Родната полиция се пази

Протест на полицаи

© Георги Кожухаров

Протест на полицаи"Дневник" препечатва коментара на Мария Касимова-Моасе от "Фейсбук" с нейно разрешение


И каква стана тя, скъпи сънародници?!


Оказа се, че родната полиция най-добре пази собствените си интереси. Оказа се, че ако имаш на разположение оръжие като част от работния си екип и съумееш да се организираш с колегите, да се придвижиш до София и да поблокираш тук и там нормалния трафик на столицата, можеш да си поискаш каквото ти е кеф. Оказа се, че и когато са в анцузи и дънки, момчетата под полицейски пагон се държат все така гаменски както с обикновените граждани, така и вече с онези овластени от нас хора в институциите, които трябва всъщност да ги ръководят. Оказа се, че полицията, която отдавна и трайно е загубила уважението и доверието на гражданите, заради чиято сигурност и спокойствие по принцип е създадена, успя така да сплаши властта, че тя бързо-бързо си ската реформиците зад гърба и взе да зове на помощ синдикатите.


Така най-накрая се оказа, че онзи многомесечен протест на народа заради казуса КОЙ и навързаните с него КОИТО, беше просто една лятна, прохладна, вечерна софийска масова разходка на разни недоволни (да си припомним, че бяхме иронично наричани "красивите и умните"), която не постигна ни-що!
Да обобщим набързо: органите на сигурността с малко своеволни неразбории из най-големия български град запазиха личните си привилегии, а масовият народ с цивилизования си и, нека го кажем, доста артистичен и позитивен протест в защита на собствените си права, просто стана за смях.


Полицията Vs Народа, привилегиите Vs правата,
протестът на въоръжените Vs протеста на цивилните


Резултатът – първите печелят, а вторите го духат. Извинявам се за израза, но нещо не се сещам за по-точен. Пък и нали така си ги говорим тия неща помежду си, когато си се възмущаваме по компании или вкъщи.


Гледах изявлението на министър Бъчварова пред журналисти и се чудя на няколко неща. Първо, каква ви е комуникацията на вас от правителството със самата полицейска структура, след като чак сега, волю-неволю, сте щели да си приказвате със синдикатите? Чудя се още и съществуват ли изобщо още и другите синдикати, защото ако се надигнат учители или библиотекари, както каза Евгений Дайнов по телевизията, зад гърба им никаква синдикална защита няма да има. Чудя се и от какво толкова много се стресна така стабилното ни, току що подкрепено от народната изборна любов правителство, та отстъпи пред нахалните полицейски претенции като нахокана от богат татко даскалица в частно училище.


И за още нещо се чудя, ама за него и вие се чудите – абе, къде е Бойко?


Щото нали той все ни обяснява нещата, по народному, понеже са много сложни, а пък тоя път нещо се ската. А, дет се вика, полицията са си от неговата кръвна група – кой бил някога в структури, кой бил бодигард, кой в застрахователния бизнес се подвизавал, пък после взел, че станал полицай. Или обратното.


Полицията този път ни се присмя на всичките, при това публично. Сега можем да очакваме като поредна стъпка в техния пакет от привилегии да влезе официално рушветът. Могат да го нарекат "такса улична" или "данък джобни". Ще си го плащаме, за да ни обърнат внимание или "да нямаме проблеми".
Като казах привилегии, я да видим, след като те са така важни за полицията и се отстояват с улична грубост срещу обикновените хора, какво сме получили в замяна?


Нали видяхме успеваемостта на работата й по разкриване на престъпления, от които всеки гражданин е страдал? Та извън този едноцифрен процент на завършили с разкриване на престъплението и престъпника полицейски дейности са хилядите откраднати коли, разбити домове, бити по улиците граждани, нападани възрастни хора, убийства по паркове и градини, пребити за сплашване учители, ненормално шофиране, неправомерно отнемане на вещи, самоличности и имоти и какво ли още не. Някой от четящите тези редове да не е пострадал лично от бездействието на полицията? Или със спокойствие да се е облегнал на нейното рамо, сигурен, че тя ще се погрижи за правдата?


Преди години на един приятел му откраднаха колата от двора. През нощта, най-нагло, с чупене на дворната врата, точно под прозореца на спалнята му. Полицията не само, че не се опита да му помогне, но и му подшушна, че трябва да даде некой лев на не-знам-си-кой, защото този не-знам-си-кой е връзката на полицията с крадците. И даде той въпросния лев, видя се с баш шефа, плати откуп на колата си и после лично полицаят, отговорен за квартала му, наглеждаше колата всяка вечер. Е да, това беше през деветдесетте. Сега много по-различно ли е?


На всички ни е ясно, че полицията в по-голямата си част е съставена от хора, които действат на няколко фронта. По време на дежурство, с мишосивата униформа са полицаи, а свалят ли я – бодигардове на някоя местна мутра, каналджии на бежанци, трафиканти на дрога или каквото там има да носи пари със сила. И какво? – по време на осемчасовото си дежурство са принципни и спазват закона, а пък после, на другата работа – също! "Не са хубави тия работи", викат те спокойно и другарски на престъпниците, в чиито компании се подвизават и лично работят по нравственото им израстване! От шест вечерта до осем сутринта подсигуряват кражбите на големите риби, пък от осем сутринта до шест вечерта морят престъпници и осуетяват престъпления. Брей! Ти да видиш шизофрения!


Да мразиш полицията и да й се подиграваш е национален спорт навсякъде по света. Само че нали си спомняте как французите аплодираха своите полицейски части след кървавия случай "Шарли Ебдо"? И нали си спомняте защо? Защото опази гражданите си, затова. И плати за спокойствието им с живота на свои служители. Когато се движиш в парижкото метро, често срещаш местната полиция. Патрулират по двама-трима, стройни, тренирани, впечатляващи войници, с които никой не мисли да се подиграва. Виждала съм ги да гонят и да спират един мъж, който се оказа пласьор на наркотици. Прелетяха по стълбите към спирката на линията, заклещиха го в един ъгъл с телата си, тихо и без показност. На петата секунда към тях се присъединиха още трима души. Нямаше суматоха, избутани хора или страх. Просто виждаш как пред очите ти някой наистина те пази – теб, децата ти, живота ти, навиците ти.


Опитай се на един немски, френски, испански, скандинавски полицай да дадеш подкуп и директно получаваш чифт белезници и безплатно извозване до най-близкия полицейски участък. Онези наши номера с "остави банкнотите в документите и ми ги подай заедно", както са ни режисирали десетки пъти патрулите от пътна полиция, в онези държави просто няма как да се случат. Няма и да видиш полицай с корем като на Буда – органите на властта, освен че я пазят, и по някакъв начин я символизират, така че да бъдеш полицай е отговорност и към себе си и ти го излъчваш дори с тренираното за бой телосложение.


Всички тези неща с българската полиция ние си ги знаем.


Въпросът е защо отново нищо не казахме


Снимаме си тайно с телефоните какви ги вършат, пращаме записите по телевизионните блокове да ги излъчват, псуваме ги под мустак, докато ги гледаме да ни действат по пътищата и града ни, но не излизаме на контрапротест. Мълчим си. Цъкаме си с уста и ставаме свидетели на една подигравка с властта (тая, дето сме я избирали, нали не сте забравили?!), която, като в оня някогашен телевизионен скеч "Ще пееш ли, Пеев?", ще не ще, ще пее по свирката на своята подопечна полиция, защото иначе на преврат взе да намирисва. Пък само преврат й трябва сега на властта у нас! При това полицейски...


Накрая да кажа с две думи: Полицията нагледно ни показа как се искат и постигат привилегии – с оръжие и бунт. Властта нагледно показа, че се е свила от шубе и може да клекне пред всеки, стига да й се озъби подобаващо и да разклати собствената й сигурност. А пък ние, гражданите, нагледно и за кой и път показахме, че собственият ни непукизъм, страх и мързел ще ни затрият. Защото се вдигаме на бунт само срещу корупции и схеми, в които не участваме. Включат ли ни с нещичко, прибираме знамената. По това най-вече си приличаме с родната полиция...


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (104)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  Всъщност така е било, така и ще бъде. Ни американската, ни френската, ни нигерийската полиция служат на гражданите. Всички полиции и полицаи се формират от властимащите и служат на закона. Който пък е формулиран пак от тия на власт…

  [email protected]
 2. 2 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  много точна статия , трябва реформа започваща с лустрация

 3. 3 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4303 Разстроено

  Причината нарцисима на ББ (да се хареса на всички) - който не е протестирал, само той не е получил това, което иска!

 4. 4 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 932 Любопитно

  Полицията (вероятно) трябва да се реформира. Вероятно из основи. Но при положение,че ни облагат с КВАЗИданък ВЕИ за 1млрд /год, 700 млн за Марица 1 и 3, още стотици млн за Ковачки,
  при положение че МВФ от ВАЩИНГТОН говори за ЛОШО изразходване на данъците, да се заяждаме с хората за 25 млн лв -това не съм съгласен. Държавата трябва да бъде лоялен работодател, и ако ще подменя, съкращава, уволнява полицаи, да си намери причини/поводи. Но не да се заяжда с хора, даващи 24 часови наряди по границат с 8 часа след това за почивка. И така по месец!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#3] от "vassilun":

  А как си обясняваш факта, че подаде оставка заради едно одрано чело и то на платени от комуноидите боклуци?
  И се знаеше, че са такива.

  Става въпрос за 2013-та година.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 6. 6 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#2] от "edin drug":


  [quote#2:"edin drug"]реформа започваща с лустрация [/quote]
  Да добавя/уточня.
  За всички от зам. началник на управление нагоре.
  Щото малките няма как да са били свързани с ДС и/или с комуноидите.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 7. 7 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Любопитно

  Проблема не в полицията а тези които имат власт да я управляват или по-точно да я заставят да бездейства!!!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2531 Неутрално

  До коментар [#6] от "Росен (путлер капут)":
  Веднъж и аз да съм съгласен с теб!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#8] от "comandante vs либерални ентусиасти&корпократи":

  Не че ще стане.
  Няма да има лустрация за тях.
  Воя ще е "що само на нас".

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 10. 10 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 411 Неутрално

  "протестът на въоръжените Vs протеста на цивилните "
  Излишна хипербола. В частни ръце има доста законнопритежавано оръжие и броят му като цяло нараства ежегодно.

 11. 11 Профил на event_horizon
  event_horizon
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Прекрасен завършек:
  "А пък ние, гражданите, нагледно и за кой и път показахме, че собственият ни непукизъм, страх и мързел ще ни затрият. Защото се вдигаме на бунт само срещу корупции и схеми, в които не участваме. Включат ли ни с нещичко, прибираме знамената. По това най-вече си приличаме с родната полиция..."

 12. 12 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1389 Неутрално

  " А пък ние, гражданите, нагледно и за кой и път показахме, че собственият ни непукизъм, страх и мързел ще ни затрият."

  Точно е това. Да си призная, очаквах, че все пак някой ще излезе да протестира срещу наглостта на протестиращите полицаи. Нищо подобно.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 13. 13 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#5] от "Росен (путлер капут)":

  Защото му беше изгодно. Само търсеше повод за предсрочни избори. Тъй като рейтинга му падаше. И на есен щеше да загуби.
  Да ама баш чичковците от ДС му спретнаха Костинброд. След това го хванаха за ония работи и ги поусукаха.
  И сега набляга на слушкането.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 14. 14 Профил на Цецо
  Цецо
  Рейтинг: 1422 Неутрално

  До коментар [#6] от "Росен (путлер капут)":

  Проблемът започва с политическите ръководства. Които назначават висшето "професионално".
  Та докато няма свестни политици няма как да има свестен държавен апарат.

  Covid live matter. Stop the genocide.
 15. 15 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2548 Неутрално

  Кратко и ясно обяснение на ситуацията!
  Браво!
  От всички въпроси най-важният - къде е мачото БОРИСОВ!
  Веднаж се появи бащински да ги посъветва и толкоз!
  Кой да подреди нещата в нашата ДЪРЖАВА?
  Кой, ако не ПРАВИТЕЛСТВОТО!
  Всякаква защита от рода - ама те под дъжда, отпада!
  Това им е работата!
  И зидарите работят под дъжд!
  Учителите работят в страхотен стрес!
  Който го е страх от дъжд, намира работа на сухо, а тези с ниския процент успеваемост, се крият от дъжд, а си искат привилегиите!

 16. 16 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#13] от "Цецо":

  Имаше сметка или по-скоро беше без значение за него, щото предстояха избори и всъщност беше все едно.
  Само до там обаче.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 17. 17 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#14] от "Цецо":

  Вот это да...както пее великият Висоцки.
  [quote#14:"Цецо"]Та докато няма свестни политици няма как да има свестен държавен апарат. [/quote]

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 18. 18 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Срамно е,че властта е тази,която поддържа силата,а самата власт коленичи пред силата.Браво,Мария!

  Tony
 19. 19 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 281 Неутрално

  За мен е ясно едно - полицаите се орезилиха пред обществото. Освен пари били искали и уважение. И малкото уважение, което имаха заради съвестните си колеги, успяха да го сринат за няколко дни. Ако не се вземат мерки, ще изпаднем в абсурдната ситуация граждани да протестират срещу полицаи, които са призвани да ги пазят.

  vesela
 20. 20 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  [quote#13:"Цецо"]И на есен щеше да загуби.[/quote]
  Е, не загуби (с резултати) дори през май 2013-та.

  олигархски беше причинен на България от аферата на манолова и цацаров през същият май 2013-та.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 21. 21 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Най много се пазят от работа

 22. 22 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4303 Любопитно

  [quote#20:"Росен (путлер капут)"]олигархски беше причинен на България от аферата на манолова и цацаров през същият май 2013-та. [/quote]

  А Цацаров кой "си го назначи"?

  А МаяМа кой я направи Омбудсман?

 23. 23 Профил на Realist
  Realist
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  За съжаление, много точно! Благодаря:

  "Полицията нагледно ни показа как се искат и постигат привилегии – с оръжие и бунт. Властта нагледно показа, че се е свила от шубе и може да клекне пред всеки, стига да й се озъби подобаващо и да разклати собствената й сигурност. А пък ние, гражданите, нагледно и за кой и път показахме, че собственият ни непукизъм, страх и мързел ще ни затрият. Защото се вдигаме на бунт само срещу корупции и схеми, в които не участваме. Включат ли ни с нещичко, прибираме знамената. По това най-вече си приличаме с родната полиция..."

  Демокрацията е несъвършена, но никой не е измислил нещо по- добро.
 24. 24 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#22] от "vassilun":


  [quote#22:"vassilun"] Цацаров кой "си го назначи"?[/quote]
  Логично е ББ да е участвал или направо наредил да е той.

  Нали това е драмата с ДСигурност.
  Спящи клетки имат още и още.

  За цацаров, че е такъв за мен е вън от съмнение.
  Доказателства нямам.
  Просто логика на събитията/действията на тоя.
  Затова смятам, че перхидроленият няма да го осъдят.
  Пушилката с ареста му (уж) е само за да ни заблуди.
  Ако осъдят белият вожд аз ще съм най-изненаданият.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 25. 25 Профил на Todor Ivanov
  Todor Ivanov
  Рейтинг: 214 Неутрално

  "А пък ние, гражданите, нагледно и за кой и път показахме, че собственият ни непукизъм, страх и мързел ще ни затрият." Звучи като присъда, но е вярно 100%.

 26. 26 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 557 Неутрално

  Лустрация! Късна, но незабавна!

 27. 27 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 418 Неутрално

  [quote#26:"krummm"]Лустрация! Късна, но незабавна[/quote]

  КОго ще лустрираш бе?

 28. 28 Профил на Todor Ivanov
  Todor Ivanov
  Рейтинг: 214 Неутрално

  До коментар [#26] от "krummm":
  И кой да я направи тази лустрация? Политиците ли, които до един се изредиха да се извиняват и да съчувстват на полицаите, че някой от властта се осмелил да подложи на съмнение една много малка част от привилегиите им? Или българското гражданско общество, което с неистови усилия успя да събере 10-15 души на контрапротест, който по същество трябваше да защити уж демократичния ред от опита за диктат (да не кажа метеж) от страна на силовите структури.

 29. 29 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#27] от "wallenstein":


  [quote#27:"wallenstein"]КОго ще лустрираш бе? [/quote]
  ВсичкОТО от зам. началник нагоре.
  [quote#6:"Росен (путлер капут)"]За всички от зам. началник на управление нагоре.
  Щото малките няма как да са били свързани с ДС и/или с комуноидите. [/quote]

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  "И за още нещо се чудя, ама за него и вие се чудите – абе, къде е Бойко?"
  Как къде.Ако не реже ленти,дава пространни интервюта по телевизиите.Едно време Костов отговаряше за всичко,за всеки министър и за всеки гаф.И за всичко беше виновен,разбира се.Даже и сега,след толкова години.Борисов не отговаря за нищо.Всеки се спасява поединично.

 31. 31 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#20] от "Росен (путлер капут)":

  Превратът почна още есента на 2012та около изказване на една друарка, дето ужким не е позитанка за едно измитане с камъни. Доста добре го изиграха, не можем да отречем. Това със сметките за ток беше просто гениално. Абсолютен шедьовър. С Костинброд се оляха, иначе щеше да е перфектно, вярата от схемата с тока им даде прекалено самочувствие и в желанието да гепят убедително властта сгрешиха.

  Сега има известни индикации за нещо подобно. В момента единствено санкциите срещу чебураша пазят в някаква (малка) степен от кремълски преврат, щото и да гепят властта, няма кво да я правят - ЕС няма да пусне корупционна схема като ЮП, а България със спрени еврофондове е малка хапка. Затова и руските слуги едновременно говорят как санкциите въобще не действали, но в същото време искат да паднат.

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 32. 32 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 546 Неутрално

  "Полицията този път ни се присмя на всичките, при това публично. "

  Не Полицията, а някой друг ни се присмя на всичките. Очевидно "красивите и умните " не сте безразлични към случая. Това обаче не е достатъчно. Трябва да сте още по-умни за да разберете как ви манипулираха и в крайна сметка къде се крие корена на Злото. Иначе сте на прав път, но твърде далече от целта.
  Искрено Ви желая успех .
  Дерзайте !

  Stupid people make me sick
 33. 33 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#31] от "evlampi":

  Да, кулминацията беше с тия няма и 200 броя позитанска измет.
  И оная с брадавицата, сега се сещам дето кесеше пред президенството.

  Изчерпаха се червените номера. "Работят" с методика от 70-те години. Затова се провалиха, но самият факт, че номерата им минаха е показателен.
  Вече не може. Няма да видят и власт никога повече, но живота ни мина в чакане на нещо по-добро.

  Още не мога да повярвам, че номера с Костинброд мина.
  И тия 10% от хората се оказва, че са абсолютни наивници.
  Тия, които се хванаха на тъпият комуноиден номер с фалшиви уж бюлетини.
  И за цацаров ми беше трудно да преглътна.
  Той е от последните спящи клетки на ДС.
  Нови си нямат, все пак минаха 26 години от края на смотаната им диктатура.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 34. 34 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#24] от "Росен (путлер капут)":

  Има една друга линия на размисъл - ще го осъдят.

  Обаче това се вписва много добре в дългосрочна перспектива при следващ кремълски преврат - тогава като гепят властта, ще се позоват на тоя прецедент и ще наложат сталински терор - ето, вие като бяхте ни съдихте, сега сме ние и ще ви разкатаеме.

  сидероглу е мръсна бомба и кремъл доста добре я ползва. Не бива това да се подценява, особено на фона на специфичните особености на съдебната система, изградена (и все още като цяло действаща) по съвецки тип.

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 35. 35 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 487 Неутрално

  Ченгетата ще получават 10, не 20 заплати. Почват съкращения на "топлите местенца зад бюрото." Е? Кво повече? За кво ви е Бойко?

 36. 36 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 546 Неутрално

  До коментар [#29] от "Росен (путлер капут)":

  Този път съм съгласен с тебе
  Да бъде !
  Нека започнем с президентчето и Б.Методиев Борисов .

  Stupid people make me sick
 37. 37 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#36] от "Хакуна Матата !":

  Става въпрос за милиСионерите бе човеко .

  Иначе няма лошо всичко да мине под ножа, но сигурен ли си, че ще понесеш мен като мин. председател ?
  Щото може да се окаже, че други няма.
  Не съм подкупен, но дали ще се оправя с държавата?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 38. 38 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 546 Неутрално

  [quote#35:"man_un"]Ченгетата ще получават 10, не 20 заплати. [/quote]
  Е га ти жестокото наказание !
  Ти приятелю подкрепяш ли ПРИВИЛЕГИИТЕ ?
  В каквато и да е форма аз искам да бъдат премахнати за абсолютно всички.
  Всяко друго решение е порочно. Всички привилегии ще бъдат премахнати рано или късно, но по-добре да бъдат премахнати сега.

  Stupid people make me sick
 39. 39 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#34] от "evlampi":


  [quote#34:"evlampi"]сталински терор[/quote]
  Точно, заради такъв вариант бях против депутате да нямат имунитет по дефолт.
  Цачева май го предложи.
  Това би дало възможност на власт имащите да арестуват по всяко време, когото си поискат. Това не бива да се дава като опция на никой управляващ.

  Представи си ситуация. Перхидроленият примерно печели изборите с невъзможни обещания и супер популизъм при ниска избирателна активност, точно както комуноидите печелеха. Вдига заплатите на полиция и военни безбожно високо. След това обявява, че България излиза от ЕС.
  НИЩО не можем да направим, а репресивният апарат е в ръцете му и ще работи за него на ВСЯКА ЦЕНА.
  ЕС нищо не може да направи, защото няма опция за военна намеса.
  Страшното идва чак сега. Сключва някакъв договор с Путлер и сме свършени завинаги. Дори няма нужда да ни избива.

  Продължавам да мисля, че перхидроленият отпадък няма да бъде осъден.
  Нещо много припряно го иска цацаров, а както казах на цацаратура не вярвам изобщо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 40. 40 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#38] от "Хакуна Матата !":

  На улицата има празни места (щат) за полицаи.
  Ако няма полза никой не би отишъл да става полицай.
  Това значи още и още опразване на щата, а това би значело несигурност на улицата меко казано.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 41. 41 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 983 Любопитно

  [quote#38:"Хакуна Матата !"]Е га ти жестокото наказание ! [/quote]
  Познавам много работещи в "системата"...
  Повечето от тях ненавиждат работата и началниците си, но като ги попитам, що тогава не напуснете...???, рЕзко им идва патосът...Как ше напусна, чакам си Двайсетте заплати...!!!

  Форумът е в будна кома...
 42. 42 Профил на Явор Василев
  Явор Василев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Работил съм в много европейски страни.Там полицейските служители са като манекени,а не като нашите тюфлеци.Как ли си взимат изпита по физическа подготовка?И 100лева на месец не са изкарали.На който не му изнася да се маха,но на другите места се работи!Мнооооого са нагли,безочливи и т.н.Лекари и учители са заслужили много повече от тези БЕЗДЕЛНИЦИ!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 43. 43 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 546 Неутрално

  [quote#37:"Росен (путлер капут)"]Иначе няма лошо всичко да мине под ножа[/quote]
  Това искам аз !
  И тебе те поставям в този списък. Причината е, че ти сам призна, че донасяш информация до редакцията на Дневник за този и онзи съфорумец. Мюльцунерите са дребни риби, но и те са продажни душички. Виж обаче от къде идва проблема - от главата мирише рибата.
  Все повече и повече...

  Stupid people make me sick
 44. 44 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално


  Г- жо Касимова - Моасе,
  имам чувството, че като добър доктор, сте поставила пръст на пулса и внимателно правите изводите . Това, което съвсем точно пишете по- горе е самата истина и за това сме виновни всички българи - без изключение, защото станахме непукисти и послушници . Защото онази част от народа, непримиримата е вече в ЕС, САЩ и другите бели държави .
  В същото време начело на правителството е един фигурант, който е самовлюбен, влюбен във власта и много обича да го раздава бабаит пред камерите и микрофоните, но в същото време е един ГОЛЯМ, ГОЛЯМ СТРАХЛИВЕЦ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 45. 45 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#43] от "Хакуна Матата !":


  [quote#43:"Хакуна Матата !"] Причината е, че ти сам призна, че донасяш информация до редакцията на Дневник за този и онзи съфорумец[/quote]
  А бе ти толкова плитко ли си скроен та смесваш доносника с тия детски игри тук?
  И да не докладвам турчето, че написа "500 години явно малко са ви дошли"?
  Да го набия не мога през монитора.
  Какво друго ми остава?
  Или ти си пича на пичовете и не си натискал никога удивителната?

  И още нещо. Може би с него трябваше да започна.
  Смяташ ли, че съм толкова тъп та да напиша в коментар такова нещо без да съм сигурен, че съм прав?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2344 Неутрално

  До коментар [#26] от "krummm":

  " Лустрация ! Късна, но незабавна ! "


  Изобщо не е късна ! Двама от президентите бяха ченгета, ВСС, КС, НС, БАН и да не ги изреждам, БЪКАТ ОТ ЧЕНГЕТА, КОИТО ПРОСТО ПЛАЧАТ ЗА ЛУСТРАЦИЯ !!!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 48. 48 Профил на wallenstein
  wallenstein
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#46] от "niksan1":

  Тъй, тъй щото когато са се разказвали вицове за правешкия цървул аз не съм бил дете и съм висял по кръчмите. Абе откъде ви намират такива бе???

 49. 49 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4988 Неутрално

  Трябва да отсеят разните чантаджии и администрация от действащите полицаи, пак е нещо.

 50. 50 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#10:"ot_tuk_ot_tam"]Излишна хипербола. В частни ръце има доста законнопритежавано оръжие и броят му като цяло нараства ежегодно.Оценка
  -13 +6 [/quote]
  И 55 минуса да сложите това няма да промени факта, че режима за притежаване на оръжие е либерален на фона на евролиберастката истерия по този въпрос. И това е добре.

 51. 51 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  ОКАЗАЛО СЕ било, че бранят собствените интереси?!
  Ох...
  ВИНАГИ е било така, откакто съществува полиция - учете я тая история бре, учете!
  Първи приоритет: пази си гърба и не топи колега.
  Втори: изълнявай нарежданията на началството, каквито и да са те. Ако съвестта ти пречи, оставяй я вкъщи в сейфа за оръжие, за да не се изтърка. Или си търси друга работа.
  Трети: направи и нещо за гражданите, ако ти остане време, за да не мрънкат, че от много мрънкане сгават въстания, при които първи го отнасяш ти.

  Това са принципите на всякафедна държавна институция, изключая върхушката, при нея втори пункт гласи: дръж властта до последно, използвай я до дупка, след теб и потоп, да не ти пука.

  Не разберам какво се учудена авторката на статията. Сигурно защото живее в НЕВЪЗМОЖНАТА утопия на теоретичната идеално сферична държава в абсолютен вакуум.
  Имаше една детска книжка в Кремълската империя, за чичо Стьопа, всеблагото ченге. Фантастика за деца. Подобни приказчици навярно съществуват и на Запад, в рамките на пропагандата "полицията е ваш приятел" (и тук таме наистина КЛОНИ към "приятел" - където полицията е подминена на избираем пряко кмет, който, особено преди избори, юрка полицията да се държи прилично с гражданите, ама само ако са му сигурен електорат).
  Исгината е, че тия книжки нямат нищо общо с реалния живот.
  Но ето че някой свято вярва в тях... и изживява истинска екзистенциална трагедия, когато установи, че не е така.
  И пак упорито се вкопчва в измислицата, смята реалността за "отклонения", които могат да се поправят.

  Да, ама не. Поправянето минава през установяване на напълно нов тип общество, в което няма никаква полиция, а не някаква от приказките за дядя Стёпа.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 52. 52 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  До коментар [#35] от "man_un":

  все някой неразбрал ще се намери, ти не чу ли е всичко това отиде в коша за боклук бе човек

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 53. 53 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 805 Неутрално

  До коментар [#50] от "ot_tuk_ot_tam":

  Режимът на оръжие в България е наследство от руското робство. Малко е параграф 22, щото ако стане нормален, ше се изтрепе народонаселението първоначално, но после ще се научат да се уважават. Аз затва казвам хората да тренират муай тай примерно и да могат да препарират боклуци с голи ръце. Самочувствието на боклуците идва от съзнателно налаганата по соца беззащитност на генералното народонаселение.

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 54. 54 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#53:"evlampi"]Режимът на оръжие в България е наследство от руското робство.[/quote]
  Бъркате. По времето на соца единствената възможност да се притежава оръжие, и то само гладкоцевна пушка, беше да станеш ловец. Което по него време беше отделна сага.

 55. 55 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#53:"evlampi"] Аз затва казвам хората да тренират муай тай примерно и да могат да препарират боклуци с голи ръце. [/quote]
  И това си трябва. Нещата се допълват.

 56. 56 Профил на festo
  festo
  Рейтинг: 27 Неутрално

  Че то свестни хора почти не останаха, а ние баш сред военни и полицаи да ги търсим. Утопия

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 57. 57 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 727 Неутрално

  До коментар [#54] от "ot_tuk_ot_tam":

  [quote#54:"ot_tuk_ot_tam"]Режимът на оръжие в България е наследство от РУСКОТО робство.- цитат на коментар #53 от “evlampi”
  Бъркате.[/quote]

  Къде точно е грешката?

 58. 58 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 433 Неутрално

  Ако мога да започна както г-жа Моасе бих й казал: И каква стана тя, и вие се наредихте до тези, които лекомислено побързаха да хвърлят камък в блатото, в което заедно с полицията се намираме и ние. И вие г-жо Моасе. И вие. Ако се чудите защо и вие, за да разберете ще е достатъчно просто да се огледате по-внимателно. Ако го направите ще откриете, че в блатото, в което се намира полицията е затънала цялата държава и гражданите й не правят изключение. И тъй като всички сме принудени да газим в това блато, всички сме изцапани. Някои повече, някои по-малко. Малцина са онези, които са успели да намерят спасителен остров и да останат чисти. Озлоблението е обвзело много българи, а виждам че и вие сте се отдали на него, и всеки от тях като чели изпитва удоволствие да хвъря каквото може по останалите, така че да не остане нищо чисто. Всички тези озлобени хора не могат да понасят чистотата, защото те самите са омърсени. За да оправдаят цялата кал, която бълват те винаги се крият зад една благородна кауза, а това ги прави още по-опасни защото така увличат останалите в мръсното си деяние. Озлоблението г-жо Моасе никога не води до нещо добро. То вреди не само на тези срещу, които е насочено, но и на озлобения. За да хвърлите кал трябва да си изцапате ръцете. Полицаите, които сочите с пръст, за да укажете посоката на калната си атака, не са някаква виртуална общност, каквато вероятно предпочитате да бъдат, а са хиляди живи хора. Дори и да приемем за вярна вашата теза, че много от тях вече са целите в кал, то вие нямате право да цапате онези, които работят честно и доколкото са могли, газейки в блатото, са се запазили чисти. Сочейки всички с мръсната си ръка, трябва да допуснете, че е възможно да сочите и неизвестния за вас полицай разкрил и спомогнал да бъде затворен убиеца, изнасилвача или крадеца, който утре, ако беше на свобода би дебнал вас. Завиждайки им за придобивките, които имат и които не са направили нито един полицай богат, вие трябва да помислите за децата и съпругите на онези полицаи, които загубиха живота си, докато честно изпълняват онова, за което държавата им плаща. За да завърша ще кажа, че промана действително е необходима, но тази промяна няма да се случи ако продължаваме озлобени да се каляме. Полицаята няма как да се промени, ако не се променим ние, защото полицаите са част от нас, българския народ и каквито сме ние такива са и те.

 59. 59 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#57:"bobyb"]Къде точно е грешката? [/quote]

  [quote#54:"ot_tuk_ot_tam"] По времето на соца единствената възможност да се притежава оръжие, и то само гладкоцевна пушка, беше да станеш ловец. Което по него време беше отделна сага.[/quote]

 60. 60 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1034 Неутрално

  Моите уважения към Мария. Болезнено права е.

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 61. 61 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  [#58] гениален си.
  Не изключвам дори, че си вярваш.
  Но си допуснал една съществена грешка - написал си този коментар.
  Не биваше. Да беше изпял вескомариновата песничка, щеше да си поне забавен.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 62. 62 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  [#10] бивш няма, а...
  много "елегантно" запушваш амбразурата и то с дебела лъжа.
  Оръжието се концентрира в ръцете на мутрите. На състоятелните. Тоест поне 70% от населението не само че нямат оръжие, но и няма да могат да си го позволят - скъпо е и оръжието, и боеприпасите, без разход на които то е безполезно, че и опасно за притежателя си.
  Тъй че леко с омаловажаване на хиперболите по параболата.

  ------------
  към авторката, последна реплика: упрекваш цивилните, че не излезли... Първо - ти самата посмя ли да излезеш? Второ - с каква кауза да излязат, след като са лишени от кауза? Да подкрепят правителството, което дори в този си състав да не се споразумее с церберите си, винаги по принцип ще е едно с полицията, та заедно са това, което реално отговаря на понятието "държава"!
  Тоест, тюхкаш се, че гражданите не са ВЪСТАНАЛИ?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 63. 63 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 487 Неутрално

  До коментар [#52] от "stg":

  А ти не четеш ли " не сега, а между първо и второ четене", което не значи, че е отишло на боклука.

 64. 64 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  [#42] ха ха ха
  друго си е като излезеш на протест, да те пребие красив и строен полицай, вместо дебел и грозен, нали?
  Ох леле, в най-смелите си помисли сте толкова жалки...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 65. 65 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  [quote#63:"man_un"]което не значи, че е отишло на боклука.
  [/quote]
  о, значи значи

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 66. 66 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#62:"Николай Теллалов"]бивш няма, а...
  много "елегантно" запушваш амбразурата и то с дебела лъжа.
  Оръжието се концентрира в ръцете на мутрите. На състоятелните. Тоест поне 70% от населението не само че нямат оръжие, но и няма да могат да си го позволят - скъпо е и оръжието, и боеприпасите, без разход на които то е безполезно, че и опасно за притежателя си. [/quote]
  Дебелата лъжа тука си е твой продукт. Кое оръжие е скъпо ? Един макаров втора ръка за 100лв? И патрони по 0,40-0,50лв.?
  Или револвер в .38спешъл? Занимавам се със стрелкови спортове, като се огледам на състезание мутри не виждам. Виждам нормални хора.

 67. 67 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 734 Неутрално

  Тендовагинит получих да пиша непрекъснато, че на върха на изпълнителната власт сме поставили едно алчно, арогантно, подло, страхливо, неграмотно животно.
  И тези, които са гласували за него (само да не започнат да ми обясняват, че гласували за "политическа" партия герб) и тези, които въобще не са си направили труда да отидат до урните...
  Не се чудете, че се покри като мишок. Той си е плазмодий, удобен за манипулации. А твърде много са тези, които са го стиснали за т...аците

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 68. 68 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  мечтата на соросоидите никой в България даняма право да протестира като е жертва на беззаконията на управляващите ражда пореден ВОПЪЛ.
  Поредния манипулативен материал, чиято плитка цел е да отклони общественото внимание от провала на поредното управление и от неадекватното заплащане в публичния и частния сектор у нас. От пробитата структура на икономиката ни с черешка на тортата плосък данък, не в който обаче е същността на проблема. Именно световната банка, която нито е световна нито е банка има съществен принос за това състояние на държавата ни. Каквито и реформи да се направят в разходната част на бюджета, при тая им насока да се орежат пари предназначени да поддържат на командно дишане държавата, чрез администраци, силов сектор и правосъдие, усилията най-много да спестят няколкостотин милиона и то на каква цена - на цената на продължаващото сриване на доверието на гражданите в тези институции. Разбира се свещените крави ще продължат да са елементите от управляващата клика - партиите без Атака, правителството и Котараците, и въобще олигархичните кръгове. Да не забравяме и антуража - парламента, НСО и изхранвания от правителството сегмент от медии и неправителствени на думи организации. Политолози, социолози, и журналисти като Бареков допреди някоя година, също храненици на властта.
  А основния проблем е в приходната част на бюджета, който няма от какво да се пълни, тъй като държавните монополи са харизани и са частни, въпреки монополното си положение и те плащат едва плосък данък, с което парите на страната заминават в чужбина например за да подкрепят държавния публичен сектор на Чехия, който пък субект на икономиката у нас се води ... частен. Всъщност тази банка, която не е точно банка сочи че няма да имаме растеж докато не се оправи енергийния сектор. Разбира се тази новина е неудобна и пропусната, също основната критика е към здравната система. Не става с реформа тип отпечатъци, а с реален контрол над схемите за надписване на здравни услуги, който може да стане реалин само ако всеки има интернет достъп до това какво му осчетоводяват лекарите в електронното здравно досие. Разбира се това както и всяка друга реално полезна реформа няма да бъде направено, вместо това управляващите кански ще се стремят да продължат да дискредитират думата реформи в обществото, репресирайки отделни общности от хора и погазвайки техните конституционни права, неспазвайки трудовото законодателство, държейки се като напълно непредвидим и некоректен работодател и принуждавайки всеки честен човек да бяга от несигурността на публичния сектор.
  Разбира се коментара ще бъде оплют, и още повече неговия автор предвид липсата на валидни аргументи. Който напише някоя истина в нашия медиен плурализъм веднага става лош. Сърбия със своя държавен сектор, който е един от най-печелившите на пазара като тяхното железопътно дружество, военните им заводи Застава и ... държавния им джиесем оператор имат такива милиардни приходи, че само поемат издръжката на почти цялата им публична сфера. А у нас приходите от това перо - дивиденти на държавни дружиства клонят към ...нула.

 69. 69 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Тази медия кога ще спре с пропагандата на властта и нейните извретени пишман реформаторски гледни точки и ще даде трибуна на нейните жертви - полицаи, таксиметрови шофьори само за тази седмица, наградените с данък Уикенд и други ДЕСНИ блага, за които хунтата би трябвало да бъде изключена от ЕНП?

 70. 70 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 676 Разстроено

  [quote#5:"Росен (путлер капут)"]А как си обясняваш факта, че подаде оставка заради едно одрано чело и то на... [/quote]
  ...платени от Него(да се свети името Му) боклуци!!!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 71. 71
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 72. 72 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  [#66] кой би се съмнявал, че за теб 100 лева са нищо. Нито таксите по разрешителното и задължителните курсове за боравене с оръжие - бълха те ухапала.
  И после патроните и таксите в стрелбището. И сейфът за съхранение.
  Хората масово едва си покриват разходите ЗА ХРАНА - това известно ли ти е?

  И като пишеш, ченге, обръщай внимание на целия цитат. Написах освен мутрите и "състоятелните".
  Пак минимум 70% българи остават вън от тая категория.

  А втора ръка макаров ти си купувай - на дузини. И брой после дупките в мишената, умнико. Пет изстрела - шест дупки. Откъртена шупла от канала на цевта. ЦЯло чудо, че не е избухнало пушкалото.

  Мислех те за по-умен, че ще премълчиш, а ти взе че дебелата лъжа я снабди с още по-дебела опашка.


  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 73. 73 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  ББ е мижитурка и страхливец, това МНОГО пъти съм го казвал тук. Вече се показа и като подлец, изтика напред Румяна Бъчварова и Горанов да оберат шамарите а той се скри зад гърбът им.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 74. 74 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 411 Неутрално  [quote#72:"Николай Теллалов"] кой би се съмнявал, че за теб 100 лева са нищо. Нито таксите по разрешителното и задължителните курсове за боравене с оръжие - бълха те ухапала. [/quote]
  Курс - 200-250лв. Такси - 2х20лв. Т.е. на цената на телефон от масово купуваните. От същите тия хора дето според теб "масово едва си покриват разходите ЗА ХРАНА". Излишно е да ми развяваш тук сиромахомилски тролски байряк.


  [quote#72:"Николай Теллалов"]А втора ръка макаров ти си купувай - на дузини. И брой после дупките в мишената, умнико. Пет изстрела - шест дупки. Откъртена шупла от канала на цевта. ЦЯло чудо, че не е избухнало пушкалото. [/quote]
  Имам и макаров. Отлична съветска машинка от 1967год.Нищо не му се кърти от цевта. Оръжието иска поддръжка, умнико.


  [quote#72:"Николай Теллалов"]Мислех те за по-умен, че ще премълчиш, а ти взе че дебелата лъжа я снабди с още по-дебела опашка. [/quote]
  А аз си помислих, че поне няма да упорстваш по тема, от която нищо не разбираш. Но не би.

 75. 75 Профил на Никола Николов
  Никола Николов
  Рейтинг: 433 Неутрално

  В допълнение на написаното от мен по-горе ще кажа, че до днес нямах представа за съществуването на г-жа Моасе. Разбирам, че едно от амплоата й е на журналист, което би трябвало да я направи още по-внимателна, когато произнася присъди срещу представителите на цели групи от обществото. Принципно, тя би трябвало да знае, че няма как да не сбъркаш, когато поставяш всички под един знаменател. Позицията, която Моасе е заела е твърде лицемерна, тъй като тя не може да не си дава сметка, че със същия замах, с който хвърля кал по всички полицаи, някой би могъл да оцапа и нея, нахвърляйки се срещу журналистическата гилдия, не малко представители, на която са продали съвестта си и най-сервилно и безцеремонно обслужват онези, които са яхнали, както полицията, така и народа.

 76. 76 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  [#74] да, излишно е да ти казвам, че има бедни, и то мнозинство от населението. Ни теб, ни колегите ти се вълнуват от това.
  За цените ще оставя някой друг да те засече.
  Добре, не разбирам. Ти си експертът! Особено след намека, че от неподдръжка се кърти цевта. Това е фабричен дефект, често среан при ПМ производство след 1980-а година. А от металознание поне имам понятие. И съм от военно семейство.
  А ти значи още пуцаш с 50-годишен макаров? Ами че един глок няма да изтрае толкова дълга употреба бре! Или го държиш за украса? Ми да, имаш и други. за по стотарка втора ръка. Направо да се чудим как всеки българин не си е купил по няколко. И да пръска по двайсетачка минимум всяка седмица за патрони, защото това е минимумът да поддържа стрелкова форма. Ще спести от храна, нали?
  Ти май не се усети как с високомерието си на ПЛАТЕЖОСПОСОБЕН добави още капки меко казано неприязън всред наистина затруднената материално публика към такива като теб.
  ХАйде, напиши още нещо поучително. Написаното остава. Спечели още "популярност".
  Колко сте лесни всичко да си казвате, от фукня.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 77. 77 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  [#75] по вас няма нужда да се хвърля кал.
  Вие наперено риете с копито и сами си я хвърляте по гърба.
  Кое повече от собствените ви действия и самодоволни речи ви оцапва?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 78. 78 Профил на ot_tuk_ot_tam
  ot_tuk_ot_tam
  Рейтинг: 411 Неутрално

  [quote#76:"Николай Теллалов"]Ти май не се усети как с високомерието си на ПЛАТЕЖОСПОСОБЕН добави още капки меко казано неприязън всред наистина затруднената материално публика към такива като теб. [/quote]
  Имам нужната квалификация и съм получавал сравнително прилично заплащане. Не виждам причини да се срамувам от това. Сега изкарвам повече и не се чувствам виновен за това. Съпругата ми също заработва прилично.
  [quote#76:"Николай Теллалов"] Ти си експертът! Особено след намека, че от неподдръжка се кърти цевта. Това е фабричен дефект, често среан при ПМ производство след 1980-а година. [/quote]
  Кърти се хрома от покритието, понякога заедно с фрагмент от канала на цевта. Става след като е допуснато нараняване на цевта, което се разраства.

  [quote#76:"Николай Теллалов"]А ти значи още пуцаш с 50-годишен макаров? Ами че един глок няма да изтрае толкова дълга употреба бре![/quote]
  Отвреме навреме стрелям и с него. Иначе за интензивна стрелба си има други пищови. А глок нормално държи 80 000-100 000 настрел.

  [quote#76:"Николай Теллалов"]Спечели още "популярност".
  Колко сте лесни всичко да си казвате, от фукня.
  [/quote]
  Бъркаш ме с някого. Не съм тук, за да печеля популярност. Докато си чета книжката и си пия питието надзъртам, за да гледам тоя интересен разрез на обществото.

 79. 79 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1540 Неутрално

  Нагледен урок за протестъри. Ако 50 хиляди души бяхте изревали пред парламента с павета и коктейли молотов никаква полиция не може да запази #Koй. Ако срещу полицейската шайка се беше изправила тълпа от гневни граждани, никой нямаше да се церемони с привилегиите на куките. Ако, ако... Но със сигурност сополите по фейсбука и педерастлъците по паветата не чинят пукната стотинка и водят само до все по-дълбоко затъване в андрешковската кочина.

 80. 80 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 213 Неутрално

  "Чудя се още съществуват ли изобщо и другите синдикати, защото ако се надигнат учители или библиотекари, както каза Евгений Дайнов по телевизията, зад гърба им никаква синдикална защита няма да има."
  Тук маи че госпожата, а може би и Дайнов са се "пообъркали" - баба Яга е в първите редици и веднага ще скочи?!!!

 81. 81 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1832 Неутрално

  Проблемът в публикацията е за квазидемокрацията на посткомунизма, поразила и системата за сигурност. Бащите на прехода създадоха среда на анархиия, безконтролност, невиждана корупция и тотален разпад на държавността. За да бетонират въпросната "среда" облякоха всичко в странната и вредна за обществото конституционна рамка. Така изфабрикувана, че да бъде непокътната. МВР се вписа подходящо във въпросната "среда". Изчезна контролът, взисканието, подготовката, мотивацията. Проучвания преди време, добили публичност, показаха, че немалко служители на КАТ, например, считат за нормално и като част от професията да се вземат пари на ръка /рушвети, де/ при констатирани нарушения /!?/ А началниците им публично ги оправдаваха - като има кой да дава, ще има кой да взема. Няма система за наказания и контрол. Уволнените бързо се завръщат след съдебни решения.Началниците по места не дават пример за неподкупност и професионална чест. По-скоро обратното. Кой да каже на обикновения полицай, че рушветът уронва не само професионалната чест и достойнство, но и неговата човешка чест. Като има кой да дава, ще има кой да взема. Твърде възпитателно, нали? Полицията се нуждае от коренна промяна. Дори външният вид на хората под пагон. Те преминават ли тестове за физическа годност? Обучават ли ги на бойно-приложни техники, стрелят ли по един пълнител преди застъпване в служба? Няма пари за патрони! Така ли! Има пари за хиляди чиновници във ведомството, но няма пари за патрони и за обучение на тези, заради които са във въпросното ведомство. Както и да е. Ясно беше, че така "обучени и възпитани" хилядите под пагон не се чувстват като представители на държавността. И с лекота могат да бъдат изправени срещу въпросната държавност. Достатъчна беше провокацията на финминистъра Горанов. В която безропотно и без да гъкне съучастник стана самият премиер. Не е провокация? Напротив. Не друг, а шефът на комисията по сигурността в парламента генерал Атанас Атанасов напомни вчера в сутрешния блок на БНТ думите на Горанов, че съзнателно е извършил именно провокация. За да предизвикал дебати или нещо подобно.

 82. 82 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Модерно е да се плюе полицията, но полицията е същата каквито са и останалите граждани на България.
  Не може да искате перфектна полиция да пази един народ, когато на този същия народ му е физически трудно да нареди, срещу заплащане, три жълти павета под опашката на коня на едно ниво и едновременно в права линия......
  Така че присмял се хърбел на щърбел се получава май май....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 83. 83 Профил на think
  think
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Евала за статията! Браво Мария!!!

 84. 84 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Мария Касимова - Моасе написа статия - анализ, а 82ма коментатори припяват на госпожата.
  Изводът е, че пак хората са виновни и най-вече министър-председателя Бойко Борисов.
  И този анализ е като анализите на Станишев след всеки от изгубените избори. И сега анализ след изгубени местни избори. Но не хората са виновни и Бойко Борисов. Първите гласуваха а Бойко Борисов просто отново спечели. И ще печели. Протестиращите полицаи колкото и да са въоръжени и БСП колкото и нагла да е - няма, а анализът колкото и аналитичен да е не интересува никого.

 85. 85 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3375 Неутрално

  [#83] полицията не е представителна извадка, ама нейсе.
  Истинно вярващите в своята правота (тоест привилегии) не можеш ги разубеди с никакви доводи.
  Уж бившето ченге с приличните доходи е ярък пример.
  Ама ти защо подпяваш, не знам.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 86. 86 Профил на ultrasur
  ultrasur
  Рейтинг: 213 Неутрално

  шапкарски акъли в селска държава..

 87. 87 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 994 Неутрално

  До коментар [#25] от "totevm":
  Ами то това звучи като присъда за цяла България...

  ThePirinEagle
 88. 88 Профил на seaker
  seaker
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Криминален "преход" без съдействието на ония, които "имат пищов като част от работния екип", не може да бъде извършен.
  Опита да се реформира сектора, да им се орежат привилегиите и да се увеличи разкриваемостта на престъпленията е удар по статуквото. Някой да е очаквал статуквото само себе си да удари? Едва ли. Едното обяснение е, че държавата изпитва тежки финансови затруднения и се налага да посегне на своите, щото няма за всички. Другото обяснение е, че някой, по някаква си причина, разигра един цирк.
  А предположенията че топлата връзка - политици-полицаи-ОПГ-та нещо се е разсъхнала се оказаха кьорфишек.

 89. 89 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 852 Неутрално

  Безпощадно точна статия!
  Страх и апатия цари у народа, затова ще си я караме все така.
  Има един абзац, който е потресаващо тъжен и верен:

  "Полицията нагледно ни показа как се искат и постигат привилегии – с оръжие и бунт. Властта нагледно показа, че се е свила от шубе и може да клекне пред всеки, стига да й се озъби подобаващо и да разклати собствената й сигурност. А пък ние, гражданите, нагледно и за кой и път показахме, че собственият ни непукизъм, страх и мързел ще ни затрият. Защото се вдигаме на бунт само срещу корупции и схеми, в които не участваме. Включат ли ни с нещичко, прибираме знамената. По това най-вече си приличаме с родната полиция..."

 90. 90 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1194 Неутрално

  [quote#26:"krummm"]Лустрация! Късна, но незабавна! [/quote]
  не може да има лустрация щото ГЕРБ ще бъде обезкървена като партия , така че прсото няма да се случи никога

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 91. 91 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ами то се видя къде е истинската власт. Тези в НС и МС са само кукли на конци. На който не му харесва, си събира багажа и отива в някоя от уредените държави. Там дето всеки си върши съвестно работата. Така в БГ скоро ще си останат само полицаите и бандитите. Весело ще бъде, като няма кого да цицат.
  А при настъпилото преселение на народите, преселващите скоро ще открият, че БГ е празна и ще почнат да се населват у нас. И никой не може да ги спре. Така сме направили и ние преди 1500 г. И това ще е отмъщението на нашия продажен бивш комунистически елит и неговите верни слуги. Защото преселниците си идват със свой елит и нашият им е ненужен. Най-много някои от нашенците да успеят да се пребоядисат както са направили българските боляри през 14 в.

 92. 92 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 663 Неутрално

  ..."Да обобщим набързо: органите на сигурността с малко своеволни неразбории из най-големия български град запазиха личните си привилегии, а масовият народ с цивилизования си и, нека го кажем, доста артистичен и позитивен протест в защита на собствените си права, просто стана за смях...''

  +++++++++++++++++!

 93. 93 Профил на jonson
  jonson
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Силните и грозните се оказаха далеч по-ефективни от красивите и умните...

 94. 94 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 521 Неутрално

  о, чил аут. хората протестират за пари. колко голям грях е това? нима вие не ходите на работа за пари и не бихте протестирали, ако ви ги намалят? вероятно ще излезете да протестирате за да искате подобряване във вашата организация? не ме разсмивайте.
  системата имала нужда от реформа. ами има, но за нейното иницииране и провеждане отговаря ръковдството, мениджмънта, а не редовите служители. че не са седнали да си говорят с тия служители за реформа и за намаляване на парите - ми да са. така ли се прави? кифладжии.
  не че не са нахалнички, ама и ние прекаляваме.

 95. 95 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Няма какво да се добави ! Може би само това че напълно си заслужаваме и страхливото правителство, и наглата и безпардонна полиция чиято единствена цел е зда се добере до заветните привилегии ! Всичко друго не е от значение ! С такива мижави ръководители скоро няма да имаме държава , за свестен народ да не говорм ! Какво жалко парвеню е министър председателят ! Вместо да направи реформа в това най-ретроградно ведомство, да го изчисти от стари , корумпирани и некадърни ръководители, вместо да направи по гъвкава и ефективна работата на МВР и Службите, вместо да накара милиционерите да станат уважавани полицаи, гледащи с работата, той им дава още бонуси, още милиони защото сегашните им са малко ! КАКВА НАГЛОСТ И НА ПОЛИЦАИ И НА ПРАВИТЕЛСТВО ! И КОГА НАРОДЕ ТИ ЩЕ ГРАБНЕШ ГЬОСТЕРИЦАТА И НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ДА ГИ ПОДКАРАШ НАРЕД И МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ ?

 96. 96 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Отстъплението пред исканията на полицията беше БЕЗОБРАЗИЕ.

 97. 97 Профил на ssg
  ssg
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#5:"Росен (путлер капут)"]А как си обясняваш факта, че подаде оставка заради едно одрано чело и то на платени от комуноидите боклуци? [/quote]
  С факта, че идваха избори и реши да ги ускори. Колкото повече време минаваше, толкова повече губеше.
  ЕРП-тата и те ли бяха платени? Ще видим тоя февруари кой ще е платен.

 98. 98 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1549 Неутрално

  До коментар [#4] от "ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн":


  [quote#4:"ДСБ+Москов фармацевтична МАФИЯ! Реекспорт-300 млн"]Държавата трябва да бъде лоялен работодател, и ако ще подменя, съкращава, уволнява полицаи, да си намери причини/поводи. [/quote]

  Егати вица! Нали не смяташ, че няма причини да бъдат уволнени поне половината т.н. служители на реда?
  Ето един повод - участие в неразрешен протест и то в униформа.
  И една причина - твърде много ченгета на глава от населението.

 99. 99 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2941 Неутрално

  "..да си припомним, че бяхме иронично наричани "красивите и умните"
  "Красиви и умни" ви кръсти Плевнелиев. Аз бих ви нарекъл "купени и продадени".

 100. 100 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Грозно впечатление прави една черта от поведението на правителството. Стреля без предупреждение. Целта сякаш е да бъде изненадан врагът. А врагът сме ние. Целокупният управляван народ.
  Първо бяха полицаите. Без всякаква предварителна разгласа финансовият министър им оряза при правенето на бюджета благините. Не е въпросът дали трябва да ги имат или не. Направиха го подло. без обсъждане и без предупреждение. Нагло, от висотата на самомнението, че са недосегаеми и раята е безпомощна. Вероломно и без предупреждение беше и увеличаването на цените на винетките. При неколкократни уверения на министърката на благоустройството, че поскъпване няма да има. Но има и то е зверско и изневиделица. Можеше да се увеличи цената, но бавно. Постепенно, както му е редът. Но..откъде толкова търпение? Затова - брадвата. Същата, с която тайно и подло насякоха Витоша. Затова, когато утре от правителството някой ни каже "добър ден", трябва да палим лампите.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK