"Въпросът е: кой управлява Борисов?"

"Въпросът е: кой управлява Борисов?"

© Георги КожухаровНяколко цитата от премиера Бойко Борисов за ориентация в позициите му по различни теми предлага Ясен Бояджиев от "Дойче веле"


"Нашите кандидат-депутати гледаха представление: "Език мой – враг мой". Много хубаво представление. Препоръчвам го на всички министри. Когато сме в опозиция, изговорът и начинът на говорене е едно, когато сме овластени със закона и с решение на парламента да сме министри или вицепремиери и премиери, изказът ни трябва да бъде много съобразен. Дори когато се пошегувате на едно мероприятие, имайте предвид, че стоят хора, които с това си изкарват хляба – да ви анализират."


"Ако не беше лошият експеримент "Орешарски", държавата щеше да е вече три пъти по-напред... Тази година управление на БСП, ДПС и "Атака" струва на държавата около 8 милиарда. Може и 10 да са."
"Три магистрали "Хемус" си ги представете от София до Варна. И на ролкови кънки си ги представете сложени как отиват в морето и се потапят."


"Ако една крастава жаба я сложите в една тенджера с вода и я сложите на котлона и бавно повишавате температурата, тя ще си кряка, ще си кряка, докато умре без да разбере. Ако една крастава жаба я хвърлите в гореща вода, тя ще скочи веднага и ще оцелее. Енергетиката е поставена в първия вариант."


"Няма едно здраво нещо, на което да стъпим - пътища, електропроводи, водопроводи и т.н."


"Държавата се срина, хайде пак да дойде селянчето от Банкя и да изтегли каруцата."

 
Намерих му цаката


"А като го има ГЕРБ, виждате какво става сега. Хората искат всеки ден да им се случват хубави неща. И ние го правим. Почти не минава ден, в който в България да няма президенти, премиери, еврокомисари и да се случват неща, които цели поколения да не са мечтали или да не са мислели, че ще се случат."


"Санирането е безплатно, всичко правим. Остана само да мием прозорците на хората след саниране."


"Много ми се услади борбата с контрабандата. Сега даже кораби, които ги бяхме нарочили заради контрабанда на горива, отидоха на докове да си ги ремонтират задълго и ще чакат смяна на правителството. Така и така не могат да работят, поне да си ги поправят... С 30% януари ни се вдигна количеството на изпита бира в България и куп такива неща... С една дума – намерих му цаката, казано на жаргон."


"Работим по тема един автомобилен завод, поне като начало, да дойде в България. Нямаме претенции, дали ще е БМВ, дали ще е "Мерцедес", дали ще е "Порше" или "Фолксваген"."


"Спомняте си как изглеждаше тази болница отвън – като влязат хората, повече се разболяват, отколкото да им мине. А така - като видят най-добрата техника, която имаме в момента, толкова готини министри - веднага им минава... Този, който пие ракия, пуши цигара, яде сланина и не желае да има хранителни навици, няма други да му плащат лечение."


"Аз какво правя – правя първа копка, проектирам, финансирам, построявам и си го откривам... Само последните три месеца Приморско, Аксаково, Бургас, Несебър, Созопол са с чисто нови пречиствателни станции. Нашето море е по-чисто вече и от гръцкото, и турското. От догодина хората ще ходят и ще се връщат без стомашни разстройства... Ако с този темп се ремонтират църкви и се строят нови, много скоро няма да има какво да ремонтираме."


"Ако това беше допреди 1989, щеше да има поне 30 героя на социалистическия труд."


С чужди коне трудно се оре


"Много се колебаех дали да направим правителство. Към днешна дата решението ни е било правилно, за което пък благодаря и на всички партии... Реформаторският блок – по-добра алтернатива за коалиция от тях няма, с всички им кусури."


"И, между другото, тук да кажа за Ивелина. Тя безшумно си работи, тихичко, не се пъчи и не може да й чуем името, дето се вика Реформаторите, може и нея да прегърнете малко."


"Много басове губи Москов, миличкият, и ще ме пропие. Последно загуби баса за финала на Шампионска лига. Иначе прекрасен министър. Добра комбина сме, но той е готин. В смисъл - с него е весело и си прекарваме добре като пътуваме."


"С чужди коне трудно се оре, казваше дядо ми навремето. В Народното събрание нашите партньори правят така, че ние да увиснем. Започвам да си мисля, че те умишлено се дърпат при важните гласувания, защото, като ни откажат подкрепа, ние оставаме само с ДПС."


"Благодарение на ДПС има правителство три пъти досега. И аз не мога да упрекна ДПС в това, че са подкрепили съдебната реформа и да кажа – махайте се, марш оттук."


"Аз съм добър, кротък човек, демонстрирам всеки ден разбиране, ама те с нахалството си вече минават границите. Не може да ми дават непрекъснато листчета и списъци с назначения, а да се правят на ни лук яли, ни лук мирисали. Прекалено много власт за техните резултати имат... Обикновено, когато някой излезе с позиция срещу мен, след това горчиво съжалява, не за друго, а защото аз не говоря празни приказки... Което куче ме е залаяло - все е побесняло."


"Стига с това политическо говорене. Миналия мандат можех да спра дъждовете, сега не... За съжаление популизмът е нещо, което се разпростира не само нашир, но и надлъж в нашата мила родина... Популизмът има измерения до едно време, оттам нататък са плащания."


"Сумите набъбват като великденски козунак - от понеделник, вторник, сряда, до петък - с милиони ми се вдигат разходите. Влади Горанов само ми пише есемеси: "Моля ви се, с Ананиев, не ми харчете парите". Затова категорично ви заявявам, че допълнителни разходи ще одобрявам и подписвам само с паралелно подписана оставка на министъра, който ги иска."


"Няма случай някой да ми е дал оставка и да не съм му я приел. Точно вчера министър Вучков постъпи по този начин, демонстративно ми даде оставка, която около пет секунди съм я бавил, докато напиша "Да"."


"Занимават ме с ченгеджийски номера, с дребнички проблеми, докато аз се опитвам да възстановя държавата, и ми сервират това в стратегически ден. Изведнъж се получа нова маневра, че Борисов пази Писанчев и Лазаров, защото е зависим."


"Въпросът е: кой управлява Борисов? Тези, които ме познават, знаят, че съм неуправляем. Държат ме ... за шлифера, да речем... Какъв модел "КОЙ", какви 5 лева има общо с ГЕРБ? Къде бяхте реформатори и протестъри, когато ме нападаха от тази трибуна? На улицата бяхте. Ама бяхте там, когато бяха 100 души, когато дръпнахме на ГЕРБ хората от улицата.""Молбата ми е, когато си давате оставки, давайте ги накуп, защото виждате какъв панаир е в парламента."

 
Ще видят те един падишах накрая


"Явно, че като не участвам пряко в една предизборна кампания, все едно няма кампания."


"Резултатите на местните избори показаха, че нищо по-добро не може да бъде сътворено като управление в момента... Вотът показа, че ГЕРБ и Реформаторският блок имат повече от всички останали."


"Има такива междуличностни отношения в последните 10 години между ГЕРБ и тях, така се мразят, че колкото и да ги натискам, за да са миролюбиви и толерантни, те не щат. Действително за Плевен положих големи усилия да загубим този град, за което ми се сърдят съпартийците, но го направих заради толерантността... Аз си мълча, но това не значи, че не виждам. Падишаха писаха, ще видят те един падишах накрая... Нямаше да се обадя на тази тема, но да прочета как Плевен паднал. Дали щеше да падне, ако бях там?"


"Моята добрина и толерантност има граници и тя е само, когато искам да я има. Аз я имам."


"Прощавам. Баща ми ми викаше:  "Як си сине, но си будала" и ми даваше оценка."


"Аз се чудя от утре как да продължим да сме така стабилни в тази тежка международна обстановка.


"Какъв ужасен свят"


"Такъв ужасен свят не е имало от векове. Виждате - в Щатите трепат хора, в Париж трепат хора, в Брюксел какво се случва... Хиляди хора бягат, защото ги колят като агнета. Използвам жаргон, защото нямам думи да опиша това, което се случва с хилядите бежанци. Бежанската вълна чертае нови транспортни коридори. Отзад е ятаган – отпред е оградата."


"Сто хиляди да влязат в България, ние сме приключени. Те не искат да остават в България, защото в България трябва да работят, а има работни места за непривлекателни професии, за овчари, за кравари."


"Аз съм по-внимателен в етническия проблем, който цъка в България със страшна сила. За разлика от другите аз съм отговорен човек и знам, че мога много бързо за един час да стана Ратко Младич на Балканите."


"Няма никакъв разкрач между Русия и САЩ. Аз нямам разкрач, аз стоя много стабилно вътре в страната си... Те затова и двете страни ми се сърдят в момента… С цялото ми уважение към тях, ама ние си имаме и нашия интерес. Едните ми дават най-скъп газ, другите ми дават най-скъп ток. И като им кажеш, всичките са много велики."


"Както казват американците, тангото е за двама. Как да казваш, че танцуваш, като те носят непрекъснато под мишница."


"В Баку се видяхме с Путин. Здрависахме се. Нищо не ми е казал, а вие се тревожите, че едва ли не ще обявяваме война... Съвсем не е случайно, че президентът Путин се изказа доста остро по отношение на България. Уверен съм, че той имаше основания за това. В резултат станахме без вина виновни... Моля се на Бога големите началници по-бързо да се разберат и санкциите да бъдат отменени."


"България е в Европа и ние сме с европейците. Оказваме огромна помощ на ЕС, просто колегите малко трябва да се стегнат, да работят по-добре. Вярно е, че ние сме малко по-корави, не сме толкова глезени като другите... Ясно и точно обясних и в ЕНП, и на заседанията на Европейския съвет как трябва да се охраняват шенгенски граници. Видяхте, че всички мои предложения бяха приети. От Босфора до Брюксел респектът, уважението и зачитането на нашето мнение беше явен. Туск, Юнкер, Шулц дойдоха да чуят какво ще им кажа.


""Три папи са ме галили по главата."


"Аз съм отворен човек, затова ми е леко."


"Що за интереси са това - всеки да дойде в Банкя! Значи, като дойде в Банкя, все едно вече е цунал папата по... По принцип на всички казвам - ела. Хиляди луди ми се обаждат - и тех ги срещам. Досега - седем магове. Последният беше маг Светлина. Аз съм отворен човек, няма какво да крия, затова ми е леко."


"Значи аз, понеже така имам големи гърди, само за кърменето в мола не ме е питал некой. Имам чувството, че и едно пръстче да покажа, после пак една седмица ще правят анализи това пръстче какво значи и на кого съм го размахал... Страшно обичам разни политолози, антрополози, социолози да коментират какво съм мислел, какво съм искал да кажа и как съм го казал. Обичам да ги гледам. Толкова са забавни и са с едни такива толкова умислени погледи, такива интелектуалци, все едно ние другите сме някакви тъпанари, а те са умниците на държавата."


"Имам рядката привилегия да не гледам телевизия, да не слушам, защото съм емоционален човек и ще изригна, защото знам много повече от всички останали... И от мен да знаете - не гледайте телевизия, не слушайте радио, не четете интервюта и въобще не може да ви ядоса никой."

 
Зорлем станах конституционалист


"Христо Иванов ми е любимият министър, за да няма такива приказки, които чух напоследък..."


"Прави се внушение за Сотир Цацаров. Какво да направи Цацаров, за да покаже, че е независим – да дойде да задържи мен или Орешарски ли? Главният прокурор на Република България не е подчинен на никого в България... Всички промени в съдебната система са за след Цацаров."


"В момента е едно златно време да си адвокат - при цялото ми уважение към адвокатите, сигурно до довечера ще получа някое писмо. Хванат някой, той си вземе адвокат, пускат го на свобода, той ще отиде да открадне пак, за да си плати таксата към адвоката."


"Станах конституционалист зорлем. Имам план "Б" – вдигам ръце и казвам "оправяйте се"."


"Не мога да обръщам внимание на две каки, които са се събрали и си говорят. Аз не мога да забраня - особено във фризьорските салони, при маникюристките - всички говорят за мене."


"Просто и на Христо Иванов му кажете, не искам, не желая, на тема съдебна система не желая никой да ми казва "Добър ден"."


"Стабилен му е столът, той си го прави нестабилен с това, че всеки ден влиза във войни, всеки ден. И тук спирам, защото ако си кажа оценката, утре може да има декларации."


"Христо Иванов има две лица. Не всяко нещо, което реформаторите твърдят, е обезателно правилното. Ако реформата беше на ГЕРБ и на правителството, тя щеше да мине и с 6:6, и с 8:8, без никой да се замисли дори по тази тема. Но когато казваш, ако Христо Иванов и Радан Кънев, ако не се приеме тяхното, това вече няма да е реформа. И оттам се възпалиха политическите партии, включително и ГЕРБ."


"Аз мога да им говоря много жлъчно на колегите от Реформаторския блок. Ако те продължат да лъжат, да ме наричат зависим, което ме вбесява, и те знаят, че ме вбесява, и чакат като малки деца, като им кажеш "не можеш да скочиш от прозореца, защото си бъзлив и някой не ти дава", и аз да скоча. Те това правят в момента... Ако излязат по този начин, аз им давам дума, че ГЕРБ повече няма да го пусна в управление с тях."


"Те ме познават, че аз съм човек с достойнство и затова сега пускат другите интриги – зависим съм от Цацаров, зависим съм от прокуратурата. С кое съм зависим, мили мои? Зависим съм само от народа, който ме избира."


"Приемам, че ДСБ искаха да покажат, че на всяка цена искат да се случат дадени надграждания на тази реформа. Получи им се, защото отзвукът е много голям... Убеден съм в техния разум, защото това са едни от най-интелигентните хора, събрани в тази партия. Може би са по-емоционални."


"Ще си дам здравето, и си го давам, за тази стабилност... Моята добрина, толерантност и желание за стабилност, си имат все пак някакви граници, в рамките на нормалното."


"От всичко ми става ясно, че на човека, към който винаги съм имал много приятелско и взаимно, мисля, отношение - Радан Кънев - целта е президентските избори. Считам всичко това, че започва предизборната кампания за президентските избори."


Да прекарам държавата към по-успешен край


"Най-малко ни интересуват сега президентските избори. Имаме си президент. Просто ми омръзна, мина ми животът в това да ме питат кога ще ставам президент."


"Сега като ви слушам и като ви гледам с интерес към президентските избори, си мисля защо не се напънем и не сложим за президентските избори една жена президент. Говорихме си с мъжете министри, че ако действително решим да направим жена-президент, трябва да имаме мъжете някакъв шанс за смяна на пола."


"Ако искаш мир, се готви за война, ние сме готови във всеки момент да отидем на избори. Но няма да съм човекът, който ще ги предизвика. Който ги предизвика и иска да си носи цялата отговорност за това, което ще се случи с държавата."


"Всеки ден излизат нови и нови неща и проекти, според плановете през следващата година дните няма да ни стигнат. Имаме по две-три откривания на ден."


"Действително искам да прекарам държавата в едно много трудно време към по-успешен край."


"Така че много внимателно меря всяка приказка. Горчиво съжалих, че се пошегувах за жената-президент. Както се казва: "език мой - враг мой".

Коментари (66)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8262 Весело

  Всеки един от гореизредените цитати беше многократно разнищван в този форум с много остроумни и не чак толкова умни коментари ...Събрани накуп - не знам до какво могат да доведат ?

  karabastun1@abv.bg
 2. 2 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Отговорът е очеваден: ДС управлява вече 26 години цялата територия следователно и премиера!

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  Анкара и Вашингтон управляват Борисов, с единствена цел не икономически нашредък и борба с корупцията, а да е далече от Москва! В този случай всякаква цена и жертва, плащана от местното население е приемлива!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 5. 5 Профил на soul
  soul
  Рейтинг: 394 Неутрално

  Както е казал поетът:

  ...народа прост, животът тежък, скучен...

  „Тази смрад, която изпускаме, поражда около Русия презрение към нас, недоверие, нелюбов. " Никита Михалков
 6. 6 Профил на oex13531876
  oex13531876
  Рейтинг: 451 Неутрално

  Как кой !? - Страхът управлява Борисов !

 7. 7 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 1486 Неутрално

  изказът ни трябва да бъде много съобразен
  -------------------------------------------------------
  Тоя па нищо не е разбрал.
  Ако изразът ти е много съобразен (Станишев), губиш избори 10 пъти подред.

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 8. 8 Профил на Шапчица
  Шапчица
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Нямам сила да прочета всичко до края

  "Много съм във час! Осем години праим бюджети."- ББ ;)
 9. 9 Профил на Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Рейтинг: 1803 Неутрално

  Олигархията и КОЙ управляват Борисов! Бившата ДС, която сега се кланя на НОВ гоУем брат!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 10. 10 Профил на volgin
  volgin
  Рейтинг: 213 Весело

  Най-добре го попитайте.

 11. 11 Профил на volgin
  volgin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Защо, скъпи сънародници, се поддавате пак на паниката и манипулациите на зложелателите на правителството и на върховния ни управител генерал-лейтенант премиера доктор Борисов?

 12. 12 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 481 Неутрално

  Отговорът се съдържа във въпроса

  (Кой назначи борисов за главен секретар на мвр?)
  (Кой подготви изключителното за нашите територии медийно одобрение?)
  (Кой има ресурс и интелект да управлява и разпределя финансови потоци със спорен произход?)

 13. 13 Профил на volgin
  volgin
  Рейтинг: 213 Весело

  Това, че господин Борисов се справя с такава лекота с управлението на нашата татковина и е пример за всички не значи, че и другите негови колеги са на същата висота. Доказателства ежедневни за това колкото искаш.

 14. 14 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2052 Неутрално

  Както Бойко,преди него,след него,все ще ги,или са управлявани от ДС.Няма партия или обединение,движение,както и да се нарича да е без агенти от ДС.Затова няма закон за лустрацията,затова съдебната реформа буксува,затова и държавата е като съдран чувал.

 15. 15 Профил на briton
  briton
  Рейтинг: 366 Неутрално

  Навремето Пашата му диктуваше какво да прави. Сега подозирам, че има и други "играчи", на по-високо ниво дори.

  Бойко е зависим
 16. 16 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 3814 Неутрално

  До коментар [#12] от "ana_ni":

  1. Боце + Доган
  2. Доган
  3. Доган

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 17. 17 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1660 Неутрално

  Управлява го тоя, който в момента е напипал юлара му, съставен от компромати.

  Не е еднопосочен тоя процес и затова държавата тресница я тресе.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 18. 18 Профил на volgin
  volgin
  Рейтинг: 213 Весело

  Господин Борисов, ей сега ще се обади на госпожа Меркел да спрат "Дойче веле".

 19. 19 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 955 Неутрално

  "Кой"... представлява "усвояването" .. Боко единствено в това е добър и единствено това го държи на власт.. Всъщност същото важи за самият проект Герб.. Без фондовете Герб е нищо..

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 20. 20 Профил на sqrt
  sqrt
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  КОЙе система... Тя действа от 26 години с различни лица и податели. Разграбване и унищожение са резултатите.

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 1827 Весело

  Не чухме становището на Борисов за руско-турската война в Д(П)С...

  ссср беше лада - копиран фиат на който му свърши бензина и затова бяха обвинени шофьорите мишо и борис - изпили са парите
 23. 23 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  Не ме кефи, да идва Стоичков - той поне може да играе футбол.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 24. 24 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Как съм живял преди ерата Борисов(която продължава) не знам и нямам спомен даже. Сигурно е било ужасно, тъмно, мрачно място България, без Него.
  А сега ми е едно светло, просторно и леко на душата, и переспективно, че Го има и че ще Го има,явно, както е тръгнало та се невидяло.

  Бащицееее, не ни оставяй ....Ти си и Слънцето и Водата и Въздуха...и Съдията и Прокурора и Лекаря и Полицая и Пожарникаря и Гробаря (да не пропусна) дори ?!?!

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 25. 25 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  Бойко Борисов го управляват онези, на които не смее да скърши хатъра, иначе ще го свалят за 48 часа.

  Онези, в чиито джобове източна европейските пари, а след месец почва ремонт на "видимия редзултат".

  Не е rocket science, всеки може да се досети за кои става въпрос.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 26. 26 Профил на Никола Георгиев
  Никола Георгиев
  Рейтинг: 470 Неутрално

  ДС

  Kолко българи са нужни, за да завинтят една крушка? Трима. Един, който да я смени и двама, които да спорят колко старата е била по-добра.
 27. 27 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 2148 Весело

  Колко оригиналност е събрал в себе си Кратунчо, Боже опази

  Мома, връщай 12 и 12А!
 28. 28 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 743 Неутрално

  Отговорът на въпроса не е очевиден единствено за мнозинството фенове на ГЕРБ......

 29. 29 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  Бойко Борисов го управлява матриала.

  А това, че матриала е калпав е тема на съвсем отделен разговор.

  Едно е безспорен факт - досега не сме имали премиер, който да е толкова мек откъм натиск отдолу. И въпреки всичко матриала пак е недоволен.

  На такъв матриал, такива управници. Демокрацията и свободата не са панацея, някой народи явно не умеят да виреят при такива условия... за съжаление. Остава да разберем, дали българите по дефиция не могат или им трябват 100 години да се научат

 30. 30 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  До коментар [#24] от "нуцо":

  Не мислите ли че прекалявате с "чувството си за хумор"????
  А що се отнася до гробищата - по подходящо място от една Драгалевска теменужена градинка,стопанисвана от един "Лаборант" не виждам !!!!!

 31. 31 Профил на angevins
  angevins
  Рейтинг: 908 Неутрално

  Кога ще издадат алманах - Бисерите на Бочко?

  На няколко места лъха на простотия, на която сме свикнали даже се игнорира. На други като това с оставката за министъра поискал още пари си е ясна лъжа.

  ...ЕвОлЮцИЯ а Не РеВоЛюЦиЯ...
 32. 32 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 536 Весело

  Прочетох го цялото! Хубаво е да се издаде в "Избрани речи на другаря Б. Борисов"....

 33. 33 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 1601 Неутрално

  До коментар [#16] от "Darth Plagueis":

  "Кой ни сра в гащите"? Няма начин да не е Доган, нали?  Колко сте елементарни.

 34. 34 Профил на socialen
  socialen
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ахмед Доган и Олигархията.

  Бях блокиран 73 пъти: 18.9-18.10; 12-15.9; 31.07-31.08; 25-29.07; 22.06-22.07; 12-19.06; 5-6.06; 25-26.05; 10-17.04; 5 -8.04; ... Пиша и в dnes.bg
 35. 35 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 514 Гневно

  До коментар [#30] от "doroteus":

  Вие пък ?!??
  Къде видяхте хумор в поста ми ?!?
  Реалността, уважаема(и), реалността описвам,не, а живея в нея, а дали ми е смешно ли ?!?!?

  Не, мамка Му, Не, но съм част от малцинството, прецакано от късогледата , лесно манипулируема сива аморфна маса съграждани, вярващи в приказки от "Хиляда и една нощ" и добрият Аладин(човекът от народа) в ролята на Борисов, който ще ги оправи с вълшебната лампа.

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 36. 36 Профил на vxa15365434
  vxa15365434
  Рейтинг: 574 Неутрално

  Не знам кой управлява Борисов (досещам се, но ме е страх от кошмари). Знам едно - страната ни не е заслужила такъв управник, но избирателите напълно си го заслужават. Проблемът е в избирателите, а не в Борисов. Борисов това може, това прави. Костов дойде в политиката в неподходящо време и бе погубен от тежестта на проблемите и глупостта на избирателите. След него - Тримата Глупаци и България! Тъжна картинка, но напълно заслужена.

 37. 37 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1553 Неутрално

  "Станах конституционалист зорлем. Имам план "Б" – вдигам ръце и казвам "оправяйте се"."
  .....
  Супер са си цитатите, много кефят.
  Е, разбира всички забравиха американският Бойко, Джордж Буш - жуниор, дето каза, че на книгите най-много му харесвали картинките:
  “One of the great things about books is sometimes there are some fantastic pictures.” ― George W. Bush

  nemo malus felix, minime corruptor.
 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7742 Неутрално

  Много насериозно се взема,много за велик се мисли,непрекъснато се хвали,не чака друг да го прави,винаги е прав,ако има грашки,те са за другите,неглижира всички гафове,вместо да се замисли.Това са все черти,неприемливи за един премиер.

 39. 39 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1078 Неутрално

  "Въпросът е: кой управлява Борисов?"
  Много често хора, които говорят твърде много, по всякакви теми, по всички възможни теми, пропускат великолепни възможности да замълчат.
  Що се отнася до заглавието на статията, аз бих добавил въпроса: "А кой управлява питащите?"

 40. 40 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 1707 Неутрално

  Всичко това сме го чували.
  Няма нещо, което да е непознато, но събрано на куп е потискащо!
  "Непогрешимият" български народ и неговата представителна извадка!!!

  "Никога толкова просто нещо не е издигано на толкова високо место!"
  Д-р Тони Филипов, председател на ПП "Четвърти километър".
  Извинявай докторе, ако цитатът не е точен, но това е смисълът!

 41. 41 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1305 Весело

  [quote#13:"volgin"]Това, че господин Борисов се справя с такава лекота с управлението на нашата татковина и е пример[/quote]
  Ние сме възхитени от господин Борисов, да се свети името МУ! Няма по-велик човек на земното кълбо от господин Борисов! Историята не познава подобен случай, когато такова огромно количество гениалност да се е събрала в един, единствен мозък! Българският народ е признателен за подаръка, който съдбата му е предоставила с идването на господин Борисов начело на правителството! Господ да Го благослови!

 42. 42 Профил на tww09306483
  tww09306483
  Рейтинг: 3202 Неутрално

  Е, как кой...?! Тоя, който му сложи генералските пагони! На времето доста се изписа покрай начина по който го направиха генерал тоест, че не всичко беше наред покрай процедурата!
  И досега мистификацията, как Бригадир Аспарухов предложил един охранител на Доган, пък той го препоръчал на Първанов не е много изяснена... Естествено и съвсем избирателно, това е тема табу, за всички медии! Редовите ГЕРБ-ери, даже вярват, че той се е родил с пагони..., м-да!
  Имам бледи спомени, по някаква телевизия даваха въпросния Бригадир Аспарухов и той, набързо разказа как се е случило скоростното издигане на ББ. Не се сещам, някой да го опроверга или да спори с него...! Беше по някакъв повод, че ГЕРБ бяха се помислили, много за велики, покрай някакви избори и после много бързо си седнаха на задниците, по простата причина, че такива като Аспарухов, Доган и Гоце, могат на секундата, да разжалват бате Бойко до редови пожарникар, от запаса!
  Колкото до цитираните бисери... Ясно показват, че всяко мнение е предпоследно, зависи накъде ще духне вятъра...! Простоват, селски хумор, с правешки нюанс...! Какво изобщо да се коментира?!

  Искам да съм негър, в щата Алабама...! С белната усмивка щедро да ви лъжа: Колко съм нещастен, колко съм ви длъжен...!
 43. 43 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3645 Весело

  До коментар [#40] от "Alexander97":

  Съгласна съм с мнението на Доктора, даже се съгласявам с оценката на бащата на премиера ни, който му казвал - "Як си сине, но си будала".
  Реших да не чета повече цитати - те не повишават настроението, а тласкат към нерадостни размисли, не ли.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 44. 44 Профил на Chi Cho
  Chi Cho
  Рейтинг: 418 Разстроено

  Тези, които не харесват ББ, може ли да кажат кого трябва да изберем на следващите избори, че аз нещо се затруднявам да реша?

  Мразя да мразя!
 45. 45 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1273 Неутрално

  "Работим по тема един автомобилен завод, поне като начало, да дойде в България. Нямаме претенции, дали ще е БМВ, дали ще е “Мерцедес", дали ще е "Порше" или "Фолксваген"."

  С този подем в IT индустрията, барем напишем по-читав софтуер за измама на тестовете за вредни емисии...

  I Want To Believe
 46. 46 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 2185 Неутрално

  До коментар [#44] от "Гласувай Българино!":

  Не гласувай, ще направиш едно добро за България. Ако може, скрий и личната карта на баба си. Аман от гласоподаватели като вас, дотук ни докарахте.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 47. 47 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 489 Неутрално

  "Много басове губи Москов, миличкият, и ще ме пропие. Последно загуби баса за финала на Шампионска лига. Иначе прекрасен министър. Добра комбина сме, но той е готин. В смисъл - с него е весело и си прекарваме добре като пътуваме."

  Не само басове, но и главата си е загубил Москов. Докопа малко власт и хайде Господин за един ден...жалко, че гладувахме за него!! Никога повече...

  www.commcrime.blogspot.com
 48. 48 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1379 Разстроено

  До коментар [#8] от "Шапчица":
  Нямам сила да прочета всичко до края
  ++++++
  -И повече да повръщам

 49. 49 Профил на vankata1
  vankata1
  Рейтинг: 1333 Весело

  До коментар [#44] от "Гласувай Българино!":

  Ако търсите Бащица да ви оправи, друг няма, ТОЙ Е!

  Най-ми е жал за тези, които са готови да станат ... джендъри по партийна линия! Това и по комунистическо време не съм го виждал. TriBiri
 50. 50 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 706 Неутрално

  Това е положението, тъй да се каже.

 51. 51 Профил на saint evlampi
  saint evlampi
  Рейтинг: 2092 Неутрално

  Много добри лафчета има Бойко. Всъщност е първият МП с адекватни лидерски качества за поста (Райков беше за малко, но също прилича на подходящ).

  Хубавото е, че има и такива като Ненчев и Митов. Добре е в политиката да има качествен МП и Президент материал.

  chutzpah
 52. 52 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Борисов винаги е бил управляван задкулисно, както е и сега, макар и от различни среди. Навремето беше създаден като политик от старото задкулисие на прехода като "дясна" алтернатива на компрометираната в Тройната коалиция БСП, но взе да се еманципира по време на първия си мандат. Поради тази причина му спретнаха февруарските събития през 2013 г., досието "Буда", СРС-гейт и накрая Костинбродската афера.
  В момента Борисов също е на контролирано управление, предимно от средите около Доган, Пеевски и Цацаров, като се използват зависимостите от собственото му минало, както и съдебните дела срещу Цветан Цветанов. В подходящия момент ще му ритнат столчето - просто трябва да му намерят приемник на премиерския пост, както стана през 2013 г.

 53. 53 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 506 Неутрално
 54. 54 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 858 Неутрално

  БиБи Rorever!
  Мъдър като Като буридановото нагаре!

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 55. 55 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Щеше да е много смешно ако не беше толкова трагично...

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 56. 56 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#13] от "volgin":

  Направо с непосилна лекота управлява
  Точно като една лека тенекия

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 57. 57 Профил на serafin
  serafin
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#24] от "нуцо":

  +++++++++++++++++++++++++++++++++

  Ако искаш нещо да НЕ бъде свършено създай комисия
 58. 58 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1273 Любопитно

  До коментар [#47] от "Торбалан":

  "жалко, че гладувахме за него!! "

  Имате предвид гласувахме?
  Вярно, че гладувахме звучи някак по-бравурно, но нека не прекаляваме с героизЪма!

  I Want To Believe
 59. 59 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4720 Весело

  Вие го избирате,него го управляват!

  klimentm
 60. 60 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1152 Разстроено

  КОЙ е кусура? Така ли да разбирам статията?
  Докога ше се вика Неволята в България?
  Няма отговор, защото системата не разрешава.
  Айде, със здраве да си я комкате...системата, избиратели.
  Стига сте ревали, Вие си я избрахте!

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 61. 61 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1298 Разстроено

  Надминах себе си направо. Успях да стигна до "трите папи". Но повече простотии не ми се четат.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 62. 62 Профил на oziris7
  oziris7
  Рейтинг: 2072 Неутрално

  Цитатите му са забавни, до момента в който не осъзнаеш, че това лице е начело на държавата.

 63. 63 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 822 Неутрално

  С 8 милиарда заем на гърба на народа ли платиха БСП-то на вложителите в така наречената "корпоративна банка" с високите лихви (8:1) или Борисов? Кой за кого се грижи по- напред: Борисов за интереса на монополите, на богаташите, на хазартните босове и бързото кредитиране, за интересите на Турция в България и свенливото заемане на неутрална позиция в съдбоносни за България спорове, с почти пълния отказ на държавата да поеме грижа за осигуряване на безплатно и достъпно здравеопазване, гарантирано по конституция, или БСП-то борещо се за интересите на обречените неплатежоспособни длъжници с внесен от тях и неприет закон за частния фалит, с опитите им за създаване на държавна индустрия за ангажиране в трудовия процес на отритнатите "унизени и оскърбени" уж любими герои на Плевнелиев.

 64. 64 Профил на volgin
  volgin
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Това, че господин Борисов се справя с такава лекота с управлението на нашата родина е факт, при помощта на определени кукловоди.

 65. 65 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 269 Разстроено

  Много ме е срам, че като българи сме си избрали такъв министър-председател!
  Дали пък не сме си го заслужили?!
  А иначе, наистина си заслужава да му издадат вече том първи - отбрани съчинения....

 66. 66 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 243 Любопитно

  Авторът на анализа на Дневник и коментаторите (с малки изключения са се вторачили в предстоящи избори които ГЕРБ отново ще спечели, а БСП катастрофално ще загуби.
  Водят пропаганда, плюят и храчат, но тъжни ще са изборните резултати за БСП.
  Другарите, че не знаят кого да изберат това е ясно.
  - другаря Първанов е губил избори преди да стане президент и след това.
  -другаря Станишев, бог да го поживи - е шампион.
  -Миков много зле почна. А какво ли му предстои?
  Обаче нека да не забравяме колко много пъти другарите избираха Тодор Живков. Мноооого пъти!
  И има Съчинения другаря Тодор Живков-прочетете първо тях!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах