Как цяла България беше излъгана

В Специализирания съд на 19 март 2015 г. бяха показани конфискуваните бюлетини по случая "Костинброд". Съдът заседава по делото срещу Росен Желязков, бивш главен секретар на Министерски съвет в периода 2009 до 2013г.

© Анелия Николова

В Специализирания съд на 19 март 2015 г. бяха показани конфискуваните бюлетини по случая "Костинброд". Съдът заседава по делото срещу Росен Желязков, бивш главен секретар на Министерски съвет в периода 2009 до 2013г.Тихомълком приключилата афера "Костинброд" показва колко лесно е в България да бъде лъгано и манипулирано цялото общество. Особено когато в ролята на политически илюзионисти се изявяват една телевизия и една прокуратура, казва в коментара си за "Дойче веле" Ясен Бояджиев


По сценарий такива истории започват с гръм и трясък. После постепенно се спихват и накрая приключват тихомълком, когато вниманието на публиката отдавна е привлечено от нещо друго. Така голяма част от нея не разбира, че всичко е било лъжа и манипулация. Сценаристите и изпълнителите си получават възнаграждението, без някой да се сети да им потърси отговорност. И следващия път номерът пак минава.


"Грандиозната фалшификация"


Началото бе в деня за размисъл преди изборите през 2013 година. Един днешен политик, титулуващ се по онова време като "журналист" и директор на телевизия, в серия драматични преки включвания от Костинброд обяви взривоопасната новина, че в местната печатница са открити 350 хиляди изборни бюлетини, "готови за експедиция". С тях, ако не била намесата на прокуратурата, щяла да се извърши "грандиозна фалшификация" на изборите в полза на управляващата тогава партия. "Сигурен съм, че Цветанов и Борисов няма да ме оставят - ще ме убият и 7-годишното ми дете ще остане сирак", проплака тогава "журналистът", но геройски добави, че е "готов да плати цената, за да каже истината на гражданите, дори с риск за собствената си сигурност".
Прокуратурата изчака драматичното напрежение да нарасне достатъчно, след което още същия ден с лаконично, но многозначително официално съобщение потвърди истинността на кой знае как изтеклата "информация". Два дни след изборите това съобщение бе развито в предавана на живо пресконференция - нещо като видеошоу с личното участие на главния прокурор, негов заместник и тогавашния градски прокурор на София.


В деня за размисъл пък в нагнетяването на всеобщата истерия с ентусиазъм се включиха много други медии и почти всички партии (някои под влиянието на магията, други съвсем съзнателно): "брутален опит за фалшифициране на вота", "безпрецедентен скандал, който засяга самото съществуване на българската държава", "опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта в републиката".


Обвинената партия отговори с: "долна инсинуация", "режисиран сценарий в нарушение на закона" и "недопустима намеса на държавното обвинение в изборите, отнела на партията 5-6% от изборния резултат".


Още тогава с просто око се виждаше (а и малцината, запазили хладнокръвие, го казаха), че показаните бюлетини изобщо не са "готови за експедиция", а са натрупани в пълен хаос. Че по принцип не е съществувал реалистичен начин те да бъдат използвани за подмяна на изборните резултати. И че въобще става дума за добре планирана, координирана и изиграна постановка.


Но вече беше късно. С колко точно процента, е трудно да се каже (може би точно с толкова "малко", колкото след това позволи на БСП и ДПС да съставят правителство), но в края на краищата телевизионно-прокурорската акция в деня за размисъл със сигурност повлия на вота и, макар и по друг начин, резултатът от него наистина беше "фалшифициран".


Постепенното спихване и закономерният край


Започнала така зрелищно и експлозивно, след изборите историята бързо се спихна, паралелно с все по-намаляващия медиен интерес към нея. Първоначално бе образувано дело за "престъпление против политическите права на гражданите" (разбирай за фалшифициране на изборите). За това обаче не бяха (а и нямаше как да бъдат) открити никакви данни.


Но след толкова тупурдия някакъв процес все някакси трябваше да се скалъпи. И делото бе продължено с нова, "понижена" формулировка - за "длъжностно престъпление". Така в края на 2013 година срещу единствения открит злосторник - главния секретар на Министерски съвет - бе внесен обвинителен акт за това, че не бил проконтролирал изработката и доставката на изборните бюлетини.


Оказа се обаче, че и това обвинение е трудно да се докаже. Месец по-късно съдът върна делото на прокуратурата и поиска от нея да изясни все пак "в какво се изразява неизпълнението на служебните задължения на обвиняемия, посредством което е осъществил престъплението". Както и какви се извлечените облаги и нанесените щети от това "престъпление".


През пролетта на миналата година обвинителният акт бе внесен отново, но пропуските в него така и си останаха непоправими. И след едногодишен процес, през април тази година, единственият обвиняем беше оправдан.


Присъдата можеше да бъде оспорена пред втора съдебна инстанция, но прокуратурата се отказа да го направи и така сама и тихомълком, точно две години по-късно, сложи край на цялата история. А телевизията, поставила началото ѝ, естествено не каза нито дума. Както и голяма част от останалите медии.


Поуките


Т.нар. афера "Костинброд" бе осъществена точно според сценария и напълно постигна целта си. И за пореден път показа колко просто и лесно е в България да бъде излъгано и манипулирано цялото общество. Затова не са прави онези, които определят приключилия съдебен процес като пореден "провал" и "фиаско" на прокуратурата. Всъщност, тя може и да не изпълнява конституционното си предназначение, но се справя блестящо в ролята на удобен и ефективен инструмент в ръцете на силните в политико-икономическата конюнктура.


"Костинброд" е само един от многото подобни примери. Година по-късно този инструмент бе използван и за взривяването на КТБ, а днес отново е в готовност за употреба. Показателно е, че партията, попаднала някога под ударите му, сега, когато отново е на власт, не намери за необходимо да каже нито дума за "недопустимата намеса на държавното обвинение в изборите" преди две години. Като че ли отново е сключен пакт за ненападение. Затова прокуратурата остава недосегаема и в т.нар. съдебна реформа. А на нейния ръководител ще трябва да разчитаме да се бори срещу политическата корупция.


"Журналистът", гръмнал някога "топчето" в Костинброд, си заработи възнаграждението и успешно пребивава като евродепутат. С изпълнението на много подобни поръчки, преди и след това, оглавяваната някога от него телевизия оправда вложените в нея 300 милиона, платени от вложителите в КТБ (а днес и от данъкоплатците). И заедно с неизброими други "медии" е в готовност "на чисто", с нови собственици да изпълнява пропагандното си предназначение. За начало това се случи на 9 май, точно два дни след фактическия край на аферата "Костинброд", когато с целодневно пряко предаване тя пренесе зрителите си на "Червения площад" в Москва. Там, където и прокуратурата, и "медиите" са горе-долу същите.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 587 Неутрално

  Докато има телета, ще има и касапи...

 2. 2 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Така ... имам скромен опит за общ. поръчки ..

  има обществена поръчка.
  в случая мин председателя одобрява комисия която да движи и контролира тази общ. поръчка.
  това става със заповед.
  в случая гл секретар отговаря за тази общ. поръчка.
  печатат се бюлетини. за тях има специфични изисквания . бройка, резерв и технологичен брак.
  още преди да са започнали печатането се знае като % колко е брака.
  в крайна сметка имаме бюлетини,брак и брой бюлетини резерв които не става ясно как са се съхранявали.
  накратко е това.
  прокуратура няма . има само тогава когато някой трябва да бъде смачкан или за дребните риби.
  кой е контролирал процеса на печатане,кой е отговарял за всичко ......?
  няма виновни за нищооооооооооооо.
  друг е въпроса дали са щели да се използват резервните бюлетини или не ...

  СМЪРДИ ВСИЧКО !

  1914 / 88
 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 897 Неутрално

  "И за пореден път показа колко просто и лесно е в България да бъде излъгано и манипулирано цялото общество."


  Цялото общество едва ли. Просто някои институции и хора изпълниха една гнусна партийна поръчка, за което бяха щедро възнаградени. Но както винаги дойде Видовден...

 4. 4 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 434 Гневно

  Свят ми се завива като си помисля какви "екскременти" ни представляват в европарламента и какво си мислят хората за нас

 5. 5 Профил на Mark Twain
  Mark Twain
  Рейтинг: 439 Неутрално

  Не е приключила "тихомълком", беше достатъчно отразен краят, но тъй като не беше в "ден за размисъл", това прави разликата. Остава на съвестта на СЕМ и прокуратурата.

  "Мисленето е най-тежката работа и това, вероятно, е причината толкова малко хора да я вършат." Хенри Форд
 6. 6 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1070 Неутрално

  "Журналистът", гръмнал някога "топчето" в Костинброд, си заработи възнаграждението и успешно пребивава като евродепутат.

  Ами то не е виновен този който яде зелника, а този който му го дава. След като има хора които гласуват за такъв индивид заслужават си и да гледат цял ден парада на победата в Москва.

 7. 7 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Най-недъгавата прокуратура на света въобще не привлече като обвиняеми Мая Костинбродска и лъжливото пловдивско овчарче, които изиграха този етюд. Сега всеки подобен ще знае, че ще му се размине.

 8. 8 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Колкото е виновен Бареков за този цирк, толкова, а дори повече е и прокуратурата.
  На маймуни ни направиха.
  И после искат да им вярваме, когато не лъжат...

 9. 9
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 10. 10 Профил на Жупел
  Жупел
  Рейтинг: 221 Неутрално

  С Костинброд на Б.Б. ясно му се показа #Кой командва парада и ако не слушка колко по-зле може да станат нещата. Това бе една вътрешно семейна свада, след която партньорите се помириха и си легнаха отново в едно легло.

  Господ изля върху Содом и Гомора като дъжд жупел и огън от небето, и съсипа тия градове и цялата околност и всички жители на тия градове, и растения земни
 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1923 Неутрално

  Показателно е, че партията, попаднала някога под ударите му, сега, когато отново е на власт, не намери за необходимо да каже нито дума за "недопустимата намеса на държавното обвинение в изборите" преди две години. Като че ли отново е сключен пакт за ненападение."Няма,"Като,че ли".

 12. 12 Профил на query
  query
  Рейтинг: 577 Неутрално

  Очевидно реформа в съдебната система и в частност в прокуратурата с тези кадри не може да се осъществи.
  Първо лустрация и второ имотното състояние 100% публично и обновяване на данните всяка година и тогава назначение.

 13. 13 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Справедливост за МаяМа и НиколайНО! Което ще рече: затвор! Но в нашата страна това няма как да се случи, защото и Цацата е за затвора.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 14. 14 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  [quote#3:"palav_nik"]"И за пореден път показа колко просто и лесно е в България да бъде излъгано и манипулирано цялото общество." [/quote]

  Това означава, че матрЯлът е много прост.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 15. 15 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 488 Неутрално

  МОЛБА ЗА ПОМОЩ КЪМ ФОРУМА -

  Кажете ми един вестник или телевизия в България, които не манипулират общественото мнение както им нареждат собствениците? За да зная какво да чета и къде да гледам.

 16. 16 Профил на my_self
  my_self
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#12] от "query":

  +++++++++++
  И аз тъкмо това щях да напиша!

 17. 17 Профил на nikolaimi
  nikolaimi
  Рейтинг: 548 Неутрално

  БРАВО!!!!

  Гледай отвисоко падналия,само ако си се навел да му подадеш ръка!You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war
 18. 18 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Е тя и партията дето задейства постановката лееко си заминава в небитието.

  chavo64
 19. 19 Профил на query
  query
  Рейтинг: 577 Неутрално

  [quote#3:"palav_nik"]Но както винаги дойде Видовден... [/quote]
  Не е дошъл и няма изгледи да дойде!
  Само виж машите в тази афера - Маямата и Кап.ута, те си депутатстват и им дреме на ...

 20. 20 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 701 Гневно

  Лайтмотивът :

  "И заедно с неизброими други "медии" е в готовност "на чисто", с нови собственици да изпълнява пропагандното си предназначение. За начало това се случи на 9 май, точно два дни след фактическия край на аферата "Костинброд", когато с целодневно пряко предаване тя пренесе зрителите си на "Червения площад" в Москва. Там, където и прокуратурата, и "медиите" са горе-долу същите."

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 21. 21 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 480 Неутрално

  Нищо не може да се добави

 22. 22 Профил на today
  today
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Това си беше руски сценарий, под режисура от Лубянка, и целта беше да дойдат на власт БСП с ДПС и да подпишат за големите руски енергийни проекти, с които да заробят България за десетилетия напред.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 23. 23 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Авторът удобно е пропуснал подгряващата група от Драгалевци, която прикова зрителите от сутринта пред телевизорите, за да следят "тежкото състояние" на другарката Костова, пострадала от "вероломно нападение с джобно ножче". За което също нямаше нито обвинени, нито осъдени. Но др. Костов даде своя принос в аферата "Костинброд", с което си спечели чисто нова "лаборатория за оценка на риска" от благодарните БСП и ДПС, с които винаги е играл в комбина.

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 24. 24 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1130 Неутрално

  Излъгана... Тя след това цяла България бе ограбена посред бял ден!!! Четири милиарда минимум пред очите на омагьосаната публика и виновни няма!!!! Мавродиев още стои, Искров още стои! Парите ги няма и един виновен няма!!!! Пък вие за една лъжа...

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 25. 25 Профил на mihaela77
  mihaela77
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Държавата на кукловодите, театралните спектакли, сценариите, сценаристите и режисурата..Можем да се класираме и в Кан за някоя награда....Е това ни е дереджето, но цялото общество не може да бъде изманипулирано или излъгано, мисля, че има още трезвомислещи хора!!

 26. 26 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  В тук коментираният "ден за размисъл" се включи и Иван Костов.
  В дома му бил влезал крадец. Някой спомена, че за да влезе крадец, той трябва да е бил рекордьор по овчарски скок, за да може да прескочи 5-метровата ограда на къщата на Костов, но пък никой не му обърна внимание. Освен това в случая се включи и самата Елена Костова, която в резултат на уплахата, получила сърцебиене и беше драматично откарана в болница...
  Ето такива ми ти дребни поръчки, в които се включват едри политически фигури...

  The best way out is always through Robert Frost
 27. 27 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#23] от "avatar":

  Много се извинявам...писали сме почти едновременно (с разлика от 7 минути) за драмата в Драгалевци!

  The best way out is always through Robert Frost
 28. 28 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1493 Неутрално

  МаяМа-та продължава обаче да пише сценарии, помнете ми думата, избори идат и пак ще има манипулации.
  Цацаров е ясен - този човек е много вреден, нима ще търпим още куп години слугинското му поведение!?

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 29. 29 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#1] от "Big_Villager":
  [quote#1:"Big_Villager"]Докато има телета, ще има и касапи... [/quote]
  ´´´´´´´´´´´´
  Може да се каже и иначе.
  Глупаците са, като тревата.
  Напред косиш, а отзад вече расте!

 30. 30 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 573 Любопитно

  Ясен Бояджиев не спомена коя е телевизията.

 31. 31 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Прост народ слаба държава.

 32. 32 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 494 Неутрално

  Прокуратурата е организирана престъпна група, при това недосегаема съгласно Конституцията. Нови доказателства за това от "Бивол":https://bivol.bg/%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D1%84%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE.html

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 33. 33 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2915 Неутрално

  В тая държава златно жито зрее и прост народ вирее !

  Та няма кво да се сърдим като матрияла е калпав !!!

 34. 34 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1844 Неутрално

  И понеже нямаше разследвани и наказани за този проруски държавен преврат и очевидно няма да има, той ще бъде повторен. Един ден ще се събудим с управление, което никой не е избирал, но което ще ни извади от НАТО и ЕС, за да ни прикачи към руснаците.

 35. 36 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1341 Любопитно

  [quote#2:"Hasta La Vista antifascista OI!"]още преди да са започнали печатането се знае като % колко е брака. [/quote]

  Това ми е доста НЕ ясно как става ?
  Бил съм в производството,
  и като изпълнител,и като ръководител
  и винаги е имало стремеж да се работи без брак !
  А камо ли пък и предварително плануван ?

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 36. 37 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1195 Неутрално

  [quote#23:"avatar"]Но др. Костов даде своя принос в аферата "Костинброд", с което си спечели чисто нова "лаборатория за оценка на риска" от благодарните БСП и ДПС, с които винаги е играл в комбина. [/quote]
  Към картинката трябва да прибавим "коалицията" ДСБ-БСП-ДПС-Кунева за проверка на изборните резултати и страха от манипулация. Др. Костов даде пресконференция за скитника, който спал на ливадата му от ... партийната си централа, а преди това искаше отлагане на изборите. Почти веднага след това бяха внесени "анонимните" сигнали от Мая Галева Костинбродска и Сергей Станишев за подслушването от Цветанов, започна масова истерия за вкарването на Цветанов и Борисов в затвора, удобно "изтекоха" записи откъде ли не, а всички уловени и затворени престъпници (някои съветници на Гоце) и видни представители на т.н. "бизнес" започнаха да потриват ръчички и да се заканват на ГЕРБ като лайтмотивът беше изричан от всички и навсякъде - "никога повече ГЕРБ на власт"...
  Тъй че, уважаеми авторе, Костинброд не беше "афера", а част от план на ДС-КГБ за преврат, убийства и преследване на неудобни политици, в които с удоволствие и срещу добро заплащане се включи и огледалното отражение на Доган - Иван Костов, чиито мъпети сега ни управляват... Е, пак с десетина депутати. Слава Богу!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 37. 38 Профил на pentcho
  pentcho
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Другарите си го казват - Костов е виновен !
  Впрочем в момента тече подобна кампания срещу РБ. Имам пред вид случая с кмета на Петрич. Няма разследване, няма доказателства, има телевизия, която се явява в определен момент - рано сутринта за да гледат повече овце. Включва се БНР. Горят се чучела, иска се не само оставка, а и затвор ! Овцете са потресени и възмутени. Това е целта !
  Така се правят избори в Булгаристан.

 38. 39 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Дневник, Костинброд си беше типично ченгесарско действие. Почерка на ДС и КГБ си личи от километри. Та в този смисъл да попитам, защо не видях НИТО ЕДИН ЖУРНАЛИСТ да попита политиците, които искат да променят конституцията, защо не обсъждат ЛУСТРАЦИЯТА? НИТО ЕДНА МЕДИЯ НЕ ПОВДИГА ВЪПРОСА ЗА ЛУСТРАЦИЯТА! ЗАЩО? Докато ДС са навсякъде ще сме сериозно заплашени от претопяване и унищожение, защото ДС не са българи. Те са анти-българи, които за стотинки ще ни продадат я на Турция, я на Русия. ХАЙДЕ ЖУРНАЛИСТИ, ПИТАЙТЕ - КОГА ЩЕ ИМА ЛУСТРАЦИЯ!!!!!!!!!!! СТИГА СИ СЕДЯХТЕ НА ГЛАВИТЕ И СТИГА ЗАДАВАХТЕ ПРАЗНИ И УДОБНИ ВЪПРОСИ!

 39. 40 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 267 Неутрално

  Костинброд беше мероприятие на прокуратурата, съвместно с ДПС. Още тогава се идентифицира тандемът Цацаров-Пеевски. Изпълнителите могат да бъдат най-различни, но кукловодите са едни и същи.

 40. 41 Профил на vhv
  vhv
  Рейтинг: 503 Неутрално

  [quote#6:"koko65bg"]"Журналистът", гръмнал някога "топчето" в Костинброд, си заработи възнаграждението и успешно пребивава като евродепутат. [/quote]

  На това рядко и миризливо л...о, това му беше дирята, която остави в живота си. С това ще бъде запомнен.

  За такива като него казват: Като ибрикчия живя - като ибрикчия умря.

 41. 42 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 848 Весело

  Може би прокуратурата да се чуства излъгана щото не и бяха признати доводите от съда, България няма как да е излъганата, щото 350 000 бюлетини ексик, бяха показани много кратно на екрана.... не една или две а около 350 000 ..... даже незаключени....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 42. 43 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Самата представителна демокрация е лъжа.
  Истината е в ПРЯКАТА ДЕМОКРАЦИЯ, не нейни отделни елементи, а като цялостна система; като цялостна система би постигнала повече и от замръзналата в развитието си заради финансов паразитизъм Швейцария.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 43. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Когато народът е "прост", тоест покорен, тъкмо държавата е силна, прави каквото си поиска на гърба на същия народ - и при това го държи за гушата, за да не бунтува.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 44. 45 Профил на Станислав Георгиев
  Станислав Георгиев
  Рейтинг: 221 Неутрално

  А с Цветанов какво стана?

 45. 46 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 748 Весело

  Цитат: "Показателно е, че партията, попаднала някога под ударите му, сега, когато отново е на власт, не намери за необходимо да каже нито дума за "недопустимата намеса на държавното обвинение в изборите" преди две години. Като че ли отново е сключен пакт за ненападение."
  Мой коментар: А ако който и да е от партията, която си позволи да каже и една буква за "недопустимата намеса...", т.е. против прокуратурата, ще бъде веднага обвинена за недопустима намеса в автономната съдебна власт и изядена от:
  - опозиционните партии
  - общественото мнение - в и вътре в страната
  - медиите
  - безкрайните НПО-та.
  Така че партията с основание си мълчи. Случая Цветанов, който си позволи да изрече истините за убийците на бебето в болницата в Г.О. е достатъчна "обица".
  Но защо цялата "четвърта власт" подло си мълчи?. Досега само горния автор и настоящия вестник "Д" си позволяват така точно и формулират въпроса.
  А къде са останалите партии? Къде са НПО-тата?
  Изобщо - къде са всички защитници на правдата, истината и конституционния ред в страната?
  Купени ли са, не смеят ли или какво?
  Или трябва да излезем на митинг/шествие/демонстрация с лозунги "долу"?

  Поздрави
 46. 47 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  Всъщност всяко нещо, което правиш води последствия. Всичко си има цена. И това не са кармични мъдрости, а логически следствия. В следствие на това фиаско БСП(к) се сгромоляса и то така че никога няма да стане. Лявото се нацепи и не остана кой да вее руския флаг, та сал един Болен трябваше да поеме тази роля.

  Всички вече знаят че дните на БСП са преброени. Благодарение на Костинброд. Тогава ви казах - няма лошо ще ги изтърпим още 2 години, но ще е за последно. Те дори и 2 години не бяха

  15.02.1989 - 07.02.2018
 47. 48 Профил на avatar
  avatar
  Рейтинг: 488 Любопитно

  [quote#42:"boby1945"]България няма как да е излъганата, щото 350 000 бюлетини ексик, бяха показани много кратно на екрана...[/quote]
  Винаги ми е убягвала логиката на червените другари...
  По същото време над пет милиона бюлетини бяха показани в избирателните секции. При това не брак, каквито бяха тези в печатницата, а напълно валидни. Защо те не бяха повод за тревоги у никого? Нали изборният процес тече в секциите, а не в печатницата? А, другарю боби?

  ГЕРБ отново ще спаси България, РъБъ са проект на ДС
 48. 49 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 488 Неутрално

  [quote#46:"Starec"]Или трябва да излезем на митинг/шествие/демонстрация с лозунги "долу"?[/quote]

  Ами трябва, разбира се! Трябва не само да викаме "долу", ами да влезнем в прокуратурата и да изкараме цацата и протежетата му навън с шутове, а след това да ги пребием с камъни, че да им уври акъла. Ако разчитаме на синдикатите или НПО-тата, значи сме много тъпи.

 49. 50 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1444 Неутрално

  До коментар [#34] от "spiegel":

  Не няма. Докато в София е опасно да казваш че си червен - нищо няма да стане. Защото иначе идваме ние и белите автобуси няма да ги спасят. Спомням си когато Болен нахлу да троши СУ отифохме да го спрем Още помня как един мъж с метален лост дойде и каза "Къде са лепиларите от Левски-Г". След това се виждаха само бягащи мурзилки и ефин латентен педал който бягаше и крещеше аз съм депутат, аз съм депутат имам имунитет нямате право и т.н. Не че някой ги е гонил повече от докторската де. Къде ще си цапаме ръцете с тия дрисни

  15.02.1989 - 07.02.2018
 50. 51 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Да, нагло и без отговорно беше, но тази афера е само малък нюанс в тоталното крадене на властта от 25 години насам!
  Става дума за стотици милиарди народни и държавни пари!
  Ние го позволяваме, а после се вайкаме!

 51. 52 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 871 Весело

  До коментар [#4] от "mahjongg":

  Ами той един чех-чешки скулптор ни беше изразил ,май съвсем вярно!

 52. 53 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#46:"Starec"]"Като че ли отново е сключен пакт за ненападение." [/quote]
  Логично сега партията трябва да заработи за гладните години в опозиция, а прокуратурата си трае, при условие, че реформата в правосъдието няма да я засегне. И не я засяга.
  То и мафиотските фамилии се стрелят само ако някой премине границите на нечия територия.

 53. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7938 Неутрално

  Каквото и да се пише по-въроса,едва ли ще научим истината,защото нито една версия не е убедителна.

 54. 55 Профил на Never surrender
  Never surrender
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#15:"12345"]Кажете ми един вестник или телевизия в България, които не манипулират общественото мнение както им нареждат собствениците? За да зная какво да чета и къде да гледам.[/quote]

  Гледай какво правят. И следи паричните потоци (Follow the money). Иначе за писане и говорене - всеки може да излъже.

  Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.
 55. 56 Профил на echooo
  echooo
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Нищо повече не може да се каже...
  Костинбродската афера ще остане в историята като лакмус за мисловните възможности на българските избиратели...
  Оказаха се малки за доста голям процент.

 56. 57 Профил на Never surrender
  Never surrender
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#34:"spiegel"]Един ден ще се събудим с управление, което никой не е избирал, но което ще ни извади от НАТО и ЕС, за да ни прикачи към руснаците.[/quote]

  Така е когато не се гласува. Аз карам всички приятели и роднини да гласуват (ако ще да е за Хиподила).

  Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.
 57. 58 Профил на Never surrender
  Never surrender
  Рейтинг: 274 Неутрално

  [quote#33:"SS"]В тая държава златно жито зрее и прост народ вирее !

  Та няма кво да се сърдим като матрияла е калпав !!![/quote]

  Че то някой го каза преди години в Чикаго: "Един милион цигани, 7-800 хиляди турци, 2,5 милиона пенсионери"

  Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.
 58. 59 Профил на buran
  buran
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Значи в определени дела, присъдата на съда се оспорва, като се хвърлят съмнения за почтеността на съдията/корупция, търговия с влияние, скрити интереси, поради което говорим за гнили ябълки, съдебна реформа и т.н. Т.е. по презумпция СЪДЪТ може да не е прав, ако е мотивиран по правилния начин.
  В случая с бюлетините в Костиброт СЪДЪТ по подразбиране е прав, защото присъдата отърва на списващия/коментиращя. По същия начин Цв. Цв. плюеше по съда, като министър и после като го оправдаха - хоп, СЪДА стана по-красив и бял, т.е. непогрешим.
  Аз на това му викам двоен стандарт и субективно мнение.

 59. 60 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  Все пак постигна целта си в денят за размисъл, комбинирано със страховитото"нападение" над Драгалевското гуру и там всичко приключи тихо мълком

 60. 61 Профил на kornelia_18
  kornelia_18
  Рейтинг: 221 Неутрално

  "опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта в републиката".

  Това го каза лично Местан по всички телевизии в деня за размисъл. Никой друг не изрече толкова сериозно и стряскащо обвинение. На глупостите на Бареков и Мая М. хората едва ли толкова повярваха, но думите на Местан бяха ужасяващи. Как пък никой журналист не го запита каква отговорност носи за думите си, как пък ББ не обърна внимание или се направи,
  че не го е чул. За мен е престъпление с такава лекота и недоказано партиен лидер да заявява подобно нещо.

 61. 62 Профил на gunyogunev2
  gunyogunev2
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Всичко в тази статия е 100% истина. Защо ли ми се струва, че
  случая КТБ, много напомня на Костинброд. Само дето сигурно облагите са МНОГООО по-големи сега! Не ми се мисли какво ще е следващото. А такова ще има! Не се съмнявайте!

 62. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#3] от "palav_nik":

  " Но както винаги дойде Видовден ..."


  Колега,
  извинявай, къде видя Видовден ? Аз ще го видя, когато Цацаров, Бареков, Мая Манолова и другите, застанат пред един съд, в залата на който има журналисти, отразяващи събититето ! В момента, единия " прокурорства " ( кавичките означават, че продължава да изпълнява поръчките, които е изпълнявал и до сега ), другият " се бори " за просперитета на България в Брюксел, обезпечен с всички произтичащи от статута му благинки, другата депутатства в НС и гласува против всичко онова, което застрашава статуквото !
  Не, решително няма Видовден - ЗА СЕГА ...!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 63. 64 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#37] от "Black Ice":

  Отличен коментар ! Благодаря !

  ++++++++++++++++++++++++++

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 65 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2141 Неутрално

  [quote#59:"buran"]Т.е. по презумпция СЪДЪТ може да не е прав, ако е мотивиран по правилния начин[/quote]
  Случаят не е такъв, защото прокуратурата три пъти променя обвинителния акт. У нас вече е традиция, сиреч знае се, че щом прокуратурата промени обвинителния акт, или делото се прекратява, или обвиненият (по политическа поръчка) бива оправдан , ако не от Върховния съд, то държавата бива осъждана в Страсбург.
  Така беше и с Божидар Нанев, законно организирал търг за лекарства след измислената грипна епидемия за врътване на официална контрабанда с лекарства (уж грипна епидемия, нито обществените ведомства бяха пуснати във ваканция, нито пък продължи повече от седмица - до отпускането на 11 млн. лв. от Министерския съвет).
  Ей тук има и друга давалера на сегашните мутри: http://legalworld.bg/28211.prokuraturata-shte-razsledva-chetirima-bivshi-zdravni-ministri.html
  Те, мутрата ББ затова си мълчи, когато им врътнаха Костинбродската афера. Защото Той знае, че ще има "отмъщение" - сега прибира парсата от аферата КТБ.

 65. 66 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1435 Любопитно

  [quote#63:"niksan1"]къде видя Видовден ?[/quote] Видовден винаги идва ... ама след бая време.
  Как може да се спори със снимка - бюлетините си бяха там- видях ги. Кой, дали и как е щял да злоупотреби с тях - има си разследващи органи

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 66. 67 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1856 Весело

  До коментар [#23] от "avatar":


  До коментар [#26] от "Realistka":

  Е, те това е върхът на троленето и на дезинформацията! Сега пък и Костов! И той бил виновен и дори пряк съучастник! Вие едновременно получихте подпорните си точки ....

  Аз не мога да разбера, защо тази пирамида от бюлетини се свързва с определена партия, в случая ГЕРБ. Не могат ли същите бюлетини да се използват от други партии, освен ГЕРБ. Има ли ясна следа, водеща към ГЕРБ. Ами дали не са поръчани за ДСБ или ДПС.... или Коалиция за България.... Ето Ви на шега нови подпорни точки! Дерзайте и очаквайте награда ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 67. 68 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#12] от "query":

  " Първо лустрацияи ..."


  Подкрепям те с две ръце, но мисля, че лустрацията не е възможна с този състав на този парламент . Убеден съм, че е необходимо да се осъществи референдума, иницииран от президент Плевнелиев, през есента, заедно с изборите за местна власт . Защо ? Защото по силата на този референдум, в НС ще влезнат СЪВСЕМ ДРУГИ хора, ще се намери квалифицирано мнозинство и едва тогава би било възможно да се катурне статуквото, което значи, че ще може да се прогласува и закона за лустрация .
  Не претендирам за изчерпателност и съм готов да дискутирам този проблем, но с хора, които не използват опорни точки .
  Приятна вечер !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 68. 69 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1675 Неутрално

  До коментар [#47] от "Путинофил-русофоб за 3 рубли на пост!":

  " Лявото се нацепи, та не остана кой да вее руския флаг, сал един Болен трябваше да поеме тази роля "


  Тъкмо, защото се нацепи и е на път за канализацията, кукловодите дадоха шанс на ченгето Велизар Енчев и " Българска пролет " и веднага се намериха хора ( как па няма да се намерят, ченгетата са 550 000 в България ), които започнаха да убеждават мат'реяла, каква силна и чиста партия е новорегистрираната,която е българската СИРИЗА и ... бля, бля, бля ...
  Съвсем не подценявам този последен по реда си проект и не споделям мнението на някои хора, че това ще разводни лявото . Ляво няма, но в един момент чугунарията и ченгесарията могат да заработят под формата на предизборна коалиция и нещата стават много сложни .
  Само референдума на президент Плевнелиев, според мен е онова, което би изменило статуквото . Мисля, че на дневен ред е да насочим усилията си в тази посока, разбира се, в унисон с реформата в правораздаването ... ако въобще тръгне ...!  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 69. 70 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1510 Любопитно

  [quote#61:"kornelia_18"]"опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта в републиката".

  Това го каза лично Местан по всички телевизии в деня за размисъл. Никой друг не изрече толкова сериозно и стряскащо обвинение. [/quote]
  Хайде де. Пръв заговори за ОПИТ ЗА ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ цацараторът, който съвсем сериозно се уплаши от размаха на фалшификацията и понеже беше съвсем пресен-пресен, се е обаждал на Главата, за да пита какво да прави. Да напомня, че тогава МВР ОТКАЗВА съдействие на Главния прокурор, поради което той е бил принуден да задейства жандармерията и ДАНС.
  А сега Бояджията ще ми се плюнчи след две години какво било и какво не било. След тия му изяви свалям доверието си от "Дойче Веле" и се съгласявам с едно твърдение в една медия, че "Дойче Веле" си е проправителствена медия. Т.е. поддръжник на властта в една държава на мафията, според твърденията на Миша Глени в знаменитата му книга "Мафията"...

 70. 71 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Освен Станишев, Манолова, Бареков, Цацаров, Костов, Кънев ,Кунева, Местан, Йовчев, Трактора, Архонта,да не забравим да подчертаем заслугите на Е.Дайнов и видните отечественофронтовци от Форума на Дневник...няма да ги изброявам, знаете ги кои са, които дадоха всичко от себе си, за да докарат БСП и ДПС на власт.

  Всички до един са видни демократи!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 71. 72 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2935 Весело

  хе, хе България беше излъгана с тапети , честни приватизатори , видни кредитополучатели проповядващи морал , инвестиционни посредници ... и разбира се с медии издигнали свободата на словото в култ

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 72. 73 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 974 Неутрално

  До коментар [#15] от "12345":
  Няма такива!Само гледай и слушай сутрешните предавания на телевизиите и си представяй кого и как обслужват.Особено напоследък започнаха да побесняват и какво ще стане до тези местни избори не мога да си представя.

  До коментар [#46] от "Starec":
  "...но защо мълчи цялата четвърта власт...?"Защото е заета да атакува Домусчиев,да смята колко пари са изхарчени за хеликоптер и в крайна сметка да изпълнява повелята на господаря собственик.

 73. 74 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 754 Весело

  [quote#71:"mr.wonderworld."]Всички до един са видни демократи! [/quote]

  Абсолютно.
  Слаба държавичка сме,мъничка и посредствена.И точно тия,които се превъзнасят и се имат за нещо уж повече от останалите поемат разказите на Дайнов,гоцевия секретар Слатински,Кадиев и пр. герои в сайта,както не са поемали и майчиното си мляко.Участвам в схемата и аз разбира се,винаги съм бил модерен

 74. 75 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 648 Неутрално

  Повечето от нещата, написани от автора, са верни. Но изводът на автора, че ≪Тъй наречената афера "Костинброд" бе осъществена точно според сценария и напълно постигна целта си. И за пореден път показа колко просто и лесно е в България да бъде излъгано и манипулирано цялото общество≫, изобкщо не е верен.

  Защото опит за държавен преврат имаше и той поне донякъде успя. Само че който е проследил внимателно всичко онова, което ставаше и стана при зимните протести от 2013 година, знае, че такъв опит беше направен. Но не от ГЕРБ или от временното правителство, а от БСП и ДПС. Пълзящ невидим преврат, описан от Малпарте в неговвата ПРЕВРАТЪТ.

  Да си спомним какво стана тогава. Повод за започването на протестите срещу ГЕРБ са няколко очевадно нарочни грешки на ЕРД за това, колко трябва да платят за ток някои техни абонати. Лидерите на протестите се криеха до последния момент, като дрънкаха куп глупости, че правят това, за да останат независими. После се оказа, че това все пак са левичари, обслужващи олигарсите от БСП и ДПС. Самите протести постоянно сменяха своите искания, като очевидно целта беше да се свали правителството на ГЕРБ, но така, че това да предизвика неговото разпадане или поне до такова негово отслабване, което ще позволи на БСП и ДПС да спечелят изборите и да се разправят радикално със своите противници, така че те поне за близките десетина-петнайсет години да не могат отново да вземат властта.

  Това стана очевидно когато усетил клопката, която му се готви, Бойко Борисов подаде оставката на правителството веднага след като тя беше поискана. Това толкова изненада тайно ръководените от БСП и ДПС протестиращи, че те, вместо да се зарадват, че са успели толкова лесно да свалят отвласт ГЕРБ, започнаха да протестират защо той веднага е приел техните искания за оставка. С което по един съвсем глупашки начин показаха, че протестите са манипулирани и целят пълзящ политически преврат, който да разгроми политическите противници на кукловодите на протестите.

  Да си спомним и какво стана след това. Всички скрити до тогава непосредствени лидери на протестите се юрнаха да бъдат кооптирани в основните контролни органи и институции на държавата, което много напомня за създаването на Съветите на работническите, селските и войнишките депутати в Русия по времето между мартенската революция и ноемврийския комунистически преврат, при който именно тези съвети са използвани, за да се извърши военния преврат от 07.11.1917 година.

  Но скоро става очевидно, че за подобно завземане на властта времето не достига, както и че със своето своевременно подаване на оставката на правителството ГЕРБ успява да избегне изборния разгром. Та аферата с бюлетините в Костинброд, главна рола в която играе сегашния ни главен прокурор, трябваше да нанесе последен сразяващ удар на ГЕРБ и да даде такава изборна победа на БСП и ДПС, че ГЕРБ да стане нещо като СДС-то след изборната загуба през 2001 година.

  Този опит обаче пропада. Защото, въпреки автора, който надълго и нашироко ни убеждава, колко лесно е народът да бъде излъган и манипулиран, българинът не се поддаде на тази уловка (след управлението на първата тройна коалиция българският народ вече е съвсем адекватен политически и не е така лесно да бъде излъган от политическите мошеници и от медиите). Поради което изборната победа на коалицията БПС–БСП–Атака се оказа ПИРОВА ПОБЕДА. Което не позволи на тази коалиция да проведе нито едно от мероприятията, които трябваше да ги забетонира във властта за поне десетина-петнайсет години. И след малко над година трябваше позорно да предадат властта отново на президента.

  Така че аферата КОСТИНБРОД е част от пълзящ преврат за трайно завладяване на властта от ДПС и БСП и за такъв разгров на ГЕРБ, който да осигури един достътъчно дълъг управленчески комфорт на тези две партии. Пълзящ невидим преврат, повтярящ при съвременните условия превратите, извършени в миналото от Ленин, Мусолини и Хитлер. И главният ни прокурор е една от ключовите фигури в последните опити този преврат да успее.

  Опит, който не успя (не успя напълно, а само частично) именно защото българинът вече е достатъчно политически адекватен и не е вече така лесно да го лъжеш, както беше преди 2009 и още повече преди 1997 година.

 75. 76 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Само не изкарвайте разбойниците от ГРОБ Божи ангелчета.
  Защо забравихте, например, разнасянето на чували с бюлетини от техни депутати на едни избори?
  Не може БСП да са черни дяволи, а техният Г-отбор, ченгетата и лапачите от ГРОБ, да са вода ненапита.

 76. 77 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3929 Неутрално

  Цацаров виновен, Барека виновен. Все пак нека да не забравяме дейността на руските служби у нас. Случайно ли бе, че протестите започнаха във Варна? Град в който постоянно живеят 40 000 руски граждани и в който се намира консулство на РФ. Имаше и други неща, но оттогава минаха повече от 2 години.
  Истината е и друга - че службите у нас са за безделници получаващи огромни заплати, и привилегии. И нищо неправещи.

 77. 78 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3929 Неутрално

  [quote#71:"mr.wonderworld."]Освен Станишев, Манолова, Бареков, Цацаров, Костов, Кънев ,Кунева, Местан, Йовчев, Трактора, Архонта,[/quote]
  не се вълнувай, не е Радан дето ходи при руския резидент Доган да си пие кафето.
  Доган е единственият политик у нас, върху когото и прашинка не пада. Някой пита ли се "Защо?"

 78. 79 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 328 Неутрално

  'Ей, майка му стара', никой не обича да бъде лъган. Ама за някои се е превърнала в речник на ежедневието, още business.

 79. 80 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 827 Неутрално

  Некадърници! Не е възможно, няма как да се напечатат такъв огромен брой бюлетини, да се прахосат огромно количество държавни, народни пари и да няма виновни! Има виновни най- малко по две линии: първата за прахосване на държавни пари и втората опит за спечелване на избори по втория начин! В България никой не се и опитва да прави пари с труд, с усърдие и предприемчивост. Единственото към което се стреми българинът е властта. Докопа ли я веднъж, започва доене и стрижене на народа и държавата до дупка. Всички или почти всички български богаташи са от класата на олигарсите: забогатели чрез политиката за сметка и на гърба на народа.

 80. 81 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1315 Неутрално

  "Журналистът", гръмнал някога "топчето" в Костинброд, си заработи възнаграждението и успешно пребивава като евродепутат. С изпълнението на много подобни поръчки, преди и след това, оглавяваната някога от него телевизия оправда вложените в нея 300 милиона, платени от вложителите в КТБ (а днес и от данъкоплатците).

  Коментарът е излишен!

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 81. 82 Профил на nikitovanch
  nikitovanch
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Основната отговорност за това, което се случва носи обществото. Досега цялата тая прокуратура трябваше да бъде смазана от обществено недоволство. Не да ми викат оставка пред парламента, а да вадят кирките и лопатите пред съдебната палата!

  „Чрез правилното и стратегическо използване на пропагандата можете да направите така, че хората да виждат Раят като Ад и Адът като Рай.“
 82. 83 Профил на Венцеслав Йонков
  Венцеслав Йонков
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Интерес представрява и решението на Конституционния съд, че изборните резултати не са манипулирани чрез аферата Костинброд. Това показва и колко този най-висш орган е истински конституционен и за кои "констиционери" работи.

 83. 84 Профил на СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  СОРОСОИДЕН ИЛЮМИНАТ
  Рейтинг: 917 Весело

  Абе гербави умници, вече 2 години ви слушаме как оправдавате резултата си от 2013 г. с Костов и Костинброд, а защо през 2014 г. имате още по-слаб резултат и още по-малко депутати?

  Кой ви се изтропа в гащичките на 5 октомври м.г.? Не се ли замисляте поне веднъж, че намаляващият брой избиратели от избори на избори се дължи И на политиката, провеждана от любимата ви партия, и от поведението на любимия ви Вожд, който кръвно се обиди, че може да му бъде държана сметка за нещо, било то и полета с правителствен хеликоптер за посещение на частно мероприятие, което няма абсолютно никаква връзка със задълженията му на премиер?

  Свободните хора избират, пробват, грешат, успяват и вървят напред. Робите си кютат и чакат някой да ги оправи.
 84. 85 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 886 Неутрално

  9 милиона мишлетаааа..... Се пееше в една песен. Разликата оттогава е, че мишлетата станаха 7 и продължават да напускат кораба, който потъва поради ей такива подобни експерименти на откровени престъпници и липса на възможност по цивилизован начин да тържествува някаква справедливост....

 85. 86 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1341 Любопитно


  В държавният Преврат - Костинброд

  активно участие взеха не само познатите партийни централи и кресливи "журналисти", но и прикритата
  => Драгалевска Омразна Риторика
  срещу Борисов, ГЕРБ и симпатизантите им.

  ДРАГАЛЕВСКИЯ > предрече ББЦ > ...
  като незаобиколим фактор в дясното на България ....... после "цопна в гьола КТБ", лисна помия и се оттегли в Дръгалефци ......

  VVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVVV

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 86. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 88 Профил на madridchanin
  madridchanin
  Рейтинг: 823 Неутрално

  До коментар [#15] от "12345":

  Ако случайно ти кажат за някои пиши,че и аз не се сещам. Слави Трифонов има една песен за тях по точно журналистките

 88. 89 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2776 Весело

  Единственото ми утешение в тази история е,че набеденият зза "политик" скоропостижно заработи почетното звание "капут", с което между другото , беше удостоен априори. Високоплатеното му спане в европарламента може да му служи само като временно утешение, защото след изтичане на мандата му на евродепутат го чака битие на всепознато и всепризнато, оценено по "достойнствата" му, нищожество.

 89. 90 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  Не съм съгласен с нито една дума от статията.
  Защото имам доста въпроси останали досега без отговор, като например:
  - Защо Борисов и Цветанов назначиха Цацаров?
  - Защо бюлетините бяха там, където бяха?
  - Кой даде на Мая Манолова неопровержимите доказателства за наличието на бюлетините, които докателства тя представи на Цацаров?
  - Защо Мая Манолова?
  - Защо на 12 май 2013 г. от всички политически лидери само Бойко Борисов мълча "в едно жестоко постоянство"?
  - Защо ГЕРБ и неговия президент не подкрепиха единственото смислено предложение - това на Иван Костов - да се отложат изборите?
  - Защо на изборите в 2014 г. ГЕРБ получи по-малко депутати отколкото след "огромната манипулация" в 2013 г.?

 90. 91 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Извинявай те, но не сте обективни. Г-н Цацаров е много мил и деликатен. Какво и да прави - все вие е крив. Няма още нито един да е наказал или не дай боже осъден по негова вина. Малко маскирана шумотевица и няма убити нито бити. А Бареков толкова се стара, ....обещава та чак знаменита Нешка с него заобикаля. Страда в Европа изоставен от близки и още по-близки. Къде си ти любов всенарадна?

 91. 92 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 434 Гневно

  [quote#3:"palav_nik"]Просто някои институции и хора изпълниха една гнусна партийна поръчка, за което бяха щедро възнаградени. Но както винаги дойде Видовден... [/quote]
  За кого е дошъл Видовден??? За цацата ли? Или за капута?
  Много ясно е казано в статията, че единият си гледа кефа из Европа с имунитет и си харчи заработеното с подлостта си, а другият - след задкулисно сключен "пакт за ненападение" е готов за нови мерзости, само изчаква да разбере от коя страна ще падне по-голям келепир!
  А всички ние духаме ... таратора!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 92. 93 Профил на stephanco
  stephanco
  Рейтинг: 434 Гневно

  [quote#24:"virtual brain"] цяла България бе ограбена посред бял ден!!! Четири милиарда минимум пред очите на омагьосаната публика и виновни няма!!!! Мавродиев още стои, Искров още стои! Парите ги няма и един виновен няма!!!![/quote]
  А електората мълчи! Позорно мълчи! Ма кво друго мож' да се очаква от оФчи мат'рял!
  И макетата ни надминаха!

  [quote#34:"spiegel"]И понеже нямаше разследвани и наказани за този проруски държавен преврат и очевидно няма да има, той ще бъде повторен. Един ден ще се събудим с управление, което никой не е избирал, но което ще ни извади от НАТО и ЕС, за да ни прикачи към руснаците. [/quote]
  И едва тогава ли ще си зададем въпроса - за какво изобщо сме го живяли този свой живот тук - на тази територия???

  [quote#39:"kki"]ХАЙДЕ ЖУРНАЛИСТИ, ПИТАЙТЕ - КОГА ЩЕ ИМА ЛУСТРАЦИЯ!!!!!!!!!!![/quote][quote#46:"Starec"]Изобщо - къде са всички защитници на правдата, истината и конституционния ред в страната?
  Купени ли са, не смеят ли или какво? [/quote][quote#61:"kornelia_18"]"опит за държавен преврат и насилствено завземане на властта в републиката".

  Това го каза лично Местан по всички телевизии в деня за размисъл. Никой друг не изрече толкова сериозно и стряскащо обвинение. На глупостите на Бареков и Мая М. хората едва ли толкова повярваха, но думите на Местан бяха ужасяващи. Как пък никой журналист не го запита каква отговорност носи за думите си ... [/quote]
  И това - ДОКОГА???
  КЪДЕ СИ ВЯРНА, ТИ ЛЮБОВ НАРОДНА?!

  Честността е най-добрата политика! Българите ставаме все по-прости, все по-бедни, все по-болни и все по-малко ...
 93. 94 Профил на nemisemisli
  nemisemisli
  Рейтинг: 502 Неутрално

  Само не разбрах - кой са излъгали?! Мен не, всичките ми познати и роднини - НЕ!
  Това, че бе даден повод на прокуратурата да започне "измислено" следствие не означава, че са ни лъгали.

  Реално действията по това дело се развиваха само в органите на властта и имаха за цел да осъдят ако могат Цветанов. Медийният шум също бе част от целта, но Обществото остана пасивно.

 94. 95 Профил на eksar007
  eksar007
  Рейтинг: 381 Неутрално

  ЗА НАШИТЕ БЪЛГАРСКИ УСЛОВИЯ ,НАЙ ПОЧТЕНАТА ПАРТИ Е ГЕРБ И НЕЙНИЯ ЛИДЕР БОРИСОВ.ТЕ НИКОГА ПОЗВАТ ПРОСЬАШКИ ДУМИ ПРОТИ ОПОНЕНТИТЕ СИ,КАКТО ТЕ/ПОВЕЧЕТО/ КЪМ НЕГО.НЕ СЪ ОТ ГЕРБ,А ОБЕКТИВЕН ПАТРИОТ БЪЛГАРИН.

 95. 96 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Неуспешен опит за държаван преврат беше Костинбродската афера , но постигна две цели макар и доста прозрачни : първо, намали изборния резултат на ГЕРБ за да не може да състави правителство и това да направят БСП и ДПС, и второ, главните участници бяха номинирани - Цацаров да продължи да се прави на главен прокурор, на МаяМА- зам. председателско място в парламента, на Пеевски- шеф на ДАНС(за малко да стане) , на Барека- партия със сериозен бюджет, който му позволи да купи и зариби маса наивници които да го пратят в Европарламента ! Но Господ си знае работата-Делянчо се препъна, МаяМата падна от власт, Барека го замеряха с извержения и обкръжението му го напусна, та сега е човекът -партия с нулев рейтинг ! Само Цацаратора се изживява като недосегаем и даже приема реформа в съдебната власт стига да е съгласувана с него !? И както се казва, кучето си лае, кервана си върви ! Поуки никакви не се вадят ! Мерки никакви не се вземат това да не се повтаря ! Постоянно едно и също блудкаво театро ни пробутват ! И на хората не оставят друг избор освен Терминала !

 96. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 98 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 748 Весело

  [quote#2:"Hasta La Vista antifascista OI!"]друг е въпроса дали са щели да се използват резервните бюлетини или не ...[/quote]
  А всъщност точно това е основният въпрос драги "Антифашисте" - дали са приготвени за престъпление или не. И нещата стават прости: да съхраняващ пистолет, с който евентуално може да гръмнеш някого е забранено, ако нямаш разрешително.
  Законът обаче не забранява съхраняването на бюлетини - резервни, надрезервни или каквито и да са. Ама "можело да се използват за...". Ама "можело и да не се използват", нали?
  По това тъпо предположение, човек не трябва да държи в къщи вилица или безопасна игла, нали? Щото "можело да...".
  И както виждаш дори цацаратурата не посмя да формулира подобно обвинение, че "можело да...".
  А тъпото обвинение за "повече бюлетини" отпадна елементарно. Аз ей сега на компа си направих 5 бюлетини. Нарушавам ли някакъв закон, а?

  Поздрави
 98. 99 Профил на just
  just
  Рейтинг: 607 Неутрално

  100% КГБ акция планирана в Москва и реализирана от 5-та
  колона национални предатели в България. Вместо да са в затвора тези лица в момента са депутати Мая-Селска, евродепутат- миризливия Дудук а другаря Цацаров е Главен Прокурор.
  Е по-овце от Българите няма, заслужават си съдбата и мизерията и робството. Един малък но много прост народ.

 99. 100 Профил на Дръж се Землю шваба те мачка!
  Дръж се Землю шваба те мачка!
  Рейтинг: 333 Весело

  Статията е перфектна, но все пак е пропуснато за бусовете с "двойни дъна", които никой не успя да открие!

  И как Костов се включи в общата психоза с неговата лична драма в Драгалевци, той винаги е бил троянски кон на БСП!

  Демократите не признават двойните стандарти! https://www.youtube.com/watch?v=I7X3mmYcjxo
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK