Ритай!

Ритай!

© Цветелина Белутова, КапиталАко някога се почувствате провокиран от нечии думи или дела, не се колебайте да го пребиете. Ако не сте сам – по-добре! Не се притеснявайте от дознателите и прокуратурата. Внимавайте само да не убиете. Мачкайте, но аматьорски. Важното е на записите от побоя да ритате неумело. Ако този, когото пребивате от бой, е млад и енергичен – още по-добре. Прокуратурата ще забележи, че вашата ярост е отишла нахалос, защото той е успял да се прикрие. В тази игра допълнителни точки за непохватност трупате вие, не той.


Всички тези "насърчителни" послания могат да бъдат разчетени в решението на Софийската районна прокуратура, с които тя след близо две години и половина прекрати разследването за побой над Октай Енимехмедов.


На 19 януари 2013 г., по време на VIII национална конференция на ДПС, той заплаши тогавашния лидер на партията Ахмед Доган с газов пистолет, в който имаше патрон за разгонване на кучета. В последвалия опит за линч Енимехмедов остана жив, а срещу тези, които го пребиха, сега няма да бъдат повдигнати обвинения.
В България саморазправата от години пълни вакуума на държавата.


Необяснима и щастлива случайност е, че все още не е напълнила и дупката на липсващата справедливост. Сега, след отказа на обвинението да поиска наказание за хората, които не успяха да убият Енимехмедов, рингът е открит.


Прегледайте отново


видеото на саморазправата

Сравнете го с мотивите на прокуратурата за прекратяване на разследването. И не се притеснявайте от нищо.


Удряйте с каквото намерите, но се придържайте към "филма" за Енимехмедов. Ако сте прилежни, след мелето никой няма да ви потърси отговорност. Защото няма как да стане ясно кой от вас коя рана е причинил по лицето и тялото на провокатора ви.


Пример №1: Ритайте право в лицето – в очите, в устата – където сварите! Ако жертвата ви е паднала, може да пробвате дори да й строшите главата с ритник отгоре.


Добре е също да ритате в тестисите – два-три пъти! За по-сигурно стойте зад гърба на жертвата си. Там сте в безопасност, но затова пък сте в чудесна позиция да му нанесете няколко неочаквани ритника между краката. Целете се с върха на обувката в областта на ануса. Болката е ужасна – пронизва цялото тяло и спира чак в гърлото.


Пример №2: Докато останалите от групата ви мъстят с груба сила, вие пробвайте с класическо унижение. Дърпайте панталона на вече пребития, докато го съдерете. Така ще го свалите по-лесно. Болката от унижението е най-силна. И не оставя белези.


Пример №3: Ако охраната все пак успее да ви отмъкне плячката, не губете хъс. Нанесете внезапен удар с чантата си, а след това пак ритайте. Добро стечение на обстоятелствата ще е, ако след попадението ви арестантът политне и падне по стълби, за да се търкаля по-дълго.


Накрая: Разкажете, че въпреки намесата на полицията и охраната все пак сте решили сами да задържите и да накажете провокатора. Не сте го убили! Причинили сте му само "временно разстройване на здравето", прокурорът ще ви разбере. Припомнете му пак, че сте бил провокиран!


В мотивите към отказа да ви бъде повдигнато обвинение невинността ви вероятно ще бъде обоснована в дълго изречение. В него ще пише, че вие и останалите от групата не сте имали "стремеж към открито пренебрегване на обществения порядък, проявяващ се в действия, обладаващи явно неуважение към обществото, цинизъм и дързост, чрез които да целите себеизразяване, смайване и зачудване на останалите, противопоставяне на себе си на общоприетите правила на приличие, прояви на груба сила, гаврене и издевателство над личността на другиго".


В становището на прокуратурата за прекратяване на делото за побоя над Октай Енимехмедов е записано, че мотивите за истерията и жестокостта им били лични. Затова сега държавата ги оставя да доразчистят сметките сами.


Точка. Тук въздухът свършва. Не от дългото изречение. От смайване е!


За газовия пистолет, насочен в слепоочието на Ахмед Доган,


Октай Енимехмедов излежава присъда от 3 години и половина


Според определението на съда той нито е можел, нито е имал намерение да убие бившия лидер на ДПС, докато той стоеше помпозно в сянката на властта си. Въпреки това за "дързостта", заради "противопоставянето си на общоприетите правила", заради "издевателството над личността на другиго" Енимехмедов получи това, което обществото изисква и очаква, за да опази порядъка от погромите на екзалтацията.


След тази присъда обществото имаше и още едно очакване – за реабилитация на нормалността. Очакване за втора присъда срещу публичното падение на част от политическия си елит (в случая от ДПС).


"Ахмед Доган е свещената крава на българския преход. Инцидентът беше опит за поругаване на тази свещена крава, каза ден след злополучната партийна конференция доц. Христо Хинков от Националния център по психично здраве и анализи. Това не беше политическа екзекуция. Ако българската политика е блато с алигатори (според бившия докладчик на Европейския парламент за България Джефри ван Орден - бел. ред.), по мое мнение ДПС е най-дълбокото му място."


Сега, след прекратяване на разследването срещу хората, които не само викаха "Убий го тоя! Недейте го оставяйте, неговата мама!", но и опитаха да убият Октай Енимехмедов, няма кой да спре подозрението, че политическа близост на възгледите продължава да е по-силна от справедливостта.


Според заключението на прокуратурата


участниците в побоя от януари 2013 г. са


Джамисет Джафер, Исмаил Кьосеюмер, Исмет Исмаил, Красимир Минчев, Танер Али, Тимур Халилов и Кадир Мустафов.


По това време:


Джамисет Джафер е общински съветник от ДПС в Пловдив. През неправителствената си организация "Толеранс" той от години се занимава с интеграцията на ромите в гетото "Столипиново". Той нанесе няколко от първите, най-жестоки ритници в главата на Енимехмедов и беше неудържим до края на побоя.


Исмаил Кьосеюмер е журналист и нещатен сътрудник по организационните въпроси към парламентарната група на ДПС в Народно събрание. Преди години, тръгвайки за поклонение в Мека, той каза: "Вярвам, че религията може само да помогне на човечеството." На видеокадрите с побоя ясно се вижда как той продължава да налага с юмруци Енимехмедов дори и в момента, в който служителите на НСО вече са го извели от залата в НДК.


Исмет Исмаил е член на Централното оперативно бюро на ДПС.


Красимир Минчев е общински лидер на ДПС в Тетевен.


Танер Али е трети мандат кмет на община Антоново от ДПС. През 2011 г. съпругата му Севан е избрана за председател на общинския съвет в Търговище. Във видеото от побоя Танер Али нанася няколко тежки ритника и юмручни удари по вече поваления на земята Енимехмедов.


Тимур Халилов е бивш председател на ДПС в София, активист на партията и неизменен кандидат-депутат в листите й по време на парламентарни избори.


Кадир Мустафов е председател на младежката организация на ДПС в Кърджали. Негова е "крилатата" фраза "Кърджали е столицата на ДПС". На видеозаписите от побоя се вижда ясно как той нанася няколко напълно излишни удара на Енимехмедов с чантата си.


Вероятно заради имунитета си извън кръга на разпознатите от прокуратурата остана Гюнай Сефер. Заедно с Джамисет Джафер той нанесе няколко от първите жестоки ритници в главата на Енимехмедов, след което трудно беше принуден да спре. Негово е и авторското признание: "Аз не работя, аз съм депутат."


След решението на прокуратурата от 13 май т.г. нито един от хората, подредени в този списък, няма да бъде наказан. Само че поведението на публичните личности задава модели. В тях персоналната безотговорност се превръща в обществен морал. Жестокостта – също!


Ритай!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (108)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3408 Неутрално


  "Ахмед Доган е свещената крава на българския преход...''
  В България няма свещени крави - има само свещени говеда !

  [email protected]
 2. 2 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 740 Неутрално

  И нито думичка по случая от правосъдния министър или министър-председателя.
  КОЙ ЗАЩИТАВА ДПС ?

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 3. 3 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Браво!

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 4. 4 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 982 Весело

  Така и не разбрах дали тази пиеса беше пародия или драма? А може би опит за екранна интрига ала Световната федерация по кеч?

  Евроатлантида
 5. 5 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 627 Разстроено

  И аз ритам,така,че това е първия ми коментар от два месеца,сещайте се защо..........

 6. 6 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Олицетворението на преходната ни политика.

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 7. 7 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 982 Весело

  [quote#1:"karabastun"]"Ахмед Доган е свещената крава на българския преход...'' [/quote]

  по ми се чини че е ситският лорд, готвещ се за император и учител на дарт-#Кой

  Евроатлантида
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 9. 9 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Същите дето се възмущават от тази "саморазправа" горещо аплодират саморазправите в Катуница и Гърмен. За тях не е проблем саморазправата, а кои са участниците..

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 10. 10 Профил на Long One
  Long One
  Рейтинг: 627 Неутрално

  До коментар [#8] от "AnarchaosBG":

  Ако го беше утрепал щеше наистина да е герой. Вярвай ми.

  "We dance like marionettes, Swaying to the symphony... Of destruction"
 11. 11 Профил на sa6
  sa6
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#8] от "AnarchaosBG":

  а ти не ми отговори дали ако се докажа като ром, мога да узаконя една барачка до Банско?

  Евроатлантида
 12. 12 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Примери като този категорично доказват тезата за "независимият съд и прокуратура" и липсата на нужда от преструктуриране на съдебната система.
  След тези решения естествен и логичен ход е подаването на оставки на главния прокурор и съдебният министър.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 13. 13 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#8:"AnarchaosBG"]Както винаги всико в България е наопъки - човекъ опитал се да среля в слепоочието на известен политик е герой, а тези дето са го спрели - престъпници.
  Впрочем ако жертвата не се казваше Ахмет, а примерно Бойко, сигурно нямаше да е съвсем така. [/quote]

  И какво предлагате, всеки извършил престъпление да се предава на жертвите от властите с документ, че могат да си го ритат и събличат колкото си искат? Ако Ви прострелят в слепоочието жива ли щяхте да сте? Жертва на театрална постановка, шегувате се вероятно?

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 14. 14 Профил на Das Territorium
  Das Territorium
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  До коментар [#2] от "Сашо":

  Съдебната власт е "независима" (да се чете - безконтролна) и много държи да си остане такава.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Браво за статията! Бой по канчетата, иначе няма оправия на кочината.

 17. 17 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1165 Любопитно

  Страхотна статия! Чудно дали правозащитните НПО ще предприемат нещо в случая? Да не забравяме, че Енимехмедов е от турски (т.е. малцинствен) етнически произход. Или ще приемат, че щом извършителите също са етнически турци, престъпление няма?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 18. 18 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Шапки долу,материалът оглупя достатъчно,за да ''се кефи'' на подобни сценки.И въпреки оределия си статус,сега ще бъде облъчван с ВНС и промени в гиньоганевската посткомунистическа помия!

 19. 19 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  Изводи :

  1. Жалко, че пистолетът е бил газов .
  2. Жалко, че не го изполва по предназначение .
  3. Всичките тези пехливани за секунда само са видели Доган да се пренася при Аллаха и те да останат без кърмилка .
  4. Всичките тези пехливани са такива, САМО когато съотношението на силите е най-малко 10 : 1 .
  И г-Спасов, не трябваше да споменавате прокуратурата - В БЪЛГАРИЯ НЯМА ТАКАВА !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 20. 20 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  Искам прокурорът, който е написал постановлението за прекратяване да ми дойде малко за оритване. Имам си цяла агитка. Но също искам и началника му Цацаров да присъства.
  Явно ритането на публично място е правнорегламентирана дейност и се насърчава. Засега при възрастните, а скоро и в училищата и детските градини.
  Моля гражданите, ако видят подобна сцена, да се включат активно в ритането. Също така да насърчават децата си в използването и на двата крака.
  п.п. Смъкването на гащи и ритането в слабините не трябва да се подлага на дискриминация...
  п.п.п. Моля модераторът да не си позволява триене, защото ще се оплача на Главния прокурор за лишаването ми от правото на публично ритане!!!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 21. 21 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  С такава прокуратура , толкова

 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  И цялото това стадо от говеда,тази мафия,която е оплела съдебната система,сега със зъби и нокти я пази от каквито и да е промени,защото те си я харесват,те са си я избрали и тя обслужва тях.Тези полуграмотни убиици един ден ще управляват и държавата,защото ние ще им го позволим.

 23. 23 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 402 Неутрално

  [quote#8:"AnarchaosBG"]Впрочем ако жертвата не се казваше Ахмет, а примерно Бойко, сигурно нямаше да е съвсем така.[/quote]

  Виж сега, не сравнявайте несравнимото...
  ББ дори да иска не може да нанесе на България и половината от щетите, които и нанесе Ахмет Соколов. ББ е само бивш пожарникар-каратист, а Медито го готвеха за външното разузнаване душко ....това е друга бира, съвсем друга. Възможностите му да прави поразии са многократно по-големи. Само егото му е подобно, но дори и тук не може да се мери.

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 24. 24 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Тези, дето ритаха в лицето паднал човек заслужават в пъти по-тежки присъди, отколкото този, дето е насочил чисто демонстративно газов пистолет.
  Такъв побой на обществено място е абсурдно да мине без ефективна присъда! Потърпевшият може да осъди България, но искам хулиганите от ДПС и прокуратурата да платят!

 25. 25 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално
  [quote#15:"AnarchaosBG"]Именно. В България убийците, мутрите, тарикатите, насилниците са герои. За тях се пеят чалги и малките деца искат да станат такива като порастнат.. [/quote]

  Убиец герой? Не и за мен - винаги има друг начин.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 26. 26 Профил на dali_da
  dali_da
  Рейтинг: 458 Гневно

  Ами това е, като сме оставили идиоти да ни управляват насила и крадат без отговорност и последствия!

 27. 27 Профил на Klatikurti
  Klatikurti
  Рейтинг: 494 Неутрално

  До коментар [#13] от "carwindwrclir":

  Не се шегува, плащат му да троли!

  "Досадникът е човек, който ни лишава от самотата ни, без да ни предостави компания." Хосе Ортега и Гасет
 28. 28 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  До коментар [#4] от "sa6":

  до колкото знам не е било инсценирано въпреки, че не ми се вярва. Злите езици разправят, че от тогава насам соколът не е същия нито психически нито физически. Почнали били едни кризи, даже се чува нещо и за изпускане чат пат .. ама злите езици са та може и да не са достоверни.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 29. 29 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  СЪД ЗА БАШИБОЗУКА ОТ ДПС!
  Налице е явно престъпление от общ характер. А отказът от правосъдие също е престъпление.
  И трябват мерки преди да е влязъл в сила Законът на Линч. Защото в противен случай прокурорската професия ще се окаже доста рискова...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 30. 30 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2258 Неутрално

  До коментар [#8] от "AnarchaosBG":

  " ... човекъ, опитал се да стреля в слепоочието на известен политик ..."


  Моля ? Изестен политик, или най-известния бандит и агент на ДС- КГБ ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7830 Неутрално

  До коментар [#8] от "AnarchaosBG":
  Смятате ли,че ако наистина искаше да го убие,щеше да стреля с газов пистолет с патрон за разгонване на кучета.Дори и купената прокуратура не посмя да го обвини в опит за убииство.

 32. 32 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4153 Неутрално

  Прокуратурата не смее да докосне никой от ДПС , хеле пък ако горните са били и ритали в името на Доган!

  klimentm
 33. 33 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 458 Неутрално

  И да, правилно е да не се съдят тези хора.

  Чл. 12. (1) Не е общественоопасно деянието, което е извършено при неизбежна отбрана - за да се защитят от непосредствено противоправно нападение държавни или обществени интереси, личността или правата на отбраняващия се или на другиго чрез причиняване вреди на нападателя в рамките на необходимите предели.

  (2) Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението.

  (4) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., предишна ал. 3, бр. 62 от 1997 г.) Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение.

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 35. 35 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#27:"klatikurti"]Не се шегува, плащат му да троли! [/quote]

  Бях 50% сигурен, сега съм 70%, ако мина 90% ще им поръчам кафе за офиса.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 36. 36 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#8] от "AnarchaosBG":

  Този, дето се е опитал да стреля е доказано, че не е можел да навреди на Доган и още повече, че не го е направил (ако не броим изцапаните долни гащи на агент Сава).
  Тези, дето казвате, че са го спрели, всъщност не са го спирали. Те са го пребили и то в момента, когато той отдавна е без пистолет и е беззащитен на земята. Законът позволява да се използва сила, за да се противодейства. В случая става дума за нанасяне на побой заради омраза. Те го мразят и затова искат да го убият. Ако е нямало камери и няколко по-трезви са щели да го убият. Това само по себе си е абсурдно да се случи в една правова държава и то да е извършено от политици. Дори Доган да беше застрелян, пак би било абсурдно извършителят да бъде пребит и пак е редно извършителите да бъдат наказани.

 37. 37 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 515 Гневно

  Довечера в 7 отивам да легна пред НС. Чакам ритачи да ме ритат! По възможност от ДПС, защото те се справят добре. Викнете и някой прокурор, който после да ми повдигне обвинение в това, че лежа пред НС без панталони.

 38. 38 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Липсата на държава, липсата на правосъдие ще се върне като бумеранг към всяко едно от тези гов*да. Въпрос на време. Подобно състояние на обществото няма как да бъде устойчиво.
  Браво на Спас Спасов!!!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 39. 39 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Да поръсим захар по магистралите срещу агресията и висшият кир да отслужи молебен за бокоугодния български народ!Бърже!

 40. 40 Профил на Trayan
  Trayan
  Рейтинг: 971 Неутрално

  До коментар [#33] от "AnarchaosBG":

  В случая не говорим за "неизбежна отбрана". Като такава можем да квалифицираме единствено отнемането на пистолета и събарянето на атентатора на земята, но не и последвалите ритници минути по-късно. Дори някакъв се опитва да му събуе гащите. Това каква неизбежна отбрана е? Друг рита в лицето паднал човек, който е държан от други хора. Вие гледала ли сте клипа?

 41. 41 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#22:"rosiraycheva50._"]Тези полуграмотни убиици един ден ще управляват и държавата,защото ние ще им го позволим.
  [/quote]

  Аз като гледам, ТЕ управляват държавата. ТОВА СА строителите на съвременна България.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 42. 42 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#8] от "AnarchaosBG":

  Е, стига де?!?! Гледал ли си видеото от въпросния опит "да бъде спрян убиеца с незаредения газов пистолет"? Първо и на детенцето ми му е ясно, че това си беше постановка за стягане на редиците и второ, тия уроди от ДПС линчуваха своя толкова истински, че можеха вярно да го утрепят, а такъв бой си е за съда, откъдето и да го погледнеш.

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 43. 43 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 520 Неутрално

  "...не сте имали... прояви на груба сила, гаврене и издевателство над личността на другиго"."

  "Халилов нанесе няколко от първите, най-жестоки ритници в главата на Енимехмедов и беше неудържим до края на побоя.
  ...той/ Исмаил Кьосеюмер/продължава да налага с юмруци Енимехмедов дори и в момента, в който служителите на НСО вече са го извели от залата в НДК.
  ...Танер Али нанася няколко тежки ритника и юмручни удари по вече поваления на земята Енимехмедов.
  ...той/Кадир Мустафов / нанася няколко напълно излишни удара на Енимехмедов с чантата си.
  ...Гюнай Сефер. Заедно с Джамисет Джафер той нанесе няколко от първите жестоки ритници в главата на Енимехмедов след което трудно беше принуден да спре."

  И въпреки всичките тези отвратителности,никой от "юнаците",които са ги извършили няма да бъде наказан?!?!Какво е трябвало да направят,за да бъде признато за проява на груба сила,гаврене и издевателство над личността над другиго?!?

 44. 44 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 571 Любопитно

  [quote#33:"AnarchaosBG"]в рамките на необходимите предели.[/quote]

  Пич, излагаш се много сериозно. Би ли го разтълкувал тва по-горе?

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 45. 45 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#33] от "AnarchaosBG":

  Никой анархист няма да застане зад "тезата" Ви, просто защото не сте прав, според естествените закони, припознати от всеки като такива!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 46. 46 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 790 Весело

  [quote#2:"Сашо"]И нито думичка по случая от правосъдния министър или министър-председателя.
  КОЙ ЗАЩИТАВА ДПС ?[/quote]
  Да,защото не думичка, а буквичка да каже някой от тях, веднага червено-синьо и не знам още каква пасмина щеше да ревне за "недопустима намеса на държавата в независимата съдебна власт". Помним как три години разнасяха Цветанов защото прочете (с разрешение на съда) разговорите на лекарите-убийци от Г. Оряховица.
  И е така - независима от държавата е и така трябва да е, за да може да съди и държавата. Значи остава ние - стопаните на тази власт да пишем, да недоволстваме и още не знам какво да направим, за да не ни се подиграва в очите..

  Поздрави
 47. 47 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  До коментар [#33] от "AnarchaosBG":
  Заканата с убийство, която се чуваше от башибозука, налегнал Енимехмедов, да не би да се явява неизбежна отбрана?А фактът, че ритането ще нанесе вреди, по-големи от причинените? Или че много лица са се сговорили ад хок да нанесат телесни повреди, тъй като има разпределение на функциите - кой да държи, кой да рита, кой да удря с юмрук...
  Освен това, когато нападението е прекратено, всички нанесени впоследствие вреди срещу личността НЕ МОГАТ да се квалифицират като НЕИЗБЕЖНА отбрана.

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 48. 48 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Ама аз наистина съм изумен от нивото на аудиторията, от неспособността да се разграничава причина и следствие и от моралните двийни стандарти...
  Постановка било (как иначе?), присъстващите са знаели на момента, че пистолета е газов (щото са имали време да го огледат и са експерти по оръжие, пък и нали е постановка), набили горкия човек не защото се опитал да стреля в главата на лидера им, а щото го мразят (от малък), биячите са премислили спокойно всяко свое действие и ритник (понеже предварително са се наговорили да го пребият сигурно)...

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 49. 49 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Изглежда,депутатите от ДПС,са недосегаени?!Най-малкото, трябваше да получат наказание от председателстващия НС.

 50. 50 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 458 Неутрално

  След като прокуратурата не желае да заведе дело срещу побойниците, защо не се намери някой да помогне на Енимехмедов да заведе частно дело за телесни повреди. Побойниците ще ги заболи повече, ако трябва да се бръкнат в джоба. А дори ДПС да плати, ще му намалеят парите да подкупва на изборите.

 51. 51 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#47] от "Депутат 241-Progresor":

  Каква неизбежна отбрана,побойниците са се качили на трибуната и безразборно,са започнали да ритат и удрят сваления на пода Енимехмедов,след като нападението му над Доган е било предотвратено.Депутатите на ДПС нямат правомощията на охрана,на НС,а и вече не е имало нужда от нея ,тъй като е лежал на пода.Всичко е документирано,той не ги е нападнал,а те него.

 52. 52 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  българската темида е лека, алчна и като чуе шумолене на банкноти ѝ падат задръжките.

  бисеров, цонев, мутафчиев, батко и братко, доган, хампарцумян, масларова, вальо топлото, тошко добрев и още стотици като тях, избегнали минаването през вратата в полето, незнайно защо наречена закон.

 53. 53 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1720 Неутрално

  До коментар [#8] от "AnarchaosBG":Автора по никакъв начин не защити Октай Енимехмедов за действията му срещу Доган. А там съд е дал присъда. А в описания случай прокуратурата е прекратила разследване. Надявам се да схванеш разликата.
  И нещо още по-важно. В нормалния свят полицаите се пазят от подобни действия на излишна и ненужна агресия, дори да са хванали сериен убиец или изнасилвач. Защото не само може да бъдат осъдени, а може и да попречат да бъде осъден престъпника. А полицаите все пак имат право да употребяват сила.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 54. 54 Профил на emilm13
  emilm13
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Единственото успокоение е, че Бог вижда - независимо от човешките опити за справедливост! Нека не се чудим защо след това има сакати - тези в следващия живот ще са я с един крак, я с една ръка, а най-вероятно ще са малтретирани по шериата.

 55. 55 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 458 Любопитно

  До коментар [#53] от "Gopeто":

  Къде става дума за полицаи? Говорим за хора под влияние на силни емоции, станали свидетели на опит да убият лидера им (както е изглеждало тогава). На тези хора законът позволява да употребят сила в такъв случай и ги извинява, ако превишат "необходимата" сила под влияние на емоциите.
  Естествено че полицаи при никакви обстоятелства не може да постъпват така. Стига престъпниците да не са роми, ако питаш тези дето не одобряват "саморазправата" в случая де...

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 56. 56 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#33:"AnarchaosBG"](2) Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението. [/quote]

  Именно! Точно такъв е и случая с Октай, "защитата" определено превиши пределите на неизбежната отбрана - момчето беше проснато и беззащитно на земята, а те продължиха да го удрят, ритат и блъскат зверски.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#8:"AnarchaosBG"]човекъ опитал се да среля в слепоочието на известен политик е герой....[/quote]
  герой?
  стреля в слепоочието?

  [quote#8:"AnarchaosBG"] а тези дето са го спрели..[/quote]
  Спрели?
  Само спрели?

  Доста избирателно виждате случилото се!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#55:"AnarchaosBG"]На тези хора законът позволява да употребят сила в такъв случай[/quote]
  В случая когато човекът е вече проснат на земята и вече е беззащитен?
  Не ви ли е неудобно дори да го обявявате по този начин?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 59. 59 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  Прокуратурата и ВСС - слуги на мафията и ДПС

 60. 60 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Гневно

  [quote#20:"Депутат 241-Progresor"]Искам прокурорът, който е написал постановлението за прекратяване да ми дойде малко за оритване. [/quote]
  Всъщност кой е написал това постановление?
  Имаме ли право да знаем името му?
  Защо то не е съобщено официално, та всички да знаят коя е подлата душица съгласила се да произведе този пасквил?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 61. 61 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  НИВОТО НА ПРОСТА6ТИНАТА ВКОП4ИЛА СЕ ЗВЕРСКИ ВЪВ ВЛАСТТА НЕДОСЕГАЕМА ОТ ЗАКОНА

 62. 62 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3597 Неутрално

  [quote#59:"daam"]Прокуратурата и ВСС - слуги на мафията и ДПС[/quote]
  Само заради тази гавра с правосъдието Цацаратурата и ВСС трябваше да бъдат изхвърлени на улицата, а какво остава за останалите поръчкови изпълнения!
  В същото време управляващите се чудят как по-нежно да пипат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 757 Неутрално

  [quote#55:"AnarchaosBG"]На тези хора законът позволява да употребят сила в такъв случай и ги извинява, [/quote]
  я цитирай кой закон?

 64. 64 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#63:"historama"]я цитирай кой закон? [/quote]

  (4) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., предишна ал. 3, бр. 62 от 1997 г.) Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение.

  Това е закона, но той в даденият случай не може да се приложи, щото извършителят е един, и в момента на "отбраната" е бил вече беззащитен и простнат на земята, а нападателите му - много, затова извинението с уплахата и смущението не важи.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 65. 65 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Ми то и на нас освен да се съберем и да ги наритаме едно хубаво, не ни остана.
  Явно и от прокуратурата ни дават зелена светлина, така че като ги видите- РИТАЙТЕ!

 66. 66 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1303 Неутрално

  До коментар [#29] от "Депутат 241-Progresor":

  Подкрепям!

 67. 67
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 68. 68 Профил на Quest
  Quest
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Единственият извод е, че с плашене нищо не се получава.

 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Като гледах клипчето отново и в главата ми изникна една сцена от Живота на бозайниците на Дейвид Атенбъро (Life of Mammals, by David Attenborough ) от последния епизод: група шимпанзета си стоят кротко и в един момент стават и се нахвърлят върху един младок от групата, като го смазват от бой. Гледайте го и ми кажете дали виждате разлика между нашите шимпанзета и тези в джунглата.

 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 73. 73 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 574 Весело

  До коментар [#70] от "AnarchaosBG":

  В случая прокуратурата ни подтиква към насилие, така че сме ок.
  Тя казва, че няма проблеми в наритването.

 74. 74 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  До коментар [#70] от "AnarchaosBG":

  Темата е за законното ритане на публично място. А ти явно не си по нея...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 75. 75 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  [quote#55:"AnarchaosBG"]хора под влияние на силни емоции, станали свидетели на опит да убият лидера им (както е изглеждало тогава). На тези хора законът позволява да употребят сила в такъв случай и ги извинява, ако превишат "необходимата" сила под влияние на емоциите.[/quote]
  До коментар [#55] от "AnarchaosBG":
  Няма такъв закон закон за емоциите. И съдебната практика е постоянна, че в случая няма неизбежна отбрана. Останалото са твоите лични емоции и отбраната на една кауза пердута. А производството е прекратено, защото е умишлено неправилно повдигнато обвинението "по хулигански подбуди". Както и неправилно беше първоначалното обвинение на Октай за опит за убийство с негодно средство. Това е все едно да съдиш за убийство някой, който с вуду-магия, кукла и игра се заканва да причини някому смъртта...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 76. 76 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Как ще търси сметка прокоратурата на ДпС-арите?! Нали е на ръчно управление от сараите! И случаят КТБ го доказва, следователя КОЙ им е началник! Купил си ги е вероятно, с нашите пари..........

 77. 77 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Ако някога се почувствате провокиран от нечии думи или дела, не се колебайте да го пребиете. Ако не сте сам – по-добре"
  Този съвет не важи за всеки. Трябва да имате подкрепата на ДПС.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 78. 78 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 758 Неутрално

  чрез които да целите себеизразяване, смайване и зачудване на останалите

  Ами Софийска Градска Прокуратура вече предизвика смайване и зачудване с поръчковото си малоумието и некомпетенция. Прокурорът писал горните дивотии май си е объркал професията - като писател на второразрядни криминални романи можел е и да има голям успех.

 79. 79 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#75] от "Депутат 241-Progresor":

  Уплахата и смущението емоция ли са? Ако - да - има закон...

 80. 80 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Цацаратурата за пореден път доказа за кого работи въпреки клетвите на главния Цацаратор ! Нашата прокуратура за нищо не става, не става и за реформиране, а направо за закриване и внасяне на кадри отвън - Германия, Холандия, Вликобритания, даже и от Румъния - там също се намират читави магистрати ! Само у нас няма такива ! Явно средата ги възпитава лошо, явно преподавателите им са гнили ябълки (бивши комунисти), или примерът на тарторите им ги вмирисва бързо, но след някоя година стаж в съдебната власт за нищо не стават по критериите на западното правораздаване !

 81. 81 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1505 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":


  [quote#1:"karabastun"]В България няма свещени крави - има само свещени говеда ![/quote]
  Напълно съгласен с изключение на думата свещени

 82. 82 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  До коментар [#79] от "Добрин ВЕЛКОВ":
  И аз се страхувам от Путин, но това не ми дава основание да избия всички руснаци. Или поне да ги сритам и да им изуя гащите...
  Уплахата и смущението са особени емоционални състояния на отбраняващия се от нападението в момента на самото нападение. Това състояние е неприложимо за периода, когато нападението е приключило и касае лица, които не са били обект на посегателство. Това е ал.4 на чл. 12 от НК и този текст не може да има друго тълкуване извън общото тълкуване на превишаване пределите на неизбежната отбрана.
  Останалото е или за лаици, или за корумпирани прокурори...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 83. 83 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3612 Неутрално

  [quote#78:"koko65bg"]Прокурорът писал горните дивотии май си е объркал професията - като писател на второразрядни криминални романи можел е и да има голям успех.[/quote]
  До коментар [#78] от "koko65bg":
  То за да пишеш романчета преди това трябва да си чел. А не на принципа на чукча - писател, чукча - не читател...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 85. 85 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#82] от "Депутат 241-Progresor":


  [quote#82:"Депутат 241-Progresor"]Останалото е за корумпирани прокурори... [/quote]
  Стискаме ръцете!

 86. 86 Профил на krantare
  krantare
  Рейтинг: 430 Неутрално

  До коментар [#33] от "AnarchaosBG":

  Моля се от все сърце да не сте юрист. Тоест с диплома за такъв, защото не сте пер се.

  honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tributere
 87. 87
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 88. 88 Профил на yourstruly
  yourstruly
  Рейтинг: 405 Неутрално

  Гледах ги тия озверели костюмирани шкембовци и си мислех какво ли би станало, ако някой в тяхното феодално владение направи нещо, дето не им допада, примерно НЕ гласува за ДПС.
  Но ... както се казва: "Което не ме убива, яде много бой."

 89. 89 Профил на zabejko
  zabejko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Добре де, ако предположим, че Ахмед Доган беше изплашил Енимехмедов с нелепа щега и приятелите на бяха Енимехмедов бяха точно така хамалски наритали Ахмед Доган, щяха да ли приятелите на Енимехмедов да си щъкат на свобода и Ахмед Доган щеше ли да е в затвора ?? Защо ли съм готов да се обзаложа, че нямаше да е такъв случая ?

  veni vidi fugi
 90. 90 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1803 Любопитно

  Адмирации за господин Спасов!!!!
  Перфектният анализ. Както и перфектният алгоритъм за ВЪЗМЕЗДИЕ към цялата сган от политици, кметове, кметици, чантаджии, прокурори, корумпирани съдии, бизнесмени, ромулски барони - все мутри и всевъзможните им мутреси..Към всевъзможната сган "богати, умни, красиви и морални" изроди!
  При това ЛЕГАЛИЗИРАНО ОТ ПРОКУРАТУРАТА!
  Напълно законно.
  Само да не ги убивате.
  Стъпка по стъпка, един по един...до внуците им...
  Друга оправия не остава.
  Фактически това ще е единствено ефикасната реформа.
  "По добре ужасен край отколкото ужас без край!"
  !

 91. 91 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Остава ни само да пожелаем на прокурорите също да бъдат наритани от седемте башибозука.Логично е .След като това не е никакъв проблем...

 92. 92 Профил на Жълтопаветник
  Жълтопаветник
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Тоя ако беше в щатите щеше да има 10 50 калибрени куршума в мусаката, голям праз, че изяде пет шута от некви чичковци.

 93. 93 Профил на chudomor
  chudomor
  Рейтинг: 997 Неутрално

  "На 19 януари 2013 г., по време на VIII национална конференция на ДПС, той заплаши тогавашния лидер на партията Ахмед Доган с газов пистолет, в който имаше патрон за разгонване на кучета"
  От патрона ще да е...
  Сигурно има и депесарин, лично свалил пълния памперс на патрона след събитието и сигурно ще го пази като реликва.

  От идиоти отговор не чакам
 94. 94 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Такаа...първо да поздравя автора на материала за здравата му психика и интактна душевност. Второ, стигам до констатацията, че наистина властта в България упражнява необезпокоявана физически, психически и духовен геноцид над нацията. Като естествена последица 2 млн. напуснаха страната, останалите се поболяха в различна степен, като голяма част са битови алкохолици, доста народ има симптоми на сериозен психически дискомфорт/перманентен и кумулиращ/. Нивото на агресия нараства с всеки изминал ден, отражение на бруталното погазване на закона от законотворци и магистрати.
  Ритайте!!!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 95. 95 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 942 Неутрално

  До коментар [#21] от "shileto":

  Че тя ваша,бе шиле! Герберска! Нима не ти харесва?! Не вярвам,ти си гербер...как не те е срам!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 96. 96 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Браво на Спас Спасов, за категоричната лична и достойна позиция!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 97. 97 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Ман@фски ДПСарска им работа.

 98. 98 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дори само заради това прекратяване на разследването на Прокуратурата, Цацаров трябва да подаде оставка!
  Безобразие !
  Пълно реформиране на българската прокуратура и преминаването й към Изпълнителната власт!
  Оставка, Цацаров!

 99. 99 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 620 Неутрално

  ДПС+БСП+Прокуратура=МАФИЯ!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 100. 100 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#86] от "krantare":

  Нищо чудно да е юрист- те там не са с всичкия си и са вредни за обществото, както показва и статията. А на този специално всичките му постове са такива- идиотски и тотално неадекватни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK