Като е ваш министърът, приемете съдебния закон, г-н премиер!

Комбо Бойко Борисов, Христо Иванов

Комбо Бойко Борисов, Христо Иванов"Стоя зад Христо Иванов и го подкрепям... Христо Иванов е наш министър, той не е от квотата на Реформаторския блок..."


(Премиерът Борисов пред журналисти в сряда)


Кашата, която се забърка с търсенето на консенсус около алтернативния проект за конституционни промени на Лютви Местан, за три дни стигна дотам, че задръсти всички възможни изходи към полето на елементарната политическа логика. На политическата логика - казвам. Тоест без оглед дали са стигнали до компромис междувременно и докато пиша този коментар.
От студио в студио, от една група камери в парламентарните кулоари до друга - четвърти ден слушаме едно и също. Откъм премиера се носи тревожния вопъл за предстоящата оценка на България от Брюксел - не постигаме консенсус, значи свършено е, сбогом Шенген, ще ни разделят с Румъния, самоубихме се. Понеже без консенсус не можем да променим конституцията, а това означава че не можем да направим реформа на съдебната власт.


Промяната на конституцията беше необходима - да напомня мнението на конституционалисти, не непременно защото не е възможно да бъдат направени структурна и организационна реформа на съдебната система само чрез промени в Закона за съдебната власт. Конституционната промяна беше необходима, за да бъдат бъдещите законови изменения безспорни, а не да останат тема на вечни дърляния - поради липсата на идеи и воля за нещо смислено в българската политическа менажерия.


Но


промяната на Конституцията има смисъл, ако предвижда граждански контрол над прокуратурата и главния прокурор чрез по-голяма парламентарна квота в прокурорската колегия на ВСС, и още - ако намаляваше мандата на ВСС и 7-годишния мандат на главния прокурор, който и да е той


Ако премиерът Борисов наистина е смятал министъра на правосъдието за "свой министър", щеше да стои зад гърба му от първия ден - като здрав негов тил, когато изначално Христо Иванов трябваше да отстоява пред главния прокурор позициите на реформата и да договаря с него "допустимото" в нея, за да даде карт бланш г-н Цацаров на промените. А не да ни убеждава сега как "щадял министъра", та затуй не го водел на разговорите, че щели "да му се нахвърлят и да му наговорят какви ли не неща". (Много интересно - какви ли неща според представата на Бойко Борисов могат да му наговорят на министъра, та си мисли, че трябва да го брани от... политиците ?!)


След като се видя през тези три дни, че едното бе ревизирано от ДПС в конституционния проект (за намаляване мандата на ВСС), а другото изобщо не влезе в проекта още когато се подготвяше, за да не се разсърди г-н Цацаров (за скъсяване на 7-годишния мандат на главния прокурор)


въпросът за промяна на конституцията престава да бъде сърцевината на съдебната реформа.


След вакханалията от политически приказки през тези три дни се налага да напомним на премиера нещо много просто:


Неговият министър е подготвил мащабен проект за изменения на Закона за съдебната власт от 100 страници и 60 страници мотиви. В този проект е детайлизирана цялостната реформа на съдебната власт, каквато досега не е предвиждана - като се започне от управлението й чрез ВСС  и разделянето на съвета и се стигне до юридическото образование и електронното гласуване.


Друг правосъден министър не е извършвал такава обемна работа, дори не си е поставял толкова мащабна задача. Борисов, вместо да е горд, че "неговият" министър му подава такъв мащабен проект, да го сложи на масата на парламента и да заяви на парламентарните партии - ето, аз предлагам тази реформа - е тръгнал да измолва консенус по предложенията на Местан. А не водел със себе си министъра, който всъщност прокарва тази реформа (макар и доста компромисна по отношение на прокуратурата), понеже го... щадял...


Истинската подкрепа на един премиер е да внесе в парламента проекта на своя министър. Веднага


За гласуването на ЗСВ Борисов и ГЕРБ нямат нужда от конституционно мнозинство, не се налага да търсят консенсус с ДПС, БСП, АБВ и т.н. Тоест не са длъжни да се съобразяват с Местан, Първанов, Миков. А след като ГЕРБ и РБ приемат измененията, ако Местан и Първанов ги смятат за противоконституционни, да сезират Конституционния съд.


Този е ходът на събитията според институционалната уредба на държавата - за каквато все още минава нашата територия. И според политическата логика.


Ако не го направи премиерът, тоест ако не внесе и не се бори за проектозакона на своя министър, трябва да каже ясно и публично защо не дава подкрепата си и да поиска оставката на своя министър. Ако не направи нито едното, нито другото - тогава  министърът няма друг ход, освен да си подаде оставката. Но едва тогава!


Така е в държавите, в които политиката се прави на светло, а прокуратурата не гони според конюнктурата политиците, а според участията им в сделките с дъх на криминалност, без оглед дали са на власт или в опозиция.


Останалото, което ни залива в момента, е продукт на политическа менажерия, която не вижда по-далече от носа си. Тя не иска промяна, защото се надява все така да си избира главен прокурор - в тъмното и тайното, за да не я закачат докато управлява, а когато не е на власт - да не стават грешчици като с Цветанов, докато беше паднал от власт. 


П.П. Коментарът е написан преди да засвирят фанфарите на "историческия компромис" (по Радан Кънев).


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 497 Неутрално

  докато се плюнчите, хората се разбраха... ама вие продължавайте...

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 2. 2 Профил на mort
  mort
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Принципност по национално значими въпроси г-н премиер!

 3. 3 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  И кой го анализира това всъщност...

 4. 4 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  и за децата е ясно, че
  РъБ+ГЕРБ+патриоти<160 гласа
  необходими за промяна в конститцуията

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на mtzvetkov
  mtzvetkov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Много добро заглавие!!! Ин Йор Фейс!!!

 6. 6 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  "промяната на Конституцията има смисъл, ако предвижда граждански контрол над прокуратурата и главния прокурор чрез по-голяма парламентарна квота в прокурорската колегия на ВСС, и още - ако намаляваше мандата на ВСС и 7-годишния мандат на главния прокурор, който и да е той"

  Малоумно! Това не е граждански контрол аФторе - това е политически контрол! Единственото, което ще постигнете е ако до сега съдебната власт е била подвластна на едни лобита, а изпълнителната и законодателната на други и противопоставянето на двете хипотетично е имало някакво равновесие, то с промяната правите съдебната власт зависима пряко от политическото статукво и е*авата мамата на орталъка.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 7. 7 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Ъхъм, сега тате е виновен, че оставил децата да вършат тежката работа.
  Жалка работа.
  Ма от Петя Владимирова - толкоз.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 8. 8 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1067 Весело

  Че кога на Боцко ще му остане време да прочете един закон от 100 страници. Пък и мотиви...

 9. 9 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Бойко е виновен. Можеше да сложи и по-безличен и по-безавторитетен в гилдията за министър, ама този е в топ три.

 10. 10 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3229 Неутрално

  Точно, кратко и ясно! Добра статия! Много неудобни въпроси и изводи, за ГЕРБ и неговия лидер!

  Бивш tww09306483.
 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Петя, след от амбразурата и си следи ресора, че нещо май става. В момента.

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на blurred
  blurred
  Рейтинг: 595 Неутрално

  [quote#0:"Петя Владимирова"]Неговият министър е подготвил колосален проект за изменения на Закона за съдебната власт от 100 страници и 60 страници мотиви. В този проект е детайлизирана цялостната реформа на съдебната власт, каквато досега не е предвиждана - като се започне от управлението й чрез ВСС и разделянето на съвета и се стигне до юридическото образование и електронното гласуване.

  Друг правосъден министър не е извършвал такава обемна работа, дори не се е захващал с такава задача. Борисов, вместо да е горд, че "неговият" министър му подава такъв мащабен проект, да го сложи на масата на парламента и да заяви на парламентарните партии - ето, аз предлагам тази реформа - е тръгнал да измолва консенус по предложенията на Местан.[/quote]

  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  Точно и ясно!!!
  Изненадан съм от Петя Владимирова. Приятно!

  Гешев е ПОЗОР. Оставка и ЗАТВОР!
 13. 13 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 595 Неутрално

  И как да го приемат този закон като им трябват 160 човека?! Ей тез журналисти

 14. 14 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8517 Неутрално

  ''.. Аз от негово име се разправям вече дни наред. той сам не може да се оправи, видно е. Сам ще го смачкат. Стоя зад него и го подкрепям.“ -- Тъй рече Борисов.

  [email protected]
 15. 15 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  До коментар [#6] от "bludniq_sin": Опасявам се, че същите "умници" могат още 25 пъти по 25 години да си експериментират с демокрацията на българска почва и нещата ще са пак същите във всяко едно отношение, а през това време те пак ще си крадат!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 16. 16 Профил на forza
  forza
  Рейтинг: 766 Весело

  Ако премиерът сам си приема законите, обикновено се наричат декрети, укази, наредба-закон или нещо подобно, което със сигурност би било доста по-голям проблем от текущия...

 17. 17 Профил на dlyubomirov
  dlyubomirov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Взеха да ми идват в повече всички тези новини за съдебната реформа.

  ...
 18. 18 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1481 Неутрално

  До коментар [#6] от "bludniq_sin":

  Една съществена грешка. Прокуратурата не е част от съдебната система. Слава богу.
  В много страни прокуратурата е част от изпълнителната власт. Това определено създава някои проблеми, но родната прокуратура и без друго не е и помисляла да подгони действащи министри, камо ли премиер. преди филчев прокуратурата стана самостоятелно корпоративно звено. Е нецентрализирано. От Филчев насам е ЕООД. Начело с главния прокурор. Което изисква яко чистене.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 19. 19 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 931 Неутрално

  "Премиерът Бойко Борисов благодари на парламентарните групи за подкрепата, постигнато е съгласие за промени в Конституцията. Това стана ясно след среща на премиерът Борисов с парламентарно представените партии без БСП и "Атака" за конституционните промени,предаде репортер на Агенция „Фокус”. Съпредседателят на Реформаторския блок Радан Кънев заяви пред журналисти: „Ще бъде внесен нов законопроект за промяна в Конституцията”."

  Доброто е заразно
 20. 20 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#6] от "bludniq_sin":

  Целия зор е да се отнемат права от съдебната власт (която е пълна с кадри на БСП) и да се дадат на изпълнителната (която сега се държи от ГЕРБ). А гражданите пак ще ручат жабета.

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 21. 21 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Браво Петя !! Отлично казано !! :)

  BIG AL
 22. 22 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4021 Неутрално

  Ясно и конкретно. На Борисов не му е нужна истинска реформа.

  klimentm
 23. 23 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#12] от "blurred":

  От кога количеството е гаранция за качество?

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 24. 24 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  "промяната на Конституцията има смисъл, ако предвижда граждански контрол над прокуратурата и главния прокурор чрез по-голяма парламентарна квота в прокурорската колегия на ВСС, и още - ако намаляваше мандата на ВСС и 7-годишния мандат на главния прокурор, който и да е той....Неговият министър е подготвил колосален проект за изменения на Закона за съдебната власт от 100 страници и 60 страници мотиви. В този проект е детайлизирана цялостната реформа на съдебната власт, каквато досега не е предвиждана - като се започне от управлението й чрез ВСС и разделянето на съвета и се стигне до юридическото образование и електронното гласуване."

  ТОВА е,всичко друго е ала-бала.

 25. 25 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 689 Неутрално

  До коментар [#13] от "Chubachubs":

  [quote#13:"Chubachubs"]И как да го приемат този закон като им трябват 160 човека?![/quote]
  Чети внимателно, става въпрос за закон. А закон се приема с половината плюс 1 от присъстващите депутати. Ако всички присъстват (голямо изключение) са необходими 121.

 26. 26 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2961 Неутрално

  От самото начало министърът е мишена на КОЙ. Боце само чакакше удобен момент да го отстреля. Шенген през крив макарон

 27. 27 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 598 Неутрално

  за другарката Владимирове правилна е всяка линия, която е перпендикулярна на Борисовата, дори перпендикулярът да е Путиново червеникав, какъвто в повечето случаи е

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 28. 28 Профил на pavtaf
  pavtaf
  Рейтинг: 544 Неутрално

  "Останалото, което ни залива в момента, е продукт на политическа менажерия, която не вижда по-далече от носа си. "

  Много добре казано!

 29. 29 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  "Истинската подкрепа на един премиер е да внесе в парламента проекта на своя министър. Веднага. За гласуването на ЗСВ Борисов и ГЕРБ нямат нужда от конституционно мнозинство, не се налага да търсят консенсус с ДПС, БСП, АБВ и т.н.”

  Боже, какви глупости!
  Като четатакива неща сериозно започвам да се притеснявам от увеличение на пенсионната възраст...

  I Want To Believe
 30. 30 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  [quote#18:"Цецо"]Прокуратурата не е част от съдебната система.[/quote]
  Прокуратурата Е част от съдебната власт (айде - да не я наричаме система).

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 31. 31 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1863 Неутрално

  До коментар [#20] от "vinetu":

  да ама не си ли дават сметка, че не е сигурно, че ще властват дорде свят светува и когато се смени политическата власт то новата политическа власт ще инсталира свои марионетки в съдебната власт и това чудо "лов на вещици" ще се види на практика как действа.

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 32. 32 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 715 Неутрално

  [quote#1:"Некъф ужас, некъф ат"]докато се плюнчите, хората се разбраха... ама вие продължавайте... [/quote]

  За това им плащат. Някаква дива злоба ги е обзела. Нито дума какви ще бъдат последствията за България ако не се приемат поправките.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 33. 33 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 715 Неутрално

  [quote#25:"marker"]Чети внимателно, става въпрос за закон. А закон се приема с половината плюс 1 от присъстващите депутати.[/quote]

  Само че това, което другарката журналистка не ви казва е, че подобен закон ще падне пред Конституционния съд. Това го признават всички и затова се отиде на промяна на Конституцията, а без промяна на Конституцията няма Шенген и България заминава в трета глуха в ЕС. Румъния се откъсва и ние никога няма да влезем в Шенген.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 34. 34 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 442 Неутрално

  До коментар [#31] от "bludniq_sin":

  "лов на вещици" в България?

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 35. 35 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Теб като те гледам на фотото скоро и на училище няма да тръгнеш?
  До коментар [#29] от "2.50":

 36. 36 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#13:"Chubachubs"]И как да го приемат този закон като им трябват 160 човека?! Ей тез журналисти [/quote]

  Ами те за това са журналисти а не Председатели на Министерски съвет.
  Ама много им се иска . Справка Бареков а и много други.
  Г-жо Владимирова , 25 години, Премиерите които се опитваха да обединят нацията по новия път на България , бяха Симеон Сакскуборгодски и сега Борисов.
  В една държава има луди , нормални , бедни , богати ,глупаци и умници , ...., трябва някой да ги придума, увещава , да осъзнаят новия път , а не да тропа по масата и каквото каже той , това да е.
  Нали през първия мандат не спряхте да го критикувате е все говорел , че все Той правил това , онова,.
  То да се управляват хора, държава не е същото , като да се пишат статии за пари.
  що не отидете при Местан , да го попитате къде иска да е България , в Турция ли , що не отидете да питате Миков, Първанов , къде искат да е България в Русия ли? , ...
  Ами да си събират багажите и кой на където иска натам да потегля.
  Какво искат , не им ли стига че дърпат държавата 25 години назад?

 37. 37 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1538 Гневно

  Много е права е Петя, но вече виждаме, какви ги свършиха.."ще бъде внесен нов проект за промени в конституцията, който да отразява точките, по които всички партии са постигнали консенсус."

  Надежда за истинска промяна тука оставете!

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 38. 38 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2125 Неутрално

  Този е ходът на събитията според институционалната уредба на държавата - за каквато все още минава нашата територия. И според политическата логика."Това е логика.В България всичко е политическа уйдурма,че на всичко отгоре тези политически далавераджии искат и задължително да им гласуваме доверие.

 39. 39 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2940 Неутрално

  До коментар [#22] от "klimentm":

  Ясно и конкретно. На Борисов не му е нужна истинска реформа.

  От това не може по ясно да се каже !
  Борисов е ЗАВИСИМ!

 40. 40 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2248 Любопитно

  [quote#30:"bludniq_sin"]Прокуратурата Е част от съдебната власт [/quote]
  Защото следи съдиите дали спазват Закона?
  То е адвокатурата следи за спазването на закона, ама не е част от съдебната власт. Същото важи и за юристконсултите.
  Освен това структурата на прокуратурата е силно централизирана/недемократична, йерархична почти авторитарна. Това е добре, ако се защитава държавния интерес. Но става мафиотска тояга, ако се използва при управлението на съдебната власт.

 41. 41 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2248 Любопитно

  [quote#25:"marker"]Чети внимателно, става въпрос за закон. А закон се приема с половината плюс 1 от присъстващите депутати[/quote]
  Последно, за закон ли става дума или за Конституция? Защото "половината плюс един от присъстващите" не прави две трети от всички депутати.

 42. 42 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Има решения на НС които се приемат с 50 +1 , има и закони които се приемат със 2/3 от народните представители.
  Явно са намерили това за да направят реформите без да променят конституцията . За това Борисов , търси съгласие .

 43. 43 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Любопитно

  Като е ваш министърът, приемете съдебния закон, г-н премиер!
  ===========
  Браво на г-жа Владимирова !
  Значи министъра на ГЕРБ а наш Боце го бламира !

  „Cui bono?“ (на латински: „Qui bono?“, „В полза на кого?“)

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Cui_bono

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 44. 44 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  [quote#43:"Танас"]Като е ваш министърът, приемете съдебния закон, г-н премиер!
  ===========
  Браво на г-жа Владимирова !
  Значи министъра на ГЕРБ а наш Боце го бламира !

  „Cui bono?“ (на латински: „Qui bono?“, „В полза на кого?“)

  https://bg.wikipedia.org/wiki/Cui_bono [/quote]

  А плюва по РБ че спъвали реормата ! ! ! :-Д
  Малоумноооо 'ногУ дажеее

  Бааце нещо веро е слъчасал требе да иде на доктор у Првителствена болиница.

  Цацарoff - Оставка ! >:-)
 45. 45 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#10:"tww09306483"]Точно, кратко и ясно! Добра статия! Много неудобни въпроси и изводи, за ГЕРБ и неговия лидер! [/quote]
  И какво предлагате вие двамата с Владимирова ?
  Имам предвид, освен алабализми и заклинания-клишета ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 46. 46 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#39:"Alexander97"]От това не може по ясно да се каже !
  Борисов е ЗАВИСИМ! [/quote]
  От какво е зависим Борисов?
  От Европа ли? От това че България е член на ЕС и има законова уредба която трябва да се спазва? От това ли е зависим?
  А БСП, ДПС, и пришитите им олигарси не са ли зависими от ЕС.
  Пак питам , като не им харесва защо не се пръждосват по света и да ходят където искат да са зависими а киснат в НС на България???


 47. 47 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#39:"Alexander97"]Борисов е ЗАВИСИМ[/quote]
  Абе не знам......Но пази статуквото - ФАК,Т!!!!!

 48. 48 Профил на biss Mark
  biss Mark
  Рейтинг: 1457 Разстроено

  Сега като мине довоговорената и подкрепена от РБ промяна в конституцията, няма да можем да му затворим устата на Боко.

  Сигурен съм че никой няма да обърне внимание на информацията в тази статия за подготвения от М-р Иванов пакет с промени в Закона за съдебната власт.

  Нашия народ май му трябва по-силна президентска власт или двукамарен парламент. Не знам вече.

  Crede quod habes, et habes. Sed etiam melior, puto.
 49. 49 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Весело

  [quote#36:"rorikabc"] през първия мандат не спряхте да го критикувате е все говорел , че все Той правил това , онова[/quote]
  Аз съм го критикувал че НЕ прави нищо, другите също на форума. Не знам някой да го е критикувал че прави нещо?

 50. 50 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  [quote#22:"klimentm"]На Борисов не му е нужна истинска реформа[/quote]
  Ако искаше да промени нещо, ГерБорисов щяха да го направят през първия си мандат. Държавната сфера е в плачевно състояние....

 51. 51 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  До коментар [#35] от "mangiafuoco":

  Какво не ти харесва на фотото ми! Поне е по-нафокус от това, което ти си качил! Не се притеснявай за моето образование, когато съм завършвал, още не си бил дори вятър в потурите на баща си!

  I Want To Believe
 52. 52 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 877 Гневно

  #КОЙ?
  #ОСТАВКА!
  #извинисебе!

 53. 53 Профил на Мартин Константинов
  Мартин Константинов
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Бабата пак яхна метлата.Рядък пример за революционен екстремизъм у толкова възрастна личност.

 54. 54 Профил на blurred
  blurred
  Рейтинг: 595 Неутрално

  До коментар [#23] от "vinetu":

  Никъде не съм казал такова нещо. За мен гаранцията за качество идва от факта, че проектът е точно на този министър. Количеството в случая е приятен страничен ефект. И далеч не беше това най-важното от извадката която постнах, но всеки според възможностите си. Но от мурзилка - толкоз...

  Друга гаранция за качество и много добър тест е невероятния вой, който се надигна срещу Христо Иванов. Помия, слуз и контрапротести. Перфектният лакмус, показващ, че е на прав път!

  Гешев е ПОЗОР. Оставка и ЗАТВОР!
 55. 55 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8064 Неутрално

  Помните ли правителството на И.Костов.Помните ли ,че тогава всички партии се обединиха около 4-5 важни за България въпроси,макар да бяха дори по различни от днешните.Помните ли,че законите ,свързани с тези важни неща се гласуваха,с малки изключения,от всички.Защото трябваше да се спасява държавата.Днес пак е същото.Държавата отново трябва да се спасява от мафията,в която този път е включена и съдебната система.Толкова ли е трудно да направим правилния избор,не проформа ,а истински.

 56. 56 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Държа да отбележа, че дори нямам намерение да чета поредната боза на Петя Владимировна

  Няма шики-мики.
 57. 57 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Т.н. Съдебна "Реформа" е най-голямата димка през последните години. Вместо да се полагат същите усилия за най-важните проблеми в страната, си губят времето и занимават хората с проблемите на Олигархията.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 58. 58 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  [quote#18:"Цецо"]В много страни прокуратурата е част от изпълнителната власт.[/quote]Ако беше част от изпълнителната власт поне веднъж на 4 години избирателите щяха да имат възможност да и влияят. А така, всеки вдига рамене - "Прокуратурата е независима". Независима е от избирателя - иначе си е зависима - само, че от конкретни хора. Та ако я направим зависима от избирателя можем само да спечелим.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
 59. 59 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 551 Весело

  Към авторката: Кучетата си лаят, керванът си върви! И бате Бойко го води! Мъка

  'Let light surround you' Dream Theater
 60. 60 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#27:"hhhuuunnnn"]за другарката Владимирове правилна е всяка линия, която е перпендикулярна на Борисовата, дори перпендикулярът да е Путиново червеникав, какъвто в повечето случаи е[/quote]
  Школовката на Воленово-Костовата ДС-арска газета "Демокрация" си личи

  'Let light surround you' Dream Theater
 61. 61 Профил на ariel28
  ariel28
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#29:"2.50"]Боже, какви глупости!
  Като четатакива неща сериозно започвам да се притеснявам от увеличение на пенсионната възраст...[/quote]

  Жената просто се е надявала реформата да не мине! Внася се законопроект без подкрепа: това иска тя ("Веднага". Сега чакаме следващата отровна статия

  'Let light surround you' Dream Theater
 62. 62 Профил на vari
  vari
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Много точна е статията! Целия гаф пак е на ГЕРБ, РБ от немай къде издаяниха някакви промени. Спорно е дали щеше да е по-добре ако се бяха отказали напълно. Сега хем свършиха повечето работа, хем излязоха виновни...

 63. 63 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2081 Неутрално

  Бравопетя май е забравила, че Христо Иванов сам забави проектозакона за съдебната власт и лично обяви още в края на юни, че ще го внесе чак през есента. И не, забавянето не било заради изборите, закле се Иванов. Ако министърът не е готов с текстовете, пита се какво може да направи една проста Тиква? Ама не - казва Бравопетя - ние не задаваме такива примитивни въпроси. Ние сме по екзистенциалните наративи на когнитивната парадигма у дискурсивния трансцедент. Тотален пропаганден амок.

 64. 64 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1738 Неутрално

  Това че гопожа Владимирова е от кръга който само като чуе Борисов, "пали от четвърт"го знаем.
  Но ако се спрем на нейната теза, а именно, да се приеме ЗСВ преди и може би без въобще да минат промените в конституцията е толкова политически незряло, че не подлежи на коментар.
  Веднъж, че налагането на ЗСВ щеше да елиминира възможността да се случи това което стана вчера, а втори път, че най-вероятно той щеше да бъде атакуван пред КС, заявки за каквото имаше бол.
  Та те тръгнаха да атакуват дори само възможността да се правят подобни промени от обикновено НС, та какво остава, да се тръгне през просото.
  Така че може би е редно, всеки да си гледа неговата област, в случая правосъдието, а да не се взема отношение по политическата част, поне според мен де.

 65. 65 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  [quote#64:"tsvetko_51"]нейната теза, а именно, да се приеме ЗСВ преди и може би без въобще да минат промените в конституцията е толкова политически незряло, че не подлежи на коментар. [/quote]
  Та това е тезата на БСП ... докъде са стигнали нещата, другарко Владимирова ?
  П.П. Според мен, "статията" не е политически незряла, а е политически поръчково-истерична !
  Отделно от това - и неграмотна ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK