Закон за корупция и разруха

Антична Сердика, София - края на 2015

© Георги Кожухаров

Антична Сердика, София - края на 2015Чудом се чудя, ако Помпей беше наш, какво трябваше да сторим с подобно достойно наследство? Трябваше ли да запазим този излишен и пречещ камънак ? Прекрасен морски курорт, прекрасен изглед, чудесни възможности за туристически бизнес, добра храна, кренвирши, евтини руски туристи, пияни млади англичани, мешана скара, водка и пържена цаца. Бизнес демек, печалба, просперитет за нацията. Родолюбие му е майката. Калабрийската мафия е организация от кретени. Попитайте българите за съвет.


А днес скандали много. Европейски доклади, първенци по корупция, министър на просветата, съдии, прокурори, каки, айсберги  и симулация на държавност. Скандалът ви предпазва от едно пожелано престъпление.


С разбираем език ще се опитам да ви обясня настъпилите тайно промени в закона за културно наследство (ЗКН). 
Част от нашите парламентаристи пожелаха унищожението на института, отговарящ за същото това свещено културно наследство


(НИНКН).Старинната архитектура, възрожденски къщи, археология дори, са обект на специална грижа и отношение от държавата, която ги притежава. Така е в Европа, така е в Азия, така е в Америка и дори в Нова Зеландия.


С настоящите промени в закона ние не желаем да бъдем част от културния свят. Институтът (НИНКН) бе доведен до съзнателен колапс. От 3000 души, достойни специалисти системно превърнат в хипофизно джудже с 45 нещастни служители. След уволнения, след последен, достоен директор, бе назначена безмълвна "калинка" като временно изпълняващ службата началник. Нейната временност се превърна в безкрайност, въпреки тази странна и съмнителна летаргия. Безкрайно временният полет на "калинката" се оказа полезен и твърде желан. Калинката прие с мълчание последните съкращения в института, позволи си уволнения, продиктувани от министерски глави и тихо заспа. Достойно поведение на един политически слуга. Бъдещето на всяка калинка е какавидата на една бълха.


Пред нещастните останали работници стоят хиляди решения и становища. Всяко становище отнема огромен труд и ресурси. Необходими са специалисти регистрирани по правилата на същия безобразен закон. Законът действа срещу себе си. Законът е продукт на престъпници и техни домашни любимци. Законът е фарс. Виновен е институтът.


Новата промяна в закона предвижда облекчение за притежателите на имоти с историческо значение. Решението ще бъде в ръцете на министъра и общински комитети управлявани от кмета и неговия политически избор.


Кристализация на  корупцията. От точка А до точка Б, имате вече права линия


Трудно и скъпо дело е подкуп в Института. Не е невъзможно. Необходими са двайсет отделни торби с пари, трябва да сте близък с трийсет тамошни служители и всички да са съгласни с предложеното дарение и съгласувано престъпление. Министърът и неговият инспекторат също. Това има вече законово  лечение. Предложената днес липса на становище от института ще бъде пресметната като "мълчаливо съгласие". Това е "мълчаливото" желание за огромна корупция. Резултатът ще бъде унищожението на нашето минало, архитектура и туристическа привлекателност.


Несебър по чудо спаси своята "световна" значителност след насипа в северната част на античния град. Тази скромна мера има своите собственици. Кажете имената им. Кои са те ? Квадратния метър там не струва хартиени пари, измерва се в унции. Нещастни руини и съборетини бяха доведени до мизерия от техните притежатели. Къщата с ягодите е случаен пример. Пожар на покрива, паднала стена, странни събития причинени от пожелана небрежност или съзнателен акт на унищожение, всичко това е действие на престъпни олигарси и техни държавни гавази. Собствениците отдавна очакват реализация на бизнеса си – възрожденски къщи на шест етажа (с еркери), барок, позлата, външен асансьор и басейн на покрива. Родолюбиви бизнесмени заплащат щедро в Народното събрание очаквани, законови промени. Корупцията желае закон за корупция. Корумпираните в Народното събрание могат да бъдат лесно преброени с тяхното съгласие или мълчание.


Родоотстъпниците, подкупните или брилянтните простаци ще бъдат разпознати в гласуването на закон, целящ разрушаването на нашето наследство и история


Разбира се, нужен е коментар как изглеждат политическите привърженици и противници на подобна законова поправка. Вносител на промяната е Красимир Велчев, началник на парламентарна група на управляващата партия. Същият, напълно некомпетентен в темата, предлага законова промяна. Бидейки дългогодишен парламентарен началник, Красимир си купил самолет. С промените в закона Красимир може да конкурира Луфтханза. Самообявилите се за "патриоти" отсъстват. Националистите предпочели друга родина – също. Прекръстените комунисти /БСП/ са против, похвално дело, но никой не знае защо. Гоце обича Баце – той е за. На ДПС им липсват "обръчите". Реформаторите са частично против. Барековците и независимите са зависими от един достоен хонорар. В подобно парламентарно блато победата на проституиращия парламентаризъм е възможна.


Законът за нашето културно наследство е продаден на търг


Законът ? Какъв закон ? Това бе закон, създаден за мутри – "колекционери", които трябваше да ограбят най-ценното от музеи, нумизмати, антиквари и галеристи. Закон за изпиране на парите на европейски данъкоплатци. Закон за беззаконни реконструкции на църкви, дворци, крепости и калета. Закон осветен с фекални води върху главата на племенния ви вожд. Закон за грабеж и разруха на остатъците от националната ни гордост.


Впрочем, знаете ли защо вече няколко века в Швейцария няма въоръжен банков грабеж ?


Законът не го разрешава.

Къща в центъра на София

© Анелия Николова

Къща в центъра на София


Рубриката “Анализи” представя различни гледни точки, не е задължително изразените мнения да съвпадат с редакционната позиция на “Дневник”.

Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8169 Неутрално

  И ЗКН и ЗОП на практика усъвършенстват механизмите за корупция.

  [email protected]
 2. 2 Профил на alg57373608
  alg57373608
  Рейтинг: 516 Неутрално

  Когато повече от 20 години страната се управлява от организирана престъпна групировка под кодово название "политически партии", не е много реалистично да се очаква друг резултат.

 3. 3 Профил на zxe00613919
  zxe00613919
  Рейтинг: 640 Неутрално

  Трябва да се проведе мащабно разследване на средствата, насочени по европейски програми и от собствения бюджет за паметници и културни обекти. Това ще се окажат най-големите злоупотреби в държавата.

 4. 4 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2811 Неутрално

  Агента на ДС Божо ни стига да ни оправи културата.

 5. 5 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 497 Гневно

  Ако мутра е начело на най-голямата партия и също така е министър-председател, а в кратуните на "опозицията" дрънчат основно сърпове, чукове и финикийски знаци, къде мислите, ще се озове държавата в най-скоро време?!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 6. 6 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Така ще е, щом като едно пиянде и побойник ни управлява "културата", а тройно ченге - иманярската мафия.

 7. 7 Профил на Сотир Методиев Пеевски
  Сотир Методиев Пеевски
  Рейтинг: 497 Неутрално

  [quote#1:"karabastun"]И ЗКН и ЗОП на практика усъвършенстват механизмите за корупция. [/quote]

  "Интелектуалното бижу" ни обеща, че робството е било, е и ще бъде и пребъде! Това е едно от малкото обещания, на което може да му се вярва, че ще изпълни. България без граждани! ОЛЕ!

  "ПОЛИТИЧЕСКИЯТ ЕЛИТ" в БГ - ПРЕСТЪПНИ ГРУПИРОВКИ, МАСКИРАНИ КАТО "ПАРТИИ"
 8. 8 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2091 Неутрално

  Момента е удобен ГЕРБ да се оттеглят от СО ,че много глупости направиха!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 9. 9 Профил на fortunes
  fortunes
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Прекрасен пример за деинституционализация! Под мъдрото ръководство на Вожда и Учителя на умните и красивите, разбира се! Видими резултати! Да живей!

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 10. 10 Профил на Reveal
  Reveal
  Рейтинг: 823 Любопитно

  Знаете ли колко ''българи'' са имали достъп до информация и образование в края на 19 век?

  Достатъчно за да се измисли държава и история в гнусна и долна лъжа в която те да искат да повярват.

  Измислена за да бъде като гавра с латинската култура и западната цивилизация, което всъщност днес се олицетворява с това ларго.

  "Да се махаш от тази банка веднага миличка. Шефа й е параноик и измъчва момчето само защото чело някакви си книги и филми за обири" из Призрачния град
 11. 11 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 225 Неутрално

  "Решението ще бъде в ръцете на министъра и общински комитети управлявани от кмета и неговия политически избор."

  Ама това сериозно ли?!?

  Да видим например гр. Несебър, още колко време ще бъде в списъка на световно културно наследство на "ЮНЕСКО", ако всичко това мине.

 12. 12 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1058 Неутрално

  ...Закон за корупция и разруха...
  Браво Минеков! Така се пише за престъпни мутри, некадърници и псевдо бизнесмени - вълци облечени в овчи закони. Имам само една забележка - не "...закон за ...", а "законИ". Всичко, което се "твори" и създава от парламентарните кретени и подвластни на мафията подлоги, е скандално и пълно с корупционни вратички вещаещи разруха. В кой от последните законодателни опуси няма скандали? В "здравеопазването" на един луд болшевик, в "образованието" на един, меко казано странен професор, в новият опус обществени поръчки, ...? Къде? Опуси на недостойни люде, издънки на жалък народ, който мисли за кочината си и за сланината, но пет пари не дава за каквото и да е друго.
  Браво Минеков!

 13. 13 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Време е за запор на европейски средства за "възстановяване на културно и историческо наследство" за България. Това няма да спре разните "бизнесмени" и "културтрегери",но поне ще ограничи безумията,а и европейските фондове поне няма да участват в поредната пресръпна схема.....

 14. 14 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 877 Неутрално

  Някой от писалите по-горе да е опирал до "услугите" на НИНКН ???

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 15. 15 Профил на bgmusquetaire
  bgmusquetaire
  Рейтинг: 334 Неутрално

  "Законът? Какъв закон?''....

 16. 16 Профил на dimov_a
  dimov_a
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#14] от "роджър":

  Не съм "опирал" до НИНКН, само предполагам, че става въпрос за "тежка бюрокрация", на мислещи се за мнооого важни хора. Корупция? Вие кажете. Това не значи, че трябва да се приема закон чрез който да може да се унищожава и/или донадгражда устоялото през вековете. Сигурно и там трябва промяна, (от думата реформа вече ми се гади), но за съжаление кое в момента в БГ се променя, разумно и градивно?

 17. 17 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1758 Неутрално

  Не мога да не съглася с необходимостта хубавите и истински ценни неща ( защото има и много такива, хиперболизирани по местно-патритични и чисто грандомански или чисто корупционни причини) да бъдат запазени и опазеи от вълната кич и простотия.
  Но как да се съглася, че за целта трябва да се поддържа институт с 3000 човека ( експерт, до експерта мила моя майно ле), които и с тези хиляди и с 45 човека винаги намират повод да бавят своите решения, понякога с години и не рядко по съвсем не идеалистични подбуди.
  В края на краищата не става дума за някакви новооткрити исторически обекти, за които тепърва трябва да се оценява тяхната културно-историческа стойност, а в общия случай това са отдавна известни и утвърдени обекти. за тях би трябвало да действат законите, такива каквито са или ако е необходимо, да се направят предложения за тяхното подобряване, но тяхното прилагане не е и не може да бъде обект на работа на въпросния институт.
  И между другото, след като доскоро въпросния институт е бил в своя, според автора нормален състав, какво са направили например за къщата, където е живял Яворов и която се руши пред очите ни и за много други такива обекти.
  Да държавата е тази, която трябва да поеме грижата, но предложенията, при това реалистични и приложими, би трябвало отдавна да са дошли именно от тези 3000 експерти, а не днес да слушаме жалби по отминали времена.

 18. 18 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 225 Любопитно

  Авторе, питаш ако Помпей беше наш!?!?
  Ами щяхме да изпратим другаря Евгени Бакърджиев, с чукове и взрив!!!
  Няма Помпей,няма проблем!На това ли, да те уча!?Обаче можем да вЕрваме,че по времето на Бойковото владичество,нещата ще се оправят!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 19. 19 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2972 Неутрално

  До коментар [#6] от "ppopov_67":

  Пиянде и ченге отговаря за културата, тройно ченге покривителства иманярската мафия /справка Черепа/ и строи крепости, учителка по руски слага паметници със светещи очички, а отгоре ги гледа благосклонни капо ди тути капи и „усвоява“ от ЕС .

 20. 20 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2972 Неутрално

  До коментар [#18] от "Краде ми се мили мой!":

  Не, шибания Божо с мистрията стига.

 21. 21 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  ТЕРИТОРИЯТА с име България, населена от нек'ъв електорален аморфен мат'рял, не от хора, не дори от народ, камо ли от нация и граждани, избира анормални ръководства във всеки сектор на социалното си вегетативно пребиваване, вече 26 години, както преди 71, както му беше наложено, чрез насилието на една окупационна сила наречена Съветска Армия.

  Изглежда завинаги! Вече по навик и наследен атавистичен генно променен характеров комуноиден комплекс.
  КОМУНОМУТАНТИТЕ и техните анормални мутроподобия заразявайки с отровния си гъбичен мицел вече са навсякъде и без тоталното хирургично премахване на социалната тъкън, от която живот и развитието му вече не е възможен, дори и само като бегла мисъл!

 22. 22 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3607 Неутрално

  Трябва да се признае, но политическите партии и елит охраняват много строго Моча, и оная груба скулптура на високото в Пловдив.

 23. 23 Профил на shule
  shule
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Синът на щатния портретист на Т. Живков, както обикновено се изказва, като ментор на цялата нация (нищо ново, те така са свикнали). Не ти харесва закона, предложи друг проект, по - читав. Ясно е, че всичко ново, различно от това на което бяхте свикнали (т.е. всичко да е само за вас и вашите велможи) " е лошо, гадно, не става и т.н." Тази песен я слушаме 26 години, явно няма да ви омръзне.

 24. 24 Профил на bramasole
  bramasole
  Рейтинг: 3559 Неутрално

  Велислав Минеков е достойна личност и талантлив творец. Емоционално, но точно прави дисекция на промените в ЗКН. Направи ми впечатление изразът му "симулация на държавност". Според мене, управляващите вече дори не симулират. Поне про форма можеше промените в закона да се внесат от личност, близка до творческите съюзи, а не блюдолизецът Кр. Велчев.
  Ако в ГЕРБ решат да правят промени в статута/ организацията на БАН, Цветанов ли ще е вносителят???

  "На народите с къса памет преходите са им много дълги." Тони Филипов, д-р
 25. 25 Профил на yorddj
  yorddj
  Рейтинг: 729 Неутрално

  ''...Вносител на промяната е Красимир Велчев, началник на парламентарна група на управляващата партия...''

  Блестящ пример за отсъствие на чест, морал и достойнство. Черти забравени от повечето лакеи на Боко, но усвоили до съвършенство политическия слугинаж и комуноидо-гербавия непукизъм.

 26. 26 Профил на bawarec
  bawarec
  Рейтинг: 445 Неутрално

  Въпрос с повишена трудност> По какво се различава отношението на на нашата мафия към културното ни наследство от това на талибаните в Афганистан и ислямската държава към тяхното културно наследство?

 27. 27 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1257 Неутрално

  До коментар [#26] от "bawarec":

  Ами по това, че взривеното там може и ще се възстанови, докато тук, то е наистина невъзстановимо, защото е ликвидирано завинаги, чрез железобетонно циментиране законово от анормални и практически от полуидиоти...

 28. 28 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1662 Разстроено

  Много ми е тъжно, като чета подобни статии.

  E PLVRIBVS VNVM
 29. 29 Профил на Йосиф Давыдович
  Йосиф Давыдович
  Рейтинг: 171 Неутрално

  Мои роднини чакаха 3 години за одобрение на план за строителство на нова къща в крайните баири на Копривщица от КНИ. Ако преглед на 10 страници проект отнема 3 години на специалистите от този институт по-добре да го няма. И не е като да си искат парички под масата.

  Пока я ходить умею, Пока глядеть я умею, Пока я дышать умею, Я буду идти вперёд. https://www.youtube.com/watch?v=tp5wT7SWdls
 30. 30 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 986 Неутрално

  [quote#0:"статиа"]Закон за корупция и разруха . [/quote] такава е СИСТЕМАТА! При която медиите са частни, съдебната система се води независима, .т.е. безконтролна. Собствеността-концентрирана в 'държавни частници"-олигарси, които дължат ВСИЧКО на публичната трапеза, връзките си с политици и чстните медии. Частни медии, които прокарват един или друг политик, но срещу съответната сума. Сума, която съответния политик намира ЧРЕЗ КОРУПЦИЯ! Без корупция и пари за частните медии, няма печелене на избори!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 31. 31 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  браво на автора!
  обаче, къде спи будната журналистика?Нали всяка медия има парламентарни репортери, които би трябвало своевременно да алармират обществото, когато се гласува обществено значимо безобразие, а в случая и лобиско.
  Много ясно, че в България корупцията е решаваща, но поне трябва да има известни препядствия.От кумова срама, за пред хората.

 32. 32 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1356 Разстроено

  ''Законът е продукт на престъпници и техни домашни любимци.''
  '' Това бе закон, създаден за мутри – "колекционери", които трябваше да ограбят най-ценното от музеи, нумизмати, антиквари и галеристи. Закон за изпиране на парите на европейски данъкоплатци. Закон за беззаконни реконструкции на църкви, дворци, крепости и калета. Закон осветен с фекални води върху главата на племенния ви вожд. Закон за грабеж и разруха на остатъците от националната ни гордост.''

  Няма какво повече да добавя!
  За оплакване е нашата страна и нейните бъдещи поколения!

 33. 33 Профил на асен георгиев
  асен георгиев
  Рейтинг: 849 Неутрално

  До коментар [#2] от "alg57373608":

  от 1944 странат се управлявая от тях - сега са внуците и правнуците.

 34. 34 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  [quote#26:"bawarec"]По какво се различава отношението на на нашата мафия към културното ни наследство от това на талибаните в Афганистан и ислямската държава [/quote]

  По липсата на корупционни мотиви при последните - те са водени единствено от религиозните си идеи, пък били те фанатични.
  Нашите мутро-талибани не се спират пред нищо, за да се домогнат до пари, все повече и повече.
  Въпросът е към какво ще протегнат ненаситните си лапи, след като затрият и последното камъче автентична археология? (С морето и планините вече се ''справиха'') Накрая няма да остане нищо за крадене, освен ХОРАТА на тази нещастна страна.

 35. 35 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 538 Разстроено

  Държавата отдавна е абдикирала и не носи никаква отговорност за културното ни наследство, наука, култура и каквото и да било друго, абдикирала е от самите българи, които я издържат.
  Много тъжно. 21 век, държава в Европа, с претенции за хилядолетна история....
  И онези в НС, които гласуват закони по поръчка или без да се опитат дори да вникнат, имат очи да се тупат в гърдите какви са големи родолюбци.

 36. 36 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 517 Неутрално

  "В подобно парламентарно блато победата на проституиращия парламентаризъм е възможна."
  Тази фраза изчерпва всичко.

 37. 37 Профил на Ciaran
  Ciaran
  Рейтинг: 577 Неутрално
 38. 38 Профил на cai
  cai
  Рейтинг: 272 Неутрално

  До коментар [#26] от "bawarec": +++++

 39. 39 Профил на rde32513083
  rde32513083
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#5] от "Сотир Методиев Пеевски":

  Ама тя е вече там... Само не е ясно колко е останало от нея!

 40. 40 Профил на rde32513083
  rde32513083
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#31] от "ana_ni":

  Ани, журналистите не са отговорни за това, че Бг-то е на първо място по корупционни практики в ЕС. Освен това и те хляб ядат, ако може с меди и масло...

 41. 41 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  [quote#16:"dimov_a"]Не съм "опирал" до НИНКН, само предполагам, че става въпрос за "тежка бюрокрация", на мислещи се за мнооого важни хора. Корупция? [/quote]
  грешно предположение.
  корупцията е да се прескочи
  института, защото там хората
  са с висока професионална чест,
  а тези в министерството правят само едно.
  ослушват се за поредната схема с обществени поръчки и
  ходят на подозрително дълги обяди с потенциални инвеститори.

 42. 42 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1384 Неутрално

  [quote#9:"fortunes"]Прекрасен пример за деинституционализация! [/quote]
  не е това.
  на това му се вика узаконяване
  на елиминирането на овластена институция
  от процеса на възлагане на обществена поръчка.
  на нашенски се казва по два начина:
  прескачане на неудобна институция
  или байпасване-те и досега го правеха, ама сега искат
  по-голямо лапане на европейски средства, за това
  са тези напъни.
  в парламентарната комисия го няма директора на института
  по паметниците на културата, но го има директора
  на националния исторически музей, който не е
  страна по дискутирания закон. вижте кои са членовете:
  http://parliament.bg/pub/plenary_documents/553-13-21_Doklad_1vo_KKM_ZID%20Zakon%20za%20kul.nasledstwo.pdf

 43. 43 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 462 Неутрално

  Една държава която посяга на своята история
  е вече само жалка територия!

 44. 44 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Силна статия! БРАВО! Доунищожаването на културното ни и историческо наследство е една от последните фази на разрухата, причинена ни от управляващата вече 70г. комуноидна пасмина!
  "Закон осветен с фекални води върху главата на племенния ви вожд. Закон за грабеж и разруха на остатъците от националната ни гордост." ЧУДЕСНО!

 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7378 Неутрално

  Мафията влезе и в културата.Депутатите неграмотни,кой знае колко "по-компетентни" от тях им предложиха закона и те го гласуват.Кава култура с Рашидов и Божидар Димитров.

 46. 46 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#40] от "Ivo":

  коя власт по ред бяха и защо?
  журналистите, чрез медиите /поне някои/би трябвало да са коректив, а не предаватели на катастрофални новини и пропагандатори на властта

  някой да си спомня за независимо журналистическо разследване?Щото теми и случаи бол, но никой не задава въпроси и не търси второ мнение или поне бегъл опит да открие истината
  само в случай на лични конфликти и бизнес неуредици медиите взимат страната на силния в момента

 47. 47 Профил на ana_ni
  ana_ni
  Рейтинг: 497 Неутрално

  щото кой пита за взривовете във военните складове и заводи,
  кой се интересува от картела при горивата
  и.....

 48. 48 Профил на rde32513083
  rde32513083
  Рейтинг: 225 Неутрално

  До коментар [#47] от "ana_ni":

  Отговорите на тези въпроси не носят пари или рейтинг. Самоизтъкването и пъченето на журналята е една от слабостите на масмедиите по света и особено у нас. Но тук обсъждаме не тях, а онова, което ни вменяват. За съжаление корупцията си я знаем и тук няма нищо ново А статийката съдържа и интереси мисли. Накъсани!

 49. 49 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 272 Неутрално

  Жалко, наистина жалко. Опазването на културното наследство гарантира запазване на историята и съхраняване на родовата памет. В противен случай се губим като нация и народ.

 50. 50 Профил на D-r D
  D-r D
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Паметниците на културата са сведени до апетитни имоти, които всеки партиен кмет може да продаде за жълти пари на свой съпартиен олигарх.
  Почитания, проф. Минеков!

 51. 51 Профил на manfred
  manfred
  Рейтинг: 79 Неутрално

  Минеков е участвал в правенето на Закона през 2009 г. Бил е съветник на Иван Костов - ДСБ по култура. Изпокарал се с всички участници по законопроекта и напуснал. Като член на ръководството в РБ иска нов закон. И РБ напуска защото не му искат закона. В съюза на художниците никой не го обича. Костов му е бил кум и това прави всичко ясно !!!

 52. 52 Профил на joroistinata
  joroistinata
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Дали само аз имам чувство, че Б-я почервенява всеки изминат ден и започва да пари?!!!

 53. 53 Профил на ret
  ret
  Рейтинг: 768 Неутрално

  До коментар [#51] от "manfred":

  И е плакал докато е писал Тоз Анализ.
  Хич не е в ред човекът.Без ирония.

 54. 54 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1356 Неутрално

  [quote#49:"lefkovitz"]В противен случай се губим като нация и народ.[/quote]

  Ами, предвид на това, което се случва напоследък, може и да е по-добре да изчезнем, вместо да продължава тази гнусна ситуация.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK