"Poiskaha ni ostavkata. Ne ia priehme."

Сотир Цацаров и Ясен Тодоров на заседание на ВСС

© Анелия Николова

Сотир Цацаров и Ясен Тодоров на заседание на ВСС"Poiskaha ni ostavkata. Ne ia priehme."


Такова заглавие предложи читател за коментар на призива на управляващата партия ГЕРБ и остатъчния Реформаторски блок за колективна оставка на Висшия съдебен съвет (ВСС). В тон с традицията от съвета да информират премиера Борисов с есемеси в реално време днес би било обичайно пак някой да информира някого - защо не? Кого ли точно?


Часове преди да бъде официално обявен докладът на Европейската комисия за България, слухът за извънредно изявление на ГЕРБ обходи възбуждащо медиите във вторник привечер, въздухът затрепери от очакване за сензация. Появи се самият Цветан Цветанов, току-що оправдан заради несъстоятелност и подмяна на прокурорските обвинения (видно от мотивите на съдебния акт), от двете му страни лични партийни дами (едната оглавяваше парламентарната комисия за КТБ, която произведе пародията на доклад - Десислава Атанасова) и председателят на комисията за измененията на конституцията (който прегази правила и процедури, за да подсигури предварително осакатяването на промените - Димитър Лазаров). Свръхсериозни изражения на лицата. Цветанов чете с апломб, съответстващ на тържествения миг - предстои да се произведе събитие, което да стане първа новина на централните емисии вечерта, а и на следващия ден.
Сценка - достойна за евтин гоблен, пресъздаващ комбинацията от глупост, цинизъм и нахалство, която минава за управление на държавата.


Защото


има безброй причини досега за оставката на ВСС. И една причина това да не бъде сега

"Правят се опити за търгуване с политическо влияние, решаване на корпоративни и икономически интереси и овладяване на съдебните институции от страна на неясни кръгове и властови центрове", говори Цветанов.


(Няма да обяснявам защо никак не са неясни, а са ослепително видни "кръговете и властовите центрове" - разказвали сме ги много пъти. Те са същите, в тандем с които управляващото мнозинство осакати реформата на съдебната власт, и техни ментори са главният прокурор и председателят на Върховния административен съд, около които е формирано мнозинство във ВСС.)


Тази особеност - ревизията на реформата - е забелязана в доклада на еврокомисията. И със снощната пиеска управляващите искат да скрият "от народа пред телевизора" видяното от Брюксел, като сложат в един кюп мнозинството на главния прокурор във ВСС, което пази възела, сплел неговата и тяхната власт, с малката група на съпротивата в съвета, благодарение на която в доклада са отбелязани позитивните стъпки на пробива в цитаделата.


Затова се иска оставката на ВСС - един орган, една цялост, дискредитиран от скандали... Но не и оставката на "центъра". На въпроса защо точно сега, тази вечер, точно преди доклада, управляващите се затрудняват с ясен отговор.


А той е ключов, защото скандалите, с които този ВСС разголи пълната си несъстоятелност да управлява почтено съдебната власт и даде основанията да бъде призован за разпускане, започнаха още от формирането му през 2012 г.:


- Изборът на главен прокурор по предначертана неконституционна схема - за да бъде избран именно г-н Цацаров, сочен месеци наред преди това от Цветанов (тогава вътрешен министър) за фаворит за върховния пост в държавното обвинение. Избор по несъществуваща в правния свят процедура - без едновременно и равнопоставено гласуване за всички кандидати - колко голям е бил залогът се вижда сега.


- Прегазването на Закона за съдебната власт в угода на главния прокурор (случаят "Ситнилски").


- Отминаване с арогантен непукизъм години наред на сигналите за нарушения на случайното разпределение на делата, през които текат основните канали на корупцията и зависимостите - до появата на един министър на правосъдието, който измъкна СГС от примката на мафията. (Христо Иванов преодоля свирепата съпротива на ВСС и вкара 17 независими специалисти, които разобличиха софтуера на корупцията в този съд).


- Избор на председатели на съдилища, и то апелативни, според волята на главния прокурор и бламиране на мнението на съдиите (Бургас, Велико Търново, отказът за София са най-новите случаи) и на прокурорски шефове на хора със спорна професионална и морална репутация и затова зависими и верни не на закона, а на този, който ги е посочил.


- Немалко примери на наказване и повишаване на магистрати - с двойни и тройни мерки, не и с принципи.


- Прикриването на сигнали до етичната комисия, председателствана от Ясен Тодоров, включително и на адвокати по търговски дела на СГС, посещавали редовно бившият председател на съда Владимира Янева (чиито имена сега излизат в записите на "Яневагейт", а е можело преди година да се разследват, ако Ясен Тодоров си вършеше задълженията по закон).


- Покриването на най-драстични нарушения като "изгубване на доказателства" (тефтерите на Филип Златанов) чрез отказ на търсене на отговорност от прокуратурата.


- Освобождаване от системата по живо по здраво на одиозни фигури - момчета за поръчки, и то по предложение на главния прокурор (следователят Петьо Петров-Еврото)


- Покриването на "Яневагейт" от ВСС чрез поръчаната от прокуратурата и неясно от кого извършена експертиза на записите - факт, който демаскира мафиотските обвързаности между съдебните фактори, политическата власт и олигархията.


- Есемесът на "човека-свръзка" до премиера и препращането на съобщението да председателя на ВКС Лозан Панов, което трябваше да го сложи на място, но той го направи публичен.


- Отказът на мнозинството на главния прокурор и председателя на ВАС да бъде изяснен източникът от ВСС на есемеса до премиера.


Защо за нито един от тези срамни процеси и събития управляващите и парламента не поискаха оставката на ВСС или не потърсиха отговорност на избраните от тях членове на съвета, каквато възможност законът им е дал? Защо Цветанов не се възмути нито веднъж?


Защото всичките тези позорни подвизи на съвета носят един и същ белег:


вършени са от мнозинството на главния прокурор във ВСС при съпротивата на 6-7 души, искащи промяна и реформа

Както и всички промени на конституцията и съдебната реформа бяха "подпечатани" от главния прокурор след публично известни компромиси на правосъдния министър, след което бяха "сторнирани" с непублично спазаряване на Цацаров с ГЕРБ, АБВ, ДПС, ПФ и остатъчния Реформаторски блок.


Затова снощната постановка на радикална загриженост на Цветанов и ГЕРБ е лъжлива.


И затова не трябва да подават оставка веднага след този призив


Въпреки, че и без саморазпускане на ВСС - нескопосано организираната операция "Отклоняване на вниманието" от тяхната отговорност ще свърши работа за отвличане на вниманието чрез масови медии. Пошъл театър, който трябва да прехвърли вината за критиките в евродоклада към ВСС, но задължително към целия ВСС - вкупом. За да потъне в "първата новина" отговорността на "центъра", формиран от тайната обвързаност на мнозинството на ВСС (разбирай главния прокурор) с политико-икономико-олигархичната власт, с която взаимно си пазят гърбовете.


 И не изключвам този театър да е бил договорен с главния прокурор

Сега неговите хора във ВСС ще излизат с гръмки декларации за намеса на политическата власт в съдебната, властта ще се пъчи популистки, че се е загрижила за справедливостта и затова се намесва, ще се създава напрежение и имитация на разкол между Цацаровото мнозинство във ВСС и управляващите...


А невидимият (за публиката) резултат ще бъде просто качване на цената на... прокуратурата. Не реформа, на прокуратурата, за каквото пише и в току-що официално оповестения доклад на Европейската комисия - реформа, която да осигури качествени разследвания и присъди за нарушения и по високите етажи на властта и престъпността.


Затова намирам закачката в заглавието за адекватна на ерозиралата ни държавност: Механизмът, по който се управлява държавата, не е този, който виждаме по телевизора. "Някой" не позволява промяна и си казва условието - без оставка. Някой от ВСС сигурно му докладва с есемес "Не я дадохме".


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (79)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на carmello
  carmello
  Рейтинг: 730 Неутрално

  мафията си има Територия у нас

 2. 2 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 2032 Неутрално

  Ами nie shte vi ya napishem i shte vi napravim predlozhenie, na koeto nyama da mozhete da otkazhete!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 3. 3 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1211 Разстроено

  Покриването на "Яневагейт" от ВСС стана поради реалната опасност Румяна Чаналова да изнесе някои нелицеприятни факти за Премиера. Поради това, чрез поръчаната от прокуратурата и неясно от кого извършена експертиза на записите, се ликвидираха неудобствата и главоболията на Бойко. Това е факт, който демаскира мафиотските обвързаности между съдебните фактори, политическата власт и олигархията у нас!!!!

 4. 4 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 520 Неутрално

  Оставка на ВСС - да, но бавно и напоително да се обясни защо. Аз с няколко думи бих обобщил така - защото група хора от ВСС са продали душата си на ДС куклите които дирижират целия ни преход. И защото е нужна тоалетна хартия да избърше задниците на управляващите. Но както казах - търпеливо да се обяснява, още скандали да излизат, за да може най-после да схване матряла.

 5. 5 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 531 Неутрално

  "Сценка - достойна за евтин гоблен, пресъздаващ комбинацията от глупост, цинизъм и нахалство, която минава за управление на държавата."
  --------------------------------------------------

  и свързаният с това :

  "Затова снощната постановка на радикална загриженост на Цветанов и ГЕРБ е лъжлива. Нескопосано организирана операция "Отклоняване на вниманието" от тяхната отговорност. Пошъл театър, който трябва да прехвърли вината за критиките в евродоклада към ВСС, но задължително към целия ВСС - вкупом. За да потъне в "първата новина" отговорността на "центъра", формиран от тайната обвързаност на мнозинството на ВСС (разбирай главния прокурор) с политико-икономико-олигархичната власт, с която взаимно си пазят гърбовете."
  -------------------------------------------------
  Нямам какво друго да добавя ( а и не е нужно) !

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 6. 6 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 461 Неутрално

  Сега е момента тези 6-7 души да се разграничат от мнозинството на Цацата и да се обявят за колективна оставка на ВСС - включително от постовете, които дават право да са част от съвета - особено важно за Цацата и Колев, а не да пригласят на кликата на Цацаров!
  А хората, като гражданско общество трябва да натискаме след това тези 6-7 души да заемат отново полагаемите им се места в един нов ВСС!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 7. 7 Профил на Simeon Stankov
  Simeon Stankov
  Рейтинг: 217 Весело

  "Правим се на луди, до последно, няма да искаме да Ви викаме повече ... "

 8. 8 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 856 Неутрално

  Няма да има никаква реформа докато Главния Прокурор не бъде избиран чрез преки избори - както Президента.

 9. 9 Профил на revenant
  revenant
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Абе, къде е боко? Губи ми се напоследък, доган да не го е пратил в Шервиньо? Чух, че там било модерно да си пращат любовниците напоследък.

 10. 10 Профил на ages
  ages
  Рейтинг: 870 Неутрално

  Много точна Петя Владимирова! Респект!
  Империята на злото на Пеевски-Цацаров-Борисов се пропуква.

  Защо ако не да?!
 11. 11 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Неутрално

  Браво , Петя !
  Добре ,че все пак има някой различен от основната маса слугинска българска журналистика , която е коленичила в неприлична поза пред "дюкяна" на властта.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 12. 12 Профил на marker
  marker
  Рейтинг: 682 Неутрално

  Циркаджии в евтин спектакъл.
  Само те не искат да се видят, че са оср@ни до уши.

 13. 13 Профил на Безуспешно чакащ промяна
  Безуспешно чакащ промяна
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Всички клатим, ама ще падне ли... няма ли да падне... Предстои да видим в новия епизод на "Реформирай сега!"

  Вече си взех пуканки, защото драмата става все по-голяма.

  Леко обезчовечен...
 14. 14 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 464 Неутрално

  Оставка за Борисов, стига толкова. Пробвахте се, не става.

 15. 15 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 838 Весело

  До коментар [#9] от "revenant":
  [quote#9:"revenant"]Абе, къде е боко? Губи ми се напоследък[/quote]

  Диуретици,бета-блокери,АСЕинхибитори.................
  Не е лесно началниците да те шибат по манерката!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 16. 16 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3902 Неутрално

  Местопрестъплението България.

 17. 17 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 832 Весело

  Някои хитреци искат да направят преврат "отвътре" в съдебната система и по конкретно във ВСС и то с всички средства..... ама не им се получава... язък.....

  Гиньо Ганев в 1990-91 направи, чрез Конституцията, Съдебната власт наистина достатъчно стабилна и достатъчно независима от политически преврати....

  Абе все пак е завършил и практикувал право, пък и е зет на Кимон Геогиев ....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 18. 18 Профил на leslin
  leslin
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Бойко да препрати смс-а на Цветанов,за да го постави на място.

 19. 19 Профил на bathsheba
  bathsheba
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Г-жо Владимирова, а как ще анализирате:
  1. Декларацията и на РБ
  2. Отговора на ВСС (само един против и един въздържал се).

 20. 20 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 868 Весело

  ''...Сценка - достойна за евтин гоблен, пресъздаващ комбинацията от глупост, цинизъм и нахалство, която минава за управление на държавата...''

  Лош театър, да! Но за това не са виновни актьорите и режисьорите. Те така и толкова си могат. Големият виновник е природонаселението - публика, което ръкопляска безмълвно, и още по лошо, ИЗВИКА ГИ НА БИС!

 21. 21 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 461 Весело

  Вече и официално е факт, не я приеха....

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 22. 22 Профил на the next K
  the next K
  Рейтинг: 426 Неутрално

  двете магистралки Спаска и Яска си нещо говорят, шушукат...

  "Who controls the Past controls the Future; who controls the Present controls the Past"
 23. 23 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Поредната хирургична дисекция на смърдящото статукво от страна на Петя Владимирова. Жалко, че нямаме повече такива журналисти....

 24. 24 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 793 Неутрално

  Pozdravlenia za zaglavieto i kato

  izpisvane i kato smisul si struva.

  Zaintiguva da bude procheteno napisanoto.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 25. 25 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  Добра ретроспекция и въпроса е кое е яйцето и кое кокошката, т.е. кое първо трябва да се промени, съдебната система ли или политичèското представителство.
  Първото е на вид по-лесно, но няма как сами да се променят, вижда се и от днешното им решение.
  Второто е по-трудно, то зависи и от нас, как и за кого гласуваме, а и след като гласувме дали как ги контролираме.
  Но все от някъде трябва да се започне и най-добре е от двете заедно, но забележете, в първия случай зависи от (не)желанието на ВСС да се разпусне и във втория пак от (не)желанието на НС да се саморазпусне.
  А ако се случи втория сценарий, за нас няма да бъде никак лесно да се консолидираме и изберем свестни хора, изобилието на които е доста ограничено.

 26. 26 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  "Сценка - достойна за евтин гоблен, пресъздаващ комбинацията от глупост, цинизъм и нахалство, която минава за управление на държавата."

  По-точно, едва ли може да се каже.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 27. 27 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Герб е това, не е шега работа. Но сме още м. януари и му се вижда края. Никой обаче не пише името на премиера.

 28. 28 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1517 Весело

  До коментар [#15] от "navy":


  [quote#15:"navy"]Диуретици,бета-блокери,АСЕинхибитори....[/quote]
  И валидол венозно....
  за чувство най-фамозно...

 29. 29 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 501 Неутрално


  Най-важните моменти:
  1. Цацатов е е избран от "охранителя". КОЙ му е казал до го направи
  2. Всички "реформи" на ГЕРБавите се "съгласуваха", т.е. приемаха от Цацатов. Так им е казал КОЙ.
  3. Мнозинствот на Цацатов прави във ВСС каквото си иска. По указание на КОЙ.

  КОЙ не си подава оставката.
  Трябв ада се иска оставка на ГЕРБ и на цацатов!
  Това е!

  ОСТАВКА ГЕРБ!!
  ОСТВАКА!!

  ВИЕ СТЕ КРЕАТУРА НА КОЙ!

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 30. 30 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7601 Неутрално

  Тия двамата на снимката,ръководени от третия едрогабаритен,а той пък ръководен от един любител на пауни,а той пък направляван...Боже,много дълга стана редицата.Като свински черва са навързани и толкова години се мъчим да ги разплетем,а те все повече се оплитат.

 31. 31 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 3404 Неутрално

  ВСС, за подигравка станахте. Не се ли усещате?
  ОСТАВКА!!!

 32. 32 Профил на blaueaugen
  blaueaugen
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Заглавието цепи мрака, поздравления!

 33. 33 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Дали и този път ще се измъкнат?
  Що ми се струва, че останките на РБ имат последен шанс да ни се извинят като напуснат потъващия кораб на Борисов в този момент.

 34. 34 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  Изпълнителната Кунева изпълни още едно изпълнение... Г-жо Кунева, язък за дипломата от СУ! Има си процедури, протокол и прецеденти за тая работа - разтурянето на ВСС, демек! Не става с блестящи хрумвания.

 35. 35 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 911 Неутрално

  "Механизмът, по който се управлява държавата, не е този, който виждаме по телевизора"

  О-о, мисля, че точно това е механизма, добре смазан и нагъл, механизъм на пренебрежението към законността. В този механизъм има, засега, само едно неизвестно - кога ще започнат да бият?!

 36. 36 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#17] от "boby1945":

  И тая доживяхме - макар че какво ли се чудя - радваш се на Бай Ташко с кодовото име Янко, няма как да не защитаваш охраната му...

  www.soundcloud.com/x2805
 37. 37 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Браво Петя! Добър призив към гражданското общество да поиска оставка на арогантната властваща върхушка! А има ли такова гражданско общество?

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 38. 38 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#13] от "Безуспешно чакащ промяна": ≪Всички клатим, ама ще падне ли... няма ли да падне... Предстои да видим в новия епизод на "Реформирай сега!"≫

  Не знаеш ли вица за гладната лисица, която като видяла че на овена нещо се клати между задните крака, тръгнала слад него, като решила, че това, което се клати толкова, няма как да не падне. И тогава тя ще си хапне до насита.

  Е, клати се, но не пада! И лисицата така си умряла от глад, защото не знаела, че не всичко, което се клати, пада.

  Впрочем, и да падне, и да успее Радан по някакво неземно чудо да стане премиер и да има конституционно мнозинство в парламента, реформа може да има, но файда за народа и за държавата няма да има. За тях нещата дори ще се влошат. Защото за сега нито една от парламентарните партии не иска да направи такава реформа, която да е полезна за държавата и за народа. Всяка от тях иска такава реформа, която да е изгодна за тях (за тяхната партия) и за обръча от фирми около тяхната партия.

 39. 39 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#20] от "yorddj": ≪Големият виновник е природонаселението - публика, което ръкопляска безмълвно, и още по лошо, ИЗВИКА ГИ НА БИС!≫

  На калпавите и некадърни политици народът им пречи. Интересно, като не го харесват, защо не го оставят да се управлява сам, а те да си намерят друг народ и друга държава, които няма да им пречат да ги управляват както си искат? Защо, по дяволите???

 40. 40 Профил на cintaksis
  cintaksis
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Умирам от скука да чета всеки ден едно и също от 1990 година насам. Никой не иска да си подава оставката, всеки смята, че е прав- същинска Вавилонска кула.

 41. 41 Профил на Veli
  Veli
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#25] от "tsvetko_51": Свестни хора има много, но не искат да се занимават с политика. Иска се много сила, да не те пречупят и да останеш свестен. Жертвата е голяма и желаещите са много малко.

 42. 42 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2703 Неутрално

  До коментар [#33] от "bawarec":

  Няма...! Кунева е захапала здраво кокала и всички останали НДСВ-ейски помияри покрай нея, ръмжат злобно! Няма да се откажат, каквото и да става...! Все измислят нещо, все преговарят, все някакви нови срокове...! Чупки в кръста и театрални стойки! Сега ще имитират дейност, покрай предложенията на Кунева, за някакъв антикорупционен закон, който ще го разискват, поне още една година и към края на мандата, може и да го приемат, пълен с глупави текстове и неработещ на практика!
  Ако искаха нещо реално, досега да се бяха разбрали и РБ, да е единен политически субект, с ясен председател и политика! Кунева, обърка провеждането на конгрес, Настимир си запазил марката РБ... и така! Кунева, много добре се чувства във вицепремиерския си стол, отговорности реално за нищо и предполагам, единствения и стремеж е следващата година, да се уреди на добра служба в Брюксел, покрай задващото се българско председателство!

  Бивш tww09306483.
 43. 43 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 868 Весело

  До коментар [#39] от "glog":
  Защото според населението това е най-доброто. Това лице се явява еманация на българите. И сте абсолютно прави. Той е марката ГЕРБ. ИЛИ ПО-ТОЧНО Е ГЕРБОВА МАРКА. Вие му се радвайте, а на нас ни излиза през носа. Само няма отговор защо при този управленски капацитет, при наличие на това изобилие на държавническа мъдрост, умения и потенциал сме на опашката на цивилизования свят. О, сетих се. Виновен е Костов.

 44. 44 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4219 Весело

  [quote#15:"navy"]Диуретици,бета-блокери,АСЕинхибитори[/quote]

  Другарю лекар с купена диплома. АСЕинхибитори в рецептите са пише така ,,АСЕ инхибитор, а в обикновено писмо или АСЕ-инхибитор, или както са пише в рецептата

 45. 45 Профил на calypso
  calypso
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#8] от "koko65bg":

  И как ще получиш информация за него? От медиите? От телевизора?
  И как Иван от нашето село и Хасан от съседното ще преценят компетентно качествата му, та да гласуват?
  И къде населението избира главния прокурор?
  Нали и сега пряко гласуваме доверие на тия, които го назначават?
  Хм!...

 46. 46 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2232 Неутрално

  “И не изключвам този театър да е бил договорен с главния прокурор”

  Ами хвърляйте боб Владимирова!
  Така поне можете да аргументирате параноята с нещо свише...

  I Want To Believe
 47. 47 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1722 Неутрално

  До коментар [#41] от "Velichka Draganska":


  [quote#41:"Velichka Draganska"]Свестни хора има много, но не искат да се занимават с политика. Иска се много сила, да не те пречупят и да останеш свестен. Жертвата е голяма и желаещите са много малко. [/quote]

  Ако мислим така, значи все едно си казваме, че както е сега, така ще си остане.
  Няма идеални хора, просто трябва да различаваме по-свестните между мераклиите и едновременно да ги подкрепяме и притискаме да не се самозабравят, защото и това се случва.
  Затова и трябва нормална съдебна система, та тези които са се самозабравили, да си получат заслуженото.

 48. 48 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 872 Неутрално

  Голяма Петя Владимирова ! Отново !
  Трябва да си или сляп или малоумен или да имаш пряк интерес от това управление за да го защитаваш. Обвързаностите във властта и управлението на задкулисието отвращават и обезлюдяват България. Резултатите са на лице. Изводите също :
  Докато сме наивно стадо, ще става по-лошо...

  Stupid people make me sick
 49. 49 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3595 Неутрално

  Браво Петя!
  Статия разголваща безпощадно грозните телеса и арогантните противозаконни връзки и зависимости в нашата уждемократична родина!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 50. 50 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 872 Неутрално

  [quote#37:"DartHard"] А има ли такова гражданско общество? [/quote]
  Това всъщност е трагедията на България - липсата на Гр. Об-тво.

  Stupid people make me sick
 51. 51 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3595 Весело

  [quote#38:"glog"]Впрочем, и да падне, и да успее Радан по някакво неземно чудо да стане премиер и да има конституционно мнозинство в парламента, реформа може да има, но файда за народа и за държавата няма да има. За тях нещата дори ще се влошат. Защото за сега нито една от парламентарните партии не иска да направи такава реформа, която да е полезна за държавата и за народа. [/quote]
  Ъ?
  Значи дори и да се извърши истинска реформа, за народа щяло да стане по-лошо, защото (видите ли) нито една парламентарна партия не я искала. Така ли?
  И по каква незнайна логика достигна до това умозабълбукащо заключение?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 52. 52 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 1013 Весело

  "Правят се опити за търгуване с политическо влияние, решаване на корпоративни и икономически интереси и овладяване на съдебните институции от страна на неясни кръгове и властови центрове", говори Цветанов.

  Цвъки е пич! Чудя се защо още не съм гласувал за него... Този човек само истината говори! Пророк! Превеждам:

  "Правят се опити за търгуване с политическо влияние,"...
  Истина. Прави се опит най-после обществото да използва политическото си влияние и да получим правова държава!

  "решаване на корпоративни и икономически интереси"...
  Точно в целта! Най-после да се решат икономическите и корпоративни интереси на българските граждани от независим съд и истински правов ред.

  "овладяване на съдебните институции от страна на неясни кръгове и властови центрове"
  100% вярно! Опитът е да разкараме от съдебните институции ясните кръгове и властови центрове, които не допускат закона да е над всичко. И да, още не е ясно кои ще са кръговете и центровете, които ще изградят правовата държава. Откъде да знаем кой няма да пусне следващия път Цвъки от затвора?...

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3595 Весело

  [quote#17:"boby1945"]Абе все пак е завършил и практикувал право, пък и е зет на Кимон Геогиев .... [/quote]
  Абе знаем бе!
  При вас способностите и знанията се предават по шуро-баджанашка линия!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално


  Госпожо Владимирова !
  Съгласен съм с Вас до последната запетайка ! Вие правите пълна аутопсия на умрялата власт и прокуратура, но умряла само за обществото и ОБОДЕСТВЯВАНА от ДС-ченгетата, мафията и правителството ! Благодаря Ви,че Ви има !

  ПП Айде, сега обърнете внимание, как ще Ви засипят с укори милиционерите в " Дневник ", предвождани от " Напаст " ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 55. 55 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално


  ОБОЖЕСТВЯВАНА

  Моля ща извинение .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 56. 56 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4219 Весело

  ,,...(Няма да обяснявам защо никак не са неясни, а са ослепително видни "кръговете и властовите центрове" - разказвали сме ги много пъти....,,

  Точно и ясно като партиен секретар пред събрание на партийната група. И като чета как ДСБ-арските комунета ти са радват на точния ти доклад, направо им са кефя как преди време когато лекичко направи забележка на техния кумир Радан веднага та искараха каква ли не, а сега та ползват като техно знаме

 57. 57 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 1321 Неутрално

  Владимирова,не очаквах,че ще се принизите до ниво Близ.Статията Ви е поръчкова и тенденциозна.Натрапчива е медийната война която води Икономедия в защита на определени псевдо политици!

  Истината няма пресечна точка с популизма на БСП
 58. 58 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4219 Весело

  [quote#54:"niksan1"]Госпожо Владимирова !
  Съгласен съм с Вас до последната запетайка ! [/quote]

  Как няма да си съгласен щом като вашата максима е ,,врагът на моят враг е мой приятел,, дори да е комунист

 59. 59 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  До коментар [#17] от "boby1945":

  " Някои хитреци искат да направят преврат ... "


  Някои дебили искат да коментират статията и да застанат твърдо до други дебили ... !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 60. 60 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  До коментар [#58] от "сидер":

  " Как няма да си съгласен щом като вашата максима ... "


  Кои сме ние ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 61. 61 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4219 Весело

  [quote#54:"niksan1"] Благодаря Ви,че Ви има !
  [/quote]

  Ми да ДСБ-арите винаги благодарят на социалистите, че ги има да им бъдат съюзници. Още от Костинбродската афера са прегърнахте като съюзници в борбата ви срещу ГЕРБ. помним еднаквите ви заклинания ,,ГЕРБ вън от властта,, а после са присламчвате за да играете троянският кон на БСП в това управление

 62. 62 Профил на franklin
  franklin
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  "Сценка - достойна за евтин гоблен, пресъздаващ комбинацията от глупост, цинизъм и нахалство, която минава за управление на държавата."

  Тъжната истина...

  "На света има само едно нещо по-лошо от насилието - това е капитулацията пред него." Амос Оз
 63. 63 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  До коментар [#61] от "сидер":

  " Ми да ДСБ-арите винаги ... "


  Сидере, предупреждавам, че мога да бъда рязък и с остър език, когато някой дори мислено ме поставя до социалисти и комунисти, от които три поколения от моето семейство, жестоко си изпатихме !
  И друго : Никога не съм бил член на ДСБ ! Нещо повече - на 25.5.2014 година организирах 17 човека, а на 5.10.2014 година, организирах 19 гласа ЗА ГЕРБ !
  Ако искаш да спориш с мен - няма проблем, но, ако искаш да тролиш глупости за моя сметка, по-добре се откажи, защото ще ти отговоря, както заслужаваш и ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ, ЧЕ ЩЕ БЪДА БАННАТ !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 64. 64 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 840 Любопитно

  "Poiskaha ni ostavkata. Ne ia priehme."

  Това SMS на Цацата до Прасчо ли е?

  Да разлая троловете!!
 65. 65 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 840 Весело

  До коментар [#63] от "niksan1":

  Л@й*ометите са се включили! Цвъкат минуси, сякаш на изходите си имат вентилатори!

  Да разлая троловете!!
 66. 66 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 840 Весело

  Всички пишмян-журналисти от "Телеграф"; "Монитор"; "Канал-3"...
  заработват овертайм да цвъкат минуси! Няма ли КНСБ, бе!

  Да разлая троловете!!
 67. 67 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4219 Весело

  [quote#60:"niksan1"]Кои сме ние ? [/quote]

  Ми да, щом като вие ,, умните,, и автентично десните не знаете кои сте вие защо ма питате, значи, нито сте десни, нито автентични. Защото някакви си ,,умни и автентични,,десни да имат за лидер, човек който е знаме за някои по така среди и той с умиление да си го припомня във фейса, за мен нито сте умни нито десни, а едни объркани хора. Аз никога не бих тръгнал след такъв лидер. След Костов, по бих приел за лидер на ДСБ, Екатерина Михайлова, Надежда михайлова, Петър Москов

 68. 68 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#43] от "yorddj": ≪Защото според населението това е най-доброто. Това лице се явява еманация на българите.≫

  Народът гласува за тая партия, която, според него, най-добре го управлява, като изхожда от своите, от народните интереси, а не от интересите на такива, като вас или като медиите. Той не се интересува от теории и от ценности – интересува се от нивото на стандарта на своя живот и от своите осъзнати интереси. А вашите измислени ценности са такива, че са насочени срещу неговите и срещу държавните интереси. А народът през прехода най-напред беше обран до шушка, а сега, 30 години по-късно, неговият жизнен стандарт е долу-горе на същото равнище, каквото е било през 1989 година. Живее в такава несигурност, в каквато не е живял от 1965 година насам. Че и от 1947 година насам.

  Или, накратко: Вие предлагате и когато управлявате предоставяте на народа нещо, което на него не му харесва. Това, което ГЕРБ му предлага и му предоставя по време на своето управление не му е достатъчно, но го предпочита пред това, което вие му предлагате и предоставяте. И той гласува за ГЕРБ.

  Така че народът не ви е виновен. Вие мислите и се грижите за своите и само за своите интереси, а той гласува за тези, които, според неговата житейска практика, макар и малко, но все пак се сещат и за неговите интереси.

 69. 69 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4219 Неутрално

  До коментар [#63] от "niksan1":

  Извинявай, че съм те прикачил към ДСБ, но след изказването на Костов относно оставката на Борисов. И след Костинбродската афера, когато ДСБ, ДБГ сключиха комплот с БСП направо се отвратих от ДСБ. И особено след издиганите на Кънев от Костов за лидер на ДСБ, за когото, Кънев, излизат доста нелицеприятни неща, да не говоря за признанието му, което лично чух, че бил по убеждение с леви възгледи. Това е от мене

 70. 70 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4219 Весело

  "Poiskaha ni ostavkata. Ne ia priehme."

  Другарко Владимирова, защо ползвате заглавие от времето на управлението на оришарски. Когато ГЕРБ като опозиция поиска оставката на кабинет оришарски

 71. 71 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Така ще е. Докато живеем в прасовъдна, а не в правосъдна държава.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 72. 72 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4219 Весело

  "Poiskaha ni ostavkata. Ne ia priehme."

  Такова заглавие предложи читател,,

  Ма другарко Владимирова направо чупите мифката с това заглавие и текста под него. Се едно аз да кажа казам и го лелката от пазара.
  Че и го перефразирате с латинска транскрипция.
  Това заглавие са появи по времето на управлението на оришарски, когато ГЕРБ като опозиция поиска оставката на кабинет оришарски. Те тогава почнаха най масовите протести срещу управленски кабинет след протестите срещу управлението на Виденов

 73. 73 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3035 Неутрално

  До коментар [#69] от "сидер":

  " Извинявай, че съм те прикачил към ДСБ ... "


  ОК, изчистихме проблема .

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 74. 74 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3377 Неутрално

  "- Избор на председатели на съдилища, и то апелативни, според волята на главния прокурор и бламиране на мнението на съдиите (Бургас, Велико Търново, отказът за София са най-новите случаи) и на прокурорски шефове на хора със спорна професионална и морална репутация и затова зависими и верни не на закона, а на този, който ги е посочил."

  Бог да пази и помага на авторката. Че са малко, като нея.

 75. 75 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 531 Любопитно

  [quote#29:"За европейските граждани ГЕРБ=БСП"]Най-важните моменти:
  1. Цацатов е е избран от "охранителя". КОЙ му е казал до го направи
  2. Всички "реформи" на ГЕРБавите се "съгласуваха", т.е. приемаха от Цацатов. Так им е казал КОЙ.
  3. Мнозинствот на Цацатов прави във ВСС каквото си иска. По указание на КОЙ.
  КОЙ не си подава оставката. [/quote]
  +++++ "КОЙ" е червената комуноидна мафия, която ни "управлява" вече 70г., другите са просто нейни високоплатени слуги-марионетки и техните оставки не променят нищо.....

 76. 76 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#68] от "glog":
  Класикът се е произнесъл по въпроса: ''Всеки народ си заслужава водачите!'' В този смисъл народа си е заслужил сам последните места по доходи, стандарт и първите по болести и смъртност в Европа. Радвайте се, че в Африка все още има и по-зле. Но, комуноидо-гербъвата напаст скоро ще стопи разликата. До тогава, пей сърце и се прекланяй пред Боко.

 77. 77 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 2686 Весело

  Това не само статия, а е и Обвинителен Акт!
  Но управлявайщите са заели позицията на Трите Маймуни - не виждам, не чувам, не казвам!

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 78. 78 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 636 Неутрално

  До коментар [#76] от "yorddj": ≪Класикът се е произнесъл по въпроса: ''Всеки народ си заслужава водачите!''≫

  Понякога дори и гениите бъркат. Та и вашият класик, който и да е той, просто е казал един кретенизъм и сега всички папагали го повтарят.

  Но дори ако е прав, защо, след като не харесвате народа си, не го оставите и не станете част от друг народ, който, според вас, заслужава добри управляващи? Вие и всички български управляващи, които повтарят този безспорен кретенизъм?

  И – апропò! През 1879 – 1914 година същият този народ е показал чудеса от храброст и, особено по времето на Стамболов, България е била една от най-бързо развиваща се държава в света. И дори през 1939 година тя е била на осмо място по икономическо развитие в Европа. А сега е на последно. Не станахме ли последни след 10.11.1989 година, по времето на прословутата демокрация на сегашния политически елит на държавата? Нали това е същият народ? Защо тогава е заслужавал добри управляващи, а сега – не! Или всъщност некадърните, лъжливи, крадливи, корумпирани и компрадирани политици и техните клакьори си търсят начин да оправдаят своята политическа неадекватност с един обявен за гениална мисъл кретенизъм?

 79. 79 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 868 Неутрално

  До коментар [#78] от "glog":
  Нашият спор е непродуктивен. Ти и аз сме хора от различни планети. Никога няма да намерим допирни точки. Опитваш се да провеждаш гьобелсова пропаганда, добре. Прави го! Пропорцията от 70% добре позната истина, 20% полуистини и 10% откровени лъжи докараха Хитлер на власт. Това лови декиш. На тукашното природонаселение. Но, има и други хора, които поназнайват доста неща, дори история, които искрено се разсмиват на подобни манипулации. В заключение ще ти отговоря на основния въпрос, по данни на статистиката всеки ден от България си тръгват от 70 до 120 българи!!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK