Евгений Дайнов: Доган се съмнява, че Местан съюзява ДПС с ислямистите

Лютви Местан и Ахмед Доган на екрана - по време на конференцията, на която Местан стана председател на ДПС, а Доган - остана почетен председател

© Цветелина Белутова

Лютви Местан и Ахмед Доган на екрана - по време на конференцията, на която Местан стана председател на ДПС, а Доган - остана почетен председателСлед като ДПС разпространи речта на почетния си председател от новогодишното тържество на партията, "Дневник" потърси наблюдатели и политолози за първи реакции какво четем всъщност в изказването на Ахмед Доган. Започваме с мнението на политолога Евгений Дайнов.
А първа политическа реакция дойде от Радан Кънев.


Какво предупреждение четете към Лютви Местан и ДПС в речта на Ахмед Доган? 


- Нещата са по-дълбоки, отколкото изглеждат. От самото си основаване, в рамките на турската (и общобалканска) политическа култура ДПС е светска, кемалистка и проевропейска партия. Никога не си е другарувала с ислямистките партии (вкл. Ердоган) в Турция и винаги е била партньор на светските турски партии. Напоследък съществува основателно съмнение – очевидно споделяно от Доган – че Лютви Местан препозиционира ДПС и я съюзява с ислямистите, изоставяйки кемализма. 
Това е изумително опасен завой, защото докато е кемалистка, ДПС не е "пета колона" на Турция в България – напротив, може да се каже, че е фактор за влияние в самата Турция. Ако ДПС обаче стане ислямистка партия, това обръща играта и отваря вратата към куп чудовища, които могат да ни разфасоват. 


Очевидно Доган е достатъчно обезпокоен от тази перспектива, та да се обозначи, с гръм, трясък и пушек, отново на политическата арена. 


Какво означава посланието му, че "ДПС трябва се промени, но не да се подмени" ? 


- Следвайки гореказаното:


а) Доган забранява на ДПС да се отметне от кемализма – нещо, което би било чиста подмяна.


б) Относно промяната сме в сферата на хипотезите. Най-вероятно се има предвид очевидното спиране на процеса, силно окуражаван преди години от Доган, на превръщане на ДПС от партия на малцинствата в партия, всмукваща етнически българи като професионални политици. При Местан този процес очевидно изчезна, а партията стана още по-малцинствена – губейки турски гласове, заместваше ги с ромски такива. Може би Доган иска да промени точно това положение.


В един идеален свят, Доган трябваше да си доведе мисълта докрай и да каже нещо като "стига сме били корпорация за влияние и порции, нека най-сетне станем истинска либерална партия". Но не живеем в идеален свят.


Какво би могло да означава активизиране на Доган без да се връща в политиката? 


- Само той може да ви каже.


На мен ми се струва някакъв невъзможен опит той да се препозиционира като някакъв elder statesman, сипещ мъдрости от планината, но без да ходи всеки ден до централата на партията; това в днешните български условия едва ли е невъзможно. Видя се при Костов, че точно това у нас не се получава.

Евгений Дайнов

© Цветелина Николаева, Капитал

Евгений Дайнов


Какво ви изненада/впетатли в т.нар. новогодишна реч?


- Имайки предвид конфликта кемализъм-ислямизъм, речта е едновременно по международни и по вътрешни теми. Под възвишената философска реторика (с която Доган очевидно си играе, полунасериозно, за да затапи "високия изказ" на Местан и да напомни, кой е истинският майстор) виждаме грамотен анализ на световните дела. Доган се опитва да вплете съдбата и перспективите на ДПС в голямата картина и до голяма степен успява. Наистина, няма как ДПС да не избира, каква партия е и за какво се бори, без да рискува да пропадне в някакъв международен капан. 


Доган е отново прав, когато подкрепя тезата, че докато ЕС не е наясно, какво и защо прави (и какво животно е), единственият начин държавите да преминат през сегашната мътилка е да се запазят стабилни в рамките на своя суверенитет. Няма как да чакаш да ти кажат "началниците от Брюксел", какво да правиш, когато те самите не са наясно, какво искат. Решението си е твое и отговорността към нацията пак си е твоя. 


Пътьом Доган шамаросва идеята за "пети и шести колони", очевидно имайки предвид някаква ислямистка ДПС ("пета колона" на Турция) и българските ура-националисти и социалисти ("шеста колона" на Русия). В разсъжденията си обаче силно надценява перспективите на Русия и Китай – и двете в момента потънали в ужасяващи икономически тресавища.


За смущаващи намирам разсъжденията по темата "свобода или сигурност"; те клонят твърде много към сигурността и подценяват свободата по един доста не-либерален начин – а ДПС е член на Либералния, все пак, интернационал.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (134)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7876 Неутрално

  "Само той може да ви каже."

 2. 2 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  "...Видя се при Костов, че точно това у нас не се получава..."

  Въх! Нима може, нима трябва, нима е нужно... да се прави сравнение между Св. Иван и презрений Сатан?! Потресаващо! И то от синий шаман...

  Мислим дека за туй мое сравнение преди неколко минути получих къде 100 минуса. А тук - мъдрец мъдрува.

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 3. 3 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1154 Любопитно

  В смисъл,че екзактността на Местан изигра лоша шега на същия?

 4. 4 Профил на Rhapsody of Fire
  Rhapsody of Fire
  Рейтинг: 705 Неутрално

  Дано Дайнов да е прав за Кемализма на Доган. Дано. Защото в Турция от години именно кемализма усилено се демонтира, и то много успешно, от Ердоган и приближените му.

  Путинофилите и Тръмпанарите възприемат: Учтивия- за лицемер; Възпитания-за слабак;Толерантния-за гей; Културния-за лигльо; Разумния-за будала; Образования-за соросоид.
 5. 5 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ако ДПС обаче стане ислямистка партия, това обръща играта и отваря вратата към куп чудовища, които могат да ни разфасоват.

  А филма на Ал джазира още ли го пренебрегваме в редакцията? Защото там се изявява един кмет от ДПС, съосновател на партията.

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel. Има ли тролове под статията, има и политически келепир !
 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Неутрално

  Доган знае, че в илюзорната Ердоганова Турция ще е най-много местен чиновник, a Местан може само да се надява на подобно място…Това е разликата !

  [email protected]
 7. 7 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Появата на турския филм „България, моя земя” по Ал Джазира, заедно с някои внушения на Местан действително са повод за тревога. Подобна пропаганда може да бъде прелюдия към турска агресия. И това се случва след като сами унищожихме отбранителните си ресурси.

 8. 8 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1885 Неутрално

  Анализът е добър. Това е и последният ми коментар по тази тема. Започна да ми идва в повече.

 9. 9 Профил на z.123.c.976.9
  z.123.c.976.9
  Рейтинг: 638 Любопитно

  Защо тази врява, какво толкова е станало?

  Който не разбира сам, няма да разбере и с обяснение
 10. 10 Профил на teridan
  teridan
  Рейтинг: 890 Неутрално

  Доган винаги се е дистанцирал от политиката на Турция и винаги се е старал да подчертава българския характер на партията си. При Местан това се промени, започна стремително затопляне на отношенията между турски политици и ДПС. Вероятно тази ревизия не харесва на Доган.

 11. 11 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Неутрално

  До коментар [#4] от "Rhapsody of Fire":

  Спомнете си Тансу Чилер - беше преграда за ислямистите.

  [email protected]
 12. 12 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  Екзактно , много екзактно г-н Местан !

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 13. 13 Профил на spice
  spice
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Тоя пък като мирудия на всяка манджа. Какъв е бил замисъла? А ми такъв какъвто си го прочел. Айде сега 1000 уйдурми. Кой какво казал, защо го казал, ама какво имал в предвид и т.н. Ами казал каквото е казал. И точка.

  Никой не е вечен! Само вселената е с по-дълъг живот!Мъдростта от Spice
 14. 14 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Всички в ДПС винаги са против България! (бивши) комунисти и АОНСУ-вци да тълкуват колко по-по най-са антибългарските мотиви в ДПС е също озадъчващо!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 15. 15 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1238 Неутрално

  Крайно време беше да се каже в прав текст.

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 16. 16 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Сокола, се ракъсва измежду хидроложки експерименти и отдаденост на Родината. Каква драма, драги зрители.
  Родината.. разбирай Масква, да не се обърка някой.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 17. 17 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3783 Неутрално

  До коментар [#7] от "teridan":

  Не е точно така,но по-добре е в момента с Доган отколкото без него.Вчера много карамурзилки ме минусираха,но пак ще напиша,че Ал Джазира не излъчва случàйни материали.Много добре направена пропаганда е това.Помислете как се отнасят например''бежанците''у нас след такава агитация....

  [email protected]
 18. 18 Профил на Георги Стоянов
  Георги Стоянов
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Доган може да е всякакъв изрод, но като политик държи фронта...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 19. 19 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 444 Неутрално

  Дайнов представя своите предположения по темата като реалната истина. Нещо не ми харесва този път мнението му, куца логиката и мята понятия на едро. Темата ДПС-Турция нещо не му е силна.

 20. 20 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  "Доган се съмнява, че Местан съюзява ДПС с ислямистите"
  Никак даже не се съмнява. Напълно убеден е. И даже е много притиснен. Защото Местан това може и толкоз може. И толкова му е акъла. В това отношение Доган се извисява като истински политик. Тук обаче съществено е качеството на матрияла. А то по-скоро е удобно за изцепките на Местан. Подозрителното е, двамата не са се разбрали помежду си, а разлайват кучетата. Явно назрява вътрешнопартиен конфликт.

 21. 21 Профил на krastitel
  krastitel
  Рейтинг: 481 Любопитно

  интересно ми е в тази мини ДПС криза, Детето чудо Пееф къде се намества ...
  но като цяло всичкото това ми се вижда като насяване на страх, който да обоснове нуждата на бойковата "стабилност" - за съжаление ...

  krastitel
 22. 22
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 23. 23 Профил на Koba Stalin
  Koba Stalin
  Рейтинг: 1441 Весело

  Дневник, защо не разделите форума на 2 нива - нещо като долната и горната камара, в някои парламенти. Голям тюрлю гювеч е в момента.

  /не се чете/
 24. 24 Профил на laundromat
  laundromat
  Рейтинг: 466 Весело

  Е,Дайнов малко пресилва нещата! Но тази реч ми звучи, като че ли в България си имаме Путин, наречен Доган! България наистина стои "разкрачена" вече деситилетия, между ЕС и Русия, между капитализма и олигархичният путинизъм, между бъдещето и миналото,....! И това е голяма заслуга на Доган и тези като него! А ЕС няма да се "разпадне", докато има силна икономика, а той я има! До ще време и ще се оправи и политически! И точно по тази причина Русия няма да се "утвърди", щото няма да издържи икономически! Но в едно е прав Доган. Партията му не е в управлението, и не "раздава порциите"! А в България е жива само партия-майка кърмилнца! Т.е., която раздава парички и власт, независимо от дереджето! Типичен пример е съдбата НДСВ! Така че "колективното тяло" на ДПС" наистина започва да се тресе, дано вдигне висока температура и се помине!

 25. 25 Профил на moriarti
  moriarti
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#22] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!":

  Дневничето мило е купило син шаман, Петя и Командир (ам блок, на примоция) и сега си ги ползва здраво. Щото много кинти беха дадени и много зърно бе посято... (притча за КТБ-рите от Йоана).

  "ДУМА" + "Дневник" = "ДУМНИК"
 26. 26 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2611 Неутрално

  Истината е,че етническия мир в България зависи само от Турция.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 27. 27 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#26] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  "Истината е,че етническия мир в България зависи само от Турция."

  Извинявай, ама не ги разбираш тия работи.

  Българският етнически мир зависи от българите, турците и помаците , които живеят заедно, работят и умират заедно.
  Винаги са си помагали и подкрепяли.
  С арменци, евреи и други етномалцинства също няма никакъв проблем.
  Мислиш сънародниците- турци за толкова прости, че да запалят огън в държавата си заради някой външен подбудител?!

  По- добре е гърците да не се месите в тия отношения!  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 28. 28 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2611 Неутрално

  До коментар [#27] от "mr.the deeper the love.":

  Не се месиме,а се притесняваме !
  Живееш на друга планета !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 29. 29 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 294 Неутрално

  [quote#21:"krastitel"]но като цяло всичкото това ми се вижда като насяване на страх, който да обоснове нуждата на бойковата "стабилност" - за съжаление ... [/quote]

  Може и да си прав, защото Местан заговори за предсрочни избори.

  www.commcrime.blogspot.com
 30. 30 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1598 Неутрално

  [quote#11:"karabastun"]Спомнете си Тансу Чилер [/quote]

  Наскоро си мислех за нея, какво ли стана с тази жена.
  Има да си мечтаем за времето, когато тя беше министър-председател на Турция.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 31. 31 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  В пост 20 съм се оказал прав - Местан е изхвърлен!

 32. 32 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#26] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Истината е,че етническия мир в България зависи само от Турция.

  =====================

  ... а случайно да знаеш от кого зависи етническия мир в турция...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 33. 33 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 958 Весело

  До коментар [#26] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Ти си гледай дълговете и не бери грижа за България.
  Вече Чехия открито заяви, че сте търтеите на ЕС.
  Колкото и да се пънете все си оставате търтеи.

  А за Доган ...
  Доган никога не е искал да бъде колона на когото и да било, той иска да един единствен и от него да зависи нещо.
  Местан загуби местните избори и Доган му търси цакта да го замени.
  Местан позволи и допусна салафитски духовници при циганите, които са потенциален електорат на ДПС.
  Сега циганите не гласуват 100% за ДПС, което си е провал за Доган. А фактът че турци не гласуват за ДПС е 200% провал.
  Доган осъзнава, че в България повече не може да се управлява както в периода 1995/2008.
  Не от добро сърце и не от добри чувства, той ще промени политиката в България, но крайният резултат ще е запазване на ДПС, чрез отпускане на напрежението, като предаде част от властта на олигархията към обществото.
  Доган осъзнава, че така не може или ще даде отстъпки или ще бъде пометен.
  Борисов/Първанов/Местан/Кукуневица и останалите крепители на "стабилното положение", въобще не могат да разберат за какво иде реч.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 34. 34 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3388 Неутрално

  Меко казано не съм фен на Данов, но този път, за повечето неща, въпреки отделни смешни реплики и заклинания, има право.

  И стига сте ревали, че ДПС била "етническа", ВМРО също е такава, че и верски ориентирана към православното мракобесие.
  Не ДПС е белята, а ПАРТИЙНАТА СИСТЕМА на маскирана кто демокрция олигархия на бизнес групировки, препасани с политическите партийни обръчи.
  Е, някои партии са едновременно и обръч и групировка.

  Без пряка демокрация няма да има свобода за гражданите, ще сме заложници на партийно-корпоративните бандити.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 35. 35 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2570 Весело

  Поредното "мижи да те лажем" на Дайнов... Върти, суче и все гледа да измести същността, та "простосмъртните" да не разберем, че Доган посочва на ДПС връщане към корените и старата им геостратегическа позиция - тази на Евразия, със столица Москва, партиен и държавен "руководитель" - товарищ... Владимир... Владимирович... ПУТИН.
  Къв ислямизъм те тресе, бе Женя?! Кви пет лева?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 36. 36 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3868 Неутрално

  Ами,нещата са по прости.ДПС остана извън паричните потоци.

 37. 37 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Местан към ислямистите, всички комундели от Гоце през Волен и БСП към путинистите....
  ..Никога няма да се откажат... ако не сме в ЕС тия ще ни разделят на две някъде пре Стара планина напр..

 38. 38 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 524 Любопитно

  Екзактният биде сритан екзактно в топките Много болезнено при това Кой ли обаче ще го замени?

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 39. 39 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#34] от "Николай Теллалов":

  И стига сте ревали, че ДПС била "етническа", ВМРО също е такава,
  .......................................
  ... разлика между "народ" и "етнос" не успявате да Направите (или просто не ви изнася на "тезичката"... м?

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 40. 40 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 573 Неутрално

  каза ли ви сега дайнов, че доган всъщност е умен и добър, а чудовището на последните 10 години, вие си знаете, е Бойко!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 41. 41 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Доган да се връща на бял кон и да прави ДПС 2л
  Само се чудя кога ще му остане време да си изхарчи милионите,ако не излезне в пенсия?

 42. 42 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 294 Неутрално

  До коментар [#40] от "hhhuuunnnn":

  "каза ли ви сега дайнов, че доган всъщност е умен и добър, а чудовището на последните 10 години, вие си знаете, е Бойко!"

  Каза им го, ама все още не искат или не могат да го разберат. Нито могат да разберат с кого играе Радан (той може и Радан да не знае, доволно ниско интелигентен е, но бащицата му знае).

 43. 43 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#12] от "Радко":

  Т.е?

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 44. 44 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 1379 Неутрално

  Туш! Комарницки както винаги е невероятен.
  http://www.segabg.com/pic/12009/784272-l.jpg

 45. 45 Профил на Аvеree
  Аvеree
  Рейтинг: 466 Неутрално

  До коментар [#32] от "o_sando":
  "... а случайно да знаеш от кого зависи етническия мир в турция... "
  ===============
  От САЩ !

 46. 46 Профил на peron
  peron
  Рейтинг: 581 Неутрално

  До коментар [#20] от "Judjuk":

  Не съм съглаген с вас, нито с Дайнов. Местан иска да покаже, че ДПС се е превърнала в партия, която се е превърнала в лично притежание на един човек, знаем кой. Също така дава сигнал да се разбере, че ще има промени и борба срещу този модел.
  Сещам се за думите на генерал Атанасов от ДСБ преди 30-на дни: "Нека помогнем на г-н Местан да измъкне себе си и ДПС от хватката на статутквото и олигархията". Може би е имал предвид точно това, че единственият начин ДПС да се изчисти от демоните е само с вътрешнопартийна борба.
  От това печеливши сме само другите.

 47. 47 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Кой е Доган, та всички вкупом се хвърлиха да анализират неговите"бисери",да гадаят на боб ще го бъде ли агент Павел или не?!Да,той все още е фактор за ДПС и,който дърпа конците и ,но за нас българите и България е проводник на чужди интереси и с него се съобраяват послушниците, и проводници на същите интереси и кръгове.Всички тези кръгове са образ и подобие на руските олигарси и политици,знаят се всичките им далавери и докато служат на руските интереси и пропаганда и плетат отровните им мрежи, ние няма да видим бял ден.Заклещени сме отвсякъде- гък не може да кажем срещу ромския етнос/ще им плащаме ток,вода ,помощи и ще търпим всичките им золуми/ццццц,срещу турските дерибеи в градове и села/имам предвид ббвърхушката/,защото веднага биваме обвинени,че нарушаваме ббетническия мир.Само се върнете назад в изминалите 25 ббгодини и си спомнете кои бяха управниците ни и от кои партии!ббАко не бяхме доведени до просешка тояга и кървавите ббсъбития от 97 година ,нямаше да позволят да дойде СДС и ббКОСТОВ на власт и те успяха да стабилизират ббикономиката,стопиха инфлацията и проправиха пътя за ббприемането ни в ЕС и НАТО.С тези си действия постлаха на бцезроднизите червен килим,за да дойде Горския цар/ поредното им протеже/ и да ни омае с лъжите си/просто ни изтъргува срещу имотите принадлежащи на Б-я/. След него да бяха допуснати десни партии до властта,по скоро бяха разбити и размити с мощна пропаганда,лъжи ,инсинуации и инфилтриране в редиците им на ченгесари и комуноиди.Те /ДС/нямаше да проиграят нито собствените ,нито чуждите интереси,на които служат повече от 50 години.Със същия успех и чрез същите мекерета ни натресоха хора катоББ,ДПеевски и чрез които източват и еврофондовете и БВП на страната.Те ни водят към пълно отчаяние ,безнадежност ,както и да се отвратим от демокрация, ЕС и европейските ценности.Това трябва да се проумее от хората и да не са пасивни съучастници на гробокопачите си.

 48. 48 Профил на axd14700100
  axd14700100
  Рейтинг: 524 Неутрално

  До коментар [#45] от "" По лошо от дъщеря-проститутка е син журналист. "":

  "... а случайно да знаеш от кого зависи етническия мир в турция... "
  ===============
  От САЩ !
  ...................................
  10х
  .... а за етническия мир в бегето кой е отговорника (като сте започнал...)

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 49. 49 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Доган не се съмнява, а много добре знае че ДПС се ислямизира. Останалите бля-бля простотии са продукт на замъглен от алкохола мозък. Особено в частта с ебаването. Анализа за международната ситуация в който се впуска и връзката която прави с България е добре завоалиран намек за опасностите които ни дебнат. Колко лесно може да бъде взривен гражданския мир у нас и Доган бащицата, на прословутия български етнически модел. Коз, с който Доган успява да овладява всяка власт. Сега пак се завръща като спасител на бял кон и бащински придърпва ушите на Местан, който видите ли сгафил. Хитрец, тарикат. Няма спор по този въпрос.

 50. 50 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#5] от "Канасубиги":

  И аз се чудя! Къде са отзивити за този очавадно пропаганден филм!!????

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 51. 51 Профил на Пешката
  Пешката
  Рейтинг: 1275 Неутрално

  До коментар [#28] от "'ΕΡΕΒΟΣ":

  Нещо са те активизирали гледам! Навярно са дошли паричките от спасителния транш на баба Меркел? Иначе ако си мислиш че в северна гърция няма етнически проблем - много си се объркал - какво стана с тн помашка нация и албанските претенции?

  Ако го боли, както го мързи, отдавна да е умрел.
 52. 52 Профил на sokrat41
  sokrat41
  Рейтинг: 294 Неутрално

  КОШМАРИТЕ на АХМЕД ДОГАН
  ОГЛАСИХА САРАЯ
  Ахмед Доган е обсебен от неспасяем екзистенциален СТРАХ.
  Страх, който е преминал в ужас.
  Той, потънал като суек в бункера, започна да усеща или, ако повече му харесва, започна да чувствува "морфичният резонанс" на неговата собствена безпомощност и беззащитност.
  Доган, макар да извърши непростимо държавно предателство, като предаде на Турция списъкът с българските агенти там, никога не е бил приеман с доверие от официална Турция.
  И далеч не толкова заради обстоятелството, че в неговите жили не тече дори капка турска кръв.
  За официалните турски власти той неизменно е представлявал български служител на Държавна сигурност, който години наред е готвен по най-професионалния начин и с всички методи да работи против интересите на Турция.
  Лютви Местан предприе някои действия, с които създаде може би връзки на зависимост от Турция. Тази негова зависимост изигра значима роля за прибързаното му и непремерено изявление във връзка с конфликта между Турция и Русия.
  Целият свят през последните три месеца разбра, та барабар със света и Ахмед Доган, че Русия на Путин стана незаобиколим фактор не само в Сирия и в Близкия изток, но и в глобален геополитически план.
  Същевременно Турция прецени, че действията на Русия в Сирия радикално осветяват нейната зловещо-двойствена роля във войната против Ислямска държава и се превръщат в непреодолима пречка за реализация на користните политико-икономически интереси на турската управляваща върхушка.
  Турция на Ердоган и Давутоглу демонстрира поведение на планетарно безотговорна и рискова държава, която е потенциално в състояние да предизвика световен военен конфликт.
  Но ако, не дай Боже, това се случи, поне тук, на Балканите, Турция ще бъде бъде разпердушинена. И какво - пита се Ахмед Доган - в такава ситуация ще стане с турското етническо малцинство у нас и с неговото "колективно тяло"?
  Изострянето и радикализацията на конфликта между Русия и Турция неизбежно ще поляризира българското национално обществено мнение. А този факт, особено върху фона на отдавна известния на Доган "документален филм" на турска журналистка, пуснат по арабската телевизия, категорично ще наруши неговото лично спокойствие и ще го превърне в ТЕЖКО ПРОБЛЕМЕН ФАКТОР за националната сигурност.
  Трябва да разберем и да бъдем наясно - Ахмед Доган с абсолютно пълно основание се изплаши за своята собствена сигурност, за своето собствено бъдеще на този там тайнствен човечец, който вече никъде не се показва, но за когото всички приказват, че той управлявал България...
  Ужасяващият страх на Доган е страх за неговото бъдеще, макар и не в съвсем близко време...
  Този екзистенциален страх на Доган няма нищо общо с бръщолевенията на Радан Кънев било за Догановото пиянство, било за връзката му с руските тайни служби на Путин....
  /следва...

 53. 53 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Дайнов го търсете сутрин рано, преди да е навестил казанджииницата

 54. 54 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2450 Неутрално

  "Какво означава посланието му, че "ДПС трябва се промени, но не да се подмени" ?
  - Следвайки гореказаното:
  а) Доган забранява на ДПС да се отметне от кемализма – нещо, което би било чиста подмяна."


  Силно съчувствам на студентите на този субект!

  I Want To Believe
 55. 55 Профил на Канасубиги
  Канасубиги
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#50] от "Пешката":

  В Дневник го постнах под 5-6 статии и ме бан за реклама/спам за 1 седмица. На Господарите го пратих и след 6 часа вече беше в ефир, а тази вечер и в централната емисия новини.
  Разбира се може и да не съм аз първоизточника, но в туитър акаунта на Ал джазира излезе и след 2 часа го препратих.

  I don't debate. Too much Word, not enough Excel. Има ли тролове под статията, има и политически келепир !
 56. 56 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Каква европейска партия е прокомунистическото и промосковско ДПС на Доган! Хайде бе! Все едно да се каже, че КПСС и БКП са били европейски партии! ДПС е проклятието на България! Зловещата роля на Доган през 90-те години е незабравима. Добре че СДС на Иван Костов го поевропейчи като го прати в опозиция, но 2011 царя му потрябва коалиция и пак взеха пай от властта. И играха на обръчи ... художествена гимнастика!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 57. 57 Профил на dondudat
  dondudat
  Рейтинг: 935 Неутрално

  ..."виждаме грамотен анализ на световните дела..." - не виждам никакъв анализ, само резюме на последните събития от година-година и половина, каквото може да направи всеки гимназист. От наукообразните термини, задръстили великата реч съм почти сигурен, че е бил на градус Савата. Сега чакат да изтрезнее, за да разберат босът шегувал ли се е, в моментно настроение ли е бил или виждаме прераждането на нова звезда на световния политически небосклон.

 58. 58 Профил на Федор Езерский
  Федор Езерский
  Рейтинг: 953 Любопитно

  Баси... Този анализ заслужава ли грант? Ама честно!

 59. 59 Профил на Ivan Stoev
  Ivan Stoev
  Рейтинг: 254 Неутрално

  Основната ми тревога е глупакът, който управлява държавата..

 60. 60 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 918 Любопитно

  Дайнов, говорим за креатура / ДПС / на ДС/КГБ и за техен верен и добре възнаграден агент. Доган е изключително интересна личност и интелект, но е морален отпадък със своите зависимости в България и отвъд / Москва /. Алкохолът и дрогата също си казват думата,но не това е същественото.
  Доган говори от името на своите господари,аргументирайки се с доводите...на Пут*ин и с нещо от себе си. Явно в ДПС текат и процеси скрити от общественото внимание. Факт е, че Ердоган и жужето си го мерят. Няма как това да не се отрази на най-голямата "либерална" партия в България.
  Останалото е плява,но в територия като България,изглежда всяка запетайка на същество като човека от Дръндар ще бъде коментирана,"анализирана" и т.н. с месеци. Говори много за местните нагласи и обществено устройство,зависимости,чувство за малоценност,фатализъм.......

 61. 61 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 287 Весело

  те не се съмняват, съмняваш се само ти...добре,че анализаш само глупости

 62. 62 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  До коментар [#60] от "thepirineagle":

  ДПС е турската комунистическа партия в България, партията на едрия турски капитал. В тясна връзка с Кремъл, КТБ, руските капитали.

  Това е нейната същност!

  Говорейки за ислямисти, кемалисти и прочие - исти, Дайнов, услужлив както винаги, насочва огъня в друга посока.

  Интересно, утре кат свършат рублите, как ще се завърти пак Дайнов, дали пак ще засвири песен любовна на Боко?

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 63. 63 Профил на dame
  dame
  Рейтинг: 489 Неутрално

  Много се поддават на ювелирната граматиката и синтаксиса на Доган и се распектират от тях, както го прави посредствения Дайнов. Основното обаче в Доган е много елементарно и то се корени в съвестката му школувка. Това е. Другото е вероятно да са бизнес-полазвания, от които има нужда от оттърсване...

  dame
 64. 64 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2329 Неутрално

  Нека не се заблуждаваме. Местан беше удобен, докато течеше дружбата между Русия и Турция. След като "ритнаха бакърчето", Местан зае страната на Турция, "комуникирайки" позицията с НАТО, ЕС и т.н. Но Сава е "спяща кремълска клетка" и тутакси беше активиран да върне блудния син в лоното на правилния брат. Както няма "добри" в конфликта Москва-Анкара, тъй няма добри в тази борба. Въпросът е, кой ще бъде инсталиран начело на ДПС. Мисля че Атанасов, говорейки за подкрепа на Местан, има предвид, че по-лесно бихме се справили с турско протеже, отколкото с руско.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 65. 65 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 693 Неутрално

  До коментар [#7] от "teridan":

  За никаква турска агресия не може да става дума. Агресия се проявава там където има защитни сили, каквито на България липсват отдавна. За какво й е на Турция да се превръща в агресор в Европа, като България така или иначе се е разкекерчила като охтопод между Европа, Америка, Русия и Турция. Българофилите в България се броят на пръсти и са безгласни букви.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 66. 66 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2611 Неутрално

  До коментар [#51] от "Пешката":

  Ти си помак....кажи ти за тях !
  Едно е да гледаш и съвсем друго да виждаш !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 67. 67 Профил на Faihle
  Faihle
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#64] от "Николай Колев":

  Са кво искаш да кажеш, че позицията на Ердоган, комуникирана с НАТО и прочее е правилната ли?

 68. 68 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 918 Любопитно

  До коментар [#66] от "'ΕΡΕΒΟΣ":
  А какво ще кажеш за Виножито / Ураниу токсу /Rainbow???
  Бил ли си из македонските села в Егейска Македония?

 69. 69 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2611 Неутрално

  До коментар [#68] от "thepirineagle":

  6000-7000 на изборите.Бият се помежду си.Малка и незначителна тълпа.

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 70. 70 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2653 Неутрално

  До коментар [#46] от "peron":
  "Не съм съглаген с вас, нито с Дайнов."
  Уважавам Вашето и всяко чуждо мнение. Но Дайнов е прав. Местан е слаб политик. Никакъв даже. Просто подлец, трябваше да го изхвърлят още след като предаде Орешарски. А тази декларация беше върхът на тъпоумието му. Взема страна в момент, когато светът е изправен на нокти. И то за да се хареса на султана. Играе на страната на фундаментализма, което е риск за националната ни сигурност. Либерал бил - трънки!

 71. 71 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#69] от "'ΕΡΕΒΟΣ":
  Е, пак е напредък в гръцката перцепция - през 90-те бяха "индивиди",при това продали се на "Скопие",днес са "малка и незначителна тълпа от 6-7000"...
  Хелените са непоправими, както и влечението на Доган към марково уиски,а на менторите му към водка...

 72. 72 Профил на 'ΕΡΕΒΟΣ
  'ΕΡΕΒΟΣ
  Рейтинг: 2611 Весело

  До коментар [#71] от "thepirineagle":

  В старанието си да напишеш нещо обидно каза и една истина.
  Да.....тези няколко хиляди гледат само към Скопие !

  Не се родих Грък по собствено желание.Просто имах късмет ! За един Грък граница е само Хоризонта !
 73. 73 Профил на Viva America
  Viva America
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ДПС вече няма тези парични потоци, а на Местан му хвърлиха кокъл и той като невидял (а може и да не е) го хвана здраво с две ръце и не иска да го пуска

 74. 74 Профил на stinkfoot
  stinkfoot
  Рейтинг: 303 Весело

  Много е просто, г-н Дайнов. Не е нужно да се изпада в политическо характеризиране "кемалисти" или "ислямисти". Българските турци си обожават ракията, няма две мнения по въпроса и по този критерий са много, ама много далеч от Ердоган бей.

 75. 75 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#72] от "'ΕΡΕΒΟΣ":
  Не, не си схванал, а се си схванал от "хеленизъм" Не искам да обиждам никого,но не мога да си затварям очите пред посредственост, претендираща за "националност","гордост" и "достойнство" на гърба на европейския данъкоплатец. Още повече посредственост имаща претенция за ограничаване правото на собствени граждани да възстановят надгробните паметници на своите деди и правото да говорят своя майчин език,правото на хора да посещават родните си села и градове, правото на собственост....
  За някои граница е единствено хоризонта на наглостта и скудоумния етнофилетизъм....

 76. 76 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1918 Неутрално

  Днес се съгласявам с Дайнов. Доган има само един пропуск - преувеличава значението на т.нар. многополюсен свят, специално тежестта на Китай и Русия в световните дела. Фактът, че Европа се е загубила в либерастките си илюзии, а Щатите имат жалък афросоциалист за лидер изобщо не означава, че светът има много полюси. Напротив, Западната цивилизация продължава да бъде и ще бъде онази притегателна сила, на която всички се опитват да подражават, завиждат и макар да я псуват, всички бежанци се натискат като куцо пиле на лайно. Когато това се промени, елате да ми се обадите.

 77. 77 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#72] от "'ΕΡΕΒΟΣ":
  Обърках малко словореда по-горе,но не ме разбирай погрешно. Има много неща в гръцкото общество,които биха накарали всеки свободен човек да се чувства у дома си. Но и много гнилоч, като тази на подписа ти и изброените от мен, едва няколко факта, които са срам за всяко демократично общество...

 78. 78 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 918 Неутрално

  До коментар [#76] от "Lemmy":
  За Щатите,Канада,Австралия може би не, но с тези темпове на неадекватност в Европа скоро нещата ще изглеждат различно....

 79. 79 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Доган - кемалист, Местан - ислямист, ДеПеСето - ту неоосманист, ту путинист, Ганьо - будалист.

 80. 80 Профил на Johnnie
  Johnnie
  Рейтинг: 524 Неутрално

  и Дайнов, и Доган мъчат най-вече себе си с обществените си прояви...

  А за ДПС е повече от естествено да се съюзи с ислямистите. И какво да се съюзява като те са си ислямистите. И терористите. Още като взривяваха вагони за майки с деца...

  и за да не мислите, че бъркам понятията: всички мюсюлмани = ислямисти = терористи...

  -Тате, какво трябва да продаваш за да си купуваш скъпи коли, яхти, хотели? -Родината, сине, родината...
 81. 81 Профил на Григор Лилов
  Григор Лилов
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Дайнов дълбоко греши. Първо - ДПс винаги е била руска "пета колана" у нас - последник на Кремъл в отношенията му с Анкара. сегашния развод между Путин и Ердоган обяснава и посланието на Доган - без влияние на съседни държави и без пети колони на тях.
  И пак Дайнов отново греши. ДПС и при Доган здраво играеше с фундаменталистите. Понеже съм разследвал ролята им в книгата си "дуел" за тероризма, ще спомена, че ключови фигури от ДПС имат връзки с атентата на летището в Бургас. И апропо, не случайтно Доган изгоря след него от поста си, а местан заговори за "реабилитация" на проатлантическото и проевропейското.
  И трето - отново грешка в оценката за грамотен анализ от Доган на международната ситуация. колко е грамотното в това, че е напечено и сме в окръжността на два конфликта - всеки средностатистически българин го знае.

 82. 82 Профил на !D !калпав е новия вид Дневник!
  !D !калпав е новия вид Дневник!
  Рейтинг: 1093 Неутрално

  На Доган са му спрели нещо от изток и сега се тъкми да се хареса въобще не иска да се позиционира като светски представител.А ...и едва ли му пука за световната политика ,както и никой не ще чуе овчàрчèто да говори и бръщолеви за квантова физика и обществнни вибраций.Сокола плаши за да създаде пушилка и да се появи на онзи белия кон даден му на заем от БСП.

 83. 83 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 352 Неутрално

  Много слаб анализ на Дайнов. ДПС е политическият щурмгевер на ДС. Така, че никакъв ислямизъм няма тук. Има яко ръфане между бесни кучета, на които им намаля храната и сега ще започнат да се самоизяждат. Другарят Сава се кара на другарят Павел за декларация в подкрепа на Реждеп ефенди, която декларация е очевидна димка, в стил - вижте ни кви сме атлантици и забравете за КТБ и Пеевски. Два враждуващи клана на ДС си раменят тукати, това е. Ще се кефим с пуканки в ръка, а може би не само с пуканки, ами с една дебела сопа?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 84. 84 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Аз смятам, че Евгени Дайнов бърка в прочита си тук (иначе го уважавам, никой не е безгрешен).

  Изобщо не мисля, че и през ум може да му мине на Местан да играе някакви игри зад гърба на Доган, и "че съществува основателно съмнение – очевидно споделяно от Доган – че Лютви Местан препозиционира ДПС и я съюзява с ислямистите, изоставяйки кемализма."

  Нито Местан ще дръзне да играе подобна самостоятелна игра ад гърба и без знанието и санкцията, одобрението на Доган, нито Доган ще го разреши и остави безнаказано, и то сурово!
  Според мен историята е друга. Местан с огормния си егоцентризъм и пристрастреност към екзактно жонглиране не само имитира, но и конкурира Доган, а да не забравяме, че Доган няма поле за изява пред медиите, и егото и комплексите му са огромни. Местан се е консултирал с Доган по отношение на сваления от Турция руски самолет, но е решил да го съобщи и от трибуната си на Народното събрание БЕЗ ИЗРИЧНАТА ОТОРИЗАЦИЯ ДА ГО НАПРАВИ!
  А е напълно възможно и да е получил съгласието на Доган, когато например онзи е бил пиян, или пък просто Доган сега да се отмята и публично да го унизи и му покаже къде му е мястото и кой води четата, макар че само идиотите не бяха наясно така или иначе.
  Всъщност при всички положения това е демонстрация на Доган, защото иначе можеше спокойно да каже каквото има на Местан на четири очи, КАКТО СТАВАТ ВСИЧКИ НЕЩА ДОСЕГА В ДПС!

  Места от дълго време, от месеци и години драпаше да получи покана от Вашингтон и Анкара - това не е тайна, и от Америка го отбиха.
  При Эрдоган никак си успя да се докопа да го приеме тучинът, и Местан ако си спомняте беше на седмото небе (но турските ръководители преди показаха демонстративно пренебрежението си към Доган, вкл. и при посещение в България, когато се срешнаха с Касим Дал като алтернатива, и го оте.аха Доган).
  И Места не можеше да се сдържи да засвидетелства признанието си, а и кой знае - ново потупване по рамото от Анкара, тоест нова покана за среща на виско ниво там.

  Е, огромного его, патологичнее комплекс на Логан очевидно са се взривили и чашата е преляла, и той е използвал този повод за да го отвее Местан и публично да го унижи!
  Понякога по-простите обяснения са верните дори и при "много сложни" персонажи...
  Разбира се има и други неща под повърхността, свързани с пари, кръгове и интереси, и в тази връзка са любопитни отношенията между Местан и Пеевски във времето и развитието им, защото всички отлично знаем кого представлява Пеевски и каква е играта му.
  А и Борисов неотдавна каза, че "ако Пеевски бъде отстранен от ДПС, С ТЯХ МОЖЕЛО ДА СЕ ГОВОРИ"!

 85. 85 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Господин Дайнов, разделение и разнобой, и то по тази ос - геополитическата, и то между Логан, едноличният и бесспорен господа и властелин на ДПС, и между марионетка му Места НЯМА И НЕ МОЖЕ ДА ИМА, според мен, и това е поредната игра и кур.енски номер на Доган, но този път е по отношение на един от тях, на бившата му дясна ръка, което радва огромната част от българите...
  Ако има някой който е имал по-сериозно и дълго взимане-даване с Доган и след това не е останал прее.ан, ще ми е интересно да науча за него.
  Имам предвид КОЙТО НЕ Е ПРЕЦАКАН ВСЕ ОЩЕ!

 86. 86 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Играта на управляващите български политици е да го играят и с Изтока, и със Запада, но като ТРОЯНСКИ КОН НА МОСКВА И ПУТИН!
  И на Сергей Станишев, и на Симеон Кобурготски, и на Гоце, и на Олигарски, и на Доган, и на Бойко Борисов.
  Просто въпрос на ситуация, време и лични качества е кой колко ще успява да удържи топката преди да го усетят.
  От всички гореизброени Местан не може да се похвали и с близки до връзките и контактите (предимно задкулисни) на гореизброените (някои от които се преплитат, естествено, и минават и през контакти и връзки на Путин и КГБ, обръчите и кръговете им...), така че е повече от ясно доколко може да предопределя геополитическата ориентация на основната партия, която управлява България през последните години (поне десетина), МАКАР И ПРЕДИМНО ЗАДКУЛИСНО!
  Ако Местан е дръзнал да играе подобна игра и наистина си е повярвал то трябва да е голям глупак и много смел и дързък, а аз не смятам изобщо, че е такъв!

 87. 87 Профил на chinesedemocracy
  chinesedemocracy
  Рейтинг: 524 Весело

  [quote#23:"Тони Шнайдера"]Дневник, защо не разделите форума на 2 нива - нещо като долната и горната камара, в някои парламенти. Голям тюрлю гювеч е в момента.[/quote]
  Малко сме, няма достатъчно бройки за горна камара...

  https://www.youtube.com/watch?v=faSBzYRnFdk
 88. 88 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 918 Весело

  До коментар [#87] от "chinesedemocracy":
  Ориентирайте се към Капитал

 89. 89 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#22] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!": ≪Абе да не би ев. лайнов да е купил дневник? През няколко часа все неговото мнение цъфти тука.≫.

  Удобните специалисти винаги са търсени. Дори ако като специалисти пет пари не струват.

 90. 89 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Сега на Борисов ще му се наложи след Местан да пие кафе с новия избраник на Доган - е много кафета ще му се съберат на чоека с магнолията, много умствено напрежение, да не вземе да вдигне кръвното и да разбишка прословутата си СТАБИЛНОСТ!
  Все се чудя дали онези гадняри и извивачи на ръце, ивестни с коварността си, непомерното си властолюбие, имитация на истински реформи, нетолерантност, нескромност и водене на ежедневни войни, с които клатят държавата - Радан Кънев, Христо Иванов ,Вучков, Лозан Панов и някой друг от спонсорираните от враговете на Путин - от Запада и САЩ нямат пръст и тук, и не са му вкарали в главата на планетарния Доган в момент на опиянение, криза или тежък махмурлук тези мисли за екзактния Местан...

 91. 91 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#89] от "glog":

  "До коментар [#22] от "ОГРАДА с Турция - ВЕДНАГА!": ≪Абе да не би ев. лайнов да е купил дневник? През няколко часа все неговото мнение цъфти тука.≫. "

  Той ако и като го е купил или ти изглежда така, то тогава истинският въпрос всъщност е ти чий го дървиш тука, и то под всяка статия на лайнов?
  Или просто тези неща и тази миризма те привличат и имаш неудържим афинитет и пристрастност към тях, близки и атрактивни са за теб и те привличат КАКТО МУХИ НА ЛАЙНО?

 92. 92 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#36] от "chicago514": ≪Ами,нещата са по прости. ДПС остана извън паричните потоци.≫

  Точно това е. Така че това е удар в десятката.

  След като ДПС паразитира достатъчно дълго на гърба на БСП и така изсмука всичките ѝ политически възможности, Местан (ДПС) без да се замисли я изоставии, като очевидно се надяваше да постъпи по същия начин с ГЕРБ. Просто смяна на ракетата-носител на ДПС към властта и нейните благинки. За разлика от Станишев обаче ББ е гърмян заек и няма нищо против неофициалната помощ на ДПС в парламента, но не иска официално свързване с него. Така ДПС остава извън властта, и благинките от нея започват да стават недостъпни и постоянно намаляват.

  С други думи, проблемите на ДПС сега са същите, каквито са и на ДСБ. Всъщност това е един проблем: Как да се върнат реално във властта и така да придобият (да си възстановят) по-големи възможности за ограбване на държавата и народа. А и се опитаха да го решат по еднакъв начин: Чрез официално излизане от политиката на неофициалните, но реални лидери на тези партии. На Доган и на Иван Костов. Впрочем, състезанието коя от тези две партии да яхне ГЕРБ и на негов гръб да влезе във властта, е това, което противопоставя в парламента ДСБ на ДПС.

 93. 93 Профил на k_
  k_
  Рейтинг: 2816 Неутрално

  "От самото си основаване, в рамките на турската (и общобалканска) политическа култура ДПС е светска, кемалистка и проевропейска партия."
  Това е основата на която стъпва т.н. "анализ" на Дайнов и после следва бла-бла, спекулации и джиджи-биджи да се направи на интересен пред студентките в НБУ и някои по-разкрепостени репортерки в Софето и мацета от Миндя.
  Нито Карадъя, нито даскал Лютфи, още по-малко пък хидр.инж Амед от Дръндар разбират и вдяват като каква точно е разликата между кемалисти и ислямисти.
  На очевидно тъпи и прости, продажни селски пръчки, разиграващи, тричащи като странджански песове собственото си племе и покрай него и българите обитаващи тези земи за да си начешат епидермисите с разни галени да им се приписват чак такива умозрения е, извинявайте, ама е обидно за българите по коледните празници.
  Жалко и тъпо, Евгени.
  Наистина...

 94. 94 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#91] от "info111": Info, твоят коментар няма нищо общо с написаното от мен в коментар #89. Не ми е ясно защо ме цитираш. На тебе ясно ли ти е? Или моите коментари ти действат както червените наметала на пикадорите действат на биковете при корида?

 95. 95 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Дайнов, този път си написал една голяма глупост. Какъв кемализъм, какъв ислямизъм ? Доган си остава творение на ДС и винаги е играл в полза на руските интереси, а когато се е налагало пак по руска заръка заиграваше с Турция. След свалянето на руски самолет играта на надлъгване между Русия и Турция приключи и Москва мобилизира где що е останала пета колона срещу Турция.

 96. 96 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1082 Неутрално

  До коментар [#43] от "Без коз":

  Т.е , че точно на купона за НГ, Меди Доганов е заковал Лютвито . По-здрави .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 97. 97 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Генчо, гледай си китарата и престани да плещиш глупости.
  По-добре прочети какво е казал по въпроса Радан.

 98. 98 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 2029 Неутрално

  Опраскаха дори екзактния Местан май.

 99. 99 Профил на Emil Dimov
  Emil Dimov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Сокола, се разкъсва измежду "хидроложки" експерименти и отдаденост на Родината. Каква драма, драги "зрители".
  Родината.. разбирай Масква, да не се обърка някой."

  драги зрители на ЦИРК балкански, какви вълнуващи моменти, каква драма, дилемата е "голяма"?!!!!

 100. 100 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 963 Весело

  До коментар [#96] от "Радко":

  Купон със свински пръжки и пелин

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK