Примирие в пленената държава (или гледната точка на скептика)

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (92)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  На министъра му вярвам, на главпрок не. Цаци шикалкави. Дали го държат мафиотите с компромат? Не вярвам да са му дали пари.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 2. 2 Профил на bkstoja
  bkstoja
  Рейтинг: 367 Неутрално

  продължавайте да пишете по този начин и рано или късно блатото ще се избистри! Незибежно е! Въпроса е каква цена ще платят пишещите. Затова нека ги подкрепиме доколкото ни е възможно!

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 998 Неутрално

  Та - исках да кажа - под огромен въпрос е съдебната реформа."Права сте.Бойко Борисов се скара на РБ,че наричали ДПС ,мафия.Сега като спре РБ да нарича ДПС мафия и получат подкрепата на ДПС в парламента,ДПС ще спре ли да бъде мафия.Как да стане реформа,като гласовете на желаещите да има реформа са по малко от тези на статуквото.

 4. 4 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 278 Любопитно

  До коментар [#1] от "oporna_to4ka":
  " Бойко Борисов пък беше свален от власт и се подготвяше брутална разправа с него, за която цел за шеф на ДАНС беше назначен Дeлян Пеевски. Но Борисов реши да приеме отново "правилното" поведение. И съдбата го пощади..."

  По този въпрос нещо да кажеш? Щото не е съдбата , а "Кой"?

 5. 5 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 734 Неутрално

  А когато мат'рялът съчувства на похитителите и ходи да гласува за тях,имаме "стокхолмски синдром".

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 6. 6 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Поздрави за качествения анализ, Петя! Винаги е удоволствие да науча термин който не знам, в рамките на логически издържан текст.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 7. 7 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Вижте "КОЙ?" е срещу реформите и ще разберете "КОЙ?" владее България.

  Попитате се кой застава зад реформаторите и ще разберете колко още, този "няКОЙ" ще ни владее.

 8. 8 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#3:"chicago514"]Права сте.Бойко Борисов се скара на РБ,че наричали ДПС ,мафия[/quote]
  Чикаго, ако си премиер и искаш да се случат нещата има ситуации които трябва да се хитрува след като народа ги е подредил така в народното събрание. Виж че и Кънев почна и той с вчеращното си изказване за войната м/у министър Иванов и цаци. Да не мислиш че Радан си е променил мнението за главпрок? Политика му води за да се направят реформи при магистратите според мен. Макар че те магистратите каквито и административни промени да се извършат когато искат да работят за мафията - просто ще го правят и тава си е.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 9. 9 Профил на alex.p.ivanov
  alex.p.ivanov
  Рейтинг: 367 Любопитно

  До коментар [#7] от "Боян Павлов":

  В този ред на мисли... #КОЙ е против промените, защото постигането на независимост на съдебната система има вероятност да прекрати тяхната краткоизживяно пленяване на държавата (15-20 години са нищо в дългосрочен план).

  Говоря разбира се за чл.1 ал.3 от Конституцията - "Никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет."

 10. 10 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Бравопетя е стъпила на солидна почва. Скептицизмът е отправна точка на всеки сериозен изследовател. Но все пак да не отписваме Христоивановата реформа съвсем. Тактиката да поискаш всичко, а накрая да получиш макар и нищожно малко може и да проработи. А оптимистите направо биха заявили, че важното са добрите намерения.

 11. 11 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Демокрацията се изгражда отдолу нагоре . Това е смисълът ѝ. Когато партиите са холдингово дружество , еднолична собственост, когато властта в държавата е отгоре надолу нищо не върви, ако по-върховете са се настанили корумпирани, безотговорни , алчни , властолюбиви маймуни както е у нас. Олигархията , моделът Пари -власт-Пари " или ‪#‎Кой‬, е точно пирамида на върха на която стои политически икономически и прочие "елит" който има интерес от срастване на на трите власти и елиминиране на съответните три свободи - Икономическата , политическата и идеологическата или духовната от които част са медиите и свободата на словото . Политическата власт ,както знаем се дели на три-законодателна , изпълнителна и съдебна . Те не могат да са независими от суверена защото тогава са зависими от олигархията . Така е положението със съдебната власт. Изграждането и отдолу нагоре чрез преки избори е задължително условие за да бъде коректив на останалите две политически власти и да има реално равенство пред закона и върховенство на закона . Аз не вярвам че по друг начин може да се постигне работеща съдебна система ако поне в нея няма вътрешен контрол отдолу и израстване отдолу нагоре по ясни правила .

 12. 12 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Но поради обществената неприемливост на несъгласието, го представят като съгласие, но не с тези, предложени от министъра и от внесения конституционен проект, а с други промени, които трябвало или да заменят предложените, или допълнят, или да бъдат направени паралелно с предложените, или да ги коригират. [/quote]
  Няма да мине номерът!
  Хората вече са се превърнали в истински активни граждани, в личности които искат със собствените си ръце да изковат бъдещето си и няма да позволят да ги изиграят!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 13. 13 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Изпушили са хората... трева на мира

  Не е достатъчно.

  Не е работа на прокурор да се меси в законодателни реформи
  за Съдийска съдилищна власт.

  Този прокурор е корупционер.

  Не само корумпиран, но е активно средство за прикриване на престъпления, за корумпиране и за компрометиране на Конституционно независима Съдийска съдилищна власт,
  освен друго.

  Хиперактивен по медиите, а нито едно резултатно обвинение срещу едра корупция "в най-бедната и корумпирана в ЕС" държава.

  Скандална и престъпна контрареформаторска дейност срещу законодателни Съдилищни реформи, срещу министъра на правосъдието, срещу министерството на правосъдието.

  Съвсем не обществени поръчки за климатици са най-големият проблем в МП - министерство на правосъдието (държавна изпълнителна власт)

  Правомерен и ефективен контрол върху работата на съдебни изпълнители: това е може би най-важна "куцаща" работа на МП.

  ЧСИ и прочее съдебни изпълнители Не са част от Съдебната власт,
  а правомерно могат само да Изпълняват решения на Съдебна власт. На първо място или единствено: Съдийски Съдилищни решения.

  МП е феодално червено министерство от... 1944?

  При... министър Георги Петканов... при Маргарита Попова (сега вицепрезидент).

  МП провежда изпити и издава документи за ЧСИ.
  МП контролира Камарата на ЧСИ и прочее изпълнителни органи на Съдебна власт... но уж.

  Практически: спонсорира корупция.

  Там също е нужна дълбока Реформа.

  Със служебните си бездействия и действия главният прокурор е корупционер, спонсор и част от изключително вредна властова корупция.

  # НЕЗАБАВНА ОСТАВКА ЗА ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР !

  # НЕЗАБАВНА ЗАКОНОДАТЕЛНА РЕФОРМА

  за прочистване на под-Конституционни закони от
  Конституционно недопустими текстове "вратички"
  за престъпен произвол!

  В:

  Закон да съдебната власт
  Закон за (частни) съдебни изпълнители
  Граждански процесуален кодекс
  ...
  ...

  "Главният прокурор и министърът на правосъдието си подадоха ръце и увериха гражданите, че заедно ще осъществят реформата на съдебната власт, а през екрана на телевизора върви напдисът "Единна воля за съдебна реформа".

  Това става сред безогледна, злобна и ескалираща пропагандна кампания срещу министъра, Министерството на правосъдието и представения от него проект за промени на Закона за съдебната власт и срещу проектопромените на Конституцията - от всички кръгове, посоки и ъгли, които са несъгласни да има промени. "

 14. 14 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  [quote#13:"dnevnikar"]Не е работа на прокурор да се меси в законодателни реформи
  за Съдийска съдилищна власт. [/quote]
  Съмнявам се, че реформаторите ще му позволят много, много!
  Още повече, след като от ЕС показаха, че живо се интересуват от тази реформа!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 15. 15 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#4:"zegi"] Но Борисов реши да приеме отново "правилното" поведение. И съдбата го пощади..." [/quote]
  Да се внушава : "Борисов работи в полза на мафията"! Постоянното набиване на внушения е начина балъците да са объркани като малки деца в гора .

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 16. 16 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Добре , Петя , отлично даже ...))

  BIG AL
 17. 17 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  НАРОДЕН КОНТРОЛ

  Неотложна Задача за Парламентарен Контрол!

  Проверка за недопустим конфликт на интереси:
  едновременно членство в повече от една
  политически партии.

  Всеки депутат да представи писмена декларация
  в #КОИ (никоя, една или повече) политически партии членува,
  включително:

  БКП и БСП
  БКП и СДС
  БКП и ДСП
  БКП и ДСБ
  БКП и НДСВ
  БКП и ГЕРБ
  БКП и ДБГ
  БКП и РБ
  БКП и АБВ
  ...


  До коментар [#11] от "Димитър Димитров":

  Демокрацията се изгражда отдолу нагоре . Това е смисълът ѝ.

  Когато партиите са холдингово дружество , еднолична собственост, когато властта в държавата е отгоре надолу нищо не върви, ако по-върховете са се настанили корумпирани, безотговорни , алчни , властолюбиви маймуни както е у нас...

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1878 Весело

  Не ми се чете цялата статия, ама нека позная основната теза: ГЕРБ са виновни, нали?

  "Радев е три пъти по-добре, отколкото Герджиков": Nessarox
 20. 20 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 932 Любопитно

  До коментар [#3] от "chicago514":

  Според Радан, ако спрат да наричат ДПС "маф.ия", тя ще престане да бъде такава. А Цацаров ще стане виден съдебен "реформатор"

 21. 21 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 1184 Весело

  До коментар [#19] от "nv":

  Точно. В обобщение:
  Цацаров напада Иванов, а Борисов е дал нареждане да се спрат "междуличностните" войни, тоест наредил е на Иванов да спре да напада главния прокурор. Така се насърчава Цацаров да прикрива "престъпленията" на главния прокурор, Георги Колев, БНБ и КФН, свързани с ограбването на КТБ. Последното свързва пряко Борисов с КТБ, защото е "допуснат в кръга на похитителите" й.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 22. 22 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 932 Любопитно

  Явно Магнолията е набивал здраво "канч.тата" РБ, да не го скарват с ДПС, защото има дохюодоносни бизнеси с тях.

  Затова РБ, се отрекоха от всичко което говореха допреди 2 дни

 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2175 Неутрално

  До коментар [#1] от "oporna_to4ka":

  " Не вярвам да са му дали пари "


  Не, бе, само цветя за рождения му ден ...

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#11:"Димитър Димитров"]-законодателна , изпълнителна и съдебна . Те не могат да са независими от суверена защото тогава са зависими от олигархията . [/quote]
  ++++++++++++
  [quote#13:"dnevnikar"]Този прокурор е корупционер.

  Не само корумпиран, но е активно средство за прикриване на престъпления, за корумпиране и за компрометиране [/quote]
  ++++++++++++++

  Затова гражданите трябва активно да подкрепят Христо Иванов и да искат оставката на цацаров- и това са само първите стъпки, ако искаме да се освободим от мъртвата хватка на политико-олигархичната мафия.

  Лятото на 2013 -та трябва да се повтори!

 25. 25 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 1184 Неутрално

  [quote#1:"oporna_to4ka"]Дали го държат мафиотите с компромат? [/quote]
  Обратно! Той държи всички с компромати. Машината за подслушване и следене е в неговите ръце.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 26. 26 Профил на Svetoslav Pavlov
  Svetoslav Pavlov
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Аз съм на мнение, че липсва моралът на обществото. Ще бъде купен даден съдия, ако той е готов да се продаде. Не може да си купиш всички съдии, ако те самите не са готови да се продадат.
  Както всички от нас сме склонни да бутнем на полицая 20 лева, да не ни пише акт, като ни спре с превишена скорост, така и съдиите да склонни да бъдат корумпирани.
  За съжаление, 45 години "социализъм" отнеха от морала на обществото и го замениха с безпощаден контрол. После контролът отпадна, но морала не се върна.

 27. 27 Профил на Сашо
  Сашо
  Рейтинг: 675 Неутрално

  До коментар [#4] от "zegi":

  "Хубаво, ето ти обратно властта. Ама да не си посмял да ни пипнеш, ясно ?"

  "Socialism is the philosophy of failure, the creed of ignorance and the gospel of envy." Winston Churchill
 28. 28 Профил на forum_terrorist
  forum_terrorist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  БКП! БКП!

  You can fool some people sometimes, But you can't fool all the people all the time!
 29. 29 Профил на Ivailo Chonov
  Ivailo Chonov
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Има място и за главния прокурор в белия автобус. Ако мотаят реформата, ще оптимизираме есенното разписание и ще включим в маршрута освен НС като първа спирка и съдебната палата, че и Дондуков 1 и 2. Къде сбъркахме, че тая измет ни управлява още?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 30. 30 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  ***В последвалите възражения опонентите в лицето на главния прокурор, председателя на Върховния административен съд Георги Колев, професора по конституционно право Георги Близнашки, депутатите от ДПС и БСП не посочват текстовете по същество, с които не са съгласни, а ги коментират като недостатъчни (вносителите не твърдят че са достатъчни). И че означавали само смяната на едни хора с други (което е най-спекулативната опорна точка, защото за първи път се променя моделът, който доказа че е вреден, а евентуалната смяна "на едни хора" се предлага - пак за първи път - да се извършва "от долу", от редовите съдии и прокурори, което - странно защо - не удовлетворява техните върховни представители и шефове).***
  И те така - принципи за разделение на властите срещу органицирана група за абсолютна власт.

 31. 31 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 213 Неутрално

  С други думи, мафията си е жива и здрава и държи всички власти в своите ръце.

 32. 32 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#30] от "Лелка":

  По същество:

  - Оптимист ли сте за готвените промени в конституцията, или имате резерви като така широко обсъжданата наша гостенка Моника Маковей?

  - Първо да кажа едно изречение за Маковей, защото не мога да се сдържа. Тази песен “Сам юнак на коня” сме я пели, преди българите да осъзнаят, че за да направят революция и да се освободят от турско робство, трябва да създадат комитети, че е нужна волята на повечето хора. Твърденията на Маковей не са сериозни. Един човек сам не може да направи нищо. И да намерим златен главен прокурор, който да е най-смелият, най-прекрасният и най-почтеният, ако никой не му подаде материали за дела (от полиция, от ДАНС, от служби и т.н.), той ще си стои по цял ден в кабинета с добрите намерения. Що се отнася до съдебната реформа, ако не я продължим, става още по-страшно. Ножът е опрял до кокала - или ще я направим, или държавата България няма да я има. Обнадеждаващо е мнозинството депутати, които приеха стратегията за съдебна реформа.

  - Вярвате ли, че в този мандат тя ще е финализирана?

  - Ако и този парламент не го направи, за следващия ще е още по-мъчително. Дори ще си послужа с будещия тревога пример с Гърмен - нека не оставяме улицата да решава нерешените проблеми в държавата. Аз не зная какво искаме – ултрасите и рокерите ли да направят съдебната реформа? Тази реформа трябва да се направи, и то с промени в конституцията, за да се знае, че това, което се решава, е необратимо. След което вече да се направят промени в съответните закони.

  - Това ли са най-адекватните предложения за ремонт на конституцията - внесените от 135 депутати от мнозинството и БДЦ?

  - Дори да приемем, че тези промени на конституцията са добри, те не решават всичко. А пък от това, което прочетох за Закона за съдебната власт, съм силно обезпокоен - липсва каквато и да било концепция. Искам министър Иванов да каже ясно дали той е “за” постоянно действащ ВСС, или е “против”. При приемането на стратегията в НС изрично се включи, че постоянно действащият ВСС се запазва. Но в промените в съдебния закон е обратното - магистратите, които са членове на ВСС, ще гледат и дела, и едновременно с това ще участват в заседания. Този филм сме го гледали и ако ние не сме доволни от тези два постоянно действащи ВСС - сегашния и миналия, то искам да попитам някой спомня ли си колко недоволни бяхме от всички останали ВСС, които бяха непостоянно действащи, когато масово членовете на съвета бяха и началници по места, и началници кадровици.

  Другият ми въпрос е искаме ли ВСС да пренареди съдебната карта? В повечето съдилища и прокуратури в България си въртят пръстите, а в София и големите градове изнемогват. Това трябва да се промени чрез кадрово разместване. И как тези въпроси ще ги решат онези магистрати, които си гледат делата и един ден седмично заседават във ВСС? Ами членовете от Варна и Бургас? Те 3 дни ще пътуват в командировка, в останалите 2 ще си гледат делата. И още един въпрос – как този магистрат ще гласува независимо, а вече и явно според проектопромените в конституцията, против началника си (председател на върховен съд или главен прокурор)? А как този магистрат ще се повишава? Пак на принципа “Аз ще гласувам за теб, ти за мен”.

  - Явно имате и конкретни наблюдения през годините...

  - Зная случаи, в които адвокати са били наемани за много големи хонорари да се явяват по дела само защото са членове на ВСС. Защото от тях зависят кадруването и повишаването на съдиите, пред които пледират в залата. Ако приемем, че най-добрите съдии и прокурори няма да се съгласят да станат членове на ВСС, защото ще се откъснат за 5 години...

  - Но нали мандатът им ще се свие на 2 или на 3 г.?

  - Първо, може да намалим мандата. Второ, аз твърдя, че не е задължително най-добрите съдии и прокурори да са и най-добрите кадровици. И друго - атестационните комисии щели да бъдат избирани от N на брой съдии в списъци, които ще се редуват на ротационен принцип през година. Аз питам кой отговаря! Едно народовластие, ама такова от типа на съветската власт в момента на утвърждаването , когато войнишки съвети са вземали решения дали ще се атакува. Такова самоуправление на системата ще доведе до абсолютно капсулиране и липса на каквато и да било отговорност. Помните, че под прозорците на миналия ВСС имаше скандирания “Оставка”. Хората знаеха къде да отидат да протестират. Сега ще настане една пълна безотговорност – всеки кадрува, всеки участва в нещо на ротационен принцип. Така вече изобщо няма да можем да хванем кой, защо и как лобира.

  - Не ви ли искаха становище от екипа, който е готвил промените в Закона за съдебната власт?

  - Не, а беше логично да ме попитат, защото става въпрос за човешки права. Знаете, че ако друго нямам, поне уста имам и ще си го казвам, защото ме боли. Очевидец съм на съсипването на съдебната система и съм един от участниците в старта на реформата, целяща да я спаси. Затова да ми кажат каква им е идеята. Ако е пълно народовластие и всеки управлява всекиго, да го кажат и да го докажат. Досега бях оптимист за съдебната реформа, но с такива неясни стратегии и много спорни идеи ме е страх, че противниците а те са много, включително по върховете на съдебната система - ще си намерят оправдание и ще я блокират.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 33. 33 Профил на nxo44693674
  nxo44693674
  Рейтинг: 367 Гневно

  Бля-бля-бля - да пишете ви бива, ама ви бива и в корпоративно-политигричките, вас, медиите. Няма как с премиер от средите на мафията нещата да са окей. Какво се правите на треснати с мокър парцал? Та вие пристанахте на буда с цел комфорт и за пари.

 34. 34 Профил на Управляваща опозиция
  Управляваща опозиция
  Рейтинг: 202 Неутрално

  До коментар [#7] от "Боян Павлов":

  Кой е с реформаторите отдавна знаем:

  http://tinyurl.com/dsb-trolls

  https://www.youtube.com/watch?v=sqNuLPt4MdI
 35. 35 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 932 Любопитно

  До коментар [#33] от "rco14365113":

  Все едно Ал Капоне да извършва съдебна реформа в САЩ.

  Някой да е чувал за такова нещо???

 36. 36 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 792 Весело

  До коментар [#3] от "chicago514":

  [quote#3:"chicago514"]Как да стане реформа,като гласовете на желаещите да има реформа са по малко от тези на статуквото.[/quote]
  Ами много просто, ПРОСТО НЯМА ДА СТАНЕ! Докато и ако несе промени кворума на тези взимащи решенията......
  Така е обикновено при делегираната демокрация..

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 37. 37 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 792 Весело

  [quote#26:"mano"]За съжаление, 45 години "социализъм" отнеха от морала на обществото и го замениха с безпощаден контрол. После контролът отпадна, но морала не се върна.[/quote]
  Неверно, не е имало по неморално управление от това на Кобургите и какво от това?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 38. 38 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Браво на автора - много точна статия, чудесно написана.

 39. 39 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 418 Неутрално
 40. 40 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4160 Неутрално

  Ще видим реформа на куково лято! Премиера дава разнопосочни сигнали като счупен светофар, ту се кара на министъра Иванов , ту заявява че бил за реформа. Изборът на нов управител на БНБ показа че старите мурафети не са забравени, смяната на едно лице с друго подобно е мимикрия а не промяна. Същото ще стане и с новия( ако изобщо има такъв) ВСС . Трябва драстична и смела съдебна реформа всичко останало е козметична операция която не променя нищо!

  klimentm
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Цацаров е жалък, и Пеевски (и Доган) е неговият господар.
  От тук нататък всеки да говори и си мисли каквото си иска, но това е основното!
  И който иска Пеевски и Доган да му прави съдебната реформа, след като тези така оправиха държавата - моля, да слуша и вярва на Цацата!

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#37] от "boby1945":
  [quote#37:"boby1945"]
  За съжаление, 45 години "социализъм" отнеха от морала на обществото и го замениха с безпощаден контрол. После контролът отпадна, но морала не се върна.- цитат на коментар #26 от “mano”
  Неверно, не е имало по неморално управление от това на Кобургите и какво от това? [/quote]

  Имало е: Управлението на етно-монархо-социалистическата мафиотско олигархическа коалиция, 3-5-8!

  Липсата на историческа памет е базата на соц. популизма.
  А заличаването на паметта нацията е най-голямото престъпление на "социализма": достатъчно е да си припомним "македонизирането" на пиринско по заповед на Москва.

  Само за това предателство комунистите не трябва да се наричат българи.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 58. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 65. 65 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6787 Неутрално

  На англииски това може да е пленена държава,но на български си е направо липса на държава.Няма я,изчезнала държава на 1300 години или са я самоубили.

 66. 66
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 67. 67 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 829 Неутрално

  "Но Борисов реши да приеме отново "правилното" поведение. И съдбата го пощади..." тази и други грижливо премълчавани истини в поредната безпощадно точна статия на Петя Владимирова ,един нетипичен български журналист

 68. 68 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  “Щеше да е така, ако опонентите посочваха с експертни аргументи защо смятат че са безполезни или вредни конкретни текстове...”

  Самият министър Иванов вчера призна, че в проектът за промяна на конституцията има неща, които трябва да бъдат премахнати!
  Какво пречи на журналистката да излезе с една “градивна критика” по законопроекта? Редакционната политика?

  I Want To Believe
 69. 69 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Кой този явочник с постовете № 50 до № 64? Или е руски разведчик?

 70. 70 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  .............- Нарушение в деня за размисъл на 12 май 2013.............

  Това е най-голямото престъпление извършено от главен прокурор на републиката.
  Това беше опорочаване на изборите.

  Това за мен е ясно доказателство, че ДС държи по някакъв начин този прокурор.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 71. 71 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#68] от "2.50":

  По-ясно от това какво да е?
  ..........Главният прокурор има зад себе си си серия тотално разминаващи се с върховенството на закона действия.............

  Следват изброени престъпленията на цацаров.
  ДОКАЗАНИ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Г-жа Владимирова отново е на висота. С този текст се опитва да приземи, отрезви въодушевлението обхванало някои по незапознати с комуноидните мурафети. Опитва да върне дебата по същество. Да припомни, че ако реформаторите се ''снижат'' на цацаровото ниво, то очакваните от обществото промени ще си останат... очаквани. Според мен, точно сега, когато получиха недвусмислената подкрепа на Европа, когато комуноидите са в нокаут/сами срещу всички/, трябва да им се нанесе нокаутиращия удар!

 73. 73 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Иде Видов ден и всекиму според заслугите.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 74. 74 Профил на gogata1955
  gogata1955
  Рейтинг: 213 Неутрално

  РБ се управлява от американски и германски банкери. Цацаров и Иванов нямат никаква тежест или свобода на действие - освен позволеното им в лично обогатяване и шуробаджанащина. Пример - френският посланик изпрати на съд българска съдийка, ощетила френскафирма. А френският посланик дори не е банкер, а обикновен служител.

 75. 75 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 763 Неутрално

  Много трудна материя! Изглежда трябва да се извърши пълна лустрация и да се приема изцяло някой сполучлив западен закон. В момента тече един безкраен скандал и разправия и това е контрапродуктивен подход.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща! Футболът е проста игра, но не е за прости хора ...
 76. 76 Профил на flamendialis
  flamendialis
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Изключително права е авторката в анализа си. Казвам го от позицията на човек, работещ в съдебната система от доста години. Винаги ме е вбесявала липсата на конкретика в аргументите срещу промените в КРБ и в ЗСВ. Те сякаш са писани от редови магистрати като мен. Само че политическата юзда, която непрекъснато се налага върху съдебната система е убиецът на нейната независимост. За първи път виждам политическа воля в лицето но министъра да се отстрани именно този порок. Превърнах се в най-горещия привърженик на министъра точно заради това, което прави. А също и за прямотата му. Обожавам начина му на говорене- без грам демагогия и привидност, типична за нашите политици.

 77. 77 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Браво Петя!
  Сякаш моите виждания и болежки по тази повече от необходима съдебна реформа си извадила за пред обществото.
  Дано най-сетне прогледне този народ та да изхвърли в огнената геена всички некадърници, сервилни слуги и корумпирани безродници!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 78. 78 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  [quote#75:"vxa15365434"]В момента тече един безкраен скандал и разправия и това е контрапродуктивен подход. [/quote]
  Подходът към който Цацаров и Местан се опитват да ни насочат.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 79. 79 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 462 Неутрално

  [quote#75:"vxa15365434"]Много трудна материя! Изглежда трябва да се извърши пълна лустрация и да се приема изцяло някой сполучлив западен закон.[/quote]И кой ще извърши ''пълна лустрация'' в този парламент? РБ ИМА 23 ДЕПУТАТА! кой ще ги подкрепи? БСП -НЕ! пълния с ченгета ДПС -също! атака- ясно не! ГЕРБ е пълен с бивши БКПисти воглаве с Цачева! то ББ още не си е хвърлил книжката!а немалко от ГЕРБ са деца и внуци на висшата номенклатура! ченгета ина и в ПФ! Същото се отнася и за "да се приема изцяло някой сполучлив западен закон"
  лесно е да се каже трябва! ами убеждавай хората преди изборите!

 80. 80 Профил на ДОБРИТЕ СИЛИ срещу ГЕРБоДПС мутрите и кражбите
  ДОБРИТЕ СИЛИ срещу ГЕРБоДПС мутрите и кражбите
  Рейтинг: 814 Неутрално

  тежка е борбата с олигархията, корупцията и #КОЙ - ако сега обаче не стане - никога няма да стане

  ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОМЯНАТА - ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ са единственият шанс за НОРМАЛНА И УСПЕШНА ЕВРОПЕЙСКА ДЪРЖАВА
 81. 81 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 1664 Неутрално

  Причината за зависимостта на съдебната реформа от ДПС е БСП-то. Защо? Защото целта на БСП е да принуди ГЕРБ "да се гушне" с ДПС-то за да може ГЕРБ да загуби електорат, който както се надяват от БСП-то ще дойде при БСП-то. Тактиката на ДПС-то пък е: Да "избие" от управляващата коалиция ПФ и РБ за да остане ГЕРБ сам и да бъде "гушнат" от ДПС-то. Така бандата се надява да "управлява" отново България. Така, че БСП-то и ДПС-то жертват съдебната реформа за да си напълнят "търбусите".

 82. 82 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1914 Любопитно

  До коментар [#15] от "oporna_to4ka":

  Защо [quote#15:"oporna_to4ka"]да се внушава : "Борисов работи в полза на мафията"! [/quote]

  Та то си е самата истина - баце е първа дружка с #КОЙ.
  Та той го е назначил на тази работа на която е в момента. А?

  Russia delenda est ---- Путин kiss май ЕС! ----- www. деньги .ru.net :-)
 83. 83 Профил на Чарли
  Чарли
  Рейтинг: 1914 Неутрално

  [quote#19:"nv"]ГЕРБ са виновни[/quote]

  До коментар [#19] от "nv":

  Не бе. Баце не ще, защото с цвинокио при една работеща правосъдна система ще се окажат при бай Стави "строг, но справедлив".

  Russia delenda est ---- Путин kiss май ЕС! ----- www. деньги .ru.net :-)
 84. 84 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  ДПС командва в съдебната система не от вчера и днес. Злият гений на българския преход понастоящем вече не се свени да покаже истинското си лице, изкривено от злоба и алчност. И да ламти безсрамно за още власт и облаги.

 85. 85 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Никога съмнителна личност от подземния свят няма да обедини българите. Разбойко именно затова и го държат на власт - за да ни разединява. Не може един посредствен човек с кръчмарски език да бъде еталон за населението, голяма част от което изпада у "фейспалм", колчем покажат физиономията му, ръсеща бисер след бисер от телевизора

 86. 86 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2737 Неутрално

  Към няколкото тежки дини на прокурора споменати от авторката бих добавил и разследването на президента на България. Това също остана ненаказано и неоповестено.

  ПРОКЛЕТА ДА Е РУСИЯ!
 87. 87 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  Контра реформата

  Къде?

  Национален Исторически Музей.

  Някои са превърнали сградата отново в съдебна палата,
  Този път: пълна с "магистрати".
  Съдии и прокурори: Вместе.

  Кога?

  Вероятно 1989...1991?

  До коментар [#29] от "Ivailo Chonov":

  Има място и за главния прокурор в белия автобус. Ако мотаят реформата, ще оптимизираме есенното разписание и ще включим в маршрута освен НС като първа спирка и съдебната палата, че и Дондуков 1 и 2. Къде сбъркахме, че тая измет ни управлява още?

 88. 88 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4057 Неутрално

  РЕФОРМИ

  За съжаление необходима конкретика
  обичайно недостига в официални документи.

  От служебна некомпетеност, мърлявщина или умишлено злепоставящо.

  Примери:

  Съобщения от ЧСИзпълнител и др. за "дела" и принудителни действия:

  Без информация за Съдебни правомощия
  (Съд, Съдия, Заповед Решение Възлагане №, Дата).

  Прокурорско Постановление от Районна прокуратура:
  Без какъвто и да е адрес.

  пп
  Писмо от Прокурор в Софийска Градска Прокуратура
  твърдящо, че не е в компетенциите на СГП да се занимава
  с Гражданска жалба срещу измамнически произвол от страна на Софийски търговски монопол
  (произвол в тандем с ЧСИ и банки).

  Тук конкретиката е "в повече".

  Прокурор - за да откаже Конституционно повелявана защита на законни права и интереси на граждани и др. правоимащи,
  вкл. разследване,

  заблуждава.

  До коментар [#76] от "flamendialis":

  Изключително права е авторката в анализа си. Казвам го от позицията на човек, работещ в съдебната система от доста години. Винаги ме е вбесявала липсата на конкретика в аргументите срещу промените в КРБ и в ЗСВ. Те сякаш са писани от редови магистрати като мен.

 89. 89 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Чудесен анализ на ситуацията около съдебната реформа, поздравления за авторката и редакцията!
  И да отбележа само две неща:
  1. Реториката за "съдебна реформа" не съдържа единствено надежда, тя по дефиниция създава и съмненията, че онзи, който говори за нея, би могъл да я извърши козметически, стремейки се да запази статуквото на нсрастване на мафия и съдебна система.
  2. В този смисъл бясната реакция срещу предлаганите промени, оглавена от г-н Цацаров, дава известни гаранции, че замисленото не е освежително нищонеправене, целящо замазване на очите на нормалните хора в България. Тя е някакво доказателство за това, че реформата, ако бъде осъществена по замисъла на г-н Министъра, наистина ефективно ще разбърка мафиотските схеми на зависимости в системата. Хубавото е и това, че част от хората на статуквото вече се самооповестиха, та да нямаме съмнения кой какъв е! Това би било особено полезно, ако се наложи хората пак да излязат с тоягите на улицата.
  *********************************
  И нещо симптоматично: под този толкова смислен текст, посветен на един от същностните ни проблеми, се четат 88 коментара за три дни. Сериозен процент от тези коментари са на едно-единствено лице с очевидни увреждания.
  Под стандартните дъвки за Путин или Ципрас за часове се събира врява на стотици разпалено коментиращи...Сякаш българските проблеми са в Русия и Гърция,...
  Жалко за нас, съдебната реформа е нещо, което сами трябва и можем да направим, а вместо да се концентрираме върху този свръхважен проблем, пилеем сили и внимание в небългарски посоки!

 90. 90 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  [quote#71:"Росен (путлер капут)"]Следват изброени престъпленията на цацаров.
  ДОКАЗАНИ[/quote]


  Доказани стават в съда!
  Преди това има презумпция за невинност!
  Т'ва е положението, независимо на кого му отърва и на кого не...

  I Want To Believe
 91. 91 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Чета статиите, чета коментарите, и през цялото време в главата ми се върти не някаква сериозна мисъл, а натрапчиво напира да излезе на езика ми заглавието на една от пиесите на Шекспир – заглавието МНОГО ШУМ ЗА НИЩО.

  Ще бъде ли ефективна, ако бъде реализирана, съдебната реформа на министър ХИ?

  Едва ли! Първо, корупцията е обхванала цялата съдебна система, а не само прокурорите. Нещо повече, като изключим Цацаров, който безспорно си има много трески за дялане, прокурорите, които са обосновано обвинени в корупция или в нещо друго от този вид, в никакъв случай не са повече от обвинените за подобно поведение съдии. Ами вижте какво става с Пенгезов и със съдиите от Софийския градски съд. Ами скандалите за имотите край морето? Което означава, че да превръщаме съдиите в невинни ангелчета, а прокурорите в зли демони, не е нито вярно, нито умно. Поради което съдийската колегия във ВСС и без прокурорите може ефективно да си взема такива неадекватни решения, каквито взема и сега, когато съдиите са заедно с прокурорите.

  Но може би ще им попречи да правят подобни неморални и незаконни на практика неща това, че гласуването на решенията ще бъде явно?

  Едва ли! Всъщност както бившите комунистически функционери много добре знаят, явното гласуване води на практика до това, че гласуващите приемат такова решение, каквото иска да бъде прието техният началник. И тъй като за да подкупиш една колегия или комисия е много по-скъпо, отколкото да подкупиш само нейния началник, ако бъде приета и проведена, съдебната система в своята дейност ще си остане на практика такава, каквато е и сега. Най-много да си смени донора на подкупите.

  Това е едната страна на проблема. Другата страна е в това, че една тотално буксуваща система не може да се оправи само със структурни промени. За да се постигне целта и системата да започне ефективно да работи, реформите трябва да са точно толкова тотални, колкото тотално е и буксуването на системата. А съдебната система буксува и поради безнаказаността на съдиите за техните съдебни решения, когато те се отменят от съд от по-висш ранг или когато не си вършат навреме работата, която е тяхно задължение. Тя буксува и поради непълни, допускащи тълкуване или имащи вътрешни противоречия устройствени, процесуални и наказателни закони. И докато всичко това не се изчисти, ефективна съдебна реформа няма как да бъде направена. Тоест, ефективно работеща съдебна система няма как да бъде създадена.

  А има и трета страна. Защото когато командният състав на една притежаваща власт институция се комплектова от някого другиго, който е извън тази институция, тя започва да зависи от него и всъщност се превръща в негова слугиня. Когато сама комплектова своя команден състав, тя започва да работи не за държавата, а за самата себе си. Процесите в тези случаи са спонтанни, поради което е много трудно да бъдат предотвратени или блокирани. Факт, доказан и доказван от всички наши притежаващи власт институции, които комплектоват командния си състав по една от двете описани по-горе схеми.

  Как мислите, може ли сегашният ни съдебен министър да предложи ефективен начин за комплектоване на независима от другите две власти, но работеща ефективно в полза на държавата и на народа, а не за себе си, съдебна власт?


  à è ѝ ò „” – ≪≫.

 92. 92 Профил на pur6ing
  pur6ing
  Рейтинг: 224 Неутрално

  До коментар [#80] от "Sinite - завоят наляво забранен":

  Сега няма да стане, и както изглежда още около 10-15-20 годинки пак няма да стане.
  За по-нататък не знам...
  Знам и защо няма да стане: докато сме бедни ще сме зависими, а сме зависими, щото не сме свободни. И затова сме пълни с предатели: политически и икономически предатели.
  Такива промени не стават за едно поколение.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK