Бойко Борисов е скандалът на десетилетието

Бойко Борисов е скандалът на десетилетието

© Юлия ЛазароваТрадиция на "Дневник" е в края на годината да попита за коментар социолози и политолози за важните събития и процеси, за скандалите и личностите на отминаващите месеци. Всички мнения за 2015 г. може да следите в специалната тема "Годината". След Нова година четете и прогнозите на анализаторите за 2016. Започваме с мнението на политолога Евгений Дайнов. 


С какво ще запомните българската 2015 г.?


- С това, че ГЕРБ върнаха часовника назад към 2011-та: същото обслужване на поименно известни олигарси (милиард – за Пеевски, половин – за Валентин Златев); разпределяне на порциите; трескаво събиране на пари; въртеливи движения във външната политика. Предстои и спасение на куха банка (т.е. повторение на 2014-та).
Този път има и нещо ново: затъване в дългове и полу-потайното въвеждане на нови данъци. Ново е и разслояване на посланията. На образованото малцинство ГЕРБ показва средни пръсти по темата "реформи"; към мнозинството демонстрира високомерно презрение по темата "ракия, сланина и винетки". Очевидно ГЕРБ възнамерява да властва, без да се опира нито върху малцинството, нито – върху мнозинството, а върху нарастващо раздаване на пари, взети назаем от бъдещето, на всички с претенции за нещо.


По отношение на харченето на бъдещи пари ГЕРБ върна часовника до 1995 година. И тогава, както и днес, управляващите (правителството на Виденов) тръбяха за "стабилност", за която плащаха с кухи хартийки. Помним, какво стана накрая.


Изводите, които направихте след местните избори, вдъхват надежди или опасения за пътя на страната? Защо?


- Надежди. Видимо отслабна убедеността в мощта на ДПС, а ГЕРБ загуби мнозинствата в общинските съвети. Властта вече не е събрана само на едно място, което винаги е добра новина (ако човек вярва в демокрацията, разбира се).


ДПС влезе в криза на самочувствие, а ГЕРБ – в перчене, за да покажат, че не са отслабени. Крайният резултат ще е същият, като миналия път. Реформаторите все повече събират, макар колебливо, гласовете на европейски настроените хора. Зелените пробиха в малките места, застрашени от драстични нарушения на околната среда. В София и други големи градове съвършено нормални, загрижени за общото благо хора станаха общински съветници. БСП умира и отваря пространство за модерна лява сила. Ксенофобите не реализираха добри резултати.


Най-смешни, разбира се, бяха ГЕРБ. Тъй като централният им мозък е закърнял орган, те действат на основата на емоции и заклинания. Такова заклинание беше светлосинята карта на България, която вождовете на ГЕРБ размахваха пред камерите. Такава карта, само че червена, размахваше БСП след местните избори от 1995 година. Така, без да разберат, какво точно правят, ГЕРБ отново повториха 1995 година, този път – на символно равнище. Сами си направиха лоша магия, защото година след червената карта икономиката на България рухна.


Какво показа първата година от второто управление на Бойко Борисов? Променен ли е той?


- Правеше се на променен. Същият си е, обаче, дори – по зле. Вулгарната лексика, която бълва, засенчи дори сценката с пържолките за кучетата от миналия път. Само "трите папи" и "двете каки" заслужават цял рафт от златни скунксове. Има обаче признаци, че може бързо да се дегероизира в очите на онези, които смятат себе си за "народа". В село Миндя все по-малко хора го мислят за велик, а все повече – за увреден, особено след монолога за ракията и сланината (точно преди "свинските" празници!).


Отвъд просташката реторика стои по-важният факт, че Борисов продължава да си представя управлението на държавата като поредица от лични договорки с различни тартори – политически и мафиотски, относно размера на "порциите", които той раздава от парите на публиката. Забележете безболезнено дадения на Пеевки и Златев милиард насред протеста на съдиите за възстановяване на справедливостта.


Властта на Борисов обаче е доста по-слаба, отколкото беше миналия път. Няма вълна на народна възхита; напротив, различните видове напрежения в обществото постепенно се събират в единен фронт срещу него. Освен това той беше детински изигран от главния прокурор Цацаров покрай драмата с промяната в Конституцията – така, щото в крайна сметка Цацаров увеличи властта си, за сметка на Борисов.


В света, съставен от безмилостни хищници, в който живее Борисов, това е сигнал за негова слабост – кръв във водата. Любопитно ще бъде да се наблюдава, кой хищник кога и как ще му скочи, за да провери, доколко отслабен е той.


Това правителство е на реформите или на "историческите компромиси"?


- На наглата лъжа, че ще се прави реформа точно от ГЕРБ – стожер и пазител на криминалното статукво и непресъхващ извор на чалгизацията на политиката. На наглото събиране на 204 депутати мнозинство, заставащи зад мафията и размахващи средни пръсти по посока на гражданите.


На безмилостното плячкосване на публичните ресурси, вкл. – редовите граждани. На функционирането на властта като изпълнителен комитет на мафията.


Докога според Вас ще оцелее Реформаторският блок и на каква цена?


- Де факто РБ вече не съществува, след като колаборационистите в него се залепиха за Бойко Борисов след скандалното гласуване на поправките в Конституцията. На следващите избори онези части от РБ, които не са погълнати от чревния тракт на Борисов (който ги храносмила в момента), ще се явят в различна конфигурация.


Какво бъдеще виждате за други парламентарно представени политически сили?


- БСП умира, без това да й прави впечатление. Догодина ще бъде изненадана от две явления: (


а) различните нейни лидери ще започнат да я цепят на различни партийки;
б) в лявото пространство ще се появяват нови политически проекти.


ДПС е приклещена между: недобри изборни резултати, каращи партията да изглежда отслабена; вътрешни боричкания, характерни за партиите, намиращи се в криза на бъдеще; напрежението между Турция и Русия.


Патриотичният фронт и АБВ се борят за приятелството на Борисов. АБВ засега печели по точки. Защото се опитва да се позиционира като някакъв нов двигател на някакви реформи – т.е. като главния говорител на онази подмяна, при която реформатори се оказват Борисов, Местан и Първанов, а антиреформатори – Радан Кънев, Лозан Панов и подобни. Ако АБВ успее да проведе тази операция успешно, мястото до Борисов като "постоянно присъствие" е гарантирано. В името на стабилността и приемствеността, разбира се.


Бившите Барековци са просто на пазара – кой колкото даде.


"Атака" ще се усилва, тъй като Русия отново засилва натиска върху България и "Атака" ще е необходима като съюзник в този натиск.


Ще има ли скоро още промени в кабинета?


- Едва ли. Интересът на Бойко Борисов е да убеди всички, че нещата са си съвсем наред и няма нужда от смени, след като единственият неуравновесен младеж в кабинета, Христо Иванов, сам напусна. Ако започнат още смени, значи Борисов не е успял да удържи необходимите му баланси и идат избори.


Възможна ли е реформа в съдебната система?


- Не и с ГЕРБ, които са ударната бригада на задкулисието и основен крепител на модела #КОЙ..


След "Яневагейт" трябва да очакваме...


- Контраатака на задкулисието срещу обществото. Тя вече започна – на ниво идеология (подмяна на думите – Местан реформатор, а Кънев – не); на ниво политика (спиране на реформите); както и на улично ниво (мафията / правителството изкара на улицата контрапротест от ученици срещу Лозан Панов). В края на тази контраатака ще настъпи гигантско и напълно нескривано плячкосване на всички ресурси на населението. Което ще го вдигне на протест и – избори.


Кой беше скандалът на годината?


- Бойко Борисов, който е скандалът на десетилетието дори.


Стана ли България по-европейска, ако съдите по реакцията на институциите на бежанската криза и напрежението между Турция и Русия?


- Стана нещо като бивша съветска република с европейски претенции.


Има ли България ясни приоритети във външната политика ?


- България има; Бойко Борисов – не.


Изправено ли е обществото пред дилема: свобода или сигурност?


- Създава се исторически съюз – от крайно путинско ляво, през криминалните кръгове в ГЕРБ, медиите на Пеевски, та до "новите консерватори". Този съюз има за цел да ни убеди, че демокрацията е изчерпана; и че е време Източна Европа да се върне в авторитарните времена отпреди Втората световна война – на Пилсудски, Хорти, Антонеску. Днешните ориентири: Орбан, Борисов (отдясно), Путин (отляво). Темата "свобода или сигурност" е част от пропагандата на този съюз.


Противниците на демокрацията и свободата най-сетне се събират в една "ляво-дясна" орда орки – на привържениците на онзи модел на общество, който Роналд Рейгън нарича "мравуняк". Тази орда орки има за цел да атакува – и отляво, и отдясно, и от медиите – онези, които вярват, че хората са равни, свободни и нямат господари, но затова пък имат права.


Добрата новина е, че веднъж събрана, ляво-дясната орда е лесно видима и лесно победима. Лошата новина е, че вятърът известно време ще духа в платната на орките, особено след като Борисов успя да напипа дума, по-благозвучна от "сигурност" – "стабилност".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (310)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Весело

  ха-ха,
  комунистически кадър ни показва необходимия "враг" и, ествствено правилния път

 2. 2 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  Евгени Дайнов продължава да играе за комунистите! Той беше един от тия, които докараха Баш бакан Орешарски!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 3. 3 Профил на kpenkov
  kpenkov
  Рейтинг: 626 Неутрално

  За съжаление е прав и положението даже е още по-лошо.

 4. 4 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Не е "зачекнат" въпроса станал актуален последните месеци:
  Някой/няколко са които клатят държавата

 5. 5 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3180 Неутрално

  няма специалност в която дайнов да не може да бъде изучаван

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 6. 6 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 894 Неутрално

  Доста му е ниско нивото на Дайнов. Като за анализ на ББ става, но си е посредствено èтиво...

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 7. 7 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Любопитно

  Матрияле, загряваш ли какво е положението или ти трябват още обяснения???

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 8. 8 Профил на ИнаD
  ИнаD
  Рейтинг: 346 Неутрално

  "Това правителство е на реформите или на "историческите компромиси"?
  - На наглата лъжа, че ще се прави реформа точно от ГЕРБ – стожер и пазител на криминалното статукво и непресъхващ извор на чалгизацията на политиката. На наглото събиране на 204 депутати мнозинство, заставащи зад мафията и размахващи средни пръсти по посока на гражданите.
  На безмилостното плячкосване на публичните ресурси, вкл. – редовите граждани. На функционирането на властта като изпълнителен комитет на мафията."

  Няма как по точно да бъде казана истината. Как обаче трябва да бъде казана, за да бъде чута? Среден пръст по посока на гражданите, които ги избраха. Дядо Вазов го е казал в " Епопея на забравените", аз само ще го цитирам:
  "Народът бе мирен и почти засмян,
  сред робството тежко ходеше пиян,
  защото теглото - и то е пиянство
  и прави по-мило злото окаянство,
  и разумът мъти на простий народ,
  и държи го в дрямка, и прави го скот.
  Той ядеше, пийше, жнеше по Петровден,
  срещаше Великден, чакаше Гергьовден,
  по Коледа весел колеше прасето..."

 9. 9 Профил на wiligri
  wiligri
  Рейтинг: 587 Неутрално

  До коментар [#1] от "ПРОРОК ИЛИЯ":
  До коментар [#2] от "lz2":
  Докато умно зяпате кой го е казал, дълбоко проспивате какво е казал. Дайнов-недайнов, човекът е прав.

 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Любопитно

  Има ли България ясни приоритети във външната политика ?
  - България има; Бойко Борисов – не.
  ___________
  Щом Бойко е угоден на чуждите посолства значи не е комуняга или как ?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3771 Неутрално

  Не знам дали само '' Борисов е скандалът на десетилетието'', но определено България се връща като начин на управлението в началото на 80-те/-и член първи,и ОФ организацията,и заемите,и бутафорните археологически възстановки.../!!!

  [email protected]
 12. 12 Профил на М.Георгиева
  М.Георгиева
  Рейтинг: 457 Неутрално

  Бойко Борисов, едновременно с други представители на политическия и бизнес елит, свързаха държавното управление с вероизповеданията (по руски модел) и пренасочиха значим публичен ресурс към тях, при това в условията на тотален браншови недостиг и нереформирани системи.
  България и избрала европейски път на развитие и това лице НЯМА ПРАВО ДА ГО ПОДМЕНЯ, съобразно с неговите разбирания и религиозни нагласи.
  Приемам ГЕРБ като законово избрана управляваща сила, но ИСКАМ НЕГОВАТА ОСТАВКА.

 13. 13 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  До коментар [#9] от "wiligri":

  Изпреварихте ме, уилигри. Именно това си мислех и аз:

  "Докато умно зяпате кой го е казал, дълбоко проспивате какво е казал."

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 14. 14 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  България е и за сега няма сили да не е "нещо като бивша съветска република". Претенциите са повече претенции, отколкото европейски.

 15. 15
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 16. 16 Профил на mavricii.plovdiv
  mavricii.plovdiv
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Съгласен съм с мислите на този господин,но е добре все пак малко по-умерени да бъдем обобщенията и не толкова крайни!Добре е да се притиска всяка власт,за да работи по-добре и хората да усещат смислъла на съществуване на този тип организация на обществен живот.Дайнов забравя едно съществено нещо-в момента в Парламента и по-конкретно в Изпълнителната власт има представители на всички съсловия в страната и то абсолютно легитимно избрани.Изпълнителната Власт беше създадена прозрачно,на принципа на преговори,с взаимни отстъпки и компромиси.Верно е,че се долавят подстъпи на тъмни интереси към властта,но досега не помним в "Демократична България" различно отношение на "тъмните сили" към властта,явно не е толкова лесно да се отстранят,това не означава,че не трябва да се полагат усилия!Но,смятам,че по-добър микс от хора,способни да "управляват",от наличните на пазара в момента,е трудно постижим,иска ми се да не казвам,невъзможен.

 17. 17 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1852 Весело

  Един от глашатаите на новата опозиция. Много мощна, много монолитна, много нахъсана, само дето не знае, срещу кого е опозиция, с кого е в опозиция и защо е опозиция. Реформирана опозиция, с една дума. С достойни лидери, гласовити трубадури и трудолюбиви тролчета.

 18. 18 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Единственото, което Дайнов не споменава е, ЧЕ ГРОБ БЕШЕ СЪЗДАДЕН КАТО Г-ОТБОР НА БКП.
  (След като НДСВ се провали като В-отбор).
  И се дирижира от същия властови център - на недоубити червени генерали и ДС началници.
  Под "бащиното" крило на агресора Путин.

 19. 19 Профил на tolex
  tolex
  Рейтинг: 757 Неутрално

  Ситуацията с Дайнов е:
  "Присмял се хърбел на щърбел".

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Цветен, даже цветущ, безпощаден и краен(дори за мен) е Дайнов и този път.
  Но, винаги е по добре някой да каже ,не, а да извика на заспалата тълпа:
  "ЦАРЯТ Е ГОЛ" !!!!!!!!!!!!!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 22. 22 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2303 Неутрално

  "Посредствен текст, пълен с манипулации и лъжи. Типична поръчкова статия."

  Писана под вещата диктовка на Костов, който така и не разбра, че власт няма да види! Дадохме му доверието си веднъж, той го проигра и до там! Сега и в бъдеще ще е политически труп! Който има акъл, го разбира, който няма, още се надява!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 4029 Неутрално

  "Докато умно зяпате кой го е казал, дълбоко проспивате какво е казал."

  Там е работата, че зяпат ТЪПО кой го е казал. Иначе си прав.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  Дайнов загрява за някакъв семинар на БСП, имам чувството. Като този в Пловдив през януари тази година, на който (срещу заплащане, предполагам) обясняваше на другариата кое-как във Вселената.

  Доброто е заразно
 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#21] от "нуцо":

  Ще им се на някои "Царят да е гол", ама не е....
  Нещата в икономиката на страната тръгнаха полека лека и затова мантрата "Царят е гол" не върви....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 28. 28 Профил на Grizacha ot Razgrad
  Grizacha ot Razgrad
  Рейтинг: 627 Любопитно

  [quote#1:"ПРОРОК ИЛИЯ"]комунистически кадър ни показва необходимия "враг" и[/quote]

  До коментар [#1] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  А защо този кадър критикува лидера на мутрите.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#9] от "wiligri":
  Какво друго да кажем?
  Типично по комунистически, Дайнов обвинява всички други, но не казва ЗАЩО правилните, /тези които трябва - готини, и красиви/ не получават обществено доверие? И то точно когато драмата е точно при тях - след тоталния им провал

 31. 31 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#22] от "lz2":

  За акъла се обърни към този абзац:
  "На образованото малцинство ГЕРБ показва средни пръсти по темата "реформи"; към мнозинството демонстрира високомерно презрение по темата "ракия, сланина и винетки"

  В коя група си? Стига си разнасял тоя Костов, никой няма да го избира.

 32. 32 Профил на ИнаD
  ИнаD
  Рейтинг: 346 Весело

  "Докато умно зяпате кой го е казал, дълбоко проспивате какво е казал."

  До коментар [#9] от "wiligri":

  Не проспиват какво е казал, много яко ги е настъпал, затова зеят по него, защото им е трудно да зеят срещу истините, които е казал

 33. 33 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#30] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Давай, изоставаш! До момента трябваше да имаш десетина коментара с близко съдържание. Натрупвай, внушавай!

 34. 34 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 914 Неутрално

  "Този път има и нещо ново: затъване в дългове и полу-потайното въвеждане на нови данъци", казва Дайнов и не е прав. Тази склонност ГЕРБ си я има отпреди, описано е с дати тук: http://mislandia.weebly.com/blog/-221015

 35. 35 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  Боко е олицетворение на българина - тарикат, повратлив, мачо, обидчив, плачещ за публичност простак, чалгар, клептоман, футболер, .... едва ли има държава в която министър председателят е шофьор на шофьора си. Абсолютно некомпетентен по най-болните въпроси

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1891 Весело

  До коментар [#25] от "dogwoman":

  Таман най-важният процес във вселената е пропуснал Миндя. Сближнието между тесни и дълбоки социалисти.

 38. 38 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2536 Неутрално

  Някой/няколко са които клатят държавата
  До коментар [#4] от "izabell":

  Пиле шарено, най-много клати държавата този, когото избра да го управлява "мъдрият български народ"! Той, ББ не може да се откъсне от средата, която го роди. "Скандалът на десетилетието" -
  това е най- важното от всичко казано в интервюто!
  Не е възможно държава в ЕС да се управлява от човек, на който словото да се занимава с пържолки, сланина, каки и т.н., а действията - раздаване на "порции" - Лук, 10, братко...
  По доктора:
  -Никога не е издигано толкова просто нещо на толкова високо место!

 39. 39 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#27] от "boby1945":

  Полека-лека? Какъв ти е бизнеса? Сигурно знаеш, че разходите за труд се увеличават, а също и данъчната тежест. В същото време финансиране с европейски пари печелят само определени фирми - те печелят и обществените поръчки. Развиват се дружества, които се занимават инфраструктурно строителство и оръжие. А вече има и недостиг на работна ръка - никакви инвестиции в образование.

 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2260 Неутрално

  С всичко съм съгласен, само не съм съгласен, че Путин бил ляв. Лява му е само част от рториката и то по нещо, което в Кремъл отлично знаят, че няма как да се възроди - Съветския съюз. От дрга страна, в сравнение с мащабите и похватите на руската олигархия, нашенската е като пионерски лагер.
  Иначе Дайнов добре е очертал същината на новото статукво и на новата държавотворна мафия у нас, след сериозното разместване сред задкулисието на прехода напоследък - ГЕРБ, ДПС и АБВ, плюс медиите на Пеевски. Тези три сили вероятно ще се опитат да произведат предсрочни избори, за да закрепят и на формално ниво политическия си съюз /възможно е контролирано подпомагане на АБВ с допълнителни гласове по места/. Добрата новина е, че рейтингът и на трите сили пада, което се подклажда от лошите икономически показатели и от негативния имиджов ефект на спиралата "дългове-данъци", в които сегашното правителство влиза, предвид лошата перспектива на еврофондовете. Това отваря пътя на опозицията и отляво, и отдясно, и в центъра, в т.ч. на нови политически проекти. Остава да се намерят няколко смели или дори само амбицирани лидери. Мисля, че ги има.

 43. 43 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 915 Неутрално

  "Възможна ли е реформа в съдебната система?
  - Не и с ГЕРБ, които са ударната бригада на задкулисието и основен крепител на модела #КОЙ.."

  БРИЛЯНТЕН АНАЛИЗ !

 44. 44 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Дайнов отбелязва очевидни факти, но изглежда от Миндя не може да направи верните изводи.
  В провинцията тези, които претендират да са някаква местна интелигенция не се срамуват да говорят за борбата на Бойко Борисов с комунистите със същият плам, с който в началото на 50-те техните дядовци са говорили за борбата на Вълко Червенков с инакомислещите.
  В същото време той е любимец и на широките маси, които нямат нужда от винетки, а все още не вярват че ще им се посегне на сланинката и ракийката. Те вярват че "Бойко" не краде, че ако има нещо лошо, то е от лошото обкръжение около него (но той рано или късно ще прозре вредителите) - също както едно време се е говорело за царя и съветниците му. Масата приема спуснатите внушения от телевизиите безкритично. По време на социализма поне имаше сериозна доза осмисляне и съмнение в официалните постулати, сега изпростяването и затъпяването на населението правят това немислим лукс.
  И още - аз лично на мястото на Дайнов бих се притеснявал повече за бъдещето на "Реформаторите" отколкото това на БСП.

 45. 45 Профил на analysethis
  analysethis
  Рейтинг: 233 Весело

  Аз като човек дето винаги търси конспирацията си мисля, че Дайнов е платен трол на ГЕРБ. Той по едно време хвалеше Бойко, но явно в ГЕРБ са преценили, че Дайнов да те хвали отблъсква електората. И са му казали - ето ти тука едни кинти и от утре почваш да ни плюеш.

 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 902 Весело

  До коментар [#39] от "gogo2011":

  И какво от това? Икономиката върви ли напред, върви! А кой печели поръчките, явно който по може!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 48. 48 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#37] от "Lemmy":
  О, това е обширно разгръщано още юли м.г. Дайнов си има една мечта, ако смея така да се изразя, и тя е за крепък съюз между реформираната "левица" и реформираната, но все пак автентична и биографична "десница". Цитатче: "Две от наличните партии очевидно не са в коалицията "Пеевски" –
  БСП и Реформаторският блок. Дали от тях може да дойде спасението? От няколко години насам "традиционните" леви и десни периодично дават сигнали, че може би ще рестартират класическата двуполюсна политика ". Край на цитата. За голямо съжаление, когато стигнат до този съюз, вероятно всичките участници в съюза, макар автентични и с неугасващ комсомолски блясък в очетата, ще се побират в портиерната на хотела на Гергов, нежели в конферентната зала.

  Доброто е заразно
 49. 49 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Дайнов отново е безпощадно прав ! И за Бойко, че макар и да печели избори не разбира от демократично управление на държава, хабер си няма що е български национален интерес , камо ли да го отстоява успешно ! Иначе интересите на мутроолигарсите добре ги знае и защитава . Главният въпрос е колко ще го изтраем и с кого да го заменим , че нещата да тръгнат в правилната посока . Засега успешно защитаваме оценката на поета Славейков : "Не сме народ, а мърша !" И докато нямаме достойно гражданско общество такива като Бойко и сие ще ни затриват успешо държавата !

 50. 50 Профил на Newcastle Fan
  Newcastle Fan
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Разбира се, че казаното от Дайнов е истина. Въпросът е какво следва от това. И какво е необходимо да се случи, за да се активизират някакви имунни реакции в хората срещу всичко, което изсмуква публичния ресурс и убива нормалността, справедливостта и духа. Комунистите успешно убиха духа на българите, но възкресението е възможно. След 400 години турско робство българите постигнаха своето Възраждане сами благодарение на съживяването на духа си. Преди 100 години бяхме икономическото чудо на Европа и света заради българското предприемачество, труд и усърдие. Все още има надежда - след като осъзнаем, че нашите врагове сме самите ние. И нашата пасивност, бездушност, инертност, липса на критерии и страхове са идеалната хранителна среда за всякакви порочни практики. Свободата и смисълът изискват борба и жертви - няма друг начин.

  По плодовете ще познаете дървото.
 51. 51
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 52. 52 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Любопитно

  Нещо от същия автор, с което съм по-склонна да се съглася:

  "Ясно е, как тези разсъждения се отнасят към казуса „Бойко Борисов”. Да, неговото правителство търпи огромни критики, защото има огромни управленски дефицити. В една спокойна ситуация общото благо изисква тези дефицити да бъдат критикувани и изяснявани, за да могат да бъдат преодолени и така общото благо да бъде обслужено по-добре.

  Кое обаче е общото благо в една не-спокойна ситуация? Какъв е националният интерес тогава, когато срещу правителството са се подредили: Кремъл и неговите български агенти; бандитите и местните гангстерски феодали; хищните кръгове на Държавна сигурност; политическите носители на руските интереси – БСП и Георги Първанов; политическото крило на мафията – РЗС; различните скрити и явни олигархии, монополи и картели, с каквито е проядена българската икономика?

  В тази – сегашната – ситуация общото благо е очевидно: атаката на тази шайка да бъде отблъсната от правителството, тъй като целта на атаката е очевидна за всеки, който има нещо между ушите. А тя е: връщане на България в орбитата на Русия, подчинение на националните интереси на руските геополитически амбиции, заместването на демокрацията, която все пак имаме, с руски тип гангстерско управление.

  Все пак правителството, с всичките си дефекти, работи не за руските интереси, а за българските. Едва след като атаката бъде отбита и атакуващите – неутрализирани, ще се върне онази спокойна ситуация, в която разкриването на дефицитите на управлението отново ще обслужва общото благо.
  Хората, които попадат в дефиницията „гражданин”, разработена от Аристотел и Гелнер, разбират това. Онези, които не го разбират, имат тежки проблеми с гражданската си идентичност. И, когато пренасят тези си проблеми на политическата арена – стават неадекватни."
  16.11.2011
  http://www.svobodata.com/page.php?pid=4994&rid=11

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 53. 53 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  Дайнов е толкова пристрастен и заслепен от омраза, че чак е неудобно!
  Няма как да приемем сериозно анализите му, след като е толкова явно необективен.
  Това за "ляво- дясната орда орки" е долнопробно, сваля всякаква репутация на медията, публикуваща подобни писания.

  Прави впечатление и истеричния тон на "материала". Фрустрираният Дайнов е пример какво е получава, когато големите, немотивирани претенции се сблъскат с "враждебната и непредсказуема обективна действителност" !


  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 54. 54 Профил на gogo2011
  gogo2011
  Рейтинг: 1348 Неутрално

  До коментар [#47] от "boby1945":

  Бих искал да си говорим ако назначиш поне десет човека на работа, защото в момента приказките ти са изсмукани от пръстите.

 55. 55 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  "Дайнов отново е безпощадно прав !"
  До коментар [#49] от "mils5656":
  Не знам. Ако вземеш да се върнеш към писанията му от последните 20-ина години, ще забележиш, че всъщност много рядко му се "получава плетката". Един анализатор не може да е "прав" или "крив", а да прави приблизително верни или приблизително неверни прогнози... Дайновите струват колкото ланшния сняг

  Доброто е заразно
 56. 56
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 57. 58
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 58. 59 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1246 Весело

  Разбира се, такива"материали" докарват комуно- костоветата до оргазъм!

  Създава се илюзия за мечтаната от тях"революционна ситуация", замирисва им на предсрочни избори, където те , кой знае защо, се надяват на някакви проценти.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 59. 60 Профил на Рая
  Рая
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Бойко Борисов е скандалът на 21-ви век.

 60. 61 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1246 Неутрално

  До коментар [#55] от "dogwoman":

  В съседната статия Мишето гръмовно обяви, че предсрочни избори щяло да има!

  Точка!

  Били са на една оперативка с Дайнов!

  Предколедно ни готвят ОФ- мероприятие.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 61. 62 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 372 Весело

  До коментар [#56] от "Norman Granz":
  Няма нищо лошо да пишеш срещу силните на деня !?!?!
  Но си личи поръчката!!!
  А да пишеш по поръчка - означава ......
  Нормално е да го приема , ако беше направено без определено насочване!
  Какво насочва Дайнов!
  Та Борисов да не е по различен от другите!!
  ха ха ха
  Кръгът зад Прокопиев воюва с кръгът зад Борисов!!
  Това възможно ли е!!!
  Или е война между две 'банди' крадци!
  Или е същото ,както с пропагандната война срещу Русия!

 62. 63 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  "Абе, глупак, Дайнов винаги е писал срещу силните на деня!"
  До коментар [#56] от "Norman Granz":
  И какво конкретно е произлязло от това? Това е първият въпрос. Вторият: как се случва така, че му позволяват да пише срещу "силните на деня", след като лично той обяви настъпването на авторитарна диктатура още в средата на първото правителство на Борисов? Би следвало отдавна да е в Белене. Аз съзирам известно противоречие.

  Доброто е заразно
 63. 64 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  Трябва ни някой с говоренето на Борисов и акъла на Костов.
  Втория, никой не го разбираше или по-точно 7-8%.
  Борисов точно с тази риторика, която похвално добре и задълбочено описва Дайнов, печели 35%.
  Такъв ни е материала, това е, колкото и да пуфтиме и ахкаме, огромен % го харесват.

  Любовта ще спаси света!!!
 64. 65 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1603 Неутрално

  До коментар [#27] от "boby1945":

  Я кажи кое тръгна нагоре, че нещо не усещаме... Сигурно петролът треба да стане 10$ и еврофондовете 10 млрд год., че нещата да не са "лека-полека", а малко по-усещащи се...

 65. 66 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Неутрално

  До коментар [#26] от "SS":

  "добици"

  Май Ви убягва правилната дума "добичета".

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 66. 67 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  До коментар [#63] от "dogwoman":

  И за някакви "варвари" писа, а после този, който представяше книгата с не по-малък патос, бе избран от квотата на ГЕРБ в ЦИК. Нда, така става с "революционерите"...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 67. 68 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1363 Неутрално

  Скандалът н десетилетието не е Бойко Борисов, а следните неща

  1. Избирателната активност на българските гласоподаватели и подадените от тях гласове
  2. Загубата на над 4 милиарда лева при ограбването на Корпоративна Търговска Банка под мъдрото ръководство на Цветан Василев, Банкер на 2013 година
  3. Мъглата около съдбата на парите, гробното мълчание на БНБ, Прокуратурата, ДАНС, правителството, овчето съгласие на населението на България да се тегли заем, да се компенсират с 3.8 милиарда гарантираните вложители и след това да се платят от общата каса.
  4. Монолитната съюз между прегрешили министри, депутати, партии и съдебната власт

  А светлината на десетилетието е мимикрията на Доган, който се сниши под всенародния гняв и наличието на Реформаторски Блок и най-вече на ДСБ, появата на алтернативна турска партия и то в РБ, фактът че няма възможност за реално доказуеми компромати срещу ръководството на РБ.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 68. 69 Профил на analysethis
  analysethis
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Един ден по необясними за мен причини Радан изпадна в истерия. Съответно „умните и красивите” автори на критични коментари, анализи и каламбури истерясаха, също.

  Странното е, че не виждам разумно обяснение на това което се случва. И не само аз. Повечето ми колеги са симпатизанти на реформаторите - има и от широките реформатори, има и от дълбоките. На обяд обсъждаме политиката и никой не може да обясни къде е драмата.

 69. 70 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Боко скандал на десетилетието? Няма скандал, всичко си е много точно от гледна точка на електората. Щом си го избира, значи си го заслужава. Боко е артист, играе така че да бъде харесван. При него принципи няма. Реформи? Да, ама друг път.

 70. 71 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#67] от "Резистентна":

  За голяма радост нищо важно не зависи от такива "революционери" като него и "групитата" му от НБУ.

  Доброто е заразно
 71. 72 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  [quote#67:"Резистентна"]"революционерите"[/quote]
  Имах предвид "хартиените" или, другояче казано, "революционерите на хартия" (срещу "хартийки"?!). Като Дайнов. Бил той срещу "силните на деня", хахахах... А защо е все около тях тогава?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 72. 73 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Любопитно

  До коментар [#33] от "gogo2011":
  И един път, и 10 пъти истината е една и необорима. И е факт
  Посочването на необходимия външен враг /във всичките му измерения/, за да се оправдае собствената немощ и некадърност, е типичен номер от пропагандната война. Жертва на която стават само тези които сляпо верват. Което си е техно право, разбира се.
  Но болшинството избиратели не им верват - това е същинския въпрос. Който виси не от последното десетилетие, а от 15 години. Колкото и некои да се правят, че не го забелязват

  Още древната мъдрост е описала точно ситуацията - Мохамед требва да отиде при планината, не обратното...

 73. 74 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#56] от "Norman Granz":
  Препоръчвам смяна на мястото.
  Където мнозинството е друго, готино и умно...

 74. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 75. 76 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#25] от "dogwoman":

  Само предположение, такова едно плахо и теоретично - всъщност Дайнов не е комунист под прикритие, а обикновен класически десен който мисли Борисов за лекето, което той всъщност е?

  Дали не е по-вероятният вариант от това, че БСП, Путин, комунистите, сатаната и извънземните са му платили, а?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 76. 77 Профил на jimirino
  jimirino
  Рейтинг: 402 Неутрално

  От авторитаризъм до 'властта вече не е на едно място' има чудо, фокус, трик, измама или тъпи журналисти.

 77. 78 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Малко по-емоционален, но пък иначе доста точен анализ

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 78. 79 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  До коментар [#59] от "mr.be quick or be dead.":

  Абе и герберунгелите бая се натопорчвате от тях, та се чудя дали не е форма на садомазохизъм

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 79. 80 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Дайнов, след дъжд качулка.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 80. 81 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1246 Весело

  "Борисов точно с тази риторика, която похвално добре и задълбочено описва Дайнов, печели 35%. "

  Ей това ви е голямата мъка на костоветата!
  Толкова неадекватни, че направо сте трагични герои- сблъсквате се с обективната действителност и тази колизия ви носи нови и нови разочарования.

  И как да обясните вечните си неуспехи?

  Със собствената си неспособност и некадърност?

  Неее, абсурд, ние сме интелигенцията!
  Значи- народът е винивен, щото е прост!

  Мухахахахааааааххххх!!!

  Може ли елементарен въпрос:

  След като народът е толкоз прост, а вие толкова малко и неразбрани, как се надявате ИЗОБЩО да спечелите НЯКАКВИ избори?

  За кво се пънете тогава? За кво са надеждите?

  Минете на другия фронт- заемете се с просветителство, с образование, с агитация сред масите народни, тръгнете по села и махали, при трудовия народ!

  Политиката явно не е за вас!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 81. 82 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1087 Неутрално

  Мненията за Дайнов - от осанна до разпни го. Но само ясно и твърдо изречената му констатация "...функционирането на властта като изпълнителен комитет на мафията..." е достатъчна за положителна оценка. Попадение в десетката. В България действително има управление на няколко клана, включително президентски, за транжиране икономическите и финансови активи на страната в полза на тесен кръг от много големи мошеници. Мафията си има министър председател, министри и парламентарни лобита "по интереси". Някой да ми посочи област, в която няма мафия. Къде? Тютюн и тютюневи изделия, митници, строителство, транспорт, енергетика, здравеопазване, лекарства, образование, гори, селско стопанство, финанси, съд и прокуратура, местни феодали и грабители, оръжейн производства, да не говорим за ролята на полициятат.н. Изобщо мафиотски изпълнителни бордове във властта на всяко ниво и във всяка предметна област. Мафиотизира се дори населението. Борисов е само върха на яйсберга. Тази държава се тресе от грабежи. Няма да помогнат и никакви псевдо реформатори и други подобни трици и люспи. Те се домогват, дори вече са реализирали присъствието си до хранилката.

 82. 83 Профил на analysethis
  analysethis
  Рейтинг: 233 Весело

  [quote#59:"mr.be quick or be dead."]замирисва им на предсрочни избори, където те , кой знае защо, се надяват на някакви проценти.[/quote]

  Просто искат да уредят Цветанов с още един часовник. Или пък се надяват на процентите на БСП и ДПС. Някакви тънки сметки се правят в Лабораторията, но май пак са объркали мерните единици.

 83. 84 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  "Атака" ще се усилва, тъй като Русия отново засилва натиска върху България и "Атака" ще е необходима като съюзник в този натиск."

  Атака няма да се усилва, защот благодарение на меадекватния си по разни причини а ве1е о подсъден вожд, е бита карта.
  В момента ГЕРБ показва истинското си лице и ще загуби подкрепа, (отново) а след очаквания в (тази му конфигурация) разпад на РБ, се създава вакуум.
  И поради липса на свежа кръв, са започнали да изпълзявата разни прептоплени манджи от сорта на Слави, който се опитва нещо да лъже студентите, които не помнят що за политическа пеперудка беше толкова години.
  в общи линии, по Коледа чакайте да видим чудеса.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 84. 85 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#81] от "mr.be quick or be dead.":

  "Минете на другия фронт- заемете се с просветителство, с образование, с агитация сред масите народни, тръгнете по села и махали, при трудовия народ!

  Политиката явно не е за вас"

  Иситнската политика винаги и навсякъде е започвала с просветителство.
  Така че - благодаря за съвета.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 85. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 86. 87 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#76] от "civis_eu_sum":

  "а обикновен класически десен "... Дайнов това? Ти "ме усмихваш"

  Доброто е заразно
 87. 88 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 740 Неутрално
 88. 89 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 915 Весело

  Дайнов развали празниците на герберският тролиад ,истината е непоносима за тях ,друго си е чалгата от агенция ПИГ

 89. 90 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 289 Неутрално

  В селото Миндя гледат на Дайновеца като на полудял комунист.
  В тоя сайт обаче всичките читатели и коментатори са по-луди от Дайновеца...
  Абе дават ви некакви парици, ама чак дотам да се освинвате...
  Бойко всичките ви туря в малкия си джоб и отвреме навреме ви натиска, та да крякате като жабета...

 90. 91 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Весело

  "Най-смешни, разбира се, бяха ГЕРБ. Тъй като централният им мозък е закърнял орган, те действат на основата на емоции и заклинания."
  Хихиих...ако аз напиша подобно нещо за РБ ще ме изтрият за обидна квалификация. Но разбира се за политолога по "Всичкология" всичко е позволено.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 91. 92 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Весело

  До коментар [#87] от "dogwoman":

  Докато се усмихаш, можеш ли да ми изброиш няколко десни политики или изобщо "неща" които характеризират "класически дясното" боковото управление?
  Take your time, обаче, че е хард.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 92. 93 Профил на rkirov
  rkirov
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Каквото и да си говорим , за жалост това , което е казал си е вярно

  Все по-хубаво става :)
 93. 94 Профил на kilmer
  kilmer
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Много добър анализ. Аз също смятам че "колоса" Борисов е на глинени крака и последните деа месеца разочарова всякакви групи хора с данък градина, данък уикенд, винетките и особено с несъстоялата се съдебна реформа! Както и показването че сега той е крепителя на модела Кой! Всъщност така вероятно е по добре, очевидна регресия но така всички маски падат! Избори две в едно изглеждат все по сигурни!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 94. 95 Профил на Ilia Iliev
  Ilia Iliev
  Рейтинг: 372 Весело

  До коментар [#89] от "Stewie":
  Виж , Дайнов не може да развали празника на никой !?!
  И знаеш ли защо!
  Защото те всичките празнуват на една маса!
  Явно не си ходил там !
  И не си обирал трохите от масата!!
  Виж колко хора забогатяха с тия трохи!
  А другите само лаем като кучета!
  Нямаме бай-ганьовския нюх за търговия!

 95. 96 Профил на lenilaf
  lenilaf
  Рейтинг: 490 Неутрално

  Интересно, че винаги, когато Дайнов цели в десятката, изказва се смислено и разбираемо дори за мат'ряла гласуващ за ГЕРБ, тутакси излизат някакви хора, които държат да ни уведомят, колко е всъщност тъп и с какъв произход е. Без аргументи, разбира се, а по добрия стар начин на отклоняване на вниманието.

 96. 97 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 571 Неутрално

  [quote#96:"lenilaf"]Без аргументи, разбира се[/quote]

  То ако ползваха щеше да им причини инсулт от противоречията.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 97. 98 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#90] от "sokrat41":

  "Бойко всичките ви туря в малкия си джоб"
  Няма да му се прости, че допусна законово да им се раздруса втория пенсионен "стълб". Определено бръкна и продължава да бърка в "здравето" на контрабандистите и вместо техните банкови сметки да се раздуват, парите отиват в хазната-там, където им е мястото. Спря окончателно Южен поток и ограничи руското газово влияние.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 98. 99 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#92] от "civis_eu_sum":

  За "класически дясно" не съм казала и дума, тъй че нямам повод да отговарям на този въпрос. Освен това нямам и никакъв тайм, но не го приемай като бягство, просто ми предтои тежък, класически десен, работен ден.

  Доброто е заразно
 99. 100 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Дайнов, гръмко и пошло. Попфолк отвсякъде. Ако бяхте създали нещо по-добро, дайте го насам. Ама с Радан напред сте за никъде. Скандал на прехода е съсипването на СДС от Костов!
  На десетилетието - коалицията: БСП-ДПС-АТАКА.
  (Това ще е и следващото управление, ако много настоявате)

  dame
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK