Ципраси на всеки километър - оттук до края на света

Алексис Ципрас

© Francois Lenoir, Reuters

Алексис ЦипрасКоментарът на Николай Слатински е от "Фейсбук". Заглавието е на редакцията


Един наш площаден оратор, с чийто доноснически псевдоним сме адаши, предложи някога "Избори до дупка!".


Сега Гърция може да опита "Референдуми до дупка!".
На всяко предложение от Европа – което в края на краищата е за спасението на Гърция с европейските, т.е. и нашите пари – референдум! С яростен патриотизъм, с узо и сиртаки, със само "Панатинайкос" и гръцка музика!


Така и ние в България ще се преброим
колко сме останали тези, дето смятат:


Че договорите трябва да се спазват;


Че правилата трябва да се съблюдават и да не се променят по време на играта;


Че заемите трябва да се връщат, а не да се смята, че най-добрият кредитор е мъртвият кредитор;


Че Европа е спасение за България, а не гаден експлоататор, развъдник на разврат и нещо, за чието пропадане трябва да стискаме палци;


Че Европа не е шведска маса, на която седиш, докато шведите не дойдат;


Че щом не си свиквал референдуми дали да вземаш милиарди в заем, не е много редно да свикваш референдуми дали да връщаш взетите милиарди;


Че съседите ни са мили, но не за сметка на нас, на нашето общество и нашите деца;


Че парите не са само източник на удоволствие, а и извор на мъки, ако не знаеш да се разпореждаш с тях както трябва.


Иначе е ясно – ципрасите са на всеки километър – оттук до края на света…


И е ясно, че ще става все по-трудно, защото светът се е побъркал. Допускам, че след като Путин и Гърция са повод на голяма част от нашето общество да злорадства по адрес на Европа, то скоро такъв повод ще стане и ИДИЛ – а ИДИЛ е нещо наистина страшно, много страшно.


Също така е ясно, че както и да се развие гръцката криза,
ние, българите, ще сме все от неподходящата страна


Да, аз съм за патриотизма!


Но за мен патриотизъм не е да си все за това, което прогонва децата ти от България.


За мен патриотизъм не е да гледаш непрекъснато в огледалото за обратно виждане.


За мен патриотизъм не е да съчетаваш ултралевичарски икономически и финансови възгледи с ултрадесни шовинистични и мразещи различността виждания.


За мен патриотизъм не е да вземеш едни мнооооого пари, да ги изядеш и после, с извинение, оригвайки се и хълцайки, да крещиш: Няма да платим!


За мен патриотизъм е да си подредиш държавата така, че децата ни да остават тук, както и да не стигаш дотам, да взимаш кредити, а ако взимаш кредити, да ги инвестираш в модернизация на страната и в нейното бъдеще.

Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (165)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Хареса ми текста, като за мен е без значение личността на автора му.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8707 Неутрално

  Аз не разбрах как и кого ще преброява другарят Слатински в неговото лозунгово есе...?

  [email protected]
 3. 3 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1094 Весело

  Скоро Интернационалът ще им стане национален химн...

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 4. 4 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Благодаря на Николай Слатински за точните думи!

  Tony
 5. 5 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Гърция танцува по нервите на европейците още от 1828-ма...
  Чудя се как османците са ги изтърпели 400 години....
  Дали са на патриарха такава власт, за каквато дори не е сънувал по време на Византийската империя - никаква конкуренция - всички православни под неговата шапка, сам събора данъци и разпределя парите, има си собствена войска, собствен затвор...

  Турците разглезиха гърците и ги научиха да не работят....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 6. 6 Профил на snowball
  snowball
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Никога не съм бил особен фен на гравитацията, затова предлагам да направим един референдум и да я забраним !

 7. 7 Профил на marianapopska
  marianapopska
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Ципрас=Бареков, така че Ципраси на няколко километра, във всяка държава

 8. 8 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Е, не са чак до края на света ципрасите. Примерно във Финландия нема как да виреят. Просто си зависи от народите...

 9. 9 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 600 Весело

  До коментар [#5] от "mtmvb":

  Малко ли шамари изядоха от тях, изритаха ги от Мала Азия и им взеха под носа половин Кипър.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 10. 10 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Забележете кои се кефят на Ципрас и мързеливите маляки - комунета, ушанки, рубладжии и разни социални аутсайдери тип бай Таньо безработния.

 11. 11 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  Много обобщаващо и едностранчиво. Авторът треба да е наясно, че договорите за кредит /както и други договори/ не са сключвани от обикновените хора...
  В БГ има не малко примери...

 12. 12 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1898 Весело

  То и в България бол Ципраси,добре,че не са на власт,ама се радват на себеподобните си Ципраси по света.Ципраси от цял свят,съединявайте се.

 13. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8059 Неутрално

  "Иначе е ясно – ципрасите са на всеки километър – оттук до края на света…"
  Ние тука им викаме комунисти,но и ципраси става.

 14. 14 Профил на ба'Йван
  ба'Йван
  Рейтинг: 551 Весело

  ТАКА НИ ЗАРОБВАТ...  Системата е построена така, че всички пари ТРЯБВА да отиват на Запад и да се връщат САМО във вид на кредити, подсилвайки дълговото задължение на страната. Следва изкуствено разрушение на икономиката, наречено „икономическa кризa”. Това се прави с една единствена цел – да се създаде ситуация, при която страната-длъжник да не може да си върне дълга.

  Принципа на всяка криза е прост – нов кредит кредитора не дава, а изисква да се върне стария. Това е всичко. Имало е ваша промишленост и ваша страна – станали са наши! За да „помогнат” на влязлата в дългове държава, ще дойдат други кредитори – МВФ и МБР. Не можете да върнете дълга? Решение има. Позволете да се разположи военна база. Подкрепяйте политиката на САЩ и Великобритания. Изпращайте военни където ви разпоредят, ако трябва в Афганистан и Либия. И не забравяйте да развивате „демокрацията” в страната. Т.е., не пречете на прозападните средства за масова информация да промиват мозъците на народа.
  Когато парите не струват нищо на този, който ги дава в дълг, схемата за установяване на хегемония над света рязко се променя. Ако някой създава пари от въздуха в каквото си иска количество, както прави западната печатница, то основния способ за покоряването на света вече не е войната, а даването на пари в кредит. Излиза, че армията вече не е нужна. Грешите!

  Военната сила е нужна за заплашване на тези, които не желаят да теглят заеми. Започва омайването на страната с промиване на мозъците на нейното население. Никой нищо не трябва да забележи. На всички трябва да е внушено, че страната процъфтява, че всичко е правилно. Как да се изпълни това – чрез средствата за масова информация.Точно по тази причина исканията на всички видове либерали е „свободата на словото”! Но ако си мислите, че някой от „борците за свобода” го вълнува вашето право да говорите свободно, то дълбоко грешите. Задачата е друга – да се обезпечи свободното промиване на мозъци на населението .

  Вторият задължителен етап от омайването се явява внушената на хората най-обикновена мисъл: държавната собственост – тя е ненужна, неефективна, излишна. А това означава, че тя задължително трябва да се прехвърли и стопанисва от частни лица, които по-добре знаят как да я управляват. Започва приватизация, в хода на която държавата (разбирай народа) се лишава от собствеността върху средствата за производство.
  Третия етап – влагане на парите на страната в покупка на американски дългови задължения. Всъщност става следното – Запада дава пари на свои подставени лица, които купуват вкусни парчета държавна собственост. По-късно тази собственост се препродава на други подставени лица. Най-интересното започва после. Какви предприятия се приватизират първо? Логично е да се предположи, че са губещите. Тоест държавата се отървава от баласта. Нищо подобно – първо преминават в частни ръце най – печелившите от икономическия сектор. В България – Нефтохим, Девня… И какво става? Държавата, лишавайки се от предприятията, които преди са пълнили бюджета, става крайно зависима от данъчната система. Данъците започват да растат и да душат малкия и средния бизнес. Развитието на икономиката се забавя, а в някои случаи въобще спира.


  Едновременно с това държавата започва да изпитва колосални трудности с покриването на своите разходи. Преди в хазната влизаха пари от продажбата на държавно производство, а сега пари се трупат само от данъци, т.е. само част от това, от което се е сформирал бюджета преди. Парите в бюджета са малко, а това значи, че няма възможност не само за изплащане на пенсии, но и няма възможности за строителство на пътища и осъществяване на развиваща се икономика.

  Но и това не е всичко. Държавата не е в състояние да кредитира своята промишленост. Доколкото едно от първите изисквания за осъществяване на каквито и да е реформи е създаването на независима от държавата Централна Банка, то държавата започва да изпитва ред проблеми. Само БНБ има по Конституция право да печата пари, но тя е вече ограничена от Валутен борд. А съгласно закона, БНБ няма право да кредитира правителството на своята държава, но има право да кредитира правителството на САЩ и други страни, изкупувайки техните дългови книжа. В края на краищата държавата няма пари и закрива всички кредитни програми на своята икономика – както в държавния, така и в частния сектор. Но без кредитни ресурси нищо сериозно в икономиката не може да се направи. Работещи в единна система ФРЦ и ЕЦБ - точно чужди финансови институции, те започват да дават кредити на държавата и частния сектор. Това е практически крайния етап на поробването.
  Да отбележим още веднъж: Ролята на средствата за масова информация е крайно важна на всички етапи. Нали трябва постоянно да се пудрят мозъците на целия народ, а всъщност и на цялата планета. Трябва да се обяснява правилното влагане на пари в държавните облигации на САЩ. Трябва да се обяснява, че всичко е правилно, вярно, независимо от това, че много хора разбират, че случващото се е странно. Наистина да се разбере абсурдността на ситуацията не е сложно. С какъв процент света кредитира САЩ? Средно – 1.5%, което значи, че златните валутни резерви на държавите са отдадени в заем на САЩ по този мижав процент. Парите отиват на Запад на съхранение и се връщат обратно в страните под форма на кредити, но вече със съвсем друг процент. И така държавата става длъжник.


  Освен това на Запад отиват не само парите от златния резерв. Там отиват парите от едрия бизнес и научния потенциал на държавите. Голяма част от едрия бизнес задължително принадлежи на компании, регистрирани в офшорни зони или в западни страни. Защо става така? Защото местните компании растат до транснационално равнище крайно рядко, а западните транснационални компании са подпомагани да се включват към откритите пазари. Т.е., част от бизнес на страните е директно Западен.
  Втората част е своя, но явно „полусвяо”. – формално тя също е Западна. Защо става така? Не защото на определен етап така е по-удобно, а защото по друг начин не може да оцелее. Искаш да получиш кредит на Запад под минималния лихвен процент – стани резидент, изнеси бизнеса в офшорка или в Западна страна. Ако не желаеш, бизнеса ще бъде погълнат или унищожен. Едрия бизнес е не просто обвързан със Запада, той е в капан. Или бизнесмена ще стане член на западния бизнес елит и ще играе по техните правила, или леко и нежно (а най-важното – незабележимо за средствата за масова информация) ще го погълнат.

  А какво става с инвестициите? Инвестициите в страната са също форма на поробване.Преди държавата САМА можеше да построи завод. Трябваше само да купи технологиите от чужбина или да ги поръча на своите научни институти. Сега са и нужни пари, за да може да построи този завод.Тези пари, които преди държавата създаваше сама, емитирайки държавна валута, сега може да получи, привличайки „инвеститори”. И инвеститорите строят вериги от хипермаркети, които, на свой ред, също водят до изтичане на парите от държавата и унищожават малкия бизнес.
  Някъде там, в офшорките, заминава и печалбата от работата на предприятията. Данъците са платени – да! Но преди всички пазаруваха в магазините, които бяха държавна собственост или на малки предприятия. А сега – в мрежи от хипермаркети,които задължително са регистрирани в офшорни зони.


  Системата е устроена така, че всичките пари са ДЛЪЖНИ да отиват на Запад и да се връщат назад ЕДИНСТВЕНО под формата на кредити, увеличаващи задлъжнялостта на държавата.
  Следва изкуственото унищожаване на икономиката, наречено „икономическа криза”. Тя се прави с една цел – да се създаде ситуация, при която държавата –длъжник да не може да върне дълга. Рисковете са никакви – парите, които Запада е заел, за самия Запад не струват нищо. Това са няколко операции на компютър или напечатани хартийки, необезпечени с нищо. С нищо, освен със силна армия и мощни средства за масова информация, а също сборище от „защитници на човешките права”, истинската цел на които е защита правата на банкерите, създаващи парите и опитващи се да подчинят света.


  Ето така се поробват страните. Навсякъде схемата е една и съща, по цялата планета. Всичко започва със свободата на словото и завършва със загуба на суверенитета.
  Точно по тази причина "най-свещените" искания на либералите се явяват исканията за свобода на словото. Без свободна промивка на мозъците схемата за поробване веднага започва да буксува.

  The truth is like poetry - And most people fucking hate poetry
 15. 15 Профил на TM27
  TM27
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Браво на Слатински за изключително точните думи.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "... ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки ботуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките." В. Левски
 16. 16 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Неутрално


  Поучително за форумните болшевики

  цвъцкащи срещу:
  строителството на магистрали; финасовата дисциплина; рестрикциите; спиране на точенето; европейската ориентация и т.н.

  Някой са умело прикрити като
  бесепари, рашисти, атакисти
  а другите просто са си ДСБ-ари .....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 17. 17 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Венсеремос....таковатаа....ще победят! Да им изпратим майора да помага!

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 18. 18 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Ципрас безспорно е великан на съвременната европейска политическа сцена.

  Политик номер едно на Европа !

 19. 19 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 671 Неутрално

  През 50 години, ако това условно са 2 поколения, нещата се повтарят, тъй като новите поколения нямат преки впечатления от миналото, за което евентуално са чели и за което възрастните евентуално са им разказвали. Колкото и да им се обяснява какви грешки е допуснало обществото в близкото си и недалечно минало, това не може да убеди новите поколения и те ще продължават да повтарят същите грешки от миналото. Затова сега тепърва ще избуяват и просперират "социалистически" движения и партии, които ще чертаят "светло" бъдеще чрез утопии от типа "ние сме много специални и важни, другите са длъжни да ни издържат, а ние ще даваме акъл на света как трябва да се грижи за бедните нас".

 20. 20 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  че гърците имат да връщат едни пари е неоспорим факт,
  но
  че тези, които им отпускаха кредитите се държаха като ромски лихвари също е факт'
  че гърците направиха стъпки към стагнация,
  че лихварите си затваряха очите, и даваха още и още;
  че сега им е много мерак да прилапат Гърция в суматохата, ама гърците не са идиоти, като нас;

  а най-факт е, че има огромна пропаганда срещу Гърция, сякаш се очаква да се самобичуват публично и реват непрестанно на Синтагма, като на погребение на северно-корейски лидер.Ми живота продължава със заеми или без

  още по-факт е, че европейските чиновници са в паника - съюзчето в което юга е слуга на севера, плаща си наемите, вноските и слушка може да се разпадне.Кво праим?
  Ингилизите и те са на уволнение, ислямска държава е на границата с Турция, мириканците са в Черно море, а Путин тънко се усмихва.

  Та Гърция, освен, че има да връща едни пари, в момента е идеална да отвлича световното внимание от предстоящия качамак.

 21. 21 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#18] от "mg.forum":

  накара всички европейски баш шефове да работят посред лято!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Разстроено

  В България все още не всичко е приватизирано, следователно има какво още да се изтръска от "брашнения чувал"! Комунистите се надяват това да го направят (качествено и кличествено), ако народът на следващите избори ги овласти. Освен това, те имат и един скрит коз - Сергей Станишев, който е на много възлова позиция в ЕС, но за съжаление не са му поверили ПАРИ, така че са верни думите: "Трай коньо за зелена трева " и "Блажени са вярващите и тяхно ще бъде царството небесно"!!!

 24. 24 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 441 Неутрално

  За мен икономическа целесъобразност не е да изхарчиш стотици милиони за църкви и да се молиш на Европа да даде пари за наводненията и щетите от тях. Разбрах че са ни отпуснали 2 милиона. Да не говорим, че българинът ще обеднее много повече от необходимостта да поддържа храмовете, отколкото от плащанията за здраве (декларирано от Световната банка).

 25. 25 Профил на bulgarofilche
  bulgarofilche
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#22:"mg.forum"]България разбира се трябва да застане на страната на богатите северни държави, както се полага на хора като нас с закърпени гащи и прокъсани обувки.

  Тя глупоста почивен ден няма. [/quote]

  Добре бе, казвам ви за пореден път на всички чугуни - щом толкова се кефите на маляките, сбирайте се всички ушанки, направете един общ фонд и превеждайте 50 милиарда евро като за начало. Нали ги обичате много, какво чакате ?

 26. 26 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2540 Неутрално

  До коментар [#5] от "mtmvb":

  Е те пък преди турците сяках много са работили. Има доста исторически документи за безкрайните фалити на византия в следствие на безумно печатане на пари ( намаляване на съдържанието на ценен метал в монетите) и харченето им за абсолютни глупости. Както и сега, гърците са имали много късмет да си поживеят много време. Обаче все някои ден късмета свършва. Тогава са били турците, днес са западняците. Сменят се и методите - тогава е било изколване, сега е спиране на кредитите. Но като цяло историята и нейната мотивация е същата.

 27. 27 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  "За мен патриотизъм е да си подредиш държавата така, че децата ни да остават тук, както и да не стигаш дотам, да взимаш кредити, а ако взимаш кредити, да ги инвестираш в модернизация на страната и в нейното бъдеще."

  С това всеки би се съгласил.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 28. 28 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2540 Неутрално

  До коментар [#11] от "Хи-хи":

  А обикновенните хора, като ядоха парите от тези заеми под формата на пансии, заплати и социални плащания какво си мислеха - че парите падат от небето ли ?

 29. 29 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1463 Неутрално

  Силен текст!

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 30. 30 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Весело

  До коментар [#22] от "mg.forum":"България разбира се трябва да застане на страната на богатите северни държави, както се полага на хора като нас с закърпени гащи и прокъсани обувки. "

  "Покорявай се, синко! Покорявай се на чорбаджиите и Господ ще ти помогне и ти да станеш чорбаджия." /Г.Караславов, Селкор/ 31. 31 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 476 Неутрално

  То като погледнем кои се кефят на Ципрас ни става ясно що за стока е - Комунисти, пишман социалисти, Путин, ИД , подкрепа им дават Франция, Италия и Кипър от целия ЕС ! Типичен Пурко или комунист - популист !

 32. 32 Профил на name.mg.forum
  name.mg.forum
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#25:"antirubladjiq"]. Нали ги обичате много, какво чакате ?[/quote]

  Не искаме ние да плащаме.

  Искаме богатите държави в Европа да платят.

  Германеца трябва да отвори ШИРОКО кесията и да кихме мощно и решително !
  50-60 млрд, може и нагоре

 33. 33 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#26] от "m17":

  Никой не ги тика гърците насила нито в еврозоната, нито в ЕС...
  Фалитът на Атина се подгрява още от 1981-ва... Още тогава трябваше ясно да им се каже, че се забогатява като се работи здраво, а не като се трупат дефицити...
  Излязат ли обаче се връщат 50 години назад... хем мързеливи, хем без пари....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 34. 34 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Това, ципраси на всеки километър е голяма находка. Поздравления на Слатински.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 35. 35 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#18:"mg.forum"]Ципрас безспорно е великан на съвременната европейска политическа сцена.

  Политик номер едно на Европа ! [/quote]


  хората казаха, че днес слънцето ще е много силно и да се носят шапки

  Cogito ergo sum :)
 36. 36 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#7] от "marianapopska":

  [quote#7:"marianapopska"]Ципрас=Бареков[/quote]

  Хи-хи, викаш да го поокаляме малко гърка.
  Нищо общо нямат. Нито по акъл, нито по образование, нито по манталитет и нито по електорална подкрепа. Ципрас спечели доверието на над 60% от гласувалите на референдума. Бареков хвърли милиони за кебапчета и дали спечели и 10%.

 37. 37 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Весело

  До коментар [#24] от "М.Георгиева":Вие в какви родствени отношения сте с Мирча Кришан?
  Каквото и да го питали в училище, той все : ... дъра-бъра, дъра-бъра, краставицата съдържа 99% вода.
  Та и Вие - независимо от темата единственото, което можете да кажете е антирелигиозна пропаганда.

 38. 38 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  До коментар [#30] от "patsis": Каква собствена гръцка високоразвита "икономика", функционираща БЕЗ външно финансиране/ БЕЗ ЕЦБ/, стои зад тези ДЪРЖАВНИ гръцки плащания? http://money.bg/news/id_1517185192
  Германският вестник Handelsblatt предлага списък от някои отрязани доплащания. Те ярко свидетелстват за това, как не лошо са си живели някои от гръцкия държавен сектор. Сега те се премахват от държавните разходи.

  Оказва се, че шофьорите на служебни автомобили, които управляват дизелови коли, получават по 25 евро на месец за „подгряване на двигателя".

  Локомотивните машинисти, с отчитането на всички доплащания са си докарвали по 7 000 евро. Това не е пречило те да получават още 420 евро месечно за спазване на санитарната хигиена. Всеки четвърти железничар е получавал тези пари, за да си мие ръцете по няколко пъти на ден. А отпуската на работещите в сектора се е изчислявала, не знайно как и защо, сякаш деня има 28, а не 24 часа.

  Добре са си живели и водачите на автобуси в Атина. Ежемесечно на тях се е доплащало по 310 евро, ако в течение на месеца не са закъснели нито едни път за работа. Но подобна практика е била разпространена и при някои държавни служители - имали са добавка към заплатата, за да идват навреме на работа.

  Куриерите в министерствата и другите ведомства са получавали допълнително към заплатата по 290 евро, фактически за изпълнение на задълженията си - да пренасят документи от кабинет в кабинет.

  А служителите в държавните учреждения са получавали бонуси, за това че са се занимавали с копирането на документи.

  Още куриоз: на съдиите са доплащали към заплатата определени суми, за да не работят излишно бързо и усърдно.

  Освен това стоматолозите към държавния застрахователен фонд IKA са получавали командировъчни, както и правото да покриват транспортните си разходи за сметка н а обществените средства. Въпреки, че както отбелязва Handelsblatt, повечето от медиците са работели без да напускат кабинетите си.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 39. 39 Профил на bilbotorbins
  bilbotorbins
  Рейтинг: 605 Неутрално

  [quote#33:"mtmvb"]Излязат ли обаче се връщат 50 години назад... хем мързеливи, хем без пари.... [/quote]
  По интересно е ЕС колко назад ще се върне. Защото загубите ще се покриват солидарно, макар България и нашите банки да не са давали заеми. За разлика от Германия и Франция да речем.

 40. 40 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  И аз съм съгласен да направим Референдум за приемането на Еврото и за НАТО с 2 прости въпроса и с по 2 прости отговора:

  1. Искате ли въвеждането на Еврото?
  • Да
  • Не

  2. Искате ли България да е член на НАТО?
  • Да
  • Не

  После, Глас Народен, глас Божи!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 41. 41 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1851 Неутрално

  Ципрас е един хлъзгав бушон, поставен от гръцката управляваща класа, за да отклони вниманието от тези, които свиха парите от заемите. Както Ленин бе един бушон, изпратен от кайзер Вилхелм да разложи Русия и да я извади от войната.

  Сега банките ще са много внимателни при даването на кредити. Икономическата теория, че държавите не могли да фалират се оказна празна тенекия, както и повечето икономически теории.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 42. 42 Профил на the_flea
  the_flea
  Рейтинг: 1463 Любопитно

  До коментар [#32] от "mg.forum":


  [quote#32:"mg.forum"]Искаме богатите държави в Европа да платят.

  Германеца трябва да отвори ШИРОКО кесията[/quote]

  Защо?

  Истината НЕ Е въпрос на гледна точка! Истината е истинна! А е А!
 43. 43 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#40] от "socialen":

  ...и като поискаме Волен ще си направи ли показно харакири на МОЧА.....

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 44. 44 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Весело

  До коментар [#38] от "logika":Днес пак ли нямате клиенти в кантората, та сте се загрижили за това, което някога някой някъде бил получавал и което според Вас явно се полага Вам?

 45. 45 Профил на blame
  blame
  Рейтинг: 442 Неутрално

  За съжаление Слатински е прав - и тук бъка от Ципраси

 46. 46 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Любопитно

  Точно "Ципраси на всеки километър" Запада, Европа и НАТО ще избегне на всяка цена. Не зная какво ще измисли, но няма да се сбъдне нито катастрофичния сценарий относно Гърция, нито ще се поощрят следващи мераклии за популистки изцепки = Това е въпрос на оцеляване за ЕС. Гледайте и се учете на политика както от Гърция , така и от ЕС !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 47. 47 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 784 Неутрално

  Добър текст на Слатински. Кратък и ясен. За съжаление популистите / политическите измамници / нямат свършване...

 48. 48 Профил на bolivar
  bolivar
  Рейтинг: 225 Весело

  До коментар [#33] от "mtmvb":

  А, ЗАЩО? Защо трябва да дават пари?!?! Да не би Гърция да е дала пари на Германия?!

 49. 49 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 441 Весело

  До коментар [#37] от "patsis":

  О...колко си наблюдателен. Пропускаш ежедневната религиозната пропаганда на всички нива, но забелязваш "гласът в пустиня".
  Ти да не си на църковна хранилка, че ти убягва същината!
  Аз просто апелирам за това, парите за църква да се прехвърлят за здраве.
  Какво ще кажеш?

 50. 50 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#48] от "bolivar":

  точно така... просто така са ги свикнали гърците 35 години... първите 10 за да ги предпазят от комунизма... и като им спряха кранчето, онези писнаха...

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 51. 51 Профил на Never surrender
  Never surrender
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Срещнали се Ципрас и Бареков и казали в един глас:

  Yo, my brother
  from another mother

  Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.
 52. 52 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Неутрално

  До коментар [#49] от "М.Георгиева":Бихте ли обяснили къде виждате "ежедневна религиозна пропаганда на всички нива"?
  Но преди това обяснете, моля, какво общо има това с гръцките събития?


 53. 53 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Авторът да каже защо САЩ накараха една бедна България да опрости 3 милиарда долара на Ирак.Сега в някои вестници излиза информация че министъра на финансите на САЩ натиска ЕС да опрости дълговете на Гърция.Смятам че гърците имат някаква скрита информация и затова година разиграват всички.Да не забравяме че около100 милиарда евро ги сложиха в дюшека

 54. 54 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Разстроено

  [quote#18:"mg.forum"]Ципрас безспорно е великан на съвременната европейска политическа сцена. Политик номер едно на Европа ! [/quote]Ципрас е сравним с Горбачов и Дън Сяопин = постви въпроса за Перестройка на ЕС ... от съюз на банките в съюз на хората. ЕС трябва да избере дали да се промени навреме като Китай ... или "здравите сили ще победят здравия разум" като в СССР. Явно идва нова ера в ЕС!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 784 Весело


  До коментар [#52] от "patsis":
  В случая с госпожата явно е някаква психологическа фиксация. Да не говорим за "връзката" с гръцките събития....

 57. 57 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 600 Весело

  До коментар [#54] от "dark'star":

  Таньо, знаеш ли каква е разликата между Хонг Конг и Шан Хай? Китай се е променил в посока някакъв хибрид между див капитализъм и консервативен социализъм, като едните другари ратайстват за да могат по-големите другари на карат ферарита.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 58. 58 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 600 Весело

  До коментар [#40] от "socialen":

  По твоята логика да направим референдум за връщане на социализма и национализация?!?

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 59. 59 Профил на stiga_be
  stiga_be
  Рейтинг: 399 Весело

  [quote#31:"mils5656"]То като погледнем кои се кефят на Ципрас ни става ясно що за стока е - Комунисти, пишман социалисти[/quote]

  А най интересното е каксъщите чугунета обясняват как САЩ щели да звъннат по телефона на Меркел да плати. Явно раздвоението им е пълно! Нали САЩ са лоши бе другари, как така ще помагат на гречките другари? Пу пу ...

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 60. 60 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Любопитно

  [quote#48:"bolivar"]А, ЗАЩО? Защо трябва да дават пари?!?! Да не би Гърция да е дала пари на Германия?![/quote]Ти пък да не си мислиш, че всичките милиарди са стигнали до Гърция и Гърция сама си е произвела всичко. Милиардите са отишли в немските фирми, залежалите стоки в Гърция и сега Гърция ще плаща освен главницата и лихвите. Гърция, че ще плаща = ще плаща ! Борбата на Ципрас е за вноски които няма да убият Гърция, а борбата на Меркел е за парите на немските фирми в сделките с Гърция. Троловете живеят само в сегашно време, докато в икономиката и политиката има бъдеще време.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 61. 61 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Весело

  [quote#58:"Consumer"]По твоята логика да направим референдум за връщане на социализма и национализация?!?[/quote]Стиска ли ви ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 62. 62 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 279 Неутрално

  До коментар [#1] от "logika

  Естествено! Когато авторът говори ВЕРНИ И УМНИ неща какво значение има името му?!

 63. 63 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  [quote#57:"Consumer"]Таньо, знаеш ли каква е разликата между Хонг Конг и Шан Хай?[/quote]++ Така е = абсолютно си точен ! Зная разликата между Нан Чан и Чун Цин - баща ми работи по една година и в двете области. Наясно съм.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 64. 64 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 600 Весело

  До коментар [#61] от "dark'star":

  От случилото се през последните години, абсолютно откровено - НЕ! Все още има живи голям брой слуги на коминтерна и активни борци, както и нарасналия брой цигани. Просто не бих рискувал бъдещето на БГ толкова безотговорно (това е моето частно мнение), видях Ф.Димитров как го игра на чест и го подредиха, което ни дръпна поне с 5 години назад.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 65. 65 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#58] от "Consumer":

  Да направим! Глас народен, глас Божи!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 66. 66 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 600 Весело

  До коментар [#63] от "dark'star":

  По мое мнение, като между София и Виена, в полза на втората.

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 67. 67 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 600 Весело

  До коментар [#65] от "socialen":

  Знам, знам другарю, още сънуваш ТКЗС-та и манифестации и диктатура на пролетариата. Пожелавам ти дълги години живот, за да виждаш как не се случва

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 68. 68 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Любопитно

  [quote#40:"socialen"]да направим Референдум за приемането на Еврото и за НАТО[/quote] Референдум за НАТО може да се спечели , ако главорезите на ИД са на границата
  Референдум за Еврото може да се спечели ... след няколко банкови фалита на наши
  = Ако на някой иска с Ревферендум да узакони нещо - лесно ще манипулира ситуацията
  ... в Гърция късно им затвориха банкоматите -
  резултата можеше и да е обратния на ОХИ

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 69. 69 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Весело

  [quote#67:"Consumer"]Пожелавам ти дълги години живот, за да виждаш как не се случва [/quote]То и капитализма нямаше да се връща никога
  То и царя нямаше да се връща никога
  Викаш ... и ТКЗС нямало да се връща ... ?!

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 70. 70 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 863 Весело

  Много наивно, наистина...
  Ципрасите са уникални водачи, които редко се срещат, за последните 100 години на Балканите се сещам за Никола Пашич, Венизелос, Кемал Ататюрк, Тито, Тачи и май това е списъка... ако съм пропусал някого, се извинявам....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 71. 71 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#52] от "patsis":

  Искаш да ти обясня до какво води нецелесъобразното изразходване на средства! В гръцкия случай - до заплаха за еврозоната. В българския - до фалит на социалните системи.

  И за пропагандата - примери:
  1. Честване професионалния празник на светска структура (полицията) в присъствие на попове.
  2. Откриване на обекти - попове.
  3. Премиер, мотивиращ действията си с религиозни възгледи.
  4. Представители на парламента - архонти.
  5. В болниците - параклиси. В някой училища - също.
  6. Медиите, без изключение, бълват информация са всеки незначим религиозен празник, почти ежедневно.

  Това става на фона на постоянен и тежък финансов недостиг.
  Понякога ми се иска Европейската комисия да постави България в същата ситуация като Гърция, за да може безумието на безумците да се овладее.
  Или унесени от религиозната пропаганда, започнахте да забравяте бедстващите в страната! 72. 72 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "Анализ на ситуацията в Гърция за ДЪМИС"???
  Хайде малко по-сериозно.

  Вече свикнах да ме трият без причина
 73. 73 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 388 Неутрално

  В момента централаната швецарска банка купува огромни количества евро в очакване на новият евро бичи цикъл с цел над 1.60 за долар. Намираме се на прага на края на кризата. Който се занимава с финанси знае за какво иде реч. Излизане на Гърция от ЕС ще развали сметките на много хора, а това никой няма да позволи да се случи. И затова Ципрас и бившият вече Анус Факис (Варуфакис) си разиграваха коня както искат. Те знаят какъв е залога. От това само печели Гърция. Браво на политиците им!

  Вече свикнах да ме трият без причина
 74. 74 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 388 Неутрално

  "За мен патриотизъм е да си подредиш държавата така, че децата ни да остават тук, както и да не стигаш дотам, да взимаш кредити, а ако взимаш кредити, да ги инвестираш в модернизация на страната и в нейното бъдеще."

  Абсолютно вярно. Тука е приликата на ципураките и путлеристите, едните взели заеми другите от изкопаемите, но и двете не ги инвестират в развитие на икономика и общество, а ги папат или крадат.

  chavo64
 75. 75 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Весело

  До коментар [#71] от "М.Георгиева":Сега обсъждаме Ципрас, който пръв от гръцките премиери отказа да положи клетва върху Библията!
  Пишете по темата, не си изливайте познанията от "Наръчник на атеиста".

 76. 76 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#52] от "patsis":

  Като данъкоплатец, аз не съм съгласна някой да направи разход да се хвали, че осигурил само тази година 68 милиона за църкви и едновременно да тегли кредит от 16 милиарда, които и аз трябва да връщам.
  Какво според теб представлява гръцката драма, ако не харчене без обезпечение.
  Можеш ли да ми посочиш икономическата полза от 8000 храма в България, но не за Църквата, а за хазната.

 77. 77 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Неутрално

  До коментар [#56] от "thepirineagle":То че е фиксация, фиксация е! Подобна антирелигиозна пропаганда госпожата пуска и под материала за полицейското насилие! Та ми дойде малко в повече.
  Ама - мама казваше: "Едно си баба знаяла, едно си баба баяла".

 78. 78 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Бях по работа в Брюксел тази година. Дадоха ми няколко асистента за монтаж и общи работници. От тях само един знаеше английски, образовано и възпитано момче. Няколко пъти обядвахме заедно. Грък махнал се от Гърция преди 2 години, защото, по думите му тази държава е обречена, а всеки грък, който искал да работи и живее достойно се е изнесъл от там. Каза че работи на две места защото Брюксел е скъп град. Този човек изглеждаше достойно и ведро.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 79. 79 Профил на Consumer
  Consumer
  Рейтинг: 600 Весело

  До коментар [#70] от "boby1945":

  А аз се сещам за световни лидери като Тачър, Рейгън и Бота, погребали марксистко-ленинската утопия и довели прогресивния свят да върхове!

  Every time you spend money you're casting a vote for the kind of world you want
 80. 80 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Весело

  До коментар [#76] от "М.Георгиева":Да, когато плащаха на лекторите от дружество "Знание" за антирелигиозната им пропаганда, икономическата полза бе много, ама много голяма!
  Особено за Вас, нали, уважаема другарко!

 81. 81 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 441 Весело

  До коментар [#75] от "patsis":

  Аз пиша по темата. В този контекст давам пример с неоправдан, нагъл и несъобразен с реалността и финансовия облик на страната харч, при който консуматорът прави "пир по време на чума". На това отгоре не може и да го стопанисва и отново и отново и отвново ще иска.
  Гръцка му работа.

 82. 82 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 863 Весело

  До коментар [#24] от "М.Георгиева":
  Нещо си се объркала, нито Ципрас нито Слатински са мешани с църковните работи.... има си Синоди за това и двете Църкви са автокефални, гръцката малко по-автокефална

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 83. 83 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 441 Неутрално

  До коментар [#80] от "patsis":

  Аз излагам антирелигиозните си възгледи напълно безплатно и с кеф. Т.е., нищо не струвам на хазната и евентуално - на физически лица.
  За разлика от тези, правещи обратното, а именно - религиозна пропаганда.

 84. 84 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Гърция сложи всичките в малкия си джоб. На велика Великобритания и трябва цяла година да направи Референдум по един прост въпрос с 2 прости отговора:

  "Искате ли да напуснем ЕС?"
  • Да
  • Не

  Гърция организира и проведе Референдум за 6 дена!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 85. 85 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Весело

  До коментар [#81] от "М.Георгиева":Е, аз като един прост доцент, не разбирам връзката между Вашите писания и темата за Ципрас и Гърция.
  Не ми достигат познанията по диалектически материализъм! Много формални бяха занятията по научен атеизъм едно време в университета, а пък оттогава са минали вече 31 години!

 86. 86 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4600 Весело

  До коментар [#83] от "М.Георгиева":Щеше да бъде по-добре да излагате антирелигиозните си възгледи и с мярка - защото сега постигате обратния ефект.
  Познавам хора, които тъкмо през социалистическия период се ориентираха към вярата именно заради натрапчивостта на антирелигиозната пропаганда!
  Очевидно норвежката приказка "Бабичката, която не знаела мярка" не е била част от детските Ви четива.


 87. 87 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 441 Весело

  До коментар [#85] от "patsis":

  [quote#85:"patsis"]Е, аз като един прост доцент, не разбирам връзката [/quote]

  Е..ми, прост доцент.

 88. 88 Профил на juzeppe
  juzeppe
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#14] от "Бай Иван":
  "га, пък, намери време да го напишеш всичкото това?
  До колкото разбрах, "на запад" хора не живеят - само банки и несъществуващи финансови механизми, които да заробват (иначе "уникалните, по рода си" източни /югоизточни ХОРА, които са толкова благородни и умни, че чак до глупост се хващат на такива омерзителни номера, та стават чистосърдечно роби.
  По източному, казвам: ай сиктир, бре! 89. 89 Профил на eus47368223
  eus47368223
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#42:"the_flea"]До коментар [#32] от "mg.forum":

  Искаме богатите държави в Европа да платят.

  Германеца трябва да отвори ШИРОКО кесията- цитат на коментар #32 от “mg.forum”


  Защо? [/quote]
  Е как защо?
  1) Защото германеца е лош - така казва Путин, следователно е вярно;
  2) Защото германците са богати, а всеки богат трябва да бъде мразен - така пък казва пролетарско/социално аутсайдерското мислене.
  Така че - да платят германските гадове от данъците си дълговете на Гърция. Гръцкият народ не е виновен, не е взел той кредитите... А като се зададе въпросът "А германският народ ли е дал кредитите, че сега да плащат от данъците си?" - тогава или се сменя темата, или обяснението е, че германците са гадове. Защото са богати и защото така казва Путин.

 90. 90 Профил на eus47368223
  eus47368223
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#88:"juzeppe"]До коментар [#14] от "Бай Иван":
  "га, пък, намери време да го напишеш всичкото това?
  До колкото разбрах, "на запад" хора не живеят - само банки и несъществуващи финансови механизми, които да заробват (иначе "уникалните, по рода си" източни /югоизточни ХОРА, които са толкова благородни и умни, че чак до глупост се хващат на такива омерзителни номера, та стават чистосърдечно роби.
  По източному, казвам: ай сиктир, бре! [/quote]
  Това е копиран текст от някакъв анти-европейски пропаганден материал. От Масква. Чел съм и другаде същите неща, особено в руски и про-руски медии и сайтове.
  Ако човек вложи малко мисъл при четенето на тези материали, почва да се чуди и мае. Значи Злият Запад взема една страна, заробва я икономически, прецаква и икономиката, за да я накара да вземе от него кредити, и в крайна сметка я докарва до разруха, за да я владее напълно. Хубаво, има някаква логика. Така може да се постъпва с външни територии.
  Много чудно обаче, от какъв зор Западът ще прави това със собствените си територии? Гърция е дългогодичен член на НАТО и ЕС, тя не е територия, предопределена за завладяване? Целта била там да се появят военни бази. Ами че досега всички военни бази в Гърция не бяха ли на НАТО? И какво - ЕС изпълнява пъкления си план да съсипе Гърция, за да я завладее, като в същото време тази Гърция е част от този ЕС и точно с това "съсипване" има шанс да излезе, а не обратното. Сега последно ЕС ще "прилапа" ли Гърция, или ще остане без Гърция и с едни наляти 300 милиарда, които няма как някога да си получи? Кое от двете?
  Това е пропаганда, насочена към промити мозъци и неук про-руски (и анти-европейски) електорат. Тя е напълно лишена от здрав смисъл, защото целта и не е това, целта и е единствено манипулация. А хората, които я разпространяват, са два вида - или служат на пропагандата, или са просто част от тълпата промити мозъци.

 91. 91 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 403 Любопитно

  До коментар [#15] от "TM2

  за какво го бравосваш, че нещо не те разбрахме ?

  Дай примери !

  ))

 92. 92 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Аз мисля ,че Ципрас трябва да направи нов референдум с въпрос : - "И какво да правим сега ? "

 93. 93 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  [quote#28:"m17"]А обикновенните хора, като ядоха парите от тези заеми под формата на пансии, заплати и социални плащания какво си мислеха - че парите падат от небето ли ? [/quote]
  а как иначе, ти не си ли чувал тук как казват на президента да увеличи заплатата и пенсията

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 94. 94 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1270 Неутрално

  [quote#84:"socialen"]Гърция организира и проведе Референдум за 6 дена! [/quote]
  и никой не разбра за какво е референдума

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 95. 95 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4671 Неутрално

  [quote#21:"ana_ni"]накара всички европейски баш шефове да работят посред лято[/quote]
  Те и ИДИЛ могат да ги накарат. И теб, разбира се, това те кефи. Точно за такива като теб става въпрос в горната статия на Слатински.

  Gunter glieben glauchen globen
 96. 96 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#73] от "zethron":

  +++++

 97. 97 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#70] от "boby1945":

  ++++++

  ма друго си е да се фукаш с мадам Йес, с всички послушковци дето се продават на дребно, дето не знаят по кой договор танковете са тук, с разни измислени лидери - месии оправящи за 800 дни или в най-лошия случай след 20 години.Мили изпълнители, които не възразяват, напротив - всичко казано и неказано от Брюксел става закон
  Както казваше нашия " садете картофи, гладни няма да сте' и ''потърпете още малко и ше цъфнеме''

 98. 98 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#40] от "socialen":

  Гладна "Социална" кокошка пак просо сънува...

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 99. 99 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1489 Неутрално

  [quote#94:"stg"]и никой не разбра за какво е референдума[/quote]Явно са разбрали достатъчно хора, а тези които не искат да разберат си е само техен проблем

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 100. 100 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 557 Неутрално

  До коментар [#77] от "patsis":

  Не си добре с правописа, явно си бил разсеян по време на партийната година..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK