Ще спре ли войната в Сирия за руската Коледа (и какво гласи Путин за Асад)

Ще спре ли войната в Сирия за руската Коледа (и какво гласи Путин за Асад)

© ReutersЗа пореден път международните играчи не постигнаха съгласие относно политическо решение на сирийската криза. Това означава неуспех на усилията за спиране на кръвопролитията, разрушенията и бежанските вълни, причинени от сирийския режим.


Това проличава от изявленията на саудитския външен министър Адил ал-Джубейр след срещата във Виена, състояла се на 23 октомври т.г. Както е известно, в нея взеха участие външните министри на САЩ, Русия, Саудитска Арабия и Турция. И този път препъникамъкът бе съдбата на Асад – въпрос, по който висшите дипломати не са се споразумели.


Срещата съвпадна и с дипломатическите маневри на Москва, насочени към евентуално започване на преходния процес в Сирия. Интернет-сайтът на "Правда" вече предупреди за опасността от Трета световна война, ако Катар, Турция и Саудитска Арабия се намесят в подкрепа на сирийската опозиция. Тази позиция на вестника е реакция на изявлението на министъра на външните работи на Катар Халид ал-Атия, според когото страната му ще се намеси в Сирия. "Правда" допълва, че представители на Турция и Саудитска Арабия също са изразили подобно намерение.
Страните, подкрепящи въоръжената сирийска опозиция, не крият, че през няколкото седмици след пряката военна намеса на Путин са снабдили въстаниците с нови видове оръжие и снаряжения, сред които американските антитанкови ракети TOW. При това, според саудитски политически наблюдатели, ако руската агресия продължи, тези държави ще са готови да предоставят на опозицията и страховитите ракети "Стингер", с които се свалят самолети. Използването на последните би променило хода на военните действия в полза на опозицията. Същевременно продължава снабдяването на антиасадовските сили чрез доставки от Турция в рамките на програмата, финансирана от САЩ. Именно по тази програма ЦРУ проведе военно обучение на въстаниците.


Въпреки всичко това обаче, Путин успя да наложи Русия като основен фактор за решаването на сирийската криза. Съответно Западът изпусна юздите, с които управляваше развоя на събитията в Сирия. В частност това се отнася за САЩ, които през изтеклите повече от четири години не успяха да създадат условията за свалянето на Асад. Ако в Съвета за сигурност американските усилия бяха стопирани от Москва, то на терен военната помощ на Вашингтон за опозицията беше недостатъчна. Отговорът на Асад бе повече разрушения и жертви.


Асад в стаята за разпити в Кремъл


Сегашното дипломатическо раздвижване около решаването на сирийската криза и бъдещето на Асад до голяма степен зависи от позицията на Москва. За европейците бежанските вълни, идващи от Сирия, както и от други държави от региона, се превърна в непосилно бреме. ЕС сякаш изведнъж осъзна, че Сирия се намира близо до границите на Общността, както и че засилването на терористичните групировки в тази страна се превръща в сериозна опасност за европейската сигурност.


Тази загриженост улесни намеренията на Путин да се превърне в партньор в търсенето на решение на кризата в Сирия. Пристигането на Асад в Москва чрез нощен полет и без никакви помощници на борда може да се тълкува и като недвусмислено послание на Путин към Запада: съдбата на Асад е в мои ръце – ако искате да преговаряте за неговото бъдеще или да намерите изход от кризата, адресът е: Кремъл,Москва.


Разбира се, може много да се говори за умърлушения вид на сирийския президент в кремълската стая за разпити от онзи, който единствен държи в ръцете си неговото бъдеще. Също така може да се коментира виенската среща между външните министри на споменатите четири държави, посветени на същата тема, и в частност да се спомене за големия отсъстващ от масата на преговорите.


По-учудваща е упоритостта, с която Асад продължава да повтаря мантрите " суверенитет и териториална цялост на Сирия" и "сирийският народ трябва сам да реши, кой ще го ръководи", при положение че други сили решават съдбовните въпроси за бъдещето на тази страна, при това без участието на режима. Очевидно е, че Путин е основен партньор в търсенето на решение на кризата.


Но арабите и представителите на Запада, преговарящи с Москва, добре разбират, че подобно сътрудничество си има цена. Нейната стойност ще е по-голяма, ако се потвърди хипотезата, че Русия е в състояние да определя съдбата на Асад, чието отстраняване е условието за постигането на въпросното решение. Несъмнено основният въпрос, който понастоящем занимава упълномощените да преговарят с Москва, е каква ще бъде формулата за разрешаване на сирийската криза, която да удовлетвори интересите на всички страни, включително и на Москва, без при това да се стигне до разделянето на Сирия и/или до пълния контрол върху страната от терористичните групировки.


Онова, което можем да дешифрираме от неясните послания около срещата във Виена и тази в Москва, е че е бил постигнат известен напредък. Това личи от думите на Сергей Лавров за готовността на Москва да подкрепи умерената опозиция – изявление, което се различава от досегашната руска позиция, причисляваща цялата антиасадовска опозиция към терористите. Друга отстъпка е идеята за провеждане на нови парламентарни и президентски избори в Сирия, с което Москва дава знак, че не застава зад легитимността на режима на Асад, нито зад проведените миналата година избори.


Планът на Путин за политическо решение


Успоредно с военната кампания, все повече зачестяват американско-руските контакти, насочени към постигане на съгласие относно двата основни въпроса, обсъждани на срещата на външните министри на 23 октомври – първият е за преходния период – дали да бъде шестмесечен или 18-месечен, а вторият е за евентуалното кандидатиране на Асад на изборите, които ще го последват.


Според лондонския "Ал-Хайат", който се позовава на добре информирани източници на срещата на Лавров с външните министри на САЩ, Саудитска Арабия и Турция е било обсъдено предложението на Владимир Путин, което преди това е било съгласувано по време на двата официални и допълнителния конфиденциален тур на разговорите с Асад в Москва.


По предварителните договорености, военните действия ще бъдат прекратени на 6 януари, което означава, че Кремъл търси "политически изход", като предлага решение, основаващо се на сформирането на нов политически режим, с което да се предотврати евентуален конституционен срив.


Това предполага съюз между воюващите фракции – армията на режима, "Свободната сирийска армия" и кюрдските Отряди за народна защита с оглед постигането на "символична победа" над "Ислямска държава", както и за гарантиране защитата на алауитското малцинство и на другите малцинствени групи, както и на държавните институции и армията.


Същите източници съобщават, че във Виена е било обсъдено създаването на "правителство на националното единство" от представители на опозицията, като същевременно е била отхвърлена идеята на Дамаск за предоставяне на четири второстепенни министерски поста на опозицията. Целта е подобно правителство да изземе изпълнителната власт чрез ограничаване правомощията на президента Асад до представителни функции.


Обсъждал се е въпросът, доколко армията и апаратът за сигурност може да бъдат оставени в ръцете на Асад, както това преди е предлагала Русия. Твърди се обаче, че Москва не възразява бъдещото правителство на националното единство да извърши реформа, засягаща структурата и правомощията на сектора за сигурност. Същевременно правителството ще се превърне в активен участник в борбата с тероризма.


Сред обсъдените въпроси е бил и този за необходимостта от промяна на конституцията на страната с оглед разграничаване функциите на президента от тези на министър-председателя. В съответствие с препоръките на опозицията и международните институции ще бъдат ревизирани около 23 сегашни правомощия на президента.


От своя страна Иран е предложил проект с четири точки за нова конституция, основаващ се на ливанското властово разпределение между президент и премиер. В него се предвижда преходният период да завърши с провеждане на избори в съответствие с новата конституция.


Основният препъникамък, както станало ясно, е за продължителността на този период. Руската страна настоявала той да продължи 18 месеца, което се мотивира с необходимостта от убеждаване на алауитите и другите малцинства, че съставят неразделна част от новата светска политическа система, както и за гарантиране запазването на държавните институции.Термина секуларизъм беше наложен от Кери. Това означава, че Москва се е отказала от предишното си искане преходният период да започне след края на управлението на Асад. Що се отнася до Турция, тя след победата На Ердоган ще откаже от предишното и съгласие за шестмесечен преходен период в който Асад остана на власт.


Вторият проблемен възел е бил свързан с евентуалното кандидатиране на Асад след края на преходния период. Според същия източник, непосредствено след посещението на Асад в Москва Путин обещал на своите арабски и регионални партньори, че няма да настоява за кандидатирането на сегашния президент Асад. Този въпрос обаче все още бил предмет на договорки между преговарящите страни.


САЩ са проявили известна гъвкавост по формулата на прехода в сравнение с позицията си на преговорите в Женева от 2012 г. в замяна на отказа на Русия от иранско присъединяване към "групата за свръзка", която освен това да включва Йордания и Египет но това не се случи тай като Кери успя да Убеди но с силен натиск Рияд да допуска Техеран на срещата.


Според западен информиран източник: "Първоначално американците настояваха Асад да се откаже от властта преди започването на политическия процес. Впоследствие бе постигнато съгласие за започването на последния, като съдбата на Асад бъде решена едва след това." Същият източник предупреждава да се процедира внимателно и прецизно, тъй като подобен процес е изправен пред редица предизвикателства, сред които е липсата на доверие между Вашингтон и Москва, както от ролята на Иран.


Обърканите сметки на Кремъл


Възможно е самият Путин да преосмисля отношението си към сирийския режим. Макар първоначалният разчет да е бил руският контингент, както и бойните единици на ВМФ в Каспийско и Черно море да бъдат ангажирани със сирийската кампания за период от три месеца, сега официални лица говорят за необходимостта от продължаването й до година, а може би и повече.


Освен това, според военни експерти, обрат във войната е възможен, единствено в случай на сухопътна руска операция, което засега се отхвърля като възможност от Кремъл. В крайна сметка Путин е изправен пред сериозни предизвикателства особено след инцидента с руския самолет в Египет.


Сега проблемите вече не се ограничават със защитата на сирийския режим, а засягат международния авторитет на Москва и от отправените заплахи от ислямистите вътре в самата Русия . Колкото и да е непоклатимо царското високомерие, Кремъл бързо ще се убеди, че сирийската кампания не е екскурзия, и че излизането от войната е много по-сложно от влизането в нея.


Русия видимо изглежда, че е силна и е победила в дипломатическите совалки и във военните авантюри в Сирия. Но срещата във Виена си остава неуспешна, защото не е взела под внимание принципите, които бяха определени в Женевската декларация, а именно съставянето на преходно правителство в Сирия, което да притежава пълни изпълнителни правомощия.


Виенската декларация дава приоритет на борбата срещу тероризма за сметка на преходния процес като основна точка в тази декларация, а това съвпада само с интересите на Русия и Иран. Проблемът си остава-съдбата на Асад. Саудитците настояват той да напусне властта по своя воля или със сила. Русия обаче не дава никакви гаранции за периода, през който ще остане сирийският президент на своя пост.


Москва говори за президентски и парламентарни избори, които другата страна не приема, като казва че е невъзможно да бъдат проведени в тази ситуация на гражданска война. Това, което предизвиква много въпроси е че Русия непрекъснато дава различни мнения относно съдбата на Асад.Москва казва, че не се е венчала с него А с режимът му, затова го подкрепят, за да може да воюва срещу тероризма и счита, че той е важна страна в войната срещу джихадистите.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (160)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на sandr0
  sandr0
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Рашаните ще затънат в Сирия!

  "Съветската империя на злото ,трябва да бъде окончателно ликвидирана"
 2. 2 Профил на palav_nik
  palav_nik
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Башар може да остане на власт, само в неговата зона и то докато го крепи Кремъл. След това е пътник...

 3. 3 Профил на it
  it
  Рейтинг: 469 Неутрално

  Путин го очаква "перфектна буря": възможни терористични атаки в Русия, увеличени разходи за поддържане на военните действия в Сирия и ниски цени на петрола. Въпросът е колко време ще издържи. Ако Саудитска Арабия, Катар и Турция се намесят по-решително, май няма да е много дълго.

 4. 4 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Аз смятам, че Турция играе коварна, двойна игра. Дано греша, но такова ми е усещането.

 5. 5 Профил на today
  today
  Рейтинг: 824 Неутрално

  Накрая ще им писне от руските номера, и наистина ще дадат на бунтовниците стингъри, след което Путлер ще остане без база в Средиземно море.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 6. 6 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1369 Неутрално

  Хубаво си играят на Богове и решават съдбите на милионите сирийци. САЩ се опитаха да програмират не по-малко шарения Ирак, но не става. Алуити, кюрди, сунити, християни,шиити как ще ги вкарат в едно? Ако въобще успеят да ги вкарат в една граница, то в същия този момент почва да цъка тази бомба.

 7. 7 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  [quote#1:"sandr0"]Рашаните ще затънат в Сирия! [/quote]

  Затънаха! Един, може би 2 самолета вече са на ГРУЗ 200. И това се пише на сметката на Путин. Когато след година, две или 5 години Русия не е постигнала мир в Сирия, а в това време ковчезите не са спрели да идват, в Масква ще стане страшно.

  15.02.1989 - 07.02.2018
 8. 8 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1507 Неутрално

  [quote#3:"it"]Путин го очаква "перфектна буря": възможни терористични атаки в Русия, увеличени разходи за поддържане на военните действия в Сирия и ниски цени на петрола.[/quote]

  Точно - Русия има слабо разузнаване, малко пари, скапани оръжия и ниско качество хора. Но явно трябваше да заприиждат труповете към Москва за да го осъзнаят. Чудя се още колко руснаци трябва да загинат ,за да разберат ,че не са сила от ранга на УК, Германия или Китай, или пък недай боже САЩ!

  15.02.1989 - 07.02.2018
 9. 9 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  ..............американските антитанкови ракети TOW............

  Това е добре. Не че вярвам Путлер да е в състояние да води сухопътна операция.

  И не е зле да си оправите превода.

  НЯМА антитанкови ракети.
  Има ПРОТИВОТАНКОВИ такива.

  И не беше зле да дадат такива на Украйна.
  Путлеристите щяха да бъдат избити по-бързо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 10. 10 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1265 Неутрално

  Спокойно, колеги! И сега ИД има стингери, ама те го дигат до 4-5 км. Опасни са за старите МИГ-21, с които летят сирийските пилоти, слизащи ниско за прицелна стрелба. А пък каквото и да става в бъдеще, то няма да е без Иран и Русия. И те ще се погрижат за интересите си.

 11. 11 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  Тази статия е пълна боза, празни приказки безкрай. Нещата се решават на бойното поле и там и ще се решат.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 12. 12 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#4] от "paf":

  Логично, но малко вероятно.
  Не биха рискували турците.
  Имат драма с опасността за създаването на Кюрдистан, но ще трябва да свикнат с тази мисъл.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 13. 13 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  ...........Кремъл бързо ще се убеди, че сирийската кампания не е екскурзия, и че излизането от войната е много по-сложно от влизането в нея...................

  Обичайно за кремльомците ще научат по трудният начин, че не трябваше да се бъркат във войната на големите.

  Лилипутлер в страната на великаните ще бъде стъпкан много лесно.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 14. 14 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Следвайте логиката на големите пари!
  Големите диспропорции.
  Кой е натрупал огромни пари в брой!
  И кой е натрупал огромни пари дълг.
  А знаете ,че противоположностите се привличат.
  Дори и хората е така!

 15. 15 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#13] от "Росен (путлер капут)":
  И каква е логиката!

 16. 16
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 17. 17 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  За страните в конфликта също са написани купища глупости.
  Русия няма полезен ход, Асад въобще няма и да го коментирам, за Запада и САЩ какво ще се случи в Сирия няма кой знае какво значение, Саудитска Арабия и Турция ... ами на кой му дреме за тях, да си го мерят с Путин колкото си искат, за ИДИЛ важи същото. Остават сирийците - жалко за тях, но никой не може да им помогне, такъв им е късмета.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 18. 18 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#8] от "Позитаник потъна. RIP 1903-2015!":
  Защо си мислиш ,че руснаците са глупави!
  И ще позволят да бъдат въвлечени без причина в бъдещата война там.
  Ролите вече са разпределени.
  Само може да гадаем за цената на всеки играч !
  Какво да се прави- бизнес тайна!

 19. 19 Профил на today
  today
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#9:"Росен (путлер капут)"]Не че вярвам Путлер да е в състояние да води сухопътна операция. [/quote]
  Едно е да прати войската в съседна държава, съвсем друго е в Сирия при ония фанатици, при това онези са подкрепяни от други държави. Ще има руски напъни още известно време, и ще омекнат.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 20. 20 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  Това което Путин искаше със Сирийската авантюра,беше признаване на Русия като велика сила и признаване на нейни сфери на влияние.
  НЕ СЕ ПОЛУЧИ
  НИКОЙ не иска да допусне и за миг,Русия да бъде допусната до свои сфери на влияние.
  НИКОЙ не иска да се пазари с Путин,предвид неизгодната му и слаба позиция.
  Въпрос на година-две е ТОТАЛНИЯ ФАЛИТ НА РУСИЯ
  Горе-долу - 17-та ГОДИНА
  АСАД вече НЕ ИНТЕРЕСУВА НИКОГО
  КУКЛОВОДИТЕ МУ излязоха на сцената,ядосани от неговата неспособност да им обслужва интересите.

 21. 21 Профил на др. Иванов
  др. Иванов
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Международни играчи в Сирия няма. Там има един голям играч - Лъвът на пустинята, неговият помагач - Путин и няколко бандитски формирования. Всички приказки за някакво влияние в Сирия на други са смехотворни.
  Асад ще управлява докато народът го избира на свободни и демократични избори, организирани от него и партията му, с помоща на Русия.
  Всеки който смята, че Русия ще се съгласи да обсъжда Асад няма елементарна представа за нещата в Сирия, кой е силният там и възможностите на руската дипломация.

  Комунист - реформатор, реформатор - милиционер, милиционер - агент, в един и същи строй!
 22. 22 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#17] от "Ian Smith":
  Кой какво печели от войната там!
  И кой ,какви разходи има!
  Никой не е там , за добрите очи!
  Кой какво ще вкара в джоба си.
  То кой ще плаща и кой още от сега плаща , също е важен въпрос!

 23. 23 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1372 Неутрално

  [quote#9:"Росен (путлер капут)"]..............американските антитанкови ракети TOW............

  Това е добре. Не че вярвам Путлер да е в състояние да води сухопътна операция. [/quote]

  Просто трябва да бъдат доунищожени остатъците от разпадащата се армия на Асад, абсолютно небоеспособните ( това се видя вече ) ирански "гвардейци" и общо взето смелите, но малобройни Хизбола.

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 24. 24 Профил на Николай_1
  Николай_1
  Рейтинг: 750 Неутрално

  Обвързвайки се с военни операции в Сирия кремълските управници , може би не си дават точна сметка , че с това предоставят всички морални и юридически основания за бъдеща пълномащабна западна военна намеса в Близкоизточните конфликти , без да са в състояние вече да уличават западните държави в империализъм. А пълномащабната западна намеса трябва да се очаква вероятно веднага след смяната на екипа в Белия дом - 2017г. Тогава да му мислят дълговратия касапин от Дамаск и неговия наставник - Путин.

 25. 25 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#20] от "Hawaii":
  Русия вече е капиталистическа!
  Всичко вече е свързано с парите!
  Не е отишла да доказва положение.
  Там е да защитава интересите си.
  И едва ли ще играят сами.
  Те са част от глутницата.


 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 27. 27
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ilia Iliev":

  Логика няма при Путлер.
  Живее 25 години назад в миналото.
  По онова време сесесерето струваше нещо като военна сила или поне така изглеждаше.
  Сегашна Русия няма дори регионално значение. Съседен Китай е по-силен и по-богат от нея.
  С войната в Украйна Путлер мечтаеше светът да види, че е силен, но всички видяхме, че всъщност империята на злото е коварна, както и самият Путлер.
  Сирийската хапка ще задави и умори Русия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 29. 29 Профил на Ian Smith
  Ian Smith
  Рейтинг: 1372 Весело

  [quote#21:"др. Иванов"]Международни играчи в Сирия няма. Там има един голям играч - Лъвът на пустинята, неговият помагач - Путин и няколко бандитски формирования.[/quote]

  Тоя "лъв" на пустинята ще свърши като оня в Либия - като булка на загорели, брадати джихадисти
  Путя се гласи да им кумува

  В нормалните държави лудите са в психиатриите, а в Русия са в Кремъл.
 30. 30 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1383 Неутрално

  С 50-на фьрчила,повечето стари, у с наколко кораба с изчистени складове за стари бомби и ракети, я с парите за учение. Путин стана основен играч,

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 31. 31
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 32. 32 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#25] от "Ilia Iliev":


  [quote#25:"Ilia Iliev"]Русия вече е капиталистическа! [/quote]
  Правилното е "Русия трябваше вече да е капиталистическа".

  Реалността е, че Русия е феодална......територия. Това там не може да се нарече дори държава.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 33. 33 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3451 Весело

  [quote#22:"Ilia Iliev"]Кой какво печели от войната там!
  И кой ,какви разходи има! [/quote]
  РАЗХОДИТЕ НА РУСИЯ са

  4 - ЧЕТИРИ МИЛИОНА ДОЛАРА НА ДЕН !!!!

  МИЛИАРДЪТ го правят тамам за 8 МЕСЕЦА

 34. 34 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2609 Неутрално

  Пътин ще осигури интересите на Русия и на Асад добри старини.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 35. 35 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Русия държи Асад за параван,за да пази собствените си интереси в Сирия и в залива.Това е дълбоко аморално!

  Tony
 36. 36 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Даже и американците разбраха ,че са загубили в Сирия,само някои от форумците все още не могат да го осъзнаят!

 37. 37 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  " Интернет-сайтът на "Правда" вече предупреди за опасността от Трета световна война, ако Катар, Турция и Саудитска Арабия се намесят в подкрепа на сирийската опозиция. " Що руснаците си въобразяват че цял свят ще се сбие заради техните дивотии? В най-лошият случай ще има "глобален удар", който ще върне Русия във времената от които не е съвсем излязла... някъде към 17-ти век...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 38. 38 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 705 Неутрално

  " Интернет-сайтът на "Правда" вече предупреди за опасността от Трета световна война, ако Катар, Турция и Саудитска Арабия се намесят в подкрепа на сирийската опозиция. Тази позиция на вестника е реакция на изявлението на министъра на външните работи на Катар Халид ал-Атия, според когото страната му ще се намеси в Сирия."
  Виж го сега мегаломана, как си сугестира населението. И как човек да не изпитва обоснован страх от ескалиращата комбинация от комплекс за малоценност и фанатизъм по болшевишки. Путин няма друга кауза освен разрушението. Толкова ли е трудно за великите сили да го "убедят" по по-категоричен начин.
  Не бил се оженил за Асад, а за режима му! Ами той си ви го казва в прав текст: веднъж комуноид-завинаги верен на мумията пред Кремъл!

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 39. 39 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 705 Неутрално

  [quote#37:"Георги"] В най-лошият случай ще има "глобален удар", който ще върне Русия във времената от които не е съвсем излязла... [/quote]
  В 21 век няма еднопосочен глобален удар. Ерго-ще оцелеят шепа хора и орди хлебарки.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 40. 40 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#10:"venelingeologia"]И сега ИД има стингери, ама те го дигат до 4-5 км. Опасни са за старите МИГ-21, с които летят сирийските пилоти, слизащи ниско за прицелна стрелба.[/quote]

  Видеоматериали за руските самолети и вертолети колкото искаш. Погледни ги и виж докъде слизат! Русия с тези неуправляеми бомби като започне да ги пуска от десет километра и хептен няма да уцелва. Управляемите ракети им свършиха, доколкото са били управляеми изобщо.

 41. 41 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  [quote#30:"."]я с парите за учение. Путин стана основен играч, [/quote]
  ЧЕТИРИ МИЛИОНА ДОЛАРА НА ДЕН !!!!

  НЕ СА "парите за едно учение"

  И с тези пари,играта на Путин се сведе
  ДО ЕВАКУАЦИЯ НА ТУРИСТИ
  и до ТРЕПЕРЕНЕ КЪДЕ ЩЕ Е
  СЛЕДВАЩАТА БОМБА
  И СЛЕДВАЩИЯ АТЕНТАТ

 42. 42 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#19] от "today":

  Именно.
  То в Украйна се оака Путлер, въпреки че праща войска директно през границата си.
  Тук драмата е пълна.
  Настрои всички арабели срещу себе си и вече бере плодовете на "труда" си.

  Сега ще влязат "Стингър" и всичко приключва да путлеристите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 43. 43 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Путин се набута между шамарите. САЩ я бяха закъсали, но след намесата на Путин всичко си дойде на местата. Сега вече САЩ знаят какво да правят. Изпробвано е в Афганистан. Саудитска Арабия, Турция и Катар няма да се намесват срещу руската коалиция, те само ще помагат с пари, оръжие и всичко останало. Правилно е казано в статията /точно по Швейк/, влизането лесно, но излизането трудно. В момента на зор и бърза само Русия.
  Както пиша тук от няколко дни, офанзивата на водената от Русия коалиция тотално се провали. Елитните ирански гвардейци са направени на салата. Същото ще стане и с руските сухопътни войски. Руските танкове бяха с префектни защити /така твърдяха във форума/, когато не доставиха противотанкови ракети на бунтовниците. Бунтовниците удряли на ден по десетина танка. Путин не може да смогне да ги доставя. руските самолети едва ги крепяли, защото не били направени за работа при пясъци и прах. Само Стингъри им липсват. Руският завод за еправляеми ракети работел на три смени и не може да достави ракети за няколко самолета. Виж им капацитета! Блъскат с каквито имат.
  Единственият на зор в момента да се решава бързо конфликтът е Путин.

 44. 44 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#40] от "gozambo":


  [quote#40:"gozambo"] доколкото са били управляеми изобщо. [/quote]
  Е повечето уцелиха.....Сирия .
  Някои не.
  Иран скри руската излагация с твърдение, че не били паднали при тях ен броя ракети, но се разбра, че са .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2995 Весело

  [quote#34:"'ΕΡΕΒΟΣ"]Пътин ще осигури интересите на Русия и на Асад добри старини.[/quote]

  В най- добрият случай Ще играят табла с Бандюкович в курорта за заслужили руски слуги в който отсяда и Гошо Тарабата. В най- лошия, ще направят четворка за карти с Муамар Кадафи, Саддам Хюсеин и Бабрак Кармал на оня свят (това в почивките между потапянията в казана)!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 46. 46 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3451 Неутрално

  [quote#25:"Ilia Iliev"]И едва ли ще играят сами.
  Те са част от глутницата. [/quote]
  РУСКАТА ГЛУТНИЦА се свежда
  до ХИЗБУЛА,
  ИРАН и КЛАНЪТ НА АСАД
  Всъщност,това последното,
  АСАДските храненици взеха да оредяват
  и да се деморализират,което бе и
  причината Путин да затъне в Сирия
  От друга страна,освен Сауди Арабия
  и Турция,чакат своя час КИТАЙ,ЯПОНИЯ
  и куп други държави,които ЩЕ СИ
  ПРИБЕРАТ СТАРИТЕ БОРЧОВЕ ОТ
  ИМПЕРСКА РУСИЯ

 47. 47 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Трета световна за Асад няма да стане. Русия, Иран, Хизбула и Асад не са световна сила. А няма кой друг да воюва с тях. Американците притесниха китайците около изкуствените острови и китайците забравиха за Сирия. Спомняте ли си гръмките заглавия отпреди няколко седмици- "И китайците запукаха ИДИЛ!"

 48. 48 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Весело

  "Интернет-сайтът на "Правда" вече предупреди за опасността от Трета световна война, ако Катар, Турция и Саудитска Арабия се намесят в подкрепа на сирийската опозиция. Тази позиция на вестника е реакция на изявлението на министъра на външните работи на Катар Халид ал-Атия, според когото страната му ще се намеси в Сирия. "Правда" допълва, че представители на Турция и Саудитска Арабия също са изразили подобно намерение."

  Ми, да се намесят, щом искат да ядат бой, като в Йемен да заповядат...

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 49. 49 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#37] от "Георги":

  Глобалният удар вече е факт.

  На Путинландия ДОКАЗАНО не и трябва ядрен удар.

  Достатъчно е да не и се дава храна и електроника + ниски цени на изкопаемите горива.

  Вече е сторено всичко по точки .

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 50. 50 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#48] от "Иво":

  Ивчо,
  явно не схващаш, че Путлер е притиснат до стената и плаши с ядрена война.
  Или си пийнал по случай ВОСР?

  Щото в конвенционална война ще яде дървото САМО от Турция и СА.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#44:"Росен (путлер капут)"]Иран скри руската излагация с твърдение, че не били паднали при тях ен броя ракети, но се разбра, че са[/quote]

  Прикри Русия, но не разреши повече прелитане на руски крилати ракети над територията на Иран. Ракетите им не стават за война. Путин може да ги ползва за други цели.

 52. 52 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  [quote#47:"gozambo"]Трета световна за Асад няма да стане.[/quote]

  Аз не мога да разбера за каква Трета световна война се говори. Путин не е толкова луд, че да бомбардира Турция, Катар и Саудитска Арабия с ядрени ракети заради това, че помагат на силите против съюзника му, диктатора Асад.

  Русия се намеси директно във война в която противниците на Асад печелят. Война в която Турция, Саудитска Арабия и Катар имат още много голям ресурс за не- директна намеса и не- директно въздействие с въоръжаване на опозицията с все по- модерно оръжие. Русия губи, защото трябва да се намесва директно и в един момент ще трябва да включи и сухопътни воиски. Русия е губеща и заради това, че трябва да харчи все повече и повече $$$$ за кауза, на която може да се противостои с много по- малко средства от противниците на Асад.

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 53. 53 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Весело

  До коментар [#48] от "Иво":

  И понеже не ща да те "гледам" измислено щастлив да ти трЕсна викам една прогноза.

  Турция и СА ще СЕ намесят и ЩЕ дадат оръжие на противниците на сирийският диктатор.
  И Путлер само ще мига на парцали и ще се мъчи да спасява на юруш руските остатъци в Сирия.

  За асад ще забрави Путлер. Не му е важен.

  Асад ще последва камиларя.
  В ада ще го посрещнат с думите
  "Ади бе връзкар, докога ще те чакаме".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  [quote#43:"gozambo"]Елитните ирански гвардейци са направени на салата. [/quote]

  Интересно ми е откъде разбра тази информация!?

  [quote#43:"gozambo"] Същото ще стане и с руските сухопътни войски. [/quote]

  Хахаха....

  П.П.
  Добре Замбо, след като иранците станаха на салата, и след като и руснаците също ще станат на салата.... кой ще трябва да се справи накрая с ИД, фронта ал-Нусра и всички останали терористи които вилнеят в момента в Сирия!? Американците дали ще се намесят или ще гледат отстрани, как Сирия става талибански Афганистан номер 2!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 55. 55 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  [quote#49:"Росен (путлер капут)"]Глобалният удар вече е факт.

  На Путинландия ДОКАЗАНО не и трябва ядрен удар.

  Достатъчно е да не и се дава храна и електроника + ниски цени на изкопаемите горива.

  Вече е сторено всичко по точки[/quote]

  Това е така, но когато дойде деня на "Глобалният удар" тогава в рамките на минути ще бъде ударено всяко руско военно съоръжение, ракетна установка, самолет, кораб, подводница, летище, военна база, щаб, радар, далекопровод, комуникационно съоръжение и т.н. Русия ще бъде ударена от десетки хиляди ракети и бомби в рамките на само минути, така че няма да и бъзе оставен никакъв шанс за отговор. И не стои въпроса "дали" а "кога".... Очевадно е че руснаците с фалит, мизерия, добри примери и т.н. няма да се вразумят. В момента не са на по различна акъл, от времето на най-пещерният комунизъм.

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 56. 56 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Весело

  До коментар [#50] от "Росен (путлер капут)":

  Каква ядрена война бе Роска!? Ти сериозно ли мислиш, че Русия ще почне ядрена война в Сирия и срещу кого!? Това е някакъв виц на авторите на тази статия....

  Относно, това как СА и Турция ще смачкат Русия в сухопътна война в Сирия. Кажи ми... ти сериозно ли го вярваш това!? Или се шегуваш?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 57. 57 Профил на today
  today
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#36:"rurade"]Даже и американците разбраха ,че са загубили в Сирия,само някои от форумците все още не могат да го осъзнаят![/quote]
  И какво точно са загубили? Там единствения губещ, освен сирийците, е Путин. Цялата работа с подкрепата на Асад е заради руската база в Тартус, и американците винаги могат да му бутнат гювеч на кремълското джудже като просто обещаят да му оставят базата и след падането на Асад, но явно са решили да оставят рашистите хубаво да се набутат и сега им гледат сеира.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 58. 58 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#54] от "Иво":


  [quote#54:"Иво"]. кой ще трябва да се справи накрая с ИД, фронта[/quote]
  Путлер и сега нищо не им прави на ИД.
  Треснаха му самолета, щото му е дебела тиквата и не чу какво му казаха арабелите за присъствието му Сирия въобще.

  Скоро ще му треснат и бойните самолети.
  ИД вече притежава ПРО.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Весело

  [quote#53:"Росен (путлер капут)"]Турция и СА ще СЕ намесят и ЩЕ дадат оръжие на противниците на сирийският диктатор. [/quote]

  Да, ти открехна една тайна... те това го правят много, много отдавна.

  [quote#53:"Росен (путлер капут)"]И Путлер само ще мига на парцали и ще се мъчи да спасява на юруш руските остатъци в Сирия. [/quote]

  Ами, той това прави. Закрепва режима на Асад. И засега се получава, но няма да успеят да превземат цяла Сирия... даже и Алепо. Страната е голяма, бунтовническите групировки са стотици, на тях целта им е да се задържат на това което имат. Това според мен е максимума, който могат да постигнат. Относно съдбата на Асад... според мен, той като падне от власт (а, това ще стане рано или късно), ще отиде в изгнание в Москва или Техеран.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 60. 60 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1292 Неутрално

  [quote#56:"Иво"]Относно, това как СА и Турция ще смачкат Русия в сухопътна война в Сирия. Кажи ми... ти сериозно ли го вярваш това!? Или се шегуваш? [/quote]
  За СА не е много сигурно, тъй като военните им бази са съсредоточени основно в източната и част, което е доста далеч от Сирия. Но ако Турция реши да влезе в Сирия, Русия няма никакъв вариант да и се противопостави на Сирийска земя. Турция има една от най-големите и добре въоръжени армии в света, а Русия няма никаква сериозна авиация и/или флот, с който да може да направи мащабен десант в Сирия, пък и няма от къде да минат...

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 61. 61 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  До коментар [#58] от "Росен (путлер капут)":

  Добре, Путин няма да се справи... тогава кой ще унищожи това зло!? Защото надявам се всички в този форум искаме ИД да бъде унищожено....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 62. 62 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#54:"Иво"]Интересно ми е откъде разбра тази информация!? [/quote]

  Аз постнах статии през последните дни по този въпрос. Извинявай, на английски са!

 63. 63 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#56] от "Иво":


  [quote#56:"Иво"]Каква ядрена война бе Роска!?[/quote]
  Тази.
  ..........Интернет-сайтът на "Правда" вече предупреди за опасността от Трета световна война, ако Катар, Турция и Саудитска Арабия се намесят в подкрепа на сирийската опозиция. .........
  [quote#56:"Иво"] Ти сериозно ли мислиш, че Русия ще почне ядрена война в Сирия и срещу кого!?[/quote]
  Пак същият отговор, но с някои уточнения.

  Не,
  не мисля, че Путлер има сили да пусне древните си ракети срещу когото и да било.
  Към Европа ще бъдат свалени всички и ще има само ефекта на мръсната бомба, но ответният удар Путлер знае, че не може да го предотврати с нищо.

  Затова смятам, че Путлер само плаши гарги, но в Сирия гарги няма.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#34] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Дааа, като на Садам.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 65. 65 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  До коментар [#60] от "Георги":

  Не вярвам Турция да влезе със свои войски в Сирия. Не и без разрешението на ООН, а знаем, че в СС Русия има право на вето... така, че този вариант струва ми се може да отпадне. Виж на един по-късен етап, когато великите сили се споразумеят за бъдещето на Асад и бъдещето на Сирия може и да се пратят турски войски, но заедно с европейски, американски, руски и тогава с ИД ще бъде свършено. Ако, разбира се още шават до тогава....

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 66. 66 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Весело

  До коментар [#62] от "gozambo":

  Е, не съм ги прочел.... постни ги пак.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 67. 67 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#54:"Иво"]Добре Замбо, след като иранците станаха на салата, и след като и руснаците също ще станат на салата.... кой ще трябва да се справи накрая с ИД, [/quote]

  Има кой, но след като си отиде Асад. Това не си ли го разбрал още?

 68. 68 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#61] от "Иво":

  Местните арабели.
  В широк план.

  Всъщност след като паднат няколко руски самолета Путлер ще изтегли руснаците от там и асад остава сам.
  Тогава е свършен. ИД лесно могат да бъдат победени.
  Дори Турция сама би могла, но няма да е сама, заради принципа. Всички държави от Персийският залив ще се намесят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 69. 69 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#63] от "Росен (путлер капут)":

  Истината е, че Путин е луд, а един луд е способен на всякаква лудост...
  Надеждата ми е, че около него все ще се намери някой нормален дето да го гръмне като го види да посяга към ядреното куфарче.

  Freedom is never more than one generation away from extinction. We didn't pass it to our children in the bloodstream. It must be fought for, protected, and handed on for them to do the same. Ronald Reagan
 70. 70 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#59:"Иво"]Ами, той това прави. Закрепва режима на Асад. И засега се получава,[/quote]

  Не се получава. Офанзивата се провали, боеве се водят дори в столицата. Дори нещо по-лошо, разклаща се самия режим на Путин.

 71. 71 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#59] от "Иво":


  [quote#59:"Иво"]Да, ти открехна една тайна... те това го правят много, много отдавна.[/quote]
  Сега идват "Стингър"-те и играта придобива груб селски характер за путлеристите.

  Иначе защо според теб мучат жално от Кремъл?

  асад няма да успее да хване последният "влак" за Москва си мисля. По тия ширини мрат с бутилки........

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1104 Любопитно

  В анализа не става въпрос за Кюрдистан, а не мисля, че този път, кюрдите ще отстъпят.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 73. 73 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#70] от "gozambo":

  Всъщност Путлер остави асад да бомбардира Дамаск.
  Няма контрол в кварталите дори.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на «Eхo»
  «Eхo»
  Рейтинг: 488 Весело

  Форумните Путинофоби могат директно да спасят ISIS като се запишат доброволци в техните редици
  А може и да се влеят и в саудитските, с целта да не спечели Путин и Асад

  Спамаджиийки, русобоски, не ви ли е срам, че не знаете елементарни факти, а коментирате изцяло непознати за вас теми?
 75. 75 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#69] от "Торбалан":


  [quote#69:"Торбалан"]Истината е, че Путин е луд[/quote]
  Луд и тъп с власт.
  Опасно съчетание.
  Това е драмата за руснаци и за сирийци, че и за нас и ЕС.

  И аз не разбирам няма ли един руснак с поне малко мозък.
  Някой, който да обича Русия и за нейно добро да "закара" Путлер при камиларя.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 76 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#61:"Иво"]Добре, Путин няма да се справи... тогава кой ще унищожи това зло!? Защото надявам се всички в този форум искаме ИД да бъде унищожено.... [/quote]

  Искаме и Асад да бъде отстранен от власт и Русия да изчезне от Сирия, за да може да се прекарват газопроводи и нефтопроводи към Европа и да се намали руската зависимост. Анадънму?

 77. 77 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално
 78. 78 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#74] от "«Eхo»":


  [quote#74:"«Eхo»"]Путинофоби[/quote]
  Путлерофоби плийз!

  И не, няма нужда, защото СА си има армия и Турция също.

  Путлер загуби още като посегна към Крим.
  Да, не сме забравили и няма да забравим Крим, докато Путинландия не го върне.

  асад загуби още щом започна да избива собственият си народ.
  Значи някъде във времето преди да убие към 300 000 сирийци.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 815 Любопитно

  [quote#61:"Иво"]Добре, Путин няма да се справи... тогава кой ще унищожи това зло!? [/quote]
  А с какво фашисткият режим на Путин е по-добър от ИДИЛ? С каквото Сталин е по-добър от Хитлер ли?

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 80. 80 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#76] от "gozambo":


  [quote#76:"gozambo"]за да може да се прекарват газопроводи и нефтопроводи към Европа и да се намали руската зависимост[/quote]
  Това е тема табу за безродният тролетариат.

  Те не искат да имаме евтин газ и нефт.
  Така матушката им ще губи, а ние ще живеем нормално.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#72] от "grand funk railroad":

  Е то затова е драмата на Ердоган.

  Ще трябва да отпусне на кюрдите си част от чукарите, които обитават сега.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 82. 82 Профил на «Eхo»
  «Eхo»
  Рейтинг: 488 Весело

  До коментар [#78] от "Росен (путлер капут)":

  Колко пъти съм ти писал да не ме занимваш с твоя mangelndem Intellekt?

  Повтаряй си мантрите на пропа, който са ти дали и не се закачай с мислещите!

  Спамаджиийки, русобоски, не ви ли е срам, че не знаете елементарни факти, а коментирате изцяло непознати за вас теми?
 83. 83 Профил на today
  today
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#74:"«Eхo»"]Форумните Путинофоби[/quote]
  Путинофобите всъщност са ненормалнофоби и не понасят всичко ненормално, а в тази графа са както Путлер, така и ИД.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  До коментар [#67] от "gozambo":

  И кой ще е?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 86. 86 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 815 Неутрално

  [quote#84:"«Eхo»"]Да бяхте слушали изказването на военния им министър днеска, преди да застъпите смяната си [/quote]
  Ето изказването, къде САЩ подкрепят ИДИЛ по какъвто и да е начин:
  http://www.mediapool.bg/amerikanskiyat-ministar-na-otbranata-rusiya-i-kitai-sa-potentsialna-zaplaha-za-svetovniya-red-news241533.html

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 87. 87 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Любопитно

  [quote#68:"Росен (путлер капут)"]Всъщност след като паднат няколко руски самолета Путлер ще изтегли руснаците от там и асад остава сам. Тогава е свършен. ИД лесно могат да бъдат победени. Дори Турция сама би могла, но няма да е сама, заради принципа. Всички държави от Персийският залив ще се намесят. [/quote]

  Добре, знаейки, колко е отмъстителен Путин, наистина ли смяташ, че след като негови военни самолети, пък вече и един граждански самолет той ще се признае за победен и ще се оттегли от Сирия. Ми, нали, ако направи подобно нещо самите руснаци ще го разкъсат.... що за президент, що за лидер би направи подобно страхливо действие!? Няма логика.

  Относно, втората част от коментара ти.... Турция и страните от Персийския залив няма да победят ИД. Те маи нямат интерес от това. Според мен голяма международна военна коалиция трябва да разгромят ИД... коалиция, която ще включва САЩ, ЕС, Русия.... и защо не Иран и страните от Персийския залив, ако последните се навият да го направят.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 88. 88 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#84] от "«Eхo»":


  [quote#84:"«Eхo»"]Путин все пак докара[/quote]
  Путлер не може да докара даже вода и ток до Крим бе Каскет.
  Нищо не може вече.

  И имате нефтен поздрав от СА.
  "20$" се нарича.
  Познай за кое?

  Лек жокер.
  И Путлер мисли цената на гàза да НЕ се изчислява по 6 месечната формула.

  Защо ли ?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 89. 89 Профил на efw42682532
  efw42682532
  Рейтинг: 489 Неутрално

  [quote#1:"sandr0"]

  Рашаните ще затънат в Сирия![/quote]
  Те вече са затънали и то до уши!Путин трудно ще се измъкне без сътресения от сирийското блато!

 90. 90 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4148 Неутрално

  [quote#87:"Иво"]пък вече и един граждански самолет [/quote]
  са свалени от ИД, [quote#87:"Иво"]той ще се признае за победен и ще се оттегли от Сирия. Ми, нали, ако направи подобно нещо самите руснаци ще го разкъсат.... що за президент, що за лидер би направи подобно страхливо действие!? Няма логика. [/quote]

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 91. 91 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#85:"Иво"]И кой ще е? [/quote]

  Няма да е Русия.

 92. 92 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  До коментар [#87] от "Иво":


  [quote#87:"Иво"]той ще се признае за победен и ще се оттегли от Сирия.[/quote]
  О,
  надявам се, че НЕ.
  Трябва да загинат неизвестен за мен млади момчета за влезе в облата му тиква мисълта, че не трябва да са там.
  След това трябва
  [quote#87:"Иво"]самите руснаци ще го разкъсат[/quote]
  Ако имат мозък разбира се.
  Трябваше да го разкъсат още, заради простотия му в Крим.
  Отнесоха сопата 130 милиона, заради една безсмислена скала.
  При това скала, която и без друго си беше негова. Поне до 2042-ра година. Договор имаше за базата там, а украинците не са като него и си спазват договорите ВИНАГИ.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 93. 93 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 557 Неутрално

  [quote#87:"Иво"] Ми, нали, ако направи подобно нещо самите руснаци ще го разкъсат.... що за президент, що за лидер[/quote]

  В задачата не е включено като предварително условие оставането на Путин на власт с безупречен авторитет.

 94. 94 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  [quote#87:"Иво"] коалиция, която ще включва САЩ, ЕС, Русия.... и защо не Иран и страните от Персийския залив[/quote]
  Русия и Иран са аут по дефолт.

  Причината е собствената им глупост.

  Държавите от Персийкият залив отдавна издадоха присъда и на путлеристите и на иранците.

  "Това, което сам си направиш и най-големият ти враг не може да ти причини".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 95. 95 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 815 Любопитно

  До коментар [#87] от "Иво":
  ИДИЛ не може военно да победи Русия, но може да и нанесе такива загуби, че да се предизвикат масови недоволства в самата Русия. Според теб май руснаците просто се натискат да отидат да се бият в Сирия, та щели да разкъсат Путин, ако се оттегли. Аз пък мисля, че авантюрата на Путин в Сирия е непопулярна в Русия и дойде малко вповече на руснаците след украинските проблеми. Ще има изтрезняване след масовия запой в Русия с пропутинска пропаганда. Нали знаеш, не можеш да лъжеш всички през цялото време.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 96. 96 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1394 Неутрално

  [quote#92:"Росен (путлер капут)"]т неизвестен за мен млади [/quote]
  неизвестен за мен БРОЙ млади.........трябваше да е написано.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 97. 97 Профил на captainFill
  captainFill
  Рейтинг: 815 Весело

  [quote#87:"Иво"] коалиция, която ще включва САЩ, ЕС, Русия....[/quote]
  Муха-ха-хаааа, наивник ... След агресивното, невъзможно поведение на Русия и заплахите и провокациите към НАТО как я видя тази коалиция? Може, но ако руснаците свалят Путин и бандата му от власт.

  Андрей Пионтковский: "Путинизм – это высшая и заключительная стадия бандитского капитализма в России".
 98. 98 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  [quote#59:"Иво"]Да, ти открехна една тайна... те това го правят много, много отдавна.[/quote]

  Турция, Катар и Саудитска Арабия въоръжават сирийската опозиция от няколко години. мАмашата ви спонсорира режима на жирафестият и баща му от 70-те години на миналият век. През това време няколко пъти ядоха здрав бой от Израел и на няколко пъти така любимите ви "светски", пардон съветски диктаторчета масово избиваха собственото си население. Включително и с химическо оръжия! Спринцовката със зарин през ключалките на мирни и най- обикновени хора в Алепо и Хомс. А за Шабия, секретната полиция на клана Асад нищо не знаете от клуба по интереси към руското посолство! Няма прошка за диктаторите, дълговратестият ти бащица не е изключение!

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 99. 99 Профил на today
  today
  Рейтинг: 824 Неутрално

  [quote#84:"«Eхo»"]Путин все пак докара американците открито да подъражт ISIS [/quote]
  Това в "Комсомольская правда" ли го прочете, или си го измисли сам? В момента Путин е изключително зависим от американците, най-малкото ако дадат на бунтовниците ПВО руснаците моментално ще изстинат, а подкрепата за Путин в собствената му страна изведнъж ще спадне. Едно е да ги лъжеш, че доброволци подкрепяли терористите в Източна Украйна, съвсем друго е да закараш армията някъде на майната си, и после да си я прибереш под формата на dead bodies.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 100. 100 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 502 Неутрално

  "... обрат във войната е възможен, единствено в случай на сухопътна руска операция, което засега се отхвърля като възможност от Кремъл."
  Няма да има такава операция!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK