"Днешната милиция не бие"

"Днешната милиция не бие"

© Георги КожухаровСякаш за да докаже правотата на Реформаторския блок по темата "правосъдие", цялата държавно-правова машина започна да показва истинското си лице. Явно "силовиците" не издържат на светлината на публичността. Защото, както разбойниците, предпочитат да живеят на тъмно.


Не се шокирайте чак толкова. Институциите, при социализма наричани (с притаен дъх) "органи", са очевидна част от онова, което днес (понякога – с крясък) наричаме "задкулисие". Ще рече: пазителите на реда не пазят нас, гражданите; а пазят онези, от които по принцип би трябвало да ни пазят – пазят разбойниците.


Затова нито една от над 70-те институции с "инспекция" в заглавието си не инспектира нарушителите в ресора, за който отговаря. Инспектират единствено това, как да помагат на нарушителите, за да има мир. А покрай мира някои намазват по нещо отгоре на заплатите си.
Затова, вместо да подгонят например Пеевски за неверни данъчни декларации, прокурорите в момента са подгонили Министерството на правосъдието. По сигнал от убог пропаганден лист, подписан с измисленото име "Калоян Стоев". За разлика от сигналите срещу Пеевски (например), подписани от граждани с имената и ЕГН-тата си. Които, за разлика от Пеевски, доста време бяха разследвани за данъчни измами.


Затова "органите" се чудят, как да припишат "кражбата на века" КТБ на Иван Костов. За да могат сетне да подгонят неговите наследници в политиката. Които пък искат реформирането точно на тия "органи".


И затова "нашата полиция", вместо да "ни пази" (както се пее в дебилната песничка) – бие


Както правеше едновремешната народна милиция. Имаше и виц, от средата на 70-те години: "Днешната милиция не била биела вече. Хубаво; ама вчерашната много ни наби..."


За разлика от непрестанното медийно и гражданско внимание, съсредоточено върху останалите "органи", досега милицията някак си оставаше в сянката, в която обича да живее, за да си хортува необезпокоявана с подопечните й разбойници. Но прожекторът на публичността има това свойство – ако пече достатъчно дълго време, започва да осветлява и онези, които най-ловко се крият из тъмното.


Та, за народната милиция. Всички знаят, какво прави тя, но някак все не систематизират това си знание публично. Като периодичен клиент на милицията от 13-годишен (започвайки от Детска педагогическа стая, Ленинско РПУ, днес Първо), явно ще трябва да се захвана аз.


Всички мъже с алтернативен външен вид и видима възраст под 35 знаят, за какво иде реч. Защото всяка тяхна градска разходка носи риска да се окажат в полезрението на мотаещи се наоколо милиционери. Разходете се някой ден в Борисовата градина или в района на Попа надвечер и ще видите, как милиционерите налитат на подобни младежи.


Защо го правят?


По същата причина, по които техните бащи-милиционери го правиха по време на социализма: този тип младежи са очевидно модерни, европейски и следователно – свободни хора. И следователно са опасни за народната милиция, защото могат да започнат да искат някакви права; или да гледат в канчето на кварталния.


Ако обаче си млад мъж с вид на мутра – никога никой милиционер няма да те закачи. По никакъв повод и при никакви обстоятелства. Особено ако си се нахлузил в лъскав черен анцуг, каквито носят милиционерите в свободното си от униформа време.


Неотдавна гледах следната сценка в Трето РПУ-София. Идва набит до кръв човек с очила (а значи – подозрителен тип – може би чете книги). Казва, че един мутър го е набил. Посочва и мутъра, който е паркирал с джипа си до РПУ-то, хили се през отворения прозорец и размахва средни пръсти.


"А стига ме занимавали с глупости бе!" – отсича дежурният милиционер. "Оправяйте се като мъже..."


Солидарността на милиционерите с мутрите е безусловна,
защото те принадлежат на една и съща субкултура – на биячите


На онези, които бият хора с очила (защото може би четат книги) и мъже с хипарски вид (защото може би ще искат права). Което обяснява инак парадоксалната ситуация, че ако някой с очила / брада / коса се оплаче от мутра, народната милиция ще се захване да тормози него, а не – мутрата.


Това положение е известно на всеки, който е имал дори малък досег с днешната народна милиция (която по нищо не се различава от вчерашната народна милиция). И затова е изумителен онзи "хор на изненаданите" (вкл. премиера като негов солист), който се включи след излизането на кадрите с битите от милиционери младежи в София.


На какво се изненадвате? Кое точно ви учудва? Това е ситуация, напълно позната – част от всекидневния пейзаж – на хиляди младежи в големите градове. Дори – на десетки хиляди, ако върнем филма назад поне до момента, в който се озовах пациент на Детска педагогическа стая (лятото на 1971 година).


Забележете реакцията на народната милиция при всяко по-скандално убийство. Помните ли Яна, убита в Борисовата градина? А помните ли реакцията на народната милиция? Да ви я напомня. Милиционерите докараха от девет дерета вода, за да ни убедят, че Яна сама си е виновна. Била, цитирам, "с уклон към живота на открито".


Е, щом е с уклон – и то към живот на открито и, очевидно, в природата – значи не е ценна. Може в бъдеще да създаде проблеми на другарите от народната милиция, когато например сгащи някой мутрясал горски / кмет / депутат да изсича гора или да строи в защитена територия. По-добре е да е мъртва. Виж, ако беше с уклон към посещаване на чалга дискотеки, работата може би щеше да бъде съвсем различна...


Това – изкарването на жертвите за виновни за случилото им се
– е също част от бияческата субкултура


в която си живеят дружно мутри и милиционери. Щом не си бияч – значи си слаб. Значи – не си на нашето ниво, не си изцяло човек. А значи – защо да се впечатляваме от страданията ти?


Всъщност, "органите" изобщо не подозират, че получават заплата от данъкоплатците, за да им осигуряват безопасност. "Органите" са убедени, че тяхната работа е съвсем друга.


Да вземем обяснението на главния прокурор за това, каква му е работата: "Мен ме интересуват прости практични неща - 42 съдебни сгради, които не се охраняват. Интересува ме прозаичен и конкретен въпрос."


Това – по повод подетото от него "разследване" (т.е. сплашване по мутренски) срещу Министерството на правосъдието след вестникарски донос, писан от несъществуващ журналист.


Ако питате някой шеф на РПУ, какви са основните задачи, които решава, ще чуете предимно неща като: да смени пишещите машини с компютри; да обнови автопарка; да спести пари от извънредни смени. За осигуряване на сигурността на гражданите едва ли изобщо ще тръгне приказка.


Което на свой ред обяснява фалшивата милиционерска статистика. Ако си порядъчен гражданин и те оберат или набият – милицията ще направи чудеса от храброст, за да не регистрира престъплението срещу теб. Не си важен, защото не можеш да решиш въпроса със сградите или с автопарка. Не си и от силните, за да ти обърнат внимание. Страдай си някъде там.


И пак затова всеки квартален или селски бандит и измамник е винаги в приоритетни отношения с местната милиция. Тя го пази, защото го припознава като свой.


Милицията прилича на останалите "органи" по склонността си да лъже. Напомням: при всеки случай, в който под медиен или граждански натиск лъсва някое безобразие, съответният държавен орган бърза да мисли – не, как да оправи нещата или да накаже виновните. А какво да излъже, така щото досадните граждани и медии да престанат да недоволстват. Както, например, не едно, а две министерства – МРРБ и МОСВ – излъгаха по Великден, обявявайки изливането на бетонни плочи върху дюните на Къмпинг Юг за напълно законно занимание.


Ветрилото лъжи на милиционерите обаче е доста по-широко от ветрилото лъжи на министрите. Лъжат за статистиката на престъпленията. Лъжат, когато покриват мутрите. Лъжат за признания и веществени доказателства. Лъжат и просто ей-така, за всеки случай.


Преди няколко години си приказвах мирно, в продължение на около минута, с милиционер от провинциално РПУ. В следващите месеци моят събеседник наводни цялата околия с вопли, че съм го заплашвал с медии. След като лъжат като първолаци за такива неща, за какви други лъжат по-изкусно?


А най-вече милиционерите лъжат, за да се правят на интересни – да намекват, колко тайни и важни работи знаят, за разлика от нас, идиотите, които им плащаме заплатите. Особено това се отнася за разните му разузнавания, контраразузнавания и охранителни служби. От тази гледна точка, може би ДАНС не са взели нищо от Цветан Василев, а наистина са проспали казуса "КТБ". Просто, вместо да дебнат какво става в банката, са си прекарвали времето в измисляне на по-интересни неща. За световния тероризъм, например. Или за прословутия "световен цигански заговор", който през има-няма десет години грабва милиционерското въображение.


Заплахите, които "органите" обичат да ръсят по посока на редовите данъкоплатци, също са оформени така, че да внушават потайно знание – "знаем всичко за всеки и най-вече – за теб". Така, падайки до нивото на редови милиционер-бияч, главният Цацаров казва на журналист от "Дневник" примерно следното: Ще се посъветваме с полицията и ще видим, кой какво е писал в "Дневник" и дали го е подписал с истинско име.


Ще рече: Момиче, я си налягай парцалите, да не се окажеш утре в някое РПУ.


На какво ви навежда прочетеното дотук? Че е така, нали? И че през цялото време сте знаели, че е така – само сте се правили, че не знаете.


Но – няма ли читави полицаи, ще питате? Има, разбира се. По-точно – имаше. Познавах го. Не издържа на милиционерските простотии и напусна "системата".


Заяждам се. Повече от един са, но не те определят климата в милиционерията. И, за разлика от своите шефове, когато се пенсионират, точно те не преминават плавно на работа в сродни професии като контрабандата и наркопроизводството.


Разбрахте ли сега, защо малки и големи разбойници контролират икономиката ни?


Защо разбойниците и "органите" са се мобилизирали, за да няма съдебна реформа
– за да си останат нещата такива, каквито са


И – сетихте ли се защо правителството взе изрично решение, отказващо участие на европейската прокуратура в разследването на измамите и измамниците на българска територия?


Всичко се прави, за да може разбойниците да си стоят на власт, докато милицията разпуска, биейки гражданството.


Обаче: това не е повод да отпускаме ръце. Видя се – с това започнах статията – че дори само прожекторът на публичността кара и разбойници, и "органи" да излизат на светло; и там да увехват като вампири на слънце. Ако това продължи достатъчно дълго, на тяхно място ще започнат да се появяват читави хора.


И някой ден, в далечното бъдеще, народната милиция ще престане да бие, защото ще се е преродила в полиция.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Коментарът е скрит от модераторите, защото съдържа вулгарни, нецензурни квалификации, лични нападки, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на други коментиращи и лица, цитирани в публикациите. Ако въпреки това желаете да го видите, натиснете тук.

 2. 2 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2564 Неутрално

  Защо разбойниците и "органите" са се мобилизирали, за да няма съдебна реформа
  ___________
  Крадецът вика – дръжте крадеца!?
  Нали си имаме ЗНИ по който държавата постоянно се ограбва. Това с лошите милиционери ще да е ново активно мероприятие по манипулация на общественото мнение.

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5382 Неутрално

  Вчера - мъже, днес - жени, утре и деца !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 5. 5 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Днешната полиция е като вчерашната милиция - едни и същи хора работят в МВР-то - българи. Ако днес работеха англичани, германци, французи щяхме да имаме полицаи с ценз и днешната щеше да е различна от предишната. Та МВР-то е огледало на обществото скъпи съграждани - на себе си трябва да се сърдим общо взето.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 6. 6 Профил на nikolov1905
  nikolov1905
  Рейтинг: 367 Неутрално
 7. 7 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1085 Неутрално

  [quote#0:"статията"]И някой ден, в далечното бъдеще, народната милиция ще престане да бие, защото ще се е преродила в полиция.[/quote]
  На доживелите - честито!

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 913 Неутрално

  Извинявам се но това е откровено малоумно "Милиционерите докараха от девет дерета вода, за да ни убедят, че Яна сама си е виновна. Била, цитирам, "с уклон към живота на открито".
  Е, щом е с уклон – и то към живот на открито и, очевидно, в природата – значи не е ценна. Може в бъдеще да създаде проблеми на другарите от народната милиция, когато например сгащи някой мутрясал горски / кмет / депутат да изсича гора или да строи в защитена територия. По-добре е да е мъртва. "
  Вчера прочетох някаква словесна диария на П. Блъсков, в която той разтягаше по сходен начин малоумни локуми, обаче в неговата си посока - нещо погребваше Хр. Иванов, за кой ли път. Сега репресираният от детска педагогическа стая Дайнов представя своите си локуми.
  Да ви кажа, "писачи", спокойно можете да се откажете... И двамата. Бих ви благодарила публично, ако го направите.

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#2:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"] Това с лошите милиционери ще да е ново активно мероприятие по манипулация на общественото мнение[/quote]
  Подозирам че искате да кажете многоуважаеми господине че тези полицай са неолиберали? Или смятате че са корпократи с наклонности на либералсоцентусиасткапиталбомбалисти?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 10. 10 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3650 Весело

  Милицията в България винаги е била-Биещото сърце на партията.Няма значение коя партия.

 11. 11 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4143 Неутрално

  Великолепен текст!

  Доколкото съм запознат с материята, в България "службата" се предава от поколение на поколение. Съвременният кадет в милиционерското училище е твърде вероятно да е син на капитан от някое РПУ, съответно внук на някой пенсиониран полковник и правнук на АБПФК, "въдворявал" суингове и зози, където им е мястото.

  Такива индивиди са закърмени с неуважение към ГРАЖДАНИНА, комуто са призвани - срещу заплащане - да служат. Те са си въобразили, че с ГРАЖДАНИТЕ може да се разговаря от позиция на силата, сницходително-наставнически, понякога с подвикване, а когато това не помата - и с малце кьотек.

  Затова в България цари законът на джунглата - целта оправдава средствата, правото е на силния, победителя не го съдят.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 12. 12 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5382 Неутрално

  браво Дайнов - мислиш и си изказваш мнението смело и открито !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 13. 13 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2774 Весело

  Пътят от "Цепелин" до "Когато управлява мутренска олигархия.." е трънлив. Дори за руските зетьове.

 14. 14 Профил на инж. Филип
  инж. Филип
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Абе куките и те са хора като нас, стига сте се вкарвали в някви филми.

  Гледам доста народ се ориентира към летищата днешно време. Пожелавам им успех!
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5382 Неутрално

  винаги е страшно когато Законът няма сила а Силата става закон!!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2219 Неутрално

  Самата истина! А квинтесенцията е това:
  [quote#0:"Статията"]И – сетихте ли се защо правителството взе изрично решение, отказващо участие на европейската прокуратура в разследването на измамите и измамниците на българска територия?[/quote]

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 17. 17 Профил на Miroslav Stoikov
  Miroslav Stoikov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чудя се колко "компетентно" трябва да е едно ченге , че 15г да разследва дали първи май 2000г е бил работен ден ли е бил или почивен?!?

 18. 18 Профил на citoplast
  citoplast
  Рейтинг: 1375 Неутрално

  ЧНо – няма ли читави полицаи, ще питате? Има, разбира се. По-точно – имаше. Познавах го. Не издържа на милиционерските простотии и напусна "системата".

  Както бях написал преди време, че читавите хора работещи в тая система, отдавна напуснаха или ги уволниха. Останаха удобните и послушните, готови да направят каквото им се заповяда без да разсъждават, само и само да са на хранилката.

  Имало едно време ссср...
 19. 19 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 572 Любопитно

  Много вярно е написаното в статията,който не си е имал проблем с милицията той няма право да коментира защото това е истината а в повечето случай тя боли.

 20. 20 Профил на fpyyh
  fpyyh
  Рейтинг: 483 Неутрално

  Съдейки по първите коментари, милицията наистина не спи, веднага скача да се защитава.

  за да разберете всичко за белодробния рак, продължавайте да пушите
 21. 21 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5382 Неутрално

  Дебна колите маскиран като храст
  и
  Бия за тия които са на власт !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 22. 22 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  БСП+ДПС+ББЦ+АБВ+Атака= 50% или повече взеха ? Колко полицаи има в МВР - 50 000? Правете сметка половината от тях каква представа имат за нещата и отношението към гражданите . Та откъде ще вземем да назначим 50 000 читави полицаи? Ние един главен прокурор свестен не можем да назначим (поне последните 20 години) та кво останало за цялата полиция.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 23. 23 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Весело

  “Да живее десети септември, ден на Народната милиция – единствена опора на Народната власт!”

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 24. 24 Профил на Boqn Trenchev
  Boqn Trenchev
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ле ле големи глупости са това от всичките мизерии в тази държава виновни излязоха полицаите тази статия ако не е платена ама на но след вчерашния протест от 100 човека опозицията трябва да смени атаката правителството няма да падне чрез атака на МВР (платени статии на капацитети пуснати спонтанно клипчета ) жалък опит обществото разбира добре че полицаите са обикновенни граждани със сходните за тях проблеми!

 25. 25 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Весело

  Милицията принадлежи на народа и народът принадлежи на милицията

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 26. 26 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5382 Любопитно

  До коментар [#22] от "oporna_to4ka":

  Защо пропускаш ГЕРБ като те са еманацията на властващата милиционерщина !?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 27. 27 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  Много точен текст!

  "Всичко се прави, за да може разбойниците да си стоят на власт, докато милицията разпуска, биейки гражданството."

  За съжаление и аз съм убедена, и то отдавна, че констатацията от горния цитат е 100% вярна. За още по-голямо съжаление вече нямам надежда, че нещо ще се промени. Ще видим дали и каква съдебна реформа ще има, но това ще е пробният камък за надеждата.

 28. 28 Профил на rebel11
  rebel11
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Даже и Сидеров биха и унижаваха на летището във Варна

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 30. 30 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Весело

  Защо старите луноходи на милицията имали жълто-син цвят?
  Влизаш жълт, излизаш син ....

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 31. 31 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Любопитно

  [quote#22:"oporna_to4ka"]Та откъде ще вземем да назначим 50 000 читави полицаи?[/quote]
  От главата, от главата се вмирисвала рибата, но се чистела откъм опашката ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 32. 32 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  Твърде много си развихрил фантазията са. Нашите полицаи просто подражават на колегите си от САЩ.

 33. 33 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Весело

  [quote#32:"Отнесен"]Нашите полицаи просто подражават на колегите си от САЩ.[/quote]
  Ами много са зле тогава, никак не ги бива.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 34. 34 Профил на Отнесен
  Отнесен
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  [quote#33:"captainFill"]Ами много са зле тогава, никак не ги бива.[/quote]
  Е, учат се. Ако започнат просто да разстрелват хора на улицата с по 8 куршума, ще са много по-добре.

 35. 35 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#31:"captainFill"]От главата, от главата се вмирисвала рибата, но се чистела откъм опашката[/quote]
  Кептън, стягай се да поемеш командването на МВР! Ще ходатайствам за теб. Виждаш ми правилния човек за поста...да ги опраиш полицаите.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 36. 36 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  [quote#32:"Отнесен"]Нашите полицаи просто подражават на колегите си от САЩ. [/quote]
  Там бият негрите, нали? Ами тук като няма негри, върху кого си изливат мъжествеността нашите?

 37. 37 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Весело

  [quote#35:"oporna_to4ka"]Кептън, стягай се да поемеш командването на МВР! [/quote]
  Няма как ... Не ставам за такава работа. Службата в армията и полицията са различни работи.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 38. 38 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5382 Весело

  До коментар [#29] от "oporna_to4ka":

  Много си жалък и евтин в безсилието си старшинка Тролов . Всички във форума знаят, че моят единствени господари са истината и справедливостта. Освен това съм имал щастието да прочета повече книги от ДО колкото ти и колегите ти можете да броите !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 39. 39 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#11:"Norman Granz"]Доколкото съм запознат с материята, в България "службата" се предава от поколение на поколение. Съвременният кадет в милиционерското училище е твърде вероятно да е син на капитан от някое РПУ, съответно внук на някой пенсиониран полковник и правнук на АБПФК, "въдворявал" суингове и зози, където им е мястото.
  [/quote]

  И въз основа на какви данни правите тези свои предположения?Аз самият съм полицай като моите родители работеха като учителка и агроном.В рода си нямам нито един комунист,до втори братовчеди включително.Даже дядо е лежал в лагер през комунизма,защото не е искал да влезе в ТКЗС,а чичо в затвор,защото е искал да избяга от комунистическата държава.Естествено има и колеги,които са деца или внуци на комунисти,но със сигурност процентно не са повече от която и да е друга сфера на общественият живот.То като се сетя,че през 1989г имаше 1 милион комунисти е нормално много от сегашните хора в зряла възраст да са потомци на такива.
  Що се отнася до отноношението към гражданите-всичко си зависи до конкретният човек.Както в един магазин продавачките могат да се държат учтиво или просташки,така и един полицай може да е простак,а може и да е възпитан човек.Не трябва да се правят изводи от няколко простака,които са набили едно момиче,че всички полицаи са такива.

 40. 40 Профил на гошо
  гошо
  Рейтинг: 1951 Неутрално

  Неотдавна гледах следната сценка в Трето РПУ-София. Идва набит до кръв човек с очила (а значи – подозрителен тип – може би чете книги). Казва, че един мутър го е набил. Посочва и мутъра, който е паркирал с джипа си до РПУ-то, хили се през отворения прозорец и размахва средни пръсти.

  "А стига ме занимавали с глупости бе!" – отсича дежурният милиционер. "Оправяйте се като мъже...

  Генчо лъжеш и то лъжеш като брадат циганин
  Да оставим това че трето районно е на такова място дето не става за наблюдение Но ти като видя всичко тава защо не подаде оплакване или не написа статия а поне кажи и кога се е случило

  гошо
 41. 41 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4143 Неутрално

  [quote#39:"kermit"]Що се отнася до отноношението към гражданите-всичко си зависи до конкретният човек.[/quote]

  Веднага ти отговарям.

  Преди два дни отидох в общината, понеже паспортът ми изтича, а ми предстоят пътувания. Имаше малка опашка, но аз се извиних и влязох, за да се осведомя за работното време на гишето и да знам дали да чакам.

  Някакъв сержант си сложи ръката с длан на гърдите ми и ми вика: КЪДЕ?

  Аз му казах: МО-МЕН-ТАЛ-НО си свали ръката!

  И той я свали.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 42. 42 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 417 Неутрално

  Полицай, политик, агент, прокурор, съдия, поп, бизнесмен (не всички), архонт.

  Мутра, мутреса.

 43. 43 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1494 Неутрално

  [quote#39:"kermit"]Аз самият съм полицай като моите родители работеха като учителка и агроном.[/quote]
  Да кажем, че сте изключение. Но и тези изключения си имат опашка. Ако имате близък приятел или роднина - пак става. Ама това са прости съждения, обидно е да ги правя, нали?


  [quote#39:"kermit"]Както в един магазин продавачките могат да се държат учтиво или просташки[/quote]
  Това сравнение е връх на безсмислицата. Продавачките са в режим на пазрна икономика. След 10.11. повечето по принуда станаха любезни, даже понякога досадни от любезност и стремеж да ти продадат нещо. А милиционерите са си милиционери. Там пазарът е под контрола на модела КОЙ. Правилата се на светлинни години разстояние.

  Пак ми се струва, че Ви обиждам с простите неща, които Ви обяснявам. Моля за извинение.

 44. 44 Профил на КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ
  Рейтинг: 756 Неутрално

  Днешната не бие. Обаче нощната бие.

  Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява. /Ото фон Бисмарк/
 45. 45 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 727 Весело

  Срещат се двама приятели.
  -Какво става, брат, що ти е синя мутрата?
  -Биха ме в милицията...
  -Ами нали днешната милиция не бие?
  -За днешната не знам, ама вчерашната...
  ----------------------------------------------------
  В съседния блок един сельо е надул "Шапка ти свалям." Ей сега звъня на районното.

 46. 46 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Харесвам Евгени Дайнов.Много прав се оказва за полицията - и днешната,и нощната,а навярно и утрешната.Истинският полицай трябва да има призвание,а не зависимости.Разбира се има и такива редки изключения,родени полицаи - познавам няколко такива.

  Tony
 47. 47 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Любопитно

  Ако полицията те смачка, можеш да подадеш жалба - но ако подадеш жалба, е твърде вероятно полицията да те смачка
  Родния Парграф 22 ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 48. 48 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Неутрално

  [quote#46:"Free person"]азбира се има и такива редки изключения,родени полицаи - познавам няколко такива. [/quote]
  Не са толкова малко. Има свестни хора в полицията, но гадните случаи прекалено се набиват в очи.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 49. 49 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 367 Любопитно

  "Днешната милиция не бие"


  хмм... а как биеше едно време...

  ))))

 50. 50 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#41] от "Norman Granz":

  Естествено ,че това е просташко поведение.Не очаквайте от мен да защитавам такива хора.Както казах-всеки човек си върви с възпитанието.Това че някой е простак и работи в същата сфера,в която и аз,не ме прави същият простак като него.

 51. 51 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ако в прожектора е оправията, то единствено ако е прожектор на някоя аврора - а после следва залп. Не приказки и възмущения.
  Припознаваното от Дайнов като "отклонения" всъщност е истинският облик на капитализма, друг не съществува извън киното.
  Затова и си прилича със "социализма" - държавния монопартиен капитализъм, имаше същите основни системни меко казано неудобства за гражданите, каквито са характерни и за частния многопартиен.
  Тъй че голи хленчове и възмущения не помагат, еле пък подчертано интелигентски.

  Проблемът на Дайнов е, че се изживява като "истински елит", боли го, че в момента доминира "друг елит". Затова дори когато казва нещо вярно и точно, както е в случая, остава една утайка, която разваля всичко, понеже знаем как управляваха онези, които според Дайнов са "правилните".
  Оправданията с "тежкото наследство на комунизма" не вървят; първо, нямаше комунизъм, а държавен капитализъм, второ - уж тежко, ама с лекота го излапаха и прибраха туй наследство...

  Накратко, при общо положително мое мнение за статията, тя е гарнирана с множество идиотщини, за да я одобря с чиста съвест и уважение към истината.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 52. 52 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 5039 Неутрално

  Дайнов добре е напипал проблема. Полицията няма усещането, че трябва да служи на народа си и да го пази, защото този народ й плаща заплатите.Точно обратното - полицаите се държат, сякаш си в перманентно нарушение и си им виновен за нещо. Колко от форумците могат да се похвалят, че някога са се обръщали за най-обикновена помощ към полицията и са получили адекватен отговор? Например, да попиташ катаджията за пътя и той да те упъти, без преди това да те провери за пожарогасител, аптечка и триъгълник?

  Gunter glieben glauchen globen
 53. 53 Профил на Ерих Хартман
  Ерих Хартман
  Рейтинг: 367 Весело

  До коментар [#50] от "kermit":

  Това че някой е простак и работи в същата сфера,в която и аз,не ме прави същият простак като него.

  Правилен отговор !

  И аз така !

  Елиминирвам "дразнителя " !

 54. 54 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#43] от "Мондиана":

  Г-жо нито знам кой е моделът КОЙ,нито изобщо ме интересува.Защо смятате,че полицаите се интересуват от политика?Откакто съм постъпил на работа са се сменили доста правителства и повечето министри и хал хабер си нямаха какво става в МВР.Аз лично не гласувам от години,а и нямам намерение скоро да го направя.

 55. 55 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#39] от "kermit":


  [quote#39:"kermit"]Що се отнася до отноношението към гражданите-всичко си зависи до конкретният човек[/quote]

  С риск да Ви засегна ще уточня че конкретно неграмотните и комплексирани полицаи са мнозинство. Помиослете сам как биха реагирали Вашите колеги ако някой случаен гражданин им обърне внимание, че той им плаща заплатите и е редно да му оказват пълно съдействие?

 56. 56 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [#52] полицията няма откъде да има такова усещане. И другите институции нямат.
  Не е заблуда - наистина е така: народът е стадото за стригане, а не "суверен" или "работодател на държавата". При все че народа усилено му набиват в главата тези измислици, те са за анастезиране, омайване.
  И институциите, понеже прекрасно знаят що е власт, те я упражняват, се държат подобаващо, като господари. Но охотно лъжат поданиците си, че са само слуги.
  Щото ако са откровени, ще си докарат инфекцията бунт с последващо увисване на въжето по улиците.
  Това е властта. Това е държавността.
  Останалото са илюзии, подхранвани било поради изгода, било поради глупост, но най-вече - от страх.
  Дайнов и той не е от смелчаците, затова проповядва пак илюзии, просто леко префкусирани.

  Цялата система е за унищожаване, иначе ще унищожи хората.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 57. 57 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Весело

  [quote#49:"Ерих Хартман"]хмм... а как биеше едно време... [/quote]

  Ех, какъв купон беше ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 58. 58 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4143 Неутрално

  [quote#50:"kermit"]Това че някой е простак и работи в същата сфера,в която и аз,не ме прави същият простак като него.[/quote]

  Разбирам те и мога да допусна, че си свестен човек. Но моите контакти с полицаи, като сбор от емпирични наблюдения, сочат обратното: че свестните хора в полицията са по-скоро изключение.

  Хубав ден.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 59. 59 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Любопитно

  [quote#50:"kermit"]Не очаквайте от мен да защитавам такива хора.[/quote]
  Виж ... напълно те разбирам. Униформата изисква подчинение и силна колегиалност. Да докладваш свой колега ... кофти работа и в армията, и в полицията. Знам, че ме разбираш.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 60. 60 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  И накрая след дълъг размисъл ще стигнете до простата истина, че държавните служители като цяло и полицаите в частност се държат така защото няма ефективна и бърза съдебна система. Помислете си какво би станало в някои "загнили" страни след подобни случаи. Необходимо е да можеш всеки един момент да се обърнеш към независим съд и там не съдията да решава дали си виновен, а както казват ония, загнилите, "дванадесет честни мъже"...

 61. 61 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Весело

  [quote#51:"Николай Теллалов"]Припознаваното от Дайнов като "отклонения" всъщност е истинският облик на капитализма[/quote]
  Стига бе, стози капитализъм
  Не знаеш ли, че:
  "При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното!"

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 62. 62 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#59] от "captainFill":

  Естествено ,че работата в "силови" структури си има специфики,които хора,които са далеч от тези системи,трудно могат да разберат.Защото работата наистина е свързана с огромен стрес.Аз примерно съм разследвал десетки катастрофи със смъртни случаи,обикновено млади хора,и срещите с родителите им сигурно ми скъсяват живота с години.Или пък всяко едно влизане в циганска махала може да ти е за последно,защото не знаеш дали отнякъде няма да хвърлят камък и да ти счупят главата,както моята веднъж бе счупена.Или на някой не му хареса изходът от делото и веднага подава жалба срещу полицая.И се почват безкрайни проверки,които естествено се отразяват на психиката.Не знам дали на някой от пишещите във форума ще се чувства конфортно ако знае,че заради всяко свое служебно действие може да бъде разследван.

 63. 63 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#62] от "kermit":


  [quote#62:"kermit"]Не знам дали на някой от пишещите във форума ще се чувства конфортно ако знае,че заради всяко свое служебно действие може да бъде разследван. [/quote]

  Този път ще Ви засегна умишлено! Според мен всеки държавен служител трябва да си върши работата с ясното съзнание, че може да бъде, и ще бъде разследван за всяко свое действие! Нали не предлагате полицаите да не може да бъдат разследвани за служебните им действия?

 64. 64 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Неутрално

  До коментар [#62] от "kermit":

  Полицията се занимава с вътрешната сигурност на държавата и затова е повече не показ. Армията в мирно време остава малко настрана, но и там стават доста инциденти, при работа с оръжията. Такива случаи обикновено се премълчават. Един старшина школник беше сложил капсул детонатори в джоба си и те гръмнаха от статичното електричество, представи си какво става ...

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 65. 65 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [#59] показателен образец за кланово мислене; от което следва и естественото поведение на клана - не да "служи на народа", а да брани собствените кланови интереси, форматирани от съобразяването с по вишестоящия клан, тоест управляващите, правителството, бизнес групировките.
  Накратко - изпълнява заповеди и се грижи за благополучието си, собственото. А благополучието му е гарантирано от участието в машната за доминиране над обществото.
  Никакво служене, само пропаганда за камуфлаж. Населението не е обект на защита, а стадо за стрижене и наказване.
  Това е държавността.

  Нужно е друго.
  Предварвайки въпросите "какво тогава?" посочвам: гугъл - Бакунин, Кропоткин, Рокер, Букчин - четене - евентуално поумняване - съответно действие.
  Малко по подробно: въоръжен народ, който пряко избира нужните организатори и отговорници, можете да ги наречете шерифи, одобрение на екипите на организаторите от нужни специалисти, за необходимите мероприятия се привличат доброволци или всеки гражданин дава дежурства като "полицай" според индивидуалните си възможности и желание. Тоест режим на пряка демокрация без компромиси с представителната. С всички останали характеристики, нужни за ефективното функциониране на пряката демокрация - федерализъм, ама истински, солидарна кооперативна икономика, социализирана собсгвеност, реално равенство, осмисляно като липса на привилегии и дискриминации, като равен достъп до благата. И, разбира се, водещите принципи справедливост и основната ценност - свободата на всяка личност.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 66. 66 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Неутрално

  [quote#63:"mrx10354190"]Според мен всеки държавен служител трябва да си върши работата с ясното съзнание, че може да бъде, и ще бъде разследван за всяко свое действие! [/quote]
  Безспорно, но ако колегите вземат постоянно да се следят взаимно, това напълно разрушава доверието, а тези хора трябва да си пазят гърба един на друг в тежки ситуации.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 67. 67 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [#61] спести ми перлите на фатмашката мъдрост.
  Израснал съм, близко наблюдавайки военното съсловие, знам колко струвате, знам ви и малкото читавости, напълно обезсмислени от недостатъците.
  То затова баща ми, щом му свършха задължителните 15 години служба след авиаторското училище, без капка съмнение се уволни от армията.
  Пастрокът ми обаче беше с повече илюзии, та го смля гадната ви система - буквално.
  Тъй че, кротко.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 68. 68 Профил на Vili Jambov
  Vili Jambov
  Рейтинг: 970 Неутрално

  [quote#62:"kermit"]Не знам дали на някой от пишещите във форума ще се чувства конфортно ако знае,че заради всяко свое служебно действие може да бъде разследван.[/quote]

  Много прочуствено. Само че не е за вярване. Ако човек знае, че ще бъде разследван за всяко свое служебно действие, той не би се изяснявал с "не ми се орваряй, да не те наритам". Този манталитет е свидетелство за точно обратното. Сигурен е, че дори и да го разследват, нищо няма да му се случи. И е прав.

 69. 69 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#65] от "Николай Теллалов":


  [quote#65:"Николай Теллалов"] С всички останали характеристики, нужни за ефективното функциониране на пряката демокрация - федерализъм, ама истински, солидарна кооперативна икономика, социализирана собсгвеност, реално равенство, осмисляно като липса на привилегии и дискриминации, като равен достъп до благата. И, разбира се, водещите принципи справедливост и основната ценност - свободата на всяка личност.

  [/quote]

  Две изречения, а пълен миш-маш...Едно от основните права е право на собственост, а "социализирана собственост".....Абе сещам се за "народна демокрация" и демокрация въобще...

 70. 70 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#66] от "captainFill":


  [quote#66:"captainFill"]... а тези хора трябва да си пазят гърба един на друг в тежки ситуации. [/quote]
  Дори когато нарушават закона ли?

 71. 71 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [#66] тежки ситуации се случват далеч по често в други професии, но при вас имате и власт, и оръжие, и забрана да ви се опълчват даже когато явно и грубо върште нередности меко казано.
  И не приказвай как армията била встрани. Встрани е сега, намалена до смешни размери. Но и когато беше голяма, пак имаше вътрешни войски, ама по прекръстването на турците и те не дастигаха, затава пращаха и нас, обикновените войници, реално да вършм полицейска работа.
  Лъжа е, че армията била само срещу "външен враг". Тя винаги е в готовност и против "вътрешния". Но понеже е форматирана за подчинение към правителството, за вътрешен враг припознава непакорната част на народа, а почти никога не вижда врага в лицето на правителството. Затова и превратите обикновено са само за смяна на дирници в министерски кресла, не и за премахване на креслата изобщо.
  Реално и армията и полицията служат на врага на обществото, против самото общество. Ама всичко е ЗАКОННО предвид кой пише законите...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 72. 72 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#63] от "mrx10354190":
  Господине-говоря за нормални служебни дейности,а не за престъпления.Мен примерно са ме разследвали защо мое дело е разпределено на друг колега.А беше преразпределено,защото бях излязал в болнични за дълго време и срокът за разследване щеше да изтече.Това много добре се знаеше,но адвокатът на престъпника трябваше да оправдае хонорара си и пусна жалба срещу мен и колегата,който пое делото.Естествено се установи,че няма нарушение,но ме разкарваха и писах един куп обяснения.Ето такива неща имам предвид.Защото ако вие сте честен,не всички хора са такива и някои нарочно лъжат,за да извлекат облаги.

 73. 73 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [#69] разбирам.
  Написанато не се побира на харддиска ти. Ами ъпргейдвай се.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 74. 74 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Любопитно

  [quote#71:"Николай Теллалов"]Реално и армията и полицията служат на врага на обществото, против самото общество. [/quote]
  Бих искал да ви видя какво ще правите, ако няма полиция, освен ако не сте решили да бъдете като бащицата Махно.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 75. 75 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#73] от "Николай Теллалов":
  Аз съм с SSD...и пак не разбирам...

 76. 76 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1633 Неутрално

  До коментар [#72] от "kermit":
  Е не! Той е адвокат на заподозрени, не на престъпника, и общо взето това му е работата. Освен това по-горе написах нещо за кофти съдебната система. В приведения от Вас случай в нормална страна просто щеше да е достатъчно устно обяснение от Вас или началника Ви пред съдията. И ако адвоката мисли, че лъжете да Ви обвини, ако му стиска. Само че в някои нормални страни не е задължително да носите документи за самоличност в себе си. Може да сте шокиран, но там смятат, че думата и подписа на гражданина са достатъчни. Ако полицая има друго мнение да си вади или търси документи. Звучи Ви наистина безумно, нали?

 77. 77 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1036 Разстроено

  Чудесна статия. Тъжна и правдива...

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7521 Неутрално

  Много сте прав,г-н Дайнов.И от Протестна мрежа са прави,и хората,дето протестираха снощи и те са прави.Но явно това не е достатъчно.Всички трябва да се вдигнат,срещу насилието,милиционерщината,задкулисието и бандитизма, и в подкрепа на така желаната,и така отричана съдебна реформа.Този път не трябва да пропускаме шанса,да станем най-после нормална държава.

 79. 79 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  До коментар [#8] от "dogwoman":

  "Да ви кажа, "писачи", спокойно можете да се откажете... И двамата. Бих ви благодарила публично, ако го направите. "

  Защо?
  Чакам "немалоумни" аргументи.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 80. 80 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  "Но – няма ли читави полицаи, ще питате? Има, разбира се. По-точно – имаше. Познавах го. Не издържа на милиционерските простотии и напусна "системата".

  Не е един. Това е най-трагичното. И по правило са високоинтелигентни хора, за чието обучение са минали години и са дадени чували пари.
  Имам такива бивши и настоящи пациенти.
  Уникални спецполицаи. Всички до един напуснаха МВР-то. Едни бяха охранители на общоизвестни имена, други все още са охранители, трети преминаха в държавни структури нямащи много общо с предишните им министри.
  Общо взето дългогодишните ми наблюдения са, че всеки с акъла си, на който по един или друг мъчителен начин са му избили идеализма от главата, напуска ситемата.
  Тя е такава, че отличава ли се от всеобщото блато, просто го изхвърля от себе си.
  За съжаление и в медицината и в образователната система е така...

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 81. 81 Профил на HA
  HA
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Май има нещо вярно в написаното и то доста

 82. 82 Профил на HA
  HA
  Рейтинг: 213 Неутрално
 83. 83 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1514 Неутрално

  До коментар [#62] от "kermit":

  "Не знам дали на някой от пишещите във форума ще се чувства конфортно ако знае,че заради всяко свое служебно действие може да бъде разследван. "

  Аз. Всеки лекар.
  Жабче зеленичко, знаеш ли, че за едно кръстче в едно квадратче, или за една изписана "неправомерно" според НЗОК рецепта, глобата за едно ДжиПи започва от 600 лв, а много често се налага 3000 - 6000? И това са само паричните "награди". Ако работиш в болница и тя получи глоба зарад твоя документация, директорът е волен да се гаври с тебе както намери за добре.
  Да не говорим, че всеки, на който нещо не му хареса, пише по медиите и вика телевизии, които изобщо не подбират кой е крив и кой прав.
  Нас ни разследват всеки месец за надлимитните клинични пътеки. По дефиниция и с вашите методики.
  Така че, недей. Не сте уникални в това страдание.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 84. 84 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 623 Неутрално

  До коментар [#11] от "Norman Granz":

  спомням си смътно, един висш милиционер се оплакваше, че сега се работело по-тудно, при комунизма било по-лесно да работят

  Birds of a feather flock together.
 85. 85 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Тези мильовци някой трябва да ги атестира и да повечето да бъдат разкарани. Да се назначат начетени и мотивирани от правото момчета, и заплатите да им вдигнат, и да ги лишават от пенсии и бонуси ако сгафят и най-малко. Явно никой не поглежда на какво е замязал личния състав, даже в столичната полиция. А за колко престъпления, в които са замесени настоящи и бивши полицаи дори не се пише - със сигурност престъпността в тази професия е по-голяма от общата за страната....

 86. 86 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4143 Неутрално

  [quote#84:"rldkfl"]един висш милиционер се оплакваше, че сега се работело по-тудно, при комунизма било по-лесно да работят[/quote]

  Естествено.

  Хванеш очилатия/брадатия/суинга за яката, обършеш му два яки шамара и той подписва пълни самопризнания.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 87. 87 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1680 Неутрално

  Милцията реве за радикална реформа, колкото и прокуратурата. И двата "органа" сега са бухалки в ръцете на мафията!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 88. 88 Профил на jedimonster1
  jedimonster1
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#11:"Norman Granz"]целта оправдава средствата[/quote]

  Свинята поне да ви беше взел по интЕлегентни да правите пропаганда!!! "Целта определя какви ще са средствата" Макиавели.

 89. 89
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 90. 90 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2181 Любопитно

  [quote#34:"Отнесен"]Е, учат се. Ако започнат просто да разстрелват хора на улицата с по 8 куршума, ще са много по-добре.[/quote]

  До коментар [#34] от "Отнесен":

  Другарю, викаш по-добре нищо да не правят, а само заплата да вземат. И ако може някой престъпник да скатаят. А?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 91. 91 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  До коментар [#8] от "dogwoman":

  Въпреки миналото на Дайнов, нека не го сравняваме с П.Блъсков, все пак.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 92. 92 Профил на radoslavivanov
  radoslavivanov
  Рейтинг: 470 Весело

  Поздравления за написаното .
  Не случайно другарите под вещото ръководство на Масква след преврата през 1944г., направиха "тотални реформи" в обществото ни .Избиха целият ни елит и още няколко десетки хиляди и си организираха "нова" система.
  И към днешна дата тази система продължава да работи по старият и удобен на другарите начин .

 93. 93 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Поредните Дайнови объркани приказки

 94. 94 Профил на dreadnought
  dreadnought
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Много вярна и тъжна статия.

 95. 95 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 771 Весело

  До коментар [#62] от "kermit":


  https://www.youtube.com/watch?v=lSipXuqHt40

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 96. 96 Профил на Присмехулник
  Присмехулник
  Рейтинг: 539 Неутрално

  Ушеф е педер@ст и винаги ще бъде такъв. Така или иначе куки стават само тъпите копелет@. Българските милиционери са затлъстели, плоскоумни, злобни, бедни, комплексирани мишоци, които се оглавяват и окриляват от мутри като банкенското ратайче и селяндури като шуменския интелектуален апологет, страдащия от алтруизъм и бъдещ лизач на задника на Янко Ваташки, Цв Цв.
  Като се замисля, предвид горното, съвсем нормално е от настоящата родна милиция да няма никва полза и съответно нужда.

  Hang on tightly, let go lightly
 97. 97 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  До коментар [#14] от "инж. Филип":

  " Абе куките и те са хора като нас ..."


  ..., но функциите ни са различни . Мен не ми плаща народа, а на ченгетата им плащаме за да ни пазят, а не за да ни газят . Не съм в България, но когато имаше протести срещу Орешарски, много от протестиращите опитаха палките на хората " от системата " ...
  Нещо друго . Ако от мен зависеше, до сега да съм вкарал полицията, съда и прокуратурата в борд . Щом може да има валутен борд, значи може и горните да бъдат вкарани в борд, докато мътилката от милиционери, комунисти- съдии и комунисти-прокурори се изтече до последната капка !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 98. 98 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4150 Неутрално

  Самият Цацаров защити полицайката която се жалваше че не и били "развързани ръцете" ,повече е излишно дори да коментираме.

  klimentm
 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2847 Неутрално

  До коментар [#32] от "Отнесен":

  " Нашите полицай просто подражават на колегите си от САЩ "


  Баси глупотевината !
  Американските полицай, според теб работят в защита на мафията ?
  Нашите полицай работят като руските си колеги - бой с палките на онези от които получават заплатите си, рекет по пътя на същите и преклонение към мафиоти и мутри, от които си докарват, " нещо отгоре " ...!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Абе, хубаво е да се бием. Лошото е, че после все едните сме виновни и все другите - невинни.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK