Случаят Бисеров: Когато се пресекат интересите...

Христо Бисеров в кулоарите на парламента - по времето, когато беше известен като сивият кардинал в СДС

© Живко Ангелов, Капитал

Христо Бисеров в кулоарите на парламента - по времето, когато беше известен като сивият кардинал в СДСКато по ирония на съдбата съдът прочете три пъти невинен за Христо Бисеров само ден след като главният прокурор Сотир Цацаров произнесе пред Висшия съдебен съвет защитна реч за прокурорката по делото, за която дисциплинарно разследване поиска министърът на правосъдието, нещо повече: първият обвинител съзря негативен символ в съвпадението на предложението с протичащото в момента заседание на съда, на което прокурорите пледираха за осъждане.


Бисеров получи оправдателна присъда и по трите обвинения: за неплатени данъци в размер на 19 хил. лв.; за недекларирани сделки с валутни ценности; и за недеклариране пред Сметната палата на около 700 000 лева по сметки в Швейцария.


Мълчанието на Бисеров - отличителният белег на казуса
Да припомним как започна всичко през ноември 2013: зам.-председателят на парламента и зам.-лидер на ДПС Христо Бисеров мълчаливо подаде оставка от всички постове. Изненадата бе последвана от сензация - след няколко дни от прокуратурата съобщиха за сигнал от ДАНС, че Бисеров и доведеният му син са "извършвали парични преводи в щатски долари и в евро от сметка в банка в европейска страна към сметка в банка на друга европейска страна". Впоследствие са теглили "суми в брой и са превеждали пари към свързани търговски дружества, някои от които регистрирани в офшорни зони".


Ден след получаването на справката в Софийска градска прокуратура (СГП), ръководена от другия предложен за дисциплинарно дело прокурор (Христо Динев), е образувано досъдебно производство за данъчни престъпления и пране на пари срещу Христо Бисеров и сина му, както и за документно престъпление - срещу Бисеров.


Разследването е възложено на Следствения отдел на СГП, който към този момент се ръководи от следователя с противоречива - най-меко казано - слава Петър Петров, известен и като Пепи Еврото.


Година по-късно обаче Бисеров е изправен пред съда само с посочените по-горе три обвинения, а прането на пари бе отделено в друго дело и не му се вижда краят. Но може да се предполага: след като не бе доказано далеч по-простото данъчно престъпление - както каза във вторник съдът, още по-съмнително е да бъде доказано прането на пари.


Фотогалерия: Дългата политическа кариера на Христо Бисеров >


"Осъдете поне един бе! Един!" - възкликна читател в първия коментар във форума на "Дневник" при обявяването на решението на съда и той обобщава добре всеобщата обществена реакция как така Христо Бисеров се оказа невинен.


Разбира се, никой не може и не бива да бъде осъден, без да са несъмнено доказани обвинения.


Но натрупаните прекратявания на дела, след гръмотевичния им публичен старт, продължава да трупат и въпроси и естествено да предизвикват силна и негативна гражданска позиция.


Политико-икономическите съображения предрешават резултата в съда


- този извод се налага в случая "Бисеров". Той не беше кой да е - бивш главен секретар на СДС, тоест владеещ партията с финансовите й донори, наричан още сивия кардинал, пожелан от ДПС и издигнат за заместник на Доган. Както го нарече снощи по телевизия БиТиВи един друг бивш зам.-шеф на ДПС - Осман Октай, който се похвали, че познава от две десетилетия не само Бисеров, но и връзките, контактите, размаха на бизнес възможностите му: "топлата връзка и моста към сараите".


Важният детайл на този случай бе неофициален - че сигналът за банковите трансфери е дошъл от чужбина и е нямало как ДАНС да замълчи, а връзките на службите за сигурност с ДПС, за които се говори и извън записите от "Яневагейт", са били напълно достатъчни... за какво:


- Партията на Бисеров ДПС да бъде предупредена и зам.-председателят да се оттегли без шум и коментари от всички постове.


- Прокуратурата да подготви делото, както може, за да бъде отчетено действие, но без прокурорски "своеволия".


Така стигаме до съществен момент: делото е възложено за наблюдение на прокурор Боряна Бецова - обвинителката с много добра атестация и със... само 14 внесени обвинителни акта за периода от 2009 до 2013 г., от които върнати за процесуални нарушения - 6, по два произнесени оправдателни присъди, по три - предложения за споразумения с обвиняемите. Според справка, публикувана от "Медиапул", за този период Бецова е водила общо 174 досъдебни производства и разследвания, от които е завършила 173 - от тях 156 са приключили с постановления за спиране или прекратяване.


Защо на следователи като Петьо Еврото и на прокурори с такъв капацитет се възлагат дела с обществена значимост?


Сещам се за една причина - нарича се изпълнителска сговорчивост на подчинените. Защо прокурор Бецова е включена в звеното за разследване на делата с обществена значимост и в антикорупционната структура към главния прокурор е естествен въпрос ?! Като се отчете състоянието на съдебната система, други шумни дела и развитието им, логично звучи отговорът: за да бъде контролиран ходът на делата от интереси, известни само на върха, който си е подбрал прокурорите.


С други думи - осъждането на Христо Бисеров надали е било целта на мероприятието. Както предположи Осман Октай в хипотезата си, наказателната буря е връхлетяла човека "мост към сараите", когато се е допрял, недай Боже - пресякъл, интересът му с един друг още по-корпулентен интерес.


Това обяснява донякъде и мълчанието на Бисеров.


В такива случаи прокуратурата просто "елиминира от терена" в една или друга полза. А за елиминирането не е нужно да си осъден. Бъдещето ще покаже дали такъв е случаят с Бисеров.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (50)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1963 Неутрално

  Най добре е да кажем - Случаят България.

 2. 2 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1257 Любопитно

  Случаят Бисеров: "Зная твърде много, за да вляза в затвора" - казал пред журналистите!!!

 3. 3 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1155 Неутрално

  Да, обаче вече всички знаем твърде много! Какво правим при това положение с ВСС, Цацата и прокуратурата му?????

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 4. 4 Профил на Desolater
  Desolater
  Рейтинг: 497 Гневно

  "Осъдете поне един бе! Един!"

 5. 5 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Какво да се очаква в случай, когато дори обвинението не желае присъда - представили като доказателство за престъпление номер на сметка и отговор от Швейцария, че притежаването на сметка не е престъпление.

 6. 6 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 842 Весело

  "Според справка, публикувана от "Медиапул", за този период Бецова е водила общо 174 досъдебни производства и разследвания, от които е завършила 173 - от тях 156 са приключили с постановления за спиране или прекратяване."

  Да не би П. Владимирова да ни казва, че са възложили делото на специалист по проваляне на обвинения? Каква изненада! Ние всички чакахме да го осъдят.

 7. 7 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  Не може да не се съглася с автора както по изложеното, така и с изводите. И тук въпроса е тежката поредица от гафове на прокуратурата няма ли най-после да предизвика някакви промени, дето се казва от кумова срама и второ, как подобни гафове ще повлияят на гласуването на реформата в системата - имам предвид, че аргументите на защитниците на статуквото не само олекват ами стават просто неудобни за произнасяне.
  Макар е на хора като Близнашки и това не му пречи д се развява по студията и да твърди, че реформата ще донесе само вреди, понеже реформите и в Частност Хр. Иванов били неуки, нищо че това което предлагат се одобрява от видни наши и международни светила в обастта, като венецианската комисия, например.

 8. 8 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Невъзможно е да се осъди, защото е един от тях, независимо че е изпаднал в немилост. Мафиотите не позволяват някой от тях да "повлече краче", защото ще се срути цялата държава. Мечтаем си за еталоните Германия, Швеция, а неможем да излезем от балканско азиятският си манталитет. Едно европейско обследване на произхода на богатствата и цялата защита рухва под напора на истината, но мафията недопуска подобно нещо.

  оанес
 9. 9 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2400 Любопитно

  Прокуратурата отстранява този, който "се е допрял, недай Боже - пресякъл, интересът му с един друг още по-корпулентен интерес." Това е най-странната употреба, за която съм чувала в една правова република.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 10. 10 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 621 Гневно

  [quote#4:"Desolater"]"Осъдете поне един бе! Един!"[/quote]Е как - осъден е бай МангаУ, че е краднàл една кокошка и 3 лева от някой пенсионер. Ти други ли искаш да осъдят? Надай се Гергино...

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 11. 11 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1119 Неутрално

  Защо на следователи като Петьо Еврото и на прокурори с такъв капацитет се възлагат дела с обществена значимост?

  Нека да позная: По три причини. Първата е, че са некадърни. Втората е, че са послушни. Третата - имат много еластично разбиране за понятието морал.

 12. 12 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  Аз мисля, че да си внесем прокурори от Германия или Швейцария ще ни излезе по-евтино. Ще им плащаме швейцарски заплати, ама барем някаква работа ще свършат и ще си ги заслужат. Ето от този хубостник вероятно можеше тези 700,000 да се конфискуват като предмет на престъпление. Но комисията по конфискуването не може сега да му ги пипне, защото няма доказано престъпление.

 13. 13 Профил на michael
  michael
  Рейтинг: 823 Неутрално

  [quote#4:"Desolater"]"Осъдете поне един бе! Един!"[/quote]

  ако гръмне един катко са навързани ще им изгърмят всички, затова се пазаят, но нищо не е вечно в този свят

  Cogito ergo sum :)
 14. 14 Профил на olexander
  olexander
  Рейтинг: 1142 Весело

  За кого е изненада, че Бисеров се оказа невинен? Ако искаха да го пъхнат на топличко още в началото щяха да пуснат някакви "новини" за другарчето... Я че яде деца за закуска, я че си ляга с Янето.

  Победителите първо печелят, а след това отиват на война; победените първо отиват на война, а след това търсят начин да я спечелят.
 15. 15 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 326 Неутрално

  Важният детайл на този случай бе неофициален - че сигналът за банковите трансфери е дошъл от чужбина и е нямало как ДАНС да замълчи, а връзките на службите за сигурност с ДПС, за които се говори и извън записите от "Яневагейт", са били напълно достатъчни... за какво:

  - Партията на Бисеров ДПС да бъде предупредена и зам.-председателят да се оттегли без шум и коментари от всички постове;

  - Прокуратурата да подготви делото както може, за да бъде отчетено действие, но без прокурорски "своеволия".

 16. 16 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  Дивотия поръчана от Масква и изпълнена от слугите им в София!

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 17. 17 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Нито е първият, нито ще бъде последният, но определено е време за реформи. Само ББ да реши окончателно на чия страна е.

  generator
 18. 18 Профил на achkoal
  achkoal
  Рейтинг: 388 Неутрално

  В отборните състезания има една основна зависимост, играеш толкова, колкото ти позволи противника. Ако в клетата ни държавица има два отбора - на народа и на властта, то вторите в момента играят на върха на способностите си, просто защото народа спи и не противодейства. За съществуането на Бисеров, ДПС, Цацаров, Пеевски, известни и неизвестни съдии, прокурори и прочие, е виновен народа. Защото народа излиза на улицата само тогава, когато му повишат цените на нещо си. А когато го правят на маймуна, народа е сляп и спи спокойно зимния си сън.

 19. 19 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#7] от "tsvetko_51":
  Съгласна с всичко изложено от теб, с една малка ,но съществена забележка - не става въпрос за никакви "гафове" на прокуратура,следствие или съд, а за преднамерена,добре калкулирана престъпна умисъл....
  Това е. Няма "случай Бисеров",има територия обхваната и контролирана от организирани престъпни групи,която формално се нарича "Република България"......

 20. 20 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 761 Неутрално

  ''...Защо на следователи като Петьо Еврото и на прокурори с такъв капацитет се възлагат дела с обществена значимост?...''
  Причината е само една. Точно на подобни лица се крепи системата. Същата, която ограби, разби и обрече България. Тези, КОИТО ги назначават и протежират са виновниците, за които простия народ гласува масово.

 21. 21 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3100 Неутрално

  Абе..., къде е бате Бойко...?! Не му се чува гласа, а по принцип е толкова компетентен и навиква и строява всички!
  А-а-а..., забравих, че нямаше да приказва за проблемите в правосъдието и прокуратурата! Той само предлага, някой друг да отговаря...!

  Бивш tww09306483.
 22. 22 Профил на Чардо
  Чардо
  Рейтинг: 1366 Разстроено

  Признавам си без бой , че съм изненадан ! ! !
  Защо ?
  Имах предвид изритването на Бисерчето още от Мавъра !
  Имах предвид неговите набързо предприети действия и то явно под нечия диктовка , да се оттегли колкото е възможно по-бързо от ВСИЧКИ постове които заемаше , а те не бяха НИКАК маловажни в нашата многострадална България!
  Всичко това на мен ми подсказваше че самото Бисерче си е признало за нарушенията и вината му !
  Но явно след това се е задействала машинката , че ТВЪРДЕ МНОГО ЗНАЕ и за Мавъра , та си траеха РБ и за Сокола , та и те си замълчаха , все едно Бисерчо никога не го е имало !
  Оичката ВИ МАЙЧИНА БРЕ !
  Гневен съм , ама кел файда !
  Куче влачи - диря няма !

  Вярвам, Господи, помогни на моето неверие! Марко гл.IХ,ст.24
 23. 23 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#20:"yorddj"]Точно на подобни лица се крепи системата. Същата, която ограби, разби и обрече България. [/quote]
  И така е някъде от 1944 г.

 24. 24 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Колко още такива подигравки с народа ще търпим?

 25. 25 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Ако не беше дошъл сигнал от чужбина, изобщо нямаше да има "случай Бисеров".
  Не знам от коя власт трябва да се започне реформиране, защото интересите са стегнато преплетени. Силно се съмнявам, че може да бъдат прокарани качествени реформи в която и да е ключова сфера.

 26. 26 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 485 Неутрално

  Тъй като гледам нещата не вървят на оправяне - съдебната система сама няма да се самооправи , другите власти нямат право да й се мешат, цар няма, Господ е високо! Остава революция, ама то пък няма революционери в активна възраст - останали са само над 85 години!

 27. 27 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#18:"achkoal"] просто защото народа спи и не противодейства[/quote]
  Принципно сте прав. Другият отбор ще се вихри докато народът мълчи и му позволява. Народът не иска да се бие. Нормално е. Вместо това се опитва да ходи на избори. И всеки ново избран е или предишен или производна на предишните (обвързан, за да се чуе въобще за него). Хората излизаха и на улицата, но всичко което следваше беше също "бис" на предишното.

 28. 28 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#12] от "Камен":

  Няма нужда да внасяме, имаме си кадри изучени и израснали там. Но докато гласуваме за едни и същи партии, промяна няма да има.

 29. 29 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1904 Неутрално

  До коментар [#18] от "achkoal":


  [quote#19:"thepirineagle"]Това е. Няма "случай Бисеров",има територия обхваната и контролирана от организирани престъпни групи,която формално се нарича "Република България"...[/quote]

  И аз съм съгласен, че не става дума за гафове, а съвсем умишлени действия, но не ми харесва крайната диагноза - считам я за крайна и всъщност води до депресия и отчаяние, все неща, които устройват "престъпните групи".
  Самия факт, че нещата в съдебната реформа, а и в другите, са доста на кантар и това най-малкото предполага силите да са 50/50, като тук включвам и външния натиск от ЕК и вътрешния, породен от част от политическия елит, част от самата съдебна система (предполагам никой не се съмнява, че и там има и вероятно са повече нормалните от корумпираните и изнудваните) и от нас самите.
  Та моето виждане е всички да си дадем приноса, а какво ще стане ще видим. И още нещо, няма как всичко това да става еднократно, на един напън и бързо, просто да виждаме, че нещата се придвижват (или не дай Боже не) в правилната посока, то малко търпение няма да навреди.

 30. 30 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Интересни са 700-те хиляди, теглени от една банка в европейска страна и прехвърлени в банка на друга европейска страна. А после теглени от там и препращани в свързани търговски дружества /свързани с Бисеров, де/, някои от които регистрирани в офшорни зони. С повечко въображение ще цъфне класически канал за незаконно финансиране на партията на Бисеров ДПС. Откъде точно и как канкретно трябваше да изяснят прокуратурата и т.н. ДАНС чрез отдела й за финансово разузнаване. Ръководен доскоро от Полина Кавръкова, по думите на ген. Атанасов верен кадър на ДПС. Въпросното финансово разузнаване проспа фалита на КТБ, та сега за едни 700 хиляди! Сигурно са повече, но какво от това. Шефката на службата благополучно бе проводена в Канада това лято. По-далеч от досадници в България. Що се отнася до прокуратурата, Цацаров се снима наскоро с Ердоган, когато лично го прие и разговаряха незнайно за какво. Цацаров изглеждаше твърде нахъсан, стиснал здраво десноцата на Ердоган. Няма да се разплете кой и как е ръсил парите, препирани от Бисеров. Нали?

 31. 31 Профил на Камен
  Камен
  Рейтинг: 1121 Неутрално

  [quote#28:"balla"]Но докато гласуваме за едни и същи партии, промяна няма да има.[/quote]

  Хайде кажи за коя партия да гласуваме, де... последните 15 години и СДС-то беше, и царя беше, и БСП-то беше, и Бойко беше - все различни партии, а резултата един и също. За коя партия да гласуваме - за Волен може би, или за Йоло Денчев, или за Хиподил? Виждаш, желаещи да ни управляват няма - поне образовани, честни и кадърни хора. Или аз не виждам?

 32. 32 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 864 Весело

  Като как нормален съд да осъди някого на затвор, поне един както мечтае един форумец, по обвинения от рода на (дословно трите обвинения):
  1. за неплатени данъци в размер на 19 хил. лв.;
  2. за недекларирани сделки с валутни ценности; и
  3. за недеклариране пред Сметната палата на около 700 000 лева по сметки в Швейцария. При последното и самата Швейцария каза че няма състав на престъпление.

  Кой още трябва да се изкаже по въпроса? Може би сам Господ Савоат?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 33. 33 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Просто казано, това е Омерта, Авторе и нищо повече ...

 34. 34 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 864 Весело

  [quote#30:"nik_77."]Що се отнася до прокуратурата, Цацаров се снима наскоро с Ердоган, когато лично го прие и разговаряха незнайно за какво. [/quote]
  Ако и сульо и пульо трябвя дя знае за какво разговаря президентът на Турция Ердоган с главен прокурор на съседна, приятелска страна, хептен ще я втасаме......
  От такива разговори клюка трудно става...... Нито Ердоган е Янева, нито Цацаров Ченалова та да си правим гаргара.... със СРС с неясен произход ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 35. 35 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 864 Весело

  До коментар [#25] от "danid":
  Очевадно сигналистът в случая:

  [quote#25:"danid"]Ако не беше дошъл сигнал от чужбина, изобщо нямаше да има "случай Бисеров". [/quote]
  нещо яко е сбъркал сигнала .... дали да не му се вменят разходите по делото и пропуснати ползи?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 36. 36 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 1461 Неутрално

  Ма, разбира се, че Сульо и Пульо не бива да знаят за инструктажа на Ердоган. Така Сульо и Пульо не научиха какво има в папката, донесена от Филчев. Която му връчи Путин в Кремъл. После Сульо и Пульо подразбраха. Когато сложиха белезници на ген. Атанасов и го разкарваха като мечка за пред медиите. И почнаха да нищят предишната власт, в която БСП и ДПС нямаха думата. Най-вече премиера, че и жена му, че и фондацията и пр.

 37. 37 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Докато народа не направи операция "Чисти ръце" и да вземе на отчет такива магистрати като Бецова, Петьо Еврото и всички подобни на тях, корумпета, зависими, некадърни или бавещи дела и им обяви "война"- нали имат семейства, собственост, авоари - трябва да се ударят тайм където най-много ще ги заболи, че дано тогава да заработят за държава и народ ! Иначе тази държава няма да я бъде дълго !

 38. 38 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1235 Неутрално

  И се набива на очи елементарно сравнение с това, което става в Румъния. Тук необезкоявано, без скрупули се управлява мафията, която се е изродила в политически партии, плъзнала е пипала навсякъде и най-вече - владее съдебната система. Главният прокурор и ВСС са доказателство за това

 39. 39 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  Да живее халтурата! Дневникари спрете с тези халтураджии Владимирова и Дайнов!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 40. 40 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  И спрете тези реклами заемащи 1/3от долната част на екрана.... или закриващи целия екран, които въпреки цъкването на Х-чето не изчезват, а остават екрана на фон!
  Яжте си рекламите!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 41. 41 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Спомням си думите на Цацаров от предния ден: "Прокурор Бецова всъщност е един добър прокурор". С какъв патос той напомни, че точно в този момент тя произнася обвинението срещу Бисеров. И какво? Пълна изцепка, излагация и потрес. И, за да симулират дейност, все пак, направиха активна ПР кампания на запорите на активите на Цветан Василев. Претоплиха шумотевицата, за да се види че нещо работят. Малко прах в очите не е излишен, нали имат проверка от ЕК. Е те, толкова тъп главен прокурор отдавна не сме имали.

 42. 42 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Ето какво трябва да стане и в България с и в съдебната система, с ръководствата на Главна Прокуратура, прокуратурата и ВСС:

  "Арестуваха 12 шефове на ФИФА заради подкупи


  Четвъртък, 3 Декември 2015, автор: frognews.bg

  Арестуваха 12 шефове на ФИФА заради подкупи Швейцарските власти започнаха нова серия от арести на високопоставени членове на ФИФА, съобщава „Тhe New York Times”, цитиран от БГНЕС. Повече от 12 души са били задържани в Цюрих, като се очаква срещу тях да бъде повдигнати обвинения в корупция.
  Властите се провели арестите малко преди членовете на изпълнителния комитет на ФИФА да започнат втората част от двудневната среща, на която се дискутират реформи в централата.  Все още не са ясни имената на всички задържани, но сред тях със сигурност не фигурира това на Сеп Блатер. От разследването разкриха също, че са задържани двама членове на ФИФА, които са обвинени за приемане на милиони долари под формата на подкупи за продажба на рекламни права за квалификациите за Световното първенство, както и за турнирите в Латинска Америка. Очаква се местните власти да вземат показания от двамата по-късно днес, като е възможно те бъдат екстрадирани в САЩ.  Според изданието полицията разследва настоящи и бивши членове на ФИФА, за които се смята, че са замесените в извършване на подкупи и пране на пари. Очаква са новите обвинения да засегнат най-вече лидерите на футболните федерации на Южна и Централна Америка. В новината се съобщава, че сред арестуваните са били и президентите на КОНКАКАФ и КОНМЕБОЛ Алфредо Хавит и Хуан Анхел Напот.

 43. 43 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Какво би станало, ако Доган, Бисеров и останалата пасмина са в, или разследвани в Америка, от американски прокурори?

  Първо - те са независими и разследват И СЕ ОТЧИТАТ ПУБЛИЧНО! И никой не им се меси И НЕ МУ И МИНАВА ПРЕЗ УМА ДА ИМ СЕ МЕСИ И ВЛИЯЕ, защото и той ще се превърне в обвиняем!

  Арестуеат Бисеров, показват му доказателствата за престъпленията му и му повдигат около дузина обвинения, със сумарни присъди за около 150-200 години ЕФЕКТИВЕН ЗАТВОР!

  И сле това някой от прокурорите с по-добро сърце му обяснява вежливо, че може евентуално да му помогне да му намали присъдите и дори и да отърве кожата, даже да стане защитен свидетел и сменена самоличност АКО РАЗКАЖЕ ВСИЧКО ОТ ИГЛА ДО КОНЕЦ ЗА ЦЯЛАТА МАФИЯ И ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ, ЗА ВСИЧКИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ. КАПИИ ВЪВ ВЛАСТТА, КРЪГОВЕ, ОБРЪЧИ, ПОРЦИИ, КОНТАКТИ, ВКЛ. ЗАД ГРАНИЦА, И ОСОБЕНО И НАЙ-ВЕЧЕ БОСОВЕТЕ, С ДОСТАТЪЧНО ДАННИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ДА БЪДАТ ОСЪДЕНИ ТЕ С АДЕКВАТНИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ИМ ПРИСТДИ.

  И ТОГАВА БИСЕРОВ, А И ОЩЕ ДУЗИНИ НЕГОВИ АВЕРИ ПО ДАЛАВЕРИ, ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ЩЯХА ДА ПЕЯТ КАТО КАНАРЧЕТА, ДЕНОНОЩНО, НЯМАШЕ ДА МОГАТ ДА ГИ СПРАТ И ДА ЗАТВОРЯТ УСТИТЕ ИМ!

 44. 44 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 2184 Неутрално

  До коментар [#43] от "info111"
  Ех пич, голям наивник си! Твоето е само "Мечтииии"
  Слез на Земята/тоест на тази географска ширина дето е БГ/ и после си мечтай!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 45. 45 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#2:"Дедо Либен"]"Зная твърде много, за да вляза в затвора" - казал пред журналистите!!! [/quote]
  А ако влезе в затвора, може всичко да забрави?!!!!

 46. 46 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#35:"boby1945"]нещо яко е сбъркал сигнала .... дали да не му се вменят разходите по делото и пропуснати ползи? [/quote]
  Ама колкото може повече, пък дано нещо може да възвърне.

 47. 47 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#43:"info111"]Какво би станало, ако Доган, Бисеров и останалата пасмина са в, или разследвани в Америка, от американски прокурори? [/quote]
  Там за данъци веднага получава райе.

 48. 48 Профил на angeles
  angeles
  Рейтинг: 1277 Неутрално

  До коментар [#47] от "danid":уПолучава оферта да плати с лихвите или облича раето.Америка обича повече от всичко кинтите ако не си разбрал(а)....

 49. 49 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 516 Неутрално

  [quote#48:"angeles"]Америка обича повече от всичко кинтите ако не си разбрал(а).... [/quote]
  Разбира се! Това казвам, че когато става въпрос за пари/данъци в Щатите няма отърване.

 50. 50 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#31] от "Камен":

  Имахме бюлетина с над 50 партии, а избираме едни и същи партии ?
  Ето една алтернатива zelenite.bg, която заслужава внимание, има разбира се и други

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK