След речта на Доган: Юруш на геополитиката! Политиката ще почака

След речта на Доган: Юруш на геополитиката! Политиката ще почака

© Цветелина Белутова, Капитал"Дневник" препубликува два коментара на Николай Слатински от профила му във "Фейсбук" по повод случващото се в ДПС:


Не познавам отвътре ДПС и навярно затова си мисля, че бурята там в момента е буря във филджан турско кафе. Което в случая по изключение изобщо не е ароматно, а напротив, издава не съвсем приятна миризма.


Но е факт, че обществото ни се люшна и лашна в съвсем различна посока, заобсъжда теми, които буквално ежедневно и така присъстваха из медиите - за ЕС и САЩ, за Русия и Турция. И забрави за властта и нейния език, за корупционните схеми и здравото крадене в държавните поръчки и еврофондовете, за смачкването на дребния и средния бизнес, за историческите и истерическите компромиси, за съдебната система и Цацаров дори, за нарастващите преки и косвени данъци и огромните милиардни кредити, които ще бъдат изплащани от децата на нашите внуци и внуците на нашите деца, за битовата и биещата самоорганизираща се и организирана престъпност, за пропадащите магистрали и пропадналите надежди на образованите, умните, знаещите и можещите млади да си намерят работа, за да не се надига поредната девета вълна на емиграцията...
Юруш на геополитиката! През това време политиката ще почака. То и без това с идването на добрия цар преди 14 години политиката умря. Остана само нейната употреба и злоупотреба.


Защо тогава да не си чешем езиците за нашенските Каин и Авел... Пардон, както вече написа една моя ФБ-приятелка – за Сава и Павел. Впрочем, да не се бърка този театър на сенките с драматичната история от библията, когато Савел стана Павел.


Коментарът на Слатински след публикуването на новогодишната реч:


Първо, политиците ни говорят много постно, повърхностно, почти неграмотно откъм "високия дискурс", често на диалект – ако не провинциален, то политически – късоглед и късопаметен, без идеи и без визия. А Доган ръси купешки слова, наукоподобни думи, почти социологически понятия и донякъде политологични термини и това прави речта му доста по-различна от шаблона, като за неизкушения читател тя изглежда тежка, тежкарска, направо много чело, много знай.


Второ, в речта на Доган се смесват "наративите", жанровете, посланията, публиките – тя е отчасти геополитически анализ, отчасти политологическо есе, отчасти политическа декларация, отчасти преразказ с елементи на разсъждение. Претендира за научен поглед, демонстрира политическо ниво. За мен, обаче, може би донякъде съм предубеден, като наука, като геополитика, като глобална и регионална сигурност, като международни отношения и външна политика, речта е слабичка, не съдържа никакви оригинални идеи, повтаря, понякога буквално, тезите на евроспектиците и путинофилите станали напоследък наистина много в Европа, съединявайки в сплав от дясно патриотарство и левичарски иинтернационализъм, коренно противоположни анти-сили – анти-ЕС, анти-САЩ, анти-НАТО, анти-Глобализацията и др. По-трудно ми е да определя достойнствата на речта като политическо слово, може би защото не ги видях. Все пак така може да говори и понякога го прави по-добре един сериозен студент по международни отношения и-или национална сигурност, по политология и-или международно право, но не и човек с претенции за връх на сладоледа като Политик на Прехода.


Трето, на мен бе най-интересно какво е казал Доган по отношение на Турция. Мисля си, че само много сериозно убедените, всъщност предубедените в изключителността на Доган, са видели нещо съществено по тази тема в речта. Аз съзрях преди всичко перфектно отработено разпределение на ролите на Доган и Местан като доброто и лошото ченге. Не, нямам предвид, че са били ченгета, в смисъл вербовани, накратко – почти напълно доносници на ДС (за масово притисканите от ДС български турци винаги да бъдат наричани "доносници" не е пълната истина и невинаги е справедливо, защото не можем да се поставим на тяхно място и да знаем какво им е било и как им е било), а като достатъчно популярното разделение на ролите във филмите и романите между доброто и лошото ченге. 


Четвърто, не бива да се надценява казаното от Доган за Русия. Тук той не отива нито милиметър по-напред от широки и ширещи се обществени нагласи у нас. И разумните стратегически мениджъри на държавата ни, особено тези във външната политика, не би трябвало да се ограничават само със заклеймяване на подобни нагласи като резултат единствено на хибридна война, а да си дават сметка за тяхното реално съществуване. Значи трябва да се полагат усилия с много разум и диалог с обществените мнения у нас (да, с обществените мнения!), за да се минимизират щетите за България от тези нагласи, които са в разрез с официалната външна политика на страната ни (доколкото нито една висша държавна институция не се е отказала от тази външнополитическа линия) и в една или друга степен обслужват интереси, които са в разрез с националните интереси.


И пето, не съм специалист по вътрешно-ДПС-отношения, но ми се струва, че гледайки отстрани и все пак като доста по-интелигентен от Местан, Доган чувства с оголените си нерви, че моделът "ДПС" претърпя катастрофа и вече отдавна не се свързва в огромни части от нашето общество като "партия на верска основа, каквато е забранена от конституцията", а като прокорупционен политически проект, като проолигархически партиен модел, който основно ориентализира и демодернизира страната, разнормализира я и я деевропеизира.


ДПС става символ на злото в нашата политика, то заразява с нелечима проказа всяка партия, която се допре до него. ДПС се е изчерпило като смисъл, същност и съдържание и се е превърнало отдавна в отрицание само на себе си и на причината, заради което възникна спонтанно (от една страна) и от него останаха само онези мини със закъснител, заложени в основата му при внимателното му конструиране от ДС (от друга страна). Върхушката на ДПС е чудовище, монстър, който пречи на България, пречи на българското общество, пречи на българските турци, пречи на отношенията между България и Турция. И Доган вижда това, очевидно го боли за израждането на ДПС. Но той търси решението на проблема като превръща самото решение в част от този проблем. Доган прилага лекарството на болестта, разяждаща ДПС, като увеличава дозата на това лекарство, чиято доза и без това вече е превърнала лекарството в отрова.


Останалото в речта за мен са заклинания, шаманство, по-скоро паганизъм и тотемизъм. Опаковани в сложни думи, слова, термини, понятия. От тях струи светлина като от електрически стълб, чиято лампа още не е разбита от кварталните гамени. Работата е там, че Доган търси ключа, който му трябва именно край този електрически стълб, защото под него е най-светло. Вместо да го търси там, където го е загубил.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (76)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 3119 Неутрално

  С малки изключения, Слатински е прав.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  властта ражда паразити! в това съобщение се съдържат всички нарушения на правилата за писане на коментари, каквито модераторите могат да си изхалюцинират
 2. 2 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не ми е ясно само едно: Ако речта на Доган е толкова слаба и неинтересна, защо самият Слатински си губи времето да я коментира?

  Всъщност ако е въпросът за това, коя статия е интересна и оригинална, всички статии на Слатински през 2015 година в този форум не могат да се мерят с една едничка статия на Доган. И по значение, и по оригиналност. И с това, че поставя за разглеждане важни, но пренебрегвани от нашите медии проблеми, и с това,че дава собствени, а не произведени за масова употреба решения на САЩ-енските идеолози и политолози.

  Говоря за статията на Доган, а не за самия Доган. Там, при сравняването на авторите, оценката е твърде сложна и не е много лесно да се прецени, коя от двете фигури е по-неприемлива за едно нормално политическо пространство.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 842 Неутрално

  без лустрация ,разни чудовища ще продължават да разиграват България както те си пожелаят

 5. 5 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1606 Неутрално

  Смешно е когато лилипути коментират гиганти...

 6. 6 Профил на briket
  briket
  Рейтинг: 411 Весело

  Доган да си търси , каквото е загубил и да ни остави да си празнуваме. Пожелавам му догодина нова булка, нов късмет.

 7. 7 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Бутафорната реч на Доган скрива истинската причина за разкола - навлизането на Местан в забранени икономически територии в обръчите на Доган.

 8. 8 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  [quote#3:"venci4"]
  Каква партия е тази противоконституционна сбирщина от помаци, турчеещи се българи, мародери, кожодери и социопати?! [/quote]

  Това за противоконституционността на депесето е клиширана димка на псевдонационалистите. ДПС не е противоконституционна, а просто една организирана престъпна група. И не само тя е такава.

 9. 9 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5814 Неутрално

  Доган, когато говори - независимо, че замъглява мисълта си с алабализми. Не знам дали го прави от суета или за да ни се подиграва. Но нещата, които казва Доган, като се обелят от словесните перверзии в наукоподобен стил с елементи на хулиганство, всъщност представляват солидна конструкция.

  Доган казва долу-горе следното:

  Досега Русия и Турция нямаха поле за конфликт, но днес вече имат, а разширяването на това поле минава и през България. Дошло е време да се определим и аз мога да ви кажа какво съм решил за себе си, за ДПС и за България, понеже в тази загубена държава наистина се оказва, че аз все още съм човек, който решава нещата. Май прекалено се вживях в ролята си на пасивен наблюдател и пак няма кой да свърши работата, та ще трябва аз. И реших така: от двете империи предпочитам тази, която е римски тип - Путиновата, където за патрициите има от всички пороци и парични потоци; а не Ердогановата, където жените се забулват, алкохолът се крие по кьошетата на супермаркетите, а морфичният резонанс се счита за ерес. Европейският съюз към днешна дата за нищо не става, а възможностите за избор вече се създават по съвършено нови критерии...

  [email protected]
 10. 10 Профил на Алф
  Алф
  Рейтинг: 1234 Неутрално

  Доган забравя, че не се влиза два пъти в същата река. Проектът ДПС не успя. Самият той , с отглеждането на наглостта и алчността в тези среди, го закопа. И да влиза и да излиза от политиката, никой не може да ме убеди, че Местан е действал самостоятелно.

  Ако още ме помниш, значи си от последното поколение, което си играеше на двора.
 11. 11 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Моите уважения, но юрушът на геополитиката е от 2014, а не се е почнал с речта на Доган! Само вижте стотиците коментари, които се изсипват под някоя статия за Русия, дори и когато на същия ден се е сличило нещо скандално в управлението на страната. Между другото, това е добре дошло за Вожда в момента и аз съм сигурен, че се стимулира от когото трябва, за да се даде на Вожда мегдан за работа на територията.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 12. 12 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2356 Неутрално

  Преди промените имахме един квартален, който имаше следния стил на разпит. Примерно, някой е заподозрян, че е откраднал от училище чантичка за противогаз, която беше много модно да издраскаш с химикалка с имена на хеви метъл групи и корици от техните албуми, за да я ползваш вместо училищна чанта. Хваща те и се почва едно: "Та, в Шумен са видяли един такъв рижав като теб да краде кодеина от аптеката, ти да знаеш нещо по въпроса? Как така не си бил никога? Кажи тогава, в кои градове си ходил изобщо, щом в Шумен не си? Да, добре, за Сандански ясно, а в Каварна какво си правил? Брат ти бил в школата за шофьори? И как стигна дотам? Аааа, с влака до Варна викаш, пък казваш, че никога не си минавал през Шумен. Дай да я разнищим тази работа..." И така, доказвайки на 14-годишния младеж, че има и по-умни от него, минавайки през Каварна и Шумен, накрая на деня случаят с откраднатата чантичка от кабинета по военно от последния етаж на кварталното училище наистина е разплетен.

  Някак същата милиционерска работа ми лъха и тук. Русия, Сирия, Турция, бойна авиация, Доган пуска камъчета в кладенца и се ослушва. Политическите партии, подобно на младежа, който за първи път попада в милицията, почват да се чудят какво става и към кой лагер да се ориентират, но не по някакви принципни съображения, а единствено имайки пред очите си светлия пример на осмосептемврийските АБПФК-та, които с един ден съобразителност си оправиха живота.

  С нагаждачи, мижитурки, андрешковци, дебели прослойки зависима номенклатура, с нула умения да се изхранва извън държавната администрация, почвата за Догановци, Пеевци Бойкоборисовци е идеално изорана.
  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 13. 13 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3273 Неутрално


  Доган забравя, че не се влиза два пъти в същата река."Ами реката не може да е една и съща никога.

 14. 14 Профил на mils5656
  mils5656
  Рейтинг: 418 Неутрално

  И какво толкова внимание му отдавате на този полуграмотен Дръндарски убитник ? Ако той е някакъв фактор то това се дължи на ДС агентурата и КГБ-истките опорни точки спускани от Путин ! Всичко друго е дим мъгла и въздух под налягане за заблуда на матряла докато го стрижат и доят !

 15. 15 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3107 Неутрално

  До коментар [#5] от "BGman1": "Смешно е когато лилипути коментират гиганти..."
  по скоро е страшно , кръстосан огън чрез местан , чрез атанасов (корман) и чрез един "избран" . Борисов трудно има ход .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 16. 16 Профил на Георги Стоянов
  Георги Стоянов
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Всеки се спасява както може. Някой с изказване, друг с напускане от всички постове,с криене в чужди посолства. А пък някой се самоубива без да иска...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 17. 17 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 559 Неутрално

  Ако имахме политици които да са неподкупни и с някаква визия - това е идеалния момент за отдалечаването на България далеч от Турция и Русия като зона за влияние. Освобождаване от хватката на определени олигарси също.
  Но на власт са хора хванати за топките с клещи които ще се снишат, ще поритат около Нова година и след смяната на агент Павел с друг подобен, нещата ще си продължат постарому.

 18. 18 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1878 Неутрално

  Доган открито постави ударението върху това, което журналистите, социолозите и много политици поради задкулисните си обвързаности дъвчеха под сурдинка и не смееха открито и категорично да заявят- на изборите ДПС претърпя поражение, при това не случайно и инцидентно, а закономерно и с изразена тенденция към задълбочаване. Изказването на Местан за Турция е само повод за Доган да предприеме мерки за спиране на този разрушителен за ДПС процес. А той беше предизвестен, още когато само след година управление Местан помогна на БСП да загуби властта, до която едва се добраха след костинбродския преврат и трябваше да стане трамплин за възхода им,а само за година и нещо се превърна в оглушителен провал. В сегашната ситуация е много вероятно да се стигне до предсрочни избори, но този път най-вероятният им инициатор ще бъде ГЕРБ, особено след карнавалната "опозиция" на ДСБ, с която тя окончателно се разобли като абсолютно ненадежден и несериозен партньор, който не носи плюсове за управляващите. Старата лисица Доган чувства това с кожата си и не иска ДПС да се яви на тези избори в сегашния си почти безпомощен вид, когато се подстройва под управляващите дотолкова, че създава впечатление за колаборация с тях. В представите на Доган ДПС трябва винати да бъде в състояние да нанесе "депесарски шут".
  За осъществяване на намерението си обаче той трябва да преодолее един голям проблем- в ДПС сега няма силна обединяваща фигура (Местан не влиза в сметката), която да овладее центробежните сили и да го предпази от разцепване. Единственият изход за Доган е сам да се върне начело на ДПС.
  Много малко вероятно, но не го изключвам. Иначе трябва да очакваме някое и друго ДПС-арско АБВ.

 19. 19 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 829 Неутрално

  До коментар [#10] от "Алф":
  Проекта ДПС просто се изчерпа. Агата се е паникьосал, че началниците от изток разбират това, а той знае какво следва ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 20. 20 Профил на denere
  denere
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Коментарът на Слатински е доста абстрактен. Представил ни е собствените си размисли, представил е и речта на Доган, но как връзва двете изобщо не става ясно. Общи приказки.

 21. 21 Профил на Bai nik
  Bai nik
  Рейтинг: 2158 Неутрално

  пак се отвлича вниманието от основните проблеми ,щом Доган приказва за политика ,значи ще изчезват едни пари от някого , общо взето в полза на сарая разбира се

 22. 22 Профил на leap
  leap
  Рейтинг: 213 Разстроено

  Нова година, нов агент "Павел"!

 23. 23 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  До коментар [#2] от "glog":

  За да противопостави мнението си на тези, които я възхваляват като Мадам В

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 24. 24 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  Не бих се учудил, ако Местан бъде заменен от сина на Доган, този дето спи с онази шаврантия Малкоданска (по-скоро Голямоданска) от Нова. Той изкара много време из Западна Европа и е доста излъскано лице. Наближава 30-те и вече е готов за поемане на властта в депесето, поне фасадно.

 25. 25 Профил на alehandro77
  alehandro77
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Да, ще дойде друг и ще замени агент Павел...агент Х...а България...е на кого му пука...

  Корупцията е новия социализъм! Нямаш връзки, нямаш пари.
 26. 26 Профил на haggard
  haggard
  Рейтинг: 213 Неутрално

  В момента съм сигурен, че в хотел Берлин се планира онова, което ще се извърши, прикрито под тази изкуствено създаден пушилка през последните дни. Идеална стратегия на Доган - покрай празници, с не много теми, гипсирай всички медии (свои и чужди), и си свърши работата спокойно. Нима някой си мисли, че Доган излиза на сцената, само заради някаква си позиция на протежето си. Всички тези глупости за ислямизация на ДПС, вътрешни преврати и т.н., са за малоумните. В държавата става нещо голямо, и за съжаление, ние ще сме последните разбрали.

 27. 27 Профил на objektivist96
  objektivist96
  Рейтинг: 484 Неутрално

  "... заклинания, шаманство, по-скоро паганизъм и тотемизъм. Опаковани в сложни думи, слова, термини, понятия."

  "...Доказателството трябва да бъде толкова забъркано и заплетено,че да парализира критичната способност на читателя-смес от увъртания,двусмислици,замъглявания,заобикалки,нелогични изводи,безкрайни изречения,които не водят никъде,ирелевантни странични въпроси,подчинени изречения,подчинени на подчинените изречения,щателно и многословно доказване на очевидното,и огромни откъслеци произволни идеи,нахвърляни като разбиращи се от само себе си,ерудитски препратки към науките,към псевдонауките,към дисциплините които никога няма да станат науки,към непроследимото и недоказуемото-всичко това почиващо върху една нула:липсата на дефиниции.
  Подобно на всяка открито мистична школа,всяко движение което се стреми да постигне пагубна цел,трябва да се обърне към по-висшите загадки на един неразбираем авторитет.Непрочетена и нечетима книга служи за тази цел.Тя разчита не на интелигентността на хората,а на техните слабости,лицемерие и страхове.Тя е средство не за просвещаване,а за интелектуално сплашване.Нейната цел е да събуди у читателя не разбиране,а комплекс за малоценност.
  Един интелигентен човек ще отхвърли подобна книга с презрение и възмущение,ще откаже да си губи времето да разчепква думи,които за него са глупости-което е и част от стратегията на книгата:онзи,който е в състояние да обори нейните твърдения,няма да го стори/освен,ако не притежава слонска издръжливост и търпението на мъченик."

  Дали е книга или реч-принципът е един и същ.

 28. 28 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2974 Неутрално

  Защо ли Слатински дели политиката от геополитиката. Той май проявява ревност, като че ли мисли, че политиците трябва да си гледат политиката, а геополитиката да я оставят на него, щото само той е компетентен по въпроса. Доган прави това, което му е работа и е в рамките на неговите възможности. Опитва се да върне стадото в правия път. Знае, че ако изборът тук е между Турция и Русия, шансът на Турция е нулев. Въпреки НАТО, европейската и трансатлантическата солидарност. И взема мерки да предотврати пълен провал. Нещо което слабоумния Местан няма как да прозре, защото него го води само първичния инстинкт.

 29. 29 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2362 Неутрално

  Отслабването на ДПС показва ,че е удобен момента тази ислямско-турска и финансово-икономическа групировка да се заличи от регистрите и да им се конфискува имуществото!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 30. 30 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 2101 Неутрално

  Ключовите думи в коментара са за доброто и лошото ченге. И то в частта за Турция. Доган - доброто ченге, Местан - лошото ченге. Както се подразбира - в интерес на Турция. Авторът не задълбочава анализа. Затова са нужни интерпретации. На първо място - Доган не изпълзя на светло по свое хрумване. Почетният пожизнен председател на ДПС, човекът който преди години каза пред митинг на българомохамедани, че хлябът е по-ценен от мира и че конфликтите в бивша Югославия се движели от запад на изток - в Босна, в Косово, по време на оня митинг - и в Македония /албанският пуч/, намеквайки, че идел ред на Родопите... И пак по онова време обяви че никой не бива да му се меси в Родопите, нито парламент, нито президент, правителство, съдебна власт и пр., защото на Европа ще й се наложило да препрочита дълго и мъчително балканската история /!?/ Сега Доган е доброто ченге? Говори за етническо братство и мир, как турците да не са пета колона, как бурите около нас трябва да ни заобиколят? Същият, дето каза, че бурите закономерно се движели от запад на изток и идел ред на Родопите? Хайде, моля ви се!

 31. 31 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 822 Неутрално

  До коментар [#24] от "galapagas":
  [quote#24:"galapagas"]Не бих се учудил, ако Местан бъде заменен от сина на Доган, [/quote]

  Да ти кажа и аз четох подобни неща ,
  http://frognews.bg/news_86397/Sinat-na-Ahmed-Dogan-poema-DPS/
  но колкото е възможно Доган сам да може да изрита Местан , толкова е възможно и това. Слугата на ДС и КГБ върши това което му наредят .
  Само, ако господарите на Доган са намислили това ще се случи , а и първо ще го мушнат в структурите на корпорацията ДПС да го ошлайфат.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 32. 32 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Доган ги сложи отново в малкия си джоб! Приятно съм изненадан от дълбокия геополитически анализ на Доган. Политолозите не са в състояние да направят такъв.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 33. 33 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Нека се върнем малко назад и си спомним някои скандални речи на Доган. 2009 г, Кочан -" депутатите са никои, акой разпределя парите - Аз. Депутатите нямат власт, властта е в мои ръце, аз разпределям финансирането на България. Като не пропускаше да открие кампаниите си на турски език.2015 год Местан отново открива речите си на турски език, игнорирайки държавата и законите й, с не по малко самочувствие. Каква беше реакцията на властта, на държавата. Никаква или както се пограва нагло Местан ще бъде глобен с някакви си там стотинки.
  Доган сега пак провокира общественото мнение. В същия стил, със същите методи. Като шаман хипнотозира стадото, изрича няколко простотийки, абсолютно лишени от смисъл и прокарва основната си идея. А коя е тя." Светът става сложен, внимавайте. Заплашен е гражданския мир, но не се бойте аз съм насреща. Цирка с Местан е добре измислен. В името на великата цел може и да бъде даден за курбан. Слушайте ме, защото аз разпределям парите и си спомнете СДС, НДСВ,БСП. Те са вече в историята. Аз мога всичко. А евнуха Местан или ще бъде върнат в Сарая да забавлява ханъмите или ще видим."

 34. 34 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Оказа се че всички днес са привърженици на Местан.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 35. 35 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1472 Гневно

  Толкова писане за Ахмед Исмаилов Ахмедов това е името му скоро не бях чел.
  Защо се страхуваме от един урод не мога да разбера.
  Прочетете му досието побликувано в нета и ще разберете що за човек е.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 36. 36 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2974 Неутрално

  До коментар [#34] от "socialen":
  "Оказа се че всички днес са привърженици на Местан."

  Ми не бъди нетърпелив, изчакай до обяд.

 37. 37 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 624 Неутрално

  добре стана че путлер и ердоган се скараха!
  и двамата са ВРЕДНИ за България! Нека един друг се бият и отслабват! удряй!!!!
  Слаба путинова Русия = Добре за България!
  Слаба ердоганова Турция = Добре за България!
  след като русия и турция се скараха МАСКИТЕ ПАДНАХА! И стана явно това, което много подозираха- ДПС бе създадено от КГБ и Доган е агент на КГБ, а не турски, както го представяха!
  Дано ДПС да се разцепи на две партии! Интересно е кого ще предпочете електората на ДПС - пропутинското или проруското крило.
  СЕГА Е МОМЕНТ И КОРМАН да измъкне част от електората на ДПС

 38. 38 Профил на john_3volta
  john_3volta
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Наративът на Додан деконструира (т.е. се ебава) с идеята за наратив.

 39. 39 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1031 Любопитно

  [quote#35:"dedoliben"]Толкова писане за Ахмед Исмаилов Ахмедов това е името му скоро не бях чел. [/quote]

  Ами неработен ден,нека всеки
  да потърси изява.
  Аз само бих добавил към
  общият шум-Доган ли е боса
  или си има началници?Там се
  крие разковничето.Той след като
  6месеца не е пил е стигнал до тези
  изводи или са го напили и му дават да
  прочете тази реч?

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТА Радев - ОСТАВКА Ако срещу Радев се яви г-н/жа "ФИЛАНКИШИЯТА",аз ще гласувам за втория!
 40. 40 Профил на bgpatriot
  bgpatriot
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Поправка
  Интересно е кого ще предпочете електората на ДПС - пропутинското или протуското крило.

 41. 41 Профил на az22
  az22
  Рейтинг: 264 Неутрално

  До коментар [#2] от "glog":
  Ако видя тази реч, без да знам, че автора е Доган, бих сметнал автора и за луд. Всички вие, които така го превъзнасяте, сигурно също леко ви хлопа дъската...

  Конституцията на една държава се основава на морала на своите граждани
 42. 42 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1423 Неутрално

  До коментар [#32] от "socialen":

  " Великият" Доган направил "велик, дълбок" и незнамси какъв геополитически анализ.Аре стига цитира Андрейчо Райчев де, друг "гигант" на руското подмазвачество.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 43. 43 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1559 Неутрално

  [quote#32:"socialen"]Приятно съм изненадан от дълбокия геополитически анализ на Доган.[/quote]

  Бутафорна реч с московски клишета - това ли разбираш под 'дълбок геополитически анализ'?

 44. 44 Профил на humann
  humann
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Досега Доган пропагандираше какви ли не турски ценности и идеали и сега изведнъж заговори за българските интереси . Интересно - да . И се потвърждава това, което си мислех преди за него, а и за много други политици на България - това са едни агенти, изпълняващи заповеди и нищо повече.

  Как така този човек турцизираше България, а сега говори за българския интерес. Между другото който и политик от ДПС да се е доближил до Ердоган е бил махан от партията... интересно. Както стана всъщност с Касим Дал.

 45. 45 Профил на humann
  humann
  Рейтинг: 213 Неутрално

  А дали агенти на КГБ или ЦРУ, то все не е в наш интерес.

 46. 46 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Не бива так, Салата ефенди,
  когато да избират Агент гоце, но когото ти служи вярно, депесето бяха национално отговорна партия.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 47. 47 Профил на humann
  humann
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Абе Гоцьо-Моцьо все тая... всички са пионки и соросоидки.

 48. 48 Профил на robbiewww
  robbiewww
  Рейтинг: 213 Неутрално

  " че моделът "ДПС" претърпя катастрофа"
  20 години доминация на политическата сцена - макар и в сянка, макар и манипулативно - не са катастрофа, а триумф

 49. 49 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#32] от "socialen":Щом словата Доганови за теб са върха на сладоледа,то какво да си мисли човек за собствения ти умствен багагаж!

 50. 50 Профил на zethron
  zethron
  Рейтинг: 367 Неутрално

  И кой е Слатински? И как точно трябва неговото мнение да ми окаже влияние върху мислите?

  Вече свикнах да ме трият без причина
 51. 51 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  [quote#5:"BGman1"]Смешно е когато лилипути коментират гиганти... [/quote]
  преклонението на редовия гербер пред бащицата Доган , дал звездата на господин Борисов е извън всякакво съмнение разбира се

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 52. 52 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1193 Неутрално

  следвайки принципа на Окам, най вероятната версия е че Местан си е въобразил че може да командва финансовия ресурс на империята ДПС и следва опраскване

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 53. 53 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7155 Неутрално

  "тя е отчасти геополитически анализ, отчасти политологическо есе, отчасти политическа декларация, отчасти преразказ с елементи на разсъждение. "
  Абе на пияна глава,пак добре се е справил.

 54. 54 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#41] от "az22": Всички вие, които така го превъзнасяте, сигурно също леко ви хлопа дъската...

  Аz22, първо, човек ако притежава само два грама акъл, но мисли със собствения си мозък, би разбрал, че тук аз правя оценка не на Доган, а на неговата реч (статия). А това са две съвсем различни неща. И второ, ако на теб такова ти е мнението за неговата реч, тогава е очевидно, че в главатата ти и два грама и два грама мозък няма. Или че не можеш да мислиш с него.
  À à è ѝ ò „” – ≪≫

 55. 55 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 955 Неутрално

  Не са никаква изненада позиции и коментари по форумите и в частност в този, като например:
  [quote#6:"briket"]Доган да си търси , каквото е загубил и да ни остави да си празнуваме.[/quote]
  [quote#14:"mils5656"]Ако той (Доган) е някакъв фактор то това се дължи на ДС агентурата и КГБ-истките опорни точки спускани от Путин [/quote]
  [quote#35:"dedoliben"]Защо се страхуваме от един урод не мога да разбера[/quote]
  [quote#43:"galapagas"]Бутафорна реч с московски клишета[/quote]
  ....
  Горното, ясно. Но не мога да разбера Слатински. Много е писал, малко истини е казал.
  Слатински: "...Останалото в речта за мен са заклинания, шаманство, по-скоро паганизъм и тотемизъм. Опаковани в сложни думи, слова, термини, понятия..." Слатински, Слатински! Само един блог ти остана, не го пълни с глупости.
  Абе, не ни пречете да празнуваме?! Ей така, между хапките и глътките загубихте България. Идиоти!

 56. 56 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "След речта на Доган: Юруш на геополитиката! Политиката ще почака"

  Всяко чудо за три дена!

  "КРАДЕЦЪТ ВИКА - ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА!"

 57. 57 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#2] от "glog":

  Ти като си такъв почитател и познавач на Доган и речите му, защо не ни припомниш тук например как се заканваше открито, и то много пъти публично, на България и българите, и как заплашваше с пожари ако се посегнело на турските интереси и организации в България (и колко пъти ПО СВЕДЕНИЯ И ДОКАЗАТЕЛСТВА, ВКЛ. СРС-ТА НА БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ ТЕЗИ ОТ ДПС И ЛИЧНО ДОГАН СА БИЛИ ФИНАНСИРАНИ И ПОЛУЧАВАЛИ СУМИ ПАРИ ОТ ТУРСКОТО ПОСОЛСВТО И КОНСУЛСТВО - МИСЛЯ 74 ПЪТИ БЯХА ЗАСЕЧЕНИ ПРЕДИ ГОДИНИ), и сравни тези негови открити заплахи и закани със сегашните му думи как не трябвало да се допускат пожари и етнически конфликти и напрежение в България!

  Циркаджия!

 58. 58 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#42] от "Jessika":

  "До коментар [#32] от "socialen":

  " Великият" Доган направил "велик, дълбок" и незнамси какъв геополитически анализ.Аре стига цитира Андрейчо Райчев де, друг "гигант" на руското подмазвачество."

  С две думи - повторение на думите и посланията на Путин, но облечени с един куп претенциозни простотии, метапространства, дълбочнинни рефлекси и темпоритми, вектори и другости, и прочие глупости!
  И то на Бъдни Вечер!

 59. 59 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Доган се опитва да отстреля поредната си "мъжка секретарка", която хидромелираторът с погледа си 5-10 години напред инсталира преди няколко години, а онзи не пуска кокала! И го раздва и се фука, че бил отличен стрелец...

 60. 60 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#54] от "glog":

  "До коментар [#41] от "az22": Всички вие, които така го превъзнасяте, сигурно също леко ви хлопа дъската...

  Аz22, първо, човек ако притежава само два грама акъл, но мисли със собствения си мозък, би разбрал,.."

  А когато и тези два грама ги няма, си джапа бос по тази земя, и все неразбран от никого...

 61. 61 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Както обикновено Слатински се изказва неподготвен, буря във филджан кафе няма как да се случи чисто физически, за разлика от буря в чаша с вода!!!

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 62. 62 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 822 Весело

  Апропо Доган отшамари ръководството на ДПС за непристойно поведение в условия на криза!!! Не се трае, който си разбира от политика, разбира.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 63. 63 Профил на humann
  humann
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Соросоидке защо пак мълчиш - нещо дебело, мазно и голямо в устата си ли държиш???? Муахахахахахх - Станко и Местанко ВЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪЪН!

 64. 64 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 668 Любопитно

  Абе....От цялата дандания около ДПС...Излиза ,че Доган ,излезе 100 пъти ПО-БЪЛГАРИН от останалите ''български'' политици ...И ПОНЕ 300 пъти по-българин от етническите българи, Радан Кънев и МИтодито Андреев!!

  Не знам.....Мен лично ,като българин ме е срам!!!
  А вас????

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 65. 66 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1469 Неутрално

  Не съм чел статията на Доган и нямам мнение.
  Имам лично отношение към Доган и то не е положително.
  Но тази статия според мен е слаба, защото хвърля много обвинения срещу други за прегрешения, които самата тя прави: няма изградена теза, няма защита на тезата, няма анализ.
  Има голословни обвинения и класификации, но няма аргументи.
  Симпатизирам на позицията на автора, защото както казах Доган ми е неприятен, но просто не мога да се накарам само заради това да харесвам една статия носеща пороците в които обвинява нечия чужда реч.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 66. 67 Профил на ssg
  ssg
  Рейтинг: 389 Неутрално

  "То и без това с идването на добрия цар преди 14 години политиката умря. Остана само нейната употреба и злоупотреба."

  Това пък какво ще рече?

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 67. 68 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#57] от "info111": ≪Ти като си такъв почитател и познавач на Доган и речите му, защо не ни припомниш тук например как се заканваше открито, и то много пъти публично, на България и българите ....≫

  Не четеш внимателно. Не давам оценка на Доган и на неговата минала дейност. Оценката ми е за сегашната му точно определена реч.

 68. 69 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#68] от "glog":

  Сегашната му реч, която ти и ясно кои, и то всичките, не намират за не слаба и не интересна, а знаменателна и гениална, или много важна, или ключова, или прочие простотии е просто поредното активно мероприятие на този мръсник, който публично обявява онова, за което аз поне 100 пъти съм напомнял и предупреждавал - че е мръсник и зависим от червената ДС-КГБ мафия, и че се опитва да смуче колкото може повече власт, пари и внимамние и да задоволява патологичното си его, седейки на няколко стола, ЗАЩОТО ТАКА МНОГО ИМ ИЗНАСЯ НА Т.Н. КУКЛОВОДИ, ИЛИ БОСОВЕТЕ НА БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ, ЧИЙЙТО ГЕНЕЗИС И ПЪП Е В КРЕМЪЛ!
  Просто понеже руските мекерета и престъпници в България, които разграбиха държавата и разрушиха държавността през последния четвърт век бавно и полека губят позициите си В ПОЛИТИЧЕСКОТО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО НА МАФИЯТА, отново подпалиха фитилите и накараха този боклук да излезе от дупката си и с поредното си активно мероприятие, което обаче ще има обратен от предвидения от тях ефект, независимо че разбуни духовете и българите - нещо, към което тези по правило прибягват и клатят държавата, настройвайки едни българи срещу други, в което точно е специализирал и подготвян и Ахмед Доган!
  И от тази и единствено тази гледна точка това негово поредно активно мероприятие представлява интерес, доколкото Доган нарежда и държи за топките и Борисов, и главния прокурор чрез Пеевски, и е от сарайско-библиотекарската мафия, която пък контролира МВР и службите, след като досега не е разлседван и изпратен в затвора за което и да е от безбройните му фрапиращи престъпления срещу Род и Родина!

 69. 70 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#68] от "glog":

  "Речта" на Доган може да се изрази с едно изречение - Да живее Путин ("аз искам да наблюдавате Русия, която ще се въздига, дори и силово" - като че ли някого го интересува какво иска този боклук, национален предател, мерзавец и рецидивист), и долу Европа и САЩ, щото те са слаби и ще стават още по-слаби"! Тоест позицията на Кремъл.
  И понеже Места не е достатъчно путиновец, и Путин се сбута с Ердоган, Доган използва момента да изпълзи от дупката си и да си назначи по-прилежен слуга, щото босовете н червената руска мафия в България са му подпалили фитила и алкохолния задник!
  Истинското значение на целия този цирк е че вече официално ДПС се разпада - което аз казах още преди време, че ще стане и доста не вярваха, и че вече Доган стана пределно ясен -отвратителната му същност - на всеки българин, а и зад граница - за онези, които все още се интересуват от този боклук, или как българската мафия задкулисно управлява държавата, КОЙ!

 70. 71 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#5] от "BGman1":

  "Смешно е когато лилипути коментират гиганти..."

  Казал бръмбарът за мравката на пред един човек...

 71. 72 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#69] от "info111": ≪Сегашната му реч, която ти и ясно кои, и то всичките, не намират за не слаба и не интересна, а знаменателна и гениална, или много важна, или ключова, или прочие простотии ....≫

  Простотиите са твоя специалност. И думите ти за знаменателната и за гениалната реч пак са твоя, а не моя измислица. А иначе дори ако е русофилска, а тя донякъде е такава, от неговата реч пак ще има полза. Защото ДПС или ще промени посоката на политиката, или ще се разцепи. А да се попречи на експанзивната политика на Турция на практика да възстанови някогашната Турска империя, като ни постави под свой контрал, и то от едно проислямистко правителство, което при това се опитва пряко и нагло да се меси във вътрешнополитическите работи на българското правителство, е мнго по-важно, отколкото да се занимаваме с теоритичната за сега заплаха за нас от Русия. Но вие, соросоидните граждани на България, които я живеят в България, я не, като сте се вторачили в Русия, не виждате нищо друго. А в момента турската опасност е много по-голяма от руската. За сега, ако САЩ не сдадат хегемонията си и ако ЕС не се разпадне, Русия няма никакъв шанс да прилапа, официално или само реално, България. Но зад манията да се пазим само от тази страна, ние фактически можем да попаднем в зависимост от ислямистка Турция.

 72. 73 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#72] от "glog":

  Тази му "реч" на Доган бе вследствие на това, че бе принуден от т.н. кукловоди, които губят контрола си над държавата пак да разклатят държавата и да променят хода на нещата, като отвлекат вниманието от важните неща! А съдържанието й, като игнорираме кухо-претенциозната форма, е напълно в духа и стила на Путин, господарят на босовете на мафията в България!
  Това е!

 73. 74 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#72] от "glog":

  "А иначе дори ако е русофилска, а тя донякъде е такава, от неговата реч пак ще има полза...." Н

  Не е донякъде, а напълно русофилска, и ако ти можеш да се сетиш за по-русофилска възможна реч в този обем, аз бух се радвал да чуя

  А че ще има полза - в това съмнение за мен няма, защото в крайна сметка ще постигне точно обратният на заложения от босовете на мафията и Доган ефект!

  ДПС се разпада!

 74. 75 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  До коментар [#72] от "glog":

  "ЗНАМ, ЧЕ Декларацията на Лютви Местан ЗА СВАЛЕНИЯ РУСКИ САМОЛЕТ, Е БИЛА ПРЕДВАРИТЕЛНО СЪГЛАСУВАНА С Ахмед Доган!" !?!?!?!?!?!?!  Октай изригна: Доган и Путин искат натовска държава да е враг №1 на България

  25.12.2015


  Ахмед Доган и Владимир Путин ИСКАТ НАТОВСКА ДЪРЖАВА КАТО Турция ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ ВЪВ ВРАГ №1 за България. Това каза възмутен бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай пред Фрог нюз.

  По думите му РЕЧИТЕ НА Доган НА ПРАЗНИКА И ТАЗИ НА Путин ПРЕД ЖУРНАЛИСТИ СЕ ГРАДЯТ НА ЕДНИ И СЪЩИ ОПОРНИ ТОЧКИ.

  Първата е, че ИМА СЪМНЕНИЯ ДАЛИ ЕС ЩЕ ПРОСЪЩЕСТВУВА.

  Втората е свързана със СЪМНЕНИЯТА ЗА АДЕКВАТНОСТ В ДЕЙСТВИЯТА НА НАТО .

  Третата пък ЛАНСИРА ТЕЗАТА, ЧЕ Турция ИСКА ДА НАМЕРИ СВОЕТО НОВО МЯСТО В СВЕТОВНИЯ РЕД И ТОВА МОЖЕ ДА ПОРОДИ СЛОЖНИ ВЗАИМООТНОШЕНИЯ НА Балканите и Европа.

  В РЕЧТА И НА ДВАМАТА МЪЖЕ СЕ НАБЛЕГНА, ЧЕ УТВЪРЖДАВАНЕТО НА Русия Е НЕОБРАТИМ ПРОЦЕС И ТОВА МОЖЕ ДА СТАНЕ СИЛОВО, АКО СЕ НАЛОЖИ.Според Октай двамата показват загриженост към България и народа, тъй като може да се превърне в пушечно месо.

  ( с две думи - всички са в лайната, само един Путин е целият в светло и чист, като месия! - бел. моя, и а него трябва да се държим, и на него да се молим и уповаваме, И НЕГО ДА НАБЛЮДАВАМЕ (щото Доган и в прав текст го казва, че искал ние да сме наблюдавали как Русия се възраждала, вкл. и силово, като че ли му пука на някой през презрамките, освен на мафията и идитотите какво искал Доган да правим... - бел. моя)

  ЗНАМ, ЧЕ Декларацията на Лютви Местан ЗА СВАЛЕНИЯ РУСКИ САМОЛЕТ, Е БИЛА ПРЕДВАРИТЕЛНО СЪГЛАСУВАНА С Ахмед Доган . (КОЕТО БЕШЕ ПОВЕЧЕ ОТ ЯСНО ОЩЕ ОТ САМОТО НАЧАЛО, КАКТО ВИ КАЗАХ - бел. моя) СЛЕД ТОВА С НЕЯ СА СЕ ЗАПОЗНАЛИ ДЕПУТАТИТЕ ОТ ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА ДПС . ЗАЩО Доган НЕ РЕАГИРА СРЕЩУ Местан, КОГАТО ОТИДЕ ДА СЕ СРЕЩНЕ ЛИЧНО С Реджеп Ердоган ? (ами защото тогава не са го подпукали и подпалили фитилите му босовете на мафията и отговорниците му по ДС и КГБ и Путин не им е дал знак да го направят - бел. моя) ЗАЩО НЕ РЕАГИРА ПО ВРЕМЕ НА МАСОВОТО ОБРЯЗВАНЕ НА МОМЧЕНЦА ПОД ТУРСКИТЕ ЗНАМЕНА? ЗАЩО СИ МЛЧЕШЕ СЛЕД ПРОВОКАЦИЯТА С ПЕСЕНТА НА ТУРСКИ ЕЗИК „Кой уши байрака“? НЯМА ЛОГИКА Доган ДА „СКАЧА“ МЕСЕЦ ПО-КЪСНО СЛЕД ПРОЧИТАНЕТО НА Декларацията в парламента, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ЧЕ ДОБРЕ Е ЗНАЕЛ ЗА НЕЯ, възмути се Осман Октай .

  (има, и то перфектна логика, Октай, и ти отлично я знаеш - ДОГАН НЕ Е АВТЕНТИЧЕН, А Е ЗАВИСИМ ОТ НАЧАЛНИЦИТЕ МУ ПО ДС И КГБ ЛИНИЯ, КОИТО ЗНАЯТ И ИМАТ ДОСТАТЪЧНО ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА МУ И ГО ДЪРЖАТ МНОГО ЗДРАВО ЗА ТОПКИТЕ, И КОГАТО ПУТИН БЕШЕ ДРУЖКА С ЕРДОГАН И СЕ НАДЛЪГВАХА, ВСИЧКО СИ БЕШЕ О'К, НО КОГАТО МУ СВАЛИХА САМОЛЕТЧЕТО ПУТИН РЕШИ ДА ПОКАЖЕ МУСКУЛИ И ДА ПЛАШИ ЕРОДГАН, ПРИ КОЕТО ДРУГИЯТ ДИКТАТОР СИ ГО ПРЕМЕСТИ ОТ ЕДИНИЯ В ДРУГИЯ, И ДОЙДЕ ВРЕМЕ ПИОНКИТЕ НА ПУТИН НАДОЛУ ДА СЕ АКТИВИЗИРАТ, И ТАКА НАСТАНА ВРЕМЕ И НА ДОГАН ДА БЪДЕ ИЗБУТАН ОТ БЪРЛОГАТА ДА ИЗПЕЕ СКОРОПОГОВОРКАТА НА ПУТИН С НАБЪРЗО ИЗСМУКАН ОТ ПРЪЪСТИТЕ ПОВОД, ЗА ДА СКОЧИ НА МЕСТАН... - бел. моя)

  Той продължи с риторичните въпроси: Защо Лютви Местан беше скандално отстранен, за разлика от Христо Бисеров? На чия страна са българските служби и управляващите в тази ситуация? Бившият функционер на ДПС е категоричен, че В МОМЕНТА СЕ ПРАВИ СЕРИОЗЕН ОПИТ ЗА ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НЕ САМО НА БЪЛГАРИЯ (естествено, те тези всъшност от мафията, босовете й С ДРУГО ОСВЕН КРАЖБИ, ПРОВОКАЦИИ, РЕКЕР, НАСИЛИЕ, УБИЙСТВА, ЛЪЖИ, МАНИПУЛАЦИИ, АКТИВНИ МЕРОПРИЯТИЕ И РУШЕНЕ НА ДЪРЖАВАТА И ДЪРЖАВНОСТТА И КЛАТЕНЕ НА ДЪРЖАВАТА И НАСТРОЙВАНЕ НА ЕДНИ БЪЛГАРИ СРЕЩУ ДРУГИ, ОСОБЕНО Е ПЛАШЕНЕ, КАТО ОТ ВЪНШНИ ЗАПЛАХИ И ВРАГОВЕ, НО САМО И ТОЧНО, КОГАТО ИМ ИЗНАСЯ, С ДРУГО ТЕЗИ - И КРАЖБИ И КОРУПЦИЯ - НИКОГА НЕ СА СЕ ЗАНИМАВАЛИ И НЕ МОГАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ!), но и на страна от ЕС и НАТО и то чрез мюсюлманите.

  =============

  ТОЗИ ПЪТ Турция И НЕЙНИТЕ СЛУЖБИ НЯМА ДА ОСТАВЯТ НЕЩАТА ТАКА. ПРЕДСТОИ СЕРИОЗЕН СБЛЪСЪК (на който обаче нашите петоколонници и мурзилки, колкото и да се правят на мъже и на велики и смели НИКОГА НЕ СМЕЯТ ОТКРИТО ДА ИДАТ, И ЩЕ ВИДИТЕ ПРЕКРАСНО ТОЧНО ТОВА ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ И СЕДМИЦИ, както казах и по-рано - бел. моя). ПРЕДСТОИ СЕРИОЗЕН СБЛЪСЪК. (тук не съм съвсем съгласен - сблъсъкът няма да е толкова сериозен, зашото много от тези, които най-много крещят и се пишат патриоти и тупат по гърдите ЩЕ ДАДАТ ЗАДЕН ХОД ПРИ ИЗНАСЯНЕТО НА ДАННИ, ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ПРЕДАТЕЛСТВА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ - бел. моя, И ТОГАВА СБЛЪСЪКЪТ ЩЕ СВЪРШИ). Българите -мюсюлмани са изключително притеснени. ИМА ОГРОМНО НАПРЕЖЕНИЕ В ОТДЕЛНИ РЕГИОНИ НА СТРАНАТА, обърна внимание той.

  ( естествено, иначе как по стар навик и адет ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЩЕ СЕ ОПИТАТ ДА СЕ ПОКРИЯТ ПАК И ДА ОТКЛОНЯТ ВНИМАНИЕТО НА ХОРАТА ОТ ТЕЖКИТЕ ИМ МНОГОБРОЙНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ, И ОТ КРАЖБИТЕ И ПРЕДАТЕЛСТВАТА ИМ!)

 75. 76 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#74] от "info111"; До коментар [#75] от "info111".

  Пристрàстен си и затова си необективен. Нямям намерение да си губя времето да опровергавам неща, които не си доказал и не можеш да докажеш. Но всъщност Доган казва, че поради своята история и географското си положение България не трябва да взема страна в спора между Русия и Турция или че поне не трябва да се изрепчва в това отношение, както правят президентът, външния министър, военният министър и Местан.

  Но и да казва нещо друго, това не е престъпление. За сега никой не е доказал, че имаме някаква полза от НАТО. А виж вреда имеме, защото ние нямаме никаква реална военна сила, а допускаме чужди военни бази на своята територия. А и всеки е свободен да мисли както си ще, както и да го представи пред обществото. Нали уж сме демократични и всеки може да каже каквото си иска? Защо искаш всички да мислят като теб? Сам ти каза в един от коментарите си, че поведението на хората и на държавите се диктува от техните интереси. А твоите интереси коренно се различават от моите, защото ти се причисляваш към елита, а аз съм обикновен човек от народа. И кой – и кога?! – е доказал, че имаме някаква полза от НАТО и ЕС? Та ние вече 26 години вървим към тях уж за да се развиваме по-бързо, а все още материално сме на нивото от 1989 година, а за около една трета от българите – дори сме се върнали назад.

  В своята реч – а ние тук разглеждаме речта, а не цялостната политика на Доган! – Доган защитава, и то съвсем правилно, националните интереси на България. В нея той не ратува да преминем към Русия. Той просто не иска Турция да наложи своята проислямска и проимпериалистическа политика на България. Турция не е в ЕС и това е правилно. Тя е неевропейска и нехристиянска държава. Колкото до конфликта Турция/Русия, дори НАТО се отдръпна и декларативно застана на страната на Турция, но не обеща да води война с Русия, за да защити Турция, ако тя е тази, която предизвиква конфликта. Нима ние, българите, сме по-натовци от ръководителите на самото НАТО и на държавите, които са в него? И нима ти искаш ново петвековно турско робство?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK