Правителството е във фазата "царят е гол", тръгва въодушевено надолу

Бойко Борисов и Владислав Горанов в пленарна зала

© Юлия Лазарова

Бойко Борисов и Владислав Горанов в пленарна залаТрадиция на "Дневник" е в края на годината да попита за коментар социолози и политолози за важните събития и процеси, за скандалите и личностите на отминаващите месеци. Всички мнения за 2015 г. може да следите в специалната тема "Годината". След Нова година четете и прогнозите на анализаторите за 2016.


Днес ви представяме мнението на Стефан Попов от "Риск монитор", то е записано преди промените в ДПС. 

 С какво ще запомните българската 2015 г.?


- С отчаяната битка за миниатюрна реформа на съдебната система и с масовото безразличие към фалита на КТБ. А може би това е едно и също събитие, тъй като се получава в пресечната точка на два национални коненсуса: криминалния, който има отношение към политическия процес, и депресивния, който засяга публичната реакция, всъщност масово безразличие.
Изводите, които направихте след местните избори, вдъхват надежди или опасения за пътя на страната? Защо?


- Местните избори не са събитие, а реплика на парламентарните. ДПС инкасира загуби в електоралната си база. Реформаторският блок бе новина за кратко, понеже се разцепи месец по-късно. Опасенията за страната не следват от изборите.


Какво показа първата година от второто управление на Бойко Борисов? Променен ли е той?


- Бойко Борисов управлява с разбирането, че вече е управлявал и убеждението, че пак ще управлява. От друга страна показва доста сигнали, че е омотан в страхове и бяга от тях в спортен екип. Но това едва ли е промяна. Самоомайването го зарежда с фалшиво самочувствие на квартален герой, който се показва на балкона и всички продавачки по будките за вестници се взривяват от внезапен оргазъм. Това е измамно.


Това правителство е на реформите или на "историческите компромиси"?


- Това правителство е по-добро от предишните четири-пет, но вече е във фазата "царят е гол", тръгва въодушевено надолу. А популярната фраза "исторически компромис" е доста глупава. Компромис е онова, което спира движението, тоест лишава историята от историзъм, забавя я. Така че клишето "исторически компромис" е нещо като движение, но без да се мърда много.


Докога според Вас ще оцелее Реформаторският блок и на каква цена?


- Не е ясно какво ме питате. Към днешна дата не знаем какво е това Реформаторски Блок.


Христо Иванов сам по себе си е повече реформатор от целия Блок. Много жалко, тъй като всички данни сочеха, че има потенциал за разрастване. Раздели ги един принципен въпрос, така че "Блок" е мемоарна фигура, без героическа аура.


Какво бъдеще виждате за други парламентарно представени политически сили?


- ГЕРБ ще се свива заради поредния цикъл скандали със съдебната власт. Преди беше г-н Цветанов, сега са съмненията в заговор срещу независимата съдебна власт. Това ще се отрази зле. БСП ще зачезне още повече, поради интелектуален дефицит и обща дезориентация.


ДПС ще се свива и ще има проблеми с избирателите си. АБВ, "Атака", БДЦ (има ли го още?) ще се топят и ще гледат на изток с надежда за спасение. Значи... сме в парадокса всички да се свиват, от което ще печели брокерът, това засега е ГЕРБ.


Ще има ли още промени в кабинета?


- Ще има, но това няма особено значение. ГЕРБ контролира тази страна на политическия процес сравнително добре.

Министри в Народното събрание

© Георги Кожухаров

Министри в Народното събрание


Възможна ли е реформа в съдебната система?


- Полека лека нещата ще си дойдат на мястото, трябват още 25 години. Но при условие, че НАТО и ЕС не се разпаднат или не формират по-малък клуб за развити държави, в който мястото на България е пред телевизора, на зрител.


След "Яневагейт" трябва да очакваме...


- Дали ще има скандал или не, зависи не от скандалното поведение (в случая на две съдийки), а от това дали десетки други подобни случаи ще бъдат по случайност осветени. Но и това не е скандал, а епизод в сериал.


Кой беше скандалът на годината?


- Няма скандал на годината. В България скандалът е тривиализиран. Твърде много неща са скандални и е загубена мярката за скандал. В края на 1930-те години на 20 век германският Райх е в постоянно извънредно положение, формално, с декрет. Тогава Валтер Бенианим, един от най-светлите умове на столетието, казва, че на Германия й трябва ново и автентично извънредно положение, което да взриви перманентното извънредно положение, обявено от Хитлер през февруари 1933 година.


Така и в България е исторически нужен един истински скандал, който да срине банализираната скандалност, станала вече банално всекидневие, устойчива схема на живеене, хабитус. Този скандал все не идва. В прочутата новела на Кафка "Метаморфозата" героят Грегор Замза се превъща в гигантско насекомо. Същинският скандал, обаче е не толкова метаморфозата на Грегор, а фактът, че тя постепенно се усвоява от всекидневието, става част от него и животът продължава да си тече нататък. Така стои въпросът със скандалното в България.


Стана ли България по-европейска, ако съдите по реакцията на институциите на бежанската криза и напрежението между Турция и Русия?


- По принцип България не е подготвена за съвременен публичен живот в западен смисъл, вътрешен и международен. По отношение на бежанците България има примитивна паническа реакция. Конфликтът между Русия е Турция има познавателна стойност за България, доколкото показва, че с Русия всеки може да има проблем, довчера сте били партньори, от днес почвате със санкциите и взаимните заплахи.


Има ли България ясни приоритети във външната политика ?


- България се държи добре на външнополитическа сцена, следва правилна ориентация, но собствени приоритети няма как да има. Такива приоритети имат класическите национални държави, които се грижат сами за себе си и имат ресурс за това. Такива са САЩ, Китай, Япония, Русия, Великобритания. В така структурирана среда България трябва да уцели по-точна ориентация към значителен международен съюз и да функционира пълноценно в него. Това засега се прави добре.


Но важното тук е друго! Днес външна политика не се прави от външните министерства, тя не е ведомствено занимание. Външна политика се прави много повече извън рамката на тази класическа институция . Ако се погледне така на външната политика на България, тя повтаря кашата с вътрешната. Различни публични играчи играят различни игри, следват различни интереси, гледат в различни посоки. Така че под официалната козирка на външна политика през министерство България живее в синдром на множествена персоналност. Това е принципно валидно в днешния свят, но тук е много силно.


Изправено ли е обществото пред дилема: свобода или сигурност?


- Не, не е. Това е дилема пред стабилни конституционни полиси, тоест такива, в които има чувствителност към индивидуалните свободи и значителен исторически опит. Този опит убеждава хората, че дългосрочно всички печелят от свободата и губят от ограничаването й. Тук такъв опит в критични мащаби България няма, не желае да има и бяга от него. Хората са готови масово да се разделят със свободите си, за да имат сигурност. Но сигурност, която е за сметка на свободите винаги се казва илюзорна. Както е илюзорно, че смъртното наказание ограничава тежката престъпност или че наказателните мерки намаляват потреблението на наркотици. Това чувство за сигурност е трескава работа на въображението. На едно несигурно в себе си, но невротизирано въображение.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  Прав е Стефан Попов. На фона на злободневните мини-скандалчета, ни липсва един грандиозен скандал, който да ни събуди.
  И отръска статуквото като резултат.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Бойко не може. Той "управлява " държавицата, като рекетьорска фирма, т.е., които иска да "работи" - трябва да си плаща. Това обаче в реалната икономика е точно това в което сме в момента, т.е. тотално де индустриализация, липса на чужди инвестиции, а някой по-силни български фирми дори отидоха в Румъния. Според мен политическото пространство, тепърва ще се оформя от нулата.

 3. 3 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3464 Весело

  Царят даже не е и гол.
  По-лошо.
  В екипа на Бистришките Тигри е....

 4. 4 Профил на Captain Shakespeare
  Captain Shakespeare
  Рейтинг: 587 Весело

  ..." Стани,стани Юнак Балкански, от сън дълбок се събуди"
  -Да, ама не.... щото така е по-лесно и все някой друг ни е виновен /...освен четерите сезона..

  Правильно говорил Гоголь "В России две беды — дураки и дороги" причём первых ну очень много!!
 5. 5 Профил на Асен хаджи Асенов
  Асен хаджи Асенов
  Рейтинг: 294 Весело

  Борисов е лош премиер, аз искам да ни управлява Раданчо Кънев през Фейсбука или Твитер!

  В Гуантанамо беше Саддам Хюсейн и други международни престъпници от световен мащаб . - цитат на коментар #177 от “niksan1
 6. 6 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2668 Разстроено

  Към последователно апатично снишаване за стабилност - във властта и сред обезверените, и уморени българи...

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 7. 7 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3957 Неутрално

  Убийствено! Този сложи капак на всички изказали се до тук. Браво!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 8. 8 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Страната пак си потъна в безвремието - посредствен растеж, задрямала икономика, политика на малките скандалчета и тромаво управление по станишевски. Бочко безупречно усвои похвата. Корабът се крепи засега над водата независимо от видимите пробойни. Не знаем колко е пълен трюма.

 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3664 Весело

  Самоомайването го зарежда с фалшиво самочувствие на квартален герой, който се показва на балкона и всички продавачки по будките за вестници се взривяват от внезапен оргазъм. Това е измамно."Ама,че сравнение направил,а иначе е прав.

 10. 10 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 638 Разстроено

  "Така и в България е исторически нужен един истински скандал, който да срине банализираната скандалност, станала вече банално всекидневие, устойчива схема на живеене, хабитус. Този скандал все не идва"
  Дори и един истински и грандиозен скандал няма да е достатъчен. Вече само една революция ще успее да изрине из основи събралата се повсеместна измет и мръсотия.

 11. 11 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Поредният глупав анализ, нито царят е гол , нто правителството е тръгнало надолу. Бойко си е Бойко , получаваме от човек като него нито по малко , нито повече което може да ни даде, който е очаквал повече си е негов проблема. Правителството колкото е крехко да изглежда е доста стабилно и ако самият Борисов не пожелае избори , няма да има предсрочни избори през 2016.

 12. 12 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2072 Весело

  До коментар [#11] от "takeshi303":

  Така е с депресираните анализатори, невротизирани от живота сред продавачките на вестници.

 13. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 14. 14 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3445 Неутрално

  между царят е гол и дисекция на рб е пропуснат (що ли ) смокиновия лист дсб , не прикриващ вече нищо , но все още лепнат на онова библейско място

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 15. 15 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1156 Неутрално

  [quote#13:"barcelonski"]Борисов 2 е най- доброто правителство сравнено с последните 4-5. [/quote]

  в увеличаване на външния и вътрешен дълг на България.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  До коментар [#1] от "ПАВЛА":

  Нещо по-голямо от КТБ!? Може би от Черни връх трябва да изригне вулкан!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2588 Неутрално

  За да се каже "царят е гол" някои групи медии трябва да започнат да говорят за истината и действителното актуално състояние на държавата, дълговете и ,икономическите перспективи и демографските тенденции!
  Иначе казано -Бог да пази България и през 2016г. страховете да не се сбъдват!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 18. 18 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  Проблемът на всички, които искат това компромисно, но все пак удържащо ни над водата, правителство да си отиде е, че не са питали депутатите си какво мислят да направят. Никоя парламентарно-представена партия (коалиция) не е готова за предсрочни избори, освен ГЕРБ, разбира се. Затова всички плюят по ГЕРБ, но се държат за нея като удавник за сламка.
  Правилото е просто - няма "ГЕРБ на власт", няма власт. Не е Борисов премиер - няма субсидия, меки държавни столове, облаги, служебни коли и секретарки. А иначе сега е най-удобният за избори от гледна точка на ГЕРБ момент - партийките и партийчетата от РБ, ББЦ, Атака+НФСБ, АБВ+БСП ще се стопят до полагащите им се проценти - около нулата.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 19. 19 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  Вербалните секрети, продължават да се изсипват върху несъвпадащите с менталните им построения коментари!😂
  Все от "бележити съфорумци"!😇
  За мен, истините в интервюто са повече от 90%, но това си е лично мнение. Останалите, до 100%, си ги допълвам сам!😎

 20. 20 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Какво значение има в каква фаза е правителството? Важно е, първо, че електоратът подкрепя правителството и второ, че правителството не подкрепя електората. Отдавна е казано, че народите си заслужават правителствата. С този неграмотен народ - толкоз. Нов народ няма от къде да се намери.

 21. 21 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6594 Неутрално

  Важно е да върви политическият бизнес,да се трупат активи,а който се смее последен - се смее най-добре,във вътрешнополитически план.
  А от конфликта между Русия с Турция - България може само да спечели,ако не се изхвърля първа напред!

  [email protected]
 22. 22 Профил на pherenikos
  pherenikos
  Рейтинг: 241 Неутрално

  Най-доброто интервю в поредицата до момента!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 23. 23 Профил на The_Curious
  The_Curious
  Рейтинг: 810 Неутрално

  И за мен е най-точното до момента, от гледна точка анализ. Иначе спасението на да вещите се е в техни ръце, щом местните туземци искат гербаджиите да заробят децата им с дългове и не работеща икономика, проблема си е на туземците. Приказката за зеленика де.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Nothing else, but more or less the bitter truth!
 24. 24 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Любопитно

  Не знам защо, на никой от анализаторите не му хрумна да съпостави резултатите от опитите за преврати през 2013 и през 2105 г. Първият доведе до разцепление в КГБ-коалицията в 42-то НС, а вторият (безславно приключилият "гражданско-съдийско-полицейски" протест, за чийто сигнален изстрел бяха предвидени оставките на двама министри - Вучков и Иванов) - до разцепление на ДС-КГБ партията. При първия се чудехме откъде толкова смелост да назначат Пеевски за шеф на ДАНС, а сега как така "другарите" си позволиха да загубят самообладание и да свалят маските си предварително с няколко знакови изцепки (недобре подбраните и зле организирани моменти при оставките на Вучков, Иванов; словото на Панов, пушилката с опозиционността на Кънев, и накрая разбира се "черешката на тортата" - речта на Доган).
  От всичко това ГЕРБ излиза сравнително "суха" от водата и все по-силна. Враговете й показаха приоритетите си, свързани с чужди, небългарски интереси, а народът... Народът може и да е прост, но трева не пасе. Скоро ще се убедите в това.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 25. 25 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 352 Весело

  Я си го тача Баце...поне не е "пендехо" като първият офиц. труден работен ден на 39 г. или като Мони Горски, който имал забрана да посещава казина и продавал семейни скъпоценности, за да залага...Или кат' профясор Олигарски... Кото може прай човекът и колкото - толкоз. Я картофки на Марс ша посадим, я "мачле ша поритаме" и правилно- държавността и четирите власти се превърнаха в махленско мачле и оправията трудно ша я бъде, за велико съжаление.. Ша ги опрайм, ако не ни оправят великите мигрантски орди, а скоро и от Африка...

 26. 26 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 545 Неутрално

  По даден въпрос двама души рядко мислят еднакво. Особено в пасажа за спортуването на Бойко, кварталния герой и оргазъма на будкаджийките. Но авторите тук рядко казват блага дума за премиера.

 27. 27 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 409 Разстроено

  Дааа, и аз не съм оптимист за българското политическо пространство. Но народът си е овчи и не виждам, как това ще се промени. Най ми е гадно съществуването на мурзилажът и тролетариата. Необяснимо ми е съществуването на толкова продажни на дребно душици.

  chavo64
 28. 28 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 409 Неутрално

  В това Нещо, незнайно защо наречено от някои "правителство", цари тотален хаос. Липсват стратегия, ръководство, коцепция. Всеки прави каквото си иска, защото всеки зависи от другия. Например, Борисов има само 80 депутата.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 29. 29 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Повечето "анализи" на 2015-та не включват станалото в ДПС, а това е фундаментално ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 30. 30 Профил на valin
  valin
  Рейтинг: 409 Весело

  Гладна кокошка просо сънува.

 31. 31 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2501 Любопитно

  До коментар [#29] от "роджър":
  "Дините" в Бостана на ГЕРБ, се "разцепват" щом презреят.
  Този "анализ"достатъчен ли е?!😎

 32. 32 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#31] от "batzdravo":

  Важното е на теб да ти стига, готин
  Но вие по принцип сте си самодостатъчни, не те мисля ...

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 33. 33 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2629 Неутрално


  Едно силно интервю на Стефан Попов !
  Прав е, че в България, премиера поддържа една позиция, позицията на статуквото, за разлика от президента и външният министър, които уверено вървят към Европа и света . Прав е и, че на България и е необходим един грандиозен скандал, който да изведе от летаргията народа . Не разбирам обаче, колко трябва да е голям този скандал, след като имахме толкова слаб обществен отзвук за пладнешкия обир на КТБ, блокираната реформа в съдебната система и наглото кастриране на референдума ...!

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 34. 34 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2501 Неутрално

  До коментар [#32] от "роджър":

  "Ние"?!...😇
  Надценяваш ме, брат'чед! 😂 Аз нямам самочувствието на Вожда на каракачанките, е и на "подопечните" му🐶🐶🐶, и говоря само от свое име! 😎

 35. 35 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2109 Весело

  До коментар [#1] от "ПАВЛА":

  " На фона на злободневните мини-скандалчета, ни липсва един грандиозен скандал, който да ни събуди. "

  Изсмуканите от пръстите "скандалчета", чиито източници са добре известни с яловите си напъни, не засягат коренни интереси на хората и генетично са обречени на неуспех. Защото са изсмукани и измислени и генераторът на енергията за тях си остава малка, ограничена група съзаклятници, които се опитват да раздухват от мухата слон. Е, не се получава, както виждате. Регистирирайки този печален за тях факт, родителите на тези минискандалчета започват да поливат с помия тъпия, необразован и инертен българин. А той мъдро се подсмива под мустак и им гледа сеира, докато не се появи нещо истинско, от което той да се взриви и да остави нашите съзаклятници отново да се мотаят в опашката на събитията и да събират трошичките от това, което за пореден път са проспали.

 36. 36 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  До коментар [#29] от "роджър":

  Ами как да го включват, след като трябва да си признаят, че нашите политически уроди, създадени от КГБ-ДС-ГРУ (с помощта или без нея на турските служби) се издъниха в поредния си опит да поставят под въпрос членството на България в ЕС и НАТО и да я превърнат в арена на световната битка със Злия кремълски демон. Всички разбраха, че "джувотното" снася миризливите си червени яйца навсякъде по черноморското крайбрежие от половин век, а "дечицата" му са вече палави юноши с намерения за размножение.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 37. 37 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 581 Любопитно

  Кое би раздвижило комуноидното блато, в което сме затънали до гуша и всяко мръдване ни потапя все по-надолу....?!

 38. 38 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Най-сериозното мнение, най- доброто от всички досега ...
  Защото е най- близо до реалностите , до фактите ...
  Поздравления за г-н Попов ...
  ..............
  "В България скандалът е тривиализиран. Твърде много неща са скандални и е загубена мярката за скандал..) """"

  BIG AL
 39. 39 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#24] от "Резистентна":
  "От всичко това ГЕРБ излиза сравнително "суха" от водата и все по-силна. Враговете й показаха приоритетите си, свързани с чужди, небългарски интереси, а народът... Народът може и да е прост, но трева не пасе. Скоро ще се убедите в това."
  Ще дам рамо на убийствено точния ти коментар с няколко +, щото като гледам колегите са скочили да го зарият с минуси.
  Що така бе колеги? Истината е нелицеприятна , нали??
  А, въпреки че ще падна на нивото на Попов не мога да не отбележа, че следното изречение:
  "Самоомайването го зарежда с фалшиво самочувствие на квартален герой, който се показва на балкона и всички продавачки по будките за вестници се взривяват от внезапен оргазъм.",
  За мен е израз на изтънчена простащина и неподправен сексизъм. Другарю Попов, а как според вас "се взривяват" мъжете подкрепили Борисов? Защо се опитвате да внушите, че видите ли, ГЕРБ печели избори благодарение на едва ли не еротични блянове на поне половин милион българки? Не се ли усещате как обиждате и подценявате дамите?!
  Или просто това изречение е показателно за известна полова дисфункция? И то не при нас-дамите.
  Отвратена съм. не мога да приема какъвто и да е анализ от подобен индивид сериозно.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8034 Неутрално

  Ние такъв тежък зимен сън сме заспали,че никакъви скандали не могат да ни събудят.Малки ли бяха скандалите с подслушани разговори на Борисов с прокурори,шеф на митницата,тефтери с инициали на управляващи за оказване натиск ,незаконно подслушване.В една нормална държава,това щеше да е направо земетресение и някой хора от властта щяха вече не само да са изхвърлени от политиката,но и поели към затвора.А тука,нищо.Говорим помежду си,ядосваме се и с това приключваме.

 41. 41 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#35] от "Дон Кихот":

  Изсмуканите от пръстите "скандалчета", чиито източници са добре известни с яловите си напъни, не засягат коренни интереси на хората и генетично са обречени на неуспех..)))
  ...................
  Изсмукани от пръстите : :)) Верно са :
  Предложението на великия Гоце за Конституцията;
  Фалитът на КТБ - около 4 МИЛИАРДА..
  Двете съдийки и просташките им мисли;
  1 милиард за пеевски и златев - за 50 км магистрала ;
  "Невинният Цв. ..."
  Великият финасов министър и неговите подвизи ..:
  И ОЩЕ , и още ....
  Просто някой ги изсмуква от пръстите си - и НЯМА такива скандали - просто са 'скандалчета " ...--
  Дълбоки мисли на куневистчетата ...)

  BIG AL
 42. 42 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  Герберастията квичи от тая статия, защото в типичен комуноиден навик, тя не може да понася критика.
  И дори не осъзнава какво точно означават събитията в ДПС и колко пряко са свързани с любимия им вожд...

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 43. 43 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  В сферата на шегата , ще кажа следното :
  Проблемът не е даже САМО в това, че шефът е тъп , прост.
  Това не е най-страшното ..
  Проблемът е , че бидейки ТЪП, той още НЕ е осъзнал, че трябва да СЛУША по- умните от него !!! :))
  Има прости хора, които , обаче слушат, поемат акъл от по- умни и ..се справят сравнително добре - в България :
  Дори комунистите до 1989 година - го правеха :)
  Тъпаците от БКП- номеклатурата- винаги гледаха да има някой по- умен от тях наоколо- за да ИМ върши работата...))
  ТОВА, този 'урок" от Тошо - Рапонии, изглежда е ..пропуснал :))
  По света не биха се справили, но тук - можеше ..
  Та, така и с наш Боко ..))

  BIG AL
 44. 44 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  [quote#42:"Darth Plagueis"]И дори не осъзнава какво точно означават събитията в ДПС и колко пряко са свързани с любимия им вожд...[/quote]
  Вие всичко "осъзнавате", така ли? Затова ли се винаги се дъните?
  Хайде, чакам да чуя твоя "анализ". Ако не ти се е забавила флашката, де. Чухме, че малкият "опозиционер" е на пазар и няма време за Фейсбук.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 45. 45 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1472 Неутрално

  Няма средна класа в България, за която независимостта и свободата е средата, без която те не могат. Оттук натататък целият политически живот е сюрреалистичен, а влиянието на чуждите държави във всяка сфера на общественият живот е
  неотразимо. Последната комедия в ДПС показа ясно това, но и крясъците на Атака са доста показателни.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 46. 46 Профил на fitkov
  fitkov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Тръгвало значи правителството надолу....хахаха...смях...а сигурно Радан пък тръгвал нагоре....по Дондуков от Операта към президенството )))))хахахаха....страшни анализатори...няма що )))

 47. 47 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 468 Гневно

  "трябват още 25 години"
  Е след това спрях да чета!!!
  Аз ще съм на 60!!
  25 години съдебна реформа???????След 25 години ще ни управляват децата на сегашните боклуци!Не благодаря!Започвам да си избирам от сега някоя по-уредена държава!

 48. 48 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 468 Любопитно

  До коментар [#5] от "asen_asenof":

  Пак ще е по добре!Ако ще и с пощенски гълъб да е!
  А и лесно ще го разкараме ако започне да залита!Просто ще му блокираме профила и айде чао!

 49. 49 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#15] от "mamuncho":

  - увеличаване на външния и вътрешен дълг на България- Така и баба мой да е премиер.

 50. 50
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 51. 51 Профил на dobrich
  dobrich
  Рейтинг: 1324 Неутрално

  До коментар [#43] от "BIG AL":

  този 'урок" от Тошо - Рапонии, изглежда е ..пропуснал )
  По света не биха се справили, но тук - можеше ..
  Та, така и с наш Боко - ++++++++++

 52. 52 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Невероятно добро попадение - "Хората са готови масово да се разделят със свободите си, за да имат сигурност. Но сигурност, която е за сметка на свободите, винаги се казва илюзорна. ...Това чувство за сигурност е трескава работа на въображението. На едно несигурно в себе си, но невротизирано въображение."
  С две думи:
  Хора, внимавайте, когато ограничават правата, свободата ви, под един или друг, уж "благовиден" предлог!

 53. 53 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#44] от "Резистентна":

  Като изтрезнееш ела пак. За момента - да се обажда турски политик на наш премиер и да му казва какво да прави е леко притеснително. За гербавите този проблем дори не съществува, не им говори нищо.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 55. 55 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 799 Неутрално

  До коментар [#27] от "chavo64":

  ++++++++!

 56. 56 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 925 Неутрално

  До коментар [#36] от "Резистентна":
  ГРУ
  ...
  Ей това им действа като червено на бик /на една секта тука/

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 57. 57 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  И куцо и сакато носи ватер от десет дерета, да налива в мелницата на нестабилноста.
  Вчера, станишевата подлога буруджийска, днеска Намкойси наблюдател..
  Почвам да си мисля дали пък някой пак не иска да лови мренки в мътната вода.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 58. 58 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 308 Неутрално
 59. 59 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#11] от "takeshi303":

  ''ако самият Борисов не пожелае''

  или Златев, или Цацаров, или Гоце, или....

  изобщо, много малко неща зависят от Баце- това как той е Цар и Господар и в него е и хляба и ножа върви само за пред матряла дето гласува за него, тоест около 15% от населението на БГ

 60. 60 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  [quote#53:"Darth Plagueis"]За момента - да се обажда турски политик на наш премиер и да му казва какво да прави е леко притеснително. [/quote]
  Тежко притеснително е, но и ти не знаеш точно за какво му се е обадил, нали? Или вие сте хората с бубулечките, които ви доставят на гладната за зрелища и слухове публика кухненските разговори на някои другарки или шумовете, издавани в тоалетните, хехехе... Няма лошо, Тончо! Признайте си и ще ви олекне.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 61. 61 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Четем тая мисла на Намкойси Попов и цъкаме.
  -------------------------------------------------------------------
  - ГЕРБ ще се свива заради поредния цикъл скандали със съдебната власт. Преди беше г-н Цветанов, сега са съмненията в заговор срещу независимата съдебна власт. Това ще се отрази зле. БСП ще зачезне още повече, поради интелектуален дефицит и обща дезориентация.

  ДПС ще се свива и ще има проблеми с избирателите си. АБВ, "Атака", БДЦ (има ли го още?) ще се топят и ще гледат на изток с надежда за спасение. Значи... сме в парадокса всички да се свиват, от което ще печели брокерът, това засега е ГЕРБ.
  -----------------------------------------------------------------------------
  Еваларка.
  Ми той и Цвецерон изглежда като един Исократ в тоя контекст бе, туварищи. От де ги намирате тея?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 62. 62 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  [quote#60:"Резистентна"]които ви доставят[/quote]
  Да се чете "които доставят".
  А иначе, Тончо, истината трябва да се търси между редовете. Истина ли е, че ВнМР отказа на Чавушоглу официално, частно или каквото и да е посещение на Тюркян чешма?! Казал ли е Борисов, че между Турция и Русия избира България?! Или и това ще отречете...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 63. 63 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 756 Весело

  До коментар [#18] от "Резистентна":
  До коментар [#24] от "Резистентна":
  До коментар [#36] от "Резистентна":
  До коментар [#44] от "Резистентна":

  герберастките тролове не почивате ли по празниците ?

 64. 64 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#62] от "Резистентна":

  "Казал ли е Борисов, че между Турция и Русия избира България?!"

  Ъ? Не. За сега знаем само, че турчето му е искало намеса, която би трябвало да създаде дипломатически скандал. Такъв няма, което говори достатъчно.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 65. 65 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#56] от "роджър":

  Крайно време е нещата да се назовават с истинските им имена. Един да разбере, че Костов и Доган са двете страни на една и съща копейка, е достатъчно. Ръфането им заради кокала на КГБ (наречен "КТБ", "милиончетата", които двамата имат там, както и празните приказки на Кънев срещу Местан от трибуната на НС (основно с цел да заместят ДпС кадрите с такива на ДСб), е видно вече и за слепите.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 66. 66 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  [quote#64:"Darth Plagueis"]За сега знаем само, че турчето му е искало намеса, която би трябвало да създаде дипломатически скандал. Такъв няма, което говори достатъчно. [/quote]
  Хахха... За какво говори, бе Тончо?! Можеш ли някога да си довършваш мисълта? Хайде да видим какво написа току-що...
  Значи:
  1. Турчето му е искало намеса;
  2. Намесата (му, на Борисов) е трябвало да създаде дипломатически скандал;
  3. Такъв скандал няма.
  Дотук добре, ама да попитаме, без да знаем колкото вас, след като няма скандал, значи молбата на "турчето" не е удовлетворена. То е отсвирено "право куме, та в очи". Нъл тъй, Тончо?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 67. 67 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 756 Неутрално

  До коментар [#62] от "Резистентна":

  ''Казал ли е Борисов, че между Турция и Русия избира България?!''


  абе ти верно си мислиш, че тук е селския мегдан и Баце открива зала за лакрос сред население с IQ 46 ?

  Баце си е глътнал граматиката последните 10 дни и не знае вече накъде да се завърти и откъде ще духне вятърът и чии интереси да обслужи

 68. 68 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#66] от "Резистентна":

  Май те надцених, сори. Когато турчето отправи такав амолба, Боце би трябвало да изгони турския посланик от София. Толкова по темата.
  Останалото е явен признак за нагъзване или в най-добрия случай - мекушавост. Което в турския случай е същото.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 69. 69 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  [quote#68:"Darth Plagueis"]Боце би трябвало да изгони турския посланик от София.[/quote]
  Какво си пушил, Тончо? Щото на същото аз бих предложила "Боце" да изгони руския посланик, хахах

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 70. 70 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2334 Неутрално

  "- Полека лека нещата ще си дойдат на мястото, трябват още 25 години. Но при условие, че НАТО и ЕС не се разпаднат или не формират по-малък клуб за развити държави, в който мястото на България е пред телевизора, на зрител.”

  Общо взето това казва и Доган!
  Такова е и моето усещане.
  Нито НАТО, нито ЕС имат желание наистина да ни интегрират!
  Защото интеграцията става с мангизи! А ЕС няма никакво намерение да налива пари, така че нашата(и не само) икономика да стане конкурентноспособна!
  Какви участници в система за сигурност като НАТО можем да бъдем с такава армия?!
  Какви участници в ЕС можем да бъдем с настоящата ни икономика?!

  I Want To Believe
 71. 71 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 554 Неутрално

  "Хората са готови масово да се разделят със свободите си, за да имат сигурност"

  Ей на това му се вика вече Банализирана скандалност.Да приемеш блатната мизерна жабешка стабилност, и да се простиш със свободата си да питаш Кой какви порции разпределя,а още по-малко да питаш кой ще ги плаща.

 72. 72 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 638 Весело

  До коментар [#63] от "carmello":

  Почиват шефовете.
  Ниското ниво е на работа. Кокетна Рези се прави на умна. Нека. Може пък да й се получи. Ако да, ще е първа писта в ДБГ. Там харесват проамбициозни отпаднали. Нещо, като лазарет на ДСБ, да не кажа последна гара.

  Весели празници!

  Navigare Necesse Est
 73. 73 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3454 Весело

  Сега пък трябва да чакаме БоБо да се превърне в хлебарка?!
  Не виждам какъв по голям скандал може да стане след всичко вече станало!

  klimentm
 74. 74 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3879 Весело

  До коментар [#18] от "Резистентна":
  "Никоя парламентарно-представена партия (коалиция) не е готова за предсрочни избори, освен ГЕРБ, разбира се. Затова всички плюят по ГЕРБ, но се държат за нея като удавник за сламка."

  Доста едностранчиво и поради това доста елементарно си обясняваш нещата!
  Наистина ли вярваш, че единствената причина да критикуват ГЕРБ е тяхната бройка?
  Наистина ли живееш с илюзията, че герберите са всезнаещи и всеможещи, поради което не е възможно да им се намери кусур?
  На времето твърдяха, че костовистите били зомбита защото вярвали във всичко казано от Костов.
  Мога да гарантирам, че в това да се вярва на Костов има много повече логика и връзка с реалността, от колкото да се вярва на Боко, а още по-малко и на Цвък Цвък!
  Особено след това почти перманентно шикалкавене, измятане, връткане и тотална промяна на желанията и свързаните с тях действия на герберите...Боко в това отношение е непобедим и сигурно в скоро време няма кой до го надмине! За един ден може пет пъти да си смени целите и желанията!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 75. 75 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2109 Весело

  До коментар [#41] от "BIG AL":

  Колкото и да ти е жалко, всичките ти "бомби" са от категорията "Изсмукани от пръстите". За доказателство няма защо да ходиш далеч- достатъчно е да погледнеш кой и колко от съфорумците са готови да имитират дейност по тази тема. Не се приема насериозно, заобикаля се, значи е незначителна. А този, който я надува, явно смуче от пръстите (е, може и отнякъде другаде, но и това не е интересно).
  Та така-елементарно, Уотсън!
  Да напомня нещо, което захлупените зомбирани костовари вече 15 години не могат да усвоят:
  ПОЛИТИКАТА Е РЕАЛИЗАЦИЯ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, А НЕ НА ЖЕЛАНИЯТА!
  С други думи, когато не можем, няма как да постигнем това, което желаем.
  По-просто от това няма как да го кажа, извинете ,че не съм дорасъл до нивото ви!

 76. 76 Профил на simon40
  simon40
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#5] от "asen_asenof":

  Добре де кажи защо според теб е добър. Три неща да са.. изброй ги.

 77. 77 Профил на simon40
  simon40
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#70] от "2.50":

  ЕС налива пари. Но очевидно няма желание да го прави вече след като тези пари не отиват за конкурентоспособната ни икономика а се крадат и използват срещу ЕС. Справка кой е най голям собственик на земеделски земи в България и съответно получава най-много от земеделски субсидии. (VTB bank и ТИМ)
  За големите инфраструктурни проекти няма нужда дори и да споменавам.

 78. 78 Профил на 16bit
  16bit
  Рейтинг: 579 Неутрално

  До коментар [#77] от "simon40":
  Чакай, макай. ЕС дава пари за тези проекти които смята за подходящи. Те си решават на кого и как. И нищо лошо няма в това. Другото са спекулации. Ясно е че няма за всички, но честно казано няма и как да има. Всеки предпочита да инвестира в неща, които носят пари и производство. Което често значи големи фирми. Никой не е луд да дава кинти на двама-трима селянина за гледане на охлюви и хранене на гъски, щото точно там изтичат най-много и рисковете са доста по-високи.

 79. 79 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  До коментар [#74] от "Храбър":

  Кви гербери, бе храбърчо! За партия ти говоря, но ти по вашему, все изопачаваш. Ако за теб и компанията ти тук Христо Иванов, Радан Кънев или Иван Костов е ДСБ, при нас става дума за идеи за партийно поведение... Ако можеш да направиш разликата. Знам, че не ти е по силите. Съсредоточи усилията си върху характеристиките на Борисов, ако обичаш. Не се занимавай с теориите ми.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 80. 80 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2334 Любопитно

  До коментар [#77] от "simon40":

  “Справка кой е най голям собственик на земеделски земи в България и съответно получава най-много от земеделски субсидии.”

  Най-голям собственик беше румънска компания!
  Иначе ЕС налива пари, доколкото да крета “ЕС на две писти”!
  Ако Брюксел наистина иска да ни интегрира, трябва да се ангажира да инвестира посредством европейски фирми тук!
  Така че, българите да не търсят поминък ТАМ! Останалото е колкото за замазване на очите!
  Подобно беше поведението и с гръцкия дълг - Меркел кандиса да им даде пари, доколкото да отложи проблема!
  Вижте Великобритания! Камерън обикаля да търси подкрепа за промени в ЕС. След като “картинката се е променила” за Нейно Величество, смятате ли че за нас не е?!

  I Want To Believe
 81. 81 Профил на Nach
  Nach
  Рейтинг: 543 Неутрално

  До коментар [#77] от "simon40":

  Абсолютни глупости говориш. Голямото лапане на евросубсидии беше през 2008г., сега се прави нещо и ако се огледаш малко ще видиш, че повечето неща, които са направени са точно от такива пари. Илюзия е, че има държави, в които не се прибират пари, дори и германците си го признаха преди няколко години, въпросът е да се прави нещо с тях, а то вече се прави и съм оптимист, че България малко по-малко се оправя и започваме да приличаме на държава достойна за ЕС.

  До коментар [#73] от "klimentm":

  Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне! Нали знаеш, че хлебарките са едни от най-издръжливите същества.

 82. 82 Профил на topaloff
  topaloff
  Рейтинг: 237 Весело

  "един от най-светлите умове на столетието" не е "Валтер Бенианим", а Валтер Бенямин

 83. 83 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#79] от "Резистентна":

  при нас става дума за идеи за партийно поведение..:)))))
  .....................
  ИДЕИ при милиционерите , фуражките , симеоновците ??
  Какви ??
  Криминални ?? :)
  Или за партийно поведение ???
  Партийни ?? или еднолични на Рапонии ???
  Хахахахаа.....
  Бликате от идеи , няма спор :)

  BIG AL
 84. 84 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#69] от "Резистентна":

  Боце не може да изгони дори ченгетата от партията си, какво остава за някой посланик. Ясно е, че той никога не може да го направи, не го и очаквам от него. Точно там е проблемът.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 85. 85 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#75] от "Дон Кихот":

  ПОЛИТИКАТА Е РЕАЛИЗАЦИЯ НА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ, А НЕ НА ЖЕЛАНИЯТА!
  .................................................
  .Желанията - .особено тези на Кунева или Боко :)
  Възможностите съществуваха - НОВИ Избори , например ..
  ЖЕЛАНИЯТА на Гоце и ДОГАН - обаче , в съответствие на тези на Рапонии и Кунева - се оказаха ПО - ВАЖНИ ...)))
  Хахахахааааааа...
  Ами много хора са в отпуск, а аз си имам работа - недей така , да ме занимаваш с "популярността" на Гоце, Боко, Кунева, цацата ,пеевски -
  Има време за тези "популярни " личности :))
  Много сте повратливи куневистите , но е до време..))
  А и какво казва Любен Гоцев - на онзи там - бившия министър :) Имат ли още обща фирма ?? :))
  Хахахахааа.....

  BIG AL
 86. 86 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  А за популярността на Боко
  в комплект с Гоце , цацата , пеевски, доган..има време ..
  Ще я видим при следващите ИЗБОРИ ..))
  Хахахааа.....

  BIG AL
 87. 87 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#80] от "2.50":

  Най-голям собственик беше румънска компания!
  .............
  ЗАД която стояха вездесъщите РУСНАЦИИИ...))

  BIG AL
 88. 88 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#75] от "Дон Кихот":

  И нямаше нужда да виждам , КАК стояха , като препикани мушката , онзи ден и Кунева ,и Москов на заседанието на Мин. съвет :)
  Знаех си го предварително :)
  И без да го видя с очите си :))

  BIG AL
 89. 89 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 287 Неутрално

  Дневник - малка неточност: не е Валтер Бенианим, а Валтер Бенямин (Walter Benjamin).

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 90. 90 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  До коментар [#84] от "Darth Plagueis":

  Щото Раданчо е смел и с лъвско сърце?! Къде го чукаш, къде се пука... Трябвало Борисов да изгони турския посланик, хахахах... А да скъса дипломатическите отношения с Турция и да й обяви война, не щеш ли?! Писах ти вече, Тончо... недейте, ставате за смях, ама ти не, та не... тъпо и упорито. Баш фуражка!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 91. 91 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  До коментар [#79] от "Резистентна":
  Ти говориш за герберите драга и аз ти отговарям!
  Освен това споменаваш не една а всички партии, ако можем да наречем партии онези банди (БСП, ДПС, АБВ, а и ГЕРБ) създадени за да обират и лъжат по-авторитетно и по-организирано.


  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 92. 92 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#90] от "Резистентна":

  Разбира се, че Радан е виновен за гербавата несъстоятелност. На останалите ти въпроси - да, трябваше да изгони посланика. Толкова. Останалото са си твои бъртвежи. България има достатъчно лостове да издевателства над Турция, но няма премиер, който да го прави.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 93. 93 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  До коментар [#91] от "Храбър":

  Не, аз говоря за ГЕРБ, а ти разбираш "гербери"... Ама научете ги тези разлики, няма да ви обучавам на елементарни неща, хахахах...

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 94. 94 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Любопитно

  [quote#92:"Darth Plagueis"]България има достатъчно лостове да издевателства над Турция, но няма премиер, който да го прави.[/quote]
  Така ли?! Трябвало да издевателстваме над Турция?! Ама ти сериозно ли?! Чуваш ли се, четеш ли се, на кой свят си... А да излезем от НАТО и ЕС не щеш ли? Не е случайно, че с другарите ти освирквахте дружно ЕНП, докато тов. Костов ви обучаваше, че партиите от ЕП не разбират от политика.

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 95. 95 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3879 Неутрално

  До коментар [#93] от "Резистентна":

  Ти не си спряла да венцехвалиш ГЕРБ драга!
  "..От всичко това ГЕРБ излиза сравнително "суха" от водата и все по-силна. Враговете й показаха приоритетите си, свързани с чужди, небългарски интереси, а народът... Народът може и да е прост, но трева не пасе. Скоро ще се убедите в това..."
  пост# 24

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 96. 96 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Весело

  До коментар [#95] от "Храбър":

  Ето ти едно видео, в което Доган хвали Костов, драги... Да не си капо...
  https://www.youtube.com/watch?v=F7EO1NGHEIc

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 97. 97 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 418 Неутрално

  "" Това правителство е по-добро от предишните четири-пет, но вече е във фазата "царят е гол", тръгва въодушевено надолу.""
  Това е истината, колкото и да плюят това правителство, можем да кажем"" ëла зло, че има по-зло"". Предишните правителства бяха направо скандални, те ще останат в историята като един период на пълен упадък. Господинът се опитва да ни внуши,че правителството върви надолу. Лошо, като се има предвид пълната липса на алтернатива на потилическия тезгях. Не виждам каква цел си поставят тези, които искат да бутнат това правитество. За съжаление в момента по-добро няма на пазара. При едни предсрочни избори ще се види,че опозицията наистина е гола. Гарантирано от електората.

 98. 98 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1786 Неутрално

  До коментар [#94] от "Резистентна":

  Милиционерският трол си ходи по опорните точки така, както само дадени.. Само да ти напомня, че ако не беше Костов, Герб щеше да види ЕНП през крив макарон.

  И понеже гледам споменаваш Доган, само да ти напомня, че именно той предложи Боце да бъде издигнат в чин, което го вкара в политиката.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 99. 99 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2109 Весело

  До коментар [#88] от "BIG AL":

  "И нямаше нужда да виждам , КАК стояха , като препикани мушката , онзи ден и Кунева ,и Москов на заседанието на Мин. съвет..."

  Много меко определение, но признавам, че е на границата на търпението на модератора. Жалко, че Радан и Атанасов не са в МС, можехме да ги видим всички на куп, в цялата им неотразима реформаторска прелест.

 100. 100 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2714 Неутрално

  [quote#98:"Darth Plagueis"]Милиционерският трол си ходи по опорните точки така, както само дадени.. [/quote]
  Да не си искал да кажеш "са му" вместо "само"? Грешка във флашката от Кремъл?

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK