Пеевски и истината за Кой

Делян Пеевски

© Георги Кожухаров

Делян ПеевскиПокрай т.нар. "осветяване" на Пеевски стана ясно, че никога не е имало значение дали той ще оглави ДАНС. Защото КОЙ не е конкретен човек. КОЙ е властовата система на една олигархична диктатура, която ще управлява вечно. Статията на Полина Паунова препубликуваме от "Дойче веле".


Ние това много добре го знаем, се казваше с насмешка в една песен. Знаем, че Делян Пеевски има медии, най-малкото защото майка му доскоро беше официалният им собственик. Знаехме го и от него самия - Пеевски неведнъж ги наричаше свои. Знаехме го и от поведението на самите средства за масова информация, които са собственост на семейството.


Две години след като не му се удаде да оглави ДАНС, "успелият млад човек" (както самият той се описва) официализира частично притежанията си и пожела да ги увеличи. Денят е 17 август, 2015 година. Кратко медийно съобщение осветява желанието на Ирена Кръстева да придобие (вече и официално) Канал 3.
Сделката трябва да бъде одобрена от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която от своя страна не вижда проблем в придобиването на канала от семейството, тъй като не се очаквало разширяването на медийната империя с тази телевизия да окаже въздействие върху продуктово-географските пазари в страната.


"Заради характера на извършваните от двете дружества дейности липсват хоризонтални и вертикални ефекти, както и отношения на свързани пазари", смятат от регулатора.


"Нова българска медийна група холдинг" има участие в дружества и издателска дейност, а "Елит Медиа България" (собственик на Канал 3) има за основен предмет на дейност производството и разпространението на телевизионни продукти, обясняват експертите на ведомството.


Междувременно Пеевски вече официално притежава половината медийна империя. В сряда промяната в собствеността на "Балканска медийна компания" бе вписана официално в Търговския регистър. А "Балканска медийна компания" от своя страна е собственик на "Нова българска медийна група холдинг", която пък е притежател на всекидневниците "Телеграф" и "Монитор", на седмичника "Политика днес", на спортния всекидневник "Меридиан мач", както и на регионалния вестник "Борба". Очевидно съвсем скоро ще придобие официално и Канал 3. За всички останали издания, свързани с тази медийна империя директно (чрез очеизвадната прилика в медийната политика) или индиректно (чрез контрола върху разпространението), можем да изказваме само предположения, без да имаме ясни доказателства.


Когато да си с КОЙ не е изненада


Обществото не е изненадано. Оскъдните информации по темата предизвикаха кратко възмущение в социалните мрежи, а най-важният от поставените въпроси беше: кой и какво ще говори от новия телевизионен канал на Пеевски.


Отговорът е по-скоро досадно прозаичен. Същите лица и същите теми, които бяха експлоатирани и досега. Официализирането на тази сделка съвсем не е неочаквано, след като през последната година Канал 3 и печатните медии, собственост на Кръстева, следваха една и съща редакционна политика и си придаваха добавена стойност чрез взаимно цитиране.


Впрочем, осветяването на реалната собственост на Канал 3 дава отговор и на един друг въпрос: защо сред първите гости на стартирало наскоро публицистично предаване по горепосочената телевизия бе не друг, а главният прокурор Сотир Цацаров.


Освен него, във формата място намериха министри, водещи политически лидери и председателят на парламента. Този факт, комбиниран с подчертано позитивното отношение на Канал 3 към управляващите (особено в контекста на ясната вече собственост), дори не поставя въпрос, а направо изважда на бял свят тежката обвързаност между новите управляващи, дошли на власт в резултат от протести срещу модела КОЙ, и самия модел КОЙ.


Предчувствие за театър


На този фон няма как да не си припомним казаното от бившия посланик на САЩ Джеймс Пардю. През 2011 година в интервю за вестник "Труд" дипломатът сподели: "На мен България ми прилича на голям политически театър". Думите му отпреди четири години могат да бъдат тълкувани само като предчувствие, защото същинската постановка тепърва започва.


Театърът не започна с опита Делян Пеевски да оглави ДАНС. Опит, който бе осуетен през 2013 от гражданското недоволство, послужило в крайна сметка като катализатор за различни обществени процеси и ускорило разрива в отношенията между БСП и ДПС.


Сега, повече от две години по-късно, "успелият млад човек" си сътворява нова биография. Дали Пеевски ще емигрира в Катар, за да изчисти образа на ДПС и да освободи пътя за явно партньорство с ГЕРБ, каквито слухове бяха лансирани преди шест месеца, вече няма никакво значение. Защото дори това да се случи, посланието, което отправя Пеевски с "осветяването" си като медиен собственик, е пределно ясно. Те са навсякъде. И завинаги. Защо му е на Пеевски да бяга от обществената ненавист (наричана от Борисов нежно "публично изхабяване"), след като може да ѝ се изсмее?


Добиването на медийна собственост е всъщност логичното продължение на неуспешния му избор за шеф на ДАНС. Официализирането му като собственик, който разширява владенията си, е естествената развръзка на онова предчувствие за театър, което е имал Пардю през 2011 година.


Сега, когато медиите му сипят похвали по адрес на повечето от настоящите управляващи, взимат интервюта от главния прокурор и громят със страст съдебната реформа, Пеевски де факто ни казва, че никога не е имало значение дали ще бъде шеф на ДАНС или не. Защото онзи мистичен КОЙ не е нито той, нито Доган, нито Местан, Станишев или Борисов. КОЙ е властовата система на една олигархична диктатура, в която играчите са едни и същи, а смяната на местата им (управляващи или опозиция) не води до никаква качествена разлика. Размества се единствено пропорцията на похвалите в неговите медии. Като тя е съобразена с това кой формално е мандатоносител и кой е поръчал чадър над някого от сенчестия свят, както самият Пеевски призна преди време.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3618 Неутрално

  Пеевски е Исторически компромис.

 2. 2 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1212 Неутрално

  "Театърът не започна с опита Делян Пеевски да оглави ДАНС", а с избирането на Б.Б. за кмет и след това за министър-председател. След това вече всяко назначение е възможно и приемливо.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 3. 3 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 907 Неутрално

  Маман Кръстева и нейното отроче не са интересни. Въпросът е Кой стои зад тях и ДПС. А следите водят на североизток към Кремль...

 4. 4 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 918 Любопитно

  Амиииии!
  Корпулентен!
  Много народ може да се крие зад него!

  Да разлая троловете!!
 5. 5 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 810 Неутрално

  И моите мама и тати да бяха милионери и аз щях да съм сега преуспял млад човек...

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 6. 6 Профил на brutester
  brutester
  Рейтинг: 624 Любопитно

  Това бързане и "изсветляване" изглежда твърде непремерено (дори и при план за коалиция Бостан - официализиран).

  Кръстева не е ли над 60 вече?

  <-- Пътен знак Г1: Движение само направо след знака
 7. 7 Профил на nvarvarin
  nvarvarin
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Много вярно. Иначе Беновска е новият Бареков, жената жертва всичките си позиции и принципи, които си беше изградила най-вече на следизборните пресконференции. Даже нищо чудно като е отивала на работа в медията на Пеевски, да е казала: "Майко, приготви ми цикламената рокля, отивам на заколение".

 8. 8 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#2] от "soave":

  По-скоро с назначаването му на поста главен секретар на МВР през 2001 г.
  Тогава кукловодите му не са и подозирали, че години по-късно бившият комунист, милиционер, мутра, ще се превърне в безспорен лидер на българската "десница". Дори и в най-големите си мечти ДС не са сънували това.

 9. 9 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Блеевски е касичката на политиците.
  Затова всички го уважават.
  И управляващи и опозиция.
  Всички.
  Той просто им е нужен.
  А ние наивниците щяхме да го сваляме.
  Но дори и да беше станало, сигурен съм, че вече си бяха подготвили ново момченце за всичко.
  И за всички...

 10. 10 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Всичко около Пеевски и изобщо целия модел КОЙ е сделан в Масква. Всички мръсотии за България идват от Русия. Но който се е захванал с нас, го чака разпад и фалит. Това е руската съдба

  The best way to predict the future is to invent it.
 11. 11 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1046 Неутрално

  КОЙ=Д(п)С

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 12. 12 Профил на Frank Zappa
  Frank Zappa
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  пеевски и мамка му... два з*дника, избрани от КОЙ за лице на ДС-милицонерската мафия...

  Кандидат за член на ПП Четвърти километър
 13. 13 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 758 Весело

  [quote#6:"brutester"]Това бързане и "изсветляване" изглежда твърде непремерено [/quote]
  Блицкриг

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 14. 14 Профил на mr.kiril
  mr.kiril
  Рейтинг: 409 Неутрално

  РБ и ПФ вън, нови избори!!!!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  НЕ на ДС и русофилите (вкл. Бойко Борисов)! НОВ ВСС! НОВ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! РЕАЛНА СЪДЕБНА РЕФОРМА! Мавродиев (КФН) - вън от държавните институции!
 15. 15 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 774 Неутрално

  Перачите назначени от корпорация бкп/бсп/дс/кгб/ през годините са много. Пеевски и Цв. Василев са само част от екипа. Те са само лица, актьори и не бива да се взимат много на сериозно, защото близката история помни съдбите на мнозина техни колеги, като Ил. Павлов, Кюлев, Доктора и др. Всичко е само игра, както е отбелязъл и американският дипломат. Само, че който не играе по сценария си отива от сцената всред много цветя и сълзи на жени и любовници.

 16. 16 Профил на lady_sp
  lady_sp
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Няма нищо общо между Пеевски, Боко, Местан, Доган, Първан... и КОЙ ли още не.
  Ко....Не...

 17. 17 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#2] от "soave":
  [quote#2:"soave"]"Театърът не започна с опита Делян Пеевски да оглави ДАНС", а с избирането на Б.Б. за кмет и след това за министър-председател. След това вече всяко назначение е възможно и приемливо.[/quote]

  През далечната 2001 както неизвестно Кой извади на невръстния токава Делянчо биберона от устата и го назначи в борда на порт Бургас и начело на жълтия комосомол така същия неизвестно Кой извади бухалката от ръката на една мутра ,уши му панталон с лампази и сако с генералска звезда и го пусна по стълбата нагоре.
  КОЙто даде старт на Слънчо ,той даде старт и на Прасчо на мама Свинкя!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#5] от "angevins":

  Интересно! Чели ли сте биографията на делян и мамка му?

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1048 Любопитно

  какво правим от тук нататък за да се ослободим както от "модела Пеевски", така и от самия Пеевски и Д(П)С?

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 20. 20 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#3] от "palav_nik":

  Опорна точка. Всъщност ДПС е подчертано най-евроатлантическата партия в България, а медиите на Пеевски бълват антируска пропаганда, като почти всички медии в България. Освен това, напоследък ДПС видимо се доближи до турското управление и партията на Ердоган.

 21. 21 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Случаят Пеевски: Очевидното се материализира, след действията на мама.

  п.п. Аз лееееко няма да се съглася с автора, че системата сама се възпроизвежда и няма КОЙ. Всяка мафиотска структура, била тя и облечена в държавна власт, винаги си има връх и този връх в България беше отгледан, поливан, обгрижван от "българската полит. класа" , придобивайки чудовищни метастазни размери и името на този връх, чиято ръка продължава да се целува, е Ахмед Доган.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 22. 22 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#10] от "EU defender":

  Т.е. Путин продължава да управлява Българя!? Това как се връзва с денги нет!?

  Връзката между Русия и Пеевски е в това, че са съсобственици на Булгартабак. Голяма част от тютюневите фабрики в България са били немски и след втората световна война е трябвало да станат руски. След разпадането на СССР те си ги поискаха. А как са си разделили баницата Борисов, Делян и Путин чрез ВТБ, това можем само да гадаем.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 23. 23 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 860 Неутрално

  [quote#22:"tribiri"]А как са си разделили баницата Борисов, Делян и Путин чрез ВТБ, това можем само да гадаем. [/quote]
  не забравяй ДПС и Ахмед Доган !

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8066 Неутрално

  Така е,той няма мозък за такива игри.По-умни стоят зад широкия ви гръб.

 25. 25 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Ако зависеше от Пеевски, досега да е фалирал. Пенсиите зад него обаче, явно дават склеротична фира и няКОЙоглу реши, че може да им дръпне килимчето.
  Миналият път Илия Павлов не се справи много успешно.
  Да приготвим пуканките и гледаме втори сезон.

  Navigare Necesse Est
 26. 26 Профил на Uprsport
  Uprsport
  Рейтинг: 737 Неутрално

  Възможно е свинята майка да е болна. Затова има такива непремерени прехвърляния.

 27. 27 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1040 Весело

  е кремъл де, кремъл... седемдесе години вече...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 28. 28 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 524 Неутрално

  както написах малко по-рано - и после се чудете защо младите хора не искаме да се връщаме в тази кочина ...

  it comes from inside, just listen ...
 29. 29 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Неме кефят статий ,опитващи да внушат-

  #Надежда всяка ,тука оставете#
  Приемам (ТВОРЧЕСКИТЕ НАПЪНИ ) на авторката ,като опит за влиание към обществото към негативизъм ,апатия и безразличие.
  Смятам че вместо да перефразира цитати от ДАНТЕ, по добре би било да се запознае по-обстойно с произведението му *АД*..!!!

 30. 30 Профил на Няма свободно мнение !!! Шефа Пеевски трие !!!
  Няма свободно мнение !!! Шефа Пеевски трие !!!
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Свиня майка с прасенце и те ще управляват България това на нищо не мяза вече

 31. 31 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 895 Разстроено
 32. 32 Профил на sylvester
  sylvester
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Пеевски е параван. Чучело, което кукловодите ни показват, за да имаме към кого да насочим омразата си. И понеже много добре играе ролята на "омразосъбирател", се задържа на сцената толкова дълго. А кои са кукловодите никога няма да разберем със сигурност. Можем само да подозираме.

 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2458 Неутрално

  До коментар [#30] от "Няма свободно мнение !!! Шефа Пеевски трие !!!":

  " Свиня майка с прасенце и те ще управляват България ..."


  Не, ще я управляват, онези, които са зад широките гърбове на майката и синът !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на ergen4ev
  ergen4ev
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ДРАМАТИ4НА САПУНЕНА. ПОСТАНОВКА С БРУТАЛНИ БЕЗКРУПУЛНИ АКТЪОРИ С БЕЗКРАЕН ГЛАД И АПЕТИТ ЗА О6ТЕ ПОВЕ4Е
  ТВА Е ПОЛИТИКЪТ В БГ ПРАВ Е ТВЪРДЯ6ТИЯТ ГО

 35. 35 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2608 Весело

  Ето я и другата част на модела КОЙ и той също е командван от североизток:
  http://goo.gl/ni6BHF

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 36. 36 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1508 Неутрално


  На този фон няма как да не си припомним казаното от бившия посланик на САЩ Джеймс Пардю. През 2011 година в интервю за вестник "Труд" дипломатът сподели: "На мен България ми прилича на голям политически театър". Думите му отпреди четири години могат да бъдат тълкувани само като предчувствие, защото същинската постановка тепърва започва.
  А какво правят режисьорите от САЩ в това време ?

 37. 37 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Нещата са пределно ясни, за онзи, който иска да ги види. И Борисов, и Пеевски, и Доган, и Гоце, и много други известни и неизвестни "герои" играт в един цирк, с руски ДС-КГБ привкус.
  Ето откъс от едно разследване на "Бивол", в което още веднъж се виждат ясно и престъпните обвързаниости, и начинът, по който се разграбва България:

  "Мафията Булгартабак II

  Пътят на "черните пари": От Виена до Персийския залив

  Автор: БиволъДата на публикуване август 12, 2015

  В първата част на разследването „Мафията Булгартабак“ публикувахме ключов документ (виж тук vtb-livero-belom-sedona), от който става ясно как е организирана сделка зад гърба на държавата преди приватизацията на тютюневия холдинг.

  Последва пълно медийно мълчание, въпреки неопровержимия характер на изнесения документ. Не гъкнаха публично дори вчерашните „борци“ срещу #КОЙ, което говори красноречиво за мотивацията им. Единствената реакция до момента, която може да се приеме като иносказателен коментар, е едно изказване на Бойко Борисов. Според него „черни пари“ от контрабанда клатели правителството.

  Прозорлив коментар. Факт е, че ако се докажат „черни пари“ в сделката Булгартабак, ще станат още по-актуални данните за съпричастност на политически лица: Делян Пеевски, Ахмед Доган и самия премиер Борисов. А ако тяхната съпричастност се докаже, ще се разклати не само правителството, но и целият модел на ограбване и контрол в държавата. Моделът #КОЙ.

  До момента Биволъ успя да потвърди съществуването на офшорните фирми в Лихтенщайн и Британски виржински острови, които са използвани в схемата. Втората част на разследването отива по-далеч и доказва именно съществуването на „черни пари“ в приватизацията на тютюневия холдинг...

  Държавните институции прикриват сенчестите групировки

  Огромният скандал е, че човекът подписал документа, с който де факто се сменя собствеността на Булгартабак, е едновременно и изпълнителен директор на БУЛГАРТАБАК ХОЛДИНГ и на неговия собственик BT INVEST. От разчитане на подписите в документа за цвесия става ясно, че лицето е Венцислав Чолаков, който се явява едновременно и директор на главния спонсор TGI Middle East FZE. Това е неопровержим факт – очеваден конфликт на свързани лица, незаконна концентрация и е важно да се разбере, дали е бил деклариран пред българските регулатори.

  Неоспоримо – подписът на изп. директор на Булгартабак Венцислав Чолаков стои и под документа за цесията, с която дубайска офшорка придобива дял в Булгартабак.
  Венцислав Чолаков (заедно с адв. Ангелов) е известен като един от най-верните хора около депутата Делян Пеевски. Опитът ни да се свържем с него на мобилния му телефон и през пресслужбата на Булгартабак се оказаха безуспешни.

  Дали КФН, която надзирава публичните дружества е проявила изобщо някакъв интерес към лицата, контролиращи TGI? Известно ли е било на комисията на Стоян Мавродиев, че Чолаков е директор и на фирмата, придобиваща второто по големина публично дружество в страната, в чийто борд е… Чолаков? Известени ли са били тези факти на КЗК? Към момента на публикацията няма отговор от КФН и КЗК на въпросите, изпратени от Биволъ.

  Друг основен въпрос е дали ДАНС е забелязала скритата “Дубайска връзка”. Агенцията за национална сигурност дали е проявила интерес откъде са дошли и какъв е произходът на тези 45 414 388 евро, които TGI е платил на EFV за собствеността си в LIVERO, респективно на Булгартабак? Едва ли Чолаков ги е извадил от джоба си, а ако е разполагал лично с такива средства от него трябва да се заинтересува НАП и Финансовото разузнаване. Според писмо, изпратено в американското посолство, което Биволъ публикува (виж тук), ТЕЗИ ПАРИ СА ОТ КОНТРАБАНДАТА НА ЦИГАРИ НА Булгартабак в Близкия изток, ВКЛЮЧИТЕЛНО С ПОСРЕДНИЧЕСТВОТО НА ТЕРОРИСТИЧНИ ИСЛЯМСКИ ОРГАНИЗАЦИИ. Въпросите на Биволъ, изпратени до ДАНС останаха без отговор.

  АКО ИНФОРМАЦИЯТА Е ВЯРНА, СДЕЛКАТА НА ПРИДОБИВАНЕТО НА Булгартабак Е ТЕЖЪК СЛУЧАЙ НА ПРАНЕ НА ПАРИ ОТ ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ. ДАНС УПОРИТО НЕ ОТГОВОРИ НА ЗАПИТВАНЕТО НИ ДАЛИ ИМА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОИЗХОДА НА ТЕЗИ СРЕДСТВА.


  Но ако те са чисти и законни, защо са били скрити през такава съмнителна цесия? Сделка, която до този момент е била прикривана от българското общество и институции.

  #КОЙ реално стои зад LIVERO, SEDONA, BELOM, PANIM и WOODFORD? С какъв произход са останалите 45 млн. евро дадени от VENTRACOR, като заем на LIVERO, за да придобие BT INVEST? Колко и с какъв произход са парите, които TGI плаща на VENTRACOR за цесията на заема? Това са другите важни въпроси от мозайката, който крие една от най-зловещите картини на нашето съвремие:

  „черни пари“ от контрабанда с терористични организации и политическа корупция на най-високо ниво в държавата.

  Този пъзел е обаче един от прозорците към тайния и скрит свят на т.нар. Задкулисие, което неотменимо диктува и определя всички процеси в държавата. И което създава и сменя политическите проекти на власт по своя угода.

  « Всички знаят » и « считат », че Булгартабак се приватизира по мафиотски принцип и се контролира от определен кръг лица тясно свързани с висшата власт и банкови капитали, но никой до момента не е представил документи, които го потвърждават. ТАЗИСИТУАЦИЯ ОБАЧЕ Е НА ПЪТ ДА СЕ ПРОМЕНИ. НЕ ЗАЩОТО БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА СИ Е СВЪРШИЛА РАБОТАТА, А ЗАЩОТО Е НАЛИЦЕ ПРАНЕ НА ПАРИ ОТ ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ. Дейност, извършена реално от субекти в юрисдикцията на Обединеното Кралство, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн, където съдебната система не се нуждае от реформа. ЗА ПРОКУРОРИТЕ В ТЕЗИ ДЪРЖАВИ Е ЕЛЕМЕНТАРНО ДА РАЗКРИЯТ КРАЙНИТЕ ИКОНОМИЕСКИ БЕНЕФИЦИЕНТО НА ОФШОРКИТЕ И ДА ПОТЪРСЯТ ОБЯСНЕНИЯ ОТ „ВЕЗЕСЪЩИЯ" АДВОКАТ Андреас Шурти, както и от други ключови протагонисти в схемата. За тях ще стане дума в продължението."

 38. 38 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Едва ли земята е родила по-антипатична физиономия и осанка от тази на Пеевски! Не знам обаче защо идват възмущения за това какво купува с парите си Маминото детенце, а не за това откъде ги има. Нека бъде хвърлен един поглед към това КОЙ правеше назначенията и лансира тогавашните нови лица през 2001, за да си отговорим на въпроса защо и чии са половината от медиите в България!

 39. 39 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  И в какъв и е проблемат на "Немската вълна"?
  Че фамилията на Пеевски има някакви дялове, пише в пресата се за 5% в някои български медии?
  Ако е това, нарича се обикновен капитализъм, кой превари той натовари!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 40. 40 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 918 Весело

  [quote#38:"Митев"]Не знам обаче защо идват възмущения за това какво купува с парите си Маминото детенце, а не за това откъде ги има.[/quote]
  Ами има ги от успешни спекулации и далавери, откъдето ги имат всичките успели капиталета от Дж. Рокефелер насам...
  както пише Алеко, "Парица е Царица!"......
  Какво има неясно?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 41. 41 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Откога чакахме Deutsche Welle да ни разясни истината за Пеевски. Тази истина я знае всеки средно статиситически българин, само че на никой не му стиска да се опълчи срещу мафията. Сега и от "Козяк" ако дадат едно рамо, може и да се получи народно движение анти Пеевски, оглавявано от журналистите на Дневник. Ама защо едва сега, бе хора?

 42. 42 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 524 Неутрално

  всеки народ си заслужава управниците

 43. 43 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 857 Неутрално

  До коментар [#37] от "info111":
  Надеждата е да ги подкарат европейските прокуратури и служби....

 44. 44 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 466 Весело

  До # 49,
  "......нкой не смее да се опълчи срещу мафията. ..." И никой не смее да я назове, защото е създадена от, и зад нея стои - "Дядо руско"! Царят тръгна да я бори, и то успешно, но бяха впрегнати всички усилия да бъде "отсвирен" от сцената! На "създателят" му трябва прогнила и слаба България, и той го постига чрез мафиотите си - политически, икономически и медийни! Какво да с прави - олигархичен путинизъм!

 45. 45 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 466 Весело

  Уупс, репликата е до #41!

 46. 46 Профил на Silvia Hristova
  Silvia Hristova
  Рейтинг: 5 Неутрално

  и двамата не са толкова умни явно някой с много пари и влияние стоят зад а те са пълни катили които носят на плюене.Такива са Бареков, Сидеров, и т-н но се провалиха във времето.

 47. 47 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1276 Неутрално

  [quote#2:"soave"]"Театърът не започна с опита Делян Пеевски да оглави ДАНС", а с избирането на Б.Б. за кмет и след това за министър-председател. [/quote]
  Не,2001-ва,с така наречения цар.

 48. 48 Профил на Бат Димо
  Бат Димо
  Рейтинг: 479 Неутрално
 49. 49 Профил на eus47368223
  eus47368223
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#14:"mr.kiril"]РБ и ПФ вън, нови избори!!!!!! [/quote]
  РБ и ПФ вън, и напред към светло бъдеще с Бостан, БСП и Атака. Плюс някой нов Бареков.

 50. 50 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2137 Неутрално

  Най-после започнахте да вдявате,че ви управляват едни и същи хора от кръга "КОЙ" само,че позиционирани в различни партии.Сега е време да помислите,как да им биете шута на всички тези партии,които са в Народното събрание и да създадете нови партии,в които да няма участие на хора от модела"Кой" и да започнат да управляват държавата по друг начин.Как да стане всичко това?Като се отнеме икономическата власт на олигарсите и все още действащата ДС.Крайно време е всички забогатели,да докажат,как са предобили първия милион...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK