 Профил на Александър Тодоров
  Александър Тодоров
  Рейтинг: 229 Неутрално

  За разлика от статията с коментара на Бойко Боев по темата, тази статия е много по-смислена, но въпреки това пак виждам доза неинформираност в автора. Започва се с отправяне на обвинения към съдебния изпълнител за начина, по който е свършена работата, а мисля, че вече стана ясно, че всичко е започнало сутринта напълно законосъобразно и в рамките на здравия разум и норми. Решението какво да се прави с длъжника не е на ЧСИ, а на взискателя (КТБ) - негов е избора за начин на събиране на дълга, както и дали да се действа бързо или да се даде време на длъжника за събиране на дължимата сума. Не знам кой е събрал още стотина полицаи, но знам как е почнало всичко. В същност подозирам, че изкуствено нагнетеното напрежение от страна на ТВ7 логично и закономерно е довело до повишено присъствие на полицията, само дето в момента ТВ7 сигурно се вайкат "каква я мислехме ние, каква стана тя" - оръжието им се обърна срещу самите тях. Знам също, че телевизията е била на ясно, че е изтървала всякакви срокове за доброволно действие по изпълнението. Това също е нещо, което сякаш убягва на автора на статията. Така че принудителното изпълнение е напълно в реда на нещата. Останалото, описано от автора е чиста истина - за зависимости и журналистическа етика.

 47. 51 Профил на kolcho_slepetza
  kolcho_slepetza
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#50] от "Александър Тодоров":

  Мисля, че авторът е пределно точен - той не оспорва правната страна, а изпълнението. Първо, с датата несъстоятелност всичко е изискуемо. Следователно трябва стратегия за вземане - начина, тайминг и ского да се започне. Защото се допусна първата грешка - защото изискуемото вземане от ТВ7 се реализира чрез ЧСИ, а вестниците Труд, 24 часа и сие не се. Второ, всеки път ли ЧСИ ще влиза с отряд полицаи - има много по-достойни начини при които не могат да откажат съдействие и журналинисти и управленци в ТВ при това без да оставят сянка от съмнение за избирателност:
  Трето - всичко това не можеше да бъде прогнозирано ли и съответно избягнато?
  Четвърто - ЧСИ постигна ли си целта ? И увеличи ли шансовете да я постигне?
  От отговорите ще разберете дали тезата на автора е правилна.

 48. 52 Профил на mihaela77
  mihaela77
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Изпълнението беше страшно грозно скалъпено и не липсваше само професионализъм, а самите им действия бяха против всякакви законови правомощия. За пореден път се демонстрира задкулисната ни система. Защо се почна точно от ТВ7, защото се действа по инструктаж. Беше си една режисура.

 49. 53 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Няма да е зле Дневник да ни информира подкрепя ли колегите от ТВ7,заплашена ли е свободата на словото?Или тя отдавна гние под земята,а шества простотията и невежеството?

 50. 54 Профил на gnomusminimus
  gnomusminimus
  Рейтинг: 229 Неутрално

  и представете си, че 1 прекрасен ден на полковник Гоче Юруков Пиночет му писне и поеме нещата в свои ръце ... и настъпи радост и веселба на стадион Васил Левски ... и ред и законност по земите наши ... хайдИ бре Гоче, хайдИ, молА тА, ти си единствената ни надежда ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK