Статус на деня: Мразим кредитните си милионери, но превъзнасяме Гърция

Статус на деня: Мразим кредитните си милионери, но превъзнасяме Гърция

© Yannis Behrakis, Reuters"Дневник" публикува без редакторска намеса статус на Николай Слатински в социалната мрежа "Фейсбук" като гледна точка към гръцката криза и коментарите в България, които тя предизвиква.


Погрешно приписват на тиранина Сталин фразата, че смъртта на един човек е трагедия, а смъртта на милиони хора е статистика.


А ето, че за мнозина, ако не и за мнозинството просветени български граждани очевидно присвояването на 1 000 евро е кражба, а присвояването на 100 000 000 пъти по 1 000 евро е гериозъм, отмъщение на гадните европейски банки!
Ето защо в коментар под мой статус в отговор на пламенната защита на изстрадала и онеправдана Гърция възкликнах:


"Бедната Гърция, тя така не искаше да взима милиардните кредити и да ги изяжда, тя така се дърпаше, така отказваше, така се съпротивляваше, но я изнудиха, но я принудиха, насилиха я да вземе тези нежелани кредити гадните европейски банки! Ние, българите сме удивително, юнашко племе, синове на земя прекрасна и невероятна! Мразим и ненавиждаме нашите кредитни милионери, но обожаваме и превъзнасяме кредитната милиардерка Гърция!!"


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK