"Животни да бяхме..." - или кой го е грижа за гетото "Максуда"

"Животни да бяхме..." - или кой го е грижа за гетото "Максуда"

© Спас СпасовРано сутринта в четвъртък три багера и жандармерия влязоха в "Максуда" - най-голямото циганско гето във Варна. Според информация от администрацията на район "Младост", където се намира то, багерите трябваше да съборят 58 незаконни постройки. Успяха да приключат само с 46, гласи официалната административната сводка в края на деня. В нея думите за хората са малко.


За да изпревари това мълчание, още на 13 август "Дневник" изпрати до директора на Дирекция "Социални дейности" в Община Варна Любомира Комитска


седем въпроса
за подготовката на днешната акция. От техните отговори трябваше да станат ясни четири неща: • Дали местната администрация разполага с надеждна информация за точния брой на хората във всяка от постройките, подлежащи на събаряне;


  Изготвила ли е Дирекция "Социални дейности" в Община Варна план за работа с хората, чиито къщи разруши днес и работила ли е по него.


  Разполага ли Дирекция "Социални дейности" в Община Варна с информация за броя на децата, пенсионерите по болест и хронично болните сред жителите на незаконните постройки в "Максуда" и какви грижи ще бъдат положени за тях;


  Използва ли местната администрация съдействието на неправителствени организации в работата си с ромското малцинство във Варна.

Пет дни по-късно, пристигналият отговор не беше нищо повече от copy-paste на класическото чиновническо нехайство и нежелание за разговор по темата. Писмото, препратено през пресцентъра на Община Варна, роди обоснованото предположение, че администрацията не носи отговорност и за това не е работила по решаването на проблеми, свързани със зададените въпроси.


Или с други думи, общинската администрация във Варна:

 1. Не е имала план за действие след края на днешната акция по събаряне на незаконните постройки в "Максуда";


  Няма задължението да се интересува къде ще отидат и с какво ще се занимават хората, останали без домове и колко точно е техният брой;


  Не знае колко са децата, болните и безработните, живели досега в тях;


Отговорът по седемте въпроса, зададени от "Дневник", съдържаше единствено сухи указания, към кои други институции трябва да бъдат отправени те. И толкова!


Следвайки


логиката на административната "подреденост"


която винаги буди подозрение, послушахме съветите и отправихме въпросите си до хората и институциите, които ни бяха препоръчани.


Направихме го още на 18 август - два дни преди да щракне "клапата" на днешното зрелище. Два дни, в които отново не последваха отговори. Нито от регионалния директор на Агенцията за социално подпомагане във Варна – Димитричка Кънчева, нито от Христо Христов, кмет на районна "Младост", където се намира гетото "Максуда". Отговори единствено Борислав Михайлов, директор на варненското Бюро по труда.


От телефонния разговор с него се разбра, че нито общинската, нито някоя от районните администрации във Варна са влизали в контакт с него в опит да установят, колко точно са безработните роми в гетото "Максуда".


"Невъзможно е, каза Михайлов. За да бъде установен статусът на безработен гражданин, той сам трябва да се яви в бюрото и да заяви, че търси работа".


Прав е! Но, за да стане ясно, че тази процедура очертава обречен кръг, е достатъчна само една разходка по високото било над отвратителната мизерия в "Максуда". Само една! След нея алинеите и параграфите изчезват като написани със симпатично мастило.


Смисъл има само усилието, хората от дерето на циганската махала във Варна (а и всяко друго от стотиците цигански дерета в страната), да бъдат извадени от


картонените кутии, в които минава животът им


Но и да бъдат научени, до коя врата да стигнат, за да намерят изход от него.


Вместо това разбрахме, че на 13, 14, 15, 16 и 17 август директорът на Дирекция "Социални дейности" в Община Варна Любомира Комитска "е извън офиса си, тъй като работи по важен социален проект".


"В среща", "извън сградата" и непрекъснато "заета" беше и регионалният директор на Агенцията за социално подпомагане във Варна – Димитричка Кънчева. Отговорът, който получихме след опита си да се свържем с нея дори днес, в деня на събарянето на ромските къщи в "Максуда", беше същият, но в "разширен вариант". През техническия й сътрудник научихме, че въпросите, които сме задали, "трябва да минат за съгласуване през Агенцията. Това е администрация, казаха, има си начин на работа".


Междувременно, от рано вчера сутринта, "спасителната акция" на местната Дирекция за социално подпомагане течеше в панически порядък – с тетрадки и химикали. Служителки на службата във Варна, трескаво записваха имена, смятаха на глас местата за настаняване на бездомните и децата, цъкаха с език, че не стигат, събираха се за кратко и пак се пръскаха тревожно


сякаш ги беше ударило цунами


"Двайсет години живеем тук в тази къща, сочеше зад гърба си днес сутринта Георги Еленков. Беше излязъл от талашитената си колиба в инвалиден стол. От 13 години сме регистрирани тук. Вярно е, къщата е незаконна, но допреди година имахме и ток, и вода, и канал. Плащахме си редовно. Сега трябва да заведа децата някъде – къде, не знам! Ако не намеря, ще построим нова къща ей там – до езерото".


Така стана с три ромски семейства и през 2011г., когато също като сега предстояха местни избори.


Тогавашния кмет на Варна Кирил Йорданов, изгонен предсрочно от кабинета си с грамада от камъни, разруши къщите им, за да ремонтира крайезерния път в града. Според официално обявените тогава сметки, километър от него излезе 3 пъти по-скъп от километър на магистрала "Тракия".


По този път с кортежа си мина и премиерът Борисов, преди да номинира Йорданов като кандидат-кмет на ГЕРБ за четвърти мандат. За да не види как циганите от разрушените къщи бяха струпали колиби на метри от пътя му, пред тях Йорданов беше подредена композиция железопътни цистерни.


Вчера във Варна,


безотговорността на държавата и местната администрация


бяха скрити с повече фантазия. Но и по-двулично.


Рано сутринта, час преди началото на акцията по разрушаването на незаконните къщи в "Максуда", общинският пресцентър изпрати до медиите мейл. Изненадващо, той съдържаше фрагменти от отговорите, които очаквахме още преди седмица. Само че на странен език. Той звучи така:"Издадени са 58 /петдесет и осем/ броя заповеди за премахване на незаконни строежи, на ул. "Георги Пеячевич" и ул. "Д-р Иван Селимински". Заповедите са издадени на основание чл.225а, ал.1 от ЗУТ във връзка с чл.223, ал.1, т.8 от ЗУТ и предоставени правомощия съгласно Заповед №1397/07.05.2014 г. на Кмета на Община Варна".


На другия език – този на невъзможността да се справиш с живота си и паниката от ударите на безразличието, тези няколко "криптирани" редове звучат ясно:


"Къде да отида, кажете ми? Ако мога да отида другаде, няма изобщо да стоя тук. Ще вярваш ли – аз от кофите за боклук взимам хляб, за да храня децата и внуците си – само и само да ходят на училище... Животни да бяхме..."


Няма значение кой говори. Човек е!


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (169)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Когато през 80 те години решиха да бутнат законната ни наследствена къща,за да построят блокове,ни предоставиха временно оборотно жилище,което трябваше да освободим след построяването на апартамента.Същият си го доплатихме чрез теглене на кредит.
  Какъв е точно проблема с незаконно настанилите се,незаконно направилите къщи?
  Просто питам.

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5702 Неутрално

  Варна пак е начело в България в борбата за бъдеще на България !!!

  [email protected]
 3. 3 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4901 Неутрално

  Не съм расистка, но за една година защо не се изнесоха, продължават да строят незаконно. Нямат никакви задължения, а си знаят правата. Всички се инвалидизираха и чакат само на социални.

 4. 4 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Мдаа, Народната власт е нацвъкала цигански гета върху частни имоти на българи...

 5. 5 Профил на Sinergy
  Sinergy
  Рейтинг: 515 Гневно

  ===============================
  Смисъл има само усилието, хората от дерето на циганската махала във Варна (а и всяко друго от стотиците цигански дерета в страната), да бъдат извадени от картонените кутии, в които минава животът им, но и да бъдат научени, до коя врата да стигнат, за да намерят изход от него.
  ===============================

  Неволята ще ги накара и ще им покаже вратата за изхода. Едно време държавата да не би да е правила нещо за ромските малцинства? Да ама тогава номерата им не минаха, не можеше да се краде и ги биеха. И понеже от няма на къде почти всички работеха. Сега благодарение на политиците ни, БЕХ други псевдоорганизацийки - включително любезното съдействие на Икономедия - ромите са с повече привилегии от нас и понеже им минава номерът, не работят...

 6. 6 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3683 Неутрално

  "Къде да отида, кажете ми? Ако мога да отида другаде, няма изобщо да стоя тук. Ще вярваш ли – аз от кофите за боклук взимам хляб, за да храня децата и внуците си – само и само да ходят на училище... Животни да бяхме..."

  Няма значение кой говори. Човек е!"Какво е решението,като много голяма част от циганите си мислят,че обществото трябва да се грижи за тях,а не те за себе си."Къде да отида,дайте ми къща.Никой не е против циганите,просто циганите трябва да разберат,че никой не им е виновен,че са на това дередже."Примери колкото щеш когато цигани са настанявани в общински жилища и те са ги потрошавали.Как да интегрираш човек,който не ще.Народа го е казал-Насила хубост не става.

 7. 7 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  Статията не пробуди съчувствие у мен, но за сметка на това разбрах, че градската администрация, също плаче за багери и булдозери...

  Форумът е в будна кома...
 8. 8 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Не съм расист.
  Затова питам? Някой давали си сметка колко незаконни вили има в държавата? Някаква акция срещу незаконното им строителство до момента, не съм чул. Или греша...!!!

 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5702 Неутрално

  Евалла на кмета Христов ! А от чиновниците , които не знаят , за какво им се плащат заплати , не съм и очаквал друго - освен нормалното , престъпно безхаберие .

  [email protected]
 10. 10 Профил на Петя Сотирова
  Петя Сотирова
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Няма угодия на проблема с циганите. Ако живеят незаконно и създават проблеми - защо държавата, общината не прекрати това положение. Като се вземат законовите мерки - ама те са хора, къде да идат. Всички, които ги"жалят", моля, да си вземат по едно семейство вкъщи или пък да им плащат наема и режийните, богоугодно дело и ще се отчетат пред обществото. Или има правила на социален живот за всички, или няма. Убеден съм, че цялата политика на привилегерованост към всякакво малцинство е акт на социален разврат. Само децата, инвалидите и болните имат законовото си право на защита и помощ. Всички останали са на пистата на живота.

 11. 11 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Весело

  Аз пък разбрах, че авторът и редакцията не харесват сегашната управа на града и ще подкрепят други хора на местните избори, които ще вземат присърце проблемите на циганите и ще ги решат.

 12. 12 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Мамипулативна статия в стил "Спасов".

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 13. 13 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 561 Неутрално

  "Но и да бъдат научени, до коя врата да стигнат, за да намерят изход от него."

  Вратата е една!Образование!!!Само че не да отбиваш номера,за да получавш детски.И ако детето ти не показва знания да премине в следващ клас,да обвиняваш учителите в дискриминация.Някои от вас ще ме обвинят в сегрегация,но трябва деца в подобно положение да учат в специализирани училища.С целодневен ангажимент.Иначе ще се въртим в омагьосан кръг.

  "Вярно е, къщата е незаконна, но допреди година имахме и ток, и вода, и канал."

  И как точно става този фокус?Моята къща е законна.Но за да имам ток и вода ми скъсаха задника от такси и изисквания.Канал нямам.Е , кой е дискриминиран?

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 14. 14 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Кой го е грижа за Максуда? А Максуда за кой го е грижа...за България ли, За Индия ли...за Русия ли?!?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 15. 15 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#10:"eqb22358024"]Само децата, инвалидите и болните имат законовото си право на защита и помощ[/quote]
  Ама те всички в гетото са такива.

 16. 16 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Предлагам :Га Максуда почне да се грижи за БГ-то, тогава и БГ-то да се грижи за Максуда.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 17. 17 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1039 Любопитно

  [quote#10:"eqb22358024"]Само децата, инвалидите и болните имат законовото си право на защита и помощ. [/quote]

  Изречението се отнася за 96.97% от ромското
  население.Какво правим тогава?Остатъка да 100%
  се занимава с телефонни измами!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА
 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7702 Неутрално

  Вярно,че не сте животни.Тогава защо се държите ,като такива.Всички знаете,че земята ,на която сте пострили незаконните си колиби е частна.Гледката,особено от прозореца на влака е отвратителна.Интересно,тези хора не работят,а държат да живеят във Варна,както и в други големи градове.

 21. 21 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 968 Неутрално

  ""Къде да отида, кажете ми? Ако мога да отида другаде, няма изобщо да стоя тук. Ще вярваш ли – аз от кофите за боклук взимам хляб, за да храня децата и внуците си – само и само да ходят на училище... Животни да бяхме..."
  ...
  В селата около Варна има доста пустеещи къщи и вили. Що се правите на ударени, господин циганино?

  В Русия съм! В Русия съм!
 22. 22 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 968 Неутрално

  От статията лъха абсолютна студенина и омраза към закона.
  Никой не споменава за вина у тези, които са се поставили умишлено в тежко положение. Да не съм аз ви правил по 3-4 деца?
  Сега ли се сетихте, че нямате работа и нямате образование, господа цигани?!
  Защо няма и грам укор към беотговорното личностно поведение на господата цигаини?
  Защо няма и грам уважение към българите? Аз 11та година плавам по моретата за да събера пари за апартамент! Защо държавата не ми построи??

  В Русия съм! В Русия съм!
 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Ама обезателно трябва да се знае колко са децата и болните!!!

 26. 26 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 289 Любопитно

  Накой може ли да обясни, как незаконна къща, може да има водомер и електромер и хората да си плащат сметките към ВиК и Енергото?

 27. 27 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Животни да бяхме..."

  Не че нещо, ама от животните има полза, затова хората се грижат за тях.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#6] от "chicago514": В днешно време вече, насила хубост става. Предполагам, че го знаеш.

 30. 30 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  [quote#13:"Чичо Ваньо"]Вратата е една!Образование!![/quote]
  Забрави. Училищната система се върти в омагьосън кръг....Много пъти е писано по проблема.

 31. 31 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#28] от "cryptidis": Не. Като изключим периода при завършека на Комунистическия строй, когато Турското 'малцинство' беше принудено да изостави къща, имот и прочее.

 32. 32 Профил на qdk12501326
  qdk12501326
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Мен лично не ме е грижа за гетото в Максуда.Като има незаконни постройки, да ги разкарат от там.Дебатът е меко казано излишен.

  Емиграцията е единственото решение за интелигентния българин
 33. 33 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#26:"a4kataaa"]

  Накой може ли да обясни, как незаконна къща, може да има водомер и електромер и хората да си плащат сметките към ВиК и Енергото?[/quote]

  Абе лъжат бе!
  Не си ли чувал израза "лъже като циганин"?
  Щото знаят, че никой няма да провери твърденията му. А докато провери оня ще надроби още 300 лъжи, които съвсем няма как да оборваш 1 по 1!

  В Русия съм! В Русия съм!
 34. 34 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  [quote#8:"Thomas More"] незаконното строителство[/quote]
  Първо се строи и после се узаконява!? Такава е практиката у нас...

 35. 35 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 968 Неутрално

  [quote#28:"cryptidis"]Според европейските закони, които България се е задължила да спазва, хората не могат да бъдат изгонени от единственото си жилище на улицата, след като държавата 25 години ги е оставила да живеят там и дори ги е регистрирала там. ТОЗИ закон защо не скате да се спазва?[/quote]
  Това дето имат не е жилише. Няма акт 16. А и подобно "жилище" лесно може да им бъде осигурено другаде.
  Пък и има приюти, господине!
  Вие, така загрижения, колко цигани подслонихте днес у дома си? И защо се криете въобще зад анонимен ник?

  В Русия съм! В Русия съм!
 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 682 Неутрално

  До коментар [#23] от "cryptidis":

  Мунчо, ти имаш ли деца и ако да - колко?

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  Прочетено в друг форум:
  "Ти, циганино, ти пренебрегнат, отхвърлен, дискриминиран, беден човеко! Ти, който имаш 10-15 деца, ти, който те мързи да работиш и живееш като неандерталец (първобитен човек - знам ,че не си ходил на училище затова ще ти обяснявам някои думи). Да, ти същия, който не си плаща данъците! Нека ти кажа нещо за теб! Писна ми! Писна ми от цигани по улиците, които използват доброто сърце на хората, за да им вземат пари просейки. Писна ми да слушам колко онеправдани са ромите, как бедно живеят и как не могат да си намерят работа никъде. Работа има, циганино, само че вроденият ти мързел ти пречи да я видиш. Не ти се чистят улиците? Че ти какъв искаш да станеш, след като името си не можеш да напишеш?! Ти, представителю на крадливото племе, си капризен и същевременно онеправдан! Кога държавата е плащала данъци на българи или турци дори?! Но не, ти си малцинство. Еми те и турците са малцинство, ама поне работят и помагат с нещо ако не на нас, поне на себе си! Ама много е лесно да лежиш по цял ден и да се оплакваш колко си дискриминиран. Каква дискриминация, бе, господин Роме! Дискриминация има, когато става дума за чужд народ, а ти не принадлежиш към никой народ! Ти си паразит. Българските деца не получават семейни добавки, не получават помощи! Живееш на гърба на българина, защото така ти изнася и защото знаеш, че той, милосърдният, няма да остави човек на гладна смърт. Караш кола без да имаш шофьорска книжка (защото си неграмотен), не те спират катаджии, защото ги е страх от тебе. Хората ти строят къщи, ти се оплакваш, че не ти харесват! Ти, нахален циганино, кога си чувал държавата да строи къщи на турци, арменци или други малцинства! Писна ми да слушам за войните ти с други мангали, или как пребиваш с безбройното си семейство български полицаи! Как правиш десетки деца, за които се грижиш само когато им вземаш изпросените през деня пари. Докога ще се размножавате като животни, без да се грижите за децата си, а ги използвате за печелене на пари?.....кое оживее.....оживее... Е, мангале неграмотен, как да те вземат някъде на работа, като знаят, че сред вас я има 2-3 души непокварени, я няма. Роден в мизерия, живеещ (по собствено желание) в мизерия, олицетворение на мързела и паразитизма ти нямаш място в никоя държава и въпреки това ние те търпим. Ама и ние сме си виновни де... Ще ти кажа последно, циганино, че търпението на българите се изчерпва бавно, но сигурно !!!"

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 41. 41 Профил на Zdravko Z.
  Zdravko Z.
  Рейтинг: 604 Неутрално

  А в Търново, на едно семейство с деца му бутнаха настроеното единствено жилище. В този дух на мисли, елате да видите в какво се превърнаха хубавите нов блокчета, с аломиниева дограма и с нова изолация в която настаниха роми. А да и престъпността в квартала скочи.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 42. 42 Профил на qdk12501326
  qdk12501326
  Рейтинг: 346 Неутрално

  До коментар [#39] от "Barcelina #Мая омбудсмая - вън!":

  Хубаво го е написал човека, циганите са страшен бич за и без това изтерзаната ни държава.

  Емиграцията е единственото решение за интелигентния българин
 43. 43 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1274 Любопитно

  според мен едно нещо ще стане ясно сега кой е истинския собственик на земята в максуда и не вярвам че е случаен а ако беше и да иска да влезне в владение щяха да му кажат да се оправя сам...та така у нас няма случайни работи,особенно край морето все пак става въпрос за 44 дка място до варна....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 44. 44 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  Добра статия, макар и твърде несмела от моя гледна точка

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 46. 46 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  [#22] ако ти се сещаше за Ботев не само на 2 юни, ако се сещаш изобщо, надали студенината и омразата към закона би те "праведно" шокирала толкова.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 47. 47 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  [#45] +++++++!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 48. 48
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 49. 49 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1458 Весело

  До коментар [#45] от "cryptidis":

  Та, като смяташ, че твоята къща си е твоя, то тогава значи признаваш, че и имотите на другите са си техни и никой не може да живее там, освен тях, нали?
  Е, теренът, където в момента се намира гетото Максуда във Варна, си има собственик. Навремето земята му е била отчуждена от комунистите, и преди няколко години е излязло съдебно решение за връщането и обратно. Та, ако следваме мисълта ти, че "твоята къща си е твоя", то тогава и този терен си е негов и циганите ще трябва да се изнесат от там, за да може човекът да влезе във владение на собственоста ли, нали така е справедливо?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 50. 50 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#23] от "cryptidis":

  ...изгонените на улицата хора все пак имат деца...

  - - - - - - - - - -

  Трябва да се добави "за съжаление". Защото се пръква още едно поколение търтеи.

 51. 51 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#23] от "cryptidis":

  ...изгонените на улицата хора все пак имат деца...

  - - - - - - - - - -

  Трябва да се добави "за съжаление". Защото се пръква още едно поколение търтеи.
  До коментар [#28] от "cryptidis":

 52. 52 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#28] от "cryptidis":

  Определението "единственото си жилище" предполага собственост. Какви документи имат циганите от Максуда, а и от други подобни махали?

 53. 53 Профил на novalis
  novalis
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Мен лично въобще не ми пука. Като живееш незаконно поемаш отговорност, а не ревеш по телевизията. Га ядаха кИфтета, ни рИваха.

 54. 54 Профил на georgievp
  georgievp
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#34] от "dobrich":

  Това в известна степен е вярно, но т.н. "узаконяване" е сложна и достат скъпа процедура.

  Тези неща в Максуда, които някои наричат "къщи" са абсолютно неузаконими - никога и по никакъв начин.

 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 57 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1458 Неутрално

  [quote#55:"cryptidis"]Когато ромите са се нанесли там никой не е живеел и не е била върната на никого. [/quote]

  Е да, ама сега вече е върната и собственика има право да се разпорежда както си иска със земята си.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 58. 58 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#8] от "Thomas More":

  Ако си тръгнал не по темата... ще стигнеш до остъклените балкони, незаконни пристройки гаражи .....

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 59. 59 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Та бездомните в България били 500 хил., от които 100 хил в София, от които 24% били вишисти по образование. Та някой да е чул от тези бездомни да е окопирал частен имот, за да си построи къща или подобие на такава. Циганите защо си мислят че някой им е длъжен, то и в най богатите държави трябва да работиш, да даваш и тогава да вземеш...иначе няма как и няма от къде. А иначе пари за сватби и пиячка винаги намират. Освен това всички те много добре си знаят правата. Знаят как да се запишат като социално слаби и да взимат помощи, пък не знаят да отидат в бюрата, за да се запишат като безработни, където евентуално и могат да ги насочат да търсят работа. Ама то къде се е чуло циганин да работи.

 60. 60 Профил на Чичо Ваньо
  Чичо Ваньо
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#56:"cryptidis"]Имат лични карти с адресна регистрация САМО на това място. Това е единственият им адрес. Други тъпи въпроси?
  [/quote]

  Да!Само един!За да се издаде адресна регистрация се изисква нотариален акт за собственост.Което за незаконна къща без акт 16 не може да стане.

  Кой и защо им е издал незаконно адресна регистрация?

  "Проблемът на света е,че глупавите са самоуверени,а умните се колебаят."Бъртранд Ръсел
 61. 61 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 614 Неутрално

  Стига сте ни занимавали с циганите. След 20 години ще са мнозинство в държавата и ще бъде абсолютно невъзможно малцинството останали етноси да ги хранят. Да ги хранят, не и да им осигуряват жилища, образование, здравеопазване и т.н. Ромозащитниците да почват да мислят отсега на гърба на кой друг народ ще прехвърлят щастието да издържа цяло племе паразити, щото гладът е страшно нещо и няма да се размине само със сълзи и сополи.

 62. 62 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно


  Спасов,
  преиграваш с драматизма.

  - Законно ли е събарянето - Да !
  - Процедурите спазени ли са - Да !

  Искаш да навееш мисълта, че трябва пост-грижи .... ??!
  Ами това е крайна наказателна мярка и тук няма грижи - те не са взели нищо на сериозно !
  Или ти искаш да ни убедиш, че е по-добре всички да минават заобиколно - както при бърза помощ - викат линейка да мери кръвно, аналгин .... а тук ще е : квартира; лечение; транспорт; джобни, "РАБОТА да им дадем" ??!

  ВЗЕМИ ГИ ПРИ ТЕБЕ В ОФИСА ТОГАВА

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 63. 63 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 973 Неутрално

  [quote#35:"Веселин Дечев (десидент)"]Вие, така загрижения, колко цигани подслонихте днес у дома си? И защо се криете въобще зад анонимен ник? [/quote]
  Ааа, нов си тук, и не познаваш "кадрите"!

  Този "cryptidis" е форумният ни идиот, Мунчо (ТОВА наистина му е ника) Те ти доказателство:


  [quote#37:"blaf"]Мунчо, ти имаш ли деца и ако да - колко? [/quote]

  До коментар [#35] от "Веселин Дечев (десидент)":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 64. 64 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  с кортежа си мина и премиерът Борисов.
  ..... пред тях беше подредена
  композиция железопътни цистерни
  ===========================

  Понеже си цвъцнал и за Борисов е редно
  => ДА получиш отговор:

  - Максуда Не е гласувала за Борисов - други да оправят там дереджето
  - Ние сме гласували за Борисов за да строи магистрали и инфраструктура с европейски фондове
  - масовките "прегради" са утвърдена охранителна мярка
  - това, че троите съграждани гласуваха за Йорданов си е Ваш проблем - оправяйте се .... но за цвъцкане ще получавате подобаващи реплики.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 65. 65 Профил на Starec
  Starec
  Рейтинг: 790 Любопитно

  Следвайки политиката на "борба с ГЕРБ", "Дневник" публикува статията на неизвестния за мен Сп. Спасов. Добре има право. Защо обаче в името на равнопоставеността на мненията "Дневник" не публикува и пост 39[quote#39:"Barcelina #Мая омбудсмая - вън!"]Ти, циганино, ти пренебрегнат, отхвърлен, дискриминиран, беден човеко[/quote] и т.н., който пък бил пост от друг форум.
  Независимо от това той представлява една масова гледна точка, която споделям не само аз (виж форума).
  Е - хайде "Дневник" да бъде добър и умен вестник/сайт и да има смелостта да публикува в някаква рубрика и този пост. Ако не - значи се солидаризира с нападките на Спасов - т.е. става участник в политическите боричкания.

  Поздрави
 66. 66 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 973 Неутрално

  [quote#59:"baxter"]Ама то къде се е чуло циганин да работи. [/quote]
  Не обобщавай, има изключения
  До коментар [#59] от "baxter":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 67. 67 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 458 Неутрално

  [quote#49:"Barcelina #Мая омбудсмая - вън!"]Та, ако следваме мисълта ти, че "твоята къща си е твоя", то тогава и този терен си е негов и циганите ще трябва да се изнесат от там[/quote]
  Не, при тях не е така. Девизът им е: Моето си е мое (нищо, че доскоро беше чуждо), чуждото е общо (ако не може и то да е мое).

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 570 Весело

  *мунчи*,къв е този сложен *ник* бе,братчед?Я се пусни с онзи дето те знаем и много ти отива.

 70. 70 Профил на Florentin
  Florentin
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Вярно е че циганите са инертни,безотговорни,мар3еливи.Но факт ли е,че живеят от векове тука и са оставени да се ра3важдат необе3покоявани и никои не се постарал да им покаже че така не може .Мисля че краино време е да има специална политика 3а работа с тях, след като сме принудени да живеем в една даржава.


 71. 71 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Неутрално

  ..."Животни да бяхме..."
  Там е въпросът,че не сте животни и би трябвало да се съобразявате със законите в държавата.Поведението ви,обаче не ви отличава от животните.
  Впрочем познавам цигани,които търсят работа,намират и работят здраво.Така,че коментарът ми по-горе е за тези тулупи,които чакат държавата да им даде жилища,работа и всички блага на земята.

 72. 72 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2409 Весело

  Не пропуска Спасчо благодатна тема за пропаганда за неспазване на закона и расова омраза (към българите и България). Да се радва че в общината са възпитани и не са му отговорили на питанията както аз бих го направил. Накратко (и възпитано, като за форума), и по четирите му точки е ясно едно - няма никакво значение, и на никой не му пука. Държавата не е хранилка и не е длъжна да се грижи за огромните семейства на хора, които за себе си дори не могат да се грижат, камо ли за деца. Тия данъци плащат ли? Не - точно обратното, точат каквото и както могат. Кой ви я наби в главите тая безумна логика - когато някой не работи, не допринася с нищо за обществото, а на всичкото отгоре и нарушава законите вдигайки коптори където му падне, да го награждаваме като му намираме жилище и се грижим за децата му. Що тия пари не отидат (по-точно - да останат, като не им се взимат под формата на хиляди данъци, такси и осигуровки) у хората които бачкат, плащат си всичко, спазват законите и се грижат за децата, които са направили с ясното съзнание, че ще носят отговорност за тях?!? Или такива са втора ръка и само да опъват каиша, да си плащат като попове и да мълчат когато под прозорците им се вдигне поредното циганско гето, със задължителните реквизити към него като кючеци по цял ден и нощ, сметища, кражби, побоища и т.н. Що не ходите да ревете на французите като рушат катуните и ни ги връщат такива? Абе откакто открихте чудесата на интернет и прочетохте десет тъпи левашки сайта станахте много прогресивни бе д....ба. И все с чуждите пари раздавате жилища и се грижите за циганите. Я бързо в редакцията дайте пример - съберете по една заплата и купете някоя къща да настаните едно-две семейства в нея.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 73. 73 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  [quote#72:"Тюфлекчия"]Тия данъци плащат ли?[/quote]
  Не, не плащат. Но гласуват за когото им кажат. И сега нещата са се пообъркали.

 74. 74 Профил на Мартин Akakka
  Мартин Akakka
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Боли ме сапа за тези хора , преди 2г правих баня до къщата в двора , имам 10 ходения до общината и чаках за 2 разрещителни и платих към 500лв на държавата. Е ? , максуданците да не са по европейци от мен ...

 75. 75 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1462 Неутрално

  Цветелин Кънчев къде се е покрил? колко пари прибра от декадата за интеграцията на ромите?

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  Плащането на данъци не е повод за гордост. Плащате на мерзавци според закони, написани от мерзавци. Плащате, за да ви третират като стадо за стрижене, доене и клане. Че и се ядосвате, когато някой не го прави.
  Робска психология.
  Робът, който не се бори за свобода, и то свобода за всички, е жалко същество.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 78. 78 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Весело

  До коментар [#72] от "Тюфлекчия":

  Това,дето си написал накрая с личния пример няма да стане.Виж може да предизвика една идея за събиране на помощи,но в никакъв случай с личен пример от редакцията.

 79. 79 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 787 Неутрално

  До коментар [#77] от "Николай Теллалов":

  Не че се заяждам,но според това което сте написал преди 1989год сме били по-големи роби.И данъците бяха по-големи,а имаше и такива като "Самооблагане" и "Ергенски данък".Така,че малко по леко с робията.

 80. 80 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2409 Весело

  [quote#77:"Николай Теллалов"]Плащането на данъци не е повод за гордост. [/quote]

  А лежането по цял ден, раждането ежегодно на също толкова безполезни същества като родителите си и реването за подаяния от същите тези данъци - това ли е повод за гордост? А тия мерзавци дето ги избираме на власт идват точно с купените гласове от места като Максуда. Въобще какво общо има политиката, със спазването на елементарни закони като този, че нямаш право да правиш каквото си искаш където си искаш? Не съм чувал за държава, в която можеш да си харесаш едно място и да си построиш каквото си искаш на него. Можело е преди 100 години в Норвегия - ама само на ничия земя (демек - по чукарите на север), Кнут Хамсун го е описал. В центъра на областен град и там не е можело. И не само са събаряли, ами и са биели здраво без да броят колко деца си нацвъкал...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 81. 81 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 2410 Разстроено

  [quote#57:"Barcelina #Мая омбудсмая - вън!"]Е да, ама сега вече е върната и собственика има право да се разпорежда както си иска със земята си. [/quote]Задаваш ли си въпроса, че и българите които живеят в законни блокове са построени на земя принадлежала на някакви собственици ?! Когато се били строени земята не е била тяхна ... ама ако вземе да се връща до къде ще се стигне - ... до гражданска война ! Това ли искаш ? Миналото - минало ... на нашето място има друг блок, а нашият е на други парцели. Тук е така.

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Разрушаването на гета тук и там е равнозначно на това да лекуваш симптома на болестта, а не самата нея. Без истинска политика на интеграция чрез задължително образование нищо няма да стане. Другото което трябва да се направи е вкарването където им е мястото на циганските тартори, които обират парсата от кражби,просия,проституция, телефонни измами и контрабанда, както и търговия с гласове. Само че последните са тясно свързани с властимащите и олигархията, която има интерес от гетовизацията не само на циганите, но и на цялото общестово.

 83. 83 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1026 Любопитно

  Чудно нещо! Моите деца изобщо не ме попитаха къде да отидели. Като завършиха училище, просто ме уведомиха един ден, че са си намерили квартири на СВОБОДЕН НАЕМ. Е, попитаха и за едно нещо - мога ли да им дам колата да си закарат багажа. Интересно, защо моите деца знаеха къде да отидат, а тези хора - не? Каква е разликата между моите и тези?

 84. 84 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  Гетовизацията на циганите е манна небесна за ДПС и псевдопатриотични партии като Атака. Едните се правят на техни покровители и защитници, другите обират гласовете на българите недоволни от гетата - така на принципа на скачените съдове в парламента винаги се вкарват достатъчно брой депутати, чиито кукловоди са едни и същи, за да крепят олигархо-кадесарското статукво.

 85. 85 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  [#79] разбира се, бяхме малко по-обгрижени роби.
  Затова - леко с хипотезите, че защитавам държавния капитализъм преди 1990-а.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  [#82] именно!
  +++++

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 88. 88 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2378 Неутрално


  В България има стотици села и празни къщи, където могат да се настанят циганите !
  Защо НЕПРЕПЕННО избират София, Пловдив, Варна ...?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 89. 89 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#86] от "Николай Теллалов":

  Теллалов, ти това не защитаваш, онова не защитаваш - знаеш ли за какво си въобще? Или ей така - пишеш си колкото да си контра на всичко и всеки, белким някой ти обърне внимание? Я обясни какво според теб трябва да се направи в случая, ако може без призиви за борба за свобода.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 90. 90 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2409 Весело

  До коментар [#88] от "niksan1":

  Поради същата причина заради която арабелите и черните в Западна Европа избират градове с население над 1 милион, а като отидеш в индустриалните градчета всички са чисто бели с християнско вероизповедание. В големите градове има какво да се краде, може да се завъртят наркотици, проститутки, да се проси, общините са богати и ако си достатъчно нагъл и имаш късмет може да набараш общинско жилище, всякакъв вид помощи и т.н. В селата трябва да се бачка, и то здраво. А те не са по работата...

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 91. 91 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  [#88] знам едно такова село, в коета се настани ЕДНО циганско семейство, имаха и пет кончета.
  Само след седмица НЯКОЙ им изкла конете, а после им прати полиция. Ченгетата тутакси довтасаха, и то след като два дни преди това бяха пренебрегнали сигнала за убийството на конете.

  В отдалечени села циганите стават обект на нападения на разни "патриотично настроени" лица с легално притежавано оръжие.
  Около градовете такива неща по трудно се покриват.

  Не оправдавам циганската простотия. Не смятам и циганските богаташи за нещо умилително. Но сериозен принос за положението им има системата, която се измъква и стоварва последиците от вкараните в лумпенство цигани върху работещите цигани и българи.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 92. 92 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2409 Любопитно

  До коментар [#91] от "Николай Теллалов":

  А поинтересува ли се дали не се бяха настанили в нечия къща? И преди да им заколят конете да са отказали на собственика да се махнат от имота му? Щото аз знам за няколко такива случая и да - хората си решиха проблемите като платиха на местни мутри да изгонят самонастанилите се.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 93. 93 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  [#89] ха ха.
  В профила ми има посочен т.нар. "фирмен сайт" - там пише какво защитавам и какво предлагам. А и не съм го криел - аз съм за революционно разтуряне на държавните институции и заместването им със структури на пряката демокрация.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 94. 94 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#4] от "palav_nik":

  Да, ама те са от преди руско-циганската освободителна война ...

 95. 95 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  [#92] какъв собственик? Нали стана дума за изоставени села? Е, беше такова. Пред прага на къщата бе израснал седем метра висока елха.
  Не се напъвай да търсиш оправдания.

  Паразитната система и властта на паразитите съответно възпитават паразити и сред бедняците. Но разликата, както относителната, така и абсолютната, в издръжката на бедните паразитиращи и богатите паразити е огромна.
  Познай коя е по-голямата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 96. 96 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 571 Весело

  Циганите са просто квартиранти - новий ни живот ги изключва съвсем хзаконно и Бай Гиньо е в пълно наясно по тозий вапрос ...

 97. 97 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 2778 Неутрално

  [#92] плащането на мутрите е като данък към държавата. Признаване на властта.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 98. 98 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 542 Неутрално

  Вземете пример от германския депутат и си приберете по 1-2 как да ги нарека за да не ме изтриете. Червения кръст за какво е временно решение като подслон може да се измисли. А че държавата като институции е виновна да се стигне до тук - незаконни постройки, неграмотност и престъпност сред тези наши китни сънародници, е виновна и да намери решение. Дневник ще се радвам по често да се ангажирате с такива социални казуси. Може да публикувате статии и за други българи изпаднали в безизходица.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 99. 99 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1458 Весело

  [quote#89:"Тюфлекчия"]Теллалов, ти това не защитаваш, онова не защитаваш - знаеш ли за какво си въобще? [/quote]

  Той е анархо-комунист. Това обяснява всичко.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 100. 100 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Г-н Спасов, Вие манипулирате със статията си читателите. Отнасяте се към тях, като с не особено грамотни такива, на които трябва да се дават насоки на мислене. Само, че тези насоки са самоцелни и не в посока на правовата държава. Предполагам можете да проучите/ ако се заинтересувате/ колко хора със собствени апартаменти, на година, фалират и частни съдебни изпълнители им конфискуват имотите. За тези хора, дали общините са помислил? Дали БХК ги защитава? Онзи който строи на чужд имот, незаконна постройка е наясно, че това е законо-нарушение. Но изглежда Вие искате да втълпите, че това е нормално?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK