Защо повечето имигранти са млади мъже

Защо повечето имигранти са млади мъже

© Dado Ruvic, ReutersМладите несемейни мъже, които искат убежище, нерядко са склонни към агресия. Водени от архаични морални и религиозни представи, те създават и най-много проблеми. А точно тази група бежанци е най-многобройна. Защо? 


Този въпрос си задават милиони хора, включително и в България. Отговор търсят и редица германски медии. Александър Андреев от "Дойче веле" подбра за вас факти и мнения от седмичника "Ди цайт", от всекидневника "Зюддойче цайтунг" и от информационния портал "ИнФранкен".


В Германия пристигат десетки хиляди кандидати за политическо убежище, а това поражда все повече трудности – независимо от гостоприемството, което германците демонстрираха. Приютите са претоварени, общинските служби и полицията работят на предела на силите си. В това всекидневие се случват и скандални неща: мюсюлмани атакуват християни, сунити се бият с шиити, араби се отнасят зле със северноафриканци, чеченски екстремисти се държат агресивно с либерални сирийци, мъжете гледат на жените като на лесна плячка. Не всички бежанци са миролюбиви и дружелюбни, независимо че са попаднали в миролюбива и дружелюбна Германия.
Най-често напрежения възникват при раздаването на храна или пък около санитарните помещения, тоест там, където човешката нужда неизбежно сблъсква хората. В един приют в Касел наскоро се сбиха афганистанци и албанци, 14 души бяха ранени. Подобни побоища имаше в Лайпциг, в Елванген, в Дрезден. Повечето сбивания възникват именно там, където на едно място са събрани много млади мъже, които не виждат непосредствена перспектива. За мнозина от тях насилието е нещо естествено, а религиозните, етническите и културните различия са вентил за агресията.


Защо повечето имигранти са млади мъже

© Dominic Ebenbichler, Reuters


Културни различия


В един претъпкан лагер за бежанци в германския град Дармщад вече от седмици на пристигащите се раздават листовки с напътствието, че в Германия на мъжете е забранено да опипват жена без нейното съгласие. В Берлин пък разделят бежанците, като в едно от помещенията на Олимпийското село се разпределят семействата с жени и с деца, а в друго – несемейните мъже. Това са предпазни мерки. Правозащитните организации предупреждават, че младите несемейни мъже, които кандидатстват за убежище, потенциално създават най-големи проблеми. А точно тази група бежанци е най-многобройна. От Сирия, от Афганистан, от Еритрея, от Нигерия или Албания – 60% до 70% от бежанците са мъже на възраст между 18 и 30 години, твърди Комисариатът за бежанците на ООН. От тях пък 80 на сто са мюсюлмани, при това – сунитско-арабски, а не турски. В Германия това са няколкостотин хиляди души. Две трети от кандидатите за политическо убежище в страната през 2014 година са били мъже. Мнозина си задават въпроса: Защо?


Много сирийски семейства бягат от войната в съседни страни. В Ливан например вече са пристигнали 4 милиона сирийски бежанци, които живеят в ужасяващи условия. Доста тях се опитват да продължат нататък. От междинните лагери в страните съседки на Сирия на път поемат най-вече млади мъже. Те вярват, че имат най-добри шансове да оцелеят по време на това трудно и опасно пътешествие. Освен всичко друго в повечето страни, откъдето произхождат бежанците, младите мъже имат по-добро образование от своите връстнички, тоест разполагат с повече ресурс да се справят в чужбина. По време на бягството си тези млади мъже често нарушават правилата и законите, прерязват гранични заграждения или отказват да дават пръстови отпечатъци. Само в Германия десетки хиляди вече са се изплъзнали от задължението да се регистрират и вече никой не знае къде се намират. Най-вече млади мъже участват и в побоища в приютите за бежанци. Или пък дърпат внезапната спирачка на влака, който ги извозва до лагера, и побягват нанякъде – защото не искат да бъдат "разпределяни", а предпочитат сами да решават съдбата си.


Защо повечето имигранти са млади мъже

© Kai Pfaffenbach, Reuters


Предизвикателствата пред младите мюсюлмани са много


И най-вече тези млади мъже носят бремето на очакванията, с което са ги натоварили техните семейства: да си намерят бързо работа, да започнат да изпращат пари, да приберат и роднините си. Тези млади мъже са подложени на огромен натиск. И логично нарастват опасенията, че скоро може да изпаднат в разочарование и гняв. Че някои от тях може враждебно да настръхнат, да започнат да се събират в банди или пък да залитнат към групите на религиозните екстремисти. Тъкмо поради това както в канцлерството, така и на съвещанията по сигурността, които провеждат полицейските органи и тайните служби, младите мъже мюсюлмани са централна тема.


Разбира се, тези млади мъже са различни – като националност, като образование, като религиозна ориентация или социално положение. Много често за тяхна сметка се нагорещяват политически страсти. А мнозина от тях са добре образовани и амбициозни. Тъкмо на тях се надява германската икономика, която спешно търси работна ръка за промишлеността и дребните производства.


В същото време дългогодишните проучвания показват, че именно младите мюсюлмани най-трудно се справят с такива трудности като първоначалните неуспехи или нежеланието на обществото да ги приеме. Често пъти това наранява тяхното усещане за мъжественост, а те самите стават лесно избухливи и залитат към крайните форми на религията или към строгите правила на патриархалното семейство. В една разработка на Федералната служба за миграцията и бежанците пише: "В сравнение с християните при мюсюлманите е много по-разпространено класическото разпределение на ролите, в което жената отговаря за домакинството и семейството, а мъжът – за препитанието." В друго изследване по поръчение на Министерството на семейството се казва, че склонността на някои млади мюсюлмани към насилие се обяснява с тяхната представа за мъжественост и с решимостта им на всяка цена да защитят онова, което наричат "семейна чест". Хората, които пристигат в Германия с редица архаични морални представи в главите си, трябва да свикнат с факта, че тук еднополови двойки могат да се целуват на улицата. И че не всички, които се надяват на свобода, благоденствие и щастие в Германия, наистина ще бъдат свободни, благоденстващи и щастливи. С тези факти особено трудно ще се примирят тъкмо младите мъже.


Защо повечето имигранти са млади мъже

© Leonhard Foeger, Reuters


Как Германия може да ги интегрира


Но едно общество, което приема толкова много емигранти, трябва да се научи да се справя с подобни проблеми. От всичко най-важно изглежда тези млади мъже бързо да получат съответно образование и да си намерят работа. Трябва още подробно да им се обясни как функционира конституционният ред в Германия, каква е тукашната култура, какви са взаимоотношенията между мъжете и жените. Защото – нека не си правим илюзии – повечето от тези хора ще останат тук задълго.


Така че на Германия сега ѝ трябват повече социални работници и полицаи от мюсюлманското вероизповедание, прилично религиозно образование и мюсюлмански общности за вярващите, които по този начин да осъзнаят, че са попаднали в религиозно толерантна страна, където обществото запазва хомогенността си въпреки различията.


На Германия ѝ трябват нови жилищно-строителни програми, специалисти в детските градини и училищата, в професионалното образование и квалификация. Икономиката ще спечели от новия трудов потенциал, тъй че сега трябва предварително да даде своята лепта за решаването на тази трудна и доста скъпа задача.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (214)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на idiot_idiotov
  idiot_idiotov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Бих си написал мнението по въпроса, но вероятно ще бъде изтрито....

 2. 2 Профил на mtmvb1111
  mtmvb1111
  Рейтинг: 418 Неутрално

  нещо не разбрахме защо са само млади мъже..... защото европейската политкоректност забранява да "си казваме истината право в очите"........

  Руското влияние убива България! "Дневник" също....
 3. 3 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1956 Любопитно

  Защото са ислямисти и се разселват по европейски квоти иначе християните си седят и смело се бият с наемниците -"опозиция" финансирана от Кери!
  фондация "Америка за България",

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 4. 4 Профил на Hasta La Vista antifascista OI!
  Hasta La Vista antifascista OI!
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Те ако сеят само боклуци - добре, ама някой дали ги проверява за болести? Абсурд! Ами ако влезе някоя Ебола от Африка тук? Не ми се мисли какво ще стане! Нашите деца трябва да ги ваксинираме с всякакви отрови, само за да си вземем мизерните детски, а имигрантите никой не ги закача, нито ваксинира, и за калпак им осигуряват какво ли не!
  Резултатът е, че ЕС се разцепи на източен и западен и демонстрира на цял свят пълната си неспособност, да се справя с кризи, именно като съюз. Много на нула за всякакви противници на ЕС

  1914 / 88
 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2566 Неутрално

  Как Германия може да ги интегрира?Германците преведоха на арабски конституцията си,арабите да приведат на немски шерията и да започне взаимното интегриране.

 6. 6 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Както винаги, варварите, които нахлуват в цивилизования свят, носят остарели норми със себе си и вместо да възприемат новото, се опитват да налагат старото с агресия и това води до проблеми, социално напрежение и упадък на страната домакин.

  SAVE EUROPE!!!
 7. 7 Профил на byf45475389
  byf45475389
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Баси въоприса. Вие кво успоковяте ли ни нещо?

  А защо половината нелегални имигратни са и негри освен, че са мъже?

 8. 8 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Всеки ден стават такива неща в Германия ...


  200 бежанци се биха в Хамбург

  Масови сблъсъци са възникнали между две групи бежанци в център за мигранти в Хамбург. В боя участвали повече от 200 души, съобщи Нова телевизия. Сблъсъците са избухнали между сирийски и афганистански бежанци. При инцидента са били ранени няколко души. На място веднага са били изпратени 50 полицаи. Все още не е ясна причината за сблъсъците.


  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1956 Неутрално

  Горното е от друг пост
  Тези не бягат към Европа а се бият:
  http://pbs.twimg.com/media/CDw8MnZWAAA7HEV.jpg

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Дневник и Дойче веле да не са получили нови опорни точки? До вчера бяха БЕЖАНЦИ, сега са МИГРАНТИ?

  Кога ще пишете за изгонените от жилищата им германци, за да даде мама Меркел дом на новодошлите?

  До коментар [#3] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Така е.

 11. 11 Профил на jig
  jig
  Рейтинг: 215 Неутрално

  Този проблем ще става много по-сериозне в бъдеще - основно в Китай и Индия. Там заради напредъка на технологиите семействата вече знаят каков бебе ще им се роди. Много от тях, ако видят, че е момиче, правят аборт.
  Тка се раждат повече момчета от момичета.
  След няколко десетилетия тези малди мъже няма да могат да си намерят жена и ще са податливи на екстремизъм и престъпления. А говорим за стотици милиони млади мъже.

 12. 12 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  затрудненията им наранявали мъжествеността, на младите мюсулмански нерези.
  еми да ги гръмнат, да не се мъчат

  Birds of a feather flock together.
 13. 13 Профил на byf45475389
  byf45475389
  Рейтинг: 8 Любопитно

  Като сте тръгнали така да просветлявате, кажете защо скача броя на изнасилванията и защо полицията го прикрива?

  http://www.otizvora.com/2015/09/7106

 14. 14 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 745 Неутрално

  Това, което прави Германия, е лудост. Крайно време е Германия да превъзмогне комплекса от нацизма и да престане да се прави на добра към сульо и пульо.

 15. 15 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 865 Неутрално

  Защото мюсюлманите в Близкия Изток масово гледат на жените като "втора ръка" хора, забраняват им да се образоват и/или да работят.

  Но не очаквайте ДВ да ви каже това.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Любопитно

  какво стана с парадигмите дето ОРГАНИЗИРАНО ни пробутваха медиите месеци наред, че най-много бежанци са жени и деца !?!?
  ИСТИНАТА рано или късно но винаги лъсва !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2795 Неутрално

  Те сега живеят с надеждата ,че нещата ще се уредят бързо ,а като се сблъскат с първите трудности ,ще стане сташно...

 18. 18 Профил на nenad
  nenad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Тази статия е много хубава! Задава въпроса "Защо повечето имигранти са млади мъже?". И дава много убедителен отговор - "Защото повечето имигранти са млади мъже!".
  Оставам изключително удовлетворен!

 19. 19 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 976 Неутрално

  До коментар [#1] от "idiot_idiotov":

  За еврогейовете да имат по голям избор нали ?

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 20. 20 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 916 Неутрално

  Политкоректността в Германия и някои скандинавски страни е стигнала нечувани размери. Процесът го има и във Франция. Премълчават се изнасилвания, побоища и грабежи над местното население. Ако си политик или журналист който реши да освети действителността те слагат в черен списък, губиш работа, а НПО организации ти правят живота мизарабъл. Либерал политиката на Меркел и Оланд, плюс тия дето са в Швеция, а като цяло ония ПЕС-ове и ЕНП-та затриват Европа и не знам умишлено ли го правят или от тотална липса на мозъчни клетки...

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Директно по родните места ,където да си изразходват агресията и да си изповядват ценностите и религията.
  Ако някой мисли че ще ги интегрира просто не е наясно с проблема.

 23. 23 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 983 Любопитно

  Германия в скоро време ще осъзнае, каква фатална грешка допусна фрау Меркел...

  Форумът е в будна кома...
 24. 24 Профил на dearblue
  dearblue
  Рейтинг: 514 Неутрално

  а защо европеиките не раждат деца от европеици ами се правят на трудолюбиви и еманцепирани по офисите на фирмите

 25. 25 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1956 Весело

  [quote#8:"tamplierr"]Всеки ден стават такива неща в Германия ...
  200 бежанци се биха в Хамбург [/quote]
  Добре де как може медиите да наричат млади и здрави биячи бежанци ?От кого бягат?
  Изглежда ,че пращят от здраве и са в добро настроение за битки , това е десант а не бежанска вълна!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 26. 26 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 703 Весело

  при наличието на 3-то поколение турци в Германия които не говорят немски, успех с цивилизоването на 1 милион брадати талибани, кълнящи се в книга с лайтмотив ''където срещнете неверници- убивайте ги''

 27. 27 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Младите мъже били подложени на огромен натиск и очаквания...носим вода от 1000 кладенци за да ги оправдаем горките. А истината е проста - необразовани, нецивилизовани, плътно следващи исляма. За тях жената е вещ, а християните неверници.

 28. 28 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Буля Меркел доста отдавна заяви, че мултикултуризмът се е провалил.
  Сега знае ли какво очаква Германия като внесе стотици-хиляди "мултикултурни" муслими или си вярва ,че все някак нещата ще се оправят?

 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#24:"dearblue"]а защо европеиките не раждат деца от европеици[/quote] Кой ще ги храни тези деца? Искате ВСИЧКИ ЕС граждани да виснат просяци по улиците- дайте ми някое евро, щото имам 6-8 деца и сега стоят гладни- така ли? Вие ще създадете ли 6-8 деца , ако не можете да осигурите на всички храна, дрехи, собствен покрив над главите им; добро образование; добро възпитание? Защо искате европейците да живеят като циганите? В арабските държави многочислените семейства се издържат от държавната продажба на петрол и газ, а не предимно от труда на гражданите/ поданиците си!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 496 Неутрално

  Скоро един имам обясняваше на тези мъже, че европейците не могат да правят деца и те ще трябва да се заемат с тази задача. Може би това е една от задачите на мюсюлманите, да подобрят генофонда на Европа. Чувам, че в Норвегия вече са се захванали с тази задача.

 31. 31 Профил на legio
  legio
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Значи от статията става ясно, че ако някой млад образован арабин посегне на момиче или жена аз трябва да разбера под какво огромно напрежение е той, натоварен с очакванията на неговото семейство, което разчита на него да праща пари. А също така, че интегрирането му в христянското общество ще е дълг и скъп процес. Браво. Ще приемаме с разбиране всяко едно престъпление извършено от мюсюлманските имигранти

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Who dares wins!
 32. 32 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4481 Любопитно

  някоя умна глава не се ли сети че на тия айгъри ще им трябват жени !?!?!?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 33. 33 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 699 Неутрално

  "Само в Германия десетки хиляди вече са се изплъзнали от задължението да се регистрират "

  Абе нали прогресивното левичарство ни обясняваше как не искали да се регистрират в Сърбия и Унгария, защото искали да стигнат в Герамния. А там какъв и ме проблема?! Аз го знам, но не политически коректно и не следва редакционната политика.

  Тук вече се изсмях с глас: Трябва още подробно да им се обясни как функционира конституционният ред в Германия, каква е тукашната култура, какви са взаимоотношенията между мъжете и жените

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 34. 34 Профил на mdaa
  mdaa
  Рейтинг: 572 Любопитно

  А, стига ва?
  Нали бяха все жени с невръстни деца на ръце?
  Кога станаха мъже?

 35. 35 Профил на Massive atack
  Massive atack
  Рейтинг: 347 Неутрално

  Защо когато имахме казарми влизаха млади момчета?! Що за заглавие е това "Защо повечето имигранти са млади мъже". Защото са в разцвета на силите си. Защото са терористи, а терористите трябва да са физически здрави.

  Да живее България и българският народ.
 36. 36 Профил на ck
  ck
  Рейтинг: 990 Неутрално

  Германия ще връща ли обратно онези, които не са от Сирия, Ирак и Еритрея, не става ясно.

 37. 37 Профил на byf45475389
  byf45475389
  Рейтинг: 8 Любопитно

  [quote#20:"diegos"]Европа и не знам умишлено ли го правят или от[/quote]

  Баш умишленио си е. Всико е по поръчка от "шефовете" същия процес го има и в Щатите и Австралия. 12 милиона нелегални парчета минават от Мексико в САЩ през последните години гонени от наркокартелите, които едни хора създадоха. Хайде там поне не отиват да точат социал а да бачкат.

  Но пак резултата е един и същ, глобална циганизация и затриване на бялата нация.

  Ако не се освестим на време ни чака съдбата на Южна Африка от богата държава и лидер се превърна в мракобесна изостанала джунгла.

 38. 38 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 735 Неутрално

  " Германия сега ѝ трябват повече социални работници и полицаи от мюсюлманското вероизповедание, прилично религиозно образование и мюсюлмански общности за вярващите"

  Бахти решението!
  Просто трябва агресивните елементи да се затварят и всякаква нетолерантност наказана. Бързо ще се научат на интеграция.

 39. 39 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Каквото и да говорим, това(преселението) се случи и ще добива все по-големи мащаби. Радикално или не, според мен за да се гарантира сигурността на местното население трябва да се построят големи гета-тип малки общини от по 2-3 хил. мигранти. Да си имат магазинчета и достатъчно полицаи. Идеята ми е да се предотврати евентуално радикализиране или ако сред тях има вече(което си е напълно възможно) джихадисти, да могат да се откриват своевременно и да бъдат неутрализирани, затворени, депортирани и пр. Нещо като Хрлем в Щатите. Да ги разселват сред местното население си е престъпна небрежност. Ако звучи дискриминиращо, ще се позова на здравия разум на хомо сапиенс. Според мен в Европа са влезли със сигурност доста голям брой джихадисти, радикали, или просто мъже, които много лесно ще се подадат на пропагандата на съществуващите вече в ЕС радикални ислямистки клетки. И тогава Господ да ни е на помощ, НО е казано "Помогни си сам, че и Бог да ти помогне"!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 40. 40 Профил на жорко
  жорко
  Рейтинг: 532 Неутрално

  До#29: Како, не се прави на луда. Никой не те кара да изхранваш по " 6-8" деца. Ама съм сигурен , че две ще можеш.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 41. 41 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "В един претъпкан лагер за бежанци в германския град Дармщад вече от седмици на пристигащите се раздават листовки с напътствието, че в Германия на мъжете е забранено да опипват жена без нейното съгласие."

  А като гледат ето това,

  https://www.youtube.com/watch?v=ehcVomMexkY&index=11&list=PLmayP0qOPHaKM--8oQpcCAb5PgKjdGVkR

  как да вярват на "такъви" листовки?

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 42. 42 Профил на 3.14
  3.14
  Рейтинг: 443 Неутрално

  Има различни вероятности. Една причине е дезертирането от военна служба в Сирия. Друга възможна причина е подборът от страна на организацията, която подбира, подготвя и изпраща хората към Европа. Поради насилствения метод на придвижването и задачите, които им са поставени.

  21 ВЕК - ВЕК НА ПРОСВЕТЕНО ВАРВАРСТВО!
 43. 43 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 576 Гневно

  До коментар [#1] от "idiot_idiotov":

  Както на повечето от нас...

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 44. 44 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Трябвало първо да се обясни на тези младе мъже как функционира конституционния ред в Германия. Това е лудост. Тези млади мъже не само че не се интересуват от това, но и никога няма да приемат този ред. Това са гптови бъдещи джихадисти в Европа. За това не на тези млади мъже, а на германците ще се наложи да се обяснява шериатския ред на който ще бъдат подложени в бъдеще.

 45. 45 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 418 Любопитно

  опа мултикулти мазалко .... АЛАХ АКБАР ЛОЛ ...


  http://www.spiegel.de/video/ausschreitungen-im-asylbewerberheim-suhl-video-1603931.html

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 46. 46 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Защо повечето имигранти са млади мъже? Те не са просто повечето, а огромно мнозинство.
  Отговорът е много прост: защото са мобилизирани и са под заповед.
  Единствено неясно е от кого са мобилизирани и чии заповеди изпълняват. За това можем само да се досещаме.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 47. 47 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Томас де Мезиер: Миграционната система на Германия се оказа непригодна за наплива на бежанци

  Берлин. Миграционната система на Германия се оказа неприспособена за наплива на бежанци, какъвто има през последните месеци. Това каза федералният министър на вътрешните работи Томас де Мезиер в изказване пред бундестага. В парламента започнаха дебати по пакет законопроекти, предвиждащи промени в действащото миграционно законодателство на Германия, предаде ТАСС.
  „През септември в Германия са пристигнали толкова много бежанци, колкото не сме наблюдавали за един месец вече десетилетия. Досегашната система не беше подготвена за такъв наплив“, каза министърът. Той подчерта, че политиците „ще трябва да вземат трудни решения“ във връзка с потока мигранти. По думите му, пристигналите във ФРГ по икономически причини ще трябва да се върнат обратно в своите държави.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 48. 48 Профил на ...And justice for all
  ...And justice for all
  Рейтинг: 545 Гневно

  Много се радвам, че тази статия не е написана на хартия, защото само щеше да изхаби хартията и мастилото за тон глупости. Както каза по-нагоре един коментиращ тя дава "невероятно убедителен отговор" на въпроса "Защо повечето мигранти са млади мъже", а именно - "Защото повечето мигранти са млади мъже". Уникално тъпо писание, Дневник! Знаем за политкоректната ви позиция, ама тук счупихте глупомера. Да, готов съм да бъда баннат, ше го преживея

  ГМО с Тире от Микре - Най-гнусното нещо, пръквало се някога в българския футбол. Даже ЦСКА ми липсва...
 49. 49 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Любопитно

  "Две трети от кандидатите за политическо убежище в страната през 2014 година са били мъже. Мнозина си задават въпроса: Защо?"

  Е, защо де... Не отговаряте на въпроса, а е важно да се знае. Кой експедира стотици хиляди млади мюсюлмани-мъже в сърцето на Европа точно в този момент?! Защо са двойно повече, отколкото са били миналата година. Или... да си отговорим, като перифразираме поговорката за планината и Мохамед така: "Ако вие не отиде при ИДИЛ, ИДИЛ ще дойде при вас".

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 50. 50 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ... и нашият принос

  https://www.youtube.com/watch?v=EPRLkaPGr_Y

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 51. 51 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 213 Неутрално

  ... още интересни кадри

  https://www.youtube.com/watch?v=O3dtcypcc_c

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 52. 52 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 675 Неутрално

  а на някой не му ли хрумва, че мащабни депортации също са решение на въпроса?

  седеньето го зголемува задникот
 53. 53 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ислямистите упорито търсят нещо! Ако продължават в същия дух, може и да го намерят ...

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 54. 54 Профил на pqsachnik
  pqsachnik
  Рейтинг: 213 Неутрално

  След години европейците ще се характеризират с по тъмна кожа и мустака ще е на мода сред мъжете.

 55. 55 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#52:"Пипера е много лют"]а на някой не му ли хрумва, че мащабни депортации също са решение на въпроса?[/quote]

  Те искат време и средства за да бъдат добре организирани и ефективни.
  Време заради поправки в законите, регистрация и задържане на много хора в съответни центрове.
  Средства за масов транспорт и плащане на подкупи в техните държави за да ги приемат обратно.
  Въпросът е дали имаме това време?

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 56. 56 Профил на глобално хасково
  глобално хасково
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Неуспешен опит за интеграция? Предчувствие за бъдещето?

  https://www.youtube.com/watch?v=qDlwi0Bxjhs

  за какво е по-жадно мнозинството: свобода или шише ракия?
 57. 57 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Когато чете горните термански бълнувания , на човек му идва да изохка: "Бедните глупаци"!Те не осъзнават, че сами си затягат примката на шията...Германия изглежда е обречена - когато германците, като цяло се осъзнаят, ще бъде вече късно. Ужасното е, че и самата Европа изглежда ще има същата съдба. Оказва се, че кризата на "социалната държава" не е случайна. Практиките на тази "социална държава", левичарски по своята същност, в комбинация с дяволското наследство на Маркузе - идеологията на Политкоректността и Мултикултурата (по-опасни от болшевизма и националсоциализма, взети заедно), имаха разрушителен ефект за европейското общество в края на 20 и началото на 21 в. в. . Защото, подобно на Марксизма, тези теории и практики са насочени против самата човешката същност. С безпределната мъдрост на Твореца, хората са създадени РАЗЛИЧНИ (като индивиди), а човешкият род е обречен на ВЕЧНА борба - за съществувание, за по-добър живот, за познание и съвършенство. С други думи Човечеството, за да същесвува като общност, е осъдено ВЕЧНО и НЕПРЕКЪСНАТО да търси "Обетованата земя" (защото, когато я достигне, това ще бъде началото на неговата гибел). Сладкият и безметежен живот, без отговорности, без грижи (което е целта на Социалната държава) създава единствено безволеви, апатични и примитивни индивиди и в крайна сметка - слабо и беззащитно общество.Общество, чието най-велико постижение е, че "еднополовите двойки могат да се целуват на улицата". Общество, което се кани да стане лесна плячка на свирепи и целеустремени варвари(прецеденти в историята - колкото щете). Процес, който наблюдаваме в момента в Европа и ще продължим да наблюдаваме до Края.*
  ___________________
  *още по-лошата новина е, че Могъщият Лидер на Свободния свят и Световен жандарм, изглежда вече върви по същия път - изграждане на социална държава и същевременно изолация от световните проблеми. Последното пък провокира излизането на световната сцена на враждебни и второстепенни сили, разрушителни по своята същност, което усилва световния безпорядък

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 58. 58 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Само в Германия десетки хиляди вече са се изплъзнали от задължението да се регистрират и вече никой не знае къде се намират.
  ..........
  т.е. една армия от десетки хиляди готови на всичко главорези, спонсорирани от Сауди Арабия,
  се концентрирва на територията на Германия, в сърцето на Европа.
  Честито!

  nemo malus felix, minime corruptor.
 59. 59 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#40:"жорко"]. Никой не те кара да изхранваш по " 6-8" деца. Ама съм сигурен , че две ще можеш. [/quote] Нелегалните чужденци - араби , по колко деца обичайно имат, знаеш ли, "бате"? По 5-6 деца на 1 семейство! Тогава? Как ще ги бориш с две деца в ЕС семейство,м? Какво се правиш на улав?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 60. 60 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  Както се вижда от въздушните удари на Путин в Сирия, терористите от т.н. "Ислямска държава" не са заплаха както за Асад, така и за Кремъл. И как ще са, след като лидерите и голяма част от бойците им са чеченци, пращани от приятелчето на Вова др. Дудаев. Джуджето използва Сирия като плацдарм, от който да покаже на света, че може да си прави каквото си иска... не само в Украйна. Затова властите в Дамаск, вместо да ги мобилизират в армията си, масово снабдяват млади мъже (не само от Сирия) с паспорти и ги експедират за следващите театрални действия, родени в главата на КГБ полковниците, но ... вече в Европа. Никой няма смелостта да каже истината за опасността, която крие уж хуманитарната мисия на Стария континент да спасява хора, които не се поддават влияние и на човешки закони, даже когато са родени и образовани във Великобритания, Германия или Франция.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 61. 61 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 532 Весело

  [quote#30:"proza"]Скоро един имам обясняваше на тези мъже, че европейците не могат да правят деца и те ще трябва да се заемат с тази задача. Може би това е една от задачите на мюсюлманите, да подобрят генофонда на Европа. Чувам, че в Норвегия вече са се захванали с тази задача. [/quote]

  Мохамед е най-популярното име сред новородените момчета в Осло, Брюксел, Лондон, Амстердам, Ротердам, Хага...

 62. 62 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Виж ти, какво обедниявало нацията - омразата към бежанците.

  И каква загриженост за европейската идентичност, и бялата раса, все едно сме част от нея.

  Че и ноу-хау сме готови да даваме по обществено-политически въпроси на европейците. Щото е видно, че ние сме цъфнали и вързали и сме големи капацитети - защото да не изнесем малко мъдрост и знания и не ги научим как се прави...

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 63. 63 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3346 Неутрално

  [quote#46:"wagner"]Отговорът е много прост: защото са мобилизирани и са под заповед.
  Единствено неясно е от кого са мобилизирани и чии заповеди изпълняват. За това можем само да се досещаме. [/quote]
  вярваш ли, че тези страни с толкова добро разузнаване не са наясно? Ние нямаме информация, и трябва да се досещаме.
  Може и да е наивно това, което си мисля, но не може Русия да не е зад тази миграция.

 64. 64 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#57] от "Уточнител":

  Хубаво ще е да си посочвате източниците. Така и не се научиха иначе невероятните капацитети в България, които ще научат цяла Европа и света на обществени порядки, че цитирането на източника е най-елементарното изискване когато информация се предоставя.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 65. 65 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1568 Неутрално

  [quote#62:"stupid_american"]Виж ти, какво обедниявало нацията - омразата към бежанците. [/quote]
  Вие, глупав американецо, гледайте да не изберете Тръмп за президент, защото току-що го чух да казва, че ако стане президент, всеки сирийски "бежанец", добрал се до Щатите, ще бъде незабавно депортиран обратно. Без обяснения и... без жалост.

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 66. 66 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#18] от "nenad":

  точно това щях да коментирам и аз. няма отговор. единственото най-близко до отговор, беше в частта, където се казваше, че сирийските семейства предпочитат да си стоят където са избегнали от непосредствените опасности на войната, а мъжките екземпляри просто били "по-склонни да поемат риск". което също не е отговор, разбира се.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 67. 67 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 532 Весело

  До коментар [#45] от "tamplierr":
  [quote#45:"tamplierr"]опа мултикулти мазалко .... АЛАХ АКБАР ЛОЛ ...

  http://www.spiegel.de/video/ausschreitungen-im-asylbewerberheim-suhl-video-1603931.html
  [/quote]

  Хахахахха, точно този случай в Зул преди няколко седмици един американски публицист нарече "тестът с корана". Някой накъсал корана и го хвърлил в кенефа. В резултат на това масови размирици. Този тест трябвало да се прилага преди стартирането на процедурата за статут...

 68. 68 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#57] от "Уточнител":

  [quote#57:"Уточнител"]Защото, подобно на Марксизма, тези теории и практики са насочени против самата човешката същност.[/quote]

  Глупости. На битово ниво хората се разбират много добре един с друг, независимо от раса, етнос и религия. Докато не се появят хора, чиито власт и авторитет зависят пряко от това да има разделение между хората.

  Турци и българи си живееха добре, докато не дойде Възродителния процес. В Сараево хората не се сещаха кой е сърбин и кой бошняк, докато хора като Караджич не се уплашиха, че властта им се изпарява.

  Почти всички местни конфликти по света се дължат на феодали, чиято власт е застрашена от изхвърлянето на традиционните предразсъдъци и порядки, почти винаги свързани със защитата на някакъв мним културен идентитет. Отнася се до талибани и други ислямски фанатици, до цар Путя Кремълски, до войните в бивша Югославия, до конфликта в Украйна в момента и къде ли не още.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#62:"stupid_american"]Виж ти, какво обедниявало нацията - омразата към бежанците. [/quote]
  1. Тук не става въпрос за бежанци, а за нелегални икономически имигранти! Въпрос- как процедира САЩ, ако на неговата граница се изсипят неканени 20 000 араби, от които 18 500- здрави млади мъже, видимо в отлично здраве, със супермодерни джиесеми и с маркови дрехи? Ще даде ли заповед САЩ за стрелба на месо, ако тези 20 000 щурмуват американската държавна граница?
  2. Питате ли се защо българите не считат германци, австрийци, словаци, англичани, французи и т.н. за нашественици, а точно нелегалните африканци и араби?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#68:"stupid_american"]На битово ниво хората се разбират много добре един с друг[/quote] КЪДЕ? В БЪЛГАРИЯ- ДА, защото мюсюлманите са малко и защото държавата е секуларна/ светска държава! Обаче- ако мюсюлманите станат повече на брой, това неминуемо ще доведе и у нас до ексцесии!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 71. 71 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#67] от "puknatastotinka":

  тук въпросът е как западното законодателство, което гарантира "право на изповядване на религията" може да съжителства с исляма. защото, съгласете се, ако вярата ми предполага да откъсна главата на оня, който се гаври със свещената ми книга, законът трябва да включва по необходимост мерки за "смекчаване на вярата ми", което е против "законите, гарантиращи право на изповядване на религията".

  בני אתה אני היום ילדתיך
 72. 72 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Източници за невежите:
  Курс по световна история
  1.1Падането на Средното царство в Египет. Втори преходен период. sic!
  1.2Новото царство в Египет и борбата с морските народи.
  1.3Борбата на Римската република с галското нашествие
  1.4История на Римската империя.Нашествията на варварите IV-VI в.в. вж. Гибън."Залез и пропадане на Римската империя. sic!
  1.5.Римската империя и ислямската експанзия VII-IX в.в. sic!
  ...........................
  1.6Етнически промени в източните територии на Унгарското кралство след освобождението от турско владичество Кр. на XVII-нач. На XVIII в.в. (експанзия на влашко население)

  *САМО историческото познание може да ни даде представа за общественоисторическото развите на humani generis, така като познаниено за даден човек ни се дава от неговата биография в годините

  Поняли?

  Повечето от необходимата информация по горния фундаментален проблем се съдържа в СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ЛИТЕРАТУРА, която към момента не е налична (а само отчасти) в дебрите на чичо Гугъл
  Затова за съвременното младо поколение (средно взето - с ниско ниво на общата култура и слаби общественоисторически познания) подобни проблеми са затруднителни. Но с повече желание и настойчивост това може да се преодолее...

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 73. 73 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  72: отн запитване от 64

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 74. 74 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#72] от "Уточнител":

  Абе интересуваше ме кой е авторът на пасквила, който ни цитира в коментар 57, а не някакви повърхностни, но пък много банални исторически аналогии.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 75. 75 Профил на saint_denis
  saint_denis
  Рейтинг: 8 Любопитно

  "А мнозина от тях са добре образовани и амбициозни."

  Как между 18-30 годишна възраст може мнозина да са добре образовани, ако обхванем групата между 18 - 26? Къде получиха това образование? В Сирия ли? Афганистан ли? Ирак ли? И как ще докажат, че имат такова, като по-голямата част от тях дори нямат лични документи? Ето една справка от 2013г. за осъдени в Елхово нелегални с какво образование са - http://www.yambolnews.net/index.php/novini/sad-prokuratura/item/6903-%D0%BE%D1%81%D1%8A%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2-%D0%B5%D0%BB%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-%D0%B0%D0%B2%D0%B3%D1%83%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B0%D0%BB%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%84%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B8

 76. 76 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 264 Неутрално

  хехе пак фантасмагориите за "образованите и амбициозни" арабомангали. килийното училище не е "добро образование", нито е образование да си ходил 1-2 години да наизустяваш до посиняване тъпотиите от корана.

  и още по-големите фантасмагории: германия щяла да еманципира средновековно изостаналите арабомангали - смех голем колкото еманципираха турските гастарбайтери - т.е. хич...

  reddit.com/r/The_Donald/
 77. 77 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#71:"abdelhaqq"]тук въпросът е как западното законодателство, което гарантира "право на изповядване на религията" може да съжителства с исляма. [/quote] Никак! Мюсюлманите са длъжни да спазват законите на държавата, която им е дала статут. Ако не искат да ги спазват, защото ги презират, защото са против религията им- да се махат от ЕС! Аз съм атеистка и ако ми се наложи да бягам от България, за да си спасявам живота наистина, никога няма да отида в Саудитска Арабия или във Ватикана, за да търся международно правна закрила от тези държави!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 78. 78 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Весело

  [quote#75:"saint_denis"]Къде получиха това образование? В Сирия ли? Афганистан ли? [/quote] Ама как - Вие не знаете ли, че в тези държави се намират Оксбридж, Йейл, Масачузетския технологичен институт и други изключително престижни висши учебни заведения и че масово гражданите на Сирия, Афганистан и Ирак следват там?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 79. 79 Профил на StanDim
  StanDim
  Рейтинг: 418 Неутрално
 80. 80 Профил на saint_denis
  saint_denis
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#78] от "logika":

  Съгласна съм. Дори мога да покажа още справки на български език в подкрепа на това твърдение.

  "Едва 6% от общо 10 328 бежанци, които са потърси убежище в България, имат добро образование. Всички останали са с основно, а някой от тях не говорят добре дори майчиния си език", съобщи председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков.

  http://www.mediapool.bg/samo-6-ot-bezhantsite-u-nas-imat-dobro-obrazovanie-news238509.html

 81. 81 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#71] от "abdelhaqq": Ето как е в България:
  Конституция на Р. България Чл. 13.(2) Религиозните институции са отделени от държавата.(3) Традиционна религия в Република България е източноправославното вероизповедание.
  (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения НЕ МОГАТ да се използват за политически цели.
  Извършване/ участие на/ във въоръжен преврат с цел противоконституционна смяна на формата на държавно управление- заменянето на светска/ секуларна/ република с шериат- ислямската правна система- т.е. преминаването от парламентарна република в ислямска теокрация е престъпление срещу България и се нарича "измяна"- чл. 95 от НК . Наказва се с "... лишаване от свобода от десет до двадесет години, с доживотен затвор или с доживотен затвор без замяна..."

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 82. 82 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  Идиотията е нелечим порок

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 83. 83 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 616 Неутрално

  За идиота няма логика, морал или факти, в главата му е пълна каша, а пък колкото повече му обяснявате, толкова по-голяма опасност има да заприличате на него.

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 84. 84 Профил на the_european
  the_european
  Рейтинг: 476 Неутрално

  В статията има отговор на въпроса "защо повечето имигранти са млади мъже", но то трябва и да се чете с необходимата концентрация, преди да се пишат глупости. Младите мъже са по-образовани, по-мотивирани (смели) и физически и психически по-добре подготвени за трудностите по преходите през границите. Тяхната цел е да се установят като пионери-паразити и да изтеглят по-късно цялата фамилия от стотици и хиляди членове. Никой няма илюзии в Германия за тези хора и тяхната мотивация. Не разбирам в какво и защо обвиняват някои Александър Андреев, че е подбрал факти от немската преса, за да ни ги поднесе безплатно на нас. И аз ги знам тези неща, понеже чета онлайн изданията на Шпигел, Щерн, Фокус и ФАЦ, пък и съм го виждал с очите си, когато живеех там. Общувал съм с такива хора. Не можех да повярвам, колко ограничени са. Това са фактите.

 85. 85 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#81] от "logika":

  да, зная тая част от конституцията. въпросът е - когато се натрупва критично мнозинство от "граждани", които не признават конституцията като авторитет, а корана, какво става с тях? има ли една нормална правова, консенсусна държава ресурсът да депортира-изгони-вкара милиони хора, непризнаващи върховенството й, в правия път.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 86. 86 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1164 Неутрално

  Германия и никоя друга страна няма да може да ги интегрира

 87. 87 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#83:"Уточнител"]За идиота няма логика, морал или факти, в главата му е пълна каша, а пък колкото повече му обяснявате, толкова по-голяма опасност има да заприличате на него.[/quote]

  "Аргументация" по български: слушай ме ся квот ти говоря. Вярно е, щото аз го казвам, а аз съм изчел три вагона книги. Ако не си съгласен или задаваш въпроси, си идиот.

  Мда, няма наистина кой друг да я оправи Европа - ние ще сме с тия брилянтни умове.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 88. 88 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#85:"abdelhaqq"]въпросът е - когато се натрупва критично мнозинство от "граждани", [/quote] Въпросът е в превенцията- т.е. да се направи така, щото да НЕ СЕ натрупва критично мнозинство от такива чужденци- защото докато изминат поне 3 години от придобиването им на бежански статут и през тези 3 години те живеят постоянно на територията на България и тогава поискат българска натурализация, бежанците със статут на бежанци се водят постоянно пребиваващи в България ЧУЖДЕНЦИ, а не бг. граждани- справка- Закон за чужденците в България Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 29 от 2007 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 36 от 2009 г.) Чужденец по смисъла на този закон е всяко лице, което не е български гражданин.Чл. 6. Чужденците, които пребивават в Република България, носят гражданска, административна и наказателна отговорност както българските граждани, доколкото в специален закон или в международен договор, по които Република България е страна, не е предвидено друго. Чл. 25б. (Нов - ДВ, бр. 52 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 9 от 2011 г.) (1) Право на пребиваване в Република България, когато не са налице изискванията на този закон, могат да получат и членовете на семейството на чужденец, на когото при условията и по реда на Закона за убежището и бежанците е:
  1. предоставено убежище или статут на бежанец;
  2. предоставен хуманитарен статут;
  3. предоставена временна закрила.
  (2) На членовете на семейството по ал. 1 се издава разрешение за продължително пребиваване след разрешение за събиране на семейството, издадено при условията и по реда на Закона за убежището и бежанците. Разрешението за пребиваване е със срок една година с възможност за подновяване, без да се надвишава срокът на пребиваване на титуляря.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 89. 89 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#78] от "logika":

  есествено, че у нас са най-вече прости хора са дошли. то който има акъл ни заобикаля кочинката отдалече.

  Birds of a feather flock together.
 90. 90 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  мен повече ме притеснява че тия където и да отидат само ислямски държави им се присънват

  Birds of a feather flock together.
 91. 91 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#85] от "abdelhaqq":
  ЗАКОН ЗА БЪЛГАРСКОТО ГРАЖДАНСТВО
  Чл. 13а. (1) (Нов - ДВ, бр. 41 от 2001 г., доп. - ДВ, бр. 54 от 2002 г., в сила от 01.12.2002 г., предишен текст на чл. 13а - ДВ, бр. 52 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2013 г.) Лице, получило статут на бежанец или убежище преди не по-малко от три години към датата на подаване на молбата за натурализация, може да придобие българско гражданство, ако отговаря на условията по чл. 12, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5.
  (2) (Нова - ДВ, бр. 52 от 2007 г., изм. - ДВ, бр. 108 от 2013 г.) Лице, получило хуманитарен статут преди не по-малко от пет години към датата на подаване на молбата за натурализация, може да придобие българско гражданство, ако отговаря на условията по чл. 12, ал. 1, т. 1, 3, 4 и 5.
  Чл. 12. (1) (Предишен текст на чл. 12 - ДВ, бр. 108 от 2013 г.) Лице, което не е български гражданин, може да придобие българско гражданство, ако към датата на подаване на молбата за натурализация:1. е пълнолетно;3. не е осъждано за умишлено престъпление от общ характер от български съд и срещу него няма образувано наказателно производство за такова престъпление, освен ако е реабилитирано;
  4. (изм. - ДВ, бр. 41 от 2001 г.) има доход или занятие, което му дава възможност да се издържа в Република България;
  5. (изм. и доп. - ДВ, бр. 41 от 2001 г., изм. - ДВ, бр. 74 от 2009 г., в сила от 15.09.2009 г., изм. - ДВ, бр. 68 от 2013 г., в сила от 02.08.2013 г.) владее български език, което се установява по ред, определен с наредба на министъра на образованието и науката,

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 92. 92 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#91] от "logika":

  "има ли една нормална правова, консенсусна държава ресурсът да депортира-изгони-вкара милиони хора, непризнаващи върховенството й, в правия път."

  това беше въпросът.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 93. 93 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#89:"rldkfl"] то който има акъл ни заобикаля кочинката отдалече.[/quote] За Вас България може да е "кочина", но за мен е НАЙ- ЕВРОПЕЙСКАТА държава в момента в ЕС- само тук- в България, имаме еднородно и хомогенно коренно европейско население! България не е ислямска Германия, нито ислямска Великобритания и този факт заслужава уважението на всички коренни европейци!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 94. 94 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#92:"abdelhaqq"]има ли една нормална правова, консенсусна държава ресурсът да депортира-изгони-вкара милиони хора, непризнаващи върховенството й, в правия път." [/quote] Има: 1. Екстрация/ експулсиране на чужденците, нарушаващи законите на България и извършили престъпления в нея 2. Заставянето им чрез държавната принуда да спазват законите/ чрез парични глоби/ 3. Затваряне на бг. държавна граница заради посегателство срещу нац. ни сигурност и опазването й с жандармерия+ армия+ стрелба с гумени куршуми; използване на сълзотворен газ и водни оръдия.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 95. 95 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#94:"logika"] 1. Екстрация/ експулсиране на чужденците, нарушаващи законите на България и извършили престъпления в нея[/quote]

  милиони хора? хехе. смешки.

  имайте предвид също консенсусната природа на правото - както си говорихме вчера, в момента, в който се променя социалната картина, и възгледът на мнозинството - също, оттук и правото. но Вие самата не сте законодател, както казахте вчера, разбирам Ви, че нямате отговор.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 96. 96 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4073 Неутрално

  До коментар [#94] от "logika":

  хайде вижте този текст и дайте мнението се, по възможност без да цитирате законова база:
  http://yle.fi/uutiset/iraqi_refugees_on_hunger_strike_to_protest_stricter_asylum_guidelines/8344387

 97. 97 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#95:"abdelhaqq"]милиони хора?[/quote]Кой Ви е излъгал, че България е в шенген и е ДЛЪЖНА да пропуска незаконни икономически имигранти на територията си, които НЕ ИСКАТ закрила от България- т.е. статут, а искат само да "преминат" НЕЗАКОННО- без документи за самоличност- територията ни? НАКАЗАТЕЛЕН КОДЕКС Чл. 279. (1) (Изм. - ДВ, бр. 10 от 1993 г., изм. - ДВ, бр. 92 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който влезе или излезе през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта или макар с разрешение, но не през определените за това места, се наказва с лишаване от свобода до пет години и с глоба от сто до триста лева.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 98. 98 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4073 Неутрално

  До коментар [#95] от "abdelhaqq":

  Колкото в САЩ ще експулсират 11 милиона нелегални имигранти при нарастащ отнисителен дял на латиноската част от населението. Наивни емоции.

 99. 99 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  [quote#95:"abdelhaqq"] както си говорихме вчера, в момента, в който се променя социалната картина, и възгледът на мнозинството - също, оттук и правото. [/quote] Вие не разбрахте ли, че няма как арабите да станат повече от етническите българи в България , поради съществуване на нещото , наречено "национална сигурност" и "посегателство срещу националната сигурност"?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 100. 100 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#98:"daskal1"]Наивни емоции[/quote]

  от-до. ама гаспажата дори това не разбира, естествено, след два постинга почват обидите и капсолоковете ("мен никой не ме разбира", "аз съм велик юрист", и както казва синът ми - асамчал.

  בני אתה אני היום ילדתיך
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK