Задкулисието поименно

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (100)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на adolfbraunauin
  adolfbraunauin
  Рейтинг: 237 Неутрално

  елементаристики,но железни за България елементаристики,които са ясни и на последния просяк у нас....

 2. 2 Профил на gallno
  gallno
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Библия за реформатори и даже и за милиционери.

 3. 3 Профил на today
  today
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Всичко е заради неработещата съдебна система, от която за пореден път видяхме изключително и цинично поведение буквално преди дни от ВСС за избора на председател на САС.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 4. 4 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  Едно е ясно- десетки служби ,комисии и комисийки начело с правителството и НС не си вършат работата. НО! Търпението има край!

 5. 5 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4715 Неутрално

  Политическата и управленческа класа е корумпирана до невъзможност държавата да изпълнява най елементарните си функции. Трябват изключително крути и необичайни мерки за да бъде тази класа отстранена от власта.За съжаление у нас няма воля нито на обществото нито на политическия елит за нещо подобно.

  klimentm
 6. 6 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Що за подвеждащо заглавие? Създава очакване за многоочаквания списък. Списък - нъцки. Тия митове добре, ама списък иска народа.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 7. 7 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 945 Неутрално

  Всеизвестната действителност. Уви, не знам как тази констатация би извела обществото от почти непреодолими зависимости: апатия, примирение, алкохолизъм, прием на успокоителни и опиати, липса на познания, недостъпно образование и обсебване от догми и суеверия. Дори и някой да излезе от унеса, съдебната система незабавно го въдворява.

 8. 8 Профил на Втора цетка
  Втора цетка
  Рейтинг: 944 Любопитно

  Добре де, г-н Смилов...четох, препрочитах, но в крайна сметка нищо ново, още по-малко - конкретно, не научих от статията Ви...
  Това е Ъпсурт, мене ме нема във целата схема...
 9. 9 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 696 Неутрално

  От пусто в празно! Тези от протестите да ми бяха събрали по една кинта на човек досега да съм намерил и вързал пред парламента цялото задкулисие, каквото и да означава това.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 10. 10 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1457 Неутрално

  Задкулисието е мит, който се използва като извинение за безпомощност,
  ...............
  Хехе, ама че глупост. Внушение по поръчка.
  Задкулисието е Симеоново, като свински черва са, тоз е един от тях, поръчков някъв.
  Или е много наивен,хартиен политолог. Ама като му гледам кариерата и самодоволният вид, по-скоро е част от това задкулисие, син на някой си от червената номенклатура. Сега, баща си и майка си ли да назове! Пазят си статуквото като орли.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 11. 11 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1441 Гневно

  Гьостерицата ще ги излекува от обзелата ги амнезия.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 12. 12 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Мит 3. "Органите си вършат работата, но нищо не може да се направи."....Когато изпълнителната власт си върши работата а съдебната ги пуска - нищо не може да се направи. Ключа за бараката е в магистратите.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 13. 13 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "ГЕРБ и реформаторите имат особена отговорност в ситуацията, защото хората им възложиха последните си надежди, че нещо разумно и модерно може да се случи в държавата. РБ – с всичките му организациони особености (и това е евфемизъм в случая) – има една единствена задача: да изисква отговорите за реалните собственици, да демитологизира."

  И в отговор на тези последни надежди на хората, ГЕРБ и РБ създадоха към прокуратурата "Специализирано звено антикорупция". В това звено Цацаров си е избрал и назначил да борят корупцията прокурорка, замесена в « Костинброд » и « Червеи », и дансаджия от тефтера на Цар Киро Ще ни се сбъднат надеждите
  Подробностите в "Бивол" :https://bivol.bg/%D1%86%D0%B0%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%BE%D0%B2-%D1%89%D0%B5-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D1%83%D0%BF%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BE%D1%80.html

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 14. 14 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Важно е да се уточни, че видимите форми на задкулисието са само параван за плашене на гаргите. Митичният Пеевски е едно нискоинтелигентно прасенце - мамино синченце, което се поставя в дневния ред на обществото, за да ни отвлича вниманието от търсенето на КУКЛОВОДИТЕ. Същото е с майка му, Ченалова, популярните мутри, Дудуците и т.н..

 15. 15 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Неутрално
 16. 16 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 335 Неутрално

  До коментар [#6] от "Некъф ужас, некъф ат":
  До коментар [#8] от "LocoMondo":
  нали помните единствните наказания от КФН и Мавдродиев за кого бяха? Нали знаете на кое място е България в световната класация за свобода на словото? Д.Смилов и Култура ще изчезнат на следащия ден ако се публикува подобен обстоен материал с лица, регистрации и банкови сметки.
  Това дето го питате по малко излиза в бивол.бг, в официална медия с адрес и редакция - няма как да стане.

 17. 17 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Смилов, добре , бе , отлично даже :)
  Личи си, че май имаше някаква специализация в Америка :))
  Умно момче си ...Почти колкото МЕН ::)))
  Само една забележка : задкулисието , като обобщено "понятие", форма , реалност , материално съдържание, факт ..- си СЪЩЕСТВУВА ..) НЕ отричай понятието ...:))
  Факт от реалната действителност, от 'материалния свят" .е..)
  Едно общо понятие- изпълнено със съдържание ..
  Не е абстрактно !!!
  Анонимно, все още , но си съществува :)
  Не го отричай , като ТАКОВА ..То си е СБОР , съвкупност , от крими съставни части :)
  Всяко общо нещо , съвкупност , си съществува и като ТАКОВА !!
  В този смисъл , ми е забележката :)
  И вече , по- надолу - правилно разсъждаваш - че ТО - има съставни части- хора , организации, правни фигури, конкретно СЪДЪРЖАНИЕ - имена , фирми , физически лица , юридически лица и т. .н...))
  Браво, отлична статия ...:)) С психологическо аналитични моменти :)
  Кой и ЗАЩО не иска- то , това задкулисие - да излезе на светло ???
  Добри въпроси и ...варианти :))

  BIG AL
 18. 18 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Истината е, че властта е концентрирана в правителството и парламентарното мнозинство"....Хора, не забравяйте магистратите! Една власт не подчинена на народа и не работеща за него.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 19. 19 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 581 Гневно

  Автора си е чист комунистически наследник и изпитва страх да каже една истина,че ЗАДКУЛИСИЕТО е наследниците на полютбюро,ЦК и всички видове ДС на доносниците ,които на брой са надвишавали цифрата от 550 хил.И понеже според автора никой нищо не знае за задколисието най-добре е ,цялата собственост на това задкулисие да бъде насилствено ЕКСПРОПРИИРАНА,така ,както е в САЩ и по Германската програма за изграждане на общество без комуняги и доносници на ДС.Тогава автора ще види как иколко ще явят с претенции за собственост.И тогава действува тоягата .Когато тръгнат по стъпалата надолу към мазето ,тези негодяй ще си кажат всичко,даже и майчиното си мляко.Така действуват в държавите ,където има ред,законост,справедливост и християнски морал,определен от десете божи заповеди.Там ,където върлува комунизъм и комунистите са на власт се търси нещо химерно -задкуллисие ,удобна предпоставка за оправдание на нежелание за действие в името на справедливоста.Има и приет Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен-д.в.37 от 5 май 2000г.Това е задкулисието.Не напразно Евростат сочи ,че за да тръгне България напред от власта и управлението трябва насилствено отстранени повече от 850 хил.червени и агентурни бандита за срок от мин.35 год.,а всичко ,което са заграбили /Евростат посочва сума от повече от 100 милиарда долара/,които трябва да се експроприират също по силов начин.И изведнаж ЗАДКУЛИСИЕТО ще изчезне ,както изчезна нацизма в Германия след ВСВ и Комунизма пак там след обединението и програмата "ВЯРНАТА РЪКА".Остана т.н.задкулисие и олигарси в единствената комунистическа държава в Европа България за оправдание на тези 850 хил.червени бандита ,които декапитализираха държава и нация.

 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  А ако излезнат на светло тези неща , толкова много РУСКИ мангизи ще излязат наяве- пари, земи-ниви , имоти, собственост на фирми, енергетика , корупция , съветска мафия , ,
  че ....
  и главите на руските агенти - ще ги ..заболят , даже ...))

  BIG AL
 21. 21 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2003 Неутрално

  Добре написано

 22. 22 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#3:"today"]Всичко е заради неработещата съдебна система[/quote]
  А бе те много добре си работят, само че не в полза на обществото, държавата и данъкоплатеца.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 23. 23 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Добро описание на това, което е в главите на отчайващо голяма част от народонаселението.

 24. 24 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Иначе партийно може да се каже, че в БСП са децата на команистическата номенклатура, а в ГЕРБ са шофьорите и прислугата на горните. В десните партии са разпределени университетските и творческите личности около едновремешната първа партия. Навсякъде има и ДС-та, но най-много са командировани в ДПС. Младите и енергични команистически кадри са назначени в БИЗНЕСА. Вероятно между всички има и някаква локална конкуренция, но като цялото СТАТУКВОТО се пази ревностно от всички.

 25. 25 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Гневно

  Стига с тия глупости като задкулисие, кукловоди и т.н. Тези, които списват законите ги избирате, виждате и слушате по тв-тата всеки ден! От ТЯХ ЗАВИСИ ще има ли промени в Конституцията, съдебна реформа и т.н. ОТ ТЯХ!!! ЗНАЕТЕ ГИ ПОИМЕННО!!! Министрите са ви известни, шефовете на агенции са ви извстни, кметовете са ви известни ит.н...А Цацаров, членовете на ВСС, Искров, които почти всеки ден се изс*рат на държавността и ни показват среден пръст, тях знаете ли ги?!?!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 26. 26 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Блестящ анализ. Но и прекомерен оптимизьм,че сьществува политическа сила/и, незаразени с корупция и клиентелизьм. Явно сьществуват устойчиви зависимости и огромен ресурс за парирането на всякакьв опит за нормалност.
  Вижте пазарджишкия кмет и убийството на асистентката му, вижте оттеглената атака срещу Тв7.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 27. 27 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1179 Неутрално

  Блестящ анализ. Но и прекомерен оптимизьм,че сьществува политическа сила/и, незаразени с корупция и клиентелизьм. Явно сьществуват устойчиви зависимости и огромен ресурс за парирането на всякакьв опит за нормалност.
  Вижте пазарджишкия кмет и убийството на асистентката му, вижте оттеглената атака срещу Тв7.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 28. 28 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не мит 6. Съдебната власт може да направи от един крадец невинен, и да направи невинен човек виновен, което си е голяма власт. Може изобщо да не види повод за повдигане на обвинение и да стори много бели на обществото. Другарите много добре и много отдавна са преценили че това е една голяма власт над обществото и са ги оплели магистратите като свински черва.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 29. 29 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Според мен е невъзможно Радан Кънев да не знае чия собственост е'' Булгартабак''.Защоне го обяви на всеослушание и да поведе хората в борбата с мафията?Всички ще тръгнат след него ,ако недвусмислено покаже,че РБ не е част от омразното статукво.Въпроси,въпроси..С все по-ясни отговори.

 30. 30 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Много точна статия, с много точни, много важни много актуални и много наболели за осъзнаване от българските граждани истини.
  Аз винаги съм опитвал да оборвам широко разпространените и масови постоянни, упорити внушения на руската червена ДС-КГБ мафия, която създаде организираната престъпност в Бъгария и разграби и съсипа държавата и държавността, ЧЕ ТЕХНИТЕ ЛАЙТМОТИВИ И КЛИШЕТА, КАК:

  - "Всички пари били окончателно препрани и че нишо не можело вече да се направи и проследи";

  - че "Всички са маскари", и че "всеки би откраднал, ако бил на тяхно място" и че "ставало дума само и единствено за завист" (А НЕ ЗА ОЧЕВАДНИ И ТЕЖКИ, ЧЕСТО РЕЦИДИВИСТИЧНИ И ПАТОЛОГИЧНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ВКЛ. ОЧЕВАДНИ И НАЙ-НАГЛИ!!!)

  - че "България" си била нормална европейска законова демократична държава и че нищо от това, което се случва в нея, ВКЛ. МАСОВАТА ПРЕСТЪПНОСТ, ТОТАЛНИТЕ КРАЖБИ И КОРУПЦИЯ И ПАРАЛИЗИРАНЕТО НА ВСИЧКИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ И ОБСЛУЖВАНЕТО ОТ ТЯХ НА ДУЗИНА ДЕРИБЕИ, НАЧЕЛО НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ ЧИИТО ИМЕНА СА ПРЕДЕЛНО, ДО БОЛКА ИЗВЕСТНИ НА ВСЕКИ, ДОРИ И НА ДЕЦАТА...не било неприсъщо и за останалите развити капиталистически държави;
  - че онези, които са откраднали огромни суми и активи от държавата и хората, вкл. и от и чрез контрабанда, наркотици, проституция, търговия с оръжие и пр. си били ... НОРМАЛНИ ЕДРИ БИЗНЕСМЕНИ И ТРЯБВАЛО ДА БЪДАТ ТРЕТИРАНИ И УВАЖАВАНИ КАТО ТАКИВА и пр...

  СА ОТКРОВЕНИ БАЛОНИ И ЛЪЖИ!

 31. 31 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 816 Любопитно

  Прави ли ви впечатление колко много това незнание прилича на незнанието, че Белене е съществувало и там са избивани хора, както и на "ненанието" относно концентрационните лагери?

 32. 32 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#30] от "info111":
  Ей, че смешно. Макар и написано , крещейки...
  Най-големия двигател за разграбването, продаването на безценица и съсипването на материалните активи, на държавата, държавността е фарисея Костов. И ако зад случилото се найстина стои ДС, то тогава Костов е машата на на ДС. Наистина.
  Защото точно по него време огромната маса държавна собственост смени своя собственик, и по точно бе харизана за жълти стотинки, и срещу тлъсти подкупи. И то вкл. на бивши партийни и комсомолски величия и на обикновени мошеници и крадци. Къде беше тогава Фарисея, и позволи това да се случи?
  Как странно бързо забогатяха "верните съратници" - Й. Цонев, Бисеровм и др., които сега вече клеймим. А този който позволи това да се случи? И ако е верен мита за червените куфарчета - то Фарисея със сигурност е знаел кои са / един от вождовете на службите тогава беше верния приятел и "вечно многознаещия" Атанасов - нима не казвал на Костов, а защо последния нищо не е предприел?

  Тезата на авторчето е твърде полоска и манипулативна, но само за наивници :
  задкулисие има когато сме опозиция, акогато сме на власт - не.
  То затова не споменава НИТО едно име на задкулисието. Срещу което се търкаляше по паветата - до преди да се облече във власт. След което - нищо поименно..

 33. 33 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Любопитно

  До коментар [#29] от "hmc12310991":

  Питате, защо Радан Кънев е като кучетата, дето много лаят, ама не хапят? Може би защото така е дресиран? Или пък толкова си може? Не знам, и аз това се питам...

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 34. 34 Профил на bitdefender
  bitdefender
  Рейтинг: 868 Неутрално

  Мит 6: Реформаторите реформират, а милиционерите привеждат реформите в дрйствие (вж. например ТВ7).

  The legend continues.
 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  Г-н Смлов
  съгласен съм с всяка буква от написаното от Вас ! Всички изредени в статията български институции, при желание биха могли за кратко време да отговорят на всички тези въпроси ! ПРИ ЖЕЛАНИЕ, но липсва такова, защото са част от разграбването на България и с това не откривам топлата вода, а си пожелавам един Аугустино Пиночет, но, за сега няма такъв !
  " Глухо и тежко кънтят окови ...! "

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Смилов просто ни призовава да не се поддаваме на приспивните песни на сирените, а да дръпнем завесите и проветрим задкулисието. Прав ли е? Прав е!

 37. 37 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#6] от "Некъф ужас, некъф ат":

  " Тия митове добре, ама списък иска народа "


  Кой трябва да го представи ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 38. 38 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#37:"niksan1"]Кой трябва да го представи ? [/quote]

  Който си слага такова заглавие на статията - : " Задкулисието поименно".

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 39. 39 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  Абсолютно точни наблюдения и дисекция на всички алабализми от последните години,които струят непрестанно от почти всички български медии...

  ThePirinEagle
 40. 40 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 925 Любопитно

  задкулисие има навсякъде ,но не навсякъде то е толкова алчно и арогантно ,но при липса на гражданство това си е в реда на нещата ... а че РБ заедно с най успешният продукт на задкулисието ГЕРБ ще осветят задкулисието ,не е мит а си е откровенна глупост

 41. 41 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3082 Неутрално

  До коментар [#29] от "hmc12310991":

  Отличен коментар ! Браво !

  ++++++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 42. 42 Профил на azyty
  azyty
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Задкулисието поименно??????? А именно???

 43. 43 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2626 Неутрално

  До коментар [#12] от "oporna_to4ka":

  Цецо , и ти си в числото на неработещите.

 44. 44 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#37] от "niksan1":
  Управляващите. И най-вече - трикаджиите
  Дето най-много се търкаляха по паветата и викаха срещу задкулисието.
  Но сега мълчат.
  Май не е имало задкулисие.....
  И сега няма. Има само лалане...

 45. 45 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#32] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  "До коментар [#30] от "info111":
  Ей, че смешно. Макар и написано , крещейки...
  Най-големия двигател за разграбването, продаването на безценица и съсипването на материалните активи, на държавата, държавността е фарисея Костов."

  Специално за теб искам да направя едно пояснение. Само за това, че някой или някои някъде са решили, че ще възприемат например писането с главни букви непременно за "крещене" не изначава, че това е винаги и само така Не поне за всеки и всички, особено за онези, които мислят по-често със собствените си глави и не се носят по течението на клишшетата и заучените, но често изпразенени от КОНКРЕТНО съдържание фрази.
  С две думи - повече от ясно за всеки, който има поне два грама мозък в главата си и не е тотално злонамерен - и имам предвид цялата комбинация, и двете - е, че аз не използвам главните букви за "крещене", а за акцентиране, за наблягане на съответните думи, фрази и пасажи. А ако ти, или някой кто теб иска да търси под вола теле, или е достатъчно тъп, за да не разбира и да не иска да разбере подобни съвсем прости неща, то това си е негов проблем.
  Но възниква въпросът и тогава какъв е смисълът на репликата ти към мен - за да опиташ да размиеш и отклониш темата, вмъквайки някак си името на Иван Костов, което е обичайна уловка за подобни, доста елементарни, между другото, опити на разни тролове?

  А Костов има наистина своето място в планомерното и тотално 25-годишно разграбване на държавата и активите й, на народа, но не той е сред замислилите го, или сред най-големите му режисьори.
  Андрей Луканов и Любен Гоцев са, както и началниците им в Москва! Костов се нарежда след тях, и в един момент, когато получи доста власт и мощ, но и чрез отлично известни лица и кръгове започна да концентрира и сериозни активи и пари стана неудобен на тези и те докараха следващата си "скрита лимонка", "капията" си от Мадрид...

 46. 46 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#31] от "Ridiculous":

  Изключително удачен и добър коментар! Право в целта!
  Мисля, че би било добре всеки много добре да опита да осъзнае и разбере какво точно казваш с този свой много лаконичен, но и много важен коментар!

  В КОЙТО, ОСВЕН ВСИЧКО ДРУГО (като исконният въпрос за вината, за престъплението и наказанието,...) ЛЕЖИ И ТОЗИ И ЗА НАШАТА ЛИЧНА ВИНА ЗА ТОВА ДА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ!

  Забелязвкте ли как всеки път дори и най-честните и откровени политици, общественици, коментатори ИЗБЯГВАТ ДА НАЗОВАВАТ НЕЩАТА И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СЪС СОБСТВЕНИТЕ ИМ ИМЕНА!
  Как все нещо ги (НИ) СПИРА, КАК ВСЕ НЕ Е ДОШЛО ВРЕМЕТО, ВСЕ НЕ Е УДАЧЕН МОМЕНТА!?!?!
  И това не е само и единствено, а често и въобще от страх от евентуално завеждане на дело от "потърпевшия", макар че го има и този момент понякога, НО НЕ ВИНАГИ, а по инстинкт, по инерция, защото така е по-лесно и безболезнено, така е по-удобно.
  А на всички е пределно ясно, че ако се казват нешата с изтинските им имена и се назовават точно и конкретно и престъпниците, и босовете на мафията ЦЕЛИЯТ НАРОД ЩЕ ЗАСТАНЕ И ЗАЩИТИ ХОРАТА ПРИ НУЖДА, АКО НЯКОЙ ДРЪЗНА ДА ТРЪГНЕ СРЕЩУ ТЯХ!
  А и в края на краищата НАЛИ ВСЕ НЯКОЙ ОТ НЯКЪДЕ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕ, защото в България престъпниците и организираната престпност, МАФИЯТА И ОТЛИЧНО ИЗВЕСТНИТЕ Й БОСОВЕ И ДЕЛА И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, ВРЪЗКИ И ЗАВИСИМОСТИ СА ПРЕПЛЕТЕНИ КАТО КЪЛБО, КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА, И ТРЪГНЕ ЛИ ДА СЕ РАЗБРИДА И РАЗПЛИТА ОТ НАЧАЛОТО, НЕИЗБЕЖНО ЩЕ СЕ СТИГНЕ ДО КРАЯ, ДО ВСИЧКИ И ВСИЧКО!!!
  Ако някой човек или кръгове и обръчи на мафията, като Цацаров и ВСС например, или ръководители по служби, МВР, властта НЕ НАПРАВИ ВСИЧКИ ВЪЗМОЖНО ДА ГИ СПРЕ, РАЗБИРА СЕ!
  НО ФАКТИТЕ И ДОКАЗАТЕЛСТВАТА ВЕЧЕ СА ТОЛКОВА МНОГО, БЕЗБРОЙ, А И СВИДЕТЕЛИ, ДОКУМЕНТИ, ВКЛ. СРС-ТА, ЧЕ И ДОКЛАДИ НА СЛУЖБИТЕ - макар и държани засега "ЗАСЕКРЕТЕНИ", тоест скрити - НО НЕ ОТ ЧУЖДИ СЛУЖБИ И ДЪРЖАВИ, ЗАЩОТО НА ТЯХ ТЕ ОТДАВНА И ИЗЦЯЛО СА ИЗВЕСТНИ, А САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ!?!?!?, ЧЕ ЗА МЕН ТОВА Е САМО ПРОТАКАНЕ И ОТЛАГАНЕ ВЪВ ВРЕМЕТО, КАУЗА ПЕРДУТА.
  Но всеки изминат ден, в който престъпникът остава на свобода, или всеки нов откраднат лев, контракт, корупционна схема и далавера ВСЕ Е КЯР!

 47. 47 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Статия като в онзи виц: Един казва-Всички жени са к.... порочни! А другия-А, колега, не така... давай адреси, телефони!

 48. 48 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Вярата,че нещо може да се промени се загуби,това е страшното.

 49. 49 Профил на raytcho
  raytcho
  Рейтинг: 535 Неутрално

  от текста:
  ''...Едно е да имаш право на адвокат. Друго е да имаш право на прокурор, че и на ВСС, отгоре на това....''

  направо в сърцето на проблема

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 696 Неутрално

  [quote#33:"Не губя надежда за СВЯСТНО ДЯСНО!"]Питате, защо Радан Кънев е като кучетата, дето много лаят, ама не хапят?[/quote]
  Радан Кънев е ЕДИН от реформаторите. А над всички е Б. Борисов.
  Да изчакаме местните избори, но и за мисля, че ДСБ нямат място в тази коалиция.
  Иначе АПЛОДИСМЕНТИ ЗА СТАТИЯТА! Не може десни и леви медии да са в ръцете на един собственик. И зад всички големи фирми да стои ВТБ.

 51. 51 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Именцата,именцата са важни...Слава Богу,че НЯКОИ журналисти ги вадят на светло.

 52. 52 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#45] от "info111":
  Първо.
  Извинявам се за крещенето. Ако съм Ви обидил, но писането с големи букви е прието да се нарича в нета именно така.
  Така, чè ако сте имали други подбуди - още веднъж се извинявам
  Второ.
  За Костов няма уловка. Кой му е задкулисния ръководител - Луканов, или тези от Москва - аз не знам. И не ме интересува.
  Важното е, чè той беше изпълнителя
  И всичко останало, което съм написал за него е самата истина. И преди него имаше корупция, но това което той направи по времето на своето управление , а и след него- такива мащаби, с такова лицемерие и арогантност е нещото , което разруши вярата на много хора точно в справедливостта. За много години напред.
  А злото трябва да се казва и припомня

 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7456 Неутрално

  Ние не искаме отвреме навреме да ни вадят по някое име.Ние искаме да се разплете цялата система.Да видим и върха и периферията.Да видим главните кукловоди,да видим имотите им,на тях и до девето коляно, и сметките им в чужбина.Да диоказват доходите си и всичко над това,да бъде конфискувано.Тогава ще имаме шанс и право,да се нарече държава.

 54. 54 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#52] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Така поставен въпросът, не мога да не се съглася с това.
  Аз лично неведнъж съм споменавал за изключително неблагодарната роля, която изигра лицето Иван Костов, вкл. с лицемерието, лъжите и измамите си, наред разбира се и с някои добри неща, които направи, НО КОИТО ДАЛЕЧ НЕ СА САМО И ЕДИНСТВЕНО НЕГОВА ЗАСЛУГА, КАКТО ПО ПРАВИЛО И ТОЙ, И ОБОЖАТЕЛИТЕ МУ РЕДОВНО З"ЗАБРАВЯТ"...
  Просто напомних, че планът и етапите по целенасоченото разграбване на България започват преди Костов и мястото му в него не е решаващото макар и да не е никак маловажно към един важен период от най-новата история на България, в който се извърши една ПРЕСТЪПНА "приватизация", тоест гигантско преразпределение на държавни и народни активи в България като почти директно разграбване и облагодетелстване на подбрани назнаени бизнесмени и кръгве и организираната престъпност в България!

  Аз лично в това, че Костов е негодник и мошеник съмнение отдавна нямам! И то съм убеден, вкл. и в първо лице, ако мога така да кажа...

 55. 55 Профил на Deaddark
  Deaddark
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Smilov=blyskov

 56. 56 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не рисуване на организационни квадратчета в съдебната система, а други две неща са необходими за заявяването на желание за реформи:

  1. Достъп до информация за изразходване на публични средства.
  2. Премахване на амнистията за престъпления от финансов характер.

  Първото е за да се отнеме правото на мисистри на като Рашидов да засекретяват разходи, а второто да направи всеки слуга на народа уязвим до дълбока старост. Все някога някой може да се изкуши да си избърше д-то с него и да набере предизборна популярност.

 57. 57 Профил на Petko Stoev
  Petko Stoev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А бе г-н Смилов . Много нещо сте изписали. Аз ще Ви попитам само нещо просто.
  Колко са декларираните средства от С.Станишев /17000/ и Б.Борисов /14000/. Вие как мислите ? Отговорете ми моля Ви се ???

 58. 58 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 545 Неутрално

  [quote#45:"info111"]А Костов има наистина своето място в планомерното и тотално 25-годишно разграбване на държавата и активите й, на народа...[/quote]
  В резултат на това "разграбване" към края на мандата България имаше 5.6% растеж на БВП, като 70% от него беше заработен от частният сектор който не съществуваше само три години по-рано. А като си припомним в какво състояние беше България когато Иван Костов застана начело на МС - дай Боже само такива "грабители" да си избираме!

 59. 59 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  "Органите си вършат работата, но нищо не може да се направи."
  Всъщност мит 3 би трябвало да звучи така: "Органите не желаят да си вършат работата."
  И изобщо не е мит.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 60. 60 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#59] от "Lady Zeppelin":

  Еми изивнявай, ама и това не е така, и това не е вярно!
  Аз специално искам да подчертая, че "И ОРГАНИТЕ, И РЪКОВОДИТЕЛИТЕ ИМ СИ ВЪРШАТ ТОЧНО И ОТЛИЧНО РАБОТАТА СИ", работата, за която са подбряни, избрани и лансирани!

  "Тънката разлика" е, че ТЯХНАТА РАБОТА И ЦЕЛИТЕ И ЗАДЧИТЕ, С КОИТО СА ИЗБРАНИ И ПОДБРАНИ - напр. такива като Цацаров и Велчев, Йовчев, Писанчев. Драшков, Румен Петков, и много, много други НЕ СА ИЗБРАНИ И ЛАНСИРАНИ ЗА ТОВА, КОЕТО Е ПУБЛИЧНО ОБЯВЕНО И ОЧАКВАНО, А ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА Т.Н. БОСОВЕ НА МАФИЯТА, НА КУКЛОВОДИТЕ"!

  Така че те изпълняват поставените им задачи от техните началници (спомнете си как се обръща например шефът на софийската градска прокуратура, когато отиде на крака в къщата на НАЧАЛНИКА си да му докладва и да иска друг пост в ... ПРОКУРАТУРАТА!)
  Съвсем друг е въпросът, че ЗА ПРЕД ОБЩЕСТВОТО И ВСИЧКИ ДРУГИ ТЕ ИГРАЯТ РОЛИТЕ НА ДЪРЖАВНИ ОРГАНИ И ИНСТИТУЦИИ, РАБОТЕЩИ ЗА БЛАГОТО НА ДЪРЖАВАТА И НАРОДА!
  Но какво друго може да се очаква в една страна, В КОЯТО МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА?!?!
  И кой е онзи, който ОЧАКВА РЕАЛНО НЕЩО ДРУГО?

  Хайде да се разберем веднъж завинаги по този въпрос кой е неадекватният тук - който не вижда безбройните и вече очевадни факти и доказателства, който отрича реалността до дупка, ИЛИ ОНЗИ И ОНЕЗИ, КОИТО ... Я ВИЖДАТ И ИЗРИЧАТ НА ГЛАС?

 61. 61 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Нека не се хабим подир митове, г-н Смилов ,
  Обществото ни се нуждае от поименни списъци на вещерите и вещиците на доднешния "преход" към демокрация, то търси да намери евристичен критерий за своята собствена оценка на субектите, които се изявяват в публичното му пространство ...
  За такъв могат да му служат само прецизно аранжирани от вас и ваши колеги, базовите проблеми пред общия ни живот днес ...
  Иначе и без да помръднем, все ще въртим "сцената" и толкоз ...

 62. 62 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Извинете, по-горе да се чете "Обществото ни НЕ се нуждае от ..."

 63. 63 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#60] от "info111":
  "ТЯХНАТА РАБОТА И ЦЕЛИТЕ И ЗАДЧИТЕ, С КОИТО СА ИЗБРАНИ И ПОДБРАНИ - напр. такива като Цацаров и Велчев, Йовчев, Писанчев. Драшков, Румен Петков, и много, много други НЕ СА ИЗБРАНИ И ЛАНСИРАНИ ЗА ТОВА, КОЕТО Е ПУБЛИЧНО ОБЯВЕНО И ОЧАКВАНО, А ЗА ДА ЗАЩИТАВАТ ИНТЕРЕСИТЕ НА Т.Н. БОСОВЕ НА МАФИЯТА, НА КУКЛОВОДИТЕ"! "
  Две мнения по въпроса няма.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 64. 64 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 816 Разстроено

  До коментар [#46] от "info111":

  Да, точно това имах предвид. Мълчаливата колузия с безчестието, в която участваме. Същата, в която са участвали и родителите ни. Всеки по своя начин.

 65. 65 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Поименното посочване на субекти от задкулисието е нещо като вадене на яйца от омлета ...

 66. 66 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 530 Неутрално

  истината е че само около 5 до 10 % от обществото искат реформи другите не искат или крадат или са прекалено прости

  BG e мини империя на злото.
 67. 67 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 722 Разстроено

  [quote#64:"Ridiculous"]
  Мълчаливата колузия с безчестието, в която участваме. Същата, в която са участвали и родителите ни. Всеки по своя начин.[/quote]
  За да не участвам, напуснах страната. За всяко по-революционно надигане на глава , колеги и познати ми казваха: Абе я гледай на теб да ти добре. Не мож го оправи тоя свят.
  Отвратих се от овчедушието и духовната леност на този народ. Как може всеки ден да те тъпчат било на работа, било чиновници...и ти да се прибираш в къщи и пийваки ракия да заспиш, притъпиш душа и сетива. Само за да оцелееш? Като вид? Ами това си е вегетиране, не живот.
  Статията е брилянтна, повечето коментари-отчайващи. Сорри.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 68. 68 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Българите бяха излъгани, че масовото раздържавяване е панацеята за българската икономика. Внушиха, че държавата е лош собственик, което беше лъжа, особено в случаите, когато се касае до структороопределящи отрасли, нуждаещи се от значително финансиране, каквото частникът не може никога да си позволи, когато се касае до добивните отрасли, в които печалбите са значителни и е нормално цялото общество да се ползва от тях, които държавата доброволно предаде в ръцете на "богоизбрани" капиталисти, на чужди компании срещу 1-2% от печалбите. Дадохме електроразпределението и Водоснабдяването на чужди, предимно държавни компании, вместо огромните печалби от тяхната дейност да останат в България. Да, много глупости се извършиха, следвайки точка по точка, буква по буква предначертаното в плана "Ран-Ът". Една от най-големите идиотии бе връщането на земята в реални граници, разбита на милиони парчета. "Глупавите" чехи също върнаха земята, но на онези, които поеха ангажимент да я обработват. Не развалиха кооперативите, а дребните собственици, които отказаха сами да се занимават със земеделие бяха уредени с рента. Културно. Така чехите запазиха селското си стопанство, за разлика от нас, "новаторите". Българите останаха излъгани и от новите приятели от запада, които обещаваха значителни инвестиции, работни места, в крайна сметка нито една голяма тяхна фирма не дойде в България (с едно-две изключения, например Соловей, но те напуснаха страната) . За капак, новите ни приятелчета наредиха да преустановим изпълнението на всякакви енергийни проекти, свързани с руско участие. Заради глупавата ни, тотално сбъркана политика, корупцията, шуробаджанащината вече никой не желае да инвестира в България. Даже доскорошните ни приятели, руснаците, надали скоро ще отворят уста да инвестират и рубла в България, особено при тази развихрила се, потресаваща русофобия.

 69. 69 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2549 Весело

  IДо коментар [#58] от "petyo9":

  Е ама те нали точно затова ги съсипаха за да могат да ги купят на безценица. Окаяното състояние беше планомерно и методично постигнато както и приватизацията. Всичко върви по план или ще отречеш?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 70. 70 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4102 Неутрално

  Отличен 6 за анализа!

  Следващ стадий

  Пердета:
  1 ........................
  2 ........................
  3 ........................
  ...........................

  Зад:
  1 ........................
  2 ........................
  3 ........................
  ...........................

  Алтернатива:

  ТОТАЛНА ЛУСТРАЦИЯ НА ТОТАЛИТАРНИЯ КАДЪР.

  "Задкулисието поименно"

 71. 71 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 845 Любопитно

  Демонизираме ли? Анонимно ?

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 72. 72 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4102 Неутрално

  ВИИ Карл Маркс имени Ленина

  То не е класифицирана информация бе.

  Др. Живков на ЦК на БКП на КПСС прецени и рече:

  Развихме антикапиталистическия социализъм
  в реален, развит и зрел.

  Гордеем се с достиженията.
  Изморихме се, а целите ни са по-високи.
  В този ред на смисъл, антикапитализъма се оказва недоношче.

  Затова ще опитаме демокрация и капитализъм, па после пак.

  До коментар [#61] от "dimko":

  Нека не се хабим подир митове, г-н Смилов ,
  Обществото ни се нуждае от поименни списъци на вещерите и вещиците на доднешния "преход" към демокрация

 73. 73 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  ≪Задкулисието е мит, който се използва като извинение за безпомощност, незнание, нежелание за действие и злонамерен саботаж. Задкулисието е псевдо-обяснение, с което псевдо-експерти обясняват и създават псевдо-реалности. То е заместител, евфемизъм, проява на митологично съзнание, което си върви добре с врачки, гадатели, шамани, гледане по вътрешности на кучета, телевизионни водещи и – в най-забавния случай – с професор Вучков. Налагането на мита за задкулисието обаче е реалност, …≫ – така казва меритократът Смилов, автор на коментар #0 (на коментираната статия). Но дали наистина е така? Дали това наистина са измислици на хора с конспиративно въобръжение, или е жива реалност, която провокира създаването на конспиративните теории и поддържа тяхното съществуване, а голословно се отрича от политическите системи, защото е неизгодна за тях?

  За да отговорим вярно на този въпрос ще трябва да се върнем към началото на ХVІІІ век, когато се създава съвременното масонство. Полутайна организация, която не крие факта на своето съществуване, както и официалната си демократично избирана фасадна управленческа структура, но крие своя човешки състав, секретната си същностна управленческа структура, в която не официално избраните лица, а висшите степени на масоните имат думата, и истинската цел, за която са създадени и съществуват. При което секретната управленческа структура като вътрешна масонска структура се самосъздава и самовъзпроизвежда и изобщо не зависи от официалната. А в тайната си дейност масоните се ръководят именно от своята неофициална ръководна структура, образувана от висшите степени на масонството.

  След това трябва да отидем във втората половина на същия този ХVІІІ век и да се запознаем с баварските илюминати, създадени от Адам Вайсхаупт, който възприема почти изцяло принципите на иезуитизма и структурната схема на масонството, с едно принципно отклонение: Той обявява крайната си цел, която е политическа: Създаването на свят без държави и граници, който да има двойствена управленческа структура – официална и демократично избирана, която ще управлява непосредствено обществото, и неофициална, която се самосъздава и самовъзпроизвежда от хора, които са озарени от някакъв висш разум (илюминирани), която ще определя целите на управлението и неговите основни принципи.

  За своето около деветгодишно тайно съществуване орденът на илюминатите успява, основно по идеята и благодарение на усилията на барон Адолф фон Книге, да се инфилтрира в по-голямата част от европейското масонство и да го илюминизира. След което орденът е забранен и илюминатството в този си вариант постепенно изчезва (умира), след което не се е правило опити да бъде реанимирано. Така че сега илюминати няма. Но две от основните идеи на илюминатите остават и възприети най-напред от комунизма (едната от Маркс, другата от Ленин), а после и от неолиберализма. По-точно, от неговите истински създатели. Първата от тези идеи е идеята за свят без държавни граници (или за такива граници, които са напълно проницаеми за властта и за онова, което за нея е изгодно), ръководен от един световен център на властта. Втората е за съществуването и функционирането на две власти: Официалната, за пред хората, която пряко управлява обществото и изглежда наистина демократична. И една неофициална, задкулисна власт, която се самосъздава и самовъзпроизвежда и определя целите, принципите и начините на управление, които официалната власт е длъжна да спазва и изпълнява.

  При комунизма неофициалната (официализирана на практика), но ръководна и определяща начините и целите на управлението власт, това бяха Политбюрото, Централният комитет и партийните (а у нас и ОФ) структури на съответната комунистическа партия, на които беше подчинена цялата официална държавна власт. При неолиберализма това са полутайните затворени общества от породата на масоните, Билдерсбергският клуб, Бохемиън Гроув (Бохемският клуб), Римският клуб, Съветът за външна политика (CFR), Трилатералната (тристранната) комисия, Череп и кости, Световен икономически форум (Давос), частните и държавни фондове и фондации от породата на Отворено общество, лобистките официални и неофициални групи, мозъчните центрове от породата на Института за пазарна икономика и почти всички НПО-та. Общества и организации, които активно участват в задкулисната политика с неполитически средства. И точно това е реалното задкулисие в съвременните неолиберални (наричани демократично) общества и държави.

  И така, съвременното задкулисие съществува, не крие факта на своето съществуване, но крие своите истински цели и задкулисното си влияние върху законодателството и политиката на официалното управление чрез употреба на неполитически средства. Без него скандалите от породата на тия, като КТБ, ВСС, безконтролното изсичане и изнасяне на горите, застрояването на дюните, приватизирането на публична държавна собственост и други такива биха били невъзможни. Задкулисието – това са нерегламентираните тайни връзки между хората, които притежават власт, и хората, които притежават пари. И затова да се отрича това задкулисие е просто смешно.

 74. 74 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Любопитно

  До коментар [#8] от "LocoMondo":

  Интересно - тия, дето са Ви писали минусите, изглежда, са научили нешо ново ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 75. 75 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Всичко у нас се знае, а ако нещо все още е обвито в мъгла и то може да се узнае, САМО ДА ИМА ЖЕЛАНИЕ ЗА ТОВА У ПРАВИЛНИТЕ ХОРА ! НО ЯВНО НЯМА ЖЕЛАНИЕ В ПРАВИТЕЛСТВОТО И УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ ДА СЕ ИЗВАДИ ИСТИНАТА НАЯВЕ И ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ НА ЗАДКУЛИСИЕТО ! И да се предприемат законодателни мерки това да не се случва занапред ! ГЕРБ и РБ да се заемат сериозно да свършат най-сетне това за което ги избра народа ! Стига са шикалкавили ! НОВА КОНСТИТУЦИЯ, НОВИ ПРАВИЛА И НОВИ ХОРА КОИТО ДА РАБОТЯТ ПО ТЯХ !

 76. 76 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 545 Неутрално

  [quote#69:"zuk_trombon"]Е ама те нали точно затова ги съсипаха за да могат да ги купят на безценица.[/quote]
  Да апочнем по-отначало: Предприятията не бяха съсъпани след 10-ти ноември 1989 г., а 10-ти ноември се случи защото цялата икономика и нейните предприятия бяха вече съсипани. На декемврийският пленум на БКП през 1989-та, генсека, той и президент - Петър Младенов изнесе дълъг и унищожителен доклад, в който напоително, с документи и примери обяви тоталният фалит на икономиката българска. Няколко месеца по-късно излезе тритомен научно-икономически труд на учени-икономисти от БНБ: "Историята на държавният дълг на България 1878-1990". В неговия трети том се разглежда периода след 1944-та. Той не само потвърди фактите от доклада на Петър Младенов, но и облягайки се на докладите на директорите на такива структуроопределящи предприятия като "Кремиковци", "Нефтохим", "Балкан", "Девня", "Балканкар" и др. (виж библиографията в края на книгата) разкри и разголи дълбочината на трагедията. На практика не е имало предприятие без огромни задължения и хронични проблеми, на практика не е имало предприятие което да струва повече от шепа жълти стотинки. Та когато някои твърдят, че Костов продавал предприятия за жълти стотинки вероятно са прави, но те толкова си и струваха. Опорна точка на Позитано 20 е митът за 30 милиарда долара активи които Костов "подарил". Всъщност милиардите са много повече, но не активи, а задължения, които Костов прехвърли на новите собственици и те престанаха да тежат на държавният бюджет. На всичкото отгоре се изхитряше да включи клауза за запазване на работните места.

 77. 77 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 545 Неутрално

  [quote#68:"faraon"]Българите бяха излъгани, че масовото раздържавяване е панацеята за българската икономика. Внушиха, че държавата е лош собственик, което беше лъжа... [/quote]
  Кое е лъжа бе другарю фараон? Виж малкото останали държавни предприятия на какъв хал са. Виж БДЖ, виж ВМЗ Сопот, виж... Отвори си очите.

 78. 78 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 545 Неутрално

  До коментар [#73] от "glog":

  Невежите в древността са си обяснявали мълниите с искрите които хвърчат от колелата на колесницата на св. Илия когато той бясно препуска по облаците. Политическите невежи в съвремието си обясняват обективната действителност със световна конспирация. Световната конспирация удобно обяснява всичко. Тя е заместител на знанието и на аналитичното мислене и ни ги спестява. Кому е нужно да се мъчи да мисли, когато някой вече е измислил световната конспирация?

  П.П. Като подкрепа към горното: Изчел съм всичките книги на Никола Маринов Николов, както и много други със сродно съдържание, някои - по два пъти. Повечето ги и притежавам.

 79. 79 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#77] от "petyo9":

  За състоянието на БДЖ е виновна държавата, която допусна алтернативен автобусен транспорт по всички основни дестинации, благодарение на което отне огромен процент от клиентите на БДЖ. Освен това умрялата ни икономика доведе до там, че превозът на стоки бе сведен до минимум, следователно печалбите от тази дейност са недосатъчни да покриват разходите. Неразумната политика на правителствата ни в това отношиние трудно може да спаси БДЖ, даже да бъде приватизиран. Убеден съм, че ако частник купи железниците и удвои цените на билетите, БДЖ съвсем ще загине, а релсите разпродадени на скрап. Най-много да останат дестинациите от София до Пловдив, Варна и Бургас, плюс още 3-4.

  България беше изтласката от пазарите на военна продукция след революцията през 89 година и е напълно нормално, когато няма поръчки да произвежда малко, т.е. да е в тежко финансово състояние. Бъди сигурен, че ако чужда корпорация купи ВМЗ Сопот, само 3-4 ри години по-късно и това наше предприятие ще затвори кепенци, така както се случи с много други.

  Какво пречеше на държавата да остави добива на полезни изкопаеми за себе си, съответно цялото общество да се ползва от печалбите от тази дейност, не отделни богоизбрани капиталисти или чужди фирми, които получиха даром това национално богатство срещу 1-2 % от милиардните печалби всяка година? После народът бил беден, беден ще е, след като държавата е неглижирана по толкова важни въпроси.

  Нищо против частната собственост, но не мързеливата, непредприемчива частна собственост, която на гърба на хората трупа печалби. Нека частниците със собствен или привлечен капитал построят нови предприятия и осигуряват работа на хората. Защо не го правят? Най-много да открият някое малко цехче, магазинче или транспортна фирмичка. На всичкото отгоре дълги години "предприемачи" стояха на входа и изхода на предприятия и влачеха милиарди за себе си.

  Задавал ли си си въпроса защо нашите капиталисти твърде малко инвестират в земеделието, отрасъл, на който България трябваше да разчита, да развива?

  Задкулисие има, само че то идва отвън. Неговата цел бе да направи от България колониална държава, с лесно манипулируем, обедняващ и все повече задлъжняващ народ. Както виждаме планът се изпълнява точка по точка - останахме без селско стопанство, без промишленост, на път сме да останем без енергетика, много хора бяха лишени от собственост. Останаха ни едните молове, банки, от които да теглим кредити и бетонното черноморие с непречистени, вонящи плажове.

  Вашите приятелчета от Европа и Америка, въпреки обещанията така и не дойдоха да вдигнат няколко големи завода в България, да създадат работни места. Вместо това, фалираха иначе печеливши допреди това държавни предприятия.

  За съжаление при тези обстоятелства на България не останаха други опции, освен да е страна от третия свят, бананова република. 80. 80 Профил на Владимир Йосифов
  Владимир Йосифов
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Какво каза Патриарх Неофит за утеха на ограбените от КТБ ?
  https://www.facebook.com/Sofia.Plaza.Garibaldi/posts/835365839885087

  Sofia, streetphotography, streetjournalist, оценка местоположение на имоти
 81. 81 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 816 Разстроено

  До коментар [#67] от "Кремена":

  При цялото ми уважение към Вас, трябва да отбележа, че Вие просто участвате чрез оттеглянето си, както много от нас съ-участваме не-участвайки.

  Вие просто сте избрала да съ-участвате от по-далеч.

  Аз не искам да Ви критикувам.

  Аз знам, че често правя същото като Вас, макар и да съм в страната. Правя същото, когато не намирам форма, под която да дам израз на несъгласието си с определен тип безчинства. Или когато го изразявам по начин, който предварително дисквалифицира позицията ми (напр. защото е много емоционална).

  Още не мога да намеря добър начин и на моменти се отчайвам. Трудно ми е да призная и през цялото време да съм в контакт с усещането си, че нямам таанта да генерирам добра социална промяна. Но не се заблуждавам, че в объркването си не съдействам на #КОЙ...

 82. 82 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 3849 Неутрално

  "...или Борисов е чист и слуховете по негов адрес са само слухове. Или Орешарски, службите и правителството като цяло са пазели Борисов."

  Вариантите не се изчерпват с това! Орешарски си беше марионетка, която дори нямаше право да си хвърли оставката без разрешение! Борисов няма как да е чист, при положение, че в телефона си има номерата на Пашата и Трактора, а вероятно и не само техните! Без да коментираме гнусотиите от сагата "ало Ваньо"!

  I Want To Believe
 83. 83 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Весело

  Ореашарски е професионалист, когото всеки умен премиер трябва да ползува, ако иска да има финансови успехи по време на управлението си! А, че гербаджиите са си обикновени мутри, това и децата вече го знаят. С изключение на бандата форумни дегенерати, залегнали в калта пред жълтити маратонки на ангцуга от Банкя с извадени езици да му целунат шлифера)))))

 84. 84 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 545 Неутрално

  [quote#79:"faraon"]За състоянието на БДЖ е виновна държавата, която допусна алтернативен автобусен транспорт по всички основни дестинации[/quote]
  Дрън-дрън. Ако БДЖ бяха БЧЖ (хипотетично), никакъв автобус не би могъл да ги конкурира. Това, че себестойността на жп превозите тук, в България, може да бъде толкова висока е вследствие на кражби и разграбване, а те пък са от лошо стопанисване. Кой е стопанина? Държавата. Никъде по цивилизованият свят железници не са работили на такава загуба. Впрочем ние се прославихме навремето и с единствената в света нефтена рафинерия работеща на загуба. Собственик тогава пак беше държавата.

 85. 85 Профил на query
  query
  Рейтинг: 524 Неутрално

  [quote#84:"petyo9"]Впрочем ние се прославихме навремето и с единствената в света нефтена рафинерия работеща на загуба. Собственик тогава пак беше държавата. [/quote]
  Ма тя и сега не работи на печалба. Собственик и сега е държавата в лицето на русия.

 86. 86 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 722 Неутрално

  [quote#81:"Ridiculous"]
  При цялото ми уважение към Вас, трябва да отбележа, че Вие просто участвате чрез оттеглянето си, както много от нас съ-участваме не-участвайки. [/quote]
  Приятелю, загубих работата си, загубих дома си, загубих родителите си. Имах правото да спася остатъците от себе си и бъдещето и живота на сина си.
  Защо мислиш съм в този форум? Понякога сама се питам. Сега напр. можех да чета за предстоящ ми изпит. Но винаги една част от мен е ангажирана с това, което се случва в България. Не знам защо е така. Знам че няма да се върна, докато след приемане на закон за лустрация, не бъдат изчистени/отстранени от ключови постове/ шумкарите и потомците им. Както и вечно "гладните" им нови авери. Какво ми оставаше да направя. Да ги отстрелвам поединично и да ме изкарат терорист? Не можех да търпя повече такива гадинки да си изтриват мръсните подметки с мен. Лично е.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 87. 87 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#78] от "petyo9": ≪Невежите в древността са си обяснявали мълниите с искрите които хвърчат от колелата на колесницата на св. Илия когато той бясно препуска по облаците. Политическите невежи в съвремието си обясняват обективната действителност със световна конспирация. ... Като подкрепа към горното: Изчел съм всичките книги на Никола Маринов Николов, както и много други със сродно съдържание, някои - по два пъти. Повечето ги и притежавам≫.

  Не притежавам книги за световната конспирация, а и не ги чета, защото не се интересувам от глупости. Мен ме интересува реалната политическа история на човечеството, и затова чета нея. Иначе, ако като тебе чета книги за световната конспирация от хора, които на практика не познават историята и наистина пишат глупости, щях да напиша, че световната конспирация е дело на илюминатите. Но не пиша подобни кретенизми, защото знам, че че не е така и че илюминатите нямат място в съвременната политика. Но някои от идеите им имат. Ако познаваш добре както историята на илюминатите и тяхната история, така историята и теориите на комунизма, при сравняване няма как да не видиш, че основната идея на ленинизма като тактика и стратегия на комунизма за това, как комунизмът да победи и да продължи да управлява дори ако е в малцинство, двойствената влас, наложена от него с принципа на демократическия централизъм, е заета почти изцяло от илюминатите. Пак от илюминатите (от барон фон Книге) е и друга една идея на Ленин, тази за инфилтрирането на неполитически организации, такива като просветни или спортни дружества например, с комунистически идеолози, и по този начин да води политическа борба с политическия си противник с помощта на неполитически средства.

  Подобни примери за неолиберализма няма да ти давам, защото очевидно си твърд адепт на тази система и на нейните създатели, а когато човек е твър адепт на нещо или на някого, той мисли с доводите на своя адепт, а не със собствения си акъл.

  Второто е, че аз никъде в коментара си не доказвам съществуването на каквато и да било световна конспирация. А и не мисля, че има някакъв таен световен център, който подмолно, без знанието на сегашните политици и управляващи, готви някакъв политически Армагедон на нищо неподозиращият свят. Напротив, аз пиша за скриваните от народите задкулисни връзки между свръхбогатата прослой на бизнеса и на финансирания от нея идеологически елит от една страна и влиятелния и управляващия политически елит от друга. Връзки, при които представителите на бизнеса и на идеологическия елит тайно и с неполитически средства (основно чрез корумпиране и чрез компрадиране) налагат провеждането на такава реална политика от политиците, при която законите защитават с предимство интересите, особено материалните интереси, на елита, а пренебрегват интересите на обикновените хора от народа (хората на наемния труд, работещи извън сферата на управлението и на идеологията) и на обществото като цяло.

  Именно в тези скривани от народа връзки е същността на това, което е наречено ЗАДКУЛИСИЕ, което реално съществува и се отрича само от най-твърдите и баламосани адепти на неолиберализма. И от онези, на които щедро им се плаща за това. А вие ми пишете за някакъв си свети Илия, божественият отговорник за метеорологичните явления на християните, и за глупостите на създателите на спекулативната теория за световната, вина за която имали преди всичко, ако не и изцяло, баварските илюминати на Вайсхаупт, изчезнали от политическата сцена преди повече от два века.

 88. 88 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#84] от "petyo9":

  Петьо, обясних ти защо БДЖ е зле, в отговор - алабалистики. Не някакъв автобус, а десетки автобусни компании се явиха жесток конкурент на БДЖ, с което железниците бяха превърнати в жерва на определен тип политика. Така решили управниците, така постъпили. Ма сега да ми ривете колко лош собственик бил държавата, е неадекватна работа.

  Ясно е, че разни среди имат полза от фалита на държавни компании, защото после прилапват бизнеса им и печелят. Но това е паразитен капитализъм, нямащ нищо общо със западната предприемчивост. Кой срада от това? Народът, разбира се. Факът на жестокото обедняване на българина доказват моите думи. Ако дивият капитализъм, наложен в България беше нещо положително, хората щяха да са богати, да са щастливи. Да, ама не. У нас има 200-300 хиляди богати семейства , останалите получават трохи. Не се чудете защо българите масово продължават да емигрират от страната.

 89. 89 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Добре казано, но полза от това говорене вече не виждам.
  Кучетата си лаят, кервана си върви....

 90. 90 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 545 Неутрално

  [quote#87:"glog"]Именно в тези скривани от народа връзки е същността на това, което е наречено ЗАДКУЛИСИЕ...[/quote]
  Именно това се опитва да обясни г-н Смилов - тези скривани от народа връзки не са недосегаеми. Зад всяка връзка и зависимост стоят конкретни имена. И ако ние като народ окажем достатъчно мощен натиск и целеустремено преследваме заветната цел - върховенство на закона, задкулисието лесно-лесно ще го извадим на показ. Тоест - пред кулисите. Да, съгласен съм, че то съществува, но целта на предишният ми пост беше да се възпротивя срещу неговото митологизиране - защото намек за това усетих във Вашият пост. Ако съм сбъркал - моля за извинение!

 91. 91 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 545 Неутрално

  [quote#88:"faraon"]Петьо, обясних ти защо БДЖ е зле...[/quote]
  Как може да обясняваш на друг нещо което очевидно за теб самият е неясно? При това го обясняваш с някакъв оксиморон: от една страна отричаш, че БДЖ е зле защото е държавна, а от друга твърдиш, че тя е зле защото ДЪРЖАВАТА била допуснала автобусната конкуренция.

  [quote#88:"faraon"]Не някакъв автобус, а десетки автобусни компании се явиха жесток конкурент на БДЖ...[/quote]
  И в предният си пост ти обясних, че в никоя нормална страна автобусите не могат да конкурират железниците. Себестойността на техният превоз е значително по-голям и те не биха оцелели в една нормална конкурентна среда. Разбира се тук, в България, не е така. Причината за това е че железниците са държавнии и като всяко държавно предприятие са зле стопанисвани и управлявани. А автобусите са частни и частникът се възползва от всяка възможност за печалба. Ако железниците бяха частна собственост, автобусите, поне в районите където има жп инфраструктура, нямат шанс да бъдат конкуренция.

 92. 92 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 545 Неутрално

  [quote#85:"query"]Ма тя и сега не работи на печалба. Собственик и сега е държавата в лицето на русия. [/quote]
  Ако приемем това за вярно значи няма нищо лошо - значи България е спряла да губи. Сегашните загуби вече са на сметката на Русия.

 93. 93 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  До коментар [#91] от "petyo9":

  Под "държавата" имам правителствата по онова време, които трябваше да защитават интереса на държавата. Вместо това, те анатемосаха държавната собственост и работеха за нейното съсипване, за преминето й в частни ръце. Ако властта, правителствата ни бяха маааааалко по-нормални, маааалко по-отговорни, нямаше да допуснат подобно предателство срещу народа на България, нямаше да допуснат този нечуван грабеж, вследствие на който активи за десетки милиарди преминаха в чужди ръце срещу 7-8 милиарда. Един пример, БТК беше продаден за 200-300 милиона, две години по-късно бе препродаден за десет пъти по-голяма сума. Друг пример - Асарел Медет и Челопеч, "златни мини" на България бяха буквално подарени на чужденци, вместо да пълнят хазната на държавата. Но за вас навярно и това е нормално, в името на капитализЪма, не в името на българите.

  Конкретно за БДЖ. Защо никой не желае да закупи железниците ни? Защото, който и да го направи, няма да спечели нищо, защото ще бъде принуден да закрие 70% от дестинациите. Питалили сте се защо в развитите държави от време на време железниците биват одържавявани, след което наново приватизирани?

  Посочете ми поне едно държавно предприятие, което след приватизацията е заработило по-добре отколкото преди, което носи по-големи печалби, което внася по-високи данъци в хазната, което е направило хората по-богати. Защото не се сещам за такова.

  Очевидно за такива като вас грабежът на държавна собственост, изградена с труда на милиони честни български граждани, е нормално събитие.

  Следователно дискусията е напълно излишна.

 94. 94 Профил на radetski
  radetski
  Рейтинг: 409 Любопитно

  До коментар [#48] от "chicago514":

  Ако е така , аз пък мисля че не е страшно а много обещаващо: "вярата че нещо може да се промени" е като викането на неволята. Е, като не идва, време ще да е сами да започнем да СЕ променяме. Без митове и легенди

 95. 95 Профил на didco
  didco
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Прочетох само половината, но пиша - жестока статия! Нещата такива, каквито са! Скролвам горе да дочета.

 96. 96 Профил на didco
  didco
  Рейтинг: 466 Гневно

  Дневник, линкът в първото изречение води към друга статия!

 97. 97 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Какво разумно и модерно може да се очаква от управляващи от ЦРУ и ДС?

 98. 98 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 885 Любопитно

  Не знам друго , но , ако притиснат "прасето" в ъгъла с големия касапски нож , ще се разквичи не само то , но и "мама праска ".
  Леле що информация е това , може да върне половината бизнес- и партийни олигарси в първи клас ...
  А констатацията , че правителството държи цялата власт е вярна , още Костов беше казал :"Никой не е по-силен от държавата" . Тогава беше по адрес на силовите групировки ВИС и СИК . Но силата е преходна - народа я прехвърля насам натам ... Премиерът държи властта , но не и парите , медиите , каналите , съдебната система . Само две от тези неща в комбинация свалят всяко правителство !

 99. 99 Профил на Ridiculous Върнете стария сайт!
  Ridiculous Върнете стария сайт!
  Рейтинг: 816 Неутрално

  До коментар [#86] от "Кремена":

  Няма упрек в думите ми. Само тъга.

 100. 100 Профил на pft39
  pft39
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Най-жалко е за народа, който чинно се труди за шепа стотинки, а прасето и султанът си дирижират оркестъра. Просто никога не сме се освобождавали от робството. Институциите дрънкат врели-некипели как се скъсват от работа, но резултат - няма! Само прехвърляне на топката и накрая всички излязоха невинни, а кой ще плаща сметката - НИЕ!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK