Защо му е адвокат на Цветанов, като си има прокуратура?

Цветан Цветанов

© Цветелина Белутова, Капитал

Цветан ЦветановСпомня ли си някой за сензационните заглавия отпреди 2 години за "кечърите", които подслушвали от разстояние, заради което прокуратурата започна едно от делата  срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов - към оня момент в опозиция?  Две години по-късно обвинителното ведомство спря да поддържа обвинението срещу Цветанов и той бе оневинен.


Водени от убеждението, че не бива да потъват под пепелта на забравата действия и бездейстивия на институциите, които се издържат от данъкоплатците, и поради изключителното значение на въпроса дали прокуратурата работи безпристрастно или конюнктурно, за да има ефективна борба срещу злоупотребата с власт, "Дневник" препубликува статията от сайта "Съдебни репортажи", която детайлно и документирано проследява случая и действията на обвинението.


Малцина си спомнят, че преди две години (на 19 септември 2013) главният прокурор Сотир Цацаров публично обяви, че прокуратурата е установила 875 телефонни номера, за които не са намерени законни разрешения за СРС-та. Скандалът избухна, след като бившият лидер на БСП Сергей Станишев внесе при главния прокурор анонимен сигнал, за който заяви, че го е получил по пощата. В сигнала се сочи, че в дирекцията в МВР, която отговаря за специалните разузнавателни средства (СРС) – СДОТО, съществува "мобилна група", натоварена с незаконно подслушване на политически опоненти на ГЕРБ, едри бизнесмени и магистрати. Според сигнала нарежданията били спускани директно от бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.
В началото на тази година Цветанов бе окончателно оневинен за незаконното подслушване, като делото приключи още на първа инстанция в Софийския градски съд (СГС) с оправдателна присъда.


Прокуратурата се отказа да поддържа обвиненията под претекст, че междувременно е влязла в сила поправка в Наказателния кодекс, която декриминализирала деянието на Цветанов

Впоследствие прокуратурата не протестира оправдателната присъда.


Аферата с "кетчърите", както стана медийно известен случаят с подслушването, заглъхна още преди избухването на следващата порция скандали с незаконни СРС-та с гръмкото име "Червей" (в главната роля вече бе известната с приятелството си с Цветанов председателка на най-големия окръжен съд в страната Владимира Янева).


Случайно или не, темата за кетчърите бе повдигната, когато ГЕРБ падна от власт, и заглъхна, когато се върна на власт.


Не може да е случайно обаче, че спрямо делото на Цветанов прокуратурата демонстрира отношение, каквото не проявява към другите служители на МВР, обвинени по същия текст от Наказателния закон.


Голямото подслушване и оглушителното заглъхване на числото 875


В подадения от Станишев сигнал се твърдеше, че Цветанов директно е спускал поръченията за незаконно подслушване към СДОТО, без да има законно одобрени разрешения за използване на СРС-та, а служителите на дирекцията използвали специално пригоден сив ван "Воиаджър", като за всяка задача се променял номерът му. Според информацията на Станишев "на слушалка" са били Георги Първанов (в периода на създаване на "АБВ"), президентът Росен Плевнелиев (при създаването на служебния кабинет), лидерите на ДСБ Иван Костов и на "Атака" Волен Сидеров (в периодите, в които са критикували ГЕРБ), Ахмед Доган (по време на разследването за "Цанков камък") и Сергей Станишев (неколкократно), бившият финансов министър Симеон Дянков, еврокомисарят Кристалина Георгиева (при посещенията й в България), бившият шеф на Съюза на съдиите Нели Куцкова, бизнесмените Иво Прокопиев, Гриша Ганчев, Миньо Стайков, Красимир Гергов и Цветелина Бориславова.


След края на назначената от прокуратурата проверка в СДОТО по време на зрелищна пресконференция Цацаров потвърди, че идентичен автомобил действително е съществувал.


Нещо повече – главният прокурор съобщи, че 2/3 от информацията в сигнала се  оказала вярна, а прокурорите не са открили законни разрешения за подслушваните лица.


Не беше оповестено обаче кои лица наистина са подслушвани. Оказа се, че в СДОТО са липсвали всякакви правила и отчетност за дейността на екипите, а проверката е установила разминаване между записаното в дневниците и фактите. Например – само по документи автомобилите на СДОТО са се намирали на паркинг в МВР, докато в действителност са били някъде из столицата. Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов каза, че работата на дирекцията е в "страната на сенките", а Цацаров заяви, че не допуска служителите на СДОТО да са действали на своя глава.


Обвинения бяха повдигнати на четирима души - Цветан Иванов, Камен Костов, Сергей Кацаров, директори на СДОТО, и един служител – Радко Димитров, който, според прокуратурата, повредил с отвертка техниката за подслушване. А на 30 април 2013 г. – 12 дни преди изборите за нов парламент, става известно, че Цветанов е обвинен за т.нар. допустителство по служба. Според обвинението Цветанов в качеството му на министър на вътрешните работи, съзнателно е допуснал подчинени нему лица – директорите на СДОТО-МВР Иванов, Костов и Кацаров да извършат престъпления по чл. 387, ал. 2 от НК (длъжностно престъпление).


От държавното обвинение избраха най-спорния начин да сведат информацията на обществото, като обявиха, че делото е спряно заради кандидат-депутатския имунитет на бившия министър. Съмнението за предизборен агитпроп-ефект възникна заради обстоятелството, че


липсваше каквато и да е необходимост делото спрямо останалите 4-ма обвиняеми да бъде спряно, тъй като те нямат имунитет


Нещо повече – логиката сочеше, че за да докажат обвинението на Цветанов, прокурорите трябва първо да докажат, че служители, възползвали се от липсата на контрол, са извършили основното престъпление, т.е. прокуратурата не само да не спира, но и да разследва по-бързо. От друга страна обаче,


съобщаването за спиране се явяваше единственият начин


преди изборите да бъде разгласено, че е разследван бившият вътрешен министър за подслушването


И ако това не вършеше никаква полезна работа по делото, то без съмнение имаше политически ефект, защото въздействаше върху нагласите на хората, които са чули новината.


11 дни по-късно и ден преди парламентарния вот оглавената от Сотир Цацаров институция влезе в нов политически скандал "Костинброд",  като създаде впечатлението, че 350 000 броя бюлетини са приготвени за подмяна на електоралния вот. Впоследствие, в хода на разследването, версията за политическа манипулация беше изоставена.


Няколко месеца по-късно – през септември


Цацаров обяви и числото – телефоните на 875 лица вероятно са били обект на незаконни СРС-та


като прокуратурата заяви, че тепърва ще се занимава с идентифицирането на собствениците на мобилните номера. До ден днешен продължение на историята с телефонните номера няма. Но е ясно, че след като внесеният в съда обвинителен акт срещу Цветанов не казва и дума за тях, това означава, че бездействието е поставило точка на разследването в тази насока. Казано накратко – може би 875 лица, част от които имат значение за държавното управление, са били подслушвани. Може би получената от подслушването информация е била използвана срещу тях или за да бъдат изнудвани. Може би това се е отразило на политическия живот, икономиката, съдебните назначения или решаването на делата.


Обръщането на посоката на вятъра и смяната на тона на прокуратурата


В средата на 2014 г.  процесът срещу Цветанов и директорите на СДОТО започна в СГС, но обществото не разбра какво се случва в залата, тъй като делото се гледаше при закрити врата заради класифицирана информация. Това продължи до 29 януари тази година, когато на финала на процеса в пледоарията си прокурорите Чавдар Ангелов и Венцислав Андреев (двама от общо петимата обвинители, които наблюдаваха досъдебното производство) се отказаха от обвиненията. Изтъкнатата причина е поправката в Наказателния кодекс, с която престъпленията, в които бяха обвинени служителите на СДОТО, се декриминализират, ако са извършени в мирно време. Според измененията, направени с преходните и заключителните разпоредби на Закона за МВР и влезли в сила от 1 юли 2014 г., в чл. 371в от НК е записано, че служителите на МВР носят наказателна отговорност за престъпленията в глава "Военни престъпления" само "във военно време или в бойна обстановка или при участие в мисия или операция извън страната или във връзка с бойни действия". С други думи – в мирно време отговарят за престъпления по служба не като военните, а кото цивилните граждани.


Прокурорите Ангелов и Андреев изразиха становището на прокуратурата, че поведението на служителите на СДОТО, квалифицирано по чл. 387 от НК (в глава "Военни престъпления"), вече не е престъпление. А следователно и Цветанов не може да носи отговорност, че е допуснал служителите му да вършат нещо, което не е престъпление.


Дребна подробност е, че, след като твърди, че промяната е непреодолима пречка да се преследва толкова съществена противообществена дейност, прокуратурата е могла да изрази своите опасения по време на неколкомесечните обсъждания на законопроекта за МВР (ЗМВР). А може би като ирония на съдбата можем да квалифицираме съвпадението, че тогавашният зам.-министър на вътрешните работи Йордан Грамов, в чийто ресор е изготвянето на законопроекта, преди това прокурор, е  част от екипа обвинители, извършили проверката по сигнала на Станишев за незаконното подслушване. По информация на "Капитал" той е прокурорът, снел обяснения от Цветанов.


Няколко дни преди прокуратурата да се откаже от поддържането на обвиненията в залата, намеренията й изтекоха в медиите. По този повод юристи, цитирани от "Правен свят", обориха тезата на държавното обвинение. Според НПК прокуратурата може да поиска подсъдимите да бъдат осъдени за длъжностно престъпление по чл. 282 от НК. Разликата между двете разпоредби е минимална – по чл. 387 от НК отговарят служители на МВР, а в чл. 282 от НК се урежда общият състав на престъплението, по който носят наказателна отговорност всички длъжностни лица. "Представете си, че в НК има специален състав "кражба, извършена от полицай". Ако полицай извърши кражба, а междувременно законодателят отмени специалната хипотеза, това не значи, че прокуратурата не може да го преследва за кражба, както преследва всеки друг гражданин", обясниха логиката на наказателния закон юристи пред "Съдебни репортажи". В конкретния случай това означава, че, ако подсъдимите са извършили длъжностно престъпление (нарушили са служебните си задължения и от това са причинени значителни вреди), то държавното обвинение би следвало да пледира пред съда да се приложи общата разпоредба, защото фактите остават непроменени, а престъплението по чл. 282 НК не е по-тежко наказуемо.


Милостта – само за делото на Цветанов


"На нас не ни остава нищо друго освен да изпълним закона и да пледираме за оправдателна присъда", казва пред журналисти на 29 януари тази година един от наблюдаващите прокурори по делото "Цветанов" Чавдар Ангелов. По думите му прокурорите по делото са били убедени, че има извършено престъпление, но промените в закона предопределили изхода от процеса. "В чл. 282 се изисква специална цел, лична облага или вреда другиму. В този случай въобще няма такива индикации", счита Ангелов.


Противоречието в тезата на обвинението се задълбочава, когато става ясно, че три месеца след влизане в сила на поправките в НК е имало заседания по делото, които са отлагани по искане на наблюдаващите прокурори за събиране на допълнителни доказателства. Ангелов не успява да разясни защо още тогава от държавното обвинение не са приели, че обвиненията към Цветанов и останалите подсъдими са обречени.


Оказва се обаче, че прокуратурата не подхожда еднакво по заварените производства по чл. 387 от НК.


След процедура по Закона за достъп до обществена информация "Съдебни репортажи" получи отговор от зам.-главния прокурор Пенка Богданова, според който преди поправките в закона прокуратурата е водила 26 дела срещу служители на МВР по чл. 387 от НК. След влизане в сила на измененията 15 от тях са прекратени (общата хипотеза, в която делата се прекратяват, е поради липса на престъпление или недоказаност). По други 5 обаче има привличане на обвиняем или внасяне в съда на прокурорски акт по текст, различен от чл. 387 от НК. Попитахме и по кой текст за изменени обвиненията по продължилите дела, но отговор така и не получихме. С други думи – прокурорите не са се отказали да преследват полицаите, извършили тежки служебни нарушения.


От информацията, изискана от Софийска районна прокуратура (СРП), се установява, че в периода 2009-2014 г. е имало 60 такива дела, като след промените 4 са прекратени, а 1 е изменено за длъжностно присвояване и впоследствие прекратено заради недоказаност.


При това положение е видно, че


данните опровергават становището на главния прокурор Сотир Цацаров


по въпроса. В коментар за действията на обвинителите по делото "Цветанов" на 20 януари Цацаров каза, че прокуратурата не може да преквалифицира обвиненията.


"Ние спазваме закона, независимо дали касае бившия министър Цветанов, или който и да е друг. Няма възможност, казвам го като разсъждавам правно и разсъждавам с оглед моите разсъждения, а не като главен прокурор, на базата на тези обвинения и на базата на тази фактическа обстановка, която е формулирана в обвинителен акт, да бъде търсен механизъм за изменение на обвинението или за обвинение за друго близко престъпление", подчерта той.


И още: "Дяволът е в детайлите, а в законопроектите обикновено детайлите се намират в преходните и заключителни разпоредби. Прокуратурата не е имала каквато и да е друга възможност – законосъобразна, освен да не поддържа обвинението, защото междувременно парламентът е приел по-благоприятен наказателен закон. Въпросите за това, как, защо, с какви възражения, по чия инициатива, случайно или не този закон е предложен от тогавашното министерство на вътрешните работи, минал е през МС, предложен е на НС и е приет, не трябва да отправяте към мен. Моето становище е, че двамата колеги от СГП не са могли да направят нищо друго, освен да спазят закона".


Както виждаме от статистиката на СРП, поне едно обвинение на служител на МВР е било изменено след промените в длъжностно присвояване и прекратено поради недоказаност, а не на соченото от прокурорите по делото на Цветанов основание. А са останали десетки, които продължават да бъдат разследвани, т.е. за тях прокуратурата не е приела, че промяната в закона отменя престъпния характер на деянията.


Прокурорско двуличие


Ще извадим само един пример от всички останали, до които не е достигнало оневиняващото прокурорско тълкуване на измененията на чл. 387 НК. Справка на "Съдебни репортажи" в сайта на Върховния касационен съд (ВКС) показва, че


благоприятното развитие на делото срещу Цветанов не е застигнало друг подсъдим в процес, който успоредно се е развивал в съда


На 23 март т. г. във ВКС се провежда заседание по делото срещу бившия началник на РПУ – Бяла Слатина Тони Костадинов и други подсъдими. Костадинов е привлечен по същия чл. 387 от НК, по който са привлечени директорите на СДОТО, и оправдан от Пловдивския апелативен съд (ПАС).
Срещу присъдата на ПАС е попаден протест от прокуратурата, а в съдебното заседание пред ВКС върховният прокурор Ивайло Симов заявява, че го поддържа, но с други мотиви. Пояснява, че протестът е изготвен седмица преди обнародване на промените в НК (тоест в края на юни 2014 г.), но това не се отразява на неговата валидност.
"След като не е възможно да бъде осъден по чл. 387, в неговите действия и в рамките на същите фактически обстоятелства, възприети и от двете съдебни инстанции се  осъществяват данни за извършено престъпление по чл. 284 от НК ("Длъжностно лице, което във вреда на държавата, на предприятие, организация или на частно лице съобщи другиму или обнародва информация, която му е поверена или достъпна по служба и за която знае, че представлява служебна тайна, се наказва с лишаване от свобода до две години или с пробация"), поради което моля да уважите изготвения протест, да отмените атакувания съдебен акт с оглед установяване на справедливи наказания спрямо подсъдимите А. и. В. и с оглед търсене на наказателна отговорност от Тони Костадинов по чл. 284 от НК", пледира прокурор Симов .


Това означава, че в този случай прокурорът, за разлика от делото "Цветанов", не приема, че промяната в законодателството автоматично оневинява Костадинов, а пледира, че съдът може да осъди подсъдимия за друго престъпление.


Двойният стандарт на държавното обвинение е отбелязан от защитника на Костадинов – адвокат Емилия Недева. Пред съда адвокат Недева казва, че


"не прави чест на прокуратурата за бившите министри да прилага закона по един начин, а за останалите по друг начин"


(По ирония на съдбата Тони Костадинов вече осъди България в Страсбург заради изявления на бившия вътрешен министър Цветанов, които са нарушили правото му на справедлив процес.)


И все пак да се върнем към обвинението на бившия вътрешен министър:


Нима няма никакво значение, че е имало кетчер с подслушвателна техника, който безконтролно се е движел из София, а Цветанов не е създал правила за контрол? И н


нима никога няма да разберем кои са онези споменати от главния прокурор 875 лица, които могат да осъдят държавата за незаконно вмешателство в личния им живот?


Но най-ребром стоят въпросите:


– Кой ще потърси отговорност на прокуратурата, когато лъже?
- Наистина ли не е престъпление незаконното подслушване на граждани в мирно време?
- И защо точно обвинението за голямото подслушване беше провалено?


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7980 Неутрално

  Е ,затова ще ходи Цветанов и ще назидава всички,които го критикуват,като последна инстанция.Каквото и престъпление да извърши,винаги ще е невинен.После иди и искай да живееш в тази държава.

 2. 2 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1052 Любопитно

  Браво за статията.

  Този същия Цвъ Цвъ, "организира" изборите така, че ГЕРБ да печелят навсякъде с 60-80% срещу 8% за 2-рия

 3. 3 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Да, наистина и за жалост, прокуратурата е политически зависима.
  Особено при управлението на ГЕРБ. Това е толкова видно!
  Затова и ЦЦ не ще бъде санкциониран.

 4. 4 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 454 Неутрално

  По темата - ВКС е отменил ефективната присъда на оня с тефтерчето Златанов и е постановил условна. Толкова за ГЕРБ и съдебна реформа.

 5. 5 Профил на liberamente
  liberamente
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Прокуратурата се отказа да поддържа обвиненията под претекст, че междувременно е влязла в сила поправка в Наказателния кодекс, която декриминализирала деянието на Цветанов.

  Каква щастлива случайност!

 6. 6 Профил на Time is on my side
  Time is on my side
  Рейтинг: 1186 Любопитно

  [quote#4:"neznaiko.bg"]Толкова за ГЕРБ и съдебна реформа. [/quote]
  Не за ГЕРБ, драги ми, неуважаеми... За ГЕРБ+РБ+"патриоти"+АБВ... Срам за Радан и Москов, срам за ДСБ, срам за поврътливия, съскащ Цацаров. Апропо, не го ли подкрепяхте за политическото преследване на Цветанов и за насърчението на путиноида Сайдеров?!

  “In an age in which the media broadcast countless pieces of foolishness, the educated man is defined not by what he knows, but by what he doesn't know.” ― Nicolas Gomez Davila
 7. 7 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  Това, което цацаратурата покри под тайната на засекретения процес и създаде впечатление, че Цветанов е оневинен само заради променения закон, е дали тези кетчъри въобще са можели да записват. Тезата на защитата е, че тези коли са можели единствено да проследят кой телефон с кой се свързва. Ако това е така, а аз смятам, че е точно така, тогава и обвиненията на цацаратурата и цялата тази препостната статия са празна работа. С тази разлика, че обвинението на цацаратурата свърши добра работа за изборите и подпомогна идването на власт на коалицията БСП-ДПС-Атака.

 8. 8 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 961 Неутрално

  Притопляне на завчерашния обяд ми се струва тази статия

  П.С. А, да, и още нещо: Т.н. "кетчъри" НЕ СА ПОДСЛУШВАЛИ разговори, а са регистрирали определен телефон с кой разговаря. За протокола>:-!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 9. 9 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#7] от "spiegel":

  Тези обвинения плюс "Костинброд" изпълниха временно целта си тогава - ГЕРБ да не спечели мнозинство и да управлява. А не трябваше да управлява защото предстоеше събарянето на КТБ, нещо което Баце искаше да се случи докато той е встрани.

 10. 10 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1955 Неутрално

  До коментар [#8] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Точно така, но това не се разбра, защото делото беше засекретено. Самият председател на съдебния състав каза, че "...настъпилата впоследствие законодателна промяна не е единствената причина за оправдателната присъда" и че не може да каже повече за мотивите заради това, че делото е засекретено.

 11. 11 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 961 Весело

  До коментар [#7] от "spiegel":

  Написах почти същото (относно НЕподслушването, а кой с кой се свързва), преди да прочета твоя коментар Явно и твойта памет е добра, за разлика от тази на дежурните плювачи!
  [quote#7:"spiegel"] С тази разлика, че обвинението на цацаратурата свърши добра работа за изборите и подпомогна идването на власт на коалицията БСП-ДПС-Атака. [/quote]
  Те туй пропуснах да напиша ('ми мързи ме, уморен съм след бЕгане по задачи), ама съм 1500% съгласен с написаното от теб!
  До коментар [#7] от "spiegel":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 12. 12 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1955 Весело

  До коментар [#9] от "neznaiko.bg":

  А, ново двайсе! По-скоро не трябваше да управлява, защото не играеше по свирката на Путлер, а Кремълското джудже беше решило да мине в настъпление в Европа.

 13. 13 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Неутрално

  След оправдаването му Цецу Големото Ухо пак ще се развихри да подалушва в името на БГ демокрацият, в която сме с единия или с двата крака (според когото попиташ). Умните и красивите още нищо не са видели от възможностите на Цецу Големото ухо!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 14. 14 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 454 Весело

  До коментар [#12] от "spiegel":

  Това е версията на герберите фоби, тези които са фили пък твърдят, че са го свалили от Вашингтон щото се разбирал с Путин, подписа за Южен поток и т.н. Разберете се.

 15. 15 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 693 Любопитно

  Колко странно и тенденциозно се разсъждава в материала?
  А днес не е ли точно пак време на избори? Цветанов не е ли шеф на предизборен щаб на водеща партия?
  "Нима няма никакво значение, че е имало кетчер с подслушвателна техника, който безконтролно се е движел из София, а Цветанов не е създал правила за контрол? И н

  нима никога няма да разберем кои са онези споменати от главния прокурор 875 лица, които могат да осъдят държавата за незаконно вмешателство в личния им живот?

  Но най-ребром стоят въпросите:

  – Кой ще потърси отговорност на прокуратурата, когато лъже?
  - Наистина ли не е престъпление незаконното подслушване на граждани в мирно време?
  - И защо точно обвинението за голямото подслушване беше провалено?"
  РЕБРОМ стоят и въпросите:
  След като сигналът е от Станишев, защо да не се усъмним че той лъже?
  След като прокуратурата лъже за толкова неща - по вашите думи - защо да не лъже 875 номера? Те самите знаели ли са изобщо? Доказа се също и че въпросните кечъри, са партенка! АЗ лично съм виждал много пъти въпросният Войаджър с антените - човекът се присмя на журналистите още тогава!!
  Стига сте претопляли стари манджи под претекст, че сте много загрижени за справедливостта!!!

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 16. 16 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 961 Любопитно

  До коментар [#13] от "fortunes":

  Да ка'ем че си прав Ай' 'Обясни ми тогава защо НИТО ЕДИН подслушан от Цвъки разговор не изтече в медиите, АМ?!? Не че БКП+Д(п)С нямат свои хора в службите, които биха им дали такъв запис, нали? Да ти е минало през мозъчето ти апПсурТната възможност че е нямало записи, които да извадят навън, АМ?!?

  Щото цяла България, и близките галактики се кефеха как онуй...Миро Мършата записа Боко и един прокурор как си лафят! Ама никой още не е чул запис на станиШефчето, или на хидролога, или на агент Павел-'сите "легитимни"/бая интересни обекти за поТслушване

  Ай' свЕтни мЪ как така става, моля те
  До коментар [#13] от "fortunes":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 17. 17 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#16] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Ай обясни ми що се правиш, че не си последовател на Вожда, след като е очевадно за всеки! Да живей Вожда!

 18. 18 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#16] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Ами най-вероятно записите са в личната колекция на Вице Вожда ти. Що да ги вади човека, всичко се урежда задкулисно и който трябва слушка и папка. А Кетчърите са били изпозлвани за подслушване на 100%! Нали си спомняш експертът, който мистериозно се спомина в бплницата... Айде, отивай да си гушкаш портрета на Вожда и да му се любуваш.

 19. 19 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 463 Любопитно

  Цветанов е ювелирен, обича да подслушва и влиза в сделка с дявола, за да се отърве. На тези избори доста се провали особено в гласуването за общински съвети и неговите сътрудници трябваше доста да мажат, за да вдигнат гласовете на герб ...

  krastitel
 20. 20 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#16] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Като стана дума за Миро Мършата, какво ще кажеш за записа на Вожда ти с Кокинов, а? Манипулиран е сигурно? Ти си го избра (Вождът де) и ти ще му духаш... супата. Гербаджийско мекере!

 21. 21 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 961 Весело

  [quote#17:"fortunes"]До коментар [#16] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Ай обясни ми що се правиш, че не си последовател на Вожда, след като е очевадно за всеки! Да живей Вожда! [/quote]
  Ясно! На запитаните въпроси не можеш да дадеш смислен отговор За туй почваш да разтягаш лАкуми чий последовател съм бил, и на к'ъФ се пра'я, па и обяснения ми искаш! Не ти се сърдя, толкоз мо'еш, човещинка!
  До коментар [#17] от "fortunes":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 22. 22 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#21] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Вож коментар #18 за отговор на въпроса ти. Кетчерите със сигурност за използвани за подслушване! Айде със здраве и да живей Вожда!

 23. 23 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 961 Весело

  [quote#22:"fortunes"]Кетчерите със сигурност за използвани за подслушване![/quote]
  Грешиш, ама както вече написах-толкоз мо'еш, човещинка!
  До коментар [#22] от "fortunes":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 24. 24 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#23] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Не греша! Експертът на прокуратурата го потвърди и след това му видяха сметката в болницата. Но както казах, ти си последовател на Вожда, тъй че ти друго няма как да твърдиш така или иначе.

 25. 25 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1005 Любопитно

  Като за демократ и политик Цветанов е много скромен!
  Такива статии се пускат преди втория ур за мобилизация на избирателите на един блок.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 26. 26 Профил на ikar_01
  ikar_01
  Рейтинг: 995 Неутрално

  До коментар [#16] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Защо е необходим "Кетчър", за да констатира кой с кого се свързва, след като същата информация може да бъде предоставена от съответния мобилен оператор? Явно предназначението на кетчъра не е само да прихване връзката, а разговора, иначе защо служителят на СДОТО ще човърка с отвертка, за да повреди техниката?

 27. 27 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Весело

  Писанията на Калинка, радост за сините другари

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 29. 29 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 616 Весело

  [quote#15:"Чичи (Ice Man's fan)"]Колко странно и тенденциозно се разсъждава в материала? [/quote]

  До коментар [#15] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  Че как иначе,нали и Иво Прокопиев е бил подслушван,трябва да се изтъкне с главни букви наред с другите почтени и честни бизнесмени.

 30. 30 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 819 Неутрално

  Поредното доказателство,че цацаратурата е част от ОПГ....

 31. 31 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Я се вижте какви глупости пише в статията ! Да оставим прокуратурата- че е зависима, поръчкова, корумпирана некадърна и т.н. . Думата ми е за Цветанов и за това като си е изпълнявал задълженията и е подслушвал определени лица, нарушил ли е закона и ако да, какви вредни последствия са произтекли от това за държавата ? Вторият ми въпрос е колко от подслушваните не са били за подслушване ? Колко от т.н. ни бизнесмени са честни и почтени и ако имаше кой да ги следи отблизо и да прилага закона дали днес щяха да са същите ? Добре е да се подслушват съмнителни субекти, но е тънка границата да не се прекалява и информацията да се използва по предназначение, а не за рекетиране на лица и съсипване на бизнеси. Интересно как уж Цветанов подслушвал а все изтичаха СРС уличаващи ГЕРБ и Бойко Борисов, а нито един уличаващ я Станишев, я Гоце, я Доган или Местан ! Който може ще се сети ! Това беше явна поръчка от БСП и ДПС да се хванат Бойко и Цецо за топките за да не настояват за съдебна реформа и да не закачат мутроолигарсите които гравитират около двете ОПГта ! Смени се властта и прокуратурата друга песен запя което едва ли очуди някого ! Просто разиграват театро за сметка на народа .

 32. 32 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Законите няма как да бъдат съвършени. Ако бяха съвършени нямаше да има нужда от съдебни процеси. Ако няма личен интерес от престъпление при изпълнение на служебните задължения, когато си на държавна работа, има престъпления поради небрежност или най- често поради НЕКАДЪРНОСТ. Най - често у нас престъпленията са по некъдърност, но българинът не е този, който някога, някъде ще си признае, че е некадърен. Ако бъде обвинен в най- смъртния за българина грях НЕКЪДЪРНОСТ е готов да отмъщава до гроб. Да обвиниш по подобен начин е все едно да седнеш с гол гъз върху таралеж.

 33. 33 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Затова ще наглее Цвинокио и ще иска РБ да му се извиняват. Затова ще се бъркат протоколи, мъкнат чували с бюлетини и хиляди роми ще гласуват за герб доволни от видимите резултати. Затова България ще върви надолу във всякакви класации.
  Човек учил 7 години задочно във ВИФ за учител по физическо възпитание

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 34. 34 Профил на Woland
  Woland
  Рейтинг: 543 Неутрално

  И за този, както за Бисеров, ще дойде Видовден.

 35. 35 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1258 Неутрално

  "На нас не ни остава нищо друго освен да изпълним закона.."

  Последното, от което се интересува прокуратурата е законът. при Цацаров тя съвсем се отдаде на политически игри и обслужване на мафиотски интереси

 36. 36 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Цецо Цветанов - милиционер с малко повече мозък. но мозъкът му е подчинен на милиционерския му "оперативен център"...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3029 Весело

  До коментар [#16] от "Мойше! Толкоз!!!":
  Не плачи! Цецо е невинен.

 38. 38 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Не разбрах от този подробен потресаващ анализ Цветанов ли е разпоредил подслушването на Б.Борисов или тези "сладури", които са занесли "сигнала" на Статишев, като "честни, съвестни" шпиони на комунистите в МВР сами са го вкллючили в списъка. Също така не става ясно, как така нито един запис на т.н. подслушвани не излезе в общественото пространство, а само на Б.Борисов. Странна работа. Или Ц.Ц. е най-големият балък, или просто цялата работа е постановка, като костинбродския бесепаро-депесарски преврат.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1413 Любопитно

  [quote#7:"spiegel"]Това, което цацаратурата покри под тайната на засекретения процес и създаде впечатление, че Цветанов е оневинен само заради променения закон, е дали тези кетчъри въобще са можели да записват.[/quote]
  Трябваше да има експертиза във Великобритания. Потъна в забвение.
  За проф. Евгений Николов се чу, че е възстановил хард диска със записите. Същото се чу и за програмиста Николай Найденов. Проф. Николов загина при неизяснени обстоятелства и никой повече не се сеща за него. Николай Найденов беше разстрелян професионално насред София "заради скандал за паркомясто". Скандалджията стрелец така и не беше открит, въпреки твърдението, че там си паркирал. И пак никоя медия не си спомня някога да се е случвало подобно нещо.
  Днес се гърмят с РПГ.
  Добре дошли, мутренски времена!

 41. 41 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1413 Любопитно

  [quote#26:"ikar_01"]Защо е необходим "Кетчър", за да констатира кой с кого се свързва, след като същата информация може да бъде предоставена от съответния мобилен оператор?[/quote]
  Защото само с едно отключване на пълните възможности на софтуера може да се правят нерегламентирани подслушвания. За такава апаратура иначе се изисква съответната санкция от ЕК. Затова и дискът е бил повреден, но доста некадърно, щом са успели да възстановят файловете, май. За "експертизата" в Англия едва ли някой ще се сети да пита. Познайте защо...

 42. 42 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Поредното активно мероприятие на прокуратурата и лично на Цацаров (с личната му ангажираност при обвиненията, какво видяхме) бе да се удари Цветанов, който наистина се бе самозабравил и наистина извърши престъпления, (както и много от предните ръководства на МВР и службите, между прочем - например подслуушванията), за да се подсети за някои неща Борисов и хората зад него и да му се даде урок по системата: "Думам ти дъще, сещай се снахо". (Борисов да внимава - спомнете си предупрежденията на Доган към Борисов и квалификациите му, че той е простак и мутра, като не коментирам дали наистина не е...а Борисов пък от възможно най-високата трибуна в България, от подиума на Народното събрание директно обвини Доган, че го е поръчал, на което Цацаров с видимо пренебрежение показа, че ... това били глупости...Някой да не е наясно за цирка, който се разиграва от ВСИЧКИ ТЕЗИ?)
  В един момент нешата за поделяне на порциите между различните кланове на мафията, вкл. с властта се понаместиха, босовете си се разбраха и логично настана време циркът да приключи.
  Цацаров и прокуратурата го започнаха и изпълниха, те си го и спряха, както не веднъж са правили (спомнете си атаката срещу КТБ, арестите на трима с обвинения за убийства, които след това напълно отпаднаха, и пр.)
  Изводът е, че това не е прокуратура, това не е държава!
  Да не забравяме все пак, че точно Доган чрез Борисов и Цветанов наложиха Цацаров за главен прокурор, и то ултимативно, след това стана каквото стана - всички го знаем, вкл. Костинброд и т.н., и сега явно пак си се разбраха...
  Отговорът на въпроса за това какво и защо точно става се крие и в небрежното изпускане на главния прокурор Цацаров в изнервянето му, когато призна публично, че най-голямото му постижение през годините му като главен прокурор било, че ... ОСИГУРИЛ БЕЗОПАСНОСТТА НА СЕМЕЙСТВОТО СИ!?!?!
  Само се замислете за момент над неволното признание на главния прокурор Цацаров пред камерите и микрофоните - че главното постижение, приоритетът на главния прокурор, основната му причина задоволство е, ... ЧЕ Е УСПЯЛ ДА ОПАЗИ СЕМЕЙСТВОТО СИ!?!?! И това ако не е ясно и категорично признание за това що за държава е България, аз не знам какво може да е!

  Пределно ясно е, че става дума за МНОГО МРЪСНИ НЕЩА, ЗА МНОГО МРЪСНИ ИГРИ!
  Кой в една държава, кой в малка страна с огромна полиция и пролуратура, с НСО и служби, денонощно ангажирани приоритетно не в сигурността на границите ни и на държавата, а за кожата на политици и висши магистрати може дори и теоретично да застраши кожата на един висш магистрат? Ако не МАФИЯТА, ИЛИ ПО-ТОЧНО СТРУКТУРИ НА МАФИЯТА?
  И тук всеки нормален човек не може да не си зададе въпроса И ЗАЩО ДЪРЖАВАТА С ВСИЧКИТЕ СИ СТРУКТУРИ И ОРГАНИ, С РЕПРЕСИВНИТЕ СИ ИНСТИТУЦИИ Е ЗАЕЛА ТРАДИЦИОННО ОТБРАНИТЕЛНА И ПАСИВНА ПОЗИЦИЯ СРЕЩУ МАФИЯТА В България, която дръзва да прави атентати дори посред бял ден в центъра на София и да гърми дори и с гранатомети?

  Ако някой не вижда и не разбира какво и защо точно стана последните 25 години и става в момента, то това е явно защото не иска и не му изнася. Или е кръгъл идиот!

 43. 43 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1688 Любопитно

  Към времето на действието Цв. Цв. си е бил Министър на Вътрешните Работи и то от политическото цивилно ръководство. Закона има ли обратна сила ?
  =========

  Това продължи до 29 януари тази година, когато на финала на процеса в пледоарията си прокурорите Чавдар Ангелов и Венцислав Андреев (двама от общо петимата обвинители, които наблюдаваха досъдебното производство) се отказаха от обвиненията. Изтъкнатата причина е поправката в Наказателния кодекс, с която престъпленията, в които бяха обвинени служителите на СДОТО, се декриминализират, ако са извършени в мирно време. Според измененията, направени с преходните и заключителните разпоредби на Закона за МВР и влезли в сила от 1 юли 2014 г., в чл. 371в от НК е записано, че служителите на МВР носят наказателна отговорност за престъпленията в глава "Военни престъпления" само "във военно време или в бойна обстановка или при участие в мисия или операция извън страната или във връзка с бойни действия". С други думи – в мирно време отговарят за престъпления по служба не като военните, а кото цивилните граждани.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 44. 44 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#38] от "shule":

  "Не разбрах от този подробен потресаващ анализ Цветанов ли е разпоредил подслушването на Б.Борисов или тези "сладури", които са занесли "сигнала" на Статишев, като "честни, съвестни" шпиони на комунистите в МВР сами са го вкллючили в списъка. Също така не става ясно, как така нито един запис на т.н. подслушвани не излезе в общественото пространство, а само на Б.Борисов. Странна работа..."

  Ами да опитам да ти отговоря - само факти, а изводът и ти сам можеш да си направиш.
  И Цветанов, и Борисов са подставени лица. Тяхната партия ГЕРБ бе и е проект, плод на поредното генно-политическо инженерство, която т.н. кукловоди изпедепцаха (каквито са ред други партии, като ДПС, НДСВ, РЗС,...) Тоест, когато питаш дали и какво Цветанов е разпоредил, имай предвид, че той не е онзи, който има решаващата дума, той е изпълнител. На него му бе наредено да спретне организацията на партията ГЕРБ, за лидер на която тази група хора, тези т.н. кукловоди си избраха да е лидер Борисов, и го направиха публична и разпознаваема фигура, назначавайки го в правителството на Симеон (когото те поканиха и доведоха в България и му направиха и партията) - те всъшност му наредиха и правителството.
  Трусовете, конфликтите, поръчковите изпълнения на Цацаров, МВР, ДАНС, прокуратурата,...са вследствие на нарежданията И РАЗНОГЛАСИЯТА, КОНФЛИКТИТЕ МЕЖДУ ФИГУРИ В ТАЗИ ГРУПА И СИЛИТЕ ЗАД ТЯХ!
  Има моменти и периоди, когато те са единни (и е важно да се отбележи, че такива са онези, когато интересите и разкриването им, както и деянията им СА СЕРИОЗНО ЗАСТРАШЕНИ - напр. да изгубят властови позиции и контрол над държавата, опасност за разкрития на техни престъпления и пр...) И има периоди, когато разногласията и конфликтите им - при разпределение и преразпределение на позиции и територии във властта и престъпниоте дейности избиват в "предупреждения", атентати, поръчкови обвинения и разлседвания, подслушвания и всички възможни видове мръсни номера, които са в арсенала на бившите комунистически служби и комунистическите (а и не само) управления!
  При тези вечни приятели, И ДОРИ ИНТЕРЕСИ - освен властта, контрола и парите, и по-точно концентрация на възможно повече от тях - НЯМА! Затова всеки там гледа освен всичко друго да се осигури и ПОВЕЧЕ И ПО-ДОБРИ ПОЗИЦИИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА ДРУГИЯ!
  И това най-добре и най-сигурно става и може да се извърщи чрез овладяване на държавата и най-вече и най-напред на РЕПРЕСИВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ! (спомнете си инсталирането на Пеевски за шеф на ДАНС и че много преди това това е било замислено и подготвено - законът да се промени ДАНС, за да напасне на корпулентната фигура на перача на Доган е замислен и изготвен далеч преди да се сформира поредното Народно събрание и бе пуснат да мине първи след събирането на парламента, допускът му в ДАНС е изготвен мигновено и против всякакви закони и практики тихомълком, Местан и Станишев бяха спешени на пожар да се срещнат с Плевенлиев по пътя му към аерогарата за посешение в чужбина, за да го убедят да се съгласи "на крак" - голям зор ги е гонел тези,..., Станишев директно спусна на депутатите си от БСП да изберат Пеевски и ги е заплашил, че или го подкрепят, или изгубват депутатските си места и благинките...)
  Така се получи и конфликтът между ДАНС и МВР (спомнете си например аферата Костинброд), създаването на ДАНС, преместването в ДАНС и след това закриването на ГДБОП, конфликитите и дори юмручната конфронтация в ДАНС (Драшков, Алексей Петров, Цветлин Йовчев, Писанчев,....) Борисов бе навремето настръхнал срещу Йовчев например, но при формирането на правителството на Олигарски ), което дойде след свалянето на Борисов той поздрави с назначението на Йовчев като вицепремиер и министър на МВР единствено него и дори каза, че това било единственото правилно наначение (което изобщо не кореспондира с едни негови думи от преди това, преди години, когато по повод на една история бе казал, че ще го шиба този през панталоните)
  Спомнете си и пируетите му с Алексей Петров, когато Цветанов го описваше като най-големия бандит в държавата, а Борисов го наричаше (макар и иронично) "съвестен гражданин" и си говореха редовно по телефона, че дори и на кафе се срещнаха, за да му занесе Петров едни "изгубени" от Станишев секретни материали, А СИ СПОМНЕТЕ, ЧЕ ТОЧНО ПРИ СТАНИШЕВ БЕ СЪЗДАДЕН ДАНС И ПЕТРОВ КОЛЕШЕ И БЕСЕШЕ ТАМ, НЕЗАВИСИМО ЧЕ СЕРТОВ СЕ ВОДЕШЕ РЪКОВОДИТЕЛЯТ ТАМ!
  Ако не се сещаш как и защо стана там може би не е зле да си спомниш, че чрез Първанов Станишев бе назначен за негов применик като председател на БСП от "едни хора" и така изгря звездата му, а после Гоце и СерГей се сбутаха, а Алексей Петров играеше с Гоце и Румен Петков, и "изпускането" на Пикаещия във Фонтани (който се срещаше с де що има по-голям разбойник в България и извън нея...), че е бил "агент на прикритие" всъщност го направи разпознаваем и популярен - той бе готвен да оглави една служба и бе почти сигурно назначението му, когато "котка му мина пътя" и се случи един друг атентат срещу него...А междувременно Алексей Петров бе създал сериозни структури и легални фирми за прикрите, вкл. с такситата, както и много сериозна база данни, вкл. с компроментираща информация, с която се гордееше!
  Спомнете си и похищението не на отделни данни, а на цели информационни системи от ДАНС, и то разпоредено лично (макар и устно) от министъра на МВР от сарайско-библиотекарската школа - Йовчев) Между другото точно така са разпореждани и извършвани традиционно и повечето крупни престъпления и в другите репресивни органи, като прокуратурата например...

  Така че "совите не са това, което са", и ако не се разбере, че никой от горните не е автентичен и самостоятелен, а част от кръгове и структури, КЪДЕТО НЕ ТОЙ (ТЕ) ГОВОРЯТ, няма да може да напаснат парчетата на мозайката

  Забележете, че Борисов и Цветанов на времето, когато се юрнаха да хвалят Цацаров и да го избутат до поста главен пролурор с непрекуъснати хвалби и суперлативи неведнъж публично споменаваха, че ... "МНОГО ДОБРЕ БИЛИ РАБОТЕЛИ С НЕГО КАТО СЪДИЯ"!
  И след това са запитайте и в какво точно се е ираявала тази им "добра съвместна работа", заради която Цветанов дори е нградил съдията с пистолет, ако правилно си спомням. Борисов като главен секретар, Цацаров като съдия и председател на Пловдивския съд, десетки фрапиращи атентати и убийства, вкл. в центъра на София посред бял ден, НИТО ЕДИН УБИЕЦ НЕ ХВАНАТ, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПОРЪЧИТЕЛИТЕ, и ... тези си работели добре!?!?!?
  Но междувременно се разбра И ДОКАЗА, ВКЛ. В СЪДА, С ДОКАЗАТЕЛСТВА, ЧЕ ЦАЦАРОВ ЛИЧНО Е РАЗПИСВАЛ НЕЗАКОННИ СРС-ТА ПО ПОРЪЧКОВИ ОБВИНЕНИЯ! Които "брокерът" - прокурор на ДПС Роман Василев му е давал с изцяло лъжливи И НИКОГА НЕПРОВЕРЯВАНИ обосновки!

  Все още ли не разбираш?

 45. 45 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#44] от "info111":

  Човече, имаш ли литературни нагаради?! Имам контакти в тв. продуценските среди, обади се ще стане страхотен сериал. Може да изкараш пари.

 46. 46 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 961 Весело

  [quote#31:"mils5656"]Интересно как уж Цветанов подслушвал а все изтичаха СРС уличаващи ГЕРБ и Бойко Борисов, а нито един уличаващ я Станишев, я Гоце, я Доган или Местан ! Който може ще се сети ![/quote]
  ТОЧНО ТОВА и аз написах (ама с други думи) на онуй нещо...форчюнс, ама розово'червено чугунче само се разхараламби по мой адрес кой ми бил вожда:
  [quote#16:"Мойше! Толкоз!!!"]Да ка'ем че си прав Ай' 'Обясни ми тогава защо НИТО ЕДИН подслушан от Цвъки разговор не изтече в медиите, АМ?!? Не че БКП+Д(п)С нямат свои хора в службите, които биха им дали такъв запис, нали? Да ти е минало през мозъчето ти апПсурТната възможност че е нямало записи, които да извадят навън, АМ?!?

  Щото цяла България, и близките галактики се кефеха как онуй...Миро Мършата записа Боко и един прокурор как си лафят! Ама никой още не е чул запис на станиШефчето, или на хидролога, или на агент Павел-'сите "легитимни"/бая интересни обекти за поТслушване

  Ай' свЕтни мЪ как така става, моля те
  До коментар [#13] от "fortunes": [/quote]
  Пак да кажа/напиша-не им се сърдя на розовко'червените чугунени каскетчета: Толкоз мо'ат, човешинка!
  До коментар [#31] от "mils5656":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 47. 47 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 961 Весело

  До коментар [#38] от "shule":

  Моите коментари # 37 и 16 казват долу горе същото Ама никой до сега не е обяснил аргументирано този парадокс. Освен конспиративната хипотеза на онуй..."нещо", форчюнс:

  [quote#18:"fortunes"]Ами най-вероятно записите са в личната колекция на Вице Вожда ти. Що да ги вади човека, всичко се урежда задкулисно и който трябва слушка и папка. [/quote]

  До коментар [#38] от "shule":

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 48. 48 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 506 Весело

  До коментар [#47] от "Мойше! Толкоз!!!":

  Виждам, че още не може да ти мине от онзи ден, та продължаваш да спамиш под тая статия. Хайде, тогава да си прежаля в твоя полза, все пак е събота и ти няма да можеш да спиш цяла семица иначе. Така че: прав си, дедо Мойше! Толкоз!!!, ЦЦ е невинен и е жертва на огромна конспирация! Айде, да живей Вождът и лек уикенд!

 49. 49 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 961 Неутрално

  До коментар [#48] от "fortunes":

  скрий се бе, каскетче розово'червено!

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK