Бежанците, които посягат на жени

Бежанците, които посягат на жени

© ReutersВ приютите за бежанци все по-често се стига до сексуални посегателства срещу жени. Точни данни няма, но един германски експерт знае основната причина за този вид насилие: културата и традициите на част от бежанците.


Напоследък зачестиха информациите за жени, подложени на сексуален тормоз и насилие в приютите за бежанци. Никой не знае колко са тези случаи, пише вестник "Ди Велт", цитирайки експерти от Психосоциалния център за бежанците. Вестникът дава думата и на Йоханес Вилхелм Рьориг, пълномощник на германското правителство, който казва: "В приютите за бежанци извършителите нямат проблем да се доберат в близост до жени и да извършат сексуално посегателство, понеже липсват ясни правила, структури и превенция". Рьориг обяснява, че много от жертвите не смеят да се оплачат - първо, защото се опасяват, че това ще влоши шансовете им за политическо убежище. И второ - защото не знаят, че имат право на закрила.


В "Зюддойче Цайтунг" правозащитничката Габи Хьобенрайх-Хайек добавя още детайли от видяното в приютите: "Дори когато не се стига до открито сексуално насилие, жените през цялото време са подложени на задявки. Освен това в тези приюти се шири слухът, че с цената на сексуални услуги те могат да "си купят" помощ. Обещанието гласи приблизително: "Дай да ти направя едно бебе - и тогава ще те оставят в Германия".
Бежанците, които посягат на жени

© Reuters


Крайните им схващания за семейна чест


В няколко други публикации Ахмет Торпак от университета в Дортмунд откроява основните причини за сексуалните посегателства срещу жени в приютите за бежанци. И търси отговор на въпроса какво може да се направи в защита на тези жени - и най-вече на онези, които пътуват без придружител-мъж. В седмичника "Ди Цайт" Торпак пише:


"Ясно е, че приютите за бежанци често пъти са набързо изградени и хората там живеят доста натясно, което несъмнено създава условия за такива посегателства. Но главната причина се крие в културата и традициите на бежанците. Мнозина идват от икономически изостанали селски региони, където царят масова безработица, бедност и неграмотност. В страни като Афганистан, Сомалия и в арабския свят хората високо ценят традициите, стриктното разделяне на жените от мъжете и крайните схващания за семейна чест.


Какво означава "семейна чест" в традиционните мюсюлмански общества? Тази ценност се определя, първо, на базата на стриктното разграничаване между вътрешен свят (семейството) и външен свят (обществото). Винаги, когато външен човек посегне на жена от семейството, честта на мъжете вътре в това семейство е накърнена. И ако не защитят безусловно засегнатата жена, те автоматически стават безчестни. Друг аспект на семейната чест се отнася до сексуалността. Тоест, семейната чест регулира не само отношението между "вътре" и "вън", но и отношението между мъжете и жените. За жените честта означава, че трябва да опазят девствеността си до брака, а после да бъдат верни на съпруга си. За мъжете обаче честта зависи най-вече от поведението на жените. Те са длъжни да контролират сексуалността на своите съпруги, дъщери и сестри, докато самите жени са обречени на пълна пасивност и са ориентирани единствено навътре, към ролята си в домакинството. Нещо повече: самата жена в някаква степен дори очаква от мъжа именно доминация, защото в противен случай той не може да бъде достоен защитник на семейната чест, а жените в семейството ще се чувстват несигурни."


Бежанците, които посягат на жени

© Reuters


Именно тук, според Торпак, се корени едно недоразумение, което често възниква в приютите за бежанци: "Защото според традиционните представи на мюсюлманите, момичетата и младите жени винаги трябва да са в близост и под закрилата на придружители-мъже. В онези общества жените обикновено не се движат сами, защото винаги има опасност да ги заговори чужд мъж. В много селски региони жената дори няма право да напуска дома си без разрешение от бащата или от съпруга. Жените освен това от най-ранна възраст биват приучвани в присъствието на външни хора да се държат тихо и скромно и да не бият на очи. Най-късно през пубертета всяко момче и всяко момиче вече трябва да е усвоило съответната си роля в семейната йерархия. Компонентите на мъжката роля са доминация, сила и самочувствие. А женската роля се свежда до срамежливост, сдържаност и покорство."


Самото споменато недоразумение, според Торпак, далеч не е безобидно. Авторът го описва така: "Когато една жена пътува сама, тя по определение се смята за беззащитна. И онези, които решат да ѝ посегнат, не се опасяват от съпротивата на нейното семейство. Тоест, те знаят, че няма да срещнат никаква съпротива. Много мъже-мюсюлмани смятат всяка жена, която се движи сама, не само за някаква странна птица, но и за същество без чест, просто защото е лишена от мъжка закрила. Така, от гледната точка на мнозина мъже, на такава жена спокойно може да се посегне. Тези мъже обикновено не се боят и от законово преследване, защото знаят, че изнасилената жена се срамува и се смята за обезчестена, поради което няма да се оплаче в полицията.


Бежанците, които посягат на жени

© Reuters


Как да се осуетят подобни ужаси?


Разбира се, не всички мъже-араби са обсебени от тази своя традиционна роля. Тоест, не всички са склонни да посягат на самотни жени. За такова поведение има и редица други причини: безперспективността, скуката и стресът на бежанския делник, неупотребените енергии на много млади мъже в приютите за бежанци."


Репортери на германския вестник "Ди Велт" описват част от посегателствата в бежанския делник: "Мъжете в приюта се опитват да бръкнат между краката на жената или поне да опипат косите ѝ". Имайки предвид манталитета и нагласите на част от бежанците, експертът Ахмет Торпак смята, че в приютите за бежанци би трябвало да има стриктно разделение между несемейни мъже и самотни жени. "Но най-сигурното средство срещу такива посегателства е бежанците бързо да получат някакви перспективи за бъдещето. На онези, които нямат право да останат в Германия, този факт трябва да се каже ясно и бързо. А останалите трябва спешно да получат обучение по немски, право на пребиваване и на работа, тоест - да бъдат интегрирани. Колкото до онези мъже, които извършват посегателства и изнасилвания - те трябва да бъдат преследвани с цялата строгост на закона. А жертвите им се нуждаят от подкрепа и поощрение да подават съответните сигнали", посочва Ахмет Торпак.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (106)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 895 Любопитно

  Очаквайте масово скоро и по вашите ширини (Германия,Франция,Швеция и т.н т.н )

  Поемете тази солидарност

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 2. 2 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 870 Неутрално

  После пак ревете и пищете, че повечето от бежанците/мигрантите са мъже. Ами мъже ще са, то е ясно, че за жените и децата е супер рисковано, поради много причини.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  А тези самотни жени защо и къде са тръгнали?След като знаят порядките?

 4. 4 Профил на mahjongg
  mahjongg
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Споко, те ще се интегрират в западните ценности и ще се "променят".

 5. 5 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1456 Неутрално

  "Културни особености". БХК да излезе с осъждащо становище!

  15.02.1989 - 07.02.2018
 6. 6 Профил на MititU
  MititU
  Рейтинг: 895 Неутрално

  "За такова поведение има и редица други причини: безперспективността, скуката и стресът на бежанския делник, неупотребените енергии на много млади мъже в приютите за бежанци."
  Ми горките тнезабавно да се направят палатки с копия на списанието FEREJEboy за да могат да укротяват делфините,кобрите и т.н

  "Колкото повече толкова повече" Мечо ПУХ
 7. 7 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#0:"Д"]безперспективността, скуката и стресът на бежанския делник, неупотребените енергии на много млади мъже в приютите за бежанци[/quote]
  Ей тея неща водеха до безумните издевателства, вкл. и сексуални, в родната казарма.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 8. 8 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#3] от "xmm":

  От хубаво бегат, бе душицо, от много хубаво

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 9. 9 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 528 Неутрално

  Животни.
  За интегрирането - зоологически градини, банани, приучаване да метат улици и т.н.

 10. 10 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 983 Гневно

  Къде е сега и тук, Международният Хелзинкски Комитет...???

  "основната причина за този вид насилие: културата и традициите на част от бежанците."

  Каква култура, кви традиции, кви пет Долара...???

  Форумът е в будна кома...
 11. 11 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 572 Гневно

  Абе какви бежанци,това са животни.

 12. 12 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7759 Неутрално

  Естествено,чè след като 2/3 от т.нар ''бежанци'' са мъже м/у 18 и 28 години ще ИМА ТАКИВА''сексуални посегателства срещу жени''.Ако някой глупак или умник ''изтървеше'' навремето БНА - МЪЖЕ М/У 17 И 25 ГОДИНИ ОТ КАЗАРМИТЕ -интересно какво щеше да стане....????
  ''Ултра либералната и промиграционна Швеция е видяла как някои мюсюлмански квартали в градовете й се превърнаха в райони, в които не бива да се ходи, а пък Малмьо има един от най-високите проценти на изнасилвания в света.''
  Тея нормални ли са, или смятат,чè си имат насреща Кончита Вурст???

  [email protected]
 13. 13 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2827 Неутрално

  Абе какви глупости ми разправят в тази статия! Изнасилването е углавно престъпление срещу личността и трябва да с еопреследва с цялата строгост на закона! Къде се намират тези боклуци, споделящи принципа "Моето си е мое, чуждото - общо"? А тези тука търсят оправдание за престъпно поведение в някакви си там средновековни традиции?!
  А за нападенията над европейки какво ще кажете? Или европейките са второ качество жени и могат да търпят издевателствата на наглеци, домъкнали се отнякъде си да ги хрантутят данъкоплатците?
  Абе, "пвавозащитници", не ви ли е срам да защитавате такова поведение? Мръсните похотливци да вървят там, откъдето са дошли.

 14. 14 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 471 Неутрално

  ТРИЙТЕ ВЕДНАГА, ТОВА НЕ Е ЛИБЕРАЛНО И ПОЛИТКОРЕКТНО!
  Фондацията като врътне кранчето за такава престъпмисъл,че бежанците не са 100% лекари и инженери, от най-интелигентните и възпитаните, после само другарски съд в редакцията ще оправи нещата

 15. 15 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1034 Любопитно

  Уважаеми мигранти, не припарвайте до Европа, тук изнасилват.

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 16. 16 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1137 Неутрално

  Пак същата песен- дълго и пространно обяснение на тънката психология на мюсюлманина и защо според нея посегателството над сама жена не е наказуемо!

  Аман!

  Посегателството в ЕС над жена е наказуемо и тия трябва да бъдат съдени по европейските закони!

  Какво ни интересуват техните обичаи и привички!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 17. 17 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Дневник се опитва да ни внуши, че нелегалните мигранти изнасилват само жени в бежанските центрове. Греда, другари.

  Швеция, например, вече се нарича "the rape capital of Europe". В Германия също има масови изнасилвания напоследък.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 18. 18 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 932 Неутрално


  Световни медии: Адът на насилието в бежанските лагери в Германия
  "Като жена истински съм притеснена от това, което се случва там", казва Тамара Бишоп от общинската управа
  Теми в развитие
  Бежанците от Сирия 18 октомври 2015, 10:40, oбновена в 11:45 106221
  991
  Източник: ЕПА/БГНЕС
  Още по темата

  В Германия не смогват да намерят легла за бежанците
  15.10.2015

  Меркел нападна източноевропейците заради бежанците
  08.10.2015

  Вътрешният министър на Германия с критики към бежанците
  02.10.2015

  Жените, които пристигнаха с мигрантската вълна в Германия, са принуждавани да проституират за 10 евро в бежанските лагери. През последните дни има рязко увеличение на насилието. Напрежението расте все повече поради влошаването на условията в приемните центрове.

  Британският вестник "Дейли мейл" пише, че сексуалното насилие е част от ежедневието и подчертава, че само в една германска област са регистрирани 100 такива случая за последните три месеца.

  В мигрантския център в град Кицинген местните власти решиха да назначават само мъже като чистачи, след като жените чистачки през последните десет дни са били нападани всеки ден. Двама мигранти на възраст от 38 и 52 години са задържани заради нападения над жени в периода от 1 до 10 октомври, пише в. "Експрес".

  От следващата седмица тази работа ще се извършва само от мъже, а до тогава чистачките ще работят под постоянна охрана, съобщи местното радио "Байеришер рундфунк".

  "Като жена истински съм притеснена от това, което се случва там", каза Тамара Бишоп от общинската управа.

  В област Байер - Виртемберг неотдавна бяха регистрирани шест изнасилвания в бежанските лагери. Местна правозащитна организация съобщи, че там жените са принуждавани от престъпниците да проституират за десет евро.

  В същото време е избухнало жестоко сбиване между мигранти от Албания и Афганистан. Някои от тях са били въоръжени с ножове, а един от тях е имал и пистолет. Полицията се е намесила и е задържала всички участници в побоя.

  "Политиците много често представят случващото се като сбиване поради неравномерното разпределение на храната и дрехите. Но това не е така. Не е много просто да се опише точно какво се случва там", каза Райнер Вент от профсъюза в германската полиция.

  http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-bezhancite-ot-siriia/adyt-na-nasilieto-v-bezhanskite-lageri-v-germaniia-6043969

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 19. 19 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2827 Неутрално

  Хора (по скоро примитиви) с такава "култура" нямат място в Европа!
  Кога ли на "правозащитниците" ще им светне под шапките, че застрашават сигурността на своите жени, сестри и майки?

 20. 20 Профил на Легионер
  Легионер
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Отношението на мюсюлманите към жените винаги е било отвратително. Тяхната културна принадлежност е трябвало да бъде взета под внимание, когато Меркел ги покани. За мен проблемът не се крие в броя на бежанците, а по-скоро в техният манталитет и нагласа. Те не идват, за да научат немски, френски, английски или испански. Идват със своята собствена култура и манталите ти се опитват да го налагат в Европа.

  Отговарям и общувам във форума само с хора, които спазват добрия тон, уважават чуждото мнение и са коректни в изказванията си.
 21. 21 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 1498 Гневно

  До коментар [#16] от "mr.high&mighty.":
  "Посегателството в ЕС над жена е наказуемо и тия трябва да бъдат съдени по европейските закони!"

  Имаше едни други закони отвъд Атлантика, ама вече и там са кът.

  подпис
 22. 22 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1837 Неутрално

  В сравнение с тези мигранти нашите цигани са ниво нагоре в положителен смисъл.

 23. 23 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Учудваща статия за Дневник

 24. 24 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#8] от "zo":

  цитат:
  ...Много мъже-мюсюлмани смятат всяка жена, която се движи сама, не само за някаква странна птица, но и за същество без чест, просто защото е лишена от мъжка закрила. Така, от гледната точка на мнозина мъже, на такава жена спокойно може да се посегне. ...
  ------

  Това се знае от тях.От и към каквото да бягаш,трябва да го преосмислиш.

 25. 25 Профил на Пипера е много лют
  Пипера е много лют
  Рейтинг: 675 Неутрално

  това са животни, които трудно подлежат на цивилизация - затова депортация!

  седеньето го зголемува задникот
 26. 26 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 870 Неутрално

  До коментар [#24] от "xmm":

  Лесно се дава акъл от удобството на сигурността и комфорта кое да бъде преосмислено. Много от тези жени са загубили мъжете и семействата си, също така помним какво вършеха сладурите от ИДИЛ с жените язиди когато плениха много от тях, то не едно за преосмисляне.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 27. 27 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 683 Весело

  До коментар [#10] от "Ghost":

  Т. нар. Х.К нищо не могат да кажат по въпроса, защото цялата тая работа силно ги обърква.... ама мнооого силно. От една страна - право на жените, по възможност да не бъдат бити и изнасилвани. От друга - културна особеност на мангустите - да се държат с жените като с нисши същества, побой, многоженство и др благини. В наръчника на левичаря пише, че чуждата култура трябва да уважава независимо от всичко. И тук става някакъв неразрешим парадокс за тях.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 28. 28 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  Освен претенциите са си въобразили, че им се полага всичко:

  14 мюсюлмани са осъдени за изнасилване на 13 годишно дете:

  http://pamelageller.com/2015/11/uk-14-muslim-men-accused-of-gang-rape-with-13-year-old-girl.html/

  Под статията- десетки линкове за подобни дивашки изстъпления от "клетите бежанци"

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 29. 29 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1468 Неутрално

  [quote#28:"venci4"]14 мюсюлмани са осъдени за изнасилване на 13 годишно дете[/quote]
  Извинявам се- обвинени, но при тамошното правосъдие ще бъдат и осъдени...

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 30. 30 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2827 Неутрално

  [quote#27:"FvH"]Т. нар. Х.К нищо не могат да кажат по въпроса, защото цялата тая работа силно ги обърква.... ама мнооого силно.[/quote]
  Хич даже не ги обърква. Защитават примитивите, като го обясняват с "културни" особености. Статията е написана точно в такъв дух: един вид властите в Европа би трябвало да защитят жените от посегателствата на съплеменниците им...
  Гнус!

 31. 31 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  Арабески и чернюги, GO HOME!!!

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 32. 32 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 1844 Любопитно

  До коментар [#26] от "zo":

  Нещо взе да ми писва от тоя финален аргумент относно "бежанците" - колко е лошо там и те за това идвали. Ами то е лошо заради тях, не заради мен. Преди 50 години всичкото левичар цвилеше от кеф заради края на колониализма, сега обяснява, че понеже негрите и арабите не могат да създадат друго освен кочина когато са оставени да се управляват сами, ние сме длъжни да ги прибираме, че и да се съобразяваме с тези им черти, които превръщат всичко около тях в свинщина. Айде стига вече - или си ходят в клоаките от които са изпълзели и си правят каквото си искат, или се съобразяват и се променят ако ще живеят в Европа.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 33. 33 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 870 Неутрално

  [quote#32:"Тюфлекчия"]ние сме длъжни да ги прибираме[/quote]
  От чие име говорите, извинете? Ние българите точно никого, защото в държава, която дори местните изоставят масово нормално и чужденците отбягват. По стечение на обстоятелствата сме на пътя им към нормалността.

  Нормалност, която милиони други българи пожелаха.

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 34. 34 Профил на г-н Саранди Говедаров
  г-н Саранди Говедаров
  Рейтинг: 723 Неутрално

  Кастрация?
  Май някъде по света има и такава процедура за такива сладури.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Чрез глобализация и интеграция, към циганизация и всеобща кретенизация !!!
 35. 35 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  До коментар [#26] от "zo":

  Удобството,сигурността и комфорта сме си създали сами.
  Да се борят....

 36. 36 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 477 Неутрално

  "Ислямът е религия на сексуално сбъркания бедуин.-"Мустафа Кемал Ататюрк

 37. 37 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1592 Любопитно

  В техните кочини няма ли подобно насилие?

  Предразсъдъците са за ограничените.
 38. 38 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1592 Неутрално

  До коментар [#31] от "Калибър":

  Бързо при това!

  Предразсъдъците са за ограничените.
 39. 39 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  За сега в приютите, следват и по градовете

 40. 40 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  До коментар [#38] от "Нефертити":

  Меркел дръпна ръчната спирачка на експрес "Дойчланд".

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 41. 41 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1382 Неутрално

  Швеците сега ли откриват мюсюлманския свят ? Не знаеха ли ,че техните страни са държави за мъжете ?
  Е , сега ще разберат. На границата трябва да им свалят отпечатъци от палците и им прибират ташаците.

 42. 42 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  ми те тия сумати деца дето ги гледаме навсякъде не стават с гледане...

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 44. 44 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 367 Весело

  Половият нагон е велика сила. Особено при някои племена. Какво има толкова чудно.

  [quote#41:"ahasver"]На границата трябва да им свалят отпечатъци от палците и им прибират ташаците. [/quote]

  Първото е ясно как да става, ама второто?

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 45. 45
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 46. 46 Профил на zmuz
  zmuz
  Рейтинг: 214 Неутрално

  "Много мъже-мюсюлмани смятат всяка жена, която се движи сама, не само за някаква странна птица, но и за същество без чест, просто защото е лишена от мъжка закрила. Така, от гледната точка на мнозина мъже, на такава жена спокойно може да се посегне. Тези мъже обикновено не се боят и от законово преследване, защото знаят, че изнасилената жена се срамува и се смята за обезчестена, поради което няма да се оплаче в полицията" - полезни наблюдения върху психиката на мюсюлманите със съответни изводи.

 47. 47 Профил на Trevor
  Trevor
  Рейтинг: 213 Неутрално

  В западните университети орди озверели феминистки искат да обявят дори доброволният, но лош (от гледна точка на жената) секс за изнасилване. На много места се опитват да въведата задължителни курсове по съгласие (моля забележете оксиморона).

  В същото време масовото изнасилване в съвсем буквалния смисъл на думата се премълчава, релативира, оправдава и т.н., само защото извършителите са имигранти, мюсюлмани и/или с няколко нюанса по-тъмни. Това според мен е най-директното доказателство, че левичарството по същността си е анти-западна идеология. След като се провали в опита си да унищожи капитализма по прекия начин - чрез комунизъм сега смени тактиката и се опитва да разложи западната култура, като привнесе масово хора със средновековни разбирания.

 48. 48 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  Какви техни порядки и традиции, какви пет лева ?
  Тогава съотвения брадат цървул трябва да бъде третиран по техните разбирания - разбирай бой и осакатяване. Що за деградирала паплач ?!

 49. 49 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 528 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Когато една жена пътува сама, тя по определение се смята за беззащитна. И онези, които решат да ѝ посегнат, не се опасяват от съпротивата на нейното семейство. Тоест, те знаят, че няма да срещнат никаква съпротива. Много мъже-мюсюлмани смятат всяка жена, която се движи сама, не само за някаква странна птица, но и за същество без чест, просто защото е лишена от мъжка закрила. Така, от гледната точка на мнозина мъже, на такава жена спокойно може да се посегне.[/quote]

  По тази логика те ще посягат и на европейките, за които е повече от нормално да се движат сами.

  Тези напъни да интегрираме хора, които не могат или не искат да се интегрират, ще свършат зле за всички. Имам много роднини и приятели в Европа, Канада и САЩ. Всички те работят, повечето по специалността си, имат жилища семейства, спазват законите и отдавна са част от съответните общества. При това от добрата част на тези общества, като допринасят за развитието им. Тях никой не ги е интегрирал. Никой не им строил социални жилища, паркове, спортни площадки и зали. Напротив, много от тях бяха посрещнати враждебно, отнасяха се с тях високомерно и унизително и въпреки това те успяха. А за тези с културните особености европейците трябва да отделят от данъците си, като в замяна ще живеят в един все по-несигурен свят. И после се чудим защо крайно десните партии били във възход.

 50. 50 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Весело

  единствено по лошо от тях е ..... путин . нали . който плаща , поръчва и мълчанието на музиката (агнетата) . пък че плаща евтино (3 млн ) е без значение . и местното агнешко войнство блее от радост , че гранта не го е баннал и свалил " рейтинга " му

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 51. 51 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 822 Гневно

  Меркел, Меркееел!
  Трябваше добре да помислиш, преди да отвориш обятията си за тия човекоподобни!

  Да разлая троловете!!
 52. 52 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3069 Любопитно

  ,,...Рьориг обяснява, че много от жертвите не смеят да се оплачат - първо, защото се опасяват, че това ще влоши шансовете им за политическо убежище. И второ - защото не знаят, че имат право на закрила....,,

  И на кой да са оплачи, сигур на арменскиот поп. Па и тоа другар Рьориг не знай, че а са и оплакала, а вече няма да е между живите, особено, ако каже името на мъжа

 53. 53
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 54. 54 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Любопитно

  [quote#53:"lone_wolf"]Стига с тоя КаПутин бе!
  Да! Наистина е по-лош и от тия скакалци![/quote]
  ми това казвам и аз . мълчанието на агнетата , кара овчаря да блее . или обратно беше ....

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 55. 55 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#54] от "deribeev":

  Ами спри да блееш!

  Да разлая троловете!!
 56. 56 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3456 Весело

  До коментар [#55] от "lone_wolf":
  ++++++++++++++++++ . категоричен

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 57. 57 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Яд ме е на тези жени, дето не смеели да се оплачат. То може то бива да си овчи характер, ама това на нищо не прилича. Е как да им помогне човек, та те приемат за нормално да търпят такива унижения. А за заредените с тестостерон нерези-когото хванат да го съдят по бързата процедура, отпечатъци, досие и хайде назад към пустинята.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 58. 58 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7033 Неутрално

  Тези жени,които са тръгнали сами за Европа,знаят обичаите в тяхното общество,знаят и какво ги очаква,Тези неща не им се случват,като са стигнали в Германия,а сигурно много преди да попаднат в лагер за бежанци.

 59. 59 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  Да слагат тогаз бром в чорбата да не им шръкват пишките.

 60. 60
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 61. 61 Профил на tucker case
  tucker case
  Рейтинг: 932 Весело

  ногу интерсно... как тука сичкото коментатор против неккво левичарство лае... пък еднаж десна партия не избра да го управлява...

  Now what's a few miles between the beauty and the beast...
 62. 62 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2053 Неутрално

  До коментар [#58] от "rosiraycheva50._":

  Някои бежанци очакват, че ще получат собствена къща.

 63. 63 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 926 Неутрално

  Изнасилването,блудството и другите посегателства върху половата неприкосновеност са престъпления и борбата с тях е изправяне на извършителите пред правосъдието и разгласяване на присъдата сред потенциалните такива.Отвращават ме левичарски идиотии като оправдания с особени разбирания и скука.

 64. 64 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 926 Неутрално

  [quote#45:"bette"]Проблемът е, че държат мъже и жени заедно. Всички експерименти за държане на непознати мъже и жени в общи спални помещения завършват с тормоз[/quote]
  Спал съм в едно помещение с жени по туристически спални и хижи,а на купон и в едно легло.Никога не ми е минавало през ума да посегна на жена против волята и.Културна особеност

 65. 65 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 565 Гневно

  А в САЩ въвеждат еднополови тоалетни!!!
  Акъл море, глава шамандура...
  ...много шамандури!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 66. 66 Профил на ISTORIK
  ISTORIK
  Рейтинг: 1336 Неутрално

  Това дори не е сблъсък на цивилизации... Това тяхното цивилизация ли е?

  Ако мислиш за 1 година напред, посей ориз, ако мислиш за 10 години напред, засади дърво, а ако мислиш за 100 години напред - образовай населението!!!
 67. 67 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Дневник, имате проблем с паметта ли, какво? Как не запомнихте, бе, хора, че това не са бежанци, а мигранти. Дори вече се говори за ншествие... Как веднъж не уцелихте термините, бе, хора? Толкова ли е сложно? Да си върнете заплатите, ей..

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 69. 69 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Жената в мюсюлманския свят ражда се ,живее и умира в страх ....

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 70. 70 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Неутрално

  "Как да се осуетят подобни ужаси?"

  По надолу в статията Турпак е обяснил какво трябва да се направи. Самотните жени и момичета бежанки трябва да се отделят от останалите за да бъдат защитени от изнасилвачите. А,последните трябва да бъдат арестувани и осъдени с цялата строгост на закона, а като излезнат от затвора да бъдат изритани от съответната европейска държава в която са били настанени. Това е накратко...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 71. 71 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3924 Неутрално

  Торпак *

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 72. 72
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 73. 73 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Дръжте се с Орбан и Унгария, с Полша, Чехия, Словакия ,Румъния и Сърбия. Друго спасение за нас няма. Германия вече е затрита. Както ние бягахме от комунистите в Западна Европа, след 30 години, западноевропейците ще бягат от мюсулманите в Източна Европа и Русия.

 74. 74 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#59] от "Ф.Нинов":

  да бе, веднага ще скочат за обезщетения, че ги кастрират

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 75. 75 Профил на bulgarinvstranstvo
  bulgarinvstranstvo
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#73] от "Ivo Ivanov":

  Като процентно отношение мюсюлманите в България с българско гражданство са повече от тези в Германия с немско гражданство.
  В Свиленград едно време имаше само 1 турско семейство, ферад Турчина.
  Сега е пълно с турци.
  И това е район на границата с Турция.
  Както Турция се ислямизира, каква е гаранцията, че няма да поиска да присъедени този район един ден.
  Къщата на братовчед ми е на улицата на КППто в Капитан Андреево.
  Ако стане нещо, там е първа линия.

  "Dubito, ergo sum vel quod idem est, cogito, ergo sum" René Descartes
 76. 76 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#75] от "bulgarinvstranstvo":

  Погледнато от САЩ, нещата изглеждат много тревожни за нашия регион. Това, което ми пишеш е самата истина и действителното състояние на положението у нас и на Балканите въобще. Да, на първа линия е България, а армията ни не е готова да посрещне такова страшно предизвикателство. Ние сме там, където бяхме през 1492 -93 г. Тук, в САЩ православните се тревожат. Гърците, сърбите и румънците говорят, че Турция пак ще си опита късмета. САЩ общо взето се тревожат само за Израел и нищо друго, щото всичките им финанси са в ръцете на еврейски банкери, а как ще се оправят православните, много не ги тревожи. България има нужда от американско оръжие, но не да го използува срещу Русия, а срещу джихадисти, които умишлено ще бъдат пропускани, но ще бъдат въоръжени. Не само трябва да се заграждаме, но и да минирваме и да има поне 250-300 танка Ейбръмс, които да са готови на границата с Турция. Нищо такова засега не виждам!

 77. 77 Профил на Ivo Ivanov
  Ivo Ivanov
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#65] от "Хитрата сврака - с двата крака!":

  В САЩ мнозинството от хората са преспани и дезинформирани от медиите, притежавани основно от Сорос ( левицата ) и Рупорт Мърдок ( ужким десницата). Само Израел се оплаква по цял ден. Само няколко конгресмена от Тексас настояват САЩ да подкрепи Русия в Сирия и отношенията с Израел от сега нататък да са " всичко се заплаща" , но уви ! , мнозинството блее и ги нарича фашисти и антисемити. Само в Тексас такива могат да бъдат избрани. Рон Пол , който вече се пенсионира, от години говори, че отношенията с Израел трябва основно да бъдат преразгледани. Ей го, лъжецът Натанияху дофтаса вчера и иска по $ 5 милиарда! военна помощ на година! Ние сме задлъжнели към Китай с $ 20 трилиона! , а Израел въобще не знае що е дефицит! Ние се превърнахме в СССР и най-накрая ще банкрутираме като Съветския съюз.

 78. 78 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1122 Любопитно

  До коментар [#77] от "Ivo Ivanov":

  Що пишеш в този форум, щом живееш и милееш за САЩ, и го плюеш едновременно.
  Да не си поредната калинка на пост в някое консулство и използваш държавни средсва и ресурси за лично ползване?
  Аман от псевдоамериканци биещи глава в петолъчката и държащи Сър Пичук за дръжката...

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 79. 79 Профил на gozambo
  gozambo
  Рейтинг: 533 Неутрално

  ТМога да ви кажа, че с тази

 80. 80 Профил на lyd
  lyd
  Рейтинг: 206 Неутрално

  "Разбира се, не всички мъже-араби са обсебени от тази своя традиционна роля. Тоест, не всички са склонни да посягат на самотни жени." Същата статия беше копи-пейстната и в Дойче Веле. 1. Не всички идващи от Близкия Изток са араби. Би трябвало някой, който претендира, че познава тази част от света и нейната култура да не пише / говори като средно-статистически невежа. 2. С тези две изречения иска да ни каже, че традиционната роля на мъжа-арабин е да изнасилва самотни жени? От тези две медии очаквах нещо по-сериозно - и за причините, и за възможната превенция, а и за процента на такива случаи. Две години бях доброволец в Харманли, където през първите няколко месеца беше нещо като джунгла - без администрация, жени и мъже живеещи в едни и същи сгради, огромни площи, обраснали с храсти и дървета, изоставени сгради. Случваха са сбивания между мъже, но никога не научих за изнасилени жени. Имаше случаи, в които сами млади кюрдки дружаха със сами млади араби и кюрдската общност беше възмутена и правеше всичко възможно да осуети това като измисляше всякакви обяснения, но никога не се стигна до нещо, което да подскаже, че някой е бил изнасилен. Когато харманлийската общност ревна срещу африканците, понеже бяха най-видими и момичетата постоянно ги гонеха да се снимат с тях и качваха снимки във Фейсбук, а след това африканците бяха критикувани, че се снимали с момичета, проведох срещи с африканците, след това с фарси и пащу говорящите, а когато се чудех как да организирам за многобройните арабско-говорящи несемейни мъже, сирийците ми обясниха, че нямало нужда grin emoticon Африканците казаха, че няма нужда да организирам същото за сирийците, понеже те никога не спирали на улицата някоя жена, за да й кажат "Здравей! Как си?". Четох разни материали, в които се пише, че жените-чистачки в немските лагери били притеснени. Интересно как на мен не ми се случи нищичко, особено в онези първи дни, в които обикалях до тъмно из стаи, в които живеят само мъже и в които не винаги имаше осветление. Интересно как нямаше оплаквания от африканки, които живееха в огромни стаи предимно сред мъже, и африканци и араби - нямаше къде другаде да бъдат настанени. Не казвам, че е невъзможно да се случват изнасилвания - биха се случили и на места, пълни с европейци-християни (като български студентски общежития или американски студентски общежития, например). Въпросът доколко това е сериозна тенденция и какво се прави за превенцията.

  lyd
 81. 81 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 841 Весело

  Точни данни няма, но един германски експерт знае основната причина за този вид насилие: културата и традициите на част от бежанците.
  -------------------------

  Стига, ве, нали всички бяха инженери, доктори, учени?

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 82. 82 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Радвам се, че истината излиза наяве и се намират достойни хора, които да говорят от името на жертвите, които нямат този кураж.

  От друга страна, много жени сега ще използват посегателството срещу тях като коз в молбите си за убежище. Често мъжете използват измислени аргументи, за да останат, като например "Аз съм гей и у дома ще ме преследват" или "Аз приех християнството и ще бъде подложен на гонение, ако ме върнете". Сега жените ще кажат "Обезчестиха ме на ваша територия и сега ще ме убият/тормозят, ако ме върнете у дома".

 83. 83 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#80:"lyd"]никога не научих за изнасилени жени[/quote]
  А научи ли, че тези жени никога не се оплакват, защото ще загубят и без това нищожния си статут в родната обществена йерархия?
  Как на т.нар. правозащитници не им трепна веднъж сърцето за тези нещастни жени? Дори за бурките ревахте, че били свободен избор на жените, а лошите французи им нарушавали правата.

 84. 84 Профил на Hoius
  Hoius
  Рейтинг: 417 Гневно

  Чакайте, защо изобщо трябва да ни интересува каква им е културата и традициите!? В Европа такова посегателство се нарича изнасилване и се наказва от закона! Ако някой от нас, европейските мъже, тръгне да прави такова нещо, ще бъде сравнен със звяр и дивак, охулен от обществото и осъден на затвор. И правилно, разбира се!
  Въпросните мъже емигранти с такива "културни особености" трябва да знаят пък тези наши "културни особености" и да се съобразяват с нас, домакините си, а не да се опитват да ни убеждават че това видиш ли е нормално и трябва да го приемаме само защото те го правят!
  Някой утре ще каже че човешките жертвоприношения са му част от култура. Дори и да се абстрахираме от моралната гледна точка - Е, И? Защо трябва да се съобразяваме ние с тях, при положение че те са тези които нахлуват нелегално при нас и ни изнудват за помощ и защита? Никой не ги принуждава да идват точно в Европа. И явно нямат елементарната "културна особеност", че когато си на гости, се съобразяваш с правилата на къщата. Ако не ти изнася - тръгваш си и отиваш някъде, където би ти харесало повече, а не ревеш колко гаден бил домакинът.

 85. 85 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 1960 Неутрално

  Що бе,ако бият и изнасилват ''умерено'',тфа даже требе се поощрява.както се поощрява ''умерения''талибанлък,не ли?

 86. 86 Профил на Columbus
  Columbus
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#72] от "Ivo Ivanov":

  Би ли обяснил защо виниш Сорос за ситуацията с бежанците? И защо ги пращаш в Израел? Нещо не ми се връзва..

  Imagination is as important as knowledge.
 87. 87 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 766 Неутрално

  Ами да прилагат закона в цялата му строгост,не да ни обясняват за "културните особености"/ това е занимание за антрополози и културолози / и след излежаване на присъдата депортация с доживотна забрана за влизане в ЕС.
  П.с. Няма да е излишно и една декларация да подписват при подаване на документи за спазване на местните закни и при нарушение пак депортация...

 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 856 Неутрално

  [quote#19:"pamela"]Кога ли на "правозащитниците" ще им светне под шапките, че застрашават сигурността на своите жени, сестри и майки?[/quote]
  Когато същите бъдат подложени на терора на "горките бежанци".

 90. 90 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#88:"Orchid"]Като са такива "експерти", не знаят ли, че тези диваци нямат НИКАКВО намерение да се съобразяват със законите и порядките на държавата-приют?[/quote]
  Мюсюлманските дипломати редовно отказват вечери в Елисейския дворец, защото ги обижда това, че на останалите гости ще се сервира вино. Правилата на исляма били пределно ясни и Франция трябвало да се съобразява с тях.
  http://www.rtl.fr/actu/societe-faits-divers/le-president-iranien-a-paris-pas-de-repas-a-l-elysee-7780432219

 91. 91 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#87:"thepirineagle"]П.с. Няма да е излишно и една декларация да подписват при подаване на документи за спазване на местните закни и при нарушение пак депортация...[/quote]
  Само че местните закони са в противоречие с "културните" особености на пристигащите. Примери - свободата на словото (редица европейски художници, писатели и режисьори платиха с живота си или живеят под постоянна охрана заради техни филми, карикатури или литературни творби, критикуващи исляма), правата на жените и т.н.
  В интерес на истината, мюсюлманите станаха особено обидчиви едва през последните години, което може би значи, че можем отново да си върнем към цивилизацията, ако се вземем в ръце.

 92. 92 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Германците да не бяха си завирали гагата в Арабския свят в 2011, днес нямаше да развиват тези на темата
  "Посегателство на жени в тесните бежански лагери и как да се борим с него"!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 93. 93 Профил на znaesht
  znaesht
  Рейтинг: 539 Разстроено

  [quote#3:"xmm"]А тези самотни жени защо и къде са тръгнали?След като знаят порядките[/quote]

  Глей сега птичке, представи си сега, че даже и да знаят порядките ,когато край тебе всичко се руши, стрелят, убиват, взривяват, бомби и ракети се сипят от всякъде, няма какво да се яде даже, убити са ти близките.... От отчаяние и инстинкт за оцеляване, даже и да знаеш порядките намират се и тези които също бягат.

 94. 94 Профил на драган
  драган
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Не може да приемаш нискокултурни същества и да очакваш, че законите на демокрацията при които живеем ще бъдат приети от тези същества. Те разбират само от желязна ръка, сурови закони и жестоки присъди. Само така ще бъдат спряни. Иначе ще се държат с нас като животни. И ние или ще станем като тях ,или ще бъдем елиминирани като общество.

 95. 95 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 367 Неутрално

  " Много мъже-мюсюлмани смятат всяка жена, която се движи сама, не само за някаква странна птица, но и за същество без чест, просто защото е лишена от мъжка закрила. Така, от гледната точка на мнозина мъже, на такава жена спокойно може да се посегне."
  Добре, а къде е це-ка ключето в главите на тези мъже-мюсюлмани, което да бъде превключено, когато ги приемат за законни емигранти и ги пуснат в обществото? Няма ли да продължат да смятат за своя законна плячка всяка жена, която ходи сама по улицата? Никъде не е казано, че се отнася само за жена - арабка, те си имат своите възгледи за жените по принцип.

 96. 96 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#3] от "xmm":

  вероятно са тръгнали да бягат от порядките но порядките ги настигат навсякъде

  Birds of a feather flock together.
 97. 97 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#95] от "jonson":

  е, това не е единственот което ги спира очевидно.
  дори да смятат някоя жена за лишена от чест, нормално не смеят много да посягат, щото знаят, че може да има и наказание.
  а както и пише горе - в лагерите за бежанци липсва власт която да ги възпира да осъществят мокрите си фантазии

  Birds of a feather flock together.
 98. 98 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 470 Любопитно

  Всъщност, така и не разбрах защо Александър Андреев се пише автор на статията, след като никъде не изрича собствено мнение - всичко е цитати от изказвания на други хора от други издания. Трябваше да пишат: внимателно подбрал и редактирал
  Имам сериозно предложение към управляващите - бързо да въведат химическото кастриране за педофили и друга изнасилваческа гмеж. Което не изключва депортация, разбира се.
  А на Сорос и останалите като него "недосегаеми" да повдигнат обвинения в подбудителство и опит за геноцид над европейските народи и да го одрусат с поне три-четвърти от богатството му - като компенсация за причинените от неговите "фондации" и други престъпни образувания щети и вреди

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 99. 99 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#43] от "Раковски":

  Добре направено сборно клипче. Даже това за Саркози не го бях гледала, нищо, че отдавна критикувам ислямофилистичното перверзно джудже!

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 100. 100 Профил на klati_mi_se
  klati_mi_se
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Абе, какъв ли ще да е този сексуален тормоз?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK