За прокуратурата, медиите и политическата корупция

Главният прокурор Сотир Цацаров

© Велко Ангелов, Капитал

Главният прокурор Сотир ЦацаровВ събота, 30 януари, главният прокурор Сотир Цацаров даде интервю пред "Нова телевизия". Изявлението му предизвика недоумение у нас. По две причини:


Първо: Значителна част от изказването на г-н Сотир Цацаров беше посветена на "Капитал", "Дневник" и на техните издатели. Защо?


Вместо да отправя квалификации за "Капитал", "Дневник" и издателите им, вместо да нарича труда на журналистите помия, очакваме от главния прокурор да посочи конкретни твърдения или изнесени факти, които смята за неверни. Двете издания са между малкото останали, които реално спазват Етичния кодекс на българските медии.
Не сме получавали право на отговор от прокуратурата. Не ни е известно институцията или главният прокурор да са се обръщали към Комисията за журналистическа етика, ако са преценили, че има нарушение на етичните стандарти. Това е демократичният път за защита.


Ще припомним, че в демократичните общества ролята на медиите е да бъдат коректив на институциите, а от последните не се очаква да злоупотребяват с властта си в отговор.


Колкото до оценките за състоянието на съдебната система и работата на прокуратурата, в "Капитал" и "Дневник" те са резултат от проследяване на фактите и не се разминават значително от тези на различни международни организации. Само преди седмица в мониторинговия си доклад Европейската комисия посочи необходимостта от реформа в прокуратурата, тъй като липсват солидни резултати по дела за корупция по високите етажи на властта.   


Изявлението на главния прокурор е и обидно спрямо журналистите, които работят в "Капитал" и "Дневник". То предполага, че написаното от тях не е продукт на тяхната лична свобода, на спазването на професионални и етични стандарти, а защитава някакви предполагаеми интереси. Журналистите от "Капитал" и "Дневник" застават зад написаното с имената си и защитават идеи и принципи.


Второ: Главният прокурор измисля противопоставяне между издателите на "Капитал" и "Дневник", от една страна, и депутaта от ДПС Делян Пеевски в качеството му на издател, от друга. Защо?


Г-н Цацаров говори за "два лагера, клана... които са в постоянно противоборство", за "двама, които имат своя проекция в медии; които имат своя проекция и в икономиката и които най-вероятно имат свои противоречия, които решават на наш гръб".


От ръководителя на държавното обвинение поради отговорността, която има към обществото, се очаква да бъде по-прецизен в публичните си оценки. Той пропуска да уточни, че единият сочен от него издател е в момента народен представител, който през целия си професионален живот е заемал само позиции в публичната власт и чиито имуществени декларации не предполагат да има "проекции в икономиката" – като започнем от вестниците и телевизиите, които притежава, и стигнем до няколкото големи предприятия и недвижими имоти, в които се появи като собственик през последните месеци.


Притеснителна е вероятността главният прокурор да измисля "конфликт между издатели" с цел да оправдае пасивността на ръководената от него институция спрямо странно забогатели и постоянни богатеещи политици.


Излиза, че ако някой си позволи да пише за Пеевски, той води лична война с него и следователно не трябва да се обръща внимание на написаното. Но водещи световни медии като "Шпигел", "Икономист", "Ню Йорк таймс", "Ройтерс" и много други също пишат, че депутатът от ДПС олицетворява олигархичната система на клиентелизма в България. Следва ли, че техните издатели имат личен конфликт с г-н Делян Пеевски?


Ако трябва да го кажем експлицитно, "Капитал", "Дневник", издателите им и журналистите в тях нямат личен конфликт нито с г-н Пеевски, нито с лидера на ДПС г-н Ахмед Доган, нито с главния прокурор. Както нямаха с мажоритарния акционер на фалиралата Корпоративна търговска банка г-н Цветан Василев, с когото Делян Пеевски работеше в синхрон - от 2009 година "Капитал" предупреждаваше за нередности в управлението и източване на банката, а институциите, в това число прокуратурата, игнорираха тези предупреждения.


Конфликтът на нашите медии е с модела на управление, в който политическа, съдебна, икономическа и медийна власт са събрани в едни ръце, за да бранят политическата корупция. Тези, които защитават и се облагодетелстват от въпросния модел, може да се почувстват лично засегнати от наши статии. Но въпросът е принципен - нека не бъркаме двете неща.


Това е конфликтът - че все още в България има медии и представители на обществото, които отказват да приемат политическата корупция за управленска норма. Отказват да приемат постоянното източване на публични ресурси от банките, обществените поръчки и контрабандата. И за да е съвсем ясно, проблемът не е в забогатяването на някой персонално, бил той лидерът на ДПС Ахмед Доган или депутатът от движението Делян Пеевски. Проблемът е в процеса на непрекъснатото източване на ресурси, което обезчестява институциите, насажда беззаконие, разбива доверието и влошава до непоносимост средата в България.


В този смисъл търсенето на изкуствен баланс между интересите на обществото и модела на управление "КТБ - Делян Пеевски" е абсурдно. Не може да има баланс между законността и беззаконието, между грабителството и натрупването от устойчиво развитие, между подчинените послушни институции и институциите, които защитават гражданите.


Приемаме изявлението на господин Цацаров и последвалите (по странно съвпадение) изявления на г-н Пеевски като недопустим натиск и заплаха. Смятаме, че прокуратурата дължи отчетност на обществото и трябва да говори с актовете си, а не с намеци и с образи от булевардните издания. Припомняме от името на двете редакции поканата за интервю към г-н Цацаров - по правилата на добрите журналистически практики.


Алексей Лазаров, управляващ редактор "Капитал"
Велислава Попова, главен редактор "Дневник"
Галя Прокопиева, изпълнителен директор на издателство "Икономедиа"
Иво Прокопиев, Теодор Захов - издатели


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (75)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf1
  hamiltonf1
  Рейтинг: 3684 Неутрално

  "Вместо да отправя квалификации за "Капитал", "Дневник" и издателите им"...

  Както и към читателите им и участниците във форума на "Днивник"!

 2. 2 Профил на Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Антикорупционен блок-Да Корупция!
  Рейтинг: 2005 Весело

  [quote#0:"cтатя"]"ЗА" прокуратурата, медиите и политическата корупция [/quote] Аз съм ПРОТИВ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 3. 3 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Падаме надолу в рейтингите за икономическа и медийна свобода. ЕС разкрива истината за съдебната ни система в ежегодни доклади.

  Но у нас не работим с факти, а със слухове и клевети. Така е още от "време оно" и явно така и ще бъде.

  А ако др. Цаца и Надзора на БНБ бяха се осланяли на факти фалитът на КТБ можеше и да бъде избегнат. Загубените 2 години на НОрешарски, дошли след жълто предаване в деня за размисъл - също.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 4. 4 Профил на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире
  VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Цаца, не ме вълнуват личните и публични интереси на Капитал и собственика му. Но ти не ставаш, вреден си за цялото общество. Продукт си на ДС олигархията и работиш само в неин интерес. И тези които си те избраха - също.

 5. 5 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 340 Неутрално

  И да е лаем "блатото" на корупция и керванът от взаимовръзки на сраснати свински черва си върви, ние лаем, върховете ни говорят за стабиуност, опитват разни неща, но статуквото е навсякъде от институции до медии и излизане от тресаващето е почти невъзможно в нашия земен живот..освен нещо радикално!

 6. 6 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 570 Неутрално

  "Ако трябва да го кажем експлицитно, "Капитал", "Дневник", издателите им и журналистите в тях нямат личен конфликт нито с г-н Пеевски, нито с лидера на ДПС г-н Ахмед Доган, нито с главния прокурор. "

  От цялото ви изявление лъха някакъв скрит страх. Не сте били срещу гореизброените, но сте срещу модела на управление, който те олицетворяват. Не сте срещу персоналното забогатяване на Пеевски и Доган, но сте срещу "източването на ресурси", което именно тези две лица, както и останалите от невидимата част на айсберга извършват. Хем така, хем иначе.

 7. 7 Профил на Ghost
  Ghost
  Рейтинг: 1107 Любопитно

  "...главния прокурор отправя квалификации за "Капитал", "Дневник" и издателите им, ... нарича труда на журналистите "помия", очакваме ..."

  Уважаеми издатели и списващи Дневник и Капитал, какво друго очаквате от една св&ня, освен да се валя в помията и да хвърля пръски около себе си...???

  Форумът е в будна кома...
 8. 8 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  Цацата е доказан слуга на мафията и една от основните брънки на веригата, която влачим. Тъмният период ще влезе със сигурност в историята на България като мафиотското робство... или присъствие - кой както предпочита.
  Оставка и съд за Сотирчо!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3003 Неутрално

  Само преди седмица в мониторинговия си доклад Европейска комисия посочи необходимостта от реформа в прокуратурата, тъй като липсват солидни резултати по дела за корупция по високите етажи на властта."Най смешното в изказването на Сотир беше,че той игнорира този доклад и посочи като виновници за състоянието на прокуратурата добре познатите агентурни клишета-Иван Костов,Радан Кънев и кръга"Капитал".Хем се смеех,хем ми беше тъжно за Сотир.

 10. 10 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 1749 Любопитно

  Само си пишем, а Цацата продължава да е Главен прокурор, а Пеефски продължава да му дърпа конците.
  А зад Пееф продължават да са Банкя и Сараите

 11. 11 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  Соткир застана на ясна класово-партийна позиция - готов за експонат от музея на комунизма. ЕС дава унищожителна оценка на неговата институция, а той се занимава с журналистите, които вътре в страната показват същото, което вижда и ЕС.

 12. 12 Профил на авторът
  авторът
  Рейтинг: 1123 Неутрално
 13. 13 Профил на lone_wolf
  lone_wolf
  Рейтинг: 2993 Неутрално

  Цацата се вживява в ролята на Вишински, ама го докарва само по физиономия!

  Журналистите са като куче на верига! Колко и по кого ще лаят, зависи от дължината на веригата, отпусната му от Собственика на медията!
 14. 14 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 498 Неутрално

  Време е да поискаме да променят правилата и народа да може да разкарва търтеите от властта. После да спретнем един огромен протест с искане за оставката на Цацаров и след това да натискаме брутално, докато се назначи адекватен главен прокурор. Ако там има истински човек, а не кукла, сегашните закони (мнозинство във ВСС) няма да пречат. И после - тежичко ще им стане на тези продажници, които съсипаха цялата държава за 25г. и ни обраха няколко пъти чрез почти еднакви схеми с политици, мафиоти и банкери. Ако това не се случи ще ни се наложи да си превземем държавата обратно със сила, което е кофти вариант...

 15. 15 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  До коментар [#6] от "abygale":
  Нещо явно ти е много сложно написаното и не можеш да го разбереш (или се правиш, че не можеш). Ще се опитам да ти го обясня малко по-просто -
  Не става въпрос за личен конфликт между лица или "кланове", както удобно се опитва да го представи Бузестия на аудиторията, а за нетърпимост и борба срещу модела, който позволява на лица и кланове да окопират властта, да крадат непрекъснато публичния ресурс и разрушават държавността!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 16. 16 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 1084 Неутрално

  "Капитал" и "Дневник" - не се сърдете само на прокуратурата.
  Вчера рано сутринта случайно гледах прегледа на печата по БНТ 1 - повече от половината време ни показваха, какво пише "Труд", след това "24 часа", "Стандарт", "Сега" и още не зная какво. Нито дума за вас.
  Нямам представа кой командва "Труд" след ченгето Тошо, но чак такова внимание според мен е безсрамно. Дори и да е добре платено.

 17. 17 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1834 Неутрално

  До коментар [#14] от "kki":
  Ако ще се провеждат протести, нужен е друг формат. Излизането на 100-200 души всяка вечер не върши работа. Нужна е умела политическа организация, която да накара недоволните от тоталната хегемония на мафията в държавните институции, а това е почти цялото население на територията, без свързаните с мафията, да ги накара да излязат ВЕДНЪЖ поне и да засвидетелстват гражданската си позиция.

  След това ще се преценяавт и следващи стъпки.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 18. 18 Профил на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире
  VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  До коментар [#16] от "ppopov_67":

  Цитирал си само печатни издания.

 19. 19 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 4292 Неутрално

  Цацата е един неадекватник и страхливец, който Цв. ,и Рмонтираха там .
  .Неговата задача е , не да работи СРЕЩУ мафията ,
  а да се УПОЯВА от властата си, величието си, незаменимостта си ...-осигурена му , между впрочем от същите другари от ГЕРБ-а - с промените в Конституцията ...
  Той е един посредствен 'чип", който знае , на КОГО трябва да бъде задължен и КОГО да не закача- бидейки БЕЗотговорен главен прокурор...
  Той е едно посмешище за поста , който заема ..
  Нито корупцията , нито борбата срешу мафията , няма да има през двете му оставщи години на власт ..
  Той е човек на блатото, на статуквото, от което управлявщи крими елементи ИМАТ интерес ..
  ...

  BIG AL
 20. 20 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 4292 Неутрално

  Герб ще си го носят на ГРЪБ - залепени са за него..:
  Осигуриха му безпрепятствено властване ..)
  ТОВА ще проличи и на бъдещите избори :)
  Няма как да избягат от НЕГО - защото са ЗАВИСИМИ - страх ги е от него ..
  Така е, когато имаш богато КРИМИ минало ..))
  И гражданите ще го разберат - дори и тези, които до сега не са го разбрали :))

  BIG AL
 21. 21 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 575 Неутрално

  Срещу ВАС и НАС е акула. Срещу Боко, Делчо и Сава е цаца!

 22. 22 Профил на kki
  kki
  Рейтинг: 498 Неутрално

  До коментар [#17] от "virtual brain":

  Забелязал съм, че често някой успява да подмени целите на протестите като вгражда разни мангали и тъпи лелки в тълпата. Трябва масивен протест срещу цацата, поне 1мил. на улиците в София. И ако ние не можем да се организираме поради естествени подбуди и елементарно чувство за самосъхранение, значи сме наистина много зле (или голяма част от народа е претопена - връзки с мафията, политиците или просто не са истински българи). Имаме всички необходими платформи, можем да пишем до медии, можем и да поискаме подкрепа от някои политици. Както и да е, много си прав, че тази смешка от 100-200 човека не върши работа. Но ако не направим нещо много скоро държавата съвсем ще се маргинализира, а след 10г. ще ни управляват 100% бат' Сали-та.

 23. 23 Профил на За европейските граждани ГЕРБ=БСП
  За европейските граждани ГЕРБ=БСП
  Рейтинг: 521 Гневно

  Цацаров опитва защита по стария метод - не ме гледай какво правя, слишай какво ти гоовря!
  Ноо, казано е - по делата им ще ги познаете.
  Не се берат смокини от тръне!

  А делата на Цацаров, делата?!
  ТЕ го осветяват като много важна чат на модела на олигархично разграбване. ТОЙ е чадърът позволил "скритото" ограбване на МИЛИАРДИ от КТБ.
  ТОЙ е чадърът позволяващ "изсветляването" на имотите на "пеефски" (т.е. на ДпС).
  Затова така пищи срещу всеки хвърлящ светлина върху мрачниите му (без)действия!

  И накрая, все пак, да не забравяме КОЙ си "го избра"?
  Точно така: "охранителят" от СИК 'си го избра".
  Защото ГЕРБ са за "европейско" и "развитие", докато "пеефски", под чадъра на Цацаров "изведнъж" сътана милиардер.

  Прост охранител в СИК не било мутра,а професия? От такова КОЙ направи премиер,а пък от БКП - ГЕРБ/БСП/ДпС! Борисов:Вие сте прости и аз съм прост - разбираме се.
 24. 24 Профил на millton
  millton
  Рейтинг: 514 Неутрално

  "Ако не го разбираш без обяснение и след хиляда часа обяснение няма да го разбереш". С.Ц. е циник и няма да разбере колкото и статии, книги и анализи да се изпишат. Подмяната на такива като него, отговорни за вземане на решения и предприемане на действия касаещи цяла нация ще стане бавно, постепенно, отдолу нагоре и след натрупване на критична маса.

 25. 25 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#16] от "ppopov_67":

  След ченгето Тошо, агента Петьо!

 26. 26 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 4292 Неутрално

  Той не е напълно неграмотен юрист- от Симеоново...
  Нещо по- лошо е ...
  Корумпиран е и НИКОЙ не може да го РАЗСЛЕДВА- поради едни записи , например... ..Верни или не , НИКОЙ няма Правото да ГО провери )
  Случаен парадокс ли ??
  НЕ, умишлено постигнат РЕЗУЛТАТ , факт , от една банда криминални - УПРАВЛЯВАЩИ и ПРИЕМАЩИ Законите на държавата в Народното ни събрание !!...!!
  Тези неща , умишлено бяха пробутани от гербаджийте, гоцетата, разни патриоти и други отрепки - защитавайки "независимостта" на главния прокурор..
  Е , хубаво, но когато ТОЙ е извършил престъпление ??
  Когато умишлено НЕ разследва или СПИРА разследвания на престъпления ???
  КАКВО става тогава , другарииии ???
  Ами става държава на олигархията , на корупцията , на близкото НИ червено минало,
  на този , който има много пари - и се измъква ,
  изобщо на държава- на посткомунизма , в която на власт е СЛУГИНАЖА , бившия на БКП, потомствения, криминалния с червен ген ...
  Тоева става , с такава държава ...
  И затова хора ,граждани , като малко познатия Христи Иванов са дори герой, национални , защото РАЗБУТАХА това червено блато - за първи път от 25 години насам !!
  Защото ПОКАЗАХА главмата причина, българите да са бедни, нещастни и без перспективи в собтвената си страна ..Особено младите ...
  И тази причина, която е навсякъде около НАС ,
  е СЪДЕБНАТА ни система - по-малко съдиите и 100% - прокурорите 'български " !!???
  Защшото и почтените между тях - са ПРЯКО зависими от Главния прокурор на ...Републиката !!!???
  Република ли сме , наистина ????
  :))))

  BIG AL
 27. 27 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 570 Неутрално

  До коментар [#15] от "virtual brain":
  [quote#15:"virtual brain"]а за нетърпимост и борба срещу модела, който позволява на лица и кланове да окопират властта, да крадат непрекъснато публичния ресурс и разрушават държавността!
  [/quote]

  А бе всичко е на принципа стани ти, та аз да седна. Икономедия са ми неизмеримо и несравнимо по-симпатични от Прас прес, дума да не става! Но ако мислиш, че издателите им са борци за добруване и благоденствие единствено на народа, много се лъжеш. Какво направиха дотук? Спомогнаха за сриването на КТБ, разграбването й и безмерното забогатяване точно на представителите на тоя модел, срещу който плюят. /Не че и те не се нагушиха от цесиите, де./ Спомогнаха за завръщането втори път на власт на тъпата тиква. Добри намерения имали, викаш? Може, ама съм скептик. Но дори и да допуснем тая хипотеза, просто се доказа още веднъж приказката, че пътят към ада е постлан с най-добри намерения.

 28. 28 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 575 Неутрално

  До коментар [#17] от "virtual brain":
  Дълбоко не си прав. Почти цялото население на републиката е недоволно, но си харесва Боко, Цецо, Мико, Волен, Гоце и подобни лица. Резултатите от изборите го показват. Харесват си ги, защото четат техните вестници, гледат техните телевизии, скачат по масите в техните заведения. Комуноидната медийна машина отдавна е посочила виновнка за недоволството - Костов. Днес притуря и нови имена. За да се промени нещо, трябва да се овладее пропагандата. Защото тук ''истината'' е : ''Във вестника пише, че...'' и ''По телевизоро казаха...''

 29. 29 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 586 Неутрално

  По логиката на Цацаров - Пеевски и Радан Кънев имат сексуален конфликт

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 30. 30 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 1260 Неутрално

  От ръководителя на държавното обвинение поради отговорността, която има към обществото, се очаква да бъде по-прецизен в публичните си оценки.

  От ръководителя на държавното обвинение поради отговорността, която има към обществото, се очаква да си върши професионално и безпристрастно работата за която му плаща това общество.

 31. 31 Профил на Хит®ата Св®ака ;)
  Хит®ата Св®ака ;)
  Рейтинг: 575 Гневно

  ТАКА Е!!! АМИН!!!

  Mафията е опасна за Вашето здраве!!! Мафията убива!!!
 32. 32 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Сега ще видим #кой #кого. Много си позволява главният цацаратор, а е догоре оплискан с ...екскременти. Добре е, да му се припомни за едни 100 хиляди евро, които е получавал месечно от една корпулентна фигура. Крайно време е, всички, които тичат по този коридор, да се обединят срещу мафията, която си създаде държава. От солови изпълнения и обиди по тоя и оня, доникъде няма да стигнем.

 33. 33 Профил на Cassi
  Cassi
  Рейтинг: 3242 Неутрално

  Евала! Така трябва, никакво премълчаване.

  И за публикувания анализ в Капитал вчера - поздравления, Цацаров не може гък да каже

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/02/01/2696502_intervjuto_na_sotir_cacarov_-_viarno_ili_neviarno/?ref=cheteno24

  Джордж Бърнард Шоу: „Свободата значи отговорност. Ето защо мнозина се страхуват от нея”
 34. 34 Профил на Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !
  Рейтинг: 230 Любопитно

  Медийните "изяви" на Цацаров са недЪгъви опити да полира имиджа си !
  Клефти като малко паленце, напЪлнило пеМперса !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 35. 35 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2919 Неутрално

  До коментар [#6] от "abygale":
  Жалко, че не си разбрал, че модела на управление е проблем за държавицата ни, а не конкретните хора. Утре ще се обърне палачинка, Пеевски ще влезе в затвора и новият Пеевски ще продължи да унищожава институциите подчинявайки ги на себе си. Примера с Цветан Василев е показателен. С Лютви Местан също. Когато лекуваш една болест трябва да знаеш причината за нея, а не симптомите.

  И това ще мине.
 36. 36 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4623 Неутрално

  [quote#0:"статията"]Смятаме, че прокуратурата дължи отчетност на обществото и трябва да говори с актовете си, а не с намеци и с образи от булевардните издания. [/quote]
  Да припомням ли, че това искане на РБ и стария правосъден министър (отчетност на прокуратурата) бе изхвърлено след намесата на АБВ/ДПС и кооперирането на ГЕРБ с тях?
  Това изискване бе част от отрязаното, което накара Хр. Иванов да подаде оставка, а Радан Кънев и ДСБ да излязат в опозиция.

  Мултигруп и подобните и бяха нужни на ЦК на БКП за да охраняват от конкуренцията активите, които в последствие управляващата клика придоби през приватизацията
 37. 37 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 608 Неутрално

  Ние се чудим защо безславно бездейства прокуратурата, а те четели от сутрин до вечер медии и поучителните ни коментари. От нас поне можеха да се поучат, ама налива ли се акъл в бетонирана лейка.

  Navigare Necesse Est
 38. 38 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10234 Весело

  Този да не взе че да се ядоса, ще вземе да заслабне завалията. Не го дразнете де.

 39. 39 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 804 Неутрално

  Това е то - територията на недосегаемите. Време е ЕК да въвежда санкции и по отношение на цацаратурата и по отношение на парламента....

 40. 40 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8807 Неутрално

  "Не може да има баланс между законността и беззаконието, между грабителството и натрупването от устойчиво развитие, между подчинените послушни институции и институциите, които защитават гражданите."
  Щом Цацаров казва че може,значи може.Той е този в тази държава,която казва,кой е крив ,кой прав и кой ще кара влака.

 41. 41 Профил на arcanum
  arcanum
  Рейтинг: 725 Неутрално

  Кучетата са захапали кокала яко и не пускат до последно.
  ДС мафията, начело с ББ, ще ни обработват до последно.

 42. 42 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  цацата е позициониран на тази пирамида за да пази интересите на определени хора.

  изкъканата от него сбирщина от лъжи и манипулации цели отклоняване на вниманието.

 43. 43 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Сотира,Сотира
  ще опереш пешкира!
  Вече неаме нерви,
  а ти дори не се изчерви!

 44. 44 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 229 Любопитно

  Да попитам, дали някой знае,защо Делян Цацаров и Сотир Пеевски, си приличат толкова много!?

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 45. 45 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2843 Любопитно

  [quote#36:"Храбър"]Да припомням ли, че това искане на РБ и стария правосъден министър (отчетност на прокуратурата) бе изхвърлено след намесата на АБВ/ДПС и кооперирането на ГЕРБ с тях?
  Това изискване бе част от отрязаното, което накара Хр. Иванов да подаде оставка, а Радан Кънев и ДСБ да излязат в опозиция. [/quote]

  Нормално! За "по-малкото зло"! Цацаров е "първа производна"
  Резултатите са "видими"!
  Помня думите на един мъдър човек, турчин по етнос:"Тепегьоз, ачегьоз и боазлия" Нека знаещите го преведат.

 46. 46 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 10234 Неутрално

  Цацата какво се меси тук, а не вижда медиите на пеевски, ама нали са един дол дренки и обслужват доганови интереси.

 47. 47 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 962 Неутрално

  Вече се чудя Цацата с какво толкова го държат - или се е издънил като съдия в Пловдив, или са го хванали да шмърка, или си пада по млади мъже. Във всеки случай, слугинското му поведение и тоталната му зависимост от модела КОЙ са очевидни. Чудно е, тази ненормална ситуация колко дълго още може на продължи.

 48. 48 Профил на Sars Saraktos
  Sars Saraktos
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Е, че кое точно от думите му не е вярно? Не че той не е боклук, депесар, гербераст, корумпе, масон и т.н, но с какво кръгът "Капитал" е по-добър от него, че не се сещам? Разликата е в масонските ложи ли?

  "Който търси истината, Бог вижда..."
 49. 49 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Каквото повикало-такова се обадило има една такава поговорка!
  Каквото искаш да не правят на теб-не прави на другите и тн и тн
  има ощае много мъдрости ,които могат да се дадат като пример ,който регулира отношенията в едно общество!
  И когато ти казват,че правиш нещо ,което не отговаря на такова поведение трябва да се замислиш дали това отговаря на истината ,а не да се обиждаш!
  Не може да участваш в замеряне с кал и да очакваш да останеш чист!

 50. 50 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 4806 Весело

  Цацаров ще иде да цъка белот с Украинският Главен прокурор и Янукович.
  Лихтенщайнската треска ще ги тресе яко.
  Видов ден иде .

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 51. 51 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Недейте да забравяте, че този лично Борисов, Тикеата си го избра и инсталра, и по неговите собствени признания, заедно с дежурния му соло ташак Цецо Голямото Ухо, и с безброй хвалби и комплименти за Цацаров, как бил "най-добрият, как бил ЕДИНСТВЕНИЯТ ДОСТОЕН ЗА ТОЗИ ПОСТ" - цитирам Борисов - и как ... ТЕЗИ ДВАМЦАТА МНОГО ДОБРЕ СИ БИЛИ РАБОТЕЛИ С НЕГО - по времето, когато Борисов бе инсталиран от ДС генералите и кукловодите (и на патологично меркантилното и грабливо лайно-цар) за главен секретар на МВР, СТАНАХА СТОТИЦИ СКАНДАЛНИ ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА И АТЕНТАТИ И ... НИТО ЕДНО НЕ БЕ РАЗКРИТО, ДОРИ ЕДНО! ПОНЕ ЕДНО!
  И че още като съдия Цацаров е дал доказателства, ЧЕ МАФИЯТА МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА НЕГО, тоес КРЪСТИЛИ СА ГО!
  Така напр. е разписвал незаконни СРС-та ДОКАЗАНО В СЪДА, и то по изцяло ЛЪЖЛИВИ ОБОСНОВКИ НА "ПРОКУРОРА на МАФИЯТА", на Д(П)С - Роман Василев, представящ се не за хидромелиоратор или ценен нечий консултант, А ЗА НЕВЕРОЯТНО УМЕЛ, НАЙ-ДОБРИЯТ БРОКЕР НА БАЛКАНИТЕ, ЗА ДА ИЗПЕРЕ И ПОКАЖЕ ЕДНИ ПАРИ...
  И като говорим за Цацаров и участието му в безобразия, нарушения, престъпления - назаконни подслушвания,...да си спомним само, че и Борисов, и Цецо на Кумецо с шестте тъщини апартамента, "семейните си (не)приятелки" и каки СИ ПРИЗНАХА БЕЗ СВЯН, ДОРИ И С ГОРДОСТ, ЧУКУНДУРИТЕ, ЧЕ СА ПОДСЛУШВАЛИ НЕЗАКОННО ДОРИ И ... СОБСТВЕНИТЕ СИ МИНИСТРИ!?! И Цацаров ПАК СЕ ОСЛУША И СЕ НАПРАВИ НА УБИТА ЛИСИЦА, ВМЕСТО ДА ГИ РАЗСЛЕДВА И ИМ ПОВДИГНЕ ОБВИНЕНИЯ.

  И НАКРАЯ - НЕДЕЙТЕ ДА ЗАБРАВЯТЕ, ЧЕ НАСКОРО ТИКВАТА ДАДЕ НА "РАБОТАТА" НА ЦАЦАРОВ...ОТЛИЧНА ОЦЕНКА?!?!?!?
  И само НА НЕГО, Е, И НА СЕБЕ СИ!

 52. 52 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  Ужасен е Цацаров и трябва да се маха, но си помислете, защо всичките прокурори на прехода бяха такива.
  Моето обяснение е, че комбинацията от тъмни петна в тяхното минало и пълната безнаказаност от властта която му дава конституцията и закона за СВ ги прави едновременно удобни за използване от няКОЙ и в същото време не подлежащи на проверка, разследване и наказание.
  Затова освен оставка и смяна на Цацаров е необходима и промяна на структурата на прокуратурата и пълномощията и отчетността на главния прокурор.

 53. 53 Профил на glog
  glog
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#17] от "virtual brain": ≪Ако ще се провеждат протести, нужен е друг формат. Излизането на 100-200 души всяка вечер не върши работа.≫

  Истина е. И тези, на които го казваш, го знаят. Само че нищо не могат да направят, защото народът не им вярва, а без участието на народа масови протести са невъзможни. А народът не им вярва, защото два пъти беше излъган от тях. При зимните протести на 2013 година протестите на народа се използваха за да се махне едно лошо управление, а на негово място да дойде друго, още по-лошо и нетърпимо. През летните протести те се разграничиха от народа, като му казаха без заобикалки, че те са млади, хубави, умни и богати (което означава, че народът не е умен) и че и без народа могат да се спрявят и до постигнат своите цели. И народа ги напусна и ги остави да правят каквото си искат. И вместо за РБ, масово гласува за ГЕРБ.

  Последва одисеята със съдебния министър, който започна подмолна борба срещу премиера чрез инсценираните скандали със записите на Бивол. И едновременно срещу главния прокурор. При това той имà глупавата идея да си послужи, срущу премиера, с позоваване на един документ от Европейската точисия, като излъга за неговото съдържание. А в последвалите действия Радан Кънев направи, заедно с този министър, толкова грешки, че дори и тези, които бяха симпатизанти на ДСП, започнаха да странят от него.

  Последвалите протести, които трябваше да прерастнат в масови, бяха толкова рехави и толкова бързо отмираха, че всички разбраха, че това са безпомощни опити на ПМ и на НПО-тата да предизвикат дестабилизация на държавата, само за да се свалят правителството и в бъркотията те да се опитат да обсебят властта. И съответно се оттеглиха встрани да гледат сеир.

  Да, Радан подготвя НОВ ПРОЕКТ. Но след като той със своите действия разби за броени седмици РБ, кои политически партии биха се съгласили да влязат в неговия нов проект? А и да се намерят такива, от тези, дето на избори вземат по процент и по-малко, техният изборен потенциал е крайно недостатъчен дори да получат това, което получиха на предходните парламентарни избори. Така че заплахите на Радан са смехотворни и колкото повече говори по медиите за това, толкова по-пълен ще бъде крахът на този му прехвален проект.

  Така че те няма как да постигнат нещо сериозно. И това е добре, защото ако успеят да реализират своите коварни замисли, ни очаква бъдеще, в което народът ще бъде много по-зле, отколкото е сега.

 54. 54 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Абсолютно задължително е българските журналисти, цялото българско общество ДА НАКАРА ПРЕМИЕРА БОРИСОВ, И ГЛАНВИЯ ПРОКУРОР ЦАЦАРОВ ДА КОМЕНТИРА СЛЕДНИТЕ ФАКТИ И ДУМИ - ОТ ДНЕС:

  "В съобщението, с което обявява оставката си, Ницу (главният прокурор на Румъния, вече бивш - бел. моя) посочва, ЧЕ СЕ ОТТЕГЛЯ ОТ ПОСТА СИ, ВЪПРЕКИ ПОЛОЖИТЕЛНИЯ ДОКЛАД НА Европейската комисия за Румъния:

  "Въпреки че докладът за механизма за сътрудничество и проверка на Европейската комисия утвърждава резултатите от моята работа като главен прокурор, ТЪЙ КАТО МОЕТО ИМЕ И ПОЗИЦИЯТА, КОЯТО ЗАЕМАМ СА ИЗКУСТВЕНО СВЪРЗАНИ СЪС СИТУАЦИЯ, КОЯТО МОЖЕ (забележете това - ДОРИ И ДА НЕ Е ВЯРНО, САМО ЗА ТОВА, ЧЕ МОЖЕ!?!?! ДА УВРЕДИ ИМИДЖА НА ИНСТИТУЦИЯТА!?!? - но тук явно става дума за морал, професионализъм, респект и самоуважение и др, очевадно непознати за нашите дерибеи и лумпени, хванали се съсзъби и нокти за постовете си, балагинките си и възможностите да изпълняват поръчки и да си пълнят гушите...) ДА УВРЕДИ И ИМИДЖА НА ИНСТИТУЦИЯТА, КОЯТО УПРАВЛЯВАМ, РЕШИХ - КАТО ЗНАК НА ОТГОВОРНОСТ И ЧЕСТ - ПОДАВАМ ОСТАВКАТА СИ"."

  Началото на статията:

  "Главният прокурор на Румъния подаде оставка след скандал

  | 2 февруари 2016 | По света / Редактор Мануел Насименто / обновено преди 2 минути

  Румънският главен прокурор Тибериу Ницу подаде оставка
  Сн.: Официален сайт

  Главният прокурор на Румъния Тибериу Ницу подаде оставка във вторник заради неправомерно използване на ескорт от пътна полиция.
  Скандалът се разрази покрай разследване на Националната дирекция за борба с корупцията (НДБК)..."


 55. 55 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#52] от "tsvetko_51":

  Те не се оказват такива, Цвятко, ТЕ СА ПОДБИРАНИ, ЗАЩОТО СА ТАКИВА - "КРЪСТЕНИ" ОТ МАФИЯТА - или вече корумпирани и компроментирани - Цацаров е подарил почти без пари активи за милиони на червения олигар Гергов, с когото на всичкото отгоре са (били) от една и съща мафия, ооопс, масонска ложа, де. ДС ръководителите и тегните КГБ учители са специализиртали много дълго и прецизно, дълги години всички конспиративни методи на диктатурата, - страхуването, корумпирането, СНЕМАНЕ НА СЪОТВЕТНИЯ СПЕЦИФИЧЕН ПРОФИЛ НА "ОБЕКТА" - като се започне от силни и слаби страни, слабости, пристрастия и хобита, минало, близки, роднини и приятели, постижения и провали, различни евентуални подсъдими и/или укорими, вкл. криминални деяния, които не непременно са публично известни, далавери, корупция, връзки със съмнителни или престъпнилица и групи, незаконни контакти и извънбрачни връзки и слабости, възможности за всякакво изнудване и контрол - напр. чрез семейство, жена, деца, близки, приятели...И взимат естествено и личния характер, качества, гаранции, че може да бъде контролиран и че ще е в състояние да изпълни точно онова, от което те имат нужда...
  Затова колкото е критично важно час по-скоро българите да се освободим от присъствието на този очевидно провален и като човек, и като съдия и прокурор човек - Цацаров, ДВАЖ ПО-ВАЖНО Е МНОГО ВНИМАТЕЛНО СЛЕД ТОВА ДА СЕ ПОДБЕРЕ СЛЕДВАЩИЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР!
  На мен лично ми е интересно след като дълго време през годините Иван Искров се превръна в най-голямата опасност за стабилността на банковата система и финансовата сигурност на България и след като всички коментирахме и се възмушавахме от него и целия управителен съвет на БНБ, който с действията и бездействията си направи възможни безобразията и крупните кражби в КТБ, и след като Борисов и хората му дълго време го защитаваха, след това се ослушваха, а когато фактите вече станаха безспорни дори и за слепите, Борисов се опита да си измие ръцете за назначението на Искров и излезе с тъпото и наистина жалко и недостойно обяснение, че ... НЯКАКЪ АНОНИМЕН ЧИНОВНИК ОТ ЕС (срещу който Искров бе най-пламенният опоненен, между другото!) МУ ГО БИЛ ПРЕПОРЪЧАЛ!?!? И толкоз - в стил "и аз съм прост, и вие сте прости, и затова аз ще си ви лъжа, а вие ще ми вярвате, или ще се правите че ми вярвате, "мижи да те лажем",

  та сега ми е интересно дали Борисов ще опита пак да лъже и да се прави непричьом, че няма нищо общо и с това назначение и че не той по закон го е назначавал, а лумпените и до гуша затънали в далавери, корупция и зависимости от ВСС, или ще излезе отново с някое тъпо обяснение като за идиоти, че някой анонимен (напр. хидромелиоратор, "Реал" Мадрид, или някое гоце) му го е препоръчал.

 56. 56 Профил на tunlas
  tunlas
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Не бива да се забравя че цацаров като съдя държи рекорд по присъди срещу България от Европейския Съд за непразомерни решения. За добре свърпена работа, от Съдя на Мафията го назначиха за Прокурор на Мафията.

 57. 57 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  И още едно нещо, което в никакъв случай и никога не трябва никой българин да забравя, колкото и цялата мафия и шайката й плтени мекерета и лумпени да се опитват да заглушат с разни морфични резонанси, примери за "Реал" - Мадрид, брътвежи и лъжи за хидромелиоративни проекти и гениални етнически модели и прочие лъжи и простотии:

  РАЗКРИТИЯ! Аврамов за Фрог: Доган е в мрежите на МИТ

  *56|4807|02.02.2016

  Димитър Аврамов

  ЕТНОКОРПОРАЦИЯТА НА Доган И ТУРСКАТА АГЕНТУРА СА В ТЯСНА ВРЪЗКА ПОМЕЖДУ СИ, разкрива за Фрог политическият коментатор Димитър Аврамов.

  Сегашните ухажьори на Доган биха могли да си го представят и как в далечната 1992 г. СТОИ ВЕРОПОДАННО ПРЕД ВРАТИТЕ НА ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО В София И МОЛИ ЗА НЕЗАБАВНА СРЕЩА С ТОГАВАШНИЯ ПОСЛАНИК Ялчън Орал. ПОЛУЧАВА ОТКАЗ, защото домакинът е болен от грип, но ГОСТЪТ НАСТОЯВА, ЧЕ СЛУЧАЯТ Е С ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ВАЖНОСТ!?!?!?!

  Срещата е уредена и Доган ВРЪЧВА ЕДИН КУП КНИЖНИНА НА ПОСЛАНИКА, КОЙТО НЕ ВЯРВА НА ОЧИТЕ СИ. ЗАЩОТО ДЪРЖИ В РЪЦЕТЕ СИ:

  =========================

  ТОВА, КОЕТО ГОДИНИ НАРЕД МИТ НЕ Е МОГЛА ДА ПРИДОБИЕ: ИМЕНАТА И ПОДРОБНИТЕ БИОГРАФИИ НА МНОЖЕСТВОНАШИ РАЗУЗНАВАЧИ НА ПРИКРИТИЕ В БЪЛГАРСКИТЕ ПОСОЛСТВА И КОНСУЛСТВА В ЧУЖБИНА, СЪБРАНИ В т. нар. „Оня списък“.

  ====================

  (И това долно същество, този мръсник и национален предател ЕДИН КУП ОТКРОВЕНИ БОКЛУЦИ И ПЛАТЕНИ КЛАКЬОРИ НА МАФИЯТА, КАТО ВАЛЕРИЯ ВЕЛЕВА, АНДРЕЙ РАЙЧЕВ, ГОЦЕ, ПИКАЕЩИЯТ ВЪВ ФОНТАНИ, ПАРЦАЛИТЕ НА ПЕЕВСКИ НАРИЧАТ ... ГОЛЯМ БЪЛГАРИН, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ БЪЛГАРИН, НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПАТРИОТ, ... , НАЙ-УСПЕШНИЯТ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИК,..., "РЕАЛ" - МАДРИД!?!?! Да не говорим, че ... И ДО ДЕН ДНЕШЕН МУ Е ОСИГУРЕНА ГОЛЯМА ОХРАНА НА ДЪРЖАВНА СМЕТКА, КОЕТО ДОКАЗВА И ПРЕПОТВЪРЖДАВА, ЧЕ И РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА СЛУЖБИ, И НА ДЪРЖАВАТА - ПРАВИТЕЛСТВО И ПАРЛАМЕНТ, ИЛИ СА ЧАСТ ОТ ТАЗИ АНТИБЪЛГАРСКА МАФИЯ, ИЛИ ЗА ЗАВИСИМИ И НА КЪСА КАИШКА ОТ НЕЯ, СЛЕД КАТО ВМЕСТО ДА ГО АРЕСТУВАТ И ИЗПРАВЯТ ПРЕД СЪДА ТОЗИ РЕЦИДИВИСТ И НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ, ТЕ ... ХАРЧАТ ГРЕШНИ ПАРИ НА БЕДНИЯ И ИЗМЪЧЕН И ОГРАБЕН ОТ ТОЗИ И ПЕРАЧА МУ ПЕЕВСКИ ЛУМПЕН ЗА ДА ПАЗЯТ ЗАДНИКА МУ!)

  Следва любопитен епизод – срещу мерзкото си предателство Доган ИСКА ДА БЪДЕ ОСВОБОДЕН ОТ „ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ КЪМ България“ !?!?!?!?!(разбирайте – от поетите ангажименти ДА Я ШПИОНИРА!?!?!?), ДА ГО СИГУРЯТ ФИНАНСОВО И УСТРОЯТ В ДРУГА ДЪРЖАВА!?!?!?!?!?!? (най-големият българин и патриот искал ... да му го освободят от шпионските му и дононсически задължения и ангажименти СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ!?!?! И ДА СИ МУ ПЛАТЯТ СРЕБЪРНИЦИТЕ ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО МУ, И ДА СЕ ИЗМЪКНЕ ОТ ДЪРЖАВАТА!!!) Това естествено няма как да стане – негова милост тогава още не знае, че веднъж попаднал в мрежите на МИТ, измъкването от там е невъзможно, а понякога завършва и с трагичен край...

  Иначе „Оня списък“ се посреща с радостна еуфория в турските правителствени кръгове, за разлика от изненадващата скептичност на спецовете в разузнаването. Те познават агентурното минало на Доган в ДС, имат печални спомени от многолетните тежки сблъсъци с нашите специални служби и подозират, че това може да бъде тяхно поредно активно мероприятие, разкрива Аврамов."

  ЦАЦАРОВ, не ни говори за медии и журналисти, не се занимавай с всичко друго , но не и с онова, което ти е работа, ЗАЩО ЛИЦЕТО АХМЕД ДОГАН ВСЕ ОЩЕ Е НА СВОБОДА, А НЕ Е ЗАДЪРЖАН ЗА КОЕТО И ДА Е ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ МУ И ЧУДОВИЩНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ РОД И РОДИНА, ЗА НАЦИОНАЛНИТЕ МУ ПРЕДАТЕЛСТВА (предателствА!!!)? За да е в състояние този не само да не е в затвора, не само да не отговаря за чудовищните си престъпления, НО И ДА УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ ЗАДКУЛИСНО (и това не само по неговите собствени лумпенски самопризнания, но и по ... ПРИЗНАНИЯТА И НА ПРЕМИЕРА НИ БОРИСОВ ПРЕДИ ВРЕМЕ!), и да сваля законни правителства с национални предателства и активни мероприятия на мафията, и да подбира и инсталира свои, вкл. и шефове на служби - ДАНС и други, И НА ВСС!?!?! И ГЛАВЕН ПРОКУРОР И ПРОКУРАТУРА!!!

  Повече очаквайте в анализа на Д. Аврамов във Фрогнюз

 58. 58 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 3220 Неутрално

  Когато Цацаров го сложат на подсъдимата скамейка, когато го осъдят и когато го вкарат в затвора за поне 20 години, тогава и ще се върна да живея в България. Честно, обещавам в името на дедите си умирали за свободата на България!

  Нямам време да отговарям на агенти на ДС
 59. 59 Профил на Rim
  Rim
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Герб носят главната вина за корупцията в съдебната система и в държавата! От кокинов разбрахме, че „главният прокурор” е посочен от сикаджията борисов! В момента България няма главен прокурор. Обществено значимите дела и престъпления са претупани прекратени или въобще не са разследвани! Във всички тях се преплитат две имена - това на „премиерът” борисов и безспорното недоразумение в съдебната система - цацаров! За все-повече хора става безпощадно ясно: България се управлява от мафия с конкретни имена борисов-пеевски/доган, под закрилата на „главния прокурор” цацаров! Борбата срещу мафията е борба срещу борисов, пеевски/доган и цацаров!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 60. 60 Профил на Rim
  Rim
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Обществото и журналистите трябва да върнат темата корупция в центъра на общественото внимание! Опитът за подмяна на темата с измислени проблеми няма да успее! Чакаме оставките на премиера и главния прокурор и подвеждането им под отговорност! Борисов - за случаите „мишо бирата”, „тефтерчето златанов”, „признанията на кокинов за избора на главен прокурор”, „двете каки” , последната пряка намеса на борисов със СМС-ите и.т.н. Цацарков - за слаби резултати в борбата с корупцията и бездействие с власт.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 61. 61 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  Когато избираха Цацаров за гл.прокурор

  Бойко Борисов: "Цацаров е най-добрият окръжен съдия, с когото съм работил като главен секретар на МВР.
  Цветан Цветанов : "Сотир Цацаров има безупречна репутация в Пловдив и това мисля, че е достатъчно, за да бъде избран за главен прокурор."

  Същият, който вкара невинен човек в затвора въз основа лъжливите показания на една продавачка в магазин, без да си направи труда да провери охранителните камери, които в последствие показаха друг извършител.
  Същият, който не си плащал данъците за имотите.
  Същият, който е уреждал изгодни сделки на патрона си Георги Гергов.

 62. 62 Профил на Rim
  Rim
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  Аз, като читател на Дневник и Капитал заставам категорично зад издателите на тези медии и приемам обидите отправени към тях, като обида към мен! Освен оставка и подвеждане под отговорност за престъпно бездействие с власт, лицето сотир цацаров ни дължи и извинение!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 63. 63 Профил на flashlight
  flashlight
  Рейтинг: 229 Любопитно

  ""Капитал", "Дневник", издателите им и журналистите в тях нямат личен конфликт нито с г-н Пеевски, нито с лидера на ДПС г-н Ахмед Доган, нито с главния прокурор. Както нямаха с мажоритарния акционер на фалиралата Корпоративна търговска банка г-н Цветан Василев, с когото Делян Пеевски работеше в синхрон - от 2009 година "Капитал" предупреждаваше за нередности в управлението и източване на банката, а институциите, в това число прокуратурата, игнорираха тези предупреждения."

  А зщо ли институциите,в това число прокуратурата, игнорираха тези предупреждения ? Дали биха отговорили на избирателите (данъкоплатците)? Или "простият народ" няма право да знае???

  Да спориш с простак е безсмислено, достатъчно е да му дадеш повод да си покаже простотията.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 66. 66 Профил на д-р Петроff
  д-р Петроff
  Рейтинг: 518 Любопитно

  Брат Цацаров е винаги със силните на деня. Вече го виждам приклекнал на задни лапички след изтичането на мандата. Оставям на вас да решите пред Кой.

  ПРАВИ КАКВОТО ТРЯБВА ЗА ДА НЕ СТАВА КАКВОТО СИ ИСКАТ
 67. 67 Профил на Косьо Генчев
  Косьо Генчев
  Рейтинг: 310 Весело

  Еееей и вие, от "Дневник" и "Капитал", сега ли разбирате що за животни са и Цацаров и Прасчо!
  Да не би да очаквате от тях нещо, като чест, достойнство, непредубеденост, морал?!
  Да не би да се опитвате да сравнявате нашия главен прокурор с главния прокурор на Румъния, например?!
  И не на последно място, да не би да се учудвате на писанията в т.н. медии на Прасчо или в ПИК (Прасчо И Компания)?!

 68. 68 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Пеевски забогатява чрез тотално неясни капитали, а гл. прокурор му се явява като гл. адвокат!? Това бандитско поведение е еманация на мафиотщина от най-висок клас.

 69. 69 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 452 Неутрално

  Журналистите са длъжни непрекъснато и навсякъде да питат Цацаров - така нареченият гл. Прокурор, защо не разследва капиталите на Пеевски!

 70. 70 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  До коментар [#55] от "info111":


  [quote#55:"info111"]ДС ръководителите и тегните КГБ учители са специализиртали много дълго и прецизно, дълги години всички конспиративни методи на диктатурата, - страхуването, корумпирането, СНЕМАНЕ НА СЪОТВЕТНИЯ СПЕЦИФИЧЕН ПРОФИЛ НА "ОБЕКТА" - като се започне от силни и слаби страни, слабости, пристрастия и хобита, [/quote]

  Аз съм съгласен с този довод, но не може да се отрече, че ако условията ( в смисъл структура и място на прокуратурата и бетонирана безотчетност), създават възможност тези цели да се постигнат.
  И обратно, ако тези условия се премахнат, дори и Вишински да възкресят, ще му бъде една идея по-трудно.
  Иначе, да, внимателен подбор и т.н., но кой и по какви правила ше го направи, също е много важно, защото Филчев например, беше избран при едно на пръв поглед много благоприятно съотношение на силите, а видяхме какъв излезе.

 71. 71 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#70] от "tsvetko_51":

  Цвятко, подборът, независимо кои са официално овластените публични лица във властта и властите, ВИНАГИ В БЪЛГАРИЯ СЕ Е ПРАВИЛ И ПРАВИ ОТ БОСОВЕТЕ НА МАФИЯТА, ОТ Т.Н. КУКЛОВОДИ ОТ ДЪЛГИ ГОДИНИ НА ЯСЛА И ОТЧЕТ В МОСКВА, като в определени особено важни моменти, когато става "горещо", "жега" не се поколебават да включат дори и техни "капии" от Запад - "бизнесмени", политици, дори и лидери на партии и държави, КОИТО СА "КРЪСТЕНИ" ПРЕДВАРИТЕЛНО И МНОООГО ОТДАВНА ПРОФИЛИРАНИ ОТ КГБ. Мисля, че не е необходимо да давам примери в това отношение, всички знаят такива.
  Между другого точно това бе едно от не особено познатите и известни, но много, изключително важни значения НА ПОДДЪРЖАНАТА БАЗА ДАННИ НА НЯКОГАШНАТА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НА НА ПРАКТИКА ВСЕКИ ПО-"ИНТЕРЕСЕН" ЗА СЛУЖБИТЕ И ВЛАСТТА БЪЛГАРИН, вкл. прословутите досиета, както и на - забележи бройката - СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ, да, СТОТИЦИТЕ ХИЛЯДИ ВОДЕНИ В ПРОКУРАТУРАТА "РАЗСЛЕДВАНИЯ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ "НЕИЗВЕСТЕН ИЗВЪРШИТЕЛ"", КОЙТО Е ... ОТЛИЧНО ИЗВЕСТЕН, И ПРИКЛЮЧВАНЕТО ИМ ПО "ИЗТИЧАНЕ НА ДАВНОСТ", тоест престъпленията и престъпниците са ИЗВЕСТНИ КОМУТО ТРЯБВА, НО ... НЕ СА ОСЪДЕНИ, РЕСП. ОБЯВЕНИ, И КАТО Е ТАКА - ОБЯВЕНИ И ПОЗНАТИ!!!
  Друг пример е ... НЕЧУВАНАТА В СВЕТА КРАЖБА НА ... ЦЕЛИ ИНФОРМАЦИОННИ СИСТЕМИ НА МВР ОТ "АНОНИМНИ", "НЕЯСНИ" И "НЕОПРЕДЕЛЕНИ" ЛИЦА И ГРУПИ - ОЧЕВАДНО ОТНОВО СТАВА ВЪПРОС ЗА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА, ЗА МАФИЯ.

  Аз от дълго време съм се замислял и вглеждал в профила не само на босовете на мафията, НА Т.Н. "КУКЛОВОДИ", КАКТО И НА ПОДБИРАНИТЕ ОТ ТЯХ КАПИИ ВЪВ ВЛАСТТА И ВСИЧКИ ВЛАСТИ! И мисля много пъти сме го коментирали, той е ясен. И при всички случаи включва някаква форма на тежка зависимост (обикновено свързана с някакви престъпления, тежка корупция или съпричасност към престъпления и организирани престъпни групи, най-известната и голяма от които в България е Държавна сигурност и КГБ, и свързани и/или произхождащи от тях, техни лиа и структури форми, фирми, формации или схеми), както и на непомерно его и често тежки комплекси, лъжи и нечистоплътност - неискреност, склонност към манипулации и шикалкавене, тежки пороци и дори патология или психологическа нестабилност.
  Най-яркото доказателство за манталитета и адета на мафията и босоовете й са яростните и масирани атаки и активни мериприятия за публичното "убийство" и компроментация точно на онези публични лица, КОИТО ОЧЕВАДНО НЕ САМО НЕ СА ЗАВИСИМИ ПО НЯКАКЪВ НАЧИН ОТ МАФИЯТА И НЕ СА "КРЪСТЕНИ" ОТ БОСОВЕТЕ Й ИЛИ ХОРАТА И ОБРЪЧИТЕ Й - НЕ СА КУПЕНИ, НЕ СА И НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ КОМПРМЕНТИРАНИ С РЕАЛНИ ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА, НЕ СЕ ПОДАВАТ НА НАТИСК, СПЛАШВАНЕ, ШАНТАЖ, ... , И СА НЕУДОБНИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ И НАМЕРЕНИЯТА ИМ, И НАЧИНЪТ, ПО КОЙТО СТАВА И ГО ПРАВЯТ, вкл. чрез медиите си бухалки - обикновено на лица, офицери и сътрудници или доносници на ДС, или техни храненици, като агент Бор, Блъснатия, онази журналистка по чехли, Велева, мадам "В", Капута, Гочева и много много други, и Пеевски разбира се...
  Тези "условия", за които ти говориш, вкл. законодателство и дори Конституция са такива, каквито устройват и искат точно мафията и босовете й, и за това и са ги направили такива!
  Последният и много добър нагледен пример в това отношение е начинът, по който бяха окастрени подготвените от Христо Иванов предложения, и как в парламентът отново най-голямото, макар и неписано и непублично мнозинство се оказа това на ... ОТМЕТНАЛИТЕ СЕ ДОРИ И ОТ ПОДПИСИТЕ СИ ЗАВИСИМИ МАРИОНЕТКИ!

 72. 72 Профил на info111
  info111
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Питайте го бе, питайте го Борисов - когато на времето с Цецо на Кумецо възхваляваха СЪДИЯТА!?!? Цацаров, че само той и единствено той бил подходящ и ЕДИНСТВЕН В ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, КОЙТО МОЖЕ ДА Е ГЛАВЕН ПРОКРУРОР!?!?!?!?, И ЧЕ ЗАСТАВАЛИ ЗАД НЕГО (забележете - прокурор и министър на МВР застават ... зад кандидатура на ГЛАВЕН ПРОКРУРО!?!?!?! И АГИТИРАТ ЗА НЕГО ПУБЛИЧНО (и си спомнете Конституцията и разделението на властите!)) и ЧЕ...

  С НЕГО МНОГО ДОБРЕ СИ БИЛИ РАБОТЕЛИ ДОТОГАВА (защото явно тези са постигнали някакви огроми успехи в борбата с престъпността и организираната престъпност когато станаха стотици поръчкови убийства и атентати И НИТО ЕДИН УБИЕЦ НЕ БЕЗАЛОВЕН, ИЗПРАВЕН ПРЕД СЪДА И ОСЪДЕН, НИТО ЕДИН, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ПОРЪЧИТЕЛ!!!)

  ==============

  ПОНЕ СЕГА ГИ ПИТАЙТЕ И БОРИСОВ, И ЦВЕТАНОВ, ДА РАЗКАЖАТ И ПОЯСНЯТ СЪВСЕМ КОНКРЕТНО КАКВО ТОЧНО СА РАБОТИЛИ ТОЛКОВА ДОБРЕ СЪС СЪДИЯТА ЦАЦАРОВ ТОГАВА, И КАК ТОЧНО ТЕ ОТЧИТАТ ГОЛЕМИТЕ СИ УСПЕХИ ТОГАВА, ЗА КОИТО ТОЛКОВА МНОГО ГОВОРЕХА И С КОИТО КОНКРЕТНО СЕ ХВАЛЕХА!
  Питайте ги тези двамата - поне сега, АКО НЕ ТОГАВА, КОГАТО МУ БЕ ВРЕМЕТО, ПИТАЙТЕ ГИ, ЗА ДА НЕ СЕ ПОЛУЧИ СЛЕД ВРЕМЕ ПАК ТАКА, С НЯКОЙ ДРУГ ЦАЦАРОВ, ВЕЛЧЕВ ИЛИ ФИЛЧЕВ!
  И после пак след години да си водиме същите разговори и да си задаваме пак съшите въпроси - ама като няма кой да ти отговори?!?
  Питайте ги, задайте им поне този конкретен въпрос, защото това не е държавна или служебна тайна (както между прочем не бе и това какво точно е правил и направил и Пеевски като следовател", за да видите и разберете точно за това какво са правили и правят тези "срамежливи" по-, и най-големи експерти в държавата.

  ПИТАЙТЕ ГИ, ВИЕ ИМАТЕ ПОНЕ ТОВА ПРАВО! ВСЕ ОЩЕ!

 73. 73 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2586 Неутрално

  До коментар [#72] от "info111":

  Тях няма какво да ги питаме (а и няма такава форма, освен ако не се опре до избори), но трябва да не ги избираме, та те да не избират прокурора.
  Големия въпрос е кой да избираме, до това сме опрели, все едно дали изборите ще са тази година или след две.

 74. 74 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 849 Неутрално

  За голямо съжаление имаме един тотален боклук, добрал се до поста главен прокурор. Този индивид е срам и позор за страната и трябва да бъде изритан с всички средства. В противен случай ще изглеждаме в очите на света като недостойни и малоценни хора.

 75. 75 Профил на Orchid
  Orchid
  Рейтинг: 976 Неутрално

  Е, Цацата явно показа колко е безпристрастен.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах