Власт, улица, хайдуци

Сидеров

© Юлия Лазарова

Сидеров"Дневник" препечатва текста от портала "Култура"

Изстъпленията на Волен Сидеров и неговата шайка в изборно време, и то по театралната улица на България, каквато се явява ул. "Раковски", са показателни най-малкото за две неща.


1. Докъде можем да изпаднем като общество – не само в политически, но и в медицински смисъл.


2. Какво ще продължи да се случва, ако нищо от онова, което отдавна трябваше да се случи, не получава законов завършек и си остава един позорен спектакъл.
Започвам с второто. Защото е нещо конкретно и ни препраща не към създаването на българската държавност или към особеностите на народостния ни дух, по които всеки има размисли, а към съвсем скорошни събития от втората половина на 2013 г.


Спомняте ли си за прословутата "маса на Сидеров", с която гавазите му показно го захлупваха от всенародната любов? Ако някой е забравил тези събития, струва си да освежим спомена за тях. Въпросната пластмасова маса беше един от символите на "маската Орешарски" (представяна на обществото като управление), когато заради едното крепене на правителството Сидеров си въобрази, че може да върши каквото му скимне. И през юли 2013 г. дори тръгна да вилнее вечерно време с депутати от "Атака" и мутрите си по столичните улици, твърдейки, че има право като депутат да спира "съмнителни лица" и да изисква личните им карти с оглед на евентуално задържане. Позорът бе пълен. Тогава управляващото мнозинство – БСП и ДПС – гузно мълчеше. Нека сега го отрекат. А главният прокурор Цацаров също мълчеше невъзмутимо, макар и сезиран от медии, граждани и от ДСБ като политическа сила. Никакъв отговор. Единствено заместник-главният прокурор Борислав Сарафов заяви, че имал реакция по случващото се, но само като гражданин, не като прокурор. Така се стигна до началото на 2014 г., когато наново развилнелият се Сидеров в самолета София-Варна се нахвърли върху френска дипломатка и посегна на полицай, а сетне прокле трижди медиите.


И оттогава – в промеждутъците между парламентарните и местни избори – продължават игрите с имунитета на Сидеров, който след нови улични безумия се самообяви и за "хайдутин". Изглежда, че вървим към развръзката на цялата тази "атакистка сапунка" – пред руски знамена и георгиевски транспарант "хайдут Сидеров" обяви "народна революция", която щяла да бори "диктатурата" в страната, както той я бори от 1973 г. Интересно ще има ли становище на прокуратурата – след акциите пред "клекшопа" и в НАТФИЗ – и по заплахите за "курс на въоръжена борба" в страната?


Всички тези простотии обаче не будят смях. Защото вместо да хванат гората, хайдуците на Сидеров ще продължат да вилнеят из центъра на София и да застрашават сигурността на гражданите, докато не се вземат строги мерки. И то в следните три насоки.


1. Медицински мерки. Снемането на имунитетите на Сидеров и Чуколов, както и съответните съдебни постановления срещу тях, е наложително да са съпътствани от психиатрична и токсилогична експертиза. Тя трябва да изясни дали депутатът Сидеров случайно не се мисли за някой друг – за Наполеон, за злото джудже от приказките на братя Грим и т. н. Дали от своя страна депутатът Чуколов не страда от натрапчива самоидентификация с Белия лъв или пък вечерните им разходки с г-н Сидеров не отключват у него такива психосоматични смущения, в следствие на които субектът смята, че е атакуван от паяци, налазван от влечуги, в резултат на което започва да се държи крайно агресивно, да буйства и т. н. Едва когато разполагаме с клинична картина за състоянието на тези двама народни представители, обществото ще може да си даде отговор на проблема с тяхната "локална девиантност". Съгласете се, че е странно как двама български депутати, озовавайки се вечер след вечер на кръстовището на улиците "Раковски" и "Стефан Караджа", ненадейно изпадат в "обсесивно хайдутство", което тутакси се предава и на съпровождащите ги лица. Причините за тази обсесивност могат да са всякакви – да се съдържат в детството им или в напрегнатия им живот като политици, който по неведоми за нас обстоятелства отключва девиантно поведение след досег със сенките на двама видни възрожденци (Георги Сава Раковски и Стефан Караджа). Ако медицински се докаже, че господата Сидеров и Чуколов тъкмо на това кръстовище чуват гласове, виждат развети байраци или пък смятат, че са атакувани от вражески орди, тогава е повече от ясно, че би било силно непрепоръчително те да се движат по съответните улици и че ще е най-добре да бъдат въдворени в институция, в която за тях, респективно за техните обсесивни спътници,  да могат да се полагат специализирани грижи.


2. Териториално-организационни мерки. Агресивното "хайдутство" на "Атака" също предполага някои ответни мерки, като се започне от освобождаването на центъра на София от нейната централа и телевизия. Кое точно в репертоара на Софийската опера и балет (и примерно представления като "Атила", "Самсон и Далила" и т. н.) прави неминуемо съседството с Волен Сидеров, Чуколов и гологлавите им охранители? Или пък в дейността на Столичната библиотека (и на нейния детски отдел!), съвместени с телевизия "Алфа", където се подвизават същите субекти? Не е ли далеч по-разумно държавните институции да предоставят на парламентарно представената партия "Атака" помещения някъде другаде – на 4-ти километър, в Курило или в краен случай в близост до "Пирогов", където те и без това се озовават често нощем и откъдето по-лесно ще могат да следят здравословното състояние на Волен Сидеров? Едно такова предислоциране на "Атака" и "Алфа" със сигурност ще подпомогне и грижите за здравето на доста от техните привърженици, които, както се видя на последния митинг пред парламента, се нуждаят от това. Не е смешно. Хората със сходни проблеми във всяка една страна са около 3% , а в България стана така, че те са се трансформирали в политическа сила или пък тя се е свела до тях. В този смисъл и част от субсидията за партия "Атака" е редно да се взима не пряко от държавния бюджет, а от бюджета на Здравната каса (НЗОК). И още нещо: може би е добре (в името на общественото спокойствие) улиците, до които се намират клубовете на "Атака" , да не носят имена на войводи, а най-вече на руски дейци, което вероятно ще подейства успокояващо на атакистите. И те ще могат да си пеят на воля музика от съветски филми, полезна за тяхното душевно равновесие.


3. Политически мерки. Цялата тази атакистка комедия е крайно време да приключи.


Да, избирателите имат право да гласуват за когото си искат, това е тяхно суверенно право и аз съм последният човек, който ще им го оспори.


Да, всяка страна се нуждае от разнородна опозиция, но проблемът е, че една шепа депутати-атакисти започват системно да бъркат асфалтираната територия на улицата с политическото поле, а аргументацията в парламента – с уличните сблъсъци.


Мотивациите им могат да са най-различни. Може да става дума за лична обремененост или токсикологични проблеми. Но е възможно зад всичко това да се крие и целенасочен план, опиращ се на известното правило на д-р Гьобелс от 1931 г.: "Който може да завладее улицата, завладява и държавата". Добре знаем какво се случва само две години по-късно.


Ето защо този път съдебната система не бива да си прави оглушки, а трябва да си свърши работата. Иначе има риск на гражданите да им писне и те да излязат на улицата, а тогава ни чакат размирици.


А що се отнася до самия Волен Сидеров, то той, в лично качество (след като слезе от политическата сцена), най-вероятно ще остане в аналите като някакъв политически Торбалан.


Нищо чудно след години улични търговци по площад "Славейков" и "Раковски" да пуснат в продажба малка пластмасова фигурка с побелели коси и сгърчено в сърдита гримаса лице, която майките да купуват за вразумяване на злояди и непослушни дечица. Знаете този изпитан от памтивека трик: "Яж, мами, че ще дойде черният чичко с белите коси…" Или пък: "Да си дойдеш навреме от училище и да не скиташ по улиците, че белокосият бродник ще те срещне…". Понякога тези номера помагат. Ала както е тръгнал "хайдушкият проект" на "Атака", склонен съм да допусна, че находчиви производители на играчки ще добавят към сърдитата черна фигурка с бели коси и малки фигури на "хайдуци" с бръснати глави и черни тениски.


Бизнесът с отрицателни герои заема важна ниша в пазара на детски играчки, защото тяхното присъствие има педагогическа функция.


Това е разбираемо.


Неразбираемо е друго. Защо продължаваме да си губим времето с щуротии и улични геройства на "хайдуци". И по каква причина вече десета година си играем на шикалки.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 392 Разстроено

  Тъжна картина на една територия, която никак да успее да се превърне в държава...

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 2. 2 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1069 Любопитно

  "Власт, улица, хайдуци"

  За протокола ше отбележа, че разликата от Хайдут, до Айдук е, колкото от Свобода, до Слободия...
  Благодаря!!!

  Форумът е в будна кома...
 3. 3 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1176 Разстроено

  Когато писах за "медицинските мерки", коментарите ми бяха изстривани.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8586 Неутрално

  Сега очакваме финала.Ще се размине ли пак на Сидеров и шайката му или този път ще се намери смел съдия да го осъди.

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 6. 6 Профил на apollo
  apollo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Този Волен Данчо Хаирсъзина надмина би казал Бай Ганьо , но лично на мен ми писна да се коментира един ясен медицински случай с просташки сценаристи.

 7. 7 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Пристига нов учител в клас и се представя:
  - Здравейте ученици! Казвам се Сидер Воленов и съм националист. Нека сега, всеки от вас да се представи, както аз го направих.
  - Аз съм Марийка и също съм с националистически възгледи.
  - Аз съм Пенчо. И аз съм националист!
  - Аз съм Иванчо и съм либерал.
  Учителят:
  - Либерал!? Как така си либерал?
  - Много просто. Майка ми е либерал, баща ми е либерал, приятелите ми са либерали. За това и аз съм либерал.
  - Ами ако майка ти беше проститутка, баща ти алкохолик, а приятелите ти - гейове, какъв щеше да си тогава?
  - Тогава и аз щях да съм националист!

 8. 8 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 468 Неутрално

  Мога да се хвана на бас, че въпросният "хайдут" ще е депутат и в следващия парламент. За съжаление.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 9. 9 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3057 Весело

  „Обсесивно хайдутство“ Браво на автора! В 10-ката!

 10. 10 Профил на The.Teacher
  The.Teacher
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#4:"rosiraycheva50._"]Ще се размине ли пак на Сидеров и шайката му или този път ще се намери смел съдия да го осъди.[/quote]

  Той смел съдия пó ще се намери. Въпросът е дали ще се намери смел прокурор да повдигне подходящо обвинение ... Трябва и смел следовател ... И смели свидетели ...

  Местоживеене:---> Магратеа. Образование:---> Антична филология, трансформационна етика и вълново-хармонична теория на историческата перцепция.
 11. 11 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 722 Неутрално

  Добре го е изтипосал вербално Тони. Но каква полза от всичко това, след като явно на ПП им е нужен един политически шут.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 12. 12 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2515 Любопитно

  Любопитно ми е дали и Владо Левчев ще вземе отношение по темата Сидеров. Оказва се че са били заедно на семинар на млади поетични таланти воден лично от Левчев-старши.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 13. 13 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9189 Неутрално

  До коментар [#3] от "Калибър":

  На мен също, но какво от тава, че сега си пишат, не вярвам, че ще го сложат там, където му е мястото.

 14. 14 Профил на опа
  опа
  Рейтинг: 434 Неутрално

  ... много ми е сложно ... то цялата ни държава е айдушка, а Сидеров събира гласове при любителите на чалгата с безкрайната си простащина ... Борба срещу Сидеров започва с борбата срещу чалгата в политиката, в управлението и в държавата ни.

 15. 15 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Отече горкия в канала.
  Спрели са му парите и не искат и да го виждат.
  Остава му само да се обърне към "еврогейовете" или към Хелзинкският комитет да го защитят, като лице в неравностойно положение.

 16. 16 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 488 Неутрално

  На бас, че тая статия ще получи повече коментари от статиите за фалшифицираните избори. Браво на автора за поддържане на медийната мъгла. Още статии за Волен и за Путин да забавляват матряла, моля! Вождът ще плаща добре!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Поздравления за Тони Николов и неговия анализ.
  Приемам всичко,което е изказал.Проблемът е,че някой плаща на Атака и Сидеров за такова хайдушко,самоуправско поведение и този някой знаем е извън страната,в Русия на Путин,както и техните мекерета у нас.Крайно време е Операта също да си бъде само Опера,а не сборище на Атака,Алфа,В/Б.Сидеров.Стана ми весело,защото си спомних случката с масата-щит над главата на човечето.

  Tony
 18. 18 Профил на Thomas More
  Thomas More
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Как така се случва в държавата ни ,все по избори ?
  Някоя парламентарно представена партия ,се активизира и започва да твори простотий!
  Друг някакъв бизнесмен ,отнася два изтрела с РПГ но оцелява !
  Знаково дело на бивш зам. председател на НС ,спешно в болница!
  Ако си върнем лентата назат (взривове с много жертви преди предишните избори ).

  п.п. Това пилича на театър ! Но де-факто си е филм на ужасите,
  случващ се на територията на една ЕВРОПЕЙСКА дъжава през 21-ви век ...!!!

 19. 19 Профил на townboy
  townboy
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Боце нали е супермен щом си пасува по казуса волен сидеров значи последният е част от схемата. Защо медиите мълчат по темата за обмислян нов 5.5 млрден дълг и не кажат на обществото дали това означава че предишните 16 млрда са изтеглени и усвоени?!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Too much цензура Баце.
 20. 20 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 647 Неутрално

  До коментар [#10] от "The.Teacher":

  ... и смели полицаи които да арестуват антуража на белия бродник

  Birds of a feather flock together.
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 23. 23 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2566 Неутрално


  " Продължават игрите с имунитета на Сидеров ..."


  ДА НИ Е ЧЕСТИТ НОВИЯТ РЕФЕРЕНДУМ ОТ 10.11.2015 ГОДИНА !
  ДУХЪТ ВЕЧЕ ИЗЛИЗА ОТ БУТИЛКАТА И БАВНО , НО НЕУМОЛИМО НАБИРА СИЛИ !!!
  Ето моят отговор за безобразията на Сидеров и за започване на НОВИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ЖИВОТ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 24. 24 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 903 Неутрално

  Реално погледнато, журналисти от известни наши медии, които по принцип не обръщат никакво внимание на Сидеров и неговата партия, участваха активно в раздухването на скандала.

  Сидеров ли повика журналистите пред клекшопа, Сидеров ли им се обади да притичат пред НАТФИЗ? Не разбира се, до него бяха журналисти от "Алфа", той нямаше нужда от други.

  Като всеки свободен български гражданин Сидеров има право да се разхожда по улиците на София, да влезе във фоайето на НАТФИЗ и проведе добронамерен разговор с портиера.

  Заради разговора във фоайето и оплакване на полицай, че е бил ударен от депутата (опроверган от Сидеров, Чукалов и други) се раздуха скандал до небето, донапомпван ежедневно от почти всички родни медии. Цялата държавна машина, почти цялата медийна кохорта бе впрегната да разобличава този човек, да внушава на обществото, че Сидеров е едва ли не най-големият престъпник в България. Което безспорно е една твърде отблъскваща постъпка.

  Очевидно в момента се извършва политическа саморазправа с един почтен български политик, в която са забъркани представители на четвъртата власт.

  Разберете, колкото повече Сидеров бива несправедливо обругаван и унижаван, толкова повече ще расте неговият авторитет сред българите.
 25. 25 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2435 Неутрално

  Сидеров научава, че в някакво село дядо отглежда канабис.
  Отива той при дядото, пъха му картата под носа и му казва: "Аз съм депутат, това е моята карта, ще ти направя проверка за производство на наркотици".
  Дядото: "Добре - само в онази нива недей да ходиш".
  Сидеров: "Аз съм депутат, имам карта, мога да ходя навсякъде и никой нищо не може да ми направи".
  Отива Сидеров в нивата, а оттам излиза огромен бик и го подгонва.
  Бяга Сидеров, бяга бикът след него, а отстрани дядото вика с пълен глас: "Картата му покажи... Картатааааа..."

 26. 26 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 1578 Весело

  До коментар [#8] от "Ebeneezer Goode":
  Ще спечелите баса!За съжаление!

 27. 27 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 1578 Весело

  До коментар [#8] от "Ebeneezer Goode":
  Ще спечелите баса!За съжаление!

 28. 28 Профил на symmpro
  symmpro
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Не "токсилогична" , а "токсикологична" експертиза , моля !

  Тя, всъщност си е също така и ЛОГИЧНА тази икспертиза , но това е друга тема ...

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на YankoNach
  YankoNach
  Рейтинг: 443 Весело

  До коментар [#27] от "objektivist96":

  Няма, няма - аз съм склонен да се басирам

 31. 31 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 1578 Весело

  До коментар [#30] от "YankoNach":
  +++Дано да сте прав!

 32. 32 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Явно медицината ни не е на ниво, защото още не е поставила точната диагноза на Сидеров ! А тя е в областта на психиатрията! В такъв случай такива хора са опасни за обществото и затова трябва насила да бъдат въдворени и специализирано заведение и да бъдат лекувани доколкото е възможно(пълно излекуване при такива пациенти е невъзможно, но поне да не прогресира) . А въпроса с имунитетите на депутати и магистрати трябва веднъж завинаги да бъде решен- такъв не трябва да има и да ги поставя над закона ! Имунитет трябва да имат само дипломатите ! За да няма подобни безумия и да не се дава почва за такива вицове като този на Green Eyes !

 33. 33 Профил на zapp
  zapp
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Според моето скромно мнение Сидеров е ползван като лакмус колко може да понесе още обществото и действията му са като театър на малка осветена сцена , а в тъмнината големите червени паяци плетат престъпните си мрежи.Те са проблема , Сидеров е само кукла на конци.Разделението в обществото е :една малка част от мислещи нормални хора , една голяма немислеща аморфна маса постоянно модифицирана според нуждите на кукловодите чрез продажните медии, и една не малка политическа менажерия , в която се откриват образци на най-противните човешки качества.Дълъг е пътя до желаната нормалност.И Ботев беше казал ,,у нас свестните считат за луди,,.

 34. 34 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 903 Неутрално

  [quote#32:"mils5656"]Явно медицината ни не е на ниво, защото още не е поставила точната диагноза на Сидеров ! А тя е в областта на психиатрията![/quote]

  На времето комунистите обявяваха за психясали политически неудобните, пращаха ги в съответните "заведения". Но това беше отдавна, онова време беше тоталитарно, нямаше развити комуникации, а написаното в единствения вестник се пиемаше за чиста монета. Днес, във века на информацията и комуникациите да се разиграва същият сценарий, когато всичко се вижда като на длан, е срам за българите и България.

  Чудно как пропагандната машина "забрави" за разграбването на КТБ, за разпространението и употребата на наркожтици, които убиват млади българи, убиват бъдещето вна България, "забравиха Богоугодно" за контрабандата и стотиците други изключително сериозни проблеми в нашата държава. Странно как почти всички медии вече три седмици поред, припяват в един хор рефрена анти-Сидеров, манипулират българското общество.

  Срамота.

 35. 35 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#10] от "The.Teacher":

  Ако не се намерят смели такива, ще се намерят смели като този дето го светна на ул. Раковски, но този път ще го целнат не един път и там където трябва. Защото на такива "айдуци", като тоз айдук Сидер толкова им трябва. Хубав, здрав бой, е ако един не стигне, пак.

 36. 36 Профил на demos
  demos
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Не трябва да позволим България да бъде управлявана от улицата-от анархисти,ултранационалисти,ксенофоби,популисти,от най-необразованите,най-озлобените,невъзпитаните и отчаяни хора в страната,каквито са партия "Атака",начело с хулигана и руски агент-Волен Сидеров и нейните привърженици.Друг е въпросът,че на най-бедните,обезверените и наивни хора в България,трябва да се обърне внимание-да се информират и подпомагат от държавните институции.

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на chuggun
  chuggun
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Аз на Т.Николов бих му задал въпроса, какво толкова учат в 10,30 вечерта тези студенти в НАТФИЗ ?Защо студентите биха отбой ,като ги изкараха чисти като сълза.Ами ако са пушили марихуана през тази нощ,защото КАКТО КАЗВАТ най-тъмно е под свеща .После,как да се осъди Волен,след като Максим Ставийски който уби двама души пиян като прасе,бе осъден само условно.Колко убйици на деца на пешеходната пътека са осъдени ефективно?Да не се забравя че депутатите са публични личности и всеки може да говори каквото си иска за тях.Има един български лаф,не цепя басма никому ,което може би се отнася за някои независими депутати?

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 292 Весело

  До коментар [#38] от "chuggun":

  Нищо не разбрах от гражданската ти позиция

 41. 41 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1045 Неутрално

  До коментар [#34] от "faraon":
  Между двете неща няма противоречие:
  Подминаването на проблема КТБ, наркотиците и пр. е следствие от същата политическата система, която оставя ненаказани действия като тези на Волен Сидеров, които показват среден пръст на цялото общество. А какво трябва стане, за да се разследва финансирането на Атака от Русия?

 42. 42 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 944 Весело

  Балшой театър, си е Балшой театър

 43. 43 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 944 Любопитно

  Прочее, има ли други групировки, със собствени телевизии освен Атака - тв Алфа и "движение" Русофили -тв 7

 44. 44 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1302 Неутрално

  "А главният прокурор Цацаров също мълчеше невъзмутимо, макар и сезиран от медии, граждани и от ДСБ като политическа сила"

  Главният прокурор показва непрекъснато пълната си несъстоятелност.

 45. 45 Профил на haralampi
  haralampi
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Отрепката Сидеров получава субсидия. Спрете субсидиите на всички партии!

  "Покупките от Лафка вредят на вас и другите около вас, тъй като ви отнемат свободата да бъдете информирани от независими медии."
 46. 46 Профил на Васик
  Васик
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Интересно дали сте чували термина дадзибао...

 47. 47 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 222 Весело

  Требва да има неква мярка все пак...той че е нередовен, си е...ама и толкова шум около Болен и имунитета му, и всичкото мастило, което отиде всуе последните дни...и тоя който го удари стана герой...абе, да не го съдят за убийство ?!

 48. 48 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3423 Неутрално

  [quote#38:"chuggun"]Колко убйици на деца на пешеходната пътека са осъдени ефективно?[/quote]
  Това не означава всеки един идиот да хукне и да тормози хората, криейки се зад своя имунитет.

  Само че статията на Т. Николов има и друга цел - въпреки първоначалния шум нещо отново гледат да потулят случая с лудия русофил, и да замаскират нещата. Със сигурност има някакъв натиск от др. Исаков от посолството на РФ.

 49. 49 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Сидеров, показни убийства и други сценарии за отвличане на вниманието на народа от ставащи в момента неща.
  А именно 5.3 милиарда нов заем!
  И по-точно кой го подписва , взема и как ще се използва!!!
  Ако беше всичко на ред , щеше да си мине както му е редът!
  То не ,че пушилката и димът не е редът, ред е разбира се .
  Но ред да се прикрива кражбата!

 50. 50 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#45] от "haralampi":
  Чул те господ!
  Ама да си видял наш управник съден , или осъден за кражба!
  Не че не крадат, крадат си.
  Тук един да е коментирал корупцията!
  След ,като си правиш сам законите,няма как да не ги направиш удобни за теб да крадеш.
  И по закон не могат да те хванат.
  Така е по всички нива на управление в България-обществена тайна!

 51. 51 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#19] от "townboy":
  Само един коментар , който да свързва всички играчи и артисти .
  Тази пушилка е стандартна, използва се от армията ,за да прикрие предвиждането на армията от врага.
  И тук е така , политиците пускат димката , за да направят хода и врагът/народът,който ги е избрал/ да не ги види.
  А какво щеше да види народът- 5.3 милиарда отново ще се краде от същите момчета!


 52. 52 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#1] от "дедо Андро":
  То държавата я няма вече.
  Защото колоните на държавността ги разрушиха и продадоха , за да забогатеят малкото българи!

 53. 53 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  [quote#44:"daam"]Главният прокурор показва непрекъснато пълната си несъстоятелност. [/quote]
  а без такива той е личен избор на господин Бойко Борисов, понастоящем премиер на България

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 54. 54 Профил на seaker
  seaker
  Рейтинг: 221 Неутрално

  С токсикологичната експертиза автора нещо се е объркал. Колко ли представители на елита биха се подложили на подобен текст?

 55. 55 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Никаква психиатрия. Заработва си рублите Сибиров, защото Русия даром не дава.

 56. 56 Профил на sarasota
  sarasota
  Рейтинг: 381 Любопитно

  Защо трябва да му се обръща такова внимание и да се изгражда като ГЕРОЙ ????? Без шум ...арестуване ...бързо съдопроизводство и...се забравя за три дена !!!! А сега телевизия...вестници....и т.н. Глупави български управници!

 57. 57 Профил на Петър Иванов
  Петър Иванов
  Рейтинг: 944 Разстроено

  Аз също предпочитам тихо да го арестуват и съдят , но що за държава е тази в която един хулиганстващ простак не може да бъде озаптен вече 10 г? Значи някой го пази и тихо не става

 58. 58 Профил на Angel Dobrev
  Angel Dobrev
  Рейтинг: 594 Гневно

  До №4 - росирайчева: Колежке, ако имаш каквато и да е доблест, чувство за обективност, лична и обществена справедливост, ЩЕ НАМЕРИШ СИЛИ, ЗА ДА СЕ ИЗВИНИШ за грешния си коментар, защото О Ч Е В А Д Н О и К Р Е Щ Я Щ О излиза че Волен Сидеров / не съм му симпатизант!!! / е не 100% прав, а N пъти по 100% е ПРАВ!!! Христо Ботев / ще го оспориш ли? " Лудите у нас днес считат за свестни, свестните за луди... " Не зная в София ли живееш, но големият ми син живее в София и от него го зная, че е повече от сигурно за разпределеното наркоразпространение по РПУта, а по веригата нагоре лъвският пай отива за висшестоящите и никой не играе на загуба... Така че има да го бият отрепки като мутробизнесмена, занимаващ се с източни бойни изкуства, а не с реален силов спорт, щото така е по-сигурно... и по... - доходно...

 59. 59
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 60. 60 Профил на faraon
  faraon
  Рейтинг: 903 Неутрално

  [quote#58:"chichkovuychev"]Христо Ботев / ще го оспориш ли? " Лудите у нас днес считат за свестни, свестните за луди... " [/quote]

  Ботев казва още много други неща, например когато вижда, че само няколко българи се присъединяват към четата му в Балкана той прави горчивия извод "И аз съм тръгнал народ да освобождавам!"

  Днес наши сънародници са готови да линчуват Сидеров, само защото мисли по начин, различен от техния. Журналисти се радват, че една мутра удря Сидеров в лицето в момент, когато е обездвижен от няколко полицаи. Обявиха Волен за престъпник, за луд! Нямам думи. Тъжна картинка!

 61. 61 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1796 Неутрално

  Браво на Тони Николов а Белата Златка отвлича вниманието на мат'ряла в друга посока но това ще се стовари като бумеранг върху милиционерските капи.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 63. 63 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3785 Неутрално

  "Власт, улица, хайдуци"

  Кой предложи Сидеров за партиен вожд и за депутат

  Кой предложи Фандъкова за кмет

  Кой предложи Мая за депутат

  Кой предложи Трактора за кандидат-президент

  Кой предложи Пеевски за шеф на ДАНС

  "Костинброд"

  Кой предложи Мая за Омбудсман

  ЦИК Арена Армеец

  Атака (2)

  Кой предложи Данчето Фандъкова

  Трактор (2)

  Кой предложи модела Борисов-Пеевски

  http://e-vestnik.bg/23918/imperiyata-na-peevski-napadna-e-vestnik-vizhte-gi-koi-sa-i-o-kogo-se-otarkvat/


 64. 64 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1833 Неутрално

  До#19 Таунбой.Имаш грешка не усвоени,а присвоени,т.е. откраднати.Окрадаоха еврофондовете уж,че строят магистрали,а те на следващата година са дупка до дупка.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK