Ако на нас ни липсва съчувствие, на Запада му липсва политически разум

Разрушаването на Палмира

© Associated Press

Разрушаването на ПалмираТекстът е предизвикан от анализа на Иван Кръстев "Дефицитът на съчувствие на Източна Европа"


На нас, източноевропейците, може би наистина ни липсва по-голямо съчувствие и съпричастност към страданията на бежанците и емигрантите в сравнение със западноевропейците. Може би, защото в колективната ни памет са останали не едно, а две по-страшни от емиграцията събития, свързани с чужди "присъствия" - ислямско-турското през 14-19 век и съветско-комунистическото след Втората световна война. Западна Европа не е преживяла тези "присъствия" и затова може би западноевропейците са по-чувствителни и състрадателни към чуждото нещастие.


Само че защо ли ми се струва, че това съчувствие и съпричастност са лицемерни?
Защо съчувствието идва чак сега?


Какво направиха западноевропейците да помогнат на хората още докато бяха в страните си? Какво направиха, за да спрат Асад и "Ислямска държава"? Защо оставиха на практика само САЩ да воюват със световния тероризъм? Когато имаше американска намеса в Афганистан и Ирак, левите либерали обвиняваха Америка, че се меси с военни и недемократични средства в чужбина. Когато сега САЩ не се намесват, пак са виновни, този път защото не се намесват! Освен съчувствие и спусната хуманитарна помощ какво направи Европейския съюз за сигурността на тези хора и най-вече за собствената си сигурност?


Докъде доведе ляволибералният мултикултурализъм и политическа коректност в собствените им страни, където вече е безпредметно да се говори за интеграция на огромните ислямски "малцинства", които в редица европейски райони и градове са вече мнозинство от населението?


За войната в ислямския свят и емигрантската вълна към Европа


Войната в ислямския свят не е просто война предимно между едни и други мюсюлмани. Това е война на ислямистите за унищожение на западната цивилизация.


Войната в Сирия и емигрантската вълна изглеждат в твърде странна конфигурация помежду си. Изглежда сякаш войната е предизвикала емиграцията на милиони. Но не е ли войната на "Ислямска държава" само повод за да се отприщи емигрантската вълна?


Преди две години воюваха режимът на Асад и опозиционната Сирийска свободна армия. Днес вече в Сирия воюват поне три страни, при това третата страна е т.нар. "Ислямска държава", която завзе и части от Ирак. Режимът на баща и син Асад е политически продукт на Кремъл в конфронтацията му със Запада отпреди 50 години. Днес чрез режима на Асад Москва цели да прекъсне пътя на три пъти по-евтиния газ от Катар към Европа. Със същата цел бяха окупирани от руската армия грузинските провинции Абхазия и Южна Осетия (които заплашват Русия с износ през тях на по-евтин газ и нефт от Азербайджан и Средна Азия към Европа). Същата роля изпълнява и създадената и подкрепяна от Кремъл Кюрдска работническа партия, която вече три пъти взривява турския газопровод към Джейхан, но не и руския газопровод "Син поток".


ИДИЛ е първата терористична протодържавна организация, която иска да разпространи исляма, като унищожи всички, които не споделят радикалната трактовка на Корана и не признават шериата като универсална правна система... Откъде се взе тя и с кого всъщност воюва? Като знаем кой е главен враг за ИДИЛ, отговорът е ясен. Това са САЩ и Европа, Западът. А кой е техен съюзник? Защо стана толкова силна "Ислямска държава"? Защо никой не й се противопоставя? Откъде разполага с толкова много пари и оръжия? Остава въпросът каква е ролята на западните "съюзници" – Саудитска Арабия, Турция и Русия.
Сирийската свободна армия обединява различни, условно прозападни и продемократични военно-опозиционни групировки против режима на Асад, но явно не получава достатъчна помощ нито от САЩ, нито от НАТО, нито от ЕС. А те воюват и срещу Асад, и срещу ИДИЛ!


За потока или потопа от арабски и мюсюлмански емигранти в Европа


Че не всички са бежанци от войните и хаоса, е напълно ясно. Повечето очевидно са икономически емигранти. Но защо така изведнъж и масово те тръгнаха към Европа? Не е ли тази масова и едновременна емиграция към Европа целенасочено действие от определени заинтересовани сили и кои са те? Ясно е, че се цели дестабилизацията на Европейския съюз. Кой има интерес от дестабилизацията и фрагментацията на ЕС?


Ами страни, които в своите доктрини са посочили Европейския съюз и неговия отбранителен съюз като основен противник, да не кажа враг. Пак за същите западни "съюзници" става дума.


И защо тези т.нар. нещастни бежанци искат не в първата мирна страна, а в Германия и Швеция? Защо са толкова претенциозни? Заради щедрите социални помощи вероятно. Но и може би, защото Германия е уязвима от гледна точка на господстващия в нея мултикултурализъм. Или може би причината е в несъвпадащия с нечии интереси твърд напоследък подход на Берлин към авантюрите на Кремъл? Не цели ли Москва чрез икономически натиск над Берлин да се опита да снеме европейските санкции? И няма ли да да й помогне потопът от над 800 000 мюсюлмани емигранти към Германия годишно?


Ако Европа имаше твърд подход и стратегия, не трябваше да се допусне бежанците от войната да емигрират в цивилизования свят, а да се върнат, за да възстановят цивилизацията в своите страни. С военна помощ на цивилизования свят и в битка с новото варварство с различни проявления - ислямизъм, неокомунизъм, неонацизъм, както и с техните различни проявления и синтези в съвременния свят.


Левите либерали не могат да разберат простия факт, че едно е да бягаш от войната и диктатурата, а съвсем друго да бягаш на Запад, за да получиш неговите блага, без да имаш никаква заслуга за тяхното съществуване.


Тази "бежанска" вълна е


крайният резултат от самоубийствената политическа коректност на нашата цивилизация


приемането на ултралиберализма с неговата безгранична толерантност към всички, които са привлечени от западното благоденствие, но не желаят да приемат западните ценности.


А всъщност тези ценности съвсем не са само "западни", а исторически формирали се и работещи принципи на световната цивилизация - свобода на личността, но съчетана с лична отговорност, ограничена и отговорна пред гражданите държавна власт, но все пак държавна власт, плурализъм и зачитане на правата на различни социални групи, но без те да се третират като нуждаещи се от привилегии (политически) малцинства, равенство пред закона независимо от мястото в социалната йерархия. Тези ценности създадоха и икономическото благоденствие на Запада. Само че ултралибералите приемат само правата, но не и задълженията, само свободите, но не и усилията за тяхното отстояване. И понеже ултралибералите са най-влиятелни в Западна Европа, те реално упражняват идеологическа власт, която за съжаление подрива свободата и в най-свободните страни. Нашият народ го е казал : "Прекаленият светец и на Бога не е драг."


Битката за цивилизационните ценности никога не е приключвала, а днес е още по-силно изострена, защото демокрацията и свободата си имат, както казва и Цветан Тодоров, своите "интимни врагове".


А враговете на цивилизацията неслучайно не представят нова алтернатива – техните алтернативи през ХХ век – комунизмът и нацизмът - безславно се провалиха. Сега те желаят да подронят и взривят основите на цивилизацията, така както ислямистите взривяват световното културно наследство в Палмира и навсякъде, където господстват радикалният екстремизъм и фундаментализъм. За съжаление и с помощта на ултралиберализма с неговата "безгранична толерантност" и "политическа коректност".


Ако на нас ни липсва достатъчно съчувствие, на Запада му липсва достатъчно политически разум, смелост, стратегия и лидери, които да отговорят на предизвикателствата, пред които е изправена нашата цивилизация.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (124)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 409 Весело

  Малеее, един ден и нещо ме немаше у форумо и...пустите клисурци станали московци...
  Демократическите хунвейбини, които доскоро пращаха Орбана на трибунал извъднъж го провидеха като герой....
  Меркел стана политически недалновидна, а САЩ са изоставени сами срещу световния тероризъм....катаклизъм.
  Чакам скоро да бият темането на ниският ръководител от Кремъл...това ще е тъкмо удобен ден да почна да го ругая...
  Ей, ветропоказатели батьови... интереса клати феса , а....

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 2. 2 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Преди две години воюваха режимът на Асад и опозиционната Сирийска свободна армия. Днес вече в Сирия воюват поне три страни, при това третата страна е т.нар. "Ислямска държава", която завзе и части от Ирак.

  Винаги са воювали 2 /две/ страни. Борците за демокрация искат шериат, а лошия Асад не им го дава.

  ПУТИН АКБАР
 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6241 Неутрално

  Всички политици са много „загрижени“ за бежанците, но никой не говори кой купува петрола на ИДИЛ и кой им доставя оръжие…

  [email protected]
 5. 5 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Европа отказа да запише в своята конституция, че нейната цивилизация е християнска. Сега ислямистите правят каквото си искат с нея...

 6. 6 Профил на alter_ego
  alter_ego
  Рейтинг: 638 Неутрално

  До коментар [#4] от "karabastun":

  Турция?!

 7. 7 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  На мен нищо не ми липсва...

 8. 8 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 613 Неутрално

  "Днес чрез режима на Асад Москва цели да прекъсне пътя на три пъти по-евтиния газ от Катар към Европа. Със същата цел бяха окупирани от руската армия грузинските провинции Абхазия и Южна Осетия (които заплашват Русия с износ през тях на по-евтин газ и нефт от Азербайджан и Средна Азия към Европа)."
  За пръв път да прочета в български сайт истината за гражданската война в Сирия .
  И за да успокоя слагачите на Москва , ще им кажа че пак САЩ са" виновни ".
  Виновни са за шистовият газ , които свали цените на газа и нефта в цял свят и накара Катар а сега и Иран да търсят преки пътища към Европа .
  А за товариш Путин ,Сирия е на път да се превърне в новият Афганистан .
  И там започнаха с ограничен контингент и се стигна до тотално поражение и разпад на СССР.

 9. 9 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Парен каша духа-българска народна поговорка!

 10. 10 Профил на graoveca
  graoveca
  Рейтинг: 409 Весело

  [quote#4:"karabastun"]
  Всички политици са много „загрижени“ за бежанците, но никой не говори кой купува петрола на ИДИЛ и кой им доставя оръжие…[/quote]

  Е как кой? Според статията на г-н Иван Кръстев, известен либерален и демократический настроен муж - Путин. В съюз с Турция и Саудитска Арабия. Поне така твърди ако правилно съм чел.
  [quote#0:"krastev"]
  "Остава въпросът каква е ролята на западните "съюзници" – Саудитска Арабия, Турция и Русия."
  [/quote]Тая конспиративна теория не я бях чувал до сега....ама знае ли човек, може и да не са кацали на луната...

  И.П. пред бТВ.: ..Както всички знаят, от доста години вече работим заедно с „А за Б“,... може би в момента е най-големият донор в България..
 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12 Профил на pixela
  pixela
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#1] от "graoveca":

  Тук е така

  freedom is another word for nothing else to lose
 13. 13 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Имахме нужда от такава статия в противовес на медийният манипулационен потоп който ни залива напоследък. Знаех си, че западните интелектуалци в мнозинството си са левичари но не подозирах че е чак в такава степен.

  И още нещо, имам натрапчивото усещане, че този "хуманистичен" ентусиазъм е добре платен. То бива добросърдечие но чак пък толкова, и при такива крещящи факти че нещата не са такива каквито се опитват да ни ги вкарат в главите... Наистина трябва да се поразрови кои от къде получават финансирането.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 14. 14 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#11] от "tribiri":

  И аз като колегата Велков - на мен нищо не ми липсва,дори авантюризма на меркел...

 15. 15 Профил на С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "На нас, източноевропейците, може би наистина ни липсва по-голямо съчувствие и съпричастност към страданията на бежанците и емигрантите"

  Напротив, просто не сме толкова наивни и знаем че хора разполагащи с хиляди евро за каналджии не се нуждаят от състраданието ни, по-скоро ние от тяхното.

  Осквернявам паметници и пропагандирам евроатлантически ценности срещу заплащане.
 16. 16 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2138 Неутрално

  Статията ми хареса. Така е, за съжаление. И няма невинни, в т.ч. и управляващите на западните държави и САЩ.

 17. 17 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3624 Неутрално

  Отчитайки труда, който си е дал Момчил Дойчев, по принцип отхвърлям статията и "дебата", който "открива", защото:
  1. Така легитимира априори тезата за "Запада" и "ние" като нещо различно. И резултантното, че "Ние" сме по-диваци и варвари от "Тях".
  2. Не приемам априори да се генерализира така "Ние".
  3. Не приемам тезата, че "Те" имали съчувствие, а "Ние" - не.
  Социологическите проценти са хлъзгава материя. И "Там" не са толкова масово "съчувстващи", а по-скоро фифти-фифти, като отсеем политкоректното лицемерие пред социолозите и поизтръскаме медийните кампании и внушения.
  4. "Те" са подложени на много по-масирана пропагандна кампания, отколкото "Ние".
  5. "Те" процентно взето имат по-малко имигрантски наплив на глава от населението, отколкото "Ние".
  6. Съчувствието е нещо лично и персонално. И не приемам, че в персоналните си взаимоотношения с имигрант "Ние" не сме съчувстващи като "Тях". Както е казано за жертвите във войната - хилядите са статистика, единиците са трагедия.
  А пропагандата сега ни набива разликите в отношението към "статистиката", което е силно зависимо от "политкоректността" и ... сорри ... лицемерието ...

 18. 18 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Може би, защото в колективната ни памет са останали не едно, а две по-страшни от емиграцията събития, свързани с чужди "присъствия" - ислямско-турското през 14-19 век и съветско-комунистическото след Втората световна война.
  .................
  Г-н Дойчев, четете повече, мисленето на празна глава не е за препоръчване!
  Йозеф Йофе ви е дал подпора, но не сте намерили време да я осмислите. Е, аз ще ви помогна с цитат от една статия на "Дневник":
  "Щедростта е въпрос на просперитет, който Франция, Италия или Испания нямат", заяви Йозеф Йофе от германския седмичник "Ди Цайт"."
  На български това звучи така - на гол г..з, чифте пищови.
  Щом самия ти си сиромас, носиш дрипи и ръфаш баница един път на ден, не е твой проблем да помагаш на други, които могат да платят 2 000 € на трафиканти. След като Италия и Франция изпитват трудности с поенето и хрантутенето на бежанци, какво остава една малка и бедна държава да ги издържа?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 19. 19 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Смислена статия с различен ракурс. Хареса ми.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3721 Неутрално

  Защо оставиха на практика само САЩ да воюват със световния тероризъм? Когато имаше американска намеса в Афганистан и Ирак, левите либерали обвиняваха Америка, че се меси с военни и недемократични средства в чужбина. Когато сега САЩ не се намесват, пак са виновни, този път защото не се намесват."То това е есенцията.

 21. 21 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 3230 Неутрално

  Рано или късно Западът ще си изсърба попарата която си е надробил ...и хич няма да му хареса !

  Ама ще стане когато узрее за идеята , че Коранът е несъвместим с цивилизационните ценности !!!

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  С вечен бан. Евроатлантическата демокрация е лъжа
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  "Може би, защото в колективната ни памет са останали не едно, а две по-страшни от емиграцията събития, свързани с чужди "присъствия" - ислямско-турското през 14-19 век и съветско-комунистическото"

  "Съветско-комунистическото" "присъствие" е останало в колективната ни памет като носталгичен спомен по едно по-хубаво и спокойно време. Но не така ще бъде с евроатлантическото присъствие, ако изобщо некой го преживее за да има каквато и да била колективна памет.

  Осквернявам паметници и пропагандирам евроатлантически ценности срещу заплащане.
 24. 24 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Как е възможно този текст да бъде публикуван!

  Искам да разбера онзи солидар Кръстев, дали го прочел и ква реплика ще снесе?

 25. 25 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Спирайте нашествието.
  това трябва да е най-важната цел за момента.
  Другото иска дългосрочна стратегия.
  Затваряйте границите, защото заради тези, които идват и на 75 години няма да можем да се пенсионираме.
  Защото и тях трябва да храним.

 26. 26 Профил на izbiram
  izbiram
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#20] от "chicago514":

  пак двойка.

 27. 27 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Ха-ха

  Информационната война надмина даже представите на създателите си
  Тоз другар надмина и местните красиви и готини.
  Сякаш САЩ не въоръжаваха противниците на Асад. сега когато отрочето им стана звяр - всички други са виновни.......

 28. 28 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  А жалката реалност е, че и ние, и те се интересуваме не от човешките съдби, а от приходите, които те носят.

  В Северна Европа имат рекордно ниска безработица и им трябва да си внесат евтина работна ръка.

  В Източна Европа това не е така. За сметка на това контрабандата пълни партийни каси, а бежанците са стока, която носи по-големи приходи от петролните продукти за Югославия.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 29. 29 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 881 Разстроено

  ЕС се оказа че не само няма читава армия, ами няма и читава полиция. Да не говорим за гараничната такава...
  Сирия е в сферата на влияние на ЕС. Какво би станало, ако още в началото на конфликта, ЕС беше отправил предупреждение към Асад - още едно въоръжено нападение към протестиращите и срещаш армията на ЕС! Същото и към Русия в Крим!
  Без читава военна сила, никой не ти обръща внимание. Без читава полиция, от Турция или Либия, пристигаш в Мюнхен за три дни.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1456 Любопитно

  Няма да се уморя да пускам това:

  "Безграничната толерантност води до изчезване на толерантността. Ако разширим безграничната толерантност и до тези, които са нетолерантни, ако не сме готови да защитаваме едно толерантно общество от покушенията на нетолерантние, тогава толерантите ще бъдат унищожени. И толерантността ще изчезне с тях." - Карл Попер

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 32. 32 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  САЩ се изтегли от Ирак!За да контролира Близкия изток създава ИДИЛ!Целта на ИДИЛ е да завладее Сирия и Ирак и след това да атакува Израел(явно последното няма да стане никога,но канализира и управлява натрупаната омраза на мюсюлманите в изгодна за Щатите и Израел посока-срещу Асад,руските бази и кюрдите,зад които стои Иран).За да не бъдат разкрити САЩ започват въздушни удари-скъпи,неефективни,безрезултатн!Вчера разбрахме,че точно САЩ не позволяват удари срещу известни цели на съюзниците си,т.е. защитават стратегически важни цели на ИДИЛ от унищожение!
  Турция започва удари по ИДИЛ,а всъщност целите са кюрдите!
  Бежанците в Турция са подгонени към Европа точно ,когато всички еврозелки плажуват и не могат да си прекъснат отпуските за да вземат мерки!
  Провеждат се демонстрации в подкрепа на незаконното и нелегално придвижване на бежанци в Европа,Австралия,САЩ,организирани от световна централа.
  Ордата пресича няколко граници и залива Бавария.ФРГ отменя Шенген.Австрия,Чехия,Дания,Словакия също.
  Историята продължава!

 33. 33 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1456 Весело

  [quote#10:"graoveca"]Тая конспиративна теория не я бях чувал до сега....[/quote]

  Щото не четеш "Фактор", затова. Там такива теории се ширят, че www.konspirator.com изглежда като тинейджърско сайтче за забавления.

  За да прибира милиарди долари от газ за Европа, Кремъл отвори вратата на кървавата касапница - http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/54698-za-da-pribira-miliardi-dolari-ot-gaz-za-evropa-kremal-otvori-vratata-na-karvavata-kasapnitza.html

  „Ледоразбивач-2“ или подполковникът като ученик на генералисимуса - http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/53712-ledorazbivach2-ili-podpolkovnikat-kato-uchenik-na-generalisimusa.html

  ​Бежанците – зловещото наказание на Путин срещу европейската цивилизация - http://www.faktor.bg/politika/hlyab-i-pasti/54648-bezhantzite-zlovestoto-nakazanie-na-putin-srestu-evropeyskata-tzivilizatziya.html

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 34. 34 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#29] от "charlesdegaulle":

  "Сирия е в сферата на влияние на ЕС."

  Сериозно?!?
  Това в устава на ООН ли е записано?

 35. 35 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Ще постна същия текст, който писах под статията на Иван Кръстев:

  Има разлика между съчувствие към страдащите и търпимост към нахлуване на неканена маса от хора, търсещи на хляба мекото.

  А че търсят на хляба мекото се вижда от факта, че не харесват Източна и Южна Европа, Прибалтика, дори Дания и Австрия не харесват.

  Искат само Германия, Франция, Швеция и Великобритания.

  Опитите да се внуши вина на Източна Европа, ерго- и на нас, българите, заприличват на организирана кампания.


  Още много, даже всичко сме казали в коментарите по темата за мигрантите.
  Няма теза от статията, която да не сме развили през този месец във форума.

  Само да имаше политици да чуват!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 36. 36 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4071 Неутрално

  [quote#2:"voltron"]Винаги са воювали 2 /две/ страни[/quote]
  Да бе, на теб повЕрвахме, а не на доц. Михаил Дойчев.

 37. 37 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4071 Любопитно

  [quote#22:"2.50"]Този интерпретира историята, както дяволът евангелието[/quote]
  Каква е правилната интерпретация?

 38. 38 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 858 Неутрално

  добра статия, време е европа да се събуди.
  няколко интересни факта които заслужават повече внимание:
  "Москва цели да прекъсне пътя на три пъти по-евтиния газ от Катар към Европа. ... три пъти взривява турския газопровод към Джейхан, но не и руския газопровод "Син поток"."

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 39. 39 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4071 Любопитно

  До коментар [#31] от "Barcelina #Stop islamisation of Europe":

  Венетке, какво ли ще стане с тебе, ако испанците ограничат безграничната си толерантност?

 40. 40 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4071 Любопитно

  До коментар [#33] от "Barcelina #Stop islamisation of Europe":

  Да де, ама не можеш да опровергаеш с факти и логика цитираното от теб във Фактор. Само декларираш, че според теб е невъзможно. А защо смяташ твоето мнение за меродавно?

 41. 41 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4071 Любопитно

  [quote#34:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Това в устава на ООН ли е записано? [/quote]
  Тоест, според теб в устава на ООН са описани сферите на влияние на страните членки ли? Всъщност, не се учудвам особено. Вероятно го вярваш.

 42. 42 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 4071 Неутрално

  [quote#32:"rurade"]след това да атакува Израел[/quote]
  Само този абзац показва целия абсурд на написаното от тебе! САЩ, които изливат всяка година милиарди $ помощ за Израел, искали да го унищожат чрез ИДИЛ!
  Нямам повече въпроси!

 43. 43 Профил на Репей
  Репей
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Появата на ТАКАВА статия ТУК сочи, че отвъд океана са задухали други ветрове. Явно американците са се стреснали сериозно от мащаба на задаващото се бедствие. Колкото и нескромно да е, ще се самоцитирам какво написах преди 3 дни.

  [quote#0:"Репей"]Политиката на ниво Москва-Вашингтон се променя вече с дни и часове. Завчера Щайнмайер предупреждаваше Русия да "не засилва военната си намеса в Сирия", днес пък говорителят на същото министерство, начело на което е Щайнмайер, се обръща на 180 градуса. Това обръщане няма как да не е съгласувано или направо спуснато от американския протектор/сюзерен.

  Онзи ден пък Държавния департамент поиска да не даваме коридор на руските самолети за Сирия, днес Обама пък се оказа "разочарован" от това искане. Задава се нов пакт "Рибентроп-Молотов", но не между Берлин и Москва (кой ти бръсне Берлин, впрочем), а между Вашингтон и Москва. Само че този път не Полша ще го отнесе, а Украйна. А някои хора в този форум още бленуват (бълнуват) Русия да върне Крим на Киев и да му плаща многомилиардни компенсации.

  Предполагам, че във Вашингтон някой (ама не от нивото на Дж.Псаки и Сара Пейлин) е седнал да мисли и е стигнал до извода, че вълната от ислямо-скакалци, насочена към сърцето на Европа, не само ще дестабилизира Германия, но и може да доведе до разпадането на Евросъюза и до икономически хаос. Тогава не само ТТИП ще има през крив макарон, но и американските корпорации ще претърпят огромни загуби на европейския пазар. А и ако се разпадне ЕС, ще е много по-трудно да пращаш нареждания до 27 отделни държави, вместо както е сега да пуснеш едно циркулярно писмо до брюкселските подизпълнители, а те си знаят по-нататък. [/quote]

  Тук вече банват и със задна дата: "Вашият достъп до форумите на Икономедиа е автоматично ограничен за 24 часа (до 12:05 часа на 18 Мар)."
 44. 44 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  До коментар [#31] от "Barcelina #Stop islamisation of Europe":

  И с какво конкретно бежанците провокират твоята толерантност?

  Разбира се, че шествия на фундаменталисти не трябва да се толерират, но нямаме нужда от ново поколение народен съд, който обвинява без аргументи.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 45. 45 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 881 Неутрално

  До коментар [#34] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Не. Комшулук...

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#45] от "charlesdegaulle":
  Сериозно?
  Ааа, сега почнах да схващам защо Русия се притече на помощ на Крим, а САЩ на "демократичен" Ирак....

 48. 48 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 287 Неутрално

  [quote#36:"Blood Red Skies"]Да бе, на теб повЕрвахме, а не на доц. Михаил Дойчев.[/quote]
  Сега може да се каже, че са повече. ИД и фронт ал нусра се обвиняват взаимно, кой е по - голям последовател на мохамеда. Отделно едните обвиняват другите, че продават петрол на Асад . Тоест сега са поне 3 страни/има и други дето пък ги обвиняват, че работят с турците и т.н./, въпреки, че всичкото талибан е срещу асад в крайна сметка, преди 2 години си бяха много обединени всички брадати срещу Башарката.

  ПУТИН АКБАР
 49. 49 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2945 Разстроено

  Единственото безспорно нещо във статията са последните абзаци. Има натрапчиво манипулиране на фактите за да се стигне до абсурдът че едва ли не Асад, Русия и кюрдите носят същата вина като Турция, Катар, СА и САЩ. Едва ли не гореизброените ислямски държави водели войната за да ощастливят ЕС с ТРИ пъти по-евтин газ. Това не знам как си го представят Турция да продава на ЕС толкова евтин газ. Изобщо не е спомената ключовата роля но Турция за разрастването на конфликта и затова че тя е главният виновник за днешното нашествие на имигрантите в Европа. Турция беше и държавата откъдето дойде манипулативната снимка на удавеното дете за което тя носи основна вина но затова беше обвинена Европа.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 50. 50 Профил на voltron
  voltron
  Рейтинг: 287 Неутрално

  И в крайна сметка стигаме до истината, че желаещите шериат са срещу светското управление на Башар. Че желаещите бурки не са единни не е проблем на асад. Става въпрос за ценности! Ние като християнска държава трябва да осъдим Турция и САЩ, техните интереси не са наши интереси!

  ПУТИН АКБАР
 51. 51 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 855 Любопитно

  С много от констатациите и изводите в материала мога да се съглася , с други не. Анализът със сигурност е по-смислен от последния многословен бъркоч на Кръстев, но да обвинваш,че Европа не се е намесила в Ирак / авторът спомня ли си за повода и целите на Дж.У. Буш? /и че не взела участие в Афганистан, например, е тотално обръщане на фактите надолу с главата / между прочем НАТО,не просто САЩ, си е абсолютно активно в Афганистан все още .
  Да се втурнеш да громиш цели държави и да нямаш ясен план, какво следва, не е най-интелигентното нещо на света. Отгоре на това след това да обвиняваш за провала си "ултралибералите" от ЕС......

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 53. 53 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 983 Неутрално

  До №8:ВИНАГИ има първи път,хе хе

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  "Тази "бежанска" вълна е
  крайният резултат от самоубийствената политическа коректност на нашата цивилизация"
  Още преди 15 години от трибуната на ООН,арабски лидер го е казал,че те ще превзвмар западната цивилизация не с война ,а с висока раждаемост.

 55. 55 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Всичко е борба на финансови интереси. Поради лицемерието и двуличието на политиците за хората не стават ясни мотивите за едно или друго политическо решение. За мен не стана ясно защо Меркел с такава готовност си предложи гостоприемството на бежанците, като сигурно е знаела какво ще последва. Въпросът е каква им е далаверата на немците да приемат цялата тази популация в страната си. Това за застаряващото население не ме удовлетворява като обяснение. Със сигурност зад решението на германия се крият финансови интереси.

 56. 56 Профил на b
  b
  Рейтинг: 409 Неутрално

  След като са спуснати нови опорни точки, българските политолози почват да говорят истината и вече съм напълно съгласен с тях.
  Сега някой да не ги обиди на ислямофоби - това е борец за свобода и за защита на Цивилизацията, а не расист.

 57. 57 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Да, разбрахме, американците са добрите, европейците са тъпи, а Русия е виновна за войната в Сирия. Но, ако е така кой е виновен за Ирак, за Либия, за Йемен, за нигерия, за Еритрея, за Мали и навсякъде където или ислямска държава воюва, или Ал Каида. Много тъпо. Адски тъпо. Всички са виновни, всички до един. Защото надделяха интересите, пред задължението да бъде съхранен един добре изграден свят. Правят се грешки, след грешки. А най- голямата от тях е че беше подценен исляма. А Европа върви към пълен хаос, няма единна политика, няма стратегия. А медиите помагат за да се увеличи този хаос, като изнасят непрекъснато манипулирана информация. Сирийците са само една малка част от общата бежанска вълна. А останалите? Защо единствено и само се обсъждат сирийците, които се показват обикновено като високообразовани, тръгнали с децата си семейства. Защо крият истината че има хиляди деца без родители, които незнайно от къде и как са преминали хиляди колометри. И въобще кой и как може да определи кой, кой е и чие дете на кого е? Нима няма служби, които да контролират ислямистките сайтове и да видят рекламите за изселване как вървят, как се набират имигранти, като че се набират волнонаемници? Нима не се осъзнава, че това е контролирано изселване?

 58. 58 Профил на doxen
  doxen
  Рейтинг: 610 Неутрално

  Левите либерали не могат да разберат простия факт, че едно е да бягаш от войната и диктатурата, а съвсем друго да бягаш на Запад, за да получиш неговите блага, без да имаш никаква заслуга за тяхното съществуване.

  Ако на нас ни липсва достатъчно съчувствие, на Запада му липсва достатъчно политически разум, смелост, стратегия и лидери, които да отговорят на предизвикателствата, пред които е изправена нашата цивилизация.

  Точно, кратко и ясно.

 59. 59 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 799 Весело

  Статията е точна.
  Очакваме резултатите!

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 60. 60 Профил на kol4o_7
  kol4o_7
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#55] от "proza":

  Извънредните проблеми водят до извънредни мерки и решения. Мерките и решенията обаче остават после за постоянно.
  Още сме в етап нагнетявяане.
  Решения евентуално ще видим когато сняг забръска.
  Дупе да ни е яко.
  От друга страна е шанс за обединение и консолидация на стария континент.

 61. 61 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  "...Битката за цивилизационните ценности никога не е приключвала..."
  Е-е, друго си е да се позовеш и на ценности. Тези цивилизационни ценности доведоха до няколко кръстоносни походи, които смляха най-цивилизованата държава - Византия. По-късно Испания с цивилизационен подход донесе небивало благоденствие на Мексико, Централна и Южна Америка. Вярно, смляха няколко цивилизации, но важен е цивилизационния подход, кой ти гледа някакви си там цивилизации. Един германски Райх дари нецивилизованите унтерменши, па и цяла Европа с благата на национал-социализма. Е, отидоха си някакви 60 млн. живота, но ценностите преди всичко. Друг един сатрап, по на Изток дари собствения си народ с ценностите на болшевизма. Ценностите са фундамент на една друга държава, която изтрепа няколко милиона индианци при създаването си, а сега разнася ценностите на Смит§Уесън из света; минат се не минат няколко години и хоп, революция, цветна разбира се, в смисъл оцветена с много кърви, но цивилизационният подход носи демокрация, постигната вече в Ирак, Афганистан, кеф ти в Либия, кеф ти в Сирия. Изобщо цивилизационният подход носи благоденствие. Скоро и в други държави населени с люде любители на ценностите. Не оставяйте носителите на цивилизация сами.

 62. 62 Профил на vrijheid
  vrijheid
  Рейтинг: 294 Неутрално

  В една от книгите си, този политолог от НБУ, засяга спецификата на посткомунистическата манипулация в България. Тази статия е нагледен пример, как аФтора Дойчев може да бъде най верения си последовател в манипулациите, които иначе громи в книгите си.
  Ето някой от похатите на манипулиране, за които е писал и които толкова добре прилага на практика в списвУванията си:
  Дезинформация
  Многократно повтаряне
  Омаскаряване (сатанизиране) на неудобните опоненти
  Посяване на семето на съмнението
  Потискане по всякакъв начин на неудобната информация
  Отклоняване на общественото внимание към нарочно създаден друг проблем
  Безпардонно и нагло фалшифициране на историческите факти

 63. 63 Профил на adv.manev
  adv.manev
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#10] от "graovecaИван Кръстев ли е либерал и демократ. Хайде да не се познаваме и да не знаем кои са му родителите.

 64. 64 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1401 Неутрално

  Да живееш в държавата на ДПС и да обвиняваш някой друг в "липса на политически разум" е достатъчно показателно само за себе си защо тази статия е пародия на мисъл.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 65. 65 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 921 Неутрално

  Затова има различни държави и нации, защото има различни ценности, различни виждания и различни нагласи.
  Да дойде някой в дома ти и да ти обяснява, че не той трябва да се съобразява с правилата и традициите ти, а ти.. с неговите?!
  Това е меко казано нагло!
  Нека някой 'мултикултурист' или съвременен 'интернационалист' да иде в С. Арбия, Иран или коя и да е ислямска държава и да предяви правата, които има в Европа. Най-малкото ще му се изсмеят! И с право! Защото онези хора са решили да живеят по начина който им допада.

 66. 66 Профил на alcapone
  alcapone
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#8] от "lout66":

  Катарците продават газ по $600, защо ще започнат да продават на под $100? Ти математика до 3ти клас учил ли си?

 67. 67 Профил на alcapone
  alcapone
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А бе един въпрос на който никой не отговаря. Защо след 5 години война между Сирииската армия и импортираните исламисти - революционери, чак сега започнаха да идват към Европа бежанци и то предимно мъже в наборна възраст. Кой ги товари на кораби, облича, храни и транспортира?

 68. 68 Профил на vrijheid
  vrijheid
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#63:"adv.manev"]Иван Кръстев ли е либерал и демократ.[/quote]
  Кръстевци, Дайновци, Минчевци за това им се плащат грантовете - да се показват по медиите и да свеждат до материала "политкоректната линия", която е изгодна за работодателя - на това някой му викат демокрация, други пазарна икономика.

 69. 69 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 466 Любопитно

  "Левите либерали не могат да разберат простия факт, че едно е да бягаш от войната и диктатурата, а съвсем друго да бягаш на Запад, за да получиш неговите блага, без да имаш никаква заслуга за тяхното съществуване."

  Добре бе, не ви ли е срам да ръсите измислици без нито едно доказателство? На базата на какво твърдите, че хората идващи в Европа идват само за да получават блага, без да работят? И какава заслуча имат примерно българските имигранти в западна Европа за благата там? И защо трябва да иамат заслуга? Те не искат нищо повече от шанс да работят, и живеят нормално от труда си. Какво лошо има в това? Това че са мюсюлмани лои е лошо, госпогине от Института за свободен капитализъм? Или цвета на кожата им е лош?

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 70. 70 Профил на nikero
  nikero
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Такъв тюрлю-гювеч нямам спомен, откога не съм чел -смесица от очевидни повърхностни констатации, конспиративни теории и тежнения към неоколониализъм.

 71. 71 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 466 Весело

  "Докъде доведе ляволибералният мултикултурализъм и политическа коректност в собствените им страни"

  Ами то се вижда до къде доведе - доведе до това, че страните с най-големи имигранстски общности и с най-голяма толерантност към различните са най-развитите страни и страните с най-висок жизнен стандарт. ДО това доведе мултикултурализмът

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 72. 72 Профил на georgi_ww
  georgi_ww
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Нищо случайно няма в арабския свят! Нито арабската пролет ли беше, есен ли - и тя си дойде по график. Сега това преселение също не е случайно. Гражданската война е от 3 години ако не и повече - защо тъкмо сега тръгнаха? Защото имат мисия! Само дето европейците са вече с меки дупета и си завират главите в пясъка само, и лицемерничат с тези мулти глупости.

 73. 73 Профил на Максим
  Максим
  Рейтинг: 712 Весело

  "Защо оставиха на практика само САЩ да воюват със световния тероризъм?" - дотук четох, така се превивам от смях, че не мога повече

  Sic transit gloria mundi...
 74. 74 Профил на bate_boby
  bate_boby
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#65] от "ali_ibn_isa":

  Ще му се изсмеят след като му отрежат главата публично на площада...
  В Афганистан например атеизмът се наказва със смърт, християнството също. Шериатът не прощава.

 75. 75 Профил на conventi0nal
  conventi0nal
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#5] от "palav_nik":

  +++++++++++++++

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 466 Неутрално

  "Ако Европа имаше твърд подход и стратегия, не трябваше да се допусне бежанците от войната да емигрират в цивилизования свят, а да се върнат, за да възстановят цивилизацията в своите страни."

  Ама разбира се! На евреите бягащи от нацистка Германия според автора не е трябвало да се позволява да я напуснат, а трябвало да бъдат връщани обратно, за да възстановят демокрацията сигурно...

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 78. 78 Профил на bate_boby
  bate_boby
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Светът се тресе, у нас новината на деня е Цецо!
  Това е положението. Сладки сънища!

 79. 79 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 717 Неутрално

  Като правило конфликтите в Близкия изток дигат цената на петрола и обичайните заподозрени за разпалването им са тези които искат високи цени. Този път американците искат ниски цени...
  Още преди 2 години гледах един руски финансов анализатор на форум за автомобилният бранш който съветваше руския автомобилен сектор да се готви за трудни времена тъй като без сериозен регонален конфликт цените на петрола ще паднат.
  Обама пък изненада всички като не започна война в Сирия след химическите атаки на Асад и не даде нападателно оръжие на Украйна.
  .....и цените паднаха.

 80. 80 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 524 Неутрално

  За криворазбраната толерантност съм съгласна. Хубаво е, че повече хора го осъзнават. Автономията на всеки свършва, когато нещата опрат до конституционните ценности, които обединяват обществото.
  Искаш да носиш бурка - не може, ние тук живеем заедно и общуваме помежду си. Съдът в Страсбург вече го заяви.
  Не искаш да ходиш на уроци по плуване с класа, защото голите тела те обиждат - не може, ти си част от това общество и ще се съобразяваш - германски съд вече се произнесе.
  Искаш едновременно да работиш като католически свещеник и да си женен - не може, имаш задължение за лоялност към църквата, чиято религия проповядваш.
  Щом си част от една общност, ще си лоялен към нейните ценности и ще ограничиш малко безкрайната си автономия.

 81. 81 Профил на Коце Слаев
  Коце Слаев
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#62] от "danail72":

  Като стана въпрос за "Отклоняване на общественото внимание към нарочно създаден друг проблем", се сещам, че може би в момента е нормално да се опасяваме от ситуацията/проблема с бежанците от Изток, но в световен план има редица други, много сериозни и наболели проблеми, чието скорошно ескалиране може да доведе до много по-голям крах света ... само че новините около тези изострящи се проблеми севсем леко и плахо се прокрадват единствено през специализираните медии; да вземем за пример евентуалното вдигане на основната лихва от страна ФЕД (идващия вторник), което може да предизвика сериозна верижна реакция и най-вече редица по-бедни държави да рухнат иконимически ... говори се дори за потенциален банкрут на световната икономика (който сам по себе си само се отлага във времето); нещо, което със сигурност ще има по-голямо отражение в/у живота ни отколкото кризата с бежанците!

  "Миналото е понятно за нас само в светлината на настоящето и можем напълно да разберем настоящето само в светлината на миналото." - E. H. Carr
 82. 82 Профил на Коце Слаев
  Коце Слаев
  Рейтинг: 328 Неутрално

  апропо ... не вторник, а четвъртък (17.09ти)!

  "Миналото е понятно за нас само в светлината на настоящето и можем напълно да разберем настоящето само в светлината на миналото." - E. H. Carr
 83. 83 Профил на ramboto
  ramboto
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Това хора с власт да проповядват съчувствие е висша форма на лицемерие. Какво политически коректно има в опасната за всички нелегална миграция? Англия, Испания, Португалия, са контролирали световни империи преди векове, и смятате че днес още по-великите световни сили не могат да овладеят някаква самопоявила се банда? ИД е в Ирак, кой контролираше Ирак-САЩ. САЩ унищожи държавата Ирак, обеси ръководителя и, и остави Ирак на ИД. И по телевизията показваха как ИД отварят случайно попаднали им американски сандъци с оръжия.

  "Не цели ли Москва чрез икономически натиск над Берлин да се опита да снеме европейските санкции? И няма ли да да й помогне потопът от над 800 000 мюсюлмани емигранти към Германия годишно?"

  Бойко, Меркел, и др. западноевропейски и американски политици ни убеждават да примаме тези емигранти, и виновен е Путин? Цялата западна пропаганда по въпроса, снимките на усмихнати немски полицаи с арабски деца, все руска работа!

 84. 84 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 611 Неутрално

  "Защо оставиха на практика само САЩ да воюват със световния тероризъм?"
  Това е най-смешното изречение в текста.
  За самочувствието обаче автора не е съвсем прав. Българина никога не е страдал от липсата на самочувствие, напротив. Друг е обаче въпроса, че надутото ни самочувствие е без покритие...
  Запада има разум. Този разум ще спре притока на емигранти в страните им и те ще се настанят в страни като България- нали за това сме буферна зона. Има и нещо добро от този процес- България ще възстанови част от населението си, а управляващите ще отчетат положителния прираст на населението като успех за управлението им.
  Дали това обаче е добре за България ?
  Ако искаме да сме спокойни от отговора на този въпрос е добре да го зададем към Съда който оправда Цветанов. За него /СЪДА/ няма да е проблем бързо да произведе още една лъжа. Важно е управляващите да уцелеят и мат'ряла щастлив. Но какво става с България ?! България кучета я яли...

  Stupid people make me sick
 85. 85 Профил на За да останат ХОРА в България.
  За да останат ХОРА в България.
  Рейтинг: 753 Неутрално

  "Това е война на ислямистите за унищожение на западната цивилизация."

  !!!

 86. 86 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Уважавам редакцията, че пуска и такива статии въпреки, че подкрепя противоположното мнение.
  Затова и продължавам да чета "Дневник". И да го защитавам от опитите на Пиковите Блицове и свинчетата на мама да го затворят.
  Това вече е свобода на словото. Когато имаш смелостта да публикуваш доводите на противниците си. В случая на тези от нас (огромното мнозинство, както се вижда под всяка статия), които смятаме, че западните лидери (и ББ от вчера) правят огромна грешка в политиката си по отношение на миграцията в Европа.

 87. 87 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 466 Любопитно

  ... И понеже стана дума за лицемерие, няма по-голямо лицемерие от това, да твърдиш че си поддръжник на свободния капитализъм и конкуренцията и същевременно да искаш протекционистични мерки и недопускане на конкуренция на трудовия пазар.
  Впрочем лицемерието е характерно за поддръжниците на "свободния капитализъм" - станата образец за тя е Чили по времето на Пиночет - техният "свободен капитализъм" може да съществува само в условията на военна диктатура и масови репресии.

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 88. 88 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 466 Неутрално

  ... Въобще проблема на феновете на Айн Ранд е, че не разбират човешката природа (макар да твърдят обратното) - те разглеждат човека като животно с разум, със съответните животински инстинкти - алчност, агресия и егоизъм, но без съвест, етика и морал, без способност за съчувствие или алтруизъм. Може би действително им липсват тези качества, затова не ги разбират. Така или иначе именно тези висши качества движат човечеството напред. Те диктуват в случая да се помогне на нуждаещите се хора. А алчността, агресията и егоизма модят само до войни, неравенство и смърт.

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 89. 89 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#13] от "Fred":
  [quote#13:"Fred"]И още нещо, имам натрапчивото усещане, че този "хуманистичен" ентусиазъм е добре платен. То бива добросърдечие но чак пък толкова, и при такива крещящи факти че нещата не са такива каквито се опитват да ни ги вкарат в главите... Наистина трябва да се поразрови кои от къде получават финансирането. [/quote]

  Съвест моя среднощна, пиленце мое неоперено, ти сега на куе сакаш да провериш финансирането - на истеричките дека ти прават картината на света в медиите "малце" по-различна от туй дека очите ти виждат, али на самити "бежанци" дека намират они пари за патуването?? Али кат земеш 500 000 "бежанци" и умножиш на 6000 евра на глава за пътя, и земеш 100-200-500-1000 медии с по 20-50-100-500 журналисте по 150-300 евра надник плюс на журналистите началници, плюс шифьори, плюс чистачки, плюс кампютрджии плюс операторе и звукорежисьоре и не мое да прецениш КОЙ ша има толкоз пари да финансира ако случайно нема он некой печатна за пари машина??

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 90. 90 Профил на totodd
  totodd
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Препоръчвам на автора да отиде да поживее в саудитска арабия. Тогава може би ще разбере, че на нас не ни липсва съчувствие,а имаме все запазена родова памет въпреки напъните на такива като него


  Публикувано през m.dnevnik.bg

 91. 91 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3376 Неутрално

  Статия с много амбиция, но с твърде малко покритие на тези амбиции

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 92. 92 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1456 Любопитно

  [quote#40:"Blood Red Skies"]не можеш да опровергаеш с факти и логика цитираното от теб във Фактор[/quote]

  И защо да го правя? Ако някой ти каже, че 2+2=5, ще тръгнеш ли да го опровергаваш или просто ще го изгледаш съжалително?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 93. 93 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  [quote#69:"AnarchaosBG"]На базата на какво твърдите, че хората идващи в Европа идват само за да получават блага, без да работят? [/quote]

  80% of Turkish Muslim Settlers in Germany Live off Welfare

  http://www.frontpagemag.com/point/183720/80-turkish-muslim-settlers-germany-live-welfare-daniel-greenfield

  Turks in Germany are a Time Bomb
  http://www.familysecuritymatters.org/publications/detail/turks-in-germany-are-a-time-bomb

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 94. 94 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1616 Неутрално

  Добър анализ.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 95. 95 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 466 Весело

  До коментар [#93] от "Barcelina #Stop islamisation of Europe":

  Да, сигурно затова Германия ги е поканила през 60-тте и затова ги наричат гастАРБАЙТЕРИ

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 96. 96 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  До коментар [#95] от "AnarchaosBG":

  Навремето са работили, дядовците и бабите и бащите и майките на сегашните търтеи. Но фактите са необорими - 80% от турците в Германия днес живеят от социални помощи.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 97. 97 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 466 Весело

  ХАХАХА
  [quote#96:"Barcelina #Stop islamisation of Europe"]фактите[/quote]
  от www.frontpagemag.com

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 98. 98 Профил на AnarchaosBG
  AnarchaosBG
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Не че това, което става с турците в Германия има каквото и да било общо с това, което ще стане с бежанците... Бе въобще я не ме занимавай с глупости...

  "The alternative to the hierarchical power structure is based on mutual aid and group consensus."
 99. 99 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 759 Любопитно

  [quote#0:"Статията"]Когато имаше американска намеса в Афганистан и Ирак, левите либерали обвиняваха Америка, че се меси с военни и недемократични средства в чужбина. Когато сега САЩ не се намесват, пак са виновни, този път защото не се намесват![/quote]
  Който на панихида пее, а на сватба плаче, е винаги виновен!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 100. 100 Профил на alcapone
  alcapone
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#61] от "Мърмор":

  Няколко милиона индианци? Говорим за десетки миниони индианци и поне 100 милиона черни роби довлечени, избити, измрели и т.н. за 200 години робовладески строй, оопс пардон, демократично развитие...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK