А с колко "с", дами и господа, всъщност се пише Борисов?

А с колко "с", дами и господа, всъщност се пише Борисов?

© Анелия НиколоваПрепубликуваме текста на Тони Николов от портал "Култура". Акцентите са на "Дневник". Заглавието - също. Оригиналното е "Политически лакърдии". 


Колко "исторически" е всеки компромис в България се разбира най-добре, когато споразумението по него влезе в сила и стане история.


От развоя на споровете за промени в Конституцията поне на първо четене се разбраха, според мен, няколко неща, които и без това се знаят:
– че идат избори;


– че натискът от Брюксел все още стряска, въпреки че ЕК си има друга болка на главата с огромната бежанска криза;


– че в съдебната система има устойчиви "политически лобита" и постоянни корпулентни брокери;


– че ДПС има подчертан интерес от запазване на статуквото и отново търгува съгласието си;


– че БСП изобщо не е наясно какво върши;


– че АБВ иска да седи на два стола едновременно;


– че Русия в момента е пренасочила вниманието си към Сирия и съответно "Атака" не е мотивирана да гласува "против";


Накратко: повече от ясно е, че промени в Конституцията ще има. Въпросът отново опира до няколко технически, но много важни детайла: до разпределението на политическите квоти в двете камари във Висшия съдебен съвет; до опитите на прокуратурата да запази надмощие в съдебната власт (това е "прокурорското менгеме", ако преобърнем метафората на Георги Първанов); и най-вече до гарантирането всяка камара – на съдии и прокурори – сама да взима своите кадрови и дисциплинарни решения.


Това по техническата част на промените в Конституцията.


А сега няколко думи и


по чисто политическата игра


Мнозинство от 184 гласа на първо четене (и то преди избори!) е наистина необичайно и идва да подскаже нещо. То е или знак за затишие пред буря (след изборите), или за сериозна политическа анемия, която на всяка цена търси удържане на статуквото, особено на фона на сегашната криза в Европа.


И аргументите, общо-взето, клонят към втората хипотеза.


Отдавна не сме виждали политическите сили толкова лаконични и единни и то пред казус като промени в Конституцията, заради които винаги са бликали потоци парламентарна лава.


А сега – нищо.


Все едно, че парламентарно представените сили (с изключение на ДПС) са прекарали отпуската си в Южна Гърция, сиреч в областта Лакония, и там са били осенени от спартанската мъдрост да се подхожда към проблемите кратко, с "да" и "не", а не с облаци от думи.


Българската парламентарна традиция обаче е друга. В нея най-добре вървят речите в "стил Такев". Припомням: Михаил Такев (1864-1920) е известен политик от Демократическата партия, бил е вътрешен министър, прочут е с многочасовите си парламентарни речи и агитации из страната, по време на една от които по грешка, вместо него застрелват Алеко Константинов. Но това е друга история. В парламентарните анали Михаил Такев остава с това, че


по всички въпроси е бил в състояние да изнесе една 4-часова реч


Тя започвала с хаоса, тоест начевала още преди сътворението на света, след което се стигало до Ноевия ковчег, минавало се през Аристотел и т.н. Никола Мушанов, виден политик от същата партия, твърдял, че може да отгатне колко ще говори Такев, само като чуе началото на речта му. При споменаването на "хаоса" намръщено отсичал – четири часа. Ако чуел думите: "Демостен е казал, че човекът е едно словесно животно…", кисело прогнозирал: "три часа и половина". И едва в случай, че речта на Такев започнела със споменаването на думата "акцизи" или "цигари" с ведър поглед се провиквал: "Браво бе, Такев", с прогнозата –  "половин час". Наричали последната реч "кратък Такев".


Учудващо е, че този път и г-н Лютви Местан успя да се вмести в най-краткия формат на "Такевата реч". А концептите му за хаоса и демокрацията бяха гарнирани с полузаплахи-полупредложения: да се разпусне този парламент и да се свика Велико народно събрание. И то защо – за да се види "цялата реформаторска мощ на ДПС".


В крайна сметка в парламента се появи Бойко Борисов на път за Брюксел, а гласуването на първо четене на промените в Конституцията мина вяло и без изненада.


По-интересни са


"речевите стратегии", с които се обговаря цялото това политическо снишаване


Ясна е позицията на ГЕРБ, Реформаторите, ПФ и разните му там (не)зависими депутати.


Ясна е и позицията на БСП – глуха опозиция, предвид на задаващото се в местния вот.


Ала се откроиха поредните обертонове в речта на г-н Местан, които, уж гневно-опозиционни, целяха най-вече да погалят ухото на Бойко Борисов.


А това е основата на всички политически трели на ДПС.


Някога (и то не толкова отдавна) сегашният премиер бе назоваван от ДПС само с трите си имена – Бойко Методиев Борисов. Каква е закачката, така и никой не разбра. Ходеше слух, че това е намек за предстояща процедура на разпит при следователя. Лютви Местан, пак от парламентарната трибуна, го наричаше "момчето от Банкя" и твърдеше, че "генералските му пагони били подарък от г-н Доган, но тези подаръци вече свършили" и т.н. И пак Местан охотно обсъждаше пред камерите "управленския профил" на Борисов, който е с "профила на пожарникар" (за разлика от този на "експерта Орешарски").


Днес от това няма и помен.


Нещо повече, в интервю за "Панорама" Местан като изкусен политически тълмач разшифрова метафорите на "премиера на България", най-вече тази за "телените мрежи отпред и ятагана отзад". При това категорично, и то от името на европейските либерали, се опита "да разграничи Борисов от Орбан" (че кой ги свързва?).


И още, и още…


От парламентарната реч на г-н Местан (в стил "кратък Такев") пък се открои друго послание – за "ДПС като реформаторска мощ".


Поканата за танц с ГЕРБ (щом се прогонят "злите реформатори") е очевидна.


И Лютви Местан, и медийните бухалки на Пеевски само търсят сгоден повод за да произнесат "името Борисово", водени от уплаха "да не би някой да подвежда премиера…".


"Кой?" –  също е ясно. В издания, близки до най-успелия млад и корпулентен българските политик, лидерите на реформаторите метафорично се представят не иначе, а като "скрибуцащи политически скакалци, гладни за власт".


Освен с висотите на тази политическата метафоричност, всичко е съпроводено с такова челобитие и такива медийни метани пред Бойко Борисов, че неволно се сещам за една драма от времето на сталинизма, сполетяла двама изтъкнати съветски режисьори – Александър Зархи и Йосиф Хейфиц, които имали сходен проблем с преклонението си към Вожда при появата на своя филм "Член на правителството" (1939).


Историята е "притча во езицех" в съветското кино. Филмът бил гледан от Политбюро, одобрен лично от Йосиф Висарионович, и всичко като че ли било наред, докато бдителният секретар на Сталин – Поскрьобишев, подсказал, че


никъде във филма не се споменава името на Вожда, което е "нередно"


На режисьорите било предоставено да намерят начин как това да стане, без да изглежда съвсем очевадно (подлизурски), за да не развали заснетия филм.


Тежка задача. Зархи и Хейфиц мислили седмица, две… Все не успявали "спонтанно" и "естествено" да упоменат Вожда. Докато внезапно не ги осенил следния изход. Във филма председателката на колхоза търси решение на селските проблеми, пишейки писмо до "член на Правителството" (без да се казва кой). Допълнително била заснета следната сцена. Председателката пише писмо на газена лампа, въздиша тежко и в един миг буди дъщеря си, ученичка в горните класове.


Въпросът на майката е: "Катенка, с колко "с" се пише Висарионович?" (на руски –  с две "с").


Питам се, както е тръгнало, дали след някой и друг ден Лютви Местан (срам не срам) няма да вземе и патетично да възкликне при удобен повод: "А с колко "с", дами и господа, всъщност се пише Борисов?"


Политиката иска жертви.


Нищо, че тези политически лакърдии, на фона на бежанската криза в Европа, са пълни глупости.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (65)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Заядливо,претенциозно и глупаво!

 2. 2 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 782 Неутрално

  че неволно се сещам за една драма от времето на сталинизма
  ==========================================
  Със сигурност е съвсем неволно. Иначе едва ли Дневник и Култура щяха да пуснат статията без да се посочи злият пример и приемствеността на лошия чичко Сталин с онези които не харесват вождовете - реформатори.

 3. 3 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 571 Весело

  Лафчета и нищо ново.
  Авторът да не е Тони Николов, че не погледнах

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 4. 4 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Нищо, че тези политически лакърдии, на фона на бежанската криза в Европа, са пълни глупости.
  ...
  Автора е направил точен коментар на "творбата" си

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3835 Любопитно

  ехаааа , освен политици и автори ли заслужаваме вече

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 672 Неутрално

  [quote#5:"deribeev"]ехаааа , освен политици и автори ли заслужаваме вече[/quote]
  Щом вчера учиндолския е напълнил националния стадион, значи всичко си заслужаваме.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 7. 7 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1282 Неутрално

  Остроумно... реформаторската мощ на ДПС

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 8. 8 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  "И Лютви Местан, и медийните бухалки на Пеевски само търсят сгоден повод за да произнесат "името Борисово", водени от уплаха "да не би някой да подвежда премиера…"."

  Това започна да омръзва. Не зная какви варианти има пред Борисов, ама ще е странно , ако е забравил как също беше ласкан по време на първия си мандат и как свърши това. После, как по времето на Олигарски как се обърнаха срещу него. Започва да прилича това повторение на фарс

 9. 9 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 579 Неутрално

  Чакам момента, когато няма да има нужда това име изобщо да се пише. Нито с едно, нито с две "с".
  Но нийде надежда взорът не види. След като снощи ми се наложи да проведа среща в района на стадион "Васил Левски" и видях какво пали и как горят погледите на десетки хиляди младежи у нас (учиндолският квазимодо), то не очаквам скоро да престанат да избират палячовци да ни управляват.

  No Pain No Gain
 10. 10 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Какъв е смисъла да се хаби мастило или клавиатура за да не се каже нищо ново? Има ли някой на който да не са изброени следните факти - ДПС си пазят статутквото, ГЕРБ им клякат защото имат общ интерес, БСП и Атака...има ли въобще смисъл да ги коментираме? АБВ и Първанов кешират от когото може. Единственото нещо което не е известно е защо РБ продължават да участват в този цирк. Това бих искал да разбера. И естествено отговорите на Кой, Защо, Как и най-вече ДОКОГА?

 11. 11 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Поканата за танц с ГЕРБ (щом се прогонят "злите реформатори" е очевидна."Това е истината,РБ хвърли голям камък в блатото на статуквото и бе намразен от това статукво.

 12. 12 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 650 Неутрално

  С много думи изказано едно - срамът на българските политици.

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 13. 13 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  Къде би отишъл задълго Борисов и бандата му от ГЕРБ, ако се проведеше истинска съдебна реформа? Такава, каквато проведе Маковей в Румъния

 14. 14 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 672 Любопитно

  А има ли съществена разлика между късния Живков и ранния Борисов? Като изключим основната посока в която се декларира подчинение към големия брат.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 15. 15 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  Пеевски дали е гласувал ЗА "промените"?

 16. 16 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  [quote#10:"neznaiko.bg"]Единственото нещо което не е известно е защо РБ продължават да участват в този цирк. Това бих искал да разбера. [/quote]

  Много просто - бяха от публиката на цирка един мандат и хич не им хареса.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 17. 17 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Има някои попадения, но общо взето слаба статия. Напоследък Тони взе да издиша.

 18. 18 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#13] от "stenli1":

  В Румъния сигурно има депутати за един парламент, министри за 2 кабинета и магистрати за един ВСС в затвора или с напреднало разследване за злоупотреби.
  Вие как я виждате, дпс да гласува за незанисима съдебна власт, която наистина да разследва цанков камък? Или пък герб за независима съдебна власт, която да разследва апартаментите на Цветанов?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 19. 19 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  До коментар [#10] от "neznaiko.bg":

  Има три неща, които движат света - пари, жени и власт.
  В съвременен вариант - пари, мъже и власт.
  Понякога поредността се променя, но това е.
  [quote#10:"neznaiko.bg"]Единственото нещо което не е известно е защо РБ продължават да участват в този цирк. Това бих искал да разбера. [/quote]

 20. 20 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Горе, долу точно! Добър текст.

 21. 21 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  До коментар [#18] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Аз това се опитах да "намекна", че нито ГЕРБ, нито ДПС ще гласуват ЗА, ако се чувстваха застрашени.

  Така, че всеки може да разбере за какво става дума

 22. 22 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  Разочарованието ще е за онази част от "фенове" на ГЕРБ, които искрено вярват, че партията им е "автентично дясна" и е обречена да прави реформите с РБ. Когато ПИКльовците подемат ББ, останалите герберчета, на които подобни мнения се струват досадни, неоригинални, измислени, ще станат отново противници на ДПС, КОЙ и т.н. Засега преглъщат.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 23. 23 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2728 Весело

  В тази статия отделям две части-в едната достатъчно обективно е изписан (не е грешка-изписан) стилът на Местан и хамелеонските му трансформации. В другата- направен е еклектичен опит този стил на Местан да се използва в полза на реформаторите (разбирай -срещу Борисов). След като напомня само, че ББ досега не е давал никаква власт на ДПС (но успява в нужни моменти и в интерес на България да получи подкрепата им ) , спокойно мога да кажа ,че общо взето впечатлението се характеризира с "да се из..реш на метеното". Дори ВисСарионович е влязъл в употреба, за да задълбочи това впечатление.

  Като извод- не всеки може да пише поръчкови статии, така, че да постигнат нужния за поръчителя резултат. Изисква се висш пилотаж в журналистиката. Тук впечатлението е като за начинаещ пилот. Защо ли- защото докато Борисов е на власт, ДПС няма да имат достъп до нея! А това, че ако отпаднат реформаторите, ГЕРБ неминуемо трябва да се обърне към ДПС, е написано , за да плаши електората. С неистовото си желание да изглеждат като единствен двигател на реформите, реформаторите само подчертаха само своето безсилие- цяла България разбра,че без ГЕРБ нищо не става, а последното гласуване показа,че дори и Атака може да бъде фактор в някои възлови моменти.
  ПС Нямаше да напиша това, ако не беше постоянно натрапващата се от апологетите на реформаторите фикс идея, че без тях България е обречена, че те са единствените, неповторимите. За една година достатъчно пъти станаха за смях, а сега на изборите ще берат плодовете от това. Но да се сърдят на себе си!

 24. 24 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Кое, твойто с накрая ли?
  До коментар [#1] от "doroteus":

 25. 25 Профил на magistrat
  magistrat
  Рейтинг: 753 Неутрално

  Тони, ще те разберат само тези, които и сега ще гласуват срещу Борисов.
  Борисов няма дори и да мигне за твоето творение. Борисов не чете, а ако пише - само във Фейсбук.
  Убеден съм, че срещу явлението Борисов трябва да се пише ясно и точно - като за "материала" в Родината.

 26. 26 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не всеки обаче, може да пише! Справка написаното от теб!До коментар [#23] от "Дон Кихот":

 27. 27 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2210 Весело

  Похвално! Бай Тони е тънък познавач на целия Ленфильм, нещо, с което никоя мурзилка не може да се похвали. Тук, обаче, възниква един важен творчески въпрос. Кво правим днес с великия пърформънз на Naio Tsitsin, документиран за поколенията:

  http://i2.offnews.bg/events/2014/09/27/394333/1411817558_5.jpg

  С днешна дата ще ударим ли една влажна протестърска целувка по златния конституционен пръст на Сидеров или ще се правим на дълъг Такев? Майтап бе. Въпросът беше с колко ц–та се пише Найо?

 28. 28 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Не съм много наясно с политически мантри и опорни точки, та моля форумните специалисти да разяснят - Тони Николов обвинява Местан в извъртане, а преди 2 дни Радан каза, че вярва на Местан, защото "познава достатъчно много български турци и опитът му го е научил, че думата на турчин, мъж, глава на семейство, не се дели на две."
  Та кой е верния отговор:
  1) Радан е прав
  2)Тони е прав
  3)И двамата не са прави

  Опция и двамата да са прави няма логика.

 29. 29 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 948 Неутрално

  Толкова много думи за толкова малко (с)мисъл...

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 30. 30 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Слаба статия. Има добри моменти, но именно стилистиката в стил Такев ѝ пречи. Както и основния извод, че ДПС и Герб плюс Атака не се чувстват заплашени. Напротив, чувстват се.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 31. 31 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3207 Неутрално

  [quote#27:"Lemmy"]ще ударим ли една влажна протестърска целувка по златния конституционен пръст на Сидеров[/quote]
  Някой друг е ударил целувката по пръста, та няма нужда протестърите да го правят. Нито пък Тситсин, ако това имаш наум.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7635 Неутрално

  Както е казал Мечо Пух,всяко нещо,струва друго нещо.

 33. 33 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 995 Неутрално

  ДПС-то са най-силни и мощни в далаверите и престапленията с цел обогатяване. Справка: Христо Бисеров - перач, Данчовия тъст заграбил имоти, Башев с незаконните постройки, самоубиствата в Сараите и разбира се с "хидроинженера" агента от ДС Сава.

 34. 34 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  [quote#4:"роджър"]Автора е направил точен коментар на "творбата" си[/quote]
  Намекът (дали да не кажа "натвърдът" за политическите игри на ДПС и неотклонният му стремеж към властта на всяка цена съвсем не може да се нарече лакърдия.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 35. 35 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 575 Весело

  До коментар [#28] от "aralambi":

  Верният отговор на твоята анкета е скатан в корелацията "ДПС / Реформаторска мощ" - ДПС може да бъде достоверна реформаторска сила, само вън от собствено политиката, сиреч, става дума за нещо, от което сме се отрекли, още при изграждането на политическия ни конструкт ...
  Понятието за ДПС в съвременния ни общ живот е синоним на конвенциално съгласие за понятието "политическо статукво"...
  Горката ни, надлежно сбъркана и побъркана, Конституция ...

 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3869 Неутрално

  [quote#28:"aralambi"]Тони Николов обвинява Местан в извъртане, а преди 2 дни Радан каза, че вярва на Местан, защото "познава достатъчно много български турци и опитът му го е научил, че думата на турчин, мъж, глава на семейство, не се дели на две."
  Та кой е верния отговор:
  1) Радан е прав
  2)Тони е прав
  3)И двамата не са прави [/quote]
  По-скоро въпросът ти е неправилен, защото в дадения случай Местан не извърта, а направо си заявява какво мисли.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 37. 37 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 666 Неутрално

  Всички маски отдавна са паднали.
  Че агент Буда (Рапонът) и агент Павел (Местан) са дупе и гащи, както и че конците им се дърпат от едно и също място.

 38. 38 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 659 Неутрално

  До коментар [#10] от "neznaiko.bg":

  Всезнайко,
  РБ участвуват с удоволствие в този цирк ГРАТИС,защото за следващия няма да могат да си купят билети!
  Едрият вложител с преференциална лихва в обявената в несъстоятелност КТБ едва ли ще се бръкне да им купи такива!

 39. 39 Профил на clarkv622
  clarkv622
  Рейтинг: 974 Любопитно

  Каква творческа и интелектуална немощ.
  Дали автора толкова си може, или просто се нагажда към публиката?

  България е на 111 място по свобода на словото. Ако дневник се откаже от грантовете ще се изкачим до 110
 40. 40 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1310 Любопитно

  [quote#18:"The Dark Prince Of Bankya"]Или пък герб за независима съдебна власт, която да разследва апартаментите на Цветанов? [/quote]
  Какви апартаменти, какви 5 лева? Май ни#КОЙ не си спомня за НЕЗАКОННО подслушваните над 850 политици, бизнесмени, интелектуалци и пр. народонаселение? ЗАБРАВИХА!! Най-вече "независимите" медии. Забравиха и за експертизата в Англия на строшения диск. "Забравиха" и очакваната смърт на проф. Евгений Николов и показния разстрел, уж при спречкване за паркомясто, на програмиста Николай Найденов. За двамата се говори, че са възстановили записите на "харддиска на Отвертката". И убиецът на Найденов, дето си защитавал паркомястото, така и не се откри. Чудно защо. И Цвинокио, останал само с две присъди в Страсбургза клевета, се пери с предстоящата победа на ОПГ-то, по изпитаната рецепта...

 41. 41 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 506 Весело

  ... това упорство да легитимират борисов, местан и прочее сган, директно фалшифицираща избори, разграбваща безпардонно бюджета и сетната хорска дрипа... да ни ги представят като "политици"!, ме изкарва от равновесие, не!, а ми се реве с глас...

  )))

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 42. 42 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело

  До коментар [#6] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Що ся го обиждате, господине? Ми Дългият се старае, той знае английски? Или поне ходи на уроци. Развива се в културно отношение. Каква вина носи, след като българската модерна музика е..српска)))

 43. 43 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1391 Весело
 44. 44 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Добре, че са експертите от ДПС да пишат реформите на Борисов. Борисов трябва да подаде оставка, защото страната не го иска и с него няма бъдеще! Оставка!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 45. 45 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Борисов и ГЕРБ са креатура на Доган и ДПС. Доган вкара Борисов в политиката, Доган направи Борисов главен секретар на Милицията, Доган направи Борисов генерал. Борисов е застраховката на Доган за безгрижен живот.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#45] от "socialen":

  Сакън, недей! Ще ти се обидят герберастите. Да не би да намекваш, че случайно Доган "изпусна" репликата за разпределянето на порциите през 2009, че случайно Бойче не го закача вече 6-та година, че случайно помпаха заедно, а после замитаха заедно в КТБ, че гроб и дпс имат общи бизнес интереси?

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 48. 48 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#47] от "The Dark Prince Of Bankya":

  Да! Борисов е застраховката на Борисов за безгрижен живот!

  Т.н. "Караници" м/у Борисов и Местан са цирк за пред сивата електорална маса на ГЕРБ от 1.3 милиона българи.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 49. 49 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 603 Неутрално

  До коментар [#1] от "doroteus":

  О-о-о, Лютви, ти ли си?! Познахме те веднага.

 50. 50 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2981 Весело

  [quote#15:"stenli1"]Пеевски дали е гласувал ЗА "промените"? [/quote]

  Еее то оставаше и РБ да гласува против както гласува при референдума

 51. 51 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2981 Весело

  [quote#47:"The Dark Prince Of Bankya"]До коментар [#45] от "socialen":

  Сакън, недей! [/quote]

  Лоша ви е работата щом и социалния сте извикали на помощ

 52. 52 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#51] от "сидер":

  С Борисов нашата псевдодържава достигна тоталната деградация.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 53. 53 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2981 Весело

  [quote#43:"Сиянието на Мрака"]Избери..своята бюлетина! [/quote]

  А ти защо избираш бюлетина ГЕРБ-ерска ве пиле шарено

 54. 54 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Колкото и да се съска срещу Боката - това е! Гърнето си намери похлупака, затъкна се с него и остави в тъмницата на кухата си вътрешност българите. И както изглежда, така се напасва тая камарила (ГЕРБ - ДПС), че резултатът от този физически контакт ще бъде (и вече е) химичната реакция, наречена "любов от втори поглед". Всъщност, мисля, че статийката иска да обясни точно това. Ама прозира идеята, че тая химия ще ни изтрови...

 55. 55 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2981 Весело

  [quote#42:"Сиянието на Мрака"]Каква вина носи, след като българската модерна музика е..српска))) [/quote]

  Еее ти кат аресваш Ерик Крайделман, па я Томито Джунаса ко да напраим, чи поичито млади аресват чалга. Някой да е организирал концерт на Томито на некой стадион както това става в останаия свят, и ли на твоя Клаидерман, свирил на най големия американски стадион за футбол

  ПП имам и на Томито и на Клаидерман всичките записи пуснати в НЕТ-А

 56. 56 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 2981 Любопитно

  [quote#40:"alexsilver"]Какви апартаменти, какви 5 лева? Май ни#КОЙ не си спомня за НЕЗАКОННО подслушваните над 850 политици, бизнесмени, интелектуалци и пр. народонаселение?[/quote]

  Ааа, в грешка си другарът Станишев в неговата флашка изнесе данни за 8500 подслушвани

 57. 57 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  Добре , Тони , с чувство за хумор, за тъжните реалии на българската политика ...)
  И все пак за Такев - не си прав :)
  КОЛКО бългаски политици МОГАТ да говорят и един час - без да четат ??? :
  За Брюксел - ами мангизите идват от там Тони, затова го слушаме и се плашим от тях / него / ..)
  Иначе няма да има мангизи - за НАЙ- заслужаващите ГИ - в България, ...)
  За изборите сега - ВСИЧКИ искат да ги смятаме, мислим, за ..реформатори ..Затова млъкнаха , засега - предизборно ..:))
  Но, след изборите , когато започнат да си броят агентите тук и там - най вече ДПС - ще видим какви компромиси ще има и дали ще ги има ..>)
  Българска трагикомедия ..)

  BIG AL
 58. 58 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1391 Весело

  И Тони,
  за новите акцизи на цигарите - не чухме и 5 минутна реч на онзи с бузките - финасовия ..
  Просто 30 секундно изпълнение по телевизията и може би - 45 секундно изказване на Боко- някъде по коридорите на парламента ...:))

  BIG AL
 59. 59 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  "лидерите на реформаторите метафорично се представят не иначе, а като "скрибуцащи политически скакалци, гладни за власт".

  На всички трябва да е ясно, че РБ ще плати много висока цена за участието в това управление. За някои цената дори може да се окаже непосилна... Най-ясно ще си проличи на местния вот.

  I Want To Believe
 60. 60 Профил на georgi nikolov
  georgi nikolov
  Рейтинг: 713 Неутрално

  По принцип и изобщо, дежа вю, Тони добре ги е насвяткал.
  А химията ГЕРБ-ДПС, любов от втори поглед е загрявка за изборите догодина. Баце-президент, ерго реализира щение откак влезе в политиката (между другото 53 пъти официално в битноста на главсек на меверето се отрече от тази възможност) да бъде първият и най-вероятно единствен в историята бегеец направил голям шлем. Лидер на най-голямата партия, столичен кмет, премиер при това на бис и догодина по туй време президентин.
  Всичко останало е мижи да те лажем. Депесето може да осигури 400 000 гласа без запъване плюс 1 милион чиновници и семействата, в това число зомбита разсъждаващи първосигнално, " Ама само ТОЙ може да бие комунистите на избори" и готово. Особено при очакваната, то няма и какво друго да се случи ниска избирателна активност. Е, най-вероятно няма да е от първият тур но това са подробности от пейзажа.

 61. 61 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 395 Любопитно

  Промиване на мозъчетата, а?!
  Евтино!

 62. 62 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#38] от "doroteus":

  Но си съгласен, че става дума за цирк, нали?

 63. 63 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 779 Неутрално

  [quote#10:"neznaiko.bg"]Единственото нещо което не е известно е защо РБ продължават да участват в този цирк. [/quote]

  Известно е отдавна. Още от предишните им превъплащения.

  На 04.04. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 64. 64 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 893 Любопитно

  До коментар [#34] от "Храбър":

  Ами аз съм цитирал автора, що спориш с мене ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 65. 65 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#59:"2.50"]На всички трябва да е ясно, че РБ ще плати много висока цена за участието в това управление.[/quote]А АКО НЕ УЧАСТВА КАКВО- бостан ли? Така през 1994, при Беров с надяваха че като са в опозиция, а Беров се дъни ще спечелят изборите, ама хич не стана! А така поне могат да влияят и да бутат! я обясни какво добро би станало, ако РБ не участва в управлението!
  навремето критикувахте СДС че отказа участието в управление заедно с НДСВ
  после пак критикувахте СК че отказа участието в управление заедно с ГЕРБ
  е, сега нагазиха в калта за да бутат колата.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK