Евродокладът - кое не е ясно?!

От правителството на специална пресконференция докладът беше коментиран от министрите Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Меглена Кунева и Румяна Бъчварова

© Анелия Николова

От правителството на специална пресконференция докладът беше коментиран от министрите Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Меглена Кунева и Румяна БъчвароваРазлични думи, различни примери и уж различни проблеми. 15 различни доклада, а препоръките всеки път звучат толкова познато.


И за разлика от снега, докладът по Механизма за сътрудничество и проверка вече е спрял да ни изненадва. Този път дори не трябва да пророкуваме каква ще е реакцията на политици и магистрати. Те опитаха да си измият ръцете предварително с искане на оставки, оправдания кой колко искал да направи, но не му позволили, колко мек, добър и хубав всъщност е докладът.


Но докладът не е мек, нито положителен
Когато 9 последователни години ти посочват едни и същи проблеми и ти отправят едни и същи препоръки, няма как да наречеш резултата положителен, колкото и да се опитваш.


Дори да изберем само положителните примери, след тях винаги следва "но" или "обаче". Защото отдавна няма как да заблудим Брюксел, че говоренето и формалното приемане на промени означават задължително такива.


Да, всяка година думите са различни. Различни са и примерите, посочени в проблемните области. Ако оставим детайлите настрана обаче,


същината е една


- правят се опити за реформа, понякога по няколко пъти, пишат се закони, има някакъв напредък. Той обаче не е достатъчен, а решеното почти никога не се изпълнява ефективно.


Конкретните препоръки дори не изглеждат различно. "Тези ангажименти трябва да бъдат приложени", "следва да напредне в реформите", "следва да се съсредоточат върху прилагането", "България все още трябва да постигне солидни резултати" са думи и изрази, които чуваме година след година. И всяка година те означават едно и също - ако иска модерна и функционираща съдебна система, връщане на доверието в правосъдието и справяне с корупцията и организираната престъпност,


България трябва да положи истински усилия, да продължи с реформите, но и действително да ги приложи


Всяка година след уж толкова ясните и вече познати препоръки обаче попадаме в омагьосания кръг първо на оправдания и обяснения как всъщност посочените проблеми не са толкова големи, след това на нови предложения за реформи, за да угодим на Брюксел, опит и частично прилагане на промените, а накрая идва поредният доклад на ЕК, в който усилията са регистрирани, но резултатът отново е далеч от необходимия.


Догодина ще бъде 10-ата годишнина на доклада. За да бъде по-различен от досегашните, мерките трябва да са драстични, а правосъдната реформа хем да засегне всички, хем да е дълбока, хем - внимание: изпълнена.


Днес обаче дори "политическа воля" за това не се забелязва, а конкретните мерки си отиват с осмелилите се да ги предложат. А докато това се промени, "традиционната препоръка... остава валидна".


Кое не е ясно?!


Всичко, което трябва да знаете за:

Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zidane
  zidane
  Рейтинг: 736 Весело

  ще ви кажа какво - Лустрацията не е ясна!

 2. 2 Профил на Боби Колев
  Боби Колев
  Рейтинг: 1405 Неутрално

  Ето какво не е ясно: каква сила имат тези доклади да променят нещо?

  Защото, както казвате, те си се повтарят 9 години подред.

  И нищо не се променя по същество.

  Защо тогава да очакваме догодина нещо по-различно?!

  Явно на мнозинството българи им харесва така.

  http://www.bbc.com/news/magazine-37612083
 3. 3 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 833 Неутрално

  Всичко би трябвало да е ясно,както и защо България копае в дъното. Но няма в момента политическа формация със значително представителство,която да има политическа воля за радикални промени,гражданското общество е маргинализирано малцинство / ако съдим по протестите /, ОПГ нямат намерение да отстъпят здраво окопани позиции...Единствена, за съжаление, опция остава Брюксел. Въпросът е доколко ЕС,покрай,всички други кризи и проблеми, е готов да раздава шамари и дърпа уши точно на българската червена олигархия....

 4. 4 Профил на Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Буда Леевски / Опашката на свинята /
  Рейтинг: 524 Гневно

  Къде е Цветан , не онзи на мисълта, а Василев...на парите демек...къде издухахте 4 200 000 000 ???

  Простщината победи с ИПОН
 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3686 Неутрално

  Ами на мен не ми е ясно единствено следното:

  Всичките тези хубосии, при това представени "обективно обективно", т.е. с достатъчна доза политическа предпазливост и скопеност, си ги гледаме в оголен и озъбен вид непрекъснато, от години и не само под носа ни, а и връз гъ ... ъъъ ... гърба ни, да кажем така ...

  И сега, О, Боже мой! - някакъв доклад ни бил показал, указал, ама не бил съвсем това казал, да не говорим пък какво и дали бил указал ...

  Жалко е! Тъпо!

  Прочее - въпросният доклад пак, за пореден път указва на българите, че спасяването на давещите се е проблем най-вече на давещите се. И че Господ дава, ама в кошара не вкарва!

  Българите ако искат да продължават да се занимават с биене на чело пред Господ - да не се жалват, ако обичат!
  Кое не е ясно?

 6. 6 Профил на andy614
  andy614
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Те ни плюят,а ние казваме, че това е утринна роса! Това е положението.

 7. 7 Профил на V.Iliev
  V.Iliev
  Рейтинг: 466 Разстроено

  "Евродокладът - кое не е ясно ?!"

  И преди евродоклада всичко беше ясно...

 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2141 Неутрално

  същината е една

  - правят се опити за реформа, понякога по няколко пъти, пишат се закони, има някакъв напредък. Той обаче не е достатъчен, а решеното почти никога не се изпълнява ефективно."Продължава в България да си управлява ДС.Нищо не се променя.

 9. 9 Профил на CanadianCitizen
  CanadianCitizen
  Рейтинг: 352 Весело

  От правителството на специална пресконференция докладът беше коментиран от министрите Томислав Дончев, Екатерина Захариева, Меглена Кунева и Румяна Бъчварова

  А къде е Методиев Борисов? На мач или на спявка ?

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 10. 10 Профил на mtzvetkov
  mtzvetkov
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Не съм сигурен към кой е адресирано заглавието?! към политиците или към обществото и гражданите? Питам се, дали на нас гражданите ни е ясно, че докато не излезем на площада за 2-3 дена без спиране, няма нищо да направят.

 11. 11 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Не е ясно защо този доклад ни се представя като "външен" и "обективен", при положение че просто повтаря доносите и несвързаните аргументи на шепа политици от България и свързаните с тях НПО-та.

  Брюкселските бюрократи вече могат ли да се разхождат без притеснение от ислямистите в центъра на Брюксел?

 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1047 Любопитно

  [quote#0:"статия"] България трябва да положи истински усилия, да продължи с реформите, но и действително да ги приложи [/quote] КОЙ е България? КОЙ трябва да "положи истниските усилия? Боко? Той ли? Президента ли? Парламента ли? Главния прокурор ли? ВСС ли? Политическите партии ли? Гражданите ли? КОЙ ли? Олигарсите ли? Пеевски ли? Частните медии ли? КОЙ? Щото аз не виждам кой? Президента има воля, но няма власт! Ако беше премиер, може би!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  "15 различни доклада, а препоръките всеки път звучат толкова познато."
  Докладчето не съм го чел, ма разбрах, че било като миналогодишното, пък то било същото, като едно, дето го четох преди 5 години. Те секретарките ползват един стар и само сменят датите. Иначе кой би имал време да се занимава с нас? И от къв зор?

 14. 14 Профил на antislav antonoff
  antislav antonoff
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Доклада,за да бъде ясен и разбран,трябва първо да се прочете. А за да бъде прочетен,е трябвало да го напишат с едри букви,да го сложат в твърди корици и озаглавят "Винету".Така поднесен,той щеше да е наистина примамливо и интересно четиво,дори и за тия,които бият книгите,докато си кажат всичко.

 15. 15 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 555 Разстроено

  Докладът за Румъния е изключително хвалебствен и най-вероятно под мониторинг ще остаане единствено мафиотска България !

 16. 16 Профил на Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Дневник:Анкета за или против новият сайт
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Догодина ще бъде 10-ата годишнина на доклада. За да бъде по-различен от досегашните, мерките трябва да са драстични, а правосъдната реформа хем да засегне всички, хем да е дълбока, хем - внимание: изпълнена.
  ---------------------------------------------------------

  Е, във връзка с горните надежди, да припомня само една изстрадана и исторически доказала се народна мъдрост:
  "Нов бардак със стари к...ви не става."

  Та и те така и за очакванията за рязка промяна в поведението на сегашните народни любимци

  Да мразиш е сериозно занимание. Имаш ли толкова време, да се "забавляваш" с това ?!?
 17. 17 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Всичко в доклада е ясно!
  Вървим към подобрение!
  Пред нас са блеснали житата!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 18. 18 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 726 Неутрално

  [quote#10:"mtzvetkov"] Питам се, дали на нас гражданите ни е ясно, че докато не излезем на площада за 2-3 дена без спиране, няма нищо да направят.[/quote]
  Трябва да ви се признае и на вас и на медията, че сте доста упорити в "побутването" да се излиза на протести. ще направя една прогноза като аналогия на заглавието на материала.
  Какво не е ясно?!
  На мен засега все още не ми е ясно коя от олигархичните групировки е в основата на този сценарий за пуч на Правителството. Но това, което се налага очевидно, е че същите фигури НЕ желаят да се направят следващите промени в закона за съдебната власт, търговския и антикорупционен закон. А от промяната/допълването на закона за обществените поръчки на доста от тези тъмни личности им се завива свят. И ще се опитат да създадат хаос на всяка цена. Да видим.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 19. 19 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3598 Неутрално

  [quote#3:"thepirineagle"]Но няма в момента политическа формация със значително представителство,която да има политическа воля за радикални промени..[/quote]
  Нека си отговорим на този най-съществен въпрос.
  Защо въпреки най-естествения стремеж на българите да е справедливост и навременно правосъдие за всеки престъпник, в България е толкова трудно да бъде създадена политическа формация, която ДА ИМА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ ЗА РАДИКАЛНИ ПРОМЕНИ, но освен това да има ЗНАЧИТЕЛНО ПРЕДСТАВИТЕЛСТВО?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 20. 20 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#2:"Боби Колев"]Явно на мнозинството българи им харесва така. [/quote]

  Това точно не е явно!
  Огромното мнозинство от българи много добре разбират за какво отблъскващо блато иде реч, споменет ли са прокуратурата, съда и (липста на) борба с престъпността.
  И искат промяна.
  Искат развите, НО:
  1. Не са излезли"активно" да заяват желанието си. Повече си "протестират" пасивно.
  2. Не са осъзнали още, че ГЕРБ и вожда и учителят им "охранителят" от СИК СА част от проблема - креатури на модела КОЙ, фалшива партия за "европейско развитие", създадена от същия КОЙ да имитира "алтернатива" на БСП/ДпС и спира ВСЯКАКВИ опити за промяна.
  3. Не са разбрали, че ГЕРБ и "охранителят", по силата на произхода си и зависимостите си, НЯМА да се откажат от властта, докато на КОЙ му е изгодно. И разграждането на тоя модел КОЙ трябва да започне с изхвърляне от политиката на ГЕРБ заедно с другите креатури -АБВ, ДпС,БСП, Атака.

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 21. 21 Профил на За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  За европейските граждани ГЕРБ e БСП
  Рейтинг: 587 Неутрално

  [quote#9:"CanadianCitizen"]А къде е Методиев Борисов? На мач или на спявка ?[/quote]

  На инЗтруктаж!
  няКОЙ има да му задава задачки: ти тиквиче така трябва да кажеш, пък цацата така ще отиграе, а ПИКливите агенции на дебелян така ще ви хвалят и двамата, уж сте в различни отбори, Гоце и той така ше те подкрепи, а в БНТ такова предаване ще направи...

  Изобщо 'охртанителят" се занимава с "политика' и изобщо, ама изобщо не със задкулисни договорки

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 22. 22 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3598 Весело

  Вече разбирам, че колкото изказаното мнение е по-опасно за статуквото, толкова по-отрицателен е вотът за него.
  В тази връзка колкото е по-отрицателен вотът за моя пост, толкова по-горд ставам!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 23. 23 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  До коментар [#11] от "12345":

  и несвързаните аргументи на шепа политици от България и свързаните с тях НПО-та. :)))
  .................
  А за свързаните с пеевски, Гоце , доган, цацата , маджо и пашата , ДС- мутрите и т.н.. , КАКВО ще кажеш ???

  BIG AL
 24. 24 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  На тези на снимката им е ЯСНО - че за нищо не стават, негодни , нефелни, заплатаджиии и си го ЗНАЯТ,
  но искат НАС да убедят в противното :)
  Хахахахааааа.....

  BIG AL
 25. 25 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 530 Неутрално

  "България трябва да положи истински усилия, да продължи с реформите, но и действително да ги приложи"

  За начало: по 100 тояги на голо на 230 народни представители на площад Народно събрание.

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 26. 26 Профил на danilo1
  danilo1
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До Храбър - не е съвсем така. Проблемът на десницата в България отразява проблемите между Русия и Европа. Има обширни части в Европа (които са срещу Меркел в момента), които искат да има "съюз"(тактически) с Русия, но това е продиктувано от АМЕРИКАНОФОБСКА позиция на тези елити(Русия е съюзник срещу САЩ). Те приемат, че съобразяването на Меркел със САЩ(и противопоставянето на Русия) води Европа към пропастта и бежанците са оръжие на американците за унищожаване на Европа. Тъпо, но така го виждат. Това е точно позицията на Богдан Филов от нашата история. Имаш малки англофилски партии и обширна десница(и слаби русофили), която ТУ е за съюз със СССР, ту против, ТУ с Германия, а накрая объркват всичко. Този подход е стара игра на Москва срещу Европа и досега успешно се прилага. "Проблемът" е че Меркел не захапа засега тази въдица и държи на евро-атлантизма(и съюза със САЩ). Затова Борисов приема високомерно доклада от Брюксел, защото счита че "Меркел" го критикува от проамерикански позиции(играе с Радан и Христо по ЦРУ-връзка, така вижда простата му глава нещата), а той като по-голям играч(заедно с групичката на Качински, Орбан и други) работят за силна Европа(независима от САЩ и Русия). Късогледство на макс. Затова Борисов и ГЕРБ в момента са опасни за България, защото влязоха в капана на КГБ и не се знае до каква катастрофа ще ни доведат. Борба му е майката.

 27. 27 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1441 Весело

  Целият нефелен, простоват гербаджийски "елит" е изкаран по сайтовете- форумите - да пише :
  Власт е това , бе ...Власт на мутрите !
  Трябва да се пази :

  BIG AL
 28. 28 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 825 Неутрално

  Преписали са предишния доклад.
  Не са отчели напредъка, който имаме във всички сфери.
  Ето, имаме нов министър на правосъдието.
  Избра се ново ръководство на ВСС...
  Какво са все недоволни!

  "Работа, Работа, Работа" - Бягай далеч, когато некадърник издигне такъв лозунг!
 29. 29 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 825 Неутрално

  "Дневник", от хунвейбин-групировката на цацаратурата- "План Бе", май са ви хакнали системата за гласуване

  "Работа, Работа, Работа" - Бягай далеч, когато некадърник издигне такъв лозунг!
 30. 30 Профил на Музар
  Музар
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#27] от "BIG AL":
  [quote#27:"BIG AL"]Целият нефелен, простоват гербаджийски "елит" е изкаран по сайтовете- форумите - да пише :
  Власт е това , бе ...Власт на мутрите !
  Трябва да се пази :[/quote]

  И да цъка минуси!

  До коментар [#26] от "danilo1":

  Споделям напълно мнението ти!

  Гласът на разума е тих, но не се успокоява, докато не бъде чут." Бъдещето на една илюзия" Зигмунд Фройд
 31. 31 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 816 Неутрално

  [quote#1:"zidane"]Лустрацията[/quote]
  Отлична мантра за дясната агитка за още 50-60 г. И продължавайте да си гласувате за сикджийската мутра - потомствения антикомунист и евроатланти.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 32. 32 Профил на Ivan Stefanov
  Ivan Stefanov
  Рейтинг: 409 Разстроено

  Какви доклади, какви реформи, какви пет лева?
  Аха, на крива съдебна система, липсата на реформи и пречи.

  Главният въпрос е откъде да намерим честни и почтени прокурори и съдии, които да вкарват престъпниците, в това число и на най-високо ниво, в затвора.
  Уви, няма такива прокурори и съдии, още не са се родили.

 33. 33 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Цацаров го определи: "докладът не е унищожителен", като че ли в супер оптимистичен.
  А той си е супер срамен всъщност.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 34. 34 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1503 Неутрално

  До коментар [#28] от "keen":

  Напротив, отчела са всичко.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 35. 35 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8551 Неутрално

  На нас всичко ни е ясно.Не е много сложно за разбиране,освен ,ако не искаш да разбереш.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 39. 39 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 813 Неутрално

  На мен лично не ми е ясно защо европейските лидери продължават да се прегръщат и потупват по рамото с "управляващите" ни НАЙ-ДОЛНОПРОБНИ МАФИОТИ.

 40. 40 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2017 Неутрално

  До коментар [#10] от "mtzvetkov":


  [quote#10:"mtzvetkov"]Питам се, дали на нас гражданите ни е ясно, че докато не излезем на площада за 2-3 дена без спиране, няма нищо да направят.[/quote]

  Съгласен съм напълно, ако бяхме направили това предо 20-на години още по-добре щеше да бъде, но големия въпрос е какво става след това?
  Имаме ли идея и хора, група хора, партия или каквото и да е, та ако случайно постигнем съгласие за стоенето на площада да започне нещо истинско?
  И не по-малко важно, ще постигнем ли съгласие по между си след това да подкрепим с гласуване тази засега хипотетична група хора/партия, за да може да се конституира "новото" управление.
  А докато правим всичко това, да не забравяме, че все пак трябва да има някаква полиция, та да не се избием междувременно.
  Та стоенето е сравнително лесната част, но останалото..не ак толкова.

 41. 41 Профил на Княз Мишкин
  Княз Мишкин
  Рейтинг: 416 Неутрално

  Истината е че на ЕС не им се занимава да тропнат по масата и да наложат промените. С натиск от тях нещата ще се случат за нула време. Дано ни вкарат в механизма за защита на върховенството на правото час по- скоро.

 42. 42 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3609 Неутрално

  Все чакаме някой да ни освободи. Сега ще чакаме ЕК-то. Има да чаааакаме! Те кого са освободили досега? Най-много да ни заробят още повече.

 43. 43 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 788 Неутрално

  Отношението на Боко и кликата му към доклада напомня поведението на щраус усетил заплаха. Но, това не помага. Лошото е, че комуноидо-гербавата камарила не се плаши от подобни напътствия. Те отдавна не се интересуват от мнението на ЕС и ЕК. Не ги и четат. Интересуват се само от еврофондовете. Щото знаят да усвояват ''едни пари''. Когато европейските средства приключат/2020г./ политиката ще бъде сменена. България ще поеме курс на изток, а капитаните от герП, ДПС,АБВ,БСП и ДС на запад. По острови и полуострови, където са им капиталите.

 44. 44 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 546 Неутрално

  [quote#40:"tsvetko_51"]Имаме ли идея и хора, група хора, партия или каквото и да е, та ако случайно постигнем съгласие за стоенето на площада да започне нещо истинско? [/quote]
  Това си мисля и аз. Още от първите протести в зората на демокрацията. Нямаме идея какво да искаме, няма и група/партия/блок или друго, което да предложи и започне истинското нещо и да успее да не се разпадне по пътя.

 45. 45 Профил на spek
  spek
  Рейтинг: 424 Неутрално

  [quote#11:"12345"]Не е ясно защо този доклад ни се представя като "външен" и "обективен", при положение че просто повтаря доносите и несвързаните аргументи на шепа политици от България и свързаните с тях НПО-та. [/quote]

  Горим от желание като Татко Пу да обявим НПО-тата за вражески агенти платени от Сорос и несъгласните за Пета Колона платена от ЦРУ? Ама то вече има такова място на света, и дори с недостатъчно население, така че дерзайте.

  Чемодан, вокзал, ватник.

 46. 46 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3958 Неутрално

  Чиновниците от ЕС не знаят че нашите не се плашат вече от никакви доклади, ако им бъдат спрени парите за кражби , виж това е вече друга работа!
  Прочие четиримата хубавци на снимката са точен символ !

  klimentm
 47. 47 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 3958 Весело

  До коментар [#45] от "yxm09384148":

  Действително е изумително как в 21 век все още действат методите на пропагандата на коминтерна?!

  klimentm
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK