Изтощават ни със зрелища по "цялата истина за КТБ"

Иван Искров и Нели Кордовска отиват в парламента във "Временна анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на Корпоративна търговска банка в периода 2009-2014 г."<br />

© Надежда Чипева, Капитал

Иван Искров и Нели Кордовска отиват в парламента във "Временна анкетна комисия за проверка на фактите и обстоятелствата, свързани с действията на държавни органи и институции, които е следвало да упражнят контрол и противодействат на източването на Корпоративна търговска банка в периода 2009-2014 г.""Ще разкрием цялата истина за КТБ! Обществото има правото да знае истината за пирамидата КТБ. Трябва да бъдат върнати парите на данъкоплатците!"


Призивът на политици от всякакъв цвят ни залива от телевизорите.


В сряда сутрин - от председателя на бюджетната комисия и член на парламентарната комисия за КТБ Йордан Цонев, чиято партия ДПС е внесла предложение за снемане на банковата тайна за привилегированите вложители също чухме: "ДПС е мотивирано да стигне до цялата истина за КТБ. Пеевски никога не е бил акционер в тази банка, никога не е участвал в управлението на банката, той и неговото семейство са си върнали всички кредити до стотинка. Той няма преференциални депозити и няма никакво отношение към тази банка".
(Оставям този път настрана двата вече банализирани и непреходни въпроса, които изникват всеки път, когато изключват Пеевски като чист и непричастен към скандала КТБ: Първият: кой е реалният собственик на "Булгартабак" и с какви кредити беше купено дружеството. И вторият - защо до конфликта на Пеевски с Цветан Василев КТБ е изрядна и четвърта по значение банка в България и Василев пръв банкер, а след като се скараха банката стана пирамида, а Василев пръв и единствен виновник).


(Ще пропусна и списъците с посетителите на кабинета на банкера - те изтекоха докато пишех този коментар, те просто допълват картинката с мрежата от връзки, контакти, зависимости)


Далеч по-важен е актуалният етап от "разкриването на цялата истина"


Той се реализира от прокуратурата, която "погна" - по заглавията на вестниците - квесторите на банката (назначени от БНБ, тоест доверени лица на БНБ) за безстопанственост, че са преобразували договорите за депозити с преференциални лихви в обикновени, с което са нанесли щети на Фонда за гарантиране на влоговете.


На въпроса защо прокуратурата разследва тези действия на квесторите чак след 30 септември 2014, след като банката беше поставена под особен надзор на 20 юни 2014, главният прокурор Сотир Цацаров отговаря пред журналисти в Брюксел така: "Не може да приемете, че от първия ден, в който квесторите са встъпили в банката, са осъществявали действия, които покриват състава на престъплението безстопанственост."

Убедително, нали. При такива доводи не е чудно, че обвиненията по обществено значими дела обичайно падат в съда. И няма да се учудя, ако и наказателните дела за КТБ стигнат дотам, въпреки че броят на обвиняемите, като прибавим квесторите, набъбна до 15


А на въпроса каква е общата стойност на преференциалните влогове и каква е щетата за фонда от преобразуването им, главният прокурор отговаря, че това е... "в процес на изясняване".


Та пиша този текст, защото намирам за крайно нагло и оскърбително за обществото да му подхвърлят, за да задоволят желанието за мъст (какво подценяване на народа) имената на привилегированите грабители, хитреци, баровци и прочие, и да ни представят


една нахална демагогия като "разкриване на истината за пирамидата КТБ"


Призивите на ДПС за сваляне на банковата тайна (тя и сега може да бъде снемана за целите на разследването), кресливите възмущения от този и онзи, който се уредил с висока лихва, гръмотевичното "погване" на квесторите от прокуратурата - всичко това е поредната пикантерия, която трябва да снеме отговорностите и вината на шефовете на всички институции в държавата, които сътвориха и разрушиха банката с едни и същи скандални, а и незаконни (особено що се отнася до разрушаването) средства.


Ще попитате как смея, ще поискате доказателства. Ще ги прочетете по-долу.


Трите доклада на одиторите, на които се позовава Йордан Цонев, всъщност какво са?


Йордан Цонев каза във вторник пред журналисти след заседанието на "комисията по истината за КТБ":


"От докладите на трите одиторски фирми категорично се потвърди моделът на източване на КТБ през мажоритарния собственик."


Моля? Това вече е новина. Значи докладите на одиторските фирми са вече разгледани - не стана ясно дали от цялата комисия или само от Цонев. Същите доклади на одиторите, въз основа на които е направена обезценката на активите и е установена капиталовата дупка от 4,2 млрд. лв. в КТБ, бяха обявени от Иван Искров за конфиденциални още през октомври м.г.


Затова питам: Вярно ли е, че в договорките между квесторите /разбирай БНБ/ и одиторите за възложената им дейност фигурират условия като следното, цитирано от финансовия портал "Econ": "По своята същност Услугите (на одиторите - бел. авт.) са консултантски. Услугите няма да представляват одит или преглед или друг ангажимент, извършен в съответствие с Международните одиторски стандарти или Международните стандарти за ангажименти за извършване на преглед. Съответно ние няма да изразим мнение или каквато и да е друга форма на сигурност по счетоводни въпроси, финансови отчети или друга финансова информация или вътрешни контроли, като част от Услугите." (Писмо за поемане на ангажимент, 13.10.2014г.)


Сигурно е вярно, щом като прочетох с очите си първото изречение от първия доклад на едната от от одиторските фирми ("Ернст&Янг"): "Този доклад не е предназначен да послужи като доказателство пред съд или експертно заключение в съдебен спор." 


Чудя се и питам: щом е така, защо Искров беше предал докладите на главния прокурор - нали това твърди  той от половин година.


Но питам още: За какво могат да послужат оценките на материалните активи, изготвени от квесторите въз основа на неподлежащи на оспорване от никого "одиторски доклади"?


Ами за нищо друго, естествено, освен за предначертано фалиране на банка /която и да е - проблемът е принципен и надхвърля скандала КТБ/. И разбира се - за патетична пропаганда пред гражданството.


И питам най-вече: Дали този който е позволил или наредил този начин на "работа" на квесторите, ще плати след години от джоба си, когато държавата бъде повлечена по международните съдилища, че е вземала решенията въз основа не на одити, а на консултантски услуги, които Йордан Цонев, Иван Искров, Сотир Цацаров и върволицата регулатори коментират като доказателства?


Питам и отговор не чакам...


С такива доклади парламентарната комисия по "истината за КТБ" и Йордан Цонев могат да докажат каквото си искат, включително и че фирми свързани с Пеевски никога не са и помирисвали пари от КТБ - няма кой да им противоречи.


Та ето за какво трябва да бъдат подведени под отговорност квесторите - че са влезли в КТБ като изпълнители на поръчка да оценят активите на банката въз основа уж на одитни доклади, каквито одиторите не са изготвили.


Което ще ни струва много, ама много пари


- на нас, данъкоплатците,за които са силно загрижени разкривателите на "цялата истина". Но кой да им потърси отговорност - в прокуратурата се правят, че не са чували вица за разликата между Василев и Пеевски сега - (единият си имал адвокат, а другият - прокурор).


След години, когато дойде ред за плащане на цената на "победата", Искров, Горанов, Чобанов, Цонев /защо изброените не настояват да се разсекретят стенограмите от разговорите им в БНБ и при президента от миналия юли, след като много държат на "цялата истина") няма да ги има на сцената на отговорностите. А Цацаров ще бъде съдия. Най-малкото.


(Докато пишех този коментар, медиите съобщиха и че подуправителят на БНБ Нели Кордовска била разпоредила на квесторите да предоговорят договорите на привилегированите вложители. Новината само  предизвестява провала на шумно обявената прокурорска активност - остава ни зрелището, което ще ни поднесат с имената на 1000-та баровци с големите лихви, но дори и това не е сигурно. Нали помним как преди месец в същия фанфарен стил беше ни показано тържественото въвеждане на временните синдици в КТБ - ескортирани от зам.-главен прокурор, той трябваше да внушава колко е важно за нас върховенството на закона и прозрачността...Да са обявили кои сделки и цесии са атакували, развалили и т.н.?)


Вместо финал - копирам постинга на читател на "Дневник" под челната ни новина за обвинението на  квесторите за преправените депозити:


"Вместо прокурорите да погнат квесторите за истинското престъпление - обезценка на действащи активи на базата на невалидни одиторски доклади, ги погват за безстопанственост. Не че не е имало и такива неща, но не те са довели КТБ до фалит.
Да напомня, че НИКОЙ не е дал ОДИТ за състоянието на банката към 20 юни 2014г. Първият одитор и двамата квестори бяха изгонени и заменени с "наши" хора. А тия квестори заявиха, че КТБ е станала неплатежоспособна СЛЕД 30 септември 2014г. По закон, един месец след поставянето на една банка под особен надзор, за състоянието й са отговорни вече КВЕСТОРИТЕ. Прокуратурата си трае и по този казус. А сумарният резултат от събарянето на банката ще е над 12-15 млрд, заради фалирани фирми, загубени работни места и натоварване на бюджета с непредвидени разходи. КОЙ има интерес от това?"


Отговарям на читателя: Който ще придобие обезценените активи - той има интерес.


Тази истина за КТБ няма да ни я кажат. Както не ни казаха и досега официално кой купи "Булгартабак" и с какви пари.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (77)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 824 Любопитно

  Вие най добре кажете къде са парите
  и КОЙ ги открадна.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 2. 2 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не ни изтощавайте, а вкарайте крадците на студено!

 3. 3 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Докато няма независима чуждестранна проверка от лица, които са известни само на максимум трима българи, от тоя храст никакъв заек няма да излети.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 4. 4 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Прокуратурата не погна КТБ по публикации, по сигнал от Протестна мрежа!

  Защо истината трябва да се преиначава!? Защо ли питам!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 5. 5 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 948 Неутрално

  До коментар [#1] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Ами казали са ти, че не е КОЙ, а НяКОЙ. И това е нещо.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 6. 6 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Изобщо не съм изтощен. Напротив - чакам с интерес омертата да падне до край.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Лаладжиите са високо котирани у нас.

 8. 8 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1223 Неутрално

  Да нещата предварително са насочени в порочен кръг от който нищо няма да излезе.

  Имало едно време ссср...
 9. 9 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  Изтощават ни със зрелища по "цялата истина за КТБ"
  и точно това внушава авторката . оставете ни , изтощени сме , не искаме нищо повече за ктб... а нещо за кръга около един назначен , с подкрепата на друг назначен . нищо .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 10. 10 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  Като че ли има известна истина във вайканията на Цв. Василев "Крадат ми банката!". От всичките излезли материали пък се вижда, че КТБ е имала "нестандартни практики", но че едва ли те са в основата на фалита и. Дотук операцията за преразпределяне на активите в нечии джобове върви успешно. Преди време писах, че някой иска да повтори банковите афери от 95-96 по нов начин. Статията доста добре подкрепя мнението ми. Едно е ясно - без истински аудит и финансово разследване истината ще остане скрита. Някой да знае какво стана със западната фирма, дето предлагаше да издири длъжниците и активите?

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 11. 11 Профил на errata
  errata
  Рейтинг: 927 Неутрално

  Крайно време е структурите назначили Василев за банкер на републиката да бъдат осветени и ръководителите на звена оповестени публчно. Стига с тази бутафория на държава ръководена от Боко Тъпото и всякакви други кукли на конци.

  "Да, България"
 12. 12 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Данчо Ментата менти така,че следващия парламент ще трябва да създаде "КОМИСИЯ ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ ДЕЙНОСТТА НА КОМИСИЯТА ЗА РАЗСЛЕДВАНЕ ДЕЙНОСТТА НА КТБ".
  Иска му се да е с Искренов при бай Ставри...
  От неговите устенца нема да чуете истината за КТБ.НИКОГА.

 13. 13 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Политическата камарила е струпана в активна кръгова отбрана...

 14. 14 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 395 Неутрално

  МОШЕ ИЦИТЕ НЯМАТ ИНТЕРЕС ЦЦВ.ВАСМЛЕВ ДА БЪДЕ ДОКАРАН В БЪЛГАРИЯ.ТЕ ЩЕИГО УБИЯТ И ТОЙ ЗНАЕ ТОВА,ЗАЩОТО Е ПЪРДЯЛ В ЕДНО ГЪРНЕ С ТЯХ.НЯМА ДА ЗАВЪРИ ДОЬРЕ.И ХОРАТА НЯМА ДА СИ ВЕМАТ ПАРИТЕ ,АКО ВХНШНА КОМИСИЯ НЕ НАПРАВИ ПРОВЕРКАТА КТБ.НО НАШИТЕ НЕ ИСКАТ.ИСКОРВ НОСИ ГОЛЯМА ВИНА.И ЛАКОМИЯТА НА ГРАЖАНИТЕ ВЛОЖИТЕЛИ И ФИКТИВНИТЕ ФИРМИ ВЗЕЛИ ПАРИ ОТ БАНКАТА.

 15. 15 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  Темата КТБ се преекспонира с фалшиви и безмислени посоки за да омръзне на всички...и да не искат повече и да я чуят...защото престъпление , което никой не иска да види...просто не съществува, колкото и да е голямо.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 16. 16 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 616 Неутрално

  До коментар [#1] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":
  Вие май не разбрахте! Няма откраднати пари. Има счетоводни врътки, които обезценяват хубави активи и ги подготвят за продажба за жълти стотинки / на правилните хора /.

  nikoia
 17. 17 Профил на bora bora
  bora bora
  Рейтинг: 1012 Неутрално

  Благодаря Петя!
  Когато си зададем праволния въпрос , има надежда да стигнем до истината,!
  Оптимизма не ме напуска!о

 18. 18 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 561 Неутрално

  БРАВО, ПЕТЯ! Най-силното перо на Дневник отново постави пръст в раната КТБ:
  - #Кой има интерес от сриването на 4-та по големина банка? /"Който ще придобие обезценените активи - той има интерес"/
  - #Кой е реалният собственик на Булгартабак?
  - Докладите на 3-те одиторски фирми, за които са получили 2,5 млн. лв. нямат доказателствена сила пред съд и послужиха на #Кой единствено за доубиване на банката.
  - Квесторите са "изпълнителите на поръчка да оценят активите на банката въз основа уж на одитни доклади, каквито одиторите не са изготвили"
  - Прокуратурата погва всички други, но не и истинските виновници. Обвиненията им за пореден път ще паднат в съда.
  - Политиците, които най-много настояват "разкриване на истината", всъщност безкрайно се боят от нея. Демагогията им не е просто нахална. Тя е безгранична.
  - Ние ще платим цената на "грабеж на века", а истинските виновници за срутването на КТБ "няма да ги има на сцената на отговорностите"...

 19. 19 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Това "шоу" ще се окаже по-тъжно и кърваво от холокоста! Въпросът е колко българи ще преживеят геноцида, и ще успеят ли да разобличат, осъдят и търсят компенсации от палачите си?

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3036 Неутрално

  Списъскът .който излезе ,за посещенията в КТБ е поредната гавра с публиката. Оказа се,че имало вход през гаража,на който няма портиер.От там са влизали най-специалните.Аз вече се сещам за няколко имена и една подобна среща....

 21. 21 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#19] от "carwindwrclir":
  [quote#19:"carwindwrclir"]Това "шоу" ще се окаже по-тъжно и кърваво от холокоста![/quote]

  И би имало смисъл само ако стане детонатор за измитането на цялата крадлива политическа пасмина. Иначе - тежко и горко ни.

 22. 22 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1280 Разстроено

  По света има различни форми на управление - парламентарни републики, конституционни монархии, военни хунти, комунистически и некомунистически диктатури, но само България е мутренска пирамида! Питам се, какъв народ трябва да има, за да приема това търпеливо и безропотно???

 23. 23 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#21:"Мафията си има държава"]И би имало смисъл само ако стане детонатор за измитането на цялата крадлива политическа пасмина. Иначе - тежко и горко ни. [/quote]

  Това не ви гарантира успех, обзалагам се, че са подготвили ново поколение бойковци, сидеровци, менти, шменти и акапели, за съжаление. А и корупционните и информационни канали се чистят много трудно. Фашистите(нацистите) не са се срамували от униформите си, а в БГ си имате работа с отвратително, добре прикрито зло, което ви обира и тероризира докато ви разказва сладки приказки за човешки права и демокрация! Фалшифицират и изборите, няма друг начин толкова хора да гласуват за палачите си!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 24. 24 Профил на clutch
  clutch
  Рейтинг: 672 Гневно

  До коментар [#1] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":
  Вероятно по-правилният въпрос би бил: КОЙ НЕ Е ЗАМЕСЕН.
  И най-вероятно няма такива. Всички парламентарни партии, без изключение, са в схемите. И за КТБ и за цялата икономика на страната.
  До гуша са ми дошли партийците от всички цветове и посоки.
  Само бой по мордите ги оправя.

  Бил съм крайно груб към идиотите? Хъм, имам и разрешително за оръжие :)
 25. 25 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2253 Неутрално

  До коментар [#3] от "дедо Андро":Не трябва да са познати на нито един българин. Мислиш ли, че нещо ще се случи, ако тримата българи, които фирмата познава са Делян Пеевски, Йордан Цонев и Бойко Борисов?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 26. 26 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#24:"clutch"] най-вероятно няма такива. Всички парламентарни партии, без изключение, са в схемите. И за КТБ и за цялата икономика на страната. [/quote]

  Властите са три: съдебна, изпълнителна и законодателна, без да споменавам мозъкопромиващата, наемаща тролове, и всички са съучастници в престъпление срещу човечеството, с действията и бездействията си!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 27. 27 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 561 Весело

  Пирдопския-Бушон яко го крепат бандюгите, а шефката на „Банков надзор“ светица!

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 28. 28 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#1:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Вие най добре кажете къде са парите
  и КОЙ ги открадна. [/quote]
  Как кой - същите комунистически крадци, обиращи ни вече 70 години...

 29. 29 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 229 Неутрално

  На основата на консултански доклади без правна и счетоводна стойност е невъзможно да се отнеме лиценз и фалира банка в която и да било европейска страна освен България. Това е катун,а не държава в която върховенството на закона се въдворява от мешере, а не от правосъдна система. И докато ЕС не вземе на ръчно у-ние тази деградирала, варварска "държава" нищо почтенно няма да се случи. Единственият правилен изход за случаят е държавата да си поеме вината и възмезди в пълен размер ограбените от разбойниците почтенни вложители на банката.

 30. 30 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  ...Изтощават ни със зрелища по "цялата истина за КТБ"...
  Права е авторката. Докато истината си обуе обувките, лъжата за КТБ препуска и обиколи няколкократно страната. От всяка медийна дупка тече мътен дезинформационен поток. Както казват умни хора, в борбата за истината, последната не взема участие.

 31. 31 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#24:"clutch"]До гуша са ми дошли партийците от всички цветове и посоки. [/quote]
  Те всъщност са партийци от ЕДИН цвят - червени, потомствени комунистически крадци от два-три клана, работещи в пълен синхрон...ДРУГИ НЯМА НА ПОЛИТИЧЕСКАТА НИ СЦЕНА!

 32. 32 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1118 Неутрално

  [quote#29:"lcj30372597"]Единственият правилен изход за случаят е държавата да си поеме вината и възмезди в пълен размер ограбените от разбойниците почтенни вложители на банката.[/quote]
  Че нали към момента държавата се олицетворява точно с разбойниците-грабители, които ще възмездяват отново с пари на обществото. Троен ще бъде грабежът - веднъж вече ограбеното, втори път с възмезденото и трети път с това, което ще присъди съдът.

 33. 33 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Оф, байгън вече от уманитарски упражнения! Уманитаря може да ти развие секакви възможни теми , включая и по аналитична геометрия , и накрая все се получава резултат от рода на "Проблемът за съдбата на човешкото време и пространство и нравствените метаморфози на рода във случая със ( къфто душа ти сака ) . Подлог, сказуемо, прилагателно, допълнение, обстоятелствено пояснение, патетичен вопъл, цитат (повторение докат станат едно 500 - 600 думи)

  "Материалните активи" на банката по последния баланс от 2013 са 60 млн лева вкл картините (но без вилата) на Цецо. Иначе асетс на банката са едни бележки, на които разни хора са се разписали, че обещават да върнат едни пари. Материалната обезценка на тия асетс е в тесни граници - 500 листа А4 струват нови 5,99 лв без ДДС , а за скрап - 15 стинки килото. Това пък дето са го сметали разни одитори, не са "материални активи" , а прогнозируемата максимална сума, която би събрал др Иванов, ако недайсибоже тея дето са се разписвали на бележките земат да не си спазят обещанието

 34. 34 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 450 Неутрално

  И в БНБ и КФН и одиторските фирми, котилото е едно и също. И ако в първите две низшия състав краде кокошкарски или се ползва със снизхождениетно на шефове, защото е присъствал или обслужвал пикантерийни ситуации, а в третите този състав е "спяща клетка", то и в трите висшия състав е свързан като свински черва, не само помежду си, а и с подземния, политически, икономически, правен, културен и медиен "елит" на страната ни.
  И КТБ въобще не е "перлата" в огърлицата. Да - там последствията ще са огромни. Постоянната, от 25 години насам, "перла" в огърлицата са онези 10-12 млрд. "усвоявани" всяка година. За тях именно се казва: Борбата за кокала. Даже и търговията с влияние е мижава брънчица.
  Та, въпроса е: Кои стоят на вратата на колибката и бранят дверите и кои са около масата вътре, връз която е положен кокала, където КТБ е някакво хрущялче.

 35. 35 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 506 Неутрално

  [quote#33:"dosetliv"]"Материалните активи" на банката по последния баланс от 2013 са 60 млн лева вкл картините (но без вилата) на Цецо. Иначе асетс на банката са едни бележки, на които разни хора са се разписали, че обещават да върнат едни пари. Материалната обезценка на тия асетс е в тесни граници - 500 листа А4 струват нови 5,99 лв без ДДС , а за скрап - 15 стинки килото. Това пък дето са го сметали разни одитори, не са "материални активи" , а прогнозируемата максимална сума, която би събрал др Иванов, ако недайсибоже тея дето са се разписвали на бележките земат да не си спазят обещанието [/quote]

  Ако не излязат документи къде е всяка стотинка от активите на банката, остават сериозни съмнения, че мома цвитана е кукла на конци, поредният изгърмял бушон!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 36. 36 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  До коментар [#1] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  " Вие най-добре кажете къде са парите и Кой ги открадна ? "


  До коментар [#2] от "mangiafuoco":

  " Не ни изтощавайте, а вкарайте крадците на студено "

  Колеги, оставам с впечатление, че горното го искате от Петя Владимирова ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 37. 37 Профил на kolcho_slepetza
  kolcho_slepetza
  Рейтинг: 450 Неутрално

  http://idvassilev.blogspot.com/2015/05/blog-post_13.html
  Размириса се - това ни е шансът - стигнали до такава слепота във взаимната си омраза, че ще разкрият всичко и ще дадат шанс да се изчистим от такива паризите.

 38. 38 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  До коментар [#10] от "stein":

  " Някой да знае, какво стана със западната фирма, дето предлагаше да издири длъжниците и активите ? "


  От едно изказване на Борисов, разбрах, че фирмата не е една, а няколко и изборът ще бъде направен на 30- ти този месец .
  Колко е вярно ...? Поживем, увидем !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 39. 39 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 450 Неутрално

  За всички е видно, че властта у нас иска да довърши кражбата на КТБ, но случаят да се потули! И успява!
  Както за всички стотици милиарди, откраднати за последните 25 години!
  Непрекъснато идиотите от политиката ни изнасилват с наше съгласие!
  Ние, българите, сме овци безстопанствени!
  До кога?

 40. 40 Профил на Dexx
  Dexx
  Рейтинг: 621 Неутрално

  Ха. Най- накрая някой се замисили, какво всъщност представляват "одитните" доклади.
  Все пак- браво на г-жа Владимирова.

  “Който и да бе сътворил човечеството, не си бе изпипал работата докрай, защото хората твърде лесно се прегъваха в коленете.” Тери Пратчет
 41. 41 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#34:"StanDim"]Та, въпроса е: Кои стоят на вратата на колибката и бранят дверите и кои са около масата вътре, връз която е положен кокала, където КТБ е някакво хрущялче. [/quote]
  ++++ Макар, че въпросът ви е риторичен! След това "хрущялче" идва следващото ....и така...

 42. 42 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1836 Неутрално

  С всичко казано от П.Владимирова съм съгласен, но така беше и продължава да е така, играе се на якобинската нотка (бий богатите) от самото начало.
  Тогава повечето официални изказвания и коментарии подгряваха обществото да иска фалит и изплащане на законните влогове, та да "плачат богатите", а за другите рискове, тези за които днес пише автора, но се чуваха и много преди, но бяха потопени в исканията за бързо ликвидиране на банката.
  И сред насъскващите бяха същите лица, главно Искров, но и Йовчев ( спомняте ли са за него?), Цацаров с бандитските изпълнение и безсмислени арести на кандидат-убийци, мълчаниието на ДАНС, финансовото разузнаване, Мавродиев и т.н.
  Дано не излезе права Владимирова, но може да се реализира най-неприятния сценарий.
  Ние ( няма кой друг), невинните по казуса платихме защитените влогове, тези, които инициираха и реализираха фалита на КТБ да си "купят" за без пари активите и пак ние, да платим и на собствениците на банката (акционерите) ако и след като ни осъдят като държава за меко казано неправилните юридически действия около фалита. Та като се прибавят и загубите на частни и държавни фирми и юридически лица , които са били нормални клиенти на банката и бяха засегнати от този фалит, наистина сметката за нас, редовите данъкоплатци да излезе много солена.
  И понеже това няма да стане от днес за утре, а в течение на години, ще излезе, че виновни няма или просто "врче ги няма" - цацаровци, искровци и приятели, може да си пият коктейлите по екзотични острови.

 43. 43 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2021 Гневно

  Гъсти облаци отровна мъгла се стелят над активите на К Т Б и прикриват на кого ще подарим 4 милиарда лева. Това е същият сценарий, какъвто се озползваше от Комисията по досиетата, която яростно осветляваше агентурния апарат, но не поиска да разкрие ролята на Политбюро, ЦК на БКП и на цялата мрежа от ръководители и с извинение офицери на ДС и пълният списък на деянията им. Вместо това се подхвърхляха списъци на информатори от университети, БАН, ВАК и министерства.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 44. 44 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2021 Неутрално

  Два въпроса трябва да се изяснят!

  Банковата тайна за ВЛОГОВЕТЕ, а не за ДЪЛГОВЕТЕ, не може да се оповестява публично. Тя само може да се даде на Прокуратурата, ДАНС, но е престъпление да се оповести публично.

  Големите влогове получават големи лихви и това е естествено и във всички банки. Малките влогове получават малки лихви. Освен това лихвата зависи от дългосрочността на влога. Едно е срочност 3 месеца, друго е срочност 3 години. Затова е справедливо всички влогове до 100,000 евро да се защитят, независимо от лихвата. Лош български навик е да се мразят богатите. И на мен ми се иска да имам 100,000 евро на влог, но не мразя хората, които наистина ги имат!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 45. 45 Профил на jimirino
  jimirino
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Зрелища, да. Престъпна небрежност от БНБ (и прокуратура), да. Само че големите финансирани активи отдавна са потънали в схеми с офшорки на неслучайни хора. Възможно е други по-малки бизнеси да бъдат плячкосани, ако поне една част от тази структура е работела като банка.

  Моят отговор на въпроса кой има интерес е - хората зад Пеевски и Василев, същите които създадоха и затвориха КТБ и искат да продължат да контролират държавата. Има връзка с този на Петя Владимирова, но с уговорката че банка като банка нее имало и активите отдавна са разпределени. От юни насам замитаме следите и работим за щедро доплащане от държавата.

 46. 46 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 561 Неутрално

  До коментар [#45] от "jimirino":

  Голословни твърдения без грам доказателства. Банка не било имало... Тъй ли? Егати идиотите ги изкара тия от държавния фонд на султаната на Оман, както и втората по големина руска банка ВТБ, които държаха респективно 30% и 10% от банката. Единствено финансовия "гений" jimirino прозря "истината" Иначе за замитане на следите си права - ама само за това.

 47. 47 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#44] от "vxa15365434":
  "Тя само може да се даде на Прокуратурата, ДАНС....", задължително е допълнението - след разрешение от съда!
  След хайдушкия банков грабеж/грабежът на 20 век/ през 1996 - 1997г, много български граждани бяха убедени, че втори път подобна безнаказана наглост в държавата България, няма как да се случи. Уви, случи се/. Сегашният пладнешки/пред очите на всички/,грабеж е не по - малко хайдушки. В 21 век, в държава - членка на ЕС и НАТО. Африканците на Европа. Зомбирането на публиката от всички възможни посоки продължава с пълна сила. Целта е в един момент всяко споменаване на абревиатурата КТБ, да предизвка у "матряла" реакция отегчение и безразличие. Ограбеното никога няма да се върне. Грабителите и техните помагачи/добре е винаги да помнят, че справедливостта по един или друг начин, рано или късно идва, обикновено когато най - малко се очаква/, гарантираха на себе си и на поне 10 поколения след тях ултра луксозен живот съчетан с обществено влияние, осигурени с абсолютна финансова обезпеченост. 48. 48 Профил на jimirino
  jimirino
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не са идиоти, никога не бих казала подобно нещоя, напротив

 49. 49 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2846 Неутрално

  "...Тази истина за КТБ няма да ни я кажат. Както не ни казаха и досега официално кой купи "Булгартабак" и с какви пари."

  Може да не знаем, кой го купи...! Но знаем, кой го продаде! И днес продавача се прави на ударен и си мисли, че сме забравили...!

  Бивш tww09306483.
 50. 50 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Абе стадо, чиито кучета вместо да го пазят са комбина с вълците.

 51. 51 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 759 Неутрално

  Една от малкото истини, които Жорж Ганчев някога е изрекъл е достойна да бъде записана на фасадата на Народното събрание: ''Българите сме малък, но много прост народ''! Доказваме това твърдение непрекъснато. Грабежът с КТБ е само част от безбройните унижения, които търпим безропотно и плащаме тихо. Списъкът е дълъг 26 години. И ще продължава докато обществото не се превърне в гражданство. Докато не принуди политическите гризачи да отговарят за престъпленията си. Румънката Моника Маковей казва, ако искаш да изчистиш държавата, изчисти СЪДЕБНАТА СИСТЕМА. Тя ще изчисти останалото. А, ние чакаме от лица, като Цацаров да да върнат справедливостта. Ужас!

 52. 52 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3849 Неутрално

  Едва ли ще видя наказани виновниците, къде са днес Моллов, Йосфов и останалите от предното представление? В затвора , или си живеят на свобода? Къде е шефа на БНБ който се кълнеше че няма да допусне хиперинфлация и всичко е под контрол? Къде са финансовия министър Румен Гечев и премиера ?

  klimentm
 53. 53 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3185 Неутрално

  КТБ наистина е мръсно, миризливо блато. Ц В дал 50 млн на Ботев- Пловдив. Няма лошо, ако парите бяха негови. Но той изгорил пари на вложители, хора, като нас. Те какво са виновни? Банките не са търговски дружества. На тях трябва да им е забранено да притежават собственост и бизнес. То при социализма беше така. КТБ не беше банка, а финансова пирамида, управлявана от фараони-престъпници.

 54. 54 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Едва ли има по-нелепа държава от България. Може би само Македония с тяхната мания за величие.
  Всъщност македонците са си българи.
  Българите не могат да изграждат държава поради пълна липса на качества като морал, етика, честност, справедливост, срам, скромност. Без такива качества не само държава, нищо не може да изгради.

 55. 55 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Най-много "изтощава"това,че не знаем цялата истина за кохортата престъпници,източили КТБ и неподаването на оставка от Искров,за когото от Световната банка и ЕК,заявиха,че не се ползва с тяхното дверие.

 56. 56 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Банката не е източена. Просто активите й са обезценени и приготвени за разбойниците. Грабежа предстой. Кредиторите ограбват вложителите посредством цесиите и заличават своите задължения. Цесийте са на половин цена и под нея за сметка на депозантите. Докладите, без правна и счетоводна стойност и приказките ала Данчо Ментата не са никаква основа за разпространената лъжа. Дайте официялно заверен дакумент удостоверяващ някакво източване ? Просто НЯМА.

 57. 57 Профил на miet
  miet
  Рейтинг: 506 Неутрално

  "Цялата истина за КТБ" лесно щеше да се узнае , ако не живеехме в България. Например, никъде в Европа клиентите на подобни банки не пострадаха така. Въпреки , че ръководството на БНБ се кълнеше в стабилността на нашите банки , за разлика от европейските и американските. Непрекъснато ни лъжат. Това е така , защото законите у нас не се прилагат и не важат еднакво за всички , съдебната власт е страхлива и всякакви "силни на деня" я манипулират, за да няма справедливост. Властимащите и политиците ни нямат морал и са ненаситни егоисти. Затова едни си оправиха парите и даже забогатяха чрез КТБ , а обикновенните хора отново са техни жертви. Не е случайно , че много други държави и в частност Китай вървят бързо напред , защото ако например имаше "китайско КТБ", то досега виновните щяха да са в затвора , с тежки присъди , или даже разстреляни. Ако нещата в България продължават така , не само българите ще я напуснат , но и спестяванията им !

 58. 58 Профил на Neron
  Neron
  Рейтинг: 229 Гневно

  На този ухиления се чудя как не се намери някой вложител да му счупи зъбите вече една година?!?

 59. 59 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1310 Любопитно

  [quote#1:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Вие най добре кажете къде са парите
  и КОЙ ги открадна. [/quote]
  Май пак не си разбрал, че няКОЙ съвсем пладнешки задигна половин милиард, а колко още е задигнал и ще задига, е "банкова тайна". Щото няКОЙ яко шиба през устата.
  А протяжният вой на крадците "Дръжте крадците" идеално пасва на масовото съзнание на мат'рияла. Заплесите с упоение четат как паричките на лакомите депозанти са "справедливо" откраднати и забравят да питат КОЙ е "справедливият" крадец...

 60. 60 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Па не се занимавайте с пирамидата КТБ и няма да се изтощавате... каква истина още искате? От Пирамида по Пирамида няма да стане...... както казват от бюджетната комисия....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 61. 61 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  [quote#53:"judjuk"]Но той изгорил пари на вложители, хора, като нас. Те какво са виновни?[/quote]
  Как какво са виновни? Заложили са на куц кон от жадност за големи лихви, това не е ли вина?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 62. 62 Профил на Maradona
  Maradona
  Рейтинг: 545 Неутрално

  Монтерейските старци следват железния си план и не оставят на никой да се измъкне и да се порадва на постигнатото!
  Средно между десет и дванайсет години ги пускат да се налудуват и после я прокуратура я куршум!

 63. 63 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 580 Весело

  [quote#13:"dimko"]Политическата камарила е струпана в активна кръгова отбрана... [/quote]

  Кръговата отбрана може да издържи по-дълго отколкото избирателите и тогава тарикатите в центъра Герб и РБ ще разберат за какво става въпрос...

 64. 64 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7635 Неутрално

  "Който ще придобие обезценените активи - той има интерес."
  Сигурно няма дълго да чакаме.Въпросът е,дали ще го допуснем.

 65. 65 Профил на Александър
  Александър
  Рейтинг: 229 Весело

  [quote#3:"дедо Андро"]Докато няма независима чуждестранна проверка от лица, които са известни само на максимум трима българи, от тоя храст никакъв заек няма да излети.[/quote]

  Напълно съм съгласен. Само дано тези трима българи не са Цацаров, КОЙ и Искров.

  майтапа
 66. 66 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2021 Весело

  До коментар [#47] от "subaru":
  До коментар [#51] от "yorddj":

  +++++++++
  и за двамата!

  И да знаете, не че това не се случва в Америка!
  Случва се!
  Но тамошния КОЙ наречен Мадофф получава за няколко месеца 50 години затвор и работи в дърводелската работилница на нзатвора за джобни пари!

  А тук вече 1 година не се знае какъв е баланса на банката!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 67. 67 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  Ъм, хубаво се вряска да се оповести кой е имал преференциални депозити в КТБ и чии преференциални лихви са предоговорени в или след последния момент, за да вземе пари от фонда за гарантиране на влоговете. Но това е малко като да има престъпление на кораб, в резултат на което корабът потъва, а след това да гоним само тези, които са откраднали спасителни жилетки. Никой ли не вижда, че тези, които са останали с депозити в КТБ в деня на обявяването й под особен надзор, с или без преференциални лихви, са всъщност дребните риби, будалите, на фона на тези, които реално източиха банката, изнесоха се от нея и с медийна атака и влияние в регулатора я сринаха за 2 дена.
  Кога ще бъдат раследвани и преследвани тези, които са отговорни за раздаването на необезпечени кредити на свързани лица? Защото дупката в КТБ не зейна от преференциалните лихви по депозити, а от кредитирането на свързани лица и то на многократни итерации, с които кредити са купувани и препродавани бизнеси, активи и т.н. Някои от тези лица (Прасевски примерно) в резултат на такова кредитиране успяха да придобият солиден икономически и медиен ресурс, а съчетано с политически и съдебен чадър това ги прави реални господари на тая държава. Същите тези лица организирано си евакуираха бизнесите от КТБ преди банката да бъде поставена под особен надзор и след това инициираха краха на банката.
  Нали е ясно, че няма как тази банка при три редовни правителства (тройната коалиция, ГЕРБ и Орешарски) да расте мощно, Цв. Василев да е няколко пъти банкер на годината, парите на държавните дружества да киснат концентрирани почти до края в нея, и да няма политически чадър над всичко това? Т.е. всички тези, които врещят сега за "цялата истина" са всъщност тези, които са участвали или поне благословили надуването и след това пукането на балона, а сега искат да покрият цялата гнус и хвълят разни бушони с преференциални дпеозити пред очите на електоралния добитък.

 68. 68 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Много от пишещите тук, включително и моята скромна личност предупреждавахме, че не депозантите а кредитополучателите трябва да се издирват, тези пари да се проследяват!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 69. 69 Профил на today
  today
  Рейтинг: 798 Неутрално

  На всички е ясно КОЙ, жалко, че пистолета тогава беше газов.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 70. 70 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 277 Неутрално

  "Този доклад не е предназнечен да послужи като доказателство пред съд или експертно заключение в съдебен спор."
  И Искров ни метна тези фалшиви доклади, които нямат никаква доказателствена сила и фалира банката, без да му мигне окото. Ако има истинска прокуратура на място, трябва веднага да му повдигне обвинение на този престъпен гуверньор.
  Доста обективен анализ на Петя Владимирова! Поздравления за смелостта!

 71. 71 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1333 Неутрално

  [quote#68:"serafin"]Много от пишещите тук, включително и моята скромна личност предупреждавахме, че не депозантите а кредитополучателите трябва да се издирват, тези пари да се проследяват! [/quote]
  Та кой здравомислещ ще тръгне да спори? Толкова е очевидно!

 72. 72 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 569 Весело

  Да, бе! Как пък няма да повярвам!

  Банката си била съвсем наред. Цветан Василев - този достоен филантроп! Нямаше кухи фими, ТВ7, Бареков... Булгартабак и БТК си ги купиха със спестеното от закуски.

 73. 73 Профил на contra_banda
  contra_banda
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Коректен анализ на Петя Владимирова! И все пак, кой е истинският собственик на Булгартабак?

 74. 74 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2755 Неутрално

  Типично по ченгеджийски въпросът за КТБ бе обърнат нагоре с краката. Не депозантите , а кредитополучателите са основния момент в казуса. И остава основният въпрос - кое правителство и защо натика държавните пари в КТБ. Другото са фойерверки на тъй жадуващите за коалиция ДПС-Пеевски-Герб.

 75. 75 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 672 Неутрално

  Трябва или не трябва да се премахне тайната от КТБ? Разбира се, че трябва! Защото когато е извършено подобно престъпление, от което цялата държава, без тези, които са организирали обира, губи милиарди, добре е да знаем кой, как и защо го е направил.

  Имат ли съдебна стойност одитите, в които изрично пише, че нямат такава стойност? Имат, разбира се. Защото те са документи, които показват факти или как се крият тези факти. Независимо за какво ги обявяват техните съставители. Ако съдът може да използва само тези документи, в които престъпниците пишат, че те имат доказателствена сила пред съда, нито едно престъпление не би могло да се докаже. Защото престъпникът винаги ще пише, че този разобличаващ го документ не може да бъде използван от съда, за да бъде доказана вината на престъпника.

  Кой реве срещу това, тайните за едно огромно престъпление да бъдат оповестени пред народа, който носи последиците от това престъпление? Ами че този, който крие подобни тайни. И се страхува, че и той може да бъде изобличен.

  Истината, цялата истина, винаги е полезна. Лъжлива и подвеждаща е само частичната истина, която разкрива само това, което е изгодно за разкриващия, и крие това, което е неизгодно за него. Та въпросът е: Какво иска да скрие авторката, която предлага само частично осветяване на това, което е станало?

 76. 76 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Почти 4 милиарда бяха опапани в КТБ, а вече цяло денонощие ни занимват с портиерските записки кой е ходил в банката. Че то е ясно. Всички са ходили. И всички са лапали до доказване на противното.
  Прави впечатление едно. От ГЕРБ няма ни един с изключение на шефа на финансовия надзор Стоян Мавродиев. Ама него го анатемосаха.
  Което може да значи три неща. Или ГЕРБ-аджиите са чисти като кристал. Или си имат друга банка. Или списъците са преправяни.

 77. 77 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1310 Любопитно

  [quote#61:"boby1945"]Как какво са виновни? Заложили са на куц кон от жадност за големи лихви, това не е ли вина? [/quote]
  А ти виновен ли си, че не можеш да схванеш две думи накръст? НяКОЙ открадва парите на "лакомите и виновни" вложители, при това с пряката помощ на държавни институции, но "титаните на справедливата мисълт" забравят за крадеца, въобще не питат за него, а се подкривят на обраните.
  Аре пак КАРУЦАТА ПРЕД КОНЯ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK