Волен и властта - до утре вечер, в другия спектакъл

Волен и властта - до утре вечер, в другия спектакъл

© Георги КожухаровДокога депутатът Волен Сидеров ще изнася евтините си представления из софийския център?


Този въпрос, дори когато не беше пряко изречен, кънтеше от медии, социални мрежи, граждани в градския транспорт и всички, отделили внимание на поне един от трите епизода от последния му спектакъл - този по ул. "Раковски" и в Театралната академия. И в изборната нощ, когато телевизиите включиха репортерите си на живо от фоайето на НАТФИЗ, където Сидеров и отрядът му нещо се мъчеха да провокират студенти, преподаватели и влизащи минувачи, едни се веселяха от сеира, други се възмущаваха, трети напираха - "абе няма ли кой да го озапти тоя" - като представата за озаптяването е със задължително силов смисъл. Сигурно и вие сте били изненадани, че дори кротки и благи хора бяха агресирани от поредната акция на лидера на "Атака" и бяха готови лично да го зашлевят.


В същото време тези, които могат да направят нещо -
депутати, органи на реда, прокуратура и обикновени политици - удобно затваряха очи


и се скриваха зад обясненията на депутатския му имунитет. Поне от няколко години. Призивите няма ли кой да арестува Сидеров бяха отбивани с цитати от Конституцията, която предвижда възможност за задържане под стража за депутат (без разрешение на парламента) само ако е хванат на място в извършване на тежко престъпление. А хулиганството, до което според прокуратурата е най-близко поведението на Сидеров, в нашето законодателство е определено като леко престъпление.


Това разграничение отличава българската уредба на депутатския имунитет от повечето европейски държави, сред които и най-старите и утвърдени демокрации в Европа като Англия. Родината на Магна Харта, чиято 800-годишнина цивилизованият свят чества, още преди два века е отменила пълната неприкосновеност за задържане под стража и тя не се отнася за криминални деяния, без оглед дали те са тежки или леки според техния наказателен закон, стига избраникът да е заварен на мястото на престъплението.


"Заварен на мястото на престъплението" независимо какво е предполагаемото престъление


покрива условието за задържане под стража на депутат и във Франция, Белгия, Дания, Германия, Испания


дори в силно политизираната Гърция. Имунитетът пази от наказателно преследване народните избраници само, за да да изразяват свободно мнението си и да изпълняват парламентарните си задължения по време на техния мандат. Толкоз.


Докато проверявам чуждото законодателство, ГЕРБ информира, че внася предложение за ограничаване на неприкосновеността на депутатите. Най-после. Това отдавна трябваше да се случи, вместо министър и главен секретар на МВР да ходят на място да успокояват "обстановката" (полицията ли, студентите ли...) Декларираното от управляващата партия идва почти едновременно с искане на главния прокурор за снемане на имунитета на Сидеров. Човек би си помислил, че лидерът на "Атака" за първи път хулиганства на публични места...


Но досега за властващите (и за него) винаги беше по-изгодно да бъде оставен да прави каквото си иска. Днес всички се опитват да напомпат малко рейтинг от ПР-акциите на Сидеров. Дали нещо зад сцената се е променило, дали епизодите на ул. "Раковски" са сценарий само за употреба от "Атака" или са започнали като такива и са се смесили с други интереси... Докъде е случайността и докъде провокацията и организацията може би няма да стане ясно никога.


Да видим и дали идеята за ограничаване на имунитета всъщност ще се случи или ще се заб(р)ави.


Но не е само имунитетът на депутата генератор на спектаклите, органите и този път показаха традиционната си неадекватност


Най-бляскавият белег на българските скандали на прехода е тяхната пропагандно-демагогска употреба. Дяволът е в конкретиката на "екшъните".


Докато не започнем да се взираме в детайлите на скандалите, ще ни вземат за шарани и Воленовци-те, и органите, които уж ги възпират, неутрализират, искат имунитети с респектиращ тон, демонстрирайки държавническа тревога...


Както при първия скандал пред магазин на "Раковски", така и в неделя късно вечерта, и действията на полицията пораждат въпроси, които потъват в шумно-живописния мизансцен на депутата. Въпреки че не може Волен Сидеров да тръгне да проверява (на 9 октомври) дали магазинчето до НАТФИЗ продава безбандеролни цигари и "трева"  (за тази цел си има органи), кога някой орган ще отговори на най-простия въпрос:


- Защо полицията пристига след журналистите с камерите (на 9 октомври), ако депутатът наистина е подал сигнал и докога този цирк ще ни бъде представян за медийна свобода и право на информация?


И още няколко семпли въпроса:


- Защо снощи полицията не изведе Сидеров веднага след влизането му в залата на академията, щом той пристига с групата си (не всички са депутати)? Според репортажи в медиите, полицаите са дошло около 30 минути след подаване на сигнал на 112.


- Защо снощи полицията не отцепи района около НАТФИЗ веднага след като пристигна, за да улесни после извеждането на бушуващия депутат, а допусна събирането на тълпа и пред сградата, и вътре във фойето, което естествено би затруднило всяко действие на които и да е органи на реда, дори да бяха френските или германските?


- Защо полицията допусна ново завихряне на схватка след извеждането на Волен Сидеров, и то - забележете, ако не сте разбрали! - на трийсетина метра от входа на НАТФИЗ, чак на завоя от ул. "Раковски" към ул. "Гурко"?


Дали "десният прав" на този субект, който през кордон от полицаи можа да бушонира депутата, беше подготвена провокация или кураж, няма да научим - то е въпрос на полицейско-прокурорска кадърност да бъде установено. Но набъбващата в мрежата народна лавина от възторг ("браво, най-сетне се намери един смелчага"), посочва отговора на органите - не, не било провокация, просто този не издържал и го фраснал. Докато 40 полицаи го пазят! Наистина ли не виждат цирка, в който се вкарват сами? 


Но има и други въпроси - неприлични за фундаменталистко-праведното ухо на мейнстрийма по казуса "Волен"


И не само неприлични, но и рискови за питащите като мен, които автоматично ще бъдат вкарани в графата неблагонадеждни:


- Прокуратурата и полицията извършиха ли все пак проверка на сигналите на Волен Сидеров за нередности в конкретния магазин, каквато биха извършили например ако са сезирани от друг депутат?


- Какво наложи медицинското удостоверение на полицая за лека телесна повреда (случая от 9 октомври пред клек-шопа) да бъде издадено не от дежурен лекар или от болницата на МВР, а от уязвим пред прокуратурата патологоанатом?


- Съобразиха ли с нещо обявяването на искането на имунитета на Сидеров от прокуратурата - съобщението дойде в понеделник сутрин, а визира и събитията от петък вечер?


- Защо е мълчанието за човека, ударил Сидеров?


Мога да продължа. Но подобни въпроси вкарват неприятен шум в машината за валиране и полиране на общественото мнение, която трябва да скрие не само некомпетентността и/или предпоставеността (и това е по-страшното) на независимите органи, от които очакваме - според клишето - "да си свършат работата" - и то не само по случая Волен Сидеров. А да осветят всички сумрачни интереси на властта...


Или всичко е много шум за нищо. До утре вечер. В другия спектакъл.
Без значение дали в него ще участва тази или друга кукла.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1170 Весело

  Аз не искам да гледам спектакъл с този актьор

 2. 2 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1748 Неутрално

  Не знам дали трябва да се сравняваме с родината на Магна Харта. По-добре е да помним как Никола Петков беше арестуван в залата на Народното събрание. Това много уместно напомни днес министър Христо Иванов. Или ако паметта ни не стига до 1947, да помним 2013. Един нов Костинбродски преврат може да докара на власт... Сидеров, който да арестува политическите си противници на мястото на престъплението. Така че внимателно с промените, защото имунитетът е и гаранция срещу политическо преследване. Заради бълхата Сидеров да не изгорим юргана на демокрацията. А може би такъв е целият (руски) замисъл?

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1762 Неутрално

  Или всичко е много шум за нищо.Май това е.И затова се изнасят хората от България.

 4. 4 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Ще си изнася представленията докато властта му играе по свирката!

 5. 5 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9070 Неутрално

  Да го игнорираме, и телевизията му също, дори не зная на коя канал е. Да си го пенсионират и да не излиза сред хора.

 6. 6 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Сидеров сам да се откаже от имунитета си. И да докаже пред съда колко прогнила е системата. Така и така е започнал едно свято дело, нека го довърши.

 7. 7 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#3] от "chicago514":

  Ами то това е целта на псевдонационалисти като този субект да не останат нормални в България.

 8. 8 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Поздравления за Петя Владимирова за хубавия анализ.
  Защо властта вече толкова години търпи такива спектакли на Сидеров,на това отгоре бездарни.Осигурява му медиен комфорт.Да речем,че тази нощ полицаите са били заети с изборния ден,ама кой вика журналистите,които са първи на мястото пред НАТФИЗ.Колко пъти Сидеров провокира:случая в Брукселски ресторант,случаите с френски дипломати в самолета София-Варна,случая с покана на нежелани руски граждани на визити у нас,безпрецедентните посещения на Сидеров в Русия и още много други случаи.Ако това не спре,тежко и горко на обществото ни с такива политици.

  Tony
 9. 9 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 1091 Весело

  импич... импич...!

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4400 Весело

  До коментар [#1] от "xmm":

  +++++++++++++++++++++++
  Писна ни от този "актьор"!

 12. 12 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2452 Неутрално

  До коментар [#8] от "Free person":"Защо властта вече толкова години търпи такива спектакли на Сидеров,на това отгоре бездарни."
  Защото й отърва! Отвлича вниманието на хората от съществените проблеми в и на страната ни!

 13. 13 Профил на nikolak
  nikolak
  Рейтинг: 256 Неутрално

  Сидеров този път преигра вече. Трябва да уволни пиарите от Москва.Все пак Б-я не е Русия нещо не са адекватни.

 14. 14 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8872 Неутрално

  Снощи един актьор попита ,защо Сидеров не отиде да прави скандали във НСА например,а идва все в НАТФИЗ.Че той да не е спортист,той е артист.С какъв талант само си играе ролята.Все още обаче не разбирам,кой е режисьорът на тези трагикомедии.

 15. 15 Профил на Smoke
  Smoke
  Рейтинг: 713 Неутрално

  Този писна на всички. И всички си дават сметка, че вече и те самите търпят солидни негативи заради него, защото се подкопава и техния авторитет с това, че нищо не (могат да на-) правят по въпроса. След варненските изпълнения Цацаров го беше предупредил, че при първа подобна следваща изцепка ще бъде цапардосан с пълната сила на закона. Бялото Перо, обаче, не си взе бележка и затова сега това сигурно ще се окаже лебедовата му песен.

 16. 16 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  [quote#2:"spiegel"]Заради бълхата Сидеров да не изгорим юргана на демокрацията. А може би такъв е целият (руски) замисъл?[/quote]

  Точно това си мисля и аз. Написах нещо подобно и доста завоалирано под друга статия по темата. Нищо не пречи някой нормален политик да бъде изкуствено въвлечен в хулиганска свада (активно мероприятие) и да бъде отстранен. Особено ако властващите са съмишленици на подобни на Волен, Атака, БСП, ДПС и да не изброявам цялата гмеж в политическия ни зоопарк (с извинение към всичко, що е "зоо".

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 17. 17 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Целта не е да пребием сидеров до смърт а да не се допуска изобщо такива личности да участват в родния политически живот.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Too much цензура Баце.
 18. 18 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 457 Неутрално

  До коментар [#8] от "Free person":

  Ами защото има голяма разлика между тежко престъпление и циркаджилък.

 19. 19 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Резонни въпроси, но отговорите ще трябва да си ги търсим сами. Това да не ви е брифинг / по министър Бъчварова /.......

 20. 20 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4221 Неутрално

  [quote#16:"Музар"]Нищо не пречи някой нормален политик да бъде изкуствено въвлечен в хулиганска свада (активно мероприятие) и да бъде отстранен.[/quote]
  Аз също мисля че подходът не трябва да бъде толкова елементарен.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 21. 21 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  Добре пита Петя - да видим, дали ще получат някакъв отговор смислените и въпроси.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 22. 22 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7153 Весело

  Сидеров навремето сигурно не успял да влезе във Витиз...
  http://www.segabg.com/pic/11950/775215.jpg

  karabastun1@abv.bg
 23. 23 Профил на herbarii
  herbarii
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Добър въпрос, ЗАЩО?! За съжаление, отговорът е ясен. Защото сме в България. Защото ние избираме/избрахме хората които ни управляват, които създават законите. Защото нямаме гражданско общество, което при подобни действия на политици, управляващи да излезне на улицата като един и да се бори за промяна. Като цяло, ние българите сме нация която обича да си трае и гледа от страни, докато "нещо" не ни опре до задният двор и от няма накъде да ни накара да действаме.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 24. 24 Профил на Bullet
  Bullet
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Погледнете внимателно "десният прав", на така нареченият специалист по бойни изкуства. Целият вътък на удара отива с лакътя, в гърба на полицая. Вторият удар е в лицето на същия полицай.

  https://www.youtube.com/watch?v=_r2umLOvWKI

  Точният момент е в 2:19.

  Искам възтановка на случката с истински десен прав, та да вида колко секунди, ще остане прав "Железаров".
  В противен случай оставам с впечатлението, че театрото е планирано. Нещо от сорта на засеклия газов пистолет.

  Gor det idag, imorgon kan deta vara förbjudet.
 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Все още не мога да разбера докъде е обмислено и докъде е спонтанно и поради какви причини. Тази статия дава някои насоки.

 26. 26 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До ком.18 Валенщайн
  Има много престъпления,които досега се толерираха,извършени от Сидеров.И точно "спектакълът" му снощи преля чашата.

  Tony
 27. 27 Профил на kipe
  kipe
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Един коментатор много добре го каза, че това е " Большой театр" и има връзка със хакерските атаки. Опитите за дестабилизация на България, започнали още през зимата на 2013, че и по- рано, продължават.

 28. 28 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  А моят въпрос е друг,защо едно държавно учебно заведение работи в неделя и в деня,в който има избори?Глупаво звучи отговора,че студентите имат репетиция,още повече в присъствието на Ректорът на академията,което води до съмнение,че студентите са били обработвани да гасуват за представителя на Герб...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 29. 29 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3104 Неутрално

  Никой журналяк, от онези които се кълняха, че най-важната промяна в конституцията била Христоивановата, но една думичка не обелваха за отзоваване на депутат, импийчмънт или друга форма на външен контрол спрямо избраниците, тези журналя днес нямат право да се възмущават. Аз лично до днес не съм чувал Бравопетя да поиска дори редукция на депутатския имунитет до функционален, но днес изневиделица съвестта на авторката изведнъж се накокошинила. Накратко - улево.

 30. 30 Профил на b_d_s
  b_d_s
  Рейтинг: 727 Неутрално
 31. 31 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2307 Неутрално

  А защо ни се намеква леко, че виновникът е човекът ударил руският агент? Дори да е умишлена провокация на полицаи, политици, тъмни незнайни сили, смятам, че крушето, което получи развилнелият се криминално изявен руски антибългарски рубладжия е все пак някаква справедливост, макар и доста закъсняла. Справедливост, защото иначе справедливост от кривораздаващата ни система Сидирченко няма да получи никога.

 32. 32 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  Количествените натрупвания при този не правят ли качествени впечатления на така наречените "органи на реда"?
  Не би ли трябвало за човек с такова рецидивиращо престъпно поведение да бъде направено "изключение", дори от съществуващите правила за имунитет?

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
 33. 33 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  [quote#31:"GreenEyes"]защо ни се намеква леко, че виновникът е човекът ударил руският агент?[/quote]
  Не видях такъв намек, но аз съм от хората, които са напълно убедени, че въпросният "гражданин" е подставено лице на "пострадалия". Целта е ясна - "съдията да свири дузпа", а така шайката на този никаквец да печели точки.

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
 34. 34 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 3070 Неутрално

  Два въпроса към Петя Владимирова. Знам, че има нужната юридическа компетентност.
  1. Има ли промени в уредбата на имунитета от времето, когато Емил Кошлуков беше депутат (от управляващата партия) и бе арестуван в дискотека?
  2. Кое трябва да се промени - възможността полицията да арестува депутат при всякакво престъпление или да се ограничи имунитета?
  Опасявам се, че при второто има опасност за саморазправа от вътрешен министър с манталитета на Цветанов, Йовчев или Сидеров с неудобен депутат.
  А дали не трябва да се прецизира тежестта на престъпленията и да не се пипа имунитета?
  Последния въпрос е към всички. Докога за всяко отделно престъпление ще търсим решение само и единствено в промени на законите?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 35. 35 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4214 Разстроено

  ,,Докога депутатът Волен Сидеров ще изнася евтините си представления из софийския център? ...,,

  До тогава до когато има дори и една телевизия която да го снима, освен неговата ,,Алфа,,. Ако нито една телевизия не отиде на някои негови изстъпления, кукловодите му одма ще го изоставят

 36. 36 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4214 Любопитно

  ,,Докога депутатът Волен Сидеров ще изнася евтините си представления из софийския център? ...,,

  Мога ли да задам един въпрос? Кой нарежда на всички тези телевизии да кацат на ,,представленията,, на този субект малко преди те да започнат. Не е това правителство, защото тези кадри го представят в лоша светлина. Някой друг дава сигнал заповед на всички тези телевизии, така че точно пет минути преди ,,представлението,, да бъдат на терен

 37. 37 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3688 Неутрално

  Кой има интерес от спектаклите на Сидеров- изглежда този интерес е много голям, защото вече същият е оставен да вилнее години наред.
  Как така депутатът Емил Кошлуков заради изцепките си бе задържан в една дискотека преди години, а Сидеров не може да бъде задържан ? Как така кандидатът за депутат Марта Георгиева бе задържана с белезници и прекара цяла нощ в РПУ затова че боядисала паметника на Съветската армия, а Сидеров и компания не могат ?
  Едното от обясненията е че Сидеров е човек на руската агентура и властта се прави на гламава, другото е че Сидеров обслужва поредните управляващи, в случая чрез отвличане на вниманието от изборните неуредици. А може би и двете.

 38. 38 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Весело

  искам да падне въобще депутатския имунитет. В момента от него се ползват само управляващите, опозицията няма такъв имунитет, защото винаги ще им бъде свален от управляващите.
  Също така не е ли редно журналистиката да влезе в някакви поне от кумова срама стандарти - в изборната нощ е бит журналист - оператор на телевизията на Сидеров и биячът се е скрил в НАТФИЗ - отново никаква реакция да бъде търсен този човек. След това каква е тая хибридна война срещу сидеров - където и да се появи почват едни телефонни обаждания и монополистите на правото върху ВСЕОБЩАТА ИСТИНА - протестърите се явяват като зли оси върху сидеров и започват да се държат непристойно в тълпа. Що за безобразие е това нещо? И като черешка на тортата - някакъв Расатист го бие и после дефилира по националните медии като някакъв герой на нашето време, като някакъв символ.
  Ако наистина трябва да се реагира срещу сидеров, то реакцията не следва да е по-брутална от неговата, а напротив да изразява гражданска пазиция, а не креслива, че и с юмручно право и с хвърляне на предмети. Жалки сте, много сте жалки, и сте обявили няква хибридна война. И си я водите.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#33] от "keen":

  Въпросната вечер той е ударен и от друго лице, и то ли е поставено? Грозните скандирания срещу него от протестърите и те ли са поставени?
  Кой безнаказано троши стъклата на белия рейс, кой хвърляше предмети по Сидеров та той се кри под маса? Като се кри под маса пак беше виновен, че страхлив, сега като не се кри а мъжки отнесе боя пък пак виновен, а бияча в праймтайма на бостанските телевизии. Повече от ясно е че има кампания да бъде осъден и изваден от политиката, защото стана неудобен на много хора. Нали имаше една грама че някой ако получел презокеанска благословия и щял да се справи с атака... или пак удобно забравяте. и си измисляте. Само че утре, помнете ми думата репресирани ще са и други политици, както днес са репресирани всички извън гроп с неудобно задавани въпроси, с крещене на журналисти. Гледах интервю на Радан Кънев - през цялото време журналиста се заяждаше с него, подсмихваше се, подмяташе му. Демек ама какъв си ти бе, къде си тръгнал, ей ся ще те направя за смях...
  Виж и най-голямата Калинка да е в някое такова студио, то започват едни плонжове, едни журналистически рекламни въпросчета, да се почуди човек.
  Та сега истинските десни хубаво се радвате на прецакания отвсякъде сидеров, но се опасявам, че скоро ще усетите и вие прецакването. Но ще е късно.

  пп сега си подкрепяйте Тотев като малка част от самопрецакването. Бълха ви ухапала.

 41. 41 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 229 Неутрално

  "Волен и властта - до утре вечер, в другия спектакъл"
  [quote#24:"Bullet"]Искам възтановка на случката с истински десен прав, та да вида колко секунди, ще остане прав "Железаров". [/quote]
  [quote#10:"bat_plamen"]Болен Лидеров плаче за затвора ....Въпросът е дали ще доживеем да го видим там?! [/quote]
  [quote#1:"xmm"]Аз не искам да гледам спектакъл с този актьор.[/quote]
  НЯКОЙ е пуснал филмчето и ТV го прожектират на воля канят хора от масовката и други "кьорфишеци" за отвличане на вниманието, а истината е че в този момент се случва други по-важни неща като например какво подписа Борисов в Брюксел при последното си посещение, какво стана в зала Арена и как "прогнозните" резултати от изборите съвпаднаха с окончателните, каква беше избирателната активност и колко хора отидоха да гласуват в неделя и.т.н. въпроси, които НИКОЙ на глас не задава ?!!!!

 42. 42 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  "Сигурно и вие сте били изненадани, че дори кротки и благи хора бяха агресирани от поредната акция на лидера на "Атака" и бяха готови лично да го зашлевят."

  Въобще не съм изненадан. Безчинствата на Волен преминаха всяка граница. Крайно време е да бъде спрян

 43. 43 Профил на finlip
  finlip
  Рейтинг: 244 Неутрално

  Спектакъл е много меко казано защото става въпрос за ЦИРК!
  Цирк чиято цел е последователно влудяване на нормалните граждани до степен тотално объркване и дезориентация Статуквото откровено манипулира обществото с цел собственото си оцеляване Манипулациите са професионални ченгесарски отлично координирани между полиция прокоратура правителство и дори футболните агитки зад тях стои целия парламент може би с едно единствено изключение
  И накрая един от главните кукловоди се появявя по 7дни за да ни успокои и сподели бащински че всичко това е нормално

 44. 44 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Жертвите на наркотиците, на хазарта и проституцията, на лесно раздаваните бързи кредити, заслужават подобни инициативи. Истината е, че властта наистина нехае за мафиотските бизнеси, които са на път да заличат нацията ни от списъка с народите по света.

 45. 45 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Вече четвърти ден откак се занимаваме със Сидеров. С други думи занимаваме се с един несъществен проблем, за решаването на който си има компетентни органи. В това време излизат данни, че през 2016 год. властта МУ ще похарчи около 2 млрд. лв. за НЕЯСНИ дейности. Излизат данни, че лицето Горанов анонсира в публичното пространство намерата за поемане на над 5 млрд.лв. НОВ ДЪЛГ през 2016 год. Излизат данни, че правителството МУ се е съгласило да поемем част, не е ясно каква част, от близо 100000 имигранти, които западните ояли се търгаши натрисат на Балканите. Излизат данни, че дълговете на енергетиката растат неудържимо, България е съдена за фалита на КТБ, т.н. Последните, още топли избори показаха небивала развала на политическата система, пълна безотговорност на управляващите мишоци и некадърност на оперативното ниво. Предстои нов небивал грабеж на средства от бюджета и по европейска линия. За изброеното, което съвсем не изчерпва проблемите, трябва да се пише. Това са проблеми, а не казусът Сидеров. Последният е лесен.
  Все пак статията завършва с нещо много важно: "...да се осветят сумрачните интереси на властта...". Сега остава да се намери и кой да ги освети (не онзи кой разбира се), защото Му е заслепил всичко в тази държава, включая хора, които някога са мислели и не са близали.

 46. 46 Профил на Петър Манолов
  Петър Манолов
  Рейтинг: 395 Неутрално

  "Договорено бе да споделят информация за миграционните потоци и съвместно да работят за осигуряване на повече места и по-добри условия за подслон на бежанците. Съдействие обеща и Върховният комисариат на ООН за бежанците. Решено беше всяка държава да търси финансова подкрепа, ако има нужда от средства, за да се справи с притока на мигранти. Парите могат да дойдат спешно от заеми от Европейската инвестиционна банка, Европейската банка за възстановяване и развитие и Банката за развитие към Съвета на Европа, е записано в одобрения документ. Преди началото на срещата премиерът Борисов категорично се противопостави на идеята да взима заеми за овладяването на бежанската криза. "Категорично не съм съгласен с формулировката да взимаме заеми от големите финансови институции, за да се справяме с бежанската вълна", заяви той, цитиран от БНТ. По-късно обаче България подкрепи плана, който включва и вземането на финансови заеми заради бежанците."
  Не от тука ли се разсмърдя из НАФТИЗ?

  Петър Манолов-безсребреник
 47. 47 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#40] от "ivanivanovv":

  Ако аз бях там, със сигурност също щях да го ударя (разбира се, за разлика от "удара" на подставеното лице, след това този нямаше да може да си каже името седмици наред).
  И не вярвам да има здравомислещ човек, който да не иска да го удари.
  Жалко е само, че беше "ударен" от подставено лице. А този, т.нар. "удар" очевидно има за цел единствено да пишат за него във вестниците.
  Кое не ти става ясно?

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
 48. 48 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Не ми става ясно как здравомислещ човек ще иска да удари който и да било.

 49. 49 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1109 Неутрално

  До коментар [#48] от "ivanivanovv":

  Пише се "когото".
  Но е очевидно, че не са ти ясни доста основни неща, така че не намирам смисъл да ти ги обяснявам - такива като теб могат само да наизустяват опорни точки, но не и да разбират.

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK