Стабилизацията на това статукво е проклятие

Делян Пеевски

© Георги Кожухаров

Делян ПеевскиКоментарът е от "Фейсбук". Заглавието е на редакцията


Като водещ експерт по хибридни въздействия Ви уведомявам, че мисията на главния прокурор да обезвреди "радикалната" част от Реформаторския блок е успешна. Тя бе реализирана по заръка на проксито на Кремъл Пеевски и в съучастие с различни групи в Парламента - стабилните 204 души, с обилно финансиране от група бизнесмени и осигурено катеначо в съдебната власт. Като истинско хибридно усилие минава под знака на битката за стабилност срещу "лошите отвън" които искат да разрушат мира и спокойствието на хората.


Като човек видял не едно или друго превъплъщение на влезли и излезли от властта, мога да Ви уверя - тези, които остават, са сериозно мотивирани. Те действително си мислят, че правят услуга на "десните". Облъчват ги с мантрата, че ако останат, ще попречат на ДПС или на онези от Изток, но на тази стръв можеш да се хванеш само ако искаш.
А в същност


тези хора от Реформаторския блок /РБ/, които остават в правителството, са най-добрата фасада


зад която се осъществява основната хибридна стратегия по съхранение на олигархичния и корупционен модел и свързаността с Москва.


Те са десни и прозападни, а зад гърба им най-удачно се прави проолигархична политика "а ла рюс". Неслучайно въпреки ярко афиширания евроатлантизъм, решаваме да подкрепим "Северен поток-2" и да направим "мили очи" на Москва, а не да се присъединим към Източна Европа. Неслучайно са заложени над 3 милиарда евро в проекти в газопреносната енергетика с висок корупционен индекс, нулева икономическа логика и аналогична диверсификационна полезност. Затова пък с ясна и силна персонална мотивация за всеки от триото Първанов-Борисов-Пеевски.


Пепи Москов ще реже ленти като госпожа Павлова и ще прави пиар


- все повече форма и все по-малко съдържание. Нали вече трябваше да имаме електронна здравна карта? От лекарското съсловие вероятно имат основание да бъдат доволни - той действително използва благоразположението на ББ, за да може да получи повече пари. Но реформа няма да видите, поне такава че срещу същите пари да получим по-добра здравна услуга. С времето повечето пари и по-скъпото оборудване няма да могат да компенсират влошаващото качество на здравната услуга - когато се мери на равнище пациент, лекари, обслужване.


И накрая две думи за дестабилизацията отвътре и отвън. Единственият фактор, който дестабилизира отвътре - това е Пеевски и ДПС - другите нямат ресурс. Но те си получиха и получават своето - неизменно. Стават все по-богати, чувстват се все по-уверени - за сметка на ББ и ГЕРБ.


Искат и могат все повече и Борисов затъва все повече


Видяхте как прекрасно минава на трето четене поправката за прокурорската квота, която уж щеше да се промени в името на разбирателството с Радан Кънев.


Всъщност Те никога не са искали да се сдобряват с ДСБ, а съзнателно вървяха към изостряне на ситуацията за да се стигне до изолиране на Кънев в рамките на Реформаторския блок. Москов затова не е особено учуден, нито пък Кунева от развоя на ситуацията. Да твърдиш, че си бил изненадан от напълно предсказуемата реакция на Радан Кънев на ситуация която се повтаря и всеки знае, че е грубо нарушение на предварителна договореност, е притча за наивници.


Спомняте ли си репликата на Станишев - "Ако не гласуваме Пеевски за шеф на ДАНС, утре няма да има правителство". Същата схема е и при Борисов - затова е уместна аналогията между това и правителството на Орешарски -


почти същата степен на "свобода" от Пеевски и Кой?


Другите, които дестабилизират отвън - разбирай хора от Русия действително, имат мотиви за да дестабилизират, но освен геополитиката, която е безспорна /България е част от централен фронт на съперничеството на Москва със Запада/ тук има и доста по-прозрачен и примитивен дневен ред - преведените у нас пари по "Южен поток" и политическите гаранции, които накараха Путин да инвестира в проектите от Енергийния шлем. Парите - поне част - ги няма, определена група БГ бизнес и политици - Първанов, Пеевски и Борисов - са в плюс, но треперят. Разбира се, договориха се и го направиха заедно с близки до Путин олигарси, но те не треперят, защото са свои. Тук в България подобно явление - олигарси - няма. Така отсече господин Цветанов. А щом той казва - край. Точка. Вервайте.


Правят си далавери, след това карат цялата държава да ги пази и да им плаща сметките - КТБ - два милиарда евро, Виваком - половин милиард евро, Белене - 750 милиона евро, горивата - 400 милиона евро годишно- спирам до тук.


Списъкът до 10 милиарда не е труден да продължи


Само в търговете по магистрали и евросредствата "далаверата" е в милиарди. Градим една фалшива, проядена от корупция България за да може една малка група, към която се присъединиха и министри и депутати от РБ, да може да разиграват спектакъла на несъстоялата се българска демокрация. И обвиняват други в опити за дестабилизация на правителството. Познавам и участниците и методите им - за шест и половина година в Москва узнах повече отколкото желаех.


Затова Ви казвам - стабилизацията на това статукво е проклятие. Няма никаква "висока" политика - просто кръчмарска сметка. Тези хора ще имат нужда от все повече пари, от нашите пари, за да се задържат на власт. Друго не могат.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 535 Неутрално

  Добър анализ. Когато е бил назначаван в Москва БСП-то са умирали от яд, сигурно.

 2. 2 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 2685 Неутрално

  Ще го повтарям този мой коментар при всеки удобен повод:

  Ако ВСС наистина разследва „Яневагейт“
  https://bivol.bg/yanevagate-questions.html
  Въпроси към Сотир Цацаров, към Георги Колев, към Христо Динев, към Ясен Тодоров, към Димитър Узунов, към Милка Итова, към Теди Дренска

 3. 3 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 465 Гневно

  Наистина тази власт е проклятие!
  Граби парите ни с куци държавни разходи, граби и бъдещето на децата ни с рушенето на независимите институции.
  Омръзна ми!

  krastitel
 4. 4 Профил на dimko
  dimko
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Нови 20 единици масло в огъня - Мерси, Хнаше Превъзходителство ...

 5. 5 Профил на Иван Петров
  Иван Петров
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Вярно, но някои неща се обясняват много трудно, особено тогава, когато слушащият сам си е запушил ушите.

 6. 6 Профил на julien_le_grand
  julien_le_grand
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Анализа е точен, но това са очевидни неща. Не са нужни нито 6 години, нито дори 6 дни в Москва за да се види какво се случва. Въпросът е какво да се направи ?

 7. 7 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1395 Неутрално

  - стабилност
  - Кънев разцепва управлението
  - Гаргамел- разцепва дясното
  - Кънев разцепва управлението
  - Костов е виновен
  - стабилност


  Това са рефрените които се въртят в политици, фенчета и грух грух медии

 8. 8 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1777 Неутрално

  Никой, никога не е заплашвал статуквото! Както се вижда ясно и сега пак статуквото не е заплашено !

 9. 9 Профил на znayko84
  znayko84
  Рейтинг: 638 Разстроено

  Един човек го беше казал много готино в друг форум. След 5 - 8 години исканите промени в Конституцията ще станат. Но дотогава децата ми вече ще са поданници на Кралицата, а аз поредния емигрант с кофти акцент. Тъжно.

 10. 10 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Даа, кабинетът Сикаджията-2 надмина Орешарски, което е невероятно трудно осъществимо падение!!!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 11. 11 Профил на Грант мотивиран, правоверен либерал
  Грант мотивиран, правоверен либерал
  Рейтинг: 515 Неутрално

  С 2 думи, ББ не искал да се сдобри с тропащия с краче Радан и така го изолирал от останалите в РБ. А ББ ли му дърпа езика на Радан, да скача като теле пред майка си, през главата дори на собствената си партия? А ББ ли снесе на Радан, великата идея за нов кабинет, пак с премиер ББ? Сигурно и ББ кара Радан да остане в РБ, ползвайки на макс произлизащите от това благинки, въпреки че последния орева орталъка против предателите на каузата (му)?

  Авторе, дай малко по-обективно

  Дневник - рупор на демократичната цензура. "Правилата" на форума - СПОРЕД ФИНАНСОВИЯ ИНТЕРЕС НА СОБСТВЕНИКА :)
 12. 12 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  "...зад която се осъществява основната хибридна стратегия по съхранение на олигархичния и корупционен модел и свързаността с Москва."

  Този вече е болен от русофобия. Нерде Радан, нерде Путин. На такива и психиатър не може да помогне.

 13. 13 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  До коментар [#1] от "ungeheuer":

  "Когато е бил назначаван в Москва БСП-то са умирали от яд, сигурно."

  Убедена съм, че е така. Руснаците пък си отмъстиха, като включиха Илиян Василев през лятото на м. г. в черния списък от граждани на страни-членки на ЕС, на които се отказва достъп до Русия. Този акт си беше комплимент към Василев и индиректно признание, че е умен и дясно мислещ мъж.
  Настоящата статия също е потвърждение на това.

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 14. 14 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 634 Неутрално

  Имам продължително впечатление, че Борисов не е много умен. Но това не го оправдава да се прави на последен глупак, който не разбира, че ние, българите не сме доволни от държавата си. Следователно не ни е много полезен. Животът ни не е поредна партия белот на проруската правешка шайка. Ако беше достоен щеше да ни разбере и се промени. Не може. Ще го махнем.
  ОСТАВКА

  Navigare Necesse Est
 15. 15 Профил на Flat Mars Society
  Flat Mars Society
  Рейтинг: 519 Неутрално

  Както винаги добър анализ на г-н Василев.
  За съжаление положението (в политиката,икономиката) на Територията се влошава сериозно.
  Май трябва да ги изметем.  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 16. 16 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Господин Василев може ли да не използва мантрата за Москва във всяка негова статия?!
  Нито алчността, нито корупцията, нито овче души ето са дошли от там. Те са си наши, български. Единствено червената номенклатура е дошла с руска помощ, но дори и тя дипли пачките в евро, а децата изпраща в бръшляновата лига.

 17. 17 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Власта корумпира, абсолютната власт корумпира абсолютно. Затова ключовото което ни липсва е дясна идеология, дясна политика, която се базира на МАЛКО правителство, ГОЛЯМ индивид, МАЛКО ВЛАСТ в правителството, ГОЛЯМА ВЛАСТ в индивида. Колкото повече власт се дава на правителството, толкова повече корумпирано става. Това е закон които трябва да се разбере от всеки един човек.

 18. 18 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 3099 Разстроено

  "Градим една фалшива, проядена от корупция България..." - напротив, РУШИМ истинската България, а останките и се пръсват по света...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 19. 19 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 461 Неутрално

  [quote#9:"znayko84"]След 5 - 8 години исканите промени в Конституцията ще станат. Но дотогава децата ми вече ще са поданници на Кралицата,[/quote]
  Смешното и жалкото е, че и децата на бандитиите не искат да живеят в България, а да са поданици на Кралицата или на Меркел, но не и на Путин. Това показва колко "високо" е интелектуалното ниво на назначения от Москва български бандитски "елит"

 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  [quote#13:"Bramasole"]"Когато е бил назначаван в Москва БСП-то са умирали от яд, сигурно."

  Убедена съм, че е така. Руснаците пък си отмъстиха, като включиха Илиян Василев през лятото на м. г. в черния списък от граждани на страни-членки на ЕС, на които се отказва достъп до Русия. Този акт си беше комплимент към Василев и индиректно признание, че е умен и дясно мислещ мъж.
  Настоящата статия също е потвърждение на това.[/quote]

  ++++++ Абсолютно точно . Чета всичко от него.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 21. 21 Профил на el_duderino
  el_duderino
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Ами много правилен анализ. В България, понеже назначени "капиталисти" са засмукали икономиката (и са толкова кадърни, че сме най-бедната страна в ЕС и румънците ни разминаха като куцо пиле домат). Та единствените неща о които може да се краде на едро са - банки, международни заеми, инфраструктурни проекти, енегретика и еврофондовете. Някой ще кажат - Мариците. Но те са нищо, в сравнение с общата картина: КТБ (баце и цацата имат нула интерес да се разбере къде са кинтите) - да бе, Костов имал 600 хилки вътре и оревавате орталъка. 4-5 милиарда ги няма!
  Магистралите - баце е строител. Дойде Джон Маккейн, и баце се одърви малко и Путя спря патока, като веидя че няма да стане ЕС да клекне. Сега баце поддържа СП2. Почнаха да теглят и заеми, а са челници и в "усвояването" на еврофондове.
  И нареда блее, докато го стрижат, и гласува за Цвинокио и баце, за Местан и производните му ПФ, Атака, ББЦ, и за Гоце. Ами тука е така. Докато не се събуди народът, промяна не чакайте. Радостно е, че будителите се показаха вече.

  ... if you're not into the whole brevity thing...
 22. 22 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2678 Любопитно

  Може би трябва да обявят конкурс за название на този нескопосан водевил, който ни се разиграва от няколко дни, за да се замаже несъстоятелността на един измислен "политик"? Моето предложение е "За кожата на едно недоразумение".

 23. 23 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#1] от "ungeheuer":

  Присъщата за СДСто неадекватност! А, става дума за 6 човека!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 24. 24 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#23] от "socialen":

  вас ви харесва стабилното правителство ли?

 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  "Няма никаква "висока" политика - просто кръчмарска сметка.'
  Каква висока политика от кръчмари,с байганювски манталитет.

 27. 27 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#24] от "ungeheuer":

  Управлението е стабилно. Нека преброим:

  ГЕРБ - 84 депутата
  ПФ - 19 депутата
  АБВ - 11 депутата
  ДБГ - 7 депутата
  СДС - 4 депутата
  БЗНС - 1 депутат
  Турчина - 1 депутат
  Резерва БДЦ - 15 депутата
  ---
  Общо: 127 депутата без Резервата БДЦ от общо 240 места
  Общо: 142 депутата с БДЦ от общо 240 места

  Борисов може да управлява колкото си иска, дори и без останалите от преименувалото се СДС.

  Не може, както казва Борисов, първенюта съдии, станали съдии с връзки, като сдс-ари и за политически заслуги да са марионетки на Фондация "Америка за България" и да командват страната. Този цирк е обида за интелекта на хората!

  "Съдебната Проформа", с която ни занимават от 1 година, е най-голямата глупост, която измислиха!

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 28. 28 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#12] от "Judjuk":

  Те са известни с това и с произтичащата от това неадекватност, присъща за СДСто последните 26 години.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 29. 29 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 535 Неутрално

  До коментар [#27] от "socialen":

  1) казва се депутати, а не депутата
  2) казва се парвеню, а не първеню
  3) мислех, че сте заблуден социалист, но с този коментар се разкрива, че ви е все тая, стига пеевски да е около властта. Как пропуснахте удобно ДПС, основен проводник на стабилност...

  Срам.

 30. 30 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2829 Неутрално

  Хмм... Гледам към тридесет коментара, пък Барселонски и Шилето, нищо не са казали...! Затрудниха се...!

  Бивш tww09306483.
 31. 31 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#29] от "ungeheuer":

  Важен е смисълът и числата. Числата нямат интерпретация.

  Целият цирк е, защото Домусчиев предложи на Борисов да им национализира ТЕЦовете и да му ги даде.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 32. 32 Профил на Ivan Hristov Minov
  Ivan Hristov Minov
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Един път са слаби исканията - в местното БЛАТО не стигат да се обърне съдебната власт в служба на обществото и на второ място, не става с „искания” - към КОГО - към бандата, поробила България.. да се самоскалпира?!? Прилича на поредна ПОДМЯНА НА ПРОМЯНАТА. Играят си на "протести" и "реформи", когато е нужен БУНТ - мирен и всенароден не за нови "спасители, а за ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАВА на решаващо участие на гражданите във всички власти, вкл. третата и четвъртата. Циркове гледаме 25 години.

 33. 33 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#29] от "ungeheuer":

  Народът ги познава от 26 години и изобщо не им се връзва! Народът иска справедлива съдебна система, но знае, че това не е възможно със сдс-арите и тяхната "Съдебна Проформа".

  Борисов и Цветанов може да са неуки, но не са психопати да си разгонят електората заради 10 до болка познати на всички сдс-ари, реститутки и дежурните сини откачалки.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 34. 34 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Спомняте ли си репликата на Станишев - "Ако не гласуваме Пеевски за шеф на ДАНС, утре няма да има правителство". Същата схема е и при Борисов - затова е уместна аналогията между това и правителството на Орешарски -

  почти същата степен на "свобода" от Пеевски и Кой?

  Другите, които дестабилизират отвън - разбирай хора от Русия действително, имат мотиви за да дестабилизират, но освен геополитиката, която е безспорна /България е част от централен фронт на съперничеството на Москва със Запада/ тук има и доста по-прозрачен и примитивен дневен ред - преведените у нас пари по "Южен поток" и политическите гаранции, които накараха Путин да инвестира в проектите от Енергийния шлем. Парите - поне част - ги няма, определена група БГ бизнес и политици - Първанов, Пеевски и Борисов - са в плюс, но треперят.

  Право в десятката. Треперят, защото джуджи ще поиска сметка ако, въпреки раздадените щедри взятки, България вземе, че се отдалечи драстично от сивата зона на татарските попълзновения на путя и кремълските нацисти. Има един начин, по който руските товарищи търсят сметка - Андрей Карлович, мир на праха му го разбра, макар и късно.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 35. 35 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 840 Любопитно

  Много добър анализ. Въпросът е какво прави и защо ДСБ въобще остана в РБ. Обясненията досега са смешни и превърнаха за два-три една изключително принципна и морална позиция ,която определено притесни мнозина,в едно нищо....

 36. 36 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#32] от "Ivan Hristov Minov":
  Абсолютно! ++++++++

 37. 37 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 840 Неутрално

  До коментар [#16] от "tos_buratino":
  Нито алчността,нито корупцията са дошли/измислени в Москва,наистина,но вече 26 г. Кремъл не спира да ги подхранва в България. Постоянно и много.

 38. 38 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4000 Неутрално

  Изключително вярно и точно ,само да има уши да го чуят!

  klimentm
 39. 39 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4201 Неутрално

  1 Евро
  1 Лев
  1 Рубла

  Предпочитания?

  До коментар [#31] от "socialen":
  До коментар [#29] от "ungeheuer":
  Важен е смисълът и числата.

  Числата нямат интерпретация.

 40. 40 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 783 Неутрално

  [quote#10:"virtual brain"]Даа, кабинетът Сикаджията-2 надмина Орешарски, което е невероятно трудно осъществимо падение!!! [/quote]

  ++++++++++++++++++++++

  Stupid people make me sick
 41. 41 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  [quote#30:"tww09306483"]арселонски и Шилето, нищо не са казали...! Затрудниха се...! [/quote]Трудно е наистина .... трябва все пак да ми изтече БАН-ването за да пиша.
  Уважавам Илиян Василев и анализите му.
  Набутването на Борисов "в кюпа" с рашистите и корупционните рашистки енергийни проекти НЕ му прави чест.
  Борисов има 3 спрени руски енергийни проекта:
  Бургас-Александруполис - Белене - Южен Поток
  СПРЯ > ГОЛЯМ ШЛЕМ > накратко !
  Предполагам следна комбинация:
  - увлякъл се е с наедро спряганата сричка КОЙ ?
  - заиграва с ДСБ-арите за политическа кариера
  - ежеседмичното писане на статии води до изхабяване
  - прекалена мнителност към Борисов
  СЕГА ИЗЯСНИ ЛИ ТИ СЕ ноята позиция ?!

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 42. 42 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Любопитно

  "Парите - поне част - ги няма, определена група БГ бизнес и политици - Първанов, Пеевски и Борисов - са в плюс, но треперят".
  ==========================

  - Господин Василев,
  Не Ви прави чест механичното набутване на Борисов в корупционният поток от парите на рашистките енергийни проекти.

  Доизяснете, обосновете или се извинете.
  Сигурен съм, че и трите неща вършите еднакво добре.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 43. 43 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  "Пепи Москов ще реже ленти
  като госпожа Павлова и ще прави пиар"
  ========================

  - Господин Василев,
  малко грозно звучи да нападате Москов по този начин. Не е във Вашият стил и някак си ..... ДСБ-арски пресилено звучи.

  Поставете се на мястото на Москов .... първата Ви година от мандата Ви на посланник в Масква тече и става външнополитически катаклизъм-гаф в София, Вие не сте съгласен и какво решавате:
  1. да станете "опозиционен посланник" ?
  2. фърляте пешкира и се връщате в София ??
  3. оставате да работите в правилната (за Вас) посока за доизясняване на ситуацията и евентуални корекции ??
  Няма как да бъда упрекнат, че съм симпатизант на Москов, но цялата кампания срещу него е някак си неморална - а по-скоро орална.
  Не, че и Москов не го владее това м'орално "упражнение" но .... Вижда се от пръв поглед.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 44. 44 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Пепи Москов ще реже ленти
  като госпожа Павлова и ще прави пиар"
  ========================

  - Господин Василев, само да допълня ......
  тази сентенция с "лентичките" подхожда да я напиша аз - и го правя успешно.
  Написано от Вас, обаче .... остава лош привкус и основания за пренатягане.
  Сигурно е, че не се вписва във Вашата естетика и в ДСБ-арските Опорни, но ...... това се споделя чистосърдечно от около 10-тина % от българите - не повече.

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  "Стабилизацията на това статукво е проклятие..."


  И това правителство на борисов, няма да изкара мандата си! Спокойствие и стабилизация за мафията повече няма да има!
  Довечера - отново на площада! Тиквите трябва да бъдат изметени, не толкова защото са тикви, а защото се заиграват с комунистите и с турската партия, следователно - с мафията!
  ОСТАВКА и нови избори!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 671 Неутрално

  Не съд, ТРИБУНАЛ за руските агенти и подлоги в България.
  За национално предателство.
  Защото повечето беди за нещастната ни Родина, от т.нар. "освобождение" та до днес, идват от имперските интереси на Русия.

 47. 47 Профил на dnevnikar
  dnevnikar
  Рейтинг: 4201 Весело

  То две ли са?

  До коментар [#30] от "tww09306483":
  Хмм... Гледам към тридесет коментара, пък

  Барселонски и Шилето, нищо не са казали...!
  Затрудниха се...!

 48. 48 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1747 Неутрално

  "Спомняте ли си репликата на Станишев - "Ако не гласуваме Пеевски за шеф на ДАНС, утре няма да има правителство". Същата схема е и при Борисов - затова е уместна аналогията между това и правителството на Орешарски"


  Даниел вълчев, (сътрудник, съратник и съмишленик на ДС агент любен гоцев) дали е съгласен с това безспорно заключение? Как този индивид се е промъкнал в РЕФОРМАТОРСКИ БЛОК? Как такива компрометирани отломки от прехода ще правят радикални реформи? Същият индивид е и "премиерът" боко...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 49. 49 Профил на stierlitz
  stierlitz
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Да ... Вече може да се каже, че държава няма, няма и да има. Ами да викаме вселенския патриарх за опело.

 50. 50 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#14] от "Schopenberg":

  докато няма критична маса в България, която иска истинска промяна в посока ЕС и НАТО, такава промяна няма да се осъществи. повечето от нашите съграждани за съжаление си искат ГЕРБ на власт, а във вилаетите БПС и ДПС и техните наместници.

  дано на следващите избори ДСБ получат много повече гласове. защото затъването в ДА-блатото на корупцията и предателствата ще продължи още много петилетки...

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 51. 51 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  Следя отдавна текстовете на Илиян Василев и винаги съм ги харесвала много. Но ми прави впечатление, че напоследък сякаш се радикализира все повече и повече. Интересното в случая е и че Дневник досега не го публикуваше, а избра най-радикалния текст за начало.

 52. 52 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4291 Неутрално

  [quote#41:"barcelonski"]Борисов има 3 спрени руски енергийни проекта:
  Бургас-Александруполис - Белене - Южен Поток [/quote]
  Борисов НЕ Е СПРЯЛ ЮЖЕН ПОТОК.
  ПУТИН СПРЯ Южен поток
  Нещо повече
  Въпреки ИЗЯВЛЕНИЕТО НА ПУТИН ЗА СПИРАНЕ
  на Южен поток,от БЪЛГАРСКА СТРАНА
  ПРОДЪЛЖАВА ПЛАЩАНЕТО НА
  ТЛЪСТИ ЗАПЛАТИ
  НА РУСКИТЕ ЧИНОВНИЦИ в Южен поток
  ЗАПЛАТИ от по
  ДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЕВРО МЕСЕЧНО

 53. 53 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 4291 Любопитно

  [quote#51:"Мондиана"]напоследък сякаш се радикализира все повече и повече.[/quote]
  Да наречеш нещата с истинските им имена
  Това ли е "радикализация" ?
  Повтарянето на Кремълските
  ОПОРНИ ТОЧКИ по въпроса.
  Това ли е рецептата за "безпристрастност"

 54. 54 Профил на acd30520326
  acd30520326
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Напълно съм съгласна с Илиян Василев!

  От страх ли, от обвързаности ли, но демокрацията ни не се случва! Тъжен факт, че няма изявени лидери, които да поемат управлението на държавата. РБ не стават за това.

  "Ти какво пожертва, за да има и утре България?" ИЛИЯ МИНЕВ
 55. 55 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1311 Неутрално

  [quote#53:"Hawaii"]Да наречеш нещата с истинските им имена
  Това ли е "радикализация" ? [/quote]
  Не сте ме разбрал. Аз съм още по-редикално мислеща, в случая коментирам развитието на автора. Аз го следя от много години, още когато пишеше в Ийстюръпиан Таймс (или нещо подобно се казваше сайтът).
  Когато прочетох словото на Лозан Панов аз се въодушевих до небето. После, като се успокоих, се замислих как да впиша това слово в контекста на неговия избор на позицията му и най-вече хората, които са го избрали.

 56. 56 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 4222 Весело

  Велик анализ!
  От типа:
  Кой ми с?а в гащите? Джуджето П...н!

 57. 57 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  [quote#24:"ungeheuer"]вас ви харесва стабилното правителство ли?[/quote]

  До коментар [#24] от "ungeheuer":

  Да бе, та те герп+ДпС+БСП+АТАКА+АБВ+ПФ+Б са новото "реформаторско" мнозинство.

  Всичкото комунист на едно място.
  Честито на печелившите - ПарасПресИнвест.
  А и на социалния и на лизача.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 58. 58 Профил на Чарли Мишкин
  Чарли Мишкин
  Рейтинг: 2129 Неутрално

  До коментар [#55] от "Мондиана":

  Уважаема другарке, изпълнявате почина - удари по автора, за да принизете думите му.

  Вие не сте по-добра от автора като човек и мислител, нали?
  Аз считам, че и вие също не сте добър/достоверен източник, защото ви следя коментарите отдавна.

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 59. 59 Профил на petyo9
  petyo9
  Рейтинг: 1350 Неутрално

  [quote#42:"barcelonski"]Не Ви прави чест механичното набутване на Борисов в корупционният поток от парите на рашистките енергийни проекти.

  Доизяснете, обосновете или се извинете.
  Сигурен съм, че и трите неща вършите еднакво добре. [/quote]

  Г-н Василев едва ли има време да се занимава с такива като тебе, но за да не останеш незадоволен, ето нещо набързо-набързо. Като за начало:
  https://bivol.bg/category/b-files/b-files-buddha
  https://bivol.bg/category/b-files/b-files-misho

 60. 60 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2273 Разстроено

  Маските падат. Почти всички лица под тях са уродливи.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 61. 61 Профил на barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  barcelonski-е-във-FAKTOR.BG
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#59:"petyo9"]https://bivol.bg/category/b-files/b-files-buddha
  https://bivol.bg/category/b-files/b-files-misho[/quote]
  Тенкю - флашки не чета.
  Но е видно, че ти го правиш и те "задоволяват".
  То вече .... и малкото генералче наско .... и той се отрече от БиволЪ ......

  настроение > пренебрежително-забавно

  => БАЙ ГЪЗЗЗ е ТÈХНОТО ЗНАМЕ и ГИ ДОВЕДЕ В => КЛОЗÈТА !!
 62. 62 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  "Затова Ви казвам - стабилизацията на това статукво е проклятие. Няма никаква “висока” политика - просто кръчмарска сметка."

  За да се разбута статуквото, граждните трябва да кажат “стига”!
  В момента тези гласове са твърде недостатъчни.
  Самият Радан Кънев, едва от два дни започна да изразява безспорно смислени тези, като:
  • Администрацията е твърде много!
  • Назначенията са както при тройната коалиция!
  • Публичните разходи ще ни смачкат!
  • Икономиката е тотално нереформирана!

  Според мен това е реалният дневен ред т.нар. реформатори!
  Нешщо, което те неглижираха цяла година!

  I Want To Believe
 63. 63 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  [quote#52:"Hawaii"]орисов НЕ Е СПРЯЛ ЮЖЕН ПОТОК.
  ПУТИН СПРЯ Южен поток[/quote]

  Щонов от временния кабинет на Плевнелиев документирано спра ЮП. Боко го доунищожи. Така искаха САЩ и ЕС. Сега ще прави конекторчета за забавление.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK