Пасивно-агресивното разстройство и външната политика на Путин

Путин като Нерон

© Maxim Zmeyev, Reuters

Путин като НеронВ интервю за "Дойче Веле" политологът Иван Кръстев определи външната политика на Путин като "агресивен изолационизъм". Това определение, което е много точно, провокира в мен някои мисли за психологията на бившия офицер от КГБ Владимир Путин, както и за психологията на мнозинството обикновени хора, деформирани от бившата тоталитарна власт.


Агресивен изолационизъм във външната политика – не е ли това политическа проява на пасивно-агресивното поведение на индивида? 


Пасивно-агресивното поведение е психическо разстройство
при което индивидът реагира по прикрито агресивен начин на околния свят. То включва "заучена (или демонстративна) безпомощност" при изпълнение на ангажименти, формално приемане на ангажименти, а после отлагане, инат, преднамерен провал в изпълнението на поставените задачи, постоянно негодуване, възмущение и обвиняване на другите за собствения провал...


Това поведение, това отношение към света ми се струва доста характерно не само за нас, българите, с нашия пословичен негативизъм, но и за много хора в другите бивши соцстрани. По комунистическо време повечето хора се страхуваха открито да се противопоставят на системата. Но те често й се противопоставяха индиректно чрез пасивно-агресивно поведение, като едновременно приемаха това, което системата изискваше от тях, и го саботираха по всякакъв начин. Пасивно-агресивното поведение е защитен механизъм на вътрешно неуверения, уязвен и травмиран човек.


И до днес се срещат хора (поне от по-старите поколения), които се държат смущаващо раболепно, ухажват те по начин, който те кара направо да се изчервяваш, но в даден момент (например под влияние на алкохол) изведнъж започват да демонстрират съвсем друго отношение – на болезнена нетърпимост, завист, гняв, отмъстителност и омраза. Това двойнствено поведение има и крайна форма – на буквален психологически садизъм, проявяван от пасивно-агресивня човек към околните, особено към най-близките. 


Пасивно-агресивното поведение е патологично изкривяване на личността. Но то до голяма степен се провокираше от


двойнствеността на живота в комунистическото общество


Ако критикуваш съветския ръководител Леонид Брежнев или българския Тодор Живков, те обвиняват, че си враг на народа. Истината за липсата на демокрация се обявява за вражеска пропаганда. Намесата на диктатурата в личния живот на хората – грижа за човека. Дори концентрационните лагери бяха "трудово-възпитателни".


Въоръжаването и агресивното поведение към околния (капиталистическия) свят се наричаше борба за мир. Макар че пролетариите според Маркс трябваше да бъдат гробокопачите на капитализма. Самоизолацията на комунистическата държава от света се представяше като борба с чуждестранна агресия. Напускането на тоталитарната родина беше предателство. Писането на доноси срещу близки и роднини – висша форма на патриотизъм...


Всички в България бяхме подложени на този тип пасивно-агресивен тормоз по време на комунизма, живеехме в ситуация на постоянно обществено двуличие. Но това патологично обществено двуличие, пораждащо патологично лично поведение на хората, продължи да съществува и през последните 25 години след падането на Живковия режим. Уж сме в Европейския съюз, ама не съвсем. Уж сме за демокрация, ама демокрацията била прикрито поробване от страна на Запада. Уж сме за капитализъм, но капитализмът бил виновен за нашата бедност. Бившите комунисти станаха капиталисти, без да променят съществено своето антизападно идеологическо говорене. Те и досега едновременно остават верни на Москва и евразийската идея, но формално не се противопоставят на присъствието ни в Европейския съюз.


Когато се появиха свободните избори и политическата опозиция в началото на 1990-те, агентите на бившата ДС не внушаваха директно на хората да гласуват за БКП/БСП. Съвсем не. Мантрата тогава стана: "И едните, и другите са маскари, и едните, и другите са лъжци и крадци, не вярвайте на никого!" Тази подмолна стратегия работеше добре, защото всяваше смут в умовете на мислещите хора, които са критични към всяка власт и всяка партия. А немислещите така или иначе гласуваха под строй, под партийното червено знаме.


Стратегията "И едните, и другите са маскари"
проработи така перфектно


че успя до голяма степен да саботира прехода ни от тоталитаризъм към демокрация. С тази стратегия се насаждаше масов скептицизъм и цинизъм. Така се подпомагаше задкулисно разграбване на държавата от новите мутро-капиталисти, по-късно станали олигарси, като се възпираше създаването на активно гражданско общество. "Какъв е смисълът да се борим срещу властта? И едните, и другите са маскари!"


Това саботиране на демокрацията се осъществи и у нас, както в Русия.  Едва в последните години, с израстването на новите поколения, нещата у нас започнаха да се променят. По-младите хора не носят в душите си травмите от тоталитарно време, затова те не са склонни към постоянен негативизъм и подозрителност към външния свят, постоянно двойнственост и недоизказаност. Те нямат прикрит или неосъзнат комплекс за малоценност и вътрешна неувереност, изразяваща се в пасивно-агресивно поведение. Изглежда, трябва физически да си отидем ние, израсналите по време на комунизма, за да си отидат и травмите, които той нанесе на обществото.


Но не е ли хибридната война на Путин, с постоянното отричане на намеса в Източна Украйна (руските военни там били отпускари доброволци) и обвиняване на другите за собствените морални грехове (Америка тайно подстрекавала конфликта в Украйна, режима в Киев бил фашистки), обвиняването на Европа за собствените икономически грешки и собствената агресивност към околните, не е ли това изострена форма на пасивно-агресивно поведение в политиката?


В своя анализ на външната политика на Путин Иван Кръстев казва: " ... днешната руска пропаганда е много по-различна от съветската. Кремъл не се опитва да убеди западноевропейците, че в Русия се живее много добре и че там е бъдещето на човечеството. Москва иска да ги убеди в нещо друго, което голяма част от тях самите така или иначе мислят - че техните елити са продажни, че не се интересуват от това, което вълнува обикновените хора. В този смисъл посланието днес е не "Вярвайте на нас!", а "Не вярвайте на никого!"


... Да, така е.


Така действат и интернетните тролове


Кажеш ли нещо срещу Путин, те не ти противоречат, но започват разпалено да обясняват колко лоши са американците...  Както вече казах, ние познаваме този тип подмолна пасивно-агресивна пропаганда ("И едните, и другите са маскари, не вярвайте на никого, в политиката няма морал, а само интерси!") още от началото на 1990-те. Резигнацията, цинизмът, неверието дори във възможността да съществува морал в политиката саботира почвата на гражданско общество.


Още един пример за това как при пасивно-агресивното поведение другите се обвиняват за нашите собствени грехове е изявлението на министъра на външните работи на Русия Сергей Лавров, че България и Албания искали да си разделят Македония. Това изявление цели всъщност да легитимира завоевателската и реваншистка политика на Русия в Украйна, политиката на прекрояване на граници, като я припише на България и Албания. Разделяй, за да владееш! Ако не Македония – то умовете на хората. Разделяй балканските народи, противопоставяй ги един на друг!


Същевременно Путин не може да повярва, че е възможно спонтанно недоволство срещу властта. От една страна, се нагнетява някакво етническо напрежение в Македония (която албанците и българите били искали да си разделят), а от друга страна, се обвинява Европейският съюз в подстрекаване на протестите срещу Груевски (в които участваха заедно македонци и албанци). А целта на ЕС, видите ли, била да не позволи на Русия да заобиколи България с т.нар. турски поток, като го прекара през Гърция и Македония...


Този тип двойнствено пасивно-агресивно поведение не може в крайна сметка да доведе до друго, освен до провал – както в личния живот, така и в политиката. Не мисля, че хибридната война, която Путин води в Украйна, има почва у нас. В България привържениците на евразийската идея и враговете на Европейския съюз не са повече от тази шепа хора, които гласуваха за "Атака" на последните избори. А и западните ни съседи имат горчивия опит от югославските войни през 1990-те и знаят, че национализмът и агресията към малцинствата в държавата или към съседите, както и желанието да се прекрояват отново граници не водят до нищо добро. За нас, както и за сърбите и македонците, мирното разбирателство и съжителство в границите на ЕС е най-добрата перспектива. Териториалната цялост на Македония и мирът на Балканите е от полза на всички.


Искам да завърша с няколко думи към тези, които ще ме нарекат отново русофоб.


Да бъдеш враг на Путин
не значи да бъдеш русофоб


Напротив, аз съм русофил. За мен Манделщам, Ахматова, Блок, Есенин, Пастернак са сред най-големите световни поети. "Майстора и Маргарита" на Булгаков ми беше настолна книга в гимназията. Превеждал съм Висоцки. Достоевски за мен е най-великият писател... Но това че обожавам Достоевски като писател не ме кара да харесвам имперската политика на цар Александър III. Нито това, че харесвам Ахматова и Манделщам ме кара да харесвам Сталин. Смятам, че Путиновата политика носи зло не само за нас, но и за руския народ.


Но до кога Путин ще бъде на власт зависи от наличието на гражданско общество в Русия и от неговата сила да се пребори с един диктатор. А всеки диктатор има определена харизма и властта му се опира на някакъв популизъм (национализъм или социална идеология), което импонира на много хора.


У нас политиката на Путин няма никаква харизма за повечето хора. И няма да успее. Путин се опитва да шантажира съседите си и цяла Европа със страх от руската военна сила. Но не мисля, че пасивно-агресивната му политика ще стане откровено агресивна към Европейския съюз. Постоянното връщане към реториката от времето на Студената война и дори от времето на Втората световна е израз на вътрешна неувереност и комплекси.


Но нито някой народ в Европа, нито руснаците биха искали да се върнат към ужаса на кръвопролитните масови войни от миналия век.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (332)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на magelan
  magelan
  Рейтинг: 678 Неутрално

  "Руската история до Петър Велики е една панахида а след това углавно дело"... ( не си спомням кой руснак бе казал това ,но е до болка вярно)

 2. 2 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Неутрално

  Е, какво да кажа? Мисля,че нашите политология и журналистика малко по малко напипват същността на нещата, изчистват ги от емоции, пристрастия и трафарети и започват да ги представят повече или по-малко обективно.Разбира се, с уговорката,че абсолютна истина не съществува. Но все пак, не е лошо чувството,че си по-скоро близо , отколкото на светлинни години от нея.

 3. 3 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 771 Любопитно

  Но нито някой народ в Европа, нито руснаците биха искали да се върнат към ужаса на кръвопролитните масови войни от миналия век.
  ==============================
  За Европа и Русия е ясно. Какво мислят САЩ по въпроса?

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 4. 4 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  Много добра и уместна статия, която напипва същината на проблема: редно ли е 140 милиона души да бъдат тъпкани от един индивид с личностни разстройства и поведенчески отклонения, а цивилизованият свят да бъде негов заложник?

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 5. 5 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 843 Весело

  До коментар [#3] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Нищо немислят, просто водат непрекъснато войни, 201 на брой с къде 30 млн. жертви в последните 70 години и в момента са накиснати в таман 5 военни конфликта....
  Така че Левчев младши, може да се натяга колкото иска, фактът си е факт.... войните са навсякъде ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 6. 6 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#3] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Какво да мислят? Ти не чете ли статията или Аврора отново "вдигна платна"?
  Както се разпадна от само себе си СССР, така и Путин ще си отиде едни ден, дано само 3 световна да не направи.
  Да му мислят руснаците - какво ще правят след това. Че само той да е с мед да го намажеш.

 7. 7 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  "Кажеш ли нещо срещу Путин, те не ти противоречат, но започват разпалено да обясняват колко лоши са американците... " (от статията)

  [quote#5:"boby1945"]просто водат непрекъснато войни, 201 на брой с къде 30 млн. жертви в последните 70 години и в момента са накиснати в таман 5 военни конфликта...[/quote]

  Толкова е първосигнално, горкинкото, че дори не е прочело сатията, преди да се изходи по въпроса...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 8. 8 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4620 Неутрално

  външната политика на Путин като "агресивен изолационизъм".
  --------------------------------------------------------
  ОБИКНОВЕН СЕВЕРОКОРЕИЗЪМ

  ПУТХЕ - ЪПГРЕЙДНАТА ВЕРСИЯ НА ЧУЧХЕ

 9. 9 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#4] от "Norman Granz":

  Те тези 140 милиона това и искат - така са живели, така ще продължават да живеят. Почти цялата им интелигенция е зад Путин. Четох едно интервю на Михалков преди време - то едни дитирамби и хвалоустия - по соца беше така.

 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 382 Неутрално

  ".... нито руснаците биха искали да се върнат към ужаса на кръвопроливните войни..".
  Бих добавил и Путин. Чрез Крим и Донбас разпали национализма и елиминира опозицията. Постигна вътрешнополитическите си цели и би трябвало вече да се укроти.

 12. 12 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Хубав анализ - не само на болната политика на Путин, но на дереджето и пораженията (на мислене и действие) в родната ни страна.
  Доста тъжен е извода че вероятно следва да си отиде физически деформираното от соца поколение за да се нормализират нещата, но вероятно наистина е така. Само можем да се надяваме че младите хора които сега израстват няма да са зомбирани от преднамерената пропаганда (тип примерно Слави Т) и ще имат силата и ценностната система да изградят една нормална европейска среда за живот. Някой ден!

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 13. 13 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#3:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Но нито някой народ в Европа, нито руснаците биха искали да се върнат към ужаса на кръвопролитните масови войни от миналия век.
  ==============================
  За Европа и Русия е ясно. Какво мислят САЩ по въпроса? [/quote]

  Определено е ясно, че нито ЕС, нито САЩ искат война. Войната я иска Путин. Обаче не му стиска за нещо по-сериозно от мачкане на слаби държави.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 14. 14 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#7] от "Norman Granz":

  Взе да ми писва да чета всяка сутрин, че Русия е империя на злото, а Путин е късокрако жуже.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 15. 15 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  [quote#9:"SSS"]Те тези 140 милиона това и искат - така са живели, така ще продължават да живеят. [/quote]

  Не съм убеден, че абсолютно всички го искат. Колкото и да е оскотяла и безпомощна масата, има един просветен градски елит, който ненавижда всичко съветско, включително и този съветски отпадък. Но ... СТРАХЪТ е вездесъщ...

  След показните убийства на Политковская, Естремирова, Литвиненко, Немцов (изреждам само някои от най-известните имена), хората са се сврели по дупките си.

  Путин цели да наплаши БЛИЗКИТЕ на загиналите в Украйна хиляди редовни съветски войници, за да не си търсят правата и да не говорят за съпрузите и синовете си, та какво остава за някакви си блогъри и "НПО-шки"...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 16. 16 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  Не знам дали Путлер разчита на психическите или на социалните отклонения, но само лумпенизираните харесват поведението му - независимо дали са комуноиди, фашизоиди, всякакви антисистемни иди или хора с претенции на интелектуалци. Затова и финансирането и тайната подкрепа на Москва е на принципа "Лумпени от всички страни, обединявайте се!".

 17. 17 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2271 Неутрално

  [quote#11:"beroe"] Постигна вътрешнополитическите си цели и би трябвало вече да се укроти. [/quote]

  Ха! И значи агресивността му ще изчезне като с пръчката на фокусник?! Не, не, приятелю, първо трябва да върне Крим, след това да се извини дълбоко и искрено на руснаците и на украинците и накрая да се оттегли мирно, без да прави повече проблеми.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 18. 18 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#5:"boby1945"]Нищо немислят, просто водат непрекъснато войни, 201 на брой с къде 30 млн. жертви в последните 70 години и в момента са накиснати в таман 5 военни конфликта.... [/quote]

  Оф Буби, тези лъжи вече предизвикват само смях
  Нито са водили 201 войни нито имат на сметката някакви жертви.
  Войните ги водеха защото вие комунистите бяхте обявили поход срещу тях за налагане на малоумната комунистическа идеология която в крайна сметка фалира. И няма никакви 30 милиона жертви на Запада.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 19. 19 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#14] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  А не е ли?

 20. 20 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 771 Неутрално

  [quote#19:"spiegel"]А не е ли? [/quote]
  Е убаво де, ама всичко трябва да бъде с мярка.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 21. 21 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#5:"boby1945"]Нищо немислят, просто водат непрекъснато войни, 201 на брой с къде 30 млн. жертви в последните 70 години и в момента са накиснати в таман 5 военни конфликта.... [/quote]

  Абе Буби, като ги изтърсиш тези глупости мислиш ли, че постигаш нещо. Само се издаваш колко си бесен, че ви прецакаха комунизъмчето
  Вие тези лъжи ги разпространявахте като бесни 45 години и какво постигнахте.
  Разбери Буби, че не става с елементарни лъжи.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 22. 22 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1473 Неутрално

  Това което не е описал Автора е наличието на русопати - хора болни от убеждението че "Россия винаги е права, дори когато греши"!
  Става дума разбира се за поведението на онези от Кремъл, не за многото стойностни хора, които живеят и се блъскат из тази голяма стана.
  Тези болни хора поставят интересите на една чужда имперска сила над интересите на собствената си страна, северно-азиатското над европейското.
  И нищо не може да ги убеди в противното. Дежурният "аргумент" за това "у вас защп ният негрите" единствено им е останал в бетонните чутури. И лекарства няма открити. Единствено по естествен ред ще си отидат....

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 23. 23 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#9] от "SSS":

  Михалков въобще не е представителен за руската интелигенция. Вярно е, че една част от нея, сред която има и качествени творци, но повечето е от съветската интелигенция, подкрепя Путлер, но друга и струва ми се по-голяма част не го подкрепя и дори открито е срещу политиката му.

 24. 24 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 485 Неутрално

  "У нас политиката на Путин няма никаква харизма за повечето хора. И няма да успее."

  Бухахахахахахахахаха!!! Че как няма да успее, като тя вече управлява два мандата под формата на нашия Вожд и Учител Винету Велики, асфалтаджия на България! Генерал-спасител за едни, рибар-секс символ за други, щедър бащица за трети, пък и защитник на евроатлаическите ценности за четвърти. Е само агресивния национализъм го няма, но всичко е въпрос на търсене и предлагане при Вожда, така че като удари ножа до кокала с етническото противопоставяне на територията и "народа" поиска да прави погроми върху малцинствата точно в навечерието на важни избори, може и да видим и първи национал-популистки изцепки от Вожда на народа. Путин в българската си версия вече успя в БГ и умните и красивите като автора са грант, пардон, гарант за неговата нескончаема власт на територията. Защото е дошло врене за нов морал в политиката, а Вождът е най-моралният от най-моралните. Защото комунистите са виновни, а Вождът е най-големият антикомунист от най-големите антикомунисти. Защото избираме "по-малкото зло" в лицето на Вожда. И т.н. и т.н. умни и красиви вождопоклоннически тези. Да му е честит на автора българския Путин!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 25. 25 Профил на pipon
  pipon
  Рейтинг: 419 Неутрално

  Вече 25 лета няма противно доказателство на твърдението :
  ''Всички са маскари'' ,напротив с всеки изминал ден се утвърждава максимата ,защото си е факт,както и да я погледнеш Комунезите мимикрираха в демокради - това е истината , всичко останало е бля-бля,дрън-дрън ,стратегия разделяй и владей,стратегия за объркване на мат'ряла И всъщност подвластните на подобна стратегия ,няма от какво да се притесняват Последната работи доста добре , вече 25 години , а както изглежда и следващите 25 ,поради факта , че мат'ряла е изключително прост ,недалновиден и неинтелигентен , а няма и нужда да е друг
  Колкото до Кръстев ...... язе не одим на вечеря с Путин и после да бълвам псевдо анализи и пропаганда ,змии и гущери ,те така По делата ще ги познаете ......

 26. 26 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Любопитно

  [quote#5:"boby1945"]Нищо немислят, просто водат непрекъснато войни, 201 на брой с къде 30 млн. жертви в последните 70 години [/quote]

  Буби, и защо не 2001 войни с 300 милиарда жертви ! Защо си играеш на дребни цифри. Давай по сериозни цифри ! Като ще си смучеш от пръстите войни и жертви ...

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 27. 27 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 2009 Неутрално

  До коментар [#20] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  Сега хората започват да осъзнават какво представлява Путлерова Русия, подтикнати от ежедневните й прояви на агресия, така че е нормално и често да има анализи, които все повече се приближават към вярното определение.

 28. 28 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Путин е откачен и трябва да бъде вкаран в лудница.

  The best way to predict the future is to invent it.
 29. 29 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#5:"boby1945"]Нищо немислят, просто водат непрекъснато войни, 201 на брой с къде 30 млн. жертви в последните 70 години[/quote]

  Жертвите Буби, не през последните 70, а през последните 100 години са далеч повече от 30 милиона, но не са на сметка на Запада, а на ваша, на комунистите сметка.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 30. 30 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  [quote#14:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Взе да ми писва да чета всяка сутрин, че Русия е империя на злото, а Путин е късокрако жуже.[/quote]

  Ами чети в. Атака и блога Гласове - там пише, че Путин е велик държавник, а Русия ще спаси човечеството от гейовете.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 31. 31 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#14:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Взе да ми писва да чета всяка сутрин, че Русия е империя на злото, а Путин е късокрако жуже. [/quote]

  Ами това са фактите бе приятел.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 32. 32 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Любопитно

  [quote#20:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Е убаво де, ама всичко трябва да бъде с мярка. [/quote]

  Ами не, ние да замълчим и да оставим путинската пропаганда и путинските слугинчета в България постоянно да прехвърлят от болната глава на здравата и да слушаме глупостите на такива като Буби, и как Запада бил лош, и как дразнел добричкия Путин и го подтиквал към война като му пречел да си поокупирва туй-онуй.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 33. 33 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  прекрасна статия .илюстрация как таланта не само не изчезва , но и се предава на сина . още по стойностно е винаги намира пристан и громи , громи ....пак класовия враг .поклон/равнис пред таланта левчев

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 34. 34 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Уважаеми дневник, не е ли смешно, 26 години след падането на социализма, проблемите на днешното общество да се предписват на комунизма, ами в България, за последните 150 години е имало основно капитализъм, националните катастрофи са при капитализма! Най важното всички проблеми, които ги има България, ги имат и другите капиталистически страни, и то много преди страшния Путин, нима путин направи 20 трилиона дълг, нима той даваше подкупи, та да се въоръжат до зъби гърците със заеми, нима путин изнасяше производства та младежката безработица в целия ес да е огромна, нима путин намали средната класа в америка та сега да има повече чернокожи и латиноси!

 35. 35 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Поредния ''анализ'',дневната доза русофобия,инак форумните наркомани ги фаща абстиненцията.Да не оставим ден,без да лиснем канче помия срещу Ръша.

 36. 36 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Любопитно

  [quote#20:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Е убаво де, ама всичко трябва да бъде с мярка. [/quote]

  И на нас ни е писнало Бубита, бубевци и прочее да им слушаме/четем лъжите. 70 години вече в България се тиражират тези простотии. Не всяка сутрин, а сутрин, обед и вечер безспир.
  Защо се противопоставяш на истината за РУСИЯ И Путин, не на тези лъжи например.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 38. 38 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#34:"ban"]Уважаеми дневник, не е ли смешно, 26 години след падането на социализма, проблемите на днешното общество да се предписват на комунизма[/quote]

  Ами точно така си е.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 39. 39 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#34] от "ban":

  Трагично е - не е смешно. Най-голямата катастрофа в съвременна България е допускането на комунистите на власт.
  А дали упрекваме или не комунизма - достатъчно е да се погледнат имената и биографиите на днешните политици. Тогава сам ще си отговориш но въпроса.

 40. 40 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#34:"ban"]за последните 150 години е имало основно капитализъм, националните катастрофи са при капитализма![/quote]

  И при комунизма драги, и при комунизма ! Точно последните са си точно при комунизма.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  До коментар [#14] от "КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ":

  "Взе да ми писва да чета всяка сутрин, че Русия е империя на злото, а Путин е късокрако жуже."

  Така смята по-добрата половина от човечеството. Вашата половина може да защитава своето мнение,някой да ви пречи?
  Пишете,че Путинова Русия е православен рай (ето-постоянно обогатява православието, например с многоженство), а Путин е дългокрак гигант.Още повече,че не обръщате внимание на минусите. Др.Иванов ги е натрупал с милиони. И нищо, жив и здрав, продължава да ръси бисери.
  Така,че дерзайте! И се дръжте за чизмите,те са армейски атрибут!

 43. 43 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#35:"pavur"]Поредния ''анализ'',дневната доза русофобия,инак форумните наркомани ги фаща абстиненцията.Да не оставим ден,без да лиснем канче помия срещу Ръша. [/quote]

  Няма никаква русофобия и никаква помия - има факти.
  И вземете свикнете защото оттук нататък никой вече няма да ви спестява фактите за Матушката ви. Мина това време.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#38] от "Ian Smith":

  Ами тогава уважаеми с чиста съвест можем да кажем че проблемите на соца се дължат на капитализма, турското робство, византийското, цар симеон, хан крум и т.н!

 46. 46 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2875 Неутрално

  По комунистическо време повечето хора се страхуваха открито да се противопоставят на системата. Но те често й се противопоставяха индиректно чрез пасивно-агресивно поведение, като едновременно приемаха това, което системата изискваше от тях, и го саботираха по всякакъв начин."
  и тук е прав "автора" . за щастие сега "саботаж" на СИСТЕМАТА е невъзможен . и то с мирни средства - поредица правилни публикации , спиране на фондове , посещения на маккейни , мирно подкрепяни майдани . горд съм да чета Левчев , ама баща . при него има талант въпреки условията . при син има само условия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 47. 47 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  [quote#42:"Дон Кихот"]Така смята по-добрата половина от човечеството. Вашата половина може да защитава своето мнение,някой да ви пречи?[/quote]

  Тяхната половина е силно казано. Всеки нормален човек се стреми да живее по-добре и да бъде част от цивилизовано общество. А това е точно обратното на нацистка деградираща Русия. Тяхната "половина" е много малка част от човечеството.

  The best way to predict the future is to invent it.
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Весело

  До коментар [#37] от "bilbotorbins":
  До коментар [#41] от "ban":

  Истината е, че ви е мъка, мъкаааа В "добрите" ви стари времена можехте да затъкнете устата на всеки критичен към Матушката ви и да си слушкате несмущавани и с кеф венцехвалбствията за поредния пролетарски вожд.
  А сега сте принудени да слушате грозната истина и си умирате на мъка
  И като добре дресирани партийни секретарчета ви остава само да излеете малко клевети срещу опонента.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 50. 50 Профил на 1916
  1916
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чрез международната изолация Путин иска да попречи на изграждането на гражданско общество в Русия . Засега националистическите лозунги , комбинирани с комунистическо лицемерие и подлост му носят успех , но скоро Русия ще изтрезнее и ще се изправи ! Дано дотогава не отвори някоя нова война ...

 51. 51 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#39] от "SSS":

  Ами много слаб тоз капитализъм бе, 25 години от една катастрофа не може да се оправи, и това дето е строено при соца не успява да го боядиса!

 52. 52 Профил на Rossen Roussanov
  Rossen Roussanov
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Владимир Левчев, авторът на статията, твърди, че бил русофил, но Манделщам, Ахматова, Блок и Пастернак не са руснаци. Живяли са в Русия, но НЕ СА руснаци, както НЕ Е руснак създателят на Червената армия Лейба Дави́дович Бронщайн или пък собственикът на Челси Роман Абрамович. От текста на статията става ясно, че авторът на статията определено не е русофил... Какъв е - сам си знае, но е много далече от обичта към обикновените православни руснаци - жертви на преврата на болшевиките през 1917 г. и на техните наследници сега.

 53. 53 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 958 Неутрално

  [quote#51:"ban"]и това дето е строено при соца не успява да го боядиса! [/quote]
  как да го боядиса, като то боя никога не е виждало.

 54. 54 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  [quote#50:"1916"]но скоро Русия ще изтрезнее и ще се изправи[/quote]

  Не съм много убеден. Това е болно деградирало общество мачкано почти сто години. Необходима е целенасочена политика поне 50 години, за да има някакъв резултат.

  The best way to predict the future is to invent it.
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#43] от "Ian Smith":

  И фактите са, че в военни конфликти и преврати организирани от САЩ след ВСВ са загинали 2-3 млн. души пряко и още толкова непряко. Там където се намесят процъфтява крайният ислям и джихадистките групировки. Ирак, Либия, Афганистан и Сирия не бяха чували за "Ал Кайда" преди да ги нападнат американците.

 57. 57 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#45:"ban"]Ами тогава уважаеми с чиста съвест можем да кажем че проблемите на соца се дължат на капитализма,[/quote]

  Проблемите на соца си се дължат на соца. Не става дума за хронология, а за една уродлива система и последствията от нея които влачим вече 25 години и не му се вижда края.
  Капитализма за времето си е бил напълно нормален, като по целия свят - етап от развитието на човечеството.
  Социализма беше уродливата система която уж дойде за да оправи нещата, а ги забатачи на ен-та степен.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 58. 58 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#53] от "shumkar":
  Значи да му залепи стиропор, грунд и тогава да го боясиса!

 59. 59 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#51] от "ban":

  Ами така е - след като два пъти синът на един от мракобесите в ЦК Димитър Станишев ни управлява, а ДС/Доган, Местан и други дегенерати/ са почти непрекъснато във властта , а банките се управляват/ха от бивши сътрудници и офицери на комунизма ....
  То си е написано в статията , ама чугунените глави не четат, а направо пишат.

 60. 60 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Весело

  [quote#56:"bilbotorbins"]И фактите са, че в военни конфликти и преврати организирани от САЩ след ВСВ са загинали 2-3 млн. души пряко и още толкова непряко.[/quote]

  Разберете се сега с Бубито Той твърди, че са 30 милиона

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 61. 61 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3771 Неутрално

  Но до кога Путин ще бъде на власт зависи от наличието на гражданско общество в Русия и от неговата сила да се пребори с един диктатор".Колкото може да има гражданско общество в КНДР толкова и в Русия.Отделни десиденти може,но народа в такива общества е мачкан.То в България още не можем да направим силно гражданско общество,та в болшевишка Русия ли ще има.

 62. 62 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#56:"bilbotorbins"]И фактите са, че в военни конфликти и преврати организирани от САЩ след ВСВ са загинали 2-3 млн. души пряко и още толкова непряко.[/quote]

  Да водеше се война на две системи, война която вие комунистите подпалихте. Въпреки, че беше студена вие успяхте да подпалите редица локални конфликти. Вие и вашите мутанти като Саддам, Милошевич, Асад.
  Така че жертвите са на ваша сметка.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 63. 63 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  [quote#51:"ban"]това дето е строено при соца не успява да го боядиса![/quote]

  За 15-тина години в София се построиха толкова жилища, колкото държавните ви домостроителни комбинати не успяха да построят за всички предходни петилетки. Като си БАН-яджия, това не ти дава право да лъжеш като циганин.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 64. 64 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 884 Неутрално

  До коментар [#59] от "SSS":

  Ама и ти не четеш, пак пишаа същите проблеми ги имат и тези дето не са виждали соц, фалити на банки, дългове, застаряване, голяма младежка безработица, намаляване на средната класа, увеличване на маргиналните групи, промяна в етноса на населението, та айде сега ми обяснете и за това ли путин е виновен!

 65. 65 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  [quote#62:"Ian Smith"]Вие и вашите мутанти като Саддам, Милошевич, Асад[/quote]

  Те затова реват за тях като вдовица за ...

  The best way to predict the future is to invent it.
 66. 66 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#56:"bilbotorbins"]Там където се намесят процъфтява крайният ислям и джихадистките групировки. Ирак, Либия, Афганистан и Сирия не бяха чували за "Ал Кайда" преди да ги нападнат американците. [/quote]

  Няма такова нещо.
  Забрави ли, че в Афганистан нахлухте точно вие, съветите, предшествениците, "вождовете и учителите" на гАспадарчето ви в Кремъл.
  Ал Кайда и талибаните са следствие от некадърните ви опити да налагате комунизъм в едно изостанало и патриархално, но мирно дотогава общество.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 67. 67 Профил на eurogi
  eurogi
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#5] от "boby1945":
  Ти си блестящ пример за верността на написаното в статията..Предполагам не си я прочел,но ето ти един цитат:
  "...Кажеш ли нещо срещу Путин, те не ти противоречат, но започват разпалено да обясняват колко лоши са американците... "

 68. 68 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  [quote#64:"ban"]същите проблеми ги имат и тези дето не са виждали соц, фалити на банки, дългове, застаряване[/quote]

  Мурзилка, през соца имаше ЕДНА банка, а поради мизерниет заплати единици бяха тези със някакви спестявания. Дългове в България нямаше по същата причина. Виж, външни дългове от гнилия империализъм имаше милиари $.

  The best way to predict the future is to invent it.
 69. 69 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#56:"bilbotorbins"]Ирак, Либия, Афганистан и Сирия не бяха чували за "Ал Кайда" преди да ги нападнат американците. [/quote]

  Американците не са нападали Сирия бе товарищ, Сирия си я нападна бащицата ви Асад.
  А когато влязоха в Афганистан, там отдавна ги имаше и Ал Кайда и талибаните - вие се бяхте погрижили. Те за това отидоха - за да ги разбият.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 71. 71 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1399 Неутрално

  [quote#51:"ban"]Ами много слаб тоз капитализъм бе, 25 години от една катастрофа не може да се оправи[/quote]

  Ако в България беше въведен веднага след 1989-а капитализъм като хората, а не тези дивотии които сътворихте сега щяхме да сме години напред.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 72. 72 Профил на ban
  ban
  Рейтинг: 884 Весело

  До коментар [#63] от "Norman Granz":

  А призна си, и руснаците инвестираха 20 милиарда в софия и по морето, ей лоши руснаци, а американците в две теца, един милиард, дето тока от него е златен, ей добри американци!

 73. 73
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 74. 74 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#34:"ban"]проблемите на днешното общество да се предписват на комунизма,[/quote] ВСИЧКИ проблеми на днешното общество произтичат от комунизма- ВСИЧКИ! Като се започне с генезиса на всички политически партии, премине се през трансформацията на държавната власт, икономиката. социалната сфера и се стигне до факта, че в българското НС са влезнали проруски политически партии. Целият проблем започна още през 1989-1990г., когато вместо очакваната пересторйка и гласност, комунизмът рухн

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#74:"logika"]Целият проблем започна още през 1989-1990г., когато вместо очакваната пересторйка и гласност, комунизмът рухна [/quote], като много от българските граждани не разбраха, че събитията от 1989г. са вътрешнопартиен комунистически преврат и погрешно ги приеха за началото на демократичното развитие на България. Един от тези хора бях и аз.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 77. 77 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#4:"Norman Granz"] редно ли е 140 милиона души да бъдат тъпкани от един индивид с личностни разстройства и поведенчески отклонения[/quote]
  Редно е, след като 80% от тези 140 милиона го харесват и си го избират за президент.
  Руснаците са със същите патологични проблеми- осъзнаващи собствената си безпомощност да променят властта и нейния сатрапски характер и съпреживяващи абсолютната власт на бащицата като своя.

 78. 78 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 583 Неутрално

  [quote#69:"Ian Smith"]А когато влязоха в Афганистан, там отдавна ги имаше и Ал Кайда и талибаните - вие се бяхте погрижили.[/quote]
  Поправи ме ако греша, ама не бяха ли въоръжени тия с американско оръжие и особено с супер-дупер модерната и секретна по онова време ракета "Стингър". Как става тази шизофрения? Руснаците хем ги създават, хем ги въоръжават с най-модерното оръжие на янките.
  Придържай се към точките от и-мейла най-добре.

 79. 79 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Ойро-дефендъра чакал петъка,за да му сервират помията за Русия.Аз не знам дали Путлер е шизофреник,с разтройства или не,ама отявлените анти-путлеристи май са радост за всеки психиатър.Един по-горе пък определя с размах,коя била по-добрата половина на човечеството,друг определи 80% от населението на Ръша за шизофреници...Да се смееш ли,да плачеш ли...

 80. 80 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1994 Неутрално

  [quote#76:"logika"]събитията от 1989г. са вътрешнопартиен комунистически преврат[/quote]Така е ! Тогава "здравите сили победиха здравия разум". Лекеите които се намърдаха в партията след предния партиен преврат 1954 - 1956 си намериха нов господар - САЩ, защото СССР вече не можеше да хрантути всички бездарници

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 81. 81 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2843 Весело

  До коментар [#35] от "pavur":

  "Да не оставим ден,без да лиснем канче помия срещу Ръша."

  Путин много усърдно се грижи този процес да не губи своята интензивност. Ако имаш претенции-към него!

  Ще ти напомня,че когато Русия беше в нокдаун през 90-те, никой не помисли да се възползва от слабостта й. Обратно, целият цивилизован свят й помагаше, както помагаше и по време на войната срещу Хитлер.
  Путин направи всичко възможно да обърне палачинката. Успя перфектно. За да навакса това,което загуби в очите на международната общност при Путин, на Русия ще са необходими десетилетия. А по отношение на евентуална помощ този път, ще ти напомня поговорката:Веднаж стомна за вода, втори път стомна за вода-трети път стомната се чупи. Е, Русия вече ходи два пъти до извора, мисля че третия път някой ще каже "Баста!".

 82. 82 Профил на SSS
  SSS
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#64] от "ban":

  Путин е виновен за това, което прави със собствения си народ и с народите около него. Мирогледът му не стига повече от радиуса на един снаряд. Това е. КГБ . Слава богу, че само една шепа рубладжии и пенсионирани комунисти продължават да живеят с мисълта за Москва. За тях родината е някъде в Урал , а не тук.

 83. 83 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  [quote#72:"ban"]руснаците инвестираха 20 милиарда в софия и по морето[/quote]

  По всичко си личи, че и в теб са инвестирали.
  Дано само да не са рубли...

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 84. 84 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4168 Неутрално

  [quote#82:"SSS"]Мирогледът му не стига повече от радиуса на един снаряд.[/quote]

  Посредственост, граничеща с патология. Made in KGB.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 85. 85
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 86. 86 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#79] от "pavur":
  Колега, тоталитарната система може да направи идиоти много хповече от 80% от населението. Дълго е да ти разправям как. Погледни постиженията на Северна Корея и ще разбереш. На Путин му остават още двайсетина процента да ги догони.

 87. 87 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#79:"pavur"]ама отявлените анти-путлеристи май са радост за всеки психиатър.[/quote] Така ли? Що не дойдеш в кантората да ми го кажеш лично и да се опиташ да убедиш клиентите ми, че техният адвокат е "мръднал"? Ще те забода като пеперуда на стената- и то в съдебното производство, чрез което да изчистя името си от твоите клевети и лъжи...Когато съдът те одрънка с една хубава по размер глобичка за извършване на престъплението "клевета" и когато от твоят джоб паричките влезнат в моя семеен бюджет, тогава ще разбереш какво точно ти пиша...Въпреки , че- "Бий магаре- по-магаре"- е казал българският народ...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 88. 88 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 531 Любопитно

  [quote#3:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]За Европа и Русия е ясно. Какво мислят САЩ по въпроса? [/quote]
  Цитат от статията:
  "Кажеш ли нещо срещу Путин, те не ти противоречат, но започват разпалено да обясняват колко лоши са американците..."
  Мда ...

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 89. 89 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1994 Любопитно

  Съмненията за "Пасивно-агресивното разстройство и външната политика на Путин" идват от неправилна оценка на ситуацията в която Путин действа. Всичко е обяснимо = САЩ губи статута си на Първа сила и световен жандарм. Американския елит е в истерия. Ударът е срещу Русия, но войната на САЩ за световно господство НЕ е срещу Русия - не Русия е заплаха за САЩ , хеле пък икономическа. Путин само минимизира загубите и отлага във времето мащабен конфликт. За това действията му изглеждат хаотични ... Не = пресметлив е !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 90. 90 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Докато САЩ имат стремеж да разположат оръжията си в Украйна с цел "слагане на кайшка на Путин, нищо добро не ни чака. Америка никога няма да бъде първа световна сила, а това направо ги съсипва от злоба.

  Да живее България и българският народ.
 91. 91 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 531 Любопитно

  [quote#20:"КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ"]Е убаво де, ама всичко трябва да бъде с мярка. [/quote]
  Не си ли чувал следното:
  "С каквато мярка мериш, с такава ще ти се отмери."

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 92. 92 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Вчера гледах в ютюб изявление на бившият командир на спецчастите ОМОН на Таджикистан.Той е преминал към Ислямска държава и обвинява САЩ,че избиват мюсолмани и им се заканва.И под записа в ютюб има коментари на руснаци.И те казват,че този човек е американски слуга и американците са го накарали да напусне Таджикистан и се присъедини към ИД.Представяте ли си колко са им промити мозъците?Човек,който се заканва на американците,те го обвиняват,че бил техен съюзник.

 93. 93 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#89:"dark'star"]Съмненията за "Пасивно-агресивното разстройство и външната политика на Путин" идват от неправилна оценка на ситуацията в която Путин действа. [/quote]
  Кой вид специалисти имат професионалното право да кажат- да, путлер извърши военна агресия в Украйна, незаконно окупира Крим о наруши нормите на международното право или не- това не е така? Руските тролове, руските държавни мурзилки, политиканите, платените коментатори или юристите и политолозите?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 94. 94 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 382 Неутрално

  До коментар [#17] от "дедо Андро":

  "Ха! И значи агресивността му ще изчезне като с пръчката на фокусник?! Не, не, приятелю, първо трябва да върне Крим,..."

  И това ще стане, но примерно след 10г. Толкова трябваше на СССР да рухне след навлизането в Афганистан. Донбас ще изпълни същата роля за Русия - икономическа яма плюс напревара във въоръжаването.

 95. 95 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1994 Весело

  [quote#81:"Дон Кихот"]Путин направи всичко възможно да обърне палачинката.[/quote]Русия си върна доминация в Средна Азия
  Русия се върна в половин Африка
  Русия се намеси в Латинска Америка
  Русия се доби с могъщи съюзници
  Русия се върна като световен играч
  = Добре дошли в новия многополюсен Свят

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 96. 96 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#45:"ban"]Ами тогава уважаеми с чиста съвест можем да кажем че проблемите на соца се дължат на капитализма, турското робство, византийското, цар симеон, хан крум и т.н! [/quote]
  Ха-ха, че нали 45 години именно това слушахме - за проблемите на социализма са виновни остатъците от буржоазното общество. Турското робство пък беше виновно за цялостната изостаналост и първобитност на социализма в България, а турците до един бяха обявени за пета колона на Анкара, даже и Възродителен процес спретнахте. В същото време вие, верните комунисти, искахте България да стане 16-та република на СССР. Та вие сте национални предатели, бе, а не българските турци.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 97. 97 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#48:"EU defender"]Къде видя тук русофобия, ушанке? Или и теб те пере съчмата като вожда ви? [/quote]
  Пере ги всички параноята, след проблемите на ФИФА във всичко виждат заговор срещу любимия вожд. Начетох се на бисери.

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
 98. 98
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 99. 99
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 100. 100 Профил на Gordon Freeman
  Gordon Freeman
  Рейтинг: 531 Весело

  [quote#56:"bilbotorbins"]И фактите са, че в военни конфликти и преврати организирани от САЩ след ВСВ са загинали 2-3 млн. души пряко и още толкова непряко.[/quote]
  Хайде и за теб цитат от статията:
  "Кажеш ли нещо срещу Путин, те не ти противоречат, но започват разпалено да обясняват колко лоши са американците..."
  Позна ли се?

  Ceterum censeo Russianem esse delendam
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK