Държавата, в която Борисов решава, Пеевски уведомява или обратното...

Делян Пеевски и Лютви Местан от времето, когато в пленарна зала се движеха в комплект

© Дневник

Делян Пеевски и Лютви Местан от времето, когато в пленарна зала се движеха в комплект"Питам как един вътрешнопартиен акт като искане на оставката ми съвпада по време с решението да се свали охраната ми."


Питането на прясно отстранения председател на ДПС Лютви Местан ("екзекутиран политически ритуално, в най-ярките образци на тоталитаризма и сталинизма" по собствените му думи) е само риторическо. То съдържа и отговора:


Съвпадението на политическата му екзекуция със свалянето на охраната не е дори подозрително, а направо доказващо, че
държавата е управлявана не от формалните й органи, а по тайни канали и неписани правила


И това прави напълно разбираем страхът на нарочения враг за собствената му сигурност, включително физическа. А дали ще отиде в турското, руското, американското или китайското посолство е подробност от пейзажа на сринатата държавност, маркерът за която е "важният посредник", който отправя ултиматума ("оставка или ти свалят охраната"). Няма значение посолството, където си се скрил, както ни представят скандала (връзката с Турция е друга тема).


А важният посредник е Делян Пеевски (в качеството на какъв?!). Местан не го назова по име, а остави това да направят журналистите. Проблемът е принципен и вътрешнобългарски - и щеше да бъде такъв независимо дали Местан или Доган застъпва евроатлантическа или прокремълска позиция.


Този е свободният прочит на съвпадението (не даваш оставка - нямаш охрана), за което уж пита г-н Местан, но чийто отговор той прекрасно знае.


Заради намесването на Пеевски в сюжета със свалената охрана - ако бяхме държава, щеше да започне веднага разследване


- да се провери, докаже дали и как. Може би щеше да си отиде шефът на НСО, но понеже сме корпорация, управлявана от Кой, прокуратурата ще се сниши, президентът едва ли ще поиска оставката му, а парламентът няма да се занимае със случая.


Най-много НСО да разпространи второ съобщение, с което напоително да обясни какво предвижда законът, а началникът на службата да даде второ подробно интервю, в което внимателно ще бъде заобикалян въпросът кога отговорната комисия, сформирана според Закона за НСО, е взела решението за сваляне на охраната, както и кога е решила и защо да му остави една кола и гард.


Защото проблемът не е в свалянето на охраната, а в съвпадението с ултиматума за оставка и във внушението от Местан, че съобщението идва от Пеевски. И защото свалянето на охрана в аналогични случаи неминуемо поражда страх и неслучайно е често срещан елемент в мафиотски сюжети.


В конкретния сюжет със свалената охрана Местан спомена, че питал президента, но той не знаел и щял да провери. "Защо Местан не се е обадил където трябва? Защото решението за това в крайна сметка го е взел министър-председателят, не президентът", възкликна обаче в тв ефира тази сутрин бивш служител на НСО.


Впрочем ролята на Борисов за свалянето на охраната се коментираше, но под сурдинка още в деня, в който медиите издирваха къде е Местан, крие ли се в турското посолство, наистина ли е без охрана. Бивш служител на службите за сигурност още тогава каза, че той е останал без държавни гардове след намеса на премиера.


Борисов още мълчи - той държеше само да подчертае, че не се намесва във вътрешнопартийни конфликти.
Но ако вървим по съобщените от Местан факти - излиза,


че ако Пеевски го плаши, че ще му свали охраната (а Местан, познавайки Пеевски явно има защо да се плаши), то Пеевски е бил уверен, че може да осигури такова действие...


На този логичен фон гадаенето дали Пеевски е наредил на НСО, или е говорил с Борисов и той се е разбрал с НСО... започва да изглежда само детайл -  основното е, че Пеевски може да разчита на такова решение. А защо може да разчита на такова решение - ще го оставя като въпрос?


Неведнъж "Дневник" е писал и аргументирал корпоративния характер на ДПС, опасана с прословутите бизнес-обръчи и осигуряваща "порциите" по волята на лидера чрез неговите инсайдери във всички институции на държавата - до степен движението да си спечели името "Корпорацията Пеевски".  И да се стигне логично до мига, в който всеки опит за еманципация (независимо с какъв мотив) да бъде наказван с екзекуция.


Този процес на вграждане на ДПС като компонент от държавното управление независимо дали участва формално в него до пълно подчинение и подмяна на публичната власт (държавните институции) с непубличната воля на центъра в Бояна в продължение на години или чрез плаващи мнозинства е на практика мафиотизиране на държавата.


В този процес Лютви Местан е имал важна роля почти две десетилетия. По тази проста причина неговият опит за еманципация - ако наистина е такъв движещият мотив, би имал не само самоочистителен смисъл, но би изиграл оздравителна роля за държавата: но само ако той е готов да назове с истинското му име подмененото управление на България, да разкрие механизмите и носителите на подмяната, наричана още преход, в която ДПС игра главна роля, да посочи хора, фирми, суми. 
Такава готовност Лютви Местан не показа след 12 дни мълчание.


Иначе няма никакво значение дали Борисов е наредил на НСО или Пеевски праща патрулка да събуди Борисов, за да му вдигне телефона посред нощ...или обратното. Да, смесих сюжетите, но и двата са знак не за правова, а за авторитарна държава.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (120)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 2 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3771 Любопитно

  А все пак , ако се окаже, че Лютви , който предния ден заяви, че е радостен, че вече е ''свободен'' - меко казано не говори истината за себе си ???

  [email protected]
 2. 3 Профил на Not Fun
  Not Fun
  Рейтинг: 233 Неутрално
 3. 4 Профил на soave
  soave
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  не виждам управляващ или институция, която би отговорила на въпросите, още по-малко би се заела с премахването на този модел.

  "Лъжата е обиколила половината свят преди истината да има възможност да си обуе гащите." Уинстън Чърчил
 4. 7 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  Страхотна статия, която би трябвало да прочете всеки български гражданин !

 5. 8 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#1] от "Beyond":

  Преди година-две прочетох доста обосновано мнение в интернет-форум, че единствената причина младият милионер-следовател Делянчо да бъде така бързо и безапелационно издигнат като некоронован крал на България, е фактът, че е незаконен СИН на Илийката Павлов, който пък беше основател и "по рождение" шеф на Мултигруп - първата корпорация на ДС и Петата колона в началото на 90-те.
  И един от аргументите беше точно тази шокираща снимка на таткото и синчето, която излиза във Вашия линк. Важна е не само фрапантната физическа прилика (особено триъгълния скалп над високото чело), но и факта, че до Императора на България по онова време много трудно може да се приближи случаен човек.
  А снимката показва и естествената близост на таткото и (към онзи момент) наивния юношески поглед на синчето.
  Отделно от това в текста, който тогава четох, бяха цитирани изказвания на формалния според закона "баща" на Делянчо, който казваше, че не иска да има нищо общо със "сина" си.

  Е как пък не се намери един истински журналист да разрови тази очеизвадна история и всички преплетености между ДС, Петата колона, ДпС и библиотекарската групировка?!?!

  Ако се появи такъв смелчага ще разбута сериозно блатото, защото ще разкрие една от най-пазените тайни на т.нар. "преход".

  Журналистите?!!!!?!!!!?????

 6. 9 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 684 Неутрално

  Диагнозата е ясна - превзета държава.
  Превзета до степ да им пука колко очевдино е това.
  Лекарството е под въпрос...вероятно някое старомодно кървопускане ли, какво ли?

 7. 10 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Аз вече се съмнявам,че Борисов решава.Пеевски може и да уведомява,но май и Боко е от уведомените.

 8. 11 Профил на plamen1967
  plamen1967
  Рейтинг: 627 Неутрално

  Много добър анализа на това което става на територията на "Р" България.

  ЧУДО!!! Запознайте се как осъдих "УниКредит Булбанк" в Русе за повишени лихви : http://plamen1967.wordpress.com/myloan/
 9. 12 Профил на petar__
  petar__
  Рейтинг: 289 Неутрално

  маските падат все повече, все повече хора говорят свободно и назовават мафията с истинските й имена....

 10. 13 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Абе,къде е тези дни Борисов.Чакахме да ни обясни във Фейсбук,какво се случва в държавата.Аз ли съм пропуснала нещо?

 11. 14 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1721 Неутрално

  Сега единствената надежда някой да потърси отговорност и отговори за този кристален случай на хибридна атака е в президента, но, честно казано, се съмнявам, че ще има смелост.

 12. 15 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3073 Любопитно

  Боце ли е подчинен на 10-ката или 10-ката на Боце?

 13. 16 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Още когато започна конфликта Русия-Турция си помислих, че това ще е добре за България, защото демонстрира размера на вмешателството на тези две страни във вътрешната ни политика и показа, че нито една от държавните институции не функционира по предназначение. Нямам нищо против нито руснаците, нито турците - и в България си имаме много от тях, и свестни хора, но политиките на Путин и Ердоган са заплаха за България, стряшкащо е че напоследък Ердоган е дори по-агресивен от Путин!
  Изхода е само един - истинска про-западна ориентация и изграждане наново на институциите у нас, това минава през нови избори и доверие за партии, които не са част от статуквото, на по-късен етап, когато тези партии заслужат доверието на хората и ВНС!!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 14. 17 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1044 Неутрално

  До коментар [#1] от "Beyond":

  От снимката личи, че Пееф от малък са го готвили за меринджей на Мултигруп

 15. 18 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 959 Неутрално

  По принцип е изключително важно в кое посолство се е скрил. Но също така важно е да се разбере кой е свалил охраната му. Борисов вече трябваше да е отговорил на този въпрос. Плевнелиев също.

 16. 19 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  държавата е управлявана не от формалните й органи, а по тайни канали и неписани правила
  __________
  Чак пък толкова секретно ...не е трудно да се види кои влизат в турското ,американското и британското посолство за да се разбере кой управлява държавата! А колкото до бизнеса това което се нарича "бизнес" и не е в пряка конкуренция с либертарианците и техните концесии,пазарния дялове и сфери на влияние е в кръговете на ДПС и ГЕРБ!


  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 20 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Дори турските служби са повече за уважение. Имат си агенти в БГ партиите, пазят си ги, прибират си ги в посолството. С 2 думи - работят за държавата си, макар да е срещу нас. А нашите служби СЛУЖАТ ЕДИНСТВЕНО НА ПАРИТЕ - мафия, партии, власт и т.н.. Тая демонстрация с охраната на Местан принизи институциите съвсем.

 18. 21 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 959 Весело

  До коментар [#15] от "hodounski":

  Определено Боци е подчинен на 10-та. Като във футболен клуб е - Баце е капитан на отбора и ключов играч, Свинчо е изпълнителния директор - прави селекцията на отбора, занимава се с финансите, грижи се за стабилността. Доган е нещо като почетен шеф на клуба. Търсят се собствениците.

 19. 22 Профил на Nina Kercheva
  Nina Kercheva
  Рейтинг: 569 Неутрално

  на горните снимки, повечето от "героите" са облекли "дървените" си костюми....надеждата е скоро да бъде ушит още един, по-широчък !!! иначе - надежда НЯМА .....

 20. 23 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  "службите" много биха искали да се намесят, ама като са им пълни ръцете и устата, ... не могат. СОРИ.

 21. 24 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 444 Неутрално

  До коментар [#8] от "oldie":

  мне. не е илия павлов,
  а някакъв руснак.
  преди години имаше пак някаква партенка
  подобна.

 22. 25 Профил на krummen Spiegel
  krummen Spiegel
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Шефът на НСО "не знае", Баце "не знае", ПП " не знае " ? ДААААААА ама ние знаем! И КВО като знаем! Когато изразя мнение за Баце, за една част от колегите по форум съм ТРОЛ или КОСТОВИСТ? А модераторите ме банват за седмица. Боли ма ............. ШЛИФЕРА и без това правя коментари много рядко. Е госпожи и господа ........... БАЦЕВИСТИ, коментирайте де. Харесва ле Ви в Абсурдстан, или сте просто на хранилка при Баце?

 23. 26 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#18] от "neznaiko.bg":

  [quote#18:"neznaiko.bg"]По принцип е изключително важно в кое посолство се е скрил[/quote]

  Всъщност не е важно.
  Посолставата не са място за бягство или средство за охрана в една нормална европейска държава. Те са такова място в държави във война.

  Важното е че България е въвлечена в очевидна хибридна и гражданска война.
  Редно е да се намесят гражданите.

 24. 27 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3848 Неутрално

  Имаме всички институции на държавността,но държава нямаме.

 25. 28 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 627 Весело

  Ясно е, че ще има жертви на "реформата" в мултако-библиотекарската кочина. Въпросът е кой кого ще отстреля първи.

  Ново споразумение между ГЕРБ и РБ няма да има. Няма време, пък и обстановката не е по силите на банкянското рекетьорче.

  Става весело.

  Navigare Necesse Est
 26. 29 Профил на Tzun Kai Hui
  Tzun Kai Hui
  Рейтинг: 233 Неутрално

  [quote#19:"comandante vs либерални ентусиасти&корпократи"] турското ,американското и британското посолство [/quote]

  Умишлено забравяш руското,а рубладжи...

 27. 30 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1573 Неутрално

  "Заради намесването на Пеевски в сюжета със свалената охрана - ако бяхме държава, щеше да започне веднага разследване "

  Очевидно не сме.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 28. 31 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 750 Неутрално

  ''...държавата е управлявана не от формалните й органи, а по тайни канали и неписани правила...''

  Във всяка нормална държава подобна истина осъзната от гражданите би придизвикало незабавна и бурна реакция. Протести на мнозинството и оставка на управляващите. Но, не и тук, по територията. Точно обратното. Природонаселението с оглушително мнозинство избира точно този модел на живот. Никой от комуноидно-гербавото ''мъдро'' общество не е обезпокоен. Още по- малко недоволен. Че те точно за това гласуват. И го плучават. И ние по край тях. Така ни се пада, като сме още тук.

 29. 32 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2279 Неутрално

  Сещате ли се за една нагла рубрика във в. Дума? "Ние пак сме тук" се казваше.
  Е, ТЕ пак са тук. И са си същите.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 30. 33 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 627 Неутрално

  [quote#10:"Роси"]Аз вече се съмнявам,че Борисов решава.Пеевски може и да уведомява,но май и Боко е от уведомените.[/quote]
  Разбира се. Ти да не мислиш, че ДОН "Буда" е само папка с титулен надпис?

 31. 34 Профил на hmc12310991
  hmc12310991
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Предвиждам тридневен медиен отпуск на папския галеник.Горкичкия,как да отрече очевидното,дори при такава въртиопашка не става.В ръцете им е,ясно е като бял ден,просто са го пуснали на манежа да забавлява простия народ.

 32. 35 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 493 Неутрално

  "Може би щеше да си отиде шефът на НСО, но понеже сме корпорация, управлявана от Кой, прокуратурата ще се сниши, президентът едва ли ще поиска оставката му"

  А как няма да я поиска, бе? Президентът Плевнелиев (ПП) ясно е доказал че е срещу модела КОЙ и нямам никакви съмнения, че ще поиска оствката. Освен ако лично не е заповядал да се свали охраната. Тогава едва ли ще я поиска. Ще видим коя от двете версии ще се окаже вярна.

  nègre littéraire
 33. 36 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Ако имамхе президент на място, днес той вече щеше да се е разпоредил да започне незабавна проверка на действията на НСО във въпросния период. Но тъй като имаме една мижитурка начело на държавата, това няма да се случи.

 34. 37 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 493 Неутрално

  Апропо, какво стана с онези редовни срещи през ден между ЦЦ и Пеевски? Някакво разследване имаше ли, или той май нямаше какво да се разследва тогава?

  nègre littéraire
 35. 38 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  До коментар [#7] от "xhi13317223":

  статията е слаба дори само заради едно единствено нещо: "основното е, че Пеевски може да разчита на такова решение. А защо може да разчита на такова решение - ще го оставя като въпрос?" Авторката намеква, че знае отговора на въпроса. Да го каже. В тая държава всеки оставя отговорите на важните въпроси за другите. Всички можем да си анализираме ама като дойде времето да говорим факти почва някой да мънка, да казва "е сетете се де", да увърта .. Няма смисъл да си амортизираме компютрите да четем локуми като този. Поредната статия колко зле била държавата, поредната статия с намеци за връзки, поредното кълчене на пръсти ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 36. 39 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 493 Неутрално

  [quote#36:"comtec"]Но тъй като имаме една мижитурка начело на държавата[/quote]

  Моля модераторите веднага да изтрият този пост. Нашият ПП не е никаква мижитурка и с действията/или бездействията си по случая с охраната с Местан ясно и недвусмислено е показал, че не се е поколебал да заеме позиция. Както винаги до сега. От лява страна на ББ.

  nègre littéraire
 37. 40 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#38] от "bludniq_sin":

  Статията не е слаба, съобразно целта си. Статията е чиста проба пропаганда, с основания в стил "една кака каза". И не е слаба, предвид нивото на аудиторията, за която е предназначена.

 38. 41 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1742 Весело

  Аз дали мога да пратя патрулка до вкъщи, ако жена ми не вдига телефона?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 39. 42 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 493 Неутрално

  "и двата са знак не за правова, а за авторитарна държава."

  Завесите паданахме и всички разбраха, че с Борисов начело си имаме авторитарна държава още когато излязоха кенефните записи от палата в Банкя. Висш прокурор, министър с висящо обвинение и министър председател зад кулисите кроят как да затворят устата на свидетел, за да може въпросната Мърша да избегне неприятностите. Спомняме си как се потили случая. За тефтерите Златанови да споменем, и там как се потулиха нещата. Ама какво да правим, като и Реформаторите ни са оказаха гола вода и влязоха в колаборация.

  nègre littéraire
 40. 43 Профил на st_kilda
  st_kilda
  Рейтинг: 233 Любопитно

  Ако НСО е под контрола на Пеевски и Сие., чудя се, дали изобщо някой се чувства сигурен с такава охрана? Особено ако е настъпил лидера-сокол по опашката. То по-добре без нея тогава. Нима може да й се има доверие? Няма да е за пръв път да се окаже, че охраната работи за другата страна. Не знам, просто питам.

 41. 44 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3073 Неутрално

  До коментар [#21] от "neznaiko.bg":

  Много точно го описа.Всички са акционери.

 42. 45 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 3109 Любопитно

  До коментар [#8] от "oldie":

  [quote#8:"oldie"]младият милионер-следовател Делянчо... е незаконен СИН на Илийката Павлов[/quote]
  Аз пък се питам кой е този мъж, който и е имал вземане-даване с МАЙКАТА на милионера-следовател и е прекарал в интимно състояние с нея някоя и друга минута. Причините за двоумението ми са съвсем ясни, надявам се.
  ------
  Браво, Петя!!!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 43. 46 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2171 Весело

  До коментар [#35] от "Сашо-11":

  Сашо нещо ми се губи логиката защо трябва да се уволнява началника на НСО? Първо трябва да разберем КОЙ му е наредил в Султаната да свали охраната. Че може да се окаже че друг трябва да си подава отставката преди него не ли?

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 44. 47 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  [quote#40:"bathsheba"]Статията е чиста проба пропаганда, с основания в стил "една кака каза".[/quote]

  Или казано с други думи, това, което е описала авторката изобщо не евярно, така ли ?

 45. 48 Профил на oldie
  oldie
  Рейтинг: 402 Неутрално

  До коментар [#45] от "дедо Андро":

  Не съдете по настоящето за миналото. Обратното обаче е вярно!

  Ето Ви вода от извора - бившият съпруг Славчо Кръстев Пеевски в интервю: "Тя тежеше тогава 62 кг и аз много пъти съм обяснявал когато се учудват защо ми е била съпруга. Тя беше много стройна, висока жена..."

  И още, което е и част от фактите зад мръсната тайна чий син е Делянчо: "Славчо Пеевски е живял с Ирена Кръстева и Делян Пеевски около две и половина – три години, след което започват много остри конфликти между тях: „Тя започна... да употребява алкохол и имаше... неща, които са много лични и които не бих искал да ги споделям.“

  Фокусирайте се върху последната част на изречението.

 46. 49 Профил на Индивидуален паметник на културата
  Индивидуален паметник на културата
  Рейтинг: 684 Неутрално

  За пореден опит се убеждавам какви донкихотивци са били Христо Иванов И Радан Кънев, разчитайки на "мъжката" дума и подкрепата на Баце за съдебната реформа. Как са си си мислили, че той ще тръгне да се бори с/у модел от което е толкова значима част.

  Мечтая за България, в която пожарникарите са просто пожарникари.
 47. 50 Профил на Непукистка
  Непукистка
  Рейтинг: 2477 Неутрално

  "Да, смесих сюжетите, но и двата са знак не за правова, а за авторитарна държава."

  Дрън, дрън... та пляс! Научете се първо какво е "авторитарна държава", а после смесвайте сюжетите "едно към гьотере", Владимирова. Превръщате в "истина" един слух или преувеличение на собствения си мозък. Сигурна ли сте, че Пеевски се е обадил на Борисов, за да го попита, дали да свалят охраната на Местан?! Защо пропускате думите на Борисов, че Местан разполага с толкова хора от НСО, колкото пазят министър-председателя? Не си ли спомняте на какви преследвания бяха подложени всички, общували по един или друг повод с неосъществения шеф на ДАНС? Забравихте ли запотеното, зачервено дебело лице, което заплашваше точно Борисов и Цветанов от парламентарната трибуна?! Не чухте ли, че самият Местан отрече да е търсил помощ или информация от Борисов по този въпрос, точно защото е твърде добре информиран КОЙ дърпа конците в тази кремълска ченгеджийница, която може би някога отново ще се превърне в нормална държава?!

  “You can fool some of the people all of the time, and all of the people some of the time, but you can not fool all of the people all of the time.”― Abraham Lincoln
 48. 51 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#47:"xhi13317223"]Или казано с други думи, това, което е описала авторката изобщо не евярно, така ли ?[/quote]

  Казано с други думи, авторката въобще не се интересува какво е вярното. Както и читателите й, очевидно.
  Затова и казах: статията въобще не е слаба, предвид предназначението си.

 49. 52 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#50:"Резистентна"]Дрън, дрън... та пляс! Научете се първо какво е "авторитарна държава", а после смесвайте сюжетите "едно към гьотере", Владимирова. Превръщате в "истина" един слух или преувеличение на собствения си мозък. Сигурна ли сте, че Пеевски се е обадил на Борисов, за да го попита, дали да свалят охраната на Местан?! Защо пропускате думите на Борисов, че Местан разполага с толкова хора от НСО, колкото пазят министър-председателя? Не си ли спомняте на какви преследвания бяха подложени всички, общували по един или друг повод с неосъществения шеф на ДАНС? Забравихте ли запотеното, зачервено дебело лице, което заплашваше точно Борисов и Цветанов от парламентарната трибуна?! Не чухте ли, че самият Местан отрече да е търсил помощ или информация от Борисов по този въпрос, точно защото е твърде добре информиран КОЙ дърпа конците в тази кремълска ченгеджийница, която може би някога отново ще се превърне в нормална държава?! [/quote]


  ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 50. 53 Профил на Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Дайте, Да Дадем, България - Таковски
  Рейтинг: 493 Неутрално

  До коментар [#46] от "zuk_trombon":

  На мен ми се струва че шефът на НСО ще си ходи при всички положения. Случай А - ПП не му е наредил, трябва да си ходи. Случай Б - ПП му е наредил, но работата много се разсмърдя и сега ПП ще трябва да си реже опашката, НСО шефът пак ще си ходи.

  nègre littéraire
 51. 54 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#1] от "Beyond":

  Независимо, поради какво си постнал снимката ще повторя съмненията още отпреди години, че единствената причина за небивалия успех на този "умен млад мъж" е че е син на Илия Павлов. Приликата е поразителна, за всеки който има очи да види.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 52. 55 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  [quote#51:"bathsheba"]Казано с други думи, авторката въобще не се интересува какво е вярното. Както и читателите й, очевидно. [/quote]

  И все пак не разбрах кое точно от описаното не е вярно ?

 53. 56 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#48:"oldie"]
  И още, което е и част от фактите зад мръсната тайна чий син е Делянчо: [/quote]
  Подобна истона сама по себе си не е "мръсна". Но както казвам и в предния си коментар е единственото логично обяснение за неограничената власт на едно посредствено същество.
  Част от психологическия профил на "мама му":

  "Една жена, наскоро преминала Христовата си възраст, е отегчена до смърт от непрестижната за самочувствието и претенциите длъжност на коректорка в издателството на БАН. Възприела, докато е следвала класическа филология, идеята за свободата на духа в хедонистичния вариант, тя ненавижда до смърт трудовата дейност като форма на най-отвратителната принуда над личността. И често, разположила се удобно с цигара в ръка пред поредната чаша алкохол, обича да повтаря любимите си максими: Слабите загиват; Всички хора са курви; Справедливост има, само ако сам си я осигуриш! Коректността изисква да признаем, че авторските права върху тях изцяло принадлежат на г-жа Ирена Ангелова Кръстева."

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 54. 57 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 892 Любопитно

  Абе...
  Корпулентното момченце, "только для биьение" ли се използва, или ДАНС е част от финансовата империя на Маман Ирен, ли е?
  Боко си го знаем! Той си е изпълнител, с претенции на автор!

  Да разлая троловете!!
 55. 58 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#55:"xhi13317223"]
  И все пак не разбрах кое точно от описаното не е вярно ?[/quote]
  За да е нещо вярно, трябва да е доказано. Теории на конспирацията можем да родим всички.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 56. 59 Профил на Веселин Николов
  Веселин Николов
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#38] от "bludniq_sin":

  Държавата е мега-зле, но по-учудващото е, че все още съществуват, макар и много малко, толкова облъчени хора, които да не го забелязват.

 57. 60 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 892 Любопитно

  До коментар [#58] от "Кери":

  А #КОЙ ще води разследването и представи доказателствата?

  Да разлая троловете!!
 58. 61 Профил на tenevski
  tenevski
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Рибата откъде ли се вмирисваше ?

 59. 62 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 1138 Неутрално

  [quote#58:"Кери"]За да е нещо вярно, трябва да е доказано. Теории на конспирацията можем да родим всички. [/quote]

  А също така трябва да има достатъчно на брой хора, които да се правят на гламави...

 60. 63 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1889 Неутрално

  До коментар [#59] от "comtec":

  всички го забелязват - някои избират да не им пука, защото в момента са ок. Истински страшно става обаче ако човек задълбае в зависимостите между отделните играчи на дъската. Всеки с всеки нещо дели, някога е делил пряко или косвено са свързани, зависими един от друг ... и само късата памет на овцете, които се наричаме народ позволява хора делили маса с гангстери, престъпници, дс агенти и пр. в момента да говорят за морал и да са някакъв коректив ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 61. 64 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2383 Весело

  [quote#45:"дедо Андро"]
  До коментар [#8] от "oldie":младият милионер-следовател Делянчо... е незаконен СИН на Илийката Павлов- цитат на коментар #8 от “oldie”
  Аз пък се питам кой е този мъж, който и е имал вземане-даване с МАЙКАТА на милионера-следовател и е прекарал в интимно състояние с нея някоя и друга минута. Причините за двоумението ми са съвсем ясни, надявам се.
  ------
  Браво, Петя!!! [/quote]

  Ааа, деде, да си имаме уважението! Май не си чел "Братя Карамазови" на Достоевски, а?
  Щото старият Карамазов, тъй казва:"Няма грозни жени, има некадърни мъже!

 62. 65 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1132 Весело

  Баси до къде я докарахме?!? Пеевски най- силния човек в държавата!!! Само преди година безимотния дебелак изкара на протест десетки хиляди с кандидатурата си за шеф ДАНС, днес с обявени активи за милиарди ... и никой не излиза на улицата ?!? Още по- притеснителното е, че масово журналисти и политици започнаха да съобразяват изказа си към Пеевски, и вместо да използват дебел, мазен, много мазен и т.н.т. епитети относно външния му вид го наричат със скромното ... корпулентен ?!?

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 63. 66 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4120 Неутрално

  Държава ?! Каква държава не виждам нищо подобно на държава?!

  klimentm
 64. 67 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#60:"lone_wolf"]
  А #КОЙ ще води разследването[/quote]
  Какво разследване? Време е да оставим наивността за децата?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 65. 68 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#66:"klimentm"]Каква държава[/quote]
  Хаххах..какво разследване, каква държава??? Заедно ли стигнахме до тези откровения?

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 66. 69 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 233 Разстроено

  До коментар [#7] от "xhi13317223":

  Статията е добра,но много много тъжна,за всеки български гражданин!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 67. 70 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  Исках само да дам цитат от материала, свързан и с Делянчо но не става. За всички, които имат смелостта да погледнат в "матрицата", където сме набутани:

  http://diagnosa.net/diagnosite-mi/%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D1%88%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%BF%D0%BE-%D0%B4%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D1%82%D1%8A%D0%BB%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0%BA%D0%BE

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 68. 71 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 915 Любопитно

  въпреки масовите протести и възмущение и гняв ,все пак пеевски е бил назначен за шеф на данс ,неофициално ?

 69. 72 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 2605 Неутрално

  Всичко това са спекулации. Казал нещо Лютвито и айде засрахме вестниците със статии. Преди обвиненията бяха че Бойко пиел кафе, а сега че му свалил охраната по заръка. Важното е да се плюе.

  Заглавие в Дневник: "ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ" Е ГОТОВА ДА УПРАВЛЯВА С БСП" (ЛЪЖИТЕ БЯХА ДОТУК)
 70. 73 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1506 Неутрално

  Владимирова задава правилния въпрос за мястото на държавата и кой и как я управлява, но малко не съм съгласен с нея, защото освен въпрос тя дава и отговорите, а като чета коментариите не малко от прочелите статията приемат тези отговори едно към едно.
  Но има очевиден проблем и той е че няма разследващи органи и нормална съдебна система и понеже това положение много устройва хора като Пеевски и седящите зад гърба му кукловоди, това обяснява и защо съпротивата срещу реформите в нея и по принцип срещу каквито и да е реформи е толкова силна.
  И тук е и нашия проблем, как да различаваме хората които са промените, как да ги подкрепяме, включително и на избори и как да ги контролираме и изискваме когато са избрани. А това са неща за хора, които се смятат за граждани на дадена страна и образуват гражданското общество и всичко останало си е едно сеирджийско-панаирджийско дюдюкане, като едновременно страхливо се оглеждаме да не би някой да ни разпознае.

 71. 74 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  [quote#59:"comtec"] че все още съществуват, макар и много малко, толкова облъчени хора, [/quote]
  Оптимист...малко били облъчените.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 72. 75 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Весело

  От достоверен източник, който няма да назова, но когото познавам и съм уверен, че мога да му вярвам, разбрах, че охраната от НСО вечерта след отстраняването на Местан е свалена по заповед на Станишев от Брюксел, който имал да си връща на Местан заради целувката на публично място на Орлов мост!

  Заповедта Станишев предал на Вигенин, който , познавайки Станишев, знаел, че може да вярва на такова действие и той я предал от своя страна на Орешарски в България!

  Орешарски я предал на неназовано лице от НСО, който се представил за посредник и предупредил Местан малко преди охраната да бъде снета!

  Може и да съм смесил малко сюжетите, ама нали трябва да се обясни по някакъв начин...всъщност какво обясних току- що?

  Я, глей ти, Владимирова ме е изпреварила!

  Дневник, как да си изтрия поста?!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 73. 76 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 904 Любопитно

  По накратко: България е територия под контрола на организирана престъпна група/групи. Другото са подробности от пейзажа.

 74. 77 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 3012 Весело

  "И защото свалянето на охрана в аналогични случаи неминуемо поражда страх и неслучайно е често срещан елемент в мафиотски сюжети."

  Цъ-цъ, ей това никога не бих си го помислил. Местан ефенди изпада в ситуацията на Дон Корлеоне когато лежи прострелян в болницата и корумпиран полицай сваля полицейската охрана за да може вражеския мафиотски клан да го довърши.

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 75. 78 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#58:"Кери"]За да е нещо вярно, трябва да е доказано. Теории на конспирацията можем да родим всички.[/quote]

  Благодаря Ви, че сте обяснили. Дано от третия път стопли.

 76. 79 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Неутрално

  До коментар [#78] от "bathsheba":

  Българските медии се упражняват в "стихоплетство" с муза Местан от "разпни го" до "осанна". Май ме дикараха до Богохулство...
  Дали Доган си го опраска, дали той сам е решил да се еманципира от коопорацията ДПС(катарзис?!) за мен е напълно нерелавантно.
  Защото няма да забравя, как докараха като добитък едни хорица от малцинствата и Местан беше един от извратените сценаристи на този пошъл спектакъл. Не се посвениха да използват българския химн и вечната песен, за мен лого на Родината ми- "Хубава си моя горо".

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 77. 80 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 404 Неутрално

  " А дали ще отиде в турското, руското, американското или китайското посолство е подробност от пейзажа на сринатата държавност,"
  Не, не е подробност, а много важен елемент от цялото. И за уличните кучета стана ясно защо Местан отиде право в турското посолство да търси закрила. Просто защото е турско мекере и те му дължат услуга за антидържавната му дейнист в полза на турската държава. Местан като личност не ни интересува, интересува ни само като слуга на Ердоган и защитник на турските интереси. Но би трябвало главно прокуратурата да се заинтресува от този галфон.

 78. 81 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1416 Весело

  [quote#58:"Кери"]Теории на конспирацията можем да родим всички.[/quote]

  Ааа, моля ви, ако намеквате нещо за моя "матриал"- не е верно, чесно, истина е!

  Или поне е толкова верен, колкото и на Владимирова!

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 79. 82 Профил на rdf16318709
  rdf16318709
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Точно там е проблемът - че България не е правова, а авторитарна държава. Че всички решения се взимат от една много малка върхушка, а държавните органи са като евнуси.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 80. 83 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#56] от "Кери":
  Много пъти съм се питал като какъв специалист беше И.Кръстева,когато беше назначена за шеф на Българския тотализатор по времето на Симеон?

 81. 84 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 797 Неутрално

  До коментар [#48] от "oldie":

  Доколкото си спомням в споменатото интервю на Пеевски старши,той каза,че Делян има изключително комбинативни качества за икономически "далавери".

 82. 85 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 1002 Неутрално

  До коментар [#66] от "klimentm":

  Не беше ли определена като "троянски кон"?

 83. 86 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 733 Весело

  [quote#81:"mr.brave new world."]
  Ааа, моля ви, ако намеквате нещо за моя "матриал"- не е верно, чесно, истина е!
  Или поне е толкова верен, колкото и на Владимирова![/quote]

  Хахах..ние всички сме потенциални създатели на теорийки на конспирацията. Но авторите като Владимирова са лицензирани и по презумпция се надяват техните такива да имат по-голяма тежест.
  Твоят материал поне е забавен...

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 84. 87 Профил на sebastians
  sebastians
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  Много добър материал, дано повече хора да го прочетат!

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 85. 88 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Много питаш. Аэ няма питам къде е житото, а дека е ВУТЕ

 86. 89 Профил на Peter Stoychev
  Peter Stoychev
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#80] от "proza":

  А ти на негово място къде щеше да отидеш? Няй-добре е да беше се самоубил като мъжката секретарка.

 87. 90 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  [quote#0:"статията"]...но понеже сме корпорация, управлявана от Кой, прокуратурата ще се сниши, президентът едва ли ще поиска оставката му, а парламентът няма да се занимае със случая.[/quote]
  Само с едно изречение Петя Владимирова е обхванала целия болен и за съжаление толкова трудно сменяем механизъм на действие на връзкарството, уреждачеството и изградилото ги ченгесарство, което вече 28 години се разпорежда с живота на българските граждани и ги прави на жалки и омерзени нищожества.
  Не знам за кой път вече се опитвам да изразя жестокостта и демагогията на установяваната и реставрирана на всеки 4 години про-болшевишка и манипулативна власт на червените олигарси пряко свързани с ДС, а от там и с Москва!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 88. 91 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3734 Неутрално

  [quote#80:"proza"]Не, не е подробност, а много важен елемент от цялото.[/quote]
  Действително е важен елемент. Той показва колко жестоко е обвързана политическата власт и колко проруска е нейната политика.
  Очевидно на Местан му е било пределно ясно колко подла и неизбежно-жестока е властта на червено-розовите олигарси от мафията на БСП/ДПС. Ето защо той е предпочел да отиде в посолство което гарантирано не е про-руско!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 89. 92 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1363 Весело

  Аз не мога да разбера нахалството на форумците!
  Вижте, как така ще коментирате деянията на Зевс, Хермес, Венера, Юпитер и другите богове! Кои сте Вие! Венера си е Венера! Каквото каже, казва го! Слуша се и се водят бележки. Другият Бог Хермес си върти търговията и е включил цялата държава в оборота, включително банките. Вие ли ще го коментирате. А Зевс ... той си хвърля гръмотевиците по когото си иска и когато си иска. Обажда се на когото си иска и когато си иска! Ясно ли е! Да не вземе да Ви се обади, че тогава ще видите Вие ... Леда и Лебеда посред тъмна нощ!
  Седнали тука разно простосмъртни да надничат в живота и интригите на Олимп! След това се чудят защо някой е поразен от гръм (пардон от ... цял пълнител на Макаров) в някой вход.... Надничал е там където не трябва!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 90. 93 Профил на shtavesht
  shtavesht
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#8] от "oldie":

  илийката е спал с майката на шрек, другата орка? бе кви са ни комунистите такива изумруди бе

 91. 94 Профил на Dimitar Trifonov
  Dimitar Trifonov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Едва сеега ли стават известни фактите или се знаят отдавна?Твьр де много време нещата се говорят на всички нива,а и за пореден пьт се споменават на високи нива!Царят е гол,но какво от това?Овчедушие!Е и????????????????????????????

 92. 95 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 718 Весело

  КОЙ стои зад ДПС и зад Прокурорско-съдебната власт ли ?
  Ами по конспиративния и мечешко-силовашки стил на действие ще го познаете ?

 93. 96 Профил на полувишис
  полувишис
  Рейтинг: 289 Неутрално

  имам усещането, че сме се върнали 20 години назад.
  същите събития, същите политици, същата слаба опозиция от демократи и реформатори, същите грандиозни скандали и кражби и същата липса на последици и наказания за комунистическите престъпници...

  отново сме се запътили към виденова зима. борисова зима.

  дано този път изринем червената сган! и от политиката, и от бизнеса, и от животите ни!

  http://labs.capital.bg/201601/agentite-dnes
 94. 97 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 282 Неутрално

  Обикновено е : Пеевски решава, а Боко се прави, че няма нищо общо. И така е от доста време.

 95. 98 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално

  Вече подозирам,че и Цацаров е от уведомените.Явно още не е получил инструкции.Я за КТБ колко бързо се задейства.

 96. 100 Профил на Вовка Вурдалак
  Вовка Вурдалак
  Рейтинг: 794 Неутрално

  До коментар [#24] от "mihail_p":

  То и до него не е Пееф, а някакъв латиноамириканец... Страшно си приличат просто...

  Praise the Lord and Pass the Ammunition! Ще не вмерла Україна!
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK