Пресата в Централна Европа: "Нали ви казахме, че ще стане така"

Привърженици на антиислямското движение ПЕГИДА размахват плакат пред централната жп гара на Кьолн с посланието: "Скандалът със секс бандите си има предистория".

© Reuters

Привърженици на антиислямското движение ПЕГИДА размахват плакат пред централната жп гара на Кьолн с посланието: "Скандалът със секс бандите си има предистория".Още преди събитията в Кьолн много от правителствата в Централна и Източна Европа не искаха и да чуят за бежанци мюсюлмани. За тях случилото се в новогодишната нощ е един вид доказателство за правотата им, пише Кристоф Хаселбах в коментар за "Дойче веле".


Независимо дали в Полша, Чехия, Унгария или Словакия – медиите в тези страни повтарят почти едно и също, а то звучи така: "Станалото в Кьолн е логично и закономерно и ние ви предупреждавахме за тази опасност."


Най-категорични бяха думите на словашкия премиер Роберт Фицо - може би, защото социалдемократът иска да запази абсолютното мнозинство на партията си по време на предстоящите през март избори: "Пуснеш ли мигранти в страната си, трябва да очакваш подобни проблеми", заяви той пред журналисти и добави: "Ние обаче не искаме такива неща да се случват и при нас." Според Фицо, проблематичен е най-вече приемът на мюсюлмани. "Най-добре е те изобщо да не влизат в страната", казва той. Тази позиция се подкрепя от водещи словашки медии и, което е симптоматично, от предимно ляволиберални издания.
"Наивни алтруисти"


Вестник "Сме" смята, че Германия страда от голяма доза наивност. "Миграционната криза породи една субкултура от добронамерени алтруисти, които явно вярват, че преживените от бежанците страдания са ги издигнали на по-високо морално ниво." Словашката "Правда" пък предупреждава, че не бива да се търси колективна вина у мюсюлманските мъже, но признава, че става все по-трудно да се защитава въпросното мнение.


Потвърждение за правотата си вижда и национално-консервативното полско правителство. Премиерката Беата Шидло заяви след събитията в Кьолн: "Онова, което става в Германия, показва, че проблемите са по-сериозни, отколкото наивно предполагаха европейските лидери."


Цветя и плакати в знак на подкрепа изпълниха пространството около катедралата и централната жп гара в Кьолн. В посланията се чете: "Сексуалното посегателство над жени няма да бъде толерирано".

© Reuters

Цветя и плакати в знак на подкрепа изпълниха пространството около катедралата и централната жп гара в Кьолн. В посланията се чете: "Сексуалното посегателство над жени няма да бъде толерирано".


Чешкият президент Милош Земан и неговият предшественик Вацлав Клаус за пореден път направиха изказвания срещу бежанците. Без да се позовава на станалото в Кьолн, преди няколко дни Земан заяви: "Смятам, че тази инвазия се организира от "Мюсюлманското братство" - с финансови средства от различни държави." По този начин Братството смятало постепенно да започне да властва над Европа.


Консервативният чешки вестник "Лидове новини" коментира изстъпленията от Кьолн по следния начин: "Събитията от новогодишната нощ са най-силният досега аргумент в полза на това, че е необходима повече предпазливост при приемането на мигранти. Досега ни се казваше, че наличието на "No-go-зони" било чиста измислица. А ето, че министърът на правосъдието Маас сега заяви, че не бива да има "пространства на безправието". Нима той се бори срещу несъществуваща опасност или просто призна сериозността на проблемите?"


Един от най-острите коментари по повод Кьолн и по повод начина, по който германските медии отразиха събитията, е на близкия до управляващите унгарски вестник "Magyar Idök", който писа: "Досегашната наивна представа за бягащите от мизерия и войни семейства можеше да се разтърси до основи, ако в новогодишната нощ бяха направили пряко включване от площада пред кьолнската гара. Благодарение на "политическата коректност" на германските журналисти обаче това остана премълчано. Те създадоха своего рода медийно Щази, което защитава диктатурата над мненията."


Едно е ясно: след Кьолн пропастта между европейските страни по темата за бежанската политика стана още по-дълбока. През есента министрите на вътрешните работи се бяха договорили да преразпределят 160 000 кандидати за убежище. Несъгласните с това предложение – Румъния, Унгария, Чехия и Словакия – тогава бяха малцинство. Тези страни стриктно отхвърлят въвеждането на квоти за бежанците. Словакия, а по-късно и Унгария дори внесоха жалби пред Европейския съд. Но и други държави от ЕС не са особено въодушевени. От 160-те хиляди бежанци, които трябва да бъдат преразпределени от Италия и Гърция към други държави, засега са преразпределени едва няколкостотин.


Само 8 бежанци?


Симптоматично за втвърдените позиции на Централна и Източна Европа е и това, че словашкият премиер Фицо не просто отказва да приема бежанци - той няма намерение и да инвестира нови средства в хуманитарната помощ за бежанците. Вместо това средствата ще отидат за отбрана и за спирането на "неконтролирания приток на мигранти".


Що се отнася до Словакия, Фицо поне няма от какво толкова да се притеснява: през цялата 2015 е имало едва 169 души, които са подали молби за убежище в Словакия, а 8 от тях наистина са го получили. Колко от тези осем души са мюсюлмани – не е известно.


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (86)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7902 Неутрално

  Пропагандата против ''Пресата в Централна Европа'' за нас означава на прост език това :
  - За България се очертава следната перспектива: да вземе колкото й дадат бежанци с условието да се грижи добре за тях, за да не помислят да се връщат в по-богатите държави, откъдето й са препратени, или да й бъдат орязани някои от фондовете. И двете възможности означават финансови минуси.

  [email protected]
 2. 2 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3857 Весело

  Тъпо е да се тросваш и натякваш така.

  Но пък от друга страна е елементарно разбираемо.
  Толкова гнявиха "политкоректните" ни "любими" западняци и най-вече "Началници" тази горка Централна и Източна Европа, какво ли не и приписаха, пришиха, издуднаха и изнатякваха, че даже за някои неща и изнудиха, та как да не си отпусне човек душичката и да им го върне. Поне словесно и мъничко, макар и безсмислено като след дъжд качулка ...

 3. 3 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 549 Весело

  Мхм, нека швабите сега да ги цивилизоват, интегрират, и т.н. от речника на БХК!

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 4. 4 Профил на bretschneider
  bretschneider
  Рейтинг: 941 Неутрално

  Аз не мога да разбера какъв им е зора на тия европейски държави да си пълнят държавите със жмел на кило?!

 5. 5 Профил на barlog
  barlog
  Рейтинг: 290 Неутрално

  Ще се сетите, но дано не е късно. Затворете границите. Ако някой има нужда от защита, въведете правила за кандидатстване. Всичко останало е път към ада, застлан с добри намерения.

 6. 6 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Левундера Фицо и той десен станал. Ти да видиш.

  The best way to predict the future is to invent it.
 7. 7 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1172 Неутрално

  Хората си защитават интереса, а либерастките подлоги от ДВ реват с горчиви сълзи...

  Мома, връщай 12 и 12А!
 8. 8 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Българите и румънците бяхме проблема. Ще плачете за нас.

  The best way to predict the future is to invent it.
 9. 9 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 497 Неутрално

  "словашкият премиер Фицо не просто отказва да приема бежанци - той няма намерение и да инвестира нови средства в хуманитарната помощ за бежанците. Вместо това средствата ще отидат за отбрана и за спирането на "неконтролирания приток на мигранти""

  Ето тази позиция ми харесва!

 10. 10 Профил на focus_123
  focus_123
  Рейтинг: 388 Разстроено

  Ами казахме им, ама трудно им увират главите! Нищо де, кафявата орда ще им покаже на какво е способна! Все още нищо кой знае какво не е станало, тепърва ще им сърбат попарата на над милион загорели мераклии са бяла женска и не само плът! А като се поосеферят и намерят по градинките Ак-та, тогава ще стане мътна и кървава във всеки смисъл на този израз!
  Бог да ни пази и нас и неразумните наивници, които допуснаха това нашествие!

 11. 11 Профил на diegos
  diegos
  Рейтинг: 824 Неутрално

  "Досегашната наивна представа за бягащите от мизерия и войни семейства можеше да се разтърси до основи, ако в новогодишната нощ бяха направили пряко включване от площада пред кьолнската гара. Благодарение на "политическата коректност" на германските журналисти обаче това остана премълчано. Те създадоха своего рода медийно Щази, което защитава диктатурата над мненията."
  * * *

  Заради индивиди, които се държат на примитивно ниво, въвеждат цензура, дива гедерейска цензура, да няма гък и хък против мигрантите, а полицията е принудена да бъде пасивна, недай си боже, да ударят мигрант... жени панирани са търсили помощ, а ченгетата се изпарили, пазейки работните си места от строгите политици... че то като у нас бе... и тук назначават след изборите шефове на РПУ-та...

  Чудно ми е, защо германците не бяха толкова толерантни към образованите и наистина търсещи препитания и лесно приспособяващи се българи, словаци, чехи, поляци, унгарци, хървати...?! Има нещо сбъркано в подхода на немците...

 12. 12 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Очаквано и оправдано е до някаква степен сега да им припомнят на управляващите в Германия, а и не само, какъв хаос и глупости сътвориха за няма и година...

 13. 13 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 629 Весело

  До коментар [#3] от "dustman":
  [quote#3:"dustman"]Мхм, нека швабите сега да ги цивилизоват, интегрират, и т.н. от речника на БХК![/quote]
  Може би сработи едно особено чувството за вина. Германците /и шведите/ , понеже си нямат собствени цигани си внесоха нещо подобно.
  За да са на същия хал като източно европейците и да не ги обвиняват , че само дават акъл без практически опит.


 14. 14 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Защо евробюрократите не препоръчат част от пришълците да се установяват в така любимото им Косово? Имат една и съща вяра и изобилие от млади в добра спортна форма "медици и инженери" с които да обменят професионален опит.

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 15. 15 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Запада бе подведен умело от чаршафосаните.
  Икономическите емигранти от източния блок се вписаха добре в западната икономика. С изключение на циганите, но никои не очакваше чудеса от тях. Хората си работят, плащат данъци създават и творят. Няма и сблъсък между религии и култура, както и християнските ценности. По тяхна аналогия, западняците решиха, че и със ""сирийците"" ще е така. А и бяха сериозно подковани, колко образовани и работоспособни са емигрантите. То не бяха лекари, компютърни специалисти, ядрени физици и всякакви ценни кадри. А се оказаха най-обикновени мързели и паразити, без никакво образование, или само с шериатско такова, разчитащо на социални помощи и лесен живот.
  Всичко това подейства като ледена вода на запада. Но все още има не намокрени и вярващи в нещо си? Още месец два и всички ще изтрезнеят. Въпроса е дали няма да е късно!

 16. 16 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1368 Весело

  [quote#6:"EU defender"]Левундера Фицо и той десен станал. Ти да видиш. [/quote]

  Това ли са новите опорни точки? Хора, които не искат "бежанци" са левундери, а тези, дето ги приемат с отворени обятия - десни?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 17. 17 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4467 Весело

  "словашкият премиер Фицо не просто отказва да приема бежанци - той няма намерение и да инвестира нови средства в хуманитарната помощ за бежанците. Вместо това средствата ще отидат за отбрана и за спирането на "неконтролирания приток на мигранти"

  Всеки ден във форума чета коментари от рода на: "Ей, тия лоши и гадни европейски социалисти, дето вкараха бежанците в Европа, дето съсипаха ЕС и т.н." но, какво се оказа!? Благодарение на тази статия се видя, че един от най-върлите противници на приема на бежанци в ЕС Е ЛЯВ СОЦИАЛДЕМОКРАТ, а неговата партия е член на ПЕС!!!! Хайде сега плюйте по лошите социалисти!

  И напишете и нещо добро за милата Меркел, която е лидер на НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЕРМАНСКА ДЯСНА И КОНСЕРВАТИВНА ПАРТИЯ в лицето на ХДС!!!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 18. 18 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#11] от "diegos": ++++++

  Тотално сбъркано, абсолютно прав сте!

  Защо в Германия палят бежански лагери, защо се надигнаха пак нацистите - тези хора не могат да бъдат нормални, там златна среда няма. Здравият разум не им е силната черта на немците, въпреки че са много умен народ.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 19. 19 Профил на SSmart
  SSmart
  Рейтинг: 906 Неутрално

  До коментар [#5] от "barlog":

  Ине само товаа и :
  - Върнете от където са дошли всички не от зони на конфликт или уличени, но не доказани, за връзки с терористи!

 20. 20 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3857 Весело

  [quote#7:"CINZANO"]Хората си защитават интереса, а либерастките подлоги от ДВ реват с горчиви сълзи... [/quote]
  М'чи то си е за рев!
  И вчера също много правилно се бяха усетили в ДВ - пада омертата, падат табута на политкоректното изкривяване до чиста проба лъготене ...
  Нещата - О, Боже, какъв ужас! - започват да се наричат с истинските им имена, а не с либерасткия новоговор ...
  И всичкото това се разширява, колкото повече стават - толкова по-свободно говорели, начи! Цунами, девети вал !

  Как да не рИвЪт?
  Ша рИвЪт, че даже и косите ще си скубат!
  Макар че не ги мислете тях. Те са представители на древна професия. Ще се продават отново, при това пак добре, след като се понаместят пластовете и се оформи новият пазар за проститу ... опс! ... такива като тях де ...

 21. 21 Профил на dustman
  dustman
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#15] от "razlichen123":

  Аналогията ти с източноевропейските християнски мигранти и чаршафосаните не е много удачна.
  Да, на 100% съм съгласен с теб, хареса им на западняците красиви, умни, образовани, трудолюбиви източноевропейци, но едва ли, не са знаели с какво се захващат, с така наречените "бежанци".
  Според мен, просто Тетка направи Огромно грешка, опитвайки се да поправи друга такава, като им каза "willkommen" на чаршафите.
  Визирам случката с "Палестинчето, което Меркел разплака, ще остане в Германия до март".

  Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
 22. 22 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1249 Неутрално

  Баце да покани Фицо да изнесе лекция на живо как се води прагматична политика за защита на държавата ... без козируване не "началниците"

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 23. 23 Профил на Monsieur
  Monsieur
  Рейтинг: 489 Любопитно

  До коментар [#17] от "Иво":

  Иво, Меркел и подобните на нея нямат нищо общо с дясното, освен че се пишат за такива. Тя е типична бивша гедерейска левундърка и либерастка, която съсипва Европа! Защото представите и за света и политиката й на "отворени врати" е утопично-левашка, а не консевативна! Няма как на бялото да се каже черно!! За мен хора, като Тръмп - завършил в брашляновата лига, преуспял бизнесмен с консервативни разбирания е истински десен!

 24. 24 Профил на La Loba Esteparia
  La Loba Esteparia
  Рейтинг: 497 Весело


  До коментар [#17] от "Иво":

  тук ви давам право.
  ако преди 10 години илюминираният социалист Zapatero беше обект на критики от дясното за "земята принадлежи на въздуха","няма нелегални хора","документи за всички"......какво някара критици му от дясно да прегърнат идеите му днес?
  както и той беше импулсор на закона за гей браковете!оспорван в контитуционален съд от десните,същите които сега абогират за тези бракове

  миграция се наричана левият прогресизъм в дясното пространство!и говорят само за Меркел?никое от функциониращите оксидентални правителства (десни и леви)не е протестирало срещу нея!

  Der Steppenwolf
 25. 25 Профил на Monsieur
  Monsieur
  Рейтинг: 489 Неутрално

  На мекотелите от Дойче веле предлагам да ги стоварим за една нощ в някой квартал в Марсилия да се порадват на културното обогатяване и разнообразие.

 26. 26 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Я отворете Дневник преди година, да прочетете как всекакви доморасли 'уманитари', интернационалисти, мултикултуристи и набедени 'телектуалци-всезнаиковци набиваха канчетата на населението, щото било просто и тесногръдо, та нещяло мигранти. Насаждаха ни комплекси за вина, лепяха етикети 'расизъм', шовинизъм, национализъм и т.н.
  Жалка картинка сме.
  Аман от слугинаж към всякакви чужди интереси.

 27. 27 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#8:"EU defender"]Българите и румънците бяхме проблема. Ще плачете за нас. [/quote]

  Ами като се замислиш въпросните проблеми са били предизвикани не от българи и румънци, а от български и румънски граждани. От ромски произход. Същите роми, които идват на няколко вълни точно като бежанци в течение на няколко века без никой да ги е канил, нито пък да ги иска наоколо, без никакво намерение за интеграция и споделяне на ценностите на европейската цивилизация, нито респект от закона и околните.

  Нищо ново под слънцето.

  @)----,--'--
 28. 28 Профил на Мойше! Толкоз!!!
  Мойше! Толкоз!!!
  Рейтинг: 943 Неутрално

  'Бе то и аз писах тук нееднократно, още преди година и кусур, че толкоз много млади и здрави мъже от Близкия Изток и Магреб'а (без жени) не са bona fide завалии бежанци, а потенциална опасност Лицемерното форумно пЦевдо'ристиянско исламокомунде застана наело на агитката в оплюването ми-ционистин съм бил, и съм биел палестинците, и да си затварям плювалника

  Е, сега и язе да окна: КАЗАХ ЛИ ВИ?!?

  THOSE ARE MY PRINCIPLES! AND IF YOU DON'T LIKE THEM...WELL, I HAVE OTHERS, TOO!
 29. 29 Профил на pointzero
  pointzero
  Рейтинг: 225 Неутрално

  шъ се усети Европата, ама дали вече не е късно...

 30. 30 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Въпросът с тези бежанци не е квантова физика.
  Има два вида бежанци:
  1. добри хора бягащи от лоши хора
  2. лоши хора бягащи от по-силни лоши хора
  Засега няма начин да се провери на границата кой какъв е, но при безкомпромисно прилагане на моментално изритване или изпращане да се усвоява лапландия при първо провинение, много бързо плевелите ще бъдат...изплевени.
  А това че са мюсюлмани... Южна Америка са католици, но популистите в САЩ също наричат мексиканците "изнасилвачи" срещу които трябва да се построи стена и т.н. Мохамед не е виновен в поведението на мангустите на юг от Аризона, не е и виновен за поведението на магустите на юг от Турция.
  Плебея си е плебей.
  Да не забравяме и че европейските нрави спряха да са на това ниво оня ден, просто сега се правим че винаги сме били готини разбрани пичове уважаващи пичките.

 31. 31 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3255 Весело

  Когато се обърне колата пътища много!
  Мондры поляк по шкоджье - Умен е полякът след загубата!

  Защо биеш, Настрадин Ходжа, момчето, като го пращаш за вода? - Защото като счупи стомната и да го бия и да го не бия файда йок - полза няма!
  Толкоз полза и от "Аз/ние нали казах/казахме.

 32. 32 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 442 Неутрално

  [quote#10:"focus_123"]Ами казахме им, ама трудно им увират главите! [/quote]
  Високомерието се наказва!

 33. 33 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2618 Весело

  [quote#17:"Иво"]един от най-върлите противници на приема на бежанци в ЕС Е ЛЯВ СОЦИАЛДЕМОКРАТ, а неговата партия е член на ПЕС!!!![/quote]
  Абе като ти опре яйцето до з@дника няма много време да мислиш от ляво или от дясно е дошло

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 34. 34 Профил на Longanlon
  Longanlon
  Рейтинг: 1367 Неутрално

  [quote#4:"buiko"]Аз не мога да разбера какъв им е зора на тия европейски държави да си пълнят държавите със жмел на кило?! [/quote]


  Като имат по 1 дете на семейство някой трябва да поддържа раждаемостта и да плаща данъци, за да издържа големите пенсии на европейските пенсионери. Това беше идеята на отварянето на западните страни за мигранти от 3-тия свят преди трийсетина години.

  http://kaka-cuuka.com
 35. 35 Профил на BohrMottelson
  BohrMottelson
  Рейтинг: 731 Неутрално

  [quote#25:"Monsieur"]На мекотелите от Дойче веле предлагам да ги стоварим за една нощ в някой квартал в Марсилия да се порадват на културното обогатяване и разнообразие.[/quote]

  Без вазелин

  BohrMottelson
 36. 36 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  С тези "бежанци" и че проблемът бил в това че лошо ги сортирали се прави една принципна грешка, вярата че Европа е длъжна и може да помогне на всички страдащи по света. Не, НЕ МОЖЕ. Просто те са твърде много а тя твърде малка. И проблемът ще се задълбочава поради огромната раждаемост точно в най-проблемните страни.

  Нищо чудно, в природата е така, когато условията са лоши и смъртността висока видът го компенсира с висока раждаемост. И когато условията се подобрят раждаемостта не спада, тя е генетически заложена. В резултат на което се получава взрив на популацията, пренаселеност, изяждат се ресурсите и стадото мигрира в търсене на нова паша. Точно това наблюдаваме в момента, миграция в търсене на нова храна.

  Повтарям основната теза, това няма да спре колкото и мигранти да приеме Европа, обратното ще се увеличава защото ще се разчуе че ги приемаме и уреждаме.

  Затова единственият изход е запечатване на границите. Което означава и съответните ресурси за охраната им. Европа трябва да го осъзнае и възприеме като политика. И то веднага докато не са ни залели. Ако сега не се направи след това ще са необходими десетки пъти повече средства за да бъдат върнати.

  А на страдащите трябва да се помага на място, в рамките на възможното естествено. Ще излезе много по-евтино защото не трябва да им се осигурява западният жизнен стандарт а местният. И е по-естествено да си стоят по родните места.

  И МНОГО СЕРИОЗНО трябва да се помисли върху контрола на раждаемостта, защото никаква помощ не е в състояние да се справи с експоненциално нарастваща популация. Помощ срещу контрол на раждаемостта, това трябва да е принципът.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 37. 37 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  [quote#34:"Longanlon"]Това беше идеята на отварянето на западните страни за мигранти от 3-тия свят преди трийсетина години. [/quote]
  Много тъпо и като идея и особено като реализация. Вместо да се замислят ЗАЩО местните млади семейства не раждат, да отстранят причините, да им създадат стимули те докарват абсолютно различни като цивилизационен модел, култура и манталитет хора.

  Да, ще се размножават, доказано е че го могат. Но ще работят ли? Това пък е доказано че не го могат, или ако го могат е малко и некачествено. И така поставената цел не е изпълнена, обратното създадени са нови и то критични проблеми.

  Все ми се върти в главата, че след като ги изпъдиха от колониите /Англия, Франция/ те решиха да си докарат частни колонии в собственият двор. А немците да си създадат собствена колония след като преди това не успяха да си завоюват. Искат не само работна ръка но и СЛУГИ.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 38. 38 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 752 Неутрално

  Още отначало беше ясно, че това е икономическа миграция, а не хора, които споделят европейските ценности. Оттук тръгват и проблемите. Тази измет не иска да се интегрира, а да мародерства. Това е тяхната нагласа. Тези набези имат и чисто демографско обяснение. Бум на раждаемостта в Африка и Близкия изток в последните 80 год. са първопричините за изострянето на противопоставянето в тези общества, както и за всичките сътресения и войни. Такива периоди е имало и в Европа във времената на експанзията и.

 39. 39 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2618 Весело

  До коментар [#20] от "xm...":

  [quote#20:"xm..."]пада омертата, падат табута на политкоректното изкривяване до чиста проба лъготене ...
  Нещата - О, Боже, какъв ужас! - започват да се наричат с истинските им имена, а не с либерасткия новоговор ... [/quote]
  Наистина е удоволствие да се гледа как като по команда всички такива обърнаха палачинката. Тези ще надминат дори Бареков в лупингите!

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 40. 40 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1794 Неутрално

  Бе това България и българите са голема работа и само се чудя, няма ли кой да ги забележи тези разбирвачи по всичко и да им даде власт, па тогава да им гледа сеира.
  Айде по кротко, като си докараме нещата на половина нкато брюкселските зелки, тогава да даваме акъл.
  Ние не можем да си вържем гащите, чакаме на пари о фондове и програми от там, та да си пооправим малко от малко държавата ама иначе сме винаги кората на л.йното.
  Словакия преди десет години си беше едно село, а сега има виадукти, все едно че си в САЩ и не Фиде се е бръкнал за тях, а "простите" германци, които тогава не бяха лоши.

 41. 41 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2618 Неутрално

  И впрочем наш Баце днес също се пише герой. Бил подписал за квотите на бежанците ама само колкото да не се дели от останалите, иначе ако го питат нито един не трябва да приемем и границите да се запечатат, да не ги пускат в ЕС. Чакам го кога ще каже, че винаги е бил против Меркел вътре в душата си

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 42. 42 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4467 Любопитно

  [quote#23:"Monsieur"]Иво, Меркел и подобните на нея нямат нищо общо с дясното, освен че се пишат за такива. Тя е типична бивша гедерейска левундърка и либерастка, която съсипва Европа! Защото представите и за света и политиката й на "отворени врати" е утопично-левашка, а не консевативна! Няма как на бялото да се каже черно!! За мен хора, като Тръмп - завършил в брашляновата лига, преуспял бизнесмен с консервативни разбирания е истински десен![/quote]

  Аз пък имам друго мнение, решението което взе Меркел канейки сирийските бежанци не беше "левандурско", това решение беше поради някаква нейни хуманни причини или може би икономически... примерно говори се, че искала да привлече евтина работна ръка в страната, защото в Германия имало дефицит на работна ръка и защото се намира в ужасна демографска криза. Това тя трябва да каже....

  Но, има нещо друго.... глупаво е да се обвиняват само левите политици и партии за притока на бежанци през последната една две години в ЕС. Просто защото има и леви политици като Фицо, които се противопоставят на това, но има и леви, които по-скоро го приемат. Същото и в десния сектор.... има десни политици, като Меркел и Юнкер, които приветстват приема на бежанци и такива, които са против, като например Орбан.

  Както не трябва да слагат цели народи, раси и религии под един знаменател и в един кюп, така и не бива да се слагат всички партии от даден политически спектър в един кюп и един знаменател.

  П.П.
  А, за твоя любимец Тръмп е по-добре да не отварям въпрос, защото сигурно няма да ти хареса това, което мисля за него...

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 43. 43 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#19] от "SSmart":


  Ааааа сакън, недей, знаеш ли колко много зони на конфликти има! И колко чакат само това!

 44. 44 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7930 Неутрално

  " Германия страда от голяма доза наивност",а също и чувство за вина.

 45. 45 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#34] от "Longanlon":

  За това си има начин, подбираш си материала предварително, точкови системи и тн. Пак приемаш оправячи на демографията, ама предварително ги пресяваш. Абе не са глупави канадците.

 46. 46 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 225 Неутрално

  По- добре се замислете,
  как ИДИЛ да погребете!

 47. 47 Профил на areta
  areta
  Рейтинг: 1306 Неутрално

  До коментар [#36] от "Fred":

  Добре де, защо ти разбираш разумните начини, а онези - не? Толкова ли са тъпи?

 48. 48 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 979 Неутрално

  Сега им е паднало да нашокат репата на Меркел и сие

 49. 49 Профил на uhh26375027
  uhh26375027
  Рейтинг: 218 Неутрално

  А защо България не я виждам на страната на Словакия,Полша и прочее...Тоест само нашето"правителство" е съгласно да ни набутат колкото си искат ислямисти?

 50. 50 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 279 Гневно

  казахме ли ви, тъпунгери? казахме! повярвахте ли? не! сърбайте си попарата! и никакво солидарно споделяне на последиците от овчето ви скудоумие - сами си ги чувайте ориенталските улични гинеколози!

  reddit.com/r/The_Donald/
 51. 51 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1481 Весело

  До коментар [#5] от "barlog":

  +++! Това им предлагам от три месеца...

 52. 52 Профил на pupil24
  pupil24
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#17:"Иво"]Благодарение на тази статия се видя, че един от най-върлите противници на приема на бежанци в ЕС Е ЛЯВ СОЦИАЛДЕМОКРАТ, а неговата партия е член на ПЕС!!!! Хайде сега плюйте по лошите социалисти!

  И напишете и нещо добро за милата Меркел, която е лидер на НАЙ-ГОЛЯМАТА ГЕРМАНСКА ДЯСНА И КОНСЕРВАТИВНА ПАРТИЯ в лицето на ХДС!!! [/quote]
  Това, че някой се е нарекъл десен и консервативен, не значи, че наистина е такъв - по сегашните действия и бездействия на Меркел аз я определям като лява, ама много лява.
  Ако наистина лява партия има политическа позиция против нелегалните имигранти, то това ми дава надежда, че може и останалите левичари да се осъзнаят - поне да разберат, че в края на вакханалията, която организираха, ще се стигне и до тяхното унищожение - ще ги унищожат именно тези, които поканиха и защитаваха.

 53. 53 Профил на Белият Негър
  Белият Негър
  Рейтинг: 746 Весело

  Вие либерастите, знаете ли за какво става въпрос?
  За какво говорите небивалици?
  Станете природозащитна Организация, това Ви трябва.
  Всъщност да, Вие защитавате животни.
  Аз живея с тези индивиди, и не е лесно,представям си кво мрънкане ще е , ако някоя мома от редакцията на Дневниче, бъде онудена от някой рязан калашник..

  Действителноста е грешка, породена от липстата на алкохол.Ърнест Хемингуеий.
 54. 54 Профил на Тюфлекчия
  Тюфлекчия
  Рейтинг: 2235 Весело

  До коментар [#23] от "Monsieur":
  До коментар [#52] от "pupil24":

  Това съм се опитвал много пъти да му го обясня на Ивчо, ама не вдява и това си е - просто чете твърде много левичарски сайтове и гледа левичарски телевизии. Няма как да разбере, че основните партии в Европа (с редки проблясъци на консерваторите във Великобритания) са или леви, или крайно леви. Меркел и ХДС могат да бъдат "десни", само ако ги сравняваш с някоя компартия от сталинистки тип, само че това не ги прави автентични десни, а малко по-умерени социалисти. Та препоръчвам да не се опитвате да му го набивате в главата - няма да ви разбере.

  А по темата - правилно се гаврят медиите от Централна Европа. За пореден път на леващината и беше обяснявано, че прави тъпотии, тя за пореден път нарече с какви ли не имена хората, които мислят с мозъка си на база факти, а не се опитват да се изкарат най-големите човеколюбци за да си избиват комплексите, за пореден път стана точно както се очакваше и за пореден път леваците не си вадят необходимите изводи (че са глупави и не стават за нищо, поради което е най-добре да мълчат), а сипят обвинения наляво и надясно. Предполагам че при следващия подобен случай (скоро - в Европа започват карнавалите след няколко месеца) директно ще обвиняват някой, че ислямистите реагирали така заради "ширещата се ислямофобия" - те са напълно способни на подобни безумия. Все пак за да имаш срам трябва да имаш разум и да осъзнаваш какво правиш и какви са последиците.

  Браво демократи - станахте по-лоши от тези с които се борите!
 55. 55 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 513 Неутрално

  В Кьолн не се е случило нищо в сравнение с това, което мургавите пришълци ще направят. Това беше детско празненство. Ама като не слушат Източна Европа, че има допустим брой бежанци, ни наричаха "ксенофоби". Плащайте сега с плът.

 56. 56 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#40] от "tsvetko_51":

  Не може да не се появи някои "мъдър разбирач", който да порицава що си даваме мнението...темата е друга, а не за фондовете и България..

 57. 57 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#44] от "Роси":

  Германия отдавна не изпитва вина, или ако изпитва то това е на политическо ниво и лицемерно За парлама и им е втръснало да им се говори за вина и да се набеждават, че имали вина. В училищата се учи, че всъщност Хитлер е едва ли не освободител, той е водил войната в Европа и всички жертви са били, за да спаси Европа от Сталин. Не ми звучи много като вина.

 58. 58 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#46] от "pro_bono":

  Ако погребем ДАЕШ, дали ще спрат да се влачат всякакви кафяви от Сомалия, Еритрея, Пакистан, Бангладеш?!

 59. 59 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 288 Неутрално

  До коментар [#49] от "uhh26375027":

  Е, как. Днес Борисов е заявил, че ще строи затвори за имигранти и трябва да се затворят границите. Сериозна работа, ама на думи. Само че друг да затваря границите, началниците- той отговорност да не поема, той само изпълнява. Иначе подписал квотите за разселване, че да не се цепил от колектива. Жалка работа- какво щели да кажат другите, а не какво ще каже народът. Щото Орбан като подаде на съд квотите, все едно му казаха нещо. И плашиха със спиране на фондове и с какво ли не, ама само си плашат. Сигурно утре ако "падне" Меркел, ще заквичи как не я е одобрявал и харесвал...за съжаление с такЪви гнусни и продажни управници на малкия пръст не можем да се намажем на Вишеградската четворка, а имахме шанса да станем част от тях, да ги подкрепим. Румъния е на път да стане част от тях, ние ще си останем на дъното..

 60. 60 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 660 Неутрално

  До коментар [#11] от "diegos": ≪Има нещо сбъркано в подхода на немците ...≫

  Не са само немците. А и те нямат никаква вина. Виновна е системата, която ги е направила такива безмозъчни. И която ги кара да защитават неизгодни и дори смъртоносни за тях измислени ценности и да пренебрегват собствените си интереси в полза на интересите на една чужда по култура, религия и интереси милионна тълпа от мсюлмански нашественици. При това вероятността навреме да се осъзнаят е незначителна.

  Впрочем, ако завеяните западни неолиберали забравят за ценностите и се запитат кой има интерес от това, което правят западните правителства, лесно ще разберат, че тях са ги измамили и продължават да ги мамят. И ако все още имат време, може би биха успели да изгонят до крак наглите и експанзивни нашественици. Същите тези, които са опасни сега, а ще бъдат поне десет пъти по-опасни от сега след петнайстина или двайсет години, ако бъдат оставени тук.

 61. 61 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  [quote#59:"bee"]Сигурно утре ако "падне" Меркел, ще заквичи как не я е одобрявал и харесвал..[/quote]
  е как иначе като падна Берлускони, нали точно това направи

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 62. 62 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  [quote#2:"xm..."]Тъпо е да се тросваш и натякваш така. [/quote]
  щеше да е тъпо, ако не бяха обидите и клетвите на цензурираната преса в някой западни страни както и на правителствата им за които не се сещам каква дума да кажа че да не ме изтрият

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 63. 63 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1261 Неутрално

  [quote#19:"SSmart"]Върнете от където са дошли [/quote]
  няма такива филми връщат в Австрия например, или в първата страна дето са получили статут, стой та гледай какъв цирк тепърва предстои

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 64. 64 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2243 Неутрално

  Благодарение на "политическата коректност" на германските журналисти обаче това остана премълчано. Те създадоха своего рода медийно Щази, което защитава диктатурата над мненията."
  =========================================
  Срам за манипулативната журналистика! Премълчаването, преиначаването, скриването и цензурирането на фактите е фашизъм!

 65. 65 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#18:"EP"]въпреки че са много умен народ. [/quote]

  ... това да не е от репертуара за "руската духовност" и "българското малодушие", естествено...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 66. 66 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 501 Неутрално

  бежанците са проблем на ООН... да си купят земя (Сахара е ОК) и да си ги настаняват там...

  ... за политическата и икономическата емиграцията си има правила (макар и свръхненужно либерални)

  ... успешно общуване между народите е възможно единствено на икономическа основа (взаимен интерес)

  ... пропагандата трябва да се криминализира.

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 67. 67 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#59:"bee"]Днес Борисов е заявил, че ще строи затвори за имигранти и трябва да се затворят границите.[/quote]

  затворите са развъдници за общественоопасни елементи-екстремисти... експулсиране е правилното решение.

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 68. 68 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#58:"bee"]Ако погребем ДАЕШ, дали ще спрат да се влачат всякакви кафяви от Сомалия, Еритрея, Пакистан, Бангладеш?! [/quote]

  ааа - това не бива... даеш да си го погребат мюслита... даеш са потенциално 15% от мюслитата, което е 150 - 200 милиона, което означава, че поради чужди грехове не ни трябва да си цапаме ръцете.

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 69. 69 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2317 Неутрално

  "Словашката "Правда" пък предупреждава, че не бива да се търси колективна вина у мюсюлманските мъже, но признава, че става все по-трудно да се защитава въпросното мнение."

  Вината може ли да бъде колективна, освен като прийом за размиването и?!

  I Want To Believe
 70. 70 Профил на optimu_s
  optimu_s
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#9] от "kki":

  "...словашкият премиер Фицо не просто отказва да приема бежанци - той няма намерение и да инвестира нови средства в хуманитарната помощ за бежанците."
  А нашия засекрети колко милиона струват бежанците на народа.

 71. 71 Профил на pinotgrigio
  pinotgrigio
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Очевидно е че германците страдат от някаква кплективна амнезия.На връх нова година 1000 тарамбуки да издевателстват над самотни жени и полицията да гледа дебилно означава едно нещо: пълна парализа на държавността.Абсолютно информационнен контрпл от страна на тоталитарно-либералното правителство.
  Но германцие си заслужават съдбата никога не са имали нормална подобно на държавност.Изглежда,че като нация са абсолютно първосигнални,следваики винаги някякъв водач.Във момента е една иакукуригала бабичка(дало е икукуригала или някой прави тя да бъде такава е друг въпрос).
  Унищожаването на Германия от тези орди е подобно на начинът по който същите тези германци са унищожили Римската Империя.Разликата във този случай , е че това става по безкръвен път поне за момента.
  Ако някой се интересува му препоръчвам да прочете " Decline and Fall of the Roman Empire" by Edward Gibbon. Незная дали е издадена на български.  Публикувано през m.dnevnik.bg

 72. 72 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#50:"zzatke"]

  казахме ли ви, тъпунгери? казахме! повярвахте ли? не! сърбайте си попарата! и никакво солидарно споделяне на последиците от овчето ви скудоумие - сами си ги чувайте ориенталските улични гинеколози! [/quote]

  Все едно тук примерно в Перник и Враца не се случват такива неща, и то редовно. Стига мерили това лице бре...

 73. 73 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4467 Любопитно

  До коментар [#52] от "pupil24":

  Ти разбира се имаш право сам да определяш за себе си, кои политици и партии са леви или десни.... но, е важно и те как се самоопределят. И къде се намират в политическия спектър. Партията на Меркел е най-голямата дясна и консервативна партия в Германия, на Юнкер в Люксембург, на Боко в България и т.н. всички те пък са част от големия политически десен съюз Европейска народна партия.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 74. 74 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4467 Любопитно

  До коментар [#54] от "Тюфлекчия":

  Виж Тюфлеко, аз добре разбрах твоята теза, просто не съм съгласен с нея.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 75. 75 Профил на zzatke
  zzatke
  Рейтинг: 279 Неутрално

  [quote#72:"yxm09384148"]Все едно тук примерно в Перник и Враца не се случват такива неща, и то редовно. Стига мерили това лице бре...[/quote]

  организирани групови грабежи и сексуални посегателства?! лицемерът си ти. и си и долнопробен лъжец.

  reddit.com/r/The_Donald/
 76. 76 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#72] от "yxm09384148":
  И това ли????
  Долни чакали и децата им са такива
  https://www.facebook.com/844314728955238/videos/874205785966132/?fref=nf

 77. 77 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#76] от "BSRD":

  Добре, аз мога до утре да давам примери на български зверства по време на комунизма, по време на монархо-фашизма, и по време на младата демокрация; отделно терористични групировки на комунисти и други въоръжени отряди.
  И вие ще почнете ама да ама не ама това беше преди ама те не са българи те са болшевици, фашисти, мутри сикаджии (примерно), ама тогава беше война, ама те в онзи край винаги с абили много зле това не се брои...
  Обаче като почне някой мангуст от третия свят да ви обяснява за своите ама да ама не ама те не са като мен, честна дума бате дай левче, вие ще изберете да не му повярвате, защото това ще ви накърни възможността да се чувствате титан на културата и социалното развитие на чужд гръб...

 78. 78 Профил на sorosoidnapravda
  sorosoidnapravda
  Рейтинг: 225 Неутрално

  А тука разни дървени философи ревехя на умряло, че Източна Европа страд аот дефицит на състрадание. Сега същия този хор на либерастки оплаквачки се преквалифицира в европатриоти, с вокалисти Дайновци, Майновци и други барбарони. И никой не ги пита "абе чоджум ти до вчера нали искаше да приемаме бежанци?"

 79. 79 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#75:"zzatke"]организирани групови грабежи и сексуални посегателства?! лицемерът си ти. и си и долнопробен лъжец.[/quote]

  Нееее, изнасилвания в България? Грабеж в България? Нееее, нивгаа. Добре, какъв е смисъла един човек да се прави че такива неща не са се случвали в България и не се случват и сега, а друг да го залива с факти?

  Безспирният поток убийства, побоища, изнасилвания, изхвърлени бебета и т.н.?

  Загуба на време.

  Ако наистина, за да се чувствате удоволтворена в живота, е нужно да вярвате че българи никога не са правили нещо по-лошо от нерпавилно паркиране--няма да ви развалям стратегията за справяне с живота.

  Недейте да четете криминалнта хроника, и това ще помогне да поддържате нужните илюзии. Лек ден.

  П.С. не на "ти" с непознати, лош тон, ниска класа.

 80. 80 Профил на BSRD
  BSRD
  Рейтинг: 707 Неутрално

  До коментар [#77] от "yxm09384148":

  стига с тия мантри и клишета. Ислямския теророризъм и издевателства над бялата раса и немюсюлманите са повсеместни в държавите ни, в домовете ни, всред децата ни са....
  И това ли е обикновен криминален случай и щеше ли да се случи, ако тези звероподобни нашественици не бяха организирано доставени в Европа???? http://www.redicecreations.com/article.php?id=35078

 81. 81 Профил на maginka
  maginka
  Рейтинг: 388 Неутрално

  прави са хората. много от престъпленията в момента, които се извършват от емигрантите се прикриват.

 82. 82 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 388 Неутрално

  [quote#80:"BSRD"]стига с тия мантри и клишета. Ислямския теророризъм и издевателства над бялата раса и немюсюлманите са повсеместни в държавите ни, в домовете ни, всред децата ни са.... [/quote]

  А така. По един полумесец на ръкава, и да ги пратим да бачкат в лагери. А ние ще помаршируваме с факли и после ще спасим Европа от азиатската и африканска сган.
  Е, първо ще развалим еврейския заговор наречен ЕС, после ще си върнем заемите от всички съседи, едновременно с това всички други ще се изправят от колене, и после, като се вдигне пушилка, ще избършем кървите, и всички заедно ще тръгнем на поход срещу Москва...опа, сори...срещу арбите, щото или ние тях или те нас.
  Как е, получи ли се еакулация още по средата?

 83. 83 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 388 Неутрално

  До коментар [#80] от "BSRD":

  Ето, с много поздрави от Фюрера. Няма нищо ново по света. Сменете "евреин" на "мюсюлманин", и направо принтирайте памфлети:

  http://research.calvin.edu/german-propaganda-archive/ww2era.htm#Antisem

  I am a “good German” and a “decent Jew”! Only a Jew has the insolence to make such a claim. I answer it only to reach the public and finally dispatch the absurd notion of the “decent Jew.” The fable of the “decent Jew” is not a German fable that has been handed down by our people and therefore something with educational value, but rather it is a shameless lie designed to lull the host people to sleep and appeal to hysterical weaklings.

  This Jewish method has undoubtedly had some success in the past, and also works today in countries and peoples with democratic foundations that have given themselves over to Jewish control. However, outside of a tiny group of intellectual know-it-alls, no reasonable person in Germany would want to say “decent” and “Jew” in the same breath.

  To the German mind, decency demands absolute selflessness.

  A “good German” works hard and joyfully to serve his people. For him, “making something” has always been a more important result of his creative strength than “making money.” The good German values each creation, each discovery, as a service to the German people’s community that is more valuable to him than the possibility of making money. The best German is not he who makes the most money, but rather he who is of greatest service to his people. I doubt that one can translate this sentence into Hebrew, since it goes far beyond any Jewish understanding.

  And you think you can be a “good German”! True, you do speak German, just as your racial comrades in other countries speak English, French, Spanish, and Polish, but you are no more a German than they are Englishmen, Frenchmen, Spaniards, or Poles, since Jews are a foreign body in every people.

  Your own son — you’ll note than I am well informed — is a “good Swiss,” and your second son is a “good German,” and you think yourself a “good German.”

  You Jews must think your host peoples are stupid! You have always done your duty as a citizen, you claim, punctually paying your not insubstantial taxes, probably because it could not be avoided even after you had taken advantages of all the deductions and loopholes. You have done much good, and carefully recorded every bit of it in order to demand repayment. You have made contributions to maintain historic castles and palaces, and can prove it by letters of thanks from the appropriate officials. And you also have medals from various minor nobles to prove your decency.

  And so you are a “good German,” as if one did not know that you had taken the same steps to gain the esteem of the Legion of Honor, even “earning” papal medals and similar honors just to be safe. Even your noble title that you gained as a court Jew means as little to us as the baptismal water that you had to tolerate in order to join the nobility. Both prove only that there are money-hungry nobles and church proselytizers who ignore the laws of blood and race, just as you do, for their own benefit!

  But now you are losing all your capital holdings in Germany, for the German people and its leadership today are unforgiving in this area. There were times when Jews like you could buy titles, citizenship, religion and stature, just as you could buy plastic surgery for your nose or devices for flat feet. That, however, does not mean that the new Germany of Adolf Hitler has to pay the bills for your investments that you claim to be your due as a “good German.”

  Within your own circles, you perhaps are already saying that it would have been better to become a “good Englishman” or a “good Frenchman.”

  Despite the sensitivity of the democrats to the world’s moaning and groaning, the warmongering incitement of the so-called world press and the agonized howls of those of your nature and religion, the National Socialist people’s and state leadership has only done its simple duty to the German people, namely to investigate and determine the results and consequences that the “good Germans” and “decent Jews” have left behind for the German people, and to ensure that there will never again be a time of unlimited or concealed Jewish domination.

  I say Jewish domination intentionally, for there is no more dreadful tyranny than when world Jews enslave their host people through their willing, bribed, and obedient democratic lackeys.

  Revenge for centuries in the ghetto dominates your thinking, guides your decisions, and dictates your actions.

  Zionism only conceals your true intentions from those blinded circles who see in Jewry a different ideal than the will to totally control the world.

 84. 84 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 501 Неутрално

  [quote#82:"yxm09384148"]А така. По един полумесец на ръкава, и да ги пратим да бачкат в лагери.[/quote]

  ... абе без принуда си наслагахте петолъчки и на ръкавите и на челата... и пратихте собствените си народи в лагерите...

  *** само що толкоз ви е страх от несъществуваща конкуренция... поради параноя или така оправдавате "съществуванието си" + заплати и привилегии, естествено?

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 85. 85 Профил на Narayana Hariomtatsat
  Narayana Hariomtatsat
  Рейтинг: 225 Неутрално

  SPRETE ISLAMSKIA FASHIZM.HRISTIANSKATA CIWILIZACIA ZAGIWA.UNISHTOVAWATE BADEVTETO NA DETATA SI NEMATE LI KAPKA RAZUM?NE SLEDWAITE MUSULMANSKIA ANTIHRIST OBAMA.TOI ISKA DA SASIPE EWROPA.

 86. 86 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 1782 Неутрално

  В последно време всички взеха да обръщат листото по темата за "бежанците". Защо така?...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK