Кого вижда Борисов в огледалото

Бойко Борисов

© Анелия Николова

Бойко БорисовНа среща в Лондон, млади българи попитаха Бойко Борисов, като се погледне в огледалото, кого вижда? Премиерът финтира като на футболно игрище и избяга от въпроса и вместо да отговори, се похвали с успехи срещу контрабандата. Въпросът е по-дълбок, отколкото изглежда, защото Борисов разполага с няколко публични идентичности, които сменя като маски при нужда. Този път не успя да се измъкне, защото и маските не помогнаха. Дали това не е началото на края на една впечатляваща политическа кариера?


Циркът в Лондон само потвърждава предишните ми прогнози – пътят за Борисов от тук нататък е надолу. Надолу, ако като политик се завърне в изцяло публичната политика. А дали е възможно? "Ръчното" му управление изглежда е стигнало твърде далеч, а демократичните инструменти – твърде разбалансирани, за да се върнат сами в равновесно състояние, ако той реши да пусне тайните ръчки, с които си помага в момента. 


След като изтекоха записите от "Яневагейт" и най-вече след като отлъчената от софрата съдия Румяна Ченалова заговори открито по медиите (ако случайно пренебрегнем записите заради начина, по който са правени), стана ясно, че Борисов употребява много по-широк диапазон от извънполитически средства, отколкото се вижда с просто око. Става дума за институционален натиск, за бизнес натиск, и дори за личен натиск от близка дистанция. А ако повярваме на записите и на Янева - натискът понякога стига много деликатни измерения, които изискват сериозно разследване.  
Какъв е Борисов?


Да кажем, че Борисов е популист, е същото като да кажем, че горският пожар е огън. Вярно е, но описанието пренебрегва множество съществени детайли и ни лъже в мащаба. За да се появи и да се задържи на власт, сегашният премиер на България използваше с голям размах постановките на лениновата теория за революцията – за да вземеш властта, трябва да превземеш пощите, телефоните, телеграфа и редакциите на вестниците, тоест да установиш контрол върху потоците от информация, и особено върху тази информация, която формира общественото мнение.


Серия от маски


"Имам принципи и ако не ви харесват, имам и други " – Граучо Маркс


Дясната маска


Мой приятел, журналист, близък до старото СДС, а после и до ДСБ, ми беше разказвал следния епизод:


"Срещаме се с Бойко за интервю. Той седи в едно кресло, пуши пура и ми обяснява:
– Аз съм костовист, бе! Харесвам Костов. Костов е най–големият премиер на тая държава. Но трябва да ме разбереш и мен!"


Явно премиерът не намира досегашните си признаци за "дясност" за достатъчно убедителни – това са реториката срещу БСП и бившия ѝ лидер Станишев (но рядко срещу БКП, Първанов и режима на Живков), членството на ГЕРБ в ЕНП и съответната безогледна подкрепа от шефовете на ЕНП за ГЕРБ преди избори. Затова, под мъдрото му наставничество и под любящия му бащински поглед, беше създаден институт, който следва важна идеологическа задача – да ни обяснява, че Борисов е десен и то – единственият непоколебимо десен политик в България. Защото гледайки "реформите" в областта на данъците, изказванията му по адрес на комунистическия диктатор Живков ("Една стотна от това, което е построил той за България и което е направено за тези години да направим, да достигнем икономическия ръст на тогавашната държава, би било огромен успех за всяко едно правителство") можем лесно да се разсеем. И като се разсмеем, да забравим, че е десен.


Реформаторската маска


Опитайте се да си спомните поне една решително проведена реформа от Борисов. Няма да намерите, дори от тези, които бяха решително заявени още преди първия мандат:


"Реформи няма. Това са хора, които не знаят къде са районните управления в София, за да направят реформи. Това че сменят имената на службите и отново се хвърлиха върху ДОТИ и ДОИ, къде да са, вместо да дадат общинската полиция и да започнат с това, което интересува хората.."


Смело изказване, нали? Седем години след това интервю на Борисов (от 25 май 2008г.) и след пет години управление на ГЕРБ в МВР, съпроводени с грандиозни скандали и с най–масовите до момента протести на полицаи, нещата са на същото място. Дори по–зле, без Веселин Вучков – единственият министър на ГЕРБ, който е предлагал програма за реални промени в министерството.


А какво ли е мислил Борисов по темата за досиетата?


Водещ: Важната тема за архивите! Позицията на ГЕРБ!


Бойко Борисов: Категорично, веднага, незабавно всички досиета.


Водещ: Да се отворят?


Бойко Борисов: И тези маймунджилъци, които уважаемата г-жа Дончева каза трябва да престанат. Шпиони в посолствата има или агенти, или разузнавачи има установени норми, по които се пращат. Тези досиета единственото, за което служат е за политически шантаж. И след като искаме да бъдем правова държава трябва да го направим по този начин.


Водещ: Всъщност, знаете ли, трябва да бъдат призовани, не гражданите, а самите специални служби и хората работещи в тях, самите те да подкрепят това отваряне, защото тази дискусия започва да ги унижава, започва да унижава тях!


Бойко Борисов: Те не се унижават лесно. А освен това аз мисля, че и в момента г-н Доган води един пазарлък ако не се отворят всички досиета нещо ще иска там. И иска нещо! И трябва много внимателно да бдят да не би да направят още отстъпки, защото вече не е добре, особено за службите.


(Интервю на Георги Коритаров с Бойко Борисов, Нова телевизия, 4 декември 2006г. Стенограма - агенция "Фокус")


Няма нужда от коментар.


Една по една гаранциите, че това правителство има намерението да свърши нещо, отпадат – от властта бяха изхвърлени Христо Иванов и Радан Кънев, правосъдната реформа беше стопирана, коалиционното споразумение с остатъчния Реформаторския блок придобива вида на книгата за пионерски обещания от времето на ДПО "Септемврийче" – "Да бъдем добри ученици. Срок – постоянен, отговорник – всички" и накрая, мантрата беше сменена – с цената на безценното си здраве, премиерът вече не се бори за реформи, а за стабилност:


"Ще си дам здравето за тази стабилност и да може България в този размирен свят да е стабилна"


(Не търся от него такива жестоки жертви и бих желал да се погрижи за себе си възможно най–скоро, защото здравето е най–важно! Все ще намерим някого за заместник.)


Лирично отклонение: Съжалявам, доктор Москов, и здравна реформа няма да има, защото Борисов няма да посегне на интересите на мафията в здравеопазването, а ако не посегне на интересите на мафията, от реформата ти ще останат само ремонтираните и прясно боядисани (неясно по какви цени и с какви материали) болници, новите отделения със закупена по европроекти апаратура и слънчевите телевизионни репортажи. Няма да се спре изтичането на капитали чрез ценообразуването на лекарствата, няма да се удари по болниците, източващи Здравната каса, няма да доживеем хуманно отношение в болниците, няма да видим обръщане на емигрантския поток от доктори и медицински сестри, бягащи в чужбина. Това, което бихме могли да наблюдаваме, е опраскващ удар по някой фармацевтичен бос, чиито медии не са достатъчно уважителни към властта и който е забравил да си плати данък "комфорт".


Западната маска


Борисов не е много повече прозападен, отколкото примерно Ердоган. Нито веднъж не разсъждавал на глас за ценностния избор на българското общество да се ориентира към ЕС и НАТО. От друга страна, старае се да бъде максимално близо до Ангела Меркел и умее да се възползва от завареното членство на страната в евроатлантическите структури, за да получава финансова и политическа подкрепа. С щедрото финансиране по линия на еврофондовете инвестира в имиджово най–важните проекти – в магистралите и метрото, с които демонстрира позитивно развитие на страната, но без да му се налага да реформира, тоест да рискува промени, които биха отчупили дори и трохичка от властта му.


От друга страна, старае се да прави важни политически и символни отстъпки на Русия, като търгува без особени скрупули с геостратегическия ресурс, който по силата на обстоятелствата му е поверен – това е контролът върху важен участък от южния фланг на НАТО и от югоизточната граница на ЕС.


Борисов не подкрепи Плевнелиев за хибридната война, измисли си "хипотетична ситуация" с пропускане на руски самолети в нарушение на санкциите (но се скри зад гърба на външния министър Митов, когато трябваше да се дават обяснения дали това е истина или не), гласува за "Северен поток"–2, и така проби единния източноевропейски фронт срещу агресивната политика на Русия.


Това са твърде сериозни лапсуси и провали за един "прозападен" премиер на България.


Демократичната маска и контролираните медии


Най–важната част от машината на властта на Борисов минава през овладяването на медиите, контролирането на общественото мнение и легитимирането на Борисов като демократичен лидер. Той непрекъснато печели избори. Но какво има под капака на българската демокрация?


Печално известен факт е, че България отдавна е в дъното на класациите по свобода на медиите, а в началото споменахме за важността на контролирането на иформационните потоци за механизма, който държи Борисов на власт.


Без да задълбаваме как точно става контролът върху приходите, собствениците и журналистите в медиите (вече са написани достатъчно анализи по този въпрос), има две условия, при които рейтингът на Борисов остава стабилен – докато има пари, с които да се захранват интересите на сенчестите медийно-финансово-политически групировки и докато те се чувстват достатъчно защитени от разследвания. Това изисква отказ от разследване на мега-далаверата КТБ, съглашателство с прокуратурата, подмяна на съдебната реформа, и на реформата въобще. Най-вероятно тук са корените на изведнъж залюбената "стабилност".


И ако Борисов на повърхността е демократично избран лидер и се радва на голямо доверие, с което печели избори, то средствата с които си набавя това доверие, са много далеч от демокрацията и точно там трябва да търсим лошите новини.


Къде ще му излезе краят?


Така построена, системата изглежда много стабилна и тя наистина е стабилна, докато има пари, с които да се възпроизвеждат контролираните медии, които обслужват рейтинга на Борисов, докато правораздаването е в нокаут и докато неговите лична харизма работи.


Но това няма да продължи дълго и никога не е продължавало дълго.


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.
Коментари (205)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1145 Неутрално

  Много неправилно зададен въпрос !!! личи си, че като не се варят в нашия сос, вече са изгубили форма.
  Трябваше да попитат - като се погледне слънцето в огледалото и види Бойко в него, възможно ли е въобще да има нещо по-готино в галактиката.
  Иначе, НИЩО, за матряла де, за аверите всичко.

 2. 2 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3171 Неутрално

  В огледалото вижда само себе си.България обаче се управлява от ДС и създаденото от нея статукво в което участват и всички които подкрепят това правителство.Смешен беше господина Борисов като отговаряше в Лондон на въпрос за Евродоклада с колко Евросредства влизали в България.

 3. 3 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1034 Весело

  [quote#1:"442"]Иначе, НИЩО, за матряла де, за аверите всичко.[/quote]
  "+"
  Не знам Баце кво вижда в огледалото, ама едно е сигурно ... много се харесва, толкова много, че сигурно и си посяга ... затова и живее сам
  п.п. Живее сам ... леле колко народ се връзва на имиджа за непорочното му житие

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 4. 4 Профил на Калата
  Калата
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Ако съди човек по форума на дневник, ще си помисли че ГЕРБ аха аха и ще отидат в небитието. Като си ръсите кал по Бойко да не мислите, че Радан ще ни стане по-симпатичен.
  И кои са Плевнелиев и Митов, та да ги сравнявате с Борисов ?
  Ако не беше той, първия нямаше да знае къде е президентството, а втория нямаше да го назначат "отвън" за уж министър.
  Той да вземе Бойко да се преориентира и да се види от кои лобита постоянно му подливат вода. Да вземе да поразчисти малко тия "излишъци" около него. Прекалено толерантно се държи с тях.

 5. 5 Профил на Калибър
  Калибър
  Рейтинг: 1126 Весело

  Боце-политик е вицът на деситилетието. Поставена кукла на верига е алтернативна интерпретация...

  Индикирам и калибрирам...за конкурс Мистър Магаре от 240 номинации.
 6. 6 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  То е ясно ,че Баце не е цвете за мирисане , ама народа си иска харизматична личност с лафове ! Разни либерални подводници с ограничен речник на начетен дръвник не хващат електората!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 7. 7 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 213 Любопитно

  Колкото и да плюете Бойко Борисов,той е прероденият Васил Левски!!!
  А Сотир Пеевски ако пусне една брада,си е Христо Ботев!!!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 8. 8 Профил на spiegel
  spiegel
  Рейтинг: 1564 Неутрално

  Аз мисля, че вижда Тодор Живков. И все пак има разлика между първото и второто му управление. Например Комитата не е прав за досиетата. Цветанов като вътрешен министър даде достъп до архива на ДС, а впоследствие го предаде на комисията. Сега обаче не е нищо повече от един правешки тарикат. Не е държавник и в Лондон му го показаха болезнено. Не е глупак и го е разбрал, но няма изход. Това е началото на края му.

 9. 9 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 873 Неутрално

  Комита,браво!
  Добре оформена статия.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 10. 10 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Ясен анализ на един глупендер когото вече дешифрираха и средно интелигентните гимназисти както и вечните дървени философи и политикани от кръчмите до СКАТ..

 11. 11 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1408 Неутрално

  И аз мисля, че Борисов и ГЕРБ вървят надолу.
  Причините не са толкова прости и не зависят само от него, но и той допринася достатъчно.
  Освен естествените процеси, когато се опитваш да държиш бюджета или да ограничиш кражби и далавери в различните области, с които си печелиш противници по естествен път. крайната непоследователност и откровено глупави изказвания много допълват картината.
  Но въпроса е колко бързо върви надолу и ще може ли един следващ парламент все пак да е ориентиран про-западно или ще го оставим в ръцете на псевдо патриоти и откровени про-руски партии.

 12. 12 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3085 Неутрално

  Вижда ПУТИН

  Проектът ББ е замислен и изпълнен
  като средство за установяване на
  ПУТИНИЗМА в България
  Хубавото е,че съдбата му ще е
  същата като на оригинала
  И хубавото е,че такива като ББ
  не надживяват оригинала.
  Е,не в буквалния смисъл,разбира се

 13. 13 Профил на batzdravo
  batzdravo
  Рейтинг: 2304 Неутрално

  Все повече методи близки до сталинистките, открито, а може би несъзнателно, 🎃 се използват от гербаджийските "сили за сигурност и стабилност" на държавата на мафията.
  Подкрепям мнението на Комитата! Този резил, на който сме подложени, отдавна вече, се развява като знаме на "стабилността" от политпросветниците на Мафията! 😈

 14. 14 Профил на ПАВЛА
  ПАВЛА
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Когото и да вижда ... е редно да си смени очния лекар.

  При главоболие не се дава Но-Шпа, въпреки че при много хора главата е кух орган с гладка мускулатура.
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4338 Неутрално

  Той иска
  да се види
  като КОЙ !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 3085 Неутрално

  НЕУТРАЛИЗИРАЙТЕ РУСКИЯ БОТ

  МИНУСОПРАСКАЧКА

  РУСКИЯ БОТ СЪСИПВА ФОРУМА

 17. 17 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1575 Неутрално

  Не знам Борисов кого вижда в огледалото, но не искам повече болшевик като Костов за Премиер! Той нанесе непоправими щети на българската демокрация и сега теглим заради това!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 18. 18 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1096 Любопитно

  Без да задълбаваме как точно става контролът върху приходите, собствениците и журналистите в медиите (вече са написани достатъчно анализи по този въпрос), има две условия, при които рейтингът на Борисов остава стабилен – докато има пари, с които да се захранват интересите на сенчестите медийно-финансово-политически групировки и докато те се чувстват достатъчно защитени от разследвания. Това изисква отказ от разследване на мега-далаверата КТБ, съглашателство с прокуратурата, подмяна на съдебната реформа, и на реформата въобще. Най-вероятно тук са корените на изведнъж залюбената "стабилност".
  ============

  Браво един истински анализ.
  Комитата го е заковал точно в 10 - та.
  А ето и още малко в добавка от Илиян Василев:
  =============

  ВАЖНАТА НОВИНА НА ДЕНЯ - 300 МИЛИОНА ЕВРО КРЕДИТ ОТ ЕБВР КЪМ ФГВГ
  Печат 1 2 3 4 5 ( 2 Гласа )
  Публикувана на Петък, 05 Февруари 2016 06:37 Написана от Илиян Василев
  Илиян ВасилевПочти никой не коментира тази "базисна" новина, произведена днес от министъра на финансите. Не само защото още 600 милиона лева ще "отлетят" в неизвестна посока - междинно през Фонда към "стабилни" до вчера банки. Това е прогноза за предстоящото - възможно и вероятно - в държавата - поне според министъра на финансите.


  Известно е, че той и министерството му разполагат с информация за рисковете пред Фонда и пред банковата система.
  Единствената причина да знаем за тази "тиха" инжекция е процедурата по одобрение от Парламента.
  С новата гаранция общата сума на експозиция на държавата към Фонда, който по замисъл трябваше да се пълни от вноски на банките, надвишава два милиарда лева.


  Няколко обяснения - възможни и вероятни


  Първо, Гаранционният фонд няма достатъчно собствени средства с оглед на прогнозни сценарии за развитие на обстановката в банковия сектор преди, по време и след Прегледа на качеството на активите. Както предвидихме ще трябват интервенции, защото методологията която потопи изкуствено КТБ сега може да потопи и други банки. Особено онези, в които са прехвърлени цесии от КТБ - Пеевски и сие. Ако е имало риск за тези кредити за КТБ, то той е преминал в "новите" банки.


  Второ, освен недостатъчните вноски от банките за Фонда, финансовия министър продължава да развива тезата, че не трябва да се очакват пари във Фонда от осребряване на масата на несъстоятелността в КТБ. Преди време неговата оценка се движеше между 30 и 35 процента. Което обяснява достатъчно добре защо и откъде "печелившите" около Пеевски, властта и привилегированите групировки стават все по-богати. За държавата и данъкоплатците дълговете, за богопомазаните - активите - Виваком, Булгартабак, Петрол и прочие активи, финансирани с заеми от КТБ.


  Трето, финансовият министър има нужда от буфери, за да потуши възможен пожар в банковата система, което не може да направи със средства от бюджета. Самият размер на сумата издава оценка, макар и неточна, на размера на възможните средства, които са нужни за да покрият риска.


  Последно - към народните представители - моля обвържете вашето одобрение с "разсекретяването" на доклада на Аликс Партнърс от министъра. Иначе излиза, че сте "на сляпо" и преди, и сега и в бъдеще.
  Предстоят трусове. Това е сигурно.


  Защо със заем от ЕБРД?


  Излизането на външния капиталов пазар е рисковано дело, защото ще привлече внимание върху скритите рискове в банковата ни система, а това не е здравословно упражнение. Особено в навечерието на арбитражните производства във Вашингтон.
  Няма как да бъдат заети средства и от вътрешния пазар, защото ще стане скандал - държавата да кредитира чрез заем от банки Фонд, който по дефиниция трябва да се пълни и покрива рискове на същите банки.

  Илиян Василев

  http://forumat-bg.com/ikonomika/4134-vazhnata-novina-na-denya-300-miliona-evro-kredit-ot-ebvr-kam-fgvg

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 19. 19 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Не ни очакват, нито реформи, нито някаква промяна. Пеевски ще продължи да гледа зад рамото на борисов, а главният прокурор и ВСС ще си правят безобразията под одобрителните възгласи на контролираните медии

 20. 20 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2170 Весело

  "много по-широк диапазон от извънполитически средства" - сакън, к`во ще МУ кажат партньорите из цял свят, ако дори и съмнение има за широтата?! Най-много ББ да забърше изпотеното от срам ДЕМОкратично огледало! ББ спазва БГ-ДС традиция още от началото на "кариерата" си - къде тънко, къде грубо, но притискане на всички, които не са с него.

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 21. 21 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  [quote#12:"Hawaii"]Проектът ББ е замислен и изпълнен
  като средство за установяване на
  ПУТИНИЗМА в България[/quote]

  Проектът Боко Т започна като бонус продукт към проекта Цар (като безплатните сапунчета, ако купиш козметика Nivea за над 20 лева).

  Постепенно, обаче, той заживя свой живот, отделяйки се от целофанената обвивка с коронката и култивирайки собствен фен клуб от ароматизирани фризьорки, задъхани фолк певачки, запъхтени телевизионни водещи (Слави беше в една от главните роли) и други "разочаровани" от дясното елементи.

  Камери следяха всяко негово появяване - намръщен, делови и безпомощен - сред гилзите на поредното убейство (колко ли бяха поръчани от него самия? ); впоследствие, вече като кмет, моми с национални носии го посрещаха при откриването на поредната закърпена дупка или отводнен подлез.

  Понастоящем, ако изключим геронтологичния елемент на АБПФК, няма практическа разлика между електората на БСП и ГЕРБ.

  И - да, Боко Т работиза Путин и руснаците.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 22. 22 Профил на lynyrdS
  lynyrdS
  Рейтинг: 462 Неутрално

  До коментар [#17] от "lz2":

  [quote#17:"lz2"]Той нанесе непоправими щети на българската демокрация и сега теглим заради това! [/quote]

  Какви бе ?? Я да видим какво ще излъжеш..

 23. 23 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3641 Неутрално

  [quote#21:"Norman Granz"]Боко Т работиза Путин и руснаците.[/quote]

  Ето защо мисля така:

  "Борисов не подкрепи Плевнелиев за хибридната война, измисли си "хипотетична ситуация" с пропускане на руски самолети в нарушение на санкциите (но се скри зад гърба на външния министър Митов, когато трябваше да се дават обяснения дали това е истина или не), гласува за "Северен поток"–2, и така проби единния източноевропейски фронт срещу агресивната политика на Русия." (от статията)

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 24. 24 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  Бойко е аватарът на всичко това, което е и което олицетворява Пеевски. Това, че в Лондон стана за 2 стотинки, него не го бърка. Задачата му е да бъде послушен премиер и ще слушка, защото дори и той е на ясно, че няма почти нищо от качествата, необходими за да е пълноценен премиер. Охранява Лукоил, охраняваше Тодор Живков, охраняваше царя. Проверен верен другар, може да се разчита на него. Сложиха го за кмет и не ги разочарова. Ето че и като премиер им върши добра работа. 800 000 000 лв. за Пеевски и Златев за 60 км магистрала!!!!!!! Никакви реформи освен общи приказки за такива. Стабилност и спокойствие за мафията. В Лондон го направили на нищо. И какво от това?! Обясниха, че било организирано и всичко си продължава СТАБИЛНО по старому. Като се изтърка като парцал, с който бършат пода, ще го изхвърлят и ще сложат на неговото място нов парцал.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26 Профил на stein
  stein
  Рейтинг: 840 Неутрално

  Все ще намерим кой да замести лицето ББ, ЦЦ-тата и и цялата останала герберска дружинка. Лошото е, че времето си върви и пропуснатите възможности се трупат. Благодаря на автора за добрия анализ.

  "Свободата започва там, където свършва невежеството." Виктор Юго.
 27. 27 Профил на Неделчо Атанасов
  Неделчо Атанасов
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Крайно време е всички да се огледаме в огледалото и да престанем да си въобразяваме, че всичко в държавата зависи от един човек пък бил той Костов, Симеон или Борисов.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на xefgo
  xefgo
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Щом и политическата мафия както съдебната е недоволна от всички и всичко значи идва момент на консолидация и пореден опит за смяна на тренда. Но осъществяването зависи от подкрепата идваща отвън, защото празните приказки тук не водят до нищо. Та коя е алтернативата в размътената вода? Единствено бранене на статуквото за близките до кацата с меда!

 30. 30 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2121 Неутрално

  С какво ще бъде запомнен Бойко Борисов?
  При Костов започнахме някакви реформи.
  При Сакскобургготски влязохме в НАТО.
  При Станишев влязохме в Европейския съюз.
  Какво се случи при Борисов? Както се казваше в една "златна решетка" - нищо, но от сърце.


 31. 31 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Пътят на Бойко вървял надолу...е, вечни неща няма. Само че аз не разбирам, като се пишат такива неща--впрочем абсолютно еднакви по стил от критикарите--защо никой не предложи с кого да го заменим, някой, дето пътят му за сметка на изчерпания Бойко, върви стремително нагоре.

 32. 32 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#28] от "quatro_4x3":

  Ако беше продажник можеше да се хване с Цветелинка и с ония 300 000 милиона да си живее живота когато продадоха банката. На всякъде по света. За сметка на това той и би шута и остана да работи за родината. Даже викна и дъщера си от щатите да роди тука и тука да работи.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 33. 33 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Стабиуен Крал Слънце.

 34. 34 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 492 Неутрално

  Скоро огледалото ще се пръсне, защото и то има някакъв лимит в отразяването на нарцисизъм.

 35. 35 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1539 Неутрално

  "Една по една гаранциите, че това правителство има намерението да свърши нещо, отпадат – от властта бяха изхвърлени Христо Иванов и Радан Кънев..."

  😄
  Кой ги изхвърли?! Кой освен собствената им некадърност?

  I Want To Believe
 36. 36 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  Раздуването на постановката продължава. И тая събота досада...

  Няма шики-мики.
 37. 37 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  Всъщност нали скоро ще има избори, та ще се види кой колко струва.

  И дали Радан Кънев като се погледне в огледалото вижда Иван Костов.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 38. 38 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Царят е гол!!!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 39. 39 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1826 Неутрално

  [quote#16:"Hawaii"]МИНУСОПРАСКАЧКА [/quote]
  На среща в Лондон Борисов отрицательный?

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 40. 40 Профил на Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Натътрузен десебар, слуга на БСП
  Рейтинг: 1004 Неутрално

  [quote#35:"2.50"]"Една по една гаранциите, че това правителство има намерението да свърши нещо, отпадат – от властта бяха изхвърлени Христо Иванов и Радан Кънев..." [/quote]

  Пръво... тия ли бяха гаранциите. Второ... Христо Иванов беше избот от квотата на ГЕРБ, колкото и да се правите на луди, това е факт. Трето... кой пък ги е изхвърлил тия??? Единия стана фейсбук опозиция, другия сам си подаде оставката след като за година не внесе нито един законопроект и не убеди достатъчно хора да гласуват както той иска...

  Четвърто... абе няма ли по-читави манипулатори, досега вече година и половина все се проваляте

  Няма шики-мики.
 41. 41 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  [quote#31:"man_un"]с кого да го заменим, някой, дето пътят му за сметка на изчерпания Бойко, върви стремително нагоре.[/quote]

  Че няма с кого да го заменим е част от играта и съвсем не е случайно. Липсата на алтернатива не означава, че Бойко не е вреден за България. Който работи за мафията, работи против всички нас.

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на нихилист
  нихилист
  Рейтинг: 264 Весело

  Как #КОЙ? ПРЕСЕН ДЯДО БИБИ(английско произношение)

  Казана дума, хвърлен бумеранг. От в. Стършел
 44. 44 Профил на quatro_4x3
  quatro_4x3
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  До коментар [#32] от "Wornoxmaniak Ултра активно тренди":

  Глупости! Така мислиш, защото ти би постъпил така. Наивно е да мислиш, че сам решава как да постъпва. А работодателите му дали биха го оставили да се наслаждава на откраднатото преди да им е станал ненужен????

  Нямам такъв дворец, не е кичозен и мебелите в него са красиви!!!
 45. 45 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#25] от "Wornoxmaniak Ултра активно тренди":


  [quote#25:"Wornoxmaniak Ултра активно тренди"]
  В Лондон няма българи. Това са продажници отишли там за печалба, никой от тях няма да се върне и да работи за България ако няма келепирец.[/quote]

  Умнико, няма ли да ви уври главата, че не е важно кой какъв е на пресконференцията в Лондон, а какво е казал?
  След като Боко Рапона се е хванал да "управлява", той става публична личност и всеки може да му задава всякакви въпроси
  (естествено, освен от лично естество).
  А ти откъде-накъде (без да ги познаваш) и с какъв акъл ще определяш кои са продажници и какво щели да сторят.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 46. 46 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Всичко това отдавна е известно на всеки българин, който все още има нещо под шапката си.
  Известно е и на европейските и световните лидери.
  НО НИЩО НЯМА ДА МРЪДНЕ ДОКАТО ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЛИГАВЯТ С НЕГО.
  Вместо да го поставят на мястото му.
  Защото ние, очевидно, не можем. Тъй като, както е казал поетът, "не сме народ, а мърша".

 47. 47 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 1826 Весело

  [quote#42:"emil НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ ОТКАЗАХА ДА НИ ПИТАТ"]Всичкото ляво дето се пише дясно ще се втурне да си публикува памфлетите. Сега на мода са огледалата.
  [/quote]
  Либералните ентусиасти идват от друго измерение те са над тези неща и Костов е техния пророк!
  А Беце Борисов е комсомолеца мъченик който броди в пустинята да тражи демократурата!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 48. 48 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#44] от "quatro_4x3":

  Да, бе? То на Пеевски къде му е сметката да го Сменява с Орешарски? Та да губи пари, да му избяга дойната крава в Сърбия и да се чуди от къде да цица като няма КТБ?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 49. 49 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Дами и господа, дрогаре и дрогарки, вярно е, че с Бойко вървим по една кална и хлъзгава пътечка. Вървим, вървим и нищо не се случва за добро- нито реформи, нито се отлепяме от дъното на корупцията, бедността, правосъдната мафия и прасовъдната кочина. Пеевски е това, което си беше и при Орешарски.
  НО, когато решите да направите крачка напред и да поискате оставки, първо погледнете дали няма да стъпите в пълно с воня и жабуняк блато, защото този, който клати властта с компромати, провокации, флашки, задкулисни игрички и медийни бухалки, няма да ни заведе на магистралния път. Той ще ни заведе под крилото на Кой- това вече го преживяхме и би трябвало да се поучим.
  Тръгнете напред само когато властта бъде поискана от хора с открити лица, идеи и възможности да ни изведат от батака.

 50. 50 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 3709 Неутрално

  Бойко е лош. Въпросът е за алтернативата. Къде е тя?

 51. 51 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#45] от "simval":

  Ти некакъв имигрант ли си та ги защитаваш? Оная с писмото дето го четеше и не можеше каже какво иска беше от Атака.

  И ти ли пиленце си атакаджия?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 52. 52 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 822 Весело

  До коментар [#32] от "Wornoxmaniak Ултра активно тренди":
  [quote#32:"Wornoxmaniak Ултра активно тренди"]Ако беше продажник можеше да се хване с Цветелинка и с ония 300 000 милиона да си живее живота когато продадоха банката. На всякъде по света. За сметка на това той и би шута и остана да работи за родината.[/quote]

  Можеше , ама е лаком !
  Колкото повече, толкова повече! Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед!, както твърди един литературен герой !
  Колкото до шута - по-кротко с шутовете !
  Както се вижда от развитието на "шутираната" - изобщо не я е "окривил". Придобива !!!!!!! Е верно колкото Прасчо , ама замогва !
  И вместо с това :"..... и остана да работи за родината." можеше да се пробваш с верното:
  "Остана Да Работи Родината!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
  За второто ,третото и следващото гърненце с мед .

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 53. 53 Профил на iliyapopov
  iliyapopov
  Рейтинг: 495 Неутрално

  Като ви чета писаното, да идва Станишев, може и Миков, за да стане по-добре!

 54. 54 Профил на kilgore
  kilgore
  Рейтинг: 515 Весело

  Някой забеляза ли, че на микрофона на Борисов пише КТБ?

  'It's not wise to violate rules until you know how to observe them' - T.S. Eliot, interview with The Paris Review (Issue 21, 1959)
 55. 55 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#52] от "navy":

  Шлосер, цела България го виде как си остана мърцина и полива магнолиите по анцуг. Вместо да пие дайкири на остров Сейнт Барт.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 56. 56 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Всъщност новините са много по-добри от колкото изглеждат. Краят на политическото лутане в България, наричано странно защо преход ще завърши с избора на Борисов за президент наесен при избори 2в1.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 57. 57 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Срещата в Лондон е предназначена за вътрешна консумация.Трябваше да се върне и скромно да сподели пред приятелски медии,какво одобрение има кабинетът от българите в чужбина,но сценарият се провали и сега трябва ново мазало,да скрие предните.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 58. 58 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#25] от "Wornoxmaniak Ултра активно тренди":

  Ах! А ти, кадърен и скромен, за разлика от тези предатели дето са отишли в Лондон само за пари, стоиш си в България от чист патриотизъм! И обичаш Бойко - безкористно! Той е твоят идеал!

  The best way out is always through Robert Frost
 59. 59 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 1888 Неутрално

  Преждевременни, твърде преждевременни, плоски и недомислени са пророкуванията на блогъра-торба.

  Прердпочитам Константин Павлов - Поета, нежели срамящи името му.


 60. 60 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Вижда Стамболов,ама като погледне втори път по-добре се забелязва Доган!

 61. 61 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#56] от "Bulgerman":


  [quote#56:"Bulgerman"]Краят на политическото лутане в България, наричано странно защо преход ще завърши с избора на Борисов за президент наесен при избори 2в1. [/quote]

  Алилуя!

  Тогава ще черпа целия форум и после минавам в опозиция, та да е интересно.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 62. 62 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#58] от "Realistka":

  Бог
  Благослови
  България с
  Бойко
  Борисов.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 63. 63 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 822 Весело

  До коментар [#55] от "Wornoxmaniak Ултра активно тренди":
  [quote#55:"Wornoxmaniak Ултра активно тренди"]Шлосер, цела България го виде как си остана мърцина и полива магнолиите по анцуг. Вместо да пие дайкири на остров Сейнт Барт. [/quote]

  Остана в България да полива герберастията и да пълни второто , третото и тн бурканче мед !
  После вместо да оди на Сейнт Барт може да си купи целия остров.

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 64. 64 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#61] от "Wornoxmaniak Ултра активно тренди":

  Да не са те наели за baby-sitter за малкия Бойко?! Да го научиш вместо да гука, да рецитира "Аз съм българче..."

  The best way out is always through Robert Frost
 65. 65 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1291 Весело

  До коментар [#62] от "Wornoxmaniak Ултра активно тренди":
  [quote#62:"Wornoxmaniak Ултра активно тренди"]Бог
  Благослови
  България с
  Бойко
  Борисов. [/quote]
  Не съм се съмнявала в теб! Ти ги знаеш тези работи. Щото си на "ти" с Господа!

  The best way out is always through Robert Frost
 66. 66 Профил на Bulgerman
  Bulgerman
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#32] от "Wornoxmaniak Ултра активно тренди":

  Смайващо тъпичен герберопитек, ритащ жени и може да брои само до 1000. Пенсионерско-милюцьонерска агитка с тежка миризлива атрофия.

  МВР-ГЕРБ е последното ниво с опит за управление от остатъчни от соца обществени мрежи.

  XXI век е! Електронно Правителство и Гласуване.
 67. 67 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Весело

  До коментар [#63] от "navy":


  [quote#63:"navy"]После вместо да оди на Сейнт Барт може да си купи целия остров.[/quote]

  Завалията, а да нема пари да сложи по едно двойно дъно на бричките къде карат бюлетините и резултата остана наравно 120/120, та от тогава са забръка и Сидеров и мина от другата страна, а им требваше 1 глас.

  Какво падение и за двете страни.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 68. 68 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Не съм съгласна че Боко че е минал на ръчно управление. Мисля че той е контролиран дистанционно. Качествата му на шут го задържаха по дълго на политическата сцена, но явно няма още дълго да работят. Идва поколение, което няма как да позволи да бъде манипулирано с циркаджийски номерца.

 69. 69 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 5898 Весело

  След срещата на Бойко Борисов с българите в Лондон, стар виц възкръсна отново в социалните мрежи с нова редакция.

  Пред децата е Бойко Борисов. Разказва за пожарникарския живот. Накрая пита:
  - Деца, имате ли въпроси?
  Иванчо вдига ръка:
  - Имам три въпроса:
  1) Защо хората в страната са толкова бедни?
  2) Защо храната и бензина у нас непрекъснато поскъпват?
  3) Защо се нарушават правата на човека?

  Бойко Борисов се изпотява, но точно в този момент бие звънеца и децата се втурват навън. След междучасието Борисов отново пита децата имат ли въпроси. Петърчо вдига ръка:
  - Имам пет въпроса:

  1) Защо хората в страната са толкова бедни?
  2) Защо храната и бензина у нас непрекъснато поскъпват?
  3) Защо се нарушават правата на човека?
  4) Защо звънецът би 20 минути по-рано?
  5) И къде е Иванчо?!?.....................................

  [email protected]
 70. 70 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#66] от "Bulgerman":

  Така пише Григор Лилов в книгата си ''Тайният проект Бойко Борисов''. Огармотете се малко преди да пишете, нема да мрете шашови, я?

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 71. 71 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Ако не знаете - да знаете: според Пик, "провокацията" срещу Борисов била организирана не от кой да е, а от Костов :
  [quote#0:"Пеевската медия Пик"] ПЪРВО в ПИК! Приближен на Костов - сценарист на провокацията срещу премиера в Лондон! [/quote]

  Разбира се, "Гаргамел" не е сам в това си мерзско начинание, помагат му и Прокопиев и "Америка за България" - накъде без тях

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 72. 72 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 842 Весело

  герб и борисов са изкуствено създадени проекти на задкулисието ,при това успешни ,заради пословичната мъдрост на българина

 73. 73 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  И специално за гербаджийските комунисти, ето я черешката на тортата:
  [quote#0:"на Пеевски медията"]. Според нашия човек в английската столица, Димитров бил съучастник в сценарий, чиято цел била да компрометира премиера. В типичния си стил обаче Борисов се справил с агресията и до последно отговарял на въпросите. [/quote]

  "В типичния си стил"... Що такава любов към Боко от пеевските вестници бе, гербаджийски комунисти? На камилчета ви направиха, не го ли разбирате още? Докога ще гледате на другата страна и ще се правите на десни и про-западно ориентирани? С Пеевски сте в един отбор, разбрахте ли?

  http://pik.bg/%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%BE-%D0%B2-%D0%BF%D0%B8%D0%BA-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2---%D1%81%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%80%D0%B5%D1%89%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%B5%D1%80%D0%B0-%D0%B2-%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BD-news480789.html

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 74. 74 Профил на Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Wornoxmaniak vs Кирчо и Кокорчо
  Рейтинг: 1065 Неутрално

  До коментар [#73] от "stupid_american":

  Пиг нюз и Блиц нюс се надпреварват кого да оплюят и на кого да го лапнат с извинение.

  Wornoxmaniak Най-подискан, репресиран и цензуриран коментатор във форума на Дневник за всички времена. Навсякъде гонен, всякъде приет.
 75. 75 Профил на .NET
  .NET
  Рейтинг: 308 Неутрално

  Този човек е най-големият срам случвал се на България в последните 25-26 години. Единствената причина все още да е на власт е факта, че изпълнява безпрекословно всичко каквото му наредят от Вашингтон. Засега е удобен на американците, интересно е, кога ще го разкачат от конците и ще го захвърлят на политическото бунище.

  Бъдещето е не просто пред богатите държави, а пред тези, които са най-напред с образованието. - в."Капитал", 22.12.2016г.
 76. 76 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#75] от ".NET":
  [quote#75:".NET"]Единствената причина все още да е на власт е факта, че изпълнява безпрекословно всичко каквото му наредят от Вашингтон. Засега е удобен на американците[/quote]

  Хм...интересно защо тогава русофилските медии Блиц и Пик славят премиера (справка: [#74]), а всеки негов опонент нападат с клевети, лъжи и обиди?

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 77. 77 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#75] от ".NET":

  Една мъничка поправка, справката за отношението на Блиц и Пик можеш да намериш в [#73]

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 78. 78
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 80. 80 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2698 Неутрално

  Линкълн го е казал преди много време, актуално е и днес:
  Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.

  Пътя на Бойко Борисов е, само и единствено надолу...! Доган, Гоце и цялата ДС-арска банда, която го създаде, ще го завлече на дъното! Няма да му помогнат, нито телевизии, нито вестници, нито изкуствения ПиАр! Бойко Борисов и ГЕРБ започнаха, като НДСВ и ще свършат, като тях! Историята, винаги се повтаря! Остава да видим и коалицията, между ГЕРБ, ДПС и АБВ...!

  Бивш tww09306483.
 81. 81 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1806 Весело

  Може само да се гадае, кого вижда Борисов, още повече,че той преди време сам каза, че не може да се гледа в огледалото. Може би именно тогава му се е мернал Пеевски-кой знае?
  Но, както показаха събитията от последните 10 години, в България няма някой, който да си е прикачил етикет "политик" и който да не иска да се гледа заедно с Борисов в огледалото. Не от любов към него, всички го ненавиждат, което проличава веднага, щом ги постави зад огледалото. Драпат да са до ББ от любов към властта, до която те не могат да се доберат със собствени сили. И причината за това не е толкова и не само в политическата сила на Борисов, а в тяхното собствено политическо безсилие и яловост. Толкова могат!
  Свеж пример: тези, които в момента са зад огледалото, въобще не си дават сметка, че с тази кампания те само заздравяват позициите на ББ сред електората, защото е съшита с бели конци и хората се смеят над нея. Но тарторите на този цирк ще разберат това, едва когато за пореден път лижат раните си след ен-тия си провал на изборите.
  И пак да се опитам да поврачувам: сред тези, които са окупирали медиите и които ни изкарват мазоли в очите и ушите с напразните си напъни, още го няма този, който ще спечели избори от ББ. В която част от политическото пространство се появи такъв човек, там ще бъде властта след ББ. Признавам си, че и аз от известно време го очаквам. Но засега напразно...И се задоволявам с най-доброто, което е в момента.

 82. 82 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 906 Неутрално

  Огледалце,огледалце я кажи
  кой е по-по най на света?
  -Конгратюлейшън ББ ти си!
  Казало огледалото и отразило
  мутренската му мутра!!!

 83. 83 Профил на ne
  ne
  Рейтинг: 418 Неутрално
 84. 84 Профил на matera
  matera
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Всичко в статията е така само дето хората се подлъгаха ,че това е нова формация ,с нов лидер с "харизма" и всичко ще тръгне по мед и масло.Само ,че никой не се замисли как един бодигард,възхваляващ личността и режима на Тошо,изведнъж цъфна на политическата сцена.Как така бързо се задейства машината за пари и пропаганда,че ГЕРБ набра инерция и докато се усетим си го избраха за вожд.Да,кукловодите в Б-я не спят,а кроят пъклените си планове,докато ние приспиваме сетивата си.Те отлично се спряха на индивид като ББ,не много грамотен,но от техните среди човек/как бързо му надянаха генералската униформа/,славолюбив,повратлив,със силно его и сигурно с достатъчно много улики срещу себе си,за да бъде държан на каишка.ЕС също удобно го припозна за "десен" ,защото "народа"го иска и сега всички се залъгваме,че само БСП да не е на власт-другите ще ги търпим.Да,ама не-БСП и ДС никога не а си отивали,слагаха си подставени лица в управлението,а кукловодите си останаха едни и същи.Справка:изминалите 26 години!

 85. 85 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#81] от "Дон Кихот":

  [quote#81:"Дон Кихот"]че с тази кампания те само заздравяват позициите на ББ сред електората[/quote]

  Заздравяват я пред теб и такива като теб. Защото вие рационални аргументи нямате за това да гласувате за Боку, както си и личи от краткото ти експозе. Когато позицията е базирана на някакви емоции, всякакви рационални аргументи не важат. Но "кампанията" срещу Борисов е просто синтез на всичките нормално зададени въпроси към него, които не получават отговор. Ето някои от тях:

  -- защо подкрепя Цацаров, след като няма нито един осъден крупен мафиот, бизнесмен, политик
  -- защо бива споменат в няколко вече изтекли записа че води задкулисни и незаконни игри
  -- какви са икономическите му идеи освен баналното усвояване на еврпоейски фондове
  -- на какво се дължи топлата му връзка с Пеевски, както е видно от поведнието на пеевските медии?
  -- защо не каза кой му е пратил СМС-а

  В отговор на тези напълно основателни, никога неадресирани критики привържениците на Боку отговаряте с:
  [quote#81:"Дон Кихот"]още го няма този, който ще спечели избори от ББ[/quote]

  Това просто не е достатъчно вече. Вижте къде е Румъния, вижте къде сме ние? Не ви ли е малко срам да подкрепяте човек с любим политик Тодор Живков и любима книга "Винету". Падение!

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 86. 86 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1806 Любопитно

  До коментар [#85] от "stupid_american":

  "Заздравяват я пред теб и такива като теб."

  Да предположим! Тогава да ми кажеш: в чия полза въпросните недоразумения се стремят да заздравят тази позиция? Защо насила вършат неща, които я заздравяват?

  Като дадеш правилен отговор на въпроса ми, ще разбереш, защо хора с мислене като твоето и това на подобните ти, което достига концентрацията си в главите на вашите лидери, нямат никакъв шанс да спечелят избори.

 87. 87 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#86] от "Дон Кихот":
  [quote#86:"Дон Кихот"]Тогава да ми кажеш: в чия полза въпросните недоразумения се стремят да заздравят тази позиция? [/quote]

  В полза на хората, които знаят значението на думата "върховенство на закона" и "нормална държава". Някои от нас сме го и виждали в действие, живеейки в чужди държави за известно време. И знаем, че Бокова България НЕ Е нормална държава и в нея НЯМА върховенство на закона. Неслучайно хората в Англия го поставиха на мястото му - защото знаят 2 и 200. И вашите себеунижителни аргументи: "в момента няма друг" не са ни никак достатъчни. Защото това не е западното, това не е прогресивното - при тях тия аргуметни не вървят, и нещо повече - смешни са.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 88. 88 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 1806 Весело

  До коментар [#87] от "stupid_american":

  "В полза на хората, които знаят значението на думата "върховенство на закона" и "нормална държава"."

  Ето, това е черешката на тортата! Блестяща илюстрация на начина на мислене!

  Поставяйки чертата под нашия диалог досега, излиза, че организаторите на цирка в Лондон заздравяват позициите на ББ пред неговия електорат (което твърдя аз) и го вършат...

  "...В полза на хората, които знаят значението на думата "върховенство на закона" и "нормална държава".(което твърдиш ти в отговор на моя въпрос).

  Е, какво пък, аз самият не бих бил толкова категоричен, но щом ти го казваш...що да не се съглася? Лошо няма!

 89. 89 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  Отличен, отличен анализ! Аргументирано и обобщено.

  "Така построена, системата изглежда много стабилна и тя наистина е стабилна, докато има пари, с които да се възпроизвеждат контролираните медии, които обслужват рейтинга на Борисов, докато правораздаването е в нокаут и докато неговите лична харизма работи."

  Европейското финансиране се нуждае или от по-добър контрол или трябва да се преустанови. Защото по се удължава агонията на държавата, захранват се задкулисните играчи, а народът се гърчи в жалко съществуване. А инвестиции отвън няма да дойдат, докато се възпроизвежда престъпна правосъдна система и се водят мръсни битки в сенките на икономиката.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 90. 90 Профил на Асен хаджи Асенов
  Асен хаджи Асенов
  Рейтинг: 264 Весело

  Цитат от статията: Циркът в Лондон само потвърждава предишните ми прогнози – пътят за Борисов от тук нататък е надолу.

  [quote#89:"Jessika"]Отличен, отличен анализ! Аргументирано и обобщено. [/quote]

  Браво на десебарските бабички! Ще живнете и вие след подобен анал-из!

  Впрочем Борисов не е изчерпан като политик! Поредният ви "десен проект" финансиран с парите на КОЙ ще се провали както всички други преди него!

  В Гуантанамо беше Саддам Хюсейн и други международни престъпници от световен мащаб . - цитат на коментар #177 от “niksan1
 91. 91 Профил на Admiral
  Admiral
  Рейтинг: 367 Неутрално

  По-интересното е защо всички въпроси са към Борисов, а не например към съдиите, към ВСС, към прокурорите, на които реално може да се държи сметка за това, че нивата на корупцията са високи, че съдебната система е пробита и т.н. Министър-председателят, който и да е той, далеч не е толкова всемогъщ, но уви вниманието все към него отива, докато м*шките минават между капките...

 92. 92 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  жестоката истина е, че когато премиерът Борисов погледне в огледалото вижда там лика на ... избирателите си!
  Докато гласуват за ГЕРБ ще ги има в огледалото!

  България с тези компромиси, договорки под масата, безпринципност, тарикатщина се е превърнала в помийна яма!

  То не стига грабежа на КТБ и мълчанието, то не стига опита чрез съдия Ченалова да се конфискува незаконно винарска изба, а колко неща още не знаем ...

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 93. 93 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6989 Неутрално

  "лениновата теория за революцията – за да вземеш властта, трябва да превземеш пощите, телефоните, телеграфа и редакциите на вестниците, тоест да установиш контрол върху потоците от информация, и особено върху тази информация, която формира общественото мнение."
  Борисов явно най-добре е усвоил лениновите теории.През последните 25 години нищо ново не е научил.Той си следва интересите.Не знам обаче тези,дето гласуват за него,какво очакват и преследват.

 94. 94 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#88] от "Дон Кихот":

  Честно казано, не разбрах отвлечената ти мисъл. Приемам го като невъзможност да кажеш нещо конкретно и смислено.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 95. 95 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1436 Неутрално

  [quote#46:"ppopov_67"]Известно е и на европейските и световните лидери.
  НО НИЩО НЯМА ДА МРЪДНЕ ДОКАТО ТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ ЛИГАВЯТ С НЕГО. [/quote]

  Преди време питах един евродепутат от ЕНП, на който България му беше ресор, защо поддържат ББ. И той ми смотолеви някак, че поне бил предвидим и по-малкото зло, т.е. няма на кого друг да разчитат, а все с някого трябва да работят.
  Така че, докато апатичният ни народ не се раздвижи, докато не се появят нормални политици, няма как да разчитаме, че някой отвън ще ни оправи държавата.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 96. 96 Профил на петро
  петро
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Отдавна съм убеден, че тоа не само е пазел бай тошо, но и заедно са си пили ракията на откровена приказка.

  Написаното е за прочитане в...Браила, но няма войводи.
  Горе-долу по промити мозъци сме втори след "братушките"!

  Простотията я смених с по-модерното "промити мозъци".

 97. 97 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1436 Гневно

  До коментар [#90] от "Оправете си сайта":

  Недей да ми манипулираш мнението.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 98. 98 Профил на stupid_american
  stupid_american
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#91] от "Admiral":
  [quote#91:"Admiral"]По-интересното е защо всички въпроси са към Борисов, а не например към съдиите, към ВСС, към прокурорите[/quote]

  Изобщо не е инстересно, камо ли "по-интересно", а си е напълно нормално. Лидерът на изпълнителната власт е човекът, който има най-много отговорност за една държава. Така е навсякъде по света. Ти знаеш ли кой е върховен съдия на САЩ? Ама президента знаеш, нали? Премиерът в България има много правомощия, а за където няма директни такива, има влияние.

  Не казвам, че не към всички не трябва да има въпроси - напротив. Но въпросите към другите няма да намалят нуждата от въпроси към премиера. Така че, тези евтини защити на Боку ги оставете - не хващат дикиш.

  "Дясна Вена" през 2009: "Viva Chaves! Viva la revolución! Venceremos!" "Дясна Вена" през 2010: "Viva Fidel! Un gran, gran Hombre!" :D :D :D
 99. 99 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 704 Неутрално

  Добър анализ, но доста дипломатичен и мек. За Боко трябва да се използват по твърди думи, защото само така може да се определи огромния размер на бедствието, което причинява на страната.

 100. 100 Профил на pherenikos
  pherenikos
  Рейтинг: 219 Неутрално

  Какво вижда Борисов в огледалото? Отговор: огледалото.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK