Борисов с хеттрик от автоголове

Портретът, изработен в Китай с техники, които създават "триизмерен блестящ образ"

© Министерският съвет

Портретът, изработен в Китай с техники, които създават "триизмерен блестящ образ"Отговорът на въпроса: "Кой клати държавата?" е очевиден. Министър-председателят клати държавата или поне неговото поведение произвежда въпросното клатене. Последните случки са показателни.


Само Борисов наруши в последния момент единния източноевропейски фронт срещу "Северен поток-2", т.е. срещу геополитическите мераци на Кремъл. Самоизолацията на Борисов от останалите е очевиден негов поклон пред Путин. Този поклон, идващ от страна - член на НАТО, точно в този горещ международен момент, представлява внезапно рязко движение. Подобни движения моментално привличат вниманието на онези, които имат какво да печелят от тях.


Това рязко движение в посока Москва не е първото. Преди това беше тоталният отказ на Борисов да реагира на руските хакерски атаки срещу български държавни сайтове по време на изборите. Според съвременната доктрина на НАТО такива атаки са военни действия. Защото утре същите хакери могат да сринат системата на отбраната, сигурността, здравеопазването и така да наранят български граждани. Българският премиер обаче и дума не обели. А в този контекст да си траеш – това е да правиш резки движения.
Това траене на свой ред се събра с друго предходно рязко движение, също толкова опасно – гаранцията, която Борисов даде на руснаците, че никога няма да сваля техни бойни самолети, ако те решат да прелетят над суверенната (и бранена от НАТО) територия на България.


Министър-председателят на Република България недвусмислено съобщава на Москва следното:


"Ела и ме изяж"


А Москва е  точно в този модус напоследък – да изяжда.


По-голямо клатене от това – здраве му кажи... Или казано по натовски: това поведение създава реална и налична опасност за сигурността на държавата.


Същото е положението по линия на световния тероризъм. Помните (нали?) следната Борисова реплика (от миналия път): Нас няма да ни взривяват, защото сме им дали да правят дюнерджийници на всеки ъгъл. Последва атентатът на летище Бургас, от който държавната върхушка очевидно не си направи никакви изводи. Най-вероятно Борисов е решил, че все пак е прав за дюнерджийниците – взривен беше автобус с евреи, традиционни врагове на арабите. Само подобно негово решение би обяснило подсъдното му поведение от оня ден по повод паниката на летище София от изоставения бял бус.


Две обучени кучета, от различни РПУ-та, реагират на експлозив. Близко до акъла е (като се има предвид и серията изоставени багажи напоследък, които после никой не си ги търси), че ония, дето нямало да ни взривяват, правят пробни упражнения, как все пак да ни взривят. Реакцията на премиера е втрещяваща: Некадърници!


Некаво куче се изпикало на гумата,
друго куче подушило и – експлозиви!


Да резюмираме дотук. Путин разбра, че каквото и да прави в (на) България, Борисов ще се сниши и ще гледа в друга посока. Терористите разбраха, че за българския премиер е по-важно да отрича опасността от терористичен акт, отколкото да се подготвя за него.


Дотук – две реални и насъщни опасности, създадени за сигурността на държавата лично от нейния министър-председател. Носителите на тези опасности разбраха как да действат, ако (когато) решат.


Има обаче и други субекти, които напоследък разбраха важни неща от поведението на премиера. Иде реч за прословутото олигархично задкулисие. Но първо трябва да си представим в какво състояние на духа се намира то.


Според Аристотел олигархичната власт е най-нетрайна и крехка, защото постоянно произвежда рискове вътре в себе си – едни се карат с други, отвън постоянно напират трети, а народът гледа и събира гняв. Аристотел обаче не си е представял, че има и още една причина за това олигархията да е нетрайна и крехка. Тази причина виждаме в България и тя е – нашите олигарси (и тяхната държавна прислуга) са се засилили да откраднат повече ресурси, отколкото има в държавата. Тъй като съвсем скоро ще се натъкнат на това ограничение, те вече се изнервят и търсят на кого да си го изкарат.


Това вече сме го гледали. По времето на Орешарски задкулисието очакваше да открадне едни три милиарда от "Южен поток". И както е характерно за този тип люде, беше започнало да харчи тези бъдещи доходи още преди да ги получи. Когато "Южен поток" беше спрян, те трябваше да връщат едни пари. Затова изтърбушиха КТБ. После засмукаха банката, за която на всички ни е забранено да говорим – но в която намериха по-малко пари, отколкото очакваха. Силно огладнели, днес си правят сметките да откраднат онези 14 милиарда евро, които България очаква от ЕС в следващите години. И най-вероятно вече са започнали да ги харчат предварително.


Тук сметката е съвсем сбъркана, защото няма как да откраднат всичките 14 милиарда. Все нещо ще отиде по предназначение; а и от ЕС във всеки момент могат да спрат парите и да оставят нашите мошеници на сухо.


Това е състоянието на олигархията към днешна дата - глад


който може да бъде задоволен само с публични ресурси, т.е. с нашите пари. Затова емблематични нейни фигури, макар свикнали да живеят на тъмно, пак започнаха да изскачат от повърхността и да реват данъкоплатците да им дават пари.


Тези хора разбират, че дали ще могат да всмучат нашите (и европейските) пари и други ресурси (гори, води и пр.) – това зависи от министър-председателя. Затова го наблюдават с онзи студен, но внимателен поглед, с който гледат акулите, кръжащи покрай обещаващо апетитен турист във водата.


Какво прави Борисов в тази ситуация? Иска да разбие олигархията – или да й помага? Застава на наша страна – или на тяхна? Да видим какво върши в тази посока.


Както се оказа, като начало е скрил в проекта за държавен бюджет едни 5 милиарда за наливане в олигархичната банка, за която на всички ни е забранено да говорим. Същевременно, за да компенсира риска от недостиг на европейски пари за задкулисието, трескаво мисли как да увеличи нашите данъци, та да има някакви пари за раздаване. Инак ония, ако много изгладнеят, могат да започнат да вършат истински бели.


Затова премиерът


не се намесва в скандала "Яневагейт"


в който е замесено неговото име; нито пък реагира на войната, отворена от задкулисието срещу неговите реформаторски министри. От една страна, събира ресурси за грабене; от друга – не реагира в защита на публичния интерес. Събираме двете неща заедно и виждаме, че се равняват на още едно рязко движение, клатещо държавата – и привличащо вниманието на нейните врагове.


Резултатът към момента е 3:0 в полза на враговете на Република България:


1. Путин знае, че може да прави тук каквото си поиска, без да се натъкне на отпор;
2/ същото знаят терористите;
3/ родното българско задкулисие (свързано и с Москва, и с терористите) знае, че ако е изправен пред избор, премиерът ще обслужва тях, а не гражданите и сигурността.


Този хеттрик от автоголове срещу държавата, драстично застрашаващ нейната сигурност и следователно "клатещ" я – е продукт единствено и само на поведението на министър-председателя.


Какво си мисли този човек? Че по този начин "е добре" с всички силни на деня? Че това е начинът мандатът му да не свърши като миналия път?


Ако е така – явно е забравил нравите на онази среда, от която е тръгнал. А тези нрави са хищнически, напълно лишени от неща като лоялност, благодарност или дори елементарен дългосрочен разум. Всичко трябва да се вземе тук, сега и веднага.


В тази хищническа среда има поне няколко хищника, които, наблюдавайки резките движения на Борисов, вече си задават въпроса: "А всъщност имаме ли нужда от тоя? За какво, по дяволите, ни е? Няма ли да реализираме повече приходи без него – ако сме на власт директно и без посредници?"


Клатейки държавата, Борисов най-вече клати себе си


Време е да разбере, че неговият интерес и интересът на обществото най-сетне са съвпаднали – че за да оцелее, трябва да прави онова, което трябва да правят по принцип министър-председателите: не да обслужват олигархията, а да служат на гражданите.


Няма обаче много време, за да разбере това. Путин и терористите могат да изчакат още малко, преди да ни ударят; но родното задкулисие е гладно и наблюдава министър-председателя с онзи студен и внимателен поглед, който обикновено води до изяждане на наблюдавания субект. 


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (174)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на YinYang
  YinYang
  Рейтинг: 326 Неутрално

  « Често, човек е най-злият враг на самия себе си. » Цицерон

  When I am king you will be first against the wall, with your opinion which is of no consequence at all.
 2. 2 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  Нека ДКМС от гепаджии да почне да щтрака минуси!

 3. 3 Профил на Chi Cho
  Chi Cho
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Дайнов, след този хубав анализ, не си отговорил на най-важния въпрос: с кого да го сменим?

  Мразя да мразя!
 4. 4 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1151 Неутрално

  До коментар [#3] от "Гласувай Българино!":
  Няма с какво - мит'ряла е кофти и те много добре го знаят, а се и потрудиха да е така.

 5. 5 Профил на deepblue
  deepblue
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Човешко е да се греши.

  След всички решения които сте взели през живота си ,сте решили да ми прочетете коментара.
 6. 6 Профил на zenola
  zenola
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Много приказки за нещо, което ние хем го знаем, хем може да се обобщи в едно изречение, хем не става ясно, какво точно се е променило от времето, когато управляваше царчето или Станишко.

 7. 7 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 676 Разстроено

  Министър-председателят клати дървавата ама май в сексуалния смисъл...

  @)----,--'--
 8. 8 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Дайнов - откритото оръжие на Кремъл в хибридната война срещу България. Маската на ляв, но честен патриот никак не му отива.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 9. 9 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7572 Неутрално

  Борисов се оказа по-прост,отколкото сме си представяли и отколкото той се представяше.Ние чакаме нас да защитава,а ще се окаже,че той дори себе си не може и не знае как/или само се прави/.Във всеки случай,ще трябва да измислим някой по-подходящ.

 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  "Борисов най-вече клати себе си

  Време е да разбере, че неговият интерес и интересът на обществото най-сетне са съвпаднали – че за да оцелее, трябва да прави онова, което трябва да правят по принцип министър-председателите: не да обслужват олигархията, а да служат на гражданите."
  +++++++++++++++++++
  Разбери, БЕ!!!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  Някой определено се нуждае от квалитетна медицинска помощ....
  Ако някой политик днес в България е наясно какво и как трябва да се прави и какво очакват българите от него, това е бай ви Бойко.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 12. 12 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  До коментар [#9] от "rosiraycheva50._":
  Борисов най-вече си представяше, че тия дето гласуват за него са по-прости отколкото са.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 13. 13 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 544 Неутрално

  Сигурно някой е забравил, но ние помним - кремълският преврат наскоро беше срещу Борисов и именно Дайнов го обслужваше с треперещи от страст пръсти. Не е обратното. Дайнов е най-обикновено руско мекере - едно от многото. И проблемът изобщо не е в произхода му.

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 14. 14 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  Браво Генчо, браво Дайнов, кажи за казанджииниците нещо, там ти е силата

 15. 15 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 551 Разстроено

  "..... трябва да прави онова, което трябва да правят по принцип министър-председателите: не да обслужват олигархията, а да служат на гражданите."
  -----------------------------------------------------

  Борисов ?!?!
  Продуктът на олигархията, по селски хитрият, и с харизма на комик тип: One man show , чийто любим и пътеводен житейски образ е героят- мафиот от филма Кръстникът, да служи на гражданите !?!?
  Неее.
  Напротив. Той изисква те да му служат, да му се радват , да го венцехвалят, да му се молят, да му целуват ръка дори...а той свише да раздава милостиня и благословия, лицемерно говорещи боящ се от Бога, същевременно искайки да го играе негов наместник....

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 16. 16 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1111 Неутрално

  Този път приемам анализа на Дайнов без резерви. Борисов се старае да балансира така, че да минимизира критиките срещу него, но винаги балансът му е на страната на олигархията, защото тя държи бързо действащите аргументи - пари и влияние.

 17. 17 Профил на teodeo
  teodeo
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Че клати държавата, клати. Че клати себе си - неееее, в таз разклатена държава няма кой да го види това .... само лош остана вътре матриала..... Дреме му на Боцето на боцката, че няколко форумци го сриват със земята ежедневно.

 18. 18 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Е много дръглява статия... Като записка стенвестник громяща капитализма от преди 40 години

 19. 19 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Весело

  '''хакерски атаки срещу български държавни сайтове по време на изборите. Според съвременната доктрина на НАТО, такива атаки са военни действия. Защото утре същите хакери могат да сринат системата на отбраната, сигурността, здравеопазването''


  е нали бяха безвредни тези атаки и бяхме силно ЗА електронно гласуване, сега пък можели да сринат системата на отбраната, сигурността, здравеопазването

  ма научете се поне някаква логическа смислова нишка да следвате, не днес едно- утре друго, точно като Пожарникаря

 20. 20 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Да не би Женята пак да обяснява: " Борисов е проста мутра"? Той е малък но знае - Само постоянното набиване на внушения може да докара Аамбубата на власт.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 21. 21 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Относно това дали клатил държавата, изборите го показват. Може би на хората им харесва да ги клатят... Списващия статията няма думата, електората това иска, това си получава.

 22. 22 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Весело

  [quote#9:"rosiraycheva50._"]Ние чакаме нас да защитава[/quote]


  божееее, божеее, чакал ББ да го защитава....

 23. 23 Профил на cases
  cases
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#3] от "Гласувай Българино!":

  Ако щеш с посланика в Рим, хора има, недей да подклаждаш мантрата, че освен Него няма никой.

 24. 24 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#9] от "rosiraycheva50._":

  Въпроса е точно вас кой ви пита

 25. 25 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3061 Неутрално

  Дайнов, бил си на село- виждал си...те и на коча му се клатят, ама не падат..А народът единодушно почти си гласува и пак си го преизбира...Това също е факт !

  [email protected]
 26. 26 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Неутрално

  [quote#12:"virtual brain"]Борисов най-вече си представяше, че тия дето гласуват за него са по-прости отколкото са[/quote]


  а не са ли ?

 27. 27 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Няма българифили сред управляващите България. И от маса време няма!

 28. 28 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#3] от "Гласувай Българино!":

  Е как с кой? Той Драгалевския шаман се кълне само в една икона, ама не смее да го спомене, че ще го погнат с камъни, с все иконата и теменужките и

 29. 29 Профил на Станислав
  Станислав
  Рейтинг: 1360 Гневно

  Мда, балканското примитивно-народняшко-просташко поведение, копиращо Бай Тошо (лека му пръст) върши работа за пред любителите на "риалити шоута", родни ВИП-ове и чалга, но стане ли въпрос за международна политика или съдебна реформа, Б.Б. издиша отвсякъде и не спира да си вкарва автоголове. Лошото е, че от това очевидно издишане, може да страдаме всички. И ще страдаме, по всяка вероятност.

  “Wine makes daily living easier, less hurried, with fewer tensions and more tolerance” B. Franklin
 30. 30 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 875 Неутрално

  До коментар [#9] от "rosiraycheva50._":
  [quote#9:"rosiraycheva50._"]Ние чакаме нас да защитава,а ще се окаже,че той дори себе си не може и не знае как/или само се прави/[/quote]

  Е това в скобите !

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 31. 31 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#3] от "Гласувай Българино!":

  Въпрос с изключително висока трудност....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 32. 32 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#25] от "karabastun":

  А за кого да гласува народът, като останалите политици, конкуренти на бай ти Бойко, явно не искат властта, обзети от някакъв нарцисизъм....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 33. 33 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  До коментар [#11] от "boby1945":


  [quote#11:"boby1945"]Някой определено се нуждае от квалитетна медицинска помощ[/quote]
  Късно ти е...

  Борисов, адекватен, наясно бил.. не е лесно..

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 34. 34 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Неутрално

  като цяло е просто

  България няма фундаментът и традицията на една дълга и правова демокрация - да не кажа че такава не имало НИКОГА по тия територии

  съответно българите решават да си изберат някой Бащица, който да командва, обаче той е ограничен по конституция в правата си и няма как да стане, а освен това в случая с Боко (прощавам му че е глупав)- той просто НЕ ИСКА да работи за държавата

  това е и за мен главният извод и попадение в статията - Бойко има шанс да избере страна, и избира страната на мафията

 35. 35 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1634 Неутрално

  [quote#21:"niakoi_si"]Може би на хората им харесва да ги клатят... [/quote]


  Очевидно. Да те харесва матрял, който след 45 години комунизъм избра още 4 пъти същите тия комуняги на власт, говори достатъчно за самия теб...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 36. 36 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3061 Весело

  До коментар [#32] от "boby1945":

  Не е нарцисизъм, а страх и бягство от отговорност - то погледнете ,че вече със зор се намират министри и зам-министри....

  [email protected]
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Клатейки държавата, Борисов най-вече клати себе си
  ===========
  Самотата в спалнята води до това!
  Но накрая всички сме изклатени, че избираме човек който сам се клати!

 40. 40 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 996 Неутрално

  [quote#11:"boby1945"]Ако някой политик днес в България е наясно какво и как трябва да се прави и какво очакват българите от него, това е бай ви Бойко[/quote]
  Именно!Олигархическият модел у нас беше наложен с активната подкрепа на избирателите.Те са такива,и това заслужават.
  Справка:социологическите изследвания,където грешният отговор се маркира по принцип от 65% от анкетираните.
  Справка:разговорите между мургавите метачки на тротоара,където често темата е "колко се плаща за тази работа в Ирландия,и как едната като замине,ще пише на другата как става,та и тя да замине."

 41. 41 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 722 Неутрално

  [quote#5:"deepblue"]Човешко е да се греши.[/quote]
  Но само глупавите упорстват в грешките!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 42. 42 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#20] от "oporna_to4ka":

  А нима това е лъжа и клевета?

 43. 43 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  Поне да не беше толкова грозен...

  Обичам да грухтя и плюскам.
 44. 44 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Боко е първи враг на държавата. Тия дето гласуват за него да си останат в беге, останалите сме избягали или ще бягаме. Нека след това мутри, ченгета, бакшиши и фризьорки да си събират данъци за пеев и сие. А тия дето питат с кой да го сменим са най-смешни. Отговорът е със всеки друг. Честно.

 45. 45 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#38:"proza"]Гафовете на Борисов са само три(като по това може да се спори), докато гафовете на президента ви са безброй. Толкова коленопреклонност и раболепие граничат с гротеската. Но това не се вижда, следят под лупа премиера, а онова недоразумение го оставят да се хили глуповато на босовете си.[/quote]

  ако утре президента почне да раболепничи пред путя отношението на руските слуги към него КОРЕННО ще се измени , този процес сме го наблюдавали вече много пъти, всичко и всеки се гледа през лупата на руския интерес , тоест вас ви боли не че раболепничи а че не раболепничи пред правилния човек

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 46. 46 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5112 Неутрално

  [quote#8:"hhhuuunnnn"]Дайнов - откритото оръжие на Кремъл в хибридната война срещу България. Маската на ляв, но честен патриот никак не му отива[/quote]
  Защо? Опровергай го!

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 47. 47 Профил на Фронт за Национално Обединение
  Фронт за Национално Обединение
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Що за глупости пише в тая статия???Поклон пред Москва!!!Ако тиквоподобният се кланяше на Москва,сега щяхме да довършваме Белене и Южен Поток.А то какво стана?За ЕС Южен Поток не е добър,но Турски поток е добър.Южен Поток ни правил зависими от Москва щото сме Българи,а Северен Поток и 1 и 2 не правят западна европа зависима,щото те не са Българи

  И въпреки всичко,и въпреки всички ще я има България
 48. 48 Профил на son_of_anarchy
  son_of_anarchy
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#47:"Фронт за Национално Обединение"]За ЕС Южен Поток не е добър,но Турски поток е добър[/quote]

  ЕС не е казвала нищо за турски поток щото не и е работа , проекта е руско -турски така че няма как ЕС да казва дали е добър или не
  Северен поток 2 също няма да има така че спри да се пениш Симеонов , ами кажи лъснаха ли ви русолюбските "патриотични" задни части по въпроса за антиидилска коалиция ? лобирате ли за включване на руските терористи в антитерористича коалиция което само по себе си е абсурд ?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!
 49. 49 Профил на Леля Пепа
  Леля Пепа
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Нищо не клати Борисов. Той е непоклатим.

 50. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5112 Неутрално

  До коментар [#47] от "Фронт за Национално Обединение":

  Слабо, тавариш, много нескопосан опит за кремълска пропаганда.

  Няма да отговарям на всяка идиотщина на подполковник Грънчаров
 51. 51 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Активната част от избирателите на герб не са прости.Те са интересчиите на прехода,че и от преди него.На калорични позиции в бкп,дкмс,профсъюзи,лектори в "Георги Кирков",с дипломи от аонсу,милиционери,военни.След това се имплантираха в СДС. Пак на обща софра+комисионни.И при т.н. цар-тоже(те го знаят тоз език).Сега са на общински и държавни поръчки+еврофондове. Простата част от 17-те % от мат'ряла са шофьори,фризьорки и изкукали селски баби,които на въпроса за кого гласувахте,отговарят: Ъм зъ Бойку.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 52. 52 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  До коментар [#9] от "rosiraycheva50._":

  Вие може и да сте се съмнявали,аз не.

 53. 53 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 905 Любопитно

  Мисля,че Дайнов завършва материала си неоправдано оптимистично. Борисов няма да се промени до последно,няма как да се надскочи....

 54. 54 Профил на mimeto71
  mimeto71
  Рейтинг: 388 Весело

  Мале на този му се привиждат руснаци зад всеки ъгъл,патология някаква,болестно състояние.

 55. 55 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 660 Неутрално

  ББ открай време го раздава на принципа и с Бога и с дявола да е добре,но в един момент ще се отзове на слона в дупката,а ние да му мислим!

 56. 56 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 723 Неутрално

  До коментар [#11] от "boby1945":

  Те шараните като теб си падат по популисти, преди по Болен, сега по "бай ви Бойко"".
  Добре, че в държавата ни не живеят само шарани.

 57. 57 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 870 Весело

  До коментар [#53] от "thepirineagle":

  Няма и нужда да се променя....
  [quote#53:"thepirineagle"]Борисов няма да се промени [/quote]
  Бай ви Бойко е такъв какъвто го припознава значителна част от активния електорат (този дето ходи на избори).....
  Той служи на тях, не например на Дайнов....
  В края на краищата Дайнов, като всеки от нас, има право само на една бюлетина на изборите, нали така?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 58. 58 Профил на Марк
  Марк
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Евгений, ти си поредното доказателство, че крушата не пада по-далеч от дървото. От червено семейство си, червен си остана. А от това, че си лаеш, керванът не спира да върви!
  ПП И престани да заблуждаваш. Това лято минах през Миндя - хората казват, че се вясваш рядко.

 59. 59 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1366 Весело

  [quote#8:"hhhuuunnnn"]Дайнов - откритото оръжие на Кремъл в хибридната война срещу България. [/quote]
  Колега ...

  Миндянският АОНСУ-питек
  просто е извършил седмичното си изцвъцкване.
  Толко'з може ....

  настроение > забавно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 60. 60 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 507 Весело

  До коментар [#58] от "Марк":

  Хаха, а боко от какво семейство е?

 61. 61 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3701 Весело

  [quote#44:"m_todorov"]Боко е първи враг на държавата. Тия дето гласуват за него да си останат в беге, останалите сме избягали или ще бягаме[/quote]

  И сигурно ша отидеш в държава дето няма плащане на данъци, няма плащане на пенсионни и здравни осигуровки

 62. 62
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 63. 63 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3701 Весело

  [quote#58:"Марк"]Това лято минах през Миндя - хората казват, че се вясваш рядко. [/quote]

  И то нощем са прибирал и от къщи навън не си показва носа защото ноо яко му са канят

 64. 64 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3701 Любопитно

  [quote#60:"m_todorov"]Хаха, а боко от какво семейство е? [/quote]

  Е ами от семейство на най обикновен милиционер

 65. 65 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 507 Любопитно

  До коментар [#61] от "сидер":

  Аз не се опитвам да избягам от данъци и осигуровки. Бягам от мутри, корупция, див комунизъм, връзкарство и култ към селенията и тъпотата. Затова и въпреки 10% данък в България, както виждаш, няма голям наплив на хора.

 66. 66 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Дайнов, колкото се реформира БКП и комунистическата сган, толкова ще се реформира и Бойко ! Само като видим биографията му и учителите му- бай Тошо и Симо Горския трябва да ни е пределно ясно, че и той е от породата пернишките червени чугуни - не се променят дори и да е в техен интерес ! Избрахме го защото е уж по-малкото зло, ама пак е в графата зловредни елементи работещи против народ и държава ! И не се виждат на хоризонта сериозни и умни политици-държавници на които да се доверим ! Просто системата не допуска такива да се издигнат и да ги припознае народа !

 67. 67 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3701 Весело

  [quote#60:"m_todorov"]Хаха, а боко от какво семейство е? [/quote]

  А евгени от какво семейство е, че толкова го харесвате.
  Единият, Бойко, син на обикновен милиционер, изучил се тука в България, лош.
  Другият, Евгени Дайнов, син на главния редактор на вестник ,,Работническо Дело,, изучил се в Англия, хубав

 68. 68 Профил на BarBQ
  BarBQ
  Рейтинг: 877 Весело

  До коментар [#14] от "shileto":

  Трай си Шилко, нямаш какво да кажеш, не можеш просто, няма за какво да се хванеш да защитиш прескъпоценния си Вожд, щото е ойдил у къра отвсякъде. По света никъде няма такова чудо за премиер.

 69. 69 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1366 Гневно

  [quote#0:"статията"]Реакцията на премиера е втрещяваща: Некадърници![/quote]
  Тя и моята реакция за него е същата!

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 70. 70 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#67] от "сидер":

  Аз нямам мнение за Евгени. Обаче е много смешно като някой се опитва да разграничи мутра-милиционер от ДС и комунизма.

 71. 71 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3701 Любопитно

  [quote#65:"m_todorov"]Аз не се опитвам да избягам от данъци и осигуровки. Бягам от мутри, корупция, див комунизъм, връзкарство и култ към селенията и тъпотата.[/quote]


  Тодоров, какво искаш,България по времето на комунизма от 8 милиона народ, три милиона бяха комунисти и един милион безпартийни другари. На тези четири милиона народ, така им са промити мозъците, че още въздишат по онова, комунистическото време, много по добре се живеело тогава. А до мутрите, ми виж кои са мутрите, самите комунисти станаха мутри, корупцията си вилнееше и по онова време. И си беше толкова силна както сегашната. Това че не си издържал и си избягал не те осъждам, млад си избягал си, ние остаряхме, пенсионирахме се и с тези малки пенсии освен тука никъде не можем да мръднем, когато бяхме млади и можехме да избягаме, тогава по браздата стреляхя на месо без предупреждение, а когото хванеха жив, после от него оставаше или парцал без мозък, или храна на Беленските прасета. И сега ние пенсионерите безпартийни щем, не щем избираме най малкото зло от останалите комунисти, а вие бегълците можете да помагате на нас останалите, да можем да изметем тези авгиеви обори.

 72. 72 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Защото утре същите хакери могат да сринат системата на отбраната, сигурността, здравеопазването и така да наранят български граждани...."
  След като прочетох това не мога да спра да се смея през сълзи!
  Особено "да наранят " е направо патетично!
  Много ми е интересно как разбраха от къде е атаката като всички специалисти твърдят,че няма как да се установи!?

 73. 73 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "над суверенната (и бранена от НАТО) територия на България."
  Република България пази въздушното си пространство над територията си сама,даже и смалкото останали годни за полети самолети и с ПВО!Освен това бидейки СУВЕРЕННА държава Република България решава съгласно интересите си кого да пропуска и кого да спира!Това какво общо има с НАТО?
  А бе американците да не са се обидили наистина на Баце, както той сам се хвалеше преди време или тази статия просто е случайно написана и пусната тук?

 74. 74 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Гледам много не се е разклатила. Даже има напредък. Но да има късмета Баце, да не прокара Съдебната реформа и антикорупцията и е изхвърлен безвъзвратно от политиката.

  Navigare Necesse Est
 75. 75 Профил на chichka
  chichka
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  Да живее халтурата! Дневникари спрете с тези халтураджии Владимирова и Дайнов!

  Русия- проказата на планетата Земя.
 76. 76 Профил на Велко Мавриков
  Велко Мавриков
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#54] от "mimeto71":

  ++++

  Нека не се присмиваме, може да е травматологичен спомен от среща като малък - те във форума на Дневник много са така. Няма значение какво се случва в държавата - важно е да се плюе по РФ.

  Цветанов, Манчев, Бисеров, Василева, Фидосова, Илиева и Масларова благодарят на министър Иванов за добрата работа
 77. 77 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 449 Любопитно

  До коментар [#15] от "нуцо":

  Боко е на светлинни години назад от Майкъл или Вито Корлеоне!
  Рапона е като Фредо...

 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Само едно не можах да разбера . Кой е платил за масрафа ? Чия Правилна линия прокарва ?
  А другото са халюцинации , измишльотини, кусури .

 80. 80 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Весело

  [quote#25:"karabastun"]А народът единодушно почти си гласува и пак си го преизбира...Това също е факт ! [/quote]

  ... какъф факт, бе... ОНЯ... 15% му е вота на бибитката...

  хахахахахахаха

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 81. 81 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#35:"Darth Plagueis"]Очевидно. Да те харесва матрял, който след 45 години комунизъм избра още 4 пъти същите тия комуняги на власт, говори достатъчно за самия теб... [/quote]

  ... никой никого не е избирал... изборите са си 100% нагласени (както и да ви се Привижда)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 82. 82 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#40:"Вячеслав Атанасов"]Именно!Олигархическият модел у нас беше наложен с активната подкрепа на избирателите.[/quote]

  отвратително!... вие човешко същество ли сте?

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 83. 83
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 84. 84 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#49:"Леля Пепа"]Нищо не клати Борисов. Той е непоклатим. [/quote]

  ахам... докато не издрънчи "на пожар" Червения телефон...

  хахахахахахаха

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 85. 85 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1148 Любопитно

  Дайнов, Дайнов, яко обърка времето, па и мястото.
  Я по-добре кажи КОЙ те тебе клати?

 86. 86 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Борисов не е виновен. Виновни са тези, които гласуваха за него.

 87. 87 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Професоре, Борисов си познава електората и той си го припознава като свой човек. Ти, обаче, малко познаваш читателите си, щом ги заливаш с подобна саламура. Пък и балтийско-балканските дребосъци не са ЕС. Питай фрау Меркел какво мисли за СП-2...

 88. 88 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1106 Разстроено

  До коментар [#66] от "mils5656":

  Ай стига бе! Къде видя капацитет за попиване от Сакса?

 89. 89 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 272 Неутрално

  "Министър председателят клати държавата"...заедно с Пеевски. В прекия и преносния смисъл.

 90. 90 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#10] от "virtual brain":

  Много му е малък капацитета и не вярвам да разбере.Предполагам и ти така.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 91. 91 Профил на Hafen der Wahrheit
  Hafen der Wahrheit
  Рейтинг: 334 Неутрално

  [quote#3:"Гласувай Българино!"]

  Дайнов, след този хубав анализ, не си отговорил на най-важния въпрос: с кого да го сменим? [/quote]

  Един истински отговорен човек, след като отрича нещо, би трябвало да даде алтернатива. Аз в момента не виждам на политическият хоризонт такава!

  Да направиш добро е толкова лесно- просто се усмихни!
 92. 92 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2974 Неутрално

  До коментар [#3] от "Гласувай Българино!":
  [quote#3:"Гласувай Българино!"]с кого да го сменим?[/quote]

  Прав сте - и аз не виждам друг освен Костов.

 93. 93 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#3:"Гласувай Българино!"]Дайнов, след този хубав анализ, не си отговорил на най-важния въпрос: с кого да го сменим? [/quote]

  +++++

 94. 94 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#29:"Станислав"]Мда, балканското примитивно-народняшко-просташко поведение, копиращо Бай Тошо (лека му пръст) върши работа за пред любителите на "риалити шоута", родни ВИП-ове и чалга, но стане ли въпрос за международна политика или съдебна реформа, Б.Б. издиша отвсякъде и не спира да си вкарва автоголове. Лошото е, че от това очевидно издишане, може да страдаме всички. И ще страдаме, по всяка вероятност. [/quote]

  +++++++

 95. 95 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 551 Неутрално

  [quote#66:"mils5656"]И не се виждат на хоризонта сериозни и умни политици-държавници на които да се доверим ! Просто системата не допуска такива да се издигнат и да ги припознае народа ! [/quote]

  ++++++
  И от нигде спасение взора не види.

 96. 96 Профил на m_todorov
  m_todorov
  Рейтинг: 507 Неутрално

  До коментар [#71] от "сидер":

  Ами и ти си прав. Едно време вие не сте правили нищо, сега ние не правим нищо. Явно нямаме топки българите.

 97. 97 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#3] от "Гласувай Българино!":
  [quote#3:"Гласувай Българино!"] с кого да го сменим?[/quote]

  По-добре напускайте потъващия кораб.

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 98. 98 Профил на vicovnic
  vicovnic
  Рейтинг: 442 Гневно

  Гаден манипулатор е Дайнов!Кой си ти бе да обвиняваш ГОСПОДИН БОРИСОВ точно в подавания към Путин?!Нищо подобно!ГОСПОДИН БОРИСОВ многократно е доказвал лоялността си към евроатлантизма!ГОСПОДИН БОРИСОВ пръв е предупреждавал как Русия е ВРАГ на българия!Зад гърба на ГОСПОДИН БОРИСОВ стоят САЩ и Германия!Защо бе Дайнов мърсуваш точно срещу този, който спасява българия от Русия!Гаден манипулатор!ГОСПОДИН БОРИСОВ не може да позволи да се върви срещу интересите на своя съюзник Германия, Дайнов!ТОЙ никога няма да направи това!Ти дайнов искаш ГОСПОДИН БОРИСОВ да удари нож в гърба на Германия със спирането на СП-2!Защо бе дайнов?!Как така изведнъж грантаджиите и кадрите на "Отворено общество" се извъртяхте срещу ГОСПОДИН БОРИСОВ!Щото Сорос няма интерес от силна Германия а Дайнов!Слуги долни соросоиди!ГОСПОДИН БОРИСОВ ви даде толкова министри в Неговото правителство!От какво не сте доволни бе!?ГОСПОДИН БОРИСОВ даже с Турция тръгна заедно заради кефа на господаря ви Сорос!Мръсници сте соросоидите Дайнов!ГОСПОДИН БОРИСОВ ще ви размаже!Манипулатори долни!Вашия Сорос може да печели от петрол от турция и умерената опозиция срещу Асад!Ама ГОСПОДИН БОРИСОВ да не печели от съюза си с Германия!Вие соросоидите сте мръсни руски подлоги бе Дайнов!Русия е враг на свободния свят!Щом соросоидите сте против ГОСПОДИН БОРИСОВ трябва да се забрани Отворено общество на територията управляване от ГОСПОДИН БОРИСОВ!Не можете с топ да го поместите!ЗАд гърба му стоят и САЩ и Германия!

 99. 99 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1040 Любопитно

  Баце от сложни формулировки не разбира.
  Кажете му го простичко...Не ставаш, бе слонски табан...!!!
  Белким схване, ако ли не, гореспоменатият слонски табан ше го смаже следващият път...

  Форумът е в будна кома...
 100. 100 Профил на ИнаD
  ИнаD
  Рейтинг: 334 Весело

  [quote#65:"m_todorov"]Аз не се опитвам да избягам от данъци и осигуровки. Бягам от мутри, корупция, див комунизъм, връзкарство и култ към селенията и тъпотата. Затова и въпреки 10% данък в България, както виждаш, няма голям наплив на хора. [/quote]

  До коментар [#65] от "m_todorov":
  ++++++++++++++++++++++++++++++++++
  Само бих добавила и от активната и най-опасна част от избирателите им, псевдо интелигенцията.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK