What Just Happened (slight return)

Сотир Цацаров

© Анелия Николова

Сотир ЦацаровПреди време в Туркменистан до властта се докопа бившият партиен секретар Ниязов. Не след дълго промени името си на: "Първи пожизнен Президент на независима неутрална република Туркменистан Сапармурат Туркменбаши Великолепни". Всички трябваше да се обръщат към него само с това име, а който не – случваха му се разни неща.


Сетих се за умилителния Ниязов (който поне приличаше на Дийн Мартин), гледайки Цацаров (който не прилича). Подкрепен от 204 депутата неразбиваемо конституционно мнозинство, главният прокурор във всеки момент може да последва светлия пример на Туркменбаши и да назове себе си, например:


"Пожизнен вожд на Първа прокурорска република България Сотир Велики, Бащица на българите"
Стига да поиска – ще може. Засега не иска, защото още не е събрал онзи обем реална власт, който му се иска да има.


Превземането на България от Цацаров стартира още през лятото на 2014 година – между краха на Орешарски и втория възход на Борисов. Намърдал се в междупарламентарния вакуум, Цацаров бързо и видимо даде заявка, че ще взема цялата власт. Привика останалите власти на "дискусия" за бъдещето на КТБ – и останалите власти дойдоха. С което демонстрираха пред своите данъкоплатци, кой кого привиква – т.е. в кого е властта. Защото така си личи, в кого е властта: един привиква втори, а оня отива, макар да разбира, колко зле изглежда за него това отстрани.


Когато, след изборите, отново заработиха парламент и правителство, Цацаров започна да демонстрира влиянието си и в четвъртата власт. Не се мина месец-два – и Пеевските медии станаха пропагандна машина на главния прокурор (наричан, от крепостните депутати в парламента, просто "Главния" – както навремето партийните другари наричаха Тодор Живков).


Като стана дума за Живков, в последните месеци


Цацаров успя да надхитри Бойко Борисов в структурирането на авторитарната власт в страната


Борисов си мислеше, че прави ново БКП – т.е. партия на властта, във властта, завинаги над властта. След местните избори, Борисов реши, че това вече е постигнато – че ГЕРБ е БКП, а той е Тодор Живков; и че му предстоят 35 години на власт. Затова внезапно се върна към стария си образ на разпищолен нехранимайко от крайните квартали – не виждаше нужда повече да прави поведение.


Но зад строежа на новото БКП, оказа се, стои реалната власт на главния прокурор. На Борисов и ГЕРБ нищо не им костваше, имайки цялата власт по модела на БКП, да "пуснат" на обществото малко правосъдна реформа. Нито това щеше да им отнеме твърде от реалната власт, т.е. да крадат обществен ресурс заедно със своите приятели от подземието; нито щеше да ядоса някого. Напротив. Европа щеше да мърка, доволна, а българските граждани поне за месец-два щяха да се оставят да бъдат стригани от централна и местна власт, от централни и местни бандити.


ГЕРБ можеха да сторят това, но нямаха – оказа се – реалната власт. Цацаров натисна – и 204 депутати отвърнаха с пионерския поздрав "Винаги готов!". Борисов отиде да играе мач, за да не отговаря на неудобни въпроси. От парламента липсваха и неговите министри, освен определения за жертвен агнец Христо Иванов.


Това е онова, което се случи.


От пашкула на модела "КОЙ?" излетя главият прокурор, полу-неволно акуширан от Бойко Борисов


Властта, доскоро като че съсредоточена в ръцете на Бойко Борисов и неговия съратник Делян Пеевски, видимо се премести към Сотир Цацаров. Видимо, защото и Борисов и Пеевски тия дни се крият из храстите, а Цацаров стои пред публиката и стремително завзема нови територии на властта.


Почеркът на хора с психологическия профил на Цацаров е – никога да не оставят някаква власт извън себе си; и свирепо да отмъщават на всеки, който някога, по някакъв повод се е опълчвал срещу тях. Ако не правят това, избутаните встрани – в случая Бойко Борисов и Делян Пеевски – ще решат, че човекът не е толкова силен, колкото изглежда. И може да го заръфат.


Потвърждавайки психологическия си профил, след като превзе парламента, Цацаров веднага тръгна в атака срещу другите власти.


Внесе в Конституционния съд искане за прекрояване на Закона за адвокатурата така, щото адвокатите да не могат да гледат в паничката на прокурорите. Много по-интересен обаче е онзи знак, който Цацаров пусна към останалите видове власти в страната. В искането си към КС да конституира, като заинтересовани страни по проблема, различни държавни институции, Цацаров предложи на публиката списъка от власти, които възнамерява да подчини на себе си. А на тях им напомни, пак с този списък, че ги гледа изкъсо и не очаква те да се опъват.


Ето го списъка:


Народното събрание,


Министерския съвет,


Министерството на вътрешните работи,


Министерството на отбраната,


Министерството на финансите,


Висшия адвокатски съвет,


Висшия съдебен съвет,


Върховния касационен съд,


Върховния административен съд,


Министерство на правосъдието.


Тъй като в този списък единствено военните изглеждат по-костелив орех, Цацаров за всеки случай обяви, че ще разследва военния министър за сделката с МИГовете в Полша.


Това са властите, които Цацаров ще превземе (т.е. доколкото все още не ги контролира изцяло). Кого от несъгласните със себе си ще накаже ли? Христо Иванов, като начало, ще се окаже разследван. След това ще дойде редът на "любимите" му журналисти от "Дневник" и "Капитал". После – всички останали.


И вие, драги читатели, ще бъдете разследвани; този валяк, веднъж тръгнал, няма спиране


Ето го, уважаеми, превратът, който тече. Затова Пеевско-Цацаровите медии в последните седмици ни заливаха с теории за "преврат", прокарван от Реформаторския блок. Той, блокът, горкичкият, в момента е храносмилан от Бойко Борисов, както преди време той храносмля СДС. А превратът – т.е. незаконното и недемократично завземане на държавната власт – всъщност е на Цацаров.


От 9 декември, уважаеми, вече не се борим да има реформи – т.е. да изчегъртаме мафията от институциите и да си върнем държавата. Вече сме в положението да се борим срещу преврат.


Не искате? Имате си по-важна работа? Навън е студено?


Е, тогава тренирайте отсега, за да си нямате неприятности после: "Пожизнен вожд на Първа прокурорска република България Сотир Велики, Бащица на българите".


А какво стана с умилителния Сапармурат Туркменбаши Великолепни ли?


Умря.


* What Just Happened (slight return) - буквално от английски "Какво се случи току-що (малко връщане назад)". Заглавието е препратката и към Джими Хендрикс и албума му Electric Ladyland, който започва с дълга версия на Voodoo Chile, а по средата вкарва Voodoo Chile (slight return). 


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (98)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2195 Весело

  В същото време в което статуквото определяше Сотир за Велик прокурор на България един друг Велик българин играеше футбол.

 2. 2 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Цацата ги държи за топките всичките, щото са окаляни до ушите и при малко желание от негова страна, всичкото ГЕРБ/БСП/ДПС/атака/пфффф са абонати за койката над бай Ставри.

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 659 Неутрално

  Въпроса е кой държи прокурора?

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 5. 5 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1189 Неутрално

  Дайнов, днеска съм доволен от тебе. ! Домашното ти е съчинено с вдъхновение и ти пиша ШЕС. А ББ и избраната от него Цаца вече пишат партитурата на фадо белканто или фашо балканско...

 6. 6 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Е, все пак Бат'Бойко си го избра или му го избраха!

 7. 7 Профил на нихилист
  нихилист
  Рейтинг: 262 Весело

  А бай Ставри е строг и справедлив.

  Казана дума, хвърлен бумеранг. От в. Стършел
 8. 8 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 426 Неутрално

  сетих се за онези гербери, дето в самото начало на протестите носеха портретите на Пеевски и Цацата един до друг, носеха ги протестно и вдъхновено... а то излеза, че трябваше и портрета на лидера си още да сложат до тях

 9. 9 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2350 Весело

  Чудесна идея.

  Евлампи Великолепни доста ще ми тича, а съм бил само отряден председател.

  А че така наречената съдебна система е блато, което още кара по инерция от времената, когато специално е направена да обслужва руската диктатура в България няма спор.

  Но имаме разлики относно ВАРИАНТИТЕ за поправяне на това.

  Аз казвам, че всеки, който си мисли, че може да направи революция при сегашното разпределение на картите и после нещата да са окей е кръгъл глупак. Предполагам, че е добронамерен като замисъл като пререквизит да го окачествя.

  Други тези?

  Use your Illusion
 10. 10 Профил на foxa5
  foxa5
  Рейтинг: 744 Неутрално

  Дайнов Цацата, Борисов и Пеевски са едно и също - мафията в БГ.

 11. 11 Профил на tikvofob
  tikvofob
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "На Борисов и ГЕРБ нищо не им костваше, имайки цялата власт по модела на БКП, да "пуснат" на обществото малко правосъдна реформа. Нито това щеше да им отнеме твърде от реалната власт, т.е. да крадат обществен ресурс заедно със своите приятели от подземието; нито щеше да ядоса някого. Напротив. Европа щеше да мърка, доволна, а българските граждани поне за месец-два щяха да се оставят да бъдат стригани от централна и местна власт, от централни и местни бандити." Да си имаме уважението,но тва е меко казано наивно.Никой,който има цялата власт не би се разделил и с частица от нея.Властта е като от хероина,насита няма,само дигаш необходимата доза .

 12. 12 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9302 Неутрално

  Нахална и нагла цаца, ще дойде и твоя ред, незаменими няма.

 13. 13 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 662 Разстроено

  Гнусотията, синтезирана в цацаровидна форма, безметежно властва по нашата нещастна Родина. А Родината е нещастна, защото има нещастно население, което с цялото си поведение води именно до това - да е нещастно.
  И вината е само и единствено на това население .

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 14. 14 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 676 Неутрално

  До коментар [#4] от "angevins":
  Ако се напънеш малко ще ти дойде просветление свише кой го държи Цацата и не само КОЙ ,а и кой дърпа и на кой конците.Всички те са свързани като свински черва и на всеки му се знаят и кътните зъби-но като му дойде времето за това.

 15. 15 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Само с едно не съм съгласен с автора - че Цацаров е човека с голямата власт. Цацаров е слуга, той си продаде магистратската душа, още докато беше председател на окръжния съд в Пловдив. Цацаров е просто острието на кадесарското копие.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 16. 16 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1269 Неутрално

  Дайнов пише ли пише. Въобще не му и чета коментарите.

 17. 17 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "Пожизнен вожд на Първа прокурорска република България Сотир Велики, Бащица на българите"

  Ще ме извинява Дайнов, но това звучи изключително неубедително! Прави се опит да ни убедят, че опашката да върти кучето! На територията има само един Вожд и той има инициали ББ, а не СЦ или ДП. СЦ и ДП са

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 18. 18 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2804 Весело

  "Той, блокът, горкичкият, в момента е храносмилан от Бойко Борисов, както преди време той храносмля СДС."

  Почти е вярно, с една незначителна, символична добавка. СДС беше храносмлян от Костов преди 15 години,а в резултат на последвалите напъни, сред фанфари и аромати, като продукт от обработката се пръкна ДСБ. Много интересна партия- постоянно си търси коалиции-вирусоприемници, те вече са пет или шест. Удивително е,че продължава да намира такива, след като всички предишни неизменно предават Богу дух от лошо храносмилане. Може би, защото след всяка погребана коалиция ДСБ се изхитрява първа да нададе вой, че някой друг е храносмлял коалицията. Като в случая, например...
  А иначе Дайнов е прав, както винаги!

 19. 19 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 479 Неутрално

  му само съучастници! Аз имам хипитези защо е този масиран опит да се оправдае Вождът за сегашното положение и тя се основава на геополитическата ситуация и поведението на Вожда по този въпрос. Но само да кажа, че пак се прави изключително груба грешка като се онеправдава Вожда!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 20. 20 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Цацаров е опашката, а Вождът ББ е кучето! Няма как опашката да върти кучето, колкото и да се опитват да ни убеждават някои анализатори! Няма логика! САЩ трябва да жертват Вожда, а не да го бранят по този нелеп начин. Защото иначе рано или късно ще изгубят България!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 21. 21 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 662 Разстроено

  БулгарБаши, Цацаров - смрад, просто воняща смрад.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 22. 22 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 481 Любопитно

  Почва да напипва правилно нещата дайнов ...
  но засега просто има сделка между цацата и баце - според мен свързана с някой криминални проявления в миналото чиято давност не е минала... баце подарява съдебната власт на цацата, а цацата изчиства баце&со от някои притеснения
  после обаче предстои битката за надмощие между тях
  е да, след предателството на всички избрани от нас депутати в парламента от 9.12.2015 г., всичко това междувременно е за наша сметка - оскотяване и обедняване

  krastitel
 23. 23 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4135 Неутрално

  От статии файда няма, само радикални реакции могат да спасят нещо от това което е останало за спасяване!

  klimentm
 24. 24 Профил на proizvoditel
  proizvoditel
  Рейтинг: 1188 Неутрално

  Главният прокурор, както и всеки друг прокурор са адвокатите на държавата. Те трябва да бъдат оценявани единствено по броя и значимостта на спечелените дела. Независимост и имунитет могат да имат само лица, които са директно избрани от суверена - българският народ. Останалите са служители на тези дето са ги назначили.

 25. 25 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  До коментар [#4] от "angevins":

  в ноктите на сокола е...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 26. 26 Профил на gauss
  gauss
  Рейтинг: 426 Гневно

  Преди 25 години едни хора приеха една конституция и дволни си тръгнаха. Няма ли поне един от тях да се обеси?

 27. 27 Профил на tily_lily
  tily_lily
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ясно...не било правосъдна система, а прасовъдна система.
  Настроение: отвратено

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 747 Неутрално

  Цацаров е само слуга на Мафията. За другото Дайнов е прав....

 30. 30 Профил на donyon
  donyon
  Рейтинг: 645 Весело

  До коментар [#12] от "Peni Nikol":

  Ще дойде плод-зеленчук...

 31. 31 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1177 Неутрално

  Темата е много хлъзгава. Повечето хора не се интересуват от състоянието на съдебната система, понеже игрите там се играят от Големите Пари, а хората са Жълти Стотинки и това не ги засяга. Осен това схемите са неясни. Само по прозорливите разбират, че нещо се крие, нещо се изопачава - например когато вече почти две години се мълчи за паричните потоци на КТБ. Това е най-грижливо пазената тайна на републиката с цена към 4 милиарда лева ...
  Така че положението наистина е много лоще според мен.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 32. 32 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 721 Неутрално

  М. Ходорковский: В отсутствие института честных выборов , единственный способ смены власти — это революция.

  http://echo.msk.ru/blog/open_russia/1673824-echo/

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 33. 33 Профил на tedif
  tedif
  Рейтинг: 1292 Неутрално


  Единственото,което ме успокоява малко,е факта,че цацата има щерка.То Оня си знае работатат...

 34. 34 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 2535 Неутрално

  Съгласен съм с Евгени Дайнов за мрачната мафиотско-комунистическа фигура на Цацаров. Той е, обаче, само еманацията на това, което става в посткомунистическа България. За да се разбере причината за състоянието на цялата ни правна система, а и на цялата ни "правова" държава, както я определи в началото на метаморфозата Петър Младенов, трябва да надникнем първо в зародиша на тази гъжва. Скопеното Право беше и все още е главният бастион на екс-дс контролировчиците на прехода. Лабиринтът на грабежите и изнасянето на капиталите зад граница, започнали още през 1985-та година, са само част от беззаконието в мрака на четиридесетте години на миналия век. Кръвта, спечена по отнетото имущество, беше онзи правов печат, с който комунистическите разбойници легитимиреха властта си: "С кръв сме я вземали". Последвалият чудовищен терор и пълното беззаконие се базираха само на един правов текст - член първи. Всичко друго беше карикатурна реторика, а съществуваше като закон и особено мръсна практика - когато някой партиен гаулайтер особено настъпи в ла.ната на своеволието и престъпленията, то винаги го махаха, но за да го издигнат на по-висок пост, така беше отредено в кагебистката библия. И контролът върху юристите почваше от първия ден на студентските скамейки, там ДС и комунистическите началници гледаха под микроскоп всяко косъмче на допуснатите в системата. Всеки, дръзнал да упражнява правна самодейност чрез спазване на законността без оглед на партийната воля, биваше набързо смотаван в глуха линия, а нагоре пълзяха само шушумиги и престъпници. Да припомним прословутия случай с Янчо Таков, друг биха затворили за десет години с такова нарушение, а него го направиха библиотекар в ЦЗ. И при това всичко беше постановка, затъмнила истинското съдържание на "стоката", наречена "кожуси". А един музикант беше натирен в затвора за две години за два чифта дънки, сложени в куфара преди заминаването в Русия. В затвора леко си посчупи гръбнака на строежа, опропасти си кариера, бъдеще, всичко..."Правото" в СУ беше люпилнята на кадровиците в ДС, дори Школата в Симеоново нямаше по-голяма тежест за тежка кариера от придобитата диплома там. Едва ли може да се установи колко от българските юристи са били сътрудници на ДС, по-мъчно е да се разбере колко не са били, все едно да търсиш игли в купа сено. И какви доносници-прависти само изтеглиха за ушите , за да ги направят дейни участници в "прехода", почнете от Доган, па минете през цялата плеяда, за да стигнете до НДСВ и пр., и пр. Разбира се, не всичко може да се определи като черен мрак в съдебната система, защото и в най-поквареното създание има частица човещина, пък и никоя държава не би съществувала без правна система. Но нашият случай, изцяло пресъздаван под опеката нта кагебистките разпоредби и до днес обслужва само интереситеи интересите на екскомунистическата каста, съществуваща днес като олигархична мафия с милиционерско путинска неофеодална власт..

 35. 35 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 869 Неутрално

  Цаца ли? Цял Сотир.
  Сотир Великолепни.

  Сотир Великолепни - добре звучи, а?
  Навремето не искахме президентска република, сакън да не би да не станел някой сакатлък и да се нахендриме на някой като Путито.
  Е, сега се нахендрихме на прокурорска република.
  И тя няма да е много по-различна под водачеството на Сотир Великолепни.
  Само дето Путито е малце късичък, а Сотито е малко възпълничък.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 36. 36 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1452 Разстроено

  [quote#13:"Rhapsody of Fire"]И вината е само и единствено на това население [/quote]
  Безспорно е така. Виновни сме ВСИЧКИ, било то "красиви", образовани, почитатели на кебапчетата, ракиите, театъра...
  Тези които "нямат време" за да надигнат глас и да излязат на улицата, тези които са притиснати до стената от немотия, тези които не изтраяхме аджеба този "преход" да донесе нещо смислено и емигрирахме.
  ЦЯЛОТО ПЛЕМЕ българско е ВИНОВНО за това че страната ни се превърна с КОЧИНА и прасурси като Цацата или Помпиерът се награбиха и предоха с власт.
  Няма ГРАЖДАНСКО общество, няма ВЪРХОВЕНСТВО на ЗАКОНА, няма "имунна система".

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 37. 37 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ахо им е нужен преврат, значи има срещу какво. Ако има срещу какво, няма да им стигне преврат. Стани част от назрелия БУНТ - отчаян и всенароден! Не за нов овчар-пожарникар, а за ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА във всички власти сами да решаваме нещата, когато избраните да ни служат НИ ПРЕДАВАТ.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 38. 38 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ахо им е нужен преврат, значи има срещу какво. Ако има срещу какво, няма да им стигне преврат. Стани част от назрелия БУНТ - отчаян и всенароден! Не за нов овчар-пожарникар, а за ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА във всички власти сами да решаваме нещата, когато избраните да ни служат НИ ПРЕДАВАТ.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 232 Неутрално

  Пожизнен друг път. Главният прокурор на страната има мандат от 7 години, 3 вече изтекоха.

 40. 40 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Факт е, че Делян Пеевски, Цацаров и Цветлин Йовчев замисляха да тикнат Борисов и Цветанов в затвора. Където щели да го довършат, Борисов, де, по собствените му думи. И сакралният въпрос на Делян Пеевски от трибуната на парламента към Борисов и Цветанов - страхувате ли се? И подмятането на зам.лидера на ДПС Бисеров - боли ли като ви вадят зъбките... И т.н. Цацаров влезе с летящ старт в политиката ... За изумление и потрес на Борисов и Цветанов. Подгонвайки ги по всички правила. В никакъв случай Борисов не следва Цацаров днес като пале, щото му е симпатичен, или съмишленик, или нещо от този род. Прави го зорлем, гъне се и се гърчи, но го следва. Обяснява го с етническия мир. Тъй като бил човек на ДПС. Възможни са и зависимости. Възможен е и натиск отвън. /Историческото фото с Ердоган, на което Цацаров изглежда твърде нахъсан и решен да следва докрай инструкциите/ Но не е само до Цацорв проблемът. Истината е, че сагата с тези конституционни поправки е само претекст да скандализират реформаторите и да ги изгонят от властта. Затова не ги отрязаха отведнъж, а сториха историческия компромис, Поизчакаха да мине време, през което медиите на ДПС оляха с помия въпросните реформатори и чак накрая ги порязаха. Сега е техен ред да реагират като излязат от властта. На Борисов Пеевски, Цацаров и ко не случайно са му подсказали да издигне алтернативна на реформаторската кандидатура за правосъден министър. За да ги скандализира допълнително. Брилянтно! Но това не го е измислил Местан. Тук Анкара, пък и Москва, имат неограничен терен да пробват политическия си инженеринг и да плетят интриги. Борисов е колелце от механизма.

 41. 41 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Браво, много точно е нецелен синдромът на Цацаров! Мечтата на този болен комплексар -прокурорска република - е на път да се сбъдне. Република Мутриландия!

 42. 42 Профил на dr_t
  dr_t
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Вече #КОЙ си показа част от армията слуги, засега 204. Очакваме бройката бързо да набъбне в следващите дни, но да не забравяме, че честните хора, искащи реални реформи са МНОГО ПОВЕЧЕ - вчера 500, днес 800, утре - много хиляди... по улици и булеварди...

 43. 43 Профил на dedalus
  dedalus
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#28] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Пророк Илия, ти да не си всъщност цар Цаца?

 44. 44 Профил на pepisky
  pepisky
  Рейтинг: 10 Неутрално

  Тая шия не е от туршия.

 45. 45 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 679 Неутрално

  Добрата новина е, че Дайнов не е самотен глас на истината. Обществото ни порасна и основотелно вярва в силата си да не остави страната ни в ръцете на корумпираната шайка ламтяща за пари и власт.
  Борисов е неспособен да се справи с общественото отвращение от дребните му игрички и ще бъде отстранен от властта поради непригодност да я упражнява.

  Navigare Necesse Est
 46. 46 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 527 Неутрално

  Добре дошли в Ца(ца)рство България!

  "Я з москалями не балакаю!"
 47. 47 Профил на nikolay_mihaylov
  nikolay_mihaylov
  Рейтинг: 486 Любопитно

  Ама че повърхностен "анализ". Както вече посочиха преди мен, опашката не може да върти кучето. Любопитно е как либералите-легалисти имат нужда от свръх-простички обяснения, при това персонални. Предишните протести бяха срещу Пеевски, сега огънят се фокусира върху Цацаров. А това са само привидности. Ироничното е, че легалистите настояват за реформа на "правната" "система", а си умират да обвиняват някакви персони (при това фигуранти) за проблемите.

 48. 48 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  Както можеше да се предполага Дайната е толкова неграмотен в музиката, колкото и в политиката. В албума, за който Миндя говори имаме заглавие "Voodoo CHILE", но другата версия е озаглавена "Voodoo CHILD (Slight Return)", а последното в скобите не означава нищо друго освен лека версия, вариант на композицията. А отгоре на всичко когато протестърите лежаха по паветата обявяваха за комунист всеки, който им казваше, че ще докарат мутромилиционерите пак на власт. Те си избраха Боко и сега не им остава нищо друго освен да страдат от собственатото си малоумие.

 49. 49 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  Йевгейний пак е предозирал!
  Цацаров беше избран от настоящия премиер!
  Докато не го подхвана за Костинброд, не си спомням особени възражения към проявите му!
  Нека го сравним с предшествениците му - категорично покойният Татарчев и Филчев бяха по- неадекватни от него и то значително! Тогава, обаче никой не се пробва да ги маха, защото ги измислиха на Раковска 134, главно един корифей, който едва напоследък спря да си боядисва косата... Борис Велчев беше човек на Гоце, но в КС го номинира Плевнелиев!
  И какво? Сега версията е, че Цацаров е зиточника на всички кахъри в съдебната система?! Кой го твърди? И двамата които се дерат в авангарда, със сигурност едва ли са по-квалифицирани от него! Освн това, самият Христо Иванов преди месеци твърдеше в прав твкст, че няма проблеми с Цацата...
  Човек да се чуди кога са били искрени?

  I Want To Believe
 50. 50 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 192 Неутрално

  Преди да пишете, прочетете внимателно биографията на Цацаров в Уикипедия. Тя започва така..."Сотир Стефанов Цацаров учи в Езикова гимназия "Пловдив" и право в Юридическия факултет на Софийския университет. Член на БКП в казармата още преди да започне обучението си по право университета. Семеен, с едно дете. Владее английски език.[10][11].
  Нататък също е интерсно. Нотариус Цацарова също е интересна.

 51. 51 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 679 Неутрално

  До коментар [#49] от "2.50":

  Може ли да прочетем мнението ви, когато спрете да се чудите и замените инфантилните изброявания с някакъв извод и препоръка.

  Navigare Necesse Est
 52. 52 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2422 Неутрално

  До коментар [#51] от "Schopenberg":

  Вие от свое име или водите опашка след себе си?
  😀

  I Want To Believe
 53. 53 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  Не искам да си спомням за радостните подскоци на селските либерали когато се формираше "единствено възможното" "реформаторско" мнозинство, в което паважните сили на прогреса не се посвениха да се коалират с отявлени нацисти, болшевишки отрепки и обикновени рубладжии. И къде са тръгнали сега да ми обясняват, че не са оцапани до ушите. Събитията напоследък показват, че цикълът на Радан се затваря. Връщст се на паважа да ядат планктон.

 54. 54 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8445 Неутрално

  То и Цацарови има за какво да ги разследват,ама няма кой.Над него е само Господ.А иначе Дайнов е абсолютно прав,ние ще сме първата прокурорска република в света.

 55. 55 Профил на 4i4oti
  4i4oti
  Рейтинг: 1210 Неутрално

  Какво излезе според Гената: Бойко-тъпанара се е предал пред Цацаров и го е превърнал в най-овластения в държавата. По неведоми пътища Цацата е натиснал и 204 депутата за целта. След малко цялата секта на Костов ще се прехвърли от материалчето на Петя Владимирова в този форум и с огромно болшинство ще защитят тези смайващи глупости. Юруш да свалим правителството!

 56. 56 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#2:"el_duderino"]Цацата ги държи за топките всичките, щото са окаляни до ушите и при малко желание от негова страна, всичкото ГЕРБ/БСП/ДПС/атака/пфффф са абонати за койката над бай Ставри.[/quote]

  По-скоро обратното - Цацата си го избраха, за да мишкува и покрива каквото трябва. Респективно има с какво да го държат за топките.

  "Шокираща е информацията, която се съдържа в писмото, че Делян Пеевски предал 5 млн. лева на Сотир Цацаров, за да плати на Ахмед Доган и така да подсигури своето избиране за главен прокурор от свързаните с ДПС членове на ВСС. Срещата Пеевски – Цацаров се е състояла в хотел Берлин на 20.12.2012, пише в писмото, и е била записана. "

  https://bivol.bg/%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%BB%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D1%89-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B2%D0%B0-%D1%81.html

 57. 57 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8445 Неутрално

  До коментар [#56] от "vat69":
  Къде е писмото,че три години не е видяло бял свят и Цацаров разиграва цялата държава,за да угоди на някого?

 58. 58 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Само не разбрах кой е виновен. 25 години казвате на хората какво да правят, давате им ум и ценни съвети, строите и поддържате вашата система и в крайна сметка се получава този резултат. Личната вина на автора къде е?

 59. 59 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3631 Неутрално

  "А какво стана с умилителния Сапармурат Туркменбаши Великолепни ли?
  Умря."

  Авторът дали е предполагал, че някой ще прочете статията много внимателно и ще прозре асосиацията? И много ще се уплаши. Щото звучи доста зловещо.

 60. 60 Профил на Чърчил
  Чърчил
  Рейтинг: 802 Неутрално

  Сега е момента главния прокурор да инициира промени в конституцията, чрез поправка гарантираща на не'ЗАВИСИМИТЕ прокурори забрана за съдебно преследване след отделяне от "пасажа " на Цацата.

  ЗАВИСТТА ТРЯБВА ДА Я ЗАСЛУЖИШ.СЪЖАЛЕНИЕ ПОЛУЧАВАШ БЕЗПЛАТНО
 61. 61 Профил на Dwight Schrute
  Dwight Schrute
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#57:"rosiraycheva50._"]Къде е писмото,че три години не е видяло бял свят и Цацаров разиграва цялата държава,за да угоди на някого?[/quote]

  Дал съм линк. Цък.

 62. 62 Профил на Форд Префект
  Форд Префект
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#28:"ПРОРОК ИЛИЯ"]Като разгромяваща статия в "Работническо дело"... [/quote]

  Вижда се, че вместо приказки на малък са ти чели статии от "Работническо дело".

 63. 63 Профил на crazyjohny
  crazyjohny
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Много шаблонна статия-комунистите,БКП,живков,туркменистан и незнам си какво,истината е че става въпрос за организация тип Коза ностра,а не БКП,има няколко фамилии или казано по друг начин групировки-ДПС,котараците,капитал и още няколко,всички тези са си разпределили територията и влиянието,всички тези фамилии имат представител в комисията на мафията ,такава е самата структура на Коза ностра.Какъв се явява Цацаров е цялата схема?Ами той е член на комисията,което е много различно от това да е пожизнен вожд,много често такива като него стават курбан

 64. 64 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1028 Любопитно

  Имат ли Евгени Дайновци и други АОНСУ-вци да пишат с възмущение? Те 26 години ни проглушиха ушите, колко хубаво било, цяла България да е собственост на няколко души като Пеевски(по либералния модел БЕЗ доказване на произхода на капитала). Е, освен държава, си имат и главен прокурор и правителство! И то НЕ от вчера!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 65. 65 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1028 Неутрално

  Делян Пеевски предал 5 млн. лева на Сотир Цацаров, за да плати на Ахмед Доган и така да подсигури своето избиране за главен прокурор от свързаните с ДПС членове на ВСС
  Срещата Пеевски – Цацаров се е състояла в хотел Берлин на 20.12.2012, пише в писмото, и е била записана. На следващия ден Цацаров се срещнал с лидера на пловдивските социалисти Георги Георгов, който посредничил при сделката. За срещата на Цацаров с Гергов също се предполага, че е била записана.

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 66. 66 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#4:"angevins"] Въпроса е кой държи прокурора? [/quote]
  Със сигурност не от видимите "играчи"(актьори), но КОЙто и да е "всичко е под контрол", представлението си тече, зрителите в залата похъркват и края му се не вижда?!!!
  "А какво стана с умилителния Сапармурат Туркменбаши Великолепни ли? Умря."
  НяКОЙ чакат хепиенд в края на представлението, но той за сега е неизвестен?!!!!

 67. 67 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#47:"nikolay_mihaylov"]Любопитно е как либералите-легалисти имат нужда от свръх-простички обяснения, при това персонални. Предишните протести бяха срещу Пеевски, сега огънят се фокусира върху Цацаров. А това са само привидности. [/quote]

  Добре, примерно и за Лукашенко, и Путин, и Хитлер, и Мусолини, има "интереси" и "процеси". И какво, според вас а легитимно човек да излезе и да протестира срещу "интересите" и "процесите"? А ако фокусира протеста срещу Путин или Мусолини то е наивен глупак?
  И не Кадафи или Садам са били палачи, а "интересите" и "процесите" зад тях? Глупости!
  Процесите са си процеси, а индивидуалните власт-имащи са индивидуални власт-имащи, и именно опитът убиецът с нож в ръка да се оправдае в съда с това че е е виновен не той, "процесите" накарали го да забие ножа, е инфантилизъм

 68. 68 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#58:"Anonymous"]25 години казвате на хората какво да правят, давате им ум и ценни съвети, строите и поддържате вашата система и в крайна сметка се получава този резултат. Личната вина на автора къде е? [/quote]

  Айде айде, пролетарска ненавист към 'очилатковците' и сливането им в едно чучело което да се бие с гега за здраве.

  Българското общество ако наистина беше изградено по схема зададена от Дайнов, сега щеше да има рок фестивал всеки уикенд във всяко населено място, легална марихуана, екологично-ориентиран пост-консерватизъм от анархистично интерпретиран Едмунд Бърк, и законово блокиране от заемане на властови позиции на всеки получил и рубла от Путин, независимо през колко посредници.

  Е като се случи това обществено устройство, тогаве вече шийте брадато чучело с китарка и размахвайте гегата ако сте недоволни от резултатите.

 69. 69 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Игривите коментарчета и каламбури, изпляскани от нощната смяна, не отговарят на съществения въпрос. Какво се случва след излизането на РБ от властта. Или поне на "тесните" реформатори. Възможна ли е правителствена криза или управлението продължава на куц крак. Все по-зависимо от московско-анкарската гилдия. В какви конкретни измерения ще се вмести ДПС, например. Ще получи ли жадуваните ресори с европейските пари и т.н. Едва ли на първо време. Пък и зависи какъв терен ще освободят реформаторите.

 70. 70 Профил на analysethis
  analysethis
  Рейтинг: 217 Весело

  Аритметика за Реформатори

  Вземам разпечатката от гласуването на скандалния чл. 130а, ал. 3.

  Той мина с 204 гласа „за”, от които 83 на ГЕРБ. От Реформаторите 10 са против, 10 се въздържат и 3 отсъстват.

  Първо – с какви очи Радан Кънев обвинява ГЕРБ, че не са си удържали на думата и подписа, след като на практика така направи повече от половината РБ?

  Второ – да приемем обратното, че ГЕРБ бяха гласуват заедно с РБ и тогава двете коалиционни формации събират 83 + 10 или общо 93 гласа. Въздържалите се си остават 11, а „за” – останалите, или цели 100 гласа.

  Трето – така се отрязва „бързата писта”, текстът не минава и целия закон за изменение на конституцията отива в Пета Глуха.

  Сега, обаче, трето четене се очаква още другата седмица.

  То ще отвори вратата за промени в процесуалните закони, които са сочени от мнозина юристи за по-важни от самите промени в конституцията. И слава Богу за тях е необходимо обикновено мнозинство.

  Е, как така ГЕРБ провали съдебната реформа?

  Както казват адвокатите по филмите: „Нямам повече въпроси Ваша чест”.

  Не, всъщност имам!

  Как така задачата над задачите, която осмисля присъствието на РБ в тази коалиция и във властта, се подкрепя при гласуване в най-спорната си част, която даде повод за оставки, само от 10 души?

  Някой демократ-депутат от биографичното дясно ще поеме ли отговорността да обясни на избирателите си как така по-малко от половината от техните избраници защитават предизборните си обещания?

  Как така 10 души от РБ ще търсят отговорност от всички останали след като самите те вътре в коалицията се държат безотговорно?

  http://vevesti.bg/

 71. 71 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1289 Неутрално

  Обичам да чета Дайнов, макар не винаги да съм съгласен с него.

  Не мисля, че не му ясно, че Цацаров е само инструмент и като такъв не той държи реалната власт.

  Той я олицетворява в момента, но не я държи.

  По простата причина, че е станал главен прокурор по същия начин, по който се взима всяка друга върховна длъжност в държавата - с благословия и след осигуряване на необходимите компромати за да може съответния кадър да бъде управляван.

  Цацаров има законова власт и то немалка, но реалната власт е в реалните ДС кадри, които са го издигнали и които държат цялата верига от мръсници под него.

  Аз лично вярвам, че и Бойко е премиер с благословията на същите. И те не му дават да надигне глава.

  В този дух трябва да се отбележи, че не Цацаров заплашва другите власти, а просто мафията.

  Цацаров е само нейн говорител.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 72. 72 Профил на rotor
  rotor
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Относно Новия Диктатор Цацаров - Достатъчно е да прочетете тази статия в Капитал: Главният прокурор се опитва да отнеме правото на проверка на Висшия адвокатски съвет при отказ от съдействие - http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2015/12/10/2667530_sotir_cacarov_vkara_tekstove_ot_zakona_za_advokaturata/?ref=embed&source=www.dnevnik.bg  "Успехът не е окончателен, провалът не е фатален! Онова, което е от значение, е куражът да продължиш!" Уинстън Чърчил / " Success is not final, failure is not fatal! It is the courage to continue that counts!" Winston Churchill
 73. 73 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 851 Весело

  До коментар [#70] от "analysethis":

  ++++++++++++++++++++++++++++++++

  Ясно и точно.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 74. 74 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 785 Неутрално

  Няма нищо необичайно в "аритметиката", предложена от № 70. Онагледява разделението на "тесни" и широки" реформатори. Т.е. "широките" ДБГ, СДС и някои други срещу ДСБ. Разкрива се и вероятното развитие. Може би ДСБ напускат, ДБГ и СДС остават. При всички случаи остават. Това показва, че целта на кукловодите е постигната половинчато. Беше важно целият РБ да напусне. Което ще отвори повече терен за ДПС. Въпреки, че любимата конфигурация на ДПС властта напълно да зависи от него и само от него няма да бъде налице. Друго е да ритнеш, ако ти се прище, дадена власт, както ритнаха Орешарски и Станишев. Друго - да го правиш с подръчни средства и кандърми на още фактори.

 75. 75 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1221 Неутрално

  Нека аз да попитам следното: Цацаров е избран за главен прокурор на 20.12.2012 г. Мандатът му е 7 г. Т.е приключва на 20.12.2019 г. - т.е след има-няма 4 години.
  Какво му е пожизненото на това?
  Какво ще стане след като мандатът му свърши?
  Къде ще отиде т.нар реална власт - в новия прокурор?
  Кой ще избере новия прокурор - ако ББ е отново на власт той ли? ИЛи ще си го избере цацаров?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 76. 76 Профил на silverman
  silverman
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Много кратък и точен анализ на случващото се. Поздравления г-н Дайнов!

 77. 77 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 665 Гневно

  Проблемът на проблемите е, че и да протестираш - вече не знаеш на кого да имаш вяра.
  ... Сегашният "опозиционер" Радан Кънев вече втори път обръща палачинката "за" или "против" Борисов/ГЕРБ ...
  ... Мартинчо Димитров вече много добре се ориентира кои заеми са "правилните" и престана да хрипа ...
  ... За Лукарски и Кунева да не говорим - там нещата отдавна са жълто-кафяви.
  ... Посочете ми един читав политик ?!?!?!

 78. 78 Профил на dggm
  dggm
  Рейтинг: 487 Весело

  "Накрая трябва да остане само един"

 79. 79 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#68] от "yxm09384148":

  А ако това общество беше изградено по схемата на комунистите, светлото бъдеще щеше да е в пъти по-светло. Провалът си е провал, независимо какво си искал да направиш, по резултатите се съди!

 80. 80 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#79:"Anonymous"]А ако това общество беше изградено по схемата на комунистите, светлото бъдеще щеше да е в пъти по-светло. Провалът си е провал, независимо какво си искал да направиш, по резултатите се съди! [/quote]

  Комунягите са имали тотална власт в продължение на половин век и повече. Наистина--може да се каже че са се провалили с гръм и трясък. Дайнов пише статии, свири на концерти, мерва се по ТВ-то, и преподава. По какъв аршин десетилетията пълна власт на червените е равна на статийките на Дайнов?

  Или сме на ниво "епа мервал съм по телевизоро, начи и он е министар?"

 81. 81 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  [quote#75:"bludniq_sin"]Нека аз да попитам следното: Цацаров е избран за главен прокурор на 20.12.2012 г. Мандатът му е 7 г. Т.е приключва на 20.12.2019 г. - т.е след има-няма 4 години.
  Какво му е пожизненото на това? [/quote]

  Те и Путин и Лукашенко и Ердоган и Орбан и пожизнените султани на Турменистан и Казахстан и т.н. са все-така--демократично бате, по процедурка, с ясни мандати ограничени по А, Б, и В, обаче като вземеш реалната власт, останалото е въпрос на терминология и задкулисни договорки.

  Дадеш ли на ченге шанс да се установи, той ще го вземе, мандатите са гарнитура.

 82. 82 Профил на T.Tanev
  T.Tanev
  Рейтинг: 217 Гневно

  Силно съжалявам че истинското ВМОРО не съществува - на тия кръвта щеше да е омърсила софийските улици отдавна!

 83. 83 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Стопиха се илюзиите, че мафията ще отстъпи от власта. Това са същите хора ограбили при Орешарски, за втори път народ и държава.

  оанес
 84. 84 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Въпроса е "КОЙ" управлява Цацаров, защото зад него стои силата, силата която държи досиетата на прехода. Понеже няма чисти, стръхът водещ до подчинение е голям.

  оанес
 85. 85 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Без анестезия, браво!

  generator
 86. 86 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#80] от "yxm09384148":

  Много слаб опит за измъкване. Значи, ти отричаш медийната власт - четвъртата, която аз наричам първа, която четвърт век се захранва с материали на такива като него. Ами, той и Пеевски не е министър и даже не го дават по телевизията. Каква власт пък е той, та толкова му се връзват? А тези, които Дайнов пробутваше да управляват - те нямаха ли реалната власт? Ако не - къде беше разбирачът Дайнов да види, че те няма как да имат реалната власт и да не пробутва една утопия?

 87. 87 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#86] от "Anonymous":

  Драги, ако чак толкова ви е нужно Дайнов да е виновен за всичко, веднага спирам да ви преча. Всеки има нужда от своя си терапия и/или илюзия за да функционира, стига да не страдат в реалния свят други хора като цена на тази терапия. Ако вашият подход е безобиден--а се надявам че е --желая ви успехи и добро настроение.

 88. 88 Профил на independent2
  independent2
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Много слаба теза на Дайнов.
  Изобщо няма хляб в нея...
  Проблемът на правосъдието въобще не е в боричкането между съдии и прокурори. Всичките са един дол дренки.
  Проблемът е, че са безконтролни, а не че им липсва независимост.
  Въпросът е за създаването на механизми, които да ги правят по-отговорни към обществото.

 89. 89 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 946 Неутрално

  Трудно ми е да повярвам, че лицето Сотир Ц. е властелин на държавата. Още по, че другото обло Делян П. е всмогъщ олигарх. Това са едни обикновени пионки. Същи Боко. Те имат задачата да бъдат на светло, да играят някъкви си. Няма спор, играят ги добре, след като и Дайнов ги обява за владетели на статуквото. Но, аз си мисля, че са марионетки и са управлявани от могъщата, сенчеста корпорация БКП/БСП/ДС/КГБ. Тук са парите, тук е ограбената държава с нац. капитал. Тук са структорите, които проведоха т.н. ''преход''. Тези на днешната сцена са актьори. За 26 години се смениха много, но режисьорите са едни.

 90. 90 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 482 Весело

  "Пожизнен вожд на Първа прокурорска република България Сотир Велики, Бащица на българите"
  Една забележка към автора, чисто семантична: - "прокурорска република" е нонсенс. Нещо като дървено желязо. Ако е "прокурорска" няма как да е "република" и обратно.

 91. 91 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#54] от "rosiraycheva50._":

  Господ, но този с рогата.

  оанес
 92. 92 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Истинските хора не се поддават на шантаж. Държал ги Цацаров за топките! Ставаш и казваш какво има Цацаров срещу тебе и той е вече безпомощен да ти влияе. Никакъв гръбнак, никакво самоуважение. Жалки нищожества. Явно нашите първи мъже са фусти и то мюсулмански, щото жените ни са ербап.

 93. 93 Профил на Quest
  Quest
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Тъпичко и подвеждащо. И Цацата е марионетка на мафията също като Боко и Местан. Това че са изведени на предна линия нищо не значи.

 94. 94 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 3712 Любопитно

  МОЧА имени П.Лелина

  На кого да верваме??

  В съседна стая на МВР форума
  Цветанов разпозна саботаж против Премиера.

  До коментар [#15] от "меншевик":

  Само с едно не съм съгласен с автора - че Цацаров е човека с голямата власт. Цацаров е слуга, той си продаде магистратската душа, още докато беше председател на окръжния съд в Пловдив. Цацаров е просто острието на кадесарското копие.

 95. 95 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2499 Неутрално

  Не съм съгласен, че Цацаров играе срещу Боко и Пеевски, които се криели в храстите. В случая става дума за организирана по неволя от всички гореизброени група за управление (и източване) на държавата, в която важат правилата на омертата. По неволя, защото при други условия всеки от тях би прерязал гърлото на другия, ако не зависеха един от друг. Всъщност, скоро те ще се окажат тъкмо в такава ситуация, тъй като управляват ограничен ресурс, а апетитите им са неизмерими.

 96. 96 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#87] от "yxm09384148":

  Пак измъкване и подмяна на въпроса - вместо да кажеш, че позицията му е била правилна, казваш, че нямал власт, не зависело от него. С това потвърди грешната му позиция.

 97. 97 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Точно така, всеки който не успява да промени света не успява защото има грешна позиция. Ако беше прав--щеше да успее. Карма-дарвинизъм--поздравявам ви за тази философска находка.
  Лек ден.

 98. 98 Профил на Anonymous
  Anonymous
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#97] от "yxm09384148":

  Само че проблемът е, че в държавата се правеше това, което той казваше да се прави - на власт и като политическо предлагане бяха посочените от него хора, системата е такава, каквато той казваше, че трябва да бъде - демокрация, равно избирателно право (с незабележими изключения като някаква си 1/4 от населението под 18 г.), е, не успя само да накара хората да гласуват, както на него му се иска, но това и не влиза в сметката, защото според нея те трябваше сами да решават.

  От това и от казаното от теб следва, че именно тези му позиции са били грешни! Ако сме постигнали съгласие по това и по конретиката, може да се премине и към въпроса за вината.

  Впрочем, далеч не само аз говоря за влиянието на това съсловие:

  http://www.blitz.bg/news/article/381018

  Прати им и на тях съобщение да се подложат на терапия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK