Страхувате ли се от бежанците

Бежанци в Одрин, Турция

© Георги Кожухаров

Бежанци в Одрин, ТурцияЖестоките атентати в Париж посяха нови страхове. В България, а и в цяла Европа негативните нагласи срещу бежанците най-вероятно ще се засилят. Не бива да забравяме обаче, че между бежанци и терористи няма нищо общо, напомня Георги Папакочев за "Дойче веле".


Терористичните атаки във Франция разтърсиха цяла Европа. Страхът от нови нападения е осезаем. Мерките за сигурност бяха увеличени драстично, а редица държави "запечатаха" своите граници. Политиката на "отворените врати" може да се окаже една от жертвите на жестоките атентати в Париж. А гневът на европейците е възможно да се насочи към най-видимия и уязвим дразнител: бежанците и мигрантите.


"Онзи, който носи отговорността за нападенията в Париж, не може да бъде поставян наравно с бежанците, с хората, търсещи убежище и напуснали родните си места. Такъв човек е престъпник. Той не е бежанец", побърза да подчертае председателят на Европейската комисия (ЕК) Жан Клод-Юнкер. Германският вътрешен министър Томас де Мезиер също отбеляза, че "начинът, по който се справяме с бежанската криза, по никакъв начин не трябва да се свързва с начините за борба срещу тероризма".


Фактът, че заедно с бежанците в Европа влизат и хора, които ненавиждат западната цивилизация, вече е всеизвестен. Да, той е обезпокояващ. Не по-малко опасен е обаче и "домораслият тероризъм", който от години е проблем не само за Франция, но и за редица други европейски държави. Атаките от юли 2005 в Лондон, при които загинаха 25 души, бяха осъществени от четирима терористи, трима от които са били родени във Великобритания, а единият е живял в тази страна от години. Жестокото нападение срещу редакцията на "Шарли Ебдо" и еврейския супермаркет в Париж през януари тази година бяха извършени от родени в Париж френски граждани с алжирски произход. С изключение на един, идентифицираните до този момент извършители на най-новите самоубийствени атаки във френската столица също са свързани по-скоро с Франция и Белгия, отколкото със Сирия, Ирак или Либия.
Омразата срещу другите


На фона на последните терористични атаки, в Европа започват да се надигат опасения от евентуални погроми срещу бежанците и мигрантите. Най-сериозната потенциална опасност е, че в тях могат да се включат не само крайни националисти, екстремисти и неонацисти, но и уплашени и разгневени обикновени граждани.


Весела Чернева, директорка на българския офис на Европейския съвет за външна политика, се опасява, че зрелостта на едно общество по някакъв свой начин може да се окаже циклична, а не константна величина и обществата да започнат да забравят колко зрели са били досега и да се насочат към повторение на своите грешки. "Много се надявам като цяло зрелостта на европейците да се окаже по-силна от този първичен инстинкт да се тръгва срещу другия. Нужно е да направим разликата между бежанци, икономически мигранти и терористи. Това са три съвсем различни категории и това пролича ясно както при атентите в Париж, така и при нападението срещу "Шарли Ебдо"", каза в интервю за "Дойче Веле" Весела Чернева.


Политологът Вит Новотни, анализатор в Центъра за европейски изследвания "Вилфрид Мартенс", смята, че политиците от европейския елит и най-вече онези, които сега са във властта, следва да се въздържат от послания, насаждащи омраза срещу мигрантите. "Искрено се надявам, че европейските политически партии са готови да поемат това важно предизвикателство", каза Новотни.


Никола Ковачевич, юридически съветник в Центъра за човешки права в Белград, е убеден, че след атентатите в Париж крайнодесните и крайнолевите формации, както и неонацистките движения неизбежно ще започнат да се разрастват. "В Сърбия много от тези партии видимо набират популярност, макар че правителството ги държи под око", казва Ковачевич пред "Дойче Веле". "Да, сръбските граждани си дават ясна сметка, че става въпрос за възможни пробиви в сигурността, за заплахи от терористични нападения, дори и повече. Ние сме християнска държава и мнозина се опасяват, че нашите религиозни ценности също могат да изпаднат в риск от вълните бежанци и мигранти от мюсюлманския свят. Аз обаче смятам, че с подходящи аргументи може успешно да се отговори на тези страхове. Ако бежанската вълна бъде овладяна по правилния начин, Сърбия може да се възползва от миграцията икономически, а и тя би засилила етнокултурното разнообразие. В крайна сметка това може да ни помогне да станем член на ЕС", споделя белградският правозащитник.


Нова доза ксенофобски адреналин


След най-новите атентати в Париж, негативните нагласи на хората в България срещу бежанците най-вероятно ще се засилят. Тези дни българските медии се напълниха с подробности за това как генерал и бивш главен секретар на МВР успял да залови по време на лов 34 афганистанци, пресекли нелегално българо-турската граница. В печата генералът намеква многозначително, че бегълците били "като струговани и атлетични". Той обаче не обяснява защо тези афганистанци, заподозрени като подготвени физически терористи, са чакали уплашено някой да ги открие в храсталаците и съвсем доброволно са се предали, като са налягали по земята.


Подобни подробности едва ли имат значение за повечето българи. Мнозина са доволни от реакцията на генерала. От това, че потенциалната "опасност" е била унищожена още в зародиш. А и такива новини ги зареждат с нова доза ксенофобски адреналин.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на marrad
  marrad
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Между ''бежанци'' и терористи нямало нищо общо! А общата ''религия на мира''???

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6811 Неутрално

  Естественият инстинкт за самосъхранение,развит през дестки хиляди години ще помогне на хората да направят разликата между пропаганда,заплаха и диверсия !

  karabastun1@abv.bg
 3. 3 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1419 Неутрално

  Оф, минаха няколко дни от атентатите и пак почнахте със сърцераздирателните истории как и бежанците са хора и да ни пробутвате снимки на бебета. Добре, че напоследък тези гледки вече не трогват никого.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 4. 4 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 688 Любопитно

  "Най-сериозната потенциална опасност е, че в тях могат да се включат не само крайни националисти, екстремисти и неонацисти, но и уплашени и разгневени обикновени граждани."

  Поне си казват какво го притеснява.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 5. 5 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1054 Гневно

  Ако на границата си "събуят" религията, кажат, че мъжете и жените са равни и, че децата им ше учат в светски училища - не, от тези не би ме било страх...
  Другите, да вървят на майка си под бурката...!!!

  Форумът е в будна кома...
 6. 6 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1307 Неутрално

  Ех, как копнеят някои за засилено "етнокултурно разнообразие", т.е. за размиване на ценности /тези, които ги имат/. Не се разбира все още, че прииждащите /в огромното си мнозинство/, нито искат да се интегрират, нито да се съобразяват със съществуващите норми, традиции и порядки. Е, ще загиват още много невинни хора /за съжаление/, но пророците на мултикултурния нихилизъм няма да са виновни, ще продължат да ни заливат с "мъдростта си"

 7. 7 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Не знам коя е Весела Чернева, но определено обитава паралелна реалност:

  "Весела Чернева, директорка на българския офис на Европейския съвет за външна политика, се опасява, че зрелостта на едно общество по някакъв свой начин може да се окаже циклична, а не константна величина и обществата да започнат да забравят колко зрели са били досега и да се насочат към повторение на своите грешки. "Много се надявам като цяло зрелостта на европейците да се окаже по-силна от този първичен инстинкт да се тръгва срещу другия."

  Ами не, нищо не е по-силно от инстинкта за самосъхранение.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 8. 8 Профил на Косьо
  Косьо
  Рейтинг: 897 Любопитно

  Всички се страхуват, но някои не си го признават!
  Вън от Европа на ретрогадни мюслита били те на 18 или 80 години!

 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  Не бива да забравяме обаче, че между бежанци и терористи няма нищо общо, напомня Георги Папакочев за "Дойче веле".
  ___________
  Може много да се спори по този въпрос!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1107 Гневно

  До коментар [#5] от "Ghost":
  [quote#5:"Ghost"]Другите, да вървят на майка си под бурката...[/quote]
  Особено ако там е скрит пояс с експлозиви, да, мястото им е правилно!

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 11. 11 Профил на staska
  staska
  Рейтинг: 1107 Гневно

  Уважавам Георги Папакочев, но ...
  Но държа отново да подчертая, че между бежанци и мигрантската сган, налазила Европа, има огромна разлика!

  "Този, който търси ангел и следи само за крилата, рискува да се прибере в къщи с гъска."
 12. 12 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 833 Неутрално

  "Не бива да забравяме обаче, че между бежанци и терористи няма нищо общо, напомня Георги Папакочев"

  Ма ка' щяло да има! Това, че всичките до един са мюсюлмани е в рамките на ститистическата грешка!

  Да се учим от бай Оланд: "Въпреки събитията, Франция ще приеме 30 000 през следващите 2 години"

  Днес в Хондурас пипнали преди полет за Щатите петима сирийци с фалшиви гръцки паспорти. Обаче те не са терористи, нее! Туристи са момчетата!

  "етнокултурно разнообразие, ксенофолски адреналин"
  Левчев да не се е омъжил и да си е сменил фамилията на Папакочев?

  https://goo.gl/8NG90J
 13. 13 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  От бежанци не се страхувам,бих оказала и помощ.
  Но от безредно нахлуващи тълпи,лазещи като гущери под оградите и със загубени документи се страхувам.А най-важното е,че не могат да се различат.
  Така че - кой от къде е и наново през КППтата.

 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 969 Весело

  Естествено, че се страхувам! В Южния Парк сирийци ми казаха "аллах ахбар" 2 пъти за 1 мин!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на Thoth
  Thoth
  Рейтинг: 583 Любопитно

  От хора, които третират жените като роби заради единствената книга, която са прочели, чиито страници проповядват омраза и насилие срещу инакомислещите, няма причина да ме е страх...

  Je suis naïve

  “Religion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.” - Seneca
 16. 16 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1054 Любопитно

  До коментар [#15] от "Thoth":

  Еваларка за хумора...!!!

  Форумът е в будна кома...
 17. 17 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 969 Любопитно

  След тези атенатати, и 1000 пръчкови пасквилчета няма да хванат дикиш!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 18. 18 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 547 Неутрално

  Папакочев, тези които извършиха зверствата на кой са синове?

 19. 19 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1211 Неутрално

  Не съм чул евреи, будисти, йезиди, хиндуисти, зороастрийци и всякакви други вероизповедания да палят коли, трошат витрини, обръщат кофи, нападат хора и рушат всичко по европейските улици.

  Защо да се страхуваме от тези имигранти?

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 20. 20 Профил на lout66
  lout66
  Рейтинг: 554 Разстроено

  Нямаше да се страхувам , ако през границата ни не можеше да премине никой .Ако полицията не беше толкова подкупна , и за пари не пропускаше всякакви .
  Но за жалост нямаме нито граница , нито полиция , нито държава .

 21. 21 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 969 Неутрално

  Най-малко 17 губернатра от тези, които спонсорират това издание, са отказали КАТЕГОРИЧНО да приемат сирийци след атентатите в Париж! Статия в Дневник от преди 1-2 дни!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 22. 22 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1498 Неутрално

  По се страхувам от следващото поколение, което ще израсне в Европа с някаква разклатена идентичност и в малко "правилна" среда може да се превърнат във фанатици.

 23. 23 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  [quote#22:"Yard"]По се страхувам от следващото поколение, което ще израсне в Европа с някаква разклатена идентичност и в малко "правилна" среда може да се превърнат във фанатици. [/quote]
  То вече има безспорни доказателства ,че най-бруталните главорези на ИД не са родени в Сирия или Афганистан а са родени и пораснали в Европа! Айде то ясно ,че за НПО-тата Европата вълците я яли ама нали трябва да предпазим умерената опозиция на Башар? За това е добре да хванем и да спрем мигратската вълна за не стават лоши децата им като пораснат!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 24. 24 Профил на YinYang
  YinYang
  Рейтинг: 307 Неутрално

  Не само, че не се страхувам, но и смятам, че Меркел е напълно права по въпроса.

  Защото в отношението към бежанците е най-точния показател днес къде е цивилизацията и къде варварството.

  Да живее Европа и европейският хуманизъм!

  When I am king you will be first against the wall, with your opinion which is of no consequence at all.
 25. 25 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 833 Неутрално

  До коментар [#24] от "YinYang":

  Всички да живеят, ама току-що Европейската комисия е приела строги мерки, ограничаващи притежанието на лично оръжие и това ме изнервя лекинко...

  https://goo.gl/8NG90J
 26. 26 Профил на abdelhaqq
  abdelhaqq
  Рейтинг: 793 Неутрално

  не, не се "страхуваме от бежанците". страхуваме се от експертната посредственост, от пъплещия ислямизъм, от надигащата се ксенофобия, от неизкоренимия антисемитизъм, от всепоглъщащия всичковизъм, и онова, което се задава на хоризонта, като сплав от всичко това по-горе.

  בני אתה אני היום ילדתיך
 27. 27 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2203 Весело

  Тренирайте Муай Тай.

  Пак ше се страхувате, ама е един по-друг страх - дъл го не шибнах по-грубо завалията нападател и го убих?!?

  Use your Illusion
 28. 28 Профил на kastelo
  kastelo
  Рейтинг: 426 Неутрално

  И пак снимка на мигрант с малко дете на ръце. Как не ви писна? 70/80% са млади, здрави, прави и необразовани НЕсирийци.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 29. 29 Профил на Valeria
  Valeria
  Рейтинг: 833 Весело

  До коментар [#28] от "kastelo":

  Е как да не го снимат, като толкова пари са се набутали за него? Като упоените циганета под наем по светофарите

  https://goo.gl/8NG90J
 30. 30 Профил на YinYang
  YinYang
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#26] от "abdelhaqq":


  [quote#26:"abdelhaqq"]не, не се "страхуваме от бежанците". страхуваме се от експертната посредственост, от пъплещия ислямизъм, от надигащата се ксенофобия, от неизкоренимия антисемитизъм, от всепоглъщащия всичковизъм, и онова, което се задава на хоризонта, като сплав от всичко това по-горе. [/quote]

  ++++++++++++++
  Точно това и аз казвам!

  When I am king you will be first against the wall, with your opinion which is of no consequence at all.
 31. 31 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3153 Неутрално

  [quote#28:"kastelo"]И пак снимка на мигрант с малко дете на ръце. Как не ви писна? 70/80% са млади, здрави, прави и необразовани НЕсирийци.
  [/quote]
  Чак и гуглето взе да ги крие бежанците! Имаше една поредица от снимки на здравеняци и надпис „Тези бедни бежанци са ходили почти 10 часа без протеинов шейк“
  Изобщо много мъка на този свят Божееееееее!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 32. 32 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3735 Неутрално

  По се страхувам от следващото поколение ●•● Хайде по смело. Винаги така е било , така ще е и в бъдеще. Природни закони са това. Под въпрос е бъдещия генофонд на човечеството. Питайте един фермер , за да ви обясни по добре. До коментар [#22] от "Yard":

  Bukalemun
 33. 33 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1316 Любопитно


  Рашистката пропаганда

  използва ситуацията за да направи

  => знак на равенство между
  бежанци = имигранти = джихадисти = тероритси = ислямисти = мюсюлмани = главорези = турци = цигани .....

  Налагат => Евразийски Ценности, все пак ....

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 34. 34 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 531 Неутрално

  До коментар [#33] от "barcelonski":

  Това ли е новата политика на америка за България? Да пропагандират, че всеки против бежанците е русофил .. ех, клети любители на доларите, колко сте прозрачни

 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8348 Неутрално

  Първо,в Европа няма бежанци и второ,начинът по който се държат/на много места са се увеличили кражбите и изнасилванията/,наистина ни карат да се страхуваме.

 36. 36 Профил на world_citizen
  world_citizen
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Да!

  Страхувам се, но не зщото съм страхливец, а защото този филм вече сме го гледали…

  Те влизат като безпомощни бежанци, и само след няколко години се сещат какви, както самите те се изразяват: "курви са европейките и какви педерасти европейците", какви "неверници сме ние, и какви мръсни кучета".

  Колко е велик аллах, и почват да гърмят бомби…

  Стойте си в държавите, борете се за добър живот, и моля: Не идвайте при нас.

  Несъвместими сте…

  Като изключим желанията ви за благата на Запада, който уж всъщност... ненавиждате…

  Лицемери с лицемерите!

 37. 37 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1023 Неутрално

  0,1% да са джихадисти,това са над 1000 ,а те са повече.Някои дори да на са джихадисти насилват жени в лагерите,държат се агресивно,имат несъвместими с нас начин на живот и ценности и не смятат да се променят,т.е са проблемни.Освен това тези мигранти твърде вероятно да постъпят като този,който е приел в дома си терористите,арестувани и унищожени днес, след атентат при извънредно положение вместо да уведоми властите за съмнителни типове,т.е са лоялни приоритетно към друго,а не държавата,и това друго включва джихадисти.Т.е са склонни да подпомогнат джихадисти ако не с пряк,то с евентуален умисъл.И не на последно място мигрантите вече са се свързали с организирани престъпни групи като трафикантите и не се знае какви услуги им дължат.Част от тях вероятно и при друг проблем биха прибегнали до услугите на организирани престъпни групи или ще работят за такива.
  Затова допускането и последващия контрол трябва да се затегнат,а екстрадирането улесни

 38. 38 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За съжаление, тази статия е като глас в пустиня.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити
 39. 39 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 531 Гневно

  [quote#9:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"]Не бива да забравяме обаче, че между бежанци и терористи няма нищо общо, напомня Георги Папакочев за "Дойче веле".[/quote]

  Папакочев очевидно има проблеми със смисловата обработка на информацията (и очевидно умишлено - за да няма проблеми с получаването на грантове!), за да се позовава на "факт", който в същото това време бива отричан от разследващите атентата и от разузнавателните служби. Честно, не очаквах от човек с неговите претенции за интелигентност да изръси глупост от рода на "една жена каза". Наистина ми падна в очите с този нескопосен опит за манипулация!
  А е завършил Английската в Пловдив по времето, когато нейните възпитаници НАИСТИНА влизаха в нея с реални знания и рейтингът й беше най-високият в България! Което значи, че не е глупав...
  Та, много повече се "страхувам" от интелигентни и корумпирани ислямофилистици (каквито са "елитите" в Европа), които на практика са нелепо повторение на сенатора, възхваляващ културата и мощта на Римската империя по същото време, когато варварите са разрушавали вилата, в която живеел.

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 40. 40 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 531 Гневно

  Цитат от статията: "политиците от европейския елит и най-вече онези, които сега са във властта, следва да се въздържат от послания, насаждащи омраза срещу мигрантите."

  Инфантилите, които сега са във властта, изобщо нямат нужда от подобни напомняния, не мислите ли?! Следователно, тези думи са предназначени за широката публика. Ами, хайде да поразсъждаваме върху тях и цялата статия, за да демаскираме посланието.
  Първо, те декларират недвусмислен отказ от отхвърляне на очевАдно погрешната политика на прием в Европа на големи маси, носещи крайно примитивен и ретрограден манталитет и изповядващи човеконенавистна религиозно-политическа доктрина, за която най-страшния враг е знанието. С други думи - отново потвърждават кучешката си преданост към извратените ГС (господари на света), като заявяват, че ще продължат да изпълняват дадените им заповеди за демоцид (геноцид над собствените си народи) и всячески ще утвърждават мулти-култи перверзията.
  Второ, всички се питаме, защо точно прости и необразовани "бежанци" са радушно приветствани от ръководителите на най-развитите европейски страни? Ако индустрията се нуждае от работна ръка, тези въпиющо невежи екземпляри са много по-неподходящи от безработните в самите западни страни, понеже с тях, ако не друго, ще се избегне поне проблемът със ранносредновековния мироглед. Защо тогава да са толкова ценни, че заради тях да се рискуват политически кариери на утвърдени политици?
  Ами, точно заради това. Монополите вече нямат нужда от квалифицирани работници и постепенно ги заменят с автоматизирани производствени линии. Монополите имат нужда само от потребители на продукцията, а Европа застарява. Монополите искат да се отърсят от извоюваните социални придобивки, затова елегантно създават условия за взривяване на утвърдените социални системи и намаляване на заплатите. Нищо лично, биха ви казали, бизнесът (държавата) трябва да минимизира разходите и да максимизира печалбите, за да оцелее. Десните от съфорумците дори ще ръкопляскат!
  А ИСЛЯМЪТ С НЕГОВИЯ НЕЧУВАНО ЖЕСТОК ТОТАЛИТАРИСТКИ КОНТРОЛ Е ИДЕАЛНАТА ИДЕОЛОГИЯ за създаване на огромни маси прости наркотизирани консуматори, безкрайно лесни за манипулация - мечтата на всички тирани.
  Трето, ГС нямат нужда от толкова хора на Земята, защото е невъзможно да те да бъдат ефикасно контролирани. А Европа дори няма първата поправка към конституцията на сащ за гарантиране свободата на словото! А "американската мечта" е на път да даде фира и при най-големите наивници, и този път няма да може да скрие истината - че в рамките на тази система е НЕВЪЗМОЖНО да се влезе в състава на елита, защото това е елит на злобно озъбени едри хищници.
  ДАМИ И ГОСПОДА (включително интелигенти-ренегати, които обслужват пряко или косвено ГС и които при постигане на целите им ще бъдат незабавно пожертвани), ние наистина сме във война! Война, страшна и жестока, война за оцеляване. Но не тази на тероризма срещу населението, дори не тази на исляма срещу всички религии и атеизма, а тази на СВОБОДАТА срещу тиранията и тоталитарния контрол. Другите войни са само инструмент, тактика за спечелване на крайната война - войната, която "елитът" води срещу всички нас.

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 41. 41 Профил на els_g
  els_g
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Продължение от пост 40

  Та, дали се страхувам от бежанците?!
  Да не съм дете, че да се страхувам от ножа, вместо от ръката, която го държи?!

  Отрицанието не може да дефинира истината, но е работен инструмент за ограничаване зоната на търсенето й.
 42. 42 Профил на kamaelsh
  kamaelsh
  Рейтинг: 426 Разстроено

  Не се издържа вече БЕ. Бегайте ги тези малоумни само-мразещите се статии.

  Както и не искат 1% от бонбоните в едно пакетче да са фатално отровни, така и не искат да рискувам в бежанци, дори и да има шанс 1% да са терористи. Не си заслужава риска.


  https://radicotradico.wordpress.com/ Der Tradicionalist Blog
 43. 43 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  Страхувам ли се от терористите (нашествениците)? НЕ!!! Страхувам се от неадекватната до пълен кретенизъм политика на политическите елити на ЕС, които не само се правят на сляпи и че не виждат, как в Европа безпрепятствено се осъществява истинско експанзивно ислямско нашествие, но и кани нашествениците 0а продължават да идват. И ни уверявт, че не те, нашествениците и политиката на елита на ЕС, както и политиката на САЩ, са виновни за това, което става, а че ние, потърпевшите, обикновените хора от народите на Европа, сами сме си виновни за това.

 44. 44 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#41] от "els_g": ≪Да не съм дете, че да се страхувам от ножа, вместо от ръката, която го държи?!≫

  Браво за политическата радикална прозорливост, която се крие зад тази фраза! Много ми е интересно, колко ще бъдат тези, които ще се досетят, накъде всъщност е насочена стрелата.

  à è ѝ ò „″ –

 45. 45 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#7] от "galio": ≪Ами не, нищо не е по-силно от инстинкта за самосъхранение.≫

  Да, но само когато го има. И когато е естествен и не е пренасочен, с цел за запазване или за спечелване на привелигировано и високо заплатено положение в обществото, както е при евроелита и неговите медийни мекерета, които може и да притежават инстинкт за самосъхранение, но те срещу някакво щедро заплащане или щедри обещания са го пренасочили в обратна посока. И затова ни уверяват, че виновни за случващото се сме ние, обикновените хора от народа на ЕС държавите, а потърпевши – наглите ислямски нашественици и техните еврозащитници.

  Е, разбира се, при необходимост всички те разчитат, че ще успеят навреме да прелетят над Атлантическия океан и там ще ги посрещнат като скъпи гости, заслужили подобно посрещане.

 46. 46 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 740 Любопитно

  1. Да терористи и имигранти/бежанци не е едно и също.
  2. Терористите произлизат от общности,които са идентични по религия и култура с 80-90% от прииждащите към Европа в момента.
  3. Общностите от които произлизат терористите за повече от 40-50 години не са успели в голяма част да се интегрират.
  4. Предлага се на европейския гражданин да одобри внасянето на милион-два годишно от същите общности при доказани трудности с интегрирането на събратята им.
  5. Предлага се харченето на десетки милиарди годишно за интеграция на нови милиони хора, при положение,че в ЕС има рекордна младежка безработица, огромна безработица и проблеми с образованието на, вече, европейски граждани от същите общности /на някои места до 40-60% /....
  6. Нищо не се казва за контрола по външните граници,сриването на Шенген,масовите проблеми с новонастанените, липсата на идея на управляващите, какво по дяволите ще правим оттук нататък. Но пък се признава факта,че в бъдещи размирици и погроми може да се включат и не само крайно десни или левичари,но и обикновенни граждани. Учудени???
  Щом подобна статия дразни човек като мен, който ненавижда расизма,ксенофобията и е проимигрантски настроен, представям си какво предизвиква у другите......

 47. 47 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 426 Любопитно

  Георги Папакочев е един толерастки минетчия, духащ на Сорос.

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 48. 48 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#38] от "Николай Теллалов":

  А ти си освен комунист - син на комунистическия боклук Теллалов - верен слуга на другаря Тодор Живков, негов дипломат и шеф на казионния Комитет за Правата на Човека - разработка на ДС, в която работеше като юрисконсулт Меглена Пръмова - Кунева, и толераст...

  "Който търси истината, Бог вижда..."
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK