Превратът се състоя, или "Пеевски" завинаги

Превратът се състоя, или "Пеевски" завинаги

© Надежда Чипева, КапиталПарадоксално: медиите на депутата от ДПС Делян Пеевски пророкуваха преврат срещу премиера и сочеха главния превратаджия в лицето на министъра на правосъдието Христо Иванов, заедно с медиите, които описваха безобразията на политическите (всъщност икономически) назначенци в управлението на съдебната власт.


А изведнъж превратно гласуваха всички - повтарям - всички! парламентарни политически партии, с изключение на Рeформаторския блок, изпратени от народа в парламента за да управляват публично, честно, и отговорно.


Парламентарните партии на принципа  - ако щете се гръмнете, ще правим каквото си спазарим в тъмното, а не на светло
Нищо публично, честно и отговорно няма в това, през юли да си сложат подписите и да декларират едни промени в Конституцията, и през декември да прегазят процедури във временната комисия, а днес и в парламента, и да се обърнат наопаки - с тайни мотиви, без честта на откритото и ясно политическо поведение, без отговорността за действията си пред никого. Как обясниха народните представители от ГЕРБ защо изведнъж подкрепят промяната на АБВ (и ДПС), а не тази, която са внесли. С мълчание.


Във вторник написах, че не било изключено историческият компромис да мине през парламента, срещу главата на правосъдния министър, за да бъде спрян неговият Закон за съдебната власт, в който е концентрирана истинската промяна на правилата на глутницата, която се разпорежда със съдебната власт.


Непростителна наивност: Нито историческия компромис (Конституцията) пуснаха, нито промените на правилата (Закона за съдебната власт) ще пуснат...


Залогът трябва да е колосален, за да свалят маските си толкоз откровено


Или зависимости и страх от единствения човек в държавата, който стои над законите - главният прокурор; или обвързани интереси в разрез със закона, които само стоящият над законите може да им осигури, което е същото.. Затова не им пука от избирателите (народа, както се изразяват понякога) - той пак ще ги избере.


В ситуация като днешната - с продажна политическа "класа", без алтернатива и надежда за изплуване от тресавището на корупцията и тоталната деморализация, в друго време и обстоятелства на сцената просто се появяват десетина читави офицери...


В демократично време надеждата е единствено осъзнатата съпротива на гражданите. Ако ги има.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK