Троловете срещу нас

Троловете срещу нас

© Надежда Чипева, КапиталНовината е, че парламентарно представените партии ще подписват декларация, че няма да плащат на тролове. Първо си помислих дали ще спазват тази декларация. После си дадох сметка, че в троленето не са замесени само партии, но и отделни лица, включително и политици, също организации и бизнеси (троленето често е търговска услуга). После започнах да си мисля като юрист. . .


Ако има декларация, значи има признаване на проблема. Това е добре. Имам обаче съмнения за ефикасността на предложения подход, свързан с парламентарна декларация. Ето защо:


Първият въпрос е: кой е трол?
Който се бори с троловете, трябва да даде дефиниция на трол. Ако не харесвате коментарите на някой досадник, означава ли това, че той/тя е трол? Ако троловете са тези, на които им плащат, за да пишат отрицателно или положително на дадена тема, тогава и журналисти са тролове, защото съществува практика в България да се плаща на журналисти и редакции за медийно отразяване в предпочитаната светлина от този, който плаща.


Не съм срещал правна дефиниция на тролове, въпреки че съм прочел доста чуждестранни закони, свързани с регулация на съдържанието в интернет. Вместо за тролове се говори за език, който е проблематичен, и затова преследван от правото.


Вторият въпрос е: кой създава правила?


На ниво дигитална платформа - като "Фейсбук" или "Туитър", това става чрез саморегулация. Тези платформи са създали свои правила за защита на потребителите си. Ако смятате, например, че имате проблем с някой досадник във "Фейсбук", оплачете се на "Фейсбук", или блокирайте досадника. "Фейсбук" ви дава възможност за това.


В Европа е нормално на ниво онлайн медийни платформи или онлайн версии на традиционни медии да съществува саморегулация (най-вече). Европейският съд за правата на човека каза, че онлайн медийните издания носят отговорност за това, което имат на сайта си, включително за коментари на трети лица (дори и анонимни). Това означава, че те трябва да следят за езика във форумите си и да предприемат действия в случай на оплакване. Какъв е обхватът на задължението на онлайн медиите за контролиране на коментарите на трети лица, предстои да научим, защото практиката на Европейския съд е все още нова и в процес на развитие.


Държавата, разбира се, трябва да действа като регламентира коя реч не е позволена и да съблюдава за търсенето на отговорност за непозволената реч.


В Англия, където работя, прокуратурата преследва за престъпления, свързани с реч, независимо къде деянията се извършват. Според инструкциите на прокуратурите – които са публично достъпни - в социалните медии не се преследват тролове, а се търси отговорност за следните деяния (няма значение дали ви плащат за тях или не):


1. Ако направите правдоподобна заплаха срещу лице или собственост


2. Ако тормозите някого


3. Ако нарушите съдебно разпореждане (например да не контактувате с определено лице)


4. Ако коментарите ви са крайно обидни, неприлични и нецензурни.


Троленето би могло в определени случаи да попадне под четвъртата точка.


Някой може да каже, че общите закони са достатъчни и обхващат речта в интернет. Това не е така. Ето пример: Няколко общи английски закона се прилагат по отношение на речта в интернет. Но въпреки това тези закони се приспособяват към речта в интернет, заради нейните особености. Преди две години английският закон за клеветата беше променен и включи разпоредби за клеветата в интернет. Беше признато, че съществуващите общи разпоредби за клеветата са недостатъчни за защитата, както на тези, които се изразяват в интернет, така и на тези, които се оплакват от онлайн реч. Отделно прокуратурата прие правила за действие спрямо проблематична реч в интернет, които казват как общите правила се прилагат в интернет пространство и кога прокуратура ще се намеси.


Третият въпрос е: действа ли прокуратурата срещу проблематичната реч в интернет?


Знае ли как да действа? Има ли желание да действа? В Англия съдебната статистика показва, че прокурорите действат. Има осъдени за писанията си в социалните медии.


Мисля, че освен декларацията за троловете, българските политици трябва да помислят дали не само те, но всички граждани са защитени от проблематична реч в интернет. Струва ми се, че всички които говорят за тролове, искат да знаят как могат да се защитят от тях.

Ключови думи към статията:

Коментари (301)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  Първият въпрос е: кой е трол?
  --------------------------------------------------
  Ха-хааааа....
  Това е все едно да попитаме
  КАКВО Е ПРОСТИТУТКА ?
  Ами,това е нещо,дето те
  ДАРЯВА С ЛЮБОВ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ.
  Става и за житейско обяснение на явлението
  Става и за правна дефиниция.

 2. 2 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4061 Неутрално


  Вторият въпрос е: кой създава правила?
  ---------------------------------------------------------
  Ами очевадно е.
  Създават ги тези,които поръчват
  СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ
  Българският Президент да бъде наричан "Плевню"
  и да се СИПЯТ ОБИДИ СРЕЩУ
  БЪЛГАРСКИЯ ПРЕЗИДЕНТ
  И БЪЛГАРИЯ
  Но НИКОГА СРЕЩУ РУСКИЯ ТАКЪВ И РУСИЯ

 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4061 Неутрално

  Третият въпрос е: действа ли прокуратурата срещу проблематичната реч в интернет?
  ---------------------------------------------------------------
  По-добре попитайте
  ИМА ЛИ ОСЪДЕН за персонални обиди към
  ЛИЧНОСТТА НА ДЕЙСТВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ
  Ако няма за това,то какво да говорим за
  помията изливаща се към всеки,неугоден
  знаеме на КОЙ?

 4. 4 Профил на Emergen-C
  Emergen-C
  Рейтинг: 225 Любопитно

  Ако прокуратурата има интерес мога да й дам обилно количество материал само от форумите в Дневник. С потенциалните пари от глоби само може да се довършат всички инфраструктурни проекти

  #KOЙ номинира бокова!
 5. 5 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3479 Весело

  До коментар [#3] от "Hawaii":

  Tи изведнъж се вписа в профила.На мен не ми пречат.Весело е да ги бъзикаш.

 6. 6 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Партиите декларират също, че са против купуването и продаване на гласове, но това не им пречи да се занимават активно с въпросната дейност по време на избори - всичките в по-голяма или по-малка степен участват в тая игра. Това, което се декларира, защото е обществено прилично, не означава много за партийните практики. Сигурен съм се, че ще се сблъскаме със същото лицемерие и по въпроса за политическите тролове - зад привидното осъждане, с присъщото им политическо лицемерие ще продължават да си плащат за определени коментари. Та те си купуват професионални анализатори, агенции за проучване на общественото мнение и медии, а ние очакваме да се спрат пред нещо с далеч по-малка значимост за манипулирането на хората.

 7. 7 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#3:"Hawaii"]ИМА ЛИ ОСЪДЕН за персонални обиди към
  ЛИЧНОСТТА НА ДЕЙСТВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ [/quote]
  На Русия ли имаш предвид?

 8. 8 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Троловете баламосват гражданите срещу заплащане. Те работят в полза на крадци и мафиоти. Троловете са специалисти по психология и социология. Познавайки психологията и народопсихологията майсторски насаждат погрешни схващания в главите на хората така че да гласуват за крадци и мафиоти и така народа да им даде достъп до общите пари (властта). В България и Русия постигат много добри успехи - да се баламосва обществото с цел да бъде окрадено после се планира и изпълнява много добре . Мисля че в Русия школата е най-добрата, но за съжаление и Българската е много добра - спецовете от Кремъл са обучавали (вероятно още обменят опит) през комунизма който се е крепял на мощната пропаганда (заблуда).

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 9. 9 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1591 Любопитно

  Итересна гледна точка, приследва се деянието, за което има утвърдена дефиниция, вместо да се търси изчерпателна дефиниция но ново, трудно за оприделяне, явление.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 10. 10 Профил на gullwing
  gullwing
  Рейтинг: 647 Неутрално

  По форумите съм се натъквал неведнъж на тролски атаки и съм си направил няколко извода за тяхната работа.

  Първо, най-активни напоследък са националистическите тролове.

  Второ, те работят на групи от по три-четири човека (или ника, а колко са хората ...)

  Трето, те никога не оспорват тезите по същество, а винаги атакуват личността на автора или опонента. "Атакуването" винаги се състои от обиди и заплахи. Целта е не спор по същество, а психологически тормоз. При това не само на "противника", но и на читателите - целта е да се погнусят и отдръпнат.

  Познавам случаи, когато при хора с по-тънка психика това сработва и те отстъпват. Още повече че в някои форуми обещанието да се модерират постовете си остава само обещание. На другите пък режат каквото има падне.

  Така че да видим дали нещо ще се промени.

 11. 11 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2385 Неутрално

  Има и тролове на свободна практика. Въобще, доста обтекаема материя. Прочее, за това са модераторите. Обаче и там има проблеми.

  "Гениален изрод е Петьо Еврото дадеш му една бутилка уиски, изпие я и може да спретне каквото поискаш обвинение, на когото кажеш..." Делян П.
 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Според мен медията, в случая дневник, ако иска може да създаде среда без тролове. Не е трудно да се засекат IP-та, патърн на писане, часове на писане. Когато има отклонения от предварително зададените стандарти в активността на потребител, дейността му може да се "преглежда" от редактор и при покриване на предварително зададените критерии, достъпа на потребителя да се ограничава, по IP, MAC и т.н. Не е сложно, трябва желание + обективност.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 14. 14 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 862 Любопитно

  [quote#8:"oporna_to4ka"]Троловете са специалисти по психология и социология. Познавайки психологията и народопсихологията майсторски насаждат погрешни схващания в главите на хората[/quote]
  Разбирам, трябва да бъде съставен списък на правилните схващания и всичко дето пише нещо различно от правилните схващания е трол...

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3519 Неутрално

  [quote#10:"gullwing"]Трето, те никога не оспорват тезите по същество, а винаги атакуват личността на автора или опонента. "Атакуването" винаги се състои от обиди и заплахи.[/quote]
  това обаче не би било възможно ако не се публикуват целенасочени и интерпретирани новини . да си срещал тук не правилни новини .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#10:"gullwing"]Познавам случаи, когато при хора с по-тънка психика това сработва и те отстъпват.[/quote]

  Спорен е въпроса, дали отстъпват защото са "психически сломени" или просто, защото са разбрали, че с/у себе си имат трол и е безсмислено продължаването на "спора". Като цяло тук троловете по-скоро вредят на централите си. Никой не харесва твърдоглавост и неаргументирана агресивност.

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 17. 17 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#6:"teridan"]Партиите декларират също, че са против купуването и продаване на гласове, но това не им пречи да се занимават активно с въпросната дейност по време на избори - всичките в по-голяма или по-малка степен участват в тая игра[/quote]
  "Всички са маскари" върви много добре по тези земи многоуважаеми господине ( Леекичко ви заблуждавам скъпи читатели когато използвам "многоуважаеми господине". В действителност "многоуважемия" от мен господин искам да го нарека така че и български овчар би се изчервил).

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 18. 18 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1208 Неутрално

  [quote#8:"oporna_to4ka"]Троловете са специалисти по психология и социология[/quote]

  Ако бяха психолози и социолози, щяха да си работят професиите. Доста по добре заплатени от който и да е трол.

  Имало едно време ссср...
 19. 19 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 734 Неутрално

  [quote#3:"Hawaii"]По-добре попитайте
  ИМА ЛИ ОСЪДЕН за персонални обиди към
  ЛИЧНОСТТА НА ДЕЙСТВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ[/quote]
  Ако имате в предвид временно изпълняващият длъжността "държавен глава",осъдени може да няма,но поне в този форум санкционирани има,от модераторите.
  Далеч по-печално стои въпросът с легитимният държавен глава,Негово Величество Цар Симеон Втори.По негов адрес троленето се радва на добър прием,абсолютна толерантност,и ако има пропусната обида,лъжа или клевета,пряко засягаща го,то е,че никой не се е сетил да я отправи.

 20. 20 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Всеки си е роден малко трол.

 21. 21 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3519 Весело

  [quote#13:"Некъф ужас, некъф ат"]Не е сложно, трябва желание + обективност.[/quote]
  дефинирай обективност . и как тя се вписва в ориентацията . и в такъв случай защо "свободата на словото" има нужда от финансова помощ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 22. 22 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Любопитно

  [quote#1:"Hawaii"] ЛЮБОВ СРЕЩУ ЗАПЛАЩАНЕ.[/quote]За троловете = ясно ! Да дефинираме и термин и за пишещите много и безплатно - за кеф, за избиване на комплекси или за лична кауза ! Предлагам да ги наречем "фавн" или "сатир"
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B0%D0%B2%D0%BD
  *** аз съм такъв на тема "писане на латиница", "спомени от соца" и "геополитика".

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 23. 23 Профил на adam1966
  adam1966
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Това е много сложна материя ,няма как да се дефинира какво е трол!Всеки е свободен да пише и коментира както си иска ,стига да не нарушава някой разумен закон,за пропагандиране на расова или друга дискриминация,война и т.н.т..възможно е някои по пиперливи или аругантни коментари да бъдат видими само след 22,30 часа,другото е посегателство на свободата на словото..това е , при тази интернет възможност за коментиране и милиарди коментатори има и вреден шум в системата !

 24. 24 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  На мен никой не ми пречи.
  Не съм си у дома, че да казвам кой да идва
  и какво да прави.
  Всяко мнение, което не харесвам оценявам с минус. И толкоз.
  Не се напрягам да мисля, кой е платен и кой не.
  А и не ми пука особено.
  По принцип смятам, че да се плаща за постове е безсмислено. Освен, ако имаш излишни пари.
  Прави ми впечатление, че точно тези, които висят нон-стоп по форумите и по една ''случайност'' техните коментари са винаги първи най-много говорят за ''тролове''.

 25. 25 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Весело

  [quote#20:"Wornoxmaniak Една пръскачка и за Японската вишна"]Всеки си е роден малко трол.[/quote]Троловете се люпят в партийни инкубатори.
  Сатирите и поетите се раждат от епохата !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 26. 26 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Забелязвам, че има доста "широко" разбиране на това,"що е трол". За мен трол е платен писач на постове. Има обаче доста хора във форума, за които трол е този, който има "неправилно" мнение по някой въпрос, а "неправилно" е политически различното от тяхното или застъпващото друга гледна точка. Та ако се изхожда от подобна дефиниция, борбата срещу троловете лесно може да се видоизмени в борба с определени мнения.

 27. 27 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3719 Неутрално

  Аз си мисля, че трябва да се прави разлика между психически лабилни личности, които намират начин да се регистрират всеки ден под нова самоличност, само за да засипват дискусиите с лични обиди и цинизми, и организираните бригади от труженици, често с по 5-6-10 самоличности, които пишат едно и също (по чудо и сляпа случайност съвпадащо 100% с линията на Москва).

  Първата категория са редови психопати, втората - тролове.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 28. 28 Профил на ТиквунскаСтабилност
  ТиквунскаСтабилност
  Рейтинг: 1500 Неутрално

  мда - както пише и по-горе - основната отговорност пада на модераторите, съответно медиите (като Икономедия) би трябвало да отделят достатъчно ресурс за борба с това - и трябва да го направят, ако искат да запазят нормалните си читатели

  русофилите са национални предатели, а МОЧА трябва да се събори
 29. 29 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Весело

  [quote#3:"Hawaii"]ИМА ЛИ ОСЪДЕН за персонални обиди към
  ЛИЧНОСТТА НА ДЕЙСТВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ[/quote]А ако в съда се докаже, че не е обида ... а "констатация" ?! Тогава какво ще правим ?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 30. 29 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Крупните собственици на медии и собствениците на тези собственици решиха, че са хванали здраво истината за гушата и няма мърдане. Те ще са тези, които ще казват кое е истина и кое не и така ще направят лъжата истина. Не би... Технологиите са на ниво, където всяка "новина" или криенето на такава става явно веднага след публикуването й с няколко реда и препратки.
  Изживяващите се като чорбаджии на света се уплашиха, че парите им отиват бадева, и решиха, че не е достатъчно само да пишеш и внушаваш, а да го правиш само ти. За до го правиш само ти обаче, трябва да се забрани на другите, тези без господарите, да спрат да те опровергават, от една страна, от друга да са източник на информация и затова назря нуждата от закон, който да "забрани троловете". Зер, не е редно някой да харчи стотици милиони или милиарди за обществено инжинерство, а няколко стотин серсеми, пардон, тролове, да го правят на маймуна.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 31. 31 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Най-големите ''тролове'' са самите медии.

  Там и парите са големи.

 32. 32 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Най-големите ''тролове'' са самите медии.

  Там и парите са големи.

 33. 33 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Абе, оставете нета на мира. Беше единственото свободно място, където хората да могат да общуват без страх, искате и него да им отнемете. Аман от този Оруелски контрол!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 34. 34 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#2:"Hawaii"]Но НИКОГА СРЕЩУ РУСКИЯ ТАКЪВ И РУСИЯ
  [/quote]

  Тоест, ти никога не си наричал руския "Путлер", "Путя" или други от сорта? Приемам, че не го правиш срещу заплащане, а от чиста злоба, ама това не променя нещата.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 35. 35 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1579 Неутрално

  Елементарно е да се определи трола - той винаги плюе по България, а величае Расия и Путин. Мечтата му е да стои на студено след като расия ни врътне кранчето. А най-голямата му мечта е Европа да бъде унищожена от булави. Това са болни хора.

  The best way to predict the future is to invent it.
 36. 36 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#10:"gullwing"]никога не оспорват тезите по същество, а винаги атакуват личността на автора или опонента. "Атакуването" винаги се състои от обиди и заплахи. Целта е не спор по същество, а психологически тормоз.[/quote]

  Да, това е често срещано тук, в Дневник и е типично поведение на претендиращите за десни антикомунисти. Подписът ми описва точно тях.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 37. 37 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Тролове /в общоприетия, макар обтекаем смисъл/ има и тук, и в сайта си има лесна защита срещу всеки нежелан потребител, та не виждам особен смисъл от особено внимание ... това, което автора дава за пример в кралството, не е срещу тролове, а срещу престъпници, щом с тях се занимава прокуратурата ... а с какво се занимава нашата такава, знаем /почти/ всички ... всъщност, тукашните "тролове" са едни жалки същества !

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 38. 38 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Очевидно при многопартийно общество никоя партия не може просто да забрани опонента и тогава се прибягва към всякакви грозни хватки да бъдат манипулирани хората. Но ако говорим за манипулацията чрез тролове, това е само част от пъстрата картина на средства за формиране на мнения, насаждане на представи или откровено подменяне на истината. Въпросът е, ако се каже А ще се каже ли и Б - т. е. да се посегне и на други методи - например да се поведе борба с платените протестъри, при това често плащанията са от НПО и фондации, зад които се крият определени чужди служби, поставящи по този начин удобни политици и правителства и организиращи майдани и нежни революции.

 39. 39 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 892 Весело

  За мен лично, няма проблем троленето, но ...
  В крайна сметка, една медия ако иска да си запази или дай Боже надгради нивото на развитие, то следва модераторите да:
  1. Трият без да се замислят нецензурни постове
  2. Трият постове обиждащи на етнос, националност, сексуална ориентация
  3. Трият постове във възхвала на престъпни идеологии като фашизъм/комунизъм/агресивни религиозни течения и въобще всякакви, които проповядват, че общото благо може да се постигне, като се наруши личното право на всеки индивид.
  4. Трият постове обиждащи пряко личността, а не критикуващи действия извършени от персоната-политик/общественик.
  5. Трият постове и забраняват достъп до форума на лица, за които има доказани факти, че изпозлват фалшиви източници и/или изкривяват/манипулират информация при цитирането й.

  Предлагам на дневник да се въведе сигнал за манипулатор.
  С едно изрешение може да се обясни манипулацияата.
  Така всички форумци и самата медия ще можем да намалим троленето, но не и критичните мнения.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 40. 40 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Весело

  За разлика от платените руски тролове, НПО тролите висят по цял ден във форума псолютно безплатно.

 41. 41 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  [quote#19:"vjacho"]легитимният държавен глава,Негово Величество Цар Симеон Втори.По негов адрес троленето се радва на добър прием,абсолютна толерантност,и ако има пропусната обида,лъжа или клевета,пряко засягаща го,то е,че никой не се е сетил да я отправи. [/quote]

  +++++++++++++++++++

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  [quote#4:"АНТИРАШИСТ"]С потенциалните пари от глоби само може да се довършат всички инфраструктурни проекти [/quote]
  И как точно ще се извършпи глобяването. Първо трябва да се проведе разследване и да се докаже кой е човекът, написал текста. Т.е. да се тръгне от сайта, той да каже кое е ИП-то, после да се тръгне по веригата интернет доставчици, после, ако има и вътрешна ИП мрежа, да се стигне до администратора на мрежата, управителя на фирмата и т.н.
  Ще се похарчат сигурно средства, колкото за едно убийство.
  Това с регулираното противодействие на троловете ми се вижда химера.
  То с джигитите на пътя никой не може да се справи, та с троловете.

 44. 44 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Например колегите Норман и Хавай за вчера имат пунликувани по 18 и 15 мнения между 15:00 и 24:00. Преди това колко са писали не мога да проверя. Възниква въпроса по цял ден ли висят в нета?

 45. 45 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 545 Неутрално

  то по голямата част от троловете имат нелицензирана операционна система
  а интернет доставчиците нямат клауза в договорите на потребителите операционната система да е лицензирана

 46. 46 Профил на Реформатор Пръмов
  Реформатор Пръмов
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Декларацията на партиите за отказ от подобни дейности естествено няма никаква практическа стойност.
  На всеки е ясно, че финансирането не става пряко от партийните сметки, а се извършва чрез разни фондации, ''неправителствени'' организации и частни лица.

 47. 47 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3479 Любопитно

  До коментар [#20] от "Wornoxmaniak Една пръскачка и за Японската вишна":

  Я разкажи?

 48. 48 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1893 Неутрално

  "Третият въпрос е: действа ли прокуратурата срещу проблематичната реч в интернет? "

  Един момент. Какво стана със свободата на словото?

  Кой ще да де определение за "проблематична реч"? Защото границата от налагне на възпитание, до откровена цензура е мнооого тъничка и хлъзгава.
  И даже тук, в тази медия, която има претенции съм бил пряк свидетел и то неведнъж и то понякога от първо лице единствено число, да бъдат трити коментари, които ПРОСТО НЕ СЕ ХАРЕСВАТ на модераторите или противоречат на линията, която Икономедиа налага и това е неоспорим факт.
  Тенденцията да се принуждават хората да се самоцензурират под страх от някакво наказание или изтриване на мението им, ми е много позната от едни по-минали времена и ми е страшно противна по принцип и по същество.
  Предпочитам някой да ме напсува в очите, отколкото да си стиска езика зад зъбите докато не си докара инфаркт от напрежение, защото някой можел да го осъди.
  Пък въпрос на мое възпитание е дали ще му орговарям и как.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 49. 49 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Разстроено

  Вчера бе 90 годишнината от удушаването на поета Гео Милев в полицията с примка от тел. По сегашната терминология е "баннат трол"?! Истината е пагубна за идейно слабите партии - имат си тролове, а обвиняват и другите в това

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 50. 50 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  Преди две вечери се натъкнах на едно предаване на ТВ Алфа, където женски глас зад кадър, три пъти си послужи с израза " така наречения наш президент ", визирайки президент Плевнелиев и неговото гостуване в Монголия .
  Тази жена трол ли е ? А каква трябва да е реакцията на СЕМ ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 51. 51 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  [quote#44:"bilbotorbins"] Възниква въпроса по цял ден ли висят в нета?[/quote]Висенето в нета не е противозаконно и неморално. Докато чакам да звънне телефон за поръчка и аз вися в нета , че и на поезия ме избива понякога. Въпросът с троленето е морален , както каза в коментар #1 ""Хавай"". Въпросът е "платена любов", "любов за кеф" или "квартален философ" по форумите

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на loremipsum
  loremipsum
  Рейтинг: 442 Неутрално

  според тази статия БХК са тролове—получават пари от чужбина постоянно да публикуват омразни за обществото идеологически становища

 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Любопитно

  [quote#39:"ironhorse"]модераторите да: 1. Трият .... 2. Трият.... 3. Трият ... [/quote]Ами защо не вземат и да пишат вместо нас ?!
  От къде да знаем кое е правилното за писане. Съжалявам тези, които са толкова слаби идеологически и с толкова оскъдни познания, че да се страхуват от цитиран източник в Нета.
  Освен това може да се пише в стотици форуми - само трол е длъжен да пише на едно място.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#47] от "hodounski":

  Историята всички я знаете. Пошегувах се. Повечето се вързаха. Даже и журналистите.
  Не си трол когато може да пишеш, а може и да не пишеш. Ти се замисли Худинска по колко време клечиш у вестника всеки ден?

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Хайде да оставим свободата на словото, пък дори и ако я използват троловете. Аман от регламенти и ограничения.

 58. 58 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 892 Весело

  До коментар [#42] от "Barcelina #Je suis la libertad":

  Доносите, са особен вид литературен жанр на словоблудстване, развит, модернизиран и широко използван по времето на Ленин, Сталин, Брежнев ... та до ден днешен в Русия от Путин.
  Бегли напъни са се правили за доближаване в "братските", окупирани от СССР социалистически страни, но не могат да се мерят с учителите си.
  Видно, Вие сте практикували и/или практикувате същият жанр, като сте усвоили опорните точки на Москва:
  1. Лъжата е истина.
  2. Доносът е похвала.
  3. Войната е мир.
  4 и т.н.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 59. 59 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3479 Любопитно

  До коментар [#55] от "Wornoxmaniak Една пръскачка и за Японската вишна":

  Ти продължаваш да поддържаш тази версия?

 60. 60 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2660 Неутрално

  "Парламентарно представените партии ще подписват декларация, че няма да плащат на тролове..."

  Супер инфантилно! Какъв е проблемът, да си наемете агенция и да плащате на нея, а тя да се оправя нататък?! Това си е цензура, което е против свободата на словото! Фактът, че комуникациите са се развили до степен да излязат от контрол, не трябва да ни кара да слагаме ограничения, защото просто ще се получи обратен ефект!

  I Want To Believe
 61. 61 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#56:"niksan1"]Моля те, дори насън не мисли, че са специалисти В КАКВОТО И ДА БИЛО ! [/quote]
  А бе на мен след всеки мой коментар ми се "хвърля" поне един от тях и виждам майсторски изпипани внушения, та ....университетите бълват психолози "на корем" и си мисля че няма за всички работа и затова сключват сделка с дявола .

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 62. 62 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#48] от "rapidfire":Проблематична реч,драги,е да не пцуеш Хаганата,Североазиатската кочина,Путлер,да не обясняваш във всек пост как Кочината с Външните Кенефи е фалирала и скоро шъ ядат Армати и ще поливат филии клисав ляп със спирачна течност от същите тия танкове,как те са хапцюлютни агресори и заплашват света и всички планети в Слънчевата система,ако не споменаваш нон-стоп че КГБ и ДС контролират всяко наше действие,включая и ходенето в клозета...Офффф,сети се сам за другото

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1385 Неутрално

  [quote#8:"oporna_to4ka"]Троловете баламосват гражданите срещу заплащане. Те работят в полза на крадци и мафиоти. Троловете са специалисти по психология и социология. Познавайки психологията и народопсихологията майсторски насаждат погрешни схващания в главите на хората [/quote]

  Все едно, че описваш рекламен агент/специалист по маркетинга.

 65. 65 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#19] от "vjacho":

  " Ако имате в предвид временно изпълняващия длъжността " държавен глава " ..."


  " Временно изпълняващия длъжността държавен глава е наистина временно - с мандат от 5 години и кавичките, само показват умствения капацитет на автора ! Нека не забравяме, че президент Плевнелиев е избран с мнозинството гласове на гласувалите българи, а за Крадлив Симо НЕ Е ГЛАСУВАЛ НИКОЙ, защото влезна в българската политика от задния двор, макар, че тогава имаше възможност да влезне през парадная портал . ТОГАВА !!! Днес, след 4- годишното му участие във властта, като премиер и вкарването на НДСВ в тройната коалиция, няма да събере и 1% на едни евентуални избори, а играния вече номер с мандата на Тошо Пейков и партията на Весела Дрананова, никога няма да се повтори !
  Моля за повече уважение към държавния ни глава, президент Росен Плевнелиев !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 66. 66 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Абе много тикви тука се бъзикат с др.Иванов, ама пича хич не е за подценяване.
  Темата е интересна и си направих труда да изчета всички постове до момента, дори и такива, чиито автори традиционно подминавам - Хавайския, например....
  Та от всичко написано засега само др.Иванов напипва същността на проблема.
  А проблема е, че разните му там фондацийки и институтчета вече нямат "монопол над истината".
  Беше им хубаво по времето, когато с една кампания във Фейсбук се сваляха правителствата на цели държави и се организираха преврати. Беше им хубаво, когато само с един репортаж по CNN създаваха негативен имидж на държави и президенти. Беше хубаво - щото беше евтино и най-вече - безопасно.
  Е, ама засегнатите се учат бързо.
  Сега, когато има РТ и Ал Джазира - CNN и BBC почнаха да ривът, а правителствата зад тях почнаха да мислят как да им затворят устата - по демократичен начин, разбира се.
  Когато на чиновниците на заплата въе фондациите и институтчетата, в чиято длъжностна характеристика влиза и троленето в Интернет, се противопоставиха свободните, мислещи и информирани хора - стана проблем. Започнаха да мислят как да им запушат устата....
  Даааа, приятелчета - свободата е сладко нещо, не можете да забраните на хората да изразяват свободно мнението си и да го споделят в нета....
  Вече не е толкова евтино да организираш революцийка или превратче само с няколко клика.
  Ще иска много повече пари и най-вече - работа "на терен". А това не ви харесва, щото "на терен" можете да бъдете ошамарени много бързо....като украински нацисти в Донбас....
  И нека сме наясно - на тези дето всички ги знаем в този форум едва ли им плащат на пост. Те просто са на заплата в някоя фондацийка, киснат в някой офис и в задълженията им влиза да пишат по форумите, когато не са заети със съчиняването на никому ненужни доклади и анализи...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 67. 67 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 554 Неутрално

  [quote#13:"Некъф ужас, некъф ат"]достъпа на потребителя да се ограничава, по IP, MAC и т.н.[/quote]

  За VPN (virtual private network) не си ли чувал?!

  До коментар [#45] от "dearblue":

  Не разбирам какво общо има между лицензирана ОС и троловете?!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 68. 68 Профил на bitdefender
  bitdefender
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#29:"др. Иванов"]Зер, не е редно някой да харчи стотици милиони или милиарди за обществено инжинерство, а няколко стотин серсеми, пардон, тролове, да го правят на маймуна. [/quote]
  Направо в десятката на демокрацията

  The legend continues.
 69. 69 Профил на bitdefender
  bitdefender
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#66:"Саранди Говедаров"]Когато на чиновниците на заплата въе фондациите и институтчетата, в чиято длъжностна характеристика влиза и троленето в Интернет, се противопоставиха свободните, мислещи и информирани хора - стана проблем. Започнаха да мислят как да им запушат устата....
  Даааа, приятелчета - свободата е сладко нещо, не можете да забраните на хората да изразяват свободно мнението си и да го споделят в нета....
  Вече не е толкова евтино да организираш революцийка или превратче само с няколко клика. [/quote]
  Отново в десятката на демокрацията

  The legend continues.
 70. 70 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#66] от "Саранди Говедаров":
  Даааа...Още през 2012-та в ЮКей баннаха ПресТВ.Сега покрай Украйна поискаха да баннат и РТ.Викат му-''Борба с Хибридната Война".

 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 72. 72 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1816 Неутрално

  До коментар [#35] от "EU defender":

  " Това са болни хора "


  Не, не са блни ! Това е онази категория хора, които дълбоко и тайно в себе си мечтаят Путин да се появи на Дунав-мост, да го посрещнат с хляб и сол, с облечени в национална носия момичета и отново да получат властта за някакви си 45 години ...! Отново да започне да се реди неграмотността и скудоумието по бюрата на партийните и комсомолски секретари, отново народни пенсии и специални магазини и привилегии за тях и семействата им ...!
  Това може да стане, когато аз отново стана на 27-28 годинки и отново започна да се радвам на ухажванията на рускините !
  Познай кога ще стане !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 73. 73 Профил на loremipsum
  loremipsum
  Рейтинг: 442 Неутрално

  разполагам с доказателства, че чужда държава плаща на медии за политически публикации http://t.co/yf1yV6jZ8V

 74. 74 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 985 Неутрално

  До коментар [#59] от "hodounski":

  Нищо не поддържам, а ти казвам истината. Жалко е когато хората нямат обективен поглед върху нещата. Мани мой стар ''приятел'' го обвиниха, че и той е трол и сериозни коментатори дори се вързаха и я повтаряха и разпространяваха тая долнопробна лъжа.
  Общо взето тъпа история, но нормалните хора знаят как да пресяват нещата кой е трол и кой не.

 75. 75 Профил на Рудолф Сикорски – Exzellenz
  *****
  Неутрално

  До коментар [#5] от "hodounski":
  [quote#5:"hodounski"]До коментар [#3] от "Hawaii":
  Tи изведнъж се вписа в профила.На мен не ми пречат.Весело е да ги бъзикаш. [/quote]
  ++++++
  Wooowwwwwww!
  Това беше като десен прав на Кличкó!

 76. 76 Профил на bitdefender
  bitdefender
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#13:"Некъф ужас, некъф ат"]Не е трудно да се засекат IP-та[/quote]
  Ти знаеш ли за
  https://www.torproject.org/

  The legend continues.
 77. 77 Профил на bitdefender
  bitdefender
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#58:"ironhorse"]Доносите, са особен вид литературен жанр на словоблудстване, развит, модернизиран и широко използван по времето на Ленин, Сталин, Брежнев ... та до ден днешен в Русия от Путин. [/quote]
  Ти си типичен антируски трол.

  The legend continues.
 78. 78 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Народна поговорка за тролове: "Троловете викат "Дръжте троловете!"" и също мисли относно троловете на местни либерали и демократи: "Който е на моето мнение не е трол, а който не е на моето мнение е.", "Моите обидни коментари към публични личности или цели групи от хора, които не харесвам не са тролстване, но коментарите на други към публични личности, които харесвам ило групи от хора, към които принадлежа, са." "Тролове платени от [да се вмъкне желан лош човек, например Путин, Кой, Дядо Мраз] клатят властта." и други такива демократични мисли...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 80. 80 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1426 Весело

  [quote#72:"niksan1"]които дълбоко и тайно в себе си мечтаят[/quote]

  Като е толкова "дълбоко и тайно" ти как разбра?
  Или и ти имаш такива мечти "дълбоко" в себе си, затова и ги разпознаваш в другите... както се казваше в онази идиотска реклама - "надушвам, че сме от една порода"?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 81. 81 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Весело

  [quote#29:"др. Иванов"]Зер, не е редно някой да харчи стотици милиони или милиарди за обществено инжинерство, а няколко стотин серсеми, пардон, тролове, да го правят на маймуна.[/quote]Не можеш да направиш някого на "маймуна" ако няма заложен ген. Не аз съм им виновен, че успявам да ги направя на "маймуни" с два реда. Защо троловете не могат мен да направят на маймуна = защото аз МИСЛЯ. а те не могат !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 82. 82 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3650 Неутрално

  "В Англия съдебната статистика показва, че прокурорите действат. Има осъдени за писанията си в социалните медии."
  Е, това няма как да не е така. В Океания си имат министерство на информацията, както го е придвидил Оруел. При нас обаче е съмнително да се твърди, че тези, които казват "Путлер" са добрите, а "Плевню" са лошите. Още повече, че като фронтова държава, не е ясно точно къде ще попаднем. Да не се бърза с ремонт на Белене, нека си остане едно зелено, спокойно място.

 83. 83 Профил на bitdefender
  bitdefender
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#80:"Barcelina #Je suis la libertad"]Или и ти имаш такива мечти "дълбоко" в себе си, затова и ги разпознаваш в другите[/quote]
  Изтъняването на демократичната мисъл е повсеместно явление, започнало от св. троица "Рейгън, Тачър и Войтила".

  The legend continues.
 84. 84 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Кой е трол?
  Преди малко една жена, от някаква комисия, каза при Кузелич, че двайсет и няколко свързани с ДПС лица имали сметки в ЦКБ, после вметна, че тези от ГЕРБ били 84 и 16 от БСП. Всеки път обаче, когато жената се опитваше да спомене нещо за хората на ГЕРБ, Кузелич се мяташе на амбразурата и цялото предаване мина в бистрене на сметките на ДПС.
  Същата миналата седмица громеше троловете, защото тровели обществото и изкривявали истината.
  Сега, ако почна да пускам информация за сметките на тези 84 парче гербаджии, блажили около КТБ, ще възникне въпросът:

  Кой от нас двамата е тролът, уважаемият другар Иванов или Кузелич?

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Весело

  [quote#85:"Barcelina #Je suis la libertad"]е баш тези, дето реват за свобода, демокрация и ценности, имат генетична непоносимост към хора, с различно от тяхното мнение[/quote]Не са демократи , скрити зад демократични маски недемократи /ако пиша какви -банват/

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 88. 88 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1893 Весело

  До коментар [#62] от "pavur":

  "Проблематична реч,драги,е да не пцуеш Хаганата,Североазиатската кочина,Путлер,да не обясняваш във всек пост как Кочината с Външните Кенефи е фалирала...."

  Ми аз не го правя, така или иначе:

  1. Защото за мене тази теза не е убедителна
  2. Защото не трябва да подценяваш противника
  3. Защото на тоя сват нещата никога не са толкова прости, колкотоизглеждат и оцветяването му в черно-бяло е израз на ограничен интелект и върховна глупост.

  Така че не го прави и ти, за да не влезеш в точка 3.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#13] от "Некъф ужас, некъф ат":

  [quote#13:"Некъф ужас, некъф ат"]да се ограничава, по IP, MAC и т.н.[/quote]

  А ся де, как по-точно дневник ще ти види МАС-а ... туй го оставям на твоят приятел който разбира от мрежи.. ТРОЛ!

 91. 91 Профил на Рудолф Сикорски – Exzellenz
  *****
  Любопитно

  До коментар [#27] от "Norman Granz":
  [quote#27:"Norman Granz"]често с по 5-6-10 самоличности, които пишат едно и също (по чудо и сляпа случайност съвпадащо 100% с линията на Москва).
  Първата категория са редови психопати, втората - тролове. [/quote]
  А тези/КАКЪВТО СИ И ТИ, М/У ВПРОЧЕМ/, дето пишат против Москва /дори в теми, нямащи нищо общо, например "Изкуственото осеменяване на косатките в Антарктика"/ какви са¿
  Според мен направо обсебени, болни хора!

 92. 92 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  Мисля, че освен декларацията за троловете, българските политици трябва да помислят дали не само те, но всички граждани са защитени от проблематична реч в интернет.

  Декларациите на българските политици струват колкото използвана тоалетна хартия, а мисленето не е силната им страна.

 93. 93 Профил на Рудолф Сикорски – Exzellenz
  *****
  Любопитно

  До коментар [#30] от "др. Иванов":

  +++++++++++++
  Респект за правилната констатация!

 94. 94 Профил на Прокопи педераст
  Прокопи педераст
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#92] от "koko65bg":


  [quote#92:"koko65bg"]защитени от проблематична реч[/quote]

  Какво значи това?! Как може подобен индивид да се бори за демокрация?

 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3161 Неутрално

  [quote#92:"koko65bg"] всички граждани са защитени от проблематична реч в интернет. [/quote]Ами то "проблемна реч" е и теорията на Дарвин и прогнозата за времето ?! Кое не е проблем?

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#94] от "abdul15":


  [quote#94:"abdul15"]Какво значи това?! Как може подобен индивид да се бори за демокрация? [/quote]

  Запитайте автора на статията. Аз само го цитирах.

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 98. 98 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#79] от "Рудолф Сикорски – Exzellenz":

  Oсвен това ,какво е обида? Ако на мен ми кажат комсомолски секратар или кагебист ,ще се обидя ,ама за други си е истина.

 99. 99 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3479 Неутрално

  До коментар [#74] от "Wornoxmaniak Една пръскачка и за Японската вишна":

  Според мен троленето е манталитет. Ако ти плащат съчетаваш полезното с приятното. Сега се замисли какво е трол.Тръгни от скандинавската митология.

 100. 100
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK