Може да се наложи предоговаряне на управляващата коалиция

Радан Кънев

© Надежда Чипева

Радан Кънев"Дневник" препечатва текста на лидера на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев от личния му блог "Записки на реформиста". В момента той е на работно посещение в САЩ и днес вече реагира през "Фейсбук", че обвиненията към реформаторите за избора на Мая Манолова (БСП) за омбудсман са наглост. Акцентите и заглавието са на "Дневник".  Оригиналното заглавие е "Краят на сезона или началото на нова криза?"


Краят на политическия сезон съвпадна с началото на кампанията за местни избори. И - тъжно, но очаквано - кампанията започна с яростен приятелски огън по Реформаторския блок. Особено тревожен е опитът на колегите от ГЕРБ да прехвърлят отговорността за собственото си политическо поведение върху групата на РБ. Ще направя кратък преглед на това, което се случи:


1. "Историческият компромис" за конституционни промени беше и остава огромен политически пробив на РБ. Преодоляхме мнозинство от над 160 гласа за имитация и постигнахме 180 подписа за същинска реформа. Постигнахме го сами - и ГЕРБ, и Президентът бяха съгласни на варианта на ДПС. Дадохме пример за политически преговори, които по сериозност и зрялост не отстъпват на тези в развитите демокрации. Ако никой не се отметне от подписа си, наесен ще има истинска реформа на ВСС и крайъгълен камък за цялостна съдебна реформа.


По време на преговорите за конституционни промени, в т.ч. и особено преговорите с ДПС, нито за миг не сме обвързвали тази тема с други теми - референдум, омбудсман, НСО. Не сме поемали никакви ангажименти извън компромиса по съдебната реформа, и който го твърди или се е объркал, или клевети.
2. Отхвърлихме въпросите за задължителното гласуване (тук огромна, решаваща роля имаха и "развалените пултове" на ГЕРБ) и за мажоритарния вот. По втория въпрос имахме редкация в полза на преференциите, отхвърлена от всички останали политически сили.
В този случай, РБ показа зъби и характер. Поздравявам колегите от ПГ и ги подкрепям. Задължаването на хората да гласуват не решава въпроса с доверието в политиците. Тоягата не помага. Резултатът от задължителното гласуване, каквото и да си мислят в ГЕРБ, щеше да бъде увеличаване на резултата на ДПС (най-ниската активност на последните избори е в Кърджали, най-високата - в София!) и на протестен вот, насочен към популистки и крайни формации.
Мажоритарното гласуване (при напълно неясни правила) е опит на ГЕРБ да си осигури служебна победа и да управлява без партньори и коректив, без да има мнозинство от гласовете.


3. Подкрепихме въпроса за електронното гласуване. Дано се случи - участието на над милион българи, живеещи в страните от ЕС, в политическия ни живот е ключово за оцеляването ни като нация. Българите в чужбина не само превеждат милиарди левове годишно на семействата си в България, но преди всичко са важна част от националната ни общност, основен демографски и икономически резерв на нацията и държавата ни. Тяхното участие в избори ще обезсмисли глупостите със задължителния вот - ефектът от високо участие и отслабване на ДПС и на купения вот ще се постигне без насилие върху гражданите да гласуват задължително.


4. Противопоставихме се на избора на старите подуправители на БНБ и поискахме отговорността на целия УС на БНБ за фалита на КТБ. Тук избора направиха ГЕРБ и ДПС. Надявам се, че не сме виновни и за това.


5. Противопоставихме се на закона за НСО, запазващ тази уникална за Европа служба за охрана на привилегиите. Поискахме служителите в НСО да се грижат за сигурността на милиони, а не на десетки. Законът мина с гласовете на ... ГЕРБ и ДПС. Няма изненадани.


6. Противопоставихме се на мълчаливия консенсус за избор на г-жа Манолова за омбудсман. Издигнахме кандидатурата на г-н Пенчев и я подкрепихме.


Обвиненията, че нашите гласове са помогнали на г-жа Манолова, са нелепи. Ние имахме наш кандидат. Помогна ѝ тайното гласуване - затова искаме и ще искаме явно гласуване и във ВСС.


7. Парламентът не придвижи Закона за лечебните заведения (основен стълб в реформаторската програма на Петър Москов), но по стахановски гласува Кодекса за социално осигуряване, който далеч не е толкова спешен. Ключовите гласувания по КСО минаха с мнозинството на ГЕРБ, ДПС и АБВ.


В заключение:


Краят на сезона очертава доста самотна роля на Реформаторския блок


в опитите за постигане на промяна. В два случая се справихме добре, в останалите парламентът формира консервативно мнозинство в защита на статуквото, в основата на което често са ГЕРБ и ДПС.


Перспективата пред управлението е тревожна - стабилността изисква бързи и смели реформи, а мнозинство между ГЕРБ, ДПС и АБВ не може да ги осигури.


Идва кратка отпуска. Призовавам колегите от ГЕРБ да слязат от метлите и да си дадат сметка за необходимостта от много сериозен разговор за управленските приоритети и програмата на парламента. Ако искаме стабилна България, трябва да загърбим партизанските си страсти и мераци за служебна победа и да заздравим мнозинството, около важните реформи, които предстоят - Закона за съдебната власт, Закона за лечебните заведения, антикорупционния закон.


Възможно е да се наложи предоговаряне на коалицията


Това не бива да ни плаши. Ако мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу РБ продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (220)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  Щом крепите властта, значи не сте самотни...

 2. 2 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1347 Разстроено

  Да отиваме на избори !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 3. 3 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 820 Любопитно

  Баси изтрезняването!
  Да не са му давали "Алка Зелцер" на Кънев у Америка?

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 4. 4 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  Няма какво да преговаряте. Излизайте от тази мафиотско-задкулисна коалиция и почвайте да вадите кирливите ризи на Борисов и Сие. Очевидно, вторият кабинет на Борисов, се явява по-скоро Орешарски 2, от колкото Борисов 2. Предният мандат, имаха някакви правилни попадения, до като сега явно гнилото в партията е обхванало цялата и структура. Ако преди проблем бяха Фидосището от Лох Нес и няколко, като "нея", то сега май всички са в кюпа.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 5. 5 Профил на gotze
  gotze
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Това е сериозно! БРАВО!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 6. 6 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Айде да им стъжним дългоочакваната почивка на тия всичките "национално отговорни" дупетати.
  В българския език няма много думи с по 3 представки. Една от тях е из-по-на-сраха се с избора на тая (няма да я нарека пачавра, че да не ми изтрият поста) руса комунистка от македонско.
  ПРОТЕСТИ ДО ДУПКА!!!

 7. 7 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1086 Гневно

  Само със зъби и характер не става.
  Нови избори, парламентът е окончателно опорочен!

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 8. 8 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2777 Неутрално

  Първо - позицията за отхвърлянето на задължителното гласуване и мажоритарния вот трябваше да бъде обяснена преди гласуването, а не постфактум.
  Второ - след последните събития, няма "възможно е", а трябва да има предоговаряне.
  Трето- мнозинството Герб, АБВ, ДПС, че и ПФ според мен вече е трайно и от тук нататък ще играете ролята на лошото момче, върху което ще бъдат стоварвани кривите дърва, а за реални реформи не може да става и дума.
  Очертава се един влак без спирачки, от който ще трябва да се скача в движение, което е неприятно, но е по-добрия спасителен вариант, отколкото да полетиш се него в пропастта.

 9. 9 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 820 Неутрално

  Когато лани пишех , че влизайки в уговорки със Слънчо риформаторите ще играят в даден момент ролята на тоалетна хартия за оцапания милиционер гъз ме плюваха и свои и чужди.
  Както в повечето случаи се оказвам прав .

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 10. 10 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 983 Неутрално

  "А........ ко мнозинството ГЕРБ/ДПС/АБВ се запази и атаките срещу РБ продължат, трябва да сме готови за нови избори, на които да получим по-висок резултат, и то като единна и дисциплинирана политическа сила"-цирка продължава.Публика няма.Троловете сънуват вече по-голямо заплата.

 11. 11 Профил на Додо
  Додо
  Рейтинг: 920 Любопитно

  Предполагам, че ако хората се организират отново и се тръгне на сериозни протести, тогава може да имаме и две в едно- общински и парламентарни избори през есента!

  Въпросът е, ще си остане ли само протест със стотина, двеста души, или ще се организираме за нещо по-сериозно?

 12. 12 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1982 Неутрално

  Ако ще има избори, трябва да бъдат за ВНС. Другото е бягане на хамстер в клетка...

 13. 13 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Още не съм прочел поста на Кънев, но не мисля, че Лукарски ще пусне кокала под какъвто и да е предлог. И Кунева и т.н. смотани формации в РБ.

 14. 14 Профил на raven
  raven
  Рейтинг: 726 Гневно

  Изиграните бяха Реформаторите.
  Избори пак и пак същите в парламента.

 15. 15 Профил на ДГБ
  ДГБ
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Като му чета глупостите на тоя си мисля по-добре хич да не се и връща в България.

 16. 16 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#2] от "Чардо":

  Волен вече потрива ръце.Докъде я докараха малоумните ни политици.А Раданчо се провали и ако е пич ще си подаде оставката.Ама къде ти.........Политик и мъжество?

 17. 17 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 1091 Неутрално

  They do NOT care about us!!!
  https://www.youtube.com/watch?v=QNJL6nfu__Q

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 18. 18 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#14] от "raven":

  А едно е сигурно:Те няма да са вътре.

 19. 19 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Опа, прочетох вече поста. Значи за министерски постове и позиции във властта РБ успя да натисне ГЕРБ и да вземе почти половината власт, а за реформите и обещаните на народа няКОЙ им пречел постоянно и нямали сила за борба. Алоооооо, заразили сте се от Бойко Балкански и целия пост е едно оправдание, че други са виновни. Кънев сигурен ли е , че партньорите му в РБ ще си развалят рахатлъка и позициите по министерствата, за да се занимават с реформи?

 20. 20 Профил на mort
  mort
  Рейтинг: 211 Неутрално

  Много беше кухо мълчанието ви около референдума. Сега разбирам за тази ви позиция. Имате подкрепата ми. Внимавайте с ГЕРБ.

 21. 21 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Избори - ОК, ама след всички тия исторически компромиси никой вече няма да ти се върже. Аз поне със сигурност.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 22. 22 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 555 Гневно

  Радане, след като се показа като изключително слаб играч, позволявайки си да се договаряш с мафиотите от ДПС за съдебната реформа, едничкият ти шанс е да излезеш от коалицията. Така ще докажеш, че приказките, които приказваш може и да са истина. Щото в момента те таковат както си искат. Само дето не съм сигурен, че можеш да направиш дивотията, която стори. Вместо да натиснеш и с подкрепата на ЕС и чуждите посланици да успееш, ти пристана на Доган и ко. Излизай от тая кочина, разкай се и може би ще успееш да се задържиш в политиката.

 23. 23 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#6:"mahjongg"]Айде да им стъжним дългоочакваната почивка на тия всичките "национално отговорни" дупетати. [/quote]

  През 2013г. ходих да протестирам пред Евксиновград в деня на почване на дупетатската ваканция. Имаше още 10 човека и 10 телевизии. Вторият град в България е най-заспал и овчедушен, а и българинът си обича почивката - за нищо друго не му пука.

 24. 24 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1517 Неутрално

  [quote#12:"palav_nik"]Ако ще има избори, трябва да бъдат за ВНС. Другото е бягане на хамстер в клетка...[/quote]
  И какъв точно ще бъде смисъла от удвояване на депутатите с аналогично на сегашното качество и интелектуален потенциал?... Трябва нова партия, организирана от хора с висок морал и интелект, която да даде алтернатива на сегашните, които са продукт на комунистическите служби - кДС и директно КГБ... Прекалено рано САЩ ни изостави в ръцете на ЕС, а бюрократите му, не са способни да се борят адекватно с ченгесаро-олигархично-мафиотски структури...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 25. 25 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Хихи, най- после , Радан си призна, че го е страх от задължително и мажоритарно гласуване.

  Щот един депутат няма да вкара .

  ДСБ,като всяка малка партия с твърд електорат, се бои най- много от МАСОВО гласуване и предпочита пропорционалния вот, а преференцията е , за да могат да правят номера на Кунева, щот ДСБ-рите са малко повече от куневистите!

  При задължителен и особено мажоритарен вот гласуването ще точно МАСОВО, а това е смърт за ДСБ!

  Радан отново върти и суче, за да замаже истината, също кат Станишев!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  За БНБ, НСО и Мая Манолова Радан е прав!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 28. 28 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#13] от "Дундурук":
  [quote#13:"Дундурук"] но не мисля, че Лукарски ще пусне кокала под какъвто и да е предлог. И Кунева и т.н[/quote]

  Знайш кога ?
  Ще пуснат , ама друг път!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 29. 29 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До коментар [#14] от "raven":

  ""Изиграните бяха Реформаторите.""-не.Бяха купени.По точно платена им бе цената която пожелаха.И след това пред публиката
  ги ..............прекараха.Това искаха това получиха.Политиката е к.... работа но не е за к.............!

 30. 30 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  За великата реформа на Москов и Закона за лечебните заведения- смях в залата.

  Москов направо вкарва социалистически прийоми в здравеопазването, централизирана и командна система, на каквато вече сме се нагледали.

  Точно "десния" Радан да фали социалиста Москов си е направо за срам.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 31. 31 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1982 Гневно

  "Отхвърлихме въпросите за задължителното гласуване"

  Отхвърлихте правото на българите да си кажат мнението по този въпрос. Както и за мажоритарните избори.
  Срам и позор...

 32. 32 Профил на nologo
  nologo
  Рейтинг: 257 Неутрално

  За референдума - никой не ви е питал за или против сте за задължителния или мажоритарния вот сте. Въпросът към вас беше: Да се произнесем ли ние по тези въпроси. Вашето мнение никой не го е търсил. Това е смисъла на референдума.
  Абе, като цяло се насрахте и опръскахте.
  И ... като толкова не сте съгласни с ГЕРб, разтуряйте седенката и да ходим на избори. Ама май не ви отърва.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 33. 33 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 820 Неутрално

  До коментар [#26] от "ret":
  [quote#26:"ret"]Не че зависи от тоя мухльо нещо,но да отиваме на избори и да се свършва вече тая пародия[/quote]

  От тоя "мухльо" не зависи нищо от времето когато направи фатална грешка и с формирането на правителството спаси Слънчо от необходимостта да управлява явно с подкрепата и в коалиция с Доган , пардон Местан. Иначе неявната подкрепа на Доган Слънчо си я имаше и тогава ,има я и сега.Както личи по всички важни гласувания .Ако некой намери разлика между ДПС и ГЕРБ да се похвали.
  Та заради това си прав за определението!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 34. 34 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Само преди няколко дни великият политик и аналитик Петър Москов предре4е, 4е управляващата коалиция може смело и дръзновено да по4ва да се замисля за втория си мандат!

  Той , с комсомолски плам, пророкува светли бъднини за управляващите, а с тях и на целия народ!

  Днес Радан пее друга песен- че може да напуснат коалицията.

  Не става ясно дали е питал Кунева, Корман и сие от останалото РБ и какво мислят те по въпроса, или това си е поредната самостоятелна Раданова изцепка.

  Щот не вярвам останалото РБ да е щастливо от такава перспектива!)

  Не вярвам Радан да е питал и др.Москов и що го излага така, да твърди точно обратното на него!

  Ръбаджиите се объркват така, те са свикнали на кратки и прости инструкции!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 35. 35 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 1982 Любопитно

  [quote#24:"Георги"]И какъв точно ще бъде смисъла от удвояване на депутатите с аналогично на сегашното качество и интелектуален потенциал?[/quote]
  Смисълът ще бъде изработването на нова конституция. От това по-голема реформа може ли да има...

 36. 36 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  И накрая- фащам се на бас с всеки ДСБ-ар, че ако десебарите бяхте малко по- малко от куневистите, нямаше да искате преференции!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 37. 37 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Работно посещение в Щатите.... брей! Тук се гласува за референдум, избира се Омбудсман, планират се промени в Конституцията, а той на работно посещение на другия край на света! И каква работи има? Че той е просто един депутат и председател на партия, която не можеше сама да влезе в Парламента, та затова се коалира с комунистката Кунева!
  Никакво работно посещение не е това - това си е чиста скътавка!

 38. 38 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 519 Неутрално

  [quote#34:"lottalove"]Не става ясно дали е питал Кунева, Корман и сие от останалото РБ и какво мислят те по въпроса, или това си е поредната самостоятелна Раданова изцепка. [/quote]Радан никога не пита Кунева и другите, но и никога не действа самостоятелно. Той пита Костов, а Костов пита щерка си какво е мнението на Цветан Василев по въпроса и как да се действа. Хората са го казали - проследете пътя на парите и ще ви стане ясно всичко!

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на kirsner
  kirsner
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#37] от "cristo_n":

  Напълно съм съгласен с товоята позиция.
  Не можеше ли Радан Кънев да изчака два-три дни, преди да тръгне на поредното "работно посещение"?
  В края на краищата имаше две важни гласувания тази седмица ( за омбудсман и за НСО) и всеки глас на РБ бе важен.
  Целият август е неработен за парламента - това не е ли достатъчно и за почивка, и за работни посещения? Един месец парламента почива и около Коледа, имат и дълга Великденска ваканция. Кой обикновен гражданин има право на 2.5- 3 месеца платена отпуска в годината ?! Хайде стига с тия работни посещения в най-важните моменти, когато трябва да се работи!

 41. 41 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 565 Гневно

  До коментар [#3] от "navy":

  Дано службите малко го научат как да извърти номер на руските служби в Б-я които ни въртят номера вече 60години!!!

 42. 42 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  Без закон за декомунизация на обществото,Лустрация на повече от 900 хил.червени и агентурни бандита за срок от мин.35 г.Национализация на заграбеното ,/Евростат сочи повече от 100 милиарда долара/ и Народен съд по Германски модел всичко е АЛА-БАЛА по комунистически.Не се ли повтори опита на Германия и отличниците от империята на злото"всичко е въдица за глупаци и шарани.Още повече ,че има приет ЗАКОН от 38-то НС за обявяване на комунистическия режим за престъпен д.в.37 от 6 май 2000 г.Само този закон дава самостоятелна база за ЛУСТРАЦИЯ на този един милион негодяй и червени бандита.В бившата ГДР през Лустрационния закон ,чието продължение е до 2020 г.преминаха и преминават повече от 4 мил.съмнителни лица за връзки с техните комунета и агенти.Само в България нищо не се направи по този крдинален проблем.Няма по-важен проблем за нас от ликвидиране на комунягите и доносниците на ДС.

 43. 43 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 565 Гневно

  Радане,разбираме че си млад,ама срещу теб има само агенти в това правителство,може ли да си толкова доверчив нз,направо НАИВЕН!!!Политиката е игра,вземи се в ръце и преди да подадете оставка ги изиграй всички,ако не знаеш как взимай опит от този който също го изиграха 2001г!!!!
  Не мога да повярвам как не си разбрал че в политиката няма приятели има интереси и приятеля може да ти бъде само твоята съвест и морал!!!!

 44. 44 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#38:"cristo_n"]Той пита Костов, а Костов пита щерка си [/quote]


  Аз вече около хиляда пъти писах, че когато дойде вренето, ОФ-то ще дръпне килимчето под Боко.

  Общо взето това ще стане когато се отпушат европарите и към България потекат щедро пари , както става в момента.

  Европарите бяха спрени напълно при недоразумението Орешарски и трябваше да се смени управлението.

  Временно.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 45. 45 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4282 Весело

  До коментар [#38] от "cristo_n":

  Уау как си го засукал, не си писал за пощенския гълъб с който си изпращат сигналите между София и Белград!

  klimentm
 46. 46 Профил на Пунта Мара ПРЕМИЕР
  Пунта Мара ПРЕМИЕР
  Рейтинг: 1716 Неутрално

  само една дума: #ДАНСwithМая

  как корупцията и селянията бяха превърнати в стил на управление на цяла държава
 47. 47 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  Поредните адвокатски лицемерия.

  Били против мажоритарният избор и задължителното гласувана защото ала-бала. НО го обявяват ЧАК СЕГА с гласуването си, а не когато събираха подписката с тези въпроси.

  Защо ТОГАВА мълчаха и подведоха хората че са за тях? Защото така значително вдигнаха избирателните си резултати. Иначе влизането им в НС никак не беше сигурно, мнозинството от хората го искат това. "Предизборни трикчета" както те самите от РБ си признаха.

  И второто което е по-важното. Радан абсолютно съзнателно смесва задаването на въпрос към хората с позицията на партията по този въпрос.

  Да се разберем ясно, с референдума се задават въпроси не се гласуват закони. Хората казват какво искат а партиите после решават дали да се съобразят с желанията им при гласуването на законите. И съответно си носят последствията ако не подкрепят това което хората МАСОВО подкрепят.

  Отказа да се ДОПУСНАТ тези въпроси до референдума, ДА СЕ ЧУЕ МНЕНИЕТО на хората е пряк удар срещу правото на хората да изразяват мнението си чрез референдуми. Които впрочем са задължителни при определен резултат. Това е удар срещу конституционното право на хората да изразяват мнението си и то да става закони. Пряк удар срещу демокрацията. И това ми го правят хора които имат наглостта да се наричат "демократи".

  Радан може да излъже фанатиците от Сектата си но не и нормалните мислещи хора. А що се отнася до заплахите за преразглеждане на правителственото мнозинство няма какво да се бави, да напускат правителството и да се върви на избори. Но първо да се разбере с настойника си г-л Атанасов който е против. Така че всичко това са кьор фишеци и пропаганда за глупаци.

  Аз лично препоръчвам на ББ да обяви, че след такива ултиматуми не вижда смисъл от тази пропаднала коалиция и да се върви към избори 2:1 още в тази есен. Няма какво да се дава възможност на Радан още цяла година хем да е във властта хем да се прави на опозиция.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 48. 48 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  [quote#40:"kirsner"]Не можеше ли Радан Кънев да изчака два-три дни, преди да тръгне на поредното "работно посещение"? [/quote]
  Ти не разбра ли, че Радан винаги се измъква когато трябва да се поеме отговорност или да се свърши нещо реално? Така се измъкна да стане правосъден министър както поеха своите отговорности другите министри от РБ. Стовари всичко на Христо Иванов и отгоре на това сега има наглостта да си присвоява цялата заслуга.

  Той е най-гадният вариант, комбинацията от адвокат който професионално е задължен да говори лъжи и политик за който това е ежедневие. Отгоре на това минал през Драгалевската школа с цялата им наглост и безсрамие.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 49. 49 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4051 Неутрално

  [quote#38:"cristo_n"]Хората са го казали - проследете пътя на парите и ще ви стане ясно всичко! [/quote]
  те са свързани с новите стари подуправители на БНБ.

 50. 50 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  [quote#22:"znayko84"]едничкият ти шанс е да излезеш от коалицията. Така ще докажеш, че приказките, които приказваш може и да са истина.[/quote]
  Той си свърши пъкленото дело, истински опасните за мафията мажоритарно гласуване и задължително гласуване са провалени. Сега и да излезе от коалицията все тази, белята вече е направена. Това за което го пратиха е свършено.

  Но напразно се надява то да бъде забравено, ще му бъде припомняно и то непрекъснато. Както съглашателството с мафията при Костинброд и още много други. Ако българина не го разбере и пак избере толкова по-лошо за народа, значи си заслужава съдбата.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 51. 51 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4051 Неутрално

  [quote#47:"Fred"]но не и нормалните мислещи хора. [/quote]
  ГЕРБерите (милиционерите) не са в тази категория. Нито ДПС, нито АБВ. Това е ДС.
  А ПФ? Просто русофили. Приятели на ДС.

 52. 52 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2758 Весело

  [quote#36:"lottalove"]фащам се на бас с всеки ДСБ-ар, че ако десебарите бяхте малко по- малко от куневистите, нямаше да искате преференции![/quote]
  Естествено Обратното, щяха да реват че така се погазва правото на хората да бъдат представени или както там оправдаваха присъствието на политическите лилипути в НС.

  Костовистите са удивителни в безсрамието с което изричат нагли лъжи без да се смущават. От Вожда си са го научили, той така те лъже в очите без да мигне.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 53. 53 Профил на G. H.
  G. H.
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "работно посещение" хахаххаха

  "In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act." George Orwell
 54. 54 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  "По втория въпрос имахме редкация в полза на преференциите, отхвърлена от всички останали политически сили.
  В този случай, РБ показа зъби и характер. Поздравявам колегите от ПГ и ги подкрепям"

  Дрисльовци! Вас (депутатите) ви питаха да гласувате въпросите за които се бяхме подписали. Никой не ви е питал какви мислите че те трябва да бъдат. Нас вашите тесно-партийни интереси и игрички не ни интересуват. Тях можехте да си ги играете след референдума.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 55. 55 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  [quote#35:"palav_nik"]Смисълът ще бъде изработването на нова конституция. От това по-голема реформа може ли да има... [/quote]
  Целта е да бъде по-добра, не само нова. Както гледам сегашният парламентарен боклук и качеството му, силните позиции на олигархията, направо съм уверен, че дори ще е много по-лоша. Просто сега олигархията е МНОГО по-силна, получи вестници, телевизии, богатство в ръцете си. В мащаби които тогава ги нямаше.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 56. 56 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4051 Неутрално

  Баце е бесен!
  Досега успяваше да се спотайва, обикаляше насам-натам да "убеждава" на кафе, но с предрешения избор на Манолова му лъсна милиционерския (червения) зад--к. И протестите на улицата го изкараха от самоконтрол.
  Баце, ГЕРБ са силни, имат много пари (много крадоха), но вече следват пътя на НДСВ. И то точно преди местните избори!

 57. 57 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  До коментар [#51] от "historama":

  Да те информирам, че Сектата ви не успява да се класира по нормалният начин за парламента. НАРОДЪТ реши, че тя заслужава само 2.3%. И то от гласувалите, ако сложа негласувалите ще падне под 1%. Та значи 99% от хората са ненормални и само вие жалкият 1% сте нормалните? Такова твърдение ясно показва кой е лудият.

  И впрочем Великият Костов е мразен колкото Доган. Това преди КТБ, след нея не вярвам да му се е вдигнал рейтинга.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 58. 58 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Може ама надали ...
  Все пак отпуска идва.. на никой не му се изпуска моренцето..

 59. 59 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  [quote#34:"lottalove"]Ръбаджиите се объркват така, те са свикнали на кратки и прости инструкции! [/quote]
  Нещо са се объркали съобщителните канали на Костов, явно стигат само до Рамадан.

  Хайде Радане, с нетърпение чакам да обявиш напускането на правителството! С голямо удоволствие ще гледам как половината от коалицията ви а и от собствената ти партия няма да те последват ами ще изберат кокала на властта. Нали се сещаш какви ще са изборните резултати след това? Но май че просто ще те изритат, партийните лапачи няма да ти просят че искаш да им вземеш хранилката.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 60. 60 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4051 Неутрално

  [quote#57:"Fred"]И впрочем Великият Костов е мразен колкото Доган.[/quote]
  Но Баце държи на приятелството и кафето на Доган, нали!
  А Доган е човека на ДС, държи всички конци на властта (и руската връзка), и Баце предпочита да е там, пък дори и да е против другата партия от ЕНП.
  Разбираш ли герберче, няма и година ГЕРБ да е на власт, а протестите почнаха!

 61. 61 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4051 Неутрално

  [quote#59:"Fred"]Хайде Радане, с нетърпение чакам да обявиш напускането на правителството! [/quote]
  И това ще стане!
  След местните избори.

 62. 62 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Чета внимателно и виждам въпиюща неспособност да не видят собствената си вина за провала на референдума споделена с тази на ГЕРБ.

  Да се оправдават с пултовите хитрости на ГЕРБ е направо нелепо след като по първият въпрос РБ има 1 гласувал "за", а по втория имат 3-ма. Тук въпросът не е защо не е минал референдумът, а въпросът е защо хора които наричат себе си реформатори са дали по-малко гласове от АБВ? Реформаторството ви е по-малко от това на Гоцевата партийка която има 11 депутата. С такова реформаторство ДПС няма как да бъде пребероно. Цяла мислеща нация ви прати там за да прокарате поне задължителното гласуване, а вие от 23 депутата дадохте 3 гласа за него. Негодяи такива, че се и оправдавате.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 63. 63 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  [quote#13:"Дундурук"]Още не съм прочел поста на Кънев, но не мисля, че Лукарски ще пусне кокала под какъвто и да е предлог. И Кунева и т.н. смотани формации в РБ. [/quote]
  Не само те, г-л Атанасов в предаване в Нова категорично е против напускането на министерствата. Щели да се борят за реформата вътре в тях и т.н. Солова изцепка на Рамадан, малко се отдалечи от настойника си и почна да се прави на велик.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 64. 64 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 902 Неутрално

  [quote#55:"Fred"]Както гледам сегашният парламентарен боклук и качеството му, силните позиции на олигархията, направо съм уверен, че дори ще е много по-лоша. Просто сега олигархията е МНОГО по-силна, получи вестници, телевизии, богатство в ръцете си.[/quote]
  Така е. Дон Тиквони и той се тюхка, и прати НСО да пази сараите.

 65. 65 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 902 Неутрално

  [quote#62:"emil (МЕРЗАВЦИТЕ ВКУПОМ ПРЕЦАКАХА РЕФЕРЕНДУМА!!!)"]а вие от 23 депутата дадохте 3 гласа за него. [/quote]
  А ГЕРБ?

 66. 66 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2758 Неутрално

  [quote#61:"historama"]И това ще стане!
  След местните избори. [/quote]
  И защо чак тогава, за да има още малко лапачка? Хайде на бас, че и след местните избори ще продължат така, хем на власт хем в опозиция.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 67. 67 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  Истината е че след шашъниите на ГЕРБ около поправките в закона за допитванията силно се бях замислил дали да не гласувам за Радан конкретно. След проваления референдум и специално след дебелоочието на гореписаното и липсата на капка разкаяние аз просто нямам за кого да гласувам.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 68. 68 Профил на Ментор
  Ментор
  Рейтинг: 726 Неутрално

  в момента се наблюдава съвсем ясно залитане на ГЕРБ в прегръдките на ДПС.
  Т.е., криминалният конгломерат ДПС съвсем явно, съвсем недвусмислено и съвсем пряко участва в управлението - това е нещо, в което вече никой не се съмнява.
  Убеден съм, че НИТО ЕДИН човек дал гласа си за РБ НЕ Е съгласен с фактическото подчинение на всичко в България на незначителна група от престъпници. Т.е. Радан и компания трябва или моментално да напуснат управляващата коалиция, или ясно, писмено и на висок глас да обяват присъединяването си към ДПС. Нещата са кристално ясни, МЯСТО ЗА ШИКАЛКАВЕНЕ НЯМА НИКАКВО - или си съгласен България да бъде безвъзвратно и окончателно предадена на малка купчинка от престъпници, и участваш в управлението което извършва това предаване, или не си съгласен и не участваш в управлението което извършва това предаване.

 69. 69 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4051 Неутрално

  [quote#66:"Fred"]Хайде на бас, че и след местните избори ще продължат така, хем на власт хем в опозиция. [/quote]
  Баце да му мисли. Хем държи на РБ, хем заедно с ДПС и АБВ ги псува.
  Протестите са срещу ГЕРБ, ДПС, АБВ и БСП, не срещу РБ. И Бацето е бесен, все по-малко са лъганите.

 70. 70 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#65] от "shumkar":

  Пич, аз ГЕРБ не ги оправдавам, те си носят вината. 55 "за" от 83 депутати е 66% гласували за въпроса за задължителното. Това е голямо провинение и отстъпление. Но да дадеш 3 "за" от 23-ма депутати (т.е. 13%) е направо престъпление от хора които твърдят че са представители на хората и ще борят ДПС и модела. Тука ставаше дума да бъде питан народа и тези демократи му отнеха това право. Изплюха се в лицето на собствените си гласоподаватели подписали подписката.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 71. 71 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 902 Неутрално

  [quote#70:"emil (МЕРЗАВЦИТЕ ВКУПОМ ПРЕЦАКАХА РЕФЕРЕНДУМА!!!)"]Тука ставаше дума да бъде питан народа и тези демократи му отнеха това право. [/quote]
  а какво му пречи на народа да отиде до секцията да гласува?

 72. 72 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#69] от "historama":

  [quote#69:"historama"]Протестите са срещу ГЕРБ, ДПС, АБВ и БСП, не срещу РБ[/quote]

  Протестите не знам дали са против РБ и освен това какво ме интересува. За мен беше важен референдума и изборните правила, а не съдбата на тая или оная коалицийка. По-добре прочети мненията на хората из форума за да видиш колко им е любовта и към ГЕРБ и към РБ към настоящия момент.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 73. 73 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  [quote#71:"shumkar"]а какво му пречи на народа да отиде до секцията да гласува? [/quote]

  До коментар [#71] от "shumkar":

  Не те разбирам. Говорим за проваления референдум.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 74. 74 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 565 Гневно

  До коментар [#4] от "Георги":

  Мислех си че само на мен ми се струва че Бойко 1.0 беше в пъти по-добре от Бойко 2.0,нз изобщо останали ли са избиратели освен семейставата на хората от ГЕРБ!Тотално изтрещяха,тотално!!!Или пък може би лъжите на Бойко преди хващаха декиш,а сега нещо не му се получава."Онези ли ще ми протестират,онези които гледаха как се строя Беляне -ония гьол,или онези които гледаха Цанков камък как се строи.
  Днешно време трябва да си много зомбиран за да му вярваш на тиквичко,щото е ясно че играе със соколчо,те почти в глас пеят,по скоро единия е Ехо на другия,защото първо Бойко вика Ония ме поръча,на следващия ден вика,Б-я без него не може-на улицата ли бъдат Аааааа,на улицата ли?

 75. 75 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4051 Неутрално

  [quote#72:"emil (МЕРЗАВЦИТЕ ВКУПОМ ПРЕЦАКАХА РЕФЕРЕНДУМА!!!)"]По-добре прочети мненията на хората из форума за да видиш колко им е любовта и към ГЕРБ и към РБ към настоящия момент. [/quote]
  Виж улицата пич! Улицата е бясна за избора на Манолова и за НСО. А не за глупостите на ПФ за задължително гласуване.
  "...участието на над милион българи, живеещи в страните от ЕС, в политическия ни живот е ключово за оцеляването ни като нация. Българите в чужбина не само превеждат милиарди левове годишно на семействата си в България..."
  Е тези гласове са много по-важни за страната ни отколкото на аутсайдерите или циганите, чакащи за биричка и кебапчета от долнопробна кайма. защототочно българите в чужбина (като изключим комунетата) са бесни на ДС бандитите от ДПС и БСП. А към тях вече се присъединяват и ГЕРБ и АБВ.

 76. 76 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4051 Неутрално  [quote#74:"gembirdkz"]Или пък може би лъжите на Бойко преди хващаха декиш,а сега нещо не му се получава."[/quote]
  много добре си го написал в края на постинга
  Разкраченият стоеж на Баце му изигра лоша шега, и реално тогава руснаците му подляха вода. И Баце много се уплаши, затова си подаде оставката.

 77. 77 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 565 Гневно

  Радане тупни утре оставката по масата да видим Кой коя е!Според мен отдавна са си направили сметката кукловодите и е измислено новото мнозинство между ГЕРБ и БСП и от време на време ДПС,но основно и за пред хората първите две!!!!!само ви чакат за да ви изсмучат жизнения сок и това е,слушай ме какво ти казвам Маята не е случайна работа току така!!!!!

 78. 78 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 565 Разстроено

  ГЕРБ дори се готвят още от сега за президентски избори,няма да ме учуди ако Тиквата се кандитатира и сложи Томиславчо за премиер като не изхабен все още политик,защото Цв вече е дискридитиран!

 79. 79 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 617 Неутрално

  2. Отхвърлихме въпросите за задължителното гласуване (тук огромна, решаваща роля имаха и "развалените пултове" на ГЕРБ) и за мажоритарния вот.

  Аз не разбирам защо се аргументира против задължителното гласуване. В НС се гласуваше дали да има референдум, а не какъв да е резултата от него. Ако смята, че трябва да се гласува против, да го обясни на избирателите, а не да блокира правото им да гласуват на рефередум как да е организирана държавата им.

  Не ме търсете преди обяд
 80. 80 Профил на 1_bulgarin
  1_bulgarin
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Мая Манолова аут. И да се отиграе работата с референдума. Иначе избори....

 81. 81 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1120 Неутрално

  До коментар [#75] от "historama":

  [quote#75:"historama"]Улицата е бясна за избора на Манолова и за НСО[/quote]

  Ти говориш за 300 души които все още имат и хъса и енергията да излязат на улицата. А стотиците хиляди подписали се за референдума които отвратени си останаха в къщи защото вече не знаят на кого да повярват и не считат че дори и протестите ще променят нещо? Те какво ли си мислят когато знаят че по двата първи въпроса са гласували общо 4 депутата на РБ (1 + 3). Какво ли си мислят като знаят че 24 депутата на ГЕРБ се скриха на втория въпрос?

  Теб може Мая Манолова много да те вълнува, но тя е само страничен ефект. Нещо като термометър който показва че народното събрание е болно. Истинските гафове обаче са сгафянето с референдума и преизбирането на подуправителите и затова туй народно събрание е в края си.  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 82. 82 Профил на edin drugii
  edin drugii
  Рейтинг: 2353 Неутрално

  До коментар [#42] от "adenauer":

  съвсем прав сте за лустрацията ,проблема е ,че ако се лустрира в България ,няма да остане читава кандидатура за депутат и за администрацията навсякъде ,ДС са половината от читавото население ,а от съдебна и милиционерска власт са на 100%, трябва да останат да ни управляват само мангалите ,пък те нямат 8 ми клас ,поради което не са били агенти на ДС , тоест не могат се подпишат ,а иначе и Радан и Вие сте прави ,само дето действията на Радан и партията му никога не съвпадат с приказките им ,ама това е друг въпрос

 83. 83 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 582 Весело

  Радане , оставете ГЕРБ и ДПС да сринат държавата и след 1 година , разгневената тълпа като влезе в парламента да им начупи милиционерските кофи , вие ще се върнете на бял кон.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 84. 84 Профил на Tru Soulja
  Tru Soulja
  Рейтинг: 582 Весело

  Когато врагът ти се е засилил към пропастта не трябва да му пречиш.

  Най-добрият съвет, който съм получавал, е да избягвам банките. Те ти дават чадър, но, когато завали, ти го вземат
 85. 85 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  [quote#55:"Fred"] олигархията е МНОГО по-силна, получи вестници, телевизии, богатство в ръцете си. В мащаби които тогава ги нямаше.[/quote]
  Че радвай се. Всички хвалят безмерно управленския гений на бат Бойко. Той няма нищо против.....

 86. 86 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1152 Неутрално

  ГЕРБ, че се о..аха - факт. Ама и от РБ понамирисва.

 87. 87 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  [quote#47:"Fred"] да се върви към избори 2:1 още в тази есен[/quote]
  Чудесно! Ще имате 50 дупИтата, начело с бат Бойко.

 88. 88 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3447 Неутрално

  Кви глупости дръстиш бе? Кажи какво правиш при янките?

 89. 89 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 647 Весело

  До коментар [#83] от "Tru Soulja":
  """"...вие ще се върнете на бял кон. """"

  НАДАЙ СЕ Коньо на ПИЯНЕ ЖЕНЕ!!!

 90. 90 Профил на keko2
  keko2
  Рейтинг: 647 Весело

  До коментар [#81] от "emil (МЕРЗАВЦИТЕ ВКУПОМ ПРЕЦАКАХА РЕФЕРЕНДУМА!!!)":
  Ей, това е направо е невероятно, гласуваха си огромен заем - няма проблеми, назначиха същите в БНБ - няма проблеми, орязаха съдебната реформа - всичко е наред, не позволиха да се проведе референдум по важни въпроси - всичко е прекрасно и накрая Мая Манолова им е виновна за всичко. Е, ако не са платени, какви са???

 91. 91 Профил на Hamster
  Hamster
  Рейтинг: 983 Неутрално

  При задължително гласуване и/или мажоритарен вот - РБ няма, това е.
  Колкото и да се обяснява, както и да лъже и маже - това е, гласуваха за собственото си спасение и колкото повече се прави на герой и опозиционер толкова по-смешен и жалък става. Единственият му изход е да се обиди на народа и да мълчи 2 години като господаря си, белким забравим какви ги е вършил.

  Hamster
 92. 92 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  [quote#91:"Hamster"] гласуваха за собственото си спасение[/quote]
  хехехехе.....Тебе какво те устройваше, да гласуват собственото си самоубийство ли?!

 93. 93 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  Да си припомним някои знакови изказвания:

  13 юли 2014 г. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е бесен и иска оставки и арести заради кризата "КТБ": "Арести на всички - както Цветан Цветанов го влачеха по съдилищата... Целият Управителен съвет в БНБ да си хвърли оставката и в понеделник да ги сменим с нови хора, които да отидат, да извадят и да кажат защо е допуснато това. Първото, което трябва да се направи, е оставката им да бъде като точка първа в дневния ред на НС. Аз съм казал и на Цецка Цачева."

 94. 94 Профил на Freedom of Speech
  Freedom of Speech
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Пак увъртания и мрънкания; пак залъгвания на електората.
  Радане, моментално трябва да се разграничите най-категорично от Бостана и да има нови избори. Вие все още имате шанс за голяма победа, защото Обществото вече не вярва на комунистите от ГЕРБ, ДПС и БСП - тези деца и внуци на БКП.

  Езикът е машина и не бива да се допуска пружините й да скърцат.
 95. 95 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  8 ноември 2014 г., Цецка Цачева, председател на Народното събрание, е категорична: "Смяната на ръководството на БНБ няма да засегне само гуверньора Иван Искров, но и всички останали членове на Управителния съвет".

 96. 96 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  ГЕРБ отстъпи на ДПС и в енергетиката. През януари т.г. бившият министър от кабинета "Борисов 1" и настоящ депутат Делян Добрев обяви, че следващият опасен ценови балон в енергетиката е токът от биомаса и че ГЕРБ ще го обезвреди, като премахне със закон големите преференции. Преди дни обаче ГЕРБ направи поредния си лупинг, забрави за "балона" и се отказа да ограничава привилегиите за тока от биомаса. Обяснение не се чу, но и не е необходимо. Лобистките интереси отново надделяха. Не е тайна, че ДПС от години лобира за високи цени за тока от оборски тор, тютюневи стъбла, дървесина.

 97. 97 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Весело

  [quote#93:"dobrich"]"Арести на всички [/quote]
  С решаващата подкрепа на ГЕРБ и на ДПС Димитър Костов, Калин Христов и Нина Стоянова бяха избрани за подуправители на БНБ. Всеки от кандидатите събра по-малко от 130 гласа "за". Много депутати не дадоха доверието си на тримата номинирани, защото са били част от управлението на централната банка и при фалита на КТБ.

 98. 98 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1188 Весело

  [quote#94:"Ghost Writer"]Радане, моментално трябва да се разграничите най-категорично от Бостана и да има нови избори[/quote]

  Айде, бе, Радане, напускай!


  Мноо ми е интересно останалите от РБ-то кво ша кажат?
  Кунева, Лукарски, Корман и сие дали знаят, че ша напускат, ъ?

  И колко ша спечели ДСБ-то, ко са яви само на избори?

  Барем един кмет дали ша имате?

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 99. 99 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1663 Неутрално

  достойна и честна позиция ,време е радан да произнесе очевадното "герб е проклятието на българия "

 100. 100 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  До коментар [#98] от "lottalove":

  Власта не е всичко! Бсп и ГерБорисов са партии на статуквото!!! България нищо няма да загуби ако нарциса Борисов падне от власт.....

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK