Пеевски и Цацаров - начало на прокурорска династия

Делян Пеевски

© Юлия Лазарова

Делян ПеевскиВ крайна сметка става въпрос за пари.


Проблемът на България е в политическата корупция и това, че огромна част от публичните ресурси са в ръцете на малък олигархичен елит. Който и да е на власт, икономическите ползи винаги отиват на едно и също място. Интересите на този елит не се променят, променя се само фасадата на политическата формула. Върви непрекъсната имитация на реформи, за да може всъщност нищо да не се промени.


Контролът върху медиите, съдебната система, тайните служби и независимите регулатори, позволява обществените ресурси да се източват в неограничени размери, защото липсват ефективни защитни механизми.
Да, става въпрос за главно за пари, но и за принципи и ценности


Потъпкването на базовите ценности на свободното общество и принципи на демократично управление, позволява българските граждани да бъдат системно ограбвани от своя политически елит. Ограбването е на две нива. Крадат се средства от бюджета, държавните фирми, еврофондовете, държавните инвестиционни проекти, но и нещо по-лошо. Открадната е надеждата за промяна и развитие в бъдеще.


Централна роля в схемата за възпроизводство на този порочен модел, популярен като моделът "КОЙ", от мандат на мандат играят Висшият съдебен съвет (ВСС) и прокуратурата.


В продължение на няколко години, с последователна политика в рамките на три политически мандата, корупционното задкулусие, обединено около ДПС и ръководено от депутата на движението Делян Пеевски, придоби квалифицирано мнозинство - 16 от 25 члена на ВСС. Това мнозинство избра за главен прокурор Сотир Цацаров, което го постави и в дългосрочна зависимост.


Заедно с подвластните на Пеевски жълти медии, прокуратурата е основното оръжие за репресия и омаскаряване на основните политически и граждански опоненти на ДПС и на партията, с която ДПС текущо
"консумира" властта. В момента това е ГЕРБ. Преди това беше БСП, по-преди отново ГЕРБ.


Липса на опозиция = голямо корупционно мнозинство


Оплюването на опоненти, съчетана с изкушенията на корупцията, доведе до простия факт, че в България няма политическа опозиция. Гласуванията на промените в Конституцията ясно показаха, че в парламента има широко корупционно мнозинство от над 204 гласа от 240, включващо всички политически партии без половината от Реформаторския блок. Всеки от въпросното мнозинство по някакъв начин е "уреден", "доволен" или заплашен.


Липсата на опозиция и фактът, че една партия подкупва и шантажира останалите е причината, всички опити за реформа да са толкова болезнени и с непоносима лична цена за дръзналите "реформатори".


Министърът на правосъдието Христо Иванов и ко-лидерът реформаторите Радан Кънев изпитаха това на гърба си. Те бяха буквално потопени от "помията" на медийната група на ДПС в седмиците преди гласуването на Конституцията в парламента.


Чрез мнозинството си във ВСС и някои ключови кадрови назначения в съдебната система, ДПС и Пеевски започнаха да изграждат мрежа на корупционно влияние и в съда. Как функционира тази мрежа стана доста ясно от изтеклите записи между съдия Ченалова и съдия Янева - с политически натиск, договорки, услуги, пари и неслучайно разпределение на ключови дела.


Записите и интервютата на Ченалова публично потвърдиха, че основното влияние върху решенията на ВСС в момента идва от Делян Пеевски и Бойко Борисов, чрез главния прокурор Сотир Цацаров. Важна роля в описаната мрежата има и председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев.


Ключовата подробност е, че влиянието на Борисов, преминава през мнозинството на Делян Пеевски във ВСС.


Обсада на последната крепост


Различните съдилища са единствените останали овластени институции, които могат да защитят законовите права на българските граждани. Затова съпротивата на лобито на ДПС и Делян Пеевски срещу автономията на съдиите и обществен контрол над прокуратурата е толкова ожесточена.


Това е битка за последния оцелял бастион на независими институции и демократична държавност, който е в състояние да защити правото на свободно изразяване и различно мнение, правото на собственост, правото на избор.


Вместо да се подобри, с този вариант на "реформата" положението в съдебната система се влоши драматично.


Аритметика на съдебната реформа


В момента ДПС и Делян Пеевски контролират ВСС, държейки в различни форми на зависимост 16 члена от общо 25.


Тези 25 члена са разпределени както следва - квота избирана от парламента е 11, професионалната квота на съдиите, прокурорите и следователите - 11 и "тримата големи" - председателите на ВАС и ВКС и главния прокурор, по право. Самите "големи" се избират от ВСС и потвърждават с указ на президента.


Краткосрочната цел на разделянето на ВСС на две колегии съдийска и прокурорска беше съдиите да се самоуправляват, независимо от прокурорите и с по-малко влияние от политиците. Очевидно когато прокурори избират съдии има конфликт на интереси. Прокурорът е страна в процеса, а съдията решава делото.


Затова идеята беше да се създаде съдийска колегия в рамките на ВСС от 13 души, като в нея влязат 6 представители на съдиите, председателите на ВАС и ВКС и 5 души от парламента. Представителите на гилдията на съдиите биха имали лек превес в такава структура, което е предпоставка за тяхната независимост.


Втората идея беше да се въведе принципа на отчетност пред обществото за прокуратурата, като се засили квотата на парламента в прокурорската част на ВСС. Затова беше предложена колегия от 12 човека, състояща се от главен прокурор, четирима прокурори и един следовател и 6 души, избрани от парламента. Само по себе си това нищо не би могло да промени в момента, но оставя теоретична възможност някога в бъдещето промяна да е възможна.


С един куршум - две реформи


Какво се гласува и кое предизвика кризата? Депутатите, (всички без половината от Реформаторския блок), преместиха един човек от парламентарната квота от прокурорската колегия в съдийската. Така с един куршум убиха две реформи. Засилиха политическото влияние на партиите в съдийската колегия и гарантираха, че сегашното статукво в прокуратурата е недосегаемо и ще се възпроизвежда вечно.


В прокурорската колегия влизат 4 прокурори и 1 следовател плюс главния прокурор, който им е пряк началник на всички (общо  6 гласа) и 5 души избрани от парламента. Т.е. няма теоретична възможност да стане нещо различно от волята на главния прокурор, който и да е той, защото неговата позиция осигурява предварително мнозинство. Главният прокурор може да решава всички текущи кадрови въпроси в прокуратурата еднолично, включително и решително да влияе дори кой да го наследи. (Решението за избор на главен прокурор е с квалифицирано мнозинство, за което ще е нужен само 1 от другите гласове, при 11 души колегия.)


Делян Пеевски I


Така с гласовете на голямата корупционна коалиция (ДПС, ГЕРБ, БСП и аватари), България на практика сдаде суверенитета на прокуратурата на едно физическо лице - Делян Пеевски.


Заради влиянието си върху сегашния главен прокурор, депутатът от ДПС де факто получи доживотен контрол върху институцията. И понеже властта на главния прокурор е абсолютна и безотчетна пред обществото, Делян Пеевски спокойно може да бъде определен като самодържец на българската прокуратура. При стечение на обстоятелствата, това положение може да се онаследи и да се превърне в начало на прокурорска династия.


Можеше дори да е смешно, ако не беше толкова страшно.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 443 Весело

  И рече Господ: " Делян Пеевски I (първи) да се споменава във всички молитви и литургии, отслужвани по храмове и джамии".
  С това Господ излиза в заслужена почивка. А щасливият народ да се ослушва (дрън.......аллаах......дрън........) и да помисли за спасението на грашната си душа.

 2. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6754 Неутрално

  Пеевски и Цацаров са дебелата / видима / част на айсберга на корумпираната съдебна система.

  karabastun1@abv.bg
 3. 2 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 498 Любопитно

  "Вместо да се подобри, с този вариант на "реформата" положението в съдебната система се влоши драматично."

  Ами, Кой Кой Кой ги кара менте реформаторите да влизат в колаборация с Вожда като много хора ги предипреждаваха, че точно така ще стане. Вождът и мафията могат да праввт само рИформи, които да консолидират властта му! Сега след реформаторския напън на менте реформаторите и рИформаторския завършек, съдът е ПО-зависим от преди!

 4. 4 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Кратко и ясно, но много трагично за България!

 5. 5 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1508 Неутрално

  Цацаров и Пеевски (по-скоро онази част от ДС, която стои зад него) само усъвършенстваха прокурорската диктатура, установена при Филчев. При следващия избор на главен прокурор може друг кръг да измести Дебелеевския, но това няма да е промяна към по-добро.

 6. 6 Профил на Пешо
  Пешо
  Рейтинг: 23 Любопитно

  Сега като напълно обикновен гражданин, ми стана ясно каква е цялата тая какафония (гражданска) около тая реформа.
  Друго ме гложди, трябва ли да се позволи на слухове да определят курса на политиката и писанието на закони? Едно е да е "обществена тайна" друго е да е доказано твърдение, колкото и да е обществена една тайна си остава ПРЕДПОЛАГАЕМА. Как да напишеш един закон, който да се противопостави на една ПРЕДПОЛАГАЕМА обществена тайна? Пишеш го с компромиси/пропуски в други насоки, само и само да го противопоставиш? Ами ако е ПРЕДПОЛАГАЕМАТА обществена тайна е нищо повече от поредния слух? Ами ако всъщност съдийте са корумпираните и има нужда ГП да им шока репите, не трябва ли той да има повече власт? Изобщо нещата никога не са такива каквито изглеждат... Ще поживеем пък ще видим дали е било за добро, аз лично за себе си не мога да преценя кое е по-добре, за това съм гласувал доверие на 240 дебила да го измислят, дали ще се оправдае доверието - както казах времето ще покаже

  unable to join #real-life (address is banned)
 7. 7 Профил на Пешо
  Пешо
  Рейтинг: 23 Разстроено

  съдиите*

  unable to join #real-life (address is banned)
 8. 8 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 498 Весело

  Менте реформаторите помогнаха мнооого за този очакван край на съдебната реформа! Трябва и на тях да благодарим, защото те повЕрваха на Вожда и предадоха избирателите си като се коалираха с него! Браво на менте реформаторите! Разградиха модела КОЙ и го превърнаха в модела ЦАР! И Европа е доволна, щото на хартия има "политическа воля" за реформи, така че и този доклад ще го минем с тройка и паричките за корупция продължават да идват. Долу Орешарски!

 9. 9 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 500 Неутрално

  Началото на прокурорската династия? Стоимене, а Велчев , Филчев и Татарчев ?? Няма магисрат над 45 години който да е читав - всичките са болни от комунизъм.

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 10. 10 Профил на SS
  SS
  Рейтинг: 2915 Весело

  Абе иде Коледа , а по това време , традицията е да се тегли ножа на Прас...етата !!!

 11. 11 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 500 Неутрално

  "Така с гласовете на голямата корупционна коалиция (ДПС, ГЕРБ, БСП и аватари)" ...хи хи, кога стана трол Стоимен, кога се научи да групира?!?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 12. 12 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2781 Весело

  Ако целокупният мислеше като авторите на подобни статии, още преди два-три дни щяха да започнат демонстрации като тези при назначаването на Пеевси за шеф на ДАНС-казусът не е с по-малко значение. Но българското "стадо", както го величаят тук "богопомазаните" от една мижава партийка (един файтон хора, но и те се изхитряват да се разцепят) не иска да реагира по същия начин. Оставям партийката да намери достатъчно силни думи да опише нищожеството на целокупния и да възпее величието на своите тартори. Статия като тази са все още слаба ракия- чакат ни вълнуващи интерпретации на един предизвестен провал.

 13. 13 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 553 Неутрално

  Сбит и същевременно обобщен преразказ на случилото се напоследък, а и това , което ни очаква за напред.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 14. 14 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 279 Неутрално

  надявам се, че това е началото на края династиите на ДС...

  така, както комунетата, доносниците от ДС и мутрите си мислят, че са циментирали властта си в България, така и няма да разберат как улични протести и политически натиск от ЕК ще ги изметат.

  този път се надявам да имаме лустрации и тежко съдебно преследване на всичките доносници и престъпници на ДС.

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 15. 15 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 619 Весело

  Това един гребер няма как да го разбере, той все още се чуди - какво значение имат тия квоти.
  Има и друг любопитен момент - как в комисията членовете на ГЕРБ бяха против предложенията на Гоце, а след това в зала всички присъстващи депутати ги подкрепиха? 83 от 83 или 100%! Даже нямаше 2-3 инакомислещи, хора със собствено мнение. Егати партийната дисциплина.

 16. 16 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 500 Неутрално

  [quote#15:"neznaiko.bg"]Това един гребер няма как да го разбере[/quote]
  Нали вие от БСП§ДПС го разбирате?! Кво ти пука?

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 17. 17 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 940 Неутрално

  депутатът от ДПС де факто получи доживотен контрол върху институцията.
  ----------------------------------------
  Всъщност аФторът предрича живот на Делян I до 2017 година - когато мандатът на този ВСС изтича. Или най-късно 2019 - когато изтича мандатът на Цацаров.
  Като как членове на НОВИЯ ВСС , избрани с 2/3 мнозинство от парламента ще са партийни назначения - само той си знае.
  Стройна плетеница от лъжи и глупост.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 18. 18 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1163 Неутрално

  Винаги Гл. Прокурор през годините е бил господ в нашата Държава. Това, че тези които поставиха Цацаров нито се учат от историята, нито са прочели Конституцията е показателно какви хора ни управляват през годините. Дори записаните разговори между съдийки от най-големия ни съд е показателно за нивото навсякъде. Вярно имаше един Гл. прокурор, който като всеки преподавател не знаеше къде се намира, не променя ситуацията.
  Нещата може да се решат и без промяна в Конституцията, но се иска желание и морал.Ако смениш Иванчо с Марийка просто защото можеш да управляваш единия, а не можеш другия не е промяна на принципите. Какво пречи да се разкрие истината за КТБ или за сегашните записи на съдиите, поне не пречи Конституцията според мен.....

 19. 19 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1379 Весело

  След като автори на реформата са цацаров и делян , то тя естествено придобива прасовъдна форма.

 20. 20 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  Дано останалите честни юристи в България не позволят това.

 21. 21 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  Делян и Мустака бяха дупе и гащи.И двамата ги гони мания за величие и се срина КТБ.Сега прасето се сдупи с другото прасе.Да видим какво ще стане след като се скарат.И двамата ги тресе мания за величие.

 22. 22 Профил на Боян Павлов
  Боян Павлов
  Рейтинг: 445 Неутрално

  ГЕРБ=АБВ=БСП=ДПС=Д(п)С=Д.П.&С-ие=10 ))

 23. 23 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1379 Весело

  "Потъпкването на базовите ценности на свободното общество и принципи на демократично управление, позволява българските граждани да бъдат системно ограбвани от своя политически елит. Ограбването е на две нива. Крадат се средства от бюджета, държавните фирми, еврофондовете, държавните инвестиционни проекти, но и нещо по-лошо. Открадната е надеждата за промяна и развитие в бъдеще."

  Това четиво е специално за чугуните- дано разберат кой е виновен за беднотията у нас, защото на тях все са им криви Европа, НАТО, американците, евреите и липсата на топла руска прегръдка.

 24. 24 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2209 Неутрално

  Какви ли мнения не прочетох преди моето! Малката партийка, която объркала работата, запретнати герберчета се чудят от кое кладенче вода да носят, та да измият физиономията на ГЕРп .
  А трябваше само да цитирате зам-вожда от снощи. Па толкоз работа е отметната! Цъфти и вързва татковината ни! По разцъфването на язвата - нито дума. Има нещо келешко в тази партия от безлични фигури - като почнеш от водача, та до последния жалък депутат! От сикаджия освен кръчмарски приказки, друго не сме очаквали, но и той разбра, че гафът за който се гласува онзи ден е огромен! Затова отиде да се мушне при "Бистришките тигри", белки бурята го отмине. Няма Бочко, няма отминаване този път. Лъсна колко се зависим.
  Свърши се!
  ОСТАВКА!!!

 25. 25 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  " фактът, че една партия подкупва и шантажира останалите е причината, всички опити за реформа да са толкова болезнени"

  Когато един политик нарече тази партия Проклятието на България, беше дружно сатанизиран, а всички останали се сдушиха със Универсалното зло. А електоралното стадо ги гледаше с овчо умиление и им гласуваше. Затова положението е такова, каквото е.

 26. 26 Профил на p911
  p911
  Рейтинг: 445 Неутрално

  "... какви е деца раждала,
  раждала, ражда и сега
  българска майка юнашка;
  какви е момци хранила,
  хранила, храни и днеска
  нашата земя хубава!"

  Въпросът е дали стават стройни юнаци или разбойници дебелаци!

 27. 27 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Защо стана възможно възшествието на Делян Пеевски I и какви сили стоят зад него, вече могат да ни кажат само разследвания и служби отвън.
  След като скопиха референдума и оПРАСкаха реформата, властимащите отрязаха всякаква възможност народът да промени нещо отвътре.

 28. 28 Профил на mapto
  mapto
  Рейтинг: 1334 Неутрално

  Абе стига с тая "последна крепост". Крепостите на комунизма са хиляди - университетите, спортните съюзи, полицията,... Просто прокуратурата е една от най-важните, защото всички зависим от нея.

  Думите в един език са това, което е безкрайно и изисква най-много усърдие и постоянство. Затова направихме http://lexicum.net
 29. 29 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 563 Неутрално

  всички специалисти казват : трябва да се спортува повече !!! и когато шефа отиде да рита,че и вкара 2 /два / гола , всички го оплюват....е,че има провал в очакванията на "малката партийка " и доста хора от мислещата част на БГ...голямо чудо !!! всеки знае - всяко чудо -за три дни !!!!!

 30. 30 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Този материал си служи с внушения. Цялата драматизация е в полза на Пеевски. "Кой" се нуждае от нестабилност?

  dame
 31. 31 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4147 Неутрално

  [quote#15:"neznaiko.bg"]Има и друг любопитен момент - как в комисията членовете на ГЕРБ бяха против предложенията на Гоце, а след това в зала всички присъстващи депутати ги подкрепиха? 83 от 83 или 100%! Даже нямаше 2-3 инакомислещи, хора със собствено мнение. Егати партийната дисциплина. [/quote]
  Още по-интересна е голямата разлика между думи и дела при БСП. Миков вика, вика на трибуната на Парламента, обвинява и критикува, а накрая цялото БСП целокупно гласува заедно с ГЕРБ/ДПС/АБВ.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 32. 32 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 2107 Весело

  хахахахахаха

  свинян оIо плебеевски и кацапцаров - новоизлюпените царедворци на путя Къси...

  хахахахахаахаха

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 33. 33 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 2107 Весело

  [quote#27:"marsena"]След като скопиха референдума и оПРАСкаха реформата, властимащите отрязаха всякаква възможност народът да промени нещо отвътре.
  [/quote]

  ... действия на "властта", които я делегитимират, легитимират народната революция!

  (формулировката "законно избран" е лишена от Съдържание)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  И Пеевски и Цацаров са ми безкрайно антипатични персони.

  Обаче се преклява с това демонизиране, сякаш ако тия двамата ги няма, всичко ще цъфне и ще върже.

  Преди не много години нямаше ни Пеевски, ни Цацаров... И какво?

  Проблема в съдебната система е много по - дълбок, Пеевски и Цацаров са просто паразити които ползват възможността. Ако не са те, ще са други!

 36. 36 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2276 Неутрално

  До коментар [#31] от "Храбър":

  А въздаржанието на Кънев и компания не ти ли е интересно? Опс, сори, грях е да поставяш под съмнение действията на водача...

 37. 37 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 1766 Неутрално

  До коментар [#24] от "Alexander97":
  Цецо редеше за успехите снощи, беше уплашен. Тия келеши гербер-бизнесмени се хранят само и единствено от европейски фондове, след скандала френския посланик цъфна в телевизията и в прав текст им каза, че са под наблюдение.
  Демек - кинтите от Европа за келешите у нас за бутафорните им проекти ще зависят от правилното поведение.
  От друга страна натиска от Москва също се увеличава и те си искат своето - Цацаратурата се включва директно в опазването небето на Задунайската от "вражески" натовски авиони и да осигури коридор за руските военни през България.
  Европа и Щатите хич не ги интересуват нашите домашни тупурдии, обаче когато става въпрос за кютек не си поплюват и Баце като нищо ще го отсвирят да си рита на спокойствие по поляните в Банкя щом не става за сегашната си работа.

 38. 38 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2122 Неутрално

  До коментар [#35] от "niakoi_si":

  За мен не става дума за демонизиране, а просто за визуализиране. Затова и преди години, когато имената бяха други (ярък пример Филчеф, Блъсков, разните кръгове и прочее), резултата беше същия.
  Затова и съпротивата срещу промените е толкова силна и се използват всякакви техники, като БСП омаловажава, че не това ще оправи системата, а например по-бързото правосъдие, Цацаров говори за нов НПК ( не че не е необходим, но не е 1-ва тока), други говорят е това е опит да се овладее ( от други, не от сегашните) системата, Близнашки прави долни изказвания по адрес на Хр.Иванов и "случайно" пропуска мнението на венециамската комисия. ит.н..

 39. 39 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 775 Неутрално

  Трябва да се въведе американския модел на праворазване чрез въвеждане на "ЖУРИ"- голям брой съдебни заседатели избирани на случаен принцип при пълна секретност и специлна защита на избраните. Ако 120 души, примерно , присъстват на съдебния процес и те решават виновен: невинен, нямаше да има купуване на съдебни състави и правосъдие, в което никой не вярва! Образец на съдебен състав и съдебен процес е описан от Софокъл в древнногръцката трагедия "Антигона". Ролята на "журито" е отредена на ХОРА: " За да бъде щастлив този земен живот, първо мъдри да бъдем! Да не грешим пред небето, защото заплащат с големи беди горделивците своите дръзки слова и така на старост се учат да бъдат разумни!" Иначе, за да няма олигархия и олигархично ограбване на народните и държавни богатства чрез народа и държавните институции от една шепа престъпни говеда, идиотски олигофрени, трябва да се приемат закони, които да ограничавт възможността за подобни явления. Например да се приеме закон за ограничаване собствеността на земеделска земя до 200 декара и 300 декара за Добруджа. За борба с мафията: закон за пълна забрана на хазарта на територията на България за вечни времена; закон за частния фалит; закон забраняващ раздаването на необезпечени кредити. Ако са раздавани такива то рискът да се поема изцяло от този, който е извършил глупостта да го направи. С парите, от такива кредити се движи търговията с наркотици, проституцията и хазартът. Закони за несъответствие между трудови и нетрудови доходи, за произхода на парите и т.н, и т.н..

 40. 40 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 555 Неутрално

  Борисов е против реформата. Затова трябва да бъде премахнат от властта. Прословутата му "стабилност" е от това, че с Пеевски са от двете страни на кантара на Темида.
  ОСТАВКА.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 41. 41 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8524 Неутрално

  "преместиха един човек от парламентарната квота от прокурорската колегия в съдийската. Така с един куршум убиха две реформи."
  Вчера някой във форума попита ,какво значение има разпределението във ВСС.Ето го значението.

 42. 42 Профил на @finallymartin on twitter
  @finallymartin on twitter
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#8] от "fortunes":

  Мда, изтърка се. Само казвам

 43. 43 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1769 Неутрално

  Отлично обяснено, та всеки да може да разбере, защо министър Иванов си подаде оставката. Аз обаче много се съмнявам, че 204-те депутати са разбрали какво точно са гласували, а са действали по заповед на шефа.
  Оставаюе сам ние, гражданското общество, което може да промени нещата. Иначе - задкулисие, Цацаров и Пеевски завинаги.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 44. 44 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 786 Неутрално

  Кратък,точен и обобщаващ текст. Това, което се случва в кочината между Черно море и бивша Югославия,сигурно разбива и най-смелите опасения на партньорите от ЕС и НАТО. При липсата на всенародни протести ,каквато би била реакцията в повечето страни,след всички тези изнаглели свинщини,остава надеждата за шутове от Брюксел и Вашингтон. И то не за друго, но територията наречена България се превръща в непредвидимо опасна и нестабилна точка / военно,финансово,икономически и политически/ в отбраната на НАТО и югоизточните граници на ЕС...

 45. 45 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 498 Неутрално

  "Така с гласовете на голямата корупционна коалиция (ДПС, ГЕРБ, БСП и аватари), България на практика сдаде суверенитета на прокуратурата на едно физическо лице - Делян Пеевски."

  А който владее прокуратурата-владее съдебната система.
  А който владее съдебната система и има медии-владее държавата.
  Неуспелият шеф на ДАНС беше компенсиран и ГЕРБ, БСП и т.н. отрепки му подариха държава. Да си има момчето с какво да си играе...под зоркия поглед на #КОЙ, разбира се.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 46. 46 Профил на oanes
  oanes
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Браво на г-н Войнов. Точна картина на това, как и от кои се управлява, и ограбва България. Много добре е проследен пътя към почти установеното вече авторитарно устройство на държавата и липсата на сили, които да спрат това. Създалото се "корупционно мнозинство" обезмисля всеки порив за противопоставяне. Колкото до изборите, те вече немогат да променят нищо, защото "ако можеха, лошите хора, имат силата, пропагандата и власта да ги забранят".

  оанес
 47. 47 Профил на pentuer
  pentuer
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Наистина няма такава уникална държава, но какво да очакваш от купени цигански избиратели ....

 48. 48 Профил на Free person
  Free person
  Рейтинг: 720 Неутрално

  Тази комбинация,Пеевски,Цацаров,Герб,ДПС,БСП,АБВ,са най-опасната комбинация срещу демокрацията! и съдбата на България!

  Tony
 49. 49 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 842 Неутрално

  "Който и да е на власт, икономическите ползи винаги отиват на едно и също място. Интересите на този елит не се променят, променя се само фасадата на политическата формула. Върви непрекъсната имитация на реформи, за да може всъщност нищо да не се промени." - от статията.

  А прави ли ви впечатление, че всички креатурки, които изпълзяват през последните дни, за да плюят решението на Христо Иванов, ни обясняват колко трябва да сме щастливи, че е постигната СТАБИЛНОСТ. Т.е. машината вече е добре смазана и интересите на въпросната икономическа върхушка могат да се обслужват без сътресения. Спете щастливо, мили овчици, спете летаргичния си сън, ние ще се погрижим да не ви събуждаме, докато ви стрижем до кожа. Чак когато не остане нищо за стригане ще ви изпратим в кланицата.

 50. 50 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Една препоръка към авторите. Престанетеда наричате нашата икономическа и политическа клика "елит". Това си е една върхушка. Елитът е нещо положително. Елит е Зукъбърг, който е спечелил парите си с ума си и после ги влага, за да подобри състоянието на света. Елит е Лозан Панов, който излезе с една реч, вдъхновила нацията. Какъв "елит" е този на снимката, какъв елит са тези, които никога не се появяват на снимки, но са със същите нищожни хиенски душици? Използвайте думите разумно, защото те до голяма степен предопределят и възгледа ни за света.

 51. 51 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Пеевски получи доживотен ...... контрол върху прокуратурата.

  Привидя ми се нещо, секунда надежда! Било е буден сън!

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 52. 52 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 586 Неутрално

  До коментар [#11] от "oporna_to4ka":

  "Ключовата подробност е, че влиянието на Борисов, преминава през мнозинството на Делян Пеевски във ВСС."

  Опорна точице, все повече се смаляваш, зле ли ти плащат?

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 53. 53 Профил на UJC4040
  UJC4040
  Рейтинг: 586 Неутрално

  Мутация.
  #КОЙ разбра, че БСП е бита карта. Разбра, че не можеш да криеш дясна политика в червеното кожухче. Видя ББ, и го хареса. Сега има акции и в ГЕРБ, е в ДПС, и в БСП. Разните видове патриоти се задоволяват с малки кокалчета.
  Къде ли е надеждата?
  Все някой ще се появи. РБ имат някакъв шанс, ама метенето трябва да започне първо от вътрешния двор.

  По добре красив и умен, отколкото грозен и глупав.
 54. 54 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 449 Неутрално

  Нещата са точно ТАКА КАКТО СА ОПИСАНИ ! БОЙКО СИ Е ЧАСТ ОТ МАФИЯТА С ПЕЕВСКИ , ГОЦЕ , ДОГАН И МЕСТАН НАЙ- НАГЛО СЕ ГАВРЯТ С БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ! ВЪПРОСЪТ Е ДОКОГА НИЕ ЩЕ ТЪРПИМ ТАЗИ ЯВНА ГАВРА ? ДОКОГА ЩЕ БЪДЕМ СТАДО ? ОСТАВКА , ОСТАВКА НА БОЙКО ! ОСТАВКА НА ПАРЛАМЕНТАРНИТЕ МИЖИТУРКИ ! ОСТАВКА НА ВСС И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ! ОСТАВКАТА Е ДОСТОЕН ЖЕСТ , НО ИМА ЛИ ДОСТОЙНИ ХОРА В ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ИНСТИТУЦИИ ?

 55. 55 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 553 Неутрално

  "Гласуванията на промените в Конституцията ясно показаха, че в парламента има широко корупционно мнозинство от над 204 гласа от 240, включващо всички политически партии без половината от Реформаторския блок. Всеки от въпросното мнозинство по някакъв начин е "уреден", "доволен" или заплашен."

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 56. 56 Профил на Petko Popov
  Petko Popov
  Рейтинг: 368 Неутрално

  Две свине в една кочина !!!

 57. 57 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 553 Гневно

  "властта на главния прокурор е абсолютна и безотчетна пред обществото"
  КРАЙНО ВРЕМЕ Е ТОВА ДА СЕ ПРОМЕНИ!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 58. 58 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1140 Неутрално

  Точен анализ, който обяснява важността на последното гласуване в парламента. Видяхме и как ГЕРБ печели изборите - с фалшифициране, подмяна на протоколи, грубо и брутално. Съдбата на честните и жертвоготовни хора е да бъдат сами и обругавани, както се случи с достойни политици, които са принудени да се оттеглят.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 59. 59 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4121 Весело

  [quote#19:"marsena"]прасовъдна[/quote]
  +++++
  хахахахах!!

  Gunter glieben glauchen globen
 60. 60 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 498 Весело

  До коментар [#42] от "Je Suis Христо Иванов":

  Истината боли!

 61. 61 Профил на the only easy day was yesterday
  the only easy day was yesterday
  Рейтинг: 452 Любопитно

  "Ограбването е на две нива. Крадат се средства от бюджета, държавните фирми, еврофондовете, държавните инвестиционни проекти, но и нещо по-лошо."

  дори ... "Открадната е надеждата за промяна и развитие в бъдеще."

  Това го знаят също и инвеститорите по света и децата в България.
  Питам се какво прави този народ че не грабва тоягите или чака да му се подхвълят "огризки" от време на време както става през последните 25 години ?!

 62. 62 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 400 Неутрално

  Аз от едно се опасявам. Примерно в арабския свят бяха намерили естественото си ниво тип България при Тодор Живков. И когато насила ги демократизираха, се оказа че това е било най-доброто им възможно ниво, и алтернативата е средновековие.
  ...Започвам да се съмнявам нивото на България сега е и естествения и таван, и ако рязко пречупим ситуацията, ще стане като примерно в Украйна и Молдова--веднага добри съседи ще почнат да въоръжават отряди и отцепници, а властта ще се циментира и фашизира и ще почнат показни екзекуции от "неизвестни бандити" като в южна Америка или Русия.
  ...Може да посочим Ирландия и Италия като държави от пословнични подкупни пияници и лентяи, които успяха да пречупят "съдбата" си и да се стегнат и изчистят, ама те не се намират на кръстопът между близкия изток, бивша югославия, и бившия СССР. Други са им съседите; среда по-позволяваща сравнително безболезнено преминаване от мърлявия ад от примерно 1970-те и 1980-те до сегашното им ниво.

 63. 63 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10944 Неутрално

  Дано да не се оставят на цацата и пеефското ...... да "оязди" прокуратурата и "гнилите ябълки" да се разпореждан със съдбите на хората.

 64. 64 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1267 Разстроено

  Няма да забравя какво каза една дама, на която предложиха поста главен прокурор: имам семейство, страх ме е...
  Няма да се учудя, ако онаследи и някое и друго министерство. С пари у нас се кува всичко, кое евтино, кое по-скъпо. Мисля просто, че спасение няма. Дон Кихотовците не могат се пребори с мелниците. Надявам се на ЕС, всичко хубаво у нас е дошло под натиск оттам.

 65. 65 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 257 Неутрално

  За никакви ценности не става дума. Прасетата нямат ценности. Става дума за пари и за едни записи, както обикновено.

 66. 66 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 657 Любопитно

  Презкуратурно цацарство България е трагикомичен моноспектакъл с режисьори агент Сава, агент Гоце и агент Павел, с продуцент - ярко изгряващата звезда Беевски от маститото съзвездие Кръстец и с изпълнител - един харизматичен супермен, покоряващ сърцата със забележителния си актьорски талант.

 67. 67 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 842 Неутрално

  До коментар [#62] от "yxm09384148":

  Какви глупости си написал. Все пак става въпрос за страна от ЕС, не за Украйна и Беларус. Някой е поддел нова опорна точка, за да защитава статуквото - сега може и да живеем в бардак, ама трайте и го дондуркайте това статукво, че винаги може да стане и по-лошо.
  Да, ама винаги може да стане и по-добро, показаха го всички останали бивши соц. страни, които влязоха в ЕС. И за да стане това, задължително е да се разбие статуквото. А това става с реални промени, а не с имитиране на дейност.

 68. 68 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1434 Неутрално

  [quote#67:"Хелиана"]Някой е поддел нова опорна точка, за да защитава статуквото - сега може и да живеем в бардак, ама трайте и го дондуркайте това статукво, че винаги може да стане и по-лошо. [/quote]

  И какво като стане по-лошо. Задкулисието винаги има нужда от блатно спокойствие и социален мир. Не трябва да им ги даваме, колкото и да ни призовават към това слугите му.

  /не се чете/
 69. 69 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 842 Неутрално

  [quote#68:"Тони Шнайдера"]И какво като стане по-лошо. Задкулисието винаги има нужда от блатно спокойствие и социален мир. Не трябва да им ги даваме, колкото и да ни призовават към това слугите му.[/quote]

  Ама братчед, аз искам да накажем статуквото, като покажем, че можем да направим живота в тази страна и по-добър.

 70. 70 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 400 Неутрално

  [quote#67:"Хелиана"]Какви глупости си написал. Все пак става въпрос за страна от ЕС, не за Украйна и Беларус. Някой е поддел нова опорна точка[/quote]

  Кака, ако искаш културно европейско общество, не започвай публичен отговор с "Какви глупости си написал" и не отхвърляй веднага нечие мнение като "опорна точка". Европейско общество се прави с културно поведение а не...ето и аз почнах на "ти" да говоря. Ето така се разлагат нравите.

 71. 71 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 842 Неутрално

  [quote#70:"yxm09384148"]Кака, ако искаш културно европейско общество, не започвай публичен отговор с "Какви глупости си написал" и не отхвърляй веднага нечие мнение като "опорна точка".[/quote]
  Ами батко, какво да направя, като съм свикнала да общувам с хора, които имат системно мислене и винаги разглеждат един проблем от различни гледни точки, след което търсят решения за най-представителните за тази система под-проблеми на въпросния проблем. Затова двуизмерни решения за един четириизмерен свят (с времето като четвърто измерение) ми изглеждат глупави. Това е положението.

 72. 72 Профил на geleto_1965
  geleto_1965
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Народът на "Майка България" представлява стадо дръгливи овце/като включвам и себе си/, ръководени и водени от две прасета!

 73. 73 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 842 Весело

  До коментар [#70] от "yxm09384148":

  Но пък след като написах предишното до тебе попаднах случайно на два други твои коментара и те ми харесаха, те наистина показват "многоизмерност". Така че приеми критиката ми по-горе не към теб като личност (и извинения за опорните точки), а като специфично за това ти изказване.

 74. 74 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#10] от "SS":
  Ма, на първи прочит се опасявам, че прасетата теглят ножа. Теглят ни ножа, но не им стига. Подиграват ни се открито, и необезпокоявани си въртят далаварата.

 75. 75 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3234 Весело

  [quote#71:"Хелиана"]Затова двуизмерни решения за един четириизмерен свят (с времето като четвърто измерение) ми изглеждат глупави.[/quote]
  Това е така, за глупавото, защото не познавате теория на струната.
  Апропо, а има ли някъде някакви "двуизмерни решения", поне? Защото на мен са ми известни само "едномерни решения" - да се удари еди кой си съгласно записа/проекта (на закон) в нечие "отговорно" тефтерче.

 76. 76 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 400 Неутрално

  До коментар [#73] от "Хелиана":

  Риспек и лек ден.

 77. 77 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 3234 Неутрално

  [quote#25:"marsena"]Когато един политик нарече тази партия Проклятието на България, беше дружно сатанизиран, а всички останали се сдушиха със Универсалното зло.[/quote]
  Проклятието на България са тия политици, които търсят вината у другиго.
  Ако под "тази партия" се има предвид ГЕРБ, то тя е по-скоро панацея за България - минималната доза отрова, необходима за да се активира имунната система. Защото ГЕРБ е еманация на цялата политическа и обществена простотия - лицемерие и угодничество, гордо развявани от "калинките" като професионализъм. И тази "простотия" е отличник на Европа, сиреч е по-добра от предходните "тройни колизии", "ясни знаци и силни сигнали" и "пътят през Босфора, де отвежда в Сараите".
  Ако и след ГЕРБ "овцете" не намерят сами "пашата", заслужават да си умрат, предъвквайки все на гладно "демократични ценности".

 78. 78 Профил на Хелиана
  Хелиана
  Рейтинг: 842 Неутрално

  [quote#75:"wanderer"]Това е така, за глупавото, защото не познавате теория на струната.
  Апропо, а има ли някъде някакви "двуизмерни решения", поне? Защото на мен са ми известни само "едномерни решения" - да се удари еди кой си съгласно записа/проекта (на закон) в нечие "отговорно" тефтерче. [/quote]
  Прав си, познанията ми за струните са просто твърде общи и моето мислене действително не е базирано на тях, затова предпочитам да използвам аналогии от собствения си опит.
  За двумерни смятам решенията, които ти наричаш едномерни - те са в една плоскост с х - y координати. И да, при нас, независимо дали им слагаме етикет едномерни или двумерни, те съставляват за съжаление 99% от решенията.

 79. 79 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Ако един от Дебелян и Цацарков беше жена, не ми се мисли какви щяха да ги народят и ква династия щеше да е това.

 80. 80 Профил на rde32513083
  rde32513083
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Нищо ново, но още по-трагично!

 81. 81 Профил на jeanne_dark
  jeanne_dark
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Жалко!Сега тръгнаха едни хора по медиите да мачкат Радан Кънев, Лозан Панов.Това са най-достойните хора, които изкат да ни върнат държавата.Пък и тази мутра Близнашки, който накрая се настани при големите пари на ДПС.Включи се и Димитър Цонев по БНТ , който веднага покани бившия главен секретар Лазаров да говори за Радан Кънев,колко е недостоен.Господи, наистина ли не разбрахте господа управляващи, че не трябва да симулирате реформи, защото чашата на търпението прелива.ОСТАВКА!!!!!!!!!!

 82. 82 Профил на stankow
  stankow
  Рейтинг: 8 Неутрално

  16 от 25 представители "под контрола" на някой си. А защо не 24 от тях ? Всеки може да каже каквото си иска. А някакви аргументи ? Статията не привежда. Единствено изразява съжаление, че не поръчалите статията владеят там мнозинството. Впрочем за какво им е ? За полза роду, най-вероятно.

  stankow
 83. 83 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 665 Неутрално

  До коментар [#12] от "Дон Кихот": ≪Ако целокупният мислеше като авторите на подобни статии, още преди два-три дни щяха да започнат демонстрации като тези при назначаването на Пеевси за шеф на ДАНС-казусът не е с по-малко значение≫.

  Ако Дон Кихот можеше да мисли като нормален човек, вместо да се бие с политически вятърни мелници, той щеше да се досети, че същият този народ беше подигравателно изпързалян от същите онези, които сега го упрекват, че не заставал зад тях в борбата им срещу сегашните управляващи с безспорно демократичната цел, която може най-точно да се изрази с поговорката СТАНИ ТИ, ДА СЕДНА АЗ.

  Защото нека да си спомним 2013-та. Тогава, след великата победа на зимните протести срещу правителството, която беше лесна, защото ББ умно подаде оставка веднага след като му беше поискана, през летните протести, водени открито срещу управляващите, а неофициално и подмолно и срещу ГЕРБ, любимите на всички народи и крепители на Радан Кънев и неговите последователи лидери и на протестна мрежа смело, но глупаво, се разграничиха от народа, тъй като те и техните протестиращи били млади, крсиви, богати и умни, а народът очевидно не е такъв. А след постепенното отмиране на процесите, които уж щяха да продължат до крайната победа, народът разбра, че участието му в почти година продължилите протести е била в защита на чужди, а не на неговите интереси.

  Но МЛАДИТЕ, КРАСИВИТЕ, БОГАТИТЕ и УМНИТЕ без подкрепата или поне благосклонността на народа нямат никаква възможност да проведат застрашаващи управляващите протестни акции. Факт, доказан от бързото затихване на опитите за масови протестни акции веднага след като Радан Кънев каза, че е опозиция, макар и да продържи да остава в коалиционен блок, който е част от управляващата коалиция.

  Защо народът не подкрепи този опит за масови протести, което отново да свали от власт ГЕРБ?

  По три основни причини.

  Първо, до сега нито една управляваща партия или коалиция, взела властта с неговата помощ (гласуване), не са направивили нищо съществено, за да очистят авгиевите обори на властта от продажни и подкупни политици и управляващи. И от намесата на обикновено криминално забогатели олигарси.

  Второ, нито една от тях не се е загрижила сериозно за неговите, но постоянно се грижат за интересите на бизнеса. И на практика, и в своите вербални политически изяви. А защо народът да гласува за тези, които пренебрегват неговите интереси и защитават с предимство интересите на елита?

  Трето, защото някои псевдополитици, обикновено от НПО-тата или от доброволните или платени клакьори на някаква партия, за всички кретенизми в държавата, извършени от политическата класа от 1989 година до сега, обвиняват народа. И не крият презрението и омразата си към него, като го нарича как ли не. А нима тези политически наивници наистина си мислят, че по този начин могат да накарат или да предразположат обикновените хора от народа да гласуват за партиите, на които симпатизират или члнове на които са те, техните злобни и презрителни партийни клакьори?

  Защо гласуват за ГЕРБ? Ами да сте чули някога ББ и неговите хора да говорят презрително или злобно за тях, за обикновените хора от народа? Да ги обвиняват в нещо? Да сте чули или видяли ББ да каже нещо в защита на интересите на бизнеса, без да каже нещо и в защита на интересите на народа, дори ако това е само вербално?

  Та така. На избори политическите партии плолучават такава подкрепа от народа, каквато наистина заслужават. Такава, каквато незримо са си поръчали както със своето предишно управление, така и с тяхното демонстрирано отношение при извънуправленческите им контакти с него.

 84. 84 Профил на aug31434635
  aug31434635
  Рейтинг: 228 Неутрално

  Другари господа имайки предвид международното положение, трябва да запазим СТАБИЛНОСТТА на СТАТУКВОТО.

 85. 85 Профил на Nazlim S
  Nazlim S
  Рейтинг: 335 Неутрално

  Принципите и ценностите, трябва да са над всичко останало.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK