Конституционни игри

Бойко Борисов и Сотир Цацаров

© Дневник

Бойко Борисов и Сотир Цацаров"Един от вариантите е те (промените на Конституцията - бел. ред.) да не засягат настоящия състав на ВСС. Тоест новото правило (намаляване мандата на ВСС - бел. ред.) да се прилага в бъдеще."


/Данаил Кирилов, председател на Правната комисия, 28 май 2015, в интервю за "Труд", запитан на какви компромиси са склонни ГЕРБ, за да получат подкрепата на опозицията/


"Без промяна на конституцията съдебната реформа ще е половинчата. Този ВСС трябва да си иде. всеки както си е постлал".
/Премиерът Бойко Борисов обявява  на 16 април 2015 на пресконференция в  МС, че Конституцията трябва да бъде променена и ВСС сменен/


Ако си помислим, че шефът на правната комисия Кирилов противоречи на своя върховен лидер и премиер Борисов, ще сбъркаме.


Не е това.


Начинът, по който изненадващо беше обявено на 16 април от премиера, че ГЕРБ поема курс към промени на Конституцията и "махане на този ВСС", без да е проведен нито един разговор по темата дори с коалиционните партньори, камо ли с опозицията (аз съм свидетел че в онази минута дори вицепремиерът Меглена Кунева не знаеше и трябваше в крачка да се информира, за да отговори на медиите) е онова заложено изначално препятствие пред осъществяването на конституционен ремонт и махане на ВСС, което днес дава плодовете си.


Да обявиш сензационно, че ВСС трябва да бъде сменен, без да си провел политически консултации, означава да подадеш доброволно топката на противниците на промените и да ги въоръжиш с аргумента, който оттогава те не спират да повтарят - аха, ето, ГЕРБ просто иска да смени едни хора с други хора. Не знаеше ли това премиерът? Не беше ли забелязал, че неговият министър на правосъдието никога не посочи смяната на ВСС като цел, напротив - ден след изявлението на Борисов, Христо Иванов доста рисково го коригира с репликата, че "премиерът не е папа да казва, а парламентът ще каже".


Сега


отстъплението от заявката "за махането на ВСС" просто се обявява от ГЕРБ като конструктивен компромис


под предлог, че трябва да бъде привлечена за каузата опозицията.


(При това - говори се за компромиси, след като основните бяха вече направени: прокурорите в антикорупционното звено на главния прокурор дори не минаха през назначение от ВСС, ей тъй, от кумова срама, както предлагаше експертната група, но Цацаров дори това не позволи, а просто си ги посочи. А предвиденият в стратегията международен одит на прокуратурата падна още с първите пазарлъци, което превърна прокуратурата от обект на реформата в нейн субект, а настоящият главен прокурор - в главен ментор.)


Сега предлогът за новия компромис е публичен и красив - да бъдат привлечени за каузата на промените БСП и ДПС. Но дали е тази целта и какви са игрите им, представяни като желание да бъде наистина променена Конституцията.


Ремонтът й е необходим не защото без него не може да се приемат конкретните промени в Закона за съдебната власт, а за да не се отменят и връщат при всяка смяна на политическата власт. Основната сред вложените промени


е разделянето на ВСС, за да се отвърже съдът от примката на кръговете


зад които стои неявната власт - примка, осъществявана от мнозинството на ВСС основно чрез кадровата и дисциплинарната политика на съвета, която в последните две години се формира от главния прокурор в тандем с преседателя на Върховния административен съд Георги Колев.


Само че реформата може да бъде половинчата (по Бойко Борисов) и с конституционните промени, защото те не засягат прокуратурата и статута на главния прокурор, който и да е той. А с компрометирана прокуратура като нашата, която вече е доказала своята конюнктурност, върховенството на закона е химера.


(Само три примера: Предлага се намаляване мандата на ВСС, но остава 7-годишният мандат на главния прокурор, който ще надживява един кадрови орган почти два пъти - с безграничната формална власт и неформално влияние на първия обвинител, извън обвързаностите с неявните интереси. Предлага се главният прокурор да прави отчети пред парламента, който обаче не го избира и следователно не може да му каже нищо. Предлага се овластяване на Инспектората на ВСС, но си остава начинът на избирането му от парламента, тоест чрез пазарлъците  и търговията за местата в него срещу подкрепа за конституционните промени, каквито пазарлъци вече текат...)


Но дори и половинчатостта (по Борисов) на промените не е сигурна, ако погледнем как изглеждат към днешна дата мотивациите на политическите партии и оттам - практическите рискове както пред конституционните промени, така и пред съдебната реформа като цяло.


БСП -  няма избор освен твърда опозиция: или да надгради промените с радикални идеи, или да отхвърли предложените


БСП няма енергия, стил, традиция за радикалност в демократична среда и така изпуска своя шанс да разобличи лицемерието на ГЕРБ и вносителите и същевремнно да покаже на електората си, че тя е партията, която иска работещи независими прокуратура и съд. Със своята доктринерска закостенялост (че конституцията не се пипа "за щяло и нещяло", без да се задълбочава в аргументи) или просто неспособност да вникне във важността на промените, незаинтересуваност какво означава независим съд, с най-примитивна политизация на темата БСП папагалски повтаря как "властта искала да смени съдебните върхове и ВСС със свои хора". Комично пропускайки, че същата власт в лицето на Цветанов и Борисов  е благословила тези "върхове", БСП се задоволява просто да играе контра. Така изживява своята опозиционност.


 ДПС: може да изпълни заканата си против, но може и да изчаква "своя час"


Докато БСП играе контра и друго не знае, ДПС изчаква да се наредят всички карти, за да се насочат погледите към него. Защото гласовете на движението са достатъчни, като се прибавят към сигурните 132-ма, да се изпълни минимумът от 160 депутати, за да е възможна промяната на конституцията.


Не е изключено в лагера на Доган-Пеевски да изчакват публиката да види как е блокирана ситуацията, за да придобие благовидно обяснение евенуталното насочване на ГЕРБ към ДПС. Затова не се забелязват и особени усилия откъм ГЕРБ да привлекат БСП, тоест ГЕРБ може да получи подкрепата на ДПС без особени поражения на имиджа, даже напротив: отказът на БСП придава допълнителната легитимация на приближаването на ГЕРБ до ДПС в името на голямата обществено-полезна цел, и то цел приоритетна за Реформаторския блок - тогава Радан Кънев няма да може да каже нищо за жеста на ДПС, което той сега нарича "защитник на мафията в съдебната власт". 


А ДПС (Пеевски) ще постави условието срещу своята подкрепа да не се пипа "независимостта на прокуратурата" - каквато заявка Четин Казак вече направи: той много ясно формулира наскоро каква ще бъде мисията на ДПС  - "да гарантират независимостта на прокуратурата", а в ДПС я разбират като запазване на сегашния  статут, статус и власт на главния прокурор.


Трагикомично е, че БСП с примитивната си игра оказва безценна помощ на ГЕРБ във всички случаи: да намери оправдание в случай че не бъдат направени промените, и да легитимира благовидно ГЕРБ и ДПС  в едно легло, ако все пак те заедно гласуват ремонта на Конституцията. 


Реформаторският блок: надали ще се престраши да внесе своите идеи за реформа на прокуратурата


Опасенията на РБ са да не се конфронтира с лидера Борисов и главния прокурор Цацаров, чието взаимноизгодно сътрудничество твърде натрапчиво се експонира напоследък от самия премиер в изявленията му, и може да коства на реформаторите още някой и друг подгонен от закона кмет, а защо не и депутат, точно пред изборите. Радан Кънев се изявява с ефектни коментари, но не е ли странно, че не влезе в комиисята за промяна на конституцията, която е адекватният терен за активност. От РБ  спорадично заговарят за това, но експлоатират темата колкото да инкасират мимолетни имиджови ползи, без да показват последователна и целенасочена активност.


Постепенното морално изтляване на РБ под десницата на Борисов силно се подпомага от разноезичието, което властва при тях още от създаването на блока и което един ден ще ги довърши: Кунева вече каза, че не трябвало да се правят нови предложения, понеже щели да разрушат "крехкия консенсус за промените", повтаряйки дословно препоръката, която отправи и парламентьорът между партиите Цветан Цветанов.


Малките коалиционни партньори са отделна тема - те служат  за прокарване на още компромиси, като поставят условия за своята подкрепа,  съобразени и дори продиктувани от главния ментор.


Кой печели, ако горните хипотези са реалните?
При всички случаи - Бойко Борисов


и то предизборно: Ако конституцията се промени, заслугата е на ГЕРБ, той е двигателят. Ако не бъде променена - ами ГЕРБ имаше воля, но БСП и ДПС блокираха процеса. 


И в двата случая печели и статуквото на съдебната власт в лицето на ВСС.
Съветът ще продължи да работи по същия скандален начин, и както виждаме, прави го арогантно и без стеснение - това може би е "конструктивният компромис" на Данаил Кирилов.


Сега, като върнем лентата, ще си спомним, че само главният прокурор и мнозинството "Цацаров - Колев"  във ВСС не се изненадаха от революционната заявка на премиера на 16 април, че ще "си ходят".  Просто не реагираха. А в други случаи са реагирали остро и официално. Сега става ли ясно защо не са се изненадали?  Просто са знаели , че няма да "си ходят". А са знаели благодарение на "доброто сътрудничество" на главния прокурор и премиера (по изявленията на премиера).


Кой губи? Губят гражданите, които отново са жертва на политическите сметки и неизтребимото лицемерие, с което се бранят мафиотските интереси от зависима съдебна система.


А колко голяма е волята за реформа, в която се кълне Борисов, се вижда по липсата на поне един коментар досега на политическите фактори от ГЕРБ по повод свирепата война, която се води срещу правосъдния министър. Цяла кохорта политически-декласирани конституционалисти (оставям настрана медиите на Пеевски) громят  реформата на съдебната власт, без да посочват аргументи по същество, като същевременно декларират  симпатия към властта и ГЕРБ.


Разбираемо - допреди година само мисълта да бъдат разделени съдии от прокурори във ВСС беше ерес. А сега - да се чудят как да го спрат "тоя", "ще ми пише закони, какъв се мисли". Но пък не може с лошо, трябва меко, леко и с добро да го залъжат някак тоя министър, не става с "пръждосване"...


Че де да го знаеш - да не вземе да хвърли оставка и да развали волевия реформаторски имидж на властта.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (55)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 806 Неутрално

  Игрите на мутраците.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2289 Разстроено

  Еееей, опасни въжеиграчи!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Предложения Проект за изменения и допълнения на ЗСВласт дава доста добри отговори на някои от въпросите в материала, особено в глава шеста за прокуратурата ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 4. 4 Профил на zakary
  zakary
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Браво на Петя Владимирова! Много хубав анализ, макар и да навява тъга. Дано местните избори да са онзи бент който заприщва събитията! Дано след тях поне изригнат промените! Отдавна ги чакаме!

 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2085 Неутрално

  Конституцията ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕНА! Нагледахме се на несменяеми Главни прокурори, на безотговорни шефове на съдилища и на слугински ВСС! Ако това не стане в това НС, трябва т нови избори и Народа да каже, иска ли промяна! Всичко друго е топкане на топката!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1274 Неутрално

  Браво,Петя! Добре ги разгологъзваш!

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#6:"vjacho"]Браво,Петя! Добре ги разгологъзваш! [/quote]

  Разгологъзваща Браво Петя ... ??!!

  Това ли ти е идеята ??!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2108 Неутрално

  Кой губи? Губят гражданите, които отново са жертва на политическите сметки и неизтребимото лицемерие, с което се бранят мафиотските интереси от зависима съдебна система."Това е положението,засега поне.

 10. 10 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Абе кви игри бе, ... Бойко казА и тва е.

 11. 11 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 2809 Неутрално

  [quote#7:"barcelonski"]Ако въпросните ДСБ-арки не бяха провели малоумната си предизборна кампания Срещу ГЕРБ и Борисов -[/quote]
  игрите на глада . или трикове . както искаш го наречи . а отново идват избори .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 12. 12 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1702 Неутрално

  Ех, Петя, съдбата не прощава ще знаеш. Онези от нас, които след изборите бяха против мутро-наци-комуно-протестърската коалиция и за нови избори - бяха обявявани най-малкото за комундета. Същевременно гурутата на демократичната мисъл до един ревяха, че тази коалиция е единственото спасение и колкото - толкова. Недореформите бяха програмирани от самото начало. Какво странно има, че РБ се е превърнал в параван на същото онова задкулисие, против което лежаха по паветата. Дали това се дължи на обикновено малоумие или замяната на "кой" със "свой" е обмислена тактика оставяме да ни кажат онези от кохортата недекласирани наблюдатели, които ти посочиш.

 13. 13 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  До коментар [#9] от "chicago514":"Кой губи? Губят гражданите, които отново са жертва на политическите сметки и неизтребимото лицемерие, с което се бранят мафиотските интереси от зависима съдебна система."Това е положението,засега поне."

  Имал си очаквания, Мафията да се предаде без да се съпротивява?! Ми Те, тъкмо се почувстваха "комфортно", с втория си "напълно заслужен" мандат. А Гражданите, освен ГЕРБерските поданици, ДГД!

 14. 14
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 15. 15 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1274 Весело

  [quote#8:"barcelonski"]Това ли ти е идеята ??![/quote]
  Нямам идея.Оставам най-демократично всеки български гражданин да реши за себе си кога да започне да повръща от това отвратително театро.

 16. 16 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1447 Неутрално

  Че госпожа Владимирова вунаги, горе-долу в описания от нея стил на БСП, отхвърля априори всичко което произлиза от ГЕРБ, разбирай ББ не е новост.
  Лично на мен обаче ми е интересна доста сложната картина, с много участници, които действат синхронизирано, при това с една единствена цел, да спечели Борисов и ГЕРБ.
  И ако за прокуратура и Цацаров, аз го допускам, все пак там има достатъчно стари следи, за да допуснем подобно нещо ( е, като забравим Костинброд и ние можем, но защо да го "забравя" Борисов, още по-малко Цветанов), то защо от какви подбуди, това ще прави БСП, още по-малки и дори самоубийствени са подбудите за РБ, остават две възможности.
  Неизбродима и колективна глупост в тези формации или някакви много силни и тежки зависимости в тях. Предвид сложните конфигурации и интереси в тях, такава сложна конспиративна и забележете, толкова добре координирани във времето действия и КГБ да ги е измислило, няма как в България това да се случи поради елементарна неорганизираност, каквато наблюдаваме във всички останали области.

 17. 17 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  [quote#15:"vjacho"]Нямам идея.Оставам най-демократично всеки български гражданин да реши за себе си кога да започне да повръща от това отвратително театро. [/quote]

  От 70 години в тази държава, за магистрати се назначават "леките жени" на комунистческия елит. Преди две години изтече разговор на настоящия премиер, в който той коментираше назначението на ГП.............................................Разбирам Ви, но като си спомня Олигарски и барикадите пред парламента!? За сега ни остава да се надяваме на катарзис и гражданска активност. Медиите са много важни - трябва да се иска граждански контрол и обществено одобрение на всеки закон, назначение..................и това трябва да е заложено в конституцията. Поне полицията не ви бие, но от здравеопазването излизат страшни новини.

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 18. 18 Профил на carwindwrclir
  carwindwrclir
  Рейтинг: 515 Неутрално

  настоящияТ - you'll be deleted

  And so something which I thought I was seeing with my eyes is in fact grasped solely by the faculty of judgement which is in my mind.
 19. 19 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Орехарски си замина и всички си отдъхнахме, че може би идва нещо по-добро ! Да , ама не ! Надеждите постепенно намаляват !Няма реформи, няма нормализиране, няма решаване на проблемите в отделните сфери, всичко това минава на заден план ! Защото за Бойко и ГЕРБ са важни спокойствието, да не дразни опонентите с разни реформи, да може да си изкара спокойно мандата режейки лентички и строейки разни магистрали и обекти, да се прави на велик докато страната загнива и се циганизира, матряла затъпява и оскотява , икономиката бокува, а читавия българин се спасява на запад ! Затривате България докато се смятате за добри управници ей !

 20. 20 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2638 Любопитно

  "Постепенното морално изтляване на РБ под десницата на Борисов силно се подпомага от разноезичието, което властва при тях още от създаването на блока и което един ден ще ги довърши."

  Много добър извод, но само ако се приеме, че преди да се гушнат в "десницата" са били част от левицата (как ще обещаваш промяна в КРБ и ще се нахвърляш ежедневно на ДПС, примамвайки единствено парцаливата "столетница". Иначе какво би означавала колоритната метафора "морално изтляване", ако не постепенно, но сигурно изчезване на един мираж, привлякъл 300 хиляди български избиратели? А какво ще кажете за "изначална привидност" на морал в коалицията "От кол и въже"? Морал в кавички, който сега, след настъпването на целения резултат (осуетяването на промените в КРБ), наистина е сложил "шапка невидимка"?! И това може да е, да!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 21. 21 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Това се очакваше, Петя ...
  Обществото ни се нуждае от Реформа на "реформата", но не би - за Смяна на модела то не помисля, дори и на думи ...
  Толкоз е хреформаторското на Андрешко - ще си кибичи край правосъдния Дон Кихот и така до края ...

 22. 22 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Излиза,че голяма част от властимащите и опозицията нямат желание за реформа в съдебната система.Това означава да няма реформа и да продължим в блатото на безвремието и корупцията!
  Това ни казва Петя Владимирова и я поздравявам за този анализ!

  Tony
 23. 23 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Никой от управляващите не иска реформи,имитации , пушилки , дрънкане и накрая едно голямо нищо....не 25 години, ако го допуснем 250 години ще си продължава така.....

 24. 24 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1028 Любопитно

  [quote#0:"Статия"]зад които стои неявната власт - примка, осъществявана от мнозинството на ВСС основно чрез кадровата и дисциплинарната политика на съвета, която в последните две години се формира от главния прокурор в тандем с преседателя на Върховния административен съд Георги Колев.
  [/quote]
  Коя Магнолия от Банкя си "избираше" Цацаров?
  Коя Магнолия от Банкя си "избра" мюлюционера Г. Колев, близък на Цвъ Цвъ?

  И този същия сега "провежда" съдебна реформа

 25. 25 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 829 Неутрално

  Учудвам се, че всички очакват от това НС реформи. Забравихте ли как се състави това мнозинство, с какви компромиси? Това НС е един голям компромис, защото балгарските гласоподаватели в голямата си част не искат реформи. Ако искаха, БСП, ДПС и НДСВ отдавна да ги бяха направили. За голямата част от българите, да не говорим за турците и циганите реформите са някакъв "шум", приоритетът им е да седнат на държавната трапеза и благата, които текат от нея.

 26. 26 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Предлага се главният прокурор да прави отчети пред парламента, който обаче не го избира и следователно не може да му каже нищо.

  А защо не се предлага, че ако парламента не приеме отчета на главния прокурор това означава автоматична оставка на същия?

  Кой губи? Губят гражданите, които отново са жертва на политическите сметки и неизтребимото лицемерие, с което се бранят мафиотските интереси от зависима съдебна система.

  И ще продължаваъ да губят ако не покажат по категоричен начин, че повече няма да търпят половинчати реформи които нищо не променят.

 27. 27 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Блестящ анализ. Това е журналистика!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 28. 28 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  "Кой печели, ако горните хипотези са реалните?
  При всички случаи - Бойко Борисов".....то е анализ, то чудо! Няма да се притеснявате скъпи съграждани че ще спечели Борисов - "печалба" за Борисов означава печалба за всички нас.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 29. 29 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Петя е писала текста,преди вчерашните ,публично предложени промени -за прокуратурата на христо иванов - министъра ..Т.е, ТОЙ не виновен , нито реформаторите !!!

  Там има и начинът на отзоваване на гл.прокурор и другите двама ...
  НО, по принцип - е права !!
  Човекът на Цв. -Колев от Симеоново: , действа ЗАЕДНО с цацата...И това е проблем ,не пред Реформаторите ,а пред БОКО !!! ТОЙ няма как да се измъкне от тази ВРЪЗКА - на двамата ...)))

  BIG AL
 30. 30 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#23:"pentuer"]Никой от управляващите не иска реформи,имитации , пушилки , дрънкане и накрая едно голямо нищо....не 25 години, ако го допуснем 250 години ще си продължава така.....[/quote]
  Учудва ме положителния баланс на плюсове спрямо минуси на внушението "Всички са маскари". Скъпи съграждани, дайте малко по сериозно и отговорно! Да ви обърна внимание да не се изложите някъде - човек съди по себе си като прави такова обобщение така че ...

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 31. 31 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7545 Неутрално

  От мутри друго не може да се очаква. Народът не разбира,че този път, не води заникъде.

 32. 32 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Ако някой вземе да анализира всичките изцепки на Рапона ще трябва да изпише поне 30 дебели тома.
  Много по-ефикасно ще е, ако няколко достолепни специалиста го освидетелстват и вкарат на тихо и прохладно място.
  Та да миряса най-сетне цял народ.

 33. 33 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Не разделяне на ВСС на две части - съдийска и прокурорска, а изхвърляне на прокуратурата от съдебната власт! Ето това би разрешило много от проблемите на съдебната система. Защото когато прокуратурата е в съдебната власт се превръща в сопа. Сопа, която всеки с много пари и влияние може да използва за престъпни и антихуманни цели. Спомнете си как прокуратурата предизвика фалита на КТБ с безумните си действия. Дори само присъствието на прокуратурата в съдебната власт погазва презумпцията за невинност. Поради факта, че гражданинът е обвинен от прокурор, който е и представител на съдебната власт, т.е. едва ли не гражданинът предварително е осъден.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 34. 34 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#32] от "ppopov_67":
  "Много по-ефикасно ще е, ако няколко достолепни специалиста го освидетелстват(Борисов - б.м.) и вкарат на тихо и прохладно място."
  -----------------------
  Ако твоето настояване се приложи към Цацаров, това ще е за благото на България! Достатъчно е да се приведат като доказателства неадекватните до налудничавост действия на прокуратурата по измислената афера за подслушването(фиктивния "Цветановгейт", по скандала с печатницата в Костинброд, както и по разсипването на КТБ. В случая има дори какво да се освидетелства - ако се съди не само по поведението му, а и по черепния му профил, с просто око се вижда, че Цацаров има симптоми, говорещи за синдрома на Даун. Можеш сам да се информираш в Уйкипедия за този синдром...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 35. 35 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#29] от "BIG AL":
  "Там има и начинът на отзоваване на гл.прокурор"
  -----------------
  Това ще остане едно красиво пожелание на книга, докато не бъде пипнат непоклатимия засега 7 годишен мандат на Гл. Прокурор. А за това се иска промяна в Конституцията. Радикална промяна, която да извади прокуратурата от съдебната власт.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 36. 36 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 458 Неутрално

  А къде са гражданите и техните организации, къде са профсъюзите? Или всички гледат безучастно как за пореден път ги лъжат. Една измама от този мащаб, ще се стовари на гърба на РБ, ако той се съгласи да участва в нея.

 37. 37 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#29] от "BIG AL":
  Имам усещането, че предложението за разделяне на ВСС на две, е капан за Цацаров. Той се противи с всички средства в рамките на прерогативите, които му дава сегашната Конституция. Което се превръща в основание на привържениците на реформите(ГЕРБ и Реформаторите) да поискат ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА. Да, но тази промяна ще е радикална и ще доведе до изхвърляне на прокуратурата от съдебната власт. И ще се случи това, което старата поговорка казва: "Да би мирно седяло, не би чудо видяло!"

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 38. 38 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Играта на ДПС е пределно ясна - те ще се ослушват и манкират до дупка, и ще подкрепят всяка реформа или закон, КОЙТО НЯМА ДА ДОВЕДЕ ДО РЕАЛНИ ПРОМЕНИ, ЩЕ БЕТОНИРА СТАТУКВОТО И ЩЕ КОМПРОМЕНТИРА ОНЕЗИ ОТ РБ, КОИТО НАИСТИНА ПРАВЯТ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ПЛЕНА НА МАФИЯТА!
  Гоце и Пикаещият във фонтаните опитват разни импровизации за спасяване на онова, което е останало от репутацията им, но по същество играта им е същата, като на Доган и ДПС, независимо какво редят...
  Най-големият проблем обаче пред реалните реформи и промени в съдебната система е Бойко Борисов, защото точно затова бе и е лансиран във властта на времето и противно на мнението и убеждението на доста хора и той изобщо не е независим. И ако човек си направи труда да направи макар и бегла ретроспекция - например как бе формирано това правителство (трите тетки, които Борисов спретна уж да препитвали останалите групи, а всъщност за да се намерят поводи и причини да се критикува основно и само РБ, декларациите на самия Борисов още след първите няколко месеца, че ако не била подкрепата на ДПС за някои ключови закона неговото правителство нямало да остане и пр...и фактът, че ГЕРБ и Борисов всъщност никога - поне доскоро - не са дори и споменавали или възнамерявали да правят каквито и да е промени и реформи в съдебната система, да не говорим за прокуратурата, даже напротив - Борисов не спираше да изтъкне, че не се месел на "независимата съдебна система"!)

  При цялото му уважение към РБ и респект към Радан Кънев, Петър Москов и особено Христо Иванов, и всичките им усилия и искрени намерения за дълбоки промени в съдебната система за доброто на България, истината е, че това правителство е на ГЕРБ и ДПС, но понеже е неприлично това да е публично, използват РБ за параван (и още няколко незначителни партийки и депутати), докато РБ се опитва да надхитри ситуацията и да оттъргува играта на Борисов срещу някакви промени все пак, а вероятно и други неща - като постове и облаги (Лукарски, Кунева,...)
  При това положение мисля всеки може и сам да прецени какви са шансовете да бъдат проведени наистина толкова нужните за България и българския народ дълбоки и необратими реформи, за да си отвоюват обратно държавата от мафията и да стане страната нормална държава като в ЕС.

  В статията в началото се описва някакъв потенционален конфликт, или по-скоро противоречие между Данаил Кирилов от ГЕРБ, председател на Правната комисия в парламента, който казал, че има вариант да не се пипа сега ВСС, а в бъдеще; и Бойко Борисов, който месец и половина по-късно отсякъл, че Конституцията трябва да бъде променена и ВСС трябва да бъде сменен.

  Аз не мисля, че всъщност има противоречие, защото това е игра. Бойко Борисов е популист, или казано направо - той няма проблеми с истината, защото той истината за нищо я няма. Примерите са бол!

  Просто това е неговият стил, който той отдавна си е избрал при даденото положение в страната, адаптирано към поставените му цели и ангажименти, които е поел към онези, които го лансираха навремето във властта. И всички знаем, че "когато Бойко Борисов е дал дума - ще си държи на нея, защото не е като Гоце например", край на цитата! Дори и ако трябва да се търсят съответните хора по телефона по ... ЕГН-тата им! Защото те са най-големите експерти, що се касае до полицич и служби..., но това е друга тема.

  Ако ние приемем, че не сме глупаци и се учим аконе от грешките (и събитията) на другите, то поне от собствените (или на които сме били свидетели), може би трябва например да се сетим какво стана около КТБ и Иван Искров, например.

  След като имаяе период, когато Искров окончателно се компроиментира и драмата около КТБ се нажежаваше буквално с часове, Борисов в един момент започна да се изказва и по посока вината на БНБ и лично на Иван Искров. Не веднага, но да приемем, че прояви добър рефлекс. По това време той премълчаваше, че той (ГЕРБ) (пре)избраха Искров начело на БНБ въпреки предупрежденията и основателните аргументи и възражения - че те всъщност не го били избрали, а преизбрали...., после - че всъщност искали да подкрепят приемствеността и стабилността в банковата система и финансите (а те са ужасяващи, между другото, но пазени в строга тайна, и всички видяхме как прословутата стабилност ойде та се не видя...), че от ЕС били настояли...
  И е особено интересно да разберем кои от ЕС са точно настояващите от ЕС и дали знаят за категоричните думи и съпротива на същия Искров да се адаптират в България европейските банкови закони и практики, щото ... ЩЯЛ ДА НИ СЕ НАРУШИ СУВЕРЕНИТЕТА!!!!!

  Та мисълта ми е, че И ТОГАВА ПО ЕДНО ВРЕМЕ БОЙКОБОРИСОВ БЕШЕ МНОГО КАТЕГОРИЧЕН И ДОРИ ГНЕВЕН, ЧЕ ИВАН ИСКРОВ ТРЯБВАЛО ВЕДНАГА ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА - СЛЕД КАТО И БЕЗ ТОВА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ БЕ ВБЕСЕНА И ПОДЛУДЕНА ОТ ЛЪЖИТЕ НА ЦЕНТРАЛНИЯ БАНКЕР!!!

  И накрая "черешката на тортата" - И СПОМНЯТЕ ЛИ СИ КАКВО СТАНА? Ами едно голямо нищо - Искров не само не си подаде оставката и не бе притиснат да напусне, но се срещнаха с Борисов на четири очи да си договаря ново сладко място и директно се подира не само с хората, но и с парламента, като ги помоли да му направели подарък за рождения ден и да го освободели от 90,000 лева заплата на месец ЗА ДА КРАДЕ И/ИЛИ ПРИКРИВА КРАЖБИТЕ В БАНКОВАТА СИСТЕМА БЕЗНАКАЗАНО!!!

  И Бойко Борисов след това запя друга песен - че нямало как да го махнат, че такива били законите и не можели дда го пипнат...

  Не е ли това жалка работа, особено когато се касае до такива изключително важни неща и начинания, като банковата система, съдебната система (Цацаров) и ... НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ НА ДЪРЖАВАТА в крайна сметка.

  Е, на някой все още да не му е ясно какво ще стане и стози ВСС и със Сотир Цацаров и КАКВИ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА ГИ РЕДИ БОЙКО БОРИСОВ В ЕДИН МОМЕНТ - ЗА ЗАКОНИТЕ И КАК НЕ МОЖЕЛ ДА ГИ ПИПНЕ?
  А не че се е затичал така или иначе - АМИ НАЛИ ТОЙ ГИ МОНТИРА ТАМ!?!

 39. 39 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Пеевски и Цацаров пътуват в един автобус и Пеевски се обърнал към Цацаров:

  - Цаца, от другата ти страна стои Бойко Борисов, я се хвани здраво за шлифера му, да не паднеш, че после не можеш да станеш!

  Цацаров отговорил:

  - Шефе, ама аз и сега съм си добре и здраво се държа.

  Пеевски го погледнал с досада и му казал ядосано:

  - Знам, но аз сега слизам. Не виждаш ли че идва мойта спирка - "Братя Бегалеви"! Хидромелиораторът ми е изпратил летящата си чиния с подсилени двигатели да ме изведе от планетата...

  Борисов ги погледнал за миг и после изкомандвал:

  - Цецо, премести се в другия ми крачол да не се сбутатге пак с Цацата и си прибери малко големите уши, че ме гъделичкаш по та.аците.
  И без това имаш голяма вина, защото на времето когато ми донесе листчето с името му от Доган Реал Мадридов да го назнача, то не е било за главен прокурор, а за върховен съдия и виж каква инфекция стана после в Костинброд...
  Прав беше на времето Гоце Авджията, дето все ми казваше - можеш ли ти да се уредиш и да преебеш някой - действай и да не ти пука, е.и им майката на другите, ама аз нали не съм такъв човек - като съм ИМ дал дума, ще ви коткам.

 40. 40 Профил на nikoia
  nikoia
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#7] от "barcelonski":
  Да, ама Вие не разбрахте ли, че с негативната кампания на ДСБ и без нея Бойчето вкарва все толкова депутати. Я се огледайте вече сте в 3 парламента.

  nikoia
 41. 41 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 650 Неутрално

  "...ДПС: може да изпълни заканата си против, но може и да изчаква "своя час"..."

  (Рап): "Ееее, писна ми от всичко,
  най-вече от играта дребна;
  писна миииии да се крия и дебна
  и да чакам своя час,
  когато своя удар ще направя и аз..."

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 42. 42 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1071 Неутрално

  Поредният псевдоанализ, с основна цел плюене по Боко и ГЕРБ.

  Няма шики-мики.
 43. 43 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Ето кое ще събори блатното статукво:
  В деня на местните избори през октомври със сигурност ще се проведе и референдум, на който ще се реши става ли гласуването задължително. Това съобщи зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на партията Цветан Цветанов, цитиран от „24 часа”. Предвижда се референдумът да включи и останалите два въпроса, формулирани от президента Плевнелиев. Тази процедура ще разчисти пътя за нова Конституция и нова съдебна власт. Както и да се гърчат магистратите...

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 44. 44 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Защо някой трябва печели? Трябва да загубят тези, които пречат на справедливоста!

 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":

  Въпросът е къде е проблемът!? Ако манджата е пресолена не можеш да я оправиш, като слагаш още сол. Проблемите на съдебната ни система са корупцията и зависимостта. Няма никаква гаранция, че ако я направим още по-зависима ще намалим корупцията. Напротив!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на Просто десен!
  Просто десен!
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Здравейте , азсъм една позната на коментиращата и искам да се оплача от някои незаспитани хора, които говорят нецензурни дими, псувни и обиди, които не са за деца под 1 гооишна възраст!

 47. 47 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#37] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":

  ".....да поискат ПРОМЯНА НА КОНСТИТУЦИЯТА. Да, но тази промяна ще е радикална и ще доведе до изхвърляне на прокуратурата от съдебната власт. "

  Прокуратурата може да бъде изхвърлена от съдебната власт само с промяна на Конституцията от ВНС. Има решение на КС още от 2003 г., след запитване на гл. прокурор Филчев. А ВНС няма как да се случи. Въпреки че именно ДПС има най-голям интерес от него. Защото само чрез ВНС могат да отпаднат редица основни постулати като официален еьик, традиционна религия, изборно право без обвързаност с образователни изисквания и пр.

 48. 48 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#47] от "kirsner":

  В самата Конституция е записан начинът за нейната промяна:
  1. Чрез ВНС
  2. Чрез т.нар. конституционно мнизинство в ОНС

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 49. 49 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 909 Неутрално

  До коментар [#48] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":

  В Конституцията е записано, че за всички промени на формата на държавното устройство и на държавното управление е необходимо ВНС.

  "Чл. 158 (3). Великото народно събрание решава въпросите за промени във формата на държавно устройство и на държавно управление."

  И тъй като никъде в Конституцията изеично не е записано какво точно включва формата на държавно устройство и управление, то КС, на база на следния конституционен текст
  "Чл. 149. (1) Конституционният съд
  1. дава задължителни тълкувания на Конституцията",
  си присвои правото да тълкува какво може и какво не може да се променя с обикновено събрание.
  Именно КС направи тълкуване през 2003, на база запитване на гл. прокурор Филчев, че прокуратурата може да се извади от съдебната власт само с ВНС.

 50. 50 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 1101 Неутрално

  За съжаление Петя Владимирова е отново права. За РБ също.....

  ThePirinEagle
 51. 51 Профил на Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#49] от "kirsner":
  Неизбежно вървим към избори за ВНС и учредяване на нова Конституция. Сегашната е една посткомунистическа подигравка с демокрацията. Подобно на подигравката на Филип Боков, който след като тази Конституция беше гласувана, ехидно запита:
  - Е, сега как ще консумираме "вината"? С мезета ли?
  В сегашната Конституция определена роля за превръщането на първите бивши комунисти в първи настоящи капиталисти играе съдебната система. Но това е изначално сбъркан и порочен модел - комунистът разбира капитализма като кражба. Ето защо през целия този период съдебната система толерираше и закриляше кражбите, корупцията и престъпността на бившата червена номенклатура. Но този модел не води България към Европа - макар че формално сме в нея, ние се отдалечаваме от нея. Икономиката ни и преди всичко икономическите ни кадри, т.нар. бизнесмени, не са конкурентоспособни на европейския пазар. По същия начин политиците ни в Европа са много повече обект на презрение, отколкото на уважение. За образование, наука и технологии да не говорим - скръб! Защото този конституционен модел, вместо да очертае точно и категорично позициите, взаимодействията и отговорностите на всяка една от трите власти, ТОЙ ГИ ЗАМАЗВА.

  Банването в Дневник противоречи на текстове от Конституцията и Хартата за правата на човека
 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 53. 53 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  МАФИЯ е вид организирана престъпност, структурирана в синдикат, чиято основна дейност е рекетът, арбитражът на спорове между престъпници и организацията и контрола на незаконни споразумения и сделки. [1] Като вторични дейности могат да бъдат практикувани трафик на наркотици, лихварство и измами.
  Терминът първоначално е бил прилаган за сицилианската мафия, но оттогава разширява периметъра си, за да обхване и други организации с подобни методи и цели, напр 'руската мафия', 'японската мафия', 'албанската мафия' или 'малтийската мафия'.
  Терминът се използва неофициално от пресата и обществеността; престъпните организации имат свои собствени наименования (напр сицилианската и американскиата мафия наричат ​​себе си 'Коза Ностра', мексиканската мафия нарича себе La Eme, а японската мафия - 'якудза').

  МАФИЯТА КАТО ЧАСТНИ ФИРМИ ЗА ЗАЩИТА

  Учени като Диего Gambetta и Леополдо Franchetti са характеризирали сицилианската мафия като 'картел на частните фирми за защита', чиято основна дейност е рекет чрез защита: те използват своята страховита репутация за насилие, за да защитават хората от мошеничество, ограбване или насилие срещу заплащане, или се конкурират с тези, на които те плащат за защита. За много бизнесмени в Сицилия, те осигуряват важна услуга, когато те не могат да разчитат на полицията и съдебната система, за да осъществщват своите договори и защита на техните имоти от крадци (това се случва често, защото те са ангажирани със сделки на Черния Пазар). Учените са установили, че много други общества по света имат свои престъпни организации, които предоставят по същество същата защитна услуга чрез подобни методи. Например, в Русия след падането на комунизма, държавата, система за сигурност, всичко рухва, притискайки бизнесмените да наемат престъпни групировки за да се изпълняват договорите им и да защитават собствеността си от крадците. Тези банди се наричат "руската мафия" от чужденците, но те самите предпочитат да се наричат с термина "krysha".
  С колапса на държавата в Русия, както и неспособността на службите за сигурност и полицията да осигуряват ред и законност, изпълнение на договорите и задълженията, кооперирането с престъяните организации и култура остава единствената възможност. [...]

  БЪЛГАРСКАТА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ

  Българските организирани престъпни групи участват в широк спектър от дейности, включително трафика на наркотици, контрабанда на цигари, трафик на хора, проституция, незаконен трафик на антики, изнудване (често под прикритието на мними компании за сигурност и застрахователни компании) и търговията с оръжие. Те от създаването си имат връзки с руската мафия, сръбската мафия, и италианската Коза Ностра. Български организирани престъпни групи използват главно компании за сигурност и застрахователни компании - като СИК и ВИС - като параван за престъпни дейности. Белгия и Холандия също станаха свидетели на разширяване на организираната престъпност в България поради мащабната имиграция на българските турци, потомци на местни тюркски заселници и турцизирани роми. Български турски кланове са замесени в трафика на наркотици и трафика на хора, проституцията, измама и изнудване и по този начин разчисти пътя за други групи, съставени от българи и български турци.

  Living criminal figures


  Gen. Lyuben Gotsev - Retired Secret Service general, allegedly connected with SIC. He is suspected of being the “eminence grise” of the once ruling Bulgarian Socialist Party and its connection with the mafia. Gotsev was a minister of foreign affairs in the 1990s.

  Krasimir Marinov, aka "Big Margin" - Co-founder of SIC.

  Nikolay Marinov, aka "Small Margin" - Co-founder of SIC.

  Mladen Mihalev, aka Madzho - Co-founder of SIC[2]

  Georgi Slavov, aka "The Head" - Son of Stoil Slavov and his successor.

  Ventsislav Stefanov - Co-founder of SIC.

  Rumen Nikolov, aka "Pashata" - Co-founder of SIC.

  Georgi Stefanov aka "Gerata" - Director of VIS (VAI Holding)

  Zlatomir Ivanov, aka "Zlatko Baretata" - Drug smuggler..

  Plamen Galev

  Dimitar Stefanov - Son of George Stefanov. Drug smuggler

  Angel Hristov

  Svetlyo Todorov aka "Duhcheto" - Human traffic. He has connections with VIS mob bosses.

  и т.н., и т.н....

 54. 54 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 630 Неутрално

  [quote#19:"mils5656"]Защото за Бойко и ГЕРБ са важни спокойствието, да не дразни опонентите с разни реформи, да може да си изкара спокойно мандата режейки лентички и строейки разни магистрали и обекти, да се прави на велик докато страната загнива и се циганизира, матряла затъпява и оскотява , икономиката бокува, а читавия българин се спасява на запад ![/quote]

  Е, всичко това е възможно само благодарение на реформаторската подкрепа на коалиционните партньори. Иначе мутромилиционерската шайка вече щеше на е на бунището на историята.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 55. 55 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално


  До коментар [#51] от "Анализатор - ДЕМОКРАЦИЯТА Е КАЧЕСТВО НА ИЗБОРА!":

  Което говориш е втората фаза на прословутия ни Хпреход -
  подир смяната на хикономическия модел, требе да извървим и пътя към съвременен модел на Политическа демокрация - днес го нямаме, а още не можем да си повярваме, че ни е нужен ...
  Андрешковиада ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK